Választójog, előzetes regisztráció és a kormánypárti keménymag

2012 szeptember 16 1:41 du.56 hozzászólás

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvívője ma tulajdonképpen beismerte, hogy: 1) a kormánypárt együgyű és nyiltan szemtelen kommunikációja most már csak a Párt keménymagját próbálja megszólítani, a gondolkodni képes, fiatal és urbánus jobbközép szavazókról – akik 2010-ben hozzájárultak a kétharmadhoz – végképp letettek, meg sem próbálják őket visszacsábítani, és 2) a választójog korlátozásával és az ellenzéki padsorok balkánizálódásával kívánják megnyerni a 2014-es választást és azt követően tovább kormányozni az országot.

Selmeczi Gabriella szerint az ellenzékiek hisztiznek és riogatnak, amikor a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt ugyanazon a napon bejelentette, hogy nem vesznek részt a választójogi törvény fideszes módosításainak megvitatásában, mivel ezzel a kormánypárt egyértelműen saját hatalmát kívánja bebetonozni és a 2014-es választást követő demokratikus ellenzéket ellehetetleníteni. Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök pártja fogalmazott a legkeményebben: ők élőlánccal veszik körbe a parlamentet, azon a napon amikor szavazásra kerülnek a módosítások. Ezzel a Magyar Szolidaritás tervezett akcióját erősítik.

„Ha van választási regisztráció, akkor nincs szabad választás. Ha nincs szabad választás, úgy Orbán Viktor demokráciapusztító kormánya Magyarország nyakán marad. Ha Orbán Viktor marad, akkor tovább (…) épül és rabol a fideszes rokonok és haverok mutyi- és Közgép-világa”–jelezte a DK.

A fideszes spin doctorok azonban egyenes arccal állítják, hogy nem a jobboldal választási esélyeinek növelése érdekében alakítgatják – sokszor egymásnak ellentmondó bejelentésekkel és tervekkel – a választójogi törvényt.

„Aki el akar menni a választásra, minden információt részletesen megkap majd, aki pedig nem akar elmenni, annak nem kell részt vennie semmiféle választási cselekményben” — mondta Selmeczi, és a „cselekmény” szónak itt valahogyan pejoratív csengése van. Egyből a Kövér László által említett tollforgató terrorizmus jutott eszembe. „Senki nem lesz felesleges zaklatásnak kitéve a választások kapcsán”–tette hozzá Selmeczi, és ezzel azokra gondol, akik majd kimaradnak a előzetes regisztrációból és így arra ébrednek a választás vasárnapján, hogy még akkor sem voksolhatnak, ha a voksolást megelőző két hét alatt valami olyat hallanak a tévében, vagy olvasnak az interneten, vagy vesznek észre a kampányoló politikusoknál, mely felkelti érdeklődésüket és mégis a részvételre buzdítaná őket.

Mondjuk ki, hogy kiket érint leginkább hátrányosan az előzetes regisztráció rendszere: az alacsony iskolázottságúakat, a társadalom perifériáján élő, leszakadt, elszegényedett embereket, a gyenge egészségben és szerény körülmények között élő nyugdíjasokat, és a romákat. Röviden: olyanokat, akik valószínű hozzájárultak a Fidesz 2002-es bukásához és az előrejelzésekhez képest sokkal erősebb szocialista szerepléshez, sokkal szorosabb végeredményhez. Őket nem akarja „zaklatni” Selmeczi „választási cselekményekkel.”

Csakhogy, még innen a távoli Észak-Amerikából is simán keresztüllát ezen mindenki – jobboldalon és baloldalon egyaránt – aki nem fideszes pártkatona. A előzetes regisztrációval az inkább baloldali, hagyományosan szocialista pártot erősítő szavazókat kivánják kiszűrni, az ajánlószelvények teljes eltörlésével és a választáson akár néhány tucatnyi aláírással induló jelöltöknek beigért 3 millió forintnyi állami támogatással pedig az egyűttműködő és esetleg egyesülő ellenzéki tábort próbálják szétdarabolni. Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem oktatója, illetve alkotmányjogásza a hvg.hu-nak adott interjújában Borisz Jelcin Oroszországa és az Orbán Viktor által tervezett Magyarországa között vont párhuzamot. „Az orosz parlamentben a 90-es években volt, hogy 16 párt ült, mellettük számos független jelölt – teljesen működésképtelen volt az egész. Borisz Jelcin elnök viszont azt csinált, amit akart, hiszen a törvényhozás nem töltötte be ellenőrző szerepét”–érvelt Scheppelle.

Balogh Éva, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta szovívője és a Hungarian Spectrum szerkesztője pedig felvetette, hogy a Fidesz is biztosan olvashatta Bajnai Gordon által vezetett Haza és Haladás nevű alapítvány kitűnő elemzését az új választójogi rendszerről és az ellenzék esetleges stratégiájáról. Innen Orbánék észrevehették, hogy az eredetileg tervezett politikájuk – azaz, az ajánlószelvények 750-ről 1,500-ra történő megemelése nem érintené olyan hátrányosan az ellenzéket, ha születik egy MSZP-DK-LMP megállapodás a választások előtt. Ezért most improvizálnak és inkább eltörlik az ajánlószelvényeket és még pénzt is adnak (a jelölteknek, nem a pártoknak), hogy az ellenzéki oldalon lehetőleg minél többen induljanak.

Tényleg csak a teljesen elvakult nem látja, hogy a Fidesz hová süllyeszti a magyar törvényhozást és hogy mennyire a párt érdekei határozzák meg a törvényalkotást. De Selmeczi Gabriella, Gíró-Szász András, Szijjártó Péter és a többi fideszes spin doctor most pont erre a keménymagra összpontosít. Hiszen most már csak velük és a választójog, illetve a parlamentáris demokrácia degradálásval tudják megnyerni a 2014-es választásokat.

56 hozzászólás

  • Teljesen egyetértek a cikk írójával. Sajnos ez így van.

  • Teljesen egyetértek a cikk írójával. Sajnos ez így van. Bár születne összefogás másképp nem fog menni a kormányváltás.

  • Úgy szamárság és manipulatív a cikk, ahogy van.

    A DK egy százalék körüli, párt, és csak a balhét keresi.

    Az USA 50 tagállamában van regisztráció és nem demokrácia ellenes, itt miért lenne az?

    A lap a DK-val, meg az MSZP-vel együtt, olyan törvényt próbál támadni amit nem is ismer, hisz a törvény kodifikációja el sem készült, az egész a parlamenti vita szakaszában sincs, csak tervezet.

    Ha a két egymáskövető cikluson át tartó kormányzás 2002 és 2010 közötti demokratikus volt, akkor egy ugyanilyen ideig tartó Fidesz ugyan miért nem az?

    Ugyan milyen elvek mentén demokratikus az, ha egy kis megszakításokkal hatvan éven át a hatalmat bitorloló bolsevista álbaloldal, négy év után visszamászik a hatalomba?

    Ez a diktatúra, nem ezeknek a hatalomból való kiszorítása.

    Végül az utolsó kérdés, miért van az, hogy a bukott álbaloldali ellenzék állandóan más nevében próbál hazudozni, és állandóan tömegmozgalomnak próbálja feltünteti fel magát, amikor nyilvánvalóan, egy a saját vereségét feldolgozni képtelen, demokráciát aláásni akaró erőszakos és szélsőséges kisebbség.

    Hatvan évük volt hogy az országot felvirágoztassák, de csak eladósítani és tönkrevágni tudták.

