Az AB bűnözőknek falaz

2013 január 5 10:33 de.38 hozzászólás

A kedves vezető Nyírlugoson műfüves focipályát avatott. Dzsudzsák meg bőgött, mint egy gyerek örömében, hogy találkozhatott még egy focibuzi milliomossal. Ez a műfüves műdemokrácia, lassan ott tartunk, hogy a felcsúti elrugaszkodó a legkisebb beruházást is maga fogja átadni, mert nagyok úgy sincsenek. A nagyobb beruházásokat, mint a Mercedes vagy az M0-ás, azokat még a baloldali kormány indította el, a kedves vezető csak pöffeszkedik az átadókon. A sukorói ellen pedig szabadságharcot vívott, melyet avval nyert meg, hogy nem lett kétezer munkahely, sok ezer turista és másfél milliárd euró befektetve Magyarországon. Legközelebb Nyírlugoson egy fűnyírót fog átadni, ami az Uniós támogatásokból lesz fejlesztve, hogy le tudják nyírni minden nap a műfüvet. Gyurcsány autópályák 100km-eit adta át, ha elment az átadó ünnepségre egyáltalán. 65ezer megújult panellakással, iskolákkal, kollégiumokkal, M0-ással, új Duna hidakkal és régiek felújításával meg a többivel is pöffeszkedhetett volna. De ő csak egy országromboló volt. Két kis műfüves pályát átadni egy Isten háta mögötti faluban, az kérem az ország fellendülése, az igazi elrugaszkodás. A nyugat minket követ, Európában mindenütt stadionok épülnek az Uniós forrásokból és műfüves focipályák.

Timokrácia

Óriási fellendülés még Tündérországban, hogy egyre több alaptörvény asztalára van szükség, mert annyi változata van már a Fidesz-KDNP gránit szilárdságú alaptörvényének, hogy sorban állnak az önkormányzatoknál Kretényi elvtárs asztalai, az újabbnál is újabb példányokkal. Kövér elvtárs is írhatja alá őket újra egyenként. A tavaly érettségizettek vajon kapnak az új változatokból, vagy azok még a régit szagolgathatják és hülyék maradnak? Ez persze fellendíti a nyomdaipart is, Kövér Szilárd nem győzi nyomtatni az újabb és újabb alapizéket és bedönteni a cégeit vastag köztartozással. Még el sem fogytak az előző nyomtatások, máris készülhet az újabb, mert meg lett változtatva többször is. Nem csak az elromlott hűtők és TV-k lecserélése lendíti fel a gyorsnaszád gazdaságát, hanem a lejárt szavatosságú gránit szilárdságú alaptörvények újra cserélése is.

A regisztráció miatt úgy tűnik, nem kell megváltoztatni a gránit alapizét, pedig megtehetné a Fidesz, ereje lenne hozzá, a kétharmad áll, mint a cövek, és a jogállami demokrácia felfogásába is simán beleférne az, hogy úgy tesznek valamit alkotmányossá, hogy beleteszik az alapizéjükbe, és akkor azt már nem vizslathatja az Alkotmánybíróság. Nem értem miért futamodtak meg, hiszen az egész választási törvényt magukra szabták, a regisztráció már csupán egy zöld köpet lenne a szartortán. Az új választási törvényükkel 2002-ben, és 2006-ban is ők nyertek volna, nagy kár, hogy ezt már nem tudják visszacsinálni, mint a korkedvezményes nyuggerek visszaterelését a munka világába. Nem mellesleg egy tisztességes, demokrata kormány, ha változtat a választási szabályokon, akkor azt konszenzussal teszi, és nem a következő, hanem csak az az utáni választásokra teszi érvényessé. Tehát ha a Fidesz tisztességes és demokrata lenne, akkor az új, egypárti választási törvénye csak 2018-ban lépne életbe. Ajánlom ezt a gondolatot is az Alkotmánybíróság figyelmébe.

Nem csak ezt a regisztrációt kellett volna kivágnia az Alkotmánybíróságnak, hanem a forradalmi jogász-paraszt kormány majd minden lépését. A visszamenőleges törvénykezések, a szerzett jogok elvétele, a 3millió dolgozó nyugdíjcélú megtakarításának az elzsarolása, az Alkotmányunk kihajítása többek közt mind-mind olyan tett volt, amit nem hogy egy jogász kormánytól, de még egy fogyatékostól sem lenne megengedhető. Egy normális országban, teszem hozzá, de hol van itt 2010 óta normális ország?

