Egy liberálissá züllött parasztivadék töprengései (3. rész)

2012 december 14 8:52 de.9 hozzászólás

Úgy áll a dolog, mintha kezdene megvalósulni ebben az orbánista unortodox demokráciánkban – amit elég okunk van inkább autokráciának, vagy antidemokráciának illetni – , egy olyasféle jelenség, amit nevezhetnénk, mondjuk „láncszolidaritásnak”. Történt ugye, hogy Kósa polgármester-törvénykitaláló-megmondóember pártfogoltja, Gulyás Gábor annak ellenére lett a Műcsarnok igazgatója, hogy aláírásával kiállt a nagy elszámoltató Budai által alaptalanul megrohamozott liberális (kódolt zsidózás) filozófusok mellett. Akkor ezen sokan csodálkoztak, némi pozitívumot beleképzelve kulturális dolgaink állásába. Mára aztán minden kiderült, pontosabban bealkonyult. Sötét árnyék vetült mindenre, hiszen jött Fekete György, a nagy kulturinkvizitor, hitbizományba kapván – egyebek mellett – a Műcsarnokot is, és természetesen (?) bábjaként kívánta kezelni Gulyás Gábort, aki erre nemes egyszerűséggel lemondott. Hiába, nem az a dróton rángatható típus, mint sokan mások. Most aztán őmiatta, pontosabban, érte tiltakozik több, mint ötven művész, és közéleti ember. Azt még nem tudni kik is ők, van-e még munkájuk, és ha igen mellettük kik fognak majd kiállni, aláírni, vagy fölemelni a szavukat. I tak dálse…i tak dálse, ahogy a művelt orosz mondja.

Részlet Galambos Tamás Nagy Imre újratemetése című képéből, ami a Fidesz alaptörvényének egyik illusztrációja

Még az is lehet, hogy Gulyás előre tudhatott valamit, azért időzítette a mezőszemerei „agroart”-os performanszista művész kiállítását erre az időre. Milyen sokat sejtetően, szinte kajánul virít nevének öt betűje a Műcsarnok oszlopai között. Hogy aztán kinek mennyire BUKTA, ami történt, történik, azt majd eldönti az idő, bár én már el is döntöttem. Sötét napok járnak a magyar kulturális életre, és biztosak lehetünk benne, hogy az egykori MSZMP-irodák, meg pártházak obligát belsőépítésze a kommunista korban kegyelt Fekete újbóli tündöklése nem fogja beragyogni kultuszlétünket.

Az oktatásügy területén viszont minden rendben, mindössze néhány ezren tüntettek az elmúlt napokban az ország majd minden részén középiskolások, főiskolások, egyetemisták, és ezek szülei, mert kicsit meglepte őket pártunk és kormányunk pálfordulása tandíj ügyben. Nincs azonban semmi baj, mert a (teljes) költségtérítéses oktatás föltalálója a hétvégén újra itthon lesz, és elrendezi ezt a kis problémát. Hoffmann tanárnőt majd jól leteremti, – esetleg lapátra teszi – hogy mindössze tízezer hallgatót képzel államilag támogatott képzésben részesíteni, és aztán majd előáll a megoldással. Hogy az mi lesz, azt még nem tudhatjuk, de, hogy az ő gyerekei nem maradnak ki a támogatottak köréből, az egész biztos. Az agyonadóztatott-szorongatott bankok már fenik a fogukat, hogy kedvezményes diákhitelt osztogassanak, amiből majd fussa a költségtérítésre.

Egyébiránt „erős hete” volt a kormánynak. Ezt maga a Vezér mondta. Hétfőn lezavarták a költségvetést, szerdán rádumálták a szolgáltató cégeket, hogy lennének olyan kedvesek olcsóbban árulni a gázt, meg a villanyt, meg a hőt, (a vizet vajh, miért nem?), másnap ripsz-ropsz megoldották a minimálbér ügyét, és a hétvégén a felsőoktatás dolgát is gatyába rázzák, ahogy azt egy tökös-magyaros- centrális erőtől duzzadó kormánytól minimum elvárható. Hová is lennénk, ha elkezdtek volna hatástanulmányozni, vagy egyeztetni, alkudozni az érintettekkel, vagy ne adj isten az ellenzékkel. Képzeljük csak el mennyi időbe tellett volna az ilyesmi, ne beszélve arról, mekkora palávert csaptak volna az ellenérdekeltek. (Ilyenek persze valójában nincsenek is, csak megtévesztettek vannak, akik (még) nem értik, hogy amúgy minden az ő érdekükben történik.

