Holló a hollónak nem vájja ki a szemét…

2012 december 20 11:49 de.67 hozzászólás

Diáktüntetésektől hangos ma Magyarország. Ilyen, és ehhez hasonló címekkel olvashatunk híradásokat itthon, és külföldön egyaránt. A kormány letette a voksát, és miután bejelentette, hogy az állam kiszáll bizonyos szakok finanszírozásából, a diákok nem tétováztak, hanem egyből a tettek mezejére léptek.

Középiskolások demonstráltak az MTA épülete előtt. Fotó: MTI

Eljönni tűnik hát a szép magyar orbáni urambátyám-világ, amelynek lényege, hogy értékes diplomát csak az kaphat, aki azt meg is tudja fizetni. Úgy, mint hajdanán, a Széll Kálmán-kori nemesek világában, ahol is nem számított a tudás, a tehetség és a szorgalom, csak a vagyon és a rang: „cseléd volt az apád, hát cseléd leszek te is fiam”! Ha ebben az irányban haladnak tovább a kormányzó nagyuraink, a végén még az „ius primae noctis”-ra, az első éjszaka jogára is igényt tartanak. Lassan cselédek leszünk a saját hazánkban, de cseléddé az Orbán-kormány tenne minket. Így állunk hát mi, magyarok, Magyarországon.

A határainkon túli magyaroknál azonban egészen más a helyzet. Hogy stílusosan fogalmazzak, náluk a rózsának egyáltalán nincs tövise. Sőt! Parászka Boróka így ír erről a manna.ro erdélyi magyar lapban:

„A tervek szerint 2013-ban 23 milliárd forinttal jut kevesebb a magyar felsőoktatásnak, mint egy évvel korábban. Tanszékek esnek szét, tanárok, diákok százai hagyják el az egyetemet, a pályát, az országot. Az erdélyi hallgatók pedig csak mosolyogtak, és lelkesedtek, senkinek eszébe sem villant egy bátrabb ejnyebejnye, egy merészebb szemöldökráncolás.

Négy milliárd forint ide vagy oda, fel kell tennünk a kérdést: tényleg kell nekünk ez a sok kis erdélyi egyetem, ahova – szó a ház elejét ne érje – nagyon sok szakon lasszóval kell fogni a diákokat? Tényleg megengedhetjük magunknak a Babeş-Bolyai árnyékában (ahol a teljes magyar nyelvű képzés a román állam pénzén biztosított), hogy megannyi külön, egymásra licitáló, egymást ismétlő kar létezzen?

És biztos vagyok benne, hogy Ti, akiket tanáraitok ahhoz szoktattak, hogy kezet csókoljatok és hozzádörgölőzzetek a hatalmasakhoz, megköszönjétek szépen, amit kaptok, szóval ti se fogtok most utcára rohanni, hogy felszaggassátok az utcakövet. De legalább érezzétek magatokat Erdélyben kényelmetlenül a magyar állami pénzen jól fűtött kis egyetemi fészkeitekben. Odaát az utcai harcolók fáznak”.

Tanulságos történet. Érdemes a cikket teljes terjedelmében is elolvasni.

A pestmegyei hírhatár pedig egy ennél is meghökkentőbb eseményről számol be. Annak lényege, hogy ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt, hogy felvegyék a nekik járó magyar nyugdíjat. Íme, egy rövidke részlet a cikkből:

„Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?

Ugye, mennyire hihetetlen és felháborító történet ez? A gyertya minkét végét égetjük, amit Orbán Viktor miniszterelnök úr gyújtott meg, de erről a magyar jobboldali érdekeltségű média természetesen kínosan hallgat. Még szerencse, hogy van egy Klubrádiónk, ahol erre a történetre magyarázatot kaphattunk. Korózs Lajos MSZP-s honatya a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Bolgár György műsorvezető kérdésére ugyanis elmondta, hogy ezt a közel ötvenéves szovjet-magyar államközi egyezményt a Bajnai-kormány felmondta volna, de már nem volt rá ideje azt megtennie. Sajnos csak odáig jutottak, hogy kidolgozták a felmondó nyilatkozatot, annak összes mellékletével együtt, majd a 2010-es kormány átadás-átvételkor a már kész anyagot tartalmazó aktát, a leköszönő miniszterelnök átadta az új miniszterelnöknek. Neki, az érintettekkel csak alá kellett volna íratnia, de Orbán Viktor miniszterelnök úr azt nem tette meg. Hogy hová lett az akta? Azt már senki nem tudja.

Orbán Viktor miniszterelnök úr tehát nem egyesíti, hanem megosztja a magyar nemzetet. Jelenleg a jövőnk felélése folyik, amelynek a határon túli magyarság is a tevékeny részeseivé vált. Pusztán a magyarságuk okán, olyan emberek jutnak javakhoz, akik soha nem dolgoztak és fizettek adót Magyarországon, de a majdani szavazatukért cserébe és a mi kárunkra, magyar adóforintokból részesülnek. A lényeg, hogy Gyurcsány Ferenc, aki ugye anno figyelmeztetett minket ennek anyagi kockázataira, és Bajnai Gordon, aki nehogy belerokkanjunk, inkább felmondta volna ezt az egyezményt, nos, újabban ők a hazaárulók, sőt, a magyar nemzeti jobboldal szerint, ők együtt tették tönkre az országot. No, comment.

Csak annyit szereznék még mondani, hogy bár nem vagyok jós, és jövőbelátó sem, de örök törvény az, miszerint a holló a hollónak, nem vájja ki a szemét. Ha ez mégis bekövetkezik és a Fidesz 2014-ben a határon túli magyarok szavazataival nyer, úgy akkora spontán tüntetésre készüljenek fel, amelyhez hasonlót Orbán Viktor miniszterelnök úr életében még soha sem látott.

Bogdán Géza

67 hozzászólás

  • Akkora tüntetést, ellentüntetés követ és akkor vér fog folyni és a zsido gazemberek örömünnepet ülnek. Mégis megszerezték Magyarországot. Ebben a harcban dizsöség lesz elveszni.

