Se füle, se falka

2012 szeptember 29 10:27 de.57 hozzászólás

„Boci, boci farka, se fülke, se falka*

Oda megyünk lopni, ahol lehet lopni…”

Se fülke, se falka, falkaforradalom, helyettem is harcolsz – ez az én nagy bajom.

Helyettem veszekszel, a nevemben veszekszel, harciasan ébredsz, bevert fejjel fekszel.

Ne mondd, hogy mi a szép, ne mondd, hogy mi a jó – tudom én azt nélküled is, hogy nekem mi való. Tudom, hogy milyen a zöld, a sárga és a piros, a te törvényeid nekem csupán egy üres papíros.

A dicső múlt feléled, a jövőmet feléled, aki nem lop egyszerre, az nem mehet közétek.

Tudom, mi az erkölcs, ne papolj róla nekem, ne mondjad meg, hány gyereket szüljön majd a nejem. Ne lopjál helyettem, ne szólj a nevemben – nem kértelek meg arra, hogy te legyél helyettem.

Nekem ez a hazám, jól vagyok, ha hagyod, ha nem mondom, én akkor is, mindig itthon vagyok. Én a Bobbyt bírom, te meg a gaz Dzsokit – reverendára cserélted már a farmerdzsekit.

A dicső múlt feléled, a jövőmet feléled, aki nem lop egyszerre, az nem mehet közétek.

Orbán, Áder, Szájer, Navracsics és Kósa, Lézer János, Szíjjártó, Schmitt, és a Hoffmann Rózsa. – Selmeczi Gabika, Lezsák, Farkas Flóri, Pintér Sándor, Dajcs Tompika, meg a Rogán Tóni.

Horthy és Prohászka, Nyírő, Wass és Csurka, Kövér Laca, Tarlós, Dörner és a Kubatov-lista.

Köztársaság helyett második János pápa, a Moszkva tér Széll Kálmánná lett megregulázva.

A dicső múlt feléled, a jövőmet feléled, aki nem lop egyszerre, az nem mehet közétek.

Utálom a jelent, mert semmit sem jelent. Hosszúra nyúlt, kísért a múlt, s mindenkit feljelent.

Adjatok egy jelet, egy tisztességes fejet, jöjjön végre valaki a fejetlenek helyett. – A karaván ugat, a sivatag halad, birka népnek annyit szabad, amennyire szabad.

Minden hullámhosszon, reggel délben este, szemenszedett szavad, hős lére eresztve.

A dicső múlt feléled, a jövőmet feléled, aki nem lop egyszerre, az nem mehet közétek.

* Talán kiderült a fentiekből, hogy ez is egy dalszöveg. Lassan, de biztosan készül a Neoprimitív „Falkaforradalom” című műsora, abból van ez is.

Föld. S. Péter 

57 hozzászólás

  • Szerintem most jobban fizetnek ezért a cikkért, mint 3 évvel ezelött fizettek volna,azért irodott most.

  • Erős Dénes, próbálja meg megerőltetni az agysejtjeit, hátha felfogja, hogy vannak, akik nem fizetségért írnak ilyen cikkeket, hanem mert tele a micsodájuk az orbáni rombolással, dúlással, egyeduralommal, az ország lezüllesztésével.

  • Miféle cikkről beszélsz, kedves Gábor?
    Ami itt fent van az cikknek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető.

  • nagyon talalo …..vegyuk szabad versnek, hogy dakota ne aggodjon olyan sokat a stilusa miatt, amugy az ujsagiroi szabadsagba belefer….teljesen kozertheto mindenki szamara, dakota velemenye meg nem csak most nem szamit…

  • Jezusom! Tenyleg kiengedtek a Lipot-mezeieket. Mar kulfoldre is eljutottak.

  • Szerző: Csipke Rozsa | szeptember 29, 2012, 3:56 du.

    Gedeon, hiába gágogsz, attól még nem lesz cikk ez az iromány:)

  • Szerző: Csipke Rózsa
    Nem árt ám valamit a VÉGÉIG elolvasni, mielőtt véleményt írsz róla. Már persze, ha rendelkezel alapfokú szövegértési ismeretekkel. Mert a képességhiány az sajnálatos biológiai tény – de minek azt fitogtatni?
    „Talán kiderült a fentiekből, hogy ez is egy dalszöveg” az utolsó sorban ez a szöveg szerepel. Segítek az értelmezésében: dalszöveg nem egyenlő cikk! Akkor sem, ha nyilvános felületen jelenik meg. Ott verseket is szoktak közölni – de azokat normális ember nem próbálja cikként értelmezni. Már ha normálisnak akar látszani.
    Bár ez sem teljesen akarat kérdése…..

  • kekec

    nekem mondja? en nem probaltam cikknek beallitani es azon, hogy dal vagy szabad vers, azon meg felesleges vitaznunk, mikor elolvastam, mert en elolvastam, legkevesbe az iroi eszkozok jartak a fejemben, amiket az ujsagiro felhasznalt, erzelmei, gondolatai kifejezesere…..a dakota probalja beallitani cikknek, maga meg NEM OLVASTA VEGIG rendesen….

  • kedves kekec, szerintem meg pont a Rózsa olvasta el végig és te meg nem:
    „Talán kiderült a fentiekből, hogy ez is egy dalszöveg. Lassan, de biztosan készül a Neoprimitív „Falkaforradalom” című műsora, abból van ez is.”
    (a Neoprimitív az egy nyolcvanas években játszott zenekar volt, mellesleg egy csepeli tanár volt a zenekarvezető, zenéi elég jól foglalták össze a valóság – egy részét)
    Te meg, ha sündisznót nyeltél és megfeküdte a gyomrodat, ne a Rózsa töviseit okold érte.

  • daki – nem vagy képben – persze ezt megszokhattuk, nem is baj, mert lehet legalább hejehuja, vígasság, móka, kacagás…

  • amugy a cim nem SE fulke, se falka?

  • Gàbor ! Én azokat az embereket nem értem meg ,akik 2008-2009 helyett,amikor lezüllesztették az orszàgunkat most irnak,vélekednek igy!

  • Eros Denes

    2008-2009-ben is az orban zullesztette az orszagunkat, nyiltan bevalljak, hogy karaktergyilkossagok aran, magyaran szemenszedett hazugsagok aran is lepten nyomon alatettek az akkori kormanyzo partnak….erti ugye, mint ellenzeknek, nem az volt a feladatuk, hogy osszefogva a fontos kerdesekben kifele megfeleloen kepviseljek az orszagot, hanem mindenek ele helyeztek a sajat hatalomba jutasukat…..mocskos fergek…es azok is, akik butasaguknal fogva ebben tamogattak oket, akar ugy, hogy szavaztak rajuk, akar ugy, hogy nem szavaztak senkire, mert az pont olyan karos volt es orban malmara hajtotta a vizet…..most meg latjuk, hogy a masik fikazasan kivul nem tellett tobbre a tehetsegebol….remelem birosagon fog felelni mind a gazdasagi, mind az erkolcsi karokozasert….a vagyonat meg erdemtelenul gyujtotte, el kell kobozni es szetosztani azok kozott, akiknek kevesebb jutott azert, hogy o es rusnya, dilettans bandaja jobban elhessen….

