Az ottawai magyar nagykövet szerint a Jobbik nem szélsőjobboldali párt

2013 február 4 12:25 de.64 hozzászólás

Pordány László, Magyarország ottawai nagykövete elmondta a kanadai SUN TV-nek, hogy a Jobbik nem szélsőjobboldali párt és hozzátette, hogy a jobbikosoknak nincs is nagyon közük a Magyar Gárdához. A tavaly készült interjúra véletlen bukkantam rá a YouTube-on, hiszen nem vagyok a kanadai bulvár tévé rendszeres nézője. De az elhangzottak annyira döbbenetesek, hogy így késve is érdemes foglalkozni a nagykövet szavaival.

Pordány László, az Orbán kormány ottawai nagykövete és a szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkező Kanadai Magyarok Országos Szövetségének  (KMOSz) egyik legnagyobb támogatója

A hét perces interjút Michael Coren készítette Pordánnyal és a beszélgetés alapja az volt, hogy Magyarországot azért támadja a nyugati, baloldali média, mert Orbán Viktor kormánya konzervatív és családbarát mer lenni. A kanadai műsorvezető szerint Orbán Viktor politikája bizonyára semmiben sem szélsőségesebb Margaret Thatcherétől, vagy Ronald Reaganétől. Pordány elmondta Corennek, hogy egy „összehangolt kampány folyik Magyarország ellen.”

„Azok a politikai erők, amelyek elleneznek bármit, ami konzervatív, ezúttal kissé megijedtek attól, hogy talán a magyar jobboldal választási sikere elterjedhet Európában és másutt”–mondta Pordány. Aztán hozzátette: „Volt nálunk ez az úgynevezett rendszerváltás–vagy politika átalakulás–vagy micsoda, több mint húsz évvel ezelőtt. De a kommunizmus még mindig jelen van.” Pordánynak ebben részben igaza is lehet. A Fidesz az egyetlen párt az Országgyűlésben, mely az ügynökakták nyilvánosságrahozatala ellen ágál. És – mint, ahogy tudjuk – a Fidesz törekedett a kommunista állambiztonság történetét feltáró levéltári anyag megsemmisítésére, mely elbukott kísérletet Pordány László és a fideszes kanadai magyarok alapvetően támogatták.

De az interjú igazán hajmeresztő részére akkor került sor, amikor Magyarország nagykövete a Jobbik védelmére kelt. Coren szerint miközben Orbán kormánya nem szélsőséges, a Jobbik viszont az. Erre Pordány nyomban helyreigazította a kanadai riportert. „Ez nem egy militáns szélsőjobb. Sőt, a ‘szélsőjobboldali’ jelző sem a legjobb kifejezés rájuk. Én inkább radikális jobboldalnak hívnám őket”–mondta Pordány, aki hozzátette, hogy azért a kormány mégsem ért velük egyet.

„Volt egyszer egy olyan kvázi-militáns szervezet, amely kapcsolatban állt ezzel az úgynevezett jobboldali párttal, de még ez a kapcsolat sem volt közvetlen”–mondta Pordány az úgynevezett jobboldali Jobbikról. „Ne felejtsük el, hogy ez egy parlamenti párt. Nem kell velük egyetérteni”–legitimizálta a nagykövet a Jobbik politikáját.

A nagykövet kacagva beszélt az antiszemitizmusról. Szerinte Magyarországhoz képest van sokkal antiszemitább ország Európában. Azt viszont tudjuk, hogy az ottawai magyar nagykövetségnek igencsak magas a tűrőképessége, ami az antiszemitizmust illeti. Például a Kanadai Magyar Hírlap cikke után határolódott el Pordány attól a torontói magyar nácitól, akinek zsidózó levelét hálásan megköszönte az ottawai nagykövetség.

Miután előkerült Pordány jobbikos interjúja, lapunk felkereste a nagykövetségen Oláh Lajos elsőbeosztottat. Megszerettük volna tudni, hogy a nagykövetség ma is osztja-e azt a nézetet, miszerint a Jobbik korrekt, nem szélsőjobboldali párt. De az Orbán kormány diplomatája nem válaszolt felkeresésünkre.

