Szóvá teszem–Van még alább?

2013 január 18 11:13 de.60 hozzászólás

Rendszeresen járok a Déli Pályaudvar aluljárójában. Két lépcsősor vezet fel és le…..Ha felfelé megyünk, akkor a vonatokhoz jutunk. Innen indulnak a belföldi és külföldi–Intercity járatok. Tehát nagy a forgalom.

A másik irányba, ha lefelé megyünk egy nagy belső térre jutunk. Zárt és nyitott üzletekben minden kapható, a zöldségtől a friss pékárúig. A fehérneműtől az újságokig minden. Itt van a végállomása a kettes metrónak is. Ez a vonal bonyolítja le a budapesti közlekedés nagy részét.

„Az utasszámokat tekintve második a sorban a 3-as metró után. A napi maximum 163 000 körül van, míg a minimum 55600 (ezek az adatok a jobb és baloldali vágányokon utazók számának összegét jelentik egy adott napon egy megálló esetében). ” Forrás

Ezt azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert sok embernek feltűnt (?), hogy napok óta a metró bejáratával szemben „egy (házas?) pár” rendezkedett be életvitelszerűen.

Hajléktalanság – 2013. január 16, Déli Pályaudvar

Szörnyű látni, más ember kiszolgáltatottságát. Nem tudom, mi vezetett idáig, kinek a hibája, hogy így kell élniük. Lehet, hogy az övék, de mindegy is. Nemrég Tarlós Úr hozott egy rendeletet, hogy az aluljárókból el kell küldeni a hajléktalanokat. Akkor sem érdemi intézkedés történt, csak a külterületre „száműzték ” őket. Nem a lakhatásukat oldották meg.

Ezt a rendeletet az Alkotmánybíróság alaptörvény ellenesnek nyilvánította. Azóta ismét megjelentek a hajléktalanok. Az életvitelszerű ott tartózkodást nem lehet megszüntetni.

Ez a fénykép ma szerdán déli 1-kor készült. Olvasom, hogy:

„Miklós István, a budapesti közterület-felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy a hajléktalankérdésben a felügyeletnek, a rendőrségnek, a belügyminisztériumnak és a karitatív szervezeteknek össze kell fogniuk. Szavai szerint az aluljárókban élők mintegy 80 százalékát meg lehet győzni, hogy szállásokra, melegedőkbe menjenek, nekik meg kell adni a szükséges információkat, s ezt az utcai szociális ellátórendszeren keresztül meg lehet oldani. Úgy vélte: a fennmaradó hajléktalanok esetében meg kell találni a figyelmeztetési lehetőségeket, amíg a „jogalkotás lábra nem kap”.

Ez szép dolog, de….Mi lesz azokkal az emberekkel, akik nem tudnak bemenni a hajléktalan szállásokra? Hol tudnak tisztálkodni, wc-re menni? Emberi módon élni?

Megengedhető-e, hogy a déli órákban is ez a látvány fogadja az arra járókat? Tudom nagyon sok üres lakás  van a Főváros tulajdonában. Tudom, hogy ha valami katasztrófa történik, kell, hogy legyen üres lakás, ahová el tudják szállásolni az embereket. Mégis felmerül bennem az a kérdés, hogy ha máshová nem de az üresen álló laktanyákba, gyárépületekbe nem lehetne biztosítani emberhez méltó szállást? Tudom és értem, hogy a kemény tél miatt behúzódnak a „meleget adó” aluljárókba,  nem őket hibáztatom. A Főváros vezetését nem értem!

 Egy kis emberség kéne, és  egy kis jóindulat!

Gergely Beatrix

60 hozzászólás

  • Nyilván sok ok vezethet a hajléktalansághoz. Kettőt mostanában ismerhettünk meg. A „devizahitellel” szélhámoskodó bankokat, meg a törvényalkotókat, akik hagyták. Ők most jó melegben vannak a luxuslakásukban vagy napoznak valami egzotikus helyen.

  • Jó kép. És napközben még mindig alszanak.

  • Gonoszka
    2013 január 18
    12:06 du.
    csak ennyi jött át neked belőle? szegénykém…
    tudod, ezzel őrzik meg magukat holnapra. ha álmodnak, reméljük, egy más életet álmodnak maguknak. ha álomtalanul alszanak, addig sem éreznek hideg, éhséget. ha ébren lennének, sokkal elviselhetetlenebb lenne számukra az élet.
    amúgy meg, ebben az állapotban kevesebb kalóriát égetnek el.
    sajnállak, gonoszka.