  • Tüske Zsófia

    kedves Erős Dénes figyelmébe ajánlom:

    „Ma beszélgettem egy emberrel , aki közmunkára van ítélve.Szándékosan írtam így, mert amit elmesélt az olyan, mintha a büntetés végrehajtási intézetben dolgozna.A vízművekhez lettek vezényelve árok takarításra.Napi 8 órát dolgoznak heti 5 napot és ezért kapnak 47000 forintot egy hónapra.Valamelyik nap megkérdezték tőlük, hogy ki szeretne ettől többet keresni? Persze ,szinte mindenki akart.4-5 embe
    r akik összeszokottan dolgoztak, mondták, hogy ők így együtt mennének.Ehhez el kellett utazniuk saját költségen egy jó messzire lévő városba, hogy ott felvegyék az adataikat és megkössék velük a szerződést.Azt ígérték , hogy 71000 forintot kapnak fizetést.Persze aláírták a szerződést.A munka nehezebb volt mint az árokpucolás és messzebb is volt, de örültek, hogy többet kereshetnek.Itt is hetente kapták meg a fizetésüket.Kicsit csodálkoztak, hogy az első héten 11000 forintot kaptak, de úgy gondolták ez csak előleg. Második héten már csak 4500 forintot kaptak, amiért már reklamáltak,és megkérdezték, hogy hogyan jön majd ki a 71000 forint.Közölték velük, hogy a 71000forint az bruttó bér, a levonások után 47000 forintot kapnak.Az emberek mondták, hogy nem ezt ígérték, a válasz az volt, hogy aláírták a szerződést.Felháborodásukban ott akarták hagyni a munkát, mire közölték velük, megtehetik, de akkor sem segélyt ,sem közmunkát nem kaphatnak 3 évig.Az emberek maradtak, azóta teljesen rapszodikusan kapják meg a bérüket, péntek helyett hétfőn, vagy kedden és akkor is bizonytalan hogy mennyit.Ezek után kérdezem én: nem humánusabb volt a rabszolgatartó társadalom, hiszen akkor gondoskodtak a rabszolgák ellátásáról, nem úgy mint most?Megdöbbentő ez a nagyfokú kiszolgáltatottság.Ezeknek az embereknek, ha végkép elegük lesz nincs az az isten aki megállítaná őket, hiszen nekik már veszteni valójuk nincs!Orbánék féljetek! Közeleg a vég!!!!!!!!!!!!!!”

  • Csipke Rozsa ! A kormànyzopàrtok ellen 2002-2010 között sem lehetett semmit elérni ,csak kritizàlni és tàmadni öket ! A teljes felelöség a 8 évükért az övék, ami az eladositàsban mérhetö is. A felvett kölcsönnel mit oldottak meg ?

  • Denes

    a felvett kolcsonbol semmit nem oldottak meg, a maga fizeteset potoltak, tudniillik amit dolgozik, az nem teremt annyi erteket, ami a fizeteset fedezne…..es igy van ezzel tobb szazezer magyar….

  • Igy igaz,amit mondanak annak se füle se farka!Amit mondanak az már néhány óra alatt nem igaz ,az ellenkezőjét mondják.Azt nem értem hogy ez a ,,birka nép”/beleértve magamat is/meddig tűri még?

  • Tüske Zsófia

    Erős Dénesnek:

    Helyreigazítjuk Orbán Viktor mondatait, ha már sem tanult kollégái, sem a közrádió riporternek csúfolt mikrofonállványa nem tette ezt meg. A miniszterelnök tegnapi rádióinterjújában ugyanis riasztónak nevezte a 2008-as IMF-megállapodást, mert abból jelentős részben külföldi bankoknak adtak gyorssegélyt, ezért kellett csökkenteni a nyugdíjakat, béreket és szociális juttatásokat. A valóság ezzel szemben az, hogy…

    Három bank kapott az IMF-től lehívott kölcsönből, no nem gyorssegélyt, hanem kedvező kamatozású kölcsönt. E három, Orbán Viktor szerint külföldi tulajdonú bank, amely a kapott pénzt külföldi anyabankja megsegítésére fordította. Ühüm. Ez a három, hitelt és nem gyorssegélyt kapott külföldi bank az OTP, a Magyar Fejlesztési Bank és a Földhitel és Jelzálogbank. Összesen 600 milliárd forintnyi eurót kaptak – kölcsön. Ebből az OTP azóta törlesztette a hitelét, a Magyar Fejlesztési Bank, mint állami intézmény a kormánytól kapott felmentést a visszafizetésre. Az OTP-t nem tekintjük magyar banknak? Vagy az MFB-t? Vagy csak csúsztatunk, ahogy az már lenni szokott?

    Orbán Viktor azt is mondja: a bankmentés miatt kellett nyugdíjt, miegymást csökkenteni. Innen is üzenjük: nem. Tudjuk, nehéz ezt feldolgoznia egy olyan kormányfőnek, aki egyik kampányában 14. havi nyugellátást sem volt rest beígérni, de azért kellett megszüntetni a 13. havit, mert nem volt rá pénz. Nem futotta az ország költségvetéséből. Persze meg is lehetett volna tartani és hitelből finanszírozni, de akkor elkerülhetetlen lett volna az államcsőd. Ezt tetszett volna akarni a bácsinak?

    De hová tűnt a népnyúzó IMF diktátorok többi pénze? Részben befolyt a Nemzeti Bank deviza-tartalékába, amely – tartunk tőle – nagyon jól fog jönni 2013 nyarán a kormánynak, amikor elkezd arra is rájárni. Emellett ez a hiteldiktátum tette lehetővé, hogy a nemzetépítgetés keretében Orbán felvásárolhassa (IMF hitelből) a MOL részvényeket 2010-ben.

    (Nagyon halkan: a 2008-as költségvetés folyó fizetési hiányának foltozgatására egy fillér sem került a Világbanki pénzből. Persze, hisz erre az EU külön adott kétmilliárd eurót.)

    Orbán Viktor azt ígéri, tanul a 2008-as hitel-megállapodás hibáiból és nem követi el azokat újra. Tiszta szívből drukkolunk, hogy a kormány hitelből többé ne államosítson kénye-kedve szerint. Miként azért is szorítunk, hogy valaki világosítsa fel a miniszterelnököt: ha így folytatja, előbb fogják utolérni, mint a sánta kutyát.

  • Kedves Zsófia! A második hsz,gratula! Az elsőhöz: teljesen szabályos, hogy közmunkást magánvállalkozás is foglalkoztathat, ezért ordítottam, amikor azt a rendeletet (vagy törvényt?) hozták, hogy a közmunkásoknak nem kell a hivatalos minimálbért kifizetni. Mert rögtön látszott, hogy a magyar vállalkozó „élelmes”, és munkanélkülit fog majd foglalkoztatni. Azt nem tudtam, hogy elsőként a hódmezővásárhelyi önkormányzat lép erre az útra, de várható volt. Hiszen tanárok, mérnökök, más diplomások is vannak állás nélkül. Ebben a pillanatban hallottam, hogy Demján kilépett valahonnan, mert elégedetlen „a kormány határozott intézkedéseinek” végrehajtásával. Szóval, még mindig nem elég szegények az emberek. Mert ő volt az, aki azt mondta, hogy Magyarország legnagyobb baja, hogy nem elég szegények az emberek, és nem hajlandók napi 14-16 órát dolgozni a kenyerükért. Pedig aki teheti, és van mit, bizony dolgozik napi 14-16 órát, igaz, ezért pénzt vár, és nem egy darab kenyeret.
    Még egy: egyetlen percig sem gondoltam, hogy az itt írogató közismert „véleményesek” megértik majd F.S.P. szövegét. Nehézséget okozhat nekik például, hogy a „jelent” több jelentésű szó a magyar nyelvben. Ők talán egyet ismernek: jelent az ember a felettesének, tartójának. De a jelen főnév tárgyesete is jelent, meg ha egy ügy, vagy személy valamennyire fontos nekem, kedves a szívemnek, az is jelent nekem valamit. Sőt, ha például egy dalszöveg jelent valamit, azt is jelenti, hogy megértettem. De hát a hazzaffyság nehéz munka, sok idő kell hozzá, nincs idő magyar írókat olvasni…

  • Szerző: Tüske Zsófia | október 1, 2012, 3:02 de.
    Tuske Boki! Te biztos oktatast kapsz hazudozasbol!!! Te lehiszed ezeket a hulyesegeket??? Igen? Akkor egyedul vagy. Masban is.

  • Gratulálok a dalszöveghez! Egyenesen nagyszerű!

  • Jimbo! Ez a baj a külföldiekkel. Hogy fogalmuk sincs, mi történik Magyarországon, nem ismerik a vonatkozó törvényeket, a napi tényeket (amikkel Tüske Zsófi is szolgált).És ezek fognak arról szavazni, hogy én hogy éljek itthon! Kösz.

  • Talalom

    valoban, akik nem oda adoznak, azok ne szavazhassanak! jimbo, nem kulfoldi, hanem egy otvarszenny, forditott haromszogfeju retardalt roman….

