Infantilis társadalom

2013 január 25 9:37 de.54 hozzászólás

A Fidesz-hívek sűrű-sötét, kábult-ostoba és sunyi infantilizmusa már-már üt: Kedves Vezetőjüktől bármit elfogadnak, cserében vacak, olcsó és romlott kis kéjekért: kijelölt bűnbakokra uszulásért, a Keresztapa jelenlétében folytatott cigányozásért, zsidózásért, oláhozásért, tótozásért (Orbán semmit sem szól – tele a szája szotyival); hivatásos előordítók által bedobott nevek gyűlölködő visszaüvöltéséért. Az érzésért, hogy keresztényi szeretettel eltelve, nemzeti-konzervatív (?! hihi) hevületben átkozhatják ki a nemzetből a Vezérüknek nem tetszőket; hogy Magyar Hírlapban, Echo Tv-ben, Lánchíd rádióban, Hír Tv-ben stb. hozzájuthatnak mindennapi drogjukhoz, a goebbelsi-orwelli mintájú, sárga földig lebutított propagandához. Hogy magukat földöntúli izék által földöntúli izékbe avatottaknak képzelve, úgy vélik, Isten és Turul adta szent joguk holmi imrekertészek, esterházypéterek, spirógyörgyök, fischerivánok, schiffandrások, hellerágnesek, alföldiróbertek meg hasonlók magyarságteljesítményét méricskélni. Tántoríthatatlan hűségüket bármikor készek Bayer, Bencsik ésatöbbiek fölhívására békemeneteken bizonyítani. Régóta ismert hoci-nesze ez: önként lemondanak öntudatukról, vele szabadulnak a felelősségtudattól is: követik a Keresztapát, a felelősség az övé, maguk meg élvezik a biztonságot adónak vélt meghódolás szolgai örömét…

Esti mese Orbánnal

Nehéz szavakat találni: undorító. Pusztaszer elátkozta hely: Orbánia a neved.

Hanem a másik Magyarország, a fentiek által kitagadott! Annak infantilizmusa tán még elkeserítőbb. Kunyizik, könyörög, kér, petíciózik; ajánlgatja magát, javasol: egyezkedne, tárgyalna – hátha mégis találni altisztnek való helyet… Értelmesnek, tisztességesnek, szolidárisnak csak pillanatokig képes látszani – valójában alig várja, hogy a vad, alávaló, ugyanakkor stupid hatalom megossza, társa ellen kijátssza.

Mindene tele van a fideszes hazugsággal, ám a keserű orvosságra, a kíméletlen őszinteségre a legkevésbé sem vágyik. Pártjaitól, szervezeteitől azt kívánja, ígérjenek többet a gátlástalan Fidesznél.

Így lesz a két, egymással kommunikálni képtelen nemzetrészből egyetlen, egységes Magyarország/Orbánia. Ha akad erő, párt, mely nem hajlandó a gátlástalan hazudozásra, hát összefogva gyűlölik…

Magyar Köztársaság: múló, utált rémálom lettél…. Mondjuk: igaz, ami igaz – sokaknak csak rossz mostohája voltál.

Pedig lehetett volna (s lehet talán még) másképp is.

Legkésőbb azóta, hogy a hatalmasok elfogadták zalaptákolmányukat a kirekesztő és hibbant prezambulumukkal együtt, a demokraták egyetlen adekvát magatartása a totális szembefordulás lett volna: a Fidesz szalonképtelennek nyilvánításával, a beszélő viszony s lehetőleg minden érintkezés megszakításával, kerülésével; folyamatos utcai demonstrációkkal, polgári engedetlenséggel…

Hogy miért? Íme néhány ok, melyek közül egy is elegendő kellett volna hogy legyen a határozott ellenálláshoz:

1.

A Fidesz esküszegő módon, előre megfontoltan, szervezetten, aljas indokból szétverte a Magyar Köztársaság polgári demokratikus struktúráit.

2.

A Fidesz egymaga többszörösét bitorolja el a közvagyonból annak, amit az összes többi párt együtt bitorolt el.

3.

A Fidesz egy hónap alatt egymaga többet és szervezettebben hazudik (s milyen pofátlanul! bele a képünkbe, pimaszul kéjelegve tehetetlen mérgünkön) , mint az összes többi párt, más szervezet (a „történelmi” egyházakat leszámítva) együtt, évek hosszú során.