Pordány kanadai interjúja alátámasztja azt a gondolatot, miszerint a magyar jobboldal és szélsőjobboldal közti határ szinte teljesen eltűnt. A Fidesz egy-egy politikusa időnként csak elítéli az antiszemitizmust, de az igazság akkor derül ki, amikor egymás közt vannak.

64 hozzászólás

  • te jó ég! mi lenne itt, ha az orbán-kormány nem családbarát politikát folytatna? taigetosz, közgépes kivitelezéssel?
    ismeri ez a szerencsétlen pordány a konzervativizmus ideológiai és politikai jellemzőit? aligha.
    egyben igaza van: a jobbik valóban nem militáns. a militáns ugyanis harcoló, harcra képes. a jobbik azonban csak szájkaratéban jó, esze ágában sincs kenyéradó gazdájára – fidesz – támadni. jó kutya módjára csak ugat.
    persze, a gárda, meg a 64 vármegye, meg a betyársereg és a többi bohócegylet dehogy köthető a jobbikhoz, áh, ugyan, micsoda gazság ezt állítani!
    az pedig, hogy egy nagykövet KACAGVA beszél az antiszemitizmusról, az csak egy valamit bizonyít: a szellemi állapotával valami nagyon nincs rendben.persze, hogy vannak sokkal antiszemitább országok is, akkor mi van? az mentesít minket? persze, ez a szokásos fideszes másra mutogatás.

  • Így már elég világos minden, a kormány gondoskodik róla, hogy mindent alaposan elmaszatoljon Magyarországról bárhol a világban. A határainkon túl élő magyarok pedig személyes érzületük szerint vesznek részt a dologban.

  • Valszeg ez a pordány is egy volt MSZMP tag.
    A Nemzeti Pofátlanság Rendszerébe simán belefér az, hogy a Jobbik nem militarista és nem szélsőjobbos.
    A gárdájuk sem az övék, de akkor kié?
    És ki listázná a zsidókat?
    Azt is a Gyurcsány biztos.
    A csillagos eget is lehazudják a fidesznyik bolsik, minden gond nélkül.

  • de ha egy „osszehangolt kapmany folyik Orban ellen” Pordany ur, akkor ez miert nem eleg ok arra, hogy azonnal levaltsak ORbant? hat az isten szerelmere, ha a nyugat nem tamogatja Orbant, az a nyugat, akiktol gazdasagilag, politikailag, katonailag FUGGUNK, akkor nyilanvaloan a magyar nep azon a mezon vesztegel, miota megvalasztottak orbant, amelyik ugy szol, hogy jopar evre kimaradsz a dobasbol!!!!!???

  • a kereszteny, konzervativ, csaladbarat politika egeszen maskent nez ki Nemetorszagban, vagy mas civilizalt orszagban, mint Magyarorszagon, erre aztan igazan felesleges hivatkoznia…es tudjuk, hogy CSAK es KIZAROLAG azert domboritjak, hogy kiirthassak a szabad gondolkodast, a liberalizmust….haat ez nem fog nekik sikerulni, hamarabb kotnek utilaput orban talpara!

  • a JOBBIKOT, azért nevezik szélsöségesnek,mert uszit az uccân,az olrszâgban, a sajtóban, a demokracia ellen, az irâni fanatikus fundamentalistâk mellett,az par;amentban a zsidók listâzâsât javasolja,nem gondolom hogy csokolâdét vagy virâgot akar kûldeni a listân szereplöknek.

  • a MAGYAR HIRLAP, A KORMâNY ujsâgja nyiltan antiszemita,antidemokratikus pro-irâni, Zsoltika a BAYER
    a fö uszitó ott.

  • Szukits Rezső

    A zsidó, cigány és EU ellenesség ma jó árucikk a választók nagy tömege előtt. Lehangoló.

