Megválasztották Kanada első meleg kormányfőjét Ontarioban

2013 január 27 11:13 de.95 comments

Kanada legnépesebb tartományát ezentúl Kathleen Wynne vezetheti, miután a szombat este Torontóban megrendezett liberális pártkongresszuson az 59 éves, nyiltan meleg politikust és aktivistát választották a küldöttek Dalton McGuinty leköszönő miniszterelnök utódjaként. Wynne Kanada első nyiltan meleg tartományi kormányfője és egyben Ontario első női miniszterelnöke. Az esélyesebbnek tartott Sandra Pupatello-t győzte le, annak ellenére, hogy sokan a pártban attól tartottak, hogy az inkább jobbra húzó, kisvárosi és vidéki liberálisok számára Wynne a “tipikus,” időnként arrogánsnak tűnő belvárosi balliberális értelmiség értékeit tükrözi.

Kathleen Wynne

“Tegyük már félre ezt a Torontó dolgot. Én az egész tartomány kormányfője leszek”–mondta Wynne, aki ígérte, hogy regnálása első évében a miniszterelnökség mellett a vidékfejlesztési és az agrártárcáért is ő felel.

De Wynne rendkívül nehéz helyzetet örökölt McGuintytől. A kilenc éve regnáló liberálisok a 2011-es választáson elvesztették többségüket az ontarioi törvényhozásban, de ennek ellenére McGuinty úgy próbált kormányozni, mintha azt többségből tenné. Ezért Wynne bejelentette, hogy egy előrehozott választást úgy kívánja elkerülni, hogy a progresszív-konzervatív pártvezérrel – Tim Hudak-kal – ,valamint a markánsan baloldali és magyar származú Andrea Horwath vezette Új Demokratákkal egyeztetve fog kidolgozni egy fiskálisan mérsékelt, ugyanakkor szociálisan progresszív policyt kormánya számára.

A nehézségekből kapott egy ízelitőt az új kormányfő, amikor a kongresszus alatt az épület előtt a tanárokat és közszolgákat képviselő szakszervezetek tüntettek a liberális kormány megszorító intézkedései ellen és szinte teljesen eltorlaszolták a Carlton Street-et. A tüntetők szerint a liberális kormány antidemokratikus, miután a szakszervezet tiltakozásai ellenére McGuintyék meggyengítették a tanárok sztrájkolási jogát, évi husz napról tizenegyre csökkentették a fizetett betegszabadságot és beszüntették azt a szokást, mely szerint nyugdíjbavonuláskor kifizették a tanároknak a fel nem használt betegnapokat.  ”A liberális párt elvesztette a munkásmozgalom iránt tanusított egykori szeretetét”–nyilatkozta Sid Ryan szakszervezeti vezető.

Ontario államháztartási hiánya már a 11,9 milliárd dollárt is meghaladja és a hitelekre kifizetett kamatok az évi költségvetés 10 százalékát teszik ki. A liberális kormány tíz milliárd dolláros megszorítócsomaggal próbál javítani a tartomány pénzügyi helyzetén.

Kathleen Wynn 1953-ban született Richmond Hillben. Első férjétől három gyerek született, aztán 37 éves korában került sor a coming out-jára. Jelenleg élettársával, Jane Rounthwaite-tel él együtt. Wynne-t először 2003-ban választották tartományi parlament képviselővé. 2006-tól oktatásügyi miniszter, aztán közlekedési miniszter, 2011-től az önkormányzatokért felelős minisztériumot vezeti.

“Volt egy idő – nem is olyan régen – amikor többségünket ebben a versenyben nem tartották volna megfelelőnek. De azóta ez a tartomány megváltozott”–mondta Wynne, utalva arra, hogy kihívója is nő volt, ő pedig meleg. “A homofóbia minden kampányban jelen volt, ugyanakkor mindig sikerült olyan kapcsolatot létrehoznom a választókkal, melynek köszönhetően teljesítményeim révén választottak meg. Szerintem alábecsüljük az ontarioiakat, ha azt gondoljuk, hogy a szexuális orientáció, a nemi, faji, vagy örökségi faktorok a döntőek”–fogalmazott Wynne.

95 Comments

 • nyilas misi ott a helyed

 • hoppá! gratulálok! neki is, megválasztóinak is!
  még szerencse, hogy mindez kanadában történt, és, hogy ott nincs jobbik.

 • burkuspocs

  nalam hiaba probalkozol, en nem vagyok rasszista, viszont tenyleg undorodom az agyhalott impotens tetvektol, mint te…

 • 11:40 de….ille….meg szerencse hogy volt/van egy mozes…aki megkoveztette ezeket….ma mar en se koveztetnek…de van ra igeny….oszovetseg,talmud,tora…buzik

 • Kopácsi Judith

  2013 január 27
  1:05 du.

  Na végre! Különben férjemnek joga van minden ontarioi lakost összeseketni, ha az elnökasszony erre vágyik, szivesen áll majd rendelkezésére.

 • Gratulálok!
  Toleráns ország!!!
  Sajnos nálunk ez nem fordul(hatna)elő.

 • burkus laci
  2013 január 27
  12:05 du.
  édes jó burkus kutyám, orvos látott már?
  amúgy rosszul fogalmaztam:
  azt kívántam mondani, hogy kanada szerencsés ország, mert ezt is tolerálják a választók, és azért is szerencsések, hogy nincsen fóbiás jobbikjuk.

 • Dudás Ferenc

  Mózes lll.könyve 18/23.
  ,,- – -asszony se álljon meg barom előtt,hogy meghágja őt: fertelmesség az.” Tehát két hölgy szexuális kapcsolatát nem tiltja a Biblia,nem is értem miért kell ebből ügyet csinálni?

 • Trixi

  ne panaszkodj, nalunk meg az elmebetegek indulnak jo esellyel!

 • Drága kanadai honfitársaim ! Miért kell avval kérkedni, hogy valaki buzi…? Ez miért nem egy szoba ajtón belüli belügy ?!

 • Jut eszembe egy kétéves élményem. Magyarországra Budapestre látogattam s belebotlottam valami szivárványos büszkeség(!) napi felvonulásba. Egy öreg bácsika bámulta a menetet, egyszer csak feltartott egy táblát, ez volt ráirva: KEGYELMET, ARANYEREM VAN ! Keményen megkergették, de a bámészkodók keményen röhögtek…. (Én már lassan semmit se értek.)

 • Vajda Attila
  2013 január 27
  4:53 du.

  Reménykedjünk, hogy nem lesz kötelező.

 • Kopácsi Judith

  Vajda, nem kell ezen tüsténkedni sokat. Meg kell tanulni együttélni olyan emberekkel is, akik másokat szeretnek. A lényeg, hogy szeressenek valakit. Inkább, mint gyülöködjenek, nem gondolod?

 • Georgina Bojana

  Ez egy hír?
  Elszomorodtam.
  Nem, ez nem egy hír! Ez egy szánalmas írás!
  Az írás címén különösen felborzoltam magamat, mint egy dühös macska!
  Még mindig itt tartunk? A nagy Canadában is? Kinek milyen a szexuális élete? Vonzalmának tárgya?!
  Legfőképpen – iránya?
  *
  Tőlem akár a kecskebak alá is fekhetne, vagy azt hajkurászhatná szabad idejében.
  De amikor kell, akkor legyen ott és teljes vállszélességgel, legyen korrekt EMBER!
  EMBER
  döntőképes, okosan és szaktudással.
  Őszintén megmondom, csodálkoztam, hogy ilyen címmel jelenik meg egy írás.
  Nem háborodok fel, nem, végtelenül elkeserít!
  *

 • Ezt még lehet ám fokozni! Kecskével, szamárral, stb. Vigyázzatok, mert hamarosan kötelező lesz.

  Hátha valaki nem ismeri:
  A liberális anyuka tolja a babakocsiban a gyereket. Kedvesen kérdezik az egyik járókelő, – “Fiú vagy lány?” – “Majd ha megnő eldönti.” – válaszolja a liberális anyuka.

 • Laura Schessinger amerikai lelki tanacsado kijelentette, hogy a homosexualitas megbocsajthatatlan bun, mert Mozes mondta. Erre aztan kapott egy levelet. Mar leforditottak magyarra:

  “Kedves Laura doktor, Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó faradozását, amit annak érdekében tesz, hogy Isten torvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat tanultam a műsoraiból, és megpróbálom ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális életvitelét elöttem megvédeni, egyszeruen emlékeztetem Lev. 18:22-re, ahol világosan le van írva, hogy ez bűn, és ezzel véget is vetek a vitának.

