Sandy – Riasztást adott ki a Vöröskereszt Kanada legnépesebb tartományában

2012 október 29 11:04 de.17 hozzászólás

A Frankenstorm-nak becézett Sandy elnevezésű hurrikán előreláthatóan ma este, illetve kedd reggel csap le Ontariora, száz kilométeres széllökésekkel és csaknem száz miliméternyi csapadékkal. Az Environment Canada előrejelzése szerint az ítéletidő elsősorban a Hamilton, Niagara és Sarnia régiókban lesz érzékelhető, de Torontóban is orkán-erejú szelek és trópusi esőzés várható. A Vöröskereszt arra szólítja fel délkelet és kelet-Ontario lakosságát, hogy egy 72 óráig tartó esetleges vészhelyzetre készüljenek fel.  

A Vöröskereszt azt javasolja, hogy az érintett térségekben élők tároljanak fejenként napi két liter ívóvizet, 72 óráig tartó konzerves ételeket, konzervnyítót, zseblámpát, egy elsősegély dobozt (ami minden Canadian Tire boltban kapható) és készpénzt, amennyiben hosszabb ideig áramszünet lesz és nem működnek a bankautómaták. A Vöröskereszt azt javasolja, hogy ezeket mind gurulós poggyászban érdemes tárolni, amennyiben hirtelen elrendelik az evakuációt.

Craig Larkins, az Environment Canada meterológusa szerint keddig 50mm csapadék eshet Torontóban, de  szerdára ez megduplázódhat. Ottawában 80 kilométeres széllökésekre számíthatunk hétfő este, miközben Montreálban már a délutáni órákban 90 kilométeres szelekre készülhetnek a helyiek, Torontóban pedig a 100 kilométert is elérhetik.

A québeci Parc-Forillon – Gaspé – Percé térségben pedig a szökőár veszélyeire hívták fel a helyi lakosság figyelmét. Québec-városban és a Szent Lőrinc folyó mentén pedig árvizre számítanak. A szupervihar kanadai központja viszont Dartmouth, Nova Scotia környékén van, ahol hét méternyi magas hullámokat várnak. A torontói Billy Bishop és Pearson, illetve a montreáli Trudeau repülőterekről induló new yorki és newarki járatokat mind törölték. Eddig többszáz Air Canada járattörlésre került sor. Scott Armstrong, a torontói Pearson repülőtér szóvívője szerint az indulások 20 százaléka lett felfüggesztve. A montreáli Trudeau repülőtéren hétfő délelőtt 60 járattörlésre került sor.

Eddig sokkal súlyosabb a Sandy hatása az Egyesült Államokban mint Kanadában. Az USA-ban 7,000 járatot töröltek és a lakosság egyharmadát közvetlenül érinti a szupervihar. A hurrikán gazdasági hatása is jelentős. Hétfőn lezárták Wall Street-et, a nyugati pénzvilág központját, és elképzelhető, hogy tőzsdék kedden is zárva maradnak.

17 hozzászólás

  • Az Isten nem jön bottal verni!

  • God ! Save CANADA and the Canadian people !

  • JÁVORSZKY MÁRIA: Mi köze az Istennek a Sandy nevű viharhoz, vagz m€asokhoy, amiről a cikk tesz említést? Az állítását értem, mert Istent még senki sem látta verni akárkit, akármit, bottal, vagy bot nélkül, ugyanakkor nem lehet eyt sem ténynek venni. Isten ugyanis azt tesz, amit akar, ha bottal akar jönni és verekedni akarna, azt is minden bizonnyal megtehetné, anélkül, hogy kikérné engedélyünket. Most már csak azt kellene kideríteni, hogy az Isten jöveteleének volna-e valami kapcsolata az amerikai elnökválasztással és vajon Obama mellett, vagy ellene fejti ki véleményét, ha már erre felfigyelt és eljön? Vajon kire voksolna most Isten, nem mintha engem befolyásolna, én már tudom kire fogok szavazni?

  • Már vártam Jávorszky hülyeségét.

  • Juj Istenem Vigyázz Rájuk!!.:(.:(..:'(

  • Ti nem veszitek komolyan a jeleket, mert gőgötökben nem láttok az orrotoknál tovább.

  • „A Vöröskereszt azt javasolja, hogy az érintett térségekben élők tároljanak fejenként napi két liter ívóvizet, 72 napig tartó konzerves ételeket, konzervnyítót, zseblámpát, egy elsősegély dobozt (ami minden Canadian Tire boltban kapható) és készpénzt, amennyiben hosszabb ideig áramszünet lesz és nem működnek a bankautómaták. A Vöröskereszt azt javasolja, hogy ezeket mind gurulós poggyászban érdemes tárolni, amennyiben hirtelen elrendelik az evakuációt.”

    Kedves Ádám, a 72 nap, mintha sok lenne. Nem 72 órát akart írni?
    Szőnyi Bartalos Mária

  • Na most kell félretenni a politikát,a vallási hovatartozást,a gyűlölködést!!!
    Nagyon sajnálom az érintetteket (kanadaiakat,amerikaiakat,magyarokat),még azokat is akik
    többször kioktattak egy cikk hozzászólójaként (vagy sértegettek,mint Csipke Rózsa gondolom Ő is ott él?)
    Bízom benne,hogy talán mérséklődik valamit Sandy ereje és mindenkit kimenekítenek.
    Remélem a későbbiekben is tudok azokkal a hozzászólókkal is kultúráltan vitatkozni, akikkel esetleg nem vagyunk egy véleményen.!
    Itthon a TV és internet rendszeresen tájékoztat az eseményekről és minden tisztességes ember azt kívánja
    minél kevesebb veszteséggel éljék túl a fenyegető veszélyt!
    Izgatottan várjuk a fejleményeket és remélve a jó híreket!

