Rezsicsökkentés? Na, ne izéjjenek mán!

2013 január 12 11:37 de.53 hozzászólás

Már megint eltekintek, ez nálam már csak így megy. Eltekintek attól, hogy a rezsi tételesen egy háztartásban nem csak a távfűtés, villany és gáz árából tevődik ki. Eltekintek attól is, hogy ez a három tétel erősen urbánus súlyú. Eltekintek továbbá a 10%-tól is, ami, ugyebár, csak az energiahordozó alapdíját érinti, a rárakódó költségeket nem, így max. 8%, de parasztvakításnak jó.

Kuss! (Forrás: Vágó Gábor blogja)

Egy kicsit azonban foglalkoznék a gázzal. Mert, kérem, gáz van! Mégpedig egy több, mint tíz évvel ezelőtt (Ki is volt akkor kormányon? Csak nem Orbán?), az orosz GAZPROMMAL kötött, hosszú távú – és ez a lényeg – szerződés értelmében. Ehhez a GAZPROM egy számítási képletet mellékelt, ami, sajátságos módon, egyik faktorával a mindenkori kőolaj árához köti a földgáz árát. Ez a képlet hozzáférhető, ennél fogva a gáz beszerzési ára nem államtitok, aki akarja, keresse meg, a gugli a barátja.

Anno a földgáz behozatala – mely sajnálatos módon, leginkább a GAZPROMTÓL függött (innen származik Orbán kedvenc szava, az orosz-függés) – a saját kitermeléssel együtt a MOL üzletága volt, azután az e-On privatizálta. Ettől a perctől az orosz földgáz aránya lecsökkent 55%-ra, a többi 45%-ot az e-On saját csatornáin keresztül oldotta meg. Honnan? Nyugat-Európából.

Hogyan? Hát, az USA, az un. palagáz kitermelésével önellátó lett, így a korábbi beszállítók más piacot kerestek maguknak, amit Nyugat-Európában meg is találtak. Ez, persze, lenyomta a gáz beszerzési árát. Az e-On Ausztrián keresztül szerezte be a nem orosz földgázt, és az átfolyó mennyiségnek csak a technika- vagyis a vezeték kapacitása – szabott gátat. Ennek következtében a jelenlegi helyzetben a gázszolgáltatók simán elviselnék a 10%-os, államilag előírt alapár csökkentést. Már csak ezért is álságos az állam aggódása, meg, hogy ők igazán nem szeretnék csődbe juttatni a szolgáltatókat, hát inkább, merő felebaráti szeretetből, átveszik a céget.

És mit csinálnak vele? Az MVM alá rendelik! Amivel azután jól beszűkítik a mozgásterét, mert az MVM nem rendelkezik az e-On kapcsolati rendszerével, piaci ismereteivel, arbitrázs lehetőségével, árkisimító gyakorlatával.

Ez, hosszú távon, biza, úgy lenyeli azt a 10%-ot, mint kacsa a nokedlit! Örüljünk, ha nullszaldós lesz az ügylet! Erre, persze, a lakosság jó része, amelyik nem fogyaszt földgázt, megvonja a vállát, és lesz@rja, hogy stratégiai üzletág-e, vagy sem.

Na, ezért mondom, hogy parasztvakítás, kamu. A választási kampány elkezdődött.

Ille István

53 hozzászólás

  • ille-pille…megint milyen jot hazudtal . miskolcrol ? kocsonya van meg ? vagy eleszi eloled a zorban ?

  • burkus laci
    2013 január 12
    11:45 de.
    ha megkérhetlek, add elő, miben is hazudtam? tényszerűen, adatokkal cáfolva. ha nem megy, nem neheztelek meg érte.
    miskolc? az meg, hogy került ide?
    orbán nem szereti a kocsonyát.

  • Jávorszky Mária

    ” Egy kicsit inkább foglalkoznék a gázzal.Mert, kérem, gáz van.”
    Te szent Habakuk! Nem is tudtam, én meg töröm a fejem, hogy mért menekülnek a rettegők Ausztriába Magyarországról!
    he……
    Képzeljék el, ha ezt én írtam volna!
    Szóval, maga is rászista meg antiszemita.

  • Jávorszky Mária
    2013 január 12
    3:35 du.
    szky, eddig sem volt kétségem szövegértési nehézsége felől. ha kérhetem, sorolja már ide, miből következtetett fenti írásomból rasszista és antiszemita mivoltomra?
    a gáz, picinyem, nem csak a ciklonB-t jelenti. az, szépségem, csak az ön agyában egyenértékű a post témájában említettel.

