A Fidesz keményen fellép az IMF ellen, és csak 200 millió forintba kerül

2012 október 10 9:58 de.36 hozzászólás

Órákon belül közröhej lett a magyarországi Miniszterelnökség legújabb IMF-ellenes kirohanásából, mely eléggé vicces propaganda kampány nem csak a Magyar Nemzetben és a budapesti Magyar Hírlapban, hanem a baloldali Népszabadságban és – horribile dictu! – még a Népszavában is megjelent. A reklámok 200 millió forintba kerültek és a Fidesz mindegyikbe jelzi, hogy mi mindenben fog harcolni a Nemzetközi Valuta Alap (IMF) ellen. A kormányszlogen: „nem engedunk az IMF-nek!”

Lassan úgy tűnik, hogy az IMF fog térden könyörögni a Fidesz-kormány előtt, hadd adhassanak kölcsönt a „turulba született” és „félázsiai” Magyarországnak. (Copyright: Orbán Viktor.)

Az egész oldalas hirdetésekért a Miniszterelnökség 200 millió forintot fizetett az Inter Media Group Kft-nek. Az egyik hirdetés szövege: „Mit várunk az IMF-től? Tiszteletet és bizalmat. Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét”

Az Orbán-kormány tavaly novemberben jelentette be, hogy 12-15 milliárd eurós hitelt kérne az IMF-től. Az idén nyáron küldte el levélben az IMF-EU tárgyalódelegáció a magyar kormánynak a hitelkeret feltételeit. Orbánék szeptember 5-én válaszoltak az IMF-EU levélre, azonban számtalan média és ellenzéki kérelem ellenére sem hozták nyilvánosságra annak tartalmát. Ezért nem tudni, hogy milyen feltételekbe egyeztek meg…ami pedig kölönösen érthetetlenné teszik a mostani agitpropot.

Úgy látszik azonban, hogy az Inter Media Group Kft csak egy napig tartott igényt a balodali Népszavára. Tegnap még megjelentek a lapban a kormány IMF-ellenes hirdetései, de órákon belül visszavonták az október 24-re szóló második rendelést. „Mi tagadás: korán örültünk. Azt hittük – mint ezt keddi lapunkban jeleztem is -: megtört a jég, és a kormányzat feloldotta a Népszavával szembeni hirdetési karantént. Meglehetősen sajátos üzenettel ugyan, de Orbán és csapata ‘megtalálta’ a Népszava olvasóit is”–írta Németh Péter, a Népszava főszerkesztője. „Mindenestre ugyanott tartunk, mint két nappal ezelőtt: visszaküldött bennünket Orbán a karanténba. Nem mondom, hogy jól érezzük ott magunkat – sőt! -, de akkor sem leszünk hajlandók Békemenetet szervezni, csak azért, hogy öntsék belénk az adóforintokat”–tette hozzá.

Sokakban viszont felháborodást váltott ki az, hogy a markánsan kormány- és rendszerkritikus Népszava egyáltalán hogyan engedheti meg magának, hogy terjeszti a Miniszterelnökség gyermeteg propagandáját. A blogvilág reakciója volt a leghangosabb, néhány esetben nyomdafestéken nem tűrő szavakkal illették az ellenzéki lapot.

De ennél fontosabb kérdés, hogy az Orbán-kormány egyáltalán miért ismételte meg az IMF által állítólag követelt újabb megszorításokhoz fűződő ferdítéseket 200 millió forintért, amikor ezeket a felvetéseket a Valutaalap is cáfolta? Az IMF a már meglévő gazdaságpolitikai igéretek betartását kéri a Fidesz-kabinettől, újakat viszont nem követelt. Sőt: jelezte, hogy az sem jelent különösebb problémát számukra, ha a deficit a tervezetnél kissé magasabbra sikerül. (Persze tudjuk, hogy 3 százalék alatt kéne tartani, másképpen folytatódik az EU túlzott-deficit eljárása.)

