A mi elitünk!

2012 december 29 12:45 du.11 hozzászólás

Olvasom, hogy miután az Alkotmánybíróság elmeszelte Orbán Viktor fél életművét, megjelent Szájer József, és azt mondta, hogy nem baj, mert majd a parlament beemeli az alaptörvénybe az elmeszelt részeket, és akkor az Alkotmánybíróság majd nem vizsgálja. Az Alkotmánybíróság ugyanis tartalmilag nem vizsgál. Ez egy ilyen elit. Mert alkotmánybírónak lenni, szerintem, – elit. Másik kérdés, hogy szerintem, úgy lehet valaki hiteles alkotmánybíró, hogy hozzák neki az új alkotmányt – csak úgy nyersen, és először a történelemben ájpeden írva (Ez fontos!) és akkor az alkotmánybíó – mint elit – elolvassa. Aztán meggondolja, hogy erről az ájpedesről tud bíráskodni érdemben, vagy bíráskodásra méltatlan, és nem tud. Nem tudom, így történt, vagy sem, de kinevezték őket. Ettől én megnyugodtam, mert sokáig volt vékony fosásom, hogy nem sikerül a kinevezés… Az elit, az nálunk kinevezésre kerül. Most is kineveztek egyet, Salamon Lászlót, alkotmánybírónak, akinek az utóbbi legemlékezetesebb hozzászólása a következő: „A kétharmados parlamenti többség garanciája az alkotmányosságnak.” Ő is elit lett… Megérdemeljük. Salamon mondata egyébként nem egyéb, mint a tévedhetetlenség jogának kijelentése, úgyis, mint alkotmánybíró…. Ilyen tévedhetetlenségi jog volt már, csak az régen volt – kicsit. Mondhatni, Caligula takonnyal ette a nápolyit, ez akkor volt…

Magyar alkotmánybírák 2012-ben: Stumpf István; Bragyova András; Szalay Péter; Pokol Béla; Szívós Mária; Bihari Mihály; Balogh Elemér; Lenkovics Barnabás; Kovács Péter; Kiss László; Holló András; Paczolay Péter; Dienes-Oehm Egon; Balsai István; Lévay Miklós (Fotó: MTI)

Jaj, majd elfelejtettem! Ez az írás humorosnak szánt írás. Majd mindig odaírom, ahol nevetni kell! Azért kezdtem bele az írásba, mert kaptam két levelet, hogy régen olvasták a humoros írásaimat. Mindkettő a mamámtól jött – álnéven. A kedvesemnek is mutattam a két levelet, mire ő azt találta mondani: „Neked van humorod?” Szirénhang.

Szóval az elit. A magyar elit. A magyar elit kétféle politikai szempont alapján polarizálódik. Az egyik elit a nacionalista elit, a másik elit, az antinacionalista elit. Ezek az elitek, dobálják egymásra a magyar trágyát. Mindenki eldönti, hogy melyiknek a vezetője Orbán Viktor főtrágyás. Ez eddig világos? Ha igen, akkor az komoly probléma. Persze, a magyar elitnek ez világos. Csak annyi a gond, hogy számunkra, nem elitek számára, világossá kell legyen: a globális világban elhelyezve, a mi magyar ELITÜNK – Orbán Viktorral egyetemben, de akármelyik másikkal is egyetemben – tökéletesen értelmezhetetlen. Másik szóval élve: a világban, ilyen elit nincs, ami nekünk van… Nevetés! Mert tudjuk valamelyik fideszes elittől, hogy a magyar úton egyre nagyobb a forgalom… Sajnos, a fideszes elit nevét nem jegyeztem meg. Azért, szerintem marhára unatkozna valaki, ha a magyar útra ültetnék forgalomszámlálónak… Komoly büntetés volna.

Csak egy példa: múltkor hazahoztam valakit Bécsből. Schwechatról. Dumálunk, a pasiról kiderül, hogy pilóta. MALÉV pilóta volt. Észtországban dolgozik. Gondolom én, nagyobb lóvéért, mint amennyit itt kapott… És ha valaki mondjuk 15 évvel ezelőtt azt mondja, hogy Észtországban majd nagyobb lóvét lehet keresni, mint Magyarországon, arra akkortájt nagyon különleges tekintettel néztek volna… Ma pedig, euróban nyomulnak… Mi pedig IMF-ben próbálkoztunk…

Hogyan történhetett mindez? Úgy, hogy minden szovjet terhet ledobtak az észtek, azt mondták, hogy innen kezdve új élet van, és semmit nem fogadnak el a korábbi korszakból. Hazahívták a nyugati, emigráns észteket, és segítségükkel új szellemet – új elitet – létesítettek. Versenyhelyzetbe hozták a vállalatokat, a kisvállalkozókat, és azt mondták, hogy az észt vállalkozók akkor erősödnek meg, ha versenyeznek. (Nevetés!) Azért nevetés, mert mi tudjuk, hogy nem így van. Így nem lehet…