  • Christopher Adam

    Godi úr,

    szerintem csillapodjon le. És miközben kommentet ir, ne nefelejtsen levegőt venni.

  • A poszt utolsó bekezdésében van egy kis hiba, amit én követtem el, s amit ezúttal helyesbítenék.
    Nem szereznék, hanem szeretnék mondani…
    Elnézést kérek minden kedves olvasómtól a bakiért!

  • Godi István
    2012 december 20
    12:37 du.
    én megértem, hogy szövegértési gondjai vannak, elvégre, nem érthet meg a jelen magyarország történéseiből sem mindent.
    ha egyetlen mondatot ide idézne, ami a zsidókról szól ebben a postban, nagyban segítene önt komolyan venni.
    de, ha nem, hát nem.
    elveszni, édes öregem, nem ilyesfajta harcban fog. nem egy harcos típus, csak a hátsó sorokból acsarog.
    önről eszembe jut hugyos józsi bácsi. ellenálló volt az öreg. ellenállt, amikor a kert végi reterátból ki akarták cibálni, mert másnak is szüksége támadt:-)))

  • Hollósy Gerti

    Gézám, jó mint mindig!

    Tudod: Oszd meg éj uralkodj! Régi eszköz, O.V. is megtalálta.

  • Puchert János

    Godi István miből következtet arra, hogy itt vér fog folyni nem volt ideje végignézni egy diáktüntetést sem megnézni mert akkor láthatta volna, hogy ezek békésen zajlottak le egy durva szó nem hangzott el és ellentüntetésről nem volt szó, vagy ez a bejegyzése csak arra volt jó, hogy kicsit zsidózón, maga hitvány náci

  • Godi Úr! Tényleg ne felejtsen el néha lélegezni is.
    Én mondok Önnek valamit: — Megéltem azt a kort, amikről Bogdán Géza ír és tudom ennek a megmozdulásnak a lényegét is. Tehát nyugodtan fújja ki magát és olvassa el alábbi írást, mert ennek a „fiúnak” ő neve, ma Magyarországon, még a csapunkból is folyik:

    Wass Albert háborús bűnösségének újabb bizonyítékai
    „A háborús bűnös Wass Albertről újabb perdöntő erejű bizonyítékok kerültek a napvilágra. Azt eddig is tudtuk a hungarista „írófejedelemről”, hogy felbujtóként az ő és apja utasítására követte el a bevonuló magyar hadsereg 1941 szeptemberében a cegei és ombuztelki mészárlásokat, de a most felszínre hozott dokumentumok még brutálisabbra, még kíméletlenebbre színezhetik a róla alkotott eddigi képünket.
    Wass Albert családja a beszállásolt katonákat és csendőröket arra használta fel, hogy segítségükkel megfélemlítse és terrorizálja a környező lakosságot. Segédletükkel az író apja, Wass Endre gyakran betört fehér lovon Románia földjére, és ezen akcióik során civileket is meglőttek, megsebesítettek. Garázdálkodásuk számos halálos áldozatokat is követelt. A csapatok megérkezése után néhány nap múlva letartóztattak öt „politikailag megbízhatatlan” vasszentgotthárdi lakost, köztük a falu román polgármesterét is, akiket a Wass-kastély magtárának pincéjébe zártak. Wass Endre közbenjárására a polgármestert szabadon engedték, de két román parasztot és két zsidó lányt, Mihály Esztert és Mihály Rozáliát, a falu zsidó boltosának rokonait továbbra is fogva tartották.
    Elfogatásuk után többen mentek könyörögni értük, de Wass Albert elküldte őket azzal, hogy később jöjjenek vissza. Délután újra megjelentek a kastélyban, ahol az öreg gróf ráordított a boltos síró feleségére: „Nem most kellene sírni, hanem egy évvel ezelőtt kellett volna!” Ugyanis egy évvel korábban a román csendőrség nyomozást indított a Wass család ellen, akik azt az alaptalan rágalmat kezdték terjeszteni, hogy a két lány jelentette fel őket. Az egyik román áldozat, Josif Moldavan az öreg gróffal állt perben, aki egy alkalommal csúnyán összeverte, mert a parasztember több szénát kaszált le a gróf legelőjéről, mint amennyit engedélyeztek számára. A másik román áldozatnak, Ioan Catinnak szintén nézeteltérése volt a gróffal.
    Miután a Wass család elfogatta őket, Pakuts őrnagy elrendelte, hogy vigyék a foglyokat a megyeszékhelyre, de néhány kilométerrel távolabb, Cege határában a kísérők brutálisan végeztek a négy emberrel. A hivatalos indoklás szerint meg akartak szökni. Szeptember 23-án Ombuztelkén még több ártatlan ember életét követelő mészárlást hajtottak végre. Csordás Gergely hadnagy vezetésével lelőtték Andrei Bujor pópát, feleségét, három gyermekét, Ioan Gurzau kántort és feleségét, a falu tanítójának feleségét, anyósát és ötéves kislányát, valamit a pópa magyar cselédasszonyát, Juhász Saroltát is. És mindezt azért, mert a román földreform idején a pópa kapott egy, a megélhetéséhez szükséges kis részt a Wass-birtokból. A Wass család ezt sohasem fogadta el, és folyamatosan visszakövetelte a területet, amelyet a mészárlás után vissza is kaptak a magyar államtól.
    1946. március 13-án ezért a két gyilkosságsorozatért szabott ki távollétükben halálos ítéletet a román állam népbírósága Wass Endrére és Wass Albertre mint háborús bűnösökre. A népbíróság gyakorlata a jogállamiságot súlyosan megsértette, s miként a hasonló perekben, itt is sok jogi szabálytalanságot követtek el. Ennek ellenére a vádak bizonyíthatóak, ezért utasította el több esetben is a román bíróság az ítélet megsemmisítését. Szemben a magyar Legfelsőbb Bíróság határozatával, mely a Ságvári-gyilkosságban részt vevő halálra ítélt és kivégzett csendőrt, éppen a népbírósági körülményekre hivatkozva, felmentette.
    A helyi gyilkosságsorozat után Wass Albert vérszemet kapott és az Endlösung választott bajnokának érezte magát. Olyan Magyarországról álmodott, melyben egyetlen zsidó, román és roma sem él. A gettó szomszédságában található Kiss Ferenc vezette nyilas Nemzeti Színház házi szerzője nemcsak pennáját, hanem kardját is a fajbiológiai célok szolgálatába állította. Ágoston Vilmos irodalomtörténész 2007-ben napvilágot látott „A kisajátított tér – A nemzeti képzelet Doru Munteanu és Wass Albert műveiben” c. könyvében leírja, hogy Vasile T. Suciu nyugalmazott tábornok és történész, a „Román hősök és mártírok emlékét ápoló országos szövetség” Maros megyei elnöke kutatásai során olyan megdöbbentő erejű dokumentumegyüttest talált, melyből majd nekünk, magyaroknak is le kell vonnunk a konzekvenciákat.
    A romániai levéltári források egyértelműen alátámasztják Wass Albert további, eddig ismeretlen bűntetteit is. A meggyőződéses nemzetiszocialista írónak fontos szerep jutott az erdélyi zsidóság deportálásában. Személyesen rendelte el gróf Schilling Jánosnak (aki a háború után meghalt az enyedi börtönben), hogy a Szamos környéki zsidókat Dézsen kell összegyűjteni, hogy aztán elszállítsák őket megsemmisítésre Németországba. Az áldozatok közül csak néhányan élték túl a haláltáborok borzalmait.
    Románia átállását követően, miután a szélsőjobboldali magyarok részéről elszabadultak az indulatok Wass Albert az 1944 szeptemberében elkövetett sármási vérengzésben is részt vett. A brutális mészárlásban 126 ártatlan zsidót és románt gyilkoltak meg. Izraeli kutatók tudomást szereztek az esetekről, mivel a cegei és ombuztelki kivégzésekkel kapcsolatban Izrael állam is emberiségellenes- és háborús bűnösnek tekinti az írót, a Yad Vasem Intézetben külön kartonja is van. Mikor elkezdtek alaposabban foglalkozni az üggyel, a szálak a további gyilkosságokhoz is elvezettek. A Hungarista Mozgalom Hírszolgálata kötelékében tevékenykedő Wass Albert értesült a nyomozásról és páni félelem fogta el a felelősségre vonástól. Vasile T. Suciu feltételezése szerint ez volt az oka az író öngyilkosságának.

