Láncreakció

2013 január 17 1:18 du.87 hozzászólás

Minden lánc olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme, szól a mondás. Még ha rozsdás, akkor is.  

Való igaz. Kérdés az, hogy a FIDESZ lánca meddig bírja, mikor szakad, mert az a kommunikáció amit eddig produkáltak, az olyanná kezd válni, mint az óvodai lepkecsoport tagjainak az egymásra mutogatása. Tudjuk, hogy a negatív kampány bizony nem jön be kicsiny hazánkban. Kezdődött a rosszabbul élünk, mint 4 éve szlogennel, ami valljuk be őszintén, mára igazsággá is vált, lassan a 3 millió koldus országává válunk. Akkor bukták a választást, s 2014-ben is igen csak rezeg a léc ez jól látszik.

Már megint nem bírnak magukkal, látják, hogy bajban vannak és bizony nem is kicsiben, hanem kifejezetten jó nagy fekáliában, és a fröcsögést elkezdték, pontosabban folytatják.

Mi lehet mindennek az alapja? Tulajdonképpen jó kérdés, de csak találgatni lehet, vagy valószínűsíteni az okokat, de azt látjuk, hogy egyre inkább összegződnek a problémák, és mintha nem találnák a kiutat.

A megígért pofonokat, sallereket nem adják, hanem kapják, szépen sorban, és pont attól a rétegtől, akiktől a legkevésbé számíthattak rá, mégpedig a diákoktól. Rövid időn belül több csörtét is vesztettek velük szemben, és még hátra van néhány menet, aminek nagy valószínűség szerint a kimenetele nem kétséges, hisz a fiataloknál betelt a pohár. Így vagy úgy, de „elüldözik” a jól képzett embereket az országból, és hiába a röghöz kötés, inkább elmennek, majd néhány évnyi külföldi fizetésükből könnyebben kipengetik a képzés költségeit, és nem adósodnak el itthon egy életre.

A pedagógusok se hagyják magukat, a kormány velük szemben is kénytelen lesz engedni, mert tarthatatlan a helyzetük. Ha Hoffmann Róza rátesz még egy lapáttal és olyan „okosságokkal” osztja az észt, mint ma reggel a TV-ben, akkor jó eséllyel pályázik Selmeczi díjra, s persze eléri, hogy nem csak a felsőoktatási kérdésekben nem lesz tárgyaló partner – ami azért elég ciki ez egy oktatási államtitkár esetében -, hanem a közoktatási kérdésekben sem nyilvánulhat meg. Persze tudjuk azt, hogy kell egy – két balek, aki elviszi a balhét.

Aztán a mumusképzésük is elég érdekes, hisz Ron Werber neve az esetükben kb annyit jelent, mint ördögnek a tömjénfüst, és rögtön jön a pánik keltő kommandójuk, élén a szőke ciklonnal és belekezd igehirdetésébe, ami megint csak a másik negatív színben való feltüntetése.

Bayerrről már mindenki elmondott mindent, amit vele kapcsolatban érdemes megemlíteni, én csak annyit tennék hozzá, hogy egyszer mindenkit utolér a sorsa, s csak azt kapja majd, amit megérdemel. Adalékként azért annyit hozzátennék, hogy az a „dísz roma” Farkas Flórián, aki kussol az esettel kapcsolatban, ezek után hogy meri magát a romák képviselőjének vallani, ez szégyen ránézve.

Amiről még beszélni kell, az az MLSZ esete a FIFA-val. Bizony, a zárt kapuk egy láncreakció következménye, amikor már hiába a bocsánat kérés, hiába a gyenge jogi érvek, azt kapjuk, amit érdemlünk néhány eszement ember miatt, akiket nem lehet / nem akarnak kitiltani a stadionokból, mert szükség van a balhéra, a szószólóra. Csányi nevetséges érvelése az esettel kapcsolatban az MTV 1 esti adásában hűen tükrözte, hogy a legnagyobb baj az, hogy a FIDESZ nem tud befolyást gyakorolni a FIFA-ra.

Kérdéses, hogy a gazdaságunk meddig bírja. Márciusban lejár a jegybank elnökének mandátuma. Az MNB elnöki pozíciója stratégiai kérdés. Lehet lebegtetni a szóba jöhetők nevét, de a világgazdaság azt szépen beárazza, amit viszont mi, állampolgárok fizetünk meg. A forint a régió egyik leginstabilabb fizetőeszköze, nemzetközi elemzők szerint pedig az Európai Unió leggyengébb láncszeme vagyunk.

A bevezetőben a kérdés ugyan úgy szólt, hogy meddig bírja a FIDESZ lánca, amit én most úgy tennék fel, hogy mikor szakad a nép lánca, meddig bírja még, s mikor mondja azt, hogy elég.

Kiss Eszter / a KMH vendégszerzője

87 hozzászólás

  • Puchert János

    Amikor a buszok oldalán megjelent Gyurcsány és Bajnai képe „ők tették tönkre az országot” ehhez a szenátor asszonynak egy szava sem volt, mikor ezt az ellenfél is megteszi mondjuk Orbán, Matolcsi és Hoffmann képével akkor már gyűlölet kampányról beszél mintha az előbbi netán a szeretett kampány kategóriába tartozna.

  • Minden előző és a mostani kormányban ,de a most ügyeskedő
    önjelölt leendő kormányban is voltak ,vannak gyenge láncszemek.
    Aki kormányoz az hozhat vitás,kifogásolható döntéseket,amik még
    esetleg korrigálhatók amíg hatalmon vannak.
    Akiről utólag derül ki sok megbocsájthatatlan hazugság,rossz
    intézkedés annak kevés az esélye…..függetlenül attól bal vagy jobboldali!
    A most szerveződő baloldal gátlástalanul „igyekszik”,kapkod
    ész nélkül,így az ellen kampány hitelessége,sikere is veszélyben van…Nem elég gyűlölködni, vádaskodni némi ész is szükséges a győzelemhez!
    Mesterházyt Erdélyben majdnem megskalpolták (jogosan!) a magyarok,nem felejtve,hogy 2004-ben szavazójoguk ellen
    voksoltak.Mesterházy „bocsánatot”… kért a biztonságiak gyűrűjében,ezzel szemben Bajnai kijelentette első ténykedése lenne a nem itthon élő magyarok jogfosztása…
    Aztán bevezetné az ingatlanadót és bizony a tandíjat is,annak ellenére,hogy az egyetemistákat nyíltan hergelték.Szóval az ellenzék messze áll az „egységtől”…
    A regisztráció elvetése is komoly gondot jelent nekik,mert
    jó támadási felület(tüntetés,cirkusz)lett volna Bajnainak is meg Gyurcsánynak is,ezért most nagy zavarukban újra kell írni Bajnai beszédét………kellemetlen.
    Az LMP egyenlőre tartja magát,nehogy sz SZDSZ sorsára jusson,a JOBBIK meg nem egyezkedik senkivel.A DK szint alatt van a bukott kormányfővel az élén.
    Hát így bizony az ellen kampány nem jön be!
    Senki nem tökéletes,de az emberek nem felejtenek és a
    lehetőségek közül a hitelesebbeket és a kevésbé rosszat
    fogják választani a saját érdekeiket szem előtt tartva.

  • Boda Marcsi, már megint elszállt a maga agya…

    Szavazójogról beszél? Amit 2004-ben ezerrel tagadott a Fidesz, miközben mindenki tudta, hogy erről van szó, és Gyurcsány EZ ellen érvelt, amikor a NEM szavazat mellett érvelt. És lám, igaza lett megint. Mert erre ment ki az egész, az összes nemzeti kebeldagasztás, ami kísérte, csak átverés, hazugság, aljas visszaélés volt emberek hazafias érzelmeivel.

    Most meg jön maga, és úgy ír, mintha az a szavazati jog JÁRNA a külhoniaknak.

    Nem jár, és mikor a Fidesz először volt kormányon, szó sem lehetett kettős állampolgárságról, nemhogy még szavazójogról. Nem hiszi? Olyan szép ídézetgyűjteményem van az akkor Fideszes főemberektől, amiben mereven elutasítják a KÁP-ot, hogy azt maga el nem tudja képzelni. És a külhoni magyar vezetők mukkanni nem mertek. Csak akkor jött meg a hangjuk – a vajdasági magyar vezető szó szerint ordítozott a budapesti parlamentben – amikor már nem Orbán volt hatalmon.

