Friends of Hungary – Az Orbán kormány 3,3 milliárd forinttal segíti a nyugati diaszpórát

2012 november 29 9:27 de.21 comments

A szűkös és labilis magyarországi költségvetés ellenére, az Orbán kormánynak sikerült találnia 3,3 milliárd forintot (15 millió amerikai dollárt), amelyet átutal az Egyesült Államokba, ahol egy Friends of Hungary nevű alapítványt hoznak létre. Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter legkésőbb holnapig utalja át a szervezet alapító vagyonát, innentől pedig évente küldenek további tőkét Budapestről Amerikába, hogy a Friends of Hungary folytathassa munkáját.

És, hogy pontosan mire is kell 3,3 milliárd forintnyi állami pénz  a diaszpóra közösségekben? Az MTI, a Magyar Közlöny és a Galamus Csoport által közölt információk szerint “az alapítvány célja a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése.” Az Amerikában bejegyzett alapítvány tulajdonosa a magyar Miniszterelnökség.

Azt még nem lehet tudni, hogy Észak-Amerikában ki vesz részt az alapítvány működésében.  Kanadában azt tapasztaltuk, hogy az e féle “nemzeti összetartozást” célzó projektek általában arról szólnak, hogy a Nemzeti Együttműködési Rendszert terjesztik ki a külhoni magyarságra, és arra használják fel Magyarország helyi humánerőforrásait (pl. az ottawai magyar diplomatákat), valamint  anyagi forrásaikat, hogy a NER-rel szembenálló észak-amerikai magyarokat kirekesztessék. Ezért a KMH aggodalommal fogadja a Friends of Hungary megalakítását.

21 Comments

 • Ez felháborító! Itthon államosítják az iskolákat, ezzel ellehetetlenítik a működésüket…Hosszan lehetne sorolni az ellenérveket! Milyen jövő nemzedékét nevelünk???? vissza a múltba, itt tartunk! Januártól egycsapásra megváltozik minden! Szegény iskolák…Az igazgató már nem igazgató lesz, csak végrehajtó. Miért felel majd? Ha egy villanykörte kiég, nem kérheti meg a gondnokot, hogy cserélje ki, mert nincs miből vennie, azt a központi intézettől kell igényelnie! Nem utasíthat egy takarítónőt, ha piszkos a WC, hogy mosson fel, mert nem az igazgató a főnöke –januártól. Ezentúl a munkáltató a központ, ami azt jelenti, hogy a tanárokat bármelyik pillanatban áthelyezhetik egyik iskolából a másikba.És mindezt év közben!! Hosszan lehetne sorolni mi minden veszik el egy pillanat alatt. De legfőképpen az oktatás, a gyerek, a mi jövőnk!
  Felháborító!
  Akkor ide szórják el a pénzt…., ennek a kormánynak mennie kell!!!

 • ennek a kormanynak Trixi sose szabadott volna 2/3-ot adni!

 • Kedves Trixi!hozzászólásával egyetértek!Ennek a kormánynak mindenre van pénze,csak arra nem hogy amire esküjüket tették, hogy az országot,az embereket szolgálják!A szegény emberekről a nem létező bőrt is lenyuzzák,hagyják meghalni,éhezni!Ők maguknak pedig minden pénzt megszavaznak,lásd a Tarlós fizetése,de lehetne sorolni a végtelenségig.elvették a magánynyugdij pénztártagok 3 e milliárdját,egykulcsos adóval csak ők jártak jól ugy mint a devizahitelek rendezésével is.akiknek szükségük lett volna a megsegitésre azt az utszélén hagytzák.Adó hátán adó,az adót is megadóztatják!Tönkretettek mindent amihez hozzányulnak/eu,oktatás stb/Elképesztő amit müvelnek,csak azt nem értem hogy az emberek mikor mondják már ki hogy elég,ne tovább!

 • A kölkeink meg közben fáznak és éheznek a rohatt kereszténydemokratikus alattvaló-képezdéikben !!!

 • “Az alapítványban az állam tulajdonosi jogait a Miniszterelnökség gyakorolja.” (Hivatalos)
  A miniszterelnök: Orbán Viktor, a Hivatal vezetője, Lázár János.
  Nagy ötlet !!!

 • Van már:

  a Diaszpora Tanács
  a Nemzeti Regiszter (ha ezt megmagyarázná nekem valaki hogy ez mi pontosan, örülnék neki. Nekem gyanús.)
  az fura magyar világtalálkozó Balatonlellén
  a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége

  Kihagytam valamit?

  És ezeknek mind ugyanaz a célja mint a Friends of Hungary: “az alapítvány célja a diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése.” És ezt hogyan fogják csinálni, mi lesz ebben a különös? Nagyon kíváncsi vagyok.

  De nem értem hogy minek, kinek? Már léteznek számtalan klubbok, alapítványok, egyházak, iskolák, kulturális egyesületek Kanadában és Amerikába, sok ember beletartozik egyszerre több egyesületbe, és egyébként sem vagyunk olyan sokan (mint pld az olaszok vagy a görögök). Akit érdekli a magyar identitása, nyelv és kultúra ápolása, vagy csak más magyarokkal szeretne találkozni, már rég megalakult mindenféle egyesület, és ha ezek közül nem felel meg egy se, akkor lehet modernizálni, változtatni, vagy valami más egyesületet létrehozni, de ezt MI EGYEDÜL meg tudjuk csinálni!