4.

A demokratikus világban példátlanul hatalmas, a szélsőjobbal közösen használt médiabirodalmat épített ki (nagyrészt közpénzből), amelynek jelentős része naponta eteti a híveket cigányozással, zsidózással, buzizással, komcsizással, mindenféle hazudozással.

5.

A Fidesz nem tűr meg semmilyen autonómiát; olyan nyelvet használ (az orwelli újbeszél végső, tökéletesített változatát, a mindenféle gondolkodás, tájékozódási kísérlet csírájában való elfojtására alkalmas kacsabeszélt), amelyen lehetetlen értelmesen, tisztességesen kommunikálni: aki e nyelvet elfogadja, elveszett.

Folytathatnám, de minek… A szükséges ellenállásnak még a szándéka sem született meg.

Kompország vagyunk, szívesebben megyünk vissza. Néhány napja például pártunk és kormányunk ismét megerősítette magányos hűségünket – mintegy utolsó utáni csatlósként – az egykori önmagukat megtagadó tengelyhatalmakhoz, mondván: honvédeink valamennyien hősi halottak, akik a kapott parancs teljesítése közben estek el, akár a Don mentén is – mert ott is hazájukat védték…

És ezt az uralmat elfogadja a magyarság még mindig igen jelentős része, elfogadja az EU is.

Mondom, folytathatnám, de minek. Nincs értelme már a szónak.

Gusztos István, a KMH vendégszerzője

54 hozzászólás

  • De igenis van értelme! És gratulálok, mert ez nem csak egy jól összeállított, de érzelmileg is motiváló írás.

  • Szia Pista!
    Látod ezt az írást kellene megjelentetni minden Mo.-i lapban, hirdetőtáblán, járműveken!
    Talán észbe kapnának a jobboldaliak is!
    Grat!
    Azért most nem irigyellek, mert meglásd, mi lesz itt, mi szabadul Rád! 🙂

  • Amikor a Fidesz zsarolással, megfélemlítéssel elrabolta 3 millió ember magánnyugdíjpénztári megtakarításait, 3000-en voltunk a Hősök terén tüntetni ez ellen. Ismétlem: 3000-en a 3 millióból.

    Pár napja kiderült, hogy a terrort túlélő manyupok 2012-ben vastagon a banki kamatot meghaladó haszonra tettek szert, miközben az állam által elvett pénz elpárolgott, szétszóródott a szélben – jól megvédték.

    És amikor gyávának nevezem a velem együtt kiállni nem merőket, a beszarásból az állami rendszerbe átlépőket, akkor meg vannak sértődve, és MOST háborodnak fel azon, amin AKKOR kellett volna.

    Nos, ilyen a magyar. Az írás minden szavával egyetértek. Megérdemeljük a sorsunkat. A baloldal szolidaritásról papol, de nem áll ki senki mellett: nem védte meg Kertész Ákost, pedig pont az említett eset mutatja meg, mennyire igaza volt. Heller Ágnes kapásból beáll a Gyurcsányozók közé, amikor Gyurcsányt a szakdolgozata kapcsán bizonyítékok nélkül vádolják. A ballib elviekben szolidáris, csak a konkrét gyakorlatban nem az – lásd a Lendvay utcai tüntetést, ahol 1000-en voltunk, és a demokratikus pártok, szervezetek úgy tartották magukat távol a DK által szervezett eseménytől, hogy az több volt mint kínos.

    Én egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy a ballib miért ilyen istentelenül pipogya. Itt van ez a manyup ügy: üvöltenie kéne a ballib médiának is, meg a politikusoknak is. Helyette nagy csend. Egyszerűen verbálisan képtelenek az erélyes, erős fogalmazásra – aki meg képes lenne, Gyurcsány, azt a margóra szorítják.

    Nekem nem az írásban is említett zombik fájnak – az elmekórtani eset, vakhit, rögeszme, nem lehet vele mit csinálni. Nekem a baloldal töketlensége, erélytelensége, szolidaritáshiánya fáj, határozottsága, keménysége, egyenessége és gerincessége hiányzik.

    A taktikázgatásból, egyrészt-másrésztozásból, a diktatúra mentegetéséből – eszem megáll, Bajnai is ott tart még, hogy a Fidesz demokratikus párt és Magyarország demokrácia – van baromira elegem.