    Mesterházyt pedig nem skalpolták meg. Páran ökörségeket mutogattak neki, aki meg számít, azokkal megtalálta a hangot. Nekem nagyon nem tetszett, hogy hamut szórt a fejére, mert nem volt miért, de tudomásul veszem, hogy új lapot akar nyitni. Tegye, de attól még Gyurcsány igazsága igazság marad.

    Tőkés meg nem számít.

  • És még valami, Boda Marcsi. Ha maga azt hiszi, hogy a diákok valamiféle ellenzéki hergelésre mentek utcára, csak azt árulja el, hogy az agya helyén sok-sok kicsi orbánka van agysejtek helyett. Ott voltam az összes diáktüntetésen. Az ellenzéki pártok kínosan ügyeltek, hogy ne telepedjenek rá a mozgalomra. És ezt teszik most is. Nem ők hergelték a diákokat, hanem az isteni Hofmann Rózsa és a még istenibb Orbán Viktor. Keressen rá a neten a diákok jelszavaira és tábláira, talán olvasni még tud, mert gondolkodni már nem.

    Ami az ingatlanadót illeti: jobb, ha tőlem tudja, hogy az bizony számos önkormányzatban MOST IS VAN. És mindig is volt. Még ott is, ahol én élek, pedig itt 1990 óta jobboldali polgármester van.

    Az a tandíj, amiről a DK beszél, pár ezer forint6hó lenne. És nem százezrek, meg milliók.

    Boda Marcsi, tudom, hogy maga reménytelen eset – orbánista, tehát nehezen beszámítható -, de sajnos az állításai olyan messze állnak a valóságtól, mint egy bizonyos közepes képességű alcsúti focista képességei az igazi államférfiétól.

  • Puchert János

    Ha a fagylalt netán visszanyal, az biza igen keserű tud lenni, márpedig itt az történt

  • Kedves Boda Marcsi!

    Már vártam, hogy mit reagál, olvastam eddigi szösszeneteit, hát nem csalódtam.
    Igen távol áll a valóságtól amit leírt. Érdekes amit az egyik oldalon, megbocsájtható bűnnek tart, az a másik oldalra nézve fővesztéssel járó cselekedet. No látja itt kezdődik a gyűlölet kampány, de ezt Önnek hiába is magyarázom, nem jut el oda, ahová kéne.

  • Puchert János

    http://www.hidfo.net/2012/12/11/beszamolo-komloi-taborrol
    míg a kampánnyal van elfoglalva mindkét fél addig ez a hír felett elsiklanak pedig erre is oda kellene figyelni ha nem akarunk újabb világégést

  • Cornelius

    A FIDESZ azt hiszi, hogy az emberek felejtenek, pedig nem, csak ideig óráig lehet megvezetni őket, s ezt elfelejtik, és ez lesz a vesztük

  • Jávorszky Mária

    Szíves figyelmükbe ajánlom eme történelmi jelentőségű és világhírűvé vált videót,amely élethűen és ezennel vitathatatlanul bizonyítja a tényt melynek alapján az MSZP. képviselők viselkedése a parlamenti székely himnusz éneklése alatt egyértelműen magyarellenes, értem itt az istenverte bunkó kultúrpojácáknak nemzetellenes demonstratív megnyilvánulásait, a szarháziak pakolászását és a háta mögötti képviselőnek kárörvendő vigyorgását és kivonulásukat a parlamentből.
    Kérdem én, mit keresnek még mindig a magyar parlamentben ezek a magukat politikusnak képzelő gyalázatosok, ezek a Magyarország szégyene és mindezt a trehány nemzetellenes bűncselekményt elkövetők miért nem lettek ez ideig két lábbal seggbe rúgva a parlamentből? Ezek kampányolnak és ismét hatalomra akarnak jutni?
    Talán azért, mert Magyarország nem eléggé demokratikus.
    Készüljenek fel a maratoni futásra magyarföldről!

    http://www.youtube.com/watch?v=_n95Fur-wOI

  • Jávorszky Mária

    cornelius!
    Maga istenverte vadbarom! Ki adott magának arra felhatalmazást,hogy megszabja mire van joga a határon kívüli magyarságnak?

  • Kedves „cornélius”!Helyettem is megfogalmaztad azt a véleményt,melyet én akartam ennek a 2.selmeci nőcske utánozojának irni.Az ilyen fajta megszol alok,csak azt tudják mondani,ami őrájuk vonatkozik ,örájuk jelemző,de hogy az emberek ezt ne vegyék észre másokra kenik a sz..t.Az a baj,hogy ezt szemrebbenés nélkül teszik.Nem veszik észre,hogy a népek töbsége előtt magukat nullázák le.
    Ami Mesterházi bocsánat kérését illeti az a véleményem,hogy nem lett volna szabad megtenni-e.Hogy megtette,ezzel azt a hitet táplálta a választó polgárok elött,hogy a választo jogga ő is egyet ér.

  • cornelius
    2013 január 17
    5:10 du.
    tévedsz. boda nem reménytelen eset, hanem, hanyatt esett 😀
    kicsit beverte a fejét, és lassan gyógyul 😀

  • Jávorszky Mária

    Kérdem én mi keresni valója van a Székely himnusznak a magyar parlamentben, ami mellesleg nem is himnusz.
    A Székely himnusz 1921-ben született, szövegét Csanády György, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte. A szerzők szándéka nem az volt, hogy valódi himnuszt alkossanak a székely népnek, művük később sem vált hivatalos himnusszá, azonban hatalmas népszerűségre tett szert Erdélyben, ezért tömegrendezvényeken gyakran éneklik együtt a magyar Himnusszal.

  • Üdv. „itt” is! 😛

  • Jávorszky Mária

    Kiss Eszter!
    A Székely himnusz a székely magyarok imája, egyben egy nemzetnek jelképét jelenti. Aki megsérti egy nemzet jelképét, az a nemzetet gyalázza.
    ” Ne hagyd el Erdélyt, Erdélyt Istenem!”- könyörgés Istenhez.
    Ezért, az olyan ember, aki képes hátat fordítani amikor a magyar nemzet által megválasztott parlamenti képviselők állva adnak tiszteletet egy nemzet himnuszába foglalt imának,azt úgy hívják – magyargyűlölő gazember és nincs helye a magyar parlamentben.
    És aki védi és még támogatja is ebben, annak a neve KUSS!

  • Jávorszky Mária
    2013 január 18
    11:30 de.
    Megbocsáss, de ostoba vagy!
    Miért is kell a Magyar parlamentben a székely „himnuszt” állva tisztelni?
    Oda való?

  • Jávorszky Mária

    Nahát csak nem egy zenetörténészhez, műelemzőhöz van szerencsénk? Mert ha így van az nagy szégyen Önre nézve. Utána kéne olvasni egy kicsit a Székely himnusz történetének és nem csak egyedileg elemezni, értelmezni.
    Himnusza egy országnak van! Székelyföld soha nem volt ország, csupán tájegység. Míg Erdély sem volt teljesen önálló, jelentős tárgyi tévedésben van. Mindenesetre a stílusa jellemzi Önt, lehet hogy kicsit sorvadt már a szürkeállomány, és ennek következtében érvek helyett csak a a vagdalkozás marad.

  • Gere Gábor

    Üdv! 🙂

  • Kiss Eszter
    2013 január 18
    12:15 du.
    hagyd ezt a próbanácit! bizonyos fogalmakkal nincs tisztában, neki egy műdal, az himnusz.
    a nemzet fogalma is elég zavaros lehet neki: egy nemzet himnuszába foglalt ima—hehehe. 2 in 1 😀

  • A Fidesz , pontosabb OV 2o éves „munkásságát” kiteríteni, mondjuk értelmes emberek között, akkor azt látjuk, hogy ilyen rombolás még nem volt Magyarországom. Nem lehet azt mondani: ez az ő nevéhez fűződik! Egyedül a gyűlölet,az emberek egymás ellen történő uszítása,és saját vagyonának a goromba gyarapítása. Gyűlöletből és hazugságból nem lesz és nem lehet végül is semmi. Ott tartunk most!
    Nagyon fontos lenne, ha a legalább a külföldi sajtók rásegítenének, hogy az E-2014 és Csoportosulása végül is eredményesen célba jusson.
    Már az is segítség lenne, ha mindenről írnának és a nem kívánt hozzászólásokat kimoderálnák, a célnak megfelelően.
    Sokan olvassuk a Kanadai Magyar Hírlapot és azt gondolom a szerkesztő gárdájuk ismeri is a problémáinkat, így nem jelent különösebb megerőltetést. Mert a kampányt most kell elkezdeni, mert vannak itt „gyenge láncszemek” is ebben a Fideszben.

