Független sirámok – Válasz Bede-Fazekas Zsoltnak

2012 október 24 4:50 du.64 hozzászólás

Szokatlan helyről, a torontoi ”Független Magyar Rádió”-tól kaptunk súlyos dorgálást. Bede-Fazekas Zsoltot a rádió szerkesztőjét, de nevezzük nevén a gyermeket, ő a tulajdonos is egyben, évtizede ismerem és mi több, egykor barátok is voltunk és mindenben segítetettem neki a rádiója sikeréhez. 2002-ben hónapokon át tudósítottam rendszeresen a választási kampányról, Budapestről. Ez rendben is volt, amig a választás elötti napon a tudosításomban arra a közlésre vetemedtem, hogy a Fidesz vesztésre áll, legjobb esetben is csak kisebbségi kormányra futja majd nekik. Ettől Bede-Fazekas úgy megsértődött, hogy a tudósítást nem közölte. Már akkor ennyire ”független” volt az ő rádiója és azóta csak még függetlenebb lett.

Megérdemeltük a feddést, semmi kétség. Mégpedig azért érdemeltük meg, mert tisztelt főszerkesztőnk levelet küldött a rádió szerkesztőjének, Bede-Fazekas Zsoltnak, megprobálván elmagyarázni neki, (egy korábbi panaszára válaszúl,) hogy a civilizált diskurzusnak a kritika is része, meghozzá elengedhetetlenűl. De lett is haddelhadd!

Nos, Bede-Fazekasról tudni illik, hogy ő magát a magyar nyelv és kultúra küldötteként mutatja be minden adása elején. Az intő szavai bevezetőjében pedig a maga ”specifikus hitére” alapozta közlendőjét, és valljuk meg, azok bizony meglehetősen ”specifikusak.” Miután gyorsan elpanaszolta a levél tartalmát, idézetek nélkül, rátért az én kommentáromra is és hosszan panaszolta személyes rossz tulajdonságaimat, különös tekintettel a helyi magyar közössegben kifelytett tevékenységemre. Ahhoz persze, hogy Christopher Adam levelét felolvassa, nem volt mersze. Itt tanácsos leszögezni, hogy Bede-Fazekas kedvenc, ha ugyan nem kizárólagos, műfaja a panasz.

Azoknak, akik nem ismerik, hadd mondjam el, hogy ez az derék magyar, amellett, hogy Torontoban kis rádioműsort működtet, mely a Fidesz és Jobbik propaganda helyi szócsöve, a Magyar Háznak is volt kulturális igazgatója egyben, vagy hat évig.

Panaszában elmondta, hogy irásainkkal, Chartánkkal, nem teszünk egyebet, mint ártunk a Magyar Ügynek. Miért nem lehet Béke? Kérdi.

Persze, hogy szeretné, ha béke lenne, ha elhallgatnánk és a magyarokra végre leszállhatna a Fidesz békéje. Ha mi ezt ellenezzük, akkor (nincs mentség!) csak ártunk.

Számonkéri rajtam, hogy míg ő megdolgozott és kitüntetést is kapott a magyar kultúráért vívott ádáz harcban, addig én vajon mit tettem. Nos, ami igaz az igaz. A hat évben mig ő a Magyar Ház kulturális igazgatója volt, én körömszakadtáig elleneztem amit csinált: méregdrága vendégprodukciókat, melyekre a kutya sem volt kíváncsi (ki tudja miért, történetesen többnyire Fidesz-közeli előadókkal,) és az esztelen költekezést amely hatszázezer dollár feletti adósságba vitte és végsősoron elveszejtette a Magyar Házat. Ugyancsak ő volt az, aki Morvai Krisztinát, a nácik sztárját, Torontoba hívta és felléptette. Bede-Fazekas sokéves torontoi tevékenységének mementójáúl kérem tekintsék meg a mellékelt fényképet. Hogy a Ház ide jutott, az nem kizárólag az ő érdeme, de jócskán volt része benne.

Bontják a Magyar Házat / Perényi Ilona fényképe

Eközben megjegyzi, hogy valami kituntetest is kapott kulturális tevékenysegéért, amilyen csak kettő van Kanadában, de erről eddig szerényen hallgatott. Azt persze már nem mondja, hogy a kituntetése, ha kiderült volna előbb, a torontoi közösség valószínűleg, legalábbis képletesen, meglincselte volna, amiért van képe kitüntetést elfogadni azért ami a Magyar Házzal az ő sáfárkodása idején történt. Volt is jó oka tehát szerénynek lenni.

Tovább panaszolja persze, (Bede-Fazekas panaszainak végtelen a sora,) hogy a mi ”ártó” tevékenysegünk a gyűlőlet jegyében fogant és nincs más célja, mint hogy elvesztett hatalmunkat általa visszaszerezzük. Az érdemes férfiú úgy látszik nem tud semmit a szabad választás erényeiről, arról, hogy előbb-utóbb minden kormánynak mennie kell, és, hogy a rossz kormányok előbb mennek, mint a jók. Számára a Fidesz kormányzás elrendeltetett, meghozzá örökre. Nem is szólva arról, hogy mi, a Kanadai Magyar Hírlap munkatársai sohsem voltunk hatalmon, igy oda visszatérnünk lehetetlen volna. De tovább megy. Mi is felelősek vagyunk, amiért a vilagsajtó oly ádázúl kritizálja Magyarországot. Nácikról beszélünk, holott Németországban a nácik rosszabbak, mint nálunk. Szerinte akkor ez igy rendben is volna. Pedig még Orbán Viktor is ”állást foglalt” az antiszemitizmus ellen, és különben sincs a nácik részéről tettlegesség, úgy mint Németországban. Mindössze Bede-Fazekas balszerencséje, hogy alig pár nappal a panaszait követően, Csepelen egy zsidó férfit durván inzultáltak a nyilt utcán szóban és tettlegesen. Arról pedig, hogy a kilencvenéves főrabbit az utcán, fényes nappal megtámadták és a köztársasági elnöknek kellett személyesen elsimítani a bajt, nem is hallott, úgy látszik. De mindezt felemlíteni szerinte csak gyűlölködés részünkről, ha mi nem szólnánk, minden rendben lenne. Egyébkéntis, mi a fenét akarunk, kérdi, hiszen Budapesten ”egymást érik” a zsidó fesztiválok?

