A Kanadai Magyar Demokratikus Charta antirasszista harcáról cikkez a torontói Jewish Tribune

2012 december 14 12:09 du.55 hozzászólás

Ritkán olvashatunk a kanadai magyarságról angol nyelvű kanadai lapokban, most azonban a torontói Jewish Tribune című hetilap írt a Kanadai Magyar Demokratikus Charta munkájáról és polgárjogi aktivizmusáról. Az apropó a Kanadában is nagy vihart kavaró Gyöngyösi Márton-féle kijelentés a zsidók faji alapú listázásáról. A Jewish Tribune riportere és Québec-tartományi szerkesztője, Mike Cohen, Göllner Andrással, a KMH szerzőjével és a Charta alapítójával, illetve nemzetközi szóvívőjével beszélgetett. Dr. Göllner András–aki egyben a montreáli Concordia Egyetem professzora– elmondta, hogy miközben OrbánViktor – egy hét késéssel – végre elítélte a jobbikos képviselőt – nem határolódik el a legdurvább Fidesz-közeli antiszemitáktól, mint például Bencsik Andrástól és Bayer Zsolttól.

A nyomtatott Jewish Tribune cikke

Göllner András a Charta működését és céljait is ecsetelte a Jewish Tribune-ban. Elmondta, hogy bár valamennyi szóvívő és alapító rendkívül elfoglalt saját mindennapi munkájával, a jövőben látványos akciókat terveznek Kanadában az Orbán rendszer ellen. „Nyilatkozatainkon kívül,  tiltakozásokat és demonstrációkat is szeretnénk szervezni, bár igaz, hogy per pillanat még nincsen egy ilyen kampányhoz  elegendő humán erőforrásunk”–mondta a szervezet nemzetközi szóvívője. „Elfoglalt akadémikusok vagyunk és jelenleg leghatékonyabb fegyverünk a toll”–tette hozzá.

Göllner András elmondta, hogy a legkétségbeejtőbb jelenség Magyarországon az, hogy az Orbán rendszer nem csak a parlamentáris demokrácia felszámolásán munkálkodik, hanem a Horthy-korszak fasiszta értékeit emeli magasra. Rámutatott az amerikai Anti-Defamation League idei tanulmányára, ami szerint a 2010-es kormányváltás óta Magyarországon drámai mértékben növekedett az antiszemitizmus a magyarországi közbeszédben és közéletben.

A teljes angol nyelvű cikk itt olvasható.

55 hozzászólás

  • A fenti cikkel teljes mértékben egyetértek!Ez igy igaz.A Kanadai Magyar Charta,a Kanadai Magyar Hirlap és minden olyan szervezett ,személy tiszteletet érdemel és köszönetet,hogy hova tartozásuk nélkül felemelik szavukat ami itt MO-on van!Ezért nem értem hogy az EU kivüli országok,főleg ahol demokrácia van miért nem segitik azokat a magyarokat akik segitségüket kérik.Ez a segitség ne legyen diszkriminálva,ne nézzék hogy roma v. nem roma.Minden szegény ember segitségre szorul,mert ha szembe mer szállni a jelenlegi hatalommal,akkor nehezzebb helyzetbe kerül mint ha valamilyen kisebbséghez tartozna!