De miért dolgozik a Fidesz ilyen keményen az IMF elidegenítésén, ha tényleg hitelt kérnek? Lendvai L. Ferenc „Imponderabiliák” címen írt erről a kérdésről és egy meglehetősen sötét, riasztó választ talált arra, hogy miért jobb a bank és telekommunikációs szektorokra kiszabott különadókból működni, mint egy tiszta, ortodox IMF hitelkeretből. „Ezekből több pénz (hát igen, afféle „védelmi pénz”) folyik be, mint amennyit az IMF-hitel segítségével megtakaríthatnánk”–írta Lendvai a Galamus Csoport honlapján. „És ráadásul mintha – a maga cinikus módján – racionális is lenne. Csakhogy nem az. Mert rendben van, hogy többé-kevésbé ki lehet számolni: mennyit veszít a kormány a piacokon, s mennyit nyer viszont a különadókon. De vannak itt nehezebben fölbecsülhető, nehezen kiszámítható, ezért precíz számítások esetén úgymond figyelmen kívül hagyható tételek is, olyanok, amelyeket az ‘imponderabilia’ vagy magyarosan ‘imponderábíliák’ névvel szoktunk jelölni (…) Az első a magyarországi hitelezés gyakorlatilag teljes lefagyása, a második a külföldi befektetések gyakorlatilag teljes leállása.Ezek nehezen fölbecsülhető, nehezen kiszámítható tételek, az egzakt számításokban így figyelmen kívül hagyott imponderábíliák lehetnek, bár szakemberek szerint százmilliárdos nagyságrendűek. A harmadik pedig a magyar szakemberek, magyar értelmiségiek, magyar fiatalok folyamatos kivándorlása.”–tette hozzá Lendvai.

Már így is szignifikáns mértékben esett vissza a külföldi befektetés. A külföldi nyelveket beszélő, diplomázott magyar fiatalok pedig a Kádár korszak óta nem látott lendülettel távoznak Magyarországról. Annyira súlyossá vált az emigráció (és a brain drain), hogy a HVG most már „El lehet menni” címen cikksorozatot publikál a különböző országokba letelepedett magyar fiatalokról. „Naponta hallani magyar szót Berlinben: a piacon az árusok közt, a villamoson, vagy a sarki élelmiszeresnél. Kis szerencsével magyar fogorvost, pszichiátert vagy óvónőt is találunk”–jelentette Orosz Márta Németországból. Sokan éppen a munkalehetőségek és az érdemalapú társadalom hiánya miatt távoznak Magyarországról. Mások pedig a Fidesz-okozta szorongás, a hazaárulózás és a független, kritikus gondolkodás hiánya miatt.

„Egy országra nem a nemzetközi helyzet és nem a történelem elrendelése mondja ki a halálos ítéletet, hanem az emigrációt választó fiataljai”–irta Benei Péter a hvg.hu-n.

A mostani kormánypropaganda is Magyarország haláltusájának újabb felvonása.

36 hozzászólás

  • En meg az atkosban a labammal szavaztam!!

  • Arányi József

    Ami ebben az országban történik, az a diers straight. A kérdés csak az, hogy mennyire lesz iszonyatos a vég.!
    Ma kizártnak érzékelhető violens események nélkül konszolidálni ezt a társadalmat.

    .

  • Dehogy lép fel a Fidesz keményen az IMF ellen! Ez a propaganda akció nem más, mint az október 23-i újabb békemenet előkészitése. Persze ezzl nem akarom egy percig sem azt állitani, hogy Orbán meg is akar állapodni az IMF-el és az EU-val, csak azt, hogy ennek a kemény fellépésnek elsősorben belpolitikai okai vannak. Azonben ez is, mint mostanában minden PR-akciója a fityisznek inkább visszafelé sül el és közöhej tárgya lesz. Én is nagyokat tudnék röhögni a „fijjukon”, ha nem ebben az országban élnék. Igy azonaban csak sirni lenne kedvem……..