Ez a panaszos annyira korlátolt, hogy Dániel Péter esetét, a Horthy szobor leöntését tiltakozásúl és a bűnöző Budaházy esetét, aki a szovjet emlékművet rongálta meg 2006 őszén, egybe mossa: ha az egyik tette ”társadalmilag hasznos,” akkor a másik, Budaházyé, miert nem. Kérdi angyali, csodálkozó naivitással.

De kérem ne csodálkozzanak, mutassanak némi megértést a szegény, szerencsétlen megélhetési magyar iránt. Míg mi, akik itt tevékenykedünk, valamennyien integrálódtunk a társadalomba, tanultunk, polgári foglalkozást űztünk, a demokrácia élvezete és tisztelete a vérünkké vált, addig nem úgy Bede-Fazekas. Ő egy megélhetési magyar, aki a magyarokból él, őket használja és kihasználja, ez a megélhetése. Ezért nem is engedheti meg magának, mert rossz üzlet lenne, hogy mást mondjon, mint ezek a csacskaságok, mert hogyan kapna másként Orbánéktól kitüntetést? És miből élne meg, ha nem igy tenne? Ezt hívja ő a magyar kultura szolgálatának. Csoda-e ezek után, ha ő is, mint eszményképe Orbán Viktor, a magyar nép megszemélyesitője, mi több, a ”magyar nyelv és kutúra” képében tetszeleg magának?

Hej, cifra beszéd kéne mindazt elbeszélni a mikrofon mögött mit érezett paprika jancsi. (Kérlek Petőfi, bocsáss meg!) Igy kaptuk meg Bede-Fazekastól a szélsőjobb majdnem teljes sérelmi listáját, Horthystól, zsidóstól, kettősmércéstől.

A végén jött a kérdés: ”jó ez nekünk?”

Ez tehát a válasz. Remélem, hogy ez nekik nem jó. De ha még nem érzik magukat elég kellemetlenűl az általános nemzetközi megvetés célpontjaiként és ha megváltozni nem tudnak, de nem is akarnak, ha a Köztársaság elárulásáért és tönkretételéért még nem szégyenkeznek eléggé, akkor bizony még koránt sem végeztük el a dolgunkat. Azonban az Orbán rezsim és az ő széltolóinak ideje rohamosan közeledik a végéhez. A legnagyobb vigasz számunkra pedig az lesz, hogy ezek a panaszkodó, rinyálkodó mélymagyarok és mélyfideszesek hamarosan megszégyenűlve fognak eloldalogni.

64 hozzászólás

  • mit eloldalogni….elrepulni, hiszen turulbol lettunk turulla leszunk:::) nemtom kedves kerekes, ignoralni kell ot, mert ha leall vele vitatkozni, azzal teljesen megtevesztheto, meg fontosnak talalna onmagat….mi pedig tudjuk, hogy mennyire nem az… en mar egyszer ajanlottam eleg barati hangon itt, hogy foglalkozzon azzal, amihez ert, a muveszetekkel, a konyvekkel stb, de ne kavarjon bele olyasmibe, amihez az o iskolai vegzettsege es szocializaltsaganak foka nem uti meg a vitahoz szukseges mercet….amugy erdekelne, hogy a Morvait kinek a penzen hivta meg?

  • Engem meg az, hogy miért is nevezi annak, aminek és főleg milyen alapon, mint ahogy a fenti irományban olvasható?
    Mégis mit képzel magáról ez a propelleres (gyengébbek kedvéért, csokornyakkendős) duplanulla? Aki Budapesten nevelkedett, mérsékelt sikerrel?

    Hozzáteszem, ez az egyetlen értelmes és igaz mondat tőle.

  • Göllner András

    Köszönjük Sándor ezt az írást. Valóban találó ez a „megélhetési magyarkodás” Bede Fazekas esetében, Csipke Rózsának is némileg igaza van, hogy nem érdemes az objektív tájékoztatás törvényeire fittyet hányó, egy-párt-rendszert kedvelő fajankókra a szót pazarolni, De ha nem válaszolunk a rendszeres gyalázásra, a hazafiasság és a haza-szeretet ruházatában grasszáló meztelen hazudozóknak, akkor nem csak magunknak, hanem elsősorban hazánknak és a demokrácia híveinek ártunk. Bede Fazekas a kanadai magyar diaszpóra egyik szégyenfoltja. Egyoldalú, kirekesztő, pártpolitikailag elfogult és gyülölködő magatartásával nem a magyarok igazságát szolgálja hanem egy hatalomra éhes, hatalomhoz ragaszkodó autokráciát éltet, mely ujfent európából kifelé vezeti hazánkat, ujfent egy nemzeti tragédia irányába tereli népünket. Brávó Sándor, és köszönet, hogy vetted a fáradságot és lerántottad a leplet erről a fals prófétáról.

  • Tisztelt Kerekes Úr
    Személyesen éltem meg a kanadai magyarság eme szegmensének hangos, erőszakos viselkedését, melynek következményeként ugyanúgy elzárkóztam tőlük, mint megannyi magára adó magyar származású,Kanadát hazájuknak tekintő magyar. Ez a talán többséginek tűnő, de csak hangos, erőszakos csoport nemcsak a „közéleti” szerepükke, de magánéleti jellemzőikkel, viselt dolgaikkal éljenek csak izoláltságukban. amit a magar nyelv és akcentus kényszerít rájuk. Vitára méltatlanok.

  • Tisztelt Kerekes Sándor!
    Ezt ÍGY, ilyen hangnemben azért nem lehet… Dr. Morvai Krisztina az újnáci Jobbik Magyarországért Mozgalom EP-képviselője (egykori pszichiátriai kezelt) nem „LOTYÓ”. – Ezt a kifejezést egy politikai ellenféllel szemben nem lehet megengedni. – Mi nem süllyedhetünk a szélsőjobboldal színvonalára, még akkor sem, ha ezekhez hasonló kifejezéseket, sőt, még durvábbakat használnak velünk szemben. – Ez ÍGY nem újságírás.
    Tisztelettel KÉREM a főszerkesztő urat arra, hogy ezt az írást – éppen a reputációnk megőrzése végett – sürgősen távolítsa el a KMH oldaláról. (Egyetlen kifogásolható életvezetésű nőre sem lehet azt a kifejezést használni, hogy „lotyó”. Úriember ilyen kifejezést nem használ egy családanyára. – Gondolni lehet rá, de leírni, főleg közzétenni egy ezrek által olvasott, eddig komoly orgánumnak tartott, a Kanadában élő demokratákat képviselni hivatott lapban nem vall bölcsességre.)

