Montreáli Holokauszt Emlékközpont: vegyék le Magyarországot a biztonságos országok listájáról!

2012 december 17 10:57 de.56 hozzászólás

A Montreáli Holokauszt Emlékközpont nyilatkozatban kérte Kanada szövetségi kormányát, hogy vegye le Magyarországot a pénteken Jason Kenney bevándorlási miniszter által közzétett biztonságos országok listájáról. A montreáli szervezet már a C-31-es emigrációs törvény elfogadása előtt figyelmeztette Stephen Harper miniszterelnök kormányát afelől, hogy ha egy kormány demokratikusan lett megválasztva még nem jelenti azt, hogy a kisebbségvédelem mellett tör lándzsát. „Szervezetünk aggódik amiatt, hogy a kanadai kormány olyan országból származó menekült-kérvényezőket is elutasított–mint amilyen, például, Magyarország–ahol szélsőjobboldali mozgalmak büntetlenül követnek el erőszakos cselekményeket és ahol egy parlamenti képviselő nem régen a zsidók listázását követelte”–nyilatkozta Daniel Rabinowicz az Emlékközpont kuratóriumának nevében.

A Montreáli Holokauszt Emlékközpont múzeuma / The History Education Network – Histoire et éducation en réseau

A szervezet elmondta, hogy önellentmondásos helyzet állhat elő az által, hogy Magyarország is szerepel a biztonságos országok listáján, mivel 2011 januárjában Kenney azt ígérte a zsidó közösségnek, hogy Kanada nem követi el ugyanazokat a hibákat, melyekre a II. világháború ideján sor kerületek, azaz: nem marad néma a kormány, amikor veszélybe kerülnek kisebbségi csoportok és nem zárja be kapuit a menekültek előtt. ” A kanadai kormány vegye figyelembe Európa egyes régióiban történő ember jogi problémákat, valamint az egyes csoportok – köztük a magyarországi zsidók és romák – ellen elkövetett ellenséges cselekedeteket”–áll az  angol nyelvű közleményben.

Magyarországon kívül még valamennyi európai uniós tagállam is felkerült a biztonságos országok listájára. Ez annyit jelent, hogy a kormány nem tartja valószínűnek, hogy innen menekülni kényszerülne bárki, ezért ha valaki mégis beadja kérvényét, az felgyorsított elbírálásra számíthat, egészségügyi ellátásra és fellebbezésre viszont nem.

1979-ben alakult a Montreáli Holokauszt Emlékközpont. Nem kizárólag a Holokauszt történetet ismerteti, hanem felszólal az antiszemitizmus, a rasszizmus és a kirekesztés ellen. A központ holokauszt múzeuma 7,500 tárgyból álló gyűjteménnyel várja az oda látogatókat. A Kanadai Magyar Demokratikus Charta – melynek székhelye szintén Montreál – már felvette a kapcsolatot az Emlékközpont kuratóriumával és a két szervezet vizsgálja az együttműködés és eszmecsere lehetőségét.

56 hozzászólás

  • Geyza,

    Ebben egyet ertek veled. Vegyek le Magyarorszagot a biztonsagos orszagok listajarol.
    Fogadja be Kanada az osszes cigany es zsido szarmazasu, magyarul beszelo embert, aki nem erzi jol magat Magyarorszagon. Nekunk csak jobb lesz. Tartsak el oket a kanadai adot fizetokon.

  • Egyetértek.

  • http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/16/igy-mukodik-a-kubatov-lista/
    még hogy nem vagyunk egy biztonságos ország?

  • Még a saját tárgyilagos kormányuk TÉNYEKEN!!!!alapuló
    véleményét,döntését is megvétózzák!!!!!!.
    Hát ez gyönyörű!
    Magyarország egy demokratikus,biztonságos ország,amennyiben
    valamely kisebbség ellen jogtalan és sértő támadás történik
    akkor jogi,rendőri eszközökkel fellépnek.
    A kormányuknak és a védelmi miniszternek is elege lett abból,
    hogy sokan minden üldöztetés és megkülönböztetés nélkül,a munka nélküli jólét reményében kirohannak,mert képtelenek
    sőt nem is akarnak beilleszkedni.
    Erre mi történik:egyes szégyentelen,hazug „valaha magyarok”áskálódnak minden normális ítélő képességű országgal még a saját „újonnan választott”hazájukkal szemben is.
    Hát ez minősíti ezeket a „szegény menekülteket”.
    Reméljük minden aljas,hazug próbálkozásuk eredménytelen lesz.Szerencsére egyre többen rájönnek,milyen emberek az ilyenek.