  • A FIDESZNEK is kell a MÉDIA mint az itt irt elenséges cikkek is mutatjäk. Az év eleji tàmadàsbol tanultak,igy nem hagyjàk,hogy csak az ellenségé a MÉDIA. Christopher a kormàny védöhàlot akar, de nem minden àron ,mint 2008-végén,most nem olyan kétségbeejtö a helyzet, azért alkudozhatnak.

  • Én nem vádolnám a Népszavát. Két okból sem.

    Szegény, mint a templom egere, és Vespasianus óta tudjuk, hogy a pénznek nincs szaga.

    Másodszor: ha olyan hülye az Orbán-kormány, hogy megfinanszírozza a saját ellenzékét, tegye. Ettől még nem kell a hívévé szegődni. A Népszava mégsem az MTI, ahol nem lehet illojálisnak lenni az iránt, aki a pénzt adja (copyright by MTI főtótumfaktum).

  • Nakéremszépen.
    Mai infóm :
    A GKI elemzői kiszámították hogy alsóhangon is 600 Milliárd Forintjába került a magyar adófizetőknek az , hogy a Kormány nem veszi igénybe az IMF hiteleket és unortodox módon próbálja meg finanszírozni az országot.
    Ezek számok. Utána lehet nézni , az adatok nem titkosak, Az igaz hogy ismerni kell hozzá bizonyos közgazdasági fogalmakat és tudni kell kamatot számolni.

  • Botsánat , egy mondat kimaradt :
    A 2012.-es év került 600 milliárdba , amit az Orbán-kabinet megtakaríthatott volna ha IMF hitelekre épít.

  • A Népszava és a Népszabadság olvasói elég intelligensek ahhoz, hogy jót röhögjenek az egész oldalas viccen, még akkor is, ha az fekete humor.

  • A kormàny 100 Milliàrd Ft-t takaritott volna meg IWF hitellel,de elesett volna kb.600 milliàrd unortodox bevételétöl /különadok/, és 2009 Bajnaival és IWF-el figyelmeztetésnek elég volt, közel 7 %-os visszaesés !

  • Azt is számolja már ki a drága cikkíró úrrrrrrrr!
    és tegy közkincsé…
    Mennyit vitt el és vont el
    1956-1990 közt az orosz hadsereg, amiért a külföldi tankokkal,
    évtizedeken át
    hatalomban tartották a nemzetidegen
    magyar gyűlölő a
    magyar családokat mesterlövészekkel lövető szocialista csőcseléket!!

  • Magyarország sírásói, már
    … 1985-86-ban már tudták, hogy nem tartható fenn, az amit ők a „legvidámabb barakk”-nak hívnak.
    Ezért volt egy félresiklatott rendszer váltás.
    Mire észbe kapott az ország lebutított lakossága, már szétlopták, bezárták, felszámolták,
    … csak sajnos kevesen emlékeznek vissza.
    -> 2008-ig még válság sem volt
    mégis megtörtén a tatárjárás szerű ország rombolás, ország és nép
    teljes mértékű kirablása, és eladósítása!!
    ->2002-2009 közt medgyessy – a gazember – gyurcsányi-bajnai
    olyan gyalázatos feltételekkel vettek fel külföldről, újabb és újabb hiteleket, a magyar nép nyakába, gazdagítva ezáltal is a külföldi multikat
    … amivel még az unokáink életét is megnyomorították.
    Élj a mának… ne törődj a holnappal szemlélet uralkodott el, s
    amikor ebből gúzsból szabadulni akar az ország azonnal
    zeng a gyűlölet-kórus…

  • Dénes: Az IWF az az International Weightlifting Federation. Azaz a Nemzetközi Súllyemelők Szövetsége.
    Ritka esetben sem adnak kölcsönt kormányoknak.
    Az IWF lehet az Independent Women Forum, azaz Független Asszonyok Fóruma. Nekik ugyan van néha extra kosztpénzből maradt dugi pénzük, de az nem elég még Magyarországnak sem a válság megoldására.
    IWF az lehet az Internet Watch Foundation, de ezek nem foglalkoznak kölcsönzéssel. Az IWF a Tőzsdén jegyzett iShares Russel 1000 Growth Shares és garantálom, hogy kölcsönzés ezuton ki van zárva.

