A Jámbor Antiszemita kiskátéja – a számvetés pillanata

2012 szeptember 28 9:01 de.41 hozzászólás

Ha hiszed, ha nem, kedves antiszemitám, már megint a szokásos dolog tortent. Éppen mondani akartam valamit neked–tudod, ahogy megigertem és ahogy ezt te tőlem már vártad–amikor a feleségem, szokása szerint, közbeszólt. Mitsem törődve azzal, hogy mire készültem, ő írt cikket a Népszabadságnak, amely azt le is közölte kisvártatva. Mint gyakran, most is bosszús vagyok, amiért belém folytja a szót, de egyszersmind hálás is vagyok, amiért sokkal bölcsebben méri fel a helyzetet, (szokása szerint) mint ahogy én tudnám azt megtenni. Mielőtt tehát folytatnánk a nevelésedet, megfontolásra figyelmedbe ajánlom a következőket…

Augusztusban átléptünk egy határt. Barcsa-Turner Gábor levelet küldött Christopher Adamnak, a Kanadai Magyar Hírlap főszerkesztőjének, akasztással fenyegetve a Kanadai Magyar Charta tagjait, akik a demokrácia magyarországi ápolását hirdetik, arra az esetre, ha Magyarországra jönnének. Augusztus 14-én Adam közzétette a levelet. Míg Barcsa-Turner vadúl nehezményezi, hogy a Charta tagjai mint kanadai és amertikai magyarok szólnak, valójában szólnak ők minden ellen amit amit ő képvisel és ez volt az oka a kirohanásának. Minden kétség kívűl magát mint antiszemitát, nácit, fasisztát és nacionalistát mutatja be, továbbá emlékeztet arra is, hogy sokan vannak hozzá hasonlók Magyarországon. Sőt, meggyőződése az, hogy a fasizmus annyira elterjedt magyarországon, hogy a külföldiek minden magyart fasisztának tartanak. A jogcíme pedig, amely látszólag felhatalmazza Barcsa-Turnert, hogy a magyarok nevében nyilatkozzék az, hogy ő a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke, a szervezeté, mely a Jobbik közeli szövetségese, meg hogy ő a Szent Korona Rádió nevű portálon is szerkesztő. A zűrzavaros magyarországi helyzet, már ami az antiszemitizmust illeti, elég sok aggályt keltett világszerte, mégis, eddig megmaradt a határokon belűl. De kanadaiakat megöléssel fenyegetni, túlmegy minden határon.

Ugyan mit lehet nyerni az antiszemita őrjöngéssel Magyarországon? Ha feltételezzük, hogy a zsidók hatalma több mint az arányuk, hogy alávaló jelleműek, és azt, hogy a világ meghódítására törekszenek, még ha igazak lennének is ezek a vádak, ugyan mit számítana? Ugyan mi köze van ezeknek ahhoz a hatalmas munkához, melyet a magyaroknak kellene elvégezniük? 192O óta Magyarországnak még percekre is alig volt része jó kormányzásban. A Horthykort, a kormanyzóval a tetején, hamarosan követte az oroszokáltal kierőszakolt kommunista rendszer. Amikor vérge elérkezett az alkalom, hogy megteremtsék a progresszív kormányzati formát, mely a népet szolgálja, a magyarok képtelennek bizonyúltak a beható átalakulásra. Nem volt meg a lehetőség, hogy a saját sorsukat megszabhassák, a múlt rengeteg megoldatlan ügyével szembenézni, a kommunisták által besúlykolt komisz társadalmi beidegződések nehezítették az átalakulást. Ráadásúl egy harmadik réteg adódott az előző kettőhöz, melyek alól ki kell magaukat ásniuk: húsz év tehetségtelen, rövidlátó, korrupt kormányzás, amely ráadásúl most a saját népét igyekszik leverni. Ezekkel kell most a magyaroknak szembenézniük.

Mégis, ahelyett, hogy e problémákkal szembenéznének, sok magyar fordítja energiáit inkább a zsidók ledorongolására.

Nem a zsidók okozták a problémákat, hanem a történelem és fenyegetni, vagy megölni őket a legkevésbé sem fogja a problémákat megoldani. Ha majd az antiszemiták sikerrel járnak és a zsidók mind elmentek az országból, minden jelenlegi probléma megmarad változatlanúl. Az egyetlen eredmény az lenne, hogy sikerült a szembenézés napját elodázni. Eközben, a hataloméhesek és gátlástalanok, darabról darabra, lebontják az országot.