  • burkusnak, a házőrzőnek, de mindenki másnak, aki csak személyeskedni tud:

    az e.on bizony, ausztrián keresztül is, kőkemény orosz gázt ad el nekünk. most áll a bál az unió-orosz gázügyben, de nem ez a témája a postnak. a Gazprom ugyanis minden egyes állammal külön-külön állapodik meg, egyedi kalkulációval. így fordulhat elő, hogy a németek például jóval, de jóval olcsóbban jutnak az orosz gázhoz, mint például mi. e tárgyban az egyik fő ügyér éppen egy Gerhard Schröder nevű emberke. ismerős a neve, ugyebár? tavaly nyárig a német cégek kb. 380 USD/1000köbméter áron vették a gázt. na, sikerült közben egy 10%-os árcsökkentésben megegyezniük, így még olcsóbban veszik a gázt. egyébként a lengyeleknek is sikerült a gáz beszerzési árát csökkenteniük, ami persze, mint a németek esetében, egy kompromisszumos megállapodás volt, mert így a stockholmi bíróság előtt nem került perre a vita. azonkívül a lengyeleknek még nagyobb a sikerük, mert a gáz árának alakítása nem csak a kőolaj, hanem a nemzetközi gázpiaci árhoz is lett kötve.
    az általam említett orbáni megállapodás akkoriban úgy működött, hogy annak okán, többek között, hazánkba látogatott volna Mihail Mihajlovics Kaszjanov orosz kormányfő. nagyon jó, kölcsönös előnyökkel járó egyezményt ajánlottak volna az oroszok. mindez, persze, feltételes módban íródik, mert a felcsúti kis zsebcézár nem tudta fogadni. van ilyen, mert már akkor sem tudott a mi kis zsebcézárunk mindennel foglalkozni, még kevésbé prioritásokat megítélni. közölték Kaszjanovval, hogy a magyar miniszterelnök nagyon elfoglalt, nem tud rá időt szánni, mert a felcsúti csapattal horvát edzőtáborba vonul ugyanabban az időben. Kaszjanov ezt meglehetősen feldúltan fogadta, biztos forrásaim beszámolója szerint egyszerűen ki volt akadva, és ezek után bemutatta Orbánéknak a nemzetközi karjelzést.
    na, így fizetünk mi is sokat a gázért.
    és most, kedves ellenérzetűek, fel lehet sorakoztatni érveiteket, hogy az nem is így volt!
    de, ha kérhetem, csak tényszerűen!

  • Na ettöl „jobb huzàsa” volt Bajnainak a 13.havi nyugdijtörlése és közel 7 % minusszal a békasegge alà „stabilizàcioja”az orszàgnak 2009-ben,amivel mélyen alul multa a környezö orszàgokat,igy bebetonozva a sereghajtok közé az orszàgunkat.Az IMF-el történö kölcsönnel,annak konstrukciojàval bezsugoritotta a belsöfogyasztàst és mivel nem beruhàzàsokra ,nem az égetö problémàk megoldàsàra forditotta,hanem a sajàt sikertelenésükböl szàrmazo lyukak foltozàsàra,igy egy politikailag -Gyurcsàny àldatlan tevékenységét beismerö szavai-és gazdasàgilag egy rombadöntött orszàgot hagytak hàtra.Ezzel az örökséggel és az ellenséges-kül és belföldi- propagandàjukkal szemben a kis eredményekhez is nagy teljesitmény szükséges.

  • Államadósság
    2010. május 19,933.4 milliárd forint
    2012. november 20,653.5 milliárd forint
    Pedig közben volt egy 3.000 milliárdos manyup pénz ellopás is.
    na, erre varjon valaki gombot!

  • varrjon, na! nekem nincs sok kézügyességem 😀

  • Kedves Ille István az irásával egyetértek!Igy igaz paraszt vakitás!Az a bizonyos 10 % közgazdászok számitása szerint valójában csak 3,5 % lesz ha lesz.Tegnap most már minden területen hirdedik a 10 %-os csökkentést/viz,csatorna,szemét,kéményseprés stb/ s közben az önkormányzatok komoly emeléseket hajtanak végre.A távhő esetében a 10 %-ot velünk fizetettik meg hiszen 52 milliárd támogatást kapnak a villamosenergia rendszerhasználati dijából,amit pedig tőlünk szedik be évek óta.Aki nem hiszi az nézze meg az áram számláját.Az az ugymond 10 %-ot csak a lakosságnak adják meg,a többiek,vállalkozásoknál emeles lesz,s ők pedig átháritják ránk.Ez már az árakban lehet is látni.Például eddig a félkilós zsemle kenyeret a Tesco-ban 145,.Ft-ért vettem a mult héten már 168.-Ft-ért,de lehetne sorolni.Burkus Laci kérem mielőtt megszólalna tájékozódjon!Itt aki elnézést hazudott az ön!Jávorszky Mária jobban járt volna ha meg sem szóllalt volna,igy a tájékozatlanságáról állitott ki szegénységi bizonyitványt.Sajnos ez van ha a szélsősség,a gyülölet miatt nincs mód tovább fejleszteni magunkat!

