Jobbik vs. Csányi & Orbán

2013 január 25 9:29 de.26 hozzászólás

„K Ö Z L E M É N Y: A Jobbik kiáll a szurkolók szándéka mellett…

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nagyon pozitívnak értékeli a párt és a magyar labdarúgó-válogatott szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade közötti egyeztetést. Ismét bebizonyosodott, hogy ha a szurkolókat nem bűnözőkként kezelik és nem erőből próbálnak diktálni nekik, akkor egy kölcsönös partneri kapcsolat alakítható ki velük a magyar labdarúgás érdekében.

Ezért felszólítjuk Csányi Sándort, hogy ne kriminalizálja a szurkolókat. Ne korlátozza a szurkolók szabad véleménynyilvánítási jogát, és ne gátolja őket törvénytelenül abban, hogy hazafias érzelmeiket történelmi jelképek megjelenítésével is kifejezhessék a lelátón! Továbbá felszólítjuk az MLSZ elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a FIFA a kettős mérce jegyében kiszabott büntetést enyhítse, így a szurkolók a lelátón buzdíthassák a magyar válogatottat a románok elleni sorsdöntő vb-selejtezőn.

A Jobbik elítél minden olyan kísérletet, amely megosztást és széthúzást eredményezne az üggyel kapcsolatban. Éppen ezért amennyiben nem sikerül elérni a büntetés mérséklését, akkor a szurkolók által a stadionhoz szervezett tüntetés mellett maximálisan kiállunk.

Eljött a „Csak az összefogás!” ideje a labdarúgás érdekében.

–Szilágyi György országgyűlési képviselő.”

Forrás: MTI

Hát, nézzük csak meg közelebbről ezt az izét. Mert közelebbről ugyan közlemény, de kissé jobban elemezve, biza, egy kurvára nagyon antiszemita állásfoglalás! Ami elég nehezen érthető, hiszen a Jobbik – saját állásfoglalása szerint – se nem rasszista, se nem antiszemita. Legalábbis, ők ezt állítják.

Haladjunk. A magyar labdarúgó válogatottnak lenne szervezett szurkolói csoportja? Mégis, ki szervezte? A labdarúgó szövetség? Maga a labdarúgó válogatott? Közülük kicsoda? Vagy a teljes egésze, a tartalékokkal, a gyúróval, az orvossal és a pszichiáterrel együtt? Egy szervezett szurkolói csoport, Carpathian Brigade néven? Na, ne röhögtessenek, mert kiszáradnak a légutaim!

Kölcsönös partneri kapcsolat? Mégis, mire? A magyar labdarúgás érdeke a nézőtéri – méghozzá nemzeti színekben – elkövetett mocskolódás? Hazafias érzelmeik kifejezése a zsidózás? Hazafias történelmi jelkép lenne a nyilas zászló? Mert, kérem, ne felejtsük el, hogy az „árpádsáv”, biza, a nyilasok idejében „magasztosult” jelképpé, mivel heraldikailag kurvára semmi köze nincs az Árpád-ház történelmi zászlainak színéhez, de hát, az ilyen aprósággal, minek is törődjünk?

A szabad véleménynyilvánítás a zsidózás, a mocskolódás joga? Csányi miért is kriminalizálna bárkit is, aki ezzel él? Ostoba nácikat miért is kellene kriminalizálni? Ettől még nem bűnözők.

Mielőtt a jobbikosok elkezdenének habzó szájjal anyázni, szabadjon felhívnom a figyelmüket, miért is nevezik őket nácinak?

A náci a hitleri birodalom main stream politikai vonulatának nemzetközi rövidítése. Nemzeti érzelműek voltak – nacionalisták – érdekeik képviseletében, és szocialisták – gazdasági koncepciójuk szerint. Összefoglaló néven: nemzeti szocialisták. Mi is a Jobbik politikai programja? Biza, nemzeti és szocialista. Nemzetiszocialista. Szóval, náci. Nem kellene sértődötten pöfögni, hanem fel kellene teljes mellszélességgel vállalni: igen, mi nácik vagyunk! Na és? Pechjük, hogy rossz híre van az elnevezésüknek.