  • Jávorszky Mária

    Gere Gábor, 2013,január 18.12:01 du.
    ” Miért is kell a magyar parlamentben a székely „himnuszt”állva tisztelni? Oda való?”
    No, ezt kérdezd meg a parlamenti képviselőitől, akik mind állva énekelték a székely himnuszt.Vagy szerinted az összes parlamenti képviselő mind ostoba, kivéve egynéhány tökkelütött MSZP.bunkót?

  • nem tudom, hogy szky-nek mi a véleménye arról a kevély székely álláspontról – van annyira elterjedt, mint az a műdal – mi szerint: a székely szarta a magyart!
    upppsz

  • Javorszky

    Erdely kozel 100 eve nem tartozik magyarorszaghoz, igy gondjuk se a mienk, sot nagyon szeretnenk, ha nem avatkoznanak a belugyeinkbe, mert eddig csak elszakitottkent tartottuk oket szamon, mostantol a tefajtad jovoltabol mar utaljuk is oket!

  • Jávorszky Mária

    Ille István!
    Amikor egy mocskos………mocskolja a Székely Himnuszt…

  • Jávorszky Mária

    Kiss Eszter!
    Nemzetről beszéltem, nem országról,te nagyon hülye!
    Akkor is Székely magyar himnusz marad, ha ti magyargyűlölő (MODERÁLVA)!

  • Jávorszky Mária,Boda Marcsi önök menthetetlenek!Amit itt összehordanak elképesztő!Amit a fidess müvel s nem tetszik azt mind az ellenzék sarának tüntetik fel!A hangnemük pedig minősiti magát az embert!Az irással és azokkal a hozzászólókkal akik önöket minősitik teljesen egyetértek!Jávorszky Mária miköze van a magyar parlamentnek a székelyek himnuszához?Ez önt fölháboritja,de az nem amikor az izraeli himnusz alatt szélsősséges emberek mit müveltek?Ja ez a kettős mérce önök szerint!A határon kivüli magyarnak nincs joga a határon élő magyarok életébe beleszólni,ennyi!Önök hölgyeim ugy láttom hogy a kiflicsucsoknél is szőkébbek!Sajnos!S az ilyennek osszák meg az embereket!

  • Jávorszky Mária

    Ile Isti! Itt van kendnek egy műdal a javából!

    Fújnak az őszi szelek
    ba…nak a kanverebek,
    ősz Jupiter meglátta Minervát állva pisilni,
    elmosolyogta magát és,
    megtapogatta a f…át.

  • Jávorszky Mária
    2013 január 18
    1:09 du.
    Lehet, h nem értelmezted, amit írtam?
    Vagy tán nem tudtad?
    A kérdésemre viszont nem kaptam választ!! 😛

  • Jávorszky Mária
    2013 január 18
    1:09 du.
    na, még 1x: ilyen nincs. ez egy műdal. nézzen utána a himnusz fogalmának, annak szerepének, hozzárendeltségének.
    nekem egy próbanáci, ha kérhetem, ne székelykedjen.
    különösen akkor, ha az szarta kiskegyedet is.

  • Cornélisus!
    Pontosabban:Híradó,újság (többféle!!!!!!)
    Mesterházy BOCSÁNATOT kért,világos?
    Most nekik is jól jönne a kinti (Trianonra gondoltam,nem
    a megélhetési kivándorlókra!!!!)magyarok szavazata a választásokon.
    Ők igenis ugyanolyan magyarok mint az itthoniak,nem tehetnek
    róla,hogy a területet ahol élnek más országhoz csatolták!!!
    Gyurcsányék még azzal is fenyegetőztek,hogy 23 millió román
    fog ide jönni…..!És nem jött,érdekes….!
    Egyébként mit keresnek pont a szocik Erdélyben.
    Ja és nem csak a biztonsági embereiknek,hanem a román rendőrségnek is védeni kellett őket.
    Na ez tényleg egy választási ügyeskedés,de valószínűleg nem fog bejönni,mint több más sem,mert nem mindenki amnéziás!

  • Ja nem kizárólag Erdélyről,hanem például a Vajdaságról,
    Felvidékről is stb. ahol MAGYAROK élnek,közel sem olyan jólétben és biztonságban mint sokan mások akik önként,vagy
    vélt üldözés (például: munka….)elől „kimenekültek” egy gazdag országba.

  • „Ile Isti! Itt van kendnek egy műdal a javából!

    Fújnak az őszi szelek
    ba…nak a kanverebek,
    ősz Jupiter meglátta Minervát állva pisilni,
    elmosolyogta magát és,
    megtapogatta a f…át.”

    Mi van öreglány?

    Ilyen pajzánságokon élvezkedsz?…-DDD Egyéb nem jut? Szegény fejed.

    Nos.

    A székely himnusz az nem himnusz. Kellemetes műdal, ahogyan Ille Pista írja. Olyan műdal, mint teszem fel az Akácos út – ez utóbbi se trágár, de azért műdal.
    Vagy műdalok a Dankó Pista dalok, az igényesebbek közül valók.

    Vannak népdalok – ezek igazi művészetet árulnak el, ebben könyörgés is található, pl.

    „Istenem, istenem, adj egy csendes esőt
    A szegény baromnak jó legelő mezőt” – de azért belátható, hogy nem Himnusz.

    És nagyon el lehetne bámulni, ha a náci jobbik pl. erre zendítene rá a parlamentben…:-DDD – holott lényegesen magasabb művészi értéket képvisel, mint a székely himnusznak nevezett alacsony színvonalú búsongó.

    Ti ketten a Boda nagysáddal alkottok egy fél agyat. Direkt azért kattintok ide, hogy a hülyeségeiteken szórakozzam…

    Eszter, kiváló írás, a nolblogon megkommenteltem már.

  • Jávorszky Mária

    Ille István!
    Én nem próbanáci vagyok, hanem egy igazi rászista vér náci.
    Ne higgye, hogy ha maga, akkor mások is mellékúton jönnek a világra,rosszul tájékoztatta az édesanyja.
    Mi van, nem teccccik a műdal, vagy tán túlságosan is teccccet?Kügyek még? Csak neked címmel,saját gyártmányút, csak, hogy meg tudjon különböztetni egy műdalt egy himnusztól, az imáról már nem is beszélve, a Lucik nem szoktak imádkozni, az falra lehányt borsó lenne, kár a falért.
    he……………..

  • Jávorszky Mária

    Látom elgurult a gyógyszer. Már moderálásra is szükség volt, tehát a gyűlöletének nem tudott gátat szabni, elszabadultak a kis orbánok a fejecskében.
    „Akkor is Székely magyar himnusz marad…”
    Jó lenne, ha végig gondolná, hogy mit ír, mert ez már végképp sértő a magyar Himnuszra nézve. Egy országnak egy himnusza van, és az nem a székely!

  • Jávorszky Mária

    Gere Gábor! Tán neked is kűgyek egy műdalt?
    he………..he……..he…

  • Az ellenzék nagyon visszafogott nálunk. Egyáltalán nem kapkodnak, éppen ellenkezőleg: építik az összefogást.
    Akik kapkodnak, – nos hát az a kormány, a fidesz, és elsősorban a kormányfő. Nem tudom, a lap olvasói tudják-e, hogy elmebeteg?
    És hogy egyre rémisztőbb marhaságokat beszél, valahányszor megszólal. A gazdaságot sikerült úgy tönkretenni, hogy közel 2%-os mínuszba került az ország, Európában nálunk a legmagasabb az infláció, a reálbérek 4%-kal csökkentek, egy árva beruházó be nem tenné hozzánk a lábát, mert nincs jogbiztonság.

    Erre fel a kormányfő olyanokat mond, hogy: „az idei év szakaszhatár abban az értelemben, hogy már „nem a vetésről, hanem az aratásról”, vagyis a nagy átalakítások eredményének a begyűjtéséről szól majd.”