  • Jávorszky Mária

    Kovács Éva! 2013 január 13. 6:50 de.
    …”a tájékozatlanságáról állított ki szegénységi bizonyítványt.”
    Maga a lelki szegénységéről állított ki tájékoztatást.
    Már nem először.

    De ne nagyon örüljön ennek, mert Jézus másmilyen lelki szegénységet értett azalatt, amikor így szólt:
    „Boldogok a lelki szegények,mert övék a menyeknek országa.”

  • Korrekt elemzés. Mutatja az is, hogy a kommentelők sem tudtak érdemi információt hozzátenni. Így személyeskedéssel múlatják az időt.
    Érdemben én sem tudok hozzászólni.
    Korrekt, és jó cikk. Gratulálok!

  • Kedves Kovács Éva!
    Írása szerint:
    „Kedves Ille István az írásával egyetértek!Így igaz paraszt vakítás!Az a bizonyos 10 % közgazdászok számítása szerint valójában csak 3,5 % lesz ha lesz.Tegnap most már minden területen hirdetik a 10 %-os”
    Mondom én:
    –Szóval ez a 10% nem 10%, hanem csak 3,5% és a rendszerhasználati díj is igaz. Aztán a gáznak a fölszorzása a meteorológiai időjárási mutatókra hivatkozva: miszerint nem annyit kell fizetni, mint amit az órák mutatnak, hanem annyit amit ők kiszoroznak. Mindenkor több a klíma változások és a hőmérséklet ingadozások hatására.
    Persze ezt is nagyon nehéz megérteni, annak, aki egy kicsivel többet tud a fizikából, hogy ha a gáz a hő hatására tágul, akkor ugyan úgy zsugorodik is hidegre. Két oldalas levélben megmagyarázták, hogy „ilyesmihez nem értek”.
    Ugye milyen édesek?

  • Dénes ERÖS
    2013 január 13
    5:54 de.
    jó kis TIT előadás, nem kétséges, pártközponti propaganda anyagra támaszkodva, csak egy baj van vele: semmi köze a postban foglaltakhoz.
    de legalább leporolta a billentyűzetét 😀

  • Kovács Éva
    2013 január 13
    6:50 de.
    kedves éva, burkusnak, a házőrzőnek nem feladata a tájékozódás. elég, ha jó hangosan ugat.
    szky pedig nem tudatlan, csak egy ostoba provokátor, de még annak is harmatgyenge. no meg, a magyar nyelvvel is eléggé hadilábon áll. az ő köreiben a tájékoztatást kiállítani szokták 😀

  • Pille szerkesztő!
    Már megint „alaposan”
    felkészült a a szövegeléséhez…..
    Ha itthon él akkor javaslom kapcsolja be időnként a TV-ét
    és más újságot is olvasson,mint a sajátját.
    Közlöm,hogy a gáz,villany,távfűtés ár

    ának csökkentése nem
    kizárólag a tényleges fogyasztásnál,hanem az egyéb sallangoknál,mint például rendszerkarbantartás,készenléti
    díj stb. is megjelenik,megosztva tehát kijön a 10 %!!!!
    Aztán a legtöbb háztartásban (kivéve a tanyavilágot)van
    valamilyen közüzemi díj!!!!!
    Lehet,hogy a mértékkel nincs megelégedve ….(a későbbiekben a gazdasági helyzet függvényében további csökkentés várható)de ha azt

    vesszük,hogy a szocik mennyit emeltek évek alatt (bár Lendvai Ildikó a választások előtt azt rikácsolta „búgó”hangján,hogy „tagoltan mondom,nem lesz gázáremelés” és lett!!!)
    Ha „annyira aggódik” a magyarok miatt ennek azért örülnie kellene.Persze mag a „tehetségével…”annyit keres,hogy nem számít a számla összege.
    Éva meg csak bólogasson tovább,bár eddigi soraiból nem következtettem arra,hogy dúsgazdag lenne

  • „Kódolt üzenetet küldött a nemzetközi pénzügyi köröknek Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc többek között azzal, hogy hatalomra kerülésük esetén bevezetnék az ingatlanadót, valamint a tandíjat. A balliberálisoknak minden támogatásra szükségük van a választások megnyeréséhez, ráadásul a nyugati érdekkörök nagyon szeretnék, hogy Bajnai mindenképpen tagja legyen a következő Országgyűlésnek.”
    Velemeny?????????