  • talalom: Ez a baj a határokon belüliekkel, hogy fogalmuk sincs, mi történik Magyarországon, nem ismerik az odavonatkozó törvényeket, a napi tényeket, az összefüggéseket, amiről a külföldieknek kell őket tájékoztatni, de azoknak nem hisznek. Ez a baj a határon belüliekkel, hogy nem törődnek saját sorsuk igazgatásával sem, szinte senki nem vette a fáradságot, hogy elolvassa a tákolmányt és értelmezze, MIELŐTT azt 2/3-al megszavazta lelkesedéssel megválasztott kormányuk, ezáltal teljesen kiszolgáltatott, adófizetésre kötelezett, de szociális ellátásra nem jogosult rabszolgák lettek. Ez a baj a határon belüliekkel, hogy letagadják a tényeket, hazudnak össze-vissza, korrupcióban, anti-szemitizmusban, cigány gyűlöletben, rasszizmusban, régi népi mitológiai történetek, a Horthy korszak felidézésében, Nagy-Magyarország ábrándjában próbálják megtalálni saját értékeik mércéjét. Ez a baj a határokon belüliekkel, hogy nem fogadnak meg jó tanácsokat, nem tanulnak mások jó példájából, nem tartják be az alapvető emberi jogokat, nem tisztelik felebarátaikat, nem tisztelik az eltérő véleményeket, nem tartanak össze, hanem egymást ellenségként kezelik. Ez a baj a határokon belüliekkel, hogy nem látják be azt, hogy elszigetelt, lassú kihalásra ítélt, leszakadt nemzetté váltak a baltás gyilkossal üzérkedő mini-mussolinijük uralma alatt. Ez a baj a határokon belüliekkel, hogy a határon kívülre kell költözniük és csak hosszú évek után, amikor sokan elsajátítják a demokratikus szemléletet akkor képesek aszerint élni, demokratikus országok polgáraival, miáltal civilizált, kulturált emberekké válhatnak, a határon belül erre képtelenek. Ez a baj a határokon belül élőkkel, hogy amíg nagy baj nincs, amíg az utcákon nem ontják egymás vérét, addig nem fogadják el a segítséget, inkább halálra sértik a fél világot, mondván „senki más nem ért meg minket, mi tudjuk hogyan kell megoldani problémáinkat”. Ez a baj a határokon kívüliekkel, hogy csak amikor torkukra kerül a kés, amikor szomszéd szomszédot öl, csak akkor óbégatnak szerte a nagyvilágba, segítségért és akkor azért okolják a határokon kívülieket, hogy miért engedték meg, hogy ez így legyen!

  • Tüske Zsófia

    bubala: a tákolmánnyal kapcsolatban: ha olyanok voltak az alkotmány-előkészítő bizottságban, mint Boros Péter (aki jónak tartotta volna Magyarország számára a királyság visszaállítását) valamint Pozsgay Imre – akit inkább nem jellemeznék itt hosszabban, csak mint a fidesz dísz- de megtért kommunista káderét, de egyetlen jogászt sem hívtak meg ebbe a bizottságba – ahol a dilettantizmus eredményeképpen a jogszabályok elfogadott szerkezetét felrúgták és összevissza alkalmaztak benne paragrafusokat meg római számokat – de csak egyetlen jogász (Mezey Barna, az ELTE rektora) véleményét fogadták el, nevezetesen, hogy nem kéne belevenni a tákolmányba Magyarország himnuszának kottáját, mert az nem való egy alaptörvénybe….. na ezt végül kivették belőle, de még ezzel is baj volt, mert nem az ének -, hanem a nagyzenekari kottát rakták bele első körben… (bocs a körmondatért)
    Ezekért talán mégsem a határon belüli, nyomorult állampolgárokat kellene hibáztatni. Nos, az áldozatot okolni nálunk mindig is megszokott dolog volt és úgy tűnik, ma is az. Mindenkinek csak egy szavazata van. Hogy mikor robban a máris puskaporos hangulat, azt nem tudni….. talán, ha valóban megvalósul az, amiről már kormánykörökben konkrétan szó esett, nevezetesen, hogy meg akarják szüntetni az OEP-et és a nyugdíjakat is egységesen csak 50.000.- ft-ban akarják megállapítani. És egy újabb cikk, a segélyplafon bevezetéséről:

    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121002_segelyplafon_9950_forint#rss

    orbántámogatók, lehet hozsannázni…

  • Tüske Zsófia: Szeretném kifejteni, hogyan alakult ki véleményem.
    A tákolmányt néhányan mi itt (Los Angeles) elkezdtük olvasni, már piszkozataiban, mielőtt a végleges szöveg megjelent, a szavazás előtt. Elemeztük azokat egy bi-lingual ügyvédünkkel együtt, aki több mint 20 éve gyakorolja praxisát az USA-ban és Magyarországon egyszerre, hogy az általánosan használt szavak jogi értelmezését ne tévesszük el. Írtam egy sok oldalas elemzést a végső változat után. Szétküldtem minden ismerősömnek, Magyarországra, barátaim is azt tették. Egyetlen egy embert sem érdekelte, szinte egyik sem olvasta el még a második oldalát sem levelemnek. Teljes érdektelenséggel találkoztam, mindenki azt mondta, nem érdekli, nem tehet semmit. Az egyetlen ember akit ismerek és aki valóban elolvasta a tákolmányt az egy gyerekkori osztálytársam, aki az állami hivatalban dolgozott, (nyugdíjas most) érdekelte és munkájához ismernie kellett a tákolmányt. A mai napig sem ismerik az emberek a tákolmány tartalmát, fogalmuk sincs arról, hogy emberi és polgári jogaiktól meg lettek fosztva mert egy önellátásra berendezkedett kormányt teremtett meg, aminek semmi kötelessége és korlátozása nincs a polgárokkal szemben.
    Biztos vagyok benne, hogyha nálunk az alkotmánynak csak egy pontját is változtatni akarná a kormányunk, milliók foglalkoznának vele és a TV, rádió, újságok tele lennének elemzésekkel pro és con, társadalmi vita lenne, mert ez a természetes egy demokráciában. A népi demokrácia jelentése, hogy a hatalom és a sors alakítás a nép kezében kell hogy összpontosuljon. Éppen elég nagy baj, hogy a Világ média ezt minden áron ki akarja csavarni kezünből! Sajnos eredményesen.
    A magyar emberek nagy többsége úgy lett nevelve, hogy a hatalom a kormány kezében van és a polgárok tehetetlenek, csak négy évenként, amikor elmennek a választásra (ha elmennek), akkor tehetnek valamit. Magyarországon a demokrácia kizárólag a szavazósor végétől az urnáig tart, amint a lapod bedobják a dobozba, megszűnik a demokrácia négy évig. Most pedig még ezt a pici demokráciát is elrabolja a turulban született népvezér és a koszos bagázs. Lassan már csak a lábukkal szavaznak majd sokan és azok lesznek köztük nagy számmal, akiknek értékesíthető tudásuk, képességük van. Íme jön a negyedik „brain drain” kevesebb, mint száz év alatt.
    Sajnos én ki vagyok ábrándulva, mióta a baltás gyilkos üzérkedésre a magyar polgárok nem reagáltak és senki nem követelte a népvezér és kormánya lemondását, nem kezdett el aláírást gyűjteni egy korai választásra. A magyar polgárok nagy része meg van félemlítve, más része birka, vagy érdektelen és rá van szorítva, hogy bizonytalan megélhetésével törődjön csak, nem tudván mit hoz a holnap. Mindennek ellenére a politikai aktivitás nemhogy növekedne, az összetartással együtt, hanem csökken és a széthúzás is ugyanaz, mint mindig.
    „Minden nemzetnek olyan kormánya van, amire képes.” (Joseph de Maistre 1753-1821) A magyarok csak egy baltás gyilkos üzért és egy hazug csaló doktort tudtak megválasztani, megannyi kapzsi, becstelen, haramia rablóval együtt,

  • Sajnos igaz minden szava tisztelt Bubala!

