Nyílt levél Semjén Zsolthoz

2012 december 11 3:44 du.95 hozzászólás

 Tisztelt Uram!

Nem tagadom, hogy bizonyos kárörömmel vettem tudomásul, amikor az Ön által lelkesen alkalmazott, és később büszkén hangoztatott ”fekete piár” végül Önt is utolérte és leterítette. Úgy érzem van ebben egy szemernyi isteni igazságszolgáltatás.

Már akkor nyilvánvaló volt, hogy Ön gyanús, amikor magát, közvetítők segítségével, a ”keresztényüldözés” áldozatának igyekezett feltüntetni, holott senki nem üldözte, legfeljebb kritizálták, mint kiderült teljes joggal. A kritikák pedig nem a kereszténynek szóltak, hanem a gyanús tolvajnak, akinek Ön rövidesen bizonyult. Az Ön szószólóin kívűl egyetlen épeszű kereszténynek sem jutott eszébe tiltakozni az Önt ért gyanusítás miatt, sem pedig Önt védelmébe venni.

 

Hadd szögezzük le már az elején, hogy a plágium nem egyéb, mint közönséges lopás és az elkövetője közönséges tolvaj. Ez a magatartás vallási és polgári értelemben egyaránt elfogadhatatlan, menthetetlen és üldözendő, tekintet nélkül arra, hogy mik voltak a szabályok húsz év előtt és, hogy az elkövető ”jóhiszemű” volt-e az elkövetéskor. Ön, amikor plagizált, akkor lopott, Ön egy tolvaj, és mint ilyen, ha üldözést nem is, de megvetést és büntetést feltétlenűl megérdemel.

Hadd térjek rá azonban az Ön minősíthetetlen ”sajtóértekezletének” a kiértékelésére, ami alkalmasínt a célja ennek a levélnek. Nem maradhat ugyanis szó nélkül az a körülmény, hogy az Ön verbális megnyilvánulása nemcsak szemérmetlen hazugság volt az első szótól az utolsóig, hanem egy szánalmas tanúságtétele az erkölcsi érzék teljes hiányának Önben. Mint az ma kiderült, Ön nemhogy doktornak, magyarnak, vagy politikusnak, de embernek is silány. De hadd lássuk, miket mondott Ön a nyilatkozatában!

”Teljes nyíltsággal jártam el…”

Valóban? Ön utólag hozta nyilvanosságra a dolgozatait és soha egyetlen szóval nem adott magyarázatot a szövegegyezésekre. Az Ön ”nyiltságából” egyetlen szó magyarázatra sem futotta a vádakkal szemben, ahelyett nem átallott a keresztényüldözés mentsége mögé bújni, mindjárt beépítve az ostoba mentegetődzésbe a kódolt zsidózást is. Hiszen ki más üldözte volna Önt mint a zsidók.

”A szakmai hozzáértésem és a kompetenciám az nem kérdőjelezhető meg.”

Kedves Uram! Ön itt nemcsak a tagadás, hanem a kevélység bűnébe is esik egyszersmind. Mindenki szakértelme megkérdőjelezhető. Ez a kijelentés egymagában is elárúlja, hogy Ön, minden jeles osztályzata ellenére, egy szánalmas ignorámusz. Az egyetemnek nem kellett politikailag elfogúltnak lennie ahhoz, hogy Önnek kedvezzenek az osztályzásnál, elég, ha tudták, hogy Ön politikus és máris befolyásolhatta őket az Ön jelenléte. Még ma, húsz év után is, az egyetem mint megszeppent kisgyerek hajlik meg az Ön poziciója előtt, túl megfélemlített ahhoz, hogy megismételjék az eljárást, amellyel egy korábbi esetben az orvosi egyetem nem tétovázott eljárni. A szégyen, melyet Ön hozott rájuk, most már őket is terheli, amig a sarkukra nem állnak.

„….senkitől, soha nem titkoltam el semmit.”

Dehát azt a körülmenyt, hogy szemérmetlenűl masolta mások szövegeit megiscsak eltitkolta! Vagy nem? Hiszen mindössze idézőjelekre lett volna szükség azt elismerni, de megsem hihető, hogy azok következetesen, véletlenűl maradtak ki a dolgozatokbol. Eltitkolni igyekezett a lopást. Az pedig nem ”semmi.”

”…az érintett oktatóknak a vitatott szövegeket szükségszerűen ismerniük kellett.”

Ah, igen. Most már értem: a hiba alkalmasínt az oktatóké volt, akik vagy nem ismerték, vagy nem ismerték fel a másolást, nem pedig az Öné, aki sikeresen félrevezette őket. Igy persze már rendben is van a dolog, a lopas teljesen rendjénvaló, amig azt nem veszik észre. Márpedig nem vették észre, vagy ha igen, akkor hallgattak róla, igy a hiba náluk van és nem Önnél.

”…ha bármilyen tudományetikai vétséget követtem volna el,…”

Volna!? Ön azokat, most már biztosan tudjuk, ketségkívűl elkovette. Itt a ”volna” egy újabb hazugság. Ön azokat a vétségeket elkövette, Ön lopott, ez most már egy megalapozott tény.

”…miért nem jelezték akkor?”

Nem jelezték, mert vagy Ön félrevezette őket, vagy mert gondatlanok voltak, vagy mert kedvezni kívántak Önnek. Ez azonban mindössze megkönnyítette a lopást, de nem menti azt. Hogy az Egyetemet és a szóbanforgó oktatókat terheli bizonyos felelősség az nem kétséges, de ez Önnek savanyú vigasz.

”…miért most húsz év után?”

Azert most, Tisztelt Uram, mert az Ön teljes karrierje, mindennapi tevékenysége, és döjfe, olymértékben irritálja a közvéleményt, hogy annak alapján jogosan merűlt fel a gyanú, hogy egy művelt ember, egy doktor, nem viselkedne úgy mint Ön. Mint látható, a gyanú alapos volt. És ellentétben azzal, amit az Ön szócsöve állított a magyar sajtóról ezügyben, hogy tudniillik ez a magyar sajto legalja, valójában ez annak egyik legfényesebb teljesítmenye, a civil bátorság és újságírói tisztesség diadala, hogy fényt derített az Ön űzelmeire.

”…húsz év után akarnak pellengérre állítani.”

Úgyvan. Önnek ott, azon a pellengéren a helye, hadd lássa mindenki, napról napra, ott a parlamentben, hogy íme, itt egy pozőr, egy áldoktor, egy tolvaj pöffeszkedik az első sorban.

”Teljes jóhiszeműséggel jártam el, akkor is, most is, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasítok.”

Vagy úgy! Ön tehát jóhiszeműen másolta egyik oldalnyi szöveget a másik után a dolgozatába, jóhiszeműen nyújtotta be a szedett-vedett dolgozatot elbírálásra és jóhiszeműen vette át a doktorátust, mondván: ha őket nem zavarja az, hogy másoltam és nem dolgoztam meg érte, akkor engem miért zavarna. Szép kis jóhiszeműség! Most pedig, azután, hogy az Egyetem világosan megállapította a csalás tényét, Ön jóhiszeműen állítja, hogy minden rendben van. De ez csak a technikai része a dolognak. Az erkölcsi megfontolás, melynek alapján Ön ”visszautasít” az, hogy miután ön jóhiszeműséget tulajdonít a saját eljárásának, azt kétségbevonni nem lehet, még akkor sem, ha napnál világosabb, hogy itt jóhiszeműségről sem most, sem korábban nem lehetett szó. Ez a pillanat, amikor Ön a lopás bűntettéhez hozzáadja a hazugságot is. Ezen a ponton lett volna lehetősége beismerni a ”hibát” és bocsánatot kérni. De a döjf ebben megakadályozta: Ön nem követhet el hibát, amig jóhiszemű és nem fedezik fel a lopást, hiszen a jóhiszeműség arra felmentést ad még a lelepleződése után is. De nem. Az Ön esetében jóhiszeműség még nyomokban sem fordul elő: tudatosan csalt és tudatosan vette hasznát az ebűl szerzett doktorátusnak.

”Nyilvánvaló, hogy politikai ellenfeleim fekete piárral karaktergyilkosságot készülnek elkövetni ellenem.”

Itt mutatkozik meg az, hogy Ön mennyire nem érti a saját helyzetét. Nem az ellenfelek, hanem a szabad sajtó leplezte le. De ugyan, milyen gyilkosság lenne halálosabb az Ön karakterének, mint a saját szavai és tettei? Nincs az az ellenfél, mely oly hatékonyan tudná az Ön ”karakterét” a maga valójában megmutatni, mint ahogy azt ennek a szánalmas lopási ügynek sikerült, vagy az Ön szánalmas magyarázkodása teszi. Ön fennen szaval a mások erkölcseiről, miközben maga is mélyen erkölcstelen és képtelen az önkritikára.

”Nem talaltak fogást és most ezt a ürügyet használják fel.”

Ez valóban csak ürügy? Nem egy valódi ügy? Lehet Ön annyira elvakúlt a helyzete megítélésében, hogy nem ismeri fel az ügy valódi súlyát? Úgy látszik, hogy ez lehetséges, habár elképesztő. Uram! Önt egy szakértő bizottság kétségkívűl tolvajnak mondta ki, az pedig nem csak egy ürügy. Önt elmarasztalták. Nem az ellenfelei egyedűl, de az Egyetem is. Itt nincs ürügy, itt bűnösség van és a bűnös Ön.

”…nekem az életcélom és a küldetésem a magyar nemzet újraegyesítésének a szolgálatáról szól,… akikért mindent elviselek.”

Akkor mindjárt hadd gratuláljak. A magyar nemzetet máris sikerült egyesítenie abban, hogy Önt megvesse. De az isten mentse meg azt a nemzetet, melyet Ön egyesít, a maga ingadozó erkölcsi erzékével, gyanús politikai manipulációival és tisztességtelen hátsó szándékaival. Nemzetünk egyik reménye az, hogy erre nem kerűl sor.

Befejezésűl hadd csatlakozzam az elöttem szólóhoz, amennyiben szeretném meggyőzni Önt arról, hogy az istenért le ne mondjon. Önt, mint ennek a romlott rendszernek az egyik szimbólumát, ott szeretném látni az első sorban, érzéketlen mosolyával az arcán, amint a gyalogjait hallgatja erkölcsről és magyarságról szónokolni. Üljön csak ott, bólogasson, szónokoljon, emlékeztesse a magyarságot, hogy a sorsának intézését egy tolvajra bízták.