  • KOSSIK PÉTER

    MEGINT ELTŰNT AMIT ÍRTAM, DE HOVÁ???VÁLASZT KÉREK BUJKÁLÓ LEGÉNYEK TI OTT MÁR JÓL ÉLTEK S ONNAN USZÍTANI NEM SEMMI,ÉN IS ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ VAGYOK ÉN NEM EZEKTŐL A SENKIKTŐL FÉLEK A HÜLYE USZÍTHATÓ TÖMEGTŐL A HÜLYESÉG A LEGDRÁGÁBB BETEGSÉG,NOS AZT KÍVÁNOM ÖNÖKNEK, HOGY MIND ÉLJEN KANADÁBA MÍG MI ITT SZEGÉNYEN, DE EMELT FŐVEL,SE OROSZ,SE NÉMET,SE KÍNAI NE MONDJA MEG MIT TEGYEK,ÉS MIT EGYEK ÉS ELÉG A BALOLDAL LOPÁSI DEMOKRÁCIÁJÁBÓL IS,ÉS MINDEGYIKBŐL!MULTIKBÓL GAGYI KAJÁKBÓL,LEÉPÜLT EGÉSZSÉGÜGYBŐL,A FILLÉREZÉSBŐL HAZUG POLITIKÁKBÓL,POLITIKUSOKBÓL,ROMLOTT ERKÖLCSŰ EMBEREK ERKÖLCSI INTELMEIBŐL,RÁKOS BETEGEN ROTHADÓ NEMZETEMBŐL HA EZ AZ USZÍTHATÓ,HÜLYÍTHETŐ NÉP NEKEM MINT ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚNAK NEM LEHET TÁRSAM, BARÁTOM, KIK EZEK ÁRPÁD ÁRPÁD?TE TUDTAD EZT 67-ÉVESEN AMI ITT LÁTOK, HALLOK,ISZONYAT,ÉS TRAGIKOMÉDIA HA NEM ITT ÉLNÉK EZT EL SEM HINNÉM!!!!!PÁRTOK MINT A MAGYAR NEMESEK BANDÉRIUMOKBAN PÁRIZSI DÁRIDÓI UTÁN HAZAJÖTTEK ÉS EGYMÁS ELLEN PARASZTJAIKKAL HARCOLTAK A KONCÉRT MA MÁR PÁRTOKNAK HÍVJÁK A PARASZTOKKAL HARCOLTATÓKAT IGAZAM VAN BÁR NEKEM FELELNI DEHONESZTÁLÓ LEHET, RANGON ALULI UGYE???

  • Gömöri Kati

    Ez az interjú már tavaly is hajmeresztő volt és
    azóta a helyzet sokat romlott!Nem antiszemita a
    kormány,de ha a parlamentben zsidózik egy jobbikos
    képviselő haja szála sem görbül!Ha együtt avat Horthy
    teret Zuglóban a jobbik és a fidesz az is belefér a
    demokratikus keretekbe!!!!

  • Szukits Rezső
    2013 február 4
    8:11 de.
    Rezső!
    Hát még, ha megtoldják egy kis trianonozással, nagy-magyarországgal!
    Külhoni véreink már csak hab a tortán!

  • bár ez az írás a magyarország-rovaton belül jelent meg, úgy vélem, ez nem magyarország. ez csak a fidesz.

  • http://kanadaihirlap.com/2013/02/04/az-ottawai-magyar-nagykovet-szerint-a-jobbik-nem-szelsojobboldali-part/, ez igy igaz, nem szelsojobboldali-part hanem N A C I, NACI, naci es naci, part.

  • Kossik!
    Higgye el nem mindenkit lehet uszítani,főleg a normális
    embereket, akikből azért több van itthon….szerencsére!
    Igaza van kintről a jólétből könnyű(és alantas dolog!!!) uszítani ok nélkül félelmet kelteni,de nem sok sikerrel…. az egyik zsidó származású barátnőm elszörnyedve olvassa időnként ezeket a cikkeket…ő is tudja,hogy nem ez az igazság!
    Különben a JOBBIK valóban szélsőjobboldali párt,de a Gárdával nincs kapcsolata,több dologban igaza van az ország
    érdekét tekintve(pld.föld törvény),egyébként ellenzékben van és a kormánynak nem szövetségese!!!.(Több zsidó tagja van a FIDESZ kormánynak!!!)
    Természetesen a Gyöngyösi féle stb. kijelentésektől el kell határolódni,elítélni (megtörtént!!!),de legálisan vannak bent a parlamentben egyenlőre,mint más országokban
    is.
    Különben a nagykövetnek is van igazsága,neki nem az a dolga,hogy „hergeljen” és kint is vannak magyarok akik tárgyilagosan látják a helyzetet.

