Végre elkészült a Coalition Avenir Québec angol nyelvű honlapja

2012 augusztus 9 11:14 de. Végre elkészült a Coalition Avenir Québec angol nyelvű honlapja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A 2012-es québeci tartományi választásokon induló pártok közül egyedül a liberálisok fordítottak arra figyelmet, hogy a francia honlapjukon kívül angol nyelvű lappal is megszólítsák a kisebbségi szavazókat. Francois Legault kormányfő-jelölt jobboldali Coalition Avenir Québec (CAQ) pártja azonban egyre több figyelmet szentel arra a 24 választókerületre, ahol az angol anyanyelvűek elérik a 10 százálékos szintet és ahol eddig a liberálisok taroltak minden választáson.

Augusztus 9-én jelent meg a CAQ új angol nyelvű honlapja. Az egyik első angol nyelvű cikkben a párt korrupcióellenes platformját ismertetik. Többek között a pártfinanszírozást szeretné átalakítani Legault pártja. Ez lényegében azt jelenti, hogy minden választópolgár maximum 100 dollárt adományozhatna évente kedvenc politikai pártjának és mindegyik bejegyzett párt legfejebb évi két millió dollárt költhetne.

A szeparatista Parti Québécois azonban máris támadja Legault-t: A CAQ-vezér bűne? Angol nyelvű Twitter bejegyzést írt. „Kihez szól angol bejegyzése? Ki az aki Québecben él, de nem ért franciául?”–vágott vissza Yves-Francois Blanchet, a PQ egyik képviselője. 

Eddig azonban Jean Charest kormányfő Liberális Pártja az egyedüli politikai alakulat Québecben mely angol nyelvű kampányreklámot is készített. A reklámban Charest a törvények betartásáról, illetve a demokráciáról beszél, utalva a tavaszi utcai zavargásokra.  

Comments are closed