  • Andrási Sándor

    Tisztelt Tüske Zsófia! Amit Ön ír: „…….és a nyugdíjakat is egységesen csak 50.000.- ft-ban akarják megállapítani….” rémhír terjesztés, amit a kommunista időkben börtön büntetéssel díjaztak. Ez a cselekmény (a suttogó propagandával együtt) alkalmas arra, hogy jó szocialista és „liberális” szokás szerint bizonytalanságot, félelmet keltsen, egy nagy tömegű (egyébként könnyen kiszolgáltatottá váló) társadalmi rétegben. Ennek semmi más célja nincs, mint a regnáló kormány ellen hangolni, elültetni a bogarat az emberek fülébe. Mind addig megy ez a duruzsolás, míg (mint ama bizonyos kabátlopás esetén) az emberekben megmarad egy hazug, a kormány által bevezetni nem kívánt rémkép.
    A hazugságon túl ez a tevékenység mérgezi a közhangulatot, olajat önt a parázsra. Ha Ön meggondolatlanságból írta amit írt, kérem ezt többé ne tegye. Ha tudatában van annak mit tesz, a magyarság ellen tesz!

  • Andrási Sándor

    Tisztelt bubala51 ! „……Ez a baj a határokon belüliekkel, hogy a határon kívülre kell költözniük és csak hosszú évek után, amikor sokan elsajátítják a demokratikus szemléletet akkor képesek aszerint élni, demokratikus országok polgáraival, miáltal civilizált, kulturált emberekké válhatnak, a határon belül erre képtelenek. …….”
    Mély áhítattal és őszinte rajongással olvasom sorait, én civilizálatlan büdös bunkó. Köszönöm Önnek, hogy értékes idejéből szánt ránk, porban fetrengő tudatlan földi férgekre. Természetesen mi – határon belül élők – nem vagyunk annak tudatában, hogy mi a demokrácia, elvakultak vagyunk, és alig várjuk, hogy rabigába hajtsuk butuska fejünket.
    Nem tudjuk értékelni a nyugati fejlett civilizáció ama vívmányit, hogy leereszkedtek hozzánk és múlti vállalataikban havi 80 eFt-ért dolgozhatunk három műszakban. Nekünk – hálátlanoknak – még az sem jó, hogy a szociálisan érzékeny nyugati bankok hajlandók voltak hitelezni, és zokon vettük, amiért egyoldalúan két-két és félszeresére emelték a havi törlesztő részleteinket, amiért sok civilizálatlan honfitársam igen kulturálatlan módon családostól megnyomorodott. Igen, nagy köszönettel vettem, hogy felrázott, mert belátom: tényleg birka vagyok. Birka azért, mert – a többi birkával együtt – eltűröm, hogy a mai napig az országban lehet és bántatlanul folytathatja nemzetzüllesztő tevékenységét az a sok fehérgalléros bűnöző, aki lezüllesztette, kifosztotta a hazámat: oszkó péter, gyurcsány ferenc, bajnai gordon, veres jános, kovács lászló……stb. ….stb. A névsor hosszú, mint annak a felsorolása, mennyit ártottak ezek a bűnözők ennek a sokat szenvedett hazának.

  • Bubala51!
    Ez egy szep fejtegetes egy „idegenbeszakadt hazankfiatol”. Mindenesetre nagyon hasonlit, ahhoz amit Gybognartol szoktunk olvasni. Nem volna szabad beleszolni a magyarok dolgaba olyanoknak, akik nem ott elnek. Hiszen, a mindenkori politikusoknak is az legnagyobb bajuk, hogy elszakadtak a neptol. Fogalmuk sincs, hogy a nepnek mik a szuksegeleteik. A legtobb(foleg a kegmagasabb poziban), meg egy kilo kenyer arat sem tudjak megmondan. Legfelljebb eros gondolkozas utan, amitol viszont teljesen elszoktak mar. Ezert mondom, hogy kulfoldon elo neszoljon bele. Nincs hozza joga. Szavazni a legkevesbe. Kritizalni, persze lehetne, de sajnos itt osszetevesztik a mocskolodassal.

  • Andrasi, Alex

    mikor valaki tukrot tart maguk ele es riaszto a kep, nem az a hibas, aki a tukrot tartja!
    az emberek annyira erdektelenek, hogy nem tunt fel nekik, hogy megszunt a TB!? a kormanynak semmifele kotelezettsege nincs a polgaraival szemben….az is igaz, hogy a polgarok szinten nem tisztessegesek, ezt peldazza a nagyszamu feketen dolgozok szama…olyan kormanya van a magyar nepnek, mint amilyet erdemel es valoban nem kene kivulrol aggodnunk, ha nekik jo nyakig kapalodzni a kakiban, engem ugyan nem zavar….majd lazackremes piritost keszitek a jakuzzi melle, pezsgot es onnan fogom nezni ahogy bele is fulnak a sajat maguk altal krealt sz@rba, mert elobb-utobb bele fognak!

  • Alex Rózsa: Feltevése tipikusan alaptalan és beidegződött, magyarkodás.
    Ha valakinek a véleménye nem tettszik, ráfogják, hogy messze van, nem él ott emiatt nem tud semmit, (a kenyér árát sem, ami most elérte és meghaladta a 300 Ft/kg-ot) aztán hozzáteszik, hogy ne szóljon bele senki a magyarok dolgába aki nem ott el, nincs joga sem hozzá, csak a magayroknak van joga mindenhez, ahhoz is, hogy megmondják, kinek mihez nincs joga.
    Nagyszerű, ha ebben hisz, akkor (udvariasan mondom) távozzon innen, mert ez nem magyar, hanem kanadai lap, amihez magának semmi köze, mert nem Canadai. Maga messze egy idegen országban él, ahol minden más és így maguk semmit sem érhetnek abból, ami a határon kívül van, azt sem tudja mennyibe kerül a kenyér és a tojás Canadaban, emiatt a véleménye természetesen csakis alaptalan tévedéseket tartalmazhat.
    Egy dologban hasznos volt írása. Megmagyarázza azt, hogy miért mennek olyan szarul a dolgok az elszigetelt, senki tanácsát meg nem fogadó, mindenkinél okosabb, mindentudó turulban született, baltás gyilkosokkal üzérkedő, unortodoxiával gazdálkodó matolcskodó Orbanisztánban. Magának még logikája sincs. Tévesen állítja, hogy nekem, vagy másnak nincs ehhez, vagy ahhoz joga, de min alapítja, hogy magának joga van ezt megszabni? Mint mondom, a maga logikátlan hőzöngésének nincs helye ezen a weboldalon, maga szerint a magyaroknak ne mondjon senki semmit, de akkor a magyarok is maradjanak a határon belül és ne mondjanak senki másnak semmit. Irkáljon maga a Magyar Nemzet lapjaira és nézze meg az Echo TV illusztris ideológiát, Szaniszló Ferencet. A Feri majd megmagyarázta maguknak, hogy mi és főnökeink, (mármint a pénzvilág cionista bankárai) irányítunk mindent a Világon. Egy gombnyomással elő tudunk idézni, földrengést, aszályt, árvizet, hatalmas viharokat, pénzügyi katasztrófát, járványokat, fogíny sorvadást, pestist, száj és körömfájást, baromfivészt. Kihagytam sok mindent, mert még idegösszeomlást is okozhatok, gyengébb idegzetű olvasók körében. Tehát mi gombnyomással meg tudjuk drágítani a kenyér árát (amit nem is ismerünk) bárhol, hogy kiéheztessük a népet, leállítsuk a szaporodást, mint pl. Magyarországon, ahol ezt az egykulcsos adó sem tudta helyrehozni. Az ellenünk kritikus politikusokat megöljük, autóbalesetben, mint Ausztriában, ahol 220 km/o sebességgel kifuttattuk a politikus kocsiját az alpesi úton, plusz drónokról belelőttünk néhány rakétát is, nehogy fel lehessen ismerni még a kocsit is, nemhogy a rakéták és a robbanóanyag részéit, olyan úton, ahol ez az ember húsz éve közlekedik, ismeri, mint a tenyerét és soha nem ment gyorsabban, mint 60 km/o. A Feri tudja, hogy mi lehallgatjuk mindenki beszélgetését, elolvasunk minden levelezést, az emailt is (a magáén most röhögcsélnek a CIA operatív ügynökök) és minden rossznak, ami a világban végbemegy, mi vagyunk az okozói. Tehát legyen óvatos, még egy kritikus üzenet magától és kollégáim meg fogják nyomni itt a gombot, aztán……. BUMMMMM!!