  • Boda Marcsi én az ön üres,semmit mondó szövegeire nem tudok válaszolni.Igen jól érzi nem vagyok dusgazdag,de becsülettel és tisztelettel tudok az emberek szemébe nézni!Ami ez önnél ugy láttom hogy nem mondható el,mert egy gyülölettel,szélszősőges nézetekkel teli embert nagyon sokan megvetnek s valójában jogosan!Az az ember aki a tényeknek nem néz utána csak üres frázisait puffogtatja el nincs mit mondanom.Amit itt ön állit az minden csak nem valóság.Ennek tudatában pedig csak a másképpen gondolkodókat folytonosan sértegeti!Azt hittem hogy itt egy kis önkritika ragadt önre,de ugy látszik sorozatosan tévedek.Az a baj velem,hogy még mindig megadom a lehetőséget,hátha lehet még emberségesen viselkedni,de mindig csalódnom kell!

  • Boda Marcsi
    2013 január 13
    1:44 du.
    kedvesem, hogy kiskegyed mit közöl, teljesen irreleváns.
    mellesleg a jobbik(!) is kiszámolta, hogy az a 10%, biza, 3,5!
    mi több, itt van egy szakértő elemzése – na, nem kiskegyed forrásaira gondolok – pedig nem is az „én” újságom, hanem a hit gyülekezetéé!
    atv.hu/cikk/20130102_mit_jelent_valojaban_a_10_szazalekos_rezsicsokkentes
    nos, arany bogaram, erre mit lép?
    amúgy valóban nem számít a számla összege. vezetékes gázom, távfűtésem nincs, a vizet saját kutamból termelem ki, a szennyvíz emésztőben gyűlik, szemétdíj nincs, mivel erre felé nem gyűjtik, így hetente leviszem az autópálya melletti molochba, az áramra napelemmel termelek rá, évente két palack gázt használok el főzéshez, szóval, személyemben nem érint a dolog. de, mint ellenzéki, csak szólhatok, nem?
    kegyednek meg javaslom, olvasson utána, nem árt azonban előtte levenni a narancsszínű szemellenzőjét 😀
    amit várhat, arany bogaram, az legfeljebb lódobogás 😀 😀 😀

  • hogy boda marcsi meg ne erőltesse magát:
    A „10 %-os rezsicsökkentés” valójában cca. 3,5 %-os csökkentést eredményez. A fentieket bárki ellenőrizheti. A 2012-es ESZ árak a MEH oldaláról letölthetők.

  • Andrási Sándor

    Érdekes és tanulságos a Heti Válasz című folyóiratban lévő közvélemény kutatás, annak ellenére, hogy reprezentatívnak nem mondható, ami szerint:
    „Ön szerint valóban csökkennek-e a rezsiköltségek Magyarországon?
    Az összes szavazat eddig: 3996
    -Nem,mert a szolgáltatók végül úgyis mindent a fogyasztókra hárítanak: 62%
    -Igen, a kormány keresztülviszi az akaratát és a szolgáltatók csökkentik a díjakat: 27%
    Igen, de azért mert a szükség végre megtanít minket takarékoskodni: 5%
    Már régen nem tudom fizetni a rezsiszámlákat: 4%”
    —— jellemző a magyar gondolkodásra a borúlátás, de benne van a történelemből adódó pesszimizmus. A legrosszabb azonban az önfeladás. Abban a mondatban: „….a szolgáltatók végül úgyis mindent a fogyasztókra hárítanak” benne van a belenyugvás. Abba való beletörődés, hogy a kormány ellenében erősebbek a multi szolgáltatók, és ez így természetes. Holott ez nem lenne természetes, ha az emberek is tennének ez ellen. De nem tesznek. Csak elenyésző kisebbség keresi meg pl. azokat a boltokat és a piacokat, ahol magyar termelőtől, magyar árut tud beszerezni. Miért is lenne fontos ennek elterjedése? Mert ebből a magyar nemzetgazdaság profitál, nemzeti érdek. Ja, hogy a nemzeti az nem trendi?

  • Ille István

    2013 január 13
    6:39 de.

    „Államadósság
    2010. május 19,933.4 milliárd forint
    2012. november 20,653.5 milliárd forint
    Pedig közben volt egy 3.000 milliárdos manyup pénz ellopás is.
    na, erre varjon valaki gombot!”

