Tiltakozó kampányt indítottunk Pordány László ottawai nagykövet kártékony cselekedetei ellen

2013 február 12 9:23 de.104 hozzászólás

HungarianEmbassy.ca címen új honlapot, angol nyelvű tiltakozó kampányt és petíciót indított a Kanadai Magyar Hírlap Pordány László, Magyarország ottawai nagykövet kártékony, kirekesztő cselekedetei és kijelentései ellen. A múlt héten a KMH találta meg azt a tavalyi SUN TV interjút Pordány Lászlóval, melyben nevetve legyintett a szerinte nem túlságosan lényeges magyarországi antiszemitizmusra és elmondta: a Jobbik tulajdonképpen nem szélsőjobboldali párt, a Magyar Gárdának pedig nem igazán van köze Vona Gábor pártjához. Cikkünk megjelenése után számos írás jelent meg a magyarországi médiában, közülük a legújabb publicisztika Dési András Nevető nagykövet c. cikke a szombati Népszabadságban.

Magyarország ottawai nagykövetsége. Látogasson el a hungarianembassy.ca-ra!

De itt korántsem csak arról van szó, hogy Pordány László nem gondolja szélsőjobboldalinak azt a pártot, amelynek egyik parlamenti képviselője tavaly decemberben a magyarországi zsidók faji alapú listázását követelte. A nagykövet 2011-es akkreditációja  óta Magyarország ottawai nagykövetsége nyiltan kirekesztő politikát folytatott olyan kanadai állampolgárok ellen, akik kritikával illették Orbán Viktor magyar miniszterelnök és kormánya működését, illetve a Fidesz-KDNP egy-egy intézkedése ellen merészkedtek tiltakozni. Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy Pordány László nagykövet „nemzetellenes erőknek” titulált kanadai állampolgárokat Montreálban, Ottawában, Torontóban és Vancouverben.

Lehet, hogy Magyarországon ez normális és elfogadható magatartás egy közszolgáltól. Sőt, tudjuk, hogy Pordány László harcias beszéde  és egyéb kijelentései  szemrebbenést sem okoztak Magyarország Külügyminisztériumában, hiszen mind az ominózus „nemzetellenes” beszédére, mind pedig jobbikos interjújára a tavalyi év első felében került sor, számtalanszor írtunk komoly fenntartásainkról, a nagykövetséghez intézett leveleink pedig válasz nélkül maradtak.

Éppen ezért folyamodunk egy angol nyelvű tiltakozó kampányhoz, melynek első államosa az aláírásgyűjtés. A következőkben pedig az ottawai nagykövetség partnereihez, azaz: a kanadai külügyminiszériumhoz, illetve az állampolgársági és bevándorlási miniszteriumhoz, az Európai Unió ottawai delegációjához, valamint az európai uniós nagykövetségekhez is elküldjük anyagainkat. Kampányunkkal szeretnénk meggyőzni Magyarország Külügyminisztériumát, hogy az ottawai nagykövet eddigi tevékenysége rendkívül kártékonyan hat a Kanada és Magyarország közti kétoldalú kapcsolatokra. Másrészt pedig azt is nyilvánvalóvá tesszük, hogy diplomáciai következmények nélkül Kanadába nem importálhatja a magyar jobboldal – az ottawai nagykövetségén keresztül –  kirekesztő politikáját.

Ammennyiben egyetért kampányunkkal, kérjük, írja alá petíciónkat!

104 hozzászólás

  • felnek a komcsik a beigert pertol . hajra magyar nagykovetseg !

  • hiszen csikagoban is kirugtak oket a MAV perben , joggal van teli a gatyajuk

  • nemcsak a nagykovet nevet , millionyi magyar nevet rajtatok

  • imadom ezt a lapot , minden nap megnevettet

  • burkus laci, te nem vagy normális, ami a fiúk által tönkretett magyar egészségügyi rendszer és orvosság elvonás miatt állandósult. Remélem sok kebelbarátoddal találkoztál a Békameneten. Mennyi is a napidiíjj a békáknak?

  • Kopácsi Judith

    burkus, azért én megvárnám a végét a dolgoknak, mert nem biztos, hogy te fogsz nevetni.