  • Mohai, nem azért mondom, de eddig még azok az országok, ahol mindenképpen túl akartak adni pl. zsidó állampolgárain is, pont magukat rugták fenéken vele. Az országot megfosztották intelligenciájától, értelmiségétől, pénzügyi szakértöjétől, szinészeitől, és íróitól. Egyszóval, a lelkétől. A szegény Romák meg ott állnak és dideregnek ettől a tömény mocskolodástól, ami őket éri.
    Tudod Mohai, én hiszek a lélekvándorlásban, így csak azt kivánom Neked, hogy következő életedben szüless az általad emlitett és utált kissebbségek közé.

  • Mellékesen jegyzem meg, hogy 68-ban Lenygelország rugdosta ki zsidó honfitársait. Miután a legnagyobb többsége egyetemet végzett ember volt, igen sokan közülük, Svéd országban, majd Kanadában kötöttek ki. Ezek között volt mérnök, zongora művész, orvos, fizikus, és még ki tudja mennyi más. Tény: Lengyelország vesztesége Kanada nyereségévé vált. Viszont meg lehetett nézni Lengyelország közgazdaságát utána.
    Ennél még Kádár is okosabb volt, mert értékelte hazai „zsidóit”, tudva tudván, ha kirugja öket csödbe megy az ország.

  • Egyetértek a cikkben emlitett tiltakozàssal.
    -Tudja, B.M.,meg hivei: kanadaban olyan a rendszer, hogy ha az àltalunk vàlasztott kormàny, aki minket: àllampolgàrokat szolgàl, és mi vagyunk a munkaadoi,mi tartjuk el öket ; szoval ha a kormànyunk hibàsan értelmez akàrmit: azt mi: àllampolgàrok-hogy pontosan idézzem magàt:- „megvétozzuk”. Ha esetleg nem sikerülne a vétojogunkat hallatni és elfogadtatni: az is lehetséges: de némàn àllni nem fogunk.
    Szégyen-gyalàzat, hogy a magyar szociàlis problémàkat fajelmélettel magyaràzza,magyaràzzàk, szégyelljék magukat, de tudom: olvasva a maga és magàhoz hasonlo emberek reagàlàsàt az itt megjelent cikkekre-témàkra: hogy a gyülöletet az anyatejjel szivtàk magukba. Nagyon szomoru.

  • Annamária!
    Szó sincs fajelméletről,megint kiforgatják a szavaim.
    Itthon sok zsidó barátom,ismerősöm van és cigány származású is akikkel jó viszonyban vagyok.
    Több itt megjelent cikkel ők sem értenek egyet és csodálkoznak…..
    Arról nem tehetünk,hogy a menekültek többsége ebből a rétegből került ki és ők támadják folyamatosan az országot,
    ez tény,ha mohamedánok,katolikusok lennének akkor sem lenne
    „áldásosabb” a tevékenységük.
    Jó lenne,ha azt olvasnák amit írok és nem forgatnák ki a szavaim.

  • Kopacsi,

    Ne gyere mar elo a zsido intellivel. Magyarorszag elso NOBEL DIJAs embere Fulup Lenard volt . !905-ben kapta, joval a zsidok elott. Einstein tole lopta a tudomanyat. De ezek a zsido szarmazasu tudosok meg otthon kaptak a tanitast. Wigner a halalos agyan is Vorosmarty-t olvasott. Ok teged es az egesz kmh-t szegyennek tekintenek. Azok is vagytok, a mazsihisszel egyuttt.

    Geyza az atok visszaszall!!!!!!!!

  • Értem én Mohaikám, hogyne érteném, Világos, mint vakablak, hogy szerinted Wigner a halálos ágyán, Vörösmartyt olvasott és közben szégyenkezett a Kanadai Magyar Hirlapirói miatt.
    Jelzem, Anyósom, 87 éves korában pedig Adyt szavalt. Gondolod, hogy ö is zségyelne minket? Nem hiszem, mert ő meg a halálos ágyán azt bizta rám, hogy irjak csak nyugodtan.