Nálunk szocialista nagyvállalatok szellemei vannak – mint a KÖZGÉP. Csak ő kap megrendelést, és csorgatja le a lóvét az alvállalkozóknak. Verseny nincs. Jó elvtársak, és megbízható elit! Ez a titka a nálunk levő csodának! Államosítás, és piacellenesség! Ez a mi elitünk útja a jövőbe. Még a trafikokat is állami felügyelet alá vonjuk… Hol van a magyar emigráns értelmiség? Nem volt ilyen? Nem lett volna rá szükség? Persze, ha itt van Salamon László, elit… Már senki nem kell…

A Salamon által kijelentett tévedhetetlenség – biztosan komolyan is gondolja, mert azért ő az elit – minden problémánkat megoldja majd. Politikai úton, államosítás útján, magánnyugdíj pénztári vagyonok elvétele útján esetleg, csak sajnos az már elfogyott, de ilyen elittel a háta mögött, a magyar biztosan nagyot fog alkotni. Jó, most pillanatnyilag nem várható gazdasági növekedés. Az elkövetkező három évben sem, egyes dekadens elemzők szerint, igaz, ők nem is elitek. Jó, az euro bevezetése nincs napirenden. Bár, Selmeczi Gabriella óta tudjuk – ő is elit – hogy amikor történelmi mélyponton van a forint árfolyama, mindig ki kell állni, és azt mondani, hogy a karvalytőke még soha nem adott annyi sok szép magyar forintot az euróért, mint most… Éljen! (Nevetés, KUSS!)

Tévedhetetlenségükkel a hátunk mögött, majd előkészítik a szakemberek a fontos döntéseket, (Nem kérdezheted meg: milyen szakemberek?) és a legfőbb elitünk, a kommunikátorok, vagy megértetik, vagy megtámadják ezeket a társadalmon – értsd: nép egyszerű gyermekei, nem elit, – rétegein belül. Az elitnek dumálnia kell tudni! Ettől derül fényre a haza…

Olvastam, még az ünnepek előtt, hogy magas polgári kitüntetést kapott a BÉKEMENET! Elit lett…

Ha valaki nem tudná, a Békemenet arról szól, hogy mindig többen menetgyakorlatozzanak Orbán Viktor mellett, mint amennyien tiltakoznak Orbán néhány alkotmányellenes döntése miatt, a tandíj miatt most legutóbb is tervben volt, hogy gyakorlatoznak majd egyet…. De ez a tandíj is milyen… Miért nem értik meg ezek a diákok, hogy azért kell a tandíj, mert drága volt a népszavazás, amelyen leszavazták a tandíjat!? Vissza a Békemenetre, mert az elit ugyebár… Ez a Békemenet amolyan utcai dzsembori, csak már nincs virsli, meg zsömle, mint régen, május elsején. Aztán lehet, hogy van, mert még nem voltam ilyenen… A tévedhetetlenség tömegzáloga a Békemenet! Az elit! Persze, tudom én, hogy a fejlődés megállíthatatlan, mert az emberevő nyámnyámoknál például törzsi táncot tartanak a törzsfőnök tiszteletére… A Békemenet azért csak más, és elit is… Ki is tüntettük őket!

Ezen tisztelet mellett kell tekintenünk új alkotmánybírónkra, Salamon Lászlóra, a magyar elitre, benne a Békemenetre… Nem a figurák a lényegek… Valami teljesen más. (Nevetés)

Nem tudom az észteknél van-e Békemenet…?

De a hétszentség, ha utol akarjuk érni az észteket, nálunk is be kell vezessük!

Kósa László
a Kanadai Magyar Hírlap vendégszerzője

 


11 hozzászólás

  • deli legények, nemdebár? mintha lenne gerincük is, persze, ez csak átmeneti állapot.

  • Ami a nyugati magyar emigráns elitet illeti, vannak kétségeim… Enyhén szólva.

    Láthatunk ilyen elitet Orbán Viktor környezetében – gondolok pl. Andy Vajnára. Semmi nem ragadt rá és társaira a nyugati liberális demokráciából, vidáman lubickolnak a kiépült diktatúra viszonyai között.

    Aki meg nem ilyen, pl. a nemrég elhunyt Zwack Péter, az simán hazaáruló a mai kurzusnak és az elhülyített népnek. Megértem, ha nem nagyon törnek hazafelé.

    Nem ismerem az észt emigráns értelmiséget, de nagyban fogadnék rá, hogy normálisabb, mint a magyar.

  • Marianna Rozsnyoi

    Nagyon tetszett a cikk es valoszinuleg van humorom is mert mielott kiirtad volna hogy hol kell nevetni megmosolyogtam! Koszonom hogy o,vashattam!