  • kedves eva..en mar csikago miatt kirohogtelek titeket

  • MAV per csikagoban…/volt…pofara ese lett belole a FELPERESNEK

  • GY I BOgNAR JUNIOR…mi itt floridaban jol elvagyunk…gyere ide kapc egy bumburgert ingyen

  • burkus laci
    2013 február 12
    10:24 de

    Valami haszna azért mégiscsak van a szellemi fogyatékosságnak..

  • Göllner András

    Orbán Viktor és pártjának kanadai nagykövete, Orbán Viktor és pártjának külügyminisztériuma, Orbán Viktor és pártjának közszolgái egy dologról feledkeztek csak meg: A demokratikus közszolgálatok középpontjában nem egy uralkodó párt hanem a közösség áll. Az Atlanti Szövetséghez tartozó országok diplomáciai kirendeltségeinek nem az a dolguk, hogy a hazájuk kormányával versenyző politikai pártok ellen lejárató hadjáratokat folytassanak külföldön. Kanada magyarországi nagyköveteinek nem az a dolga hogy a magyarországon élő kanadaiakat, akik történetesen nem a jelenlegi kanadai kormány oldalán állnak, lejárassa, kirekessze. Ha kanada bár melyik nagykövete ilyen tevékenységekkel töltené idejét, úgy repülne a posztjáról mint a sicc. Ahelyett hogy kirepintené az ilyen fajta közszolgákat a helyükről, az Orbán kormány díjjazza azt a magatartást, mely szembe menetel az Atlanti Szövetség közszolgálati, diplomáciai tradícióival. A magyar kormány, és kanadai nagykövete, Pordány László, hátat fordítottak azoknak az elementáris értékeknek amelyek az Atlanti Szövetség gerincét alkotják. A Kanadai Magyar Hírlap, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta közösen harcol e gerincferdülés ellen. Minden tisztességes demokratának, politikai pártpreferencia nélkül az lenne a dolga, hogy ki álljon az Atlanti Szövetség tagállamai által tiszteletben tartott közös értkek mellett, és aláírásával a józan ész útjára terelje Magyarorság megtévedt politikai vezetőit. Mint a Kanadai Magyar Demokratikus Charta nemzetközi szóvívője, ez úton kérem a KMH minden olvasóját, hogy támogassák aláírásukkal a nemes kezdeményezést.

  • Göllner András. Végre egy értelmes, jól megfogalmazott, minden szavában igaz hozzászólás egy intelligens embertől. Köszönjük.

  • Nem csak az a probléma, ami a közvetlen hatása a dolognak. A baj hosszútávú. Évek, évtizedek munkáját, kivívott tiszteletét tesz tönkre, és ugyanannyi időbe telik majd újraépíteni.
    Ez az okozott kár sokkal nagyobb, mint a szavai közvetlen hatása.
    Sajnos a kis falusi suttyó gyerek ott a parlamentben nem képes felfogni a dolgot. Sűrű nyelvcsapások közepette kapirgál a gyógyszere után, és kvaterkázik a szélsőjobbal. A nagykövet mindössze ezt a hivatalos kormánypolitikát képviseli.

  • Nagyon jól ismerem Pordány Lászlót, Szegeden élt ő sokáig, és főiskolai tanár volt – a 80-as évek legvégéig szépen kussolt, mint annyi más későbbi „hős”. Volt benne némi pökhendiség amikor 90-ben megragadta az alkalmat és az MDF színeiben politizálni kezdett, ő volt a szegedi MDF elnöke.
    Később volt ő nagykövet Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Afrikában is, és persze fidesz csicska lett, mint annyi más jobboldali köpönyegforgató.

    És hát persze idomul, formálódik, a fidesznél, Orbánnál nincs kecmec, nála hódolni kell – ő csak a hazai ukázt hajtja végre.

    Minden ellenkező híreszteléssel szemben: a fidesz és a jobbik gyönyörű szimbiózisban van.
    A jobbik mondja ki a kimondandókat (cigányellenesség, antiszemita mocsok), a fidesz a szemét forgatja mint Tartuffe – szépen összedolgoznak a magyarországi szélsőséges elemeket kielégítve – a szavazataikat megőrizve, mert ez a lényeg.
    Most hirtelen nem tudom, hány éves a Pordány – nekem 20 éve öregnek látszott, de lehet, én voltam fiatal – úgy látom, szellemileg hanyatlik.