Még a fidesznyikekkel feltöltött AB-nek is kellemetlen a rendszeresen alkotmányt és európai jogot sértő intézkedései a felcsúti pávatánc művésznek, mindent még ők sem sunnyoghatnak el. A saját gránit alapizéjüket sem tartják be ezek a turulba született kommunisták. Akkor miért tartanák be az Uniós jogszabályokat? Az AB már többször is tett úgy, mintha független lenne, legalábbis kis ügyekben. Vissza kell venniük a nyugdíjazott bírákat a bíróságoknak, vagy említhetnénk a rokkantak munka melletti ellátásának is az ügyét. De fajsúlyos, a demokráciánkat alapvetően felforgató ügyekben az AB csak sunnyog és falaz a Fidesznek.

Gyurcsány tök fölöslegesen éhségsztrájkolt, ha az AB egy kicsit is a dolgát tenné, akkor már régen meg kellett volna hoznia a regisztrációról a döntést magától, de a többi üggyel kapcsolatosan is, mint pl. a magánnyugdíj pénztárak kinyírása vagy a szerzett jogok elvételének ügyében. Azt hazudta a Fidesz, hogy azért kell a több alkotmánybíró, hogy gyorsabban lehessen az ügyeket intézni, ehhez képest ráülnek az ügyekre hosszú időkre úgy, hogy vagy 1.500 (!) folyamatban lévő beadványt egy mozdulattal kidobtak a szemétbe nem olyan régen. Az emberben felmerül a gyanú, hogy nem előre eltervezett volt-e ez a regisztrációs balhé, hogy elterelje a figyelmet a többi görénységről, amit új választási törvénynek neveznek. Ha csak a külföldiek szavazati jogát nézzük, ki veti már fel azt, hogy megesküdött a Fidesz arra, hogy az állampolgárság mellé nem fog járni szavazati jog is? Vagy ki dörgöli az orruk alá a népszavazás eredményét, amely eredménytelenségével elutasította a kettős állampolgárság ész nélküli adományozását?

Vagy ki meri felvetni azt, hogy nemrég napvilágra került egy video, amely újabb bizonyítékát adja annak, hogy a Fidesz csalt a választásokon. Nem kicsit, nagyon. És nem egyszer, hanem rendszeresen. Kubatov elvtárs ismét belemondja a kamerába, hogyan listáznak, hogyan dolgozzák fel az anyagot számítógépes rendszerek és vonalkódok segítségével, amely vonalkódok már a nemzeti konzultációs íveken is megtalálhatóak. Hogyan kell számolniuk az ifjú kommunistáknak azt, hogy hányan mentek már el szavazni, ki mire szavazott, és fogad e el némi ajándékot a szavazó polgár, csak úgy szeretetből. Egy normális országban Kubatov már régen egy pöcegödörbe lenne lógatva, mint Rambo, és a Fidesz ellen folyna a hatósági eljárás azért, mert tiltott eszközöket használt a választások alatt. Persze volt már ilyen, de a jogászok akkor is megvédték őket, oszt jónapot.

És most már biztos az is, hogy némi hitelért cserébe bárki születhet turulba, bárki lehet magyar állampolgár, kaphat letelepedést Magyarországon. Jöhetnek a gazdag izraeliek is, és tehetik magukévá a magyar földet asszonyaink mellett, meg a világszerte legkomolyabb ivóvíz készleteinket. Ide költözhet egész Izrael, annak ellenére, hogy a jobboldal évek óta avval riogat, hogy ezt a földet nézték ki maguknak. Még csak áldozniuk sem kell rá, a befektetett pénzüket kamatostul visszakapják majd. És ahogy a mai állampapír viszonyok állnak, úgy igen zsíros kamatokkal kapják vissza majd a pénzüket azok, akik azt sem tudják ki volt Szent István, azt sem tudják mi a Szent Korona, sose láttak turult repülés közben, egy kurva szót nem tudnak magyarul, de kétes üzelmeikből tudják finanszírozni egy időre Tündérországot. Azért, mert a gyorsnaszád vezetői képtelenek európai politikát folytatni, az IMF-el csak pávatáncot járnak, nem akarnak átlátható, tisztességes gazdaságpolitikát folytatni az unortodox helyett. Mert akkor egykettőre kiderülne az, hogy ezek ott a kormányban nem nagy ívű politikusok, nem kitűnő államférfiak, hanem csak kutyaütő haszonleső bűnözők. Erről beszél a Fidesz egykori tagja is, Ungár Klára egy rövid videóban.