Barcsa-Turner, az antiszemiták/fasiszták/nacionalisták/fajgyűlölők egyik szószólója Magyarországon. Levelében nácinak mondja magát, de antiszemita érzelmei a náci ideológiának csak egy kis részet ölelik fel, de csak az antiszemitizmusról beszél, mely a náci ideologiának csak egy kis része. Vajon az élettér, a világ meghódítása és a szláv népek szolgasorba kényszerítése szintén elemei a programjának?

Fasisztának állítja magát, de fasiszta hitvallása messze elmarad a szerteágazó fasiszta ideológiától: beéri egyszerű rendpártisággal. Ugyan ki ne akarná a rend és a törvény uralmát az országában? Az ő fasiszta eszméi ugyanolyan felületesek, mint az ismeretei Mussolini fasizmusárol, amennyiben az elintézte, hogy a vonatok időben indúljanak és érkezzenek.

Együtt a náci Negyedik Birodalommal, melyet Barcsa-Turner megvalósítani vágyik, nagy fontosságot tulajdonít a nacionalizmusnak. Különös módon azonban, a nacionalizmus mellyel magát eljegyezte, egy tekintetben azonos a kommunizmussal. Míg a kommunizmus általános nemzetefelettiséget hirdetett és Barcsa-Turner csak határonbelűliségre szorítkozik, mindkettő semmibeveszi a saját elveit és olyan célokat kerget, melyeket azután csak a nacionalizmus álruhájába öltöztet. Mindkettő veszedelmes kifacsarodása a nacionalista sugallatnak.

Barcsa-Turner tehát nem egy igazi, bona fide náci, vagy fasiszta, vagy akár nacionalista. Ő egyszerűen csak egy gyűlölködő és úgy tűnik számosan vannak a hozzá hasonlók Magyarországon. Apák és anyák, gyűlölködésre neveltétek a gyerekeiteket, hogy állatok módjára viselkedjenek a stadionokban, emberi méltóság nélkül? Vissza kell nyernetek a tekintélyeteket gyermekeitek felett és egyszersmind az ország jövője felett is. Meg kell mutatnotok, hogy mi a legjobb a Magyarságban és hogy miként válhatnak a lehető legjobb magyarokká. Annál is inkább, mert sok minden van a magyar társadalomban amely megérdemli a megbecsülést és a bátorítást. Magyarország Európa ékköve lehetne. Ugyan mi értelme feláldozni ennek lehetőségét? Nem tudok elképzelni semmi borzasztóbbat, mint egy olyan országot amely a gyűlöletben határozza meg önmagát.

A zsidók elleni háborúban az antiszemita magyarok győzelemre vágynak. De ugyan mi lenne ez a győzelem? Egyszerűen annyi, hogy nem lenne többé zsidó Magyarországon. Ez a teljesen értéktelen győzelem. Nem fog egyetlen problémát sem megoldani. Nem segít a gazdasági bajokon. Nem oldja meg a Romák sorsát. Nem gyógyítja be a kommunizmus ejtette sebeket. Ettől nem lesz jó a kormányzat. Nem fogja a nemzetközi elismerést fokozni, inkább egy pária lesz az ország, egy másik Észak Korea. A szövetség Iránnal, melyet bizonyos magyar antiszemiták kötöttek, annak alapján, hogy mindketten a zsidók megsemmisítését kívánják, egy jókora tévedés, mert Irán a Nyugat megsemmisítését is kívánja és ha valaha alkalma nyilna erre, Magyarország megsemmisűlne a többi nyugati országgal együtt. Magyarország egyszer már elkötelezte magát igy, Németországgal, és tragikus következményekkel. Talán a legszomorúbb azonban az, hogy mindez tetézi a sok problémát melyekkel Magyarország küzd. Sikerűlt egy szörnyeteget teremteni magatoknak: egy gyűlölködő és brutális sokaságot, mely tajtékzik és őrjöng.

Tapasztalatom szerint a magyarok mindig büszkék voltak arra, hogy civilizáltak, méltóságteljesek, intelligensek, és kulturáltak, szorgalmasak és leleményesek. Ezek a tulajdonságok, úgy hiszem, messzemenőkig elegendőek a nemzet hatékony kormányzásának kiépítéséhez. Az első tennivaló ezeknek a tulajdonságoknak a továbbfejlesztése lenne ebben a társadalomban. Bárki, aki megpróbálja kisiklatni ennek a sorsdöntő feladatnak a megvalósulását, megérdemli, hogy azért őt azonnal elszámoltassák – és megbélyegezzék azzá, ami: áruló. Azok a “magukfajták,” ahogy az antiszemiták a zsidókat eufemisztikusan hívják, lekicsinylően, azért, hogy kirekesszék őket. Az igazán hazafias magyaroknak azok számára kellene fenntartaniuk ezt a címkét, akik hazájukat a gyűlölet földjeként határozzák meg. Csak reménykedni tudok, hogy ez az ország, melyet oly nagyon megszerettem, rendelkezik a képzelőerővel és az akarattal, hogy magát pozitivan értékelje és megvalósítsa a lehetőségeit.