    Egy abszolút demokratikus országban ilyeneket beszélni, a lehetetlent védeni nagyon nem okos dolog.

    Orbán nem fogja visszahívni, hiszen makacs és elmebeteg.
    Majd azt mondja, a magyarokat támadja a petíció.

    De nem kell már sokat várni – jövőre elzavarjuk ezt a demokráciát lebontó szégyenletes maffiát, akkor Pordány is repül, mint a győzelmi zászló.

  • burkus laci, te tényleg gyengeelméjű vagy, ezt már a tegnap is megállapítottam. Magyarul nem tudsz, és hihetetlenül igénytelenül fogalmazol (vajon mi késztet kommentelésre?)

    Semmi röhögni való nincs azon, hogy Magyarországnak méltatlan kanadai nagykövete van.

    És akkor próbáld meg elképzelni, mi milyen vidámak leszünk (még pezsgőt is bontunk) – 14 hónap múlva, amikor elzavarjuk az országot tönkretevő, tolvaj és hazug Orbán kormányt, a sleppjét, a nagyköveteit. És a többit.

  • Bakos Róbert Miskolcról

    ÁDÁM ! Te vagy hülye vagy, vagy zsidó, vagy nincs banki tartozásod. Már miért ne lehetne létjogosultsága a Jobbiknak, TE BAROMARCÚ ! Meg milyen aláírásokat gyűjtögetsz ??? Mi innét Magyarországról csak RÖHÖGÜNK RAJTATOK !!! ÉS MÉG TI AKARTOK SZAVAZATAITOKKAL BELESZÓLNI A VÁLASZTÁSOKBA ??? Tudod Te egyáltalán hány Ft-ba kerül a kenyér ? Tudod hány ember lett öngyilkos a devizahitelek miatt ??? (Egyébként 3.000 fő körül). A JOBBIK AZ EGYETLEN KIÚT, B@SZAD MEG !!! Nézd már meg kiket ócsárolsz, regisztrálj a Facebookra és csodálkozz, mennyire vannak képben a magyarországi magyarok. TE HÜLYE VAGY ÉS OKOSKODSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bakos Róbert Miskolcról

    Burkus Laci ne add fel, Te vagy a legnormálisabb ebben az újságíró bagázsban.

  • burkus, mikor fogja már fel, hogy annyit ér a nyálverése, mint tavalyi naptáron a légypiszok?
    maga nem írja alá, na és? ki nem …ja le?
    futottak még kategória, kisfiam.

  • Bakos Róbert Miskolcról
    „Te vagy hülye vagy, vagy zsidó,…”…komoly érv!
    a nemi aktusra való felszólítása pedig – mivel felszólító mód – nyelvtanilag nem helyes.
    tájékoztatom, a házőrző, akinek éppen benyalint, nem újságíró, sőt, normálisnak is csak erős túlzással tekinthető.
    egy floridáig szaladt ostoba paraszt, semmi több.

  • Bakos Robert: Magyarországon azok, akik azt hiszik, hogy a távolság és földrajzi hely akármit is számít abban, hogy bármilyen információt elérhessen valaki, az primitív, ostoba, tudatlan soviniszta és a te esetedben egy anti-szemita lény, akire az ember szó nem illik. A náci Jobbik párt viszont tárt karokkal vár. Mi pedig a bíróságon látunk téged hamarosan. Magyarország lezüllött, te pedig a pöcegödör legalján vagy.
    Valóban baj van Magyarországon az oktatási rendszerrel, mert a rasszista csűrhét és aljas gazembereket nem rúgják ki az iskolából, a Fidesz/KDNP/Jobbik pártokra kellenek, hogy legalább el tudják olvasni a viktor nemzeti inzultációit és a Jobbik fasiszta propagandaját.

  • Bakos Róbert Miskolcról! Ne legyen kiváncsi arra, hogy ha a jobbik lenne hatalmon akkor vajon hány ember halna meg, így vagy úgy! A magyarországi magyarok döntő többsége egyébként nincs képben semmivel.. ahogy Bakos Róbert példája is mutatja!

  • Úgy látszik itt nem lehet moderálni. Nem is baj talán, mert íme itt látható egy vérbeli jobbikos – egy ősbunkó, egy faragatlan tahó.