  • Bubala51.
    Bármennyire hihetetlen sokak számára, de Obama mellett.
    Ha Romney győz, az nagy tragédiához fog vezetni.
    A jövőképet tudatosan meg kell változtatni.
    Eljött a döntő pillanat.

  • jode az kiderult, hogy nem a kozelbol firkal, hanem romaniabol…:)

  • Jávorszky kedves, Hiába gyűlölködik, szeretett Magyarországunkon milliószor nagyobb (sajnos) a szellemi szinten végbemenő pusztítás, amely az ország balsorsát eredményezi évszázadok óta. Sandy hamarosan lecsillapodik, de odahaza sok-sok évtized kell(ene) ahhoz, hogy Isten a szívébe zárja a magyarokat és ezáltal egy virágzó jókedvű országot láthassunk végre viszont! Mária, forgassa is azt a Bibliát, nem tudom hányadszorra kérem Önt. Bár nekem az is mindegy ha nem forgatja, csak akkor ne legyen már olyan nagy hívő katolikus! Maradok tisztelettel,

  • Kedves Boda Marcsi, az ateista elvtársak, csak lubickolnak egy kicsit Frankenstorm vizében, de ne aggódjon nem esik bajuk, meglátja amint kimásznak – pontosan ott fogják folytatni ahol abbahagyták.

    Nem kell aggódnunk az elvtársakért már, csak a cikk praktikus használati útmutatásai miatt is, mely többek között felhívja a figyelmet a létfontosságú konzervnyitóra arra az esettre, ha pl. egy elvtársra rátörne az éhség és foggal a konzervét mégsem tudná kinyitni. De egyben célzást tesz a bankautomaták működőképtelenségére is az áramszünet miatt, és „kinek van füle az hallja”, ( csak a hülyék nem értik meg az egyenes beszédet) a konzervnyitóval és a sötétben nem működő pénzautomatákkal kapcsolatban, hogy az emberiség praktikus- melyre oly büszke- találmánya mint a konzervnyitó, egy kis kézügyességgel más célokra is fel lehet használni mint pl. egy pénzautomata eredményes megbütykölésére szükség esetén, ha készpénzük kifogyna.
    Izgatottan várom a Frankenstein Sandy túlélők közül ki fog elsőnek életjelt adni magáról.

  • Na tessék, mit mondtam kedves Boda Marcsi ! Itt az első túlélő aki azonnal gyűlölködéssel vádol és arra biztat engem, hogy a Bibliával (nagy betűvel!) zsonglőrködjek.

  • Kedves Mária!
    Lehet,hogy tényleg igaza van és én még megpróbáltam semleges lenni és részvétemet kifejezni.
    Erre egy jó szót sem kaptam,ami magáért beszél……..(kultúra,érzelem????)
    Sajnos tényleg vannak reménytelenül makacs,rosszindulatú emberek, akik csak arra lépesek,hogy beletapossanak
    az itthoniakba!!!!!
    Aki Istent és a Bibliát gúnyolja az szégyellheti magát,ha nem is keresztény,de ha hívő zsidó lenne akkor is.!!!!
    Látja az „okos”,hitetlen baloldaliak,még a Sandy-t is megússzák,mivel kanadai katasztrófáról nem,de amerikai
    tragédiáról és csapásról annál többet lehetett hallani illetőleg olvasni!.
    Ezek a hozzászólok nem érdemelnek egy jó szót sem,mert még vészhelyzetben is csak politizálnak,másokat
    sértegetnek.Én bízom benne,hogy „fent”…azért mindent látnak és hallanak,ezért nem kellene annyira elbizakodottnak lenniük……
    Csipke Rózsa azért tegnap megint böffentett egyet…..!
    Persze az ilyenektől semmit sem várok és megsérteni sem tudnak,mert nincsenek azon a szinten.
    A „szórakozás” kedvéért azért továbbra is elolvasom a „bölcsességeiket”

  • Kedves Boda Marcsi!
    Így igaz ahogyan írja. Ezek itt mindenkit gyűlölnek akiknek más a véleménye, miközben önmagukat magasztalják másokat gyaláznak és még ők beszélnek a toleranciáról amiről fogalmuk sincs. Ők azok, akik nem hisznek Istenben, de még kérkednek is vele, a hazaszeretettnek fogalmát sem ismerik, nincs bennük együttérzés, szeretett, embertársaik iránt, ezért ők sem érdemlik meg azt. Azok, aki a magyar Szent Koronára, Jézusra és Édesanyjára…képesek embertelen ocsmány megjegyzéseket tenni, azok nem emberek, nem Istentől valók.
    Nem adatott meg nekik az igazságosság érzete, melynek hiánya az emberi lélek fejletlenségéről tanúskodik.

  • Kedves Jávorszky, nem vádoltam Önt semmivel, csupán reagáltam a folyamatos gyűlölködésére. Mert mit is jelent ez a mondata? „Az Isten nem jön bottal verni!” Tudja definiálni, hogy mit jelent ez, és ennek a mondatnak a leírása Önben milyen érzéseket ébresztett? De őszintén!! Ne ál-katolikus módjára. Legyen igaz keresztény csak az igazat! Maradok tisztelettel,

  • Megnyugodtam, tisztelt Jávorszky Mária, hogy Őn legalább toleráns, nem gyalázkodó, Istenben hivő, haza-és embertársait szerető, a magyar Szent Koronára, Jézusra és Édesanyjára ocsmány megjegyzéseket nem tevő, Istentől való ember. Önnek megadatott az igazságosság érzete, és a leke is megfelelően fejlett.
    De akkor milyenek a többiek?!