  • No, ki gondolta volna, hogy ennek a Ch. Adam-nak vannak épkézláb ötletei is! Végre, Kanada vegyen le minket arról a listáról amiről csak akarnak, nekünk idegen az anglo-saxon világ, nincs közös nevezőnk, vigyék innen amijük van, fogadjanak be akit csak akarnak! Sőt, követeljük, hogy fogadják be a menekülő magyar-román-szerb-bolgár-szlovák szinti/roma/cigányokat! Már régen mondta a Hofi, hogy „..csak nem adhatunk mindegyiknek hegedűt!” Azért örülnénk annak is, ha a cián-technológiás erdélyi(Verespatak,Felsőcsertés) aranybányáikat is bezárná a Gabriel Resources és a European Goldfileds, tudják azt, amit az űrből is lehet látni, mert akkora a pusztítása, Kanada már okozott nekünk cián-katasztrófát egyszer, ne kelljen megvárnunk a következőt!

  • Nem ertem miert hianyzik a fele a hozzaszolasnak.

  • Varga

    benned meg milyen pusztitast lehet vegezni, azutan, hogy agyhalott vagy?

    Mohai

    ez egy demokratikus lap, a neonaci szovegeddel mashova pofatlankodjal…

  • Mitakarsz mán megenn idióta Mohai ?
    Fejcsed ki miért emlegettél fel.
    Vagy inkább ne.
    (Bűze van annak amit írsz.)

  • Visszaterve a kanadai riportfilmhez, az a velemenyem, hogy Kanadat igazabol nem erdekli, mi a helyzet Magyarorszagon, kiadtak a feladatot, hogy keszitsenek VALAMI riportfilmet a romahelyzetrol es ez elkeszult, ki lehet pipalni meg akkor is, ha az egesz film ugy, ahogy van egy nagy baromsag…egy mellebeszelo informaciomaszlag, ami ugyesen kikeruli a lenyeget azt, hogy Magyarorszagon manapsag mindenki menekul csak az nem, akit lefizetnek vagy aki nem tud mar kora, iskolazatlansaga, betegsege stb miatt mozdulni…azt, hogy a szelsojobboldalt maga a kormany szulte, okkal, eppen ezert esze agaban sem lesz a nemzetkozileg elfogadott demokratikus elveknek megfeleloen elitelni,sot vedoszarnyai alatt fejti ki a ciganyok, buzik, zsidok, allitolagos kommunistak elleni hadjaratot, gyilkossagokat. En is ugy latom, hogy Kanadanak azert ennel komolyabban kene vennie a jelzeseket es alaposabban korbejarni a temat, amirol filmet keszitenek, es amiben donteseket hoznak, mert igy csupan feluletes hirhajhaszasnak tunik tenykedesuk, valosagos problemamegoldas helyett…

  • Azt szeretném, ha a jobboskák visszaolvasnák, és értelmeznék a hozzászólásaikat! Persze, nem vagyunk fasiszták, meg fajgyűlölők, csak mocskos rasszisták, akik legszivesebben megint a Dunába lövetnék az ellenségeiket. Az ellenségeiket, a magyar társadalom többségét……….Hogy fogjátok ti majd ezt néhány év múlva szégyellni! Csak figyelmeztetnék: a szó elszáll, de a hozzászólás megmarad!

  • Mohai nem is véletlen, hogy Ön épp Philipp Eduard Anton von Lenard-ot hozza fel „magyar” példának, akinek apja Philipp von Lenardis, anyja pedig Antoine Baumann volt. Mindkettő német ajkú, németül beszélő ember volt, tiroli felmenőkkel. Nincs is ezen mit csodálkozni, hogy Philipp Eduard Anton von Lenardot hozza fel példának, aki a náci ideológia egyik fő támogatója és proponálója volt, aki ennek okán is Einstein németországi munkásságát minden eszközzel megpróbálta lejáratni. Ki a következő MAGYAR példaképe Önnek a Nobel-díjasok közül. Tárgyaljuk meg azt is! Üdvözlettel,

  • „A kanadai kormány vegye figyelembe Európa egyes régióiban történő ember jogi problémákat, valamint az egyes csoportok – köztük a magyarországi zsidók és romák – ellen elkövetett ellenséges cselekedeteket”–áll az angol nyelvű közleményben.”