    Ilyenekből áll az egész brancs. Ha nem cigányozna és nem zsidózna nulla százalékon állna, mert az ilyen Bakos róbertek Miskolcról csak ennyit tudnak, na meg baszdmegelni.

    Nos, régi panasza Vonáéknak, hogy messze elkerülik a pártot az értelmiségiek. Anélkül meg nehéz lesz újra labdába rúgni – én meg megnyugtatom a kanadai magyarokat, hogy ezek a robi félék hálistennek nincsenek olyan sokan – sokkal több a tisztességes ember!

    Lám, a bunkóknak is van hasznuk.

    Be tudnánk mi mutatni, miféle az a nácipárt – ilyen kommentelők nélkül?

  • ombre
    2013 február 12
    1:57 du.
    Ossi!
    Ilyeneknek is kell lenniük, h lássák mi a különbség közöttünk!
    Vagyunk mi normálisak, – és vannak ők! 🙂

  • Ille István
    2013 február 12
    1:27 du.
    István!
    Normális ő – a maga módján!
    Az abnormális is az! 🙂

  • Oszi

    naigen, de mivan, ha a sok tisztesseges gyava, a keves faragatlan taho viszont batran fenyegetodzik, hangoskodik, fegyverkezik?

  • Misi, a gyáva talán nem tüntet, talán nem mondja meg a közvéleménykutatóknak, hogy kire szavazna (ezért néz úgy ki, hogy még mindig az országrontó fidesz vezet), de elmegy szavazni jövőre, és eldönti a kérdést.

    Akkor ezek a robik, meg marcsik meg dénesek szépen eltűnnek innen is, mert iszonyú dühösek lesznek.

    És mi persze tisztességes emberek vagyunk, de nem szentek, ennélfogva jókat derülünk rajtuk, mert a káröröm, ha nem is a legszebb, de elégé szórakoztató öröm…:-))

  • Gábor, igen, erre, de csakis erre jók. Amúgy nem partnerek, beszélgetni se lehet velük, megértetni a legegyszerűbb dolgokat is lehetetlen, de épp ezért jó alanyok a fidesz vagy a jobbik szemében: gyúrhatóak, mindent elhisznek, sőt el is akarnak hinni, a hazugság úgy kell nekik, mint egy falat kenyér – ha egyszer véletlenül Orbán igazat mondana és nem hencegne eszelősen, akkor kétségbeesnének: nekik ez kell.

    Le merem fogadni, hogy a robinak fogalma sincs róla, ki a Pordány Laci.
    De már előre vidámkodik, hogy a petíciómnak nem lesz eredménye.

    Bizonyos értelemben a Pordány ugyanaz, mint itt a robi, a marcsi, a dénes stb.

    Tükröt mutat a kanadaiaknak, milyen ma a magyar politika. Milyen az a párt, az a kormány, amelyik ide küldte.
    Ha tisztességes ember lenne (valaha azt hittük, az), akkor még azt is hihetné a távoli demokratikus ország, hogy akik küldték, azok is tisztességesek…

  • nemtom Oszi,

    en nem latom ilyen optimistan a kovetkezo szavazast es nyilvan nem azert, mert ketseg ferhet ahhoz, hogy tobben vannak az orbant levaltani akarok, nade vajon demokratikus valasztasokra szamithatunk?

  • Erdekes ez az iras! Teljesen olyan (igy, egyben olvasva), mintha egy szemely irta volna, max. ketto, ami nem is lehetetlen.Kiderul, hogy ombre,pl. CA. estleg meg ketten irnak itt azonkivul.
    Mirol is ir ez a harom szemely? Arrol, hogy Pordany vegzi a munkajat es ebbe beletartozik az orszag vedelme.
    Jol is neznenk ki, ha meg O is tamadna.Az amerikai kovet
    is Pesten(vagy barhol) kiall a kormanyaert, nepeert(helyesen), csakhogy O tovabbmegy, mert kovetelodzik es fenyeget is ha kell. Ez, gondolom az itt iroknak megfelel
    Csak ket jobbkezes beirast lato, esa csak egyszer vannak ciganyok, zsidok emlitve, viszont a balkezesek mast sem irnak, mint antiszemita, rasszista es egyebb nyalanksagokat. Most meg nem nehez utanna nezni ennek.
    Nem tul sok a beiras.
    Kar, hogy sose tudjuk meg, hogy hany alairot sikerul osszeszedni, mivel ide lehet irni akkora szamot is, mintha fel Canada alairta volna. Gollner Charta-jat is sikeresnek tuntetik fel.
    Valoban szanalmas ez a kuszkodes. Amit az ismeroseim (Canadabol) irnak, bizony nagyon kicsi ezeknek a szanalmas ugralasoknak a tamogatoja. Mo.-bol senkit sem tudok, aki tamogatna az ilyen megnyilvanulasokat.
    Meg Botka (Szeged polgarmestere, szemelyes ismerosom,meg a regi idokbol) is azt mondja, hogy tobb kart csinalnak a baloldalnak ezek a lapok, mint a fidesz.
    Erdemes lenne ezen elgondolkodni!!!

