Tripla bóvli kormány, tripla bóvli költségvetés

2013 január 19 9:42 de.54 hozzászólás

Jó hírem van elvtársak! Már január közepén lehet látni, hogy bukik az idei költségvetés. Ez azért nagyszerű, mert dolgos kormányunk már tavaly nyár óta melózott rajta, és elfogadásáig vagy hatszor meg is változtatta. Ilyen kérem egy kereszténydemokrata, turulban született országmentő költségvetés, egy hónapig sem tartható. Mit feltételezhet ez?

Bóvliland

Két dolog lehet a háttérben:

1. direkt szart csinálnak, élvezik, ha mindenki látja, mekkora lúzerek, mert 2010 óta ez a harmadik bóvli költségvetésük, ami tarthatatlan. Azért csak a harmadik, mert még nem kellett többet készíteniük. Tehát már a költségvetésük is tripla bóvli, mint a gazdaságpolitikájuk. (A 2010-est ugye nem ők csinálták, azon nem is kellett változtatniuk, ellene viszont 2009. okt.-ben tüntetést szerveztek!) Ez a mostani csak csúcstartó azzal, hogy még februárig sem bírta.

2. teljes tudásukat beleadták az elkészítésébe, mint Shit Pál a doktorijába, és annak ellenére, hogy vagy hat hónapig vajúdtak rajta, csak ez az életképtelen torzó született belőle. Annak ellenére, hogy az érdekében ősszel még megszorítottak több mint 850milliárdot (!).

Nos, elvtársak, melyik lehet a kettő közül? Ugye hogy tök mindegy, mert az egyik lehetőség rosszabb, mint a másik? Vagy egy tehetségtelen kutyaütő a kormányunk, vagy pedig egyszerű hazaárulók, akik direkt tönkre akarják tenni az ország gazdaságát. Ha valaki szerint létezik harmadik lehetőség a „Gyurcsány a hibás”-on kívül, az jelentkezzen, mert ennyit toldozni-foltozni a költségvetéseket még Kádáréknak sem kellett. Az meg különösen bájos, hogy az ország gazdaságát (is) szétziláló tripla bóvlis kormány, a pancser költségvetéseit országmentőnek nevezi. És amíg a Fitch továbbra is fenntartja a tripla bóvlis besorolásukat, addig a kedves vezető arról gagyog, s ragyog, hogy 2013 az aratás éve lesz. Hát bizony elvtársak, azt fogjuk mi learatni, amit ők vetettek. Sok-sok bóvlit.

„Több fontos elem is bedőlni látszik már az idei költségvetésben, ezzel mintegy 180 milliárd esik ki a büdzséből. Ha emellé még hozzátesszük a bizonytalan bevételi tételeket is, akkor már 400 milliárd körüli kiesésről is beszélhetünk. Ez az összeg pedig már jelentősen megcsappantja a tartalékokat, és akkor még nem beszéltünk az európai recesszió hatásairól.” – a hvg.hu szerint. „A sorba még tavasszal várhatóan bele kell venni a telekomcégekre kiszabott különadók miatti európai bírósági döntést is: ha elmarasztaló ítélet születik, akkor az államnak 200 milliárd forintot vissza kell fizetnie a telekom cégek részére. Erre szakértők szerint igen nagy az esély.” Nem számít elvtársak, majd ismét megszorít egy párat a nemmegszorítások kormánya, és túléljük a 2013-at is.

De az is könnyen lehet, hogy nem idegesíti magát kormányunk ilyeneken akkor, amikor két hónap múlva elfoglalhatja a Nemzeti Bankot is végre, és annak devizatartalékait is megvédheti, mint a magánnyugdíj megtakarításokat. Közel 35ezer milliárd forint elvtársak!

Pedig üres államkasszát vettek át 2010-ben, csak csontvázakkal volt tele. Mennyi mindent lehetne államosítani belőle! És hány stadiont építhetne a Közgép! Mert lesz 80milliárdért új nemzeti stadionunk a devizatartalékok nélkül is, az már biztos. „Azért van szükség egy ilyen multifunkcionális arénára, mert az országnak nincs nemzeti stadionja, illetve a jelenlegi nem méltó a magyar sport helyzetéhez.” – mondta a kormánybiztos. Pedig a magyar foci színvonalához a mostani is túlértékelt, de azt el tudom képzelni, hogy azért kell egy 65ezer főt befogadó létesítményre szükség, hogy ha a zembereknek már villanyra sem lesz pénzük a HÍR-TV nézéséhez, akkor személyesen meghallgathatják a kedves felcsúti vezetőtől, hogy milyen jól élnek, a gazdaság szárnyal és Európa minket követ. Ott majd integethet is nekünk, lesz sok lufi, olcsó sör virslivel meg csipszadóval. Másért nem lehet szükség ilyen stadionra, hiszen nem csak hogy pár ezren sem kíváncsiak a magyar focira élőben, de az a kevés szurkoló is sikeresen elintézte, hogy a FIFA zárt ajtók mögött játszassa le a magyar-román mérkőzést az Izrael elleni zsidózás miatt. Tehát ehhez a meccshez, nem hogy 65ezres stadion nem kell, de semmilyen se. Elég, ha kimennek a csapatok a Városligetbe, keresnek egy szabad területet, és lejátsszák a selejtezőt.