    A magyarországi magyarok ellen elkövetett ellenséges cselekedetek valahogy kimaradtak a fenti tacepao-ból.

    A kanadai kormány tisztességesen ítélte meg, amit kellett. Nyilván megfelelő és hitelt érdemlő módon járt utána a dolgoknak.

  • todor48
    2012 december 17
    8:45 du.

    Nem kell messzire menned, elég, ha visszaolvasod Geyza-t, Libás Misit, vagy Csipke Rózsika-t vagy legújabb nevén Nyilas Misit. Vagy akár Asher Alexander-t.

    Érdekesek a hozzászólásaik:)
    „Hogy fogjátok ti majd ezt néhány év múlva szégyellni! Csak figyelmeztetnék: a szó elszáll, de a hozzászólás megmarad!”

  • Nyilas Misi
    2012 december 17
    7:26 du.

    Jól mondod Libás Gedeon.

    „az egesz film ugy, ahogy van egy nagy baromsag…egy mellebeszelo informaciomaszlag, ami ugyesen kikeruli a lenyeget”

  • Nyilas Misinek: teljesen egyetértek a dec.17.@7:26-os hozzàszolàsoddal-pàr nappal ezelött HunCanada is tul.képpen ugyanezt mondta,hogy sajna Kanada föuri grandezzaval elintézte – letudta a magyarorszàgi problémàkat.
    -Valoban érkekes és tanulsàgos a hozzàszolàsokat olvasgatni, azoknak pedig, akik kanadai menekültjogot kérnek , érdemes kinyomtatni és bemutatni a tisztviselöknek akik a döntéseket hozzàk, – jo 5-let volt todor48-tol ezt megemliteni.

  • Sziasztok! Segítsetek! Hol találom a Holokauszt Emlékközpontot Montrealban? Cím?

  • dakota

    igen, en tudom a lenyeget, elszaporodtak az orszagunkban az ilyen naci patkanyok, mint te…

  • Dikici-Dakici :
    Picinyem maga csak necsinájjon nekem programot jó ? Főleg ne évekre előremenőleg , köcce.

  • @abryzoli: google …van térkép is, de azt nem sikerûlt idevaràzsolnom
    Montreal Holocaust Memorial Centre
    Directions
    The Montreal Holocaust Memorial Centre is a museum in Montreal, Quebec, Canada, dedicated to Holocaust education and awareness. It was founded in 1979 by a group of Holocaust survivors and facilitated by the philanthropy of Steven Cummings. Wikipedia
    Hours:
    Sun 10am-4pm
    Mon-Tue, Thu 10am-5pm
    Wed 10am-9pm
    Fri 10am-3pm
    Sat Closed
    Address: 5151 Chemin de la Côte-Sainte-Catherine, Montreal, QC H3W 1M6
    Phone: (514) 345-2605

  • Andrási Sándor

    Tökéletesen egyet értek azzal a követeléssel, hogy Magyarországot nem biztonságos országgá nyilvánítsák: Mert ebben az esetben esély nyílik arra, hogy nagy arányú cigány bevándorlás indul Magyarországról Kanadába.
    Miután Magyarországon csökken a fenti etnikum száma, Mo.-on a közbiztonság javul. Az anyag megmaradás törvénye értelmében Kanadában viszont romlani fog, aminek következtében a kanadai állampolgár megértőbb, empatikusabb lesz Magyarországgal szemben. Kész haszon mindkét államnak, a kibe)vándorlóknak szintén.

  • Andrási Sándor

    Tudom, kedves Kopácsi, hogy bölcs vagy, de azért egy aprócska momentumra szeretném nagyrabecsűlt figyelmedet felhívni: Lengyelország és Magyarország gazdasága között ég és föld a különbség. Na vajon kinek a javára, na vajon miért?

  • Jávorszky Mária

    Bizony, Magyarország nagyon nem biztonságos, az előjelek szerint, rövid időn belül már életveszélyes lesz.Ezért siessenek kifelé magyar földről Isten barmai!

  • Jávorszky, menekülsz MO-ról? És ki fog téged befogadni?

  • Véleményem szerint a montreali Holocaust szervezetnek SEMMI köze sincs a magyarországi cigány problémához. Gondolom, az KMH szerkesztői tüzelték fel őket, ami jellemző rájuk!