  • Christopher Adam

    Kedves Jimbo,

    Mi nem Botkától vesszük az utasitásokat, sem pedig az MSZP-től úgy általában. Azt viszont értem, hogy a szociknak nem mindig tetszik annyira amikor civilek kezdeményeznek, különösen amikor nem valamilyen pártalapitványtól, vagy MSZP-s politikusok jóindulatától függnek.

    Sokat változott a világ…

  • Jimbo! Az ország védelme (képviselete inkább) nem abból áll, hogy egy TV-ben beleröhög és belehazudik az éppen aktuális nagykövet a riporter és a nézők arcába. Az nem ország védelem, ez csak max kormány védelem -ahogy Freud-i elszólásában, (elírásban) is kinyílvánította -Jimbó Úr. Az aláírókat pedig megtekintheti a honlapon. Azt meg tessék már megérteni, hogy nem mindenki a pártpolitikai sémák szerint gondolkodik. Kit érdekel mit mond Botka, vagy az MSZP, vagy bármelyik párt!!!?

  • CA!
    Valahogy, el is hiszem, hogy nem Botkatol, vagy mas MSZP-s helyrol jon az utasitas(ami, ugye, azert jon), de akkor marad a Fidesz. Mert amit itt Onok csinalnak, az csak elforditja az embereket a baloldaltol. Ez lehet egy jo trukk a jobboldal reszerol.
    De hat ezt sosem tudjuk meg. Igaz??? Chris??

  • Huncanada!
    Kezdenem is hinni, hogy az itt irokat nem erdeklik, hogy
    ki, mit mond (ahogy On irja), de akkor mi erdekli Onoket?
    Mert, egyszeruen nem derul ki akar melyik irast olvassuk is(azonkivul, hogy Orbant el kell tavolitani). Mit akarnak Onok, tulajdonkeppen???Tudjak???
    Az Orban uldozes ket honappal a hivatalba lepese utan, megkezdodott. Honnan tudtak Onok, mar akkor, hogy mit
    kell tenni???Most tudjak, hogy az ures kasszabol nemigen lehet semmit kivenni(utalva, ha netalan bekerulne a bloldal kormanyozni). Hat ez akkor is igazsag volt.
    Hogy kepesek ennyire nyiltan nyusziteni a hatalomert, mert konc a mar nincs.

  • Jimbo, a véletlen és szegediségem úgy hozta, hogy nem csak Pordány, de Botka László is ismerősöm (mint még nagyon sok szegedinek).

    A lap szerkesztője egy személy, és ombre is egy személy, egy egészen másik személy.

    De tudom, honnan a félreértés. az én elütésemből:

    „De már előre vidámkodik, hogy a petíciómnak nem lesz eredménye.” -ezt írtam. Beütöttem egy felesleges em betűt, a mondat helyesen így hangzik:

    „De már előre vidámkodik, hogy a petíciónak nem lesz eredménye.”

    Botka nem igen ér rá különböző online oldalakkal foglalkozni. Elég gond neki egy várost jól elvezetni akkor, amikor a fideszes és jobbikos képviselők (egy jobbikos van) többségben vannak, és tönkre akarják tenni a várost, azzal a céllal, hogy Botkát tönkretegyék. Emellett ő az mszp választmányának az elnöke, s mint ilyen óriási tekintélynek örvend – továbbá az ellenzéki összefogás híve.

    „Amit az ismeroseim (Canadabol) irnak, bizony nagyon kicsi ezeknek a szanalmas ugralasoknak a tamogatoja. Mo.-bol senkit sem tudok, aki tamogatna az ilyen megnyilvanulasokat.”