  • Áááá 🙂 )))))) Bubala ne csináld!:) Le fordultam a székről a röhögéstől! Jaj! Döncike hát miket tébolyogsz itt össze? Na vedd be gyorsan a pirulákat mert roham léptekkel távolodsz a valóságtól!

  • Szerkik! Csak kérdezem, nem lehetne csinálni valamit ezzel a libással…? Ez már tényleg kínzás, ahogy mindenhova oda rondít, és olyan fájóan, rettenetesen sötét ami messze alatta van a szokásos jobbos demagógiának is. A srácnál tuti diagnosztizálták már a mentális retardációt. A franc se tudja, lehet Down-kór vagy csak érzelmi elhanyagoltság, de hát baszki ez nem egy klinika!

  • Tüske Zsófia

    na és akkor még nem is szóltunk a jövőre, az otthon leamortizálódó korrupt Szász Jenő vezetésével felállítandó Nemzetstratégiai Hivatalról. Eztán majd Jencike mondja meg nekünk, ki magyar, és aki szerinte nem az, azt milyen stratégiával kell eliminálni.

  • Tüske Zsófia

    le libás, az az élj a mának igenis jogos hozzáállás, a négymillió létminimum alatt élő honpolgár nem lehet abban biztos, nem fog-e holnap hajlék nélkül éhenhalni.
    Orbán viszont holnap is élni akar, talán ezért hozat Romániából október 23-ára 46 busznyi gyereket, akik élő kordonnal védik meg őt a zabos honpolgároktól.

  • Tuske!
    Meg te is tudod, hogy nem az a celja gyerekekkel, ahogy te irod. De te csak hidd azt.Keptelen vagy az igazi okot felfogni

  • a 2. világháború után
    a külföldi katonai segédlettel évtizedekig kormányzók szava, az évtizedeik alatt néhány lebutított számára az igaz??!!
    1990-ben egy félresiklatott rendszerváltás volt csupán Magyarországon… „legvidámabb barakk vezetői”mentették át a hatalmukat és rabolták tovább az országot
    a magyar népet!!!
    2008-ig még válság sem volt
    mégis megtörtén a tatárjárás szerű ország rombolás, ország és nép
    teljes kirablása!!

    minden nemzeti ünnepen mesterlövészekkel, rendőrruhába bújtatott bűnözőkkel, léptek fel a magyar családok
    a magyar nép ellen…
    és soha senki más csak a szocialista aljadék..
    http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/dokumentumfilmek/3507-A-Magyar-Allamtitkok-80-evre-titkositva/

  • Ahova az IMF betette a lábát,
    mint azt a tények mutatják, ott egyre nagyobb a visszaesés, egyre nagyobb a nyomor egyre nagyobb a szegénység, elveszíti az ország a nemzet a szuverenitását…

    Pierre Moscovici francia pénzügyminiszter arra is felhívta a figyelmet, hogy nem akarnak olyan helyzetbe kerülni, mint Spanyolország, Görögország vagy Portugália, amelyek a szuverenitásuk gazdaságpolitikai elemeit mostanra –>> teljesen elveszítették, és
    a nemzetközi szervezetek
    –>> megszorító
    politikákat diktálnak nekik!?

  • Jimbo
    Tényleg, 2000 gyerekkel nem is ez a szándék. Merthogy azt megduplázzák azokkal a magyar gyerekekkel, akikhez látogatóba jönnek. 4000 gyerek talán már elég lesz a beszari alcsutkának, hogy kimerészkedjen..Március 15-én még beérte 500 fizetett egyetemistával, de azóta a „helyzet fokozódott”
    LiBÁS GORDON
    Csak ilyen libafosra futja?

  • átverés,félrevezetés az egész!

  • Kekec!
    Latom ez a tema neked/nektek magas, mint disznonak a zongora. Kar beleugatni. Ennyi.