Demokrácia helyett timokrácia van, jogai csak a kétharmadnak vannak, ők viszont azt csinálnak a klientúrájukkal karöltve, amit csak nem szégyellnek. Márpedig nem szégyenlősek a fiatal demokraták (muhaha), ugyan úgy magukra szabják az egész országot, ahogy a választási törvényükkel vagy az alaptörvényükkel tették. A demokrácia iránti igényük ugyan úgy múlt el, ahogyan a fiatalságuk. Nyomtalanul. Az ország háza Orbán háza lett.

Ébresztő elvtársak! Lehet megint rendszert váltani, de most nem szabad megfeledkezni a nép sanyargatóiról, és megalkudni velük. Azokról, akik a rendszer működtetői. Most.

Az én lelkiismeret tiszta, én szóltam!

 A.G. / a KMH Ellenszék rovata

38 hozzászólás

  • Az irással egyetértek!Igy igaz 10 millióért müfüves pályát ad át,közben el kell menni Nyirlugosra hogy milyen nagy a munkanélküliség.Sog ligosi hogy ne haljon éhen külföldön dolgozik,sokkan családosan kint vannak.Ajánlanám a közelében található Nyirmihálydi roma lakta részét is.Oda miért nem látogatott el,iszonyu a helyzet.Amióta ez a kormány van hatalmon a fejlesztések megszüntek.Egy kis utat adtak át ha jól emlékszem,a mindenhez értő Szilyártó adta át,de röktön be is zárták,mert nem használható!Abban is igazat adok hogy ha a mai ellenzéki összefogás kerülne hatalomra,nem szabad elkenni a dolgokat.Amely bizonyitékkal alá tudják támasztani az jelenteni kell!De csak azt amit bizonyitani is tudnak.Hiszen a mai kormány 2,5 év alatt semmit sem tudtak bizonyitani a mai ellenzékre!Jó lenne a nagy vagyon gyarapodásokat is kivizsgálni!Iszonyat hogy mennyi milliárdjuk van!

  • Éva!
    Ami késik az nem múlik,lehet még bizonyítani(és már lehetett
    is….)pár dolgot az ellenzékre.
    Javaslom a nagy aggódás közepette próbálja meg a helyesírást,a gondolkodást gyakorolni,mielőtt ír(mert sajnos
    mindkettő szint alatti…enyhén szólva is borzalmas!)

  • Ha sikerül 2014-ben ezt a kormányt leváltani, akkor mindenképpen az lesz a legfontosabb, hogy olyan vezetők vegyék át az ország irányítását, akik tiszta múlttal rendelkeznek. Tisztességesek, megbízhatóak és rendkívül szerények. Mert e nélkül a mi kis országunkban nem lehet és nem lesz rend. Az említett három jellemvonást valamikor Magyarországon úgy hívták, hogy ÚRIEMBEREK ALAPVETŐ ALAKI KELLÉKE.
    OV-t, és társaságát nem lett volna szabad az Országházba beengedni. Az elmúlt 20 évben több kárt okoztak, mint a valamennyi zsiványunk együttvéve.

  • Csak jelzem, Magyarország vízkészletének 95 százaléka az országon kívülről származik. Ebben teljesen megegyezünk Izraellel, ők is ebben a helyzetben vannak, de náluk az általános klíma jóval szárazabb, mint mifelénk.

    De a mi híres vízkészleteinket elvileg kívülről mind el lehetne zárni, és akkor néznénk ki a fejünkből bután.

  • Nem tudom ki írta, de poénos „..forradalmi jogász-paraszt kormány.” Ha-ha! Jól szórakoztam.