    Nettó hülyeség, elemzők szerint a legjobb esetben is stagnálás lehet, vagy további recesszió, az infláció nem lesz kisebb, mitől lenne, az idei költségvetést most módosítják tizedszerre, (komoly!), az alkotmányukat, amit állítólag gránitba véstek, folyton tákolják,és mivel továbbra is (ígéretük ellenére) sarcolják a bankokat, hitel nincs, az ipar visszaesett, építkezés nincs, viszont olyan nyomor van (erről Boda M sosem ír), mint a két háború közti Mo-on. Tízezrek állnak sorba egy tál levesért.

    Ezeket aratjuk. A diákok tüntetnek, az emberek fásultak és reménytelenek – nincs, nem lehet kétség: ezt az országrontó maffiát jövőre (ha addig meg nem bukik) nagyon elzavarjuk.

  • Jávorszky!

    Ne izgassa magát,itt sok „baloldali ál(ságos) liberális
    „demokrata” legalább olyan kártékony és jellemtelen
    mint a nácik voltak!Ez egy másik oldal…..
    Mit írhatott, amit moderáltak?,érdekes eddig ilyet nem láttam
    pedig olvastam pár bunkó” ellenzéki”minősíthetetlenül trágár
    hozzászólását!Most kényesek,érdekes!
    Gondolhattam volna (a múltból….)hogy a „demokraták”szeretik elhallgattatni a másként gondolkodókat,valószínűleg a diktatúrában felejtették magukat,csak nem veszik észre ,változnak az idők…….!
    Persze vannak igazi demokraták is csak nem ezen az oldalon(pár kivétellel)akik tudják a szó jelentését és kulturáltak is.

  • Kovács Éva magát meg jó pár hasonlót kellene megmenteni,de annyi tünet van…..hogy ez szinte lehetetlen.
    Na ki gyűlölködött minden alap nélkül?
    Értem ne aggódjon,szerencsére (sokad magammal)vannak önálló
    gondolataink,maguk meg csak a szövegből egyes részreket kiragadnak.
    Na jó műsor van a TV-ben, nem ragozom tovább,mert az ismétléseim(gyengébbek kedvéért)sem fogják fel.
    Pá!

  • „…Maga istenverte vadbarom! Ki adott magának arra felhatalmazást,hogy megszabja mire van joga a határon kívüli magyarságnak?…”

    Ej, Jávorszky, hát ilyen stílusban ír egy nagyonigazmélymagyar, mint maga?

    Nem én szabtam meg, mire van joguk, hanem Orbánék. Én csak annyit kérnék tőlük tisztelettel, hogy miként én sem szavazok a külhoni magyarok belügyeiben, úgy ők se szavazzanak, ha az érzelmeken túl semmi közük Magyarországhoz.

    Jobban tennék, mert ha miattuk győz Orbán, akkor az országnak a balfele fogja őket egy életre megutálni, ha meg nem jönnek elegen és Orbán emiatt veszít, akkor a jobboldaliak fogják őket hazaárulónak titulálni.

  • Jábvorszky és Boda, megmagyaráznák, hogy 2004-előtt 4-5 évvel miként lehetett, hogy a nagyonmagyar Orbán-banda élesen szemben állt a kettős állampolgársággal? Csak nem azért változott meg a véleményük, mert potenciális szavazótmneget láttak meg bennük? Kellett az ágyútöltelék a törvényes kormány elleni háborújukhoz.

    Olvasgassa az alábbi idézeteket, nagyon tanulságosak. A kaméleon is tanulhatna ezekből.

    2000. november 18., Magyar Nemzet, Duray Miklós: „…erkölcstelen a külhoni állampolgárság ügyében elindított petíció, mert a jóhiszemű magyar kormányt rá akarják kényszeríteni olyan lépésekre, amelyek akár belpolitikai válságot eredményezhetnek, és veszélyeztetik Magyarország európai integrációs törekvéseit. Ilyen célokat ellenséges titkosügynökök szoktak megfogalmazni, és nem a nemzet felemelkedését hangoztató szervezetek ”

    1999. március 23., Magyar Hírlap, Martonyi János: „Mindenképpen biztosítani kell Magyarország és a szomszédos országok magyarsága közti szabad mozgást, de politikai és jogi képtelenség lenne, ha egyetlen törvényhozási aktussal magyar állampolgárnak nyilvánítanánk minden, a Kárpát-medencében élő, önmagát magyarnak tekintő személyt” – jelentette ki Martonyi János. „… a kettős állampolgárság megszerzésének lehetősége a magyar jogrendszer része, a kettős állampolgárság egyedi odaítélésének gyakorlatát senki nem kérdőjelezi meg.”

    Martonyi János 1998-ban úgy nyilatkozott, hogy a kettős állampolgárság „nem járható út.” Úgy vélte, más megoldásokat kell találni. 1999-ben a „Magyarország és a határon túli magyarság 1999” című konferencia utáni sajtótájékoztatón azt állította, hogy „a kettős állampolgárság automatikus kiterjesztése súlyos politikai veszélyeket jelentene, s jogilag is megvalósíthatatlan.”

    Martonyi János, Magyar Rádiónak adott interjú, 2000 júliusában: “A kettős állampolgárság kérdéséről már folytattunk a véleménycserét, én magam is elmondtam a véleményemet többször is. Automatikus, mindenkire kiterjedő állampolgárság adást én nem látok megvalósíthatónak különböző okokból.”

    Markó Béla, Magyar Rádió, 2001. június 19.: “Úgy vélem, hogy az erdélyi magyarokban nagyon sokan fölösleges elvárásokat keltettek az elmúlt években. Többek között például azok, akik azt a látszatot teremtették, hogy a kettős állampolgárság kérdése egy kínálkozó megoldás, hogy a magyar kormányban, Magyarországban van hajlandóság ezt megadni, hogy egyáltalán ez lehetséges, miközben minden felelős politikus, itt Magyarországon is azt mondta, hogy ez ebben a pillanatban nem időszerű és erre nincsen lehetőség.”

    Németh Zsolt: “A szövetség (az RMDSZ) nem tájékoztatta álláspontjáról a magyar kormányt. Azt is szeretnénk tudni, mit értenek az alatt, amit támogatnak? Azonos-e az RMDSZ álláspontja a Magyarok Világszövetségének álláspontjával? Ezt követően vetődik fel, hogy az RMDSZ megkeresi-e álláspontjával a magyar kormányt? Nem tartom szerencsésnek, hogy az egész Kárpát-medencében mindenféle csoportosulás, mindenféle cél érdekében aláírásokat gyűjt” – hangoztatta.

    1999. február 19. Világgazdaság, Orbán Viktor: „A kettős állampolgárság ügye egyik szomszédos országban folytatott tárgyalás során sem vetődött fel” — hangsúlyozta tegnap reggeli televíziós nyilatkozatában Orbán Viktor kormányfő.

    Németh Zsolt, 2001. május 16.: “Magyarország támogatja a Vajdasági Magyar Szövetségnek a vajdasági magyarok háromlépcsős autonómiájára irányuló platformját és azokat az eredményeket, melyeket ezen cél elérésében már sikerült megvalósítani: a magyar nyelv hivatalos használatát és az egyetemi felvételi vizsgák anyanyelven történő lebonyolításának lehetőségét” – jelentette ki a Németh Zsolt. Hozzátette: “Magyarország nem vezeti be a kettős állampolgárság intézményét a külföldön élő magyarok számára, ahogyan azt Jugoszlávia tette, hogy megvédje a diaszpórában élő szerbeket.”

    Németh Zsolt, 2000. április 19., a Tolcsvay Klubban: „A kettős állampolgársággal kapcsolatban azt hadd mondjam el, hogy nem viszonyulunk ehhez sem dogmatikusan, mint ahogy az alapszerződésekhez sem. Meg kell minden konkrét relációban vizsgálni ennek a lehetőségeit, és amit kizárunk, az az hogy egyoldalú általános gesztussal intézményesítsük, mert félünk attól, hogyha egy ilyet meglépnénk, akkor az kezelhetetlen beáramlási, bevándorlási hullámot idézne elő.”

    Németh Zsolt, 2004. április 6.: “…a kettős állampolgárság bár elméletileg összeegyeztethető az önrendelkezés elvével, de a gyakorlatban ellentmondhat az autonómia-törekvéseknek, és felgyorsítaná a határon túli magyarság áttelepedését az anyaországba.”

    Orbán Viktor nyilatkozata 2000-ben: „Szeretném világossá tenni, hogy egy belső megosztottságtól terhelt, összehangolt nemzetstratégiába illeszkedni képtelen világszövetség olyan biztonsági, nemzetpolitikai, nemzetstratégiai kockázat, amelyet nem tudok vállalni.”