    Ha 2014-ben esetleg újra a hatalom közelébe kerülnek, nem lehet kétségünk azzal kapcsolatban, hogy ott fogják folytatni, ahol 2010-ben abbahagyták.

    Ez az antidemokratikus, és nem a mostani kormány országépítő kísérlete.

  • Az regisztrál aki akar semmiben nincs korlátozva. Kicsit nehezebb pénzért odavinni szavazókat. Tudtommal máshol is(USA,hHollandia …) van ilyen. A többi,csak duma.

  • A cikk es persze azon tul Prof. Balogh is korrekt az osszesitesukben, es megis, lehet, hogy ez az egesz fidesz takolmany kartyavarken omlik ossze, akarhogyis terveznek hatalmon maradni.
    Mint az Kosa Lajos ovatlan elszolasabol kiderult most a hetvegen, a magyar bankok januartol egy fillert sem hajlandoak kolcsonozni a varosoknak, kozsegeknek azok mukodtetesere. Attol kezdve a magyar telepulesek rohamosan fognak el-„esztergomosodni.” A kormanynak se penze, se egyeb kapacitasa nincs arra, hogy oket kisegitse, lasd Esztergom peldajat. Sot, a kormany meg onnan is tovabbi egy milliardot rabol el.
    Mit tetszik gondolni, meddig tart majd a lakossag turelme amikor eszreveszik, hogy nincs szemet szallitas, nincs ivoviz, nincs tomegkozlekedes, es nincs kozsegi ugyintezes? Ugyan hova fognak a fideszes polgarmesterek elbujni majd a nepharag elol, ha majd az ehezo kozmunkasok es a segelyezettek megjelennek, soraikban a kifizetetlen kozsegi alkalmazottakkal, a polgarmesteri hivatalok elott, hogy a jarandosagukat koveteljek?
    Nem lepne meg, ha hat honap mulva ez a valasztojogi „huszarvagas” csak szep emlek lesz csupan es helyet sokkal szorongatobb gondok fogjak atvenni.

  • Szerző: Axxtro | szeptember 16, 2012, 2:54 du.

    „miért van az, hogy a bukott álbaloldali ellenzék állandóan más nevében próbál hazudozni, és állandóan tömegmozgalomnak próbálja feltünteti fel magát, amikor nyilvánvalóan, egy a saját vereségét feldolgozni képtelen, demokráciát aláásni akaró erőszakos és szélsőséges kisebbség.

    Hatvan évük volt hogy az országot felvirágoztassák, de csak eladósítani és tönkrevágni tudták.

    Ha 2014-ben esetleg újra a hatalom közelébe kerülnek, nem lehet kétségünk azzal kapcsolatban, hogy ott fogják folytatni, ahol 2010-ben abbahagyták.”

    Tökéletesen igazad van, kedves Axxtro. Ezeket nem szabad a hatalom környékére sem engedni többet, akkor talán van remény, hogy helyrehozzuk a kárt, amit az elődök itt hagytak a nyakunkban.

  • @Sasszem | szeptember 16, 2012, 2:26 du.
    Az USA 50 tagállamában van regisztráció és nem demokrácia ellenes, itt miért lenne az?

    Viszont ott, ellentétben nincs teljes körű szavazói nyilvántartás, mint Magyarországon! Több, mint 20 éve ezen adatbázis alapján folynak a választások, (ebből kettőt baltás orbánék nyertek), ez is bizonyítja, hogy a nyilvántartás biztosítja a teljes szavazójoggal rendelkező állampolgárok számára a pártsemleges szavazást. Amúgy ugyanezen adatbázis alapján Balta-zárék már több nemzeti inzultációs kérdőívet ki tudtak küldeni, tehát az előregisztráció inkább csak frusztráció és macera. Nagyon a fideSSnek lejt a pálya, ők még rá is segítenek erre, csak nehogy erős lejtő legyen nekik – bár én remélem, hogy az alján fognak kikötni, mert ott a helyük!

  • Yellow Jack. A vitához tényeket kell letenni az asztalra. Az USA-ban azért van regisztració, mert az országra, államra, megyére, városra nincs populus adat bázis, ami viszont van Magyarországon. Itt nincs Kubatov lista és nincs állami központi adatbázis, mert nincs bejelentkezés. Az adóhivatalnak (ahol a legtöbb adat lenne) semmi köze a választásokhoz. Itt egyszer kell regisztrálni a választásokhoz, ami életre szóló és csak költözéskor kell bejelenteni az új címet, hogy a postán érkező választási anyagunk új címünkre legyenek kézbesítve és a szavazóhelyünk új címét megkapjuk, és ott bekerüljünk a helyi listába.
    Nehogy már azt bizonygassa valaki, hogy Magyarországon megmaradt a demokrácia legminimálisabb foszlánya is amikor egy totális, egyedi diktatúra létesült. A baltás gyilkossal emberkereskedést folytató diktátor most is pofázik hazudik éjjel-nappal, és nem lehet visszahívni, leváltani, elkergetni, mert nincs elég becsületes ember, aki ezt követelné. A viktor pedig egy olyan gonosztevő, hogz eszébe sem jut főbe lőni magát, miután egy egész ország becsületét kiárusította. Egy demokráciában már régen repült volna a viktor, nem most, hanem a vörös iszap katasztrófa utáni beszédét követően, kb. néhány perccel.
    Csak banándiktatúrákban történik meg az, hogy a minisztériumok és szakminiszterek határozatát a miniszterelnök önkényesen elveti és a maga feje szerint cselekszik, majd aaz általa csinált nemzetközi botrány után is hazudik és marad a helyén. A választási törvényeket pedig a saját hatalmának becementezésére alakítkja ki a viktor és a sok seggnyalója.
    Ugyanez vonatkozik minden Fidesz által hozott törvénytelenségre, a bíróságok, a rendőrség szétverésére, semmi sem a néptől ered, hanem az ellen készül, 4-5 Fidesz barom által és a legnagyobb elmebeteg baromtól a viktortól.
    Emellett a Fidesz tudatosan irtja a magyar népet, megvonva szociális támogatást, az élethez szükséges jutatásokat a betegektől, rokkantaktól, özvegyektől, munkanélküliektől, halálra éheztetve, vagy korai halálra ítélve a megfelelő orvosi ellátás megtagadásával. A Fideszt támogató hülye demagógnak semmi más nem kellene, csak legyenek gyógyítható betegek, aminek kezelését elódázzák a doktorok, kórházak, hónapokra kitólják azt, miután a betegség gyógyíthatatlanná válik. Ezt teszi a kormány a beteg Magyarországgal, ami lassan gyógyithatatlanná válik, az elódázott szakértői beavatkozások miatt. Nem hittel, hanem logikával és a tények alapján kell megítélni, kik alkalmasak egy ország vezetésére, és azok közt nincs egy sem, aki Fideszes.