    Ennyire azért nem zseniális „bűnöző” Orbán, a nép pedig ennyire nem ostoba. Kimaradt az írásból, hogy Orbánnak bejött a nemzeti színű kormányzás is, ahol az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nemzeti jelképek gyakran valóban csak színházi kellékek. De hát, ilyenek vagyunk..
    Az a helyzet, hogy mostanában a baloldalnak nincs karizmatikus embere. Bajnait menedzselni hiábavaló pénzkidobás. Akkor inkább Thürmer!

  • Demokratúrákban így megy ez…

  • A cikkben csak a gazdag zsidókat nem pontosan értem! Magukévá teszik asszonyainkat? Kétes üzelmeikkel tudják finanszirozni Tündérországot?
    Ezt az egész bekezdést nem kellett volna megirnia kedves szerző.Ez igen rosszizü szakasz.Tönkretette amit előtte és utána irt.

  • Boda Marcsi!Elfogadom hogy egy két helyesirást véttek,de ne azzal foglalkozzon hanem a tartalommal és a szándékkal.Inkább irjak néha hibással,de jó szándékkal,gondolom hogy a szerkesztők megbocsájtják nekem.Bizzok benne hogy a jelenlegi kormánynak lesz dolga amit elkövetett.Én azt mondom hogy ha bizonyithatóakat találnak akkor tegyék meg a rendőrségi feljelentés, de ne ugy tegyék mint a fidesz tette hogy sorra születnek a felmentések.,mert nem bizonyithatóak.Most hogy a választás éve van ujra előveszik a lezárt dolgokat hogy az emberek figyelmét eltereljék.Legyen szives itt irni nekem,hogy mely ügyek élnek még amit tett feljelentést a Budai kemény pénzekért Tehát lezárva igyekszem a helyesírásra odafigyelni,a gondolkodásomon változtatni nem tudok,azt javaslom önnek,mert a uszitása,gyülölködés,szélsősséges,alpári megnyilvánulása odavezet hogy már nem tud csak a helyesirásomba belekötni!

  • Sárdi Jani!………Érdekes felvetés.Igaz az MSZMP-ből a munkás valahogy kimaradt.Sok főiskolás,egyetemista sztrájkol,hogy még többen lehessenek,otthon meg a vizcsapot a doktorandusz fogja megjavitani.Vicc az egész.

  • Boda Marcsi
    Talán inkább a gondolatok helyességével kellene foglalkoznia. Kovács Éva szerint: „Amióta ez a kormány van hatalmon a fejlesztések megszüntek” erre a válaszod:
    „lehet még bizonyítani(és már lehetett is….)pár dolgot az ellenzékre.”
    Csak hogy értsd: ez a deduktív logika szabályai szerint annak beismerése, hogy fejlesztések csakis az ellenzékre bizonyíthatók: azaz egyetértesz a Kovács Évával, sőt még a cikkel is,hogy szánalmas az a kormányzati teljesítmény, ahol még 2 kis műfüves pálya avatása is esemény!
    Nos: ezzel én is mélyen egyetértek! De az a sanda gyanúm, hogy te köszönő viszonyban sem vagy a logikával.
    Sárdi Jani:
    Bajnai egy technokrata, tényleg nem jól áll neki a politizálás. Viszont alkalmas egy több pártból álló szövetség élére: egyiknek sem felel meg tökéletesen, tehát megfelelhet mindenkinek.

  • Kedves Marcsi! Mielőtt bárki helyesirását kritizálod, kérlek gondolj csak arra, hogy a magyar „nem-helyesirást” sem az ellenzék, hanem éppen a magát önkényesen „nemzeti oldal”-nak minősitő turulban született, árvalányhajas kormánypárt vezette be. A nagy nyelvújitó pedig nem volt más, mint – mellékállásban – a Magyar Köztársaság Elnöke. Tehát: nektek nincs jogotok senkin számonkérni a nyelvhelyességet főleg akkor, ha csak nyilvánvalóan elütés következménye. A gondolkodási hiányosságokat pedig még annyira sem!
    Egyebekben pedig az un. „nemzeti oldal” már majd hároméves dúlása után ti már elvesztettétek a jogot arra, hogy ebben az országban bárkin bármit is számonkérjetek! Ha csak magatokon nem kéritek számon ezt az őrületet…………….!
    Nagy nemzeti öntudatotokban és Orbán imádatotokban arra nem gondoltok, hogy a magyar társadalom – a ti korlátoltságotoknak köszönhetően – ma már úgy néz ki, mint egy biztonsági szelep nélküli nyomástartó edény, mely rövid időn belül robbanni fog.
    Amúgy meg a cikkben leirt állitásokhoz van-e hozzáfűzni valód?