Kerekes Janet történész

Az europai történelem doktora

Toronto/Budapest

41 hozzászólás

  • Sándor nagyszerű írás de félek, hogy antiszemitáink nem fogják megérteni. Köszönöm, köszönjük.

  • Kedves Kerekes Sándor szerkesztő Úr!
    Egy írás amit országunk minden felnőtt, olvasni tudó polgárának el kellene olvasni!
    Köszönet érte!

  • A kintiek csak „téves” hallomásból ” ismerik a magyar valóságot,mig az itthoniak hamisan vádaskodnak!!!!.
    Itt senki nem üldözi a zsidókat,aki itthon él az legalább annyira jól ,mint az átlagember….!!!!!!!!!!!!!
    Sem hajléktalan, sem munkanélküli zsidó származású emberrel nem találkoztam,közmumkással se,.!!!Jó lenne,ha ennek vége lenne,.mert tényleg az is antiszemita lesz aki eddig nem volt!!!
    Valóban van szélsőjobboldali párt,de a nézeteik nem általánosak!!!!!!!!!!
    Egyébként sok rendes zsidó ismerősöm,barátom van akik tudják mi az igazság!
    Az vigasztal,hogy egy másik cikk hozzászólójaként egy zsidó ember nyilatkozott arról,hogy a sok téves állítás
    közül soknak nincs valóságalapja.
    Amikor megrendeltem a Kanadai Magyar Hirlapot nem gondoltam,hogy kizárólag zsidóüldözésről szólnak a cikkek!
    Sajnos Kertész Ákos(aki genetikailag allatvalónak,baromnak nevezte a magyarokat!)Heller Ánes,Havas Zsófia
    (utóbbi 1956-ot ellenforradalomnak nevezte,melyet a csőcselék robbantott ki!..)vagy Soros György aki a válság
    kirobbantásában nagy szerepet játszott(sokáig nem is mert hazajönni!)sokjat ártottak a zsidók megitélésében!
    Sokan Kanadába és Izraelbe mnekültek,de azt is olvastam,hogy az M3 mellett tömegével épülnek a házak,amelyekbe a visszatelepülő zsidók költöznek?!
    Most mi az igazság?
    Aki szereti a hazáját,mindegy milyen vallású az nem kelti rossz hírét,nem árt neki!
    Lehet ezt a kormány kritizálni,de jobbat is tudni kellene ajánlani!

  • Boda Marcsi!
    Ez valoban igy van, ahogy irja. Valoban a kintiek(magukat magyarnak nevezo egyenek) irjak a hasonlo „szerzemenyeket”. Milyen kar, hogy egy-egy cikken belul oriasi ellentetek vannak. Es meg csak eszre sem veszik. Lehet, hogy a rossz szandek nem engedi, hogy az ilyen „kis” elteresekre ne figyeljenek oda ???