  • Gybognar! (majdnem) ugyesen osszekevered a valasztasi problemat(ami nem is problema) az egessegugyi problemaval. Hat hadd mondjak valamit: itt ahol en elek, allitolag, dul a demokracia es en(szemelyszerint) 16 honapja
    varok egy 15 perces orr mutetre. Az orromon nem tudok levegot szedni, igy ejjel husz percenkent kell vizet inni. Hogy az alvast ne is emlitsem. A szavazas kotelezo.A regisztracio is kotelezo.Es nem okoz senkinek problemat, mintahogy nem is lehet problama. Nem lennek meglepve, ha azt a rendszert probalnak lekoppintani,amirol te irsz, mint annyi mast is(ami rossz) mar lekoppintottak. Ez nem mas mint a kakan csomo kereses.
    Azonkivul meg annyit:itt most baloldali kormany van es a nyugdijak, fizetesek, miota ok vannak hivatalban, nem emelkedtek, az arak viszont igen. Amig jobboldali kormany volt a nyugdijak evente ket alkalommal voltak, minimum
    3%-kal emelve, plusz evente 600 dollar kaptak a nyugdijasok egyszeri kifezeteskent.
    Csak mondom. Ha mar osszehasonlitod az amerikai dolgokat a magyarral.(tudom csak akkor amikor nektek ez felel meg).”Nem hittel, hanem logikával és a tények alapján kell megítélni, kik alkalmasak egy ország vezetésére, és azok közt nincs egy sem, aki Fideszes.”

    Szerző: gybognarjr | szeptember 16, 2012, 4:28 du. Irod te.Szerintem te csak hiszel, de tudni nem tudsz SEMMIT.
    Tudom, milyen gyenge velemennyel vagytok a magyar neprol,mar szamtalanszor tulnyilatkoztatok Kertesz Akost ezen a teren. Szerintem, NEKED, OTT amerikaban, nem kellene nyilatkoznod magyar dolgokrol(abszolut elfogultan).
    Bizd a magyarokra, hogy sajat sorsukat intezzek. Appropo: siess regisztralni a szavazasra, nehogy lemaradj.Gondolom van eleg bor a kepeden ,hogy azzal is beleugass a MAGYAROK dolgaba.

  • A szavazás nem kötelező, az alapvető jog. A regisztráció sem kötelező. A 2010-es választások előtt nem volt szükség MAGYARORSZÁG határain belül regisztrációra, ezentúl sincs!!! Ani a többit illeti, nem szükségs semmire sem reagálni, ha nem tettszik, amit írok. Ha észre vette volna, ez egy Canadaban kiadott weblap és Canada demokráciáját, szabdságát nem szükséges megkérdőjlelezni, tehát még maga is írhat itt, amit akar. A tomboló magyar demokráciában pedig egy MINIszterelnök egyedül hoz döntést a miniszterek, minisztériumok egy kormány véleményének ellenére, kiadva egy baltás gyilkost, tudva, hogy azt szabadon engedik! Márpedig, ha maga ezt demokráciának hívja, akkor halvány fogalma sincs mi a demokrácia! Maga él ott, legyen boldog, mert minden jónak egyszer vége lesz!

  • Ha annyira nincs jelentôsége, ahogy állítják, akkor miért ragaszkodnak hozzá?

  • JIMBO demokráciája: A fn24.hu értesülései szerint az utóbbi pár napban öt mentős kapott fegyelmit azért, mert a közösségi oldalon lájkolt, megosztott vagy kritizálta munkaadóját.
    ======================================================================
    Ez van Magyarországon:

    Korai Figyelmeztető Jelei a Fasizmusnak. (Erős és Folytatólagos Nacionalizmus)

    1. Az alapvető emberi jogok megvonása és megvetése.
    =======
    2. Az ellenségek, bűnbakok megnevezése, fehasználva egyesítésre.
    =======
    3. A független média cenzúrázása, megfélemlítése, tönkretétele, a média állami irányítása.
    =======
    4. Az intelelktuális és művészi élmezőny megvádlása, megvetése, félreállítása.
    =======
    5. Szélesen elterjed ismerettségi részrehajlás és korrupció.
    =======
    6. Az előítéletek és megkülönböztető viselkedés elburjánzása.
    =======
    7. A nagyvállalatok erejének védelme, a munkások jogainak tetemes megnyirbálása
    =======
    8. Az állam és az egyház összefonódása, az államhű egyházak támogatása.
    =======
    9. A bűntettek és büntetések szigorítása iránti rögeszme.
    =======
    10. Választási rendszer manipulálása, átszervezése, csalások.
    =======
    11. A nemzeti biztonság rögeszméje.
    =======
    A fentieket megvalósította a Fidesz diktatúra! Az alábbiakra még nincs pénzük, talán majd lopnak hozzá a Paksi Erőmű költségeiből!
    =======
    12. A hadsereg felfejlesztése.

  • „Míg korábban az ajánlószelvények rendszerét támadta élesen a balliberális sajtó, addig most annak tervezett eltörlése ellen emelte föl a szavát, azonban egyelőre még a kormánypárton belül is vita van. Európában rendkívül sokfajta megoldást alkalmaznak a jelöltállítás kapcsán, amiből több elemet is átvehet majd Magyarország
    Talan ezt MEG te is megerted Gybognar, bar semmi kozod hozza!!!

  • Jo lenne tudni, hogy honnan szedted ezt a listat.
    Egy hianyzik csak belole: egy ilyen gyulolkodo,elfogult, „idegenbeszakadt hazankfiat”,mint te vagy bognar mesterkirekeszteni a szavazasbol. Amilyen pofatlan vagy, meg elmesz szavazni.Bar nem hiszem,hogy te egyszem szvazatod nagy gondot okozna. Barkinek.

  • AXXTRo

    teved, akik nem voltak kepesek felviragoztatni 60 ev alatt, mert kommunistaknak is tehetsegtelenek voltak, azok mind a fidesz soraiban ulnek manapsag….persze az ilyen agynelkuli jimboval meg dakotaval meg lehet ezt etetni, dehat elobb-utobb nemcsak az ertelmiseg (kisebbseg) fogja latni a hazudozasaikat….szegyellje magat!

  • Kedves magyar honfitársaim! Mindezek fényében szeretném felhívni figyelmeteket arra, hogy némi közös erőfeszítéssel, bő két esztendővel ezelőtt sikerült Magyarország élére állítanunk a világtörténelem egyik leghazugabb, legerkölcstelenebb, legkulturálatlanabb, legneveletlenebb, legalpáribb miniszterelnökét!

    És csak mondja és mondja!

    Annak ellenére, hogy mindössze pár órával a közzététel után máris megcáfolódott Vityu kán “ájemefes halállistával” kapcsolatos állítása, az Ország Elmebetege, ez az erkölcsi és államférfiúi “Törpeminoritás“, továbbra is hangoztatja az immáron töbszörösen is lelepleződött hazugságait.

    Teszi mindezt annak ellenére, hogy már az általa (100 milláért) kilóra megvásárolt MSZOSZ-elnök, Pataky Péter is kénytelen ennek ellenkezőjét állítani. Legutóbb például a szintén lepénzelt (ugyancsak 100 milla!) Gaskó-féle “Liga” szakszervezeti szövetséggel történt találkozója utáni sajtótájékoztatóján már ezt az egész netto hazugsághalmazt volt pofája kiegészíteni azzal is, hogy a 2013. szeptemberétől bevezetni tervezett, elvileg “jelentős” béremelésekkel járó “Pedagógus-életpályamodell“-t azért köll elhalasztani, mert az a nemlétező követelés-listán “igen előkelő helyen szerepel“.

    Az alábbi, a nepszava.hu oldalán tegnap megjelent írás szószerinti utánközlését nem azért tartom szükségesnek, mert feltételezném tisztelt Olvasóimról, kedves Kommentes Barátaimról, hogy ne lennének tisztában az International Monetary Found (IMF) lényegével, hanem azért, mert szerepel benne egy olyan információ (ezt ki is emeltem!), mely arról tanúskodik: miféle elképesztően rossz véleménye van a befolyásos nemzetközi szervezeteknek Magyarországról! Olvassuk hát:
    Mi is a Valutaalap?