    Nagy László írása, 2008

  • …kedves Géza, nem tudom, ha majd „gyertyáink csonkig égnek”, vajon mi történik…vége lesz-e a csúsztatásnak, annak bizonygatása, hogy minden (nagyon)jó, ami pedig egyre rosszabb, persze, hogy meg vagyunk osztva, persze, hogy az előző nomenklatúra a hibás, persze, hogy apránként mindenből elvehető….most a fiatalok elől próbálják a jövőt elsíbolni, (buta ember nem lázad) remélem, nem sikerül…
    Pontos írás. Sajnos.

  • Szia Gézám!
    Bizony, h nem látott!
    De reméljük, h a következő választás után (már, ha lesz) csak a partvonalon kívül lesz! (Hogy stílszerű legyek!)
    És örökre!

  • Christopher Adam
    2012 december 20
    1:12 du.
    Gratulálok higgadtságodhoz!
    Feltétlen szükség van arra az „úrra”?

  • Tisztelt Godi István!
    Túlzásokba azért ne essünk, de reménykedjünk, hogy többé nem lesz magyar a magyarnak farkasa…
    http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/magyar-a-magyarnak-429698

  • Ki is osztja meg a magyarsagot????
    Ez az egesz cikk megosztasra uszit. Es kitol mastol, mint egy ciganytol(bocs romatol).
    Kivancsi lennek mit szolnak a canadai magyarok ehhez, mert ebbe ok is beleszamitanak. Rajuk is vonatkoziki.

  • Christopher Adam

    Köszönöm szépen, Gábor!

    És van amikor a humorérzék is jól jön, mert túlságosan nem szabad a kontraszelektált embereket komolyan venni. 🙂

  • Hollósy Gerti
    2012 december 20
    1:59 du
    Szia drága Gerti!
    Sajnos Orbán Viktor miniszterelnök úrnak köszönhetően, a magyarság megosztottá vált. Parászka Boróka írása ugyanakkor nagyon jól tükrözi, hogy ez a megosztott lét viszont nemcsak nekünk, de nekik is eléggé kínos.

  • Pixi
    2012 december 20
    2:32 du.
    Kedves Pixi!
    Köszönöm Neked, hogy idemásoltad Nagy László 2008-as írását, amely remekül összefoglalja mindazt, amit Wass Albertról tudni kell. Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és az ő kormányának köszönhetően ugyanis, Wass Albert, a magyar Nemzeti Alaptanterv (NAT) része lett, s az ő munkásságának tanításával mételyezik a jövőnk nemzedékét.

  • evalajos8
    2012 december 20
    2:41 du.
    Szia drága Éva!
    A mi gyertyáink, a maják szerint, és most az órára pillantok, nos, a mi időszámításunk szerint, 5 perc múlva csonkig égnek, merthogy jő a világvége. 🙂
    Komolyra fordítva a szót, Orbán úr azzal, hogy megosztja a magyarságot, és a trianoni határainkon túlra rekedt magyaroknak a mi kárunkra osztogat, annak természetesen majd böjtje kell, hogy legyen. Előre borítékolom, hogy a nyugdíjkorhatár-emelés bejelentése is nemsokára időszerű esemény lesz. Ez van. A jövő felélése folyik.

  • Jimbó. és ezek után még vegyünk téged emberszámba? Na ne!