  • Köszönjük, hogy jól kifejezte a valóságot. Nagyon sokan nem anti-szemiták, a túlnyomó többség, (74%). Magyarországon, csak eltűrik, hogy sokan anti-szemiták legyenek (26% az anti-szemita). Anti-szemitizmust tűrni és megengedni, aminek sok száz példája van, azt csak anti-szemitizmusba hajló társadalomban lehet megtenni. Anti-szemita tananyagot felállítani, Horthy kultuszt ápolni, háborús bűnösöket rejtegetni, Magyar Gárdát, Hungaristákat, Goj Motorosokat, 64 Vármegye, Betyársereg, stb., anti-szemita bandákat ösztönözni, Horthy vitézi rendeket, Horthy szobrokat, Szálasi emlékművet felavatni, Újszinházba anti-szemita darabokat adni csak egy anti-szemitizmusba hajló társadalomban lehet megengedni és eltűrni, ahol egy anti-szemita párt 12%-a a pöcegödörnek. A Fidesz/KDNP fele is az, csak most nem hangoztatják, mint a kínai premier látogatásakor nem hangoztatták az általános emberi jogok iránti követeléseket, és megtiltották a Tibeti embereknek is, hogy jogaikért kiálljanak.
    Szóval, ha nem lát a közmunkások közt zsidókat, maga is anti-szemita lesz? Egy irdatlan durva példával észre térítem. Einstein nem ment el közmunkára, amikor elvesztette állását a Patent Irodában, Svájcban. Ehelyett megalkotta két Nobel díjas elméletét. Korunk, vagy az emberiség legnagyobb tudósa lett.
    Jobb lett volna a barom viktor közmunkásai közé állni egy ilyen embernek, havi $28,800.00-ért. Ne legyen már ennyire korlátolt asszonyom!
    Nem akar anti-szemita lenni? Gondolkozzon már, ha tud, vajon hány tehetséges és intelligens embert öltek meg WWII alatt? A hat millióból vajon még hány lett volna sikeres, kitűnő mérnök, matematikus, művész, tudós, doktor, akik a nyugati civilizációt előre vitték volna? Sokan még a gyerekkort sem érték meg. Sok meg sem születhetett.
    Vajon hány nagy tudóst, tehetséget öltek meg a többi 74 millió közt, akik nem zsidók voltak, szerte a Világon?
    Sokan ezt a világot sírják vissza, mert tökkelütött hülyék, hogy tanuljanak, minden energiájukat belevetve versenyezzenek és győzzenek, felülkerekedjenek, tudásban, intelligenciában. Ehelyett, kéményseprőruhában, árpád sávos zászlókat lengetve, magyarkodnak, randalíroznak, meg akarják félemlíteni a gyengébbeket, elesetteket és azokat, akik sikeresek, tanultak és jobb emberek, értékesebb polgárai a társadalomnak. Milyen országot épít egy Magyar Gárda tag vagy egy Hungarista, ahol gyűlölet illeti mindenkit, aki nem úgy gondolkozik, mint ő aki előítélettel van teli és primitív demagóg. Pontosan olyant, mint a viktor társadalma, a mai Fidesztán! Az eredmények világosan mutatják, hogy még a Kárpát Medencében sem elég csak mellet verni, pofázni, hazudni, zászlót lengetni és mindenkit lenézni. Azt a vesztesek teszik, akik most a viktor/matolcs baltás gyilkosokkal üzérkedők követői.

  • Az ajánlatukat tartsák meg maguknak, vagy hasznosítsák Izraelben. Sajnálom a sok építőanyagot…..

  • Szerző: bubala51 | szeptember 28, 2012, 6:15 du.

    Havi $28,800.00-ért. Hmmm. Nem rossz pénz. Sokan vannak, akik nagyságrendekkel kevesebbért elárulják a saját szülőföldjüket. Igaz bubala51?
    Tudatosan nem „Haza”-nak neveztem, mert ezeknek a valakiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az.

  • Mi az ertelme ennek a cikknek?
    Kinek irodott?
    Mi volt a szerzo celja ezzel a cikkel?
    Mi volt az ujsag szerkesztojenek a celja, hogy megengedte, hogy megjelenhessen ez a cikk?
    Vitt-e elobbre barmit is az, hogy ez a cikk megjelent?
    Nem kellene-e abbahagyni, hogy veszultsegeket keltsen valaki, csak azert mert veletlenul zsidonak szuletett?
    Mesterkelt izu az egesz cikk, kulonosen hogy a bevezeto rendkivul nagykepu. A holgy irasa messze nem az.
    Szoval egyszoval minek volt ez az egesz felhajtas? Kinek tett jot?

  • Nálam már tegnap, felírom, hogy el ne felejtsem 2012. szeptember 28. ezt a keserves napot, amikor először az életemben történt meg velem, hogy kinyílt a bicska a zsebemben, betelt a türelem, tolerancia, együttérzés…pohara!

  • Bubala51!
    Az az erzesem, hogy On osszeteveszti az antiszemitizmust, a hagyomanyok tiszteletevel. Kerdem: Izraelben is
    lehordjak mindennek, aki a zsido hagyomanyokat tisztelik??? Nem hiszem! Mint ahogy az angolok sem rekesztik ki azokat, akik az „Empire” hagyomanyait buszken apoljak. Az amerikaiak is nagy tisztelettel viseltetnek rovid hagyomanyaikra es buszkek ra, pedig azok kozt ott van az is, hogy ‘the only good indian is a dead indian”. Es nem szegyenlik a multjukat, ahogy nem is kell, ha belegondolunk abba korba. A magyartol elvarnak, hogy 2-3-400 evvel ezelott is ugy elt volna, mint a ma embere.
    Kiskate!
    Hogy mi a szerzo celja??? Pont az, amit oly sokszor emlegetnek, mikor fasisztaznak,naciznak: gyulolet keltes.
    A masik cel: Addig hajtogatni a temat(lehetoleg Kertesz Akos szellemeben), amig el is hiszik.Foleg ok maguk!!!