Kádár idején más volt a helyzet elvtársak, anno nem kivételeztek magukkal olyan pofátlanul, mint a mostani, országmentő kormányunk. Most éppen a munka melletti nyugdíj ügyében LEX-eltek egy kicsit, mert a parlamenti képviselőknek jár a munka mellet is a nyugdíj. Orvosoknak, tanároknak és egyebeknek is járna ugyan, de nem jut. Utóbbiak nem is fogadnak el rendszeresen országmentő költségvetéseket, tehát valóban nem is érdemlik meg. Az érintett képviselők a különleges jogviszonyukra hivatkoznak. „Mi nem fizetést kapunk, hanem tiszteletdíjat” – hívta fel a Blikk figyelmét az egyik jogász végzettségű képviselő. Így már mindjárt más, ha tiszteletdíj, akkor nekik az jár. Bár szerintem az orvosok és a tanárok sem bánnák, ha ezen túl a fizetésüket tiszteletdíjnak neveznék, kaphatnának mellé nyugdíjat, és esetleg meg is tudnának belőle ember módjára élni.

És talán a Szegedi Tudományegyetem sem bánná, ha ezen túl állami támogatás helyett tiszteletdíjat kapna, annyit legalább, mint eddig. Mert tőlük újabb 4,2milliárdot von el világszám kormányunk. 2010 végén az SZTE nagyjából 20 milliárd forint költségvetési támogatást kapott, ez idén 12,4 milliárd forintra csökken, amit már nem lehet kigazdálkodni szénszünetekkel és beszerzések leállításával sem. De ki törődik a tudománnyal, a fociban sokkal nagyobb pénz van, majd épülnek azoknak további akadémiák, a hagyományos régiek meg lehúzhatják a rolót. Míg a felsőoktatástól elvonnak vagy 45milliárdot idén, addig a focira további 12milliárd jut. „Mintegy 12 milliárd forintot bizonyosan el fog költeni az idén a kormány labdarúgásra – derül ki az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) vezetőjének Oláh Lajosnak írt válaszában.” „Az idei büdzsében nem szerepel külön tételként a 2016-ra elkészülő új 65 ezres futballaréna és a Puskás Ferenc Stadion felújításának költsége, egy külön tétel van létesítmény beruházásokra 4,8 milliárddal.” – írja a vg.hu.

Legalább fedett és fűthető lenne az a stadion, mert ezen a télen már 130-an fagytak meg Magyarországon. Akkor több mint 65ezer hajléktalan és mélyszegénységben fagyoskodó ember kerülhetne biztonságba némi időre. Persze ez csak vicc volt, mert egy olyan kormánytól, amelyet az Alkotmánybíróságnak kell figyelmeztetnie, hogy a hajléktalanság az szociális probléma, és nem rendészeti, attól semmi emberit nem lehet elvárni.

Mit várhatunk továbbá egy olyan kormánytól, amely az iskolaigazgatóknak előírja, mit és hogyan nyilatkozhatnak a sajtónak: „Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel”. Ilyen utoljára az átkosban volt, hogy központi engedéllyel lehetett csak nyilatkozni közügyekről, és cenzúrázták a válaszokat. Majd a párt nyilatkozik mindenki helyett, sőt, ő maga fel is teszi a kérdéseket, ne fárasszák magukat az elvtársak. Kádár elvtársat egyre sűrűbben sírhatjuk vissza, őt legalább külföldről (a keleti szél felől) le lehetett váltani, nem úgy, mint a felcsúti centralizálót. Az új választási törvénye, és az EU közömbössége addig tarthatja őt hatalomban, amíg a magyar nép el nem kezd gondolkodni. És összefogni. Nem kicsit, nagyon.

Mert most 10 millióan asszisztálunk ahhoz, hogy egy idióta csináljon magának egy országot anélkül, hogy bármelyikünket is megkérdezte volna: szeretnéd?