  • Gere Gábor
    2012 december 20
    3:00 du.
    Szia Gábor Barátom!
    Szerintem 2014-ben lesznek választások. Sőt. Nem szívesen mondok ilyet, mert ezt a dilettáns kormányt púpként a hátam közepére sem kívánom, de sajnos, a választásokat is ők fogják megnyerni. Hidd el Gábor Barátom, hogy erre megy ki ez a határtalan osztogatós játék, amelyről ez a poszt is szól.

  • „Pusztán a magyarságuk okán, olyan emberek jutnak javakhoz, akik soha nem dolgoztak és fizettek adót Magyarországon, de a majdani szavazatukért cserébe és a mi kárunkra, magyar adóforintokból részesülnek.”

    Sajnos nagyon sok ilyen példa van a határon belül is, kedves Bogdán Géza.
    Sőt olyanok is sokan vannak, akik a nyolc általánost sem hajlandóak elvégezni, amivel legalább segédmunkásként alkalmazhatnák őket valahol. Sőt olyanok is akadnak szép számmal, akik az ön szavaival élve, nemhogy nem dolgoznak és nem fizetnek adót Magyarországon, hanem elrabolják a másokét, sok esetben a hasonlóan nehézségekkel küzdő, idős, egyedülálló emberekét. Ha csak a javaikat veszélyeztetnék, azt sem lenne szabad szó nélkül hagyni, de sajnálatos módon számtalan esetben az életük sincs biztonságban ezektől a valakiktől.
    Az ön által említett „holló a hollónak” elv sajnos ebben az esetben is működik, amit remekül példáz az egyenlőtlen mérce, a kirívó részrehajlás ezekkel a társadalom nem dolgozó, nem tanuló, nem adózó, mások vagyonát, testi épségét veszélyeztető elemei mellett.

  • Kopácsi
    2012 december 20
    6:16 du.

    kopácsi, teljesen irreleváns, hogy te mit gondolsz.

  • Kpacsi!
    Nem hiszem, hogy a canadai magyaroknak ez lenne a velemenye.Probald meg NEM beallitani magad,mint aki az ottani magyarokat kepviseli.Nem tudom, de gondolom/remelem, le sem kopnenek.
    Bogdan csavo!
    Ha ez igy van(es igy van) akkor miert kekeckedsz itt???
    Miert harapod azt a kezet, amelyik etet???Mert gondolom te is eszel.Meghozza, valoszinu jobban mint egy atlag MAGYAR.
    Ha netan azt kerdezed, miert tegezlek, akkor SIKITOK!!!!

  • Igazad van Géza barátom!
    2014-ben lesznek választások.
    De még milyenek!

  • JIMBO
    2012 december 20
    4:28 du.
    ennyi? csak ennyi? a post tartalmához – jó szokásod szerint – semmi, csak némi cigányozás?
    mondd, mi késztet téged postról postra arra, hogy bemutasd a világnak szellemi sötétségedet?

  • Kedves Bogdàn Géza!
    1.Bajnai csak azért csinàlt közel 7%-os minuszt 2009-ben,mert Orbàn nem erösitette meg az IMF-el kötött disznosàgàt? Azért nem nyult a problémàkhoz,a 13.havi nyugdijat is csak ezért vonta meg.Az IMF kölcsön visszafizetését 2012-töl 2014-ig a felét „joindulatuan”a màsik/Simor/idegenszivüvel az orszàg „nem ellehetetlensége végett irta alà 3 hét alatt a -sikereket- felmutato”Gyurcsàny”.
    Az orszàgot nem megoszto,hanem kényszerpàlyàra,a szakadékszélére navigàlàsa Orbàn miatt történt-ez igaz öt akartàk ellehetetleniteni-,egyesiteni a globalizàcio nyerteseit,a nemzetiérdek rovàsàra.Ujabb terhekkel a belsöfogyasztàst lefolytani,hogy Orbàn-Matolcsy is közel 7 %-os minuszt érjen el.Ugye nem igy lett?! Màr Antal Jozsef is 15 millio magyar m.elnöke akart lenni,nem hagyhatjuk a hatàrontuliakat segitség,tàmogatàs és eggyüttérzés nélkül.
    Orbàn Viktor a NEMZET ÉRDEKEIT akarja az EU-n belül érvényesiteni az àllampolgàrok szàmàra/van ROMA FELZÀRKOZTATÀSI PROGRAMM vàllaljon benne részt,vezesse és ellenörizze/!
    2.A MALÉV megmentésének tervei is a „fiokban” voltak,-utolag ugye ez is nevetséges-,ha olyan jok voltak végrehajtottàk volna,hogy màig dicsekedhessenek vele.A most születetteknek hiteles lehet az ÖN cikke.
    3.A „roma”helyzetröl nincs-nem volt-véleménye?

  • T.Bogdán Géza!………Ez a cikk másbó sem áll mint uszitásból.Milyen alapon fenyegeti a Magyar választó polgárokat?….A közel 50 éves egyezményt frlmondhatta volna az Antal kormány a Horn kormány és a Gyurcsány kormány is.Bajnait meg nem kell tömjénezni mert ő sem mondta fel.Mondani meg annyi mindent mondtak már.Különben észben kellene tartani Gyurcsány legfrappánsabb kijelentését : „ha nem tetszik ellehet menni”.

  • Nem tudom mire jó ez a szócsata. Gennyes, véres szájak és lekesedő szavak? Jó lenne a tényeket ismerni.
    Erőszakkal erőszakot megszüntetni , lopást tolvajjal, hazugságot hazugsággal, megosztást megosztással stb.,.. nem lehet.
    Bünt bűnnel semmiképpen.
    De van egy jó hírem… A megosztó erőket belső megosztás szorja szét. A tolvajokat mindíg meglopják. Az uralkodó diktátorokat társai ölik meg, vagy lökik le trónjáról..
    Ami rothadást okoz, önmagában is rothadt és elrohad.