  • Nem hallottam még a „megélhetési magyar” kifejezést, de nagyon találó. Azt nem hiszem, hogy ezek a Hölgyek és Urak most vagy a jövőben kellemetlenül éreznék magukat „az általános nemzetközi megvetés célpontjaiként” vagy szégyenkeznének „a Köztársaság elárulásáért és tönkretételéért”. Ugyanis ezek a mélymagyarok és mélyfideszesek minden cselekedetüket megindokolva látják azzal, hogy ők a magyarság érdekében cselekedtek. Ennyi. Hogy közben újra tönkretették Magyarországot, a magyar embereket, a magyar közigazgatást, oktatást, egészségügyet, gazdaságot? Kit érdekel? Hogy egy nagyon súlyos csődtömeget (vigyázat! sokkal súlyosabbat, mint ami ma látszik!) hagynak maguk után? Kit zavar? Hiszen ők a MAGYAROK! Ők személyesen különben sem érzik majd meg a szégyentelen cselekedeteik következményeit, mert a külföldi bankokban szépen gyűlik a tőkécskéjük, otthon meg gyarapszik az ingatlanvagyonkájuk, így ha valakinek, nekik biztosan nem kell a jövőjükért aggódniuk. Az ugyanis lehet, hogy a jól megérdemelt helyére, vagyis a történelem szemétdombjára kerül a turulmadaras ideológiájuk, az alaptörvényük az egész politikai pereputtyal együtt, de bánják is ők majd, hiszen a gazdasági hatalom az övék marad és azt nem is lehet majd elvenni tőlük. Bálokra járnak, kitüntetgetik, vitézzé és lovaggá ütögetik egymást, Orbánról nosztalgiáznak és jókat röhögnek majd azokon, akik eltakarítják a szemetüket és akiket majd kikiálthatnak újra bűnösnek maguk helyett…

    A megélhetési magyarság az igazán jó business ám!

  • Egyetértek Sz-K. T.-al: ez a fajta írás a kurucinfo nivóra húzza le ezt a lapot. Lehet igazat mondani ilyen szavak nélkül is, civilizáltan, kulturáltan.

  • Nos… nincs más hátra, a leírtakból kell levonni a szükséges következtetéseket. Valahogy így kell a demokrácia nemes eszméjét lejáratni. – Mert ha valaki nem tud írni, az nem baj. – A felsoroltak észrevételeket lehetett volna kulturált formában („náci lotyó” és „rinyálkodás” mellőzésével) a nyilvánosság elé tárni, természetesen szókincs és írni tudás birtokában.
    A Kanadai Magyar Hírlap nem gyakorlóterep és nem homokozó. Így a Kuruc.infó, Hunhir, stb. szellemi színvonalán írnak. Nem vonom kétségbe Kerekes úr jóindulatát, de az írásról és úgy általában az érdekvédelemről ha tehetném, lebeszélném.
    Ha dr. Morvai Krisztina büntetőjogász úgy döntene, hogy a „lotyó” kifejezés miatt feljelenti Kerekes Sándort illetve a Kanadai Magyar Hírlapot – aligha akadna olyan bíróság a világon, amelyik felmentené a cikkírót és a szerkesztőséget. Leírom, amíg nem késő…

  • erdekes, nekem teljesen rendben valonak tunt a naci lotyo:) ezt a stilust az orban-kormany parlamenti kepviseloi gyakoroljak nap mint a nap az orszag hazaban, a neten es kulonfele ujsagokban….ez a megdobnak felteglaval, de te uss vissza kenyerrel mar odivatu es a gyakorlati eletben teljesen hasznavehetetlen intesnek bizonyul…

  • „Foglalod a kurv’anyadat,
    de nem am a mi hazankat!”

    Irja Petofi.
    Ennel azert a „lotyo” megis csak mertekletesebb. Es ha gondolhatjuk, akkor miert ne mondhatnank ki?
    Megaztan ne kapkodjuk el a szo megiteleset a sajat, korlatozott ertelmezese alapjan. Lassuk mit mond az ertelmezo szotar:

    lotyó (főnév)
    Szajha, ringyó;

    Átvitt értelemben: pajkos, kis leány.

    Te kis lotyó!

    Eredet [lotyó < középmagyar: lotyó (ringyó < erkölcstelen, romlott < rothadt, meglágyult) < loty (hangutánzó) + -ó (melléknévképző)]

    Miutan arnyaltabb jelentese van a szonak, es miutan a legmagasztosabb forras sem riadt vissza a hasonlonak, illetve meg sulyosabbnak a hasznalatatol, azt javaslom, hogy maradjunk a "lotyo"-nal, amikor Morvai kisasszonyt emlitjuk. Ez korulbelul feluton all a kurva es a nõci kozott.
    Ha azonban megse lehetne ezt elfogadni, akkor javaslom a "céda," vagy a "cemende" hasznalatat.
    Remelem, hogy eleg korultekinto vagyok.

  • Koszonom a barati aggodast, de nem hiszem, hogy indokolt.
    Morvai Krisztinanak a naci cemenedenek torontoi latogatasa utan egy website-on (morvaikrisztina.com) mar volt szerencsem lotyonak hivni ot, negy evvel ezelott. A honlap meg mindig elokelo helyen, az elso oldalon van a Google listajan, ha a szobanforgo nevet barki keresne, azota kozel 10 000 latogato latta es megsem sikerult jogi kovetkezmenyeket kicsiholni belole. De ha szukseges, akkor majd lesz tanu aki a szexualis kaladozasairol tanuskodik itteni latogatasa idejebol. Mert az is volt, nem csak uszitas.
    De a magam reszerol nem kivanok szemelyes kapcsolatba kerulni a cedaval, ha nem feltetlenul szukseges.
    Ennyi azonban tobb mint eleg ebben a temaban.