Kerekes Sándor

95 hozzászólás

  • Kerekes Sándor megírta levelét….és Semjén ha akar válaszol,de gondolom nem ezen a fórumon(elolvasnám!) és ha lemond is
    (ha a tényleges bizonyítékok, a törvény és a körülmények erre késztetik)gondolom nem a szerkesztő vagy más hozzászóló
    miatt fogja megtenni,mert az egy kicsit nonszensz lenne.
    Ha a szerkesztő kap válaszlevelet megoszthatná az olvasokkal

  • tökéletes kórkép!
    +++++++++++++++++++++++

  • Eleg koran beindult a valasztasi kampany!!!
    Kerekes! Milyen erzes semmiembernek lenni???

  • A kérdés is nonszensz Semjéntől, hogy: „Miért most húsz év után?” Ha rá egy évre derül ki, hogy lop akkor az Semjénnek miért lett volna megnyugtatóbb? Az időintervallum e tekintetben teljesen irreleváns.

  • „NE MENJ A SOKASÁG UTÁN A GONOSZRA..”

    „Az erkölcsi bűn nem avul el”. Most akkor „avul” vagy „évül”? Mert nem mindegy. Illetve, van-e olyan bűn, ami nem erkölcsi? A Semjén Zsolt dolgozatát visszamenőleg minősítő Tausz Katalin mondataiból rögtön látszanak a dékán asszony bűnnel és erkölccsel kapcsolatos teológiai hiányosságai. Ettől persze egy tucat országban tudományosan elismert szaktekintély, ahogy annak idején Elena Ceausescu asszony is az volt.
    Elképzelem, ahogy 1992-ben az ELTE oktatói megrökönyödve olvasták Semjén Zsolt nem marxista szellemben írt diplomamunkáját. Pedig az tekintettel volt az intézményben uralkodó világnézetre, és tapintatosan Mick Jagger-t és nem Marxot vagy a tömeggyilkos Lenint nevezete ördögnek. Mellékesen jegyzem meg, hogy ma már ők is „avultak.” (Idézőjeleb tettem, nehogy plágiummal vádoljanak) Ugyanis, ha értéket kell rombolni, az ördögnek ma már nincsenek ideológiai korlátai. Az ördög liberális lett, laza. Semjén esetében elég neki a látszat. „Plagizált!”- üvölti szentségelve a liberális ördög. Nem kell vizsgálódni, nem fontosak a részletek. Ki kell nyírni, slussz! Ugyanakkor a „megélhetési bűnözők” esetében a liberális ördög hirtelen humanizálódik, körülményeken rágódik, és szavakban túltesz a keresztény szenteken, miközben „a békességet keresve rasszistázik”. De maga egy újjal sem érinti a terheket.
    A liberális ördög a Bibliából is idéz. A Miniszterelnök-helyettest a hetedik parancsolat megszegésével vádolja. (Nicsak, ki beszél!?) A ’80-as években kinek jutott eszébe teológiára menni? Mazochizmus kellett hozzá, nem anyagias karrierizmus. Teológusnak lenni, egyenlő volt a szegénység vállalásával. Aki nem volt egyházi szerzetes, csak szociológusként tudott hatékonyan karitatív munkát végezni. Semjén erre készült. Nem láthatta előre a rendszerváltást. Ahogy azt sem, hogy ismét lesznek egyházi iskolák, kibővülnek lehetőségei és taníthat is. (amire – mellesleg – alkalmas) Sőt, akár politikus is lehet.
    Ki vétett az etika ellen, amikor Semjén dolgozatát világnézeti elfogultságból visszadobták? Milyen alapon kérik számon tőle az „önálló” gondolatokat, mikor a pártállam egyetemein, pont azokat nem tűrték? Annak a negyven százaléknak, amit a HVG plágiumnak nevez, nagy része történelmi tények, körülmények és adatok leírása, amelyeket tök mindegy honnan lettek kiírva. Lexikális adatok, amelyek nem mondhatnak ellent egymásnak. A lényeg, hogy hitelesek legyenek. Hol itt a lopás? Simán el tudom képzelni, hogy miután visszadobták Semjén dolgozatát, a konzulens segített diákjának olyan írásokat beilleszteni a dolgozatába, amelyek megfeleltek a korlátolt és begyepesedett marxista oktatók ideológiai ízlésvilágának. Akik, ha nem egy évvel a rendszerváltás után lettek volna – mint klerikális reakciósokat – minden bizonnyal Szibériába száműzték volna Semjént a konzulensével együtt.
    Nem biztos, hogy 1992-ben én is Semjénhez hasonló békés megoldást választottam volna, hanem esetleg – a következményeket vállalva – ráborítottam volna az asztalt a dolgozatomat elégtelenre minősítő pártállamban szocializálódott istentelen oktatóra. Valahol itt hibázhatott Semjén. Ma pedig azt mondom, ha nem jó a dolgozat második változata, vegyék újból elő az elsőt.

    Sárdi János

  • Jimbó!
    Ne fáradjon,ezek nem tudják….
    Olyan fontosnak és nagynak érzik magukat,hogy Semjént
    ők fogják kintről leváltani(és ezt el is hiszik…)

  • Bocika:
    A választási kampányt a fajtársaid indították be másfél évvel a választási komédia előtt.
    Vagy aszondod hogy a DK plakátolta ki az országot Gyurcsány Feri és Bajnai arcképeivel , minősíthetelen odaírások kíséretében ?
    A semmi ember inkább te vagy . Nézz magadba. ( Úgyse vagy rá képes.)

  • szarcsimbok

    osszekevered a dolgokat, segitek kiigazodni: Semmilyen Zsoltrol van itt szo most es hidd el nekem, ez meg csak a kezdet, az osszes bunozorol lehull a lepel…kenytelen leszel mas munka utan nezni, mert ez a melymagyar uszitosdi hamarosan jelentoseget veszti, az osszes haverod lapatra lesz teve hamarosan es orulhetnek ha nem kerulnek bortonbe…

  • Kerekes Sandor

    Jimbo! Ha te nem tudod, akkor en honnan tudnam?

  • Az biztos, hogy Kopacsi mar Schimdt idejen meg mondta kb. igy:egy vadaszat veget ert,kezdjuk a kovetkezot.
    Eleg sokara jott ossze, de osszejott ugy-ahogy,bar meg nincs vege es lehet,hogy trofit nem lehet folrakni a kandallo fole…Ki lesz a kovedtkezo???

  • Kerekes!
    Gyakorlatbol.A mindennapi eletedbol. A legmagasabb szintre fejlkesztetted ezt az allapotot.
    Nekem (hal’Istennek) nem sikerult.

  • Lehet, hogy jobban tennék a „jobbosok”, ha nem védenék Semjént……Egyszer már foggal és körömmel megtették ezt a másik plagizáló esetén is. Ezenkivúl – ha kérhetném nagy tisztelettel – ne keverjük ebbe az ügybe bele a „libsi” ördögöt is, ugyanis nem az ördögről, és nem is a hitről van szó. Illetve, igenis a hitről is szó van ebben az ügyben, konkrétan arról, hogy lehet-e egy ember, aki lopott, jó kersztény anélkül, hogy legalább meggyónta volna a bűneit, és bocsánatot nyert volna. Persze Semjénnek nem a gyóntatószékben kellene megvallani ezt a bűnt, hanem nyilvánosan a magyar nép előtt.
    Ez lenne a jobbosok elemi érdeke, nem a fröcsögés!
    Egyebekben pedig én is azt mondom, hogy Semjén le ne mondjon, mert maradásával csak segiti a magyar társadalom tisztánlátását.
    Amúgy meg: Gyurcsány hazudott, NEM?!

  • A cikk telitalalat, gratulalok. Az orszag es nepunk szegyene hogy ilyen bunko paraszt tolvajok vannak a legfelsobb poziciokban. Es meg ok dumalnak kereszteny erkolcsrol…. tolvaj banda. Te bunko Jimbo bazmeg te meg akkora paraszt vagy, hogy a lenyeget meg se erted… mi a f@sz koze van ennek a valasztasi kapmanyhoz, meg a szerzo szemelyehez? Miert nem probalsz valaszolni a problemakra? Masolt? Igen. Felrevezetett mindekit? Igen. Lopott? Igen. Hasznalja a lopott cimeit? Igen. Es igy tovabb. Te barom f@szkalap mutass ra hol allit hamisat a cikk, ne bagatellizald el hogy valasztasi kampany ,meg ilyen hulyesegek. Probald meg felfogni mirol szol az iras, es arra valaszolj te barom. OMG.

  • Andrási Sándor

    kerekes sándor megírta levelét. Elég rosszul tette, mert egy szánalmas önképet sikerült neki papírra vetni. Azon túl, hogy össze-vissza hazudozik Semjénről, legyen olyan kedves a közgazdász úr arra válaszolni, hogy 2009-et megelőzően vajon milyen formában figyelmeztette az általa olyan rajongott Budapest lakóit, hogy ne vegyenek fel deviza alapú hiteleket. Mert most Magyarországon ez az egyik legnagyobb gond, nem Semjén Zsolt, vagy az Ő doktorija. Ha kerekes úr korábban igyekezett volna a magyarságot óvni, védeni, bármilyen formában, tisztelném, de így nem.
    Ön tisztelt uram hiteltelen, ön egy senki, és a senki véleménye zéró.

  • Nyilas Misi!

    Ha nekem szólt a megszólításod, én is segítek neked kiigazodni. Én egy rokkant nyugdíjas vagyok.

  • Puchert János

    Hát ez nem semmi még vannak akik megpróbálják mentegetni Semjént elfelejtik, hogy nem rég még Orbán csahos kutyája volt Navrasiccsal együtt, feladatuk volt Gyurcsány leamortizálása amit sikeresen műveltek jutalmuk miniszterelnök helyettesi beosztás és ezzel Semjén még dicsekedett is

  • Kedves Kerekes Sándor!A leirása hü képpe annak amit ma müvelnek!Nem elég hogy ez a tömjén Zsolt ezt müvelte/megjegyzem eddig sem tartottam soknak/,mellette ahova ez nyult ott kő kövön nem marad!A környező országok magyarjai akik a polgári pártot támogatták,mindenütt megbuktak.Sok normálisan gondolkodó emberek akiket megtévesztettek,az mind a sülyesztőbe került!Itthon és határon tul is a magyarságot szétverték,s ebben nagy része volt neki.Szégyen és gyalázat hogy egy ilyen ember ilyen pozicióban van!S még ez is hogy egy normális szakdolgozatot sem tud megirni?Ennek az embernek azonnal távoznia kell,mert hiteltelen,álszent ember volt és van és lesz is!Javaslom a kételkedőknek hogy a tegnapi Havas Henrik müsort nézze meg,mely hüen tükrözi ennek az embernek a személyiségét!Kedves Jumbó és Boda Marcsi milyen hiteltelen embernek lenni?
    A választási kampányra visszatérve,hogy elkezdték?A fidesz a 2002-es választási verességétől kezdve 2010-ig ezt müvelte,az embereket átverte,félrevezette!Amennyiben önök ezt annak veszik akkor az,hiszen szükséges,mert a fideszes alkotmány,a választási törvényük miatt szükség van rá!Remélem sikerül ezt a rezsimet leváltani!Felháboritó,gyalázat amit az átveréssel megszerzett 2/3-al visszaélnek!Pedig 2,7 millió embert tudtak átverni s a közel 5,5 millió nem ember?

