Karácsonyi fények és hóviharok – Képriport a kanadai fővárosból

2012 december 25 4:07 du.8 hozzászólás

A Kanadai Magyar Hírlap kis ízelítőt ad Ottawából karácsonykor. A fotókat az ünnepek előtti napok alatt készítettem, amikor egy részt színes fénytengerben úszott a belváros, másrészt még a karácsonyi vásárlási lázat is megbénította az a hóvihar, aminek köszönhetően több mint 35 centi hó esett, lényegében egyetlen egy nap alatt.

Ottawa belvárosa Karácsonykor – A Városhaza előtt

Ottawa Karácsonykor – Confederation Park

Confederation Park

Elgin Street

Korcsolyázás az ottawai belvárosban – háttérben a honvédelmi minisztérium

First Church of Christ Scientist – hóvihar alatt

Hóvihar a Gilmour Streeten

Elgin Street

Somerset Street West

A Magyar Köztársaság (sic!) ottawai nagykövetsége

8 hozzászólás

  • Nagyon szép, köszönjük Chris!
    Marry Christmas and a very Happy good year!!

  • huh, akkor nektek Chris legalabb feher karacsonyotok volt!….sajnos errefele nem esett:( de majd allitolag holnap fog…csak akkor mar kevesbe orulunk neki…

  • Christopher Adam

    Kösz szépen, Eszter! Nektek is nagyon boldog ünnepeket kívánok, lehetőleg rengeteg beiglivel…és forralt borral. :))

    Misi, én amikor télen Torontóba repülök, mindig úgy érzem Ottawa után, hogy valamilyen egészen tűrhető déli desztinációba érkeztem! 🙂

  • hehehe
    szép a havas karácsony, de itt annyira meg tud lepődni tőle a köztisztasági, meg a főkefe, hogy napokig tart, mire megint normálisan lehet közlekedni:-) pláne 35cm esetében!
    úgyhogy inkább fanyalgok, de legalább fel tudok autózni a házamhoz, pedig csak egy 30 fokos emelkedőt kell leküzdenem:-)

  • Puchert János

    Köszönjük a képes beszámolót, egyébként tegnap 25-én este betekintést nyertünk egy kanadai család küzdelmes életébe ui. a Klub Rádióban volt 24-én és 25-én a Friderikusznak egy karácsonyi beszélgetős műsora, részben a hallgatok telefonáltak be másrészt pedig a Friderikusz hívott fel néhány embert, többek közt egy hölgyet aki Montreal közelében egy faluban lakik a családjával 1982-ben ment férjhez egy Kanadában lakó magyar származású férfihez. 8 gyermekük van a beszélgetésből kiderült Kanadában sem olyan könnyű az élet a gyerekek közül csak a két nagyobb járt Magyarországon de ők is úgy, hogy a tanulás mellett munkát is vállaltak és abból fedezték az utazásukat. De Párizsból is telefonált egy hölgy akinek a férje szobrász ők is elmondása szerint azért nem jöttek haza karácsonyra mert ilyenkor drágább az útiköltség és majd csak januárban jönnek mert akkor olcsóbb lesz hazalátogatni.

  • Puchert János

    Chris most, hogy utólag még egyszer végig néztem a képeket megkérdezem tényleg most készítteted a képeket mert, hogy Magyar Köztársaság már nem létezik, hisz a határátkelő helyeken is lecserélték a táblákat, na jó egyelőre még nem azt írták ki hogy Orbánisztán csak Magyarország

  • haha:) naigen, ezert nem koltoztem Montrealba…nem birnam ki azt a par fokkal hidegebbet:) oszinten, igy is nehezen turom a hosszu telet….persze bent meleg van es mezeskalacsillat ..es a napok is ujra hosszabbodnak!:)
    Szerencseben es Otletekben Gazdag Uj Evet Kivanok Neked, Csaladodnak es az Egesz Szerkesztosegnek!

  • Christopher Adam

    János,

    2012 december 21-én készültek a képek…úgy látszik, hogy tábla cserélés ügyben még nem jutottak el tengeren túlra. 🙂

    Misi,

    nagyon szépen köszönjük és viszont kívánjuk Nektek!