  • Boda Marcsi
    Kíváncsi vagyok, Te hol élsz?
    Többször eljövök erre az oldalra, de amit alakítasz az eszement dolog. Nem kívánom, hogy megváltozz, csak felhívnám a figyelmedet a gondolkodásra, mint olyanra, ami segít tisztán értelmezni dolgokat!
    Magyarországon diktatúra van. Akár tetszik Neked a kifejezés akár nem.
    Orbán egy disznóól takarító segédmunkás, aki megjelenik itt ott, de dönteni a háta mögött álló csibészek döntenek minden esetben.Az offshore lovagjaitól megkapja a maga részesedését, és passz!
    Leszarja Ő, hogy mi lesz az országgal, és annak népével, mert nem érdekli. A szar, kis senki, akit még tartanak a magasban, de nem sokáig!
    Védd hát ezt a majmot, aki majmolja a népet, mert úgy látszik egy helyről valók vagytok. A ketrec ajtaját nyitva hagyták, de nemsokára vissza lesztek terelve, mert dúvadak vagytok, Te is, meg Orbánod is.
    Ömlenghetsz Te a drága hazádról, sajnos szégyene vagy annak!

  • reply
    Segítek egy kicsit neked:
    az a szakasz azt jelenti, hogy az a jobboldal (tehát a fidesz), amelyik állandóan a zsidókkal riogat, lehetővé teszi, hogy bárki (!), köztük ők is idejöjjenek, a szent magyar földre, ami nem eladó (csak ellopható pályázatok által). Némi kölcsönért azt tehetnek itt idegenek (nem csak zsidók!), amit mi magyar állampolgárok. Akárhonnan is szerezték a vagyonukat, az nem számít, minden eladó.
    Teszik ezt a turulban születettek, akik ősi magyar vérről papolna meg szent földről,kokárdában is alszanak, szentkorona hívők, és őskeresztények.
    Tehát saját ideológiájukat köpik szembe a törvényükkel.
    Sajnálom ha félreérthető volt.

  • Ja Kekec,nem igazán tudod mindig követni,hogy mikor mire
    válaszolok,mivel több hozzászólás is volt,csak nem biztos,hogy mindegyiket elolvastad.
    Különben nem mindenre reagálok,mert szerencsére más is foglalkoztat és nem töltöm az egész napot a gép előtt!

  • Évike!
    nem tudja,hogy mit jelent az alpári szó?….
    Én nem voltam soha olyan közönséges mint Geyza,Nyilas meg
    több szerkesztő,akik olyan kifejezéseket használnak,ami
    csak ezen a fórumon jelenik meg……
    Egyébként időnként mindenki elüthet betűket,de sorozatosan?(nem csak elütés..)
    meg a „tartalommal” sincs mindig rendben.
    A gyűlölködést,átkozódást, sértegetést a másik oldalon olvashatja.
    Jó lenne ha a cikkek tartalmánál maradnánk,kinek ez kinek az
    a véleménye,de gondolom most még szabadon lehet kinyilvánítani,most nincs divatban erőszak,szemkilövés ,,,,Egyébként ritkán van okom gyűlölni valakit,azért meg
    pláne nem mert más a véleménye valamiről.

  • Sárdi Jani!……
    Kicsit jobban meg kellene ismernie a Munkáspárt mint saját bevallása szerint is MSzMP utódpárt hitvallását. Itt nem elsősorban a dolgozó néphez való viszonyára gondolok, hanem azon gazdasági megoldásokra amelyeket hatalomra kerülésekor bevezetni kívánna. Az államosítás, a TSz rendszer, és egyéb a szocializmusból ismert dolgok.
    Noha a jelenlegi orbáni rendszernél jobb, de nem életképes.
    Bajnai pénzügyi szakember, és a gazdaságnak most pénzügyi szakember kell, nem jogászok. Nem kötődik konkrét párthoz, nem pártszempontok vezérlik. Más jó nevű pénzügyest még nem prezentáltak. Vagyis eddig ő a legjobb választás. Eddig.