    Miközben mindaz, ami ma Magyarországon a demokrácia látszatát kelti a Fidesz ELLENÉRE van még jelen, és nem azért, mert természetes módon és megkérdőjelezhetetlenül belefér a neobolsevik párt értékrendjébe. Abba csak az egyeduralom, az álampártiság és a pártállam fér bele.

    Be kéne zárni a teljesen felesleges Parlamentet és múzeummá alakítani. Az eseményeket meg majd meghatározza a Fidesz Központi Bizottsága és Politikai Bizottsága.

  • Egy jól működő társadalom mindenkit előnyösebb helyzetbe hoz. Mindez nem mondható el a mi rendszerváltozásunkról, amelynek – egy vékony rétegtől eltekintve — csaknem a teljes magyar népesség a kárvallottja. Mi lehet ennek a paradox helyzetnek a magyarázata? Kettőt emelnék ki, példának okáért.
     A magyar nép sokrétű és elegendő tudást szerzett – a szocializmusban – ahhoz, hogy bármilyen társadalmi problémára megoldást talált volna. A gond az, hogy ez a tudás nem hasznosult. A rendszerváltás idején és az óta sem nyílt tényleges lehetőség egy új szellemiségű, tehetséges nemzedék felemelkedése számára. Az eseményeket azok a régi káderek irányítják, akik az új rendszerben is fontos szerepet játszanak, mérsékelt képzettséggel. Ők szervezték meg az új pártokat, a tőzsdei és bankvilágot, ők privatizálták az állami vagyont. Ennek a régi-új garnitúrának a szelleme torzult aztán olyan politikává, amely mar indulásnál vakvágányra vitte a rendszerváltást. A későbbiek során és most már magas államháztartási hiánnyal, az államadóssággal gyakorlatilag csődbe vitték az országot. Ebből a képtelen helyzetből adódóan ma hitelét vesztett és megbízhatatlan a magyar kormány, úgymint a politikája is.
     A másik problémát abban latom, hogy az a politikai modell, amely Nyugaton hosszú idő során alakult ki, a demokratikus hagyományok híján levő országokban nem adekvát módon működik. A népakaratot nem a nép alakítja ki ahogyan akarja, hanem ahogyan az országot sújtó pártpolitika diktálja. A pártoknak alkotmányos joguk meg- mondani, mi a jó a népnek, és azt is, hogy a nép mit akarhat. Valós társadalmi szerveződés híján itt a pártok nem népképviseleti formációk, hanem üzleti vállalkozások. Ebben a helyzetben a társadalom éppúgy leszakad az államirányítástól, ahogyan leszakadt az egypártrendszer idején.

  • Gere Gábor
    2013 január 25
    1:09 du
    a fene tudja, mi történt, de az én írásomba se horgadtak bele! lehet, hogy akad köztük gondolkodó is?

  • Mondja valaki, hogy nincs sajtoszabadsag Magyarorszagon!!
    Ilyen cikk, csak M0.-on jelenhet meg. Amerikaban vad ala helyeznek a szerzot.
    Szanalmas nyuszites.Sajat maga bevallja(marmint a szerzo)
    hogy nincs tamogatottsaguk. Hogy miert, azt osszehazudja,elferditi stb. csak epp az igazsagot nem irja le, ami nem mas, minthogy nem kellenek a kutyanak sem. Valoban, ezt nehez elismerni, de igy van, akar tetszik, akar nem. Jobb, ha belenyugszanak. Bar szalmaszalba meg lehet kapaszkodni. Ez a forum, pedig(valljuk meg)csak SZALMASZAL.

  • Cornelius:
    Mindig mondom :
    Egy , csak egy legény van még itt a gáton :
    A mi Gyurcsányferink az.
    ( Összes hibájával együtt.)

  • Ille István
    2013 január 25
    2:37 du.
    A jobboldal nem szereti a tényeket, nem tud vele mit kezdeni. Abban a pillanatban, amikor nem általánosságokkal, hanem tényekkel találkozik, kerüli a konfrontációt. Ha megnézzük a kommenteket, a tények általában balról, vagy középről jönnek.
    Javaslat: Le kell vinni a vita színvonalát az ő szintjükre.
    Az ön cikke is jó, csak hirtelen felugrottunk elemzésekbe.
    Vissza kell süllyeszteni, egyből beindulnak.