  • El tudom képzelni, hogy nem fog tetszeni, amit mondok. Kossuth és Petőfi is liberálisok voltak. de másképp, mint ahogy ezen a fórumon írók.(tisztelet a kivételnek) Nem biztos, hogy úgy kell ellenzékinek lenni, hogy csak azért is mindennek az ellenkezőjét kell tenni, mint Orbán vagy a Jobbik. Gyurcsány kezdett rájönni erre, de már későn. Egyébként, Kádár idejében több nemzeti kultúra volt, mint most. Volt Tenkes Kapitány, Rákóczi hadnagya stb filmek. Az iskolában rengeteg népdalt tanítottak. Volt Kodály, Bartók, állami népi együttes. stb. Azt se felejtsétek, hogy az egyik legnagyobb magyarság kutató Stein Aurél volt. Nem mások, hanem magatok szorítjátok ki magatokat.

  • Igaza is van neki !
    Merthogy a szélsőjobbosok még ( elvileg ) lehetnek úriemberek.
    Ezek azonban a legrohadtabb futballhuligánokból verbuválódtak össze egy vérnáci pre-gyilkos csőcselékké.

  • Felvilagosito

    Eddig is voltak (-) IQ hozzaszolok egy egy cikkhez. De ennyi egyszerre es egy helyen?
    Kicsit furcsa.

  • Mi furcsa ?
    A nácik olyanok mint a kilóméterkő : mindenhol ott vannak.
    Vagy fordítva hehe

  • Bodaszarcsinak

    az a targyilagos, hogy a kanadai magyar nagykovet vagy tetteti a hulyet, vagy tenyleg elferditi az igazsagot…

  • Lehet, hogy a kanadai tévéinterjú csak egy kísérlet volt, hogy meddig lehet elmenni. Az is lehet, hogy Pordány csak a saját véleményét mondta…

    Külföldön már mosdatják a Jobbikot

    ez terjed a facebookon…

  • Marcsi! Azért azt nem gondolja komolyan, hogy nincs összefüggése a Jobbiknak a Gárdával???? Ki alapította a Gárdát, ki adott neki életet?? Nem véletlenül egy Vona Gábor nevű fiatalember, aki a PÁRT támogatásával hozta létre, mint egyesület. Azután 2008-ban miért lépett ki 3 tag a Jobbikból??? ”

    2008. március 10-én kilépett a Jobbikból Kovács Dávid, a párt alapító elnöke, Nagy Ervin, a választmányi elnök és Fári Márton, a párt etikai bizottságának volt elnöke. Kilépésük okául a Magyar Gárdát jelölték meg, nyilatkozatuk szerint „a Jobbik szétválaszthatatlanul egybemosódott a Gárdával.”

    De ne vegyük ezeket figyelembe, tagadjuk le, tagadjuk meg a tényeket!!! Ön szerint a Magyar Gárdások egyébként kire fognak szavazni a választásokon? AZ MSZP-re, a DK-ra, az Együtt 2004-re vagy a kettéhullott LMP-re? Gyanítom, hogy 100%-os egyetértésben a Jobbikra, micsoda véletlen nem?! De tényleg nincs kapcsolat a két szervezet között…

  • Mi magyarok három dologra vagyunk alkalmatlanok: toleranciára, őszinteségre, és diplomáciára…

  • Felvinczy Károly

    Mielött a nácizástól még teljesen elvakulnának a rettegök: kinek ártott eddig a Gárda? soha még egy pofont sem adtak senkinek. De megjelenésükkel megvédtek néhány potenciális áldozatot vidéken, ahol a elszabadult a bünözés. A Jobbiknak pedig tényleg vannak jó kezdeményezései, persze ök a magyar nemzeti érdekeket képviselik, nem az itt jelenlévö idegenszívüekét. Tényleg az a benyomása az embernek, hogy folyik a lassú, de kitartó gyarmatosítás. ami magyar, már ´megvetendö, eldobandó, felejtendö. Jöjjön az új kultúra.