  • huha, talan az elozot akkor nem kene…- moderatornak…

  • nah, akkor ezt jol megbeszeltem…..magammal:)

  • Ritka pillanat, de ebben az esetben egyetértek szemenyeivel.
    Igen, „Valahogy így kell a demokrácia nemes eszméjét lejáratni.”

    Sikerült.

  • Nos, Tamas, ha Dakota egyetert veled, akkor tudod, hogy a hiba a te keszulekedben van. Nemde?

  • Tisztelt Kerekes Úr! – Kedves Sándor!
    Alázatosan kérlek, ne folytasd. Nem hittem volna, hogy ennyi évtized után amit a sajtóban dolgoztam, valaki nekem idézi (Torontóból vagy akárhonnan) a Magyar Értelmező Szótárt… Úgy gondolod, hogy nem vagyok tisztában a kifejezés jelentésével?
    Petőfit emlegetni pedig csak annak lehet, akiben legalább negyed annyi érték van, mint a rég’ meghalt költőnkben.
    Te attól, hogy ilyen kifejezéseket használsz, hogy „lotyó”, „rinyálni” vagy akár – Petőfi után szabadon – a k… anyját emlegetni bárkinek, nem vagy több… Sőt, éppen a kocsmai stílus miatt, csak a kocsmatöltelékek világában leszel népszerű. – Röviden és a témát részemről lezárva: ÍGY ne írj máskor, mert az író, újságíró éppen azért több, mert ezerféleképpen képesek leírni mondanivalójukat – szemben a nyolcvanas-százhúszas szókinccsel rendelkezőkkel.

  • Kereke Sándor – ” De magam részéről nem kívánok személy kapcsolatba kerülni a cédával”…
    Látom problémái vannak a nőkkel…

  • jode ti kezdtetek dakota es bizonyitottatok is, hogy a szep szobol nem ertetek, sot uszitottatok a csocseleket, hogy nyugodtan menjenek a rendesebbjenek, azok ugye egyreszt nincsenek rakeszulve, masreszt, nem utnek vissza, mert nem ugy neveltek oket….mostanra meg elfogyott a turelem a masik oldalon is es nem fogjuk hagyni, hogy a tanulatlan csocselek csovalja a kutyat…

  • A dolog lenyege, hogy Kerekes allitasai feligazsagokat tartalmaznak Bede-Fazekas Zsolttal kapcsolatban.
    Bede sok es szinvonalas programot hozott ossze es mint kulturos a MH-ban sokat es jol dolgozott.
    Semmi esetre sem nevezheto szelsojobbosnak es osszemosni a jobbikkal meg egyszeruen butasag.
    Kerekes fele terminologia es megtaposasa a masiknak semmivel nem kulonbozik a jobbik viselkedesetol,
    csak „talan” a masik oldalon teszi ugyanezt, de ez nem menti fel ot. Sot!
    Nem valik a lap dicsosegere ez az anyazas.
    Javaslom, hogy egy kevesbe begozolt szerkeszto irja at ezt a formedvenyt, amely egyebkent sok igazsagot is tartalmaz.

  • Kedves MAG!

    A cikk atirasa egy meglehetosen bornirt otlet, azt csak a szerzoje tehetne meg, ha akarja. A cikket el lehet tavolitani, vagy megorizni. Az atiras a Szabadnep korat hozna vissza, amiben a szerzo valoszinuleg nem talalna sok oromet. Annak viszont nincs ajadalya, hogy te ird meg a sajat velemenyedet, ahogy neked tetszik. Azonban az altalanositasok amiket itt szallitasz, nem keltenek sok bizalmat atekintetben, hogy ilyen nagy munkara vallalkoznal. Termeszetesen biztos vagyok abban, hogy ha raszanod magad, a szerkesztoseg orommel fogja az opuszodat kozolni. De kezd nagyon faraszto lenni a szemelyeskedes es altalanositgatas minden teny es minden erveles nelkul. ha neked a cikk csak feligazsag, akkor irdd meg a teljes igazsagot es kesz.

  • Bravó, Kerekes úr! De nem csak a mostani cikkért, hanem karakán kiállásáért is! Kerekes Sándor volt az egyetlen aki bátran oda ment Bede Fazekas Zsolt bulijára és a Morvai-beszéd alatt megzavarta azt a fasiszta vadállatot.

    Mag! Mi az, hogy a Bede Fazekas nem jobbikos?? A torontoi rádiós a következőket találta mondani az Indexnek Morvairól:

    „Morvai Krisztina kitartása, rendíthetetlensége, a felé áradó sok mocsok ellenére lenyűgözött. Elmondja helyettem azt, amit magam hiába ordítok itt világgá.”

    Ezek után van itt még bárki, aki komolyan veszi azt, hogy a Bede egy szalonképes konzervatív?

  • Mariska irja: „Látom problémái vannak a nőkkel…”

    A nokkel nem. Ezekkel a nacikkal igen. Ha kegyed no lenne, akkor kegyeddel sem lenne problemam.

  • Huha…Osszemarakodtak a kutyak. A legszebb benne az, hogy a sajat „shortcoming”-jukat vagjak egymas fejehez.

  • Nosza, koszonjuk meg Jimbo urnak a tartalmas es lenyegretoro hiozzaszolast!
    Koszonjuk az emberiseg neveben.

  • Én nem szívesen használok „társaságban” trágár szavakat, mert sok olyan idegen ember hallhat és olvashat, akik előtt nem szívesen tárom fel az indulataimat (ez egyfajta gyávaság), de szerintem ebben az elemzésben a „náci lotyó” kifejezés nagyon is a helyén való volt. Morvai Krisztináról ennél több jót nem igazán lehet elmondani, és ezt az a tény is alátámasztja, hogy a „náci” kifejezést egyedül Szemenyei-Kiss Tamás úr kifogásolta (tiszteletre méltó írásában), míg mindenki másnak kizárólag a „lotyó” kifejezéssel volt baja. Egy nőről ezt én is durvának érezném, még akkor is, ha az illető egy büdös nagy… ősi mesterség űzője, őket ugyanis a sokkal inkább sajnálatra méltónak érzem, mint ostorozandónak, de egy önmagából kifordult fasiszta embertársunk aligha érdemel ennél jobbat. Az elemzés és a meghatározás tehát jó volt. Engem teljesen hidegen hagy a sok ellenvélemény, az író későbbi magyarázkodása, ahogy Morvai Krisztina erkölcsei sem érdekelnek a legkisebb mértékig sem, de politikai értelemben a „lotyó” kifejezés nagyon is barátságosnak tűnik ebben az esetben. Vajon hány zsidót, cigányt, szőkét, kékszeműt és más szerinte nemelégmagyart vagy nemelégjómagyart kell ennek a náci lotyónak lemészároltatnia a félhülye híveivel ahhoz, hogy az érzékenyebb lelkű olvasók is egy náci lotyónak tartsák végre???