    1999. április 3., Népszabadság, Martonyi János: „A kormány korábbi felfogásával ellentétben, határozottan deklarálta, hogy nemcsak Magyarország tartozik felelősséggel a határon túli magyarokért, hanem az ottani magyar szervezetek is Magyarországért. Tudomásul kell venniük az anyaország nemzeti érdekeit, így NATO- és EU-tagságát, s az ezzel járó kötelezettségeket, ezért aligha lehet szó a kettős állampolgárság bevezetéséről, illetve autonómiák kiharcolásáról.”

    Duray Miklós: „Kezdetben én is a kettős állampolgárság híve voltam. De rá kellett jönnöm, hogy azok számára nem jelenthet megoldást a kettős állampolgárság, akik a leginkább rászorulnának az ebből származó előnyökre.”

    Duray Miklós: „…érthetetlen, hogy a Magyarok Világszövetsége néhány romániai magyar tisztségviselőjének követelőzése miatt síkra szállt a kettős állapolgárság bevezetése mellett. A Magyarok Világszövetsége stratégiai bizottságának 1996 és 2000 között én voltam az elnöke, de elutasítottam ennek az igénynek a képviseletét.”

    Orbán Viktor: „A kettős állampolgárság kérdését alaposan meg kell gondolni, figyelembe véve annak buktatóit is!”…„Elvi kifogás ugyan ezzel kapcsolatosan nincsen, de nem látjuk lehetségesnek, nem látjuk időszerűnek ezt a megoldást!”

  • Itt sokan nem tudnak olvasni ami szomorú…
    Egyik oldalon sem tartom megbocsájtható bűnnek a csalást,hazugságot,de ha a hibás döntéseit valaki még akkor akarja korrigálni,amíg módja van rá az más,mint ha valaki utólag
    egy következő győzelem érdekében,óriási különbség…..
    Aztán sem Orbán sem Gyurcsány rokona,pártjának tagja nem
    vagyok,de elvakult sem.
    Egyébként a TV-ben is és máshol is maga a HÖK kérte meg
    a baloldali politikusokat,hogy húzzanak el és a kormány
    többször tárgyalt és fog velük,mindkét oldalon engedményeket
    tettek.

  • ombre

    Köszönöm szépen

  • cornelius

    Köszönöm a kimerítő emlékeztetőt

  • „ne aggódjon,szerencsére (sokad magammal)vannak önálló
    gondolataink,maguk meg csak a szövegből egyes részreket kiragadnak.”

    Neked önálló gondolatod: nincs. egy hajszálnyi se, Boda Marcsi – kizárólag a fideszes propagandát szajkózod itt, aminek SEMMi igazságalapja nincs, nyílt, színtiszta hazugság.

    De nem is lehet máshogy. Bizonyos szempontból meg is lehet érteni.
    Ez a nyomorult kormány sikerről óbégat, tündérmeséket vizionál, minden kormánytag égbekiáltó marhaságokat beszél állandó jelleggel normális kommunikáció helyett, a kormányfő itthon is és külföldön is úgy állítja be a dolgokat, mintha itt minden jobban menne, mint az Unióban – holott a sor legvégén kullogunk.

    Hazudni kell, emelkedésről beszélni, amikor gazdasági zuhanórepülésben vagyunk, ellopni 3 millió ember megtakarítását és eltapsolni, azt hazudni, hogy csökkent az államadósság, hogy az emberek jobban élnek, hogy rendbe teszik az oktatást (sikertörténet!) – miközben épp szétverik, az egészségügyből és gyógyszerkasszából kivontak már mindent, rákosok nem kapnak ellátást… de vannak agyatlanok, akik egy külföldim orgánumban azt merik hazudni, hogy milyen gyönyörű minden.

    Ez vagy te B. Marcsi – a másik az meg valami klimaxos, falloszhiányos szerencsétlen vén tyúk, a versikéivel.

  • Cornelíusnak abban igaza van,hogy sajnos a pártok egyike
    sem „piskóta”,minden párt illetőleg kormány győzni akar,a választásokra minél több szavazót megnyerni.!
    Persze sok politikus az évek során felülvizsgálja,esetleg
    változtatja a korábbi nézeteit,vagy ténylegesen jó szándékból vagy érdekből…ki tudja?,csak a mostani baloldali törekvés
    nagyon átlátszó,de ez van!

  • Kiss Eszter!

    Mondj egy nemzeti himnuszt, amelyik nem „műdal”?

    Gere Gábor!

    Miért kell tisztelni a Székely Himnuszt? Ha cinikus volnék, azt mondanám – a szavazataikért.

  • Jávorszky Mária

    cornelius, 2013 január 18.3:40 du.
    Jobban tenné, ha az izraeli-magyar kettős állampolgárságú szavazatok miatt aggódna és nem az igaz magyar határon túli magyarság miatt. Különben miért is kéne tartaniuk attól a határon túli magyaroknak, hogy netán megutálják őket a balfékek? Tényleg azt képzeli ez valakit is kéne, hogy érdekeljen? Már azon a december 5-én bemutatkoztak nekünk a kedves „honfitársaink” mikor a saját fajtája ellen szavaztak. Azt a napot soha nem felejtjük el, akkor úgy éreztem az ég a fejemre zuhant, mert oly nagymértékű volt árulásuk súlya.
    És nem mi, hanem a baloldal hibás a magyarok közti széthúzásban,mi egységesek vagyunk, maguk azok akik idegen hatalmat szolgáltak ki kiárusítva az országot.Ezért nem kell bennünket ijesztgetni, teszünk rá, most csupán a kölcsönt fogjuk kiegyenlíteni. Tudja, amilyen az adjon Isten….
    Még valami, a Jobbik párt folyamatos, kitartó közbenjárása, stb.nélkül a kettős állampolgárság még mindig, csak szép álom lenne.

    És ki mondta azt, hogy a határon túli magyaroknak az érzelmeken kívül semmi közük Magyarországhoz?
    Azért gondolják így, mert mi az anyaország földjének elszakított, idegen hatalmak által elrabolt részén születtünk?
    Jól jegyezzék meg! Mi határon túli magyarok semmivel sem vagyunk kevesebbek a határon belül születettektől,ezt a nemzetellenes vírust a liberálszocion politikusai oltották magukba, azok akik a magyar nemzetnek vesztén fáradoznak.
    HAJRÁ JOBBIK!

  • Kiss Eszter
    2013 január 18
    1:22 de.

    Igazad van, kedves Eszter, az emberek nem felejtenek. Nem felejtik el azt sem, hogy kik árusították ki az országot nem is olyan régen. Az mszp-nek és csökevényei-nek nincs többé hitele.

  • Kiss Eszter!……..Eme irás silány Kampányfogása a balliberáli eszme hirdetőinek.Persze megértem,ha valakiknek elhúzták az orra elől a húsosfazekat azok vissza szeretnék kapni.Nem üresen ahogy itthagyták.A diákokkal kapcsolatban: aki a diploma megszerzése után nem akar magyarországon dolgozni annak az adófizetők pénzéből ne támogassák az oktatását.

  • Jávorszky Mária
    2013 január 18
    3:14 du.
    Persze kűggyé wazze!
    Minél többen lássák, h milyen ostoba vagy! 😛

  • Kedves Cornelius és Ombre én is köszönöm hogy tényeket közöltek!ennek az elvakult két nőnek ez is kevés,mert nincs nekik mivel felfogni!minden hozzászólásukban általuk elképzelt dolgokat közölnek tényeknek,csusztatnak!Ők figyelmeztetik a tárgyilagosságra a másképpen gondolkodókat.
    S hamár kifogyott az eszköztáruk akkor gyülölködnek!Az ilyen,elvakult,fanatikus emberektől óvja meg az országunkat és az egész világot!Látjuk hogy mit müveltek,és mit müvelnek!Ez a két nő magukban hordozzák a náci ideológiát!Bodának a mai demokratikus ellenzék törekvése átlátszó,de a mai kormánnyé nem.Azt nem látja hogy most már ujra mindent megigér:13.dik havi nyugdij,kompenzáció utalványban,s tegnap pedig ujabb nyugdijemelést,ujabb 10 %-os rezsi csökkentéseket,a választásra az égről a csillagot is leigéri csak hogy megtarthassa a hatalmát,hiszen mindent joggilag is elkövetett és elkövet!Bizzok benne hogy az emberek átlátnak rajta,hiszen az elmult 8 évben is kánaánt igért,lásd mi lett belőle!A nyugdijemelésre visszatérve 2011-ben novemberben lenyult 0,5 %-ot,nagy nehezen januárban beépitette a 0,6 %-ot,de a novemberi és a decemberit is lenyúlta!
    S ez nevezzik Boda félék hiteles kormánynak!