    Nekünk csak ezektől kell távol tartani magunkat.
    A rohadt szájúaktól is. Mert ami ma büdös, holnap rákos is lehet, de biztos fertőző . Ezer éve, vagy régebben…

  • Nagyon tetszett az a transzparens, amelyen az alabbi felirat olvashato: 2014-ben ha tanulni nem is, de szavazni biztosan fogok!:)

  • Topapo

    akkor ezexerint neked tetszik, sot szivesen kavarsz ezt itt latjuk, vajon mennyit kapsz erte? eleg lesz karacsonyra? az uszitast ti kezdtetek es remelhetoleg iranya sajat magatok ellen fordul…20 evre leallt az orszag miattatok, gondolod ez felejtheto?

  • Topapó
    2012 december 21
    4:52 de.
    igazad lehet, el lehet menni. beálltál már a sor elejére?
    a magyar pedig kis betűvel írandó, de rá se ránts.
    géza fenyegeti a magyar állampolgárokat?
    gondolom, nem véletlenül topapó a nicked. ideje lenne felkeresni a gerontológusodat.

  • dakota
    2012 december 20
    10:05 du.
    Igen dakota, nagyon sok ilyen példa van határon belül is. Például, amikor az illetőt a munkáltatója nem jelenti be, hanem feketén dolgoztatja. Vagy, amikor elfelejt utána TB-járulékot fizetni, és amikor lebetegszik döbben rá, hogy potyautas, és állami térítés nem jár neki.
    No de mindez ugyebár, a cikk tanulsága szerint, hála Orbán Viktor miniszterelnök urunknak, a Kárpátaljai magyarokat egyáltalán nem érinti. Nekik, akik soha nem dolgoztak és adóztak Magyarországon, számukra alanyi jogon jár a nyugdíj és az egészségügyi ellátás.

  • Nyilas Misi
    2012 december 21
    7:48 de.
    mi több, a szülei, rokonai, testvére, barátja, szomszédja is!
    na, ezt felejtették el orbanisztánban!
    jó kis szorzó, nem igaz?

  • Pixi szövege, valóban hollószerű:
    OLyan vádakat, rágalmakat és valótlan híreket terjeszt itt, melyet egy Nagy László nevű senki írt, hogy teljesen elképedek.
    Nagy Lászlót nem ismerem, Wasa Albertet igen.
    A vádaknak egy nyomos ellenszövege van, Wass, amivel vádolják gyilkosságok tömegével, nem volt a helyszínen, hiszen akkor a harctéren volt. Mikor onnan visszajött, már orosz volt hatalmon.Zsidókat már rég elvitték. Ő is és édesapja régen elporladtak. Könnyű halottakról hamis vádakat kovácsolni. A románok ebben nagyok voltak, hiszen Wass család birtokát és javait kivánták.
    A „koncepciós” pereket meg még magyar vonalról ismerjük, száz és száz ártatlan embert itéltek akkoriban halálra. Többekközött, Rajk Lászlót is.
    Mi szükség volt erre a Wass ellenes szövegre, Orbánt is belekeverni? A téma, egész másról szólt.
    Wass Albert könyveit a rendszerváltás óta árulják az üzletekben Magyarországon, és kapkodják is, mintha ingyen adnák. Műveinek népszerűsége vetekszik Márai Sándoréval, mindkettő tiltva volt a Kádár időkben. Ők a 20.század magyar iró nagyságaihoz tartoznak.
    Tehát NINCS szüksége Orbánnak, hogy Wass Albertet népszerüvé tegye.

  • Dénes ERÖS
    2012 december 21
    4:19 de.
    Kedves Dénes ERÖS!
    Mindenesetre Orbán Viktor úrnak azért jól jött az elődeik által az IMF-fel kötött „disznósága”. Megjegyzem, ők azt a pénzt válságkezelésre vették fel, amiből nem költöttek el egy fillért sem, hanem biztonsági tartalékként betették a MNB-ba. Bezzeg a mi jó Orbán Viktor miniszterelnökünk miután elfogyott a tőlünk önkényesen elvett Manyup-pénz, azt is egyből lenyúlta, és vett belőle Mol-részvényt. Okos döntés volt, – nemdebár? Spekulációs kockázatnak tette ki az országot, és annak hatására zuhant is a forintunk, akár egy repülőből kiugró ejtőernyős.
    Az EU-n belül pedig nem kell senkinek nemzeti érdekeket védenie, Orbán Viktornak sem. Az EU. egy sok nemzetet tömörítő szervezet, ahol minden tagállamnak a saját állampolgárai érdekeiért kellene síkra szállnia, és nem idegen országok polgáraival törődni, a mi kárunkra. Diszkriminálva vannak a velünk szomszédos országokban az ott élő magyarok? Mert tudtommal nem. Akkor miről is beszélünk?

  • Topapó
    2012 december 21
    4:52 de.
    T. Topapó!
    Erre mondják azt, hogy nézőpont kérdése, merthogy kinek a pap, kinek a papné. Számodra a cikk uszító jellegű, számomra pedig, fogalmazzunk úgy, hogy mélységesen felháborító. De bármi is legyen, mentségemre szóljon, hogy ezt a történetet nem én találtam ki, hanem az élet produkálta, és én csak leírtam csupán.
    Ami pedig Gyurcsány Ferenc általad idézett, „el lehet menni” bestseller-örökzöldjét illeti, nos, az ő kijelentése akkor is nagy igazság volt, most pedig, e sajnálatos tények tükrében, amelyről ez a poszt is szól, szerintem még inkább az. Tessék ezen elgondolkodni! http://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

  • Figyelő
    2012 december 21
    8:24 de.
    aha. nagy lászló egy senki. bár nem is ismered munkásságát, de mégis annak tartod. a nyilas gróf meg valaki.
    kérdezem: te magad hova sorolod? a senkik, vagy valakik közé?
    nagy lászlóról szóló véleményed szerint sok kétségem nincs.
    csak remélem, hogy nincs gyereked, mert még a végén wass albertet fog tanulni – a magyar irodalom szégyenére!

  • Bogdán Géza
    2012 december 21
    9:24 de.
    gézám, ne kérj lehetetlent topapótól!
    ha gondolkodással erőlteti meg azt a maradék pár bitet az agyában, még végül kisüti azokat is, és hogy fog akkor kinézni?