    Történetének immár több mint 66 éve alatt az IMF már sok minden volt – a címet már igen sokféleképpen értelmezték. A beteg nemzetgazdaságok orvosa? (vagy éppen a beteg nemzetgazdaságok nemzetközi karanténjának orvosa?) A közgazdasági ortodoxia professzora? A nemzetközi valutáris-pénzügyi zenekar karmestere? A nemzetközi pénzügyek csendőre? A közgazdasági-gazdaságpolitikai racionalitás letéteményese? Mumus/bűnbak, akinek-aminek a segítségével kordában tarthatók a szakszervezetek és meggyőzhetők az ellenzéki képviselők?

    A meghatározások már sokszor és sokfelé felmerültek, gyakran több is érvényesnek tűnt egy-egy országban, régióban. Volt időszak, amikor – elsősorban a hiteleire leginkább ráutalt fejlődő országokban – méltán hívták az IMF-et a “közgazdaságtani ortodoxia professzorának”. Érezhettük ezt mi magunk is így, amikor az eredetileg Latin-Amerika országai számára kidolgozott gazdaságpolitikai “ajánlásokat”, az úgynevezett “washingtoni konszenzust” az IMF kiterjesztette Közép- és Kelet-Európa átalakuló gazdaságaira is.

    Nem vitás az sem, hogy a bajba jutott országok segítésekor az IMF fontos célkitűzése, hogy megakadályozza a válság “fertőzővé válását” – amit egy karantén orvosa tesz a betegekkel. Sokszor és sokhelyütt kényszerült már az IMF arra is, hogy a közgazdaságtani egyszeregy legalapvetőbb elemeit magyarázza a hiteléért folyamodó kormánynak (“megfelelő megtakarítási ráta nélkül nincs a növekedést megalapozó beruházás”, “tartósan nem lehet többet fogyasztani, mint amennyit egy ország megtermel” stb.).

    A kormányok különösen szeretik az IMF-et bűnbaknak, mumusnak beállítani. Amikor már tudják, hogy milyen népszerűtlen gazdaságpolitikai intézkedések váltak elkerülhetetlenné, akkor az IMF-hitelnek a pénzpiacinál jóval kedvezőbb feltételei mellett felértékelődik a hivatkozási lehetőség is: “mi nem akarjuk visszafogni a fogyasztást, emelni az adókat, csökkenteni az állami szubvenciókat – stb., stb. -, de másképpen nem kapjuk meg az IMF-hitelt.” Ez nem ritka eset, s az IMF apparátusa és döntéshozói már megszokták ezt a jelenséget – s egy ilyen tárgyalásközi “pávatánc” nem csökkenti a szervezet hitelnyújtási kedvét.

    Az már nagyon furcsa, ha egy hitelfelvételről immár 10 hónapja tárgyaló kormány feje egy nem létező (és ésszerűtlenül brutális) “követeléslistát” ismertet a közvéleménnyel, s közli: “Ilyen feltételek mellett nem kell IMF-hitel!” Fokozza a furcsaságot, hogy az IMF álláspontja, a tárgyaló delegációja szerint szükséges magyar gazdaságpolitikai változások irányáról és fő elemeiről már több mint hat hete olvasható az IMF honlapján.

    Ráadásul – némileg megalázó módon – a hivatalos közlemény jobb felső sarkában található “magyar” szóra kattintva teljes és hiteles magyar fordításban is. Az IMF 2010 júniusa folytatja ezt – a szervezet kommunikációs tevékenységében meglehetősen ritka – gyakorlatot: az IMF álláspontjának sorozatos félreértelmezése, s annak alapján a magyar közvélemény sorozatos hamis tájékoztatása nyomán kezdte az IMF magyarra fordítva is publikálni a hazánkkal kapcsolatos anyagokat. (kiemelés tőlem! – szendam)

    Úgy tűnik, a miniszterelnök tanácsadói és szakértői, valamint a kormánypárti napilap újságírói nem tanulmányozzák az IMF honlapját. Ha megtennék, s legalább a magyar nyelvű közleményeket elolvasnák, s el is mernék mondani a miniszterelnöknek, hogy mit olvastak, nem kellene később egészen ostoba hazugságok kimagyarázásával foglalkozniuk. Ebben az esetben akár a lényegről is lehetne szó: miért és milyen IMF-hitelre van szüksége az országnak, s azt milyen feltételekkel érhetjük el?
    Csáki György közgazdász /
    *

    Kedves magyar honfitársaim! Mindezek fényében szeretném felhívni figyelmeteket arra, hogy némi közös erőfeszítéssel, bő két esztendővel ezelőtt sikerült Magyarország élére állítanunk a világtörténelem egyik leghazugabb, legerkölcstelenebb, legkultúrálatlanabb, legneveletlenebb, legalpáribb miniszterelnökét!

    … és ezt …

    … szendamondja!

  • Ha még ezt a tényállást 3 millióan felismernék, holnap el lehetne kergetni az elmebeteg barmot, egészen az állatkertig.
    .
    Szép ketrecet adhatnak neki és egy gorillát társnak. Ugyanezt kell tenni Szijj-Ártóval, a matolcsal, Lézer Jankóval, Rogánnal. A Zsiros-szászt pedig össze kell zárni a kiflievővel, halálra beszélnék egymást. Biztos vagyok benne, hogy az új Fidesz-ház növelné a látogatottságot.

  • Az eg szerelmere, ez mind szep es jo, de kit tennetek helyebe.Elarulnarok vegre. Csak azert mondom, mert a „feritek” nem kell a magyaroknak. Inkabb valaljak a „szegenyseget” es jarnak merci helyett suzukival. Hat nem borzaszto. Sehogy sem engednek vissza benneteket a husos fazekhoz. Es ezt csak ti nem fogjatok elviselni!!!
    Ja, igen: ha Szenda mondja, akkor minden rendbe van. Majd hallunk meg Szegeditol is.Az is megszivlelendo lesz. Mar alig varom.Elvegre o kozel volt/van a tuzhoz.

  • Kedves Christopher ! Vàrd ki kérlek a végét ! Emlékszel, a romàniai vàlasztàsoknàl is melléfogtàl ? A magyar érdekek ellen a romàn szocialistàkat tàmogattad.

  • A komcsik az ördög követei ! Meg őrülnek ha elvesztik a hatalmat de mostanában nem fognak az emberek butaságot csinálni nem szavaznak ezekre a felforgató gazemberekre !!!!!!

  • Jimbo légy őszinte neked nem az a bajod, hogy Bognár barátunk beleugat a magyarok dolgába inkább az, hogy nem dicsőíti Orbánt inkább kritizálja ha fordítva lenne akkor teleihatná kommentjeivel a KMH oldalait

  • „A kutya ugat a karaván halad” nem ismeritek ezt a mondást? akkor vegyétek figyelembe,hogyha sokat ugattok akkor berekedtek és mehettek az orvoshoz,ha van rá pénzetek(nektek van,mert az ugatásotokat jól megfizetik) Nemlátjátok mivan Spanyol-Portugál- Görög országokban? Hovájuttaták az IMF és a bankok az országokat,a tönk szélére.Ez a politikai és pénügyi irányzat bukásra van ítélve! Ti az Aldous Huxley világáért küzdötök,majd ti eldöntitek ki lehet alfa + és a többi predesztinált szolga. A természetes „maradvány” meg mehet a rezervátumba.
    Hát ebből nem esztek! Mondjátok meg a titkos uraitoknak! (Csipkerózsika még nem ébredtél fel?)