  • Jávorszky Mária

    Ezek a múltból itt ragadt sötét árnyak.
    Lelki megnyugvást nem találnak.
    Járják vitustáncukat epét okádva.
    Ők trónját Antikrisztusnak készítik elő.

  • Jávorszky Mária

    Írhatnám tovább is,mert
    megihletett a temérdek barom…majd legközelebb

  • Bodamarcsi nagyon buta véglény…szegényke..

  • Nyilaskismariska Ne okádékolj tovább. Később se.

  • Don Ovuz
    2013 január 6
    3:00 du.

    Amit 2009-2010-ben produkált, azután semmiképpen nem jó választás.
    Akinek van egy csepp esze, az látja.

  • Don Ovuz
    2013 január 6
    3:00 du.

    mesterházi vagy gyurcsány se lenne jobb semmivel, sőt.
    Szivesen látnék valami elfogadhatót a baloldal részéről, ha már annyira toporzékolnak, de eddig semmi érdemlegeset nem voltak képesek felmutatni.

  • Az túlzás, hogy Thürmer hatalomra kerülését kívánom. De féknek, ellensúlynak (10-20 százalékos eredménnyel) a munkások képviseletében jól el tudnám képzelni. Méltatlannak tartom, hogy nem került be a Parlamentbe.

    A baloldal összefogására egy Gorbacsov típusú személyiséget tudnék elképzelni. Ilyent egyelőre nem látok.

  • Kedves Kekec todor 48 és Bumburi!Köszönöm hogy megvédtek.Boda Marcsi ne tőlem kérdezze a szó értelmét,mert a válaszában meg is adta.Én először a cikk tartamára válaszolok amint látja csak utána reagálok a többi nekem nem tettsző hozzászólásokra.Az igaz hogy nincs divatban a szemkilövés/az is csak fel lett fujva Morvai és a Jobbik által/,de a másképp gondolkodókat elküldik a televiziótól,ujságoktól,rádióktól,képeken kisatiroznak embereket de lehetne folytatni,a szervezett tiltakozó tüntetésekkel szemben fizetett békemenetet szerveznek,a kért helyszinekre saját békemenetet szerveznek stb. sorolhatnám a végtelenségig.Azt pedig ne mondja hogy önben nincs gyülölet azokkal szemben akikkel nem ért egyet,javaslom az eddigi hozzászólásait megnézni.Ön is olyan mint Rogán az egy hétel előtti nyilatkozatát Kálmám Olgánál letagadja!Ennyit a hitelességről.

  • Szélhàmosok vezették 2002-töl 2010-ig Magyarorszàgot!
    Kelet-Europa élcsoportjàbol sereghajtovà tették az orszàgot.
    „Elveszett évtized Magyarorszàg szàmàra” értékelte a Belga KBC Bank tulajdonàban lévö K&H Bank vezérigazgatoja Rik Scheerlick.
    2006-2007-ben:
    Szlovàkia 8,5 % fejlödés
    Csehorszàg 6,6 %
    Lengyeiorszàg 5,5 %
    Magyarorszàg 2,7 %
    Az Adossàgàllomàny eközben 53 %-rol 81 %-ra nött.
    Gyurcsàny és Bajnai a mostani-régi/ Mesterhàzy,dr. Vadai Àgnes…/ aszisztensekkel a felelös a szomoru fejleményekért.

  • Hát reménytelen a dolog a kölcsönös megértésre és esetleg tiszteletre!
    A baloldalon maradt a BUNKÓSÁG sokak részéről.
    Ennyi,nincs értelme meggyőzni őket,mert sajnos nem lehet.