A.G. / a KMH Ellenszék rovata

54 hozzászólás

  • Puchert János

    Most akkor kinek higgyek ennek a cikknek vagy Orbánnak mert Orbán azt mondja ez a siker éve lesz és most következik az aratás na de ha ilyen volt a vetés mint amit a cikk feltételez akkor vajon mit aratunk na de a másik ugye Orbán már többször megmondta, hogy Ő még soha nem hazudott a választóknak és Ő tulajdonképpen máshoz nem ért csak az ország vezetéséhez

  • asher alexander

    -„turlban szuletett orszag-es-nemzetmento koltsegvetes”-
    ugytunik az a turultojasamelyikbol ez kibujt zaptojas volt!!
    igyaztan inkabb valahogyan nemzetvesztore sikeredett!!!
    persze megint jove majd a jolbevalt „elmuttnyocev”,a „zsidokigymegugy”,es a „kulombenisigymegugy”,es persze a hirhedt „magyargyulolo”-zes!!!
    mert ourasagaek termeszetesen feherebbek a honal,artatlanabbak a ma szuletett baranykanal is!!!
    vajon miert is nem lepodok meg jobban most?….se!!!?

  • Igy igaz,bóvli országnak,bóvli kormánya,bóvli költségvetése!Puchert János ez az elrugaszkodás,a felemelkedés éve lesz a fidess és Orbán szerint!Attól függ mihez képpest!Az IMF-el azért nem állapodott meg,mert akkor a választás előtt nem tudna osztogatni.Január 1-től igért 13.dik havi nyugdijat,nyugdij koppenzációt szép-kártyába s pénteken már ujabb nyugdijemelést.10-%-os rezsicsökkentésre ujabb csökkentéseket igér és igért!Eljön a kánaán!Remélem hogy már nem hisznek neki!

  • Puchert János
    2013 január 19
    10:08 de.

    Csak a tényeknek higgy!

    Még alig kezdődött el az év, a 2013-as költségvetést körüllengő kockázatok máris beigazolódni látszanak. A jog megerőszakolása nélkül már aligha vihető keresztül az e-útdíj tender, a pénztárgépek bekötése és az online szerencsejáték megadóztatása is tolódik. Egyelőre nem tudni, hogy mikor számíthat a kormány ezeken a csatornákon bevételre. Idén mindenesetre már aligha. A fenti tételek összességében 180 milliárddal vágják meg a 2013-as büdzsé bevételi oldalát.

    Ehhez ugyanakkor még hozzá kell venni az idei költségvetésbe betervezett túlmértezett bevételi elemeket, melynek teljesülése finoman szólva is bizonytalan. Ilyen például:

    a bürokrácia csökkentéséből eredő 30 milliárd,

    a gazdaság kifehérítéséből származó 60 milliárdos pluszbevétel,

    a kivából és a katából befolyó 214 és 74 milliárd.

    Tovább gyengíti a költségvetés helyzetét, hogy az Orbán-kormány az idei költségvetést 287-es euróárfolyamon tervezte, manapság nem igazán lehet 300-nál kevesebbel számolni.

    De az infláció túltervezése is okozhat jónéhány tízmilliárdos hiányt.

    Mindez összességében várhatóan félezer milliárdot bőven meghaladó hiányt jelent.

    Nem túl rózsás a jövő és akkor még nem is beszéltünk arról a tényről, hogy a kormány reményeitől igen csak eltérő módon az EU és benne a minket legintenzíbben befolyásoló Németország is a technikai recesszió környékét vélelmezheti!

  • Puchert János
    Annak hiszel, akinek akarsz, de arra emlékeztetlek, hogy: nem azt kell nézni amit mondok, hanem amit teszek!
    Ha azt mondja, hogy jön az aratás, akkor azt csak magára és a haverokra érti.
    A többieknek marad a pelyva.

  • tisztelt puchert janos

    Orban igazat mond, csak nem az orszagot erinti, csupan a sajat vagyongyarapodasat…amugy meg nehez hazugsagon erni, nem igert semmit!

  • asher alexander
    Az országmentő költségvetés legalább olyan találó kifejezés, mint a nyugdíjvédelmi biztos volt, aki ellopta a manyup vagyont.
    Pont az ellenkezőjét jelenti: országvesztő.

  • Na ez pont olyan jó cikk,mint a többi!…..
    csak magukban bízzanak így nem érhetik csalódások,ha mégis
    akkor sajnálatos…..

  • Boda Karcsi
    Ahhoz mi a hozzáfűznivalód, hogy az országmentő költségvetésetek 2 hétig tartott ki, és elbukott a szabadságharcban.
    Fülkeforradalmár elvtársaid annyira értik a szakmájukat, hogy Európa őket követi,és szolidaritásból ők is bedöntik a költségvetésüket 🙂
    Te hányast adnál a jobbkéznek ezért a költségvetésért?
    Jelest?
    Vagy doktori címet neki is ?