  • Kedves Sándor!
    Tökéletes, igaz írás! Persze választ ne várjon! 🙂

  • György Verebes

    A fennt leírtakkal egyetértek ,mélységesen elítélem annak a tényét hogy M.o.-n ilyen mértékben lebecsülik az erkölcsi kérdéseket ,itt tartunk stégyelhetjük magunkat semjén helyett is.Rossz hírünket kelti egyébként is a világban .

  • Semjén emblematikus figurája ennek a jelenlegi „bort iszik, vizet prédikál” álszent rendszernek. Kivált így viselkedik, viselkednek a külhoni magyarok vonatkozásában. Nemhiába kapják egymás után a pofonokat!

  • Drága Aranyos Semjén Úr!

    Joga van védekezni.
    Joga van hazudni, tényeket elhallgatni.
    Joga van a múltját eltagadni.
    Joga van megköszönni párttársai önzetlen segítségét.
    Joga van szégyenkezni és mosakodni.
    Joga van díszpintynek lenni Orbán mellett.
    Joga van a pápától feloldozást kérni.

    De nincs joga sok ezer tisztességes munkával elkészített szakdolgozat íróját és az ELTE becsületét besározni!!!

  • Sárdi Jani
    2012 december 11
    6:15 du.

    Tökéletesen igaza van, kedves Sárdi János!

  • Göllner András

    BRÁVÓ, Kerekes Sándor ! Brávó ! Nagyszerű munka, kitűnő elemzés.

    Valóban nem Kanadában élő demokratáknak, hanem a magyarországon élő polgároknak kell elzavarniuk a tolvajokat akik visszaéltek népünk hazaszeretetével, bizalmával, és már a nemzetközi megbecsüléstől is megfosztották népünket. De, ha „egy a nemzet”, ha Orbánék azt akarják, hogy a diaszpórába élő Magyarok is szerepet játszanak sorskérdéseink megvitatásába, akkor nehogy már tőlünk is csak a talpnyalást engedelmezzék !!! Azt bízzák a kanadai KMOSZ-osokra. Mi nem a zsarnokság fenntartásán hanem annak lebontásán fáradozunk. Nagyon sok időt, energiát és nem utolsósorban hazaszeretetet követelnek az olyan dolgozatok, mint amelyet Kerekes Sándor készített. Munkája nem a hazugság hanem az igazságosság és a becsület felülkerekedését szolgálja. Nem megvetés, hanem köszönet jár érte.

  • A felelősség nélküli emberek, következmény nélküli országa.

    Csak azt nem akarják felfogni ezek a felelősség nélküli emberek, hogy nem csak a rossz tett, aminek nincs következménye, hanem a jó tettnek sem.

    Ezért a tény, hogy Ady Endre 110 éves írása, „Menjünk vissza Ázsiába”, ma is szóról, szóra megallja a helyét.
    Magyarország társadalma egyetlen tapodtat sem haladt előre több, mint 110 éve!!
    =================

    Ady Endre: Menjünk vissza Ázsiába (részlet)

    Az a gyalázatosságában is mulattató komédia, mely ez ország keserves parlamentjében tegnap lefolyt, bekerül a történelembe.
    Szeretett úri véreim: a serleg tele. Nincs már itt nekünk semmi keresnivalónk: gyerünk vissza Ázsiába!… Egy kis helyet talán kapunk, persze lehetőleg távol még az ázsiai kultúrára hajlandó népektől is. Bejöttünk – agg krónikások szerint – hős Álmossal s Árpáddal és társaival. Menjünk vissza Rakovszky Stefi, Lengyel Zoltán, ifj. Móricz Pál s a többi nyomában. De menjünk, míg – lehet…

    E dicső, gazdag történelmű úri népségtől lakott ország tegnap szerencsésen elérte a legbalkánibb nívót. Az a gyalázatosságában is mulattató komédia, mely ez ország keserves parlamentjében tegnap lefolyt, bele fog kerülni a történelembe. Egy futó percig szeretnék honáruló „nemzetiségi agitátor” lenni, hadd tudnám kellő érzékenységgel felfogni a magyar parlamentben lefolyt skandalumot. Ilyen megríkató baromság megérésére mégsem voltunk berendezkedve, pedig elkészültünk mi már minden megérhetőre.

    Parlament kell ennek az országnak? Kancsuka, nem parlament. Azaz dehogy kancsuka. Kisdedóvó, gyermekkert és sok-sok türelem, ha e dicső erényből maradhatott volna valami a huszadik századra.

    Vázsonyi Vilmos, az egyetlen magyar népképviselő, akit öntudatos nép választott, nem juthat szóhoz a magyar parlamentben. Nem engedik szóhoz jutni a gyermekek, akik haragusznak, mert kinizsisdi s malomkősdi játékukat megzavarta, a gyermekek, akik, hajh, tizenkilencmilliomod magunk szerencsétlen bőrén kockáznak és malomköveznek.

    Az immár legbalkánibb parlamentnek ez a botránya irtózatos, kegyetlen világosságot adott a mi szemeinknek. Olyan titkot világított meg, amit jaj de jó lett volna sohasem tudni. Megtudtuk hogy a magyar parlamenti gyermekek mind egyformák: esküdjenek bár a kétfejű sas karmára, a Széll Kálmán harmatozó pattanására, Kossuth Lajos kalapjára, pápa csalhatatlan őszentsége papucsára, bármire. Obskurus agyuk velejének vastag burkát csak egy kicsit kell megkarcolni, ott zsibongnak előttünk a maguk siralmasan hasonlatos voltukban.

    Kultúr-bestiákat mondott Vázsonyi? A kultúra isteni nevében vétózunk e címadományozás ellen. De a bestiák reputációja érdekében is, mert a bestiák mindig ki merik a fogukat mutatni, nem csak akkor, mikor demokrata képviselővel van dolguk.

    Szeretett úri véreim, Ázsia ordított fel tegnap bennetek. A nosztalgia, a nomád, baromi ember méla vágyakozása rohamba tört ki. Nem voltam ott, de látom a képet. Középen az agyonhajszolt egyetlen intellektus. Sokat tud, sokra vágyik, merész a hite, elszánt a munkája, nagy a gyűlölete. És – óh szörnyűség – ősei a Jordánon átkeltek. Ez a kis zsidó óriás közöttük. Ezt az óriást fiatalon fölkapta szárnyaira a hír, imádja őt sok ezerek tömege, s tud… Ez, ez a legborzasztóbb! Ez az ember mer tudni közöttük, a tudatlanok között! De meg hogy ez az ember zsidó! Ott áll zavarodottan a középen. Egy harsány szitok hallszik. Lengyel Zoltán kiáltott, egy ifjú együgyű, ki hiányos intelligenciájával más, kultúr országban evőkészlet tisztító sem lehetne. Meg Leszkay úr, meg Rakovszky úr, meg a többi jólismert idióta. És Vázsonyi egy egyfogatú kocsin futtat el ebből a komédia házból, hova bekerülni idestova erkölcsi halál lesz.

    (Ady Endre: Menjünk vissza Ázsiába, részlet. 1902. január 31.)

  • Nehez eszre nem venni, hogy a hivatasos apologistak szama ezesetben mintha csokkenne es az egetertoke pedig varatlanul megnovekedett. Ez nagyon jo hir. Koszonom szepen a dicsero szavakat.
    Marmost a kerdes az, hogy vajon elkuldjuk-e ezt a levelet Semjennek, (a „miniszterelnokhelyettes urnak”) arra az esetre, ha netan elmulasztotta volna a KMH-ban elolvasni.
    Javaslatok?

  • Nagyon jó ez az írás. Határozottan kidomborítja az ember (a szóba hozott tirpák) minőségét, abszolút értékét.
    Egyszer véletlenül találkoztam Teller Edével. Olyan nagyszerű előadást – amit Ő tartott, nagyon ritkán hallottam – , és megmaradt az emlékezetemben egy nagyon szép gondolata:”…„Mély meggyőzésem, mondhatni vallásom, hogy félni csak a tudatlanságtól szabad.
    Népszerű könyvekben gyakran látom, olvasom: lassan, lassan, nem szabad annyit tanulnunk a tudás veszélyes. Én tehát azt mondom: csak a tudatlanság lehet veszélyes.”
    Amikor az ember visszagondol a saját dolgozatának védelmi izgalmaira, egyáltalán minősíthetetlennek tartok ilyen manuszokat.

  • Kedves Andrasi Uram!

    Nemcsak a devizahitelekkel nem foglalkoztam 2009-ben, de a hazai kavics termelessel es szamos egyeb dologgal sem. De ezeknek vajmi keves koze van a cikk temajahoz. ( Erdekelne, hogy On mit tett a devizahitelek ellen 2009-ben. Vagy talan maga is igenybevette?)
    Igaz viszont, hogy Rona Peter 2006 ota minden forumon es minden eszkozzel harcolt a devizahitelek ellen a legkisebb hatas es eredmeny nelkul. Ez csak egy ujabb bizonyitek arra, hogy mennyire igaza volt II. Jozsef csaszarnak: „az embereket nem lehet az akaratuk ellenere boldogga tenni.”

  • Egyetértek Sárdi Jani hozzászólásával. Még annyit,az első lemondatás sikerült a köztársaság elnökkel. Most megprobálják tovább vinni bevált módszert. Semjén, éppen keresztényi mivolta és hite védője, már régen a begyében van a liberálisoknak. Remélem, hogy NEM mond le s nem veszi szívére ezt a karakter gyilkosságot, amit az”ördögök” csinálnak.

  • Ah, a múltat végképp eltörölni! Mmmm! Semlyén védje magát, ő ismeri a hálózati rendszert, nem a miénk! DE! Hogy a „magyar-internacionalista” gárda mennyire szenved a retrográd amnéziától, az igazán ijesztő!
    Avulna-e, vagy évülnek a bűneik? Van-e vagy nincs tettes a kialakított és máig működtetett rendszerért? -Nincs, ha lenne eszköz ellene, éppen Semlyénék alkalmaznák?…(ügynökösdi). Ha a HVG elmesélné, hogy mi volt a célja és eredménye a Schmitt elpusztításának, talán érthetnénk, hogy mit várnak Semlyén likvidálásától. Közben persze az IDOL-Böszme változatlanul nem találja a dolgozatát…de ugye, inter-szociéknál ki a túró foglalkozik ilyen apróságokkal, (vagy Bokros panamai-doktorátusával?). Csak a „follyon a másik vére, Robespierre”! A jó indián az a halott indián? Éljen a permanens forradalom, éljen az örök nem meg-, de fel-világosodás (Bajnai-haladó?-baloldal?), éljenek az „Illuminati”! The New World Order will be, „malgré vous! Mourez, mourez-vous tous!”