  • Kovacs Eva!
    Mint a tobbi (nehany)beiro, a bekemenetet kovetkezetesen
    ‘Fizetett”-nek emlegetik, de soha, sehol nincs bizonyitva, hogy tenyleg fizetett lett volna. Ellenben tobb hazai ertesulesem is azt „indikalja”, hogy onkentes volt. Amit itt ossze-vissza firkalnak Onok, az egyabszurd elkepzeles, egy abszurd hazugsag, amit meg Onok sem igazan hisznek el es mosolyogva irnak le,gondolvan, hogy „jol megetettuk” az olvasokat.
    Nagyon lebecsulik az olvasokat. Mas temaban is…

  • Dénes Erős
    Linket is tegyél be légyszi, hogy lehessen látni miről beszélsz.Köszi.
    Mert a nélkül csak hazudozás.
    Addig is azon gondolkozz el, hogy most -1,5% a növekedésünk. És ez volt az elrugaszkodás éve.
    A gyorsnaszád süllyed, mint a Titanic.

  • Jimbó javaslom legyenszives utánna nézni.Nem tudom elképzelni hogy valaki ennyire feledékeny legyen.Itt is megirták,de az interneten mindenütt olvasható volt hogy mennyibe került nekünk az ingyenes békemenet.Miért a különféle fidesz által létrehozott alapitványok amelyekből fizették a békemenetet,az nem az emberektől elszedett pénz.az én pénzem is ugyanugy.Mivel nem tudom hogy ön hol él azért nem irom hogy az ön pénze is.Az hogy össze-vissza irkálunk az nem igaz.Az olvasókat,embereket nem becsülöm és nem becsüljük le,itt ha valaki azt teszi az önök és társai.Azt hiszik hogy nincsennek tisztában a dolgokkal!Gondolom hogy az elmult év márc.15-én a fizetett statisztákról is hallott,hiszen a videó is készült róla?Tudja uram az az elképesztő hogy önök csak azt hallanak meg amit akarnak!A jó megetettés pedig a jelenlegi kormány alkalmazta az elmult 8 évben,csak azért hogy az áhitott hatalomhoz hozzájusson!Ez nagy átverés volt a részükról,de bizzok benne hogy az emberek a saját bőrükön megtapasztalták mogy milyen is a fideszes kánaán!

  • Dénes Erős!Nem értek egyet önnel hogy szélhámosok vezették az országot!Amit itt ön felsorol az elképesztő!A jelenlegi hatalom állandó szabadságharca,ellenség képzette mivé tette az országot.Hitelét veszitette,nincsenek beruházások,nagy a munkanélküliség de lehetne sorolni.Nincs olyan demokratikus ország aki szóba állna a jelenlegi kormánnyal,ja az azeri igen.S ezt ön elfogadhatónak találja?Ezért is a 8 év tehet?Elképesztő ez cinizmus,elképesztő hogy csak hátra mutogattunk,menjünk már előre is!Sajnos nincs hova ,mert ez a mai hatalom kiirta magát a demokratikus közösségből!

  • Az elrugaszkodàs évében 78 % adossàgterheink vannak,elkellett kezdeni a 2008-ban felvett 20 milliàrd £ kölcsön törlesztését-2014-ig a felét-.Ezért nem hàtra kell nézni,hanem ezeket a terheket cipelve,a kölcsönzöket kikell elégiteni,az EU 3 %-os ujadossàg kritériumàt is betartva.
    Ezt nevezik hàtra mutogatàsnak a „tàjékozottak”.

  • Dénes Erős!Most akkor előre v. hátra kell mutogatni?Ön a reszessziót nevezi elrugaszkodásnak?Amennyiben nem állunk jól pénzugyileg akkor miért aakarnak fizetni 13.dik havi nyugdijat v. valami pénzt?Ja jön a paraszt vakitás,a nyugdijasok megvásárlása a választások előtt!

  • Éva!
    Nem 13-ik havit ígérnek,hanem pontosan azt,hogy ha év végén
    a pénzügyi helyzet lehetővé teszi,akkor szép kártyát illetőleg valamilyen kedvezményes juttatást adnak,utalvány formájában.
    Ez egy lehetőség,majd év végén dől el.
    Egyébként más cikkekkel kapcsolatosan is javaslom,újság,TV
    útján valamint az internetes kereső (jogszabály, rendelet,
    hivatkozás) útján tájékozódni,ez nem politika függő.