    2013 január 13
    6:40 de.

    varrjon, na! nekem nincs sok kézügyességem

    http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Statisztika/mnbhu_statisztikai_idosorok/mnbhu_nemz_modsz_idosorok090107/adossag_hu.xls

    http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qpt002i.html

  • Ille István!Boda Marcsinak falra hányt borsó!A tényeket nem fogadja el!

  • Az okosabbak tudjàk,a rendesebbek még elis mondjàk:Az àllamadossàg minden àrfolyamvàltozàsnàl màs.

  • küszküllö
    2013 január 14
    10:43 de.
    😀 😀 😀
    ugy, nem baj, ha hangosan kiröhögöm ezeket az infokat?
    gondolj cshurchill-re!

  • cshurchill természetesen churchill. de küszködőnek mind1 😀

  • Ille Úr :
    NE törőggyé’ Burkuskiflivel.
    Ő egy nettó idióta.
    Tulajdonképpen a Gyurcsány-kormány egyik legfőbb hibájából származó egysejtű agysejt. Vagyishogy bezárták a Lipótot és most az ilyen nettó idióták szabadon szaladgálhatnak az uccán. Holott ápolóik felügyelete alatt lenne a helyük.
    ( Hidegvizes kényszer-kúra , nyugtatók..ilyesmi..)

  • SENKINEK ne legyenek kétségei : a gázszolgáltatók és áramszolgáltatók EMELNI fognak a NEM-MAGÁN-SZEMÉLYEKNEK.
    Majd az infláció felett bőven fog emelkedni a kenyér , a benzin , meg minden ára.
    BÁRMIT csinálnak amiről azt állítják hogy jó a lakosságnak , vérrel és keservvel fizeti meg a lakosság !!

  • Geyza önnek igaza van!Eddig amit a fidess bevezetett az a végén mindig a lakosságnál csapódott le.Nem értem azokat az embereket akik mást állitanak,nem itt élnek,nem látják!Elképesztő!Előbbre helyezik a politikai hova tartozásukat a saját életük elé!Még saját magukat is becsapják!

  • Kovács Éva!
    Maga csak bologasson továbbra is,minden hozzászólása azzal
    kezdődik,hogy „a cikkel teljesen egyetértek” és azzal folytatódik,hogy „Boda Marcsi gyűlölködő,gonosz rasszista
    stb….”most még azzal tetézi,hogy valótlanságot állítok illetve nem a tényeket.
    Nos! Ille-pille nem először téved,rendszeresen buta,hibás példákat hoz fel,ha netán valaki ezt észreveszi vagy kifogásolja, akkor természetesen hülye stb.,ahelyett,hogy észrevenné magát,csak közlöm,hogy a 10 %helyetti
    3,5 %-os „prognózisát” csak a számla után lehet ellenőrizni….előre nem,bár melléfogott megint.!
    Évike!mert valaki mást is olvas mint ez a hírlap,TV-t néz és egyéb forrásból is informálódik,az nem azt jelenti,hogy gyűlölködik,csak netán kellőképpen tájékozódik és gondolkozik….is néha!
    Ezt ajánlom magának és a többi hozzászólónak(különösen a
    szerkesztőknek)Az változatlanul örömmel tölt el,hogy nem én „ellenkezem” egyedül,hanem többen vagyunk.
    Egyébként aki más véleményét,sérelmét nem hallgatja meg az nem toleráns és főleg nem DEMOKRATA!!!

  • ma kaptam egy visszaigazolást az MVM volt vezérigazgatója interjújából:
    biza, az e.on nagyságrenddel jobb tárgyalási pozícióban van a piacon, mint a gazprom.
    ráadásul vagyonértékét lényegesen meghaladó összegért kívánja megvenni az állam, ráadásul orbán e tárgyban szándéknyilatkozatot is írt alá. mégis, mi köze van hozzá?
    amellett ott a preferált déli áramlat! minek nekünk tározó? a turulban születettek csak nem akarnak stratégiai gázpiac irányítók lenni? köhög a bolha.
    ha ezt bebukja – mert be fogja, lásd mol ügylet – akkor sukoró óvodások délelőtti homokozója lesz ehhez képest!

  • Kovács Éva
    2013 január 15
    3:17 de.
    kedves éva, nem csapják be saját magukat. ők ugyanis hívők, és a hit csodákra képes! mert tőlük ezt kéri a párt.