  Mindazonáltal néhány torvény értelmezésében és végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.

  a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom (Lev. 1:9, illetve Lev 1:3,17), hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a szomszédaim jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetem-e őket?

  B) Szeretnem a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt Exodus 21:7 megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság?

  c) Tudom, hogy nem szabad olyan nővel kapcsolatot teremtenem, aki a havibaj tisztátalan állapotában van. (Lev. 15:19-24). A probléma csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon furcsán és pironkodva reagált a kérdésre.

  d) Lev. 25:44 kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná magyarázni, hogy miért ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim?

  e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. Exodus 35:2 világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell őlni. Erkölcsileg kötelezhető vagyok rá, hogy saját kezüleg öljem meg?

  f) Az egyik barátom szerint az úszószárny és pikkely nélküli vizi állatok (pl. kagylók vagy homár)fogyasztásának büne (Lev. 11:10), nem olyan utálatos, mint a homoszexualitás bűne. Én ezzel nem értek egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben?

  g) Lev. 21:20 szerint ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem közelithetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis játéktér?

  h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez Lev. 19:27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?

  i) Lev. 11:8-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok?

  j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti Lev. 19:19-et, mert a földjébe kétféle magot vet. Ezenkivűl a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) keszült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet (Lev. 24:16), hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak (Lev. 20:14)?

  Tudom, hogy Ön ezeknek a torvényeknek nagy ismerője, ezért biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben.”

 • Kedves Vajda Ur!
  E$z CSAK “demokracia”…Felre ertelmezve, de csak itt.
  Normalis korulmenyek kozott, ez magan “ugy” lenne.
  Bezzeg, ha Mo.-on tortenne meg, akkor lenne itt csaholas!!!

 • Valóban én is a címen akadtam meg! Bár a kanadai hírek is így közölték az eseményt, szerintem nem fair!
  A megválasztott elnök nem azért volt megválasztva, mert buzi, hanem mert a legjobb erre a pozicióra. Több miniszteri funkciót töltött már be az előbbi Liberális kormányban. Mondhatnám legjobban érti az aktuális problémákat!
  Mondjuk én elhatárolodom attól a szótól, hogy buzi, mert neki férje és három gyereke is volt korábban. Legfeljebb beszexszuális!
  Az meg egy egészen más tészta.

 • Georgina Bojana

  Kedves Sárdi Jani!

  Humorodnál vagy!
  Tudod, csak az a gond, ha valaki a Bajza utcában, vagy a Kisköruton él, netán a Diófa utcában? Probléma: hogy a kukmétában vonszolja fel azt a szerencsétlen kecskebakot, vagy szamarat az emeletre?
  Panel? Megoldhatatlan!
  Miért is?
  Elsősorban a kecske mekeg, a bak szétrágja a panelt – lyukat rág a szomszéd lakásába (a kecske mindent megeszik, megrág). A szamár pedig IÁ-zik.
  Szomszéd-lázadás lenne! Ezek a “zajok” nem tartoznak az elfogadott kopácsolás, fűrészelés és ordibálás kategóriájába.
  Úgy, hogy a mekegés, IÁ-zás KIZÁRÓ OK!
  :(
  *
  Még szerencse, hogy humorunknál vagyunk!
  *
  De amit írtam, amellett kiállok! Valóban senkire nem tartozik embertársaink szexuális élete, céljának tárgya, vagy tárgyai.
  *
  Művész-, üzletemberek között, vagy róluk, tőlük elfogadott az effajta viselkedés. Velük általában toleráns a társadalom.
  *
  Azután a transzvesztiták? Ők az élet igazi vesztesei. Nem sajnálni akarom, de megérteni és élni hagyni őket.
  *
  Nem vagyok érintett a témában. De felháborít. Híres balett táncosunk, karmesterünk is a saját nemét szerette. Elfogadott volt, sőt természetes. Pedig az MÉG az átkos időszakban volt.
  Úgy, hogy kiállok és azt vallom: el a kezekkel, tollakkal, pletykákat is be lehetne fejezni – minden ember magánéletének kiteregetésétől. No meg a felesleges vihorászásoktól.
  *
  Ami viszont kinyitja a zsembemben lévő bicskát! Ezek a melegfelvonulások! Felháborít, ez a fitogtatás! Mintha akarattal hergelnék az ellentábort. Ha valaki oda tartozik, művelje azt a hálószobájának a négy fala között, úgy, akkor és azzal akivel vagy amivel akarja. Nem ránk tartozik.
  De ez a felvonulósdi!
  Mit akarnak ezzel elérni?!
  Egyet biztosan nem, pedig ez lesz az eredmény: ELLENSZENVET, no meg a felesleges macerát, meg az ilyen és ehhez hasonló cikkecskéket.
  A felvonulók miatt pedig a többiek meg- és kivetését a társadalomból, akik szexuális életüket nem teregetik ki, nem feltünősködnek, de úgy élnek.
  *
  Hagyjuk őket békében, egyáltalán miről is szólna az emberi szabadság? Arról, hogy mindenki úgy, azzal és ott él, ahol akar(na).
  Ha a saját neméhez tartozik a szerelme, legyen. Az ő választása.
  Ha pedig kecskebak vagy szamár, akkor már költözni kell, fentebb leírt indokaim miatt.
  *
  Ennyi és nem több!

 • Uraim, holgyeim, adjanak mar egy kis megertest a mellveregeteshez. Ez gyozelem volt a demokracianak, a libelarizmusnak, a diplomacianak, az hogy megvan a hatodik noi premierunk es az, hogy mindez eloiteletek nelkul folyt le Torontoban. Mert valoban mi koze lenne Wynne politikajanak ahoz, hogy melyik nemet szereti a haloszobaban.

  Es miert lenne a melegseg kotelezo? Minnel jobban agaltok fiuk annal jobban kilatszik a paplan alol, hogy takargattok valamit. Nem kell, hogy szeressetek mindenkit, de legalabb tiszteljetek a masikban az embert, “Do no harm”: Ne bants, elj es hagyd, hogy mas is elhessen.

  A meleg felvonulasokrol:

  Vegtelenul tisztelem a resztvevok batorsagat. Mert bizony vannak helyek, ahol nem csak lebuzizzak oket, hanem eletveszelyes szamukra a felvonulasban resztvenni. Ebben a kisvarosban ahol elek, a jardarol integetnek es tapsolnak a felvonuloknak. “Live and let live”. A felvonulasoknak egyetlen celjuk van, a nep ele kenyszeriteni, hogy igenis itt vagyunk es nem bujkalunk tobbe. Valyon egy illedelmes meleg felvonalas vilaghiruve lett volna? Aligha. A meleg felvonulasoknak igenis eredmenyuk van, mert ahol mar regota folynak egyre befogadobb a kozhangulat.

 • Georgina Bojana

  No akkor még előhúzhatom a tarisznyámból a tartalékaimat: ducik, kövérek, sánták, fogyatékosok (siketnémák), a vakok mellé segítség is kell, azt nem javasolnám! No meg az ötven éven felüliek, no meg a kisgyermekesek – mindezeket nem szívesen alkalmazzák.
  Akkor nosza, gyerünk, vonuljunk…
  Fogadjanak el minket!
  Minden, de minden a fogyókúrákról sivalkodik, tévé, rádió, újságok, magazinok! Azt sulykolják a nőkbe, hogy menet közben szüljenek, de szinte azonnal legyenek csinosak! Amig otthon vannak, tanuljanak meg legalább egy, de inkább két nyelvet. A babának ki tanítja meg az anyanyelvét?! No igen, a babával majd foglalkozik a nagymama, vagy pénzesebb helyzetben élőknél a babycsősz. No igen.
  Nem “illik” lógós mellekkel létezni, műtessék meg magukat, hogy negyvenen felül is álljanak “azok” melyeknek -állítólag- állniuk kellene.
  Mindezeket a baromságokat FOGADOK, hogy férfiak agyalják ki.
  Volna egy ötletem: mi lenne, ha a nők pedig azt suttognák, hogy jó volna, ha a férfiak is megműtetnék ami a +csomaguk?! Mert, hogy már nem olyan, mint huszonéves korukban?
  Elmeroggyantnak nyilvánítanának engem! Tutttira. Pedig de sok “emberszabó” kiérdemelné. Természetesen, többnyire férfiak, hiszen ők tudják, milyennek kell lennie egy vonzó nőnek?! Hiszen ők az ész! – de vigyázzunk, mi pedig a kéz… Ezt csak úgy csendben megjegyzem. Igen, a legtöbbünk, de okosan titkoljuk :)
  *
  Tehát vonulgassunk akkor több gyermekes édesanyák, akik nem azzal foglalkoztak, hogy álljon az, aminek -állítólag- még a 3. gyermekük után is olyan hamvasnak kellene lennie, mint új korában. Igen, beismerik, ők szoptatták a gyermekeiket, vagy lefejték a tejet, azzal főzték a főzeléket, mert ez az egészséges. A gyermekeik érdekében tették. Ezért “megfáradtak” bizonyos kellékeik.
  *
  No, szóval, ki tart velem? Vonulgatni?
  :)
  Kitartok véleményem mellett. Ne vonulgassunk, legyünk toleránsak – embertársainkkal. Legyen az homo-, kövér-, sovány-, vagy idősebb…
  Igen, ez volna csendes kérésem.
  Megköszönném!