  • Göllner András
    „De, ha “egy a nemzet”, ha Orbánék azt akarják, hogy a diaszpórába élő Magyarok is szerepet játszanak sorskérdéseink megvitatásába, akkor nehogy már tőlünk is csak a talpnyalást engedelmezzék!” (inkább: várják el)

    Tiltakozni kell a kormánynál a diaszpórában élő magyarok nevében, hogy Semjén, a hazug katolikus vezéroszlop ne lehessen a magyarok öntömjénező „összetartója”, mert nem az. Semjén nem képviselheti sem kül- sem belföldön a nemzetet, és nem járathatja le a nemzet és a világ magyarságát, hiába hivatkozik „nemzeti feladatára”.
    Ne járassa le Semjén önmagán túl a magyar diaszpórát is!

  • Kedves Sándor!
    Megint egy nagyszerű írás!
    Tökéletes elemzés amit a feltétlen igazságérzet, és hazaszeretet motivált, csak gratulálni lehet hozzá!
    Kár, hogy az ilyen Jimbo-féle elvakult kretének még egy ennyire világos írást sem képesek helyén értelmezni!

  • Adam Cristopher, PhD, egyetemi tanár, Ottawa,
    Valahol, ezen az oldalon a foszerkeszto elvtars igy irt ala.
    Jo lenne, ha bemutatna a PhD -t es egyetemi tanar kinevezeset.

  • Figyelő
    2012 december 12
    10:39 de.
    amióta semjén és nem létező pártja kereszténynek titulálja magát, a pócsi mária szobor nem csak processziók idején könnyezik – alkalmanként – de azóta folyamatosan zokog!

  • Sárdi Jani
    2012 december 12
    3:09 de.
    úgy látszik, nem eléggé. még tud hülyeségeket írogatni. persze, ha vissza vezették volna a munka világába…

  • Christopher Adam

    Mohai János,

    keressen rá az interneten. Ne legyen olyan lusta mint a Semjén.

  • Bizony egyesek reménytelenek…van aki csak egyáltalán nem tájékozott,van aki még plusz primitív,sőt közönséges!
    Hogyan lehet ezt egy „valamire” való lap részéről megengedni? … . Hol a moderátor? .Hiába ír itt bárki bármit (aki nem osztja feltétel nélkül a cikkben foglaltakat)nem tudják,….vagy akarják elolvasni!Mindent kiforgatnak a mérhetetlen gyűlöletük és butaságuk miatt!
    További jó őrjöngést!

  • Mohai Idiot:

    http://www2.carleton.ca/history/people/christopher-adam
    University of Ottawa
    Department of History
    Christopher Adam Contract Instructor
    Degrees: B.A. (Concordia), M.A. (Carleton), PhD (Ottawa)
    Phone: 613-520-2828
    Email: [email protected]
    Office: 400 Paterson
    Christopher Adam has taught European history at Carleton since January 2008. His field of research focuses on postwar Hungarian history, the history of Hungarian state security during the Cold War and Hungarian immigration to Canada in the twentieth century. His approach to teaching European history incorporates an emphasis on both the western and eastern regions of the continent and focuses on the “long twentieth century.”

    Recent Publications:

    Christopher Adam, et. al. (ed), The 1956 Hungarian Revolution: Hungarian and Canadian Perspectives (University of Ottawa Press, 2010).

    Christopher Adam, “Dire Straits? A kanadai media szabályozás a magyarországi mediatörvények tükrében,” (Dire Straits: Canadian Media Regulation in Light of Hungary’s Media Laws), Egyenlitő, (Vol. IX, No. 3, 2011).

    Christopher Adam, “Spying on the Refugees: the Kádár Regime’s Secret Agents,” Hungarian Studies Review (Vol. XXXV, Nos. 1-2, 2008).

    Christopher Adam, “The Catholic Church in Interwar and Wartime Hungary,” Hungarian Studies Review, (Vol. XXXV, Nos. 1-2, 2008).

  • Chris: Feltettem neki az adataidat, mert a Mohainak az értelmi képessége nem hiszem, hogy elegendő eredményes mentális munkára.

  • Kedves Sándor!
    Ez a tökéletes megvilágítást adó levél mindenképpen megérdemli, hogy Semjén elé kerüljön, ahogy Semjén is megérdemli ezt a levelet!
    Persze nem hiszem, hogy gyökeres hatással lesz erre az erkölcstelen és etikátlan suttyóra de kell, hogy minden eszközt megragadva szembesítsük őket mihaszna, aljas embertelenségükkel!

  • Mohai! Hogy te mekkora istenbarma vagy! Belekötsz C.A.-ba csak mert képtelen vagy egy értelmesnek tűnő hozzászólást kipréselni magadból?!
    Szánalmas senkiházi!

  • Mohai Janos
    2012 december 12
    12:02 du.
    kinek is kellene bemutatnia? csak nem kiskegyednek? esetleg fajtársainak?
    el tudnák egyáltalán olvasni? megértenék? kétlem.
    igaz, kanadában az angol jog van érvényben, mi szerint a vádlottnak kell bizonyítania ártatlanságát.
    örülök, hogy nálunk a római jog az érvényes. ez a mázlija semjénnek.
    de már eléggé alámerült a fekáliába. erkölcsileg már nulla.

  • Varga

    boszme a joedesanyad te analfabeta foldsotet gyoker…akkor lehet tudni igazan, hogy hatarontulival van dolgunk, amikor nem takarekoskodas okan vet helyesirasi hibakat, hanem meg gondosan plusz betuket irogat….hidd el Semjen se tud kezdeni semmit, ha ilyen agyhalottak vedelmezik, mint te…remelem kormanyvaltaskor megszabadulunk az eloskodo hatarontuliaktol is…

  • Christopher Adam

    Kösz szépen, Gyula. Mohai magától biztosan nem találta volna meg.

    De ha ennél több is kéne neki, akkor ezt is olvashatja: http://kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2012/12/Adam1.pdf

  • Chris: A Mohai idióta még a saját életének értelmét sem találná meg, ha volna esze és szükségesnek érezné azt megkeresni.

  • todor48
    2012 december 11
    11:40 du

    Én nem Semjént, hanem az igazságot védem, ahogy téged is megvédenélek. Természetes, hogy egy keresztény nem lehet tolvaj, ahogy Semjén sem az. Schmitt szerintem is plagizált, de nem azt tartom fő bűnének, és nála sem lehet a körülményeket figyelmen kívül hagyni. A fő bűnével (dopping) sajnos nem vádolták, mert abban politikai ellenfelei nála is bűnösebbek voltak.

    Valamikor a „liberális” szónak nálam is pozitív jelentése volt. A vallások és világnézetek humanista összeölelkezését láttam benne. „Angyali liberalizmus”. De aztán visszaéltek vele, és az erkölcsi gátlástalanság fedőszava lett. Ma már inkább ördögit jelent.

  • Ille István
    2012 december 12
    12:04 du.

    Érvelni is tudsz, vagy csak csúfolkodni?

  • Kerekes Sandor

    todor48
    2012 december 11
    11:40 du

    „Én nem Semjént, hanem az igazságot védem, ahogy téged is megvédenélek. Természetes, hogy egy keresztény nem lehet tolvaj, ahogy Semjén sem az.”

    Attol tartok kedves todor, hogy ez az allitas kisse totagast all. Az „igazsag” nem letezik. A valosag az ami letezik. Ezert az „igazsag” vadelme karbaveszett faradsag, mert az relativ es szubjektiv. A valosag ezzel szemben az, hogy egy tolvaj, csalo, nem lehet jo kereszteny. Ezert allitottam, hogy Semjen keresztenynek is meg embernek is, meg politikusnak is silany. Ezen pedig vajmi keveset lehet vedelmezni.

  • Kedves Sándor!

    Gratulálok az íráshoz! Szép munka volt! Természetesen mindenképpen el kell küldeni a levelet Semjén úrhoz, igaz ne várj tőle magyarázatott, de ha mégis bekövetkezik légy szíves oszd meg velünk is.

  • Nabazze Tódor….meg akar védeni egy vér-fidesznyik…elkezdhetsz rettegni 😀 😀

    Andrásikám ha nem tetszik itt minek olvasgatja ?
    Máskülönben meg Gyurcsány Ferenc szólalt fel miniszterelnök korában a javarészt FIDESZES önkormányzatok devizakötvénykibocsájtási ámokfutása ellen , hogy aszongya nehéz évek következnek , próbálják meg magukat visszafogni.
    ( Magával és imádittjaival ellentétben Gyursány Feri egy jó szakember. )
    Erre előugrott a homályból Orbán Viktor és kijelentette hogy márpedig a Gyurcsány riogatása miatt nem fognak eltekinteni nagy horderejű város-szépítő projektjeiktől. Meg is valósult jó pár totál felesleges beruházás , hülye skanzenek meg fatornyos templomok nemzetiszín pántlikával átkötve , stb.
    A legkirívóbb eset a horribilis pénzből felépített 25 centiméter magas kilátó volt.
    Ennyit a devizáról.
    Mostmár nem akarok erről többet hallani magától.
    Moderálja végre a hülyeségeit !

  • Kedves Kerekes Sándor!

    Az a logikai bakugrás a gondolatmenetedben, hogy folyton tényként kezeled, hogy Semjén „csaló”. Majd megállapítod, hogy ezért nem lehet jó keresztény stb.
    Figyelmedbe ajánlom a keresztény etika azon tanítását (amit nem mindig tartanak be), hogy „Ne a látszat szerint ítéljetek, hanem igaz ítélettel ítéljetek.” Ha hiteles akarsz maradni, akkor Hiller Istvánhoz hasonlóan próbálj felülemelkedni politikai ellenérzéseiden.
    Pártsemlegesnek tartom magam. Számomra a politika nem olyan, mint a futball, ahol összevissza lehet ordítani, és sértegetni a másik tábort. Utoljára elgondolkodtam azon is, hogy a Thürmer Gyulára szavazok, mert hiányzik a baloldalról egy munkásokat képviselő hiteles párt. Ugyanakkor a történelmi tapasztalatok miatt félnék, nehogy túlnyerje magát. Sajnálom, hogy nem jutott be a Parlamentbe. (Javasolni kéne, hogy több pártra lehessen szavazni) Ha szavazok, az közel sem teljes azonosulást jelent egy párttal. Azt viszont kívánatosnak tartom, hogy lehetőleg tisztességes politikusok irányítsanak minden pártot. A hibáival együtt Semjén Zsolt ilyen.