  • A kanadai kormànynak vannak beosztottjai magyarorszàgon,igy elsökézbeli informàcioi is,valoszinüleg nem ràbeszélésre és nem befolyàsolàsra hoznak döntéseket.

  • Figyelö figyelmébe ajànlanàm jobban figyelni és informàlodni:
    a Vészkorszaknak NEM CSAK zsido àldozatai voltak, hanem CIGÀNY àldozatai IS,és kommunista àldozatai IS, meg becsületes romai katolikus emberek,papok és apàcàk IS és még sok-sok ÀRTATLAN ember.
    Ezért foglalt àllàst a Holocaust szervezet.
    Az àrtatlan emberek védelmében emelték fel a szavukat.
    A KMH szerkesztöit meg lenne szives nem piszkàlni àllandoan.

  • Erős úr, tudok róla,. Magam is konzultáltam velük még 1998-ban, amikor a torontói Roma központ megbizásából 5 hetet tartozkodtam MO-on adatgyüjtés céljából. Csak elfelejtették velem közölni, hogy ugyanabban az időben a kandai kormány meghívására, pont 4 személy tartozkodott Kanadában, egy illegálisan szervezett és lefolytatott „minta” per tanuiként, bizonyitandó, hogy bár a Romákat Mo-on valóban éri diszkrimináció, de azt a állam folytonosan igyekszik kezelni. Fel is soroltak több dokumentumot, hogy a Magyar állam mennyivel járul hozzá a kisebbségek segitségére. Csak úgy röpködtek a milliók, persze nem dollárban, hanem forintban. A probléma ezzel csak az volt, hogy az összeg lebontva így nézett ki:pl, amíg a németnyelvű közösségnek havonta jutott volna személyenként 250.00 FT, addig a romákra, fejenként 9 azaz kilenc forint. (Mondtam is mindjárt, hogy remélem, nem költik el egy helyen.)
    Persze akkor MO éppen az EU tagságáért ácsingozott, így Kanadától is kapott egy csomó pénzt, hogy rendezze a kisebbsége dolgait, ami persze érzékeny pontja volt az EU tagság feltételéhez. Hogy ez az összeg aztán kinek a zsebébe vándorolt, azt persze jó lenne tudni.

    De kutatásom elvitt pl. engem a Kisebbségi Ombudsman irodájába is, (aki éppen akkor volt Kanadában a fent emlitett minta per tanujaként), de a helyettese megnyugtatott engem, hogy szerinte a romák semmiféle diszkriminációnak nincsennek kitéve. Mondtam, remek! Akkor magára, meg az egész bagázsra most már nincsen szükség, menjen haza, zárja be maga mögött a kaput és dobja a kulcsot a szemétbe. Milyen furcsa az élet? A helyettesnek rögtön eszébe jutott, hogy azért vanna itt problémák, és elhalmozott egy nagy doboz dokumentummal is, amit aztán a MO-i Helzinki Human Rights Watch MO-i irodája is megerősitett.

  • Dakota,Figyelő,Jávorszky!

    ők mindennel foglalkoznak,amihez semmi közük,de legalább
    megfelelően tájékozottak lennének és ne a kocsmából” elázva”
    szövegelnének,mert józanul is primitívek.
    Hát ez van……Nem kell tőlük sokat várni!

  • Kedves Kopàcsi Judit és Christopher!
    Miért nem irattàk ezta cikket Bogdàn Gézàval? Bogdàn urtol valoszinüleg értékesebb informàciokat kaptunk volna.

  • Kopacsi!
    Meg azt gondolod,hogy valaki is elhiszi a hosszo bejegyzesednek megcsak toredeket is??? Na ne….Ha fele is igaz lenne, akkor nem kellett volna repulore szallnod,hogy vissza menj Canadaba. Ugy rugtak volna ki az irodabol(no meg az orszagbol),hogy Canadaig repultel volna.