  • A cikk valós problémát feszeget.Minden hajléktalan

    sorsa egy csukott könyv,de a törődést az élethez való

    jogot minden embernek meg kell adni!

  • Ejnye, hát egy hozzászólásban mi jöjjön át? Csak nem írok egy posztot hsz-ként? :))
    Tudod, mostanában nem posztolok. Elment a kedvem tőle.

  • Sardi

    hagyd mar a baromsagaidat, a bankok mindenhol egyforman mukodnek, megse szidjak oket, csak magyarorszagon…talan a kormanyodat kene megkerdezned, ki is igazan a felelos?! jah persze hazudozni konnyu…

  • Sajnos ez az egész ország területére elmondható!A városunkban is ez van,kukáznak,kéregetnek.szegény hiányos öltözetü gyermekek a boltok bejáratánál kéregetnek,a kosarat elkérik,hogy a pénz övék lehessen, s zömlét,tejet vesznek belőle!Sok ember pedig ami nem látható otthon éhezik,fagyoskodik,megfagy!S legnagyobbrészt ez a kormány tehet róla,mert minden intézkedésükkel a felső tizezert,a gazdagokat segitették ill. segitik a szegény embereket pedig magukra hagyták!Elképesztő hogy ők több milliárdos vagyonokra tettek szert,mig sok ember utcára került.Támadták az előző kormányt s ők még gátlastalanabbul rabolnak.Lásd mai hiradások Budai rokkonsága Borsodban utcahosszt vezetnek a földügyletekkel!akkor miről beszélünk?

  • Nem rég voltam egy „értekezleten” ahol xy kerület főkapitánya arról beszélt, hogy még mindig nem tettek le arról, hogy törvényileg ne tiltanák a közterületen való életvitelszerű tartózkodást. Nevezetesen a garázdaság fogalmát próbálják e tényállásra ráhúzni. Tegnap megyek dolgozni a belváros kellős közepébe, a rendőre a parkolóban leállít igazoltat, csak úgy. Aztán beszélgetésbe elegyedtünk, hogy vajh’ mi a túróért vannak itt a téren a nap 24 órájában, aminek én tképp örülök, mert legalább vigyáznak az autómra. No a lényeg, hogy azért vannak ott, hogy a hajléktalanok ne telepedjenek le az árkádok alá. Na bravó. Erre van rendőr járőr.
    Nem kriminalizálni kellene a hajléktalanságot, hanem szociálisan érzékenynek lenni és annak a szellemében kezelni.

  • Ez a szöveg, harmadik a témáról. Volna JAVASLAT is , hogy mit kéne tenni a szerencsétlenekért? Soha sincs. Csak sírás, rívás a kormány a hibás! Ez a lényeg.
    Már a másik cikknél írtam, hogy Montreal tele van velük, de senki sem okolja a kormányt érte!
    Ha tetszik, ha nem ma már ez egy világjeleneség, minden városban megtalálni, úgy Európában, mint Észak Amerikában.
    A hajléktalanok köztt sajnos, nagyon sok az elmeháborodott és lelkibeteg is.
    Biztos vagyok benne, hogy van köztük munkanélküli is.
    A társadalom egyelőre, nem tudja megoldani a problémát. Mindenütt vannak befogadó házak, de mit lehet tenni, ha a hajléktalan nem megy oda? Montrealban, nagy hideg estéken a rendőrség felteszi őket egy autóra és beviszi a menedékhelyre, ha tetszik, ha nem.
    Jobb, mintha megfagyna, mint már sok esetben előfordult.

  • Istenem, Figyelő megszólal/t.
    Vagy „elmeháborodot és lelkibeteg” írja.
    Mit is , …
    azt akarom kérdezni, hogy is van ez Montrealban?
    Csak megjegyzem, ez Budapest, Déli pályaudvar, 2-es Metró.
    Ugye Figyelő, milyen mértékben szaporodnak az elmeháborodottak és lelkibetegek? Ráadásul hajléktalanok is lettek.
    .. Most minek is kellene, hogy lejöjjön nekem ? Ebből.