  • Éva!
    Ne izgassa fel magát túlságosan azért,hogy nem tud meggyőzni
    ne is akarjon,több „értelmes és korrekt”embernek sem sikerült az itteniek közül.
    Maga csak helyeseljen,bérencezzen,fasisztázzon,gyűlölködjön
    mint a többiek,ezt várják el!
    Arra se figyeljen,ha véletlenül a mostani kormány több intézkedésével nem értek egyet és ezt le is írom nem kizárólag magának,hanem nekik is.Nem számít ….
    Ille meg megírta,hogy tulajdonképpen nincs is rezsije,tehát őt nem igazán érinti a „hamis csökkentés”,meg különben is a
    „tehetségét” úgy megfizetik,hogy ha drágulás lenne az sem izgatná…….!

  • Boda Marcsi
    2013 január 15
    1:33 du.

    „aki más véleményét,sérelmét nem hallgatja meg az nem toleráns és főleg nem DEMOKRATA!!!”

    Tökéletesen igazad van, kedves Boda Marcsi, bárhogy is szeretnék itt egyesek annak nevezni magukat, mégcsak érintőlegesen sincsenek a közelében sem.

  • Ille!………A feltételezés még nem tény,még akkor sem ,ha ön mondja.Az 5,2%-os nyugdijemelés az tény pedig nem ön állitotta.

  • egy levelezőm írta – mert nekem olyan is van:
    „Rezsi – 10% az ELMŰ-nél

    Ma, azaz 2013-01-16.-án vettem ki egy, január 14.-én postázott számlalevelet az ELMŰ-től. A levélben az elmúlt hónap elején megküldött 1.-3.számú résszámlákból a II. és III. sztornó-számlái és új pótló számlák vannak.
    Az még csak hagyján, hogy ezek közül a 2. számúnak 14.-én volt a befizetési határideje, hisz valószínű, jelentős mértékben még a múlt évre vonatkozik.
    Azonban az már elgondolkodtató, hogy a 3. számú számla is (ugyanúgy, mint a 2. számú) fillérre megegyezik a sztornózottal. Sőt a hátoldalán részletezett díjak mennyisége és egységára is fillérre stimmel.
    Értsd az egyébként egyértelműen előzetes becslésen alapuló (így a kedvezmény vagy csökkentés, vagy mit tudom én milyen címen a kormány-propaganda gyöngyszeme szerint járó összeg is kiszámítható lett volna) számlában nyoma sincs a beígért 10%-os csökkenésnek!
    Ezzel szemben van egy tájékoztatás csatolva, amiben közlik, hogy a 2013-01-01-től hatályos díjtételeket tartalmazza!!!”

    na, ehhez mit szóltok, acsargók?

  • Boda Marcsi
    2013 január 15
    4:28 du.
    nem oda, boda 😀
    azt is megírtam, hogy ettől még lehet véleményem a dologról. nem tehetek róla, hogy kiskegyed szövegértési képessége szelektív.
    amúgy tényleg ma voltam a polginál. egész jó pénzt ígért, ha átállok hozzájuk.

  • dakota
    2013 január 15
    7:29 du.
    hogy te minek a közelében vagy, arról inkább ne is beszéljünk. túlságosan bűzlik.
    ki is állította magáról, hogy demokrata? én ugyan nem!
    majd te meghatározod, hogy mi vagyok. és akkor mi van?
    én továbbra is írni fogok, te meg továbbra tehetetlenül acsarkodsz, és esélyed sincs ennek a helyzetnek a megváltoztatásra.
    nem is tudod, ez mekkora örömet szerez nekem!
    készülj, estére az anyonmagyarkodókról jelenik meg a kmh-n egy cikkem!

  • Boda Marcsi én miért izgatnám magamat?Azért hogy ön és társai előbbre tartják a politikai meggyőződésüket a valóságtól,a tényektől.Ön itt akki minden másképpen hozzászólót mindennek leirt,olvasson legyenszives utánna és most mint az arany barikát ugy tünteti fel magát!Láttom hogy ön és társait még ha tudják hogy igazat irunk akkor sem lehet meggyőzni annyira politikailag elvakultak!Itt ha valaki bérencezzik,fasistázik az önök?Láttom hogy sok ragadt magára ,másra mutogat,mintha más lenne olyan mint ön!Remélem azt is elismeri hogy mi is többen vagyunk aki nem üres frázisokat puffogtat ,mint ön hanem tényekkel alátámasztjuk.S ez az önök baja,ezért nem a cikkben és a hozzászólásokban felsorolt tényekhez szólnak hozzá hanem csak ködösitenek,puffogtatnak.Bizzom benne ha a számlákat megkapja akkor legalább el is ismeri v. azt sem?Néhány iráshoz néha normálisan szólt hozzá,még akkor is ha nem értettünk egyet,s leirtam és elgondolkoztam,hogy ez a nő azért tud normális emberi módon is viselkedni,ha mág nem értünk egyet,de tévedtem!A gyülölet,a párt hovatartozás nagy ur,még ha a tények mást mondanak.Látja az ember holtáig tanul,tapasztal dolgokat!