  • Ezt akár göllner is írhatta volna:)
    Mindig elvicceli a dolgot:)

    Méghogy kádárt le lehetett váltani 🙂

    A magyar nép gondolkodott és döntött, demokratikusan, amikor nem az mszp-t választotta.

    Hangsúlyozom, NEM A FIDESZT VÁLASZTOTTA, HANEM AZ MSZP-t, a BALOLDALT NEM!!!

    Talán ezen kellene elgondolkodniuk az érdekelteknek.

  • Ugy láttom a Boda Marcsi menthetetlen!

  • antifülke
    2013 január 19
    6:10 du.
    Ajjaj!
    Nagyon sok neki a kérdés!
    Ha csak kettőt teszel fel neki, az is meghaladja a képességeit! 🙂

  • Bodaszarcsi

    ne valaszolj, csak koltoi kerdes volt!

  • dakota
    Nem a baloldallal volt a baj, hanem a leamortizált Mszp-vel. A fidesznek köszönhető, hogy a hülyék egybemossák a kommunizmust, a baloldaliságot és az Mszp-t.
    És az is, hogy csaltak a választásnál, így lett meg a kétharmad. Már olyan felvétel is előkerült, ahol a cigány vezető mondja el hogyan szállították láncszavazni a romákat.Rotyogott a gulyáságyú, Kósa Lali kevergette.

    „Méghogy kádárt le lehetett váltani ”
    Bizony a SZU-ból ha azt üzenték volna, hogy holnaptól Kádár helyett Orbán Győző párttitkár a vezető, akkor az lett volna. Az itt állomásozó szovjet katonák garantálták volna.

  • Orbán Viktor beszéde a költségvetési törvényjavaslatról
    ,,Tisztelt Ház! A Fidesz parlamenti frakciója számára az 1992.évi költségvetési törvénytervezet elfogadhatatlan. Elfogadhatatlan,mert nem csökkenti az állam gazdasági szerepét,hatalmas deficittel terheli meg a gazdaságot, inflációt gerjeszt,további eladósodással fenyeget. A növekvő terheket pedig az adófizetők nyakába akarja varrni. Fenntartja a felelőtlen állami költekezés évtizedes hagyományát,ahelyett,hogy a szűkös forrásokat elsősorban olyan jövőt építő beruházásokra fordítaná, mint az oktatás. Attól félünk,hogy annak a gazdaságpolitikának,amit ez a költségvetés tükröz,még hosszú ideig fogjuk nyögni a következményeit.” (Elhangzott a parlamentben)1991.december 11.-én.
    Azt hiszem,ezt a kritikát ma is elmondhatná bármelyik ellenzéki párt.

  • Gere Gábor
    Olyankor, mikor kellemetlen kérdést tesznek fel nekik eltűnnek, mint az aranyóra.
    Ilyenek a fidesznyikek 🙂

  • „Ilyen kérem egy kereszténydemokrata, turulban született országmentő költségvetés, egy hónapig sem tartható. Mit feltételezhet ez?”
    Zagyva az agyad!Nincs az a zavaros szennylé,ami több szemetet össze tudna hordani,mint te.Honnan veszed?Két dolgot biztosan elárulsz magadról:hogy
    nem vagy keresztény,és azt,hogy nem vagy magyar.Lélekben biztosan nem.Na nem mellényszaggató mélymagyar,még csak nem is hétköznapi turultalan gyalogparaszt,hanem amolyan minuszmagyar,kinek a becsületén kívül semmije sincs.Igazi idegenlelkü,bolsevik zsivány vagy.Becstelen,hazug,uszító,magyarellenes,gyülölködö amöba.A többi,szófosás.

  • Utolsó figyelmeztetés

    Hogyan képzeltétek, ti fasiszta férgek?
    Alig kezdtétek el az utolsó évet,
    Amit hatalomban tölthettek, mert vége!
    Ennyi ba(lf)… romságnak az lesz majd a vége,

    Hogy a birka népnél elszakad a cérna,
    Több lesz majd a teher, mint amit még bírna;
    Éhségmenet, tüntetések egymás hátán…
    Senki sem fog többé meglapulni gyáván!