 • Bencsics, mint buziszakerto:) haha

 • Georgina,

  Mivel en is 3 gyereket szultem, hatvannegy evesen hamvassagrol mar en sem dicsekedhetek, s mondjuk azt, hogy bizonyos keretek kozott egyet is ertenek az irottakkal. A problema csak ott van, hogy az eredeti temat egy csaloka ervelessel [fallacy] probalja a vakonyrol kisiklatni. Ez sem nem becsuletes sem nem oszinte. Tudtommal eddig meg nem kellett attol tartanunk, a lotyogo mellunk miatt valahol megkoveznek, lefejeznek, nyilvan tartanak, ostoba szulok kitagadnak, lakhelyrol es munkahelyrol kiutalnak, nem engedik, hogy partnerunk, csaladunk legyen, egyszoval uldoznek, esetleg meg a gazkamraba is elkuldenek. Szegyenletes az osszahasonlitasa.

 • Normális emberben a homoszexualitás visszataszító, undort keltő. Ez nem tolerancia hiány, hanem így vagyunk kódolva. Egyébként, mindenki leplezni szokta testi, lelki csúnyaságait, ami nem mindig sikerül. A tolerancia az, hogy ilyenkor tapintatosan nem vesszük észre. De azt senki ne rója fel, mikor felháborít, ha valaki szándékosan a csúnyaságaival provokál. Ez nem bátorság, hanem illetlenség, gusztustalankodás, bunkóság. Nőben is szemérmeset kedvelem.

 • Sardi,

  Mi az, hogy normalis ember? A tobbseg? Mert ami neked normalis az nem mindenkinek ugyanaz. Ha a sajat nemed undorral tolt el, legy nyugodt egy homosexualis eppen olyan gusztustalannak talalja a masik nemet. Es uram bocsa, uton utfelen heterosexualis provokacionak vannak kiteve. Kit erdekel az, hogy te milyen not kedvelsz? Mi koze ennek a topikhoz? Ennyi bunkosagot mar regen nem lattam. Honnan jottetek gyerekek, a kozepkorbol?

 • Georgina Bojana

  Megértettem. Természetesen. Akkor a felvonulókról mi a vélemény?
  Ott és abban nem volna jobb egy kis visszafogottság?
  Csak ezt szerettem volna megírni. Magyarul: mindenkinek van valami, amiért toleranciát kér, sőt követelne.
  Erről ennyit.
  *
  Nem akartam én semerre sem elvinni a témát, no meg szemérmes is vagyok bizonyos keretek között. De ez az írás sem szemérmes, sem NEM helyénvaló.
  Írásom, véleményem mellett kitartok, akit megválasztanak, tegyék ezt azért, mert erre vagy arra a feladatra termett. Okos, ügyes és jóirányba viszi a dolgait, maradéktalanul teljesíti az elvárásokat.
  *
  Azt, hogy magánéletében kivel vagy mivel bújik az ágyába, ezt szigorúan magánszféraként kezelném.
  Ennyi a véleményem, amit itt és most meg is erősítenék.

 • Sardi

  nem hiszem, hogy barki felkerte magat, hogy behatarolja a testi, lelki csunyasag fogalmat…gyanitom, hogy ami maganak szep, az masoknak csunya es forditva…ahany ember, annyi fajta es emlekeztetnem ont arra, hogy a vilagban tobb single el, mint, par es azok kozott feltehetoen nagy szamu by- es homosexualis…a tolerancia nem az, hogy tapintatosan nem veszi eszre, hiszen ezek az emberek ugyanugy elik az eletuket, mint mindenki mas, van szakmajuk, dolgoznak, sikeresek, sikertelenek es nem rakjak buzisaguk edes terhet senki vallara, csupan nem szeretnek, ha emiatt barmifele hatranyos megkulonboztetes erne oket, amiben meg teljesen igazuk van!

 • Nyilas Misi!

  Szerintem túlfilozofálod a dolgot. A saját nemükhöz vonzódó felvonulók pontosan tudják, hogy a többség mit tart csúnyának.
  Hozzászólásomban szó sem volt hátrányos megkülönböztetésről, hacsak nem számít annak, hogy a nőket részesítem előnyben.

 • Georgina,

  Nyilvanvalo, hogy vannak bigot emberek akik jobban szeretnek, ha nem kellene kis eletuk folyaman homoszexualis embereket szamba venni. De egy politikus nem engedheti meg maganak manapsag, hogy eltitkolja a szexualis orientaciojat, mert kulonbozo okokbol kifolyolag az elobb utobb ugyis kiderul es az eltitkolt dolgok mindenkor ellenere szolgalnak. Kulonbenis Kanadaban torvenyes a meleghazassag es Wynne-nek minden joga megvolt arra, hogy partnerevel kampanyozzon. Az hogy ez meg egyaltalan hir, az viszont azt jelenti, hogy meg itt is vannak emberek akiknek egy sikeres ember homoszexualitasa egyaltalan hir. Majd ha mar nem tartja senki hirnek es nem kerekednek vitak rola, akkor erkeztunk el az altalanos toleranciahoz. Megjegyzem, a nyugati elfoglaltsag a hires emberek, kulonosen az allamfok partnereivel elegge koros dolog es az soha nem fog megszunni, de ez mar egy egeszen mas topik.

 • Ami pedig a felvonulokat illeti, van eppen eleg heteroszexualis hasonmasa ennek is. Pl mikor elvittem a gyerekeket egy vadnyugati rodeora es nezelodunk korbe korbe, ni ott egy csoport rohogo ember ugyan mit neznek es eppen egy lanyka harapdalt egy fankot… egy nagydarab ficko jol megnott himvesszojerol.

 • Nyilas Misi
  2013 január 29
  6:55 de.

  “ezek az emberek ugyanugy elik az eletuket, mint mindenki mas, van szakmajuk, dolgoznak, sikeresek, sikertelenek es nem rakjak buzisaguk edes terhet senki vallara, csupan nem szeretnek, ha emiatt barmifele hatranyos megkulonboztetes erne oket”

  Szerintem a kutyát se érdekli Wynne nemi irányultsága, ha rendesen végzi a munkáját és tisztességesen képviseli az emberek érdekeit.

  Az utcán, flitteres tangában vonagló egyedekről az a véleményem, hogy szerintem önmguknak generálják az irántuk való ellenérzést a provokatív viselkedésükkel, és minthogy mesterségesen keltik ezt, ahogy a jog mondja bizonyos esetekben, “húzza hasznát, viseli terhét”. Vagyis semmi csodálkoznivaló nincs azon, ha lesznek, akik tapsikolnak nekik és lesznek olyanok is, akik köpnek egyet. Benne van a pakliban ez is, az is.

 • Zsuzsa!

  Georgina nem “terelt” semmit, sőt nem is bántott senkit. Világosan leírta – szerintem humanista – álláspontját. Te vizionálsz bele szélsőséges dolgokat a neked nem tetsző emberek hozzászólásaiba, miközben saját magadat hergeled.
  Nem lehet veled vitatkozni, mert nem is akarod megérteni a másik ember álláspontját és folyamatosan sértegetsz. Megjegyzem, amit te képviselsz, az már nem liberalizmus, hanem anarchizmus.

 • Sardi

  Talan olvassal el par rendorsegi jegyzokonyvet, mit csinalnak az altalad tartott “normalis” ferfiak a baratnoikkel, felesegukkel, idonkent a sajat- vagy nevelt lanyaikkal…akkor megkerdojelezodnenek a “csunyarol” alkotott fogalmaid…
  Amugy a nyugati vilag buzijai egyreszt tehetsegesek, gazdagok, masreszt gyakran legalabb az egyik a ketto kozul nagyon szep is! Azert megneznelek,mit csinalnal, ha egyszercsak kitudodna, hogy a fonokod buzi…ez errefele nem ritka!