  • Bubala51 és Parittyàs hangja! Köszönöm a kiigazitàst,de én a német röviditést ismerem-IWF=IMW-. De a tényekhez nem tudnak -érdemben- természetesen hozzà szolni.

  • Dénes Gyenge: IMF vagy IWF, a tényeket maga akkor sem ismeri.

  • sunyi huhogók… Mennyit vitt el és vont el
    1956-1990 közt az orosz hadsereg tőletek,
    amiért a külföldi tankokkal, évtizedeken át
    hatalomban tartották a nemzetidegen
    magyar gyűlölő a
    magyar családokat mesterlövészekkel lövető szocialista csőcseléket??

  • És amint azt a magyarok mindnyájan igen, igen, jól tudják és megtapasztalták….
    A magyar gyűlölő szocialisták, egyszer az oroszoknak adják el országot, majd a külföldi multiknak, majd 2008-2009-ben meg az IMF csicskásaivá teszik a magyar népet!

  • Libás: Mennyit vitt el és vont el 1956-1990 közt az orosz hadsereg?
    ————
    Fele annyit, mint a Simicska és amibe a holdudvar került idáig 1990-2012 között. Amiért nem kapott semmit a magyar polgár.
    ——————
    Az orosz hadsereg ellátása került pénzbe, azt csak részben fizette a Szovjetunió. Az orosz hadsereg nem vitt el semmit 1956-1990 között, nem az volt a feladata. Az előnytelen gazdasági szerződések pedig nem kerültek annyiba, mint amit a Simicskázás és a korrupció kivitt az országból 50,000 milliárd forint idáig (Ft50,000,000,000,000.-) Amit pedig bent elloptak és ellopnak az kb. ugyanennyi. Ezt szétosztották 2009-ig egymás közt a pártok, most csak a Fidesz rabol, de most aztán gátlás nélkül!!!!!!!!!!!
    —————–
    P.S. Az oroszok világpiaci ár alatt adtak gázt és olajat, a KGST keretén belül. Ez sokban segítette az előnytelen gazdasági szerződések mérlegét, de azok jó része kifizetetlen maradt. A kivonulás után azonban Oroszország fizetett kis kártérítést, kb. $20.0 milliárdot az okozott természetben okozott károkért is. Sajnos a kár ennek talán ötszöröse is lehet.
    …………………
    A magyar vállalatok, az ipar, a kormány, a hadsereg, ugyanúgy működött és ma is részben ugyanúgy a legnagyobb károkozó, szennyező Magyarországon, köszönet a nemtörődömségnek, a korrupciónak is.
    ………………..
    Hazugság mindent és állandóan másokra kenni, a magyarok jelentős része nemhogy jobb, de rosszabb a deákné vásznánál. Még a kutyaszart sem szedik fel a gazdik, nemhogy a recycle és green kampány elterjedt volna. Az utcák koszosak, a szemétládák alig léteznek, a bérházak elhanyagoltak, de nagy LCD TV van, még abban a házban is, annak a tulajdonosnak is, akinek háza, lakása úgy néz ki, mint Budapest az 1945-ös ostrom után. Nagy a különbség az Osztrák, Német városok, faluk és a Magyar városok, faluk kinézése közt. Ott felszedik a kutyaszart, előbb jön a környezet, a lakás, a ház, az utca, a kapualja, mint az LCD TV vagy a vakáció Horvátországban.

  • Libás amikor megállapították nálad az OCD-t (kényszeres-rögeszmés zavar) gondolom kérdezte az orvos, vannak e még ágyba vizelési problémáid? Merthogy ennek a pszichiátriai betegségnek gyakori oka a gyerekkori szorongásos élmények, például a szobatisztaságra nevelés problémái.
    Szóval mikor reggel arra ébredsz, hogy már megint összerondítottál mindent magad körül, próbáld ne a „szocialista csőcselékre” fogni saját nyomorúságod mert ez csak tovább rombolja kórosan primitív elmédet. Igyekezz örülni az életnek, még ha neked ily szörnyen torz formája is jutott, és hálálkodj, hogy olyan korba születtél ahol már nem működik Taigetosz intézménye!