  • Jávorszky Mária

    Gere Gábor, 2013 január19.3:54 de.
    Minek jobb lenni? – ostobának, utolsó aki foggal-körömmel védi hazáját nemzetét, vagy a magyarság vérén felkapaszkodott hazaárulásáért jól megfizetett magyargyűlölő cigánynak !
    VÁLASZOLJ!

  • Jávorszky Mária amit magunkról gondolunk azt ne osztogassuk,az jobb ha megtartja magának!

  • Jávorszky, csak nem Farkas Flórira gondolsz? Hogy fog neked örülni, ha megtudja, hogy a szádra vetted!!!

  • Jávorszky maga nagyon ostoba!

    2004-ben nem a baloldali szavazók miatt nem nyert az IGEN, hanem a jobboldaliak miatt. Mert más dolog nemzetileg kebeldagasztani a Fidesz-gyűléseken, és más dolog azt végiggondolni, amit egy erdélyi egyetemista fiatalember akkor expressis verbis ki is mondott egy rádióinterjúban: hogy ha megkapja az állampolgárságot, akkor bizony átjön és bizony azokért a jutattásokért, amiket akkor Romániában nem kaphatott meg – és felkészülten sorolta ezeket.

    Tudja maga, micsoda negatív visszhangja volt Magyarországon, hogy pl. aki határon túli magyar volt, az olyan utazási kedvezményekben részesült, amikben a honi magyar nem? És nem hallottam önöktől egyetlen embert sem, aki azt mondta volna: köszönjük, tisztelt magyar kormány, de mi nem utazási kedvezményekért vagyunk magyarok, hanem mert annak születtünk, és nem kérjük ezeket, mert nem elszakadni akarunk a honi magyaroktól, hanem összetartozni velük.

    Szóval a jobboldali szavazó ezeket szépen végiggondolta, és óriási többségében vagy otthon maradt, vagy bizony a fülke magányában a NEM-re szavazott. Vagy netán ön azt gondolja, hogy a sátánfajzat Gyurcsánynak akkora hatása volt a jobboldalra, hogy a kedvéért a NEM-re szavazott?

    Nem, dehogy. A jobboldal nem ment el szavazni, hanem sunyin lapított otthon, a bukás után meg tele pofával szidta és szidja azóta is Gyurcsányt! A pipogya balliberális médiával és a volt pártjával együtt.

    És az ügy annál is kétszeresen kínos a jobboldal számára, mert a szavazáson részt vevő baloldali szimpatizánsok közül sokan inkább az IGEN-t választották.

    Vegye elő az akkori szavazási adatokat, és meg fogja látni, hogy bizony a hazafias magyar jobboldali választó sem akart kettős állampolgárságot.

    Ezért tehát le lehet szállni Gyurcsányról, mert ő a saját véleményét mondta, de nem tette kötelezővé, hogy azzal egyet is kelljen érteni. Az, tudja, nem az Orbán-korszak volt, akkor a politika nem gondolta, hogy el kell vennie az emberek szabadságát, és aki nem nekik paríroz, azt kicsinálják. Az minden bajával együtt egy normális, kultúrembernek való korszak volt.

    A mostani meg a maguké, jobbikos jávorszkyké.

    Ha végigolvasta a becsatolt idézeteimet, van ott egy Németh Zsolt által 2004-ben – Érti? 2004-ben! – mondott szöveg. Még abban az évben is úgy gondolta, hogy a KÁP nem adható meg. Hogy-hogy nem, év végére megváltozott az álláspontja 180 fokkal. Mert addigra megtudta ő is, micsoda lehetőség van a buliban! Csak kell egy-két könnyesszemű nénike a tévében, amint a magyar állampolgárságot kéri, kellenek színes erdélyi és felvidéki műsorok, ahol elmondják az ottaniak, mennyire vágynak az állampolgárságra. Fel kell turbózni a nemzeti érzéseket, elő kell venni a szokásos álságos Fidesz-propagandaarzenált, és sok hülye magyart el lehet ezekkel a módszerekkel kábítani.

    Jobbik-szimpátiájához gratulálok. Hogy 1944 után akad még magyar, aki a nácikra szavaz, az mélyen tragikus. Szégyellhetné magát, de egy náci nem szokott szégyenlős lenni, ezt tudjuk.

  • Sárdi Jani
    2013 január 18
    6:38 du.
    Már megbocsáss, de minden ember ott szavazzon, ahol él, adót fizet!
    Ő ne verje az enyémmel, miénkkel a csalánt! Így is, eddig is nagyon sokba kerülnek / kerültek az országnak, nekünk!
    Te kaptál valamit cserébe?
    Azt hiszem, h csak gyűlöletet! Persze a szavazatukért semmi sem drága egyeseknek!

  • Jávorszky Mária
    2013 január 19
    9:22 de.
    Mucika!
    Válaszolok, de csak azért, h megvilágosítsam setét elmédet!
    Ostobának lenni a Te privilégiumod, így nem tudok arra válaszolni, h melyik a jobb?
    Egy viszont biztos, h Neked nagyon rossz lehet!
    Szerinted a romák nem magyarok?
    És miért is hazaárulók?
    Szerinted Te nem vagy az ordas náci fajelméleteddel hazaáruló?
    Mert szerintem IGEN! 😛

  • Éva!
    sajnos magát „agyilag”leszívták,ezért sajnálom,,…ami a tényeket illeti, azért nem ártana hitelesebb forrásnak, utánanézni!(persze több forrásra gondoltam!)
    Ne ismételje örökké a gyűlölködés szót,mert ez magukra illetőleg az itt megjelent cikkek írójára jellemző.
    Mentségére legyen mondva,maga legalább nem alpári…..
    A tárgyilagos normálisok csak elképednek a sok valótlanságtól,rágalomtól és süket uszító baromságtól!

  • Boda Marcsi
    2013 január 19
    4:13 du.

    Kedves boda Marcsi, ami nincs, azt nem lehet „leszívni”. Évike esetében ez az egyszerű tény:)

  • Varga Sándor

    Mióta újra idehozták a „resident Evil” Werbert, maszoposék teljesen megőrültek. „„Ron olyan technikákat, módszereket tud, amelyekkel az aktivistákat motiválni lehet, illetve amelyekkel az aktivistákat szervezni, mozgósítani lehet, de ez nem tartozik a nyilvánosságra. Ez az ő és a párt szakmai titka. A politikai terméket az MSZP állítja elő, Ron a párt belső kommunikációjában, az aktivisták képzésében segít. Az étteremben is az számít, hogy milyen az étel, nem az, hogy milyen technikával készítik” – indokolta meg Tóbiás József frakcióigazgató, miért van szükségük Ron Werberre.” „„Ne viselkedjetek úgy, mint egy nagy rakás szerencsétlenség, választási helyzetben vagytok, ne legyetek balfékek”. Lévén a Werber-i logika szerint, ha a szocikat utálják, el kell érni, hogy jobban utálják az ellenségeiket. Werber már ijesztgette a magyar nyugdíjasokat 23 millió románnal, most a Mesterházyt „bocsánat kérésre” küldte Kolozsvárra magyar szavazókért. Nem a székelyekhez, mert azoknak van memóriájuk, azok a határig üldözték volna a 2004-es nemzetárulásáért. K. Eszter említi a MNB távozó-új elnökét…Aha! Csak azt felejtette el megírni, hogy a Magyar Nemzeti Bank az nem magyar, nem nemzeti és nem bank. Az ideolvasó bal-libek közül tegye föl a kezét, aki tud olyan „nemzeti” bankról, amely kiárusította volna, pláne áron alul, az állam aranytartalékát! (Surányi, MNB elnök, Horn-kormány.) A bal-libek Idol MNB elnöke off-shore milliárdos, adókerülő. Többet keres mint Barack Obama, 8 millió/hó + költségek. Ja, és hála neki, meg az akkori Deloitte-os kollégájának, Oszkónak, ők auditálták a Malévet, annak privatizációja és tönkretétele előtt. Ja, de magukat bal-libeket ez ugyan miért érdekelné? Turn the page or just forget this!