  • Ille István!………..Az a baj,hogy a cikkirók közzött verseny folyik ,ki tud nagyobbat hazugni minél uszitóbb cikket irni.Nagyon érdekes dolog lesz ,hogy csak egymást fogjátok dicsérgetni mert normális ember többször meggondolja,hogy itt kommenteljen.Belefárad az ember a sok mocskolódás olvasásába.Inkább a másik énedet olvasom mert azt még a „NÁCIk”is tudják értékelni.

  • KMH-sok!.PAPŰNAK……..NAGY TAPSOT A GUSZTUSTALAN GUSZTOS PAPÁNAK!!!!!Tanárként leszerepelt.Politikusként egy nagy NULLA,Cikkiroként meg nem is lehet megemliteni.

  • Gusztos neked elgurult a gyógyszered !! Te képes lennél ki irtani a másképp gondolkodókat !

  • Ille István
    2013 január 25
    2:37 du.
    Pista!
    Lehet, h más helyet találtak maguknak, ahol kiélik (ferde)hajlamaikat! 🙂

  • Végre!
    Megjött a Jobbik (jobbik? 🙂 ) Már unatkoztam itt!
    Most viszont azt hiszem, megállt a Föld, de sajnos a nap a túloldalon maradt.

  • gáborom, megjöttek már! nem kell aggódni, eddig csak a pártközpont intenciójára vártak.

  • Topapó: nem kötelező olvasni. amúgy a fia volt politikus. a többi: argumentum ad personam.

    JIMBO: argumentum ad hominem.

    gerzson22: mivel a másképpen gondolkodóknál is a hangsúly a gondolkodáson van, ön, kicsi huszár, nincs veszélyben.

  • Jumbó
    2013 január 25
    5:51 du.
    Sajnos ez nem nyüszítés, hanem a valós tények.
    Kiépült itt szépen egy új bolsevik egyeduralom, ahol egy kedves vezetőn múlik minden. Államosít, minden törvényt átír az alkotmánnyal együtt, szolgái ülnek mindenütt, azt vesz el a néptől amit csak akar (manyup, szerzett jogok, oktatás stb), nonstop hazudik stb.
    Hogy te ezt nem látom, az csak azt jelenti, hogy korlátoltságod és tudatlanságod oly mértékű, mint shtipál doktorijában a bolgár törzsanyag.

  • Akárhogyan is nézzük, Magyarországon már rég nem a bal-és jobboldal, hanem a jövő:a modern , mindenkinek egyformán esélyt adó igazi polgári demokrácia és a múlt: az dzsentri gondolkodású árvalányhajas, diszmagyaros, a „nemzeti oldalnak” kiváltságokat adó Magyarországa áll szemben egymással. A két felfogás között antagonisztikus ellentét van, tehát akármelyik politikus – legyen az akár Bajnai, vagy Mesterházy- úgy gondolja, hogy a múlttal- vagyis Orbánnal- kötendő kompromsszum bármlyen pozitiv eredményt hozhat, az nagyon téved, és csak Orbánt segiti. Tehát: minden, a demokratikus oldalon álló politikusnak, kutya kötelessége, hogy ezen a téren állást foglaljon és egyértelművé tegye, ezzel a dzsentri gondolkodású bandával nincs semmilyen kompromisszum. Amennyiben ezt világossá teszik, rögtön elhárúl minden akadály a demokratikus összefogás előtt. Aki még mindig úgy gondolja, hogy az egyetlen európai politikusunk, Gyurcsány Ferenc, izolálásával szavazatokat lehet szerezni, az sem nem demokrata, sem nem politikus, csak egy gyáva kókler. Aki még mindig úgy gondolja, hogy a Fityisz tetteit mind ellenzékben, mind kormányon mentegetni, lehet, az ugyanúgy lenézi a magyar választót, mint a mai uralkodó banda. Meggyőződésem, hogy csak az igazság kimondásával és nem kerülgetésével lehet jövőre választást nyerni.

  • Ille István!……….A Gusztos papa önkormányzati képviselő volt ugyan úgy mint Ön Ille úr,

  • Antifulke!
    Milyen „tenyek”-rol beszelsz??? Ha valak is altalanossagba beszel itt, azok ti vagytok. Mibol gondoljatok, hogy CSAK azok a tenyek, amit ti mondtok?
    Teny: a MAGYARNEP nem ker belolletek. Ez is eleg. Ezert aztan ocsaroljatok is a NEPET, elfelejtve, hogy ezzel tobb kart csinaltok magatoknak, mint jot.
    Ezert: igenis nyuszites, amit csinaltok.