  • Figyelő

    20 éve dolgozom hajléktalan ellátásban, tudom hol vannak a problémák, min kellene változtatni, pontosan azért írtam, hogy szociálisan érzékenynek kell lenni és annak szellemében kellene kezelni. Az egész szociális ellátórendszerben vannak hiányosságok, azokat pótolni kellene, az ellátás minőségét javítani, a normatíva évek óta nem hogy az infláció mértékével növekedne, hanem csökken, ugyanakkor a közüzemi díjak emelkednek, és a mostani 10%-os csökkenés ránk nem vonatkozik az csak a lakosságra, nekünk 15%-al emelkedik a gáz, villany. Alig finanszírozható a fenntartása az intézetnek, s ha nem lennének adományok, akkor már be is zárhattunk volna, s ez vonatkozik az összes civil szervezetre.

  • Nyilas Misi!

    A devizahiteles problémáért egyáltalán nem mentem fel a jobboldalt! Amit írtam, rájuk is vonatkozik.

    A bankok csak ott viselkednek „így”, ahol a törvények megengedik. Magyarország egy ilyen ritka hely.

  • Jávorszky Mária

    Azok ott a képen az éhező milliárdos és a libatolvaj hajléktalanai még a régi szép időkből, nem tegnap lettek munkanélküliek és hajléktalanok.

  • Ez tényleg már a harmadik cikk ugyanarról a témáról.
    Figyelőnek igaza van,ez enm magyar hanem világ jelenség és
    bizony a „régi szép”világban is.
    Pár éve sokkal többen haltak meg az utcán a „humánus”szocialista kormány ,meg Demszky jóvoltából
    „nem szabad őket zaklatni”….csak nekik másokat.
    Sok szerencsétlen,józan és tiszta hajléktalan is van akiknek rendszeresen adok pént,ételt többször ruhát is,de vannak mocskos,részeg,követelőző,utcára piszkítók sajnos többségben
    akik a normális emberek életkörülményeit sértik,na nem a gazdag rózsadombiakét,hanem a városban élő,közlekedő egyszerű emberekét is.
    Többen megírták,hogy az utóbbi időben több!!új hajléktalan szálló,melegedő,sőt ingyenes FÜRDŐ is létesült,valamint a Szabolcs utcában ápoló kórház!
    Azért nem mennek be a szállókra mert egymást is verik és meglopják.
    Az AB és a kinti sajnálkozók lakjanak mellettük,vagy fogadják örökbe őket.Ennyi!!
    Én azokat jobban sajnálom akik önhibájukon kívül a saját lakásukban fagyoskodnak vagy éheznek,pedig egész életükben dolgoztak,nem úgy mint ezek.
    Az önkormányzatok igyekeznek a legtöbb kerületben segélyt
    támogatást adni a szegény embereknek,de az ittas koszos hajléktalan ezt nem érdemli meg,mert elissza.

  • Ez a cikk is csak az alaptalan uszításra volt jó!

  • „Okos”Nyilas!
    A szocialista kormánynak köszönhető a devizahitel felelőtlen
    bevezetése,a mostani pedig igyekszik segíteni(árfolyamgát,szociális lakások stb.)
    Mondhatnám,hogy gondolkozz,de ez eddig sem ment.
    Na ezeket az embereket jobban sajnálom,mint a többi hajléktalant,de ezek nem mocskosak,nem fekszenek a piszkukban részegen……

  • 2008-9-ben jartam Mo.-n.Akkor is sok volt a hajlektalan.
    Ghost is irja, hogy 20 eve dolgozik veluk. Egy ujonan ide tevedo pedig azt gondolhatja, hogy ez most, 2010 ota van igy. Szerintem, semmivel sem rosszab a helyzet Bp.-n, mint New Yorkban, vagy Montreal, Toronto vagy Vancouverben.
    Sehol nem talaltak meg megfelelo megoldast es majdnem mindenutt politikai tamadasifeluletnek hasznaljak. De csak a bajkeverok. Akik soha nem tesznek egy lepest sem az erdekukben, csak szovegelnek, mint a cigany kerdesben.

  • A kapzsi pénzhatalom elrabolta mindenünket! A hajléktalanok a kifosztás első látható szenvedői. Ha nem ébredünk fel,nem fogunk össze, és nem szállunk szembe a hitványsággal,mindannyiunknak van esélye, hogy erre a sorsra jussunk!

  • Boda MARCSI! itt is hinti a baromságait?MIT HABLATYOL ITT? MÁR IGAZÁN KIVEHETNÉ A NYELVÉT A CSÜNGŐHASÚ VEZÉRE HÁTSÓJÁBÓL,HOGY MEGLÁSSA A VALÓSÁGOT!!!Én nagyon szégyelném,ha annyira primitív lennék,mint maga!!!

  • Jávorszky MARIS!!!Jó lenne,ha nem hazudozna minden fórumon!!!Idióta !!!!!!