De vissza a közleményhez. A FIFA nem alkalmaz kettős mércét. Bulgária is megkapta a magáét, és, ha az acsarkodók amnéziája még nem hatalmasodott el rajtuk teljesen, visszaemlékezhetnek arra, hogy biza, ugyanezen okból focicsapatok – mi több, szurkolók – úgy ki lettek vágva a nemzetközi klubtalálkozókról éveken keresztül, mint a macska, szükségletei elvégzése céljából! Nem mellesleg, nincs min enyhíteni. Ha két mérkőzésre tiltotta volna el a FIFA az MLSz-t, lehetne felezni. Ennek az eltiltásnak azonban nem felezése egy pénzbüntetés, ami amúgy se az elfogult szurkolókat büntetné.

Persze, tüntethetnek, miért ne? Szívük joga. Csak, fárasztó, és szart sem ér. A mottójuk meg, enyhén szólva, nevetséges. Nem olvasták anno országszerte? „Csak a FIDESz!” Még saját ötletük sincs…

Az pedig, hogy ehhez egy országgyűlési képviselő adta a nevét, elég nagy szégyen. Nincs jobb dolga? Nem inkább olyan dolgokkal kellene foglalkozni, amire felhatalmazást kapott a választóitól?

Minarik, a mosodás, többet tett a magyar labdarúgás érdekében…

Ille István

26 hozzászólás

  • elfelejtettem említeni, hogy angol szurkolókról és focicsapatokról van szó. érdekes módon, az angol válogatott esetében nem volt ilyen probléma. pedig feltételezhetően ugyanazok szurkoltak neki, mint akik a klubjaiknak.
    nálunk is ugyanazok.

  • ha arab és irâni terroristâkal szövetkeznek akkor nem nemzetiek,hanem a fundamentalis iszlamistâk politikâjât
    témogatjâk és pénzt kapnak érte.

  • Érdekes közlemény ez egy politikustól!
    Akkor értsük úgy, hogy hivatalos kormányzati politika a benne foglalt eszmeiség?
    Valahol mindíg reménykedik az ember, legalább a vezetésben vannak normálisan gondolkozó emberek. Egyre döbbentebben áll az ember a butaság, meg a politikai gátlástalanság pergőtüzében.
    Ülök a gép előtt, kavarognak bennem a gondolatok, de erre a morális mélységre egyenlőre nem találok szavakat. Leginkább a politikai állásfoglalás döbbentett meg. Ez nekem már túl sok.

  • a helyi jobbikos kocsmáros szerint – a kedvenc becsületsüllyesztőm bezárt, a szövetkezeti is, a hév állomásnál levő messze van, hát ide térek be néha egy kisfröccsre -, akinek kész elmélete van a fidesz gazságairól, valamint a zsidókról és a cigányokról, ráadásul erdélyből importált szeretője van, büszkén közölte, hogy nekik – mármint en bloc a jobbiknak – tiszavasváriban van egy vágóhídjuk és egy húsfeldolgozó üzemük, ami kizárólag iráni megrendelésre dolgozik, sőt, iráni „specialisták” felügyelik a vágást, mert hát, a vallási előírásaik, ugyebár…
    igaz, erről a város céges szaknévsorában említés nincs, de mit lehet tudni? hátha egy titkos üzem!

  • Hollósy Gerti

    Don Ovuz, „morális mélység” – tökéletes kifejezés, úgy mindenre együttvéve…

  • szilágyi györgy, ha már ki akar állni, akkor azt tegye az utcasarkon, valahol a bérkocsis utca környékén. bájai biztos, hogy jó bevételt fognak hozni a jobbiknak.

  • Derecskei Zoltán

    István! Írásodból az tükröződik, hogy aki nemzeti és szocialista, az náci is -egyben. Helyén van ez?

  • Hoztam egy kommentet. Nem saját forrás, és nem is ebben a lapban jelent meg. de a témához illik, és elgondolkoztató.