  • nincsenek mar komcsik ti barmok, helyukbe nemzetszocialista dilettans fergek ultek…

  • Göllner András

    „Úgy szamárság és manipulatív a cikk, ahogy van” írja az idelátogató balfácán AXXTRO és észre sem veszi mennyire egyértelműen kilátszik fasiszta foga fehérje, amikor a következő mondatában a demokratikus magyar politikai baloldal teljes egészét le-bolsevstázza, és illegitimnek, nemzetellenesnek állítja be. „Ugyan milyen elvek mentén demokratikus az, ha egy kis megszakításokkal hatvan éven át a hatalmat bitorloló bolsevista álbaloldal, négy év után visszamászik a hatalomba?” .Figyelj AXXTRO !!!!! Hülyítsd a Horthysta vitézeidet ezzel a baromsággal. Az MSZP-t vagy a DK-t lehet nem szeretni, lehet azt mondani, hogy rosszul politizálnak, vagy azt, hogy nem alkalmassak a kormányalakításra, de azt állítani, hogy ezek Stálin pártjával egyenlőek egy szemenszedett hazugság. Az MSZP-t a rendszer váltás után három demokratikus választáson juttatta a hatalomba a magyar nép, egy alkalommal egy nagyobb többséggel mint a FIDESZ-t 2010-ben. Az MSZP vitte be Európába Magyarországot 2004-ben. Térj már észhez te fasiszta !!!! Az eszedet és ne az előítéleteidet oszd itt, mert azzal csak megvetésünket éred el, illetve azt bizonyítod, hogy a politikai haverjaid a FIDESZ-ben mind ugyan olyan fajankók amilyen te vagy és a hozzád hasonló csimbókok, akik képtelenek leválni hazánk oly gyakran megtépázott testéről !!!!!

  • Puchert! Gondoltam, hogy ezt nem kell mondanom, de ugy latszik megis kell.A kritika es a mocskolodas ket kulonbozo dolog. Biztos vagyok benne, hogy ezt tudja On is, mint azt is tudja, hogy itt nem kritizaljak sem Orbant(a kritika egyebbkent rafer), hanem ocsaroljak.Vele egyutt a magyar nepet is.En visszamentem 2010 juliusaig az itteni cikkekben es mar akkor elkezdtek szapulni a kormanyt.Alighogy megkezdtek mukodesuket. Kisse nehez elhinni, hogy itt olyan okosok vannak(a beirasokat olvasva), hogy nehany honap alatt tudtak azt amit azota is fujnak.
    Sok egyebb kozott ez is mutatja, hogy milyen hiteltelenek ezek ragalmazasok(legtobbje). Az erdekes az, hogy ami
    igaz es helyen valo lenne, arrol alig szolnak, ha egyaltalan szolnak. Nem tunik ze egy kicsit furcsanak???
    A Bognar baratjaval nincs mas bajom, mint az, hogy Amerikabol szovegel(ugat,ha ugy tetszik). Milyen jogon szol bele
    az otthon elo magyarok dolgaba, meghozza ilyen vehemensen. Persze ez szol a tobbiekre is. Semmi kozuk az orszag dolgaihoz. Teljesen Kertesz Akos neveltjei.

  • Azért akarnak változtatni mert nem szeretnék a hatalmat átadni,hiszen nagyon sok idő után,átveréssel jutottak hozzá.A választást ugy szeretnék átalakitani hogy csak ők nyerhessenek,hiszen körzeteket vontak össze ,vertek szét,csak hogy ők győzhessenek.A kiflicsücsök pedig már régen eltünhetett volna,mert hiteltelen a jelenléte!

  • Nem igazán ehhez a témához tartozik, ugyanakkor az összes témához tartozik. Az ÉS-ben publikáltak egy riportot az ország elmaradott régiójának kistelepülésén élő cigány emberrel. A riport alany megdöbbentő őszinteséggel beszél a térségben élő cigányság mindennapjairól, életkörülményeiről, pénzkereseti lehetőségeiről, ezért elég nyilvánvaló módon nem közlik sem az ő, sem a szóba kerülő kistelepülések nevét. Engedelmetekkel ide másolnék csak két bekezdést mert ezt olvasnotok kell!! Hogy hova vezetett Orbán nemzeti együttműködés rendszere…

    „Hitelbe amúgy más is ad árut. Elterjedt, és nem csak itt, hanem a környéken több településen, hogy van aki (mármint a boltos) állateledelboltban vásárol kutyának készített szalámit, tésztát, húst. A hús nem tudom milyen lehet, állítólag kobzott, vagyis az állatorvos emberi fogyasztásra nem engedte forgalomba hozni. Olcsó ez persze. A szalámiról lehúzzák a héját, úgy adják el, többnyire hitelbe. Volt egy ismerős pasas, aki ilyesmivel keresett egy évben hétszázezret és még dicsekedett is vele.”
    No comment.
    „Nemrég hallottuk, hogy B.-ben a Jobbik ki akar vonulni az ottani telepre. Miért akarnak vonulgatni? Megfélemlíteni az ottani cigányokat. Élnek B.-ben szép számmal, talán négyszázan. Mi is készültünk. Négy másik településről mentünk oda. Elég sokan. Kiegyenesített kaszákkal, ütőeszközökkel… Egy szomszédos faluban olyan vállalkozó cigányok is élnek, akiknek nem gond a pénz. Ők rejtetten fegyvert is hoztak. Nyíregyházán 25-30 ezerért már lehet kapni. Nem láttam fegyvert de mindannyian tudtunk róla. Odajött a b.-i rendőr hozzánk de meg se szólalt. Szerencsére a jobbikosoknak színét se láttuk. Ha jöttek volna, elkerülhetetlen lett volna az összecsapás.
    ELMARADT. MOST. MÉG. EGYELŐRE…”
    No comment.

  • De vissza a hozzászólásokhoz. Axxtro te egy rettenetesen primitív, és rettenetesen fanatikus barom vagy! Az ilyen degenerált seggfejek miatt száguld az ország a sötétség baltával kijelölt vesztő útján. Te meg náci eszmetársaid akiknek az ostobaság és a demagóg nacionalizmus a lételeme, a koleránál is veszedelmesebbek vagytok!

  • @gybognarjr | szeptember 16, 2012, 4:28 du.

    Egyetértek, a tények bizony makacs dolgok! Önnek amúgy igaza van, végülis ugyanazt értjük, csak másként fejezzük ki magunkat.
    Magyarországon (még így hívják vajh’?) van adatbázis, tehát felesleges minden egyéb elő- utóregisztráció. Ezek csak szűkítenék az általános és titkos választójogot, ami egy nagy vívmány, viszont b…ssza a fityisz-csürhe csőrét. Hozzászólása további részét illetően Ön igen jól látja ennek a nevében nemzeti, de valójában országromboló bandának a jellemzőit és hazánkra gyakorolt hatásait. Egy-két más emberrel szemben én amúgy is úgy vélem, hogy a köpönyegforgató régi „komcsikÍ” már mind a fideSS-ben ülnek – bár a szegedi Csillagban lenne a helyük a baltás-miniszterelnökkel egyetemben. Aki nem hiszi, nézze meg az első 30 fidesznyik életrajzát. Ne a „photosoppolt” verziót, hanem guglizzon! Aztán lehet komcsizni! Egyébként is úgy vélem, hogy a fidesz, a virtuális kdnp-vel, melynek élén a pápa magyarországi Gauleitere semjénzsolt áll, többet ártott 6 év alatt (4+2) ennek az országnak, mint kádárék a regnálásuk alatt. Pl. mit építettek fel orbáncék? semmit. EÍllopták, átnevezték, lenyúlták.