  • Boda

    te eltakarodjal te hazudozo szenilis ven szatyor, a rosseb kivancsi a te ostobasagaidra…amig CSAK a szocialistak intezkedtek, addig legalabb haladtunk elore, Europa fele, amiota meg a te taploparaszt kormanyod, azota lejtmenetben vagyunk minden teren, az erkolcs pedig olyan melyponton, amire emberemlekezet ota nem volt pelda, johat teged nem erint, mert elmesz a mutetre es hamarosan alulrol szagolod az ibolyat, de mi lesz a gyerekeiddel, unokaiddal te szerencsetlen nember…

  • Dudás Ferenc

    ,,A Fidesz munkacsoportjának felhívása a továbbiakban az alábbi követeléseket terjeszti elő:ingyenes tanácsi lakás mindazoknak,akiknek a jövedelme nem haladja meg a létminimumot.” 1988.július 23.
    Ellenzékben még tudtak szolidárisan gondolkodni,kormányra kerülve megfeledkeznek az elesettekről.

  • Boda Marcsi: „nem úgy mint ezek.”
    Látod Marcsi, a stílus, a stílus maga az ember.
    ” Ez” vagy te.

  • Azzal egyetértek hogy a hajléktalanok között is vannak különbségek!Van aki önhibáján kivül került ilyen helyzetbe ,van aki maga is tehet róla!ennek sok összetevője van.Én nem vitattom el hogy a rendszerváltás óta is volt hajléktalan,de ismerjük el hogy ennyi mint most a mai hatalom áldásos tevékenységének következményeként nem!Boda Marcsi!az irás nem uszitás,sajnálom hogy ön annak fogta fel,ez egy mai helyzet leirása sajnos.Kérem amennyiben elismeri sz előző kormány felelősségét a devizahitelezésben ,akkor legyenszives a fidess felelősségét is megállapitani,hiszen az első kormányzásuk idején kezdődött,ez tények bizonyitják s a mai napig nyomon követhető!Elismeri hogy a mai kormány mi mendent megtett az érdekükben!ez csusztatás!Amennyiben önnek a felső tizezer érdekében hozott intézkedés elfogadható,az cinikus és elképesztő gondolkodás.hiszen azokat segitette meg a kormány akik a részleteket tudták fizetni,sőt a végén ki is tudták az egész tartozásukat fizetni, s ezzel több milliót nyertek.Megjegyzem ezt is mi fizettük nekik ki a közösből.Az árfolyamgáttal is jelenleg 100 e ember élt és mi van a több százezerrel?Azokkal akik igazán rá voltak szorulva?A szociális ócsai bérlakás is valakinek jó biznisz volt,kb 80 család pályázhat rá,s a többivel milesz?S kifizettek a közösből 6 milliárdot,jobban jártak volna ha a legjobban veszélyeztettek között osztották volna szét.Remélem látta az ócsai házakról készült képeket,a tenger vizfolyamot is!Száz szónak is egy a vége,ez a mai hatalom nem foglalkozik a kisemberekkel,nyugdijasokkal,csak a feneketlen zsebbüket tömik!Őket az útszélén hagyta,sőt már az árokba is rugta!Mielőtt másokat figyelmeztettünk a tényekre,jó lenne ha magunk is utánna néznénk!Jávorszky Mária amit ön itt elpuffogtat,arról a birósság jogerőssen megállapitotta hogy nem fedi a valósságot,nincs bünösség,de ugy láttom hogy üres frázisokat jobb hangoztatni!Hiszen eddig is a gyülöletességtől,szélsősségtől elvakultan mást sem tudnak!

  • Friss Hírek azoknak akik még nem hallották.
    Győrben egy 29 éves hajléktalan megölt egy embert ,aki jóhiszeműen
    ajtót nyitott és inni adott neki……..Jó ember,mármint az utóbbi!
    A VII.kerületben ma egyes civil szervezetek uszítására
    elfoglaltak egy üresen álló házat……TV.közvetítette
    A rendőrök egyenlőre türelmesek és nem avatkoztak be,de
    bízunk benne előbb utóbb azért rendet tesznek!
    Velem ma egy részeg hajléktalan üvöltött,mert közöltem vele,
    két másiknak ma már adtam……
    Javaslom fogadják őket örökbe!!!!!