  • Topapó
    2013 január 16
    3:17 de.
    édes öregem, ki beszélt itt a nyugdíjemelésről? mi lenne, ha a cikk tartalmával foglalkozna: már, ha nem megerőltető a maga korában.

  • Boda Marcsi
    2013 január 15
    1:33 du.
    na, akkor még1x, külön, magácskának:
    atv.hu/cikk/20130102_mit_jelent_valojaban_a_10_szazalekos_rezsicsokkentes
    amúgy egy percig sem állítottam, hogy kiskegyed hülye lenne – az ugyanis gyógyítható, kiskegyed azonban nem igazán – azt sem, hogy buta – azon tanulással lehet segíteni, igazából az ég egy adta világon semmi értelme kiskegyedet minősíteni.
    minősíthetetlen 😀 😀 😀

  • na, még 1 adalék:
    „Ha igazak az eddig kiszivárgott hírek, a kormány nagyjából 500 millió euróval többért készül megvenni az E.On cégeit, mint amennyit azok a vagyonértékelések alapján érnek – mondja Mártha Imre Cambridge-ben végzett energiapiaci szakértő, az MVM volt vezérigazgatója. Szerinte senki nem mert a miniszterelnöknek szólni, hogy „főnök ezt ne így, ne ennyiért”, amikor a szándéknyilatkozatot aláírta, az apparátus pedig most próbálja menteni a menthetőt. Az üzlettől visszalépni iszonyatos presztízsveszteség lenne, továbbvitele viszont nagyon leterheli az állami MVM-et. Ha nem tudnak kialkudni jobb feltételeket, az a döntéshozó testületek tagjainak a felelősségét is felvetheti.
    A kormány ígérete szerint néhány héten belül, január 31-ig az államhoz kerül az E.on két cége, a vételár a kiszivárgott hírek szerint 800 millió és 1,2 milliárd euró körül lehet. A szándéknyilatkozatot már aláírták. Az eladásra kínált eszközök között van az E.ON magyarországi gázkereskedelmi cége, melynek joga van 2015-ig a Gazpromtól földgázt vásárolni és 4,9 milliárd köbméter gáztároló kapacitás. Jó üzletet ez nekünk?

    Az állam térnyerése az energetikában nem most kezdődött, a kormány korábban már többször hangsúlyozta, növelni akarja a tulajdonosi szerepét a stratégiai iparágakban. Azt viszont, hogy miből fog a magyar állam fizetni, vagy egyáltalán szükség van-e az energetikai cégre, még nem tudni. Valószínű a MNB devizatartaléka lesz az állami megvásárlás anyagi forrása. Ebből az következik, hogy nagy valószínűséggel az ujra állami tulajdonba kerülő E.On és cégei lesznek az Orbán-rendszer pénzmosodái és kifizetőhelyei. Ezt alátámasztja az, hogy a gázüzletág korábban a Molhoz tartozott, a német vállalat az orosz hosszú távú gázellátási szerződést, valamint az ország földgáztárolóit tartalmazó cégeket 2006-ban vette át. A gázüzletág a folyamatos állami beavatkozások, a mesterségesen alacsonyan tartott lakossági árak miatt komoly veszteségeket okozott a Molnak. Hogy az E.onnak miért érte meg megvásárolni, megörökölve a hosszú távú szerződéseket is, az a mai napig rejtély, valószínűleg a gáztározókat tartották vonzónak. Ellenben az intézményesített állami korrupció számára remek pénzmosoda és kifizetőhely lesz. Magyarabbul: közpénzek szivattyú-állomása lesz, vagyis közpénzek magánpénzekké való konvertálása lesz az egyik főfeladata.”

  • Ille!………Ne kardoskodjál inkább kérd meg a szolgáltatókat,hogy neked a régi áron számlázzanak mert neked az sokkal jobb volt.

  • Ille István
    2013 január 16
    7:14 de.

    Nyugodj meg szépen ille, mert még a végén gutaütést kapsz, (már így is elég vörös a fejed), és akkor mi lesz az ígért irományoddal? 🙂

  • Éva!
    Ha tényleg elolvasná a cikkeket és csak utána helyeselne
    az értelmesebb dolog lenne,meg az is ha netán a válaszokat is figyelmesen értelmezné,mert ezzel bizonyítaná,hogy fel is fogta…..
    A tájékozottsága,tárgyilagossága,megjegyzései ne is haragudjon, több vonatkozásban is ….nagy hiányosságokra utal( a tényekről már ne is beszéljünk),ugyanis a szerkesztők és az ő hozzászólói illetnek
    engem és másokat is cinikus,lekezelő sokszor primitív,trágár jelzőkkel ha véleményt írunk.