  • Kedves Sardi Jani!

    Nem tudom megfigyelted-e, hogy amikor szorul a hurok, a keresztenyek mindig talalnak maguknak egy mas fajta etikat, valami olyat, ami az egyetemes emberi etikatol kulonbozik es amely valahogy felmenti oket azzal szemben, amely normalis esetben elmarasztalassal jarna. Hogy csak ket peldat emlitsek, emlekezz Hegedus Lorand zsidozo cikkere nehany evvel ezelott, vagy a katolikus papok pedofiliajara. Mindket esetben az egyhazak talaltak etikai kibuvot. A Holokauszt idejen a zsidotorvenyek surgeteset a fopapok reszerol mar nem is akarom emliteni: hogyan szavalt Ravasz Laszlo puspok a zsidok ellen a Felsohazban, es hogyan bujt ki a felelosseg alol kesobb az oneletrajzaban. A „kereszteny etika” nem mas, mint szarva kozt a togye. Egyetlen egyetemes etika letezik csak. Igaz, hogy ez mindig es mindenhol allandoan vita es merlegeles targya, es ez igy helyes.
    Etikai szempontbol ugy beszelni Semjenrol, hogy „hibaval egyutt,” nem egyeb mint az egyszeru etikai parancsot, hogy „ne lopj!” relativizalni. Ugy allitani be a dolgot, mintha a derek Semjennek valahogy felmentese lenne egyeb jotulajdonsagai miatt. Ra nem ervenyes a szabaly, legalabbis ebben az esetben engedmenyt kell tennunk a kedveert. Amit elkovetett nem „hiba” volt, hanem tudatos csalas. Annyira hulye meg o sem lehet, hogy ne tudta volna, hogy amit tett az plagium. Ha kivanod, megbocsajthatsz neki, de elobb gondolj azokra, akik valoban kemenyen megdolgoztak a doktoratusukert, es akik most megcsalatva erezhetik magukat, mert ha Semjennek oly konnyen ment a dolog, akkor ugyan mi ertelme volt nekik ugy megeroltetni magukat. A kulonbsegnek nyilvanvalonak kell lennie szamodra is.
    Az „igaz itelet” tehat nem lehet mas mint az, hogy a pasas egy kisstilu csalo. Tovabb sulyosbitja a helyzetet az ostoba es atlatszo tagadassal, es a felelosseg elharitasaval, megpedig mindezt „erkolcsi” alapon. Holott arra semmifele erkolcsi alapja sincs. Igy tehat a kereszteny etika szerint meg a megatalkodottsag bunebe is esik.
    Sajnos kedves Oregem, akarhogyis nezem, ez a dolog nem etikus es ennek semmi koze partokhoz, vagy politikahoz. Egyszeru emberi tisztesseg: a minimum amit barkitol el lehet varni. A mi Semjenunk alaposan megbukott tisztessegbol.

  • Kedves Sándor!
    Én úgy látom, éppen nálad a vita módszer része a másik fél hivatkozásainak első lépésben való relatívizálása, majd második lépésben érveinek figyelmen kívül hagyása. A „plágium” ügyben nem érinti a lényeget, hogy „igazság” helyett „valóságról”, a „keresztény erkölcs” helyett pedig „egyetemes erkölcsről” beszélsz.

    Ha már szóba hoztad a zsidókat, megjegyzem, hogy az első keresztények zsidók voltak. A keresztény tanítások, a zsidó tanítások Jézus és az apostolok szerinti értelmezése. Ezért a kereszténység a zsidó vallás legelterjedtebb és legsikeresebb irányzatának tekinthető.
    Egyetemes erkölcs helyett én természetes igazságérzetről beszélnék.

  • Én azért nem csupán a magánügyeiről kérdezném egy állítólagos kormánykoalíciós párt vezetőjét. Hanem arról is, hogy mint nagyonkereszténynek mi a véleménye erről?
    A nagy értékű gyógyszeres kezelések drasztikusan csökkentését tervezi a kormányzat: 1-2 milliárdot spórolhatnak. Az áttétes rákbetegek, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító kezelésekhez. Lássuk a számokat:
    – spórolás a rákbetegken (az elmúltnyolcév miatt): 1-2 milliárd
    – új Loki stadion: 12 milliárd (polgármester: Kósa Lajos)
    – új Fradi stadion: 12 milliárd (FTC elnök: Kubatov Gábor)
    – új felcsúti stadion: 4 milliárd (fővédnök: Orbán Viktor)
    – Kossuth tér átépítés: 23 milliárd (1944-es állapotra)
    index.hu/belfold/2012/12/12/nem_kaphatnak_draga_kezelest_a_remenytelennek_itelt_rakbetegek/
    és az utóiratba JIMBÓ-tól smittelve:
    „Milyen érzés semmiembernek lenni???”

  • Hehehe!
    Nem találtak fogást rajta?
    http://hvg.hu/itthon/20121211_Semjen_ervenytelen_ELTE_professzorai
    Mi lenne, ha csak egyszer az életben nem zsigerből védenék a jobbosok a védhetetlen dolgokat? Ráadásul Orbán sportot űz a „szövetségesei” felzabálásából, Torgyán elég sokat mesélhetne erről! Mi lesz, ha kiderül, hogy az egészet ő indította el? A parlament létszáma majdnem feleződni fog – a fidesznek nem hiányzik egy konkurencia a választásokon.
    A demokratikus ellenzéknek viszont jól jönne, ha oszlana a jobbos tábor. Az örök kérdés ezért, amin a kommentelés előtt el lehetne merengeni: Qui prodest? Kinek használ?
    Az erkölcsi alapok erodálásánál ugyanis ez már nem szoroz és nem oszt (azaz nulla hatású) Orbán tettei és korábbi szavai közötti ellentmondás, valamint az elbaltázott azeri ügy már a béka segge alá amortizálta azokat.

  • Kerekes Sandor

    Kedves Sardi Jani!

    Ne faradj a „modszerem” kritikajaval, mert tisztesegesen megvizsgaltam az ervedet es arra szoritkoztam, nem pedig a modszeredre. Neked is hasonloan kellene eljarnod.
    Azonkivul, en nem hoztam szoba a zsidokat, hanem a puspok gyalazatos viselkedeset. Ne papolj tehat nekem zsidokrol, hanem arrol beszelj amirol szo van: az klerikalis engedekenysegrol erkolcsi ugyekben.
    Mar regota vallom, hogy ha erkolcsi utmutatasra van szukseg, az egyhazak es a vallas a legutolso hely ahonnan azt meg lehet kapni. De ez megint egy masik tema, ugyhogy, ha megengeded, akkor inkabb most nem foglalkozom vele reszletesen.

  • Kedves Sárdi úr
    A Semjén attól még lehetne jó keresztény hogy úgy lőtte magának a disszertációt ( mindenki gyarló , kellet neki egy kis segítség ) de viszont őkelme egy gátlástalan Opus Dei ügynök.
    Na ETTŐL nem jó keresztény ő.

  • Kerekes „UR”!
    Eleg szomoru,ha ilyen „jolkepzett” ember mint On, osszekeveri a vallast, az egyhazzal.Nem gondolja???

  • Kerekes Sandor

    Nem ugy! Kedves Jimbo Ur!

    Urasagod, mint az intelligencia Jimborazzoja, veletlenul osszekeverte a keveredest a felsorolassal. Megertem. Ket teljes tetel volt a felsorolasban, ennyit nehez figyelemmel kovetni, „egyszerre”!
    Legkozelebb korultekintobb leszek, es ha az a veszely forogna fenn, hogy On esetleg valamelyik irasomat el meltoztatik olvasni, akkor a felsorolasokat pontokba szedve fogom prezentalni a tetelek szamara valo tekintet nelkul.
    Valahogy igy: 1. vallas, 2.egyhaz.
    Remelem, bar nem vagyok biztos benne, hogy ez megkonnyiti a munkat amit Onek egyszeru szovegek olvasasa es foleg megertese jelent.
    Jo egeszseget kivanok!

  • Kerekes Sandor

    Vagyis, hogy: 1. erot, 2. egeszseget kivanok.
    Igy mar job!

  • Nem kell folenyeskedni Kerekes.Nem ismer(hala Istennek).
    Megis azt mondom, hogy kulonbseget kell tenni vallas es egyhaz kozott,meg felsorolasban is.Ha ezt nem erti, az nem az en hibam.Mi „egyszeru” emberek igy gondoljuk.
    Ettol meg maga nem lett kulonb ember, sot meg jobb iro sem.

  • GEYZA
    Amibe nem látok bele, arról nem tudok véleményt mondani. Akár, igazad is lehet. A csibészségeket nem a nyilvánosság előtt szokták elkövetni. De akár csibész, akár tisztességes ember Semjén, ez a plágium ügy kicsinyes.

  • Kedves Sándor!

    Csak hogy bonyolítsam a múltbéli botlások megítélését. Lehet, hogy ízléstelen tőlem a polgárjogokért és a magyar függetlenségért küzdő szabadságharcos elődeink életében előforduló foltokkal példálózni. Életrajzában ritkán szokták említeni, de fiatal korában Kossuth apánk is megbotlott, és egy alkalommal elsikkasztotta az árvák pénzét. Utólag nézve, kár lett volna, ha ettől kettétörik a pályafutása.

  • Sardi

    ezeket a „kicsinyes” modszereket a fidesz es kovetoi, tobbek kozott a keresztenydemokrata part hozta divatba, ha jol emlexem semjennek Gyurcsany leamortizalasa volt a feladata, munkaja elismeresekent lehetett miniszterelnok-helyettes…jabiza, igy mennek a dolgok kishazankban….ugye milyen szegyenletes?!

  • Kerekes Sandor

    Kedves Jimbo Ur!

    Koszonettel veszem a felvilagosito es misszios erofesziteset. De miutan eddig meg nem sikerult a vallas es az egyhaz kozotti kulonbseget felismernem, (amit persze megnehezitett a papa nemreg tett kijelentese, miszerint: „csak az egyhazon keresztul lehet udvozulni!”) halas lennek, ha a kulonbsegeket… Hm… felsorolna.
    Ugy tunik, hogy az en mikroszkopom csak nem eleg aprolekos.
    Dominus vobiscum!

  • Kerekes Sandor

    Kedves Sardi Jani!

    Kossuth valoban nem volt mentes az emberi gyarlosagtol. Sot!
    Az elmenekulese eloestejen felesege tarsasagaban felprobalta a koronat. Ez nem bun, de valahogy megis csak „kulonos.”
    Remelem azonban, hogy megjegyzesevel nem kivanta sugalmazni, hogy az emberi gyarlosaguk reven Tomjen Zsolt es Kossuth egyforma elbiralasra jogosult.