  • Ille István
    2012 december 21
    10:09 de.
    István Barátom, én azért reménykedem. Már csak azért is, mert valahol mintha azt olvastam volna, hogy az agysejtek képesek regenerálódni és újratermelődni.

  • Bogdán Géza
    2012 december 21
    10:50 de.
    Gézám!
    Én úgy hallottam, h mindig feleződnek! (alkohol hatására)
    Viszont „jó hír”, h sosem fogy el! Annyi marad, h csak az udvaron végezzék el a dolgukat!
    Annyi bőven elég!

  • IlleIstván, mivel fogalmad sincs MIRŐL beszélsz, kár a fáradságért. Minden művét ismerem a szerzőnek, sőt Őt is. Amit Te nem mondhatsz el magadról. A nyilas jelzőt azok fogják rá akik nem ismerik. Sehol nem olvastam antiszemita szöveget tőle, de két híres könyvében is a nyilasokat alaposan megvetette.

  • Nyilas Misi! ………22éve már hogy miattatok áll az ország fejlődése.

  • Bogdán Géza
    2012 december 21
    10:50 de.
    az a máj sejtjeire vonatkozik. ezeké örökre elpusztult:-)

  • Ille Úr!……..Más szemében a szálkát igen,sajátjában a gerendát nem?

  • Topapó
    2012 december 21
    11:40 de.
    gerendája válogatja:-)
    amúgy, konkrétan mire gondolsz? csak nem arra, amiben a viccben az egyszeri polgár, aki vásárolni megy, de az eladónő dekoltázsába feledkezve, elfeledkezik arról, mit is szeretne?

  • Figyelő
    2012 december 21
    11:25 de.
    valóban kár a fáradságért. veled kapcsolatban. aki nagy lászlót senkinek minősíti, valóban nem éri meg a fáradságot.

  • Topapó
    2012 december 21
    11:29 de.
    Kedves Topapó!
    Hogy kik miatt áll az ország fejlődése már 22 év óta, nos, szerintem ez is nézőpont kérdése.
    Kezdjük talán az elején. Az Antall-kormány alatt szinte majdnem mindent szétzúztak, ami az átkosban működött. Munkahelyek százai szűntek meg, szinte egyik napról a másikra. Privatizáltak is, sajnos áron alul, de az ő idejükben semmi új nem épült.
    Aztán jött a Horn-kormány, és csakhamar rá kellett eszmélniük, hogy gazdaságilag olyan ebül áll az ország, hogy kénytelenek voltak bevezetni a Bokros-csomagot, ami aztán a bukásukhoz vezetett.
    Majd érkezett az első Orbán-kormány, aki a Bokros-csomag hozadékából olyannyira jól élt, hogy még flancolhatott is. Épült valami is az ő idejük alatt? Szerintem nem. A közpénz jószerint csak drága tűzijátékokra és koronaúsztatásra ment el.
    Medgyessy-kormány, száznapos program. Az orvosoknak és az ápolóknak akkortájt még esze ágában sem volt külföldön szerencsét próbálnia. Na persze, az a Fidesz szerint hiba volt.
    A Gyurcsány-kormány alatt épült ebben az országban a legtöbb minden. Autópályák (700km és nem 70km, mint a Fidesz alatt.) Kőröshegyi Völgyhíd. Óvodák, iskolák, Hankook, Mercedes. Az orvosokat és az ápolókat pedig a 300 ft.-os vizitdíjjal otthon tudták tartani. Majd az őszödi beszéd után kvázi kényszerűségből érkezett Bajnai Gordon, aki viszont olyan jól kezelte a világválságot, hogy még az amerikai elnök, Barack Obama is elismeréssel beszélt róla.
    És kedves Topapó, az Orbán-kormány alatt ugyan mi épült és mi szépült? Semmi. A befektetői bizalom megrendült Magyarország iránt, munkahelyek pedig nem jönnek, hanem megszűnnek. Az Orbán-kormány pozitívuma: a Rákosi elvtársat megszégyenítő hurráoptimizmusa, és a határtalan mértéket öltő antiszemitizmusa. Hogy erre ki büszke, nézőpont kérdése. Én nem.

  • Bogdán Géza

    2012 december 21
    8:48
    Bogdan „ur”!
    A forint zuhanasat(ezt mar lassan mindenki tudja)az okozta,hogy a szoci milliomosok kivittek a penzuket kulfoldre, amit szemtelenul be is jelentettek, mondvan, majd nezze meg magat a Fidesz, hogy fog kormanyozni.Nem csinaltak belole titkot…
    Azt meg szinte elkepesztonek tartom, hogy a kornyezo(utod) allamokban nincs a magyarok ellen diszkriminacio.
    Naponta lehet olvasni, hogy mit muvelnek szinte akarmelyik orszagban.On nem olvas ujsagot, vagy kikeresi azt amelyik ilyenrol nem ir. Ja… igen… Nezopont kerdese…

  • JIMBO
    2012 december 21
    4:35 du.

    Eltalálta Jimbó. Én „acsar nemzetet” és hasonló, szélsőséges, mások ellen uszító, olykor minden valóságalapot nélkülöző, agymosásra építő újságot, valóban nem olvasok. Olyan újságokat olvasok, amelyek írásai indulatoktól mentesek, tárgyilagosak és hitelesek, így ezért rágalmazásért többszörösen pert vesztett újságokra én nem pazarlom a pénzem. Persze tudom, sokan vannak, akik szeretik a politikai bulvárt. Egészségükre!
    Állapodjunk meg abban is Jimbó, hogy a forint tartós zuhanása esetén a magyar gazdasági szféra szereplői, oldaltól függetlenül egyformán reagálnak az eseményekre. Mentik a menthetőt, a vagyonukat, a tőkéjüket, és egyáltalán nem érdekli őket, hogy az éppen kormányon lévő politikai erők és pártok, MSZP vagy Fidesz, azok után hogyan fognak kormányozni. A kapitalizmus ugyanis úgy működik Jimbó, hogy az adott állam kormánya támogatja a tőkést, aki azért cserébe munkahelyeket teremt és embereket foglakoztat. Nincsenek tehát sem baloldali, sem pedig jobboldali gazemberek. A rendszer párt és oldalfüggetlen. Aki pedig mást mond Jimbó, annak már sikeresen átmosták az agyát. Íme erre egy bizonyíték:
    http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20080708-romania-magyar-cegek-adorendszer-gazdasagi-novekedes.html