  • Andrási Sándor: A levél válasz volt a nekem intézett „Ez a baj a határon kívül élőkkel…..” Illusztráltam, hogy ilyen alapon osztályozni az embereket, hogy határon kívül és határon belül csak ez, vagy az a tulajdonság és szemlélet alakulhat ki, az nem logikus alapja, hogy az embereket élesen két kategóriába lehetne osztani. Aki azzal vagdalózik, hogy „Ez a baj a határokon kívüliekkel….és egy kalap alá vesz bennünket, az megérdemli, hogy szatirikusan ugyanezen az alapon legyen kritizálva. Mindenki el tud mondani minden rosszat akárkiről, elhallgatva a jót és akkor kap egy torz egyoldalú képet. Ha elolvasta volna az illető írását, amire válaszoltam talán megértőbb lett volna.



    Most pedig nézze meg az Alex rózsa levelét, miszerint mi a határokon kívüliek nem tudunk semmit arról, hogy mi történik a határokon belül, még a kenyér árát sem tudjuk, ezáltal nincs jogunk kritizálni semmit Magyarországon, ahol az aboriginees (a turulba született tiszta magyar, azaz bennszülött) emberek mindent jobban tudnak, tanácsra, kritikára egyáltalán nincs szükségük, de nekik joguk van mindenki mást kritizálni.

    Mindez összefoglalja, kissé megmagyarázza, hogy miért mennek olyan szarul a dolgok egy fasiszta „Blut und Boden”(Vér és Rög) náci ideológiát idéző és turul madaras mítoszt, ősvezéreket és turulban születést belekeverő baltás gyilkossal üzérkedő diktátor alatt, aki egy Balogh Zoltán által összeeszkábált, plagizált ideológiát hirdet, amit Richard Walther Darré Németországban, a náci pár ideológiájaként már 1930-ban könyvben szépen lefektetett. Ezt ¨lelte fel Hitler, ez az alapja a Német felsőbbrendűségnek, az anti-szemitizmusnak és minden más nemzetiség másodrendűségének.
    A viktor udvariatlanul, fel sem öltözött rendesen a hallgatók és az ünnep tiszteletére, de legalább begombolta zakóját az atléta ingre, igaz rákönyökölt a pulpitusra, de nem köpködött, mint azt a focipályán teszi. Ezzel együtt nagy tetszést váltott ki az idáig fél-ázsiai, de most turulban született született tiszta magyarok körében, mint Magyarország új messiása.
    Ezek után kedves Sándor, mondja meg már, hogy mi a csudáért legyen akárki jó indulattal a turulban születettekkel, akik pofátlanul mondják nekünk, hogy mi semmit sem értünk abból, ami Magyarországon történik, mert a határon kívül és messze lakunk, no és nem tudjuk mennyibe kerül a 300 forintos kenyér kilója.
    Igazuk van, mi nem értjük, hogy miként tűri el tétlenül 10 millió ember azt, hogy népvezére baltás gyilkossal üzérkedjen, tudta nélkül és minden nap jogtipró törvényeket hozzon a pártja, hazudjon éjjel-nappal és Kövér elvtárs elhatározza számukra, hogy kötelességük gyereket szülni, mert az nem magánügy, hanem a közjót szolgálja és ezáltal a kormány írhatja elő minden magyarnak, hány gyereke legyen és mikor.
    Sorolhatnám a jogtiprásokat százával, de Lézer Jancsi kijelentette, hogy a törvényhozást gyorsan, kérdés, tárgyalás, megvitatás nélkül, azonnali hatállyal kell elvégezni, azt hatályba lépteni, VISSZAMENŐLEG is, mert máskülönben jönnek a lobbizók és felpuhítják a folyamatot. Maguknál így értelmezik a teljhatalmú képviselők a demokratikus diktatúrát! Legyen maga az okos ember és élvezze azt, amit a 2/3 megszavazott, mert eszébe sem jut 10 millió embernek, hogy a kormány becstelensége, a koszos bagázs és a baltás gyilkossal üzérkedőnépvezér lassan lecsúsztatta az országot az európai térképről és nem kötelező 2014-ig várni, mire Magyarországot a viktor lecsúsztatja még a Világ térképéről is, olyan lesz, mint Atlantis, mítosz és monda.

  • kedves bubala51 – téved, ha azt hiszi, hogy az ország lakóit nem érdekelte a tákolmány, és nem volt ellene tiltakozás. De még az alkotmányjogászok véleményét sem vették fideszék figyelembe, leszámítva a kottára vonatkozót. A parlamenti kétharmad ellenében hiába a tiltakozás, a tömeggyűlés, az orbáni hatalmat ez láthatóan nem foglalkoztatja.
    Az egyéni képviselői indítványokat (ehhez nem kellenek kidolgozott törvényjavaslatok) csont nélkül megszavazza a kétharmad. A törvénykezés futószalagon megy, 2010-ben száznyolcvanötöt, 2011-ben kettőszáztizenkettőt fogadtak el, 2012-ben pillanatnyilag száznegyvennél tartunk, és ehhez nem kell az ellenzék sem.
    A megmozdulások a hatalomgyakorlók tökéletes érdektelenségébe fulladnak. Jó példa erre a közszolgálati televízió épülete előtt már lassan egy éve tartó éhségsztrájk.Az azeri gyilkos kiadása ellen több megmozdulás is volt, más tiltakozó akciók is voltak, tüntettek diákok, alakult civil fórum, de a széthúzás valóban a régi, remekül reprezentálja ezt az itt megjelenő hozzászólások is. De a politikai aktivitás úgy nő, ahogyan egyre feszültebb lesz a közhangulat.
    Ez – úgy gondolom – inkább előbb, mint utóbb, robbanni fog.

  • Andrási Sándor, jelentsen fel nyugodtan, ha úgy véli, én mérgezem a közhangulatot. Mindenesetre azt gondolom, hogy különlegesen ostobának kell annak lenni, aki nem veszi észre az elnyomorított közmunkásokat, a totális reménytelenségbe és jövőkép-nélküliségbe lökött cigányságot, a munkahelyükért rettegő közalkalmazottakat, a hülye, semmihez nem értő helyettes államtitkár baromságaival gyötört pedagógusokat, a katasztrofális helyzetben levő egészségügyet (a háziorvosok háromnegyed része 60 éven felüli…..) a legelőtől, földektől fidesz csókosok által elzárt szerencsétlen vidéki termelőket…. szóval, ha mindezt nem látja és a helyzetet csupán az én rémhírterjesztésemnek véli, kérjen névváltoztatást és nevezze magát Pangloss mesternek a továbbiakban.

  • Alex Rózsa, akkor talán győzze meg a kormányt, hogy ne adjon a határon túli magyaroknak szavazati jogot, mert pillanatnyilag az a helyzet, hogy míg a határon belül lakóknak regisztrálni kell, ha választójogukat érvényesíteni akarják, a külhonban élők akár postagalambbal is szavazhatnak.