  • asher alexander

    megsugom!!!
    „ha” valoban ugy lenne ahogy ez a ” Nyilas Barcsa-Turner testver” allitja,marmint hogy mi zsidok lennenk ott hatalmon,…………………………nos akkor az olyanok mint ourasaga es agyalagyult elvbarataik,egy-egy jol eldugott TEBOLYDABAN leledzenenek mar hosszu evek ota!!!
    az sincsen kizarva hogy par olyan volumenu patkany,mint pl a Zazrivecz-Vona Gauleiter,meg egynehany masik „szoren-szalan veletlenul orokre eltunne valahogyan”!!!
    de!!!!
    mivel nem mi vagyunk ott hatalmon-(eppen ellenkezoleg!!!!)-ezert tudjak meg metelyezni-mergezni a levegot egy ideig!!aztan megunjuk es jol erosen,nagyon-nagyon irgalmatlanul,bestialis erovel odavagunk kozejuk!!!
    mert egyszer elszakad az a bizonyos „cerna”!!!!
    szereny tudomasom szerint!!!
    keszen all par kimondottan ilyen esetekre bevetendo egyseg,arra hogy kegyetlen erovel szetverjek-elpusztitsak az „arra” valokat!!

  • asher alexander

    Argus szemekkel FIGYELUNK MINDENT AMI ES AHOGY OTT ZAJLIK!!!!
    Napra keszek vagyunk MINDEN ESETBEN!!!

  • Alex

    de ugyan miert akarnanak gyuloletet kelteni? normalis ember osztonszeruen kiveti a fajgyuloloket, rasszistakat….engem anyam nem a hagyomanyok tiszteletere nevelt, hanem a massag tiszteletere es melegen ajanlom maganak is nem osszekeverni a dolgokat, mert igy lesz lejaratva maguk altal a nemzet, a hazafisag, a hagyomanyok kifejezesre hasznalt kifejezesek es szimbolumok…..raadasul mast jelentenek a hagyomanyok egy tanulatlan videkinek es mast egy tanult varosinak….

  • Hát sem Bubala sem Alexander,meg a többiek valóban nem hasonlítanak Einstenhez…..még jóindulattal sem,
    akár az intelligenciát akár a tehetséget nézzük!!!
    Az igazság az,hogy a zsidók nem kerülnek olyan helyzetbe,hogy közmunkát végezzenek,mert vagy tényleg okosak
    persze nem mindenki!!!….vagy jó kapcsolataik vannak!
    Egyébként több cikkben olvastam,hogy a keresztények antiszemiták,fasiszták a palesztinok meg mind mocskosak,
    terroristák, aljasak ezek szerint csak az üldözött okos,tehetséges zsidók az értékes emberek?…..
    Hát ezt hívják „zsidó antiszemitizmusnak,megkülönböztetésnek,fajgyülöletnek”,a hozzászólók gyülölködő és primitiv
    hangvételű hozzászólásuk alapján.
    Bár ismétlésbe bocsájtkozom,hogy az önök által utált Orbán Viktor megemelékezett a Terror Házánál
    a holokauszt áldozatairól,mig az önök által dicsőitett MSZP a jogelődje által elkövetett szemétségei
    miatt ugyanezt nem tette meg a kommunizmus áldozataival!!!!!!!!!!
    SŐT!!!!Nagy hibát követett el amikor a határon túli magyaroknak önöket tekintve!szavazati jogot adott!!!!
    Csak remélni tudom,hogy kint és itthon is nem az ilyenek képviselik döntően a zsidóságot,mert az nagyon
    nagy szégyen lenne és egyre nagyobb gyűlöletet szülne a zsidókkal szemben.Az okosak ezt belátják!
    Az ilyenek hazudnak,uszítanak egyre több ellenséget szereznek és szégyent hoznak a tisztességes
    zsidókra a MAGYARSÁGUKAT is megkérdőjelezve!!!!
    Szerencsére a valóság más és többségben vannak a normális zsidók.
    Egyébként lehet,hogy hiba volt az azeri gyilkos kiadása(de jogilag szabályos!)ugyanakkor tájékozódjanak
    egy kicsit az örmény tömeggyilkosságokról is!!!!!!
    Na befejeztem,válaszra sem tartok igényt az ilyenektől!