  • Éva!
    Internetes és egyéb forrásból tudom a devizahitelezés
    a 2002-es kormány váltás után jött divatba,és a problémák a 2008-as válság után kezdődtek,a bankok egyoldalú és inkorrekt intézkedései,valamint az árfolyam ingadozás miatt.
    Persze sok ember erőn felül vett fel többféle hitelt,meggondolatlanul(szerencsére nekem ilyen hitelem nincs)
    A mostani kormány csak az árfolyamgáttal,a szabálytalan szerződések felülvizsgálatával,az eladósodottaknak a lakásuk megvásárlásával,szociális bérlakás biztosításával
    próbál segíteni,persze mindenkinek nem tud!
    A hiteleseknek külön érdekvédő jogi szervezet is segít,mert a bankok törvénytelenül egyoldalúan módosították a szerződésüket,főleg ők a jellemtelenek.
    Ami a nyugdíjat illeti idén infláció feletti emelést (5.2%)kaptunk,persze ez a kisebb nyugdíjasoknak kevesebbet jelent,de ez régen is így volt.
    Én is tudom,hogy minden kormány igyekszik ezt a jelentős
    szavazóréteget (kb.3 millió) megnyerni,tehát senki sem teljesen önzetlen,de a jelenlegi most ad,míg az előző a választások előtt ígért és adott aztán visszavett(13 havi).A kisembereknek sosem volt és lesz könnyű ez biztos,és az is hogy a politikusok párttól és kormánytól
    függetlenül sosem éheztek,ma sem……
    Sajnos beleszólásunk nincs sok ezért pártoktól függetlenül -politikai,ideológiai beállítottságunk mellett-tárgyilagosan és természetesen az érdekeinket jobban képviselők mellett voksolunk minden szégyenérzet
    nélkül,mert minden embernek csak egy élete van és egy nyugdíjasnak joga van ahhoz tisztességesen megéljen,mert a többség egész életében dolgozott.
    Egyébként a kisembereknek felesleges és értelmetlen egymást” ízélgetni” megteszik ezt helyettünk a „nagyok”?…
    több

  • SAFRANEK 44!
    ÉN MEG AKKOR SZÉGYELLNÉM MAGAM,HA ANNYIRA SÖTÉT ÉS TÁJÉKOZATLAN LENNKÉK,MINT MAGA!
    HOL ÉL ITTHON,AKKOR VAK ÉS SÜKET,HA MEG KINT AKKOR MEG
    MINEK KÁROG?
    OLVASSA EL A LEGFRISSEBB HÍREKET!………

  • Nyilas te egy ALJAS MOSLÉK vagy mint a fajtádból sokan!
    Ilyen jellemtelen féreg kevés van mint te,és még ti beszéltek gyűlöletről és sajnáltatjátok magatokat?….
    Na téged Mengele leszármazottja gyógyítson meg…,meg az Isten verjen meg……..bízom benne!.Én nem átkoztam senkit,és
    ajánlom igyál tovább,az megy neked,te degenerált.
    Remélem a tisztességes emberek is olvassák a szemétségeid,és
    azt,hogy kapsz még tőlem különb sorokat is,de közben már a végedet fogod járni!
    Szemétláda!

  • Ja Nyilas!
    csak az embereket szokták gyűlölni,az állatokat nem és te
    az vagy!!!!!

  • Gonoszka!
    Én legalább ember vagyok,stílussal,jellemmel és lélekkel,némi ésszel és tisztességgel még ha másként is gondolkozom,ja és demokrata,de nem úgy mint ti,szerencsére,
    mert nagyon szégyellném….
    Na ez az óriási különbség köztünk,szerencsére!
    Sikerült felfognod?ha nem akkor sem ez lenne a legnagyobb hiányosságod…….