  • Ez pazar volt kedves Bubala!:) Pedig bizony nagyon kéne ide egy rohadt nagy BUMMM ami Föld körüli pályára állítaná ezt az egész „ősmagyar” soviniszta csürhét, és turulként röpködhetnének a mélymagyar űrben, senkitől nem zavartatva! Mondjuk ők lennének a legocsmányabb űrszemét, és tuti belekötnének minden erre tévedő UFO-ba, mondván -mi itt vagyunk az ősmagyar-robbanás óta!-:)

  • haat az jo lenne, ha postagalambbal lehetne, de ehelyett torontobol kenyszeritik a nepet az 5 oranyi vezetesre levo Ottawaba szavazni…., haat inkabb a postagalamb!:)

  • Kedves Tüske Rózsa. Pontosan tudom mindazt amit leírt és egyetértek önnel mindenben. Barátaimmal minden nap beszélek (egyenként, különböző napokon, természetesen) és vannak, akik aktívak, baloldaliak, kimennek tüntetni. Szerintúk azonban a hangulat nem javul, a tüntetésekből hiányzik a program, a pénz híján a szónoklás, a hang erősítés, az emberekből a lelkesedés. Ez természetes, amikor a diktatúra és a Jobbikosok rátelepszenek egy rossz közérzettel sújtott társadalomra. Tüntetések feleslegesek már. Akció kellene. Általános sztrájk, a kormány lemondását követelve!
    Ennek meg addig nincs értelme, amíg nincs kit a kormány helyére ültetni és nincs senkinek semmi terve, programja, hogy miként lehetne újra megszervezni a teljesen szétvert országban a hivatali, oktatási, egészségügyi, önkormányzati rendszert. Különösen nem tudja senki, hogyan lehet ezt megtenni demokratikus módszerekkel, hiszen, ha diktatórikusan kidobnak minden törvényt, minden intézkedést, amit a viktor bagázsa hozott, akkor mi a különbség?
    Nem irigylem azt aki majd ezt a feladatot kapja. Nem irigylem az embereket, akiket ilyen választás elé kényszerített egy gonosztevőkből, rablókból álló, haramia banda kormány. De volt rá eset, hogy ezt is megoldották Magyarországon, csak nem minden esetben békésen.
    Mint sokszor írom, nem csak a kormány hibás, de a magyar emberek is. A kultúra, a szemlélet, az ideológia más, teljesen más, mint amibe mi belenőttünk az USA-ban például. Mint Róna Péter mondta, a demokratikus gondolkodásnak, az előítéletek elvetésének „zsigerből” kellene jönni. Mi sok-sok dolgot eleve nem racionalizálunk már mert el sem képzeljük, hogy másképpen is szabad azt tenni.

    Csakis összefogással, csakis a gondolkodásmód megváltoztatásával lehet hibákat kijavítani, a társadalmat átalakítani. Én átéltem itt a Civil Rights Movement közepétől a máig és még most is tartó integrációs folyamatot. Az is csak azért került sínre, mert a Martin Luther King elleni merénylet felébresztette az egész társadalmat arra, hogy nem a feketéknek és fehéreknek kell külön-külön harcolni az integrációért azokkal, akik nem akarják azt, hanem a feketéknek és fehéreknek, összefogva, együtt kell azt megvalósítani, egymásról alkotott véleményünket megváltoztatva és elfogadni azt, amit az alkotmányunk mond, mindnyájan egyenlőek vagyunk. 45 év után az eredménye is látszik az összefogásnak, a mai társadalmunk sokkal kevésbé megosztott, az előítéletek drasztikusan csökkentek, az integráció majdnem teljes és ami megosztás maradt az sem rasszizmuson alapszik, hanem különböző politikai ideológiákon.
    Ami szerintem nagyon hiányzik a magyar társadalomból, az a jó mintaképek, a jó példák, kimagasló személyiségek, művészek, értelmiségek, politikusok, akik jó irányba fordítanák nem csak a társadalmat, de példájuk ott lenne az iskolákban a tanulóknak lenni kire felnézni. Ki az akire egy szegény cigány gyerek, szegény magyar gyerek, akármilyen gyerek, fel tud nézni, hogy közülük került ki, ő is nagyon szeretné utánozni, mert sikeres, jó ember? Kik azok a művészek, akik átlépnek a vonalon és műveikben, darabjaikban a társadalom visszásságait, hibáit teszik célpontnak, ösztönözve a polgárokat, hogy hibáikat belátva kijavítsák azokat és jobb emberek legyenek. jobb emberek jobb társadalmat tudnak fenntartani.
    Magyarországon stereotip az, hogy az USA-ban gyatra, szórakoztató, látványos filmeket készítenek csak. A magyarok azt nézik meg, amiket megvesz a TV, vagy filmszínház, a sok száz komoly, társadalmi kérdéseket boncolgató, liberális (a maga idejében) a klasszikus filmeket, a mai liberális filmeket, amik itt a társadalmi nézeteket megváltoztatták, azokat nem is nézné meg sok ember. Magyarországon is szoktak ilyen filmeket csinálni. Ma azonban nem néznék meg a Hannibál tanár urat sokan, a gyerekek nem is ismerik. Talán megnéznék a Két félidő a Pokolban filmet, különösen a Magyar Gárda hazafias tagjai, hogy legyen min röhögni, mikor minden komcsit, meg zsidót lelőnek a végén a hős Németek.
    Nekem ezek jutottak most eszembe és nem akarom untatni önt, gondolom folytathatjuk majd az eszmecserét.

  • Mindent a maga idejében. Meglesz a rohadt nagy BUMMM is. De akinek nincsen Turulmadara az nem fog tudni repülni, azokat beszippantja a fekete lyuk és a kvantumugrás helyet transzcendentális pofára esés lesz.
    Jó utazást tudathasadásos balfékek a purgatóriumba ! he…he….
    Én szóltam…

  • Ne becsüld le a gyenge kölyköt lehet, hogy belőle lesz a kegyetlen tigris.
    (Mongol közmondás)

  • Parittyás: Annak ellenére, hogy én kíméletlenül, durván kritizálom ezt a kormányt és a sok birka magyar embert, akik tétlenül nézik, hogy a vágóhídra terelje a viktor juhász őket, bízom benne, hogy a jövő nem szükségszerűen tragikus a nemzet számára, de tragikus a most élő polgárok millióinak számára. Kérdés, hogy mekkora elégedetlenségnek kell ahhoz lenni, hogy drasztikus változás legyen.
    Kétharmados többséggel megválasztani egy kormányt OTT, ahol nincs meg a demokráciát védő FÉKEK ÉS EGYENSÚLYOK rendszere, nincs független média, nincs független és a kormány fölött álló, a legmagasabb hatalmat képviselő bírói testület, országosan centralizált a rendőrség és nem lehet visszahívni a párthű és nem a nép érdeke szerint szavazó képviselőket, nem lehet a kormányt lemondatni, ott a 2/3 öngyilkossággal egyenlő.
    Amint a viktor elkezdte pofázni a mantrát a vörösiszap tragédia után egy héttel, miszerint a közérdek fontosabb, mint a magánérdek, majd megvádolta, elítélte és az itéletet végrehajtotta a MAL Rt ellen ott az országgyűlésben, minden képviselő szavazatával, alig három óra alatt, amiért vastapsot kapott, én azonnal tudtam, hogy a diktatúra beköszöntött, a jogállam és a demokrácia megszünt. Be sem lett perelve a MAL Rt, de másnap lefoglalta az állam a magánvagyonát a tulajdonosoknak, átvette a válallatot, ami a mai napig állami igazgatás, felügyelet alatt működik.
    ====
    A tákolmány aztán mindent bebizonyított, a kormány elvetett minden kötelességet és korlátozást, kötelessége csak a polgároknak van, minden, amit kapnak adó ellenében, kizárólag a kormány jóindulatán és a felélt pénz maradékából lehetséges. A kormány megpróbál lehetőséget teremteni a szociális ellátásra, de csak azoknak, akik szerintük megfelelően teljesítették társadalmi kötelességüket. (Vajon a szült gyerekek száma után jár majd a nyugdíj is?)
    ..
    Amint kijelentette a Fidesz a terveit a Kossuth térről, hogy tündökölhessen 1944 fényében, Horthy neve előjött, azonnal láttuk mi, (és a hazai magyarok egy része), hogy beköszöntött a fasizmus és náci ideológia, náci írók, költők lettek beiktatva a tantervekbe.
    Ime, Mussolini receptje a fasizmus megteremtéséhez, Olaszul jelent meg először ez a lista. Hitler is felhasználta, nagyszerűen bevált ott is.
    1. Az alapvető emberi jogok megvonása és megvetése.
    2. Az ellenségek, bűnbakok megnevezése, fehasználva egyesítésre.
    3. A független média cenzúrázása, megfélemlítése, tönkretétele, a média állami irányítása.
    4. Az intelelktuális és művészi élmezőny megvádlása, megvetése, félreállítása.
    5. Szélesen elterjed ismerettségi részrehajlás és korrupció.
    6. Az előítéletek és megkülönböztető viselkedés elburjánzása.
    7. A nagyvállalatok erejének védelme, a munkások jogainak tetemes megnyirbálása
    8. Az állam és az egyház összefonódása, az államhű egyházak támogatása.
    9. A bűntettek és büntetések szigorítása iránti rögeszme.
    10. Választási rendszer manipulálása, átszervezése, csalások.
    11. A nemzeti biztonság rögeszméje.
    ERRE PEDIG MOST KERESIK A PÉNZT, TALÁN MAJD ELLOPJÁK A PAKSI ERŐMŰ TÖBB EZER MILLIÁRDOS FEJLESZTÉSI PÉNZÉBŐL
    12. A hadsereg felfejlesztése.
    =========
    Nem untatlak tovább, remélem hamarosan lesz ellenzék, pogrammal, akik le tudják váltani a koszos bagázst, csak az a nagy kérdés, hogy miként lehet majd az országot újra jobb rendszerrel, jobban megszervezni, az egészségügy, az oktatás, az önormányzatok, az álalmi irodák, mintden szét lett verve. Kik lesznek azok és hogyan fogják mindezt feljavítani, 2/3 vagy diktatúra nélkül? Amíg a környző országok előre haladnak, Magyarország visszafelé megy a sötét náci fasizmusba. Reméljük a legjobbakar és még csodára is érdemes lesz várni, habár a csalánba nem üt a ménkű, soha nem lehet tudni.
    Azért nem ártana utána nézni a magyar embereknek, hogy az új messiás mit fog tervbe venni a régi náci diktatúrák nagyszerű ideológiája alapján és miket vezethet be, Mussolini és Hitler módszereiből. A viktor talán szeretné lepipálni még Ceausescu telejítményét is.