  • kertes attila

    Szélsőjobboldali pártnak azt tartom, amelyik eszméiben és akcióiban demokrácia ellenes (mint például volt a Nyilas Párt. Itt még a Jobbik nem tart, ahogyan a zsidók jogfosztását sem tűzte zászlajára, tehát antiszemita pártnak sem mondható (más kérdés, hogy tagjai nem állnak távol ettől). A Magyar Gárda mind személyileg, mind pedig nézeteit tekintve közel áll a Jobbikhoz (mint természetszerűleg a többi jobboldali mozgalom), de nem annak szervezete. A nagykövet radikális minősítése valóban találóbb a Jobbikra, amelyik azért egyre népszerűbb, mert tömegeket érintő, eddig szőnyeg alá söpört problémákat (mélyszegénység, közbiztonság, eladósodottság, stb.)vet fel. Minthogy ezeket a problémákat antidemokratikusan kívánja megoldani, a legjobb lenne, ha a demokratikus pártok megelőznék őket a megoldásban.
    Nem vagyok abban biztos, hogy a nagykövet úr is ezen gondolat mentén nyilatkozott, de az elhangzottakban igaza van. Persze szavainak nagyobb hitelt adhatott volna, ha említ olyan, Magyarországon elhangzott szélső jobboldali és antiszemita tettet, kijelentést, amelytől elhatárolja magát, mert így sajnos jobbra nyitott maradt.

    Kertes Attila

  • Bodának kár bármit is magyarázni…Ő a Dénesske női kiadása.
    Agyatlan szegény.

    Viszont a képen ez a Pordány úgy néz ki mint az a fajta náci akit a győztesek krematórium-takarításra rendeltek és ezért most megroggyant kissé.

  • Kedves HunCanada!A válaszával egyetértek!ez az aki a dolgokkal mint Boda Marcsi nincs tisztába és az üres frázisait csak puffogtatja!Annyira nincs köze a jobbiknak a gárdához hogy legtöbbször gárda mellényben ülnek a Parlamentben.A fidesznek is annyira nincs köze hozzájuk hogy a zászló anyájuk a fidesses Wittner Mária!akkor miről is beszélünk?Nyugodtan lehet mondani hogy a jobbik és a gárdája egy szélsősséges,náci!

  • ez a Pordany figura volt Ausztraliaban is, es itt is csak a nemzetgerinczu fasisztak fele vonzodott. Oh well, ilyen is van.

  • Felvinczy, kertel…

    az eppen nem kormanyzo partoknak igen, altalaban mindig nagyon jo otleteik vannak es igen altalaban nagy tomegeket erinto es az meg jo nagy barom, aki nem vette volna eszre, hogy addig mindig konnyebb igergetni, mig valojaban nem kell bizonyitani, ott es akkor aztan megall a tudomany, mert az igergeteshez nem kellenek tapasztalatok, iskolazottsag, szakertelem, CSAK HAZUGSAG, mert azt eszi a magyar, mint a mindenevok… a kormanyzashoz meg csak kellene valami hozzaertes…amugy felvinczy a garda nem rendorseg, nem az o dolguk a rend vedelme es masok ijesztgetese sem…ellenben be kene oket sorozni vagy masfel evre havi egy kimenovel oszt mindjart leszoknanak arrol, hogy folytonosan mas portajan sepregessenek…talan kezdjek a sajatjukkal!

  • Ravens

    ezert lett megvalasztva, ezert szimpatikus a fidesznek…csak fordul a kocka hamarosan…

  • Tüske Zsófia

    a mai hab a tortán az, hogy a jobbik az Európa Parlamentbe Morvai Krisztina helyett Gyöngyösy Mártont jelöli, a nem-szélsőjobboldali párt és Pordány nagyobb dícséretére.