  • pont most vegyék le, amikor a magasságos KMOSz is külön cikkben áradozott erről a minősítésről?
    ők csak tudják, magyarország biztonságos-e, vagy sem?
    mint ahogy jimbo – neked itt is figyelmedbe ajánlom, kicsi huszár: argumentum ad hominem – dakota, jávorszky, boda és a többi turulban született agyonmagyar:-)

  • te judith!
    világosíts már fel: ezek von haus aus ennyire sötétek, vagy keményen gyúrtak rá, és sorban oltogatták ki elméjükben a még világító biteket?
    mondjuk, sok munkájuk nem lehetett vele:-)))

  • Dénes ERÖS
    2012 december 20
    4:26 du.
    na majd csak figyelj, picinyem, ÉN milyen cikket sikerítek ebből a témából!
    ne is gyere azzal, hogy ki a fene kíváncsi rá?
    az elsők között fogod elolvasni, mert te egy kis mazochista vagy:-)))

  • Egyetértek a felvetéssel!Kiegésziteném hogy minden dolgozni tudó,szakmával rendelkező hovatartozás nélkül segitse és szabad bevándorlást adjon mindenkinek!Sok nem roma származásu szeretne kimenni,dolgozni,a kanadai kormánynak hasznára válni!Ők nem pénzt,segélyt kérnek,hanem dolgozni,hogy a családjuk megélhetését biztositani tudják!Hiszen a mai hatalom intézkedései miatt 4 millió koldus országa lettünk!Ehez kérném a segitségüket és megértésüket!

  • Rasidom, azt gyanitom, hogy ezek már eleve így születtek, és baltával verték a fejükbe a „tudást”. Csak közben a balta miatt egy kis lyukon, az a pici is eltávozott, amivel születtek. Az meg különösen tetszik, amikor úgy vitatkoznak, hogy eleve engem tartanak hazugnak. Persze tisztességes és logikus cáfolat nuku. És persze azt sem értem, hogy kik is lettek volna azok, akik engem 1998-ban Mo-ról és melyik irodából is rugtak volna ki? Ja, arról értesültem, hogy utána Orbán elvtárs állitólag fekete listára tett, de hogy ez pontosan mit jelentett, fogalmam sincs. Jimbó pedig fel sem tudja fogni azzal a pici maradék eszével, hogy mekkora nemzetközi botrány lett volna belőle, ha egy ujjal is hozzám ér ott és akkor akárki is.

  • Csokolgasd oket Kopacsi…

    Tömegverekedés Szigethalmon – sportolókat késeltek a cigányok – a „rendőrség” (egy kivételével) futni hagyta őket

    Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki egy szigethalmi szórakozóhely előtt szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

    A két áldozat két élsportoló, egy MMA- és egy ökölvívó magyar bajnok, akik a barátaim, és egy WC-használaton durrant ki az egész… A retkes genyók bementek, és mivel tele volt a WC, meg lettek kérve, hogy várjanak egy kicsit… Ekkor kezdődött a pofozkodás, amiben a sportolók jobbnak bizonyultak. Hamarosan előkerült több kés, mert kb. 40 féreg nem bírt 15 élsportoló kemény sráccal…
    Első kézből tudtam meg, hogy amíg a szórakozóhely emeletén a rend éber 25 kilós őre a magyarokat b@sztatta, kérdezgette, és vegzálta, köztük a barátom és egykori sporttársam lányát, az egyik áldozat nővérét és egy barátom babáját, akik a kedves barátom fiát látták el remegve a rendelkezésre álló eszközökkel, és üvöltött a barátom kedvese a rendőrrel, hogy hívjon erősítést, ez alatt szúrták úgy hasba a másik, MMA-bajnok srácot, hogy a máját és a beleit kellett műteni, és azóta is altatásban tartják! Hát ennyit a magyar bűnüldöző szervek korrekt munkájáról, hozzáértéséről, affinitásáról és kompetenciájáról. A szigetszentmiklósi kapitányság ismét kitett magáért szakszerű és a vétlen állampolgárokat védő intézkedési protokoll tekintetében.
    Az egyik áldozat édesapja azt írja Facebook-oldalán, hogy a fia jobban van, de a másik megkéselt fiú továbbra is lélegeztető gépen. Ő is megerősíti: cigányok szúrtak.

  • Csologasd oket Kopacsi..

    Cigányok vertek félholtra karácsony előestéjén egy kishegyesi magyar fiút

    Ritkán tapasztalt brutalitással verték félholtra a kishegyesi Kátai Csabát karácsony előestéjén. Az ügyben nyomoz a rendőrség, s mint a Magyar Szó megtudta, a napokban szembesítik a lehetséges elkövetőkkel, akik közül csak egyet látott igazán, emellett egy női hangot hallott.