  • Kedves Marcsi! Ön az átlagnál tájékozottabb, de a szignifikáns többségnek ez már megint egy hangzatos mézesmadzag, ahogy Ön is beledől a csapdába. 13. havi nyugdíj ami nem is 13. havi nyugdíj.. Fideszéknél elkezdődött a választási herce-hurca, a mégnagyobbat mondás korszaka. (Kuncze lehet, hogy jól értesült és tényleg előrehozott választásokra játszik a Fidesz, hogy még idén megtudják nyerni a választásokat, most még van erre sansz nekik.)
    A fentebb írt hozzászólása szerint, akkor abban egyet érthetünk kedves Marcsi, hogy ez megint csak egy lózung, egy gumicsont, egy újabb átverés aminek -hiába olyan jól tájékozott- még Ön is bedől, hát még a szerényebb képességekkel rendelkező tömegek.

    „Ha a gazdasági helyzet megengedi…” Ezt Ön meg tudja fogni, tudja értelmezni? Ha ismeri a gazdasági mutatókat, akkor ilyen helyzet még gondolatban sem merülhet fel, kedves hölgyem, épeszű, józan politikusoknál, hacsak nem szavazatokat szeretnének, mégpedig széles körben visszacsípni a nyugdíjasoktól. Ez pedig nem korrekt, nem helyén való így.

    Íme a pontos megfogalmazás:

    Ha a gazdaság helyzete megengedi, egyszeri juttatásként 13. havi nyugdíj, hivatalosabban fogalmazva „kompenzáció” állhat a házhoz 2013 végén. Igaz, nem készpénzben, hanem mondjuk élelmiszerre költhető Erzsébet-utalványban vagy Széchenyi-pihenőkártyán – ­szivárogtatták ki kormány közeli források a Magyar ­Nemzetnek. Azzal együtt ez nem jelenti, hogy visszaállítanák a 13. havi nyugdíj rendszerét.

  • HunCanada
    Nem bizony, mert a fidesz egyből a 14. havit fogja bevezetni, amit ígért 2006-ban 🙂
    Ez csak parasztvakítás, a fidesz nagyon jó abban, hogy arról beszéljen, milyen jó lesz majd.
    Aztán ha visszanézzük az eddigi hazudozásaikat, rájöhetünk, hogy semmi nem valósult meg az ígéreteikből, csak pont az ellenkezője.
    Boda Karcsi meg csak szemtelenkedik és kötözködik azokkal, akik tényeket fogalmaznak meg.

  • Kedves HunCanada köszönöm a kiegészitést.Amikor én irtam akkor csak azt szivárogtatták ki hogy 13.havi v. kompenzáció lesz talán?Most már olvasható az amit itt ön is ir.Megfogják gondolom határozni hogy amennyiben adják hol és mit lehet vásárolni rajta.Az üdüléssel is az volt amikor a múlt évben adták,sok nyugdijas ismerősöm panaszkodott hogy a legtöbb a Balatonra v. olyan helyre ahol nem volt meleg viz és gyógyviz!Ezt mondtuk mi már régebben hogy azért nem lesz IMF megállapodás,mert akkor nem tudnának osztogatni.Remélem hogy lesz annyira bölcs a nyugdijas társadalom hogy nem dől be az ujabb átverésnek.Emlékszem a 2002-es választások kétfordulója közti időre is,amikor a fidesz már látta hogy vesztésre áll,akkor Varga Mihály soronkivül 4,5 %-os nyugdijemelést adott,mert az jár!S még is elveszitették a választást!Érdekes ezt amikor januárban adták,nem tudták hogy több járt volna?Boda Marcsi köszönöm a figyelmeztetést.

  • Kedves Éva! Először valóban 13. havi valódi nyugdíjról volt szó, aztán hirtelen módosult ez arra, hogy: „Ha a gazdaság helyzete megengedi…” és a nem pénzbeli juttatás megfogalmazására. Vagyis a cumiztatás ismert jelei Fideszéktől!

  • Kedves HunCanada!Igen erről volt szó.Mire eljutnak a kifizetéshez nem lesz belőle semmi,hiszen az emberek átveréséhez értenek!ezt tették 8 évig hogy a hőn áhitott hatalomra szert tegyenek!Most hogy meg van most mindent elkövetnek a megtartásukért!