  • Nemcsak a fasiszta vonások „honosítása” folyik országosan, Horthy szobrok, utcák-terek átnevezése és a könyvesboltok tele vannak Wass és Nyírű szennyirodalmával.
    Wass Albert háborús bűnösségének újabb bizonyítékai:
    „…A háborús bűnös Wass Albertről újabb perdöntő erejű bizonyítékok kerültek a napvilágra. Azt eddig is tudtuk a hungarista „írófejedelemről”, hogy felbujtóként az ő és apja utasítására követte el a bevonuló magyar hadsereg 1941 szeptemberében a cegei és ombuztelki mészárlásokat, de a most felszínre hozott dokumentumok még brutálisabbra, még kíméletlenebbre színezhetik a róla alkotott eddigi képünket.
    Wass Albert családja a beszállásolt katonákat és csendőröket arra használta fel, hogy segítségükkel megfélemlítse és terrorizálja a környező lakosságot. Segédletükkel az író apja, Wass Endre gyakran betört fehér lovon Románia földjére, és ezen akcióik során civileket is meglőttek, megsebesítettek. Garázdálkodásuk számos halálos áldozatokat is követelt. A csapatok megérkezése után néhány nap múlva letartóztattak öt „politikailag megbízhatatlan” vasszentgotthárdi lakost, köztük a falu román polgármesterét is, akiket a Wass-kastély magtárának pincéjébe zártak. Wass Endre közbenjárására a polgármestert szabadon engedték, de két román parasztot és két zsidó lányt, Mihály Esztert és Mihály Rozáliát, a falu zsidó boltosának rokonait továbbra is fogva tartották.
    Elfogatásuk után többen mentek könyörögni értük, de Wass Albert elküldte őket azzal, hogy később jöjjenek vissza. Délután újra megjelentek a kastélyban, ahol az öreg gróf ráordított a boltos síró feleségére: „Nem most kellene sírni, hanem egy évvel ezelőtt kellett volna!” Ugyanis egy évvel korábban a román csendőrség nyomozást indított a Wass család ellen, akik azt az alaptalan rágalmat kezdték terjeszteni, hogy a két lány jelentette fel őket. Az egyik román áldozat, Josif Moldavan az öreg gróffal állt perben, aki egy alkalommal csúnyán összeverte, mert a parasztember több szénát kaszált le a gróf legelőjéről, mint amennyit engedélyeztek számára. A másik román áldozatnak, Ioan Catinnak szintén nézeteltérése volt a gróffal.
    Miután a Wass család elfogatta őket, Pakuts őrnagy elrendelte, hogy vigyék a foglyokat a megyeszékhelyre, de néhány kilométerrel távolabb, Cege határában a kísérők brutálisan végeztek a négy emberrel. A hivatalos indoklás szerint meg akartak szökni. Szeptember 23-án Ombuztelkén még több ártatlan ember életét követelő mészárlást hajtottak végre. Csordás Gergely hadnagy vezetésével lelőtték Andrei Bujor pópát, feleségét, három gyermekét, Ioan Gurzau kántort és feleségét, a falu tanítójának feleségét, anyósát és ötéves kislányát, valamit a pópa magyar cselédasszonyát, Juhász Saroltát is. És mindezt azért, mert a román földreform idején a pópa kapott egy, a megélhetéséhez szükséges kis részt a Wass-birtokból. A Wass család ezt sohasem fogadta el, és folyamatosan visszakövetelte a területet, amelyet a mészárlás után vissza is kaptak a magyar államtól.
    1946. március 13-án ezért a két gyilkosságsorozatért szabott ki távollétükben halálos ítéletet a román állam népbírósága Wass Endrére és Wass Albertre mint háborús bűnösökre. A népbíróság gyakorlata a jogállamiságot súlyosan megsértette, s miként a hasonló perekben, itt is sok jogi szabálytalanságot követtek el. Ennek ellenére a vádak bizonyíthatóak, ezért utasította el több esetben is a román bíróság az ítélet megsemmisítését. Szemben a magyar Legfelsőbb Bíróság határozatával, mely a Ságvári-gyilkosságban részt vevő halálra ítélt és kivégzett csendőrt, éppen a népbírósági körülményekre hivatkozva, felmentette.
    A helyi gyilkosságsorozat után Wass Albert vérszemet kapott és az Endlösung választott bajnokának érezte magát. Olyan Magyarországról álmodott, melyben egyetlen zsidó, román és roma sem él. A gettó szomszédságában található Kiss Ferenc vezette nyilas Nemzeti Színház házi szerzője nemcsak pennáját, hanem kardját is a fajbiológiai célok szolgálatába állította. Ágoston Vilmos irodalomtörténész 2007-ben napvilágot látott „A kisajátított tér – A nemzeti képzelet Doru Munteanu és Wass Albert műveiben” c. könyvében leírja, hogy Vasile T. Suciu nyugalmazott tábornok és történész, a „Román hősök és mártírok emlékét ápoló országos szövetség” Maros megyei elnöke kutatásai során olyan megdöbbentő erejű dokumentumegyüttest talált, melyből majd nekünk, magyaroknak is le kell vonnunk a konzekvenciákat.
    A romániai levéltári források egyértelműen alátámasztják Wass Albert további, eddig ismeretlen bűntetteit is. A meggyőződéses nemzetiszocialista írónak fontos szerep jutott az erdélyi zsidóság deportálásában. Személyesen rendelte el gróf Schilling Jánosnak (aki a háború után meghalt az enyedi börtönben), hogy a Szamos környéki zsidókat Dézsen kell összegyűjteni, hogy aztán elszállítsák őket megsemmisítésre Németországba. Az áldozatok közül csak néhányan élték túl a haláltáborok borzalmait.
    Románia átállását követően, miután a szélsőjobboldali magyarok részéről elszabadultak az indulatok Wass Albert az 1944 szeptemberében elkövetett sármási vérengzésben is részt vett. A brutális mészárlásban 126 ártatlan zsidót és románt gyilkoltak meg. Izraeli kutatók tudomást szereztek az esetekről, mivel a cegei és ombuztelki kivégzésekkel kapcsolatban Izrael állam is emberiségellenes- és háborús bűnösnek tekinti az írót, a Yad Vasem Intézetben külön kartonja is van. Mikor elkezdtek alaposabban foglalkozni az üggyel, a szálak a további gyilkosságokhoz is elvezettek. A Hungarista Mozgalom Hírszolgálata kötelékében tevékenykedő Wass Albert értesült a nyomozásról és páni félelem fogta el a felelősségre vonástól. Vasile T. Suciu feltételezése szerint ez volt az oka az író öngyilkosságának…”.

    Nagy László írása,2008

  • göllner, mint a haza megmentője? :)))

    Komolyan mondom, ez az egész nagyon nevetséges, ahogy van.

  • dakota
    2012 december 14
    2:51 du.
    ha esetleg a cikk tartalmához is szólnál – na persze, csak, ha nem terheled túl azt az egy bitet, ami faltól-falig tétovázik a koponya üregedben – nagyban növelné a renomédat!
    rád fér:-)))

  • dakota
    2012 december 14
    2:51 du.
    Meg tudnád esetleg magyarázni, h miért gondolod, vagy csak kötekedni szeretnél?
    Ha ez nem az az írás, amivel egyet értesz, akkor van még más is, amit olvashatsz!
    Ha esetleg a témához szóltál volna ….
    (én is mosolygok!)

  • Es szanalmas Dakota!

  • Minek kint demonstrálni,itthon már megtörtént,de ha van
    idejük?….tegyék!
    Orbán egyébként nem várt egy hetet,hanem a Parlamentben
    másnap 13 órakor az ülés előtt felszólalt,mit kéne még tenni
    Jó lenne már napirendre térni a dolog felett.
    Talán vegyék fel a kapcsolatot Gyöngyösivel mint illetékessel,mert helyette már mindenki többször is nyilvánosan megkö-
    vette a megsértett zsidókat.Azt hiszem ennyi elég is.
    A HVG keresztény listázásáról,miért nem esik szó,bár kiderült és senki nem vállalja a felelősséget…..még csak nem is magyarázkodott….
    Érdekes….