    [hohoohooo] [2013.jan.25. 18:29]
    A rasszista energiákat a fasisztoid szélsőjobboldal testesíti meg. A szélsőjobboldal „a középosztály lázadása”: morog a transznacionális nagytőkére és az elkerülhetetlen „globalizációra”, mert képtelen a versenyben való részvételre, egyben hadjáratot indít a kitaszítottak (etnikai kisebbségek, kisebbségi felekezetek, bevándorlók, segélyen élők, „mélyszegények”, társadalmon kívüliek) ellen, akikkel rivalizál az egyre szűkmarkúbb tőkés állam szűkülő forrásaiért.
    Az olyan jelszavak közérthető fordítása, mint pl. „Magyarország a magyaroké!”, így hangzik: minden szubvenció csak fehér, keresztyén, diplomás, fiatal, heteroszexuális férfiaknak (és az ő jogukon családjuknak) jár, az állam őket szolgálja, mindenki más idegen, deviáns, bűnöző.
    Más szóval úgy is mondhatnánk,hogy a lesüllyedő dzsentroid középosztály felfelé nyalni,lefelé taposni akar.Kell neki egy talpalatnyi hely is akár,ahol lenézettségét és kisebbrendűségi komplexusát ellensúlyozni tudja.Ők azok,akik mindenáron uralkodni akarnak másokon és aki gyengébb vagy szegényebb,abba kegyetlenül beletaposnak.
    Mert a fasizmus a kapitalizmus válságából és nem egyik vagy másik kormány válságából következik.A fasizmust a legretrográdabb erők alakítják ki mindig-a Horthy-rendszerben is például a lecsúszó középosztályosok,katonatisztek és egyéb végrehajtó hatalmat gyakorló erők, nem pedig Peyer Károlyék erősítették Szálasiák mozgalmait.Egyébként mellesleg hozzátenném,hogy a Jobbiknak a FideSShez ezerszer több köze van,mint bármely más párthoz.
    (Magyar Népszava)

  • Derecskei Zoltán
    2013 január 25
    1:15 du.
    nem hittem volna, hogy neked is értelmezési gondjaid vannak.
    nem, az írásomból az tükröződik – különösen a közleményük fényében – hogy a jobbik nemzetiszocialista. a náci pedig a nemzetiszocialista elfogadott rövidítése.
    kritikám alanya nem általános alany (aki), hanem konkrétan a jobbik. elemezd programját, megnyilvánulásait, képviselőinek cselekedeteit, és meg fogod érteni, miért nevezem annak.

  • Don Ovuz
    2013 január 25
    1:25 du.
    így igaz, valóban passzol a cikkhez. azonban a hozzászóló beleesik az átlagos hibába: keveri a fasizmust a nácizmussal.
    a fasizmus és a nemzetiszocializmus fogalmának keverésének oka: az 1930-as években Sztálin parancsba adta, hogy a szovjet típusú és a nemzeti szocializmus megkülönböztetésére a nemzeti szocializmus szó használata tilos és helyette a hitlerizmus, ill. a fasizmus kifejezés használandó. Ez a parancs érvényes maradt egészen a szocializmus felbomlásáig. ezért egészen a napjainkig a korrekt nemzetiszocializmus kifejezés helyett a sajtó és az irodalom német fasizmusról és német fasiszták vezéréről beszélt (ami ugyanakkora ostobaság, mintha a magyar birodalom szent római császáráról beszélnénk)
    idézet a wikipédiából:
    A fasizmus jellegét tekintve egyrészt tömegmozgalmat, másrészt a hatalom gyakorlásának sajátos módját jelenti. Jellemző a vezérelv, a polgári demokrácia tagadása, ill. az etatizmus (az állam mindenek felett). A fasizmus kezdetektől szemben állt a szovjet típusú kommunista elképzelésekkel, gazdasági és társadalmi elképzeléseik szerkezetileg mégis nagyban fedik egymást. A fasizmus deklaráltan elutasítja a parlamentarizmust (kommunista megfelelője: élcsapat, Központi Bizottság), az államot helyezi központba (kommunista megfelelője: párt), és a gazdaságot korporációkba szervezve építi fel (kommunista megfelelője: államosítás, tervgazdálkodás).

    ebből a szempontból a jobbik minden, csak nem fasiszta.