  • Puchert János

    Végig olvastam ezt a sok bejegyzést de például nem találkoztam azzal ami az első ciklusban történt a Tisztelt Házban ha jól emlékszem talán Jeszenszky Géza volt aki a Trianon ügyét felhozta a parlamentben és akkor melyik párt vonult ki az ülésteremből bizony a fülkeforradalmárok elődjei. Hadd frissítsem fel az emlékezetét egy-két személynek az a bizonyos 23 millió román miről is van szó Orbán tárgyalt első miniszterelnöksége idején Nastase román miniszterelnökkel Orbán szerette volna azt elérni, hogy a tárgyalás eredményeként a kommünikében betegyék, hogy a Romániából Magyarországra átjövő magyar nemzetiségű személy nálunk a munkavállaláskor előnyben részesüljön amibe Nastase nem egyezett bele mondván ez diszkrimináció és akkor került bele az, hogy minden román állampolgár részesüljön kedvezményben így jött aztán össze a 23 millió román hisz annyian vannak. Mivel közeleg már a következő választás én már előre aggódom Boda és Jávorszky egészségéért, hogy fogják túlélni ha netán a führerjük elbukik a választáson és Bajnai lesz a befutó külön is aggódom Jávorszkyért mert remélem a kedvenc pártja a Jobbik nem kerül be a parlamentbe igazán kár lenne ha nélkülözni kellene becses személyüket és lényegre törő okos hozzáoszlásaikat

  • Jávorszky Mária
    2013 január 19
    9:22 de.
    na, mondja ezt egy próbanáci…

  • Boda Marcsi!Az első soraira nem válaszolok,mert meg is válaszolt az utolsó előtti harmadik sorban,a nem szócska kivételével!Amint látja,olvassa tájékozódok,mert többen egyetértenek velem.A tájékozódást a rémtévék,magyar nemzet és hirlap v. a kuruc infókra érti,Én ezeket a szélsősséges portálokkal nem foglalkozzok,de idesorolhatnám a királyi tévét és a rádió adókat is.Ezek valótlan,csusztatott hiradásokat közölnek.Más egyéb adókat és itt az interneten minden cikket elolvasok,de főleg azokat akik pártatlanok!Megkérdezném akkor elismeri hogy nem irok gyülölködve,de szóvá teszi a gyülölködésemet,akkor ezt hogy is kell érteni?

  • Jávorszky Mária

    Gere Gábor, 2013 január 19.2:34 du.
    Azt írtad nem is egyszer,hogy te cigány nemzetiségű vagy, ami ellen nincs semmi kifogásom, ellenben azzal az állításoddal, hogy egyben magyar is vagy.Egy embernek nem lehet 2. nemzetisége! Tudjuk, ez több szempontból is rátok nézve nagyon kifizető, főleg amikor a Kanadai plakátokon nagy betűkkel mindenütt azt hirdetik : NE LOPJ MAGYAR!- ami ellen gondolom nincs semmi kifogásod miközben- mindenkinek, még neked is – a fényes napnál is világosabb, hogy ott nem a magyarok lopkodnak, hanem a cigányok!
    A te logikádból következtetve:
    Te engem ordas nácinak nevezel, mert én magyarként a magyar nemzet érdekeit védelmezem.
    Lenne egy kérdésem, te kinek az érdekeit véded? A magyarokét, vagy a cigányokét?
    Mert ha a cigányokét, akkor te is náci vagy.
    A zsidók magyarföldön védik a zsidók érdekeit, akkor ők is nácik.

    „És miért is hazaárulók?”
    Elsősorban azért, mert a cigányok Kanadában menekült üldözötteknek hazudják magukat ezzel lejáratva Magyarországot,(amelyet hazájuknak neveznek?)lopnak és más bűncselekményeket követnek el,(kivétel van, de túl kevés)de a kanadai óriásplakátok mégsem a – NE LOPJ CIGÁNY!- hirdetik! Ez alapjában véve bőven elegendő lenne ahhoz, hogy Magyarország ne fogadja vissza a hazaáruló hazánkat külföldön lejárató cigányokat, ami más kisebbségi nemzetiségiekre is egyenértékűen vonatkozik.
    De vegyük figyelembe a tényt,hogy ezek a cigányok a módosabbik réteghez tartoznak Magyarországon is,ők nem azok akik nagyon rá lennének szorulva a támogatásokra.
    SZEBB JÖVŐT MAGYARORSZÁGNAK!

  • Jávorszky Mária

    cornelius 2013 január 19.2:12 du.

    cornelius – keverj le apádnak egy nagy pofont!
    1. A határon túli magyaroknak a magyar állampolgársághoz való joga nem népszavazás elbírálásának tárgya, mivel az elsősorban nemzetvédelmi ügy, amelyet kifejezetten az ország érdekeit képviselő állam jogában áll eldönteni!
    2.Az utazási kedvezmény a határon túli magyarok számára a – Magyarországra évente – 2-x beutazást jelenti! Nem többet! Mondja, ez fáj olyan nagyon magának?
    3. A 2014.szavazatok miatt tényleg van mit aggódniuk a gyurcsánykodóknak.

    Nem kételkedem, hogy maga azok közül való akik nemmel szavaztak,mivel a nemzeti szolidaritásnak fogalmát sem érti.De hogyan is érthetné meg ezt egy nem magyar, aki csupán érdekből jártatja a száját.
    ADJON ISTEN SZEBB JÖVŐT MAGYARORSZÁGNAK!

  • „A tárgyilagos normálisok csak elképednek a sok valótlanságtól,rágalomtól és süket uszító baromságtól!”

    De megcáfolni egyetlen állítását se tudod sem a cikkeknek, sem az ellenzéki hozzászólásoknak. Csak valami ábrándos mantrát sulykolnál itt, de tényekkel nem tudod alátámasztani egyetlen – hangsúlyozom EGYETLEN állításodat sem.
    Épp ezért cáfolni se tudsz.

    Cáfold meg, hogy recesszió van Mo-on. Hogy sehol nem tapasztalt infláció (a lengyeleknél 2%-os, a többi térségbeli országban annyi se, az eurózónában nulla), hogy a gazdaság, az ipar alig termel, hogy diákok tüntetnek mert milliárdokat vonnak el az oktatástól és fűteni se tudnak az egyetemek, hogy a rákbetegek nem kapnak ellátást és egyébként is szétverték az egészségügyet, cáfold meg, hogy marhaságokra mennek el az adófizetők forintjai (focistadionokra, fociakadémiákra), hogy 10 ezrek állnak sorban egy tál ételért, és már 130-an megfagytak az országban, és legfőképpen azt cáfold meg, hogy a kormány szakadatlanul hazudik, minden nap, minden órában, sikerről beszél, holott omlik össze minden.

  • Jávorszky Mária

    Ez kolosszális!
    Azt olvastam a minap egy külföldi újságban,hogy Kanadában óriásplakátokon ezt hirdetik:
    ___________________________________________________________
    Cigányok! Elegünk van belőletek!
    Takarodjatok Magyarországról!
    Ez nem a ti hazátok!
    A GYORSABB ÜGYINTÉZÉS ÉRDEKÉBEN,INKÁBB FIZETJÜK!
    Budapest – Delhi: csak 166.500 ft.
    Ne röhögj zsidó, neked is szól!
    ___________________________________________________________
    Én is beszállok! – már mint az adakozásba!

  • Jávorszky Mária

    Elírás helyesbítés – Nem Kanadában, de Kanada üzen a miskolci cigányoknak.

  • Jávorszky Mária, én téged innen kitiltanálak, ha én szerkeszteném a lapot. Náci nézetek egy demokratikus, liberális lapban?
    Hazugságok és ferdítések?
    Rágalmazás, hogy Kanadában megjelenhet ilyen ócska rasszista szöveg???

    A helyesbítésben megismételt rágalmazás (Kanada üzen a miskolci cigányoknak).

    Nos, pl. az én blogomban ilyen aljas rasszista féreg meg se mukkanhatna. Végig ocsmány hozzászólásokkal rontotta itt az oldal színvonalát. Boda Marcsi csak símán hazug, fideszes agymosott (és buta, mert azt sem tudja, mit jelent és használja a kifejezést), de ez a Jávorszky nyíltan cigányellenes, antiszemita és szemét.