  • Kerekes Sandor

    Baratunk Jimbo mar megint a MAGYARSAG tetofokara hagott:

    „Teny: a MAGYARNEP nem ker belolletek. Ez is eleg. Ezert aztan ocsaroljatok is a NEPET,”

    Jol van na! Nem kell nagybetukkel kiabalni!
    Meg azutan, ha mar a magyar nep neveben kezdunk szonokolni, nem artana egy kis nyelvhelyesseget is becsempeszni a kinyilatkoztatasba. A magyar nep kis es nagy betuvel egyarant ket szoban irando. A beloletek pedig egy l. Dehat, aki ennyire magyar, az megengedheti maganak, hogy a teljes MAGYARNEP neveben nyilatkozzek. Ekozben a magyar nep pedig majd eldonti, hogy kire van nagyobb szuksege.
    Pillanatnyilag csak ennyit akartam nyusziteni.

  • Topapó
    2013 január 26
    2:29 de.

    Kedves Topapó! Én már azt az oldalát sem tudom értékelni, mert hiteltelenné vált az itteni szereplése után.

  • Kerekes Sandor
    2013 január 26
    9:02 du.

    kerekes, a magyar nép már elég határozottan eldöntötte, hogy kikből nem kér.
    Lásd az utóbbi választások eredményét.

  • Kerekes!
    Koszonom a nyelvlecket. Helyes a meglatas, de hat megiscsak 56 eve volt, hogy Magyarnyelvtannal foglalkoztam. Sajnos,mivel Ontol, mas valaszra nem jutott, hat ez is megteszi. Azert amit irtam,az all.
    Kulonben mibol gondolja, hogy CSAK Onok nyilatkozhatnak
    A MAGYAR NEP neveben???(latja, tanulok en meg Ontol is)))

  • Topapó
    2013 január 26
    11:48 de.
    az önkormányzati képviselő nem politikus, hanem a helyi érdekek képviselője saját lakóhelyén, de ez önnek mind1.
    én csak képviselő jelölt voltam, ráadásul ennek a ciklusnak indulásakor, szóval, mikor is lettem volna képviselő?. javaslom, több és hitelesebb információt gyűjtsön be legközelebb, ha jópofizni akar 🙂

  • JIMBO
    2013 január 26
    5:05 du.
    ha esetleg felmutatna valami aprócska megbízást, ami felhatalmazza a magyar nép nevében történő szólásra, nagyban segítene a szavahihetőségén. így azonban csak egy outsider hisztije.
    én csak drukkolok, hogy ha már a kárról beszél, saját magában ne tegyen kárt. az ilyen indulatrohamoknak beláthatatlan következményei lehetnek.
    orvoshoz kellene mennie, amíg nem késő. ha önöknél nincsenek jó orvosok, átjöhet ide, magyarországra is, de nem biztos, hogy tb-kártya nélkül oep támogatott kezelésben fog részesülni. de úgy vélem, az ön számára, mint a magyar nép képviselőjének, méltányos díjat fognak számítani. esetleg futtatói is beszállnak a költségekbe.
    ha megírja, melyik klinikán kezelik, szívesen meglátogatom, ha megígéri, hogy nem izgatja fel magát 🙂

  • Gusztos István! Önt nem ismerem,de az itteni Magyarországi helyzetet igen mert itt lakom, és elszomorit hogy egy külhoni „Ember” ilyen ocska gusztustalan cikket mer irni…… az Irása hazugság , nem igaz / ezt talán meg érti!!/, meg engedhetetlen a hangneme, és merem remélni hogy 2014-ben ujra Orbán lesz a GYöztes sokan fognak RÁ! szavazni és nem a komcsikra! Ha nem tud értelmes cikket irni akkor inkább ne irjon semmit igy talán jobb lesz ………..

  • A tolvajok tolvajt kiabàlnak,8 évük volt,mit teljesitettek.? Kiàrusitàst,adossàgot növelték és a problémàkat hagytàk örökül.
    Amit taultak-hazudozàst és a propagandàt-tovàbbra is csak ahhoz értenek és müvelik.Egymàssal versenyezve hazudnak és dicsérik egymàst.