  • Meg vagyok vigasztalva. Boda Marcsi elismeri, hogy „vannak még normális zsidók”. Tényleg? Akkor reménykedhetünk abban is hogy vannak még „normális magyarok is?”

  • Ne reménykedj, te egyikhez sem tartozol, he..

  • Kopácsi: Remény szinte mindíg van mindenre, csak a bizonyítekokra kell várni, hogy beteljesüljön. Ez a magyarok esetében nem ígéretes: http://index.hu/belfold/2012/09/29/abortusztilalom_johet_az_mszp_szerint/

    Kövér László szerint ugyanis „a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze”. És még ezért sem akasztják fel, ami viszont abszolút nem volna magánügy, hanem a közjót segítené elő, NAGY MÉRTÉKBEN! LESZ MAJD AKKOR MAGYAR „LEBENSBORN”? A Fidesz/KDNP/Jobbik elnevezi ékes magyarsággal „Az élet forrása” programnak és ugyanakkor megszüntetik a büntetést megerőszakolásért, többszöri és sikeres akció esetén még kitüntetés is lehet belőle, különösen, ha ikrek születnek!

    Hogy züllött le az ország népe oda, hogy még a Hitleri ideológiákat felelevenitő fasizmust is szó nélkül tűri?

  • Kopacsi!
    Tokeletes peldat szolgaltats arra, hogyan kell az egyetertest „szitani”. Hogyan kell a megbekelest tamogatni.
    No meg azt, hogyan kell kiforgatni minden hozzaszolast. A Boda Marcsi altal leirtak egyaltalan nem ujak, csak Onok probaljak felremagyarazni a dolgokat. Hat igen… Onok a bekesseg mintakepei!!!.
    Csipke Rozsa!
    Ha On/Onok szerint, nem a hagyomanyokat, hanem a massagot kell inkabb tisztelni, az mindent megmagyaraz.
    Mar ami az On beallitottsagat illeti. Az, hogy On kulonbseget tesz a varosi es videki ember kozott, valahogy „rasszistanak” tunik.Ez lehet, hogy az ilyen beallitottsagu egyennek magas, de az embereket nem csak
    szinuk,vallasuk, vagy fajuk szerint lehet megkulonboztetni/elitelni, hanem (ahogy on teszi) videki/varosi szuletesuk szerint is. Nem tudom ON milyen idos, de azt meg legoregebb ember is tudja, hogy ez a nezet(videki/varosi) a ma
    emberere nem all. Nagyon maradi gondolkodassal lehet ilyet hinni.
    Hogy lehet, hogy Onnel kapcsolatban, ezen nem is csodalkozom???

  • Szerző: Kopácsi | szeptember 29, 2012, 4:42 du.

    kopácsi, te hova sorolod magadat?

  • Alex rozsa

    a tenyek nem rasszizmus kerdese, a videkiek tobbsege foldsotet gyoker, szamit is rajuk orban szavazaskor nagyon!

  • Boda Marcsi = Bede-Fazekas Zsolt

  • ez egy magyar és nemzet ellenes mocsok írás! aljas mocskos hazátlan kufárok el a kezekell a magyarságról ott és azzal foglalkozzatok ahol most vagytok!

  • Amíg léteznek az emberi mivoltukból kivetkőzött hordák akik az utcán egy randalírozás alkalmával avagy egy futball meccsen kórusban üvöltik, hogy mocskos zsidók és a parlamentben vérváddal előhozakodó képviselő addig bizony szükség van az ilyen irásokra

  • asher alexander

    1976031-stb-stb!!(Korsag!!)-
    ha ennyire nem tetszik,NEM KELL itt lopnod a napot!!NEM kotelezo olvasni a KANADA-i Magyar ujsagot ugye??
    plane ha te nem ott elsz!!semmi kozod hozza!!!
    huzzal vissza a kurucinfo-ra,-(vagy pl,; az ekeszarv moge!!)-ott kinyaljak a segged is az ilyen moslek dumakert,amit itt „produkaltal”!!!
    senki se hivott ide ugye??
    ugye nem mi jarunk a parlamentetekbe „mocskos magyarozni”???!!
    fotbal meccsen se mi uvoltjuk korusban skandalva-„mocskos………………………..k”!!!szepen leszerepeltetek legutobb!!
    kivancsi leszek a visszavagon Tel Aviv-ban hany melymagyar nagypofaju lesz jelen???
    asszem ott megkapjak azt amit olyankor kapni illik busasan!!!