  • Puchert János

    Vajon egyáltalában szurkolóknak lehet-e nevezni azt a néhány száz vagy néhány ezer randarizolot akik csak balhézni mennek a footbalmérközésre és nem azért mert szeretik a futballt. De azt is hozzá kell tenni amikor még volt foci akkor a legsúlyosabb beszólás az volt „szemüveget a bírónak” ahogy süllyedt a színvonal jött a „hülye vagy” majd napjainkra oda süllyedtünk, hogy egy vélt vagy valós birói hiba estén kórusban azt kiabálják, hogy „k.rva anyádat” de a különböző csapatok úgynevezett szurkolói kedvesen azt ordibálják egymásnak „XY cigányok” ba.zátok az anyátok” azt hiszem akkor cselekszik helyesen az MLSZ ha ezeket a vandálokat kitiltják a pályákról mert mint arról meggyözönhetünk azon a szóban forgó meccsen az nem elég, hogy a királyi tv az inkriminált jelenetek nem mutatja

  • nem kedves Puchert Janos

    mara rangra emelkedtek, oket lehet „uszitani”, „hasznalni” peldaul 2006-ban a Szabadsag-teri megmozdulasokhoz, az oktober 23-i megemlekezeseken es meg „nemesebb” feladatokat is oszthatnak nekik, ha netan ellenzekbol kell megdolgozni a balliberalis kormanyoldalt…azert lassuk be, nem egyszeru footballszurkolokrol van itt szo!

  • AHOL LEHET USZITANI POFâZNI A JOBBIK OTT VAN

  • A jobbik az uszitâsok mellett van

  • Ille István

    Köszönöm a kiegészítést.
    Úgy általánosságban baloldalinak vallom magam, így nagy viták nem leszek közöttünk.

    Viszont a komment beemelésével is arra akartam rávilágítani, hogy egy problémát akkor lehet ténylegesen megoldani, ha teljes egészében ismerjük. Be lehet tiltani, vagy bagatellizálni a problémát vérmérséklettől függően, avagy politika karrier építésére használni mint a fenti politikus. De ha nem vezetjük le a tényleges okokat, soha nem oldódik meg a probléma. Ki kell ásni a fát, utána eldől önmagától.

    Leírt egy jelenséget, amit egy lelkiismeret nélküli politikus meglovagol. Mind a kettő okozat.
    Tudom, nem az újságíró dolga megoldani a problémát, ő csak rávilágít. Nem is kívánok külön vitát kezdeményezni.

    A magam részéről próbálok mindig egy lépést előre tenni. Ami van, az alaphelyzet. Mi a következő lépés?
    Feltárni az általános meghatározáson túli sajátosságait, feltárni az okokat ami miatt az emberek oda sodródnak. Utána elvágni a gyökereket.
    Privát véleményem szerint ez lenne a megoldás, ami hosszú távon eredményre vezethet.

  • na, ezt kapjátok ki!

    Gatestone Institute: a zsidóellenességet részben Orbán Viktor táplálja
    A new yorki független kutatóintézet, a Gatestone Institute egyik kutatója az intézmény honlapján tette közzé véleményét Magyarországról: „Az antiszemita kultusz megújulása” címmel.
    http://www.gatestoneinstitute.org/3544/hungary-anti-semitism
    http://www.gatestoneinstitute.org/comments/11109
    Hungary’s „Revival of the the Cult of Anti-Semitism” :: Gatestone Institute
    http://www.gatestoneinstitute.org
    The Hungarian national football team, after fans chanted aggressively anti-Semitic abuse during a game with Israel, has been ordered to play the next World Cup qualifier in an empty stadium. The international governing body of…