 • Tényleg mi ebben a szenzáció?
  Nyilván tehetséges és a választók körében népszerű.
  A szexuális beállítottsága biztosan nem befolyásolja
  a munkáját.(Ez magánügy!)
  Ezen a fórumon a vallás(zsidó) a származás (cigány)
  és a homoszexualitás a fő téma.Ezzel addig nincs is gond
  amíg normális másokat tisztelő emberek próbálnak kulturáltan
  véleményt cserélni!A gond csak az,ha “üldözöttnek “állítják be
  magukat mániásan,és nem veszik észre,hogy ők vannak kevesebben a többségben lévő keresztények,magyarok és heteroszexuálisokkal szemben, akiknek nem lenne velük semmi bajuk,ha
  próbálnának beilleszkedni és nem provokálni feleslegesen
  mert az utóbbiak legalább olyan értékesek,mint ők!

 • Ezen nincs mit veletek targyalni. Mert teny az, hogy a legtobb tunteto csupan azt akarja elerni, hogy nyugalomban setalhasson az utcan a partnereval anelkul, hogy lebuzizzak vagy esetleg veresre verjek. Mert joerzesu embernek ezen kellene kiakadnia. Nem egy nehany meleg felvonulo szelsosegesebb viselkedesen mert ez nem is az atlag. A legtobb aki felnovul, meleg es meleg szimpatizalo csupan csak menetel az emberi jogokert. Az a nehany aki kilog a menetbol viszont az evszazadokra vissznyulo elfolytott durva megkulonboztetesre reagal. Ebbe a nehany tuntetoben akadtok ki es aztan altalanositotok. Csak nezzetek meg a felvonulasokat youtubeon. A legtobb ember csak menetel.

  A legtobb disznosagot es utalatot pontosan a hetero ferfiaktol szenvedik el a nok es a gyermekek. Nem a meleg felvonulason kellene kiakadni, hanem a noi rabszolgasagon, a felholtra vert felesegeken, a sok megeroszakolt lanyon es a csaladokat pusztito porno szenvedelyeken.

 • “üldözöttnek” állítják be magukat mániásan,és nem veszik észre,hogy ők vannak kevesebben a többségben lévő keresztények, magyarok és heteroszexuálisokkal szemben”

  Boda Marcsi ezzel aztan megmutattad a valodi szinedet mert ezek szerint egy meleg nem lehet kereszteny vagy magyar. Szep.

 • Kedves Boda Marcsi, elfelejtette hogy “ök” magyarok IS, és mivel a keresztények vannak M.O.-on többségben, a legtöbb keresztény IS.

 • bocsi, most látom Zsuzsa is azt irta

 • Bodaszarcsi

  melyik keresztenyre gondolsz, arra, amelyik megeroszakolja pap letere a kisfiukat? ebbe az ertekrendbe kene beilleszkedniuk? csaxolok, hogy nem lettel okosabb, mindenki jobban jarna, ha a szemfedodet himezgetned INKABB!

 • Zsuzsa
  2013 január 29
  10:16 de.

  Zsuzsika kedves, maximálisan egyetértek azzal a megállapításoddal, hogy “egy politikus nem engedheti meg maganak manapsag, hogy eltitkolja a szexualis orientaciojat, mert kulonbozo okokbol kifolyolag az elobb utobb ugyis kiderul es az eltitkolt dolgok mindenkor ellenere szolgalnak”.
  Mindemellett szerintem ez nem jelenti azt, hogy erre hivatkozva kampányoljon, mert ezáltal saját magát minősíti.

  Az pedig téves megjegyzés, hogy “ez meg egyaltalan hir, az viszont azt jelenti, hogy meg itt is vannak emberek akiknek egy sikeres ember homoszexualitasa egyaltalan hir.”

  Ezt ő maga gondolta annak, és emiatt tette a fő képévé az egész kampányát illetően, holott senki másra nem tartozna szerintem, csak rá és a partnerére.

  Ezzel a saját kampányából is “szivárványos menetet” csinált.
  Szerintem hiba volt, de ez legyen az ő problémája.

 • Nyilas Misi!

  Teljesen igazad van. Talán abban nem voltam világos, hogy a “testi-lelki csúnyaságot” nem egy szűk csoportra, hanem mindenre és mindenkire kiterjesztve értettem. Nem pedig az egyik csúnyaságot állítottam szembe a másikkal.

 • Mar megint ez a maradjanak a hatterben, ne kelljen latni oket, maganugy dolog! Dakota elnezest kerek, de Wynne nem csinalt a kampanybol szivarvanyos paradet es nem ketlem azt, hogy on is teljesen tisztaban van azzal, hogy minden politikus megemlekszik az elfogado beszedben a csaladjarol, akar a hatterben akar a front vonalon segitettek. Hogyhogy nem tudjak onok azt megerteni, hogy a meleg embereknek is ugyanaz a jog es szabadsag jar mint barki masnak? Egyre ismetlik azt, hogy a sex maganugy, mert fantaziajukban egyes egyedul a sexet latjak pedig az ember legyen az no, ferfi, hetero vagy homo sokkalta tobb annal. A csalad keremszepen az nem maganugy. Ugy latszik, hogy onok nem kepesek a levalaszto, bigott mentalitas tullepesere. Wynne egyaltalan nem csinalt szivarvany paradet, ebbol onok csinaltak szivarvany paradet beszukult kis agyukban. Az itt olvasottakbol meg azt hinne az ember, hogy xenophobia — magyar a neved. Mert ugye vegul is megjelent a “nagy magyar” is, zsidozik es ciganyozik megint. Ez a viselkedes az igazi utalatos, nem a melegeke.

  Tegnap este megneztem nehany Kanadai Pride Parade videot, a Rio Karnevalra emlekeztetnek, felszabadult, altalanos jokedvben megy, itt a felszabadultsagukat unneplik az emberek es a jardan felsorakozo kozonseg is joindulattal tapsol es integet. Oriasi kontrasztban a Budapesti felvonulasokkal, ahol ketrec moge kell szoritani a buzizo “magyarsagot” es gyulolet kiseri a felvonulokat. Ez mar nem karneval atmoszfera, hanem emberi jogokert kuzdo felvonulas. Szegyen es gyalazat milyen primitiven viselkedik a magyarok egy resze.

 • Zsuzsa

  sajnos nem egy resze, hanem a tobbseg…legalabb 2/3!k:)

 • Zsuzsa!
  Azt hiszem nem értetted amit írok,persze,hogy egy
  keresztény is lehet meleg,és egy meleg is magyar!
  Nem ezt írtam,hanem azt,hogy a lap főleg a zsidó és cigány származásúakkal és a melegekkel foglalkozik,úgy beállítva
  mintha csak ők lennének.
  Egy zsidó, egy cigány is lehet vallásos és meleg is,meg magyar is.
  Nem ez a gond,hanem az hogy aki keresztény,magyar és
  heteroszexuális annak azért ugye mégsem kell ezt “szégyellnie”….?(mert kicsit többen vannak),mert a cikk ezt sugallja!
  Nyilas meg csak igyon tovább,neki nem a vallásával(???)
  származásával(??!!),szexualitásával(mindegy milyen,ha egyáltalán van neki?..)van baj hanem az eszével,jellemével,bunkóságával és azzal,hogy nem lehet
  lehet emberszámba venni!!!!(inkább egy kártékony féreg!)
  Nem neki írok így ne is válaszoljon,tojok rá!

 • Zsuzsa
  2013 január 30
  11:51 de.

  Zsuzsika kedves, mi a véleményed a moszkvairól?

 • Marcsi ha kijelented, hogy tojsz egy masik emberre, az egyedul a te jellemedet huzza le a pocsolyaba. Ne haragudj de a kozonsegesseget nem jol toleralom. Ami a zsidokkal, romakkal [ertsd meg, hogy nem ciganyok, mert sajat magukrol ugy beszelnek, hogy Romani], es a melegekkel valo foglalkozast illeti, ezek a jelenlegi bunbakok Magyaroszagon. Minden joerzesu embernek kotelessege felszolalni a kirekesztettek erdekeben. Aki nem teszi az rendkivul ostoba vagy pedig gazember. Meg most is Trianonon sirankoztok es nem lattok semmi osszefugest Trianon es a nemzeti kisebbsegek tortenelmi kirekesztese kozott. Csak jol vigyazzatok, mert nem jo lesz ennek a turulos barbarizmusnak a vege, meg lehet faragni az orszagbol es a nyugat nem turheti a vegtelensegig Europa kozepen a magyarok randalirozasat.

 • Dakota,

  ad hominem

 • Kedves Zsuzsa!

  Nekem is vannak rokonaim USA-ban és Kanadában is. A hazai helyzetről hasonlóan félreinformáltak, mint te. Szeretném hinni, hogy csak naiv vagy. Magyarországon senkit nem üldöznek és nem rekesztenek ki. Ez politikai propaganda.