  • Bogdán Géza!……..Igen—Igen.Gyurcsány alatt nagyon sok minden épült.Autópályák EU támogatással 3milliárdért kilométerenként,Völgyhid,amire semmi szükség nem volt ,de jó sokba került.Iskolák-ovodák,eladósitotta velük az önkormányzatokat.Legolcsóbb volt a kormányzati negyed,csak 10milliárdba került.Sorolhatnám a sok jót amit tett,de nem szeretnék több kötetes művet irni.A Bokros hozadék pont arra volt elég,hogy elkerüljük az államcsődöt.Bocs,de akkor a szép új 4-es metróról még nem is beszéltem.

  • Ille Úr!……Ön sem feledkezne meg arról amit szeretne.Félre a politikával….Érdeklődnék,hogy noválláskötete megjelent már? Azért kérdezem mert olvastam az”Állomás,reggel,resti”cimú irását és mit ne mondjak tetszett.

  • Topapó
    2012 december 22
    7:12 de
    Azért ne essünk túlzásokba kedves Topapó, mert való igaz, hogy nálunk a Gyurcsány-kormány alatt ugyan drága autópályák épültek, de nem 3 milliárd forintos kilométerenkénti áron, ahogy azt Te tudod, hanem sokkal olcsóbbért. Ezen adatoknak pedig, mivel közérdekűeknek minősülnek, bármikor utána lehet nézni. Íme:
    1., Balatonkeresztúr – Nagykanizsa
    35 km, 62 milliárd forint -> 1 km 1770 millió forint.
    2., Nagykanizsa – Becsehely
    18 km, 35,9 milliárd -> 1 km 1994 millió forint.
    3., Letenye – országhatár
    1,1 km, 1098 millió forint.
    Az autópályaépítés tehát kedves Topapó, egy olyan szükséges és visszatérülő beruházás, amely költséges infrastruktúra hosszú távon egy országnak gazdasági növekedést hoz. Ezért jött Kecskemétre a Mercédesz is, mert a beruházás megvalósulásának egyik általuk támasztott feltétele, az autópálya, adott volt. Nem beszélve arról, hogy az elkerülő útszakaszoknak köszönhetően az érintett települések is élhetőbbé válnak.
    A Kőröshegyi Völgyhíddal kapcsolatosan pedig egyetértek veled kedves Topapó, de csak részben. Abban, hogy szerintem is egy szükségtelen és drága beruházás volt, amit talán jobb lett volna inkább meg sem valósítani. Hogy ez kinek a bűne volt? Nos, az való igaz, hogy a Gyurcsány-kormány alatt épült, de az engedélyeztetést és a szerződést, az első Orbán-kormánytól örökölték. Nem tehettek mást, kénytelenek voltak érvényt szerezni a már elfogadott szerződésnek, az ésszerűség sajnos azt diktálta, mert ha netán elállnak attól és szerződést bontanak, az többe került volna a magyar államnak, mintha a völgyhíd megépült volna. Erre mondják azt, hogy többe kerül a leves, mint a hús. Íme a bizonyíték kedves Topapó, hogy lásd a magad szemével is, hogy amit állítok, az nem demagógia, hanem a színtiszta igazság! Orbán Viktor miniszterelnök úr foci hobbija pedig szintén padlóra viszi az országot.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91r%C3%B6shegyi_v%C3%B6lgyh%C3%ADd

  • Topapó
    2012 december 22
    7:38 de.
    20 éve nem jelent meg novelláskötet magyarországon, nekem meg nincs pénzem saját költségen megjelentetni, pedig van 65 hasonló.
    köszönöm, hogy olvasott mást is, mint ami itt vagyok!

  • JIMBO
    2012 december 21
    4:35 du.
    te idéző jelbe teszed a megszólítást?
    nem kritizállak – minek is – csak kérdezem, a te szintedről indulva, milyen alapon is?

  • Kedves Bogdàn Géza !
    A 2008-ban felvett Kölcsön a Bankokhoz került,amelyek nagyrésze külföldieké,a maradékbol vàsàroltàk vissza a MOL részvényeket.
    2002-ben mondta Lendvai Ildiko „van itt pénz,nem tudom miért nem adott Orbàn többet”.
    2002-ben jött a „szakértöi kormàny” Medgyessy-vel,azutàn a mégszakértöibb Gyurcsàny a késöbbi gazdasàgiminiszter Bajnaival,de ekkor màr az LMF -nek is jönni kellett 20 Milliàrd £-val.Majd a Bajnai kormànya,amelyik majdnem 7 %-os minuszt produkàlt 2009-ben az IMF pénzével,legjobb tanàcsaival,szakembereivel és utasitàsaival.A problémàkat-amelyek nagyrésze màig szorongatoan jelen van-a szönyegalà szàmüzte.Igy stabilizàlta orszàgunkat a békàk alà.

  • Gigyelő:
    Was Albert egy szép nagy darab szar volt. Én nem vágnék fel rá hogy ismerem…

  • Bocsi..fennti bejegyzésem FIGYELŐ kollegának szólt..

  • Géza kollega :
    mindenféle Dakulák meg Tropa papák véleményével ellentétben , a cikk igen kiváló !

  • Ille kollega :
    Bucika nem ismeri a grammatika alapfogalmait sem.
    Tudo ő , -saját bevallása szerint- a cipöpuccoló-szakmában vergődött fel karrierjének csúcsára. Ottan meg ugye…nem szükséges az igeragozás.
    Elég ha annyi esze van csak , hogy nem eszi meg a bagarolt hehehe.