    Amit te nem tudsz, az azért még létezhet..:-)

  • De egy undorító szar alak ez a burkusakárki.

  • Egy ujabb rohadtnáci..a bakos akárki..hogy rohadna meg a hokkedliján amin ülve mocskolódik.

  • Misi, sajnos benne van a pakliban. A regisztrációs törvényt az alkotmánybíróság elmeszelte, ezt egyértelműen választási csalásra találták ki, és nincs kétségem, hogy rettentően törik a fejüket valamilyen simlin, hogy mindenképpen maradjanak, hiszen Orbán már egyszer belezakkant egy vereségbe, egy másik kikészítené, gumiszoba lenne a vége – a sok tolvaj maffiózó meg fél a felelősségre vonástól, tehát foggal körömmel ragaszkodni fognak, a külföldön és a határon túl élők lesznek a legfőbb célpont (ott csalás is lehetséges, mert ki ellenőrzi?)

    Nehéz lesz.

    De jó-e, ha eleve pesszimistán állunk hozzá? Ha hagyjuk, hogy ilyen alakok röhögjenek rajtunk, az ellenzéken a szegényeken, a megnyomorítottakon, mint Pordány?

    Nem jó.

    Össze kell fogni, minden tisztességes ember számít, ti is, a becsületes amerikai magyarok is – mert még 4 évet nem bírna ki az ország, hisz már minden tönkre ment.

  • Geyza, lehet, hogy nem is magyar. Talán cseh (a burkus a régi nyelvünkben csehet jelent).

  • ez a szemet szarcsimbok

    csak be akarja feketiteni a Botkat, mert egy velejeig aljas nacigyoker…persze sok szemet van az MSZP-ben, mint ahogy mindenhol, de kivetelesen Botka egy tisztesseges ember, akinek koszonhetoen meg valtozhat a baloldal megitelese

  • Nem túl korai ez a kampány? Különben is a 30000 kanadai magyar közül hányan fogják aláirni? 100-an,200-an?Százalékban ez olyan kevés,hogy meghirdetni sem volt érdemes.Egy nagy blama lesz az egész.

  • Jimbo! Ennek a lapnak volt előzőleg egy jelmondata: Demokrácia, Szabadság, Igazságosság. Nos én a magam nevében ezen értékrendeket mindenképpen követem. Amelyik párt ehhez a legközelebb áll, azt még támogatom is. Jelenleg a Fidesz -amely országunk, népünk, nemzetünket irányítja- az ettől az értékektől messze, nagyon messze került. Nem hiszi el, de én még 2002-ben a Fideszre akartam szavazni, de az utolsó hetekben úgy elszúrták az arrogáns, pökhendi viselkedésükkel az egész kampányukat, hogy tulajdonképpen ez is a vesztüket jelentette akkor. Azóta az arrogancia és a pökhendiség kiszélesedett az ocsmányság, az emberek hülyének nézése a lopás-csalás-hazugság elemeire is. Én ezt nem támogatom, ez nem keresztényi kormányzás, ráadásul az országunkat tovább csúsztatja a lejtőn -nem feltétlenül csak gazdaságilag, hanem morálisan is ami szintén veszélyes.

    Tehát nem nyíltan a „hatalomért” nyüszít az aki Orbánék ellen fel mer szólalni, hanem az igazságtalanságok okán igen is hangot kell adni, meg kell világítani azokat a dolgokat amik nem helyén valóak az egyetemes magyarság, Magyarország fejlődését tekintve.

    Most, hogy Orbán azt mondta, hogy kell az EU nekünk, hiszen nyertesei vagyunk az EU-nak. Illetve jobb az EU-n belül kereskedni, mint kívül így ezzel nincs most senkinek baja. Tavaly amikor kikelt Brüsszel ellen a Viktor akkor EU-s zászlók égtek, mindenki azt akarta hogy Magyarország lépjen ki az EU-ból. EU ellenes lett a hangulat. Most bezzeg, hogy a nagyvezér válltoztatott a mondókáján, most nincs ilyen gondja az Zembereknek. Azt vegyék észre, hogy dróton ráncigálják magukat! Önök úgy táncolnak ahogy a jelenlegi hatalom éppen fütyül! Na és, hogy fütyül ez az amatőr fütty „zenekar”? Ahogy érdekük, kényük-kedvük éppen jónak tartja.