  Nem árt, ha tudod, hogy Trianon előtti OM. Monarchiát Bécsből irányították, méghozzá, sokkal demokratikusabban, mint az utódállamokat. Melyik utódállam vezetője tanulta meg nemzetiségeinek a nyelvét? A Habsburgok ezt megtették. A pénzre minden nemzetiség nyelvén ráírták az értékét, a hivatalnokoktól és katonatisztektől elvárták, hogy beszéljék környezetük nyelvét. Hosszan sorolhatnám. Legenda, hogy a nemzetiségek el voltak nyomva. Ha mégis, az meg sem közelítette a későbbi utódállamokban tapasztaltakat.

  A helyedben nem nevezném “véleménynek” azokat a ordenálé, trágár, goromba beírásokat, amiket egyesek Boda Marcsinak címeznek. Nézd vissza.

 • Gratulalok es sikert kivanok a munkajahoz! Az emberek teljesitmenye nem azon mulik ki milyen szarmazasu vagy nemi identitasu! Nagyon sok emberrol akit tomegeke ajnaroznak sosem derul ki, hogy milyen szarmazasu igazan vagy esetleg meleg stb.

 • Dakota!

  Mar elnezeset de miert csak ra tartozik? Aki mem meleg az beszelhet nyiltan a parjarol es csaladjarol? Aki meg meleg az tartsa magaba, tehat hazudjon ha megkerdezi egy ujsagiro a maganeleterol, csaladjarol, parjarol? Az meg, hogy mivel kampanyol az O dolga akinek nem tetszik nem nezi meg a kampanyat es nem szavaz ra ez ilyen egyszeru! Arrol nem is szolva, hogy senkit sem serthet a kampanyaval mert nem mocskol, nem gyalazkodik, nem uszit…

 • Zsuzsa
  2013 január 31
  10:31 de.

  Melyik részét tartod annak, Zsuzsika?

 • Sardi, pontosan jol tudom hogy mi folyik most Magyarorszagon, hogy a zsidokon, romakon es a melegeken most megint nyilt szezon van. Ha el is hiszed azt amit itt leirsz, akkor a naiv te vagy. De ugy gondolom, hogy te csak szemetet jarsz ide szetszorni es ha mar a propagandanal tartunk, akkor nyilvanvalo, hogy neked pontosan az a funkciod.

  Dakota, valasszal nem illetek senkit aki nem hiv a rendes nevemen. Nem ittad meg a labvizemet, tehat ne zsuzsikazz.

 • Kedves Zsuzsa!

  Ha már olyan filantróp vagy, védhetnéd a nőket is. Tekintet nélkül vallásra, nemzetiségre és nemi irányultságra. Ne feledd, pl. Boda Marcsi nem csupán keresztény, magyar és hetero, hanem nő is. Ezen a fórumon sajnos erre gyakran nincsenek tekintettel. Észrevetted?

 • Zsuzsa!
  Nem én vagyok közönséges (sőt túl finom vagyok,azért nem
  értik egyesek amit írok)hanem a balos hozzászólók,sokszor a szerkesztőkkel az élen.
  Az átkozódás,lekezelés,sértegetés,minősíthetetlen jelzők
  “odaát”röpködnek,csak figyelmesen kell olvasni.
  A tojok rá helyett már régen mást is írhattam volna,úgy
  megérthetnék egyesek……
  Az ilyen szinten lévő emberek érdekes csak akkor érzékenyek(alaptalanul),ha a más véleményen lévők írnak,az
  ő primitív bunkóságuk felett elsiklanak.

 • Sardi, en minden kirekesztett mellett kiszallok, ha teszem fol valakinek a neme miatt erik a tamadasok, akkor is, legyenek ferfiak vagy nok. Kisebb mertekben, de un. “forditott megkulonboztetes” is elofurdul. Pl egy ferfit verhet a felesege. De mi koze ennek ehez a temahoz? O ja, a Boda Marcsi. Hat o egy kulonleges eloleny, en meg no letere sem vagyok kepes megbirkozni az ultra konzervativ, nacionalista, fajgyulolo eszmeivel. Minek jar ide nem ertem, mert hisz jobban erezne magat a kuruc infon.

 • Zsuzsa!
  Trianonhoz nem tudom mi a köze ennek a dolognak,meg sok máshoz sem(turul…)
  Aztán a cigány szóval senkit nem sértettem meg és nem is akartam,többnyire nem romának hívják őket,nem értem mi a baj ezzel.
  Pld.Bangó Margit akit nagyon tisztelek cigány létére nevetett ezen a problémán egy TV.műsorban és ő sem hallott
  olyan szóhasználatról,hogy roma zenekar.(Ő mondta!!!!)
  Nem kell örökké kiforgatni mások szavait alaptalanul és
  hagyni az “agyleszívást”….hinteni a nem létező üldözést
  és különösen átvenni a kintiek idétlen fenyegetődzését.
  Ha régebben olvastad volna a hozzászólásaimat,most nem így látnád a dolgokat

 • provokator
  2013 január 31
  3:45 du.

  Mintha kissé túllihegtétek volna ezt az egészet:)

  Mint már mondtam,egy kicsit feljebb, szerintem a kutyát se érdekli Wynne nemi irányultsága, ha rendesen végzi a munkáját és tisztességesen képviseli az emberek érdekeit.
  Ennyi.

 • Bodaszarcsi

  teljesen egyertelmuen rasszizmus van otthon, a ciganyok nem kapnak munkat es uldozik oket akkor is, ha teljesen vetlenek…a magyarok egy vegtelenul beszukult agyu, a massagot toleralni keptelen, irigy, agressziv faj, elobb talan a civilizacio utjara kene lepniuk utana ugathatnanak, mint a nyaladzo, csahos kutyak…de addig jobb lenne, ha nem okoskodnanak, mindenki sepregessen a sajat portajan, biztos van mit!

 • “cigany letere”? hat akkor meg mi?
  Bango Margit nevetett mert ugyebar mi mast csinalhatott volna? Ez meg nem azt jelenti, hogy tetszik neki a titula. “Huzzad cigany!” aztan majd a homlokodra tapasztom a pengot/forintot. Es ezek voltak a szerencsesek. Onmagukrol mindeg ugy beszelnek, hogy “Romani”, meg Magyarorszagon is. Kulonben ez egy kanadai hirlap es azt mar tudnod kellene, hogy itt Romanak hivjuk oket.

  Trianont azert hoztam fel, mert most folyton azon sirankoztok. Pedig pontosan a kirekeszto nemzetisegi politikaja miatt vesztette el Magyarorszag a teruleteit. Ugy latszik, hogy semmit nem tanultatok belole.

 • Nyilas(libas) misi! Zsuzsa!
  Ha elolvassatok, amit irtatok, csak itt,de mashol is, mindig ellentmondasba kerultok. Arrol mar nem is beszelve,hogy a kirekesztest ti(???) “folytatjatok”, mint
  “jo” magyarok. Ekkora alszent-seggel regen talalkoztam.

 • Zsuzsa
  2013 január 31
  11:28 du.

  Jól van, Zsuzsika, nyugodj meg szépen, hiszen semmi nem indokolja, hogy ilyen rikácsolást csapj egy kis figyelmesség miatt:)

 • Megnyugodtam, Boda Marcsi nem közönséges………..

 • Megnyugodtam, Boda Marcsi nem is közönséges………..

 • Na hanyan vagytok meg?

 • JIMBO, Boda Marcsi!

  Nektek címzem mondandóm, mert Zsuzsának hiába tenném.

  “ORSZÁGOS CIGÁNY ÖNKORMÁNYZAT” Nálunk így hívják magukat a “romák”. A magyarországi cigányok többsége csak magyarul beszél. Ők a magyar cigányok. Rajtuk kívül vannak a beás és az oláh cigányok. Zsuzsa az utóbbiakról beszél.

  Marosvásárhelyen,amikor a környező falvak felheccelt románjai a magyarokra támadtak, a (magyar nyelvű)cigányok ezzel a kiáltással siettek a magyarok segítségére: “Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!”

  A cigány zenészeknek inkább a vonójukba szokták fűzni a pénzt. Mégpedig azért,mert zenélés közben nem volt szabad a kezük, és hogy további adakozásra késztessék a mulatókat.

  Kanadában az őslakosokat tévesen indiánoknak nevezik, és nem foglalkoznak az önelnevezésükkel.