  • Bubala!
    Tenyleg igy van ahogy irod: ez a suket Orban „ketesfelev” alatt mar rendbeszedhette volna, meg a Demszki katyuit is. Nem is tudom mit csinalt „ketesfelev” alatt??? Amikor az osztrak es nemet falukrol irsz(tenyleg szepek) nem felejtkezel el egy kis aprosagrol??? Tudom nem lenyeges, de azert erdemes eszbetartani. Nem gondolod.?
    Kulonben nem tudom merre jartal Mo.-n, mert en pont az ellenkezojet tapasztaltam. De hat igy van ez. Egy Melbourne-i baratom Canadaba jart a 8o-as evekben, es azzal jott vissza, hogy ott csupa reszeg van az utcan.
    Mondta ezt egy olyan orszagrol, ahol meg a nyitott uveget,vagy nyitott soros dobozt sem lehetett,buntetes nelkul,
    az utcan vinni. Ennyit er a te velemenyed is, amit fentebb irtal.

  • mind csúnyák vagytok!

  • Hátakkó jóvan wazze…
    Amit régen jósol mindenki , kinek csöpp esze van , bekövetkezett :
    A ” hárombötűs szervezet ” egyszerűen BERÁGOTT az Orbán-kormányra.
    Felálltak az asztaltól és jövőtavaszig vissza sem jönnek.
    Csak annyit vetettek oda foghegyről : ” Majd akkor jönnek ha JELENTŐS gazdasági átalakítás mutatkozik. ”
    A Forint azonnal esni kezdett…asszem mostantól jól megnézhetjük magunkat !!!!!!!

  • Tee Hawer…figyejjé máá..lehet hogy ezek olvassák a Népszavaccságot ?

    / Hofi stílusa után szabadon…/

  • Déneskémnek kivételesen igaza van :
    HA IMF hitelre épített volna a kormány , megtakarítottak volna 100 mrd Forintot és nem kellett volna 600 mrd ” unortodox ” bevételt kisarcolni a magyar népből.
    Látom Déneském érti eztet Maga , mégha közröhej tárgyává is válik avval a Nemzetközi Bokszolók vagy Covbojok vagy kiknek a szervezetének a felemlegetésével. De Eröském azért a logikája még mindig nem az e r ö s tulajdonsága Magának.
    MErt ahogy ezt előadta , attól is le lehetett fordulni a hokkedliről. A röhögés miatt.
    Minden meg van magának bocsájtva.
    A helyi bohócot meg kell becsülni , ilyen keserves időkben , mikor unortodox sarcokat zsarolnak ki a népből. Mai rémhír hogy már nemcsak a földbe ásott vezetékekre fognak adót kivetni , hanem a légvezetékekre , méterenként 100 forintot kb. Tehát akinek a háza előtti oszlopokról bejön a kettőhúsz , a telefon , az Internet , a kábeltévé cirka 20 méteres drótokon , annak fizetnie kell majd ÁFÁVAL 1400 Forntot a semmiért. Plusz a földbeásott vízvezetéért is meg a csatornáért is. Mi jöhet még ? A járda-adó ? Levegő-adó ? Majdmég adót kell fizetni minden egyes klotyó-lehúzásért is .
    Bűzadót hehehehehe….

  • 2002-2010 között mindenki jól bebizonyította meddíg lehet elmenni IMF pénzekkel, mégha rádobtak is majd 40%-ot az államadósságra. Meddíg jutottunk? A régi rendszerből fakadó orbitális hiányok még ma is érezhetőek: Egy buszért kaptunk 6-7 ladát. Nézzen utána mindenki, mennyibe kerül egy autóbusz jelenleg, és 6-7 középkategóriás autó. Az arányok elmondanak mindent. 50 évnyi bukovácot nehéz ám ledolgozni.

  • A93295

    nem lehet az olyan nehez es foleg olyan draga, ha kozben uj partokat, partkatonakat tudunk soha nem latott magas szinvonalon tartani…