  • Tüske Zsófia

    örömmel látom, hogy Boda nicknevet váltott és most zsofy néven hablatyolja az Echo tévében hallott badarságait
    🙂

  • Tüske Zsófia

    Erős Dénes, akkor a nyugdíjpénztárak lenyúlását és a pénz elverését minek tulajdonítja, a szőke szenátornő által beharangozott megvédésnek? Vagy a mestere „senkit nem hagyunk az út szélén” szlogenjét cáfoló Bogár betyár vakerját, miszerint a társadalom egyharmada menthetetlenül lemarad, és rajtuk nem lehet, de nem is kell segíteni, de Orbán ezt tudja, de nem mondhatja? Ez az igazmondás éls a haladás netovábbja, persze. Attól tartok, önben feléledtek a Szabad Nép félórákon tartott jelszavak, ahogy a hazai nyilasok is életre keltek. Nem kellett még egy évszázad sem hozzá.

  • Zsofi

    igen, mert elobb BodaKarcsi, majd ezt tovabbfejlesztven Bodaszarcsi neven futott:)

  • zsofika 8:22 de , csak nem haraxik a szoke nokre ? nem butak azok ! a magan nyugdijakra meg maguk LOPTAK es azt visszavettuk…lehet orjongenie

  • zsofy
    2013 január 27
    7:43 de.
    csillagbogár, akkor olvasson több nolblogot, ugyanis ott jelennek meg nap, mint nap gusztos írásai.
    nem ártana felidézni általános iskolai tanulmányait – már, ha volt ilyen – a magyar helyesírás szabályairól.
    attól tartok, a hazai helyzetet testközelből érzékeli, különös tekintettel miskolc és salgótarján állapotaira, mivel ott él.
    ugye, belátja, hogy nincs abban a helyzetben, hogy a cikkírót minősítse? ahhoz legalább egyetlen állítását cáfolnia kellene. no, nem úgy, hogy nem igaz, hanem, hogy mi a valóság! tudja, adatokkal, tényekkel, helyszínekkel, ilyesmi.
    addig az, amit ide tetszett büfikézni, nem más, mint argumentum ad hominem.

  • Dénes ERÖS
    2013 január 27
    7:54 de.
    na, déneske, akkor most kapaszkodjon meg:
    mi lenne, ha selmeczit nem a keresztényi szeretet hatná át?

    A teljes jobboldali magyar média a Werneri gyűlölet-kampányt szajkózza, ami az alig burkolt zsidózáson túl is enyhén szólva érdekes. Különösen az a kiflicsücsök szenyátorina mindennapos propagandáján szocializálódó hazai köz számára. Már ezek közül azoknak, akik képesek és mernek gondolkodni is.

    „Adóemelést akar a Demokratikus Koalíció” – kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette párt szombati kongresszusát, amelyen programjuk elfogadásáról döntöttek. A Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „a baloldal programja nem más, mint azoknak a megszorításoknak a másolata, amelyekkel Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon együtt tette tönkre az országot”.

    Az értékelés külön pikantáriája, hogy volt bőr a pofáján ilyeneket is mondani: „A program feketén-fehéren kimondja: ha rajtuk múlna, megemelnék a kis- és középvállalkozások társasági adóját, az emberek személyi jövedelemadóját, elvennék a gyermekek után járó családi adókedvezményt, eltörölnék a minimálbért, újra bevezetnék a tandíjat, és vizitdíjat szednének az egészségügyi szolgáltatásokért […]a program értelmében ingatlanadót vezetnének be, eltörölnék a magyar föld és a magyar gazdák védelmét, megszüntetnék a jelenlegi kormány által illetékmentessé tett örökösödést, újra kiürítenék a nyugdíjkasszát, és ismét ezreket kényszerítenének munka helyett segélyekre ”.

    A „szépségdíjas” kijelentés: „újra kiürítenék a nyugdíjkasszát”. Ehhez már rinocérosz szintűen vastag bőr kell a pofájára, de szemmel láthatólag van!!!

    eddig az idézet, így működik egy fideszes kampánygépezet. mert ez már annak a része. agymosás a javából. hogy ez a szőke liba magától ilyen sötét, vagy erősen gyúr rá, még nem került megválaszolásra. kicsi déneske, beállhat a sorba, szorosan selmeczi mögé. akkor biztosan mindkettőjüknek jó lesz 🙂

  • te burkuspocs

    a merevedeszavaroddal ne itt zavarogj te szerencsetlen!