    És ami a legfőbb, forrong a diákság!
    Ez volt a létező legoltáribb f… gazság,
    Hogy belebarmoltok a közoktatásba!…
    Egymillió ember érintett e tárgyba’:

    Fiatalok, szülők, nagypapák és nagyik,
    Mindenki látja már: ti vagytok a gagyik!
    Bangán ötletelő dilettáns pancserek!
    Szerintetek meddig tűrik az emberek

    a nincstelenséget, éhezést, fagyhalált,
    azt, hogy a gazdaság fejlődése megállt…
    Mit megállt? Majdnem hét százalékot csökkent!
    Magánnyugdíjvagyon a semmibe röppent,

    Nincs itt pénz semmire, kivéve a focit..
    Nincs, ki pofán b.. vágná a felcsúti g… bocit?
    Térne magához az akut agyhalálból,
    És nézne már körül: mi lett az országból?

    Tényleg azt hiszitek, mehet ez még tovább?
    Elviseljük majd a nyomor újabb fokát?
    Cárnak, bojároknak hiszitek magatok’?
    Akkor megzápult a maradék agyatok!

    Nem először, de tán utoljára mondom:
    Nem sokáig lesztek ti itt a porondon!
    Elsöpör titeket majd egy népmozgalom,
    Tudjátok? Úgy hívják ezt, hogy FORRADALOM!

  • küszködő
    Nyugodj meg, a szerző keresztény és magyar.
    Becstelen,hazug,uszító,magyarellenes,gyülölködö pedig (rajtad kívül)az, aki félrevezeti az országot a hatalom megszerzése és megtartása érdekében, megosztja a magyarokat, és kisimicskázza a közvagyont.
    Amúgy ha valami szerinted nem igaz a leírtakban, akkor azt írd le, ne pedig agyad zavaros hordalékait.
    Például azt fejtsd ki, mi lehet az oka annak, hogy háromból ez a harmadik költségvetésük, ami életképtelen.
    Ez szerinted mire utal? A szakértelem hiányára, vagy hogy direkt csinálják? Melyik a kettő közül? Tudsz 3. lehetőséget?
    Azt írd le.
    Az infó innen van (többek közt):
    http://hvg.hu/gazdasag/20130117_Mar_most_bukik_az_idei_koltsegvetes#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_01_17&type-id=HvgDaily&user-id=1D0001A8&utm_content=top
    (csak zárójelbe: nincs értelme annak amit írtál, nem értelmezhető)

  • antifülke
    2013 január 20
    10:02 de.

    Az egész baloldal, az élén az mszp-vel szégyen, ahogy volt és van.
    mesterházy erőlködése felesleges. Ritka puhány valaki, megmondták neki most Erdélyben is, hogy hova való. bajnaival szép párt alkotnának, ha nem veszekednének a koncon. Undorító az az egész. Azt hiszik, hogy senki nem emlékszik arra, amit tettek? gyurcsány? Ugyan. Nevetséges.
    Ő csak keresse a diplomáját, hátha előkerül Kati néni komódjából.
    Én még nem láttam tőlük az acsarkodáson, ártáson , rosszindulaton, hazaáruláson kívül mást, csak a jobboldalt próbálják ellehetetleníteni. Nincs normális programjuk, mégis mi miatt lennének szimpatikusabbak, mint eddig voltak?
    Azzal, hogy minden miatt rögtön rohantak lejáratni Brüsszelben Magyarországot?
    Ezzel nemcsak Magyarországnak ártottak ezek a senkiháziak, hanem maguknak is.
    Igaza van a szabómnak, megmondta, hogy mi való a baloldalra.

  • Kovács Éva
    2013 január 20
    3:13 de.

    évike, jobb lenne, ha meg sem szólalnál.

  • Antifulke!(colorfull name!!!)
    „Például azt fejtsd ki, mi lehet az oka annak, hogy háromból ez a harmadik költségvetésük, ami életképtelen.”
    Hat azt nem kellene figyelmen kivul hagyni, hogy mennyi fele kell nekik megfelelni. Most nem is sorolom fel, mert ugyis mindenki tudja. De ha csak ezt az organumot vesszuk figyelembe is(nincs SEMMI jelentosege,de megis)
    akkor lathatjuk, hogy meg fingani se tudnak ugy, hogy itt ne ocsarolnak erte. Jo pelda a rezsi csokkentese:eloszor a szolgaltatokat feltettek(jellemzo),
    Aztan azt probaltak magyarazni, hogy ez nem lesz tiz szazalek, csak harom es fel(honnan vettek?). Sot meg ugy is probaltak beallitani, hogy ezzel a lakossagot fogjak karositani. Csoda-e, hogy probalnak a folzavart vizben lavirozni??? Meg jo, hogy a lakossag(az Istenadtanep), nem ilyen korlatolt, mint itt egyesek.Tobbek kozott On is Antifulke.