  • Andrási Sándor

    Kedves bubala51 ! Ön jól bemutatkozott. Elfogulatlansága, éleslátása, igazságérzete megkérdőjelezhetetlen. Igaza van! Kicsurrant egy kis vörös iszap, na aztán mi történt? Még jól is mutatott egy kis pirosság a szürke egyhangú tájban. Erre a diktátor rátette a szőrös mancsát az ártatlan MAL vagyonra. Ezért is van diktaúra Magyarországon. Ön szíve teljes melegével igyekszik megszeretni a zorbánt, de a hálátlan újra és és újra belerondít az Ön igyekezetébe.
    De van néhány fidesz birka is (mint én) aki kicsit másként látja a dolgokat: Két éve kb 1 millió köbméter lúgos veszélyes folyadék szabadult ki és hömpölygött végig három településen, tíz ember halálát és kg. 150 ember kisebb-nagyobb súlyú sérülését okozva. Az anyagi kár tetemes, az erkölcsi kár és fájdalom felmérhetetlen. A kormány azonnal, határozottan és szakszerűen lépett. A kármentés és a rehabilitáció (az ország súlyos anyagi helyzete ellenére) haladéktalanul és túlnyomó részt megtörtént. Természetesen halaszthatatlan cselekményként a kormány zárolta a MAL vagyont és kormány felügyelet alá helyezte a MAL-t.
    Minden jel arra mutat, hogy a „spontán privatizáció” során bagóért megszerzett iparág tulajdonosai „kispórolták” a technológiából a biztonsági elemek maradéktalan bevezetését. Ez a bűnös mulasztás vezethetett a tragédia bekövetkezéséhez. A bírósági tárgyalás folyik. A MAL vagyonának zárolása törvényes, jogszerű, a nyomozati szerveknek kötelezően előírt. Azt nem a miniszterelnök utasítására végezték, ezért a dologért – mint az esetek 99 %-áért – ne zorbánozzon.
    Ön tisztelt uram a tényeket következetesen elferdíti, amit a köznyelv hazudozásnak nevezi, akinek meg azt sem lehet elhinni, amit kérdez, hazugnak nevezik.
    Több tényt és kevesebb indulatot! Akkor talán hitelesebb lenne amit ír.

  • Tüske Zsófia

    hát, Andrási ilyen mértékű önismeret előtt meg kell hajolnom. „De van néhány fidesz birka is (mint én)”
    most akkor talán felvehetné a fegyvert a földoligarchák ellen is – ha csak nem maga is egy közülük.

  • Happy Birthday Fold S. Peter!

  • Andrási Sándor: Maga a törvénysértés és a cél szentesíti az eszközt módszer megtestesítője! Maga annyira elvakult, hogy eszébe sem jut, hogy a tárolót az állam építette, üzemeltette hosszú évekig. Részben felelőssége van a károkért, esetleg teljesen felelős, mert a geológusok riportja ellenére arra nem alkalmas területre építette azt. Nem beszélve arról, hogy sokkal közelebb van VÉDTELEN lakott településhez, mint azt egy fél-hülye mérnök megengedné, ha rábíznák a tervezést. Sebaj, majd a Visegrádi tároló is okoz nagy katasztrófát, amit a Dunától, csak egyetlen vékony töltés választ el. Persze Magyarországon ritka a földrengés, de előfordulhat, abból aztán olyan ecológiai kár származhat, aminek összege meghaladná az egész ország teljes értékét. Minden magyarnak közmunkában kellene dolgozni a Duna és a fekete tenger menti országokban tíz évig kártérítésként.
    =============
    Amit írok, nem magának szól, hanem olyanoknak, akik tudják mit jelent jogállamban élni és betartják a kormányok demokratikusan alkotott törvényeit Magyarországon mindezt megszüntette a viktor koszos bagázsa, akármelyik bitang akasztófavirág írhat, beterjeszthet, megszavaztathat akármilyen jogtiprást alkalmazhatja azt VISSZAMENŐLEG, és meg is teszik ezt nap-mint nap évente százával a pöcegödörben.
    ===========================================
    http://en.wikipedia.org/wiki/Deepwater_Horizon_oil_spill
    2010 Áprilisán, hatalmas tűz tombolt egy kigyulladt, felrobbant a Deepwater Horizon fúrótorony napokig égett, 11 ember meghalt, és milliónyi tonna olaj ömlött az Oceánba három hónapig, a Mexico Bay közepén. A vörös iszap kár ahhoz képest vakondtúrásnak sem számít.
    A kormányunk azonnal megszervezte és elkezdte a mentést és a károk csökkentésén dolgozott. BP ugyanakkor nekilátott a tengerfenéken a lukak betöméséhez és a hatalmas méretű tisztítási munkához. A természeti és üzleti károk (halászat, hajóipar, stb.) megállapítása idén történt, $12,0 milliárdot tettek ki. A BP által fenntartott $10.0 milliárdos biztosítás nem volt elegendő sem az USA állami költségeit, $11.2 Milliárdot megtéríteni, sem az okozott károkat kifizetni. BP önkéntesen vállalta, hogy a különbséget, kifizeti és letétbe helyezett több alkalommal is hatalmas összegeket az USA-ban, az állam nevére. Efölött, BP $31.2 milliárdot költött a tisztításra és az olajkút lebetonozására. A BP által elszenvedett anyagi kár meghaladta a $2.5 Milliárdot. BP megígérte, teljesítette, hogy a kárbiztosítását is felemeli, hogy a jövőben ne legyen alul biztosított. BP elnöke lemondott, majd át lett helyezve igazgatónak a vállalat Orosz ágazatához, Szibériába. Az ügy idén lezárult, BP leírta a hatalmas veszteségeket, ami összességében meghaladták a $60.0 milliárdot és közben új szabályokat alkotott tengerfenék fúrások megszigorítására.
    A hatalmas károk ellenére senkinek sem juthatott eszébe, hogy az USA kormánya megvádolja, bűnösnek nyilvánítsa, elítélje és végrehajtva ítéletét állami kézbe vegye át a BP olajtársaságot. Ehhez nincs joga egyetlen kormánynak, államnak sem.
    Vádat emelni bíróságon kötelező, bűnösséget tényekkel kell bizonyítani, ítéletet csak bíró mondhat ki. Meg is történt és az ügy az idén le is lett zárva, a bíróság megállapította, hogy a tragédia okozója kilenc mulasztás volt, köztük a felhasznált beton gyenge minősége és több mérési eredmény figyelembe nem vétele. BP elismerte kötelességmulasztását és fizetett.
    Ez a jogállam!
    A Fidesz kormány, ezzel szemben egy jogtipró, haramiákból álló rablóbanda, kivétel nélkül elvetemedett bűnözők. Támogatóik pedig erkölcstelen, becstelen emberek, akik Andrási Sándor példája szerint semmitől sem riadnak vissza, hogy akaratukat ráerőszakolják mindenki másra. Fasiszta diktatúrát szervezett meg a Fidesz, turul madarakkal, mítosszal zagyvált náci ideológiát plagizál most. Volt már Mol részvény vásárlás, magánnyugdíj pénztár kirablás, Keletre -nyitásos kunyerálás terrorista országokban, volt már fél-ázsiai rokonokhoz dörgölőzés, sámánok áldották meg a kereszténység jelképét a koronát, baltás gyilkosok eladásával próbál titkos üzleti kapcsolatokat teremteni a viktor, most messiást akar játszani és diktálni az asszonyoknak mikor és hány közjót szolgáló közmunkást szüljenek. Miután a szociális segélyeket, amikre a polgárok évtizedekig befizették az adót, a haramia banda zsebre vágja, elsimicskázza, a létminimum alá csökkentve a lakosságának egy harmadát a legfontosabb feladat a lézer jankó szerint a szerencsejáték gépek jogtipró betiltása és a kegyelembe részesült hamis mártír, a gonosz, bosszúálló witner marcsa szerint az utcák, terek esetenként csak seggnyaló békepapok, náci, vagy fasiszta hősök neveire való átkeresztelése.
    No lám micsoda sikeres, nagy tiszteletben álló, szabadságharcos ország lett Magyarország a Fidesz maffia alatt!! A viktor jól fizetett, mutyizó, korrupt, becstelen talpnyalói tapsolhatnak, egészen a bankig!