  • dakota
    2013 január 26
    10:55 du.
    teljesen érdektelen, hogy mit tud érdekelni, és mit nem. véleménye nem mérvadó. persze, kérdezhetné: már mér ne lenne vadó? nem bánom, legyen vadó 😀

  • JIMBO!
    2013 január 27
    12:41 de.
    „…Magyarnyelvtannal foglalkoztam.”
    elpazarolt évek voltak. még arra sem veszi a fáradságot, hogy odafigyeljen a kommnetbox helyesírás ellenőrzőjére, pedig szép piros hullámos vonallal aláhúzza a tufaságait.
    még hogy maga, kicsi jimbo, a magyar nép nevében! ugyan, kérem…
    még mindig nem megy az ékezetes karakterkészlet letöltése? pedig déneske is használja, igaz, nem az igazit, de azért dicséretes az igyekezete, nem?

  • Nem az a Zsófy vagyok akire tippelnek és nem váltottam nevet!! „Kedves” tüske Zsófi! Nem kell személyeskedni, igy most mellé nyultál!!

  • zsofy

    ne szivd mellre, Tuske Zsofia csupan arra celzott, pont olyan hulye vagy, mint a Boda:) ehhez valaszthatsz akarmilyen nevet!:)

  • Illiou! Sot, Domnule!
    Tenyleg nem hasznalom(es nem is fogom) az ekezetes karakterkeszlet-et. Ellenben nagy betuvel kezdem a mondataimat.
    Tenyek??? Milyen tenyekre gondolsz, joember? Mert toled az altalanossagokon kivul, csak szemelyeskedo, serto,folenyeskedo hablatyot latunk.
    Kerdeztem mar: mibol gondolod, hogy te kepviseled a magyar nepet?? Nem hiszem, hogy kernek beloled!!!
    Nem tagadom, hogy van akinek port tudsz hinteni a szemebe, de az nehany firkalo nem szamit. A normalisabbja tudja ki vagy. Vagy inkabb mi vagy.
    Csak kohogj bolha, kohogj…Egesz jol all neked.

  • 2002-ben „Van itt pénz,nem tudom,hogy Orbàn miért nem adott többet”mondta Lendvai Ildiko”és 2008-ig nem volt vàlsàg a vilàgon-csak nàlunk-,ezért kellett 20 Milliàrd £ kölcsönt kérni az IMF-töl,2009-ben Bajnai is alulmulta-közel minusz 7 %- az IMF segitségével,a tehetségesebb vezetökkel rendelkezö szomszédainkat-vetélytàrsainkat-.
    Az akkoriban félre kormànyzott orszàgunk terheit a lakossàg és a mostani kormàny fizeti és szenvedi meg.

  • „A Magyar Nemzet birtokába került a Hallgatói Hálózat (HaHa) belső levelezése, amiből az derül ki, hogy az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a hálózat diákjait. A szakemberek a többi közt arra készítik fel a hallgatókat, miként gyakoroljanak hatékony nyomást a kormányra vagy hogyan szerveződjenek. Az amerikai oktatók a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, azonban a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak. A diákok szombaton egy négyórás zártkörű tréningen vehettek részt.”

    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/amerikai-segitseg-a-hallgatoi-halozatnak-1134287/?pagenr=3#comments

  • todor48

    2013 január 26
    10:11 de.

    „A két felfogás között antagonisztikus ellentét van,”

    Antagonizmus=eredet [antagonizmus < görög: antagonisztész (ellenfél, versenytárs) < anti- (valamivel szemben, ellen-) + agónisztész (bajvívó)]

  • Domnule!
    Neked, gondolom, ROMAN okleveled van, amiben megbiznak, hogy a magyarsagot te es csakis te kepviseld. Jol mondom???