    – Vasárnap hajnalban hazafelé tartottam a Babcsányi utcán. A Nyár utca kereszteződésénél egy embercsoportot láttam a járdán, akik közül az egyik szidni kezdte az anyámat, és én visszaszóltam, hogy ezt nekem mondja-e. Se szó, se beszéd, az egyik azonnal felém jött és ütött is, én persze védekeztem, vissza akartam vágni, de a hátam mögött teremtek a többiek, lefogtak, a földre löktek, majd ütni és rugdosni kezdtek. Megpróbáltam védeni a fejemet, de szétfeszítették a kezeimet, és arcon rúgtak. Talán három-négy fiú volt a társaságban, meg egy női hangot is hallottam. Percekig, talán húsz percig is rugdostak és vertek, a fülemet szinte letépték, a végén már arra kértem őket, hogy ne bántsanak, de azt mondták, csak akkor hagyják abba, ha veszek nekik egy üveg italt. Különben agyonvernek. Végül elvették a pénzemet meg a telefonomat is, de azt másnap megtaláltuk az árokban. Valószínűleg megijedtek, mert folyamatosan csörgött, az öcsém keresett, sokallta, hogy nem érkeztem még vissza hozzájuk. Egy idő után leültek az árok szélére, és azt mondták, megölnek – meséli a 21 éves áldozat.
    Arra a kérdésünkre, hogy hogyan ért véget az összetűzés, Kátai Csaba a következőket mondta el:
    – Nem tudom, mennyi időt töltöttem az árokban, amikor az egyikük megkérdezte a másiktól: „Mikor megyünk Orahovóra?” Magyarul beszéltek. Azt, aki először ütött, a beszéde alapján romának vélem. Egy idő után otthagytak, és kimásztam az árokból, és elmentem öcsémhez, aki egy társasággal volt a Liget utcában. Azt sem tudom, hogyan értem oda. Amikor megláttak, kocsiba ültettek, és bevittek az egészségházba, ahol azonnal értesítették a rendőrséget is, majd beszállítottak a verbászi kórházba, ahol visszavarrták a fülemet, megvizsgálták, hogy vannak-e töréseim, fejsérüléseim – meséli Kátai Csaba.
    A szülei természetesen csak azért fohászkodnak, hogy a fiatalembernek ne maradjon tartós sérülése, mert jelenleg a fülére rosszul hall, és a sérült szemére se lát rendesen. Ők mesélik azt is, hogy az orvosok – elmondásuk szerint – rég láttak ilyen brutálisan megvert fiatalt.
    A faluban az a hír járja, hogy valószínűleg ez a banda próbált betörni a Vadász kocsmába is, de még ott volt a pincér, aki a bevételt számolta, ezért onnan eloldalogtak.
    (Magyar Szó)

  • Kopacsi!
    „mekkora nemzetközi botrány lett volna belőle, ha egy ujjal is hozzám ér ott és akkor akárki is.”
    Boduletes fontossagot tudsz magadnak tulajdonitani.
    Azt hiszem meg a kutyak sem haraptak volna meg.

  • Frank
    2013 január 3
    5:34 du.
    hehehe
    autentikus hírforrás, nem kétséges. no meg, olyan életszerű is.
    mégis, mi köze a postban megírtakhoz?
    mert, ugye, judithoz is elég kevés.
    élsportolók, mi? mind a 15-en, a wc-ben. meg még 40 ember, az összesen, ugyebár, még nálad is 55.
    a verekedéshez hely kell, különösen a pofozkodáshoz.
    erre, ugyebár, azon a pár négyzetméteren, nincs hely.
    hát irány a placc. kimennek mind a ketten, plusz 13, utánuk 4, plusz 36. tudsz követni?
    rendőr nincs 25 kilós, pláne nem egyedül megy ki, se intézkedni, se csak razziázni,még, ha nincs is balhé, egy járőrkocsi megy ki, az, ugyebár, négy deli legény.
    szóval, az ilyesmit hol is olvastad? a blikkben? ja, az más.
    de bulvár hírnek nagyon jó! legfeljebb kiderül, hogy moszkvában nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, és nem volgákat, hanem zsigulikat:-)))

  • Kopácsi

    2012 december 17
    12:52 du.

    „A szegény Romák meg ott állnak és dideregnek ettől a tömény mocskolodástól, ami őket éri.”