  • NYÍLT LEVÉL
    Tisztelt Kanadai Magyar Hírlap !
    Az uszítás, ill. a gyűlölet-keltés kizárólag a hatalmi szféra eszköze, ugyanis bármely személy csak azt engedi meg
    magának, amire a hatalom ösztönzi. Ez a jelenség csupán egy működésképtelen gazdasági életben funkcionál, máshol nem.
    Engem, személy szerint hozzávetőlegesen 20 éve zaklatnak, fenyegetnek különböző magyar hivatalos szervek által.
    Ügyvédként 20 éves tapasztalattal és bizonyítékkal szolgál-hatok pl. arra, hogy „mobil az immobil” Magyarországon.
    Quasi az 1993.év óta bevezették a digitális(számítógépes)
    ingatlan-nyilvántartást, amióta bárkitől bármely ingatlant „elvesznek”, meghamisítanak földhivatali térképet, tulajdoni lapot…stb.
    A károsultak hiába fordultak az eltelt 20 év alatt polgári bírósághoz, mivel a polgári bírák „beemelték” a polgári ítéleteikbe az éppen hamisított földhivatali adattartalmat
    és ennyi volt.
    A büntető eljárás vonalán pedig a rendőrség, ügyészség
    valamennyi földhivatali büntető eljárást megszüntetett
    bűncselekmény hiányára hivatkozva, ezért ezt látván végig-vittem egy ilyen ügyet a Strasbourgi Bírósághoz fordulván.
    2011. áprilisában „Közérdekű bejelentést” tettem Budai Gyulához, aki feltehetőleg ezen ügy miatt lett a FIDESZ
    „sikerembere”, hiszen ezt követően a Fidesz annak a tárcának az élére állította (lásd: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium), akit el kellett volna számoltatnia a folyamatosan- (és üzletszerűen) mozgó in-gatlan-nyilvántartás rendszeréről, a közérdekű bejelentést meg a rendőrség kezébe dobta.
    A meghamisított térképű ingatlanra pedig, mivel munkagép-pel nem lehet bejutni, ezért különböző hivatalos szervek (Szentendrei Földhivatal, BAZ Megyei Földhivatal, Gödöllői Hatósági Iroda…stb. párhuzamosan 12 eljárást folytattak ellenem szimultán.
    Közben, hogy mégse unatkozzak, 2003. év óta az antiszemita szomszédunk feljelentésére, 9 éve folyamatosan fenyeget és zsarol a Gödöllői Építésügyi Hatóság, akinek 9 év nem volt elegendő, hogy lezárjon egy gyűlöletet szító ügyet, s at-tól sem riad vissza, hogy a tulajdonos- és a haszonélvező
    hozzájárulása nélkül behatoljon az ingatlanba. Az ügy attól ügy, hogy 1 db melléképület 10 cm-rel magasabb-e, mint az antiszemita szomszédé.
    AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN KÉREM MAGYARORSZÁGOT „NEM BIZTONSÁGOS”
    ORSZÁGNAK NYILVÁNÍTANI!

  • Ille István
    2012 december 14
    3:12 du.

    Ille, ha azzal foglalkoznál, ami rád tartozik, ahelyett, hogy az én kommentemet kommentálod, ráadásul akkora arccal teszed ezt, amin több kamion is parkolhatna, sokkal elfogadhatóbb lenne a komolyabb témákkal kapcsolatos véleményed, mint így, mert így csak hiteltelen és nagyképű minden megnyilvánulásod.
    Hogy te is megértsd, elmondom rövidebben is. Szerintem vegyél vissza egy kicsit, mert semmi nem indokolja, hogy ilyen öntelt hólyag legyél.

  • Boda Marcsi
    2012 december 14
    5:22 du.

    Kedves Boda Marcsi, nem eszik olyan forrón azt a kását. Göllnernek csak a szája jár, de saját bevallása szerint, idézem
    „per pillanat még nincsen egy ilyen kampányhoz elegendő humán erőforrásunk”

    Magyarul nincs mögötte érdemben senki. Max. összejönnek megint egy kávéra a demagóg kabaréjában és ennyi:)

  • JIMBO
    2012 december 14
    4:12 du.

    Igen az, kedves Jimbo.

  • Diki-Daki :
    Annyira nevetséges hogy te mindent és mindenkit nevetségesnek tartasz…
    Eszembe jut erről egy Mörfi-elménccség:
    „Akinek kalapácsa van , hajlamos maga körül mindent szögnek nézni.”
    Csakhogy TE nem vagy átvitt értelemben ( sem )kalapács. TE egy senki vagy.

  • Boda:
    Antiszemita náci patkánnyal nem vsz fel az ember kapcsolatot , mintahogy egy érdekesebb alakú kutyaszart sem emel fel az ember az uccán , hogy jéé milyen egy érdekes formájú kutyaszar ez.

  • Ille Pista :
    A Dikici-Dakici fejében nincs agy. Nekije egy érdekes és ritka orvosi tünete van , nevezetesen elkezdett vastagodni a koponyacsontja.
    Ez a folyamat igen lassú , de megállíthatalan , híres jappán túdósok sem ismernek rá ellenszert.
    Mostanra már nála annyira előrehaladott a kór , hogy a fejében középen öszeért a csont , teljesen kiszorítva az agyat. Az agy megcsontosodott a fejében.
    Ezért képtelen elolvasni a cikket , véleményt alkotni , csak három-négy sémát tud :
    1 : nevetséges vagy
    2 : szánalmas vagy
    3 : alulmúltad önmagadat is
    Satöbbi..satöbbi..
    ( Esetleg ezeket még variálni tudja.)

  • Geyza
    2012 december 14
    6:55 du.