  • Istenem, megint ezek az átkozott tények! Idézek: „A előzetes regisztrációval az inkább baloldali, hagyományosan szocialista pártot erősítő szavazókat kívánják kiszűrni” – Bizony, ha megtudják, hogy az illető szocikra szavaz, máris ki van zárva – ugyan kedves ballibsi agymosottaim, hogy a fenébe akadályozzák meg, hogy bárki regisztrálja magát? Vagy a baloldaliak lustábbak, netán nem mennek el szavazni? Akkor se mennének, ha nem lenne regisztráció. Megjegyzem, eddig a jobboldaliak lustálkodtak – a baloldali szavazok (főleg a nyugdíjasok) igen lelkesen rohantak szavazni. Gondolom, most regisztrálni is rohannak majd.
    Idézet: „az ajánlószelvények teljes eltörlésével és a választáson akár néhány tucatnyi aláírással induló jelöltöknek beigért 3 millió forintnyi állami támogatással pedig az egyűttműködő és esetleg egyesülő ellenzéki tábort próbálják szétdarabolni.” Isten barmai, ez pont ballibes javaslat volt, amivel minden párt egyetértett. (3 millió forintról meg most hallok először, egyelőre képlékeny az egész) Lényeg az, hogy nektek ballibeseknek semmi se jó, mert ugye semmi se garantálja győzelmetek bizonyosságát, ami ugye igen antidemokratikus!
    Innentől kezdve aztán tökmindegy, mi a valóság, fő, hogy újra lehet gyalázni a jobboldalt! Hajrá labanckáim!
    Parittyás sületlenségeiről meg már szót se ejtek! Amúgy érdekelnének az olyan esetek, amikor jobbikosok cigányt vertek. Viszonzásképpen felsorolok néhányat, ahol cigányok magyarokat vertek, öltek meg.

  • Hazudozik a borzas fogsorú ” szenátorasszony „, de ezt már szépíteni nem nagyon lehet. Márminthogy a Fidesz készül eltörölni az általános váasztójogot. Lesz helyette általános regisztrációs jog , amivel lehet majd élni , de leginkábbcsak visszaélni.
    Mondok példát:
    Egy önkörmányzatnál már működik valami ehhez hasonló. ( Fideszes a helyi polgármester.)
    Amikor egy ismert helyi baloldali elment egy helyközi szavazásra , lazán közölték vele hogy nincs feliratkozva. Holott előtte jóval feliratkozott.
    Vagyis könnyedén megvonták tőle a választás jogát.

    Úgyhogy jobbárok , takaroggyatok a francba a szócsépléseitekkel. Rendi Magyarországra hajaztok , de sajnos EZT nem fogjuk tűrni !!
    A jobbágyságnak 1848.-ban vége lett. Bármennyire is szeretnétek a történelem kerekét visszateketni Bak Dakota , Jimbo és a többi .

  • Geza!

    „Egy önkörmányzatnál már működik valami ehhez hasonló. ( Fideszes a helyi polgármester.)”
    Konkret peldat mutass! Igy csak egy ujabb hazugsag!

  • geyza! Te kitalálod, vagy leírják neked – ezt a sok sületlenséget! Kemény vagy geyza – alig várom, hogy az a 60 fős DK (takarítókkal együtt) rendet csináljon!

  • Orbán Viktor nevü elkövetö megbukott.
    Erkölcsileg, morálisan, alkalmatlan tisztségére.
    Hazudik a választoknak, lásd IMF lista,
    és minden hazudozás ellenére, elengedte a baltás Azerit.
    Tudjuk miért, elötte éppen eleget járkáltak Azerbajdzsánba.
    Most ez a feliratkozás.
    Aki kicsit is nem hülye, érti miért kell most összevissza keverni
    a választási törvény körül.
    Ellentétben az ide irogato jobbos hazudozokkal,
    Orbán Vikto nevü elkövetönek felelnie kell Magyarország tönkre tételéért.
    Vagyon elkobzás 20 év szigoritott.
    Ez a legkevesebb ami jár neki.

  • Kedves Jusef! Szerintem Orbánnak simán megállna az életfogyt is!

  • Yellow Jack. Az atv Szabad Szemmel műsorban volt a regisztrációról vita. Egyetlen Fideszes sem tudott indokot adni, hogy azok, akik már választójoggal rendelkeznek, miért kellene újra regisztrálniuk, avagy miért kell akárkinek regisztrálni és 15 nappal előbb! A választásokat szinte soha nem a pártok iránt elkötelezett választók döntik el egy demokráciában, hanem azok, akik vagy a 4 éves tapasztalat miatt, vagy pillanatnyi elhatározásból szavaznak, sok pedig az utolsó napon határozza el, hogy megy-e szavazni vagy sem. Ez a 12-18% aki nincs a Poll-ban, akire a pártok a kampányt alapozzák.
    Ami viszont nincs kidomborítva, hogy a betegek, rokkantak, szegények, elesettek, a cigányok nyomorban élő rétege, ami széles, a nyugdíjasok nagy része nehezen vehető rá, hogy extra munkával regisztráljon, amikor alapvető joga minden polgárnak, hogy szavazhasson, anélkül, hogy extra fáradság, vagy költség illesse. A választók szándékos kirekesztése, megakadályozása alapvető jogaik megnyirbálása főbenjáró bűn egy demokráciában, de nem egy Fidesztánban, ahol ez minden másodpercben megtörténik. A magyar embereknek előbb-utóbb el kell határozniuk, hogy a következő években kozmás, romlott gulyást és leégett pörköltöt akarnak enni, vagy kidobják az elfusizott ételt és mindenki megengedheti magának, hogy szájíze szerint főzhessen egy új vacsorát.

  • Nem egeszen ertem, hogy jobboldali „barataink” miert vedelmezik a regisztraciot. Talan nekik nem kenyelmetlen? Talan az o valsztasi szabadsagukat nem korlatozza?
    Minden bizonnyal szamukra is ugyanazokkal a hatranyokkal jar, mint mindenki masra. Itt lehet esetleg az a pont, ahol mindenki, kivetel nelkul, hatranyt szenved es ezert mindenkinek egyuttesen tiltakoznia kellene, partallasra valo tekintet nelkul. Ugyanugy, ahogy a nok tiltakoztak csak par nappal ezelott, espedig villamgyors sikerrel. A kormany es a parlament egyarant belatta, hogy a valsztopolgarok tobbseget nem lenne helyes felingerelni. Kulonosen nem, minden ok nelkul!
    A regisztracios torvenyjavaslat azonban mar nem csak a tobbseget, hanem mindenkit ingerel, mert szuksegtelenul neheziti meg a valsztast mindenki szamara. Hogyan lehet az, hogy van aki ennek ellenere tamogatja azt?
    Kepzeld csak el, kedves jobboldali valaszto, hogy nem regisztralsz, mert ugy latod, hogy valasztott partod igy is ugy is kormanyra kerul, hala az uj szabalyozasnak. Igenam! De egy hettel a valsztas elott szamodra baljos adatok kerulnek ki a kozvelemenykutatok jelenteseibol. Most mar te is szavaznal, menteni ami mentheto, de miutan elmulasztottal regisztralni, nem all tobbe mododban: kizartad magad a valsztasbol. Vajon szamodra ez megnyugtato?
    Miert nem lehet az esszeruseg talajan maradni?