  • Boda Marcsi!ajánlom ahogy ön is szokta mondani utánna nézni hogy a devizahitelek felvétele mikor kezdődött.Tények bizonyitják hogy Járai idején kezdődött és végig ment minden kormány ideje alatt.Amit a segittésekre sorolt azzal nem vitatkozok,csak egy kis hibája van hogy ezt nem azoknak hozták akik igen csak rá lettek volna szorulva hanem maguknak.Ennyi a kettőnk felfogásával a különbség s ugy gondolom hogy ez óriási!Minden kormány megadta az infláció feletti nyugdijemelést,ha nem január 1-el, akkor nove3mberben kiegészitette visszamenőleg,ezt 2011-ben a fidess nem tette meg,mert 1,1 % járt volna,de 0,6 %-ot adott s tiltakozásra a következő évben beépitette a nyugdijba,decsak azoknak akik nem a konpenzáció évében mentek el nyugdijba,azok nem kapták.Igy lenyulta a 11,12 havi 0,6 %-ot mindenkinél és a 0,5 %-ot is mindenkinél,hiszen a jogszabály azt mondja ki hogy ha nem éri el az 1 %-ot az emelés akkor nem kell beépiteni a nyugdijba.Többször megirtam,hogy az előző kormány által meghirdetett nyugdijkompenzációt 4 csoport megkapta/1998,12.31-ig nyugdijba lévők/,az ötödiket már nem tudták befejezni.A 13.havit a választáskor megigérték s amig lehetet azt adták!A fidess nyolc év ellenzékben mindent megigért,de az ellenkezőjét csinálta.pld.nem igért uj alkotmány,de megalkotta a fidess alkotmányt de lehetne sorolni a végtelenségig!Egyben megkérem önt hogy normálisan,kulturáltan legyenszives kifejteni az ellenérzését,mondanivalóját.Mert amit irja,,ember vagyok,stílussal,jellemmel,lélekkel,némi ésszel és tisztességgel!A megnyilvánulása nem ara vall s tudja erre mit szoktak mondani?Ugy láttom hogy a ,, demokrata” szó jellentését ön másképpen értelmezzi,ön szerint mást ért alatta,javaslom az értelmezző szótárban megnézni!

  • Éva!
    Ha csak ennyit tud visszaírni és nem döbben meg Nyilas
    aljas gyűlölködésén „jókívánságain” akkor nem a helyesírás
    a legnagyobb problémája,hanem az embertelenség és az azonosulás az ilyen jellemtelen,embertelen, sötét alakkal!
    Vajon vele is egyetért?
    Én itt véleményt nyilvánítottam,de soha nem kívántam
    senki halálát,na ezen gondolkozzon el!

  • MARCSI!!!Nagyon jó dolog,hogy a süket és vak mást tart annak!!!Irásai alapján ön a süket és vak,én nem!!!!Ön nncs tisztába azzal,ami itt és most történik,csak azt hajtogatja,amit a vezére és pártja naponta hazudik!!!Ember nem lehet ennyire buta,mint Ön,már arra gondolok,hogy fizetett provokátor,aki azért kap pénzt,hátha meg tudja győzni a normálisan gondolkodókat a Fidesz hazugságairól!!!LEGYEN ERŐS,NEM FOG MENNI!!!!!

  • kedves Éva! NAGYON BECSÜLÖM,HOGY milyen türelemmel próbálgatja meggyőzni Marcsit!Kár fáradoznia,ezt az embertípust senki és semmi nem fogja eltántorítani a téveszméitől!Ahhoz gondolkodni kéne és a fideszes droidoknak az nem megy!!!Egy álomvilágban tündérországban imádják pávatáncos gazdájukat,és bűntársait!!!

  • Bodaszarcsi

    vajon miert nem zavarlak annyira, hogy el is takarodjal innen?!

  • Safranek!
    nekem nincs vezérem és nem is volt,az hogy ezt nem értitek
    az „agyi” dolog”,de,hogy nem határolódtok el az aljas primitív emberektől, akik mások halálát kívánják az bizony jellembeli,”lelki” fogyatékosság,ha én ilyet kívántam volna a „minta zsidóknak”
    és szidnám a vallásukat(már akinek van)akkor piszkosul felháborodtatok volna.!Szerencsére vannak rendes zsidó barátaim is,akik szégyellik magukat az ilyenek miatt mint ti!!!!!
    Na alja népség vagytok,nézzetek magatokba,de Évike is….
    Nektek a másik ember,aki nem a ti fajtátok semmit sem számít,csak a politikával,uszítással vagytok elfoglalva.
    Hasonló jókat kívánok minden átkozódónak,nekem Istenem van,nem pártom,nagy különbség!

  • Engem csak normális emberek(nem állatok)tudnának meggyőzni,ha igazuk van,az ILYENEK ne is próbálkozzanak
    akik a fajtájuk degenerált,torz melléktermékei!!!!!!!

  • Elovasva a „napi” termest, hat mit mondjak? Nem ketseges, hogy kik a szemetkedo,gyuloletkelto, tragar beirok. Jo szorakozast hipokratak.
    A sok moslek helyett, inkabb segito javaslatot tennetek.
    Ilyesmi titeket nem erdekel.
    Probaljatok igy egyben elolvasni, hatha rajottok, hogy hol hibaztok. Beskatulyazott gondolkodastok miatt, nehez
    elkepzelni,bar tortentek mar csodak. Az is lehet, hogy nem is erdekel titeket, csak igyekeztek tultenni egymason

  • Nyilas Misi
    2013 január 20
    3:59 du.