    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/keseles-utan-fenyegetes-1128553

  • Jávorszky Mária

    A fenti link alapján.
    A magyar élsportolókra hajtanak a felbérelt és nem véletlenül fiatalkorú gyilkosok. A 40 támadó késelő cigány közül, csak egyet tartóztattak le?!
    A gyávább cigányok pedig az aggastyánokat gyilkolják!

    LEVÁLTANI EZT A MAGYARELLENES RENDŐRSÉGET ÉS AZ EGÉSZ KORMÁNYT !!!
    EMBEREK, KI AZ UTCÁKRA!!!
    HAJRÁ JOBBIK!

  • Jávorszky Mária

    Hol vagytok képmutató, hazug liberális jogvédők? Miért nem szólaltok meg soha amikor az általatok oly hőn védelmező cigányok gyilkolják a magyar embert, amit oly választékosan tesznek, hogy még egyetlen egyszer sem írtak a lapok egy liberális,szocialista, vagy zsidó és cigány család 80 éves családtagjának meggyilkolásáról, sem pedig ugyanazon kisebbségiekhez tartozó élsportolóiról, stb.!
    Az olyan kormány, mely saját népe legyilkolása ellen semmit se tesz, s elnézi amint kilátástalan helyzetükben a védtelen magyarok elmenekülnek hazájukból, az a kormány jobban teszi, ha minél előbb lemond!
    ORBÁN! ILYEN ÁRON NEM KELL A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOD!
    VISSZA A HALÁLBÜNTETÉST!
    NE AKARJ NAGY IMRE SORSÁRA JUTNI!

  • Attila the Hun

    Tisztelt Kopacsi!

    Azt ajanlom onnek, hogy latogasson meg egy iskolat Toronto Parkdale reszen ott most renetreg a cigany „menekult”, es kerdezze meg a tanarokat mi a velemenyuk a cigany gyerekekrol es szuleikrol. ….vagy a sarki koreai boltost hogy lopnak e ott a ciganyok ……vagy barmelyik bankfiokba a kornyeken es erdeklodjon a ciganyok altal elkovettett csalasokrol.

    Tisztelettel,
    Attila the Hun

  • Egeszen fortelmesnek talalom nehany embernek a hozzaszolasat. Magyarorszag mar sajnos nem biztonsagos a kisebbsegekre nezve. Nem tudom, hogy minek kellene meg tortennie, hogy vegre levegyek oket a biztonsagos orszagok listajarol. Nem vagyok zsido es nem vagyok roma, csak egy tisztesseges ember.

  • Ha zsido lennek, komolyan aggodnek, hogy ilyen magyarellenes rasszistak kepviselik es hiteltelenitik a holokausztot, teszik zsarolas targyava (ezzel sikeresen irva felul a valosagot) es ezzel gyuloletesse a vilagban.
    Magyarorszagon a tobbsegi lakossag van jogos onvedelmi helyzetben, a rendorseg oket nem vedi meg, nyugati nyomasra – a ciganyokat ellenben tetteneres eseten is buntetlenul szabadon engedi a rendor a falvakban, erre konkret peldat tudok!
    Magyarorszag szamos olyan telepulese ahol ciganysag is el jelentos aranyban, a tobbsegi magyarsag szamara eletveszelyes hely!
    A Nyugat oda sullyedt, hogy ha Magyarorszagrol van szo, akkor mar a multik megadoztatasa is szelsojobbnak tett gesztus. Itt a sced tv formedvenye, political capitalos polkorrekt szelsosegessel:
    http://www.youtube.com/watch?v=P05cHijUOTo
    A Magyar Hirlaphoz meno kommunikacios szakos gyakornok-diakok munkajat 4 nagy allami (allami!!) egyetem nem szamitja be!

  • Daniel Rabinowicz egy hazug ember,a valóságot teljesen elferdíti!
    Az ajánlat viszont jó! Kanada csak fogadja be a derék kivándorlók hadát. Éljen e megtisztelő lehetőséggel !
    Egész családok várják türelmetlenül, hogy szorgalmukat, szaktudásukat csak és kizárólag a kanadai demokrácia felvirágoztatására kamatoztathassák. Sok sikert a számos „igazmondó” Mohácsi Viktóriákhoz!

  • Húha,sok erre a mindenki hivatásos rettegő.

    Ha itt félni kell,(Balatonfüred)akkor azonnal indulok kanadába.