  • Minden beírásával Sárdi Janival értek egyet. Szerintem, minden rendes ember is.
    Találta egy kitünő cikket, melyet olvasásra ajánlok,azok számára, akik csak elvakult gyülőlködésből írnak ide. Ebben minden benne van!
    http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/sarkosan-fogalmazva-125

  • Nos igen. Naci ujsag naci ujsagiroja naci eszmeket terjeszt.
    Mig Prohaszka Ottokar a numerus clausus bevezetesevel foglalatoskodott, addig a magyar irodalom egyik fenykorat hoztak letre, a rendszer elleneben, a Nyugat zsenijei. Mind zsido! (Majdnem mind: vagy valodi, vagy onkentes, mint Ady.)
    Hadd ekeskedjek itt egy idezet Prohaszkatol, ami a „remek” hozzaszolast es a cikket is helyere teszi:

    „Nincs az a keresztviz ami a zsidobol magyart tudna csinalni.”

  • Kiváló idézet, kerekes-ámbátor.

    „“Nincs az a keresztviz ami a zsidobol magyart tudna csinalni.””

    Ebben elmondtál mindent, ami lényeges ezzel kapcsolatban.

  • kerekes, köszönet neked. Soha nem gondoltam volna, hogy te, a propelleres toporzékoló, ilyen tisztán, érthetően fogalmazd meg a lényeget.
    Még akkor is dicséretet érdemelsz, ha csak idézted:)

    “Nincs az a keresztviz ami a zsidobol magyart tudna csinalni.”

  • Kedves Sándor!

    Csalódtam benned, hogy ilyen lazán „lenáciztál” egy népszerű magyar lapot. Azért, mert a „náci”szó mai értelembe vett szinonimája a „gyilkos”. Igaz, én pedig marxista és liberális ördögről írtam. De írhattam volna csuhás ördögökről is. Napjainkban azonban nem ők jelentik a veszélyt. Minden eszmével vissza lehet élni. Az antifasizmussal is, aminek eredetileg szintén pozitív jelentése volt.

    Ne felejtsd el, hogy a Nyugat írói magyarul írtak minden magyar olvasónak, nem pedig egy szűk vallási körnek. Az össz’ magyar olvasóknak köszönhették elismertségüket, amit nem érhettek volna el, ha belül maguk is nem azonosulnak velük. Szerintem.

  • Nyilas Misi!

    Lehet, hogy lemaradtam Gyurcsány „leamortizálásáról.” Demokráciánk történetében eddig ő volt a leghosszabb ideig folyamatosan Miniszterelnök. Szerintem 2006-ben az öszödi beszédével követett el harakirit.

  • Sardi

    ha vegigolvastad a szoveget, semmi megbotrankoztato nem volt benne, o volt az elso miniszterelnokunk, akit zavart a hazudozas…a szegyen a szocialistake es a liberalisoke, hogy nem alltak ki mogotte sokkal hatarozottabban….orban azota ezert nagyobb aljassagot kovetett el es mindenki kussol…na mert a masik oldalon ugye senki nem uszit….dehat milyen nep mar ez a magyar?

  • NYILAS MISI!

    Gyurcsány elődei miatt kényszerpályán volt. Szerintem is a hazudozásból lett elege. Volt egy olyan mondata, hogy „Nem bírom..” Öszöd után kicsúsztak a kezéből a dolgok.

    Ja! Eszembe jutott egy leamortizációs kísérlet az alkoholista édesapjával, akitől ezért vált el az édesanyja. Normális embert ez nem befolyásolt, legfeljebb megállapította, hogy nem lehetett könnyű gyerekkora.

  • Sárdi Jani!
    Sándor azért nácizta le a Magyar Hírszenylapot mert az egy náci lap, amelyik kizárólag a náci érzelmű, nemzetellenes honfitársaink körében népszerű.
    Egyébként meg a szövegértelmezéseddel bajok vannak! Sándor ezt írta a Nyugatról: ” a magyar irodalom egyik fenykorat hoztak letre” Szerinted ez a mondat azt sugallja, hogy a Nyugat írói egy szűk vallási körnek írtak??
    Ők voltak azok akik az egyre betegebb magyar társadalomban életben tartották az értelmet, és a reményt.

  • Kedves „Parittyás”!

    A Magyar Hírlapról Te más szavakkal, de ugyanazt írtad, mint Sándor. Ettől nem lett meggyőzőbb.

    Te nem érted, amit a Nyugatosokról írtam. A Nyugatosok szerették a magyarságot és azonosultak velük. Hangnemük egész más volt, mint a fórum egyes hozzászólójáé. Nem tudom Nyugatosnak számít-e, de egyik kedvenc íróm Karinthy.

    A Karácsonyra (és a Hanukára) való tekintettel befejezem a polémiát, mert érvelés helyett kezd átmenni sértegetésbe.

  • Csak teljes elismerés meg köszönet illeti meg a szerzőt tartalmas és remek szerkezetű cikkéért.
    A fideSS fülkeforradalom agyatlan félrevezetettjeinek különösen a tyúkszemeire lépett azzal a módszertanával, hogy az eredeti szövegrészeket leírva tételesen adta meg azokra a csattanós válaszokat, illetve bizonyította be az eredeti mondanivaló tarthatatlanságát.
    Ez a gerinctelen tömjén alsóbbrendű csuhásnak dekorált lény, a jobber bértollnokok, a tündérmesékkel elvarázsolt birkák, birkamenetesek nem is érdemelnek mást, csak az egyértelmű szembesítést agymosott ostobaságaikkal, mindennapos hazugságaikkal, aljas félremagyarázásukkal, és agyatlan értelmezéseikkel.
    Ez a szemét fideSS kiadta a kanadai pártkatonáknak is azt a feladatot, hogy minden lehetséges fórumon járassák le a másként gondolkodókat. Meggyőződésem, hogy a kanadai követségen és az egyéb újfasiszta szervezetekben dolgoznak olyan alja pártkatonák, akik felelősek a netes világban a XIX.meg XX. század elejei ordas eszmék hirdetéséért, a csuhások mindenáron történő védelmezéséért, a más eszmevilág folyamatos ócsárolásáért, és mindezt a kormány = Magyarország, a katolikus vallás = nemzeti vallás és ideológia, haza = fideSS polgári diktatúra fogalmak folyamatos összemosásával teszik.
    Ha érez magában további lendületet, akkor kérem a cikk szerzőjét, hogy hasonló feldolgozási tematikával véleményezze a hazai történéseket. Módszere jelenleg sokkal jobb mint az ellenzéki gyakorlat, nekik is mintául szolgálhat.
    Tisztelettel: egy meggyőzött olvasójuk

  • „Levelet hozott a posta” Felado nem a Joska hanem maga Semjen Zsolt. a nemzetpolitikaert felelos miniszter, miniszterelnok-helyetes es Repasi Zsuzsanna helyettes allamtitkar.
    Miniszterelnokseg
    A 3 oldalas level melle postaztak Semjen Zsolt Nemzetpolitika muvet /Szent Istvan tarsulat kiado/.
    Nem vagyok beszelo viszonyban sem, ezzel az urral, honnan tudja a cimemet?
    Sem tagja se rokona se boldog ose se vagyok sem az ideologiajanak sem Julianus -programjanak resztvevoje se.
    Meg csak nem is regisztraltam a nemzeti es hungaria oldalakon.
    Talan a regisztraciora a szavazasra kezdik felkesziteni a kint elo diaszporat?
    Innen uzenem a Semjen urnak nem publikus a cimem szamara ugyhogy ha megkergetem tobb levelet ne kuldjon.Szavazni se fogok Mo-i valasztasokon, mert meggyozodesem mindenki ott szavazon ahol el es adot fizet. Nem kivanom eldonteni az otthon elok sorsat, hogy az altaluk befizeetett adoforintjaikat hova tegyek, ovodat vagy foci stadiont epitsenek. Ezt dontsek el azok akik otthon elnek.
    Kulonben sem hiszek a tiszteseges valasztasokban ha a cimeket igy szerzik be es nem onkentes alapon tortenik ,hogy aki akar az menjen szavazni.

  • hogy lenne tisztesseges, mar az elozo valasztasokat is csalassal nyertek, a birka nep meg szo nelkul turi…most oszinten, erdemelnek jobbat?

  • A súlyos igazságok megjelöléséhez néhány egyszerű mondat elegendő. Ez a KDNP-s vezető egy pofátlan, álkeresztény tolvaj.

  • „Nem tagadom, hogy bizonyos kárörömmel vettem tudomásul, amikor…”
    Ez a belépö tökéletesen elegendö arra,hogy bárkit meggyözzön :ebben az irományban senki ne számítson tárgyilagosságra.

    „Ön, amikor plagizált, akkor lopott, Ön egy tolvaj,…”

    Kemény szavak,jó lenne alátámasztani ezt a kíméletlen vádat.Ön olvasta a dolgozatot?
    Konkrétan mit lopott Semjén Zsolt?A dolgozatának mely részét,részeit?Összefoglalná?
    Puszta kiváncsiságból kérdezem:Gyurcsány szakdolgozatai kapcsán is ilyen kritikus volt?Belinkelné ide a neki írt levelét?Szivesen elolvasnám.

  • utas

    2012 december 12
    11:11 de.

    „Semjén nem képviselheti sem kül- sem belföldön a nemzetet, és nem járathatja le a nemzet és a világ magyarságát, hiába hivatkozik “nemzeti feladatára”.”

    Ki képviselheti a nemzetet?Javaslat?

  • Kerekes Sandor

    2012 december 14
    12:07 du.
    „a Nyugat zsenijei. Mind zsido! (Majdnem mind: vagy valodi, vagy onkentes, mint Ady.)
    Hadd ekeskedjek itt egy idezet Prohaszkatol, ami a “remek” hozzaszolast es a cikket is helyere teszi:

    “Nincs az a keresztviz ami a zsidobol magyart tudna csinalni.”
    Kerekes Sándor rasszista,akárcsak Kertész Ákos.