  • Ombre!
    Koszi a (ki)magyarazatert,de elkesett. Maskor is voltak mar felrecsuszott kijelentesek. Nincs is jelentosege.
    Huncanada!
    Koszonom, hogy bemutatta, hogy lehet tisztessegesen is ertekezni,megha nem is ertunk egyet. Kar,nagyon nagykar, hogy a vegen (az utolso sorokban)elrontja(no nem teljesen) ezt a benyomast.Es meg nagyobb kar, hogy kicsit
    fentebb gay-za, egyenesen lerombolja az On gondolatait.
    Tudom, hogy On nem felelos(?) azert amit masok(?)irnak.
    Nem is akarom a szemerevetni,csak mondom.
    Csak tajekoztatas vegett mondom: engem nem rangat se droton, se mafzagon senki. Amit ide irok az az en szemelyes, minden kotodottseg nelkuli VELEMENY, amihez(allitolag) jogom van.
    Mivel, ugy tunik,hogy Onnel lehet tisztessegesen ertekezni, megkerdeznem Ontol, amit mar tobbszor is kerdeztem, de UGYES elhallgatas volt az eredmeny:hogy lehet,hogy az itt irogato,tarsasag(balkezesek) ket honappal az Orban kormany hivatalba lepese utan elkezdtek a hajszat ellene es a mai napig semmit nem valtozott a szoveg. Ezt sehogy sem tudom megerteni,csak velemenyt tudok kialakitani rola. Azt hiszem, hogy bizvast mondhatom, hogy olyan kormany(sot kiraly sem) volt meg a foldon, amelyik csak rosszat tett. Ez, akarhogy nezzuk is keptelenseg. Olyan volt/van, hogy minden igyekezetet negativan tuntetnek fel(pl.rezsi csokkentes, stb.). Itt, meg kulonosen jeleskednek az ilyenszeru megnyilvanulasban.
    Remelem, vegre kapok Ontol valaszt erre vonatkozolag.
    Mastol mar hiabavarom. Udv. JIMBO

  • Nyilas!
    Ezt nem mondanad Szegeden, mert jol valagbarugas lenne a vege.Egyebbkent kosznom a MEGTISZTELO cimkeidet.

  • Emlékeztek még a szenzációs filmre,
    az ORDÍTÓ EGÉR -re..?
    Ez ma is aktuális….

  • Lélfai Szilárd

    Kedves Főszerkesztő Elvtárs!

    Sajnálatos, hogy információikat a Népszabadságból és Ron Werbertől szerzik, és ennek alapján, elvtársiasságból, (kommunista internacionalizmust is mondhatnék), nem szégyellik, sőt büszkén hirdetik is, hogy lejárató kampányt indítanak Magyarország ellen! Az EU parlamentben Magyarország elítélése mellett szavazó MSZP-s politikusokhoz hasonlóak Önök, azok is a saját hazugságaikat védték.
    Magyarországon nincs tényleges antiszemitizmus, még a szélsőségesek sem általában a zsidók ellen vannak, hanem a zsidó származású, népellenes személyek ellen, például R.W. tevékenysége miatt. Ezek a kártékony személyek nem a tevékenységük kritikájaként értékelik az ellenük történő reakciókat, hanem jönnek a „zsidó kártya” kijátszásával!
    Érdekes lenne egy olyan történelmi esszé, vagy tanulmány, mely az európai pogromokról szólna, a különböző, ma hangadó országok történelmi antiszemitizmusáról, igaz ez nem illene bele a „magyarok bűnös nemzet” sablonba!
    A rasszizmussal hasonló a helyzet! Ha a szocialista-liberális elvtársak nem szoktatták volna rá a cigányokat a segélyekből élésre, ma nem lenne „cigánykérdés” sem! Egy statisztika szerint a roma férfiak 25%-a volt „segélyes” 2002-ben, 2010-ben 75%! Nyomdász voltam, nagyon sok munkásom volt cigány származású, szinte mindegyikük becsületesen dolgozott, a „linkeket” ők is elítélték, sőt maguk kérték, hogy küldjem el az oda nem valókat. Persze Osztolykán Ágnes egyoldalú információi alapján érdekesebb, cikkek írhatók!
    Kanada ékes bizonyítékát adta óriásplakátok formájában, hogy eleddig a világ egyetlen demokratikus országa sem volt képes liberális eszközökkel integrálni a cigányság törvényen kívüli részét. Ők sem.
    A franciák már rájöttek, az angolok is csak kínlódnak az „utazókkal”, de említhetem az olaszokat is!
    Mi erről az Önök véleménye?
    Vagy ez sem illik bele a Népszavás-Népszabadságos filingbe?
    Üdvözlettel: Lélfai Szilárd