  • Dénes ERÖS
    2012 december 22
    1:56 du.
    ha ilyen átfogó ismeretei vannak, miért nem szerződött el orbán basihoz?
    már rég túl lennénk ezen az egész pávatáncon!
    egyébként a hozzászólásának semmi köze sincs a cikk tartalmához, de ez az apróság ne zavarja.
    ettől még szép temetése lesz:-)

  • Dénes ERÖS
    2012 december 22
    1:56 du.
    Kedves Dénes ERÖS!
    Azt a pénzt az IMF-től a Gyurcsány-kormány azért vette fel, mert az akkori bivalybőrtáskás pénzügyminiszterünk szerint, ha azt nem tették volna meg, úgy az ország könnyen egy pénzügyi spekulációs támadás áldozatává válhatott volna. Állítólag volt is arra kísérlet. Ne feledjük, hogy 2008-ban még javában dúlt a gazdasági világválság, és amelyik országnak annak kilábalásához nem volt kellő anyagi fedezete, azt a nagyok, mert ugye ez a kapitalizmus farkastörvénye, könyörtelenül kikezdték volna. Erre hivatott egyébként az IMF, vagy ahogy őket Matolcsy úr nevezi, az a hárombetűs intézmény, amely a mi bankunk is, hogy a bajbajutott országokat kisegítse, és azok ne a szabadpiacról jóval drágább kamatozású kölcsönt kényszerüljenek felvenni, hanem tőlük, jóval olcsóbban jussanak pénzhez. A Gyurcsány-kormány tehát az IMF-hitelt, egyfajta biztonsági tartalékként vette fel, és eszük ágában sem volt azt elkölteniük, hanem Veres János szavaival fogalmazva, betették azt az ablakba, hogy láthassák a kirakatban, hogy Magyarországnak van pénze túlélni a válságot. Az Orbán-kormány ugyanakkor ezt a pénzt, a devizahitelesek örömére, Mol-részvény vásárlására költötte el, kvázi kitéve az országot egyfajta spekulációs támadásnak…
    Hogy Lendvai Ildikó 2002-ben azt mondta volna, miszerint, idézlek:“van itt pénz,nem tudom miért nem adott Orbàn többet”, nos, én jóllehet sok időt fordítottam ezen idézet forrásának felkutatására, de égen-földön interneten, sehol nem találtam arra semmiféle utalást.
    Amiről viszont én beszélek, az nem holmi rosszhiszemű lejáratás céljára felröppentett mendemonda, hanem ellenőrizhető és valós történet, merthogy én linket is mellékelek hozzá. Íme, Veres János volt pénzügyminiszterünk e témához kapcsolódó tanulságos és hiteles nyilatkozata.
    http://atv.hu/cikk/20120927_veres_janos

  • Geyza
    2012 december 22
    2:22 du.
    Szia kedves Geyza drusza!
    Köszönöm az elismerést!

  • Gay-za!
    Mi lenne, ha egyszer a sajat otleted irnad ide???
    Ja… azon nem lehet hehereszni? Kar…

  • Ille István
    2012 december 22
    12:49 du.

    Hiába olvasok mást is, ha az itteni megnyilvánulásod felülír minden eddig rólad alkotott pozitívat, Ille.

  • Figyelő
    2012 december 21
    8:24 de.
    Kedves Figyelő!
    Pixi, általad vélt hollószerű szövege, amit idemásolt, és amit én ismételten csak tisztelettel megköszönök neki, bármennyire is hihetetlen történet, de sajnos igaz. Nagy László Wass Albertról szóló tanulságos írása ugyanis nem egy légbőlkapott iromány, hanem az történelmi levéltárakban bárki által fellelhető korhű dokumentumokkal alátámasztott történelmi esszé. Szomorú, hogy mindez elkerülte az Orbán-kormány erre illetékeseinek figyelmét, és Wass Albert, akit Románia náci háborús bűnökkel vádolt és vádol a mai napig, ők kvázi rehabilitálták őt, és bekerülhetett a magyar (Nat) Nemzeti Alaptantervbe. No persze, ezen nem kell csodálkozni, mert hiszen összenő, ami összetartozik, vagy stílszerűen fogalmazva: holló a hollónak nem vájja ki a szemét! Íme, a vitatott Nagy László írás, teljes terjedelmében. Ajánlom minden hungarista, nyilasérzelmű olvasóm és hozzászólóm figyelmébe.
    http://vilagszabadsag.hu/index.php?f=216.frg

  • Irással egyetértek.

  • Dénes ERÖS
    2012 december 22
    1:56 du.
    Nagyon ostoba vagy!
    A MOL részvényeket az ellopott Manyup pénzből vásárolták vissza!
    Mindannyiunk pénzéből!
    Mennyi is a hasznunk belőle?
    Közben az adósság alig több, mint 1%-al alacsonyabb, mint ahogy átvették Bajnaitól! „Az összesített GDP-arányos államadósság jelenleg 77,88%.” http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/adossagnyomas-mero (Még összeadni sem tudnak ezek a közgazdász zsenik!)
    És a kölcsön maradéka hová lett? A több, mint 30 ÚJ adó bevétele hová lett?
    Te jössz mucika! 🙂

  • dakota
    2012 december 22
    6:27 du.
    ezzel csak egy baj van. te képtelen vagy bármilyen alkotásra:-)
    az pedig, hogy olvasni tudsz, kevés. azt nem érted, amiről írok/írnak.
    amúgy te lennél topapó?
    hogy mik vannak! hasadsz már, picinyem, hasadsz?

  • Ille István! …….Tudom,hogy politikai nézetkülönbségeink vannak,de ez nem jelenti azt, hogy mint irót nem tisztelem novellái miatt.Sajnos a politikát sokszor összemossák a kulúrával és ez nem egy jó dolog.Ami jó az jó,ha balos,ha jobbos a szerző.Egy festőt sem az után itélünk meg,hogy milyen a politikai nézete………..Máskülönben rosszul tippeltél mert én nem irok más név alatt mit egyesek a KMH-nál.