  • Andrási Sándor

    bubala51 | október 3, 2012, 9:29 de. írására – Tisztelt bubala51! Tehát nekem nincs logikám, önnek meg van. Önnek – mint éles látásúnak – van rálátása a magyarországi problémákra, nekem, mint itt lakónak nincs. Ön tudja, hogy én miket nézek, és tudja, hogy ezért vagyok elvakult.
    A tények ne zavarják meg önt! Az, hogy ön gyalázza, rágalmazza a regnáló magyar kormányt, én meg a kanadait nem. Amit ön tesz, nem más, mint fölényes, nagyképű gyűlöletkeltő hazudozás. Önnek a „tanácsaival” nem a magyar nemzet felemelkedésének elősegítése a célja, hanem a jelenlegi kormány hiteltelenítése, annak érdekében, hogy az előző nemzetáruló, országzüllesztő, elkopott gazemberek újra hatalomra kerülhessenek . Önnek teljesen mindegy, hogy ezt milyen eszközökkel teszi. A logikáról meg az zorbáni hatalom kiépítésről és diktatúráról meg csak annyit: Ez a kormány lehetővé tette a külföldön élő magyar származásúak magyar állampolgárságának egyszerűsített, könnyített visszavételét, szavazással lehetővé teszi a magyar ügyekbe beleszólásukat. Az előző kormány ezzel szemben 23 millió munkanélküli románnal riogatta a hiszékeny magyarokat, ezzel meghiúsítva a népszavazás eredményességét, szembe köpve azokat a magyarokat, aki a határon túl naponta kellett hogy kiálljanak a magyarságukért. És most turulkodtam? Ez most logikátlan volt?

  • Andrási Sándor

    Bubalának! Az nön rágalma: „……A Fidesz kormány, ezzel szemben egy jogtipró, haramiákból álló rablóbanda, kivétel nélkül elvetemedett bűnözők. Támogatóik pedig erkölcstelen, becstelen emberek, akik Andrási Sándor példája szerint semmitől sem riadnak vissza, hogy akaratukat ráerőszakolják mindenki másra. ……”
    Ez az idézet mindent elárul önről. Aki ilyet leír az számomra senki. Ön kedves bubala51 egy senki. Senkivel pedig csak az vitatkozik, akinek nincs logikája, nekem pedig van. Ez most logikus volt, ugye?

  • Andrasi

    en magyar allampolgarkent elek Kanadaban es VAN KOZOM a jelenlegi bunozo orban-kormanyhoz, ami a hatarontuli magyarok allampolgarsaghoz jutasat illeti, abbol meg haboru lesz szavazaskor, ezt elore boritekolom, ha eddig nem utalta egymast hataron beluli es kivuli, majd a kovetkezo szavazaskor fogja….en nem megyek szavazni, mert nem ott elek, bar volna jogom ra, es azoktol a hatarontuliaktol is hasonlo magatartast varok, akik nem adoznak Magyarorszagra! a tobbmillio roman pedig bent van az orszagban, szinte minden munkahely hemzseg az erdelyi, felvideki magyaroktol…ingyen jarnak iskolaba, nem kell adozniuk, elfoglaljak a magyarok elol a munkahelyeket es csereben csak orbanra kell szavazniuk…..fergek ezek magaval egyutt!

  • Örülök, hogy nem vitatkozik tovább, nincs miről! Gondolom, amint szükséges lesz, elmegy, hogy regisztráljon, az alaptörvény jogtalan módósítása szerint, amivel jogtiprással korlátozzák mindenkinek a szavazási jogát. Lehet, hogy Kósának igaza van, létezik egy millió hülye ember Magyarországon, csakhogy azok mind a most messiás szerepét játtszó gonosz, hazug, bosszúálló, elmebeteg viktort imádják és a bűnözőkből álló koszos bagázsra szavaznak.

  • Andrási Sándor: Ópusztaszeren emelkedett fel a magyarkodó nemzet, a Blut and Boden (Vér és Rög) Balogh Zoltán által plágizált, lopott náci ideológiát magyar mitológiával zagyváló kis focista messiál buzdító szövegelése által. Úgy emelkedett fel, mint a felavatott turul madár szobra a pózna tetejére. Néhány embernek fel kellett oda szögelni, nehogy leessen! Hiányoltam azonban a táltosokat, (vagy talán táncoló derviseket?) nagy kereszttel a nyakukban.

  • Amikor a Bubalablablablát olvasom mindig úgy érzem, mintha egy bolha ugrálna egy elefánt előtt.

  • Tüske Zsófia

    nos Andrási, a véleménye eklatáns példa arra, miként tekint a fideSS minden olyat senkinek, aki nem borul le elé ájult tisztelettel és nem nyaldossa a talpát, nem kenegeti a markát.
    talán azzal kellene foglalkozni, miért kapja meg a földhasználat jogát a három faluval odébb élő könyvtáros a helyben élő gazdálkodó helyett, miért az Orbán apjának bányabeli cigány vízvezetékszerelő kollégája, mit keres a földek körül Csányi és a többi maffiózó. mert, ha ezt a király tevepárduca c. színielőadást sokáig próbálják eladni az országnak, talán számolni kellene a a szurokba-tollba hempergetéssel is.

  • ANDRÀS köszönöm a kimeritö tàjékoztatàsàt az Ajka és Devecser közötti katasztrofàrol.A birosàgiper folyamatban van. A TULAJDONOSOK 10 MILLIO FORINTÉRT vették-privatizàltàk- meg a KOMBINÀTOT,aminek a keritése többet ért.

  • A tárolót az állam építette és ellenőrizte. Ott kellene ülni a kormány sok tagjának a vadlottak padján. No majd erre is sor keül, hacsak nem sokan elvesztik a türelmüket és egyszerűen csak kötél után néznek. Nem csak ezért, hanem azemútháromévért! A pedagógusok is hamarosan hivatásuk csúcspontjára hágnak és megtanítják a koszos bagázst kesztyűbe dudálni!

  • Tévedés, a vételfeltételeiben benne voltak a környezetvédelmi elöiràsok teljesitései is.Amelyek nem lettek teljesitve.