    Jól van gay-zuka, nyugodj meg szépen:)

    Mi zaklatott fel ennyire, hogy hirtelen három kommentet is írtál? 🙂

  • Geyza
    2012 december 14
    7:05 du.
    ez a koponyacsont-vastagodás való. leginkább kifele. ennek eredménye, hogy a 8 éves kalapom már nem megy a fejembe:-)
    de ha – mint dakota esetében is – ez befelé szaporodik, akkor, bizony, eljön az az idő, amikor azt ez egy bitet, ami ott neki agysejtileg van, elkezdi nyomorítani.
    szerintem ez a folyamat nála már elkezdődött:-)

  • dakota
    2012 december 14
    6:20 du.
    nyugi, olajbogyó. rám sok minden tartozik, például a te mentális állapotod is – aggódom érte.
    egyébként ne kezdj velem verbális párbajba. egyrészt, én onnan jövök vissza, ahová te még el sem indultál, másrészt nem vívok fegyvertelenekkel:-)

  • A tegnapi 14. Dunántúli Napló Postabontás rovatában az alábbi írást olvasom „Szinte titokban érkezett a sásdi lakossági fórumra a házelnök” Hogy lehet egy lakossági fórumot titokban megtartani,arról csak a helyi szervezők tudnának beszélni. Volt olyan személy aki írásos meghívőt kapott a programra, de mivel nem felelt meg a lakossági fórum íratlan szabályának így a meghívást visszavonták. A város és az intézmények vezetői közül valamint a környező települések vezetői közül senkit sem tartottak arra érdemesnek, hogy a soraik közé ültessék. Bár nem tartozik szorosan a témához de gondoltam megosztom veletek mik is történek kis hazánkban egyébként néhány nappal előbb nálunk is járt a házelnök szintén titokban a helyi média csak utólag tudósított róla bár kép nem jelent meg róla lehet, hogy kevesen voltak, mert amikor nálunk járt Bajnai Gordon akkor tele volt a Színházterem.

  • Puchert János

    Boda Marcsi ha már szükségét érzed annak, hogy megszólalj kérlek mielőtt a gép elé ülnél gondold át, hogy mit akarsz velünk közölni Gyöngyösitől rögtön el kellett volna határolódni amit nem tett meg az államtitkár Orbán nem határolódott el hanem azt mondta megvédik zsidó állampolgárainkat és a tiltakozás után szombaton volt egy gárda avatás is és egy emlékező mise is Bárdossyért hát így védi meg a zsidó állampolgárokat Orbán

  • Dakota és Boda Marcsi!Elképesztő az a cinizmus ahogy önök itt hozzászólnak!Látszik hogy nincsenek a környezetükben olyan emberek akiknek felelősséggel tartoznának,hiszen ilyen mentalitással önök szeretni sem tudnak.Boda Marcsi!Amennyiben önnek a szeretett vezérének jó egy hét mulva kikényszeritett hozzászólása másnap akkor nagy a baj!Ajánlom forduljon orvosához,mert nincs idő érzéke!Egy családjára,emberekre,hazájára adó,felelősségel érző ember nem igy nyilvánul meg mint itt önök,hanem mint a fennti cikk irója.Köszönet érte!

  • Ettöl a conista bandátol nem lehet megszabadulni?

  • Göllner András

    Dakota, Jimbo, Boda Marcsi, és mindazok akik csak azért járnak ide, hogy pocskondiázzák a demokrácia védelmezőit, határon innen vagy határon túl. Jól figyeljetek. Fenti soraitokra ezt a kis bokrétát küldöm néktek.

    A Kanadai Magyar Demokratikus Charta, otthoni szövetségeseivel, a demokratikus ellenzékkel karöltve több meglepetést is tervez számotokra. Nem hagyunk titeket békében, nem hagyjuk hogy Orbán Viktor hazug önkényuralma hosszú életet éljen és mindenéből kiforgassa sokat szenvedett népünket. Nem hagyjuk hogy visszaállítsátok az órát egy olyan időre, amikor magyar katonák nem kanada, amerika, euroópa oldalán, hanem a nácik oldalán harcoltak, hősötök, vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzása alatt. Már több mint fél évszázaddal ezelőtt elbukott az a politikai kultúra, melynek köszönhetően majd egymillió MAGYAR ember az életét veszítette hülyeségeteknek köszönhetően. Ezt mégegszer nem fogjátok velünk megcsinálni !!! A demokrácia védelmezőinek sorai egyre jobban bővülnek. Mi egyre többen vagyunk, ti meg egyre kevesebben lesztek. Ti mentek, mi jövünk. Így van ez itt a kanadai magyarok körében is. Szépen növekszik a KMH szerzőinek sora, szerveződünk, csináljuk dolgainkat itt a diaszpórában, vagy odahaza. Olvasgassatok bennünket továbbra is. Szerzőtársaimmal együtt mindent megteszünk, hogy ne unatkozzatok, hogy jó rálátásotok legyen az önkényuralom bomlására.

  • Göllner András

    Godi ! A bokréta neked is postázva. Rövid válaszom a fenti eszement kérdésedre a következő: NEM A hosszú pedig az, hogy, nem nem soha. A hosszabikat biztos már hallottad valahol. Szereted ? Ha nem szereted, akkor próbáld megszeretni. By the way, (ez angol volt, magyarul, bájdevéj, de csak neked) A Kanadai Magyar Demokratikus Charta nem a cionizmus hanem a demokrácia szolgálatában áll. Kicsit el vagy tájolódva. Szedd már össze magad Godi, ne légy ennyire slamposs. Komoly embereket nem lehet ilyen dumával le venni a lábukról.

  • Göllner András
    2012 december 15
    9:26 de.
    akad itt két tévesztés – már megbocsáss.
    az egyik: boda ügyében. ő se angolul, se magyarul nem ért.
    ahhoz, ugyebár, egy bitnél több kellene.
    a másik godi ügyében adott válaszod. a”nem, nem, soha” anno erdély kapcsolatában volt zászlóra tűzve: vissza nem adjuk!
    most meg belerokkannánk, ha hozzánk tartozna…

  • Kedves Göllner András!A fennti hozzászólásával nagyon egyetértek és köszönöm.Köszönöm magam,gyerekeim,unokáim és minden halladó gondolkodásu embertársaim nevében.Köszönöm hogy terjesztik a világban hogy mi akik itt élünk milyen szenvedésnek vagyunk kitéve!Kitéve egy elvakult ember és csoportjainak.Hálásan köszönöm megértésüket,a jó Isten áldja meg Magukat!