    Mi csak erre reagálunk „kicsit” kulturáltabban,amin persze fel kapják a vizet.
    Javaslom többet olvasson,informálódjon (más fórumon is,ne csak ezen)
    például TV,újság,internet és akkor talán értékelhetőbb,színvonalasabb lesz a levele.

  • Hár Effendi, be kell valljam, hogy engem megnyugtat, hogy ilyen olvasok-kommentelők is vannak, mint ez te hűséges Marcsúrkád!
    Ha látom/hallom a kiflicsücsök szenyátorínát, vagy más főfityesznyiket, vagy mint ma raggel a daliás 2/3istenüket magát, mindig elgondolkodom, hogy létezhet-e olyan bornírtan vakhítű barom, aki vevő erre a maszlagra. Ezeket olvasva „megnyugszom”, nem magukban beszélnek, van rá kereslet! =))

  • A hülyeségekre nem válaszolok,időpocsékolás….
    Tény:januárban 3 azonos számlát kaptam,mint a házban mindenki, aki átalányt fizet,a többiek a ténylegesen bediktált fogyasztás alapján fogják a számlát megkapni.
    Ezeket előre legyártották még a rendelet előtt.
    Ebből csak azt kellett befizetni, ami a decemberi fogyasztásról szól,a másik kettő helyett újat küldenek,
    TV több csatornán bemondta,újságok napilapok is megírták.
    Gondolom ez érthető Évike és a többiek?Fül és szem……
    ész nem kell hozzá!

  • Boda Marcsi gondolom amit nekem irt azt magának szánta!Mert amit itt leirt az önre illik.Az hogy itt Jávorskyval együtt kulturáltan reagálnak azt irja akkor megkérdezzem mi a nem kulturált!Itt ha valakinek többet kell olvasnia,informálódnia és reálissan a dolgokat megitélni az éppen ön lenne!A szinvonalas hozzászólásukról meg beszélhetnénk,de hiába falra hányt borsó lenne.
    Küszküllő!Ma vettem a fáradságot és megnéztem tételesen a 3 számlából egyet,leirom a tapasztalatomat:/gázszámláról van szó/A 12.havi számla összetevői:100 m3 fogyasztásnál,94 m3 I.tarifa árral számolva,6 m3 II.tarifaárral számolva.bizt.készenléti dij számolva és alapdij.
    01.havinál ugyanez:100 m3 I.tarifa árral számolva,bizt.készl.dij nincs számolva,alapdij/havi/számolva.kérdezzem én ha nincs készenléti dij számolva akkor baj esetén azt nekünk kell fizetni?Ugy láttom ez is egy nagy átverés lesz!

  • Boda Marcsi
    2013 január 18
    1:46 du
    címkézés helyett – lassan mondom, hogy még te is megértsd -: Már kiküldték újra, ugyanazt!!!
    Lásd:
    Ille István
    2013 január 16
    7:06 de.

  • Nekem még nem küldték ki,csak a téves számlákat,gáz számlából
    meg eleve nem küldtek hármat.
    Ha megkapom a helyesbített számlákat majd „beszámolok”!
    Egyébként akinek van egy csepp esze az némán nem fizet,hanem

    megfelelő fórumokon reklamál a cégek felé,ugyanis ők a simlisek.
    A többi süket megjegyzés nem érdekel!

  • Az hogy Ille mit ír és hazudozik az sem érdekel,”annyi” ésszel, ami neki van talán el tudja intézni a dolgot,ha nem akkor kérjen egy értelmesebb embertől segítséget.
    Egyébként napelemmel” működik”így sok problémája,költsége nem lehet……

  • Róna Gyuri-mv!………….Csak lassan mondom,hogy megértsd.A régi 11270Ft-os ELMÜ stámla 1130FT-al csökkent.Az Új számlám összege 10040Ft.Menjél reklamálni.

  • Topapó
    2013 január 20
    2:12 de.

    Kedves Topapó, nem tudnak mit kezdeni a tényekkel.

  • Topapó,Dakota… lassan mondom,hogy megértsék…. a Tigáz számla annyival csökkent hogy a biztonsági általányt /készenlétett/ kivették s a számla ennyivel csökkent,s kérdezzem ha valamilyen gond lesz akkor utólag a kiszállást kifizetettik? akkor ez nem sz..,hanem k…!!!Ugy láttom uraim a tényekkel önök sem tudnak mit kezdeni!