  • Jávorszky, apámmal ne foglalkozon, és imádkozzon, hogy személyesen ne találkozzunk, mert magának kevernék le ezért egy pofont.

    És kicsoda maga, ostoba liba, hogy azt gondolja, bárkinek a magyarságát joga van megítélni?

  • Jávorszky Mária
    2013 január 20
    7:00 de.
    szóljon a többi próbanáci társának is! majd csak csinálunk valamit az összegyűlt pénzzel!
    mondjuk, veszünk rajta szurkot, meg tollat, és kiosztjuk a gárdistáiknak. a célszemélyeket majd magácska kijelöli.
    gondolom, áll olyan magasan a jobbik hierarchiájában, hogy megteheti.
    annak a fogalomnak, hogy nemzetiség, javaslom, nézzen utána. a magyar nem nemzetiség.
    és mielőtt elkezdene habzani a szája, felvilágosítom, hogy a jobbik náci párt. talán nem az? nemzeti – tehát nacionalista? igen, tehát náci (ez ugyanis a nacionalista rövidítése). szocialista – legalább is, ami a szociál- és gazdaságpolitikáját illeti? bizony, az.
    akkor egybeírva: nemzeti szocialista. szóval, náci.
    upsssz
    szebb jövőt magácskának, mert ugyancsak szüksége lesz rá!

  • Na itt már Ombre is csatlakozott Illéhez,mert dühükben
    csak sértegetnek(próbálnak….!) embereket és mások nemi életével foglalkozni,lehet,hogy nekik ez azért fontos,mert
    ott hordják az eszüket…….
    Valószínűleg komoly problémáik vannak ezen a téren,de ezt nem ezen az oldalon kéne megosztani,hanem otthon orvosi segítséggel megoldani……

  • Jávorszky Mária

    No, látom megint telibe-tálibe találtam a gyurcsánykodókat! h..he…he…..
    Nehogy mán szívrohamot kapjanak az elvtársak, mert akkor ki fogja itt csinálni a piszkos munkát maguk helyet, mi?

  • Jávorszky Mária

    Úgy látom már semmi más, csak a gyűlölet maradt a fejében. Ergo az agyrák Önnél éhen maradna.

  • Jávorszky Mária
    2013 január 20
    4:14 de.
    Hehehe!
    Látod mucuska, h nem figyelsz?
    Soha nem mondtam, – de, ha idéznéd, még komolyan is vennélek!
    De így? Maradsz egy magyarul tudó(?), hazudozó munkacsevói „nő”(?)!
    Egyébként, nagyon szívesen felvállalnám bár melyiket!
    Nem úgy, mint Te – dísznáci! 😛

  • Ille István
    2013 január 20
    11:13 de.
    István!
    Munkacsevóban????? 🙂 🙂

  • Jávorszky Mária

    ombre 2013 január 18 4:22 du.-i hozzászólásának az utolsó mondatára reagálva.
    Felhívnám szíves figyelmét ezennel a sokszínű társaságnak ama degradált képességére,(t.a k.) miszerint a velük született génhibásodásuk öröklődötten maradandó tüneteiként már a saját kezűleg írott szakkifejezéseiket is képtelenek definiálni,s mely ragályos kór tüneteit adott esetben az általam már fentebb említett falloszimádó élethűen bizonyított.
    Vonatkozik ez úgyszintén az itt firkálók gőgjükben elvakult többségére,ami adott esettben nem vakmerőséget, csak tehetetlenségükből eredendő, s úgy fizikai mint pszichikai végkimerülésüket jelenti,s ezért a felfogási képességük eszeveszett zuhanása miatt nem értik már mit jelent a szép magyar szó:
    Amilyen az agyon Isten, olyan a fogadj Isten.

    Az ellenszél főkolomposának gyakori bölcselete szerint – argumentum ad hominem.
    Magyarosan – a fától nem látják az erdőt, avagy-
    a bagoly mondja a verébnek…

  • Jávorszky Mária

    Látom, már elkapták az internetes kergemarhakórt a gyurcsánykodók.
    Visszük az oltást 2014-ben!

  • Jávorszky Mária

    Gere Gábor 2013 január 20.2:30 du.
    Hottentotta nyelven nem értek , akart valamit mondani is?
    Akkor írja le magyarul is.

  • Jávorszki Mária!

    Óriási tévedésben vagy. Akik ideírnak, majdnem mind a barátaim, sokkal jobban ismerem őket, mint gondolnád, vagy ahogy B.M. gondolná, aki nem tud olvasni. És kitűnő emberek!

    ” embereket és mások nemi életével foglalkozni,lehet,hogy nekik ez azért fontos,mert
    ott hordják az eszüket…….”

    Az öreg hülye liba. Képtelen volt észrevenni, hogy csupán válaszoltam, gyönyörű versikédre, ami igencsak pajzán, és főleg szexuális indíttatású kis mocsok.

    Na mindegy.

    Rosszul láttok mindent: ez a kormány becsődölt az állandó hazudozásaival, és aki még hisz nekik, az komolyan mondom, nincs az eszénél. De ami a nagyobb baj, világszerte szörnyű nevetségessé vált. Európa összes többi országának vezetőiről nincs összesen annyi vicc, gúnyrajz, pamflet, paszkvill – Orbán,Matolcsy, Kövér olyan mértékben váltak nevetségessé, ami az ország tekintélyét iszonyatosan lerombolta.

    Már röhejesen kezdett Orbán, aki közismerten elmebeteg, nem hajlandó tudomást szerezni a valóságról ma sem, de 2010-ben se volt már képes, mivel egy sima választást „forradalomnak” nevezett.
    Már itt észre kellett volna venni,hogy zakkant…

    Azóta meg…. sikerről óbégat, akkor, amikor a legrosszabbul teljesítő, leglenézettebb ország vagyunk, a másik őrült meg tündérmesékről, Orbán turulbanszületésről (DDD), Matolcsy piros pöttyös seggű ázsiai magyar gyerekekről, és így tovább.

    Hiába reménykedtek. Mindenképpen bukni fognak jövőre. Elsöpri őket a népharag, a becsapott milliók, a diákok, a munkanélküliek, a szegények, a rokkantak, a betegek, a magyar lecsúszott középosztály. Nálunk, kedves Kanadában élők, egy pedagógus 3-400 eurót visz haza…

    A náci szövegekre, amiket itt ledobsz, Mária, kevesen vevők. Kormányalakításra mindenképpen kevesen, hála istennek – azért azt nyugodtan mondhatom, az ország nagyrésze nem rasszista, nem antiszemita, és valódi demokráciát szeretne.

    De ehhez el kell zavarni a fideszt és a jobbikot.

  • Jávorszky Mária forduljon orvosához v. gyógyszerészéhez sürgősen!

  • Kovács Éva
    2013 január 21
    9:35 de.
    Késő és amúgy is felesleges!

  • kovacs eva , 9:35 de , maga ne ne forduljon senkihez , uljon fel az el al gepre es viva telaviva

  • Jávorszky Mária

    ombre
    ” De ehhez el kell zavarni a fideszt és a jobbikot.”
    Az téged nem zavar,hogy az említett két párt szavazótábora az ország lakosságának jelentős többségét képezik?
    …”az ország nagy része nem rasszista, nem antiszemita”…
    Hát ezt örömmel hallom és ha szabad kérdeznem mióta? Mert Magyarországot a minap „rejtelmes” okokból a biztonságos országok közé sorolták,s tették ezt váratlanul és ugyanolyan pofátlanul,mint ahogyan előtte rágalmazták, lejáratva a világ előtt kelettől nyugatig,embertelen aljas módon igazságtalanul. Sajnálom, hogy még mindig nem értették meg, hogy egy ország nemzetével nem lehet a végtelenségig játszani a macska-egér játékot. Ha rasszista, fasiszta és nem biztonságos országnak kiáltották ki Magyarországot, akkor tartsák is magukat ahhoz. Bocsánatkérés elmaradva,de nem is tarthatunk rá igényt,mert mindazok után amit tettek az országgal Trianontól a mai napig, annak már túlságosan nagy az ára.
    SZEBB JÖVŐT!

  • Ille!………..A nemzeti és a szocialista nézetek miért is zárják ki egymást?

  • Burkus Laci viszont ajánlom önnek,akkor egy nácival kevesebb lesz MO-on.