  • Göllner, lelötted a poénomat. Én is akartam Gödi (bár szerintem csak dögi) kérdésére. Én a rövid válaszokat kedvelem, igy csak annyit: NEM
    Hosszabban persze: hogy juszt sem.

  • Nem lehetne végre az ilyen Godi-féléktől megszabadulni?

  • Godi: Maga tényleg ennyire hülye, vagy csak teteti. Tudja maga anti-szemita szarházi, hogy mit jelent a szó: „cionista”? Maga egy közönséges söpredék, mint a Jobbik és támogatói.

  • Nem bántjuk szegény Gödi-dögi pistát. Nagy baja van szegénynek, krónikus antiszemitizmusban szenved. Állitólag a Jordán folyóben való többszörös meritkezés hasznára lenne. Persze télvíz idején és utána nedves lepedő.

  • Kovács Éva!
    Nekem nincs vezérem,de megjegyezném az antifasiszta tüntetés
    vasárnap volt és hétfőn 13 órakor az ülés kezdetekor Orbán felszólalt!
    Én itthon élek,maga hol.?
    Sok dolgon lehet vitatkozni,de tényeken felesleges!
    A többiekhez nem kívánok szólni,mert most jó műsor van a
    TV-ben.
    Egyébként azt sem értem,milyen felelősséget kellene nekem
    vállalnom a szegény üldözöttek ügyében,mivel sem politikus,
    sem közszereplő,hivatalnok nem vagyok,csak társadalmilag kellő erkölcsi normával élő nyugdíjas, aki soha nem ártott
    senkinek és a törvényeket betartotta.
    Tüntetésekre,gyűlésekre sem járok.

  • Göllner,ne „fenyegessen” minek jönnének,mikor sokan örülnek,
    hogy nincsenek itthon.Aztán mégis ki maga?…..
    A többiek meg húzzák össze magukat,mert meglepetés is érheti őket,elég ha kintről szemétkednek.
    A veszett,habzó szájú kutyákat még az állatorvos is elaltatja,ha előbb nem lövi le őket valaki.
    Nem is tudtam,hogy a „demokraták” programjába a fenyegetés
    is beletartozik…..?
    Még a végén az” elnyomott kisebbség ” fenyegeti a többséget,
    hát ez szép.
    Majd a politika és a nép fog dönteni,remélhetőleg törvényes
    keretek között,és nem a csőcselék…

  • Ille „szerkesztő” Úr,….
    Ahelyett,hogy a bunkó,primitív „híveit” helyre tenné a
    stílusuk miatt,mint „nagy tudású,INTELLIGENS” SZERKESZTŐ!
    hogy engedhet meg magának ilyen hangot egy olvasóval szemben
    csak azért,mert nem isteníti magát.
    Hát ez magért beszél….illetve magáról(csupa kis betűvel)
    szól és a lap színvonaláról.
    Az itthoni sajtóban egy szerkesztő nem beszélhet így egy
    olvasóval,ne ez a különbség egy színvonalas újság,meg egy
    szennylap között.

  • Göllner András

    Kedves Ille István. A tévesztéseim tudatosak voltak. Néha a radár alatt kell repülni, hisz jobbról is meg ballról is tüzelnek ránk. De ezt Te is tudod. Gratulálok a cigányokról írt cikkedhez – Megpecsételt sors – és köszöntelek montreálból, a KMH szerzői közt. Csak így tovább. Bátran, lendületesen, a fénysebesség határáítól sem visszariadva repülj, ha kell néha csukott szemmel, hogy érezd az erőt ami benned van 🙂

  • Hat tenyleg nem veszitek eszre, hogy ez, amit csinaltok, mar a veszettkutya vicsorgasahoz hasonlit???
    Tenyleg nem veszitek eszre az elentmondasokat irasaitokban???
    Gollner melyrepulesnek mondja az elszolasait….Nem KELL es nem lehet hozzatenni semmit.
    Csak igy tovabb.De vegyetek mar tudomasul, hogy nem dolnek be az emberek a suket, elfogult dumatoknak, barhogy probaltok mindent tenykent ide irni.
    Az sem er semmit, hogy tobb neven irtok, hiszen olyan egyforman irtok,hogy mar elkepeszto, hogy ti magatok nem eszlelitek.

  • Göllner András

    Boda Marcsi. Nagyon jókat kérdezel. – „mégis, ki maga” – kérded. Szenzációs !!! Ez a kérdésed annyira feldobott, hogy rögtön felcsatoltam szárnyaimat, felemelkedtem kb 200 métert, és kétszer körbe-repültem a Mont-Royal-t. Itt van nem messze tőlem, tehát nem volt nagy kunszt. Bár elég hideg volt kinn – minusz 14 fok, és már sötétedik is, nem vagyok kivilágítva. Érted amit mondok, nem ? Jesus. Marcsi. Figyusz. Megigérem, de csak Neked, hogy utána nézek, hogy mégis ki vagyok. Jó ? Addig olvasd szépen a sok jó új cikket a KMH-ban – bővül a szerzői kör, nagyon jó a felhozatal. Christopher Adam főszerkesztő Úrnak gartulálunk mindezért. Te is ugye, Marcsi ? Azon vagyunk hogy Dakotának, Jimbónak és többi társaidnak, pl Jávorszky Marikának, Földes Ernőnek, Goda Pistinek egyre több és kihívóbb írásokkal tisztelegjünk. És kérlek, ne félj, ez nem fenyegetés volt, hanem egy burkolt reklám. Kérdezd meg nyugodtan, hogy mégis, mi az a burkolt reklám – annak is utána nézek. Szióka, helóka.

  • Gollner!
    Kar faradnod,hogy utanna nezz a kiletednek.Megmondom en ki vagy: egy(sot tobb)SENKI, aki provokalni tud, de semmi mast.Te kihivo irasoknak nevezed, en provokalonak.