  • Brumi: Morvai Lotyó Krisztina itt is volt néhány éve, amikor még nem volt Jobbikos európai képviselő. Akkor még hallgatott is egy kicsit a tanácsra, hogy nem hazai hallgatóság előtt beszél, nem jó ötlet az előítéleteivel kirukkolni. Három napos tartózkodása legtöbb vele több-kevesebb időt eltöltő ember szerint nagyon kellemetlen volt. Személyisége durván közönséges, még egy pick-up bárban sem üti meg a fél-józan párkeresői szintet, de egészen részegek már nem olyan válogatósak és velük lehet, hogy volna szerencséje.

  • Azt hittem, hogy ez a cikk valasz Bede-Fazekas Zsoltnak es nem Morvairol szol. Jo lett volna olvasni a dorgalast is nem csak a valaszt, mert igy nem tudni Kerekes ur miert is tamadja pontosan Bede urat.
    Kerekes szemelyeskedik a cikkben, bar lehet, hogy Bede is azt tette, de azt nem olvastam.
    Szoval konkretan mit is irt Bede amire megszuletett ez a szemeleyeskedo iras?

  • Mag

    most mivan? Bede teljesen nyilvanvaloan egy szelsojobbos kanadai magyar, akit a turul koltott ki a samanzaptojasbol….mostmar erti?

  • Konkretumoknak maradva: Kerekes ur mit tett a helyi (kanadai) magyar kozossegert. addig amig Bede 200 kulturalis esemenyt szervezett a magyar (torontoi)kozossegnek?

  • Miert van szukseg moderalasra a hozzaszolasok alkalmaval? Nem tunik tul korrekt eljarasnak es a demokracia, szolasszabadsag elvenek is ellentmond, vagy nem?

  • Mag! Nem lehetsz annyira ostoba, hogy habar a cikk tisztan es vilagosan azzal kezdodik, hogy Bede-Fazekas a radiojaban intezett tamadast a KMH ellen es te megsem tudod, hogy miert irodott ez a cikk. A radio szeptember 29-i adasaban hangzott el, keresd meg, hallgasd meg es aztan irj egy szakertoi velemenyt. Ha nem erted a kontextust akkor ne kritizalj.

  • Kerekes/Ambator nem lehetsz annyira ostoba, ha elolvasod az irasod akkor nem jossz ra, hogy egy arva szo sincs arrol, hogy egy radioban elhangzott szovegre valaszol a cikk.
    Miert gondolod, hogy te mindenkit leostobazhatsz, lotyozhatsz, anyazhatsz? Kinek kepzeled magad?

    Konkretumoknal maradva: Kerekes ur mit tett a helyi (kanadai) magyar kozossegert, addig amig Bede 200 kulturalis esemenyt szervezett a magyar (torontoi)kozossegnek?
    Ostobazas helyet a kerdesre valaszoljon Kerekes ur!

  • Kerekes Sandor

    Mag, ket valaszt kapsz egynek az araert.
    Irod: „Miert van szukseg moderalasra a hozzaszolasok alkalmaval? Nem tunik tul korrekt eljarasnak es a demokracia, szolasszabadsag elvenek is ellentmond, vagy nem?”

    Amig a moderalas alapelvei vilagosak es mindenkit „demokratikusan” egyarant erintenek, addig az nem antidemokratikus es celja fokeppen a szinvonal valamelyes megtartasa es temahoz valo ragaszkodas. Egyebken en is ellenzem a moderalast, de miota bevezettuk, alig volt panasz.

    Meg ezt is irod:”Konkretumoknak maradva: Kerekes ur mit tett a helyi (kanadai) magyar kozossegert. addig amig Bede 200 kulturalis esemenyt szervezett a magyar (torontoi)kozossegnek?”

    Nos, ezek miatt a hulye kerdesek miatt kell a moderalas. Ugyanis annak semmi koze a temahoz. De hogy azert a kerdes megse maradjon valasz nelkul, es az ostoba kekeckedes is elnyerje melto jutalmat, Kerekes Ur volt az, aki kideritette, hogy a Magyar Haz vezetosege, a tagsag hata mogott, felmillios kolcsonnel terhelte meg a Hazat es erre szoban es irasban felhivta a tagsag figyelmet. Kerekes Ur volt az is, aki kideritette, hogy a vezetoseg hamis tagsagi dijakkal manipulalta az egyik vezetosegvalasztast. Kerekes Ur volt az aki elotte, alatta es utolag megtamadta tiltakozasaval a Morvai Krisztina szerepelteteset. Hogy csak nehanyat emlitsek a kozismertebbekbol.
    Kerekes Ur negy even at folytatott ketsegbeesett harcot a vezetoseg ellen, a Haz megmenteseert, egyedul es a sajat koltsegen. Vegul pedig, amikor a Haz elveszett, Kerekes Ur volt az, aki a negyvenezer kotetnyi konyvtarat osszecsomagolta, igaz, nem egyedul, segitett a kiarusitasban felesegevel egyutt es a csomagolasban, valamint a nagy korona leszerelesenel is. De Kerekes Ur nem emlekszik egyetlen esetre sem, hogy Mag Ur segitseget ajanlott volna a kuzdelemhez. Volt meg jonehany mas is de ennyi eleg a valaszhoz.
    Egyszersmind hadd kerdezzem meg, hogy Mag Ur mit tett a magyar kozossegert?