  • Tüske-Nyilas Ész!
    Nem váltottam nevet,nem vagyok Zsófy ,de „örömmel”konstatálom,hogy hiányoztam?
    Röhej,hogy amikor nem is szólók hozzá akkor is „eszetekbe..?”jutok.Ez már valami,ha-ha
    Annyi baromsághoz ami itt megjelenik nincs időm és kedvem
    sem mindig hozzászólni,mert időnként TARTALMASABB!!!!
    dolgokkal is foglalkozom,de látom a „kulturált demokratáktól”…
    mások is megkapják a kiosztást,akik szerintem legalább annyira tojnak rá mint én.!!!!!!
    Kíváncsi vagyok rá meddig süllyedtek még hitelesség,stílus és bunkóság terén,de sajnos szerintem
    van még lejjebb is!
    Na pá!

  • Bodaszarcsi

    arra, hogy masok, mas neven legalabb akkora baromsagokat frocsognek ide, mint maga, nem lehet buszke, masreszt a mutet nem tartalmasabb dolog, hanem szerencsetlenebb, fokent igy, hogy tulelte!:)

  • Misi!(libas vagy hibas, vagy nyilas)
    Te/ti mindig magatokbol indultok ki es olyan szerencsetlenek vagytok, hogy nem veszitek eszre(ahogy mar tobbszor is irtuk). Azzal,hogy a ti vadaskodasaitokat
    rank akarjatok kenni, nem sokra mentek, mert annyira vilagos, hogy mit csinaltok, hogy meg gondot sem okoz, hogy eszrevegye, barki, aki normalisan gondolkozik.
    Lehet, hogy ti azert nem veszitek eszre, mert nem gondolkoztok normalisan???

  • Hát Nyilas még mindig ugyanolyan aljas féreg,mint volt,jó lenne ha ezt a társai is észrevennék és elhatárolódnának tőle.Két dolog a politikai beállítottság illetőleg a véleménykülönbség,de én senkinek soha nem kívántam ilyet mint ez a mocsok ÁLLAT!!!!.
    Engem megsegít az Isten (más a sorsban bízik stb.)
    de az ilyen „embernek”kár volt megszületnie,remélem
    megkapja a magáét érdeme szerint….,rászolgált…!!!!!
    Többször kértem ne írjon,mert csak emberekkel szoktam
    levelezni!!!!!

  • Jimbó!
    Itt egyesek nem csak szerencsétlenek,uszítók,buták hanem
    egyenesen elállatiasodott férgek!

  • Bodaszarcsi

    nem kell idejarni es olvasni minket! ennyire egyszeru a megoldas!

  • azert kell, hogy viszkessen maganak Boda a laba kozott valami, hogy idekivankozik allandoan, egy magaetol oly tavol eso beallitottsagu lapra, ahol a magaetol annyira alapjaiban maskeppen gondolkodok jarnak…en sose megyek olyan oldalra, ahol jobbos, fideszes beallitottsaguak vannak, mert sem aberralt, sem provokator, sem nyakos csuszomaszo, kepmutato fereg nem vagyok, ilyesmikre csak a magafajtaja kepes!

  • Kedves Boda Marcsi!
    Ezek egy helyrol kapjak az utasitast, hogy mit irjanak, mit hallgassanak el, mit ocsaroljanak, mit tamadjanak.
    Ez, ugye nem uj. Ha valamit el kell hallgatni, akkor, meg veletlenul sem szol a temarol egyikuk sem. Vagyis: iranyitva vannak. Ok azt gondoljak, hogy mi ezt nem vesszuk eszre. Ebben nagyot tevednek.

  • Tisztelt Ille Ur,

    Rendben van es megertem, ha az ekezetek nelkuli iras itt nem felel meg, akkor nem lesz tobb hozzaszolasom. Tobbnyire angol nyelven irok, es az nem eri meg nekem, hogy ekezetekkel bajlodjak.

    Zsuzsa

  • Boda Marcsi
    2013 február 2
    4:15 du.
    Azt nem értem, h miért itt gyakorolsz önkritikát?
    Miért nem tartod magadban? 😛

  • Gere!

    Nem nekem kell önkritikát gyakorolni hanem nektek,ha azonosulsz buta,aljas
    primitív férgekkel…..(NYILAS!!!!)
    Egy ilyen szemét alak ne „böfögje”hogy ki írhat ide és ki nem,kész röhej,ha ideges igyon tovább……..
    szerencsére többen nem adják fel a NORMÁLISAK,(sokan vagyunk!)hogy hozzászóljak,idegesítő mi?…..
    Tojok rá!!!!”kedves demokrata!”