    „Kulturális rasszizmus
    A hagyományos rasszizmus, mint tudománytalan elmélet elutasítása után a modern rasszizmus magába foglalhatja a más „kultúrákkal” szembeni megkülönböztetést is. Példa: „A …-k sokat lopnak.”, „Az arabok nőgyűlölők.”, „Az afrikaiak különösen agresszívak.” Étienne Balibar francia filozófus a rasszizmusnak ezt a formáját „rasszok nélküli rasszizmus”-nak nevezi.”
    …………………………………………..
    „A rasszizmussal rokon jelenségek
    Vallásos rasszizmus
    Az a jelenség, melyben egy vallási csoport kanonizált irataiban leszögezi, hogy kizárólag az ehhez a valláshoz tartozók emberek, vagy felsőbbrendű emberek, emiatt a vallási közösség tagjainak joga van a nem ehhez a valláshoz tartozókkal szemben tetszőleges megkülönböztetést alkalmazni, ebbe beleértve a csalást, hamis tanúzást, lopást, akár gyilkosságot is. A vallásos rasszizmus sújthat más vallások tagjait, illetve nem vallásosakat (pl. ateistákat). A vallásos rasszizmus a fundamentalizmus gyakori kísérőjelensége.
    Vallási rasszizmus
    A vallásokkal illetve vallásosakkal szembeni indokolatlan negatív előítélet, általában ateisták részéről. E jelenség az ateista fundamentalizmus gyakori, illetve a szovjet típusú kommunizmus kifejezett velejárója.
    Megjegyezzük, hogy amennyiben az ateizmust is vallásnak tekintjük (és a vallástudomány művelői általában így tesznek), akkor a vallási és vallásos rasszizmus fogalma egybeesik, és nevezhető közös néven (pl. vallási rasszizmusként).
    Az ilyen jellegű, vallási ill. vallásos rasszizmus általában az iratoknak valamilyen értelem szerinti „félreolvasásán” vagy értelmezésén alapszik, de alapulhat azok tényleges tartalmán is.”
    ……………………………………..
    „A humanista felvilágosodással kezdődik paradox módon a modern, „igazi” rasszizmus. A felvilágosodás gondolkodói, tudósai dolgozták ki első ízben a modern rasszizmus ideológiai kereteit.”

  • dr lik lacika 10:58 delelott , maga se nem doktor se nem lik….egyszeruen lik=luk=lyuk van az agya helyen…maga egy pofatlan al dr aki hazudik SEMJEN DR URROL aki a maga fele barmoktol vedi meg csonka maradek hazankat…orulok hogy nincs eleg penze mert nyalvan azert IRIGYKEDIK sarguljon BE

  • Kerekes Sandor

    kuszkullo irja: „Kemény szavak, jó lenne alátámasztani ezt a kíméletlen vádat.Ön olvasta a dolgozatot?
    Konkrétan mit lopott Semjén Zsolt?A dolgozatának mely részét,részeit?Összefoglalná?
    Puszta kiváncsiságból kérdezem:Gyurcsány szakdolgozatai kapcsán is ilyen kritikus volt?Belinkelné ide a neki írt levelét?Szivesen elolvasnám.”

    Nem, kedves kuszkullo „baratom,” nem olvastam. A lopas tenyerol ugy ertesultem, hogy azt a HVG szorol szora, oldalrol oldalra osszevetette annak a nepszeru ismerteto konyvnek a szovegevel, melybol Tomjen Zsolt masolt es ezeket az osszehasonlitasokat olvastam. Ezek utan nekem mar nem kellet vegigmennem ugyanazon a folyamaton. Mielott tiltakoznek, jot tenne Onnek is, ha vonatkozo cikkeket atnezne, igy nem latszana annak a tudatlan kotozkodonek, mint aminek igy latszik.
    A HVG kovetkezteteseit, vagy modszeret senki nem tagadta es senki nem cafolta. Ennelfogva a plagium bizonyitast nyert cafolhatatlanul. En errol irtam velemenyt es nem a dolgozatrol magarol. Habar arrol is megvolna a velemenyem.

    Mar Gyurcsany dolgoztaval mas a helyzet. Azt senki nem tarta eddig a nyilvanossag ele, ezert arrol meg korai lenne irni. De majd ha On elokeriti, elvegzi az osszehasonlitasokat es publikalja azokat, akkor hasonlokeppen megirom majd a velemenyemet rola es elkuldom neki is meg Onnek is.
    Egyebkent ezt a primitiv jobbikos mosakodasi modszert, hogy valahanyszor a naciknak a szemere vetik a hulyesegeiket, akkor azonnal egy allitolagos kommunista hasonlot huznak elo, majd vallasos meggyozodessel „kettos mercet” gajdolnak, nem lehet komolyan venni. Emogott a jobbik szokasos primitivsege es ostobasaga nyilvanvalo. Ezesetben peldaul, mit segitene Tomjen Zsolt dolgozatan, ha Gyurcsanye is plagiumnak bizonyulna? Semmit.
    Egyebkent Gyurcsany pereket nyert azokkal szemben, akik ot, bizonyitek nelkul eddig plagiummal vadoltak.

    Remelem, a valaszom megnyugtatja, es a targyilagossagom felol sincs tovabb semmi ketsege.

  • Kerekes Sandor

    Emitt pedig hadd uzenjek mindazoknak, akik az idezetet igy, vagy ugy de nem ertettek:

    „Nincs az a keresztviz, amely a zsidobol magyart tudna csinalni”

    Ennek az idezetnek nem en vagyok a forrasa, hanem a derek szekesfehervari puspok, felsohazi tag, a numerus clausus feltalaloja es megvalositoja, szamos amtiszemita, zsidogyulolo konyv szerzoje, Prohaszka Ottokar, a Jobbik vedoszentje.
    Az idezetet pedig az teszi nagyonis idoszeruve, hogy ennek szellemeben hadakozik a jobbik, fidesz segedlettel, a zsidosag ellen.
    Azonban eppen arra utaltam elozoleg, hogy nem kellett megcsak megkeresztelkedniuk sem a zsidoknak ahhoz, hogy magyarok legyenek, hiszen, kulonosen a XX. szazadban a magyar kulturahoz, tudomanyhoz, muvelodeshez, gazdasaghoz es felemelkedeshez enelkul is nagy mertekben hozzajarultak. Es teszik azt ma is, akar tetszik ez a Jobbiknak, akar nem.
    Tudom, hogy hiabavalo, (ugyanis a nacik nem az olvasasi szenvedelyukrol, vagy muveltsegukrol nevezetesek,) de azert hadd hivjam fel a figyelmet Mikszat Kalman 1875-ben a szegedi nagy arviz idejen a Pesti Naplonak kuldott tudositasaira. Hogy ennek mi az ertelme azt szivesen kifejtem kesobb egy onallo cikkben, ha arra a kedves olvasoktol felkerest kapnek.

  • Kerekes Sandor

    Meggondoltam magam. A Mikszath cikkek olvasasara vonatkozo felhivasom valoszinuleg suket fulekre talal, kulonosen azok kozott, akiknek a legnagyobb hasznara valna. Ezert, ha a szerkeszto es olvaso turelmet probara teszi is, lekozlom itt Mikszathnak a korabbiak osszefoglalasaul szolgalo kesobbi cikket.
    Jobbikosok es zsidogyulolok tanuljatok valamit, ami bosegesen ratok fer:

    Mikszáth Kálmán: A SZEGEDI ZSIDÓK

    Innen-onnan egy évtizede lesz, amióta Csernátony megindította hírhedt cikksorozatát a zsidók ellen: a vallásgyűlölet mezején ez volt az utolsó elvetett mag; nem kelt ki: még csak csírája sem támadt. Azóta aztán feléje sem ment ennek a mezőnek senki; nem termőföld az többé… legföljebb dobálózni lehet a rögeivel – de az, akire rádobják, bízvást nevetheti, mert a rög a levegőben málik szét – a rövidebbet okvetlenül az húzza, aki dobálódzik, mivelhogy piszkos marad utána a keze.

    Legföljebb egy-egy provinciális lap, vagy valamely ponyva literatúrai termék bölcsessége bicsaklott el annyira, hogy egy kis »hep-hepet« inszcenírozzon; minthogy pedig provinciális újságlapokat ritkábban olvasni, megmaradt a zsidógyűlölet a buták kultuszának.

    Szeged azonban nem Kospallag, ahol a »gugyi« mögül dirigáltatik a közvélemény, az ország második városában megjelenő lap nem szólhat a béresek nyelvén. A Mokány Bercik politikája mulatságos lehet, mint specialitás, de nem kérünk belőle ha komoly dolog, – mert kompromittálja azon intelligenciát, melyről »álapostolok« baklövései miatt máris furcsa fogalmak szivárogtak ki a nagyvilágba.

    Régi gyenge oldala az már a »Szegedi Hiradónak«, hogy a zsidógyűlöletnek hangot ad koronkint. Kiüt rajta itt-ott akaratlanul is, mint a vészkóros arcán a piros foltok. Piros foltok, egészséget hazudó színei a legfeketébb betegségnek.

    Ilyen fekete betegségben szenved a Hiradó; s ezt a betegséget ki nem gyógyítja semmiféle doktor e földön, mert az a tudatlanság és irigység. Sokszor nyilvánult nála zsidók elleni gyűlölet, de egyszer sem ilyen durva alakban, mint most.

    Nyilvánvaló dolog, hogy mikor a Hiradót említem, értem ezalatt nemcsak magát a lap szerkesztőjét és személyzetét (mert ezeket csakis pro formam értem), hanem legfőképp ide számítom azt a klikket, mely a Hiradó billentyűin furulyázni szokott. Ezek az obskurus flótások a valódi zsidófalók, kik ahol csak tehetik, játsszák Istóczyt, irtóznak a vereshagymától, s mintha nyakig ülnének benne abban a bizonyos »egy bödön zsírban« (melyet annak cáfolatául, hogy a XIX-ik században csodák nem történnek, a mélységes föld nyelt el), oly hájtól zsíros eszmékkel szaturálják a levegőt.

    Ezek üldözik, gyalázzák, gúnyolják a zsidóságot, s fenyegetik, mint a múlt választások alkalmával is, agyonütéssel, persze amiért a zsidóság nem szavazott arra a pártra – amelyre ők önérdekből engagiroztatni engedték magukat.

    Ösmerem e klikk embereit egyenkint. Elvek nincsenek latba [!] mellettük, hanem a múltból egy sötét darab a hátuk mögött. Szavaiknak nincsen nyomatéka, mert nincs meg azon a meggyőződés zománca, hanem a butaság rozsdája.

    Azt hinné pedig a be nem avatott, látva e zsidók elleni hecceket, hogy az a kék vér harca; a »kék vér« nyargal szilajon keresztül az ereken, s az üsztökéli [!] a karokat, hogy döfjenek; azt hinné, hogy a honalapító ősapák sarjai bosszankodnak föl a bevándorolt idegenek jólétén.

    Oh dehogy!

    A Reiznerek, Kauserek, Kratochvilek és Podhraszkák tarka hada lázong itt! A bevándorolt proletárizmus kezdi ki a zsidókat, s ő készül azokat elkergetni innen.

    Az ország nemessége polgártársainak fogadja el a zsidókat az alsóházban, az Eszterházyak, Károlyiak, Zichyek, Széchenyiek szívükre ölelik a felsőházban, s a nemzettestbe olvasztják, hanem a Reiznerek, Kauserek, Kratochvilek és Podhraszkák Szegeden nem ilyen nagylelkűek, ők nem tűrik meg, hanem kilökik a társadalomból a nyilvánosság gúnytárgyául.