  • asher alexander

    dakota!
    43-ban?
    akkor nem is!
    -en ugyanis 1926-ban szulettem egy Munkacs melletti kis Stet’l-ben!!
    -es te?
    mert „irasaid” olvasva,szerintem 43-ban meg az apad is csak egy porbafingo kis pendelyes seggdugasz lehetett

  • dakota
    Te is fordítva ülsz a dakota lovon.
    Pont mindennek az ellenkezője igaz , mint amit írsz.
    Mesterházy mit tett ami bosszant téged, hiszen még lehetősége se volt bizonyítani. Az hogy puhány, meg semmit nem mond. Kinek kéne lennie az mszp elnökének, Rambonak?
    A fidesz saját magát lehetetleníti el a hatalomba való minden áron való bebetonozással.
    Brüsszelbe pedig anno a fűrered rohant, és követelte ok nélkül (hazugságokkal, pl. hogy nincs demokrácia, amit most ő számolt fel), hogy Magyarországot semmilyen módon ne támogassák. Ez valóban hazaárulás volt.
    Manapság pedig valós okok miatt kell figyelmeztetni az Uniót, lásd hányszor hoztak Unió és alkotmányt sértő törvényeket. Járj utána, hány kötelezettség szegési eljárás folyik Mo ellen.

  • Jimbo
    Hagyjuk ezt a mindenfelé figyelés dumát. Ha szakemberek, akkor tudnak normális költségvetést csinálni. De ezek kirúgtak mindenkit aki szakember volt, és pártkatonákat tettek mindenhova mint a komcsik.
    Ha emlékszel, 2009-ben Kósa Lala tüntetést szervezett a 2010-es költségvetés ellen, mert hogy az a 20 év legrosszabbika (Bajnaiék csinálták ugye). Nos azt nem változtatták meg, pedig azt hazudták a kampányban, hogy az lesz az első dolguk ha nyernek, annyira rossz.
    Azóta nem tudtak egyet se csinálni maguknak, ami működő képes, valós k.vetés lenne.
    Neked is szól a kérdés: ennek mi lehet az oka?
    Pancserek, vagy direkt csinálják?
    Ez a két lehetőség van, válassz.
    Mert a cikk erről szól.

  • Mai hír az elvtársaknak (Jimbo, dakota, küszködő):
    http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130118-maris-elesednek-a-koltsegvetesi-bombak.html
    Lehet prüszkölni, de a tények makacs dolgok.

  • Andrási Sándor

    Kedves A.G. / a KMH Ellenszéklet!
    Egy nagyon egyszerű kérdésre azért nem ártana válaszolni: Ha annyira bóvli ez a kormány és tagjai, ugyan miért választotta meg a szavazók többsége olyan módon, hogy az ellen(z, v. s)ég semmilyen módon nem képes hatni a törvénykezésre?
    Hogy tudta elkerülni ez a bóvli kormány a totális csődöt, ami felé a szerencsétlen bolsi-libsi kormányok taszították?
    A 2008-as IMF szeretetcsomag részleteit a jelenleg regnáló kormánynak kell kigazdálkodnia. Válság idején, a kivéreztetett országban, a felelőtlen országrombolók által felvett adósságot most kell kiköhögni. Talán csak nem erre utalt – többek között – a drága GY.F., amikor megfenyegette Orbánt : Minden nap ezerszer bánja majd, hogy kormányra került. (Micsoda államférfi, milyen nemes jellem?)

  • Kedves Dakota!ezt én is viszont elmondhatnám.Itt nem lehet véleményt cserélni a másképpen gondolkodóknak?

  • Andrási Sándor
    2013 január 21
    7:58 de.
    a szavazók többsége nem választotta meg, ezen a tényen még kiskegyed sem tud változtatni. a parlamenti matematika adta ki a 2/3-ot, nem a választók többsége.
    ami pedig azt a majomcirkuszt illeti, amit ma gazdaságpolitikának neveznek: a bóvliba sorolás tavaly és idén történt.semmi köze a hitel részleteihez.
    de mivel a nolblogon nevelkedett és onnan hozza becsmérlő jelzőjét, nem gondolom, hogy mindezt felfogná.
    azt viszont látom, hogy egyre több kmh-olvasónak van ellenszéklet-rekedése 😀
    ajánlom a darmolt: amíg ön alszik, a darmol dolgozik!

  • dakota
    2013 január 20
    7:38 du.
    bocs, de egy töketlennek mi a gondja a szabójával?