 • szarcsimbok

  mi abban az ellentmondas, hogy mindenki azt allitja foldsotet gyoker vagy? onts magadra sosavat es huzzad le magad a budin….nagy szolgalatara lehetnel a civilizalt emberisegnek…

 • OK Sardi, az infot koszonom es elteszem, nem fogok a bodakkal ezentul ezen vitatkozni. Viszont ragaszkodom, ahoz, hogy addig amig nem valtoztatjak meg onmaguktol, en ezentul is csak Romanak hivom oket, mert itt Kanadaban a “cigany” az Roma, barmelyik csoportbol is szarmazna.

  Viszont erdekes parhuzamnak tartom azt, hogy annak ellenere, hogy meg leteznek Indian Affairs-nak titulalt federalis kozegek, lassan mind atvedlenek “Aboriginal” – ra. Ez persze nem vegleges, mert ahogy Kanada “First Nations” allampolgarai lassan felkuzdik magukat ez meg tobbszor valtozhat. Mikor Kanadaba koltoztem a hatvanas evek vegen, mar akkor is csak az atlag ember hivta oket indiannak. Allami kozegben es az inteligensebb emberek koreben mar akkor is “native” -kent titulaltuk oket. Jelen pillanatban a native jelzo az elavult, sot mar derogatalonak szamit. A “cowboys and indians” hosszura nyulo varazsa ellenere, a jelenlegi kulturalt, elfogadott megjelzes “First Nations” es nem pedig indian. Megjegyzem, hogy meg most is vannak emberek akik a mai napig is indianoznak.

 • Georgina Bojana

  Kedves Sárdi Jani, KÖSZÖNÖM, hogy Te megértetted. Valóban nem volt szándékomban semerre sem terelni a témát. Ami pedig a hátrányos külsőt illeti, Istennek hála, nem rendelkezem ezzel. Koromhoz képest megnyerő a fellépésem. Ennyi. Csak utalni szerettem volna, hogy ez a mániákus plasztikáztatás, az eszement fogyókúrák mennyire megbillentették az emberek “értékét”.
  Mit nevezek én értéknek? Becsületet, igazságérzetet, nyíltságot és önálló véleményt. Elismerni viszont azt, ha bárki nálunk okosabb és nem szégyen tanulni másoktól. Az ellenségeimet becsülöm, ők a lejobb “tanítóim” :) Olyan dolgokra, hibákra hívják fel a figyelmemet, amit NEM akarok elkövetni. Ezúton is köszönném.
  *
  Csak azt szerettem volna megvilágítani, mennyire megfordult a világ. A külső megjelenésből következtetnek a belső értékekre. Hiába tud bárki jól és kifogástalanul dolgozni, ha előnytelen a megjelenése. Fel sem veszik. Amíg egy üresfejűt, de csinos popsival – azonnal felvesznek, jó pénzért. No igen, pár rabszolga a háttérben virradattól-éjfélig majd elvégzi a csinoska helyett is a munkát.
  Az idősebbekről nem is beszélve.
  Ők is kirekesztettek. Csupán a külsejük miatt.
  A homoszexuálisakat nem mindig lehet megismerni. Igen, van akit nagyon is, mert olyan nőies a mozgása, a beszéde, a karaktere. Azoknak a hátuk mögött teszik a gusztustalan megjegyzéseket.
  Nem szabadna. SZIGORÚAN MAGÁNÜGY, hogy ki-kivel-mikor stb. stb.
  Mi a lényeg?
  Az EMBER milyen? Mi a véleménye a dolgokról és milyenek a tettei?
  Mit tesz le a közösség asztalára és hogyan él?
  Érdemes-e munkájában követni, hiteles-e?
  *
  Igen, nekem ezek az értékek. Részemről mindegy, kövér-sovány-szeplős-csúnya- vagy homo. EMBER legyen, de a talpán! Mindenképpen ezt becsülöm és nem vonok le hülye következtetést, nem csúfolom idióta módon.
  Nagyon sok művészember ebbe a csoportba tartozik. Sok örömet, művészi élményt kaptunk tőlük, legyen az karmester, festő vagy igazgató, divatguru.
  De!
  A “tömeg” – akik vonulgatnak, no őket nem nézem jószemmel. Miért ez a felesleges vonulgatás?! Mintha akarattal piszkálnák fel az ellenérzőket, az őket elitélőket. Mire jó ez?!
  Ezért írtam, hogy többen is felvonulhatnának, mint akiket feljebb írtam.
  Minek? Kiért és miért?
  *
  Mindenki élje az életét, lehetősége szerint boldogan, a szexuális beálítottság MAGÁNÜGY. Véleményem szerint annak kellene lennie, ma a 2013-as esztendőben.
  A hír nem az, hogy szexuálisan hová tartozik Az, akit megválasztottak, a hír az, hogy érdemes-e a pozicióra, értékes ember-e, jól el tudja majd végezni a feladatait, avagy nem.
  Ha nem, szexuális beállítottságától függetlenül, ha rosszul, el kell távolítani, de nem azért, mert ilyen, vagy olyan. Hanem a hozzá nem értésétől. De ha jól teszi dolgát, végezze azt sikerrel, jó egészségben. Ezt kívánom, teljes szívemből.
  *
  Meg nem értem ezt a vicsorgást – egymásra. Miért? Miért?
  Rosszat tesz azzal is, aki békétlen, mert rosszat tesz. De az is, aki olvassa. Ugye nem az a cél, hogy ne lépjünk erre az oldalra? Ugye nem? – Nyugtassatok meg!
  Békével, megértéssel és emberszeretettel!
  Megköszöntem!

 • Hozzatennem meg azt, hogy pontosan Kanada “oslakosai” azok akik a nevcseret mindenkor kezdemenyeztek, amit aztan idovel hivatalosan is beiktatnak, habar nem egyforman es nem egyforma tempoval. De mivel itt Kanadaban kulonfele nepeknek kell megferni egymassal, akinek csak egy csoppnyi kis inteligenciaja van, az mar nem fog egy First Nations polgartarsat leindianozni. Mert uram bocsa, rossz emlekek fuzodnek az indian jelzohoz. Mivel Magyarorszagon a kisebbsegek iranti tiszteletet a kozvelemeny nem diktalja, sot meg az allam es a bevalasztott kepviselok jove is rasszista, hat nem is csodalom, hogy a cigany cigany marad. Az hogy valaki ciganynak hivja magat, erre is van egy megjegyzesem. Egy Afrikai Amerikai nyugodtan hasznalhatja a “nigger” szot, de egy feher ember mar nem. “Nem vagyok normalis” meg elmegy viccnek, de “Te nem vagy normalis” mar egy sertes. Minden a korulmenyektol fugg.

 • Nyilas!
  Ez egy sziporkazo valasz! Tudom toled/tek nem is lehet mast varni. Most legkozelebb legyszives azt irni, hogy mi gyalazkodunk. Kicsit tuzdeld meg egy kis zaftos alparival. Az olyan jol all neked.
  A “civilizalt emberiseg”-be te nem tartozol bele. Ezt te is tudod, ugye??? Doktori cim ide vagy oda.

 • szarcsimbok

  az nem lehet a pakliban, hogy megsertodsz…eleve ne menj olyanok koze, ahol nem vagy welcome! ha megis idekenyszeritenek alantas vagyaid, az a szemet vered, akkor turjed es kussoljal LEGINKABB!
  amugy meg mindegy hova tartozom, a lenyeg, hogy nem veled vagyok egy taborban…emiatt helyedben en ugyan nyugtalankodnek, de ez mar legyen a te problemad!

 • szarcsimbok

  tudod kik voltak Egyiptom oslakosai?

  …a mumiak!:))))

 • Kedves Georgina!

  Amit a témához való hozzászólásod lényegeként leszűrtem , az a kölcsönös tapintat és tolerancia. (Nem csak a többség részéről.) Egyetértek.

 • Kedves Zsuzsa!

  Akkor szokták kezdeményezni egy-egy csoport elnevezésének megváltoztatását, ha az elnevezés valami okból lejáratódik, mert túl sok a hozzá kötődő negatív képzettársítás. (Például a sajtónak vagy egy antihumánus rendszernek köszönhetően)
  Egy nemzetközi cigány (roma)konferencián döntöttek a “roma” önelnevezés mellett. De nem az előítéletek, hanem a nemzetközi közérthetőség miatt. Ugyanis, sokféleképp nevezik őket (magukat).
  Nálunk is voltak erről viták. Megoszlanak az álláspontok. Vannak, akik szerint modoroskodásnak hat a “roma” megszólítás. Úgy van, ahogy az utolsó mondatodban írtad: “Minden a körülményektől függ.”

  U.i.:
  A “magyar” is csak a mi saját elnevezésünk. Mindenhol másképp’ neveznek bennünket.

 • Georgina Bojana

  Kedves Sárdi Jani!
  Ezek szerint Te megértettél. Most mi lenne, ha ketten kérdeznénk meg a többségtől: mikor rágják már le ezt a csontot?!
  Annyi szép van ebben a világban, no meg annyi LÉNYEGES probléma, miért nem azzal foglalkozunk?!
  Itt már régen nem azt vitatjuk, hogy ki meleg és miért, meg úgy egyáltalán…
  Itt már személyeskedésbe csaptak át a dolgok.
  Mielőtt teljesen elmérgesedne, hogy továbbra is tudjunk egymásnak EMBERI MÓDON KORREKTÜL írni, javaslatom. Dobjuk már ki ezt a lerágott csontot ahová való, a kukába… Vagy adjuk egy kutyusnak, Ő majd tovább rágja… Ha egyáltalán van mit rajta találnia. Kétlem.
  *
  A legjobbakat Barátaim! Nézzünk előre, nem is kell annyira keresgélnünk, a gondok maguktól röppennek a szobánkba a tévén, neten és telefonon… Ne hagyjuk magunkat lelkileg és fizikailag sem lenyomni!
  Tegyünk úgy, mintha szép lenne az élet, tegyük azzá! A fenébe! Tegyük azzá a saját életünket, miért acsargunk egymásra, ha mosolyogni is lehet. De vitatkozni is! Emberi módon, olyan stylusban – hogy visszakozhatunk, udvariasan.
  Igyunk meg egy teát, kávét és agyaljunk el a soraimon!
  Barátsággal jöttem, barátsággal maradtam, nem szeretnék elmenni, kilépni! De Ti sem menjenek el! Maradjatok, mert a Barátaim vagytok, mégha néha kénkövet is fújtok rám, ránk, egymásra.
  *
  A legjobbakat kívánnám! Egészséget, türelmet és megértést!

 • Kedves Georgina!

  Sosem könnyű eldöntenem, hogy meddig menjek el egy vitában, minek van értelme. Néha talán hibázom is. De nem csak a vita, hanem a kíváncsiság is motivál. Egy mondás szerint: “A szemlélődés még nem tapasztalás.” Néha bele kell menni kellemetlen dolgokba is. Egyébként, kezdettől nem a “melegségről” szólt a vita…

 • Georgina Bojana

  Igen, erre már régen rádöbbentem. Csak azért, hogy “együk egymást” – s még azt mondják, nincs kannibalizmus?! Dehogyis, Európa közepén és az egész világon dívik… Ha nem is tevőlegesen, de lelkileg belelépni, megkövezni, elgáncsolni, hülyét csinálni, ledegradálni – lehet a másikból. Büntetlenül. :(
  Csak magáért, a köpködés és a víz alá nyomás öröméért. Pironkodom, mások miatt is.

 • Micsoda egy ország ez a Kanada ?!
  Hogy Ontario miniszerelnöke egy leszbikus nő, ez mint a demokrácia csúcsa már három hete egy cimlapi téma. Ha négy
  gyereket nevelne, annak még hirértéke se lenne…
  Hadd ne idézzek Mózes “Teremtés” c. könyvéből !
  Toda.
  Shabbat shalom !
  (Remélem tudjátok, hogy mi van ma…)

 • Kedves Marika !
  Tegnap megszületett a 6. unokám, s úgy gondolom, hogy véget vetek a pár napja elkezdett sajtós életnek.(Nem nekem való, iszonyatos…) Vannak az életnek fontosabb oldalai is… Köszönöm, hogy megosztottál velem magánéleti dolgokat is. Ha akkor kikerültél volna Hamiltonba, talán még találkozhattunk is volna ha elvetődsz a magyar Churchbe, ahol egy egykori magyar fizikus barátom volt a plébános. (“Megjavult”, jezsuita lett, majd plébános, – két éve halt meg Torontóban). Egyébként nem hazaárulást irtam, egyszerűen csak “hazát árulást”. Sajnos több szereplőt ismerek közelről !
  Gyakran utazom Erdélybe is. Meg lehet érteni a székelyt, a románt, a magyart, a magyarországit is, – de újságunk idevonatkozó stilusát nem. Itt nem igazából szelepekről van szó, hanem fóbiáról.
  AVE ! (Agricolae semper laborant…..)

 • Vajda

  Kanada tobb faju lakossaga nem jol indult be de szep lassan mar megtanulunk emberien egyutt elni. A tobbsegnek ez nem is volt hir, eppen ugy mint ahogy negy gyerek nevelese sem lett volna az. Nyolc talan igen, de nem negy. A legtobb kanadai orult annak hogy egy masik no kerult a posztra. Meg egy kicsit a hatunkat is veregettuk, hogy lam mar elmultak azok az idok, hogy a szekszualis orientalodas szamitott. Masnapra itt mar nem volt hir. A legtobb kanadaiban meg sem rogzodott annak a hire, hogy Wynne leszbikus, mert ertsd meg, hogy NEM EZ a fontos, hanem hogy mit es mit nem fog tenni mig irodan van. Ilyen orszag Kanada. Kiveve az ilyen helyeket, hol megy a duma mar hetek ota a leszbikussagrol… koszonet a szuk gondolkodasu gyuloloknek akik nem kepesek az erdekessegen felulkerekedni es renduletlenul jaratjak a pofajukat.

 • Zsuzsa
  2013 február 16
  11:00 de.
  Kedves Zsuzsa,
  Valszeg elírtad..
  Minden ember ugyanabba a fajba tartozik, ennek a fajnak a tudományos neve a Homo sapiens, az emberek közötti különbségek ahhoz sem elég nagyok, hogy külön alfajokba soroljuk őket, minden ember tehát a Homo sapiens sapiens alfajhoz tartozik. Külön alfaj például a neander-völgyi ember, a Homo sapiens neanderthaliensis.
  Mégsem mondhatjuk azt, hogy az emberek között nincsenek különbségek. Az antropológia tudománya több száz éve csoportosítja a különféle jellemző embertípusokat. Ezeket a típusokat nevezik rassznak.
  A különböző nemzetek megfogalmazás talán jobb lett volna.

 • Kopácsi Judith

  Én is úgy tudom, hogy főleg azért választották meg, mert arról híres, hogy remek kapcsolat teremtő képessége van, amiatt képes összefogni ellenséges érzelmú embereket is. Ami, a politikában egy különösen értékelendő teljesitmény.

 • Sárdi Jani
  2013 január 31
  2:50 du.
  Csak erre hadd:
  “Nem árt, ha tudod, hogy Trianon előtti OM. Monarchiát Bécsből irányították, méghozzá, sokkal demokratikusabban, mint az utódállamokat. Melyik utódállam vezetője tanulta meg nemzetiségeinek a nyelvét? A Habsburgok ezt megtették. A pénzre minden nemzetiség nyelvén ráírták az értékét, a hivatalnokoktól és katonatisztektől elvárták, hogy beszéljék környezetük nyelvét”
  Mondj már egyetlen Habsburgot -Ottón kívül-, aki beszélte a magyart, szerbet, horvátot, csehet, szlovákot?
  A magyar nyelv a Monarchiában mindössze 1844 június 3.-a után volt hivatalos. Még a kiegyezés után is a katonaság hivatalos nyelve a német volt.

 • Falusi, ezt en bizony elirtam, mert az eredetunk rendkivul erdekel, es akarhany filmet nezek vagy konyvet olvasok a topikrol, valtozatlanul ez a BBC sorozat a kedvencem. Meg annak ellenere is, hogy azota ujabb felfedezesek jottek napvilagra az emberi genekrol. Ez a sorozat elegge ‘szemnyito’ es ha tehetnem, a rasszista rokonaimnak kotelezove tennem, hogy legalabb egyszer vegignezzek. http://www.youtube.com/watch?v=vwa6o-s1Yvs
  Koszonom, hogy feltetelezted, az elirast.

  UI.
  A modern europai embertipusban is megtalaltak a mitochondrial neanderthal gent, de hogy s mint es mikor errol meg oszlanak a velemenyek. Igy aztan lehetseges, hogy a valodi homo sapienszek egyedul az Afrikaban maradott osszulok mai leszarmazottjai lennenek? es a vilag tobbi nepe tulajdonkeppen egy homo sapiens es neandertal keverek miket aztan a klima, a kornyezet, a taplalek es a termeszetes kivalasztas kulonfele embertipusokra alakitott.

 • ez a cim jobb, felirat nelkul:

 • Kopácsi Judith
  Kedves Judit, talán ketten-hárman vannak ennél az újságnál, akik tudják/tudnák tartani a nívót. Kérem legyen szilárd és ne olvadjon bele (még néha sem) a comments- ezők lelkivilágába. Még taktikából sem !
  Egyébként ismertem és szerettem édesapját.
  Apropó. hol lehet megszerezni a Heroes don’t cry c. könyvet ?
  Sok üdvözlettel, V.A.

 • Kopácsi Judith

  Kedves Attila.Köszönöm bejegyzését.Igyekszem nem leereszkedni egyesek nivójára itt. A könyvet különben megrendelheti az Amazon.com-ról.

 • Kopácsi Judith

  Majd elfelejtettem, kedves Attila, kérem irja meg nekem Apámmal kapcsolatos élményeit, e-mail cimem nyilvános: Judith_kopacsi@hotmail.com

 • a szivárványos felvonulással csak az a baj, hogy bár az a cél hogy bátran kiálljanak a jogunkért, “lásd, itt vagyunk, köztetek”, hogy a néhánynak túlzott, kirívó viselkedése és jelmeze provokációnak is lehetne értelmezni, és pont azok a konzervativ illetve szűk látókörű, homofób emberek, akik nem ismernek, vagy legalábbis tudtuk szerint nem ismernek homosexuális embereket (vagy nem ismerik fel, hogy azok), azt hiszik hogy minden homosexuális ilyen, és mindig így viselkedik, pedig ez nem igaz. Pont a meleg barátaim mondják ezt, hogy ez a fajta viselkedés árt abban hogy az átlag közösség őket elfogdja mint rendesen dolgozó, családszeretö, adófizetö állampolgár, és sokkal inkább az ilyen kis gyöngy nyakláncos Wynn-ekkel kellene büszkélkedni. Azt hiszem azért is emlegetik cikkekben meg itt is hogy ö lezbikus.

 • Igen Kanadai, ez valoszinu artalmasnak tunik bizonyos korokben, de ezek a felvonulasok hoztak ki a szekrenybol a homoszexualitast. Azt se felejtsuk el, hogy ezek a felvonulasok batoritjak azokat a fiatalokat, akik meg kuzdenek azzal, hogy masok. A kihagasoknak is van ertelme, mert egy ferfi vagy no aki formalo eveit ugy eli le, hogy o piszkos meg hogy a pokol tuzeben fog egni, annak meg nyilvan vannak neheztelesei. Tessek itt vagyok, na most mit fogsz ezzel tenni? Kulonben a korbacs, a bilics es a bor jelmez nem spontan homo dolog es eppen annyi hetero csinalja. Mint mar mondtam, a rioi paradekra sem jellemzoek a visszafogasok es az pedig egy hetero cirkusz. Tapasztalatom az, hogy minnel elfogadottabbnak erzik magukat a melegek, annal inkabb napra ternek a szexualis orientaciojukon es elvegyulnek a tarsadalom mozaikjaban. Azok akik ezt ellenzik, azok ugymond mar vagy beerkeztek vagy meg mindeg a szekrenyben erzik jobban magukat. Jo lenne, ha toleransabbak lennenek azokkal a tarsaikkal, akik valami formaban meg mindeg az emberi jogaikert kuzdenek. A kisunokamat ugy tanitottak a szulei, hogy vannak olyan csaladok ahol ket mami vagy ket apu van. Ha netan meleg lenne, neki nem lesznek lelki tusai. A megkulonboztetest es a gyuloletet valaki megtanitja a gyereknek, mert egy gyerek sem szuletik eloiteletekkel. Azt kesobb a felnottektol sajatitjak el. Szegyen es gyalazat!

 • Jávorszky Mária

  Zsuzsa!
  Inkább vegyüljenek el egymás között, de lehetőleg nyomtalanul.
  Szegény kis unokád! Alig született meg máris összezavarják a lelkivilágát, belenevelik, hogy homoszexuálisnak lenni az a világ legtermészetesebb dolga, meg az egyforma nemű anyu apu,amitől összezavarodik a gyerek, majd azon csodálkoznak, hogy már kicsi korától pszichológushoz kell járatni. Nem csodálkoznék, ha ilyen abnormális neveltetés után a gyerekből homoszexuális válna felnőtt korára. Mert amint kamaszodni kezd majd a gyerek képtelen lesz eldönteni, hogy a kettő közül melyikbe jobban szerelmes – a lányba vagy a fiúba? És mivel annak természetességét már kiskorában belenevelték, ezért kíváncsiságból kipróbálja majd mind a kettőt.
  Lehetne erről még beszélni, de lenne értelme?
  Csak merem remélni, hogy Magyarországon soha a büdös életben nem fogják megengedni a homo párok számára az örökbefogadást!

 • Kopácsi Judith

  Jávorszky, állitólag 10 éves kora elött senki sem tudhatja, hogy nemisége milyen irányban fog fejlődni. És ez nem kiváncsiság kérdése lesz, késöbb sem. Azért szeretném látni, mit szólnál, ha egyik gyermekedről vagy unokádról kiderülne, hogy azonos nemüekhez vonzódik? Ugyanis az emberek 10%-ánál ez előfordul.

 • Jávorszky Mária

  Kopacsi Judith!
  A gyerekek helytelen nevelésének negatív következményei vajon hány százalékot tesznek ki?
  Csak egyetlen példát írok le saját tapasztalatomból a helytelen neveléssel kapcsolatosan,s annak szomorú következményét.
  Gyakori volt látogatásom egy családban ahol az anya egyetlen kisfiának Barbi babákat vásárolt.
  Hoztam a gyereknek kisautót ajándékba,ami egy idő múlva eltűnt, megkérdeztem hova lett,a válasz-ellopták. Hoztam egy másik kisautót, sokkal nagyobbat, zajosat. Annak is nyoma veszett. Kérdőre vontam,az anyát, miért teszi.
  Ezt válaszolta – azért, mert a gyerek madzagra kötve a kisautót mindenhova magával cipelte és zavarta őt a közlekedésben a járdán,különben is a 10 centis tűsarkú cipőjében neki nagyon nehéz folyton lehajolgatni a gyerekhez terelgetve őt, hogy neki ne menjen valaminek…így lehetetlen nyugodtan sétálni a gyerekkel,és különben is mindenki odafigyelt, mert az autó nagy zajt csapot amint a gyerek húzta azt maga mögött.”
  Hallgattam fogcsikorgatva, de hamarosan egy önműködő, ezüstösen ragyogó holdjáró modellt hoztam ajándékba a srácnak.Na, itt szakadt el a cérna!Az anya ordított, hogy ne szóljak bele a fia nevelésébe és ne hozzak neki olyan ajándékokat amivel a szomszéd barátokhoz futkos a gyerek, mert ő nem hajlandó őt órákon át mindenütt keresni!
  A kisfiúnak addigra már sok Barbi babája volt amivel kényszerülve volt játszani, mert a fiús játékok mind mellőzve voltak. Az anya mindenkit kinézett a házból akihez a kisfiú rajongással közeledett – elsősorban engem. Az anya állati önzésével és féltékenységi rohamaival, (a férj tehetetlen volt az erőszakos perszónával szemben) amellyel maga mellet tartotta a kisfiút, a gyermeket félénk magányba kergette.A szomszéd srácok nem akartak vele babázni, kiközösítették, egyedül maradt.Rábeszéltem az apát, hogy írassa be a kisfiút valamilyen sportra,végül úszásra íratták be, de két foglalkozás után kiderült, hogy a gyerek képtelen magát megvédeni a srácok között,ezért az anya nagy cirkuszt csapva fia védelmére kelt,s a sportolásnak véget vetett.
  Na, ez volt az a pont, amikor bejelentettem a gyerek anyjának, hogy szívesen főbe lőném őt ha lenne egy pisztolyom.A barátságunk itt vége szakadt.
  Elmúlt kb.15 év.
  Nagy meglepetésemre és örömömre a kis srác – nagyfiú meglátogatott.Beszélgettünk sok mindenről. Nem kérdeztem,vártam türelmesen,hogy elmondja miért jött.Tudtam, komoly problémája lehet, hogy engem felkeresett,de boldog voltam, hogy megbízik bennem. Végül rászánta magát hirtelen nekem szegezve egy kérdést – mi a véleményed a homoszexualitással kapcsolatban?

  Eszembe jutottak saját szavaim, amit akkor az anyjának mondtam a fejbelövésével kapcsolatban.

 • mit is ir az oszovetseg/tora/talmud a homoszexrol ? agyon kell kovezni ! …….MOZES meg igy gondolta mert EGESZSEGES volt nem beteg

 • Jávorszky Mária
  2013 február 28
  3:57 de.
  hát, kétségtelen, hogy a maga hozzászólásainak fényében a maga anyjának nem kellett volna pisztolyhoz folyamodnia. elég lett volna a köldökzsinór alkalmazása, a maga nyakára tekerendőleg. már rég szabadult volna, és a világ jobb lett volna maga nélkül.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.