  • Boda Marcsa ha ezt a lapot itt szennylapnak tartod akkor miért lihegsz itt folyton ?
    Menny valami hazai nívós oldalra.
    Mindjárt ajánlhatom a Magyar Nemzetet ?

    Bocika:
    Köszönnyük -ismételve , ezredszer- a jókívánságaidat , meg főleg az engedélyedet ahhoz hogy ezt itt folytassuk.
    Engedelmeddel élni fogunk az engedelmeddel.
    Kicsiboci: ha egyformának találod a zírásokat , akkor olvassad el minden nap a legelsőt , ahhoz fröcsögj hozzá valami baromságot , a többivel meg már nem is köll foglalkoznod.
    A többiek legnagyobb örömére. 😀 🙂 😀 🙂 😀 🙂

  • Göllner András

    Ejnye – bejnye, JIMBO,ejnye-bejnye. Nem gondolod, hogy itt a karácsony meg a Chanuka kellős közepette veszett-kutya vicsorgással vádolni tisztességes embereket nem egy igazán úri dolog ?? Mindjárt itt van velünk a kis Jézus, mi már elkezdtük díszíteni a karácsonyfánkat, kinn repdesnek az angyalok, a gyerekek gyakorolják a mennyből az angyalt, és Te meg társaid lövölldözéssel fenyegetitek a a demokrácia védelmezőit ?? Milyen modor ez ? Jimbó. Figyelj. Neked dolgozunk, Olyan magyar-származású fiúknak és lányoknak írunk, akik valami oknál fogva, itt kanadába, képtelenek elfogadni, hogy a több-pártrendszer, a jogállamiság, az igazságszolgáltatás és a sajtó hatalomtól való függetlensége, a szabad politikai verseny, az ellentétes politikai nézetek etikai megmérettetése, jól szolgálná hazánk és népünk fejlődését. Legtöbb kanadai ember számára ezek az értékek annyira evidensek elfogadottak, hogy nem is kell róluk beszélni. Én itt Kanadában, 56 után ismertem meg, és vállaltam fel ezeket az értékeket. Tudom, hogy te és a Bede-Fazekas Zsolt máshonnan jöttök és másfelé mentek. Ezt már többször elmondtátok, de kérlek, az Isten szerelméért akkor fejtsétek már ki, hogy ti honnan jöttök és hová tartotok ?? Tegyétek félre ezt a veszett kutyázást, és beszéljetek tisztán. Mi nem Gyurcsányéknak, vagy bár melyik pártnak az oldalán szorgalmaskodunk, hanem a fenti értékek megvalósításán. Gyertek velünk bátran, ezek Kanada domináns értékei is, Senki sem fog megharapni benneteket, ha beálltok azok az értékek mellé amelyek ezt az országot annyira népszerűvé és tiszteletre méltóvá tették világ szerte. Miaú 🙂 Ez jobb ? Most már nem félsz ?

  • Gollner!
    Ez aztan szellemesi iras. Nagyon szep is. Szinte „lirai”.
    Kar, hogy mellebeszelsz.
    Hogy lehet, hogy TI ket honappal az Orban hivatalba lepese ota ugyan ezt a notat fujjatok?? Ti mar ket honap utan,pontosan tudtatok, hogy hogy s mint lesz es azt azota is, ugyan azokkal a szavakkal irjatok ide. Nem gondolod, hogy ez egy KICSIT, egy ici-picit furcsa??
    En/mi pontosan tudjuk az okat.
    Nincs es nem volt a vilagon soha meg olyan kormany(beleertve a leggazemberebb kiralyokat is)amelyik, csak negativ dolgokat csinalt volna. Ha titeket olvas az ember
    akkor ugy kepzeli el,hogy ma Mo.-n nincs semmi pozitiv dolog es mindent rosszul csinalnak. Ahogy mar tobbszor irtam: mindent eltulloztok es pont ez tesz benneteket hiteltelenne.
    Egyebbkent nem hiszem, hogy sok magyar fiu es lany van aki azt varja, hogy ti az o erdekukben dolgozzatok.
    Azok a „dominans ertekek” amit irsz, hogy Canadaban leteznek, csak egy alom. A ti almotok es foleg csalogatotok. Canadaban sem szabadabb a beszed, az iras, mint barhol masutt.Ott is az orrodra koppintanak,ha nem vagy polkorekt. Nektek szerencsetek van, hogy nem kell felelnetek semmiert. Ezt ne felejtsetek el.

  • Boda Marcsi!Nem hiába mondom én hogy ön már mint többi hasonló sorstársa orvosi eset.A parlamenti eset után több tüntetés volt,de a nagy vasárnap s rá egy hétre a tüntetésen többen felszóllitották a vezérét hogy szólaljon már meg.Igy nagy nehezen ködösen meg is tette.Azt irja hogy nyugdijas,én is.Azt nem tudom hogy mióta,de amennyiben ön az ön által annyira kritizált nyolcévben kapott nyugdijkorrekciót,amig tudták igy ön is kapott 13.dik havi nyugdijat,akkor miért vette fel?Az önhöz hasonló gondolkodásu nyugdijasok is kérdezzem miért vették fel?Már mindjár jobb lett volna a költségvetésnek,ja tudom a válaszát hogy az nekem jár,ezt mondják akiket már megkérdeztem.Most kérhetné a 14.havit is a szeretett vezérétől.Csodálkozzom hogy nem érti amikor megkérdeztem hogy felelősséggel tartozik,az már a maga baja,de nem csodálkozzom hogy nemérti.Amennyiben értené akkor nem igy nyilvánulna meg.

  • Göllner András

    Jimbo, tegnap kicsit több szabad időm volt, az angyalok is azt akarták, hogy egy picit foglalkozzam veled. Mára megváltozott a helyzet.