  • Burkus Lacin már mutatkoznak a tünetek!Bakos Róbert Miskolceól önnek kellenne tudni ha valódi a megjelölés,hogy milyen szegénység van Borsodban!Szégyelje magát hogy asszisztál egy beteg embernek!

  • Mi a mostani kormàny tàmogatoi itt tiltakozunk véleményünkkel az egyoldalu és sokszor hazug cikkek,valamint iroik ellen.

  • http://www.magyarhirlap.hu/f-v-koponyege nem all jol a kanadai magyar hirlapon

  • Oszi

    dehogy gondolom, hogy hagyjuk….az, hogy latjuk, ezek nem tisztessegesek, nem pesszimizmus, hanem real es csupan megfelelo valaszokkal kell keszulni…ismersz, en mar a szabadsag-terre is langszoroval mentem volna es adtam volna az uszitott focihulliganoknak….a fereg nem tudja megszolitani a rendes embereket, haat bunozokkel fog ossze es uszitja a joerzesu emberekre…elkepeszto!

  • Bélvaikám mit elvtársozik itt azt sem tudja kik voltak az elvtársak….csak szajkózza a hülyeséget itten.

  • Ezeknek a megvadult hortistáknak mindenki „elvtárs” aki nem ossza a nemzetrontó baromságaikat. holott már egyszer vagy kétszer bemutatták ezek miképpen kell egy elveszejteni a _Hazát.

  • nyilass missi gyava …csak uszit kanadabol

  • Tisztelt Jimbo!

    Én évek óta próbálok itt tisztességes párbeszédet kialakítani a másik oldalon álló honfitársaimmal, eddig mindhiába. Soha nem kaptam választ a másik oldalról a mondandóimra, legalább is érdemben nem.
    Én -amint lesz egy kis időm, utánanézek annak amit Ön állít, hogy az Orbán kormány hatalomra jutása után két hónappal már támadás kereszttüzében állt-e a Fidesz, és ha így volt akkor miért is volt így. Emlékeim vannak most is, de pontatlan választ nem akarok adni!
    Örülök, hogy normális hangvételben írt vissza, hiszen nem ellenségek vagyunk, csak esetleg más és más a nézőpontunk dolgokról. Erre való a kommunikáció és az, hogy ütköztessük álláspontjainkat. A dróton való ráncigálást természetesen képletesen értettem. Talán Önt nem ráncigálják, de bizonyos, hogy az ország nagyrészét igen. Tényleg nincs olyan kormány amely csak rosszat akarna, én sem hiszem, hogy a Fidesz csak rosszat akar. Sőt biztos vagyok benne, hogy Ők abban a hitben vannak, hogy jót cselekszenek minden lépéssel. A fájó az, hogy 8 évet elvettek az emberek életéből azzal, hogy nem hagyták élni az előző kormányt, nem hagyták azokat a szűkséges reformokat meglépni amiket A Fidesz most tripladuplán vasal be az országon, csak nem nevén nevezve a dolgokat, hogy az emberek számára emészthető legyen. Ráadásul minden adódó nehézséget az előző kormányra hárít még mindig. Még mindig összemossa tévesen Gyurcsányt a Bajnaivala Fidesz (CÖF…) Még mindig fél mind a kettő miniszterelnöktől. Egy normális országban ilyen nincs. Nem plakátolják teli negatíve az országot és az újságokat, hanem egyszerűen nem foglalkoznak a vetélytársakkal, hanem inkább foglalkoznak az ország gondjaival, az ország jövőjével mintsem a múltjával.. A kérdésére pedig hamarosan válaszolni fogok, ezen oldalon.
    Maradok Tisztelettel,

  • Lélfai Szilárd
    2013 február 13
    5:23 de.