    Szerintem azért, mert kevés vagy Gedeon, mint mackósajtban a brummogás 🙂

  • Kedves Safranek44!A legutóbbi hozzászólásával egyetértek.Akikkel más véleményen vagyunk,azokat mindenféle jelzővel illetik.Miért nem lehet normális hangnemben vitatkozni?Boda Marcsi ön menthetetlen!Azzal vádol mindenkit hogy ,hogy beszélnek,de magát nem veszi észre.Nézze meg legyenszives a hozzászólásaimat én normális hangon próbálok irni.Én nem szoktam uszitani,szélsősségesen irni,csak megpróbálom a tényeket közölni.S ezeket ön szitásnak véli!Nekem nem a másképpen gondolkodókkal van a problémám ,hanem a nem igaz mondásukkal.Megjegyezni kivánom hogy akinek ahogy ön írja Istene van ,az nem igy nyilvánul meg az embertársaival szemben.Ezekre szoktam azt mondani hogy álszentek.Én csak a hozzám íntézett hozzászólásokra válaszolok,önök egymás közötti vitájára nem,ne haragudjon!Sajnálom a ,, zsidó barátait”,hogy nem tudják hogy ön milyen szélsősséges jellem,mert ha tudnák akkor megszakítanák a kapcsolatot!

  • Éva!
    Nem én vagyok szélsőséges,sötét,és jellemtelen ,hanem maga csak bólogasson tovább és szégyellje magát,mert minden téren
    azonosul Nyilassal meg az aljas ,sötét,elvakult gyűlölködőkkel,ha más nézeteket is vallunk azért bizonyos dolgoktól
    el kellene határolódnia,vagy legalábbis elítélnie
    ha normális ember lenne…..
    Csak A BALOLDALI HÖRGÉSÜKRŐL szól minden,emberségből nullák.
    Az ilyen alakok ne akarjanak semmiről meggyőzni,mert sem
    szellemileg,sem erkölcsileg nincsenek azon a szinten.
    Nyilasnak külön kívánok minden jót,de a többi embertelen aljasnak is.

  • dakota

    te meg sok vagy, mint lyuk a pannonia sajtban…

  • bodaszarcsi

    ha nem venne eszre itt mindenki elhatarolodik… MAGÁTÓL!

  • a tovabbiakat a Boda perszonanak izenem,

    Ne itelkezzen az embertarsai folott mert meg nem tudhatja, hogy mit hoz magara a holnap. Konnyu a szamitogep mellol ocsarkodni. Az aluljarulobol mar nem annyira.

  • Nyilas Misi
    2013 január 21
    4:51 du.

    Mesélj, Libás Gedeon:) Ne fojtsd el, egészségtelen:)

  • Nyilas Misi
    2013 január 21
    4:53 du.

    Rosszul látod, Gedeon. Csak felesleges ragozni, ha Boda Marcsi már egyszer elmondta.

  • Zsuzsa
    2013 január 21
    5:40 du.

    Zsuzsika kedves, most olvasd vissza, amit leírtál 🙂

  • Boda Marcsi nem tudja elviselni a kritikát?Elborult elmével megint sérteget engem és mindenkit.Olvassa el legyenszives figyelmessen amit irtam.Nem foglalkozzok mások hozzászólásaival,főleg ha nem engem érintenek.Most világosan leirom önnek ,nem csodálkozzom ha sokaknak önnel kapcsolatosan elfogyott a türelme!Ön elhatárolódik a barátosnéjétől v. azoktól az emberektől akik gyülölködésüktől nyomda festéket nem turóen nyilatkoznak?Nem!Akkor miért várja el hogy más ezt tegye önnel kapcsolatasan.A szellemi,erkölcsi szintjéről és felfogásáról ne haragudjon hogy ne irjak semmit!Kedves Zsuzsa a hozzászólásával egyetértek.Könnyü az uszitó igéket hirdetni ,ha a valóságot nem tudjuk!

  • Kovács Éva
    2013 január 22
    2:40 de.

    Kivel beszélgetsz, évike? 🙂 Nálad ez már kóros:)

  • Dakota én csak az irásokra reagálok amennyire nem vette volna észre!Aki már kóros,nem tudja mit ir,mit beszél az ön az!Ön a tényekre nem tud válaszoni ,s akkor itt sértegeti másokat!ez ön szerin mire utal?