    Szívesen elbeszélgetek olyanokkal akik érdemben vitatkoznak, és nem hazug lejárató szövegekkel kerülik a az igazságot. A Kanadai-Magyar Demokratikus Chartát nem pár hónappal, hanem több mint egy évvel a FIDESZ választási győzelme után hoztuk létre, miután nyilvánvalóvá vált, hogy visszaéltek az emberek bizalmával, és Magyarországot egy önkényuralmi pályára állították. 2011 második felében bocsájtottuk ki Vádiratunkat. Nézz vissza és hagyd abba a hazudozást.

    Én személyesen több mint egy évig egy sort sem írtam az Orbán kormány ellen, annak reményében, hogy jobb sors felé tereli hazámat, népemet. Több alkalommal nyilvánosan kijelentettem, hogy 2010-ben az MSZP-SZDSZ koalíció megérdemelten szenvedett vereséget az urnáknál, és nevezetesen azért, mert eljátszotta az emberek bizalmát, vereségét saját melléfogásainak, inkompetenciájának köszönheti.

    Jimbo. Olyan fiúkkal mint te, akik csak a hazudozás, a gyűlölködés, a kirekesztés műfaját vagytok képesek művelni, és szótlanul elnézitek ahogy agy zsebdiktátor kiforgatja népünket mindenéből, nincs több időm. Jimbo, olyan emberekre, akik szótlanul eltűrik, hogy olyan gyülöletkeltő csirkefogókat, mint Bencsik Andrást, Kerényi Imrét, vagy Bayer Zsoltot tüntetgeti ki a hatalom, és olyan embereket küldözget ide Kanadába bennünket hülyíteni, akik Trianont a zsidókra kenik, nincs több időm. Befejeztem veled a társalgást.

  • Göllner András
    2012 december 16
    9:43 de.
    T. András!
    Gratulálok!
    Így kell „ezekkel” társalogni, de nem leereszkedni az ő szintjükre, mert a csökött agyukkal csak ebből értenek!
    Vagy teljesen figyelmen kívül hagyni őket!
    Majd elmennek, ha nem lesz kivel „társalogniuk”! 🙂

  • Kedves Göllner András!A Jimbónak irt válaszával igazat adok és egyetértekNem értem ezeket az embereket!ezek hol élnek?Felháboritó a viselkedésük,hozzészólásuk.Inkább maradnának némák,mert a hozzászólásukkal saját magukat járatják le.

  • Bocika honnan tudod hogy a mi kedves Göllner barátunk mellébeszél , mikor fogalmad sincs róla hogy miket ír !
    Nem olvasod őt el , hanem sztereotipiákat alkalmazol bármit is ír.
    Vagyis nem az írásait utasítod el , ( mert az azokban foglaltakról fogalmad sincs ) hanem a személyét.
    TE csak egy ócska kis mameluk vagy itt , egy bér-íronc.
    ( Tollnokot nem mondhatok mert alig tudsz írni és láthatólag nehézséget okoz beléd a gondolatok megformálása.Ezzel nem kritizállak ,a nehézfejűség nem emberi hiba , hanem állapot és csak megmagyaráztam a többieknek hogy miért kellett kitalálnom Rád egy új , eddig a magyarban nem létező szót és fogalmat : „bér-íronc”.)

  • Azért az örömmel tölt el,hogy Kanadában is vannak normális
    emberek,nem csak üldözött zsidók,cigányok,”igaz demokraták”,meg patkányok csótányok stb.
    Örömmel olvasnám azoknak is a szerkesztőit,hozzászólóit,hogy valami igazságról,normális dologról értesüljünk esetleg
    „más szemszögből”…..
    Ha lehet adják meg az elérhetőségüket.!

  • Göllner András

    Kedves Éva, Geyza, Gábor: Üdvözöllek benneteket Montreálból. Gábort személyesen is köszöntöm a KMH szerzői közt. Nektek és mindazoknak, akik az igazságért, az emberi méltóság tiszteletbentartásáért, a szegények, a diszkrimináltak, az elesettek felemelkedéséért, népünk megtépázott becsületének visszaszerzéséért fáradoznak ezeken az oldalakon, kellemes ünnepeket szeretnék kívánni. Legyen béke a szívetekben, ne a gyűlölet hanem a józan ész vezérelje cselekedeteiteket. Jó egészséget, bátorságot és erőt kívánok mindazoknak, akik velünk tartanak nemes küzdelmunkben a hazug, fosztogató zsarnoksággal szemben.

  • Göllner Bandi:
    Hozzászólnék a hozzászólásodhoz:
    Én ugyan baloldali vagyok de 2010.-ben azt mondtam jóanyámnak:
    ” A FIDESZ.-re fogok szavazni. ”
    Ettől kissé leájult szegény 😀
    Aztán persze mégsem rá szavaztam mert láttam mennyire túlnyerik magukat . Azt szerettem volna ha a FIDESZ nyer nem túl nagy többséggel.
    2011 közepére beláttam mekkora tévedésben voltam 2010.-ben !

  • Göllner András

    Kedves paradicsomos Geyza 🙂 Én már nagyon régóta követem annak a megélhetési politikusnak az ámokfutását akinek korábban, 1994-ben, egy nagyon sikeres utat szerveztem Kanadába. Nálam a cérna valóban akkor szakadt el amikor Orbán elvesztette a 2002-es demokratikus választásokat, és a kukába dobott mindenkit aki nem rá szavazott azzal a kijelentésével, hogy „a haza nem lehet ellenzékbe”.

    2010-ben nem volt alternatíva a palettán. Az MSZP-SZDSZ koalíció valóban alaposan „elkúrta”, hogy Gyurcsányt idézzem. Hogy 2014-ben lesz e alternatíva, az a magyarországi demokraták erejétől, szervezettségétől, szívósságától függ. Mi tudjuk, hogy nem ettől a laptól, nem a kanadai magyaroktól, hazánk határain kívül élő emberektől függ, hogy visszatér e a becsület, az igazságosság, a józan ész a magyar közéletbe. Mi itt a távolban tesszük azt amit hazaszeretetünk, demokratikus elkötelezettségünk, társadalmi felelőségünk diktál. A nemzet megújjulása, a paradigma váltás Magyarország politikai kultúrájában, otthoni honfitársaink kezében. Segítő kezünket nyújtjuk demokratikus testvéreinknek. Bízhatnak bennünk – minket nem érdekel, hogy Orbánék hány milliárd forinttal óhajtják elnémítani, megvenni a magyar diaszpóra szavazatát. Minket nem lehet megvenni. Nem hagyjuk egymagukra a demokrácia és az emberi méltóság védelmezőit ebben a harcban.