  • WEISZ JOZSEF
    2013 január 25
    6:17 du.
    a jobbik maga az uszítás. orbán ügyesen kitalálta a zsebszínházát. gyakorlatilag a jobbikon keresztül fúj le az a gőz, amit a fidesz, a módszert szalonképtelennek tartva, nem kíván lefújatni. meg kívánják tartani hamvas ártatlanságukat, de cinkos összekacsintásaik, beszédes hallgatásaik, látványos mellébeszéléseik elárulják őket.
    duma, hogy orbán/fidesz azért mondja-nem mondja azt, amit, mert attól tart, hogy hívei átpártolnak a jobbikhoz, így a demokrata szerepében tetszeleghet. bábszínház az egész jobbik, orbánilag leosztott szerepekkel. és, ha átpártolnak páran a jobbikhoz, mert túl szelíd nekik orbán politikája? semmi nem történik, a jobbik akkor sem lesz kormányzóképes párt.
    az orbáni taktika az, hogy mindegy, hogy hova mennek az elégedetlenek, csak balra ne menjenek. ennek értelmében hagyja, had vezesse le a jónép feszültségét a jobbik.
    nehogy már neki kelljen csinálnia, a végén még sár freccsenne a hófehér jellemére!
    a nagy kérdés majd az lesz, hogy a jobbik, ha valami csoda folytán a mérleg nyelveként szerepelhet, segítő kezet nyújt-e orbánnak, hatalma megtartásához, és orbán elfogadja-e azt?
    jó kis kombinációkra ad ez lehetőséget.
    de még van idő ezen töprengeni. kétségtelen, minél nagyobb gőz fúj le a jobbikon keresztül, annál messzebb kerülünk európátót és a civilizált világtól.

  • WEISZ JOZSEF
    2013 január 25
    6:17 du.

    te most mit csinálsz, weisz?

    Bort iszol és vizet prédikálsz.

  • Az Izrael àllam -és a jätékosok-elleni durva,gusztustalan és a szurkolokhoz nem mélto magatartàs elitélendö,de ne àltalànositsunk,mert nem a Fidesz àllt mögötte.
    Kertész,Bartus,Fischer,Konràd és Heller stb. miatt nem mondhatjuk,hogy ök az Izrael népének a szocsövei.

  • Dénes ERÖS
    2013 január 27
    8:15 de.
    senki sem állítja, hogy a fidesz állna mögötte. második mondatában pedig a „nem” szó értelmetlenné teszi a mondatot, és a „sem” szót használnám helyette. így talán még összefüggés is lenne az első mondattal.steiner és fónagy sem a zsidók legjelesebb képviselői, amikor bepucsítanak, de rendesen.
    erősen felejt már, kedves dénes, erősen felejt, pedig hát, az anyanyelv, ugyebár…

  • 11:04 de….piiista ! te mondod meg ki a jeles zsido ? beszarok !

  • Kopácsi Judith

    Na végre! Különben férjemnek joga van minden ontarioi lakost összeseketni, ha az elnökasszony erre vágyik, szivesen áll majd rendelkezésére.

  • burkus laci
    2013 január 27
    11:36 de.
    burkus kutyám, hegyezd füled: példamondat volt, de hát, egy házőrzőnek megértem, hogy meghaladja a felfogó képességét. helyedre, lábhoz, feküdj – ezeket a parancsokat megérted, ez kétségtelen.
    hogy ürítési kényszered mitől jön meg, magán ügyed.
    amúgy mire célzol? ha kifejtenéd, hogy miért is ne mondhatnám meg, vagy miért igen, nagyban javítana hitelességeden. de így, ugyebár, megakadsz a székleted problémájánál.
    na, fuss neki még1x.

  • Kopacsi!
    Eltevedtel???Miert nem hasznalod a GPS-t???

  • kopácsi látóköre beszűkült, mindenben a pénzt látja:)

  • Kopácsi Judith

    Na látod, mik nem vannak Jimbo? Félre lettem vezetve. Ez az internett átka.:)