  • Ambator! Esszeru, amit irsz. Vagyis, lenne, ha ez igy menne, ahogy tea leirod. Hiszen, a vilagon sok orszag van
    ahol regisztralni kell. Ez nem egy uj dolog. Csak eppen nektek megfelel tamadasi feluletnek,mint minden mas. Pl. ha valamelyik kormany kozelben levo hangosan fingik. Abbol ti egy politikai vihart vagytok kepesek kavarni. Sokszor ugy, hogy olyasmit vagtok (velt) ellenfel fejehez, ami a ti lelketeken szarad. Es meg csak eszre sem veszitek.
    De hat ez igy jo, mert gondolkodo ember hamar rajon es igy sajatmagatok jellemzitek magatokat. Nekunk nem kell vele faradozni. Gondolj Gollner kulonbozo nev allatt irt megnyilatkozasaira.

  • Mohai meg a másik náci :
    NEM tartozom nektek semmiféle magyarázattal , nem is nektek írtam.
    Felőlem meg is gebedhettek.
    Nem fogtok ti engem feleslegesen fárasztani . Akit érdekel az eset , szépen utánanéz az Interneten ,
    vagy a Klubrádió hangarchivumában.
    Nem vagyok én az apátok hogy unalomig ismételgessek nyilvánvaló dolgokat.
    Ha analfabéták vagytok , kérjétek visza a a tanulópénzt !

    Aszongya ez a Mohai-izéke : ” Újabb hazugság ” Csak nem összetévesztesz Miniszterelnök úrral ? Mosassad ki a szemedből a csipát valami orvossal.

  • Ez a szőkenő különben ritka undorító.( Lásd fotó )

    Azt hallottam hogy annó , a Kollégiumi Baráti Körben ( úgyismint Országlenyúló Baráti Kör ) kézről ( hehe nem kézről , de nem akarok obszcénat írni ) szóval kézről kézre járt őszőkesége . Amiben lehet valami , mert hogy nem az esze miatt kerül egyre magasabb pozíciókba ( már amikor épp jelenlévőek vannak jelen ) ,
    Egyébként a tomboló ostobaság jelképe ő !

  • ambator:
    azéret védelmezik mert alapból @eggnyalásra vannak beidomítva.
    Nyalnak éjjel , nyalnak nappal , nyalnak akkor is amikor más ember hányna és nyalnak nyalás után is.
    Erre vannak szocializálódva.
    Ezek nyaltak a Kádár rendszer idején is , ( feljelentgettek gondolom ha tehették ) ezek alja emberek. Nem gondolkodnak csak nyalnak.

  • Még szép, hogy …”a párt érdekei határozzák meg a törvényalkotást”…és nem hagyja azt a barmokra.

  • ”a párt érdekei határozzák meg a törvényalkotást”…nem véletlenül az ország érdekéről kellene szólnia a törvényalkotásnak hisz nem a párt alkotja az országot

  • Gay-za! Most mar kozonseges is vagy. Biztos ebbol irtal doktori dolgozatot!!!
    Es miert hasznalod Feritek szojatekat. Neked nem telik sajatodra???Vagy csak pusztan tetszik???

  • Változatlanul nemértem mi bajotok van a regisztrációval,mert amiket itt-ott felhoztatok kifogásnak egyáltalán nem állja meg a helyét. Nem kerül pénzbe, semmire nem kötelez,ha regisztrálsz. Ha nem akarsz szavazni megteheted, nem mész el. Arra szavazol (titkosan,ahogy eddig) akire akarsz.A regisztráltak választói névjegyzéke nyilvános,megvásárolható ahogy eddig is volt. Nem kell elmenni ahhoz, hogy felíratkozz ,többek között ingyen postai úton is megteheted adataid megadásával. Tehát: öreg,beteg,mozgássérült, más okból akadályozott stb.Ezt a választások eőtti 15 napig kell megtenni(mármint a felíratkozást). Ez az egész csak előnyös:nincs kopogtató cédula,nem zavarnak unos-untalan ezeket megszerezni akarók, nem dobálják tele a postaládádat,mert nem vagy a névjegyzéken,nem kisérleteznek megvásárlásoddal (azt hiszem ez fáj az ellenző pártoknak a legjobban)
    A választói körzetek +-10% eltéréssel azonos lélekszámúak,tehát minden képviselőjelöltre közel azonos szavazó szavazhat. Lényeg az, hogy az megy el szavazni aki akar és arra akire akar és csak egyszer,nem kétszer mint eddig.
    Ezek után szeretném olvasni,hogy mi a frász a bajotok!

  • Földes Ernő: nem érti? nem baj….. a fideszes Kósa úgyis el akarja venni a nyugdíjasok szavazati jogát

  • Göllner András

    Csimbók !!!! (a.k.a. JIMBO ) Ha egy fikarcnyi bizonyítékot szállítanál eszement rágalmazásodhoz – nevezetesen, hogy én itt több néven kommentálom a fasiszták süket szövegét, akkor bármit kérsz, teljesítem azt. Oké Csimbók ? Ezt az ígéretet a nagy nyilvánoság előtt tettem, és bátran vállalom a következményeket. Uccu neki, kispajtás, állok elébe bizonyítékaidnak. !!!!!! Ne csak gyáván, állneved mögűl pampogj, hanem gyere ki az utcára, mutasd meg mit tudsz, vagy fogd be a szád, fajankó és kotorj vissza fasiszta haverjaid közé és ne szemetelj ide !!!! A normális, tisztességes magyarok hülyének néznek és előbb utóbb övék lesz az ország és a hatalom.

  • Göllner András

    A mostani, magyar előregisztrációval ugyan az a baj mint a Horthy rendszer választási törvényével. Korlátozza a választásokon való részvételt és köszönő viszonyban sincs azokkal az előregisztrációs rendszerekkel amelyekkel a FIDESZ szekértolói össze szeretnék mosni. (A kormányzó demokráciájában a választásra jogosultak számát törvényileg le vitték 30% alá, vidéken nem nem lehetett titkos szavazatot tartani, illetve vidéken nem is indulhatott a SzocDem párt. 25 éven át, kizárólag Horthy vitézei, lojálisai gyakorolhatták a hatalmat. Ez az a bizonyos „centrális erőtér”, húsz-huszonöt évig tartó FIDESZ-es hatalomgyakorlás, politikai verseny-tompítás amire a 2010-es választások előtti titkos beszédében utalt Orbán, Kötcsén. Orbán Horthy rendszerét szeretné visszaállítani, csak más módszerekkel. Az előregisztráció egy az ilyen „új”, eurokonform, a választási részvételt csökkentő módszerek közül)..

    Az előzetes regisztrációval egy vonalat húz a hatalom másfél évvel a választások előtt, és kiküszöböli annak a lehetőségét, hogy ha valaki ma történetesen nem menne el szavazni, mert a hatalom még nem fingatta meg eléggé, akkor egy vagy két év múlva, ha törik ha szakad, se tudjon elmenni, hogy kinyílvánítsa nemtetszését a hatalom hazug, fosztogató magatartásával szemben. .

  • Hejjj…haén doktor lehetnék…
    Butajimbót menten beutalnám valami hülyeségelvonó intézetbe.

    Nyilas Marcsából kibukott a náci.
    Hitler is azt képzelte hogy ő az egyszemélyben megtestesülő Dojcsland.
    ( Később aztán méreggel főbe kellett hogy lője magát. Elkerülendő a kötelet.)