  • Tisztelt Kerekes Sándor szerkesztő Úr! A cikk tartamához nem tudok hozzászólni lévén, hogy Magyarországon élek, de a retorikája tökéletes és Morvai jellemzése abszolút helytálló, bár szerintem kicsit visszafogott!:) Persze tudom, egy újságíró nem nyilatkozhat illetlen szavakkal, de a lotyó kifejezés már-már kedves jelző arra retkes, fa..pó náci ri…cra!

  • Dakóca te @eggfej.
    Tudsz te egyáltalán bármit is erről a Bedéről meg az ő rádiójáról ?
    Semmit nem tudsz róla !
    Nalátod.
    Akkómeg mit szósz bele ?

  • Kerekes Sanyi :
    Szerintem Mag-kollega el sem olvasta jó kis írásodat.
    Viszont a Morvai-lotyóval kapcsolatban véleményem a következő :
    Álljunk meg félúton : Nevezzük innentől a ringyaját csak aképp , amint az már a Nemzetközi Sajtóban elterjedt , nagy derültséget keltve :
    ” A náci Barbi „

  • Mag

    Bede-Fazekasnak maradnia kene a kulturalis programok szervezesenel es nem kene neki politizalnia. Attol, hogy a magyar haz tagjainak penzen meghivja a szelsoseges Morvai Krisztinat, attol meg nem valik sem jo hazafiva, sem politikussa….batran belekontarkodik mindenbe annyi esszel, ami nekije van es azt gondolja, csak mert a kanadai magyarsag tobbsege valoban meg nala is ostobabb, ez mar mindjart egy nivo lehet ebben a kozossegben…..mintha a Bencsics Klarat latnam….az is osztja az eszt az ures fejebol a montreali egyhazkozossegben, mert korulotte egyetlen egy nincs, aki ne lenne meg nala is hulyebb….szanalmas! Mag, ez a kormany meg fog bukni es azok is, akik barmilyen modon tamogatjak….nemcsak a levesbe mennek, de birosag ele lesznek hurcolva, ezert a merhetetlen erkolcsi es gazdasagi puszitatsert, felelni fognak, mint Berlusconi! A Bede meg ostoban, de annal batrabban hangoskodik a neonaci oldalon es ez elhalvanyitja mas pozitivumait…..
    .

  • Igen erdekesen alakul a dolog.

    Van egy cikk, amelyben Kerekes ur lehordja Bede-Fazekas Zsolt-ot valamiert. Az nem derult ki a cikkbol, hogy Bede mikor es hol irta/mondta mindazt amire Kerekes ur valaszol. Amikor ezt szovateszem, nemes egyszeruseggel lemarhaz Kerekes ur. Persze neki lehet, hiszen o esernyot nyitott Morvai torontoi szereplese alkalmaval, helyesen.

    Lattam a Youtube-os felvetelt, megalazo volt a viselkedes Kerekessel szemben. De ez meg nem alap arra, hogy
    anyazzon. Talan bocsanatat is elvarhatom itt a valaszok kozott.

    Valoban Bede urnak jobb lenne ha a kulturalis programok szervezese mellett maradt volna, mert en is azert nem hallgatom a radiot, mert az elejen van egy halmaza a szavaknak, melynek igazsagtartalma erosen ketseges, kisse demagog es idonkent szemelyeskedo. Utolag a parameter websiterol meghallgattam a Kerekes altal jelzett szoveget es tenyleg szemelyeskedo, kicsinyes mint Kerekes irasa. Egyik sem jobb a masiknal, viszont mindketto elviselhetetlenul gyenge.

    Ugyanakkor Kerekes ur elojott a tetteivel amivel leleplezte a gonoszokat. Elsetalva a volt MH elott azt latom, hogy bontjak. Igy azt hiszem mondhatjuk, Kerekes ur tevekenysege nem volt hatekony, a haz nem maradt meg, viszont mar ahogy hallom nincs is tagsaga, tehat lehet, hogy megis hatekony volt, ha ez volt a celja.

    Bede 200 kulturalis programjaba (Morvai nem kulturakent jott ide) sok jo eloadomuvesz volt itt. En rendszeresen jartam ezekre es igen is jok voltak, ha volt is par gyengebb, de aranyaiban megis azt kell mondanom nem voltak rosszak es idehoztak a magyar kulturat erre az isten hatamogotti orszagba.

    Osszefoglalva: Bede ur radios jegyzetei gyenged es meg fogja ezert szegyelni magat, mert akiket ved azokat nem lehet vedeni antidemokratikus dolgaikert, es azert, hogy egy nemzetet ennyire megalaznak. Hozzatennem, hogy az elotte levo 8 ev sem volt jobb. Bede ur kulturalis teren jo dolgozott es szep programokat csinalt es csinal.

  • Velemenyem fenntartasa mellett elismerem, hogy Bede sokkal jobban idult, mint ahogy vegezte.
    A Parameter klubnak kezdetetol en is latogatoja voltam, sot, egy othetes idoszakra meg en is programoztam, es nagyon szerettem oda jarni. Nagy kar es nagy veszteseg, hogy Bede hivatast talalt a szeltolasban, ahelyett, hogy megmaradt volna a kaptafajanal, amiben valoban jo volt. Sokunknak szerzett oromet, nehany evig minden heten mar vartam, hogy eljojjon a nap, amikor odamehettem. Most hat okorrel se tudnanak bevonszolni.

  • Mag

    az elozo nyolc evben demokraciat epitettek, azaz epitettek volna, ha orban hagyta volna oket…igenis jobb volt a mostaninal!

  • azok szeretik osszemosni az elozo nyolc evet, a mostanival, akik a fideszre szavaztak es nehezukre esik elismerni, hogy mekkora dogrovast hoztak az orszagra…..kb akkora kulonbseg van a ket kormanyzas kozott, mint egy rablogyilkos es egy nem a kijelolt atkelohelyen atszalado gyalogos kozott…

  • Szerző: Geyza | október 26, 2012, 10:51 de.

    göllner-gay-za, szerintem kapj be egy kosher uborkát, attól meg szoktál nyugodni, te kis cukimuki 🙂

  • Szerző: Csipke Rozsa | október 26, 2012, 7:15 du.

    Csipke Józsika, te átaludtad azt a nyócévet?:) Késve érkezett a göllner a puszival, hogy csak most ébredtél fel?:)

  • dakota

    elgurult az esti gyogyszered?