  • Ravens Bruck
    2013 február 5
    9:01 de.

    Merrefelé kellett volna vonzódnia szerinted?

  • Tüske Zsófia
    2013 február 5
    2:48 du.

    Nocsak, végre egy jó hír, zsó fika:)

  • Kovács Éva
    2013 február 5
    8:36 de.

    Évike, nyugodj meg szépen, mert amikor így felzaklatod magad, még annyira sem lehet érteni, hogy miről próbálsz beszélni, mint amikor viszonylag nyugodt vagy:)

  • Dakota először is megkérem önt hogy ne tegezzen!Ugy tudom hogy nem adtam engedélyt önnek.Én egy szélsősséges,agytalan emberrel nem tegeződök.Másodszor nem tehetek róla ha önnek nincs mivel s igy nem tudja felfogni az általam leirtakat!Megkérem hogy a Boda és a Jávorszky félékkel vitatkozzon legyenszives,mert kb egyszinten vannak!Én nyugodt vagyok,ön nem ismer engem!

  • Garai-Édler Eszter

    És ez csak Kanada! Bele sem merek gondolni, hogy mit művelnek a magyar külképviseletek külföldön.

  • T. Kövi.

    Bajnainak olyasmije van, ami Orbánnak soha nem volt, van, vagy lesz: hitelessége.
    A Miniszterelnök úr egyszer azt mondotta volt a Gárdával kapcsolatban: ” kapnak két pofont, oszt hazamennek”.
    Tod, jókomám, egy korábban már bíróságilag betiltott csoport , amelyik nagy ívben tesz a meghozott bírósági ítéletre, az nem két pofon várományosa egy demokratikus országban, hanem hónapokra rúgó, letöltendő börtöné.
    Kiváncsi lennék, hogy mondjuk Ottawában hány percet tölthetnél az utcán SS egyenruhában..

  • Következményekkel járhat a Jobbikot mentegető interjú

    http://nol.hu/kulfold/kovetkezmenyekkel_jarhat_a_jobbikot_mentegeto_interju

  • T. falusi,
    falusi lévén talán nem tud róla: Bajnainak kizárólag az ukrán maffiában van hitelessége.

  • na=na. ez a ‘kizarolag ukran maffia’ megjegyzes talan nem allja meg a helyet. En sem ukran sem maffia nem vagyok, de gondolkodas nelkul egy tobbnyelvu technokrata moge allnek az alacsony szintu nacionalista populizmussal szemben. Es barataim otthon mind igy vannak. 2014 nem veszteseg lesz csak ‘ezeknek’, hanem ‘foldrenges’.

  • Kedves Margit.
    Nincs kapcsolatom az ukrán maffiával, ám született tamásságom mián tisztelette érdeklődöm: lehetne erre valami bizonyítékot is olvasni valahol, vagy csak a szokásos „homok a szélben”?
    Megkülönböztetett tisztelettel és elismeréssel a maffia-ügyekben (is) jártassága miatt: falusi

    Ps. Valóban, nehezen jut el hozzánk a faluba a hiteles információ.. A híreket hurcolászó kisbíró már régóta nem dobol, mert computer-programozó tanfolyamra jár, a könyveket meg az újságokat a háztömbmegbízott csak annak adja kölcsön, aki hetediziglen tudja igazolni, hogy a családjában mindenkinek volt a popsiján mongolfolt, (nem összetéveszteni a pörsenéssel) és legalább egy a felmenők közül látta a Csodaszarvast, amikor az kiugrott a turultojásból. Ezt az igazolást persze csak akkor fogadhatja el az illetékes, ha szerepel rajta az anya neve (három példányban) valamint a a válasz arra, hogy tartozik-e valamilyen vércsoportba, és ha igen, miért..
    Ez egy két és félmilliós faluban természetes. A napokban értesültünk pl arról, hogy megszünt a KGST és az Osztrák Magyar Monarchia.