  • credo in UNUM DEO

    Dömötör Tibor:
    Karácsony
    Karácsonykor: Karácsonykor:
    Angyalok szállnak, Harangok zúgnak,
    Híradást hoznak, Szent igék szólnak,
    Béke jegyében, Imádság szárnyán,
    Élet fényében, Imádság szárnyán,
    Szentség lelkében, Szíveknek vágyán,
    Hívők hitében, Zsoltárok hangján,
    Krisztus képében Szeretet hídján,
    Földön jár az Isten. Bocsánat útján
    Mennyben jár az ember.

  • A cik hüen ábrázolja hogy a mai hatalom mindent megtehet!Az az alkotmány nem az egész nemzetre vonatkozik hiszen fidesz alkotmány!Melyet tódoznak fótoznak!Ha jó meggondolom akkor az országgyülés tagjai sem érvényesek,mert nem erre az alkotmányra tették az esküjüket!Sőt amit Palika aláirt az sem érvényes hiszen nem hitelesen irta alá!Ez nem tünik fel senkinek!

  • A mi elitünk 2002-ben Lendvai Ildiko:1. „hiszen van itt pénz…..”,2.2004-ben Medgyessy „egy öregember…
    2006-ban màr nem volt ELITÜNK,csak Gyurcsàny”hazudtunk reggel,délben és este,elba…nem is kicsit,nem kormànyoztunk,ellehet innét menni”.Most utolag,ha lett volna ELITÜNK mondhattàk volna: ELKELL MENNED,ne tehetetlenkedjél tovàbb,ne probàlkozzàl Bajnaival sem !Talàn elkerülhettük volna a 2008-as IMF kölcsön kérelmét Simornak,a veremàso visszafizetési kötelezettségekkel,Bajnai sem rontotta volna tovàbb a békasegge alà az orszàggazdasàgàt 2009-ben.De 2004 ota nem volt ELITÜNK,amelyik felszolitotta volna a szakadékbavezetöket:ELÉG VOLT,ELLEHET INNÉT MENNETEK,KORMÀNYOZZANAK AZOK,AKIK KÖLCSÖNNÉLKÜL IS TUDNAK,AKIKNEK ÉRTÉKEINK MEGTARTÀSA/NEM KIÀRUSITÀSA/ A CÉLJA !

  • Denes Eros kommentjéből látom, hogy sokat segítettek rajtunk néhányan, mert elmentek. Maradtak többen, akik mehetnének már. Viszont mindenki nem mehet, valakiknek itt is maradni kell különben miből dőzsizne a sok here-bere? Miből lenne eladható székház, kőbánya, szőlőbánya, ex-József főhercegi kastély, Szabadsághegyen csodapalota, sok-sok földbirtok stb… annak, akinek életében nem volt munkahelye. Ennyi elég, a disznóságokhoz nincs elég karakter.

  • Úrhatnám kis nép ez a magyar…most, hogy Trianon óta nem tud más népeken uralkodni , marad a cigány meg a másik magyar akit lehet feljelentgetni névtelenül ha másik kocsit vásárol.
    Nomeg a zsidók. Azok mindig kéznél vannak a magyarnak.

    BUÉK minden kedves demokratikusan gondolkodó felebarátomnak. A többieknek meg…ott egye a fene…nekik is 😀

  • Erőském, kedves Gézám! Egytértek, kormányozzanak azok, akik kölcsön nélkül is tudnak! Megköszönném, lennél-e szives megmondani azt is, hogy kik is azok? Csak nem a Viktorra gondoltál? Ha igen, akkor azt kell mondanom, hiányosak az ismereteid. „nem kicsit, nagyon!”.

  • Jávorszky Mária

    Én meg azt kívánom, hogy tegyenek mán egy szívességet a magukat demokratáknak hazudó magyargyűlölő pofátlan betolakodók és boldoguljanak meg az Új Évben mielőbb!
    Egy rászista nagyon náci.

  • friss hír: elmeszelték, bizony, az előregisztráció súlyosan jogkorlátozó!
    magasról le fogják sz@rni az ab határozatát. nem ez lesz az első. biza, be fogják emelni az alapizébe.
    „A Fidesz ezzel eddigi közjogi működésének talán legbrutálisabb lépésére kényszerül: annak ellenére emelheti az alaptörvénybe az AB által megsemmisített jogszabályokat, hogy a testület azokat az alkotmánnyal ellentétesnek találta.”
    egy fideszes delegált pedig a következőket különvéleményezte:
    „…válságos időkben – és most ilyeneket élünk – nincs helye a kormányzat kritikájának. A hatalmi ágaknak ilyenkor kötelességük az együttműködés. Nem szükséges tehát védeni az állampolgár jogait, vagy az alkotmányosságot, hiszen az bénítaná a kormányzást, sőt a jogállam egészének működését, miáltal lehetetlenné tenné a válság kezelését, illetve annak mélyülését eredményezné. Magyarul: a kétharmad csináljon, amit akar, az csak jó lehet a zembereknek, de különösen Lenkovics Barnabásnak. ”
    részletesen erről a bepucsításról itt olvashattok: http://keletibolcsesseg.nolblog.hu/archives/2013/01/04/Kulonvelemeny/