    S bizony inopportunus dolog volt a Hiradó-beli »Röppentyűk« írójának, K. H. úrnak, aki senki más mint Lévay Ferenc állami reáltanár úr, ilyen irányzatok eszközeivé lenni.

    De még Trefort miniszter úr is jobban megválogathatná azokat az embereket, akiket nyilvános katedrákba állít az ifjúság vezetőivé, hogy azok vallási gyűlölet szószólóivá ne váljanak ebben a szegény elnyomorodott országban, melynek elég baja van a vallási villongások nélkül is.

    Kétszeres megrovást érdemel ez a dolog éppen Szegeden; itt, ahol romokat tapos minden láb, ahol egy hullámsír fogadott be mindenféle vallásbelit, ahol ledőlt minden oltár; hol mindnyájan azért imádkozunk, hogy ez a város még egyszer legyen, – ott, ahol a halottakat siratjuk, ahelyett hogy az élőkkel ráérnénk civakodni.

    Aztán miért Szegedet rossz hírbe hozni?

    Szeged legnagyobb érdeme az ő beolvasztó ereje, mellyel az idegent amalgamizálja, és legfőbb büszkesége az ő polgárias műveltsége; az a csodálatos rutin, mellyel a magasabb, modernebb eszmékhez hozzásimul: Szeged egy tükördarab a jövő Magyarországból, melyben meglátszik a polgári osztály majdani uralkodása. Szeged fáklyavivője az iparnak, s e címeken nyerte meg a világ rokonszenvét, s az ország gondoskodó segélyét.

    S valaki egyszer kiáll egy lapban, mely magát »Szeged lapjának« nevezi, s mint a közvélemény visszhangja a zsidók kikergetésére példálózik.

    No iszen szépen mutatjuk be magunkat, s háláljuk meg a rokonszenvet, mely nem indult meg sem a római pápánál, sem a lutheránus Berlinből, sem a kálvinista Genfből, hanem átszökött a könny egyik szemből a másikba, átlopózott a részvét az egyik szívből a másik szívbe; és a zsidó nevekből az »adakozási lajstromokban« olyan hosszú névsort lehetne összefűzni, hogy még talán a »Hiradó« is világlap lenne, ha mindnyáját megfoghatná – praenumeransnak.

    Szerencsére azonban a »Hiradó« nem világlap, s amit ő ír, az mindig csak a saját »közvélekedése«, az idevaló közönségnek ahhoz semmi köze; józan, szorgalmas, derék nép ez, melynek esze ágában sincs a zsidókba kötni, sőt inkább ő maga is tanult tőlük, ért a kupeckodáshoz, becsüli a vagyont, s nem fumigálja azokat, kik azt fáradsággal, szorgalommal s megfeszített igyekezettel szerzik.

    Nincs Szegeden zsidó hecc, s hála istennek nem is lesz soha. Mert nem is lehetne!

    Csernátony, Istóczy támadásai azon a vádon alapultak, hogy a zsidóság nem magyarosodik, s mintegy elkülönzi magát a társadalom egyéb rétegeitől, németül beszél, s kevés hazafiságot tanusít a közügyekben, melyek nem is érdeklik. Többé kevésbé indokolt szemrehányások; hibák, amikben magának a magyar társadalomnak is része van, mert pesszimista velök szemben, s arisztokrata közöttük.

    Másként van azonban a szegedi zsidósággal. Szegeden már nincsenek is zsidók. Csak egy külön tradicionális héber vallás van s annak hívei. Az emberek magyarul beszélnek és magyarul gondolkoznak a Jehova végtelen nagyságáról. A bigottéria megszűnt egészen. És senki sem keresi, melyikünknek az istene volt az, aki mindnyájunkat olyan nagyon megbüntetett. Olyan nagyon és olyan egyformán. Pedig jó volna tudni, a keresztényeké volt-e vagy a zsidóké?

    Ha hazafiságban nem járhatnak előttünk, hát nem is maradnak el mögöttünk. Magyar prédikáció hangzik a zsinagógában Vörösmartytól vett alapige fölött, magyar nótában sírja el bánatát a szerelmes lányka, s nemzeti színekbe behúzva őrzi meg a család a portól benn a vizitszobában a megboldogult öreg rabbi arcképét. Még tán a Jehovát is úgy képzeli már az ifjabb szegedi nemzedék, hogy aranyzsinóros mente lóg a vállán…

    Városunk legtiszteltebb polgárainak a közügy tevékenyebb és legönzetlenebb férfiainak tetemes része a zsidókból telik ki.

    Angliában Erzsébet királynénak e szavakkal ajándékozták Shakespeare összes műveit: »Ime, fogadja fölség, ami valaha Britföldön a legdrágább, a legtöbbet érő termett.«

    Ha egyszer Szegedet megkérdeznék, hogy vajon mire a legbüszkébb, legkevélyebb, Szegednek oda kellene mutatni zsidó polgártársaira méltó önérzettel megveregetve mellét: »ezeket én változtattam át ilyenekké«.

    És akkor egyetlen főn sem maradhatna rajta a kalap, távol, közel, akárhol, – ha Szegedet említenék.

    1879

  • Kerekes Sandor

    2013 január 6
    11:59 de.

    „Nem, kedves kuszkullo “baratom,” nem olvastam. A lopas tenyerol ugy ertesultem, hogy azt a HVG szorol szora, oldalrol oldalra osszevetette annak a nepszeru ismerteto konyvnek a szovegevel, melybol Tomjen Zsolt masolt es ezeket az osszehasonlitasokat olvastam.”
    A HVG köztudottan baloldali szellemiségü,nem pártatlan.Ha ön hinni akar,ám tegye,de tartsa szemelött,hogy a média úgy általában,nem szentírás.Magam is a médiából értesültem arról,hogy Semjén Zsolt dolgozata korábban jelent meg,mint az ahonnan állítólag másolt.Bevallom,ez nekem magas.

    „Mar Gyurcsany dolgoztaval mas a helyzet. Azt senki nem tarta eddig a nyilvanossag ele, ezert arrol meg korai lenne irni.”
    Kinek kellett volna a nyilvánosság elé tárnia?Kinek a feladata,hogy tisztázza magát?A népnek?Értelemszerüen Gyurcsánynak.De még meg sincs a dolgozata!!!Abból ítélve amit a régi tanárai,vizsg.biz.tagok mondtak a jegyzökönyvek alapján,egyértelmü a plágium ténye.Lemásolta sógora dolgozatát.De miért ez a kettös mérce?Mert ez bizony az.
    „Egyebkent ezt a primitiv jobbikos mosakodasi modszert,”
    Kedves uram,kikérem magamnak!Soha egyetlen párthoz sem volt semmi közöm,most sincs és soha nem is lesz!Annál önállóbb vagyok,mintsem egyik vagy másik ideológiába begyömöszöljem magam.Úgyhogy a jobbikozást,fideszezést felejtse el az én esetemben.Ettöl még nyilván van pártpreferenciám és véleményem a különbözö pártokról.

    „Az idezetet pedig az teszi nagyonis idoszeruve, hogy ennek szellemeben hadakozik a jobbik, fidesz segedlettel, a zsidosag ellen.”
    Nem tisztem megvédeni egyik vagy másik pártot.Azt viszont látni kell,hogy durva csúsztatásokkal,szemtelen hazugságokkal vannak tele a fejek és az újságok.Több felállást vizionálnak az ellenfelek.Van olyan,hogy a Jobbik a Fideszt támogatja,Van olyan,hogy a Fidesz támogatja a Jobbikot.Aztán olyan párosítás,hogy a Jobbik tulajdonképpen az MSZP titkos szövetségese,Orbán Viktor pedig zsidóbérenc.Nem sorolom,ebböl is látszik,hogy az egész nem több politikai hisztériánál.Az tény,hogy a Jobbik a bunkó megnyilvánulásaival óriási kárt okoz mind a Fidesznek,mind az országnak.Az MSZP pedig fut Brüsszelbe és Amerikába árulkodni,mint valami kisiskolás.Többet ártottak Magyarországnak,mint bárki.
    A zsidókról szóló mizériára nem óhajtok külön kitérni,azonban annyit megemlítenék,hogy a történelem,vallástörténet és kultúra iránti érdeklödésem folytán,meglehetösen tájékozott vagyok a témában.És reményeim szerint kellöen tárgyilagos is.Ha pedig valamit nem tudok,kérdezek.

  • tÖKÉLETES KÓRKÉP!!!

  • Elnézést ,de én a Semjént és társait nem tudom miért,de nagyon utálom.Mindig a megbocsátásról,családról,toleranciáról,elesettek megsegítéséről stb PAPOLNAK.De tetteikben ezek nem nyilvánulnak meg.Amennyiben a KDNP egyedül indult volna a 2010-es választáson még az 1 %-ot sem érte volna el.Remélem ezek a fé….k 2014.ben eltűnnek a sűlyesztőbe.
    A vallás mögé bújnak és ezáltal hiteltelenné teszik a sok tisztességes vallásos és nem vallásos embert.

  • Küszküllö! Ön beképzelt és nem tájékozott!JA,ÉS NAGYON ROSSZINDULATÚ,ha érti,hogy mire gondolok!!!

  • küszküllö
    2013 január 7
    8:45 de.

    „Az MSZP pedig fut Brüsszelbe és Amerikába árulkodni,mint valami kisiskolás.Többet ártottak Magyarországnak,mint bárki.”
    Ahogy mondod, kedves Küszküllő.

  • safranek44
    2013 január 18
    5:48 du.

    Safranek, valamiért mindig ez jut rólad eszembe 🙂

  • Hollósy Gerti

    Sándor!

    „…de azert hadd hivjam fel a figyelmet Mikszat Kalman 1875-ben a szegedi nagy arviz idejen a Pesti Naplonak kuldott tudositasaira. Hogy ennek mi az ertelme azt szivesen kifejtem kesobb egy onallo cikkben, ha arra a kedves olvasoktol felkerest kapnek.”

    Tudom, egy fecske nem csinál nyarat, engem nagyon is érdekelnének a Mikszáth tudósítások.

    Semjén úr meg csak nézzen tükörbe, bár lehet, hogy náluk le vannak takarva a tükrök.

  • Stuka te mocsok!
    Most olvastam lélekemelő idézetedet.Én nem idézek senkit
    saját kútfejből írom neked te rothadt nyilas féreg (elnézést a férgektől):Nincs az a zsidó aki egy mocskos nyilasból vagy egy vitéz nagybányai gyalogsági lovastengerészből EMBERT kreálhatna.Még akkor sem, ha évtizedeken át Portugáliában kitartja,mint egy ócska PROSTITUÁLTAT.Nos amit itt írtam majd idézgetheted életed végéig.Remélem 2015.febr.22-ig.Ez ma van.