  • Margit
    2013 február 8
    2:50 de.
    Ezt nyilván bizonyítani is tudod, mert ebből akár bajod is lehet!
    Nem jó így alaptalanul vagdalkozni, rágalmazni, mert akár a bugyid is rámehet cuncuska! 😀

  • Margit ön a hiteltelenségben ugy láttom nagyon járatos!Ugy láttom hogy a jobboldal küldötte.Ezt amit itt leir kérdezzem ön el is hiszi!elképesztő rágalom!Kedves Falusi hozzászólásával egyetértek!

  • Maaargit!

    Haat te nooormaaalis vaaaagy?:)

  • T. falusi, elnézést a falusi poénért…

    Bizonyíték van, nem kevés pl. Weltautó- ő volt a tulajdonosa, amikor a maffia lopott autóit ott „tisztították”, továbbá ukrán maffia-pénzmosás a Nemzeti Bankban – aminek a kamatát fizetik a magyar adófizetők (ezeknek a pénzeknek köszönhető, hogy úgy tűnt, stabilizálódik a gazdasági helyzet). Az ő idejében játszották át a magyar devizahitelesek megsegítésére a magyar bankoknak szánt uniós támogatást Ukrajnába, amiből aztán az ukrán hiteleseket mentették – erről még a magyarországi média is írogatott annó, és még sorolhatnám. A rendőrség is rendelkezik ezen bizonyítékokkal, de Bajnai egyelőre védett személy. Remélem, amikor a bűnbandát eltakarítják a hatalomból és annak árnyékából, a felelősségrevonás végre megtörténik. Sajnos, a magyar átlagpolgár mit sem sejt sem erről, sem sokminden másról… én is csak egy kapcsolatom révén TUDOM.
    Nincs jelentősége annak sem, hogy Ön mit hisz, de annak sem, hogy én mit tudok… úgyis a tények számítanak, és az igazság egyszer talán napvilágra kerül.

    A többieknek csak annyit, hogy indítson csak eljárást ellenem Bajnai, vagy valamelyik talpnyalója – várom 🙂

  • Kedves Margit,
    kegyednek teljesen igaza is van, es hagyatkozzon is mindig a megbizhato forrasaira.
    Igy aztan lehetoleg ne is oltassa be sem magat, sem csaladjat, mert az is csak az ukran es a judeo-plutokracia (P betunel, nehany sorral a pina utan) kezeben van, es a csodaszarvas liquidalasra lett kitalalva.

  • tISZTELT rAVENS bRUCK …mARGIT hol IRT JUDEO-PLUTOKRACIAROL ….ITT NEM….VAGY VAK VAGYOK ?

  • Gere Gábor

    Nem tudhatod, hogy a név mögött ki rejtőzik… lehet, hogy férfi. Cuncuska!

  • Margit
    2013 február 9
    7:32 du.

    Kedves Margit.

    Semmi gond a poénnal. Nagy tisztelője vagok a humornak is, szarkazmusnak is.
    Viszont legjobb tudomásom szerint a Weltauto egy német tulajdonban lévő üzletlánc, aminek a névhasználatért fizetnek azok az üzleti vállalkozók, akik ezt a nevet óhajtják használni.(franchise)
    Valóban, együkőnk véleménye sem fogja sem megváltoztatni, sem megrengetni a világot, és nem a mi gondolatainkkal fog világítani fáklyaként a látnok.
    Szeretek olvasgatni. „Mindenevő” vagyok, hát mindenféle oldalakra járok olvasgatni.
    Ma pl ebbe futottam bele.
    Elgondolkodtató…
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=190375

  • Margit

    en biztos nem pazarolnek magara egy penny perkoltseget sem…egy kis merget, azt sokkal inkabb…

  • Na most akkor a Nyilas Misi név mögött Bajnai rejtőzik, vagy egy talpnyalója? 🙂

  • Tüske Zsófia

    antifülkének: Pordány tanszékvezető volt Szegeden a szociban, ahogy a Jóhírű Raffay Ernő is ott dolgozott akkoriban. Gondolom, azt nem kell nagyon bizonygatni, hogy párttagság nélkül ez lehetetlen lett volna?