  • Meghallgattam, bar ne tettem volna, Bede legujabb szoveget a szamhaborurol.
    Hihetetlen az a naivitas es butasag, ami egy hozza-nem-erto ember szajabol elotor.
    Hogyan lehet osszehasonlitani olyan resztvevoket, akiket szervezetten szallitottak,
    Lengyelorszagbol, Romaniabol es Magyarorszag varosaibol, falvaibol allami ill.
    nagytokesek penzen kirandulas jeleggel (sokszor fizetve is oket), olyanokkal akik
    mindent sajat penzukbol fizettek (hangositastol a plakatokon keresztul mindent), akik
    azert mentek ki mert nem elegedettek a jelen kormany tevekenysegevel es nem azert,
    mert egy jopofa csaladi kirandulast kaptak ingyen?
    Szenvedve hallgattam vegeg az Izlestelen Bede nyugest.
    Bede-Fazekas Zsolt: abba kellene ezt hagynod, mert nem all neked ez jo, szervezz inkabb kulturalis
    programokat, annak legalabb hasznat latjuk.

  • Az itteni mediaknak elsosorban nem befolyasolni kellene a kozonseget,,hanem targyilagos tajekoztatast adni.
    A tagyilagossagtol Bede olyan messze van mint MAkko Jeruzsalemtol.
    Azok az altala szervezett 200 kolturalis programban egyetlen egy nem volt telthazas, a sajat izlesenek megfeleo volt a program valasztasa, ami nem talalkozott soha az igenyekkel.

  • Bede-Fazekas Zsolt 2002-ben valoszinüleg nem megsértödött, Kerekes ur, hanem -szerintem-alkalmatlannak talàlta Önt ,vagy a valosägtol elrugaszkodottnak talàlta az Ön helyszini tudositàsàt .

  • Mag

    errol van szo!

  • Kerekes Sandor

    Kedves Eros Uram!

    Ha ez igy lett volna, akkor Bede nem hagyatkozott volna ram ugy masfel evig, hogy musorokat csinaljak neki es nem hallgattatott volna el az utolso pillanatban, a szavazas eloestejen, annak ellenere, hogy a korabbi reportjaimat, tudositasaimat minden panasz nelkul, remekul felhasznalta.
    Ha pedig uriember lett volna, akkor nem tette volna amit tett egyetlen bucsuszo nelkul. Mint mindenki mast, engem is kihasznalt, majd eldobott egyetlen szo magyarazat nelkul, az elso pillanatban, amikor nem pariroztam ugy, ahogy o elvarta. Egy szot sem szolt arrol, hogy tobbe nem szamit a segitsegemre, vagy hogy akar a legkevesbe is elegedetlen lett volna azzal amit csinaltam.
    Megjegyzem, hogy amig o tizezreket gyujt a hallgatosagtol evente, addig en teljesen onzetlenul, egyetlen filler ellenszolgaltatas nelkul vegeztem a dolgom. Sem penzt, sem egyeb kedvezmenyt nem kaptam es nem vartam ezert cserebe. Az igazsag az, hogy nagyon szerettem csinalni es az egymagaban eleg volt szamomra.
    Azutan meg egyszer visszamentem a radiojahoz, de akkor mint panaszos, mert az arpadsavval kapcsolatos hazugsagait nem tudtam szo nelkul hagyni. Visszahivott, becsuletere legyen mondva, megintervew-olt es ott egyszer es mindenkorra az arpadsav koruli „felreerteseket” tisztaztam vele. Megmondtam neki es a hallgatosagnak, hogy az arpadsav nyilas es nem vigyaztam egy pillanatra sem arra, hogy esetleg a nyilasok megsertodnek. Bebizonyitottam tortenelmi tenyekkel, hogy az arpadsav koruli jobboldali propaganda elejetol vegig hazug. Aki nem hiszi, vagy erdekelt a beszelgetes felveteleben, annak maganban szivesen elkuldom, ugyanis, mint gyanithato, a radio website-jan nem elerheto.
    Ezzel reszemrol a torontoi „fuggetlen” magyar radioval vegeztem.

  • Azaz, hogy megsem. Eszembe jutott megvalami, amit el kell mondanom, hogy megmutassam, micsoda korlatolt elmevel allunk itt szemben.
    Ugy korulbelul egy evvel azutan, hogy elkezdtem Bede-Fazekasnak dolgozni, egy szombaton, az adas utan, hazafele indultunkban, elmeseltem neki, hogy van egy bamulatosan jo, amerikai radiomusor, ket ora hetenkent, csakugy mint a mienk, es hogy az mennyire tanulsagos,de egyben szorakoztato is lenne ha o azt meghallgatna. En evek ota hallgattam azt musort es, hogy oszinte legyek, talan a vilag legjobbjanak tartottam akkor es a velemenyem azota sem valtozott.
    Bede hummogott es mondta, hogy majd belehallgat. Azzal elvaltunk.
    Egy evvel kesobb eszembe jutott a dolog ujra es a musor vegeztevel, ahogy az autonkhoz ballagtunk, megkerdeztem: meghallgattad azt a musort, amit tavaj ajanlottam a figyelmedbe? Nem hallgatta meg. Esze agaban sem volt.
    A musor mar akkor is, es azota meg inkabb egy amerikai klasszikus, azota meg egy film is keszult rola. Az rendben van, hogy nem akart tanulni belole, az is rendben van, hogy ha nem magyar, akkor szamara nincs haszna, de legalabb jol elszorakozott volna, minden erdek nelkul azon a musoron, amely harminc eve megszakitas nelkul folytatodik es milliok hallgatjak az USA-ban es Kanadaban es Angliaban is, (mert a BBC is atveszi minden heten,) megha a tanulas nem is erdekli.
    De Bede olyan mint a sok kodosagyu magyar, aki nem olvas, csak ir, aki nem hallgat radiot, csak csinal, akinek egyetlen forrasa van csak, ahonnan ertesul es az a forras az „igazsag” kiapadhatatlan forrasa.
    Mit mondjak? Nem vagyok elragadtatva tole.
    Mit tetszenek gondolni, lehet hogy azota talan megis meghallgatta a vilag legjobb radio musorat?