  • JIMBO
    2013 január 20
    9:52 du.
    mégis, neked mi közöd hozzá? itt adózol? itt fizeted a rezsidet? itt van betegbiztosításod? vagy csak az oldalvonalon kívülről kiabálsz be?
    látod, ha aktiváltad volna az ékezetes code page-t, ahogy már régóta ajánlottam, nem szaladtál volna bele egy ilyen méretes pofonba, te nagyonmagyar 😀

  • antifülke
    2013 január 21
    3:47 de.
    sztem szándékos. olyan gazdasági helyzetet teremtenek, amit egyetlen, őket követő kormány sem tud helyre hozni. azután négy évig körbevizelnek minden lámpaoszlopot, hogy látjátok, kiket választottatok meg helyettünk, pedig mi már a kánanán kapujába állítottuk ezt az országot, de ti, megtévedt emberek, ellöktétek a segítő kezet!
    csakhogy, ez két élű fegyver. ha maradnak, az összes sz@r az ő nyakukba hullik vissza.
    http://1.1.1.4/bmi/fsp.nolblog.hu/files/2013/01/obama%20rohog.jpg

  • Andrássi gróf
    Elég szánalmas az az érvelés, hogy azért klassz a kormány gazdaságpolitikája, mert kétharmaddal nyertek. Bocs, de ilyet csak hülye mondhat, gondolom te is csak elírtad.
    Azt sem ártana figyelembe venned, hogy a Bajnai egy konszolidált állapotot hagyott hátra, amikor is minden gazdasági adatunk jobb volt, mint most (!). Nem mellesleg a triplabóvli is most van (meg a recesszió), tehát ezt is csúnyán elírtad.
    A 2008-as IMF szeretetcsomagból pedig vezéred 500milliárdot költött MOL részvényekre, ami egyrészt már nem ér annyit (tehát eltőzsdézték), másrészt vissza is adhatták volna az IMF-nek, hogy ne adósítsák el jobban az országot.
    Összefoglalva: kár volt idehánynod, mert csak azt bizonyítja, milyen tájékozatlan vagy.

  • Ille István
    Ez nagyon veszélyes játék lenne egyrészt, másrészt nem fognak több választást elveszíteni. Ennek egyetlen oka van: akkor a kedves vezetőnek már tényleg nyugdíjba kéne vonulnia (második bukta), ő pedig még ereje teljébe van, és szereti a munkáját.A munkahelyvédelmi akció rá mindenképpen vonatkozik 🙂

  • Éva!
    Hát fején találta…tényleg nem lehet véleményt cserélni
    csak az a baj,hogy a maguk szerint másképp (és nem mellékesen tényleg!!)gondolkozóknak!!!.
    Mivel maga,meg többen gondolkozni úgysem tudnak,javaslom
    gyakorolja a helyesírást intenzívebben és egy kis tisztességet,emberséget, ha tudja mint jelent egyáltalán!…
    Ne csak a mocskot szedje fel magára…..
    Ja és saját magát győzködje és képezze!!!!

  • Boda Marcsi ez viszont önökre is igaz!Ez legyen a legnagyobb baja hogy vétek helyesírási hibákat.Amit ön javasol,, tisztességet,emberséget” az magukra értette?A mennyiben a tényeket mocsoknak nevezi,akkor az önök hazugságai mi?Én azt vallom hogy az ember örök életében tanul,, holtáig”!Önök viszont még a siron tul is tudatlanok maradnak,mert a náci,szélsősséges felfogásuktól nem fejlődnek!

  • Boda Marcsi mivel a tényekben nem tudnak belekötni,igy csak acsarkodnak!A tények makacs dolgok!Azokat csak azok nem tudják elfogadni akiknek nincs mivel!

  • Boda
    Elfelejtettél válaszolni a kérdésemre:
    antifülke
    2013 január 19
    6:10 du.
    Tudod, véleményt cserélni csak úgy lehet, ha válaszolunk a másik kérdéseire is.
    Jó lenne, ha nem csak személyeskednél, hanem mellette érdemben is hozzászólnál.
    Úgy egy kicsit nehezebb.
    Nézd, az elvtársaid is hogy eltűntek (Jumbó,dakota stb), amint kérdeztem tőlük megfutamodtak.
    Ez a magyar virtus?

  • Hänyszoros bowli az a Bajnai aki az IMF legjobb ajànlàsaival,utasitàsaival és pénzével-a törlesztését viszont a következökre tervezve-majdnem 7 %-os minusszal a békasegge alà szerencsétlenkedte az orszàgot?

  • Dénes Erős
    Fordítsd már le magyarra az előbbi kérdésedet.

  • Denes hazudsz!

  • Antifülke:
    Ez az idióta Dénes semmit nem tud forgatni , maximum a szemeit.
    Abból látszik hogy baj van a fejében.
    Azt se vette észre hogy a Bajnai idején éppen egy kisebb Világválság volt hehehehe…ilyen egy balféket. Ez még azt se venné észre ha az egész országot elhordanák alóla , feltéve ha árpádsávos tarisznyákban viszik el a földet. Még segítene is.