  • asher alexander

    jaworszky!
    azzal viszont mar regota tisztaban vagyunk hogy Te KI ill. MI vagy!!!!

  • Ezt nem Asher Alexander írta.

  • asher alexander

    javorszky!!
    tevedsz!!
    EN irtam!!

  • A legsajnálatosabb ebben az egészben az ami egyöntetűen kiolvasható az összes „igaz magyar” reakciójából. Itt egy cikk ami ír a talán legnyomasztóbb társadalmi jelenségről, s teszi ezt nem csak egyértelmű objektivitással de bölcs, gyűlölet nélküli emberséggel. A cikk tartalmával vitatkozni is nehéz szerintem de vagdalkozva becsmérelni, nos ez az amiben kifejeződik ennek a népnek a balsorsa. A saját felsőbbrendűségébe vetett makacs hit, az ebből fakadó fajgyűlölő előítéletek, soviniszta téveszmék amik évszázadok óta torzítják gondolkodását. Ez a közgondolkodás amelyik hun, sumér, etruszk ősökről, az ezeresztendős államiság legendáiról, magyar genetikáról álmodozik. és még mindig nem képes felfogni, hogy rovásírástól, „szent” jelképektől, varkocsba font hajaktól nem lesz jobb az életünk. A magyar soviniszták megint elárasztották társadalmunkat, közéletünket, és ahogy
    Márai Sándor írta:
    „A buta ember életveszélyes, mert kiszámíthatatlan és megközelíthetetlen. Nem lehet vitatkozni vele. Csaknem lehetetlen védekezni ellene, el kell viselni, mint a sorscsapást.”

    Kedves Sándor! Sokan vagyunk azonban akik szeretnék tovább haladni gondolatai ösvényén… Mert az az emberség útja!

  • Mindenkinek!
    Hogy a gyuloletkeltes nem emberi, azt mindenki(majdnem) tudja. Akkor ti miert gyakoroljatok. Csak meg kell nezni
    Gollner-gay-za stb. bejegyzeseket. A gyuloletet nem lehet NEM felismerni!!! Lehet, hogy megis???

  • Szent igazság, minden szavad Jimbo. A gyülöletet tényleg könnyü felismerni. Pláne, ami tőled árad.

  • Parittyas, ez nagyon szép vót ! Még szebb lenne, ha nem a gyűlöletkeltés lenne fő életcélotok mostanában, mely az összes igaz magyar ellen irányul. A magyarokat lejáratni szándékozó, provokáló balfékek inkább a saját balsorsukkal foglalkoznának és ne a magyarokéval.
    Ez utóbbi hozzászólása is, csupán a provokációról szól.Tudjuk, ez a lecke van maguknak feladva amelyet oly buzgón teljesítenek és amelyet mi, nemzeti érzelmű magyarok zéróra értékelünk.
    Ki nem velünk van, az ellnünk !
    Fogat fogért !
    Amint látja, mégis volt valami, amit megtanultunk maguktól.

  • Köszönet a cikkért sok tanulsàgot vonhatunk le belöle,de egy kissé egyoldalu .Azt a hihetetlen – többnyire- alaptalan tàmadàst ,ami az orszàgot éri nem minösiti.

  • Szeptember 29-en azt irja Javorszky Maria, hogy az elozo napon, 28-an, kinyilt valami bicsakadolog a zsebeben, s ezzel vegleg eldobta a tolerancia es turelem poharat, mert az betelt neki.
    Nem mintha valami egbekiallto rettenet tortent volna azon a napon, nem tortent akkor semmi tobb mint mas napokon de Javorszky Maria akkor jott ra kodos agyaban, hogy az o pohara megerett az eldobasra.
    Indok nincs.
    Persze, hogy eldobni valo. Az o poharaban soha nem volt tolerancia es turelem, Javorszky Maria egy virtigli habzoszaju magyar nyilas, akinek irasaiban semmi ertelem az arokparti stilusu uszitason kivul.
    Nem egy rossz kozlemeny ez a pohar dobas egy Javorszkytol, aki miota ide jar csak ostoba, rosszulul fogalmazott kirohanasokban uszit es gyulolkodik .

  • Csaszi, akartál valamit mondani ?
    Az a bizonyos pohár hála nektek magyargyűlölő uszító balfékeknek, betelt, még nem dobtam el, de ha kényszeríttek, hogy eldobjam, robbanni fog! Mindennek van határa…

  • Csaszi ez egy letisztult, tökéletes helyzet értékelés volt!:)

  • Parittyas baratom, kosz!