  • Kedves Kerekes Ur ! Örülök,hogy tàrgyilagosan vàlaszolt nekem. Természetesen Bede -Fazekashoz valo kapcsolatàhoz nem tudok érdemben hozzàszolni, de a 2010-es iràsa legalàbbis elhamarkodott volt,esetleg ahonnét Ön tudositott, tükrözhette azt az eredményt.

    Tisztelettel. Erös Dénes

  • Kedves Kerekes Sàndor!

    Elnézését kell kérnem az Ön cikke miatt, én vagyok aki elhamarkodottan reagàltam.

    Tisztelettel! Erös Dénes

  • Na tessek! Eros ur megis csak uriember, ugy tunik.
    Csak annyit jegyeznek meg, hogy a tudositas 2002-ben tortent, telefonon Budapestrol es meglehetosen pontosnak bizonyult, mert a fidesz valoban elvesztette a valasztast masnap.

  • Nem gyanús nektek, hogy a jobboldalon egyre több a két nevét kötőjellel iró, valamint a neve végén i-helyett y-t használó magyarkodó „mélymagyar”? Pesze ők már valamennyien varrattak maguknak diszmagyart is, mint Morvai……….Hajrá feudalizmus!
    Én magam pedig nem tudok megbotránkozni sem a „lotyó”, sem a „rinyálás” kifejezésen. Azon túl, hogy ennek ellenzését amolyan „értelmiségi finnyáságnak” tartom, azzal sem értek egyet, hogy néhányan azt hiszik, a mai hatalmat tradicionális demokratikus eszközökkel is le lehet váltani. Hát nem! TÉVEDÉS!

  • Szerző: Kerekes Sandor | október 25, 2012, 11:49 de.

    Egyszerűen undorító vagy kerekes. Képtelen vagy beismerni a vereségedet, és most minősíthetetlen módon sértegetsz másokat. Pitiáner, propelleres kis senki vagy.
    Férfinak ne merd nevezni magadat, mert fogalmad sincs róla, hogy az mit jelent.

  • Dakikam, latom kiszerettel belolem.
    Nincs vereseg, nincs sertegetes, de nincs szerelem sem.
    A naszejszaka elhalasztva.
    Vigasztalhatatlan vagyok.

  • Nem csak az vagy kerekes, hanem szánalmas is.

  • Végigolvastam újra a cikket és a végén csupán egyetlen kérdés maradt meg bennem.
    Miért vagy ilyen irigy, rosszindulatú és gyűlölködő, kerekes?
    Ez már-már beteges.

  • dakota

    en helyedben nem olvasnam, plane nem reagalnek ilyen irigy, rosszindulatu es gyulolkodo emberek hozzaszolasaira, TAKARODJ!

  • Végigolvastam újra a cikket és a végén csupán egyetlen kérdés maradt meg bennem.
    Miért vagy ilyen irigy, rosszindulatú és gyűlölködő, kerekes?
    Ez már-már beteges.

    SZERZŐ: DAKOTA | NOVEMBER 4, 2012, 11:49 DU.

    Daxli!

    Ha nem tetszik, akkor miert olvasod ujra?
    Csak egy cimeres okor aggaszt mindenfele jelzoket masokra, anelkul, hogy egyetlen morzsanyi kis bizonyitekot felmutatna. Es azt hiszem, hogy te pontosan ilyen cimeres okor vagy.
    Nem gondolod, hogy ez beteges?
    Dehat ugy is mint gyakorlott pszihiater, te mar tudod, hogy milyen beteg vagy.
    Mielobbi tartos gyogyulast kivanok.

  • Azert Daxlikam, nem hagy nyugodni a kivancsisag.
    Hogy gyulolkodom, az haggyan, mar megszoktam, es mondjuk, hogy en csak szeretek ugy gyulolkodni, amikor raerek, mert ez engem mulattat. Spongyat ra, nem nagy eset.
    De azt mar nem ertem, hogy hogyan is vagyok en rosszindulatu ebben a cikkben. Felsoroltam nehanyat abbol amit hallottam, amihez kepest en nagyon szelid voltam, es zartam a cikket a velemenyemmel. Mi ebben rosszindulatu?
    Amit azonban vegkepp nem ertek, az az, hogy mire volnek en irigy. Talan Bede-Fazekas olyan szep, okos, megnyero, gazdag, erdemdus ferfiu, hogy nekem irigyelnem kellene, vagy eppen lehetne ot? Mije van neki, ami nekem nincs es ami szamomra kivanatos lenne, hogy irigyeljem?
    Te szerencsetlen barom!
    En nemcsak ismerem ot, de ismerem a multjat, a jelenet, a feleseget, a gyerekeit, az edesapjat, a maganeletet. Evekig kozeli baratok voltunk. Ez mara megszunt, de emberi meltosagaban megtartottam, szemelyes hibait elhallgattam, (nem ugy mint ahogy o probalt meg szemelyemben besarozni engem,) es nem a szemelyet tamadtam meg, mint o engem, hanem a kozottunk levo nezetelteresrol mondtam el a velemenyemet. Senki nem kerte, hogy bennunket pocskondiazzon, de elt a jogaval, hogy megtegye. En nem szeretek senkit pocskondiazni, (meg teged sem,) igy inkabb azt irtam meg, ami szerintem nagyonis kritika targyaul szolgal, es amit kritizalni is kell. Ettol o meg vigan elheti vilagat, es folytathatja az ostoba propaganda munkajat, ugyis tudjuk, hogy mi lesz annak a vege.
    Daxli! ne legy egy mamlasz! Ne irj hulyesegeket, csak azert, hogy irjal valamit. De ha mar irsz, nem lehetne, hogy valami ertelmesebbet irjal, minthogy csak ostoba, alaptalan vadakat szajkozol?
    Terj eszhez es gyogyulj meg.

  • Szerző: Csipke Rozsa | november 5, 2012, 9:22 de.

    gedeon, olyan vagy, mint egy ÁVH-s házmester. Ugye érted?

  • Szerző: Kerekes Sandor | november 5, 2012, 9:09 du.

    Nyugodj meg szépen kerekes, mert félre fog csúszni a propellered a nagy kapkodásban 🙂
    Előttem hiába szépíted a szerepedet, előttem nincs többé becsületed. Toporzékolj nyugodtan.