  Ma más világot élünk, sokkal több ember meg tudja magának engedni hogy Magyarországra utazzon, nem mint 15, 20 évvel ezelőtt, és mindenféle tananyaghoz vagy zenéhez, népviselethez hozzálehet jutni probléma nélkül és ezt mi meg tudjuk saját magunknak fizetni. Akkor most minek is küldenek ide pénzt? (ez retorikus kérdés)

  És egyébként az anyanyelv átadása, “nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékeinek az erősítése” az elsősorban a szülök feladata, nem pedig Orbán Viktoré vagy a Fideszé! (még csak az hiányzik!)

  Ez mind felháborító, ijesztő és gyanús.

  Föleg mert ahogy a többiek már emlitették, vannak fontosabb dolgok amire ezt a pénzt kellene költeni otthon Magyarországon.

 • Orbánék SOHA nem adnak pénzt önzetlenül: a 3,3 milliárdért elvárnak, sőt követelnek valamit. Nem nehéz kitalálni, hogy az orbánista propagandát, a nem orbánista nyugati magyarok elleni harcot fogják belőle finanszírozni. Ez is annak a megosztó politikának a része, amit Erdélyben, a Felvidéken, a Vajdaságban és Beregszászon folytatnak.

 • Cornelius: pontosan. Sajnos.

 • A kölkeink meg közben fáznak és éheznek a rohatt kereszténydemokratikus alattvaló-képezdéikben !!!

  Szerző: Geyza | november 29, 2012, 2:09 du. Miért ,a putriólba járatod őket?

 • Ez kb. olyasmi lehet mint a Kínai Állam-maffia , ami utána nyúl a más orszégokban élő volt kínai állampolgároknak. Akik elmenekültek előle.
  _
  Igen Cuppy .
  Oda .
  Ha ez téged boldogít hülye náci .
  Egyébként meg nem hozzád írtam , szakaggy le rólam kisöreg.
  Vagy ha mindenképpen bele kell röfögnöd a topicba , a cikkhez szóljál hozzá , ha egyáltalán tudod miről szól.

 • A doktor ur keptelen “moderalni” magat.Sot a szekeszto sem probalja moderalni.
  Ez a paradicsomos Gay-zara vonatkozik.

 • Geyza! Amit a szerző sugall a cikkben az csak feltevés,A TE szókincsed Kb.300 szóból áll abból is 200 a Náci.Kezdesz nagyon hasonlitani az Ágasra akasztott égetett cserépedényre.

 • Toprongyos Öregapám.
  Ha nem tetszem , lehet máshová menni mazsolázgatni az infókat.
  Pl. ott a Szentkorona rádió.
  Vagy hogy az unalmas már ?
  Akkor maraggy itt és visekeggyé’.

 • Csökkentett agyhatású Jimbó barátom.
  Ezerszer elregéltem már hogy nem vagyok doktor.Bár jóltudom hogy kereszténydemokrata meg náci körökben nagy előszeretettel vásárárolgatnak ilyesmit , mint Horthy-fasizmus idején a kutyabőrre pingált hülye nemesi okleveleket.
  Csakhogy engemet nem kapott el a rangkórság.
  Elektronikai szakember vagyok.
  Elmagyarázzam a tranzisztos működését ?

 • csak, egy ember!

  Honfitársaim! Látom itt már arra is vigyázni kell, hogyan szólítjuk egymást! Ugye, nem olyan naiv a társaság, hogy ne értse, ezek az “Alapítványok” milyen célt szolgálnak? A miniszterelnökség hozza létre, önmagának, a választási időszakra, mivel, mindent egy lapra tesznek fel a győzelem érdekében, ehhez pedig, temérdek pénzre van szükség. Ennyi pénzt kis hazánkban nem lehet elrejteni, így, szükség van, “diaszpóra alapítványokra”! Jól kitalálták, ugye? Kétsége sem lehet senkinek, hogy ebből a pénzből, egyetlen magyar szervezet sem fog kapni, egy petákot sem!

 • Ugyanebben az időszakban a magyar kormány korlátozza a rákos betegek gyógyszerellátását, mert így meg tud spórolni 1-2 milliárdot.
  Már megérte.

 • Teljesen felhaborito hogy a 2014-es szavazatszerzes erdekeben szervezik ez az ugynevezett “alapitmany”-t holott arra a penzre otthon rengeteg helyen nagy szugseg lenne.