  • Javorszky Nagyasszony figyelmebe:
    Szeptember 29-en meg csak poharakkal dobalodzott, most oktober elejen mar robbano poharakkal fenyegetodzik.
    Ne irjon ilyesmit ha kerhetem!

    Mert maguknal ott van a TEK – es ez nem a regimodi tisztelettudo TEKINTETES cimzes roviditese akar lenni – hanem ez valami egesz mas dolognak a roviditese, kedves Javorszky.
    Az ilyen robbano szerek, foleg ha artalan poharakba vannak rejtve, azok a poharak az o hataskorukbe tartoznak peldaul, s ha felfigyelnek kegyedre es kegyed poharaira ugy felos, hogy egyre kevesebbet olvashatjuk majd szines es udito beirasait mivel azok, akiket ok meginvitalnak hivatali helyisegeikbe, azok nem egyhamar ternek vissza az artatlan es artalmatlan kommentirashoz, barmennyire fuggove valt szokasukka cseperedett idokozben ez az egyebkent kellemes szorakozas

    Persze nem ugy kellemes es nem ugy artatlan es artalmatlan, ahogy kegyed ezt fuggove valva itt muveli.

    Vegezetul egy jo tanacs:
    Ha valamit komolyan akar venni fenti szosszenetembol, ezt az utolso sort ajanlom kulonosen szives figyelmebe…..

  • Csaszi! A magyar nemzet már évszázadokon át türelmesen és szótlanul üríti fenékig a más nemzetek által belecsempészett méreggel teli poharát, de még soha nem volt rá példa, hogy egy nemzetett ennyi igazságtalan aljas gyalázás érjen mint most a magyarokat. És ne engem vádoljon azért, ha az a megtelt pohár esetleg felrobbanna, nem Molotov koktélra gondoltam, bár ki tudja mit hoz a jövő…
    Tudjuk, kik akarnak polgárháborút Magyarországon és az, hogy még nem következett be, az is, csak a magyar nemzet türelmével…magyarázható.
    ÉBREDJ MAGYAR !

  • Javorszky Maria.
    Millyen „aljas gyalazas” eri hazankat es kitol eri? ha szabad kerdeznem. Olvasva a kommenteket (kozottuk a magaet) a gyalazkodas az uj nemzeti oldal elhivatottjaitol arad mindenki fele, aki nem az o notjukat fujja.
    Milyen evszazados mergezesekrol beszel, milyen merget csempesz barki is a maga poharaba, konyorgom?

    Jomagam es sokan masok tiltakoznak, visszaszolnak az uj nemzeti oldal nagyhangu hiveinek, (amilyen kegyed) akik kozonseges demagogiaval, tobbszazeves mergezesre hivatkoznak es tele mereggel poharban akarnak molotov cocktailt robbantani amihez meg polgarhaborut is vizionalnak, hogy beteges gyuloletukre igazolast keressenek.

    Javorszky! Uritsen fenekig egy poharka Mecsekit de amint az evszazados mergekrol kezdenek rossz gondolatai tamadni keressen egy pszihologust.
    Nem szegyen az. Tudja van valaki maguknak, aki a legfeslsobb szferak ura es megis a Stajerorszagi Gracz-ba keresi a gyogyulast. Konsuli kocsi varja a helikopter allomason es viszi a belvarosba a rendelobe, ahol kibeszeli magabol a nyavajajat. A konzuli kocsi azert kell tudja, hogy mint azt a Huszka Jeno „Maria Fohadnagy” cimu operettjeben a bonvivan oly szepen enekli, hogy „ne tudja, ne sejtse senki, hogy hol jarunk”….ha ha ha.

    Szoval maganak nem kellene ilyen nagy faxni az ugyhoz, talalni lehet Puspokladanyban is szakembetr, nem kell mindjart Gracz meg helikopter, maga nem a legfelsobb szferakban uralkodik, hanem a legalsokban.

    Na menjen Isten hirivel, megint jol felduhitett a baromsagaival. Tobbszaz eve meregpohar, molotov, polgarhaboru….
    mindjart en megyek Graczba….kuldjon helikoptert!!!!!

  • Merre jar Javorszky Maria mostanaban? Nem latom megszolalasait most a csondes oszi esteken.
    Talan tovabb kepzesen van a Bukkben – gondolom.
    Nem mondom, ra ferne…..