    Dakota a helyi moderátor és megmondó-ember. Aki mindenkinél mindent jobban tud.
    Dakika te csak egy dakota-mondás vagy. Az imádottad sóhajtott tégedet ki a hátsó felén.
    Alattomosan !
    ( biztosan éppen társaságban volt heheheheheheehehehehe )

  • Ille kollega:
    No meg azt is jól tudják , ha nem nyernek jövőre , ENNEK biztosan börtön lesz a következménye.
    Ezzel túlmentek minden határon.
    De persze nyerni fognak , ez nem kétséges.
    A polgárháború még várhat kicsit.
    De ami késik az nem múlik.
    Sajnos.

  • asher alexander
    2013 január 21
    2:45 de.

    Érdekes, hogy máshol nem ezt írtad, asher néni:)
    Szerintem olyan lehetsz kb. mint kopácsi:) Hatvan-hetven. Nem mintha számítana.

  • asher alexander

    geyza!
    a „denes” szemeit ha „forgathatnam” en csak ugy ot percig!!
    azt mondtak a kedves kollegak meg 46-47-ben az IRGUN-nal hogy nagyon ugyesen forgatok mindent-mindenkit aki kierdemli!!

  • Dénes Erős egy ember nem lehet ennyire buta?Ön nem téjékoződik v. a gyülölettől nem tud gondolkodni?

  • A tripla bóvli ellenzék /Gyurcsány,Bajnai,Mesterházi/kimaradt a felsorolásból.

  • Topapó ha megkérném a névjegyét ne osztogassa legyenszives.

  • Sajnos nem tudjàtok ,hogy a környezö-vilàgban is vàlsàg volt,de a 2009-es közel minusz 7 %-al Bajnai öket messze alulmulta,követve 2006-os és 2007-es évek hasonloan-a környezö-orszàgokhoz viszonyitott-kirivoan gyenge teljesitményét.Ezért nem akarjuk öket.

  • asher alexander

    deneske!!
    de tudjuk!!
    -de nalunk speciel nem vol-(most sincsen!!)-valsag gazdasagilag!!!
    az usa es az fmi megis inkabb frau lagaredere-t valasztotta meg stanley fisher helyett!!
    igaz hogy most eppen penzmosas gyanujaba keveredett lagardere asszony franciaorszagban,de az fmi-nek ugy is jo!!
    legyen!!!
    csak utanna ne jojjenek rinyalni fisher-hez a bank leumi-hoz!!

  • Dénes Erős!Ön most sem mond igazat.Ki nem mond igazat?Hiszen a nagy fülke forradalmár mindenkivel összerugta a port a nagy szabadságharcában!Nem kivánatos személy!Ugy láttom hogy ön is azt a sajtó orgániumot hallgatja csak ahol a jelenlegi kormány magát fényesiti csak.A Dankó rádió is azért lett általuk létrehozva hogy 7 perc hirből 5 perc a jelenlegi kormányt dicsőiti,a többi a környező országokról szól,sport és időjárás.Felháboritó,gyalázatos tett ez az egyoldalu szócső,amennyiben néha szól az ellenzékről az is sugárzik a hazugságtól,gyülölettől!

  • Olvastam a sok „okos” hozzászólást de inkább ne tették volna! Én itt élek Magyarországon és tudom hogy mit hagyott itt Bajnai meg a többi csirkefogó…és remélem hogy nem is fognak hatalomhoz jutni mert akkor rég rossz lesz a Népnek és ott Kanadába senki semmit nem tud mert amit mondanak a komcsik na az nem igaz! Az ujság cikk egy uszitó blődség!

  • Zsofy kérdezzem önt hogy a mai kormány mit fog itt hagyni?Akkor ők mik lesznek?Nem tudom hogy hol él,de gondolom hogy nem szegénységben,mert ha ott akkor nem igy nyilatkozna!Február elején az ország 8 helyéről éhségmenetek indulnak budapest felé!Ez a jó lét ön szerint!Több száz kilómétert gyalogolva ,hogy felhíják a figyelmet hogy emberek éheznek,éhen halnak,4 millió ember mélyszegénységben él,500 e gyermek alultáplált!Megjegyezni kivánom hogy nemcsak Kanadában,de a világ minden demokratikus országában tudják hogy mi folyik MO-on!

  • Kovács Éva
    Úgy tűnik, hogy Magyarországon kívül mindenhol tudják mi folyik Magyarországon.
    Még mindig sok az ilyen zsofy, aki nem veszi észre mi történik körülötte.
    Csak fröcsögés amit ír, konkrétan nem cáfol semmit.