 • Lássatok feleim! Kristálytisztán, hogy félreértés ne legyen!
  Leírtam már máshol is, itt is le fogom!
  Magyarország a nyomor felé tendál! Teszi ezt úgy, hogy egy nyamvadt párt, nevezetesen a fidesz, hazugságokkal megnyerte a választást! Összehazudtak 2/3-ot úgy, hogy a szavazóköröket nem engedték bezárni este 7-kor,ami a hivatalos zárás. /lett volna / Rásegítettek a győzelmükhöz azzal is, hogy fiatal akárkiket hordoztak azokba a szavazókörökbe, ahol a Kubatov lista / magyarázzam? / alapján nem volt meg a szavazat többségük!!!
  Gyorsan csináltak egy nemzeti tákolmányt az Alkotmány helyett, ami szabad kezet ad nekik a rabláshoz, és a haveri kör gazdasági területen való térnyeréséhez.

  Az új tákolmány szerint: nincs munkához való jogunk, nincs Tb ellátáshoz jogunk, nincs nyugdíjhoz jogunk, nincs,nincs, nincs… semmihez jogunk!!!!!!!!!!!!!!

  Következésképpen mindenhonnan lopják ki a pénzt.
  Ezért nem tudják a betegek megvenni a gyógyszereiket, ezért nem tudja több millió család fizetni rendesen a rezsijét, mert vagy fizet, vagy éhen hal!
  Gyerekek 100 ezrei éheznek, több 10 ezer felnőttel egyetemben.
  meg kell nézni a statisztikát a múlt évit, hogy hányan hűltek ki a saját lakásukban, mert fűteni valót nem tudtak venni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Az Orbán kormány politikája: oszd meg, és uralkodj! Milliárdokat költenek a határon túli szavazatokra, honosítás címszó alatt. Ami annyit jelent, hogy magyar állampolgárságot adnak annak, aki igényli. Ezért cserébe jár nekik minden szociális ellátás a magyar kormánytól, pedig egy petákot sem fizettek adóként a magyar államnak!!!!!!!!!!!
  Meg kell nézni, hogy az ukránoktól, a románoktól, és minden környező országból mennyien honosíttatták magukat magyarnak.
  Hivatalos számadat,( állítólag) Semjén nagyonkeresztényzsolti szájából 370 ezer honosított, és reményeik szerint jövőre 500 ezer lesz!
  Ami annyit tesz: ennyi embert gyógyíttatnak, nyugdíjassá tesznek, gyedet, gyest, családi pótlékot,magyar anyanyelv őrzést ( bizony, ezért is fizetünk)fizenek a honosított új magyaroknak,úgy, hogy ezek az emberek egy fillért az életben még nem nem fizettek a magyar államnak!!!!!!!!!!!

  Ezzel szemben a határon belüli magyaroknak nincs pénz nyugdíjra / a rokkantakat is visszaminősítették dolgozóvá/ eü-i ellátásra, munkanélküli segélyre,oktatásra, egyszóval semmire!!!!

  Amint látom adakozó a kormány. Vegyék ezeket a milliárdokat úgy, hogy ezt a kormány tőlünk, saját állampolgáraitól lopta, hogy Önök közül meg vegyen embereket, akik majd a fideszre, és annak vezetőjére, a diktátor Orbán Viktorra szavazzon!

  Csodálkozom, hogy felvilágosult emberek révén, és az internet adta lehetőséget nem kihasználva,Önök nem tájékozódnak, és elfogadják azt a pénzt, amit a mi nyomorunk árán csatornáznak be Önökhöz!
  Eddig azt hittem, hogy csak nekünk vannak ilyen selejtes magyarjaink, mint a fidesz. Már látom, hogy a pénz szaga mindenkit megbolondít határon túl, még az Óperenciás tengeren is túl.
  Jelen esetben a koldus segíti adománnyal a jómódút…Ezt Önök sem vitathatják, ez tény…
  Hogy nem meglepő ez a mentalitás? Hát azt kell mondjam, kicsi a világ,előbb utóbb minden disznóságra fény derül. És ez nagyon az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Hogy mindez érthetőbb legyen, miként tudják ezt megvalósítani.
  Minden helyre pártkatonát nyomtak be, akik elkötelezett hívei Orbán Viktornak.
  Így lett fideszes a főügyész, az alkotmánybírák, a legfőbb bíró, a számvevőszék elnöke,és mindenki, aki akadályt gördíthetett volna a lenyúlás útjába.
  Az ország lakossága meg fél. Minden oka meg van rá,ha Önökben esetleg kétség merülne fel ezekkel a tényekkel szemben.
  A tüntetéseken videóznak, és másnap nincs munkahely.Beazonosítanak mindenkit. Apparátus van rá.
  Önök demokraták!
  Van véleményük ezzel kapcsolatban, vagy csak fogd a pénzt?

 • Eltelt pár nap, és a fideszes fanok nem cáfolnak.
  Ahogy megfigyeltem, tényekkel egyik szimpatizáns sem tud (mit kezdeni)érvelni, csak mások alázásában élik ki aljas ösztöneiket.
  Nagyon remélem, hogy olvasta pár NORMÁLIS ember is amit leírtam, mert már csak abban reménykedünk, hogy ezeket a tőlünk ellopott pénzeket visszautasítják!!!
  Bacsó Péter: A tanú című filmben hangzik el:
  Egyszer majd kérünk magától valamit Pelikán elvtárs…
  Önöknek is meg kell szolgálniuk az ajándékba kapott pénzt…Jusson eszükbe!!!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.