  • Lehet, hogy tegnap kicsit kemény voltam, de nem értem az önök irásaiban gyakran a jelenlegi Magyarország elleni gyülöletet. Nem tudom ki finanszirozza a Magyar Hirlapot , de teljesen ugyanaz a hangnem, mint a hazai balliberális posztkommunista sajtóban. A Népszabadság előfizetője vagyok és ugyanazt a gondolatvilágot kapom az önök lapjában is. Otthon a baloldal 57 év totális hatalom után /ebből 45 év idegen megszállás alatt/ kétségbe van esve és mindenképen vissza akarja szerezni a hatalmat 2014-ben.

  • Why are you asking for moderation? The press is free now worldvide. Am I right? The opinion is free for everybody.

  • Rasonyi ur ! a legtobb nyomtatott es internetes honlapot a HIRDETOK tartanak el , ok a finanszirozok . a new york times vasarnapi nyomtatott szama $ 6 , de a 3/4-e hirdetes

  • Pordány László csak az igazat mondta. Mi a probléma?
    Majd a magyar diplomácia dönti el, hogy marad vagy nem. Hozzá nem értő kontárok ebbe ne szóljanak bele!

  • Harun al Rasid , te ide is irogatsz ?

  • Vajd a Attila
    2013 február 16
    8:59 de.
    ide is, oda is…ahogy nekem tetszik. van valami ellenvetésed?
    jobb, ha beletörődsz, mert tenni ellene semmit sem tudsz 🙂

  • sőt, még írogatok a mai magyar irodalom c. folyóiratba, meg a tollal.hu-ra is. gondolkodom azon is, hogy kiadatok egy novelláskötetemet. most itt gyűjtöm rá a szponzorokat 🙂

  • Laszlo Rasonyi

    csak szolnek, a Nepszabadsag nem a baloldal lapja….

  • T.Hartmann

    haat epp ez a problema, hogy ki is a hozza nem erto kontar!?
    es ugyebar ezt nem on fogja megitelni!

  • A kanadai Magyar nagykovetnek teljesen igaza van amikor azt mondja, hogy a Jobbik nem egy szelsojobboldali part.
    Mai civilizalt nyugati szemszogbol a Jobbik egy rohadt fasiszta csurhe.

  • Tenyleg? :
    Had szóljak hozzá a véleményedhez :
    A fasiszták még úriembernek számítanak a nácikhoz képest.
    A fasiszta ( Mussilini féle ) államelmélet alapja a munkásság jogfosztása és a ” keresztény állam ” szükségessége, de akinek van ehhez gyomra az elég jól el tud lenni -viszonylag- ebben a ” korporatív ” államformában.
    Azért ” korporatív ” mert az Állam felügyel mindent , ő mondja meg a frankót és ossza a pénzt , megélhetést.

    A nemzetiszocializmusnak ehhez semmi köze nincs.
    Hitler világosan részletezi Mein Kampf-jában azt , hogy mire van szükség :

    1: Fajelmélet ( Árja német az uralkodó faj )
    2: Élettér-elmélet ( Az árjáknak joguk van ” élettérre ,az alárendelt fajok rovására, ami az előzőből fakad )
    3: Szociális demagógia.( Folyamatosan sulykolják a lakosságnak hogy mennyire jó nekik és egyre jobb lesz , a végső győzelem után.)

    Véleményem szerint azért terjedt el az a kifejezés hogy
    ” Hitleri fasizmus ” vagy a ” Német fasiszták ” mert a Nagy Honvédő Háború idején nem lehetett volna megmagyarázni a meglehetősen tudatlan orosz katonatömegeknek ezeket az államelméleti kérdéseket. Nem értették volna meg hogy a Hitleri Németország miért egy ” szocialista ” párt uralma alatt áll .
    Tehát elegendő volt egy rövid , csattanós , kellően gyűlölhető kifejezést alkalmazni a németekre : Fasiszták.
    És ez aztán elterjedt az egész Béketáborban.