  • hulye boda

    miert lennenk mar kivancsiak egy foldsotet gyoker szemszogebol latni az otthoni helyzetet? mikor en iskolas voltam teljesen egyertelmu volt a hierarchia, a hulyek meg kussoltak, idonkent sajat magukon is nevetgeltek…de hogy toluk kerdeztuk volna meg, mi legyen barmilyen ugyben, az sosem fordulhatott elo…ugyhogy mashol almodozzon es ha lehet kussoljon szorgalmasan…

  • Kedves Göllner András!Köszönöm a megtisztelő bizalmát,és kivánságát.Kivánom én is minden a hazában és külföldön élő és minden demokratikusan gondolkodó és tenni akaró embernek.S ahogy ön leirta viszont válaszában én azt szebben nem is tudnám megfogalmazni és leirni.Bizzom benne hogy ezeknek a gondolatoknak a jegyében minnél több ember lesz akik hasonlóan fognak gondolkozni,akik nem hisznek a hazug gépezetnek.Hiszen itt kell élni és érezni kell a mai kormány áldásos tevékenységét!Ennek a kormánynak csak azok számitanak akik gazdagok,akikket meg lehet vásárolni,akik hüséges szekér tolói a jelenlegi hatalomnak.A többi ,a többség nem számit,szavaikkal élve,, oszt jó napot!”Mégegyszer köszönöm Önöknek és a többieknek akiket ez a hatalom nem tudott átverni és tisztán látják amit müvelnek.

  • Nyilas járt iskolába?…érdekes nem gondoltam volna,aztán
    ne dirigáljon, azt még egy szerkesztőnek sem lehet,bár
    sosem lehet tudni ezzel az „ésszel” ott még sokra viheti.
    Egy „demokratikus lapnál”csak a bólogatók szólhatnak hozzá,szerintem ez dög unalmassá és színvonal alattivá tenné a
    lapot.
    Kovács Évával nem vitatkozom tényeken,de közlöm,hogy csak
    egyszer kaptam 13-ik havi nyugdíjat,mert később rögtön visszavonták,nem voltam még 62 éves bár munkaviszonyom alapján nyugdíjra jogosult,később meg azt találták ki,hogy csak „töredéket”
    maximum 80.000Ft-ot kaphat valaki,akinek magasabb a nyugdíja az is,tehát nem „13”haviról van szó!
    Ez választási csalás „etetés volt”.

  • Ja,hogy miért vettem fel?Gondolom legalább annyira megérdemeltem mint mások….
    Egyébként Kovács Éva amnéziás,ugyanis sokadszorra mondom,hogy
    a következő parlamenti ülésen 13-órakor a kezdéskor
    Orbán felszólalt.
    Jó lenne ha a kommunizmus üldözötteinek a sérelmeit is ennyire a szívükre vennék,ugyanis a Terror Házánál a
    bunkó ellenzék „elfelejtett” megemlékezni,míg Orbán megemlékezett a holokauszt áldozatairól.Na ez a nagy különbség,tudomásul kellene venni,hogy netán keresztények is vannak a világban egy páran… és az is tény,hogy volt egy pár zsidó ÁVH-s is annak idején,csak legyünk tárgyilagosak,ha nem hagy ki az emlékezet…..

  • Marcsa nyuszika, persze, hogy voltak zsidó ÁVÓs is, csak éppen azok nem tartották magukat zsidónak. Azt a korszakot, -ami persze úgy volt ronda és gonosz, ahogy – arra a pár zsidó származású ÁVOs-ra verni egyszerüen ostobaság és rosszindulat.

  • Boda Marcsi!

  • Boda Marcsi!Ön megint össze-vissza beszél!Már nem emlékszik a tényekre s ezért nem vitatkozik.A leirása alapján amennyiben ön már akkor rendes nyugdijjat kapot akkor kapta a 13.dik nyugdijat.Nézzen utánna legyenszives.Ugy gondolom hogy hasonló koruak vagyunk s én is kaptam.A 80 e Ft a Bajnai kormány idejére esik akkor maximálták a nyugdijat.Majd 2010.ben el is vették.Mielőtt össze-vissza beszélünk nézzünk utána.S ujra leirom hogy aki 1998.dec.31-ig nyugdijban volt az a nyugdijkorrekciót is megkapta.S amennyiben ön akkor már nyugdijban volt akkor ön is.Az a csalás,csusztatás amit itt ön müvel!Az hogy ön fölvette.mert megérdemelte?Ezt nem értem,hogy volt lelkiismerette a komcsiak által adott pénzeket felvenni,ja a pénznek is szaga?Látja ez a különbség önök és a komcsik között!Sokkan amikor megtudták hogy válság van az utolsó évben visszautalták pénzüket s ön meg felvette!Itt aki amnéziás az ön az,hiszen semmire nem emlékszik,csak rögtön támad,szélsősségessen gyülölettel válaszol!S ugy vélem hogy ez minősiti magát a személyt is.Én önre nem haragszok,mert nem tudja mit beszél,hiszen egy beteg embernek az ember begbocsájt,de még a bünösnek is!Ez a különbség a mi fajtánk és az önök fajtája között!Karácsony közeledtével kérem hogy ha mint keresztény,ahogy nyilatkozta legalább most a szeretett ünnepe előtt gyónjon meg,ne menjen át ilyen gyülölettel teli szivvel az új évre!Köszönöm.