  • Mellébeszéltek változatlnul és arra nemtudtok konkrét kifogást felhozni amit ezzel a a regisztrációval kapcsolatban felsoroltam. Majd ha konkrétumokat mondotok és nem szándékos „hülyeségeket, akkor majd komolyan is veszem kommentjeteket.

  • Puchert, az ország népességének többsége bizalmat szavazott a jelenlegi kormánypártnak, ezért amikor a párt törvényeket hoz, azt a nemzet érdekében teszi és az ország érdekéről szól.

  • Göllner úr megint előhozta fixa ideáját – a Horthy-fasizmust! Az oskolában idáig jutott a történelemtanulásban – azóta is mindenről Horthy jut eszébe! Hogy hogyan korlátozza a választásokon való részvételt, persze nem tudja, mert még a törvény és végrehajtási utasítása, továbbá az egyéb kapcsolódó törvények és rendeletek sincsenek készen. Viszont újból lehet mocskolódni, horthyzni, Göllner – módra. Istenem, hogyan lett ez emirátus?

  • Foldes Erno irja: „Mellébeszéltek változatlnul és arra nemtudtok konkrét kifogást felhozni amit ezzel a a regisztrációval kapcsolatban felsoroltam. Majd ha konkrétumokat mondotok és nem szándékos “hülyeségeket, akkor majd komolyan is veszem kommentjeteket.”

    Nos, nem az ellenzeknek kell bizonyitania azt, hogy miert rossz a regisztracio. Azt ugyanis mindenki lathatja szabadszemmel. Inkabb azt szeretnem latni, hogy akad-e barki, aki meg tudna indokolni, meghozza esszeruen, hogy miert van ra szukseg. Mert vedelmezni, azon az alapon, hogy az ellenzek mindenbe „belekot,” egyszeruen nem magyarazza meg a regisztracio szuksegesseget.
    A konkretumokkal tehat azoknak kell elohozakodniuk, akik a regisztracio otletevel is elohozakodtak, hogy megmagyarazzak, miert volna ra szukseg.
    Az erv, hogy a vilag tobb mas orszagaban is van regisztracio szimpla ostobasag, mert mas orszagokban van gazdasagi fejlodes, jomod, szabadsag, alkotmanyos rend, szabad sajto, stb, ami Magyarorszagon mind nincs, es a fidesz kormany megsem torekszik azok bevezetesere. Ez az erv tehat fabol vaskarika.
    De hogy mennyire ertelmetlen es visszataszito a terv az legjobban abbol a bizonytalankodasbol latszik ami a bevezetes korul a fidesznel tapasztalhato: szeretnek is, hogy ezzel kizarjanak bizonyos valsztoi csoportokat a szavazasbol, meg nem is, nehogy veletlenul maguknak okozzanak kart.
    A konkretum tehat az, hogy a regisztraciora semmi szukseg, viszont az adminisztracioja feleslegesen koltseges es hatasaban diszkriminativ, ami viszont ellentetben all a demokracia elveivel es a hatalyos alkotmannyal. Nem veletlen az, hogy egyetlen alkotmanyjogi szakember nem akadt eddig, aki helyeselte volna a regisztraciot, mig viszont tobb szakember is kereken visszautasitotta azt, mint alkotmanyellenes jogi megszoritast.

  • Göllner András

    Földes, ha nem érted egy olvasat után, hogy a FIDESZ által javasolt előregisztrációval az a baj, hogy túl korán, és jóval a politikai kampány előtt, kizárja a bizonytalanok jelentős százalékát a szavazásból, és kizásólag az uralkodó pártnak kedvez, akkor tökkelütött vagy. A FIDESZ új választási törvénye – melynek első számú alkotója Áder János, a jelenlegi államfő, – mindegyik elemével a szabad és egyenlő politikai versenyt korlátozza.

    Tatulus, a Horthy rendszer iránti vonzódás nem az én bűnöm, hanem Fidesznyikes, Jobbikos haveraidé. Ti állítgatjátok fel a szobrokat az admirálisnak, ti lapozgatjátok oly nagy szeretettel a sehová se vezető poszt-Trianoni receptkönyveket, ahelyett, hogy levonnátok a tanulságokat Horthyék és az első világháború előtti magyar politikai elit fejetlen, társadalmilag felelőtlen magatartásából. A ti recepteiteknek, főzteteknek köszönhetően fordult fel az egész világ gyomra két alkalommal is a 20-ik század során a magyar név hallatán. 1956-ban a budapesti srácok, a munkástanácsok, a két kezével dolgozó magyar nép és a diákság, egy baloldali politikus vezetésével némileg visszanyerte megtépázott becsületünket, de ezt megint sikerült jól eljátszania a felcsúti törpének és az őt ístenítő vitézeknek, „nagy magyaroknak”. A ti konyhamestereiteknek köszönhetjük azt, hogy hazánk 1920-ben elveszítette területének 60 százalékát , és a negyvenes években, európa ellen harcolt a fasizmus oldalán, Hitler utolsó csatlósaként. Ti évtizedek óta a zsidókra, a baloldalra a kozmopolitákra próbáljátok kenni a felelőséget. Képtelenek vagytok belátni, hogy saját gyalázatos, öntelt, felsőbbrendű magatartásotok a felelős a sorozatos nemzetközi pofonokért. Most is nektek és nem a zsidóknak köszönhetjük, hogy Magyarország egyre távolabb kerül a civilizált, európai népek által tisztelt közösségek táborától. Maszatoljatok tovább – a józan eszű emberek megvetnek titeket, és csak könybelábadt szemekkel nézik, hogy már megint mit műveltek népünkkel, hazánkkal, becsületünkkel, a hit, a szeretet, a haza hamis szlogenjeinek hangoztatásával. Ady, Bibó, Márai és egy sor nagynevű költőnk már számtalanszor lehúzta rólatok a leplet, szemetek, de ti csak továbbra is nyomjátok azt a receptet, amelynek keserű levét újfent az istenadta szegény magyar nép fogja meg inni,

  • Göllner András,micsoda álnok szöveget pattintott le megint! Csak, hogy megnyugtassam, a „nemzetközi pofonok”-ra teszünk rá, és ha valakinek tőlünk „kifordul a gyomra”, azt tegye meg minél előbb, hogy könnyítsen magán, akkor talán nem fog annyi zöldséget beszélni. Minden szörnyűséget, amit a magyar nemzetnek el kellet viselnie a történelmünk során az idegen betolakodó megszállók miatt, most minden felelősséget a magyarok nyakába igyekszik varrni.
    Érthető, hogy hülyének nézi az olvasóknak azon táborát akik számára ír és akik még nemrég azt sem tudták hol van Magyarország a térképen, ezért komolyan sem veszi őket, de azért számít rájuk.

  • Göllner András. Gyengék a kifogások! A bizonytalan is regisztrálhat! Semmiből nincs senki kizárva,kampányolhat mindenki annak akinek akar a válaszások előtti napig,mint eddig.Aki olyan „hüllye”,hogy regisztrálni sem tud az hogy tud elmenni szavazni és értelmesn(tudatosan) választani. Ja,hogy nem lehet pénzért megvásárolni és elcipelni? Ez a fő baj,ugye? Ennél „hülyébb kifogást értelmes embertől még nem hallottam,mint amit kommented elején nekem címezve írtál! Ovasd el újra amit én írtam a reisztrációt kifogásolokkal kapcsolatban, a regisztrációról.