  • A devizahitelröl.
    Eleinte kedvezöbb volt a devizahitel,mert a Ft- kamat sokkal magasabb volt,de kikapta devizàban a fizetését.?
    2007-ben figyelmeztették a KORMÀNYT és SIMOR-t svàjcbol,hogy veszélyes a CHF-ban eladosodni/pl.:1980-ban 1 CHF=11 FT,1984-ben 1 USD=1,7..CHF,MOST 1 USD=0,93..CHF.Tettek valamit ellene?
    Az idegenszivü Simor azt mondta külföldön”Tanuljanak belölle a magyarok”.

  • Áááá az nem úgy volt Dénessske…
    Pont fordítva volt kicsilovag.
    Más más hangnemből :
    A Gyurcsány figyelmeztette a többségében Fdeszes önkormányzatokat , hogy aszongya :
    ” Fogják vissza magukat mert nehéz idők jönnek ”
    Erre előugrott Orbánviktor a homályból és nagy hangon kijelentette hogy márpedig eszük ágában sincs leállítani a nagyhorderejü beruházásaikat.
    Mint pl. a 40 cm magas kilátó , ( ezen röhögött akkoriban a fél Európa ) valamint a hülye ősmagyar skanzenek és egyéb fatemplomok amiknek válság idején kb. annyi értelmük van mint csőben a lyuknak.
    Erősském :
    Igy ni…hallja csak ?

    ( Bár tudnám miért hazudik maga éjjel és nappal , nappal és éjjel…hát soha nem alszik ? )

  • Dénes!! Miaz.hogy idegenszivű?????????????HA MEGMAGYARÁZNÁ……

  • 2007-töl 2010-ig lett volna idö és a 2008-ban felvett 20 Milliàrd£
    kölcsönböl talàn pénz is a devizahiteleseknek.Csak foltozàsra és lyukak betömésére jutott Bajnainak,meg 2009-es közel minusz 7 %-ra.
    Az orszàg helyzetéért a mindenkori-kormànya felel,nem a farok csovàlja a kutyàt!

  • Idegenszivüvel a „zsidozàst” akartam elkerülni.

  • Dénes!!!MAGA EGY BETEG EMBER!!!!

  • Dénes Erős elképesztő az a cinizmusa ahogy ön hazudik,csusztat,félrevezett!Felrója hogy az előző kormány miért nem segitette a devizahiteleseket.Azt nem kéri számon a jelenlegi hatalomtól,akik olyan megsegitéseket ötlöttek ki hogy nekik s vele a gazdagoknak jó legyen s az igazán rászoruló szegény embereket az utszélén hagyták.Ők lettek megsegitve akik eddig is tudták fizetni a hitelüket,most pedig játszva, könnyedséggel teljesen is kitudták fizetni,nyerve több milliókat,van aki több 10 milliót is nyert a végtörlesztéssel.Az a legnagyobb szégyen tették azt annak tudatában hogy a közös pénzből történt,abból a pénzből amit az ön hőn szeretett ,álszent fidesses barátai a legszegényebb emberektől,nyugdijasoktól elszedtek!Megjegyezni kivánom,remélem hogy ugyanezt fogja mondani hogy ,, az ország jelenlegi helyzetéért a a mindenkori kormány felel”!,ha 2014-be kormány váltást sikerül elérni.!Egy ember nem lehet ennyire fanatikus hivő hogy másba a szálkát is megtalálja ,mert annyira gyülöli ,de a gerendát nem!Szégyelje magát hogy ennyire hiteltelen lett!

  • safranek

    igen, alapvetoen ket taborra oszlott a magyarsag, az egyik felenek mar van papirja rola, a masiknak meg nincs:)

  • Tüske Zsófia

    ghost:
    „Nem rég voltam egy “értekezleten” ahol xy kerület főkapitánya arról beszélt, hogy még mindig nem tettek le arról, hogy törvényileg ne tiltanák a közterületen való életvitelszerű tartózkodást. Nevezetesen a garázdaság fogalmát próbálják e tényállásra ráhúzni.”

    ó, hát előbb-utóbb visszatalálnak majd a KMK fogalmához
    (közveszélyes munkakerülés) és visszaveszik Baracskát, vagy újra megnyitják a hortobágyi munkatábort.
    Nem rest ez a rezsim a nagy elődöktől tanulni….

  • Tüske Zsófia

    dik mán, Erős Dénes előbb burkoltan, majd nyíltan zsidózik…. micsoda meglepetés!
    🙂