Csak emígy nem…

9 hozzászólás

  • HILLER-ék tudtàk,hogy igyfog ez történni,azért hagyott 5 Milliàrdos szàmlàt az utodjànak örökül,szerinte „ötletekkel is lehetne” fàbol vaskarikàt csinàlni-Ö sajnos nem tudott-.
    Gulyàs Gàbor annyi nemességgel talàn tartozik az Öt visszakövetelöknek,hogy -én akartam tàvozni-.

  • Gulyás András
    Hanyas vagy? Ötvennégyes? akkor félszavakból is megértjük egymást. Gratulálok.
    Dénes ERŐS
    Gyengébbek kedvéért az illusztráció a Nagy Imre újra temetéséről készült képből egy részlet. Egy KAMÉLEONT ábrázol. Soha jobb és kifejezőbb jelképet. A képen a nagysága többszöröse a szónokoló Orbánnak. Aki „hősiesen” kikergette az oroszokat – akik már éppen átlépték kifelé a határt tőle függetlenül is! Jellemző az „intelligenciájukra” hogy még ki is állították a képet, és belevették a Tákolmány díszkiadásába!
    Hiller 5 milliárd adósságot hagyott? Akkor ahhoz képest hogyan minősítsük Orbánt, aki többTÍZmilliárdos megszorítás mellé pluszban becsempészett MÉG 11 mrd-os megvonást a jövő évi költségvetésbe?

  • A legvégéről lemaradt a híres-hírhedt bemutatkozása a minden-jót-ígérőnek :

    ( Na jó..a huszonhét év kissé túlzás , a többi stimmt. Főleg a saját reptér..pardon…haza szétbombázása, mert az olcsóbb mint bevetésre repül…izé.. dolgozni érte.)

  • Előbb kissé kimaradt a poén kettő írásjel miatt , ezért megismétlem engedelmetekkel :

    Tehát a teljes hozzászólásom :
    A legvégéről lemaradt a híres-hírhedt bemutatkozása a minden-jót-ígérőnek :
    ” Nevem Milo Minderbinder Uram és 27 éves vagyok ”
    ( Na jó..a huszonhét év kissé túlzás , a többi stimmt. Főleg a saját reptér..pardon…haza szétbombázása, mert az olcsóbb mint bevetésre repül…izé.. dolgozni érte.)

  • kekec
    2012 december 14
    4:37 du.
    hehehe
    déneske tényleg a gyengébbek közé tartozik:-)))

  • Naja.
    Dénesskének nem erőssége az észbeli képesség.

  • Ille”Úr”!
    Ejnye-ejnye mindenki gyengébb,aki többet tud,vagy netán az igazat írja.Hát ez és Geyza,meg Nyilas magát minősíti,amit
    egyébként saját személyében is következetesen megtesz!…..
    Aki a primitív,buta és trágár „hódolókat” megtűri az magát
    mínősíti!
    Az a baj,hogy egyes témákról már nem is érdemes vitatkozni,mert maguk semmilyen kritikát nem viselnek el és még azt sem veszik figyelembe,ha valaki a jelenlegi itthoni
    helyzettel illetőleg a kormánnyal nem elfogult és több dologban osztja a véleményüket,de nem hazaárulóként és
    sokszor felkészületlen,hazájának illetőleg a népének(ha tudja mit jelent ez???)ártó „demokrataként”,ha tudja mi a demokrácia?!!!!

  • Ille István
    2012 december 15
    1:03 de.

    Ezzel a hozzászólásoddal csupán önmagadat minősítetted.
    Te voltál az ellenzék.hu atyaistene?
    Nem csoda, ha megszűnik.

  • Geyza!……..Az ismétlés a tudás anyja.Még párszor leirhatnád,hogy tudd miről is irsz.