Nem értem…

2013 január 29 9:42 de.14 hozzászólás

Ma reggel hallgatom a híreket. Két hír azóta sem hagy nyugodni.

Az első: Erzsébet Program keretén belül Pályázati felhívást tettek közzé, hogy azok a dolgozók, akik közmunkából élnek (?), pályázhatnak üdülési támogatásért. Erre a hírre felkaptam a fejem. Azóta majd minden félórában meghallgattam a híreket, de többet nem esett erről szó. A neten viszont találtam egy blogot, amit érdemes elolvasni.

Forrás: Borsod online

Nem értem azokat az embereket, akik ezeket a pályázatokat kitalálják. Ők nem itt élnek? Kimennek egyáltalán az utcára, vagy csak az íróasztal túloldaláról szemlélik az életet? Van fogalmuk arról, hányan és hogy élnek közmunkából? Hogy sokuknak még az is gond, hogy a napi tejet-kenyeret megvegyék. Hogy gond a lakás–ha van–rezsijének a kifizetése, a gyerekek iskoláztatása. Rettegnek attól, hogy nehogy a patikába keljen menni gyógyszerért, mert nincs miből kifizetni. Sajnos egyre többen” élnek” – vegetálnak- így.

Ezért tartom nagyon álságos dolognak, hogy közzé mernek tenni ilyen felhívást! Sajnos ez nem vicc, nagyon is mai probléma. Mindezt 2013-ban Magyarországon, Európa közepén.

A második hír: A Magyar Nemzet birtokába került a Hallgatói Hálózat teljes belső levelezése.

A Haha képviselője a Klubrádió riporterének elmondta, hogy Amerikából kaptak anyagi támogatást, de ezt magánszemélyektől, közösségszervezőktől kapták, aki itt voltak Magyarországon és látták a munkájukat, ezért döntöttek úgy, hogy anyagilag segítik a diákszervezetet. Akik a pénzt adták, nem kötődnek egy párthoz sem, így a Hahások elfogadták a támogatást, de ezek után is folytatni fogják a tüntetéseket addig, amíg meg nem hallgatják őket és követeléseiket nem teljesítik.

Ez szép (lenne), de felmerül bennem és remélem sokakban az az egyszerű kérdés: hogy került a Magyar Nemzet birtokába a belső levelezés? Arra már nem is merek gondolni, hogy netán spicli van a csapatban! A teljes levelezéshez az egyszerű diák nem is nagyon tud hozzáférni, gondolom. Akkor meg adódik a feltevés, hogy csak a Haha vezetői között lehet a „tégla”.

Vajon ez is ugyanazon a módon került nyilvánosságra, mint annak idején az öszödi beszéd?

Gergely Beatrix

14 hozzászólás

  • Válasz a cikk kérdésére, a levelek a Facebookban találhatók. NEM kommentek, válaszokként hanem, van egy nyilvános web-oldala a Facebookon a HaHa-nak! Így került az MNO birtokába!
    Mindenki megtalálhatja.

  • Két hír.
    Az első hír kapcsán nyugodtan beszélhetünk cinizmusról. Ugyanis ez úgymond a közmunkások gyerekeinek szólna, de nem teljes ellátásról szól. Csak a szállást tartalmazná. Annak is mindössze egy részét Mivel lukszuszállókat lehet pályázni,ennek a kiírásnak a kereteiben. Minden kiegészítő szolgáltatás már fizetős.
    A cinizmuson túl beszélhetünk szemfényvesztésről, vagyis a vezír döngetné a mellét, miszerint ő adott lehetőséget, csak nem éltek vele.
    Gondoskodás fideSS módra!

    A másik hírhez sokat nem lehet hozzátenni. A konklúzió helytálló. Kérdés: ki, és miért? Avagy mennyiért?
    Lehet valakinek a hozzátartozója az emberke, avagy a párthűség fontosabb a jövőnél? Sok a megválaszolatlan kérdés, és kevés az információ. De szerintem, ha akarják, ki lehet szűrni ki volt a tettes.

  • trixi, van az a pénz, amiért egy hahásnak is korpásodik a haja. szerinted a höok, minden figyelmeztetés dacára, miért írta alá az alkut balog páterrel?
    vagy miért van akkora kuss a rezidensek körül?
    azon felül nem kell okvetlenül téglára gondolni.
    akad a kormány eszközei között a pénzen kívül más is, amit leginkább ipari kémkedésnek hívnak.
    a belső levelezés ma már nem papíralapú, és egy mail fiókot feltörni gyerekjáték.
    a cél szentesíti az eszközt. orbánéknak pedig elég piszkos céljaik vannak, és számtalan tisztességtelen eszközük.

  • Kerekes Sandor

    Ma delelott a Klubradioban az egykori adatvedelmi biztossal beszelgetett Bolgar Gyorgy errol a kerdesrol.
    Az adatvedelmi szakember felvazolta az ugy lehetseges jogi es gyakorlati hatteret es arra a kovetkeztetesre jutott, hogy az anyag atadasa, a levelezes barmelyik resztvevoje altal, legitimalja a kozlest es jogi aggalyokat kizar.
    A NOL.hu is foglalkozik az uggyel. Ebbol kiderul, hogy a HaHa tevekenysegeben semmi eltitkolnivalo nem volt es ezert azt nyilvanossagra hozni sem serelmes senkire nezve.
    Ebben az egeszben talan az a meglepo, hogy miert a Magyar Nemzet kapta meg es kozolte, valamint, hogy eszerint a HaHa vedtelen-e a kormanyparti sajto tamadasaival szemben.
    Nos, a HaHa nem erzi fenyegetve magat es renduletlenul szervezkedik celjai elereseert. A kozlesben semmi szegyelnivalo nem volt es valoszinuleg sokat hallunk meg a diakokrol, mielott sikerre viszik az ugyuket. A kormany menekul, es vedtelen a demokratikus eszkozokkel szemben, annalis inkabb, minthogy a vedhetetlent probalja vedelmezni alantas eszkozokkel. Ilyen egyebek kozott a sajto utjan elkovetett inszinuacio.

  • Nincs kenyer hat egyenek tortat. Ezek a gazemberek nem tudnak szamolni vagy inkabb nagyonis jol. Valyon melyik Orban cimbora fog meggazdagodni ebbol a szinlelt szegeny-tamogatasbol?

  • Az elsőt én sem értem, mert úgy cinikus, ahogy van.

    A másodikkal kapcsolatban viszont nem értem, hogy mit nem ért a cikkíró, Haha vagy HaHa teljesen mindegy mindkettő kap Amerikából is anyagi támogatást. Lehet, hogy összetévesztették a kettőt?:) Legalább ez is kiderült.

  • Minegy, ugyebar, hogy Moszkvabol jon az UKAZ, vagy Washingtonbol. A kiado ugyan az.

  • Dakota!………….Amerikából idejönnek uszitani a diákokat „Égjen a város”jelmondattal majd sunyin elsomfordálnak.Persze ezt már eljátszották 56-ban is.A cikk első részében nem emliti meg a szerző,hogy a Gyurcsányi-Bajnai uton jutottunk el idáig.Szétlopták az országot de ez még mindig kevés még a maradékot is ki kell facsarni.Kár vesztegetni rá aszót.Bármit is csinálnak uszitanak,fenyegetnek választást meg nem nyerhetnek.A nagy KMH-s szerzókről csak annyit,hogy „Bolond likból bolond szél fúj”.

  • Szomorú világba érkeztünk a huszonegyedik században. Nagyon sok a szegény, akiknek a közmunkán kívüli kilátásuk szinte nulla, pedig ennek is kellene minden nap és többször is.
    Vajon van e valamilyen kilátás? A szocializmusban mindenkinek volt munkája, megélhetése és jövőt építhetett magának. Most piacgazdaság van, kifosztva 3-4 millió ember és nincs olyan közgazdász, aki ezt föl tudná becsülni, hogy ezekkel mi lesz?

  • Az első hirt én is cinikusnak tartom.A közmunkások örülnek ha közmunkások lehetnek és máról holnapra élnek.Akkor hova menjenek üdülni.ez éppen olyan cinikus,hogy a nyugdijasok pályázhatnak az üdülésük támogatására,de ha megkapják akkor a listát is megkapják vele hogy csak hol használható fel.Érdemes megnézni.Lepusztult,önellátós helyek ill. a Balaton.szegény nyugdijas majd hogy éhen ne halljon sütni,főzni fog,meleg viz,gyógyviz közelbe elvétve és a Balaton is az idős embereknek jó!Felháboritó!A második kérdés olyan szövevényes,hogy még sokat kell utánna nézni hogy érdemben állás tudjak foglalni.

  • burkus ! 4:19 az pixynek..figyuzz jobban..igyal kevesebb sort wagner urral

  • Pixi!…………Majd az együtt 2014 csapat megoldja csak legyen elég kordon és rohamosztagos.

  • Közmunkásnak lenni becsület és dicsőség dolga! Hátha még üdülni is elmehetnek! Mi kell még?!
    A Ha-Ha-nak külföldi támogatást kapni nemzetárulás, Amerikában 3,2 milliárdért szavazatokat vásárolni, az pedig olyan nép-nemzeti dolog………….Vizitdijat fizetni, az nemzetárulás, ennek többszörösét az orvos zsebébe süllyeszteni, az olyan nép-nemzeti dolog……….A szegényeket, meg a jól teljesitőket kimélő tandij bevezetése, az nemzetárulás, a szegények kizárása a felsőoktatásból, az olyan nép-nemzeti dolog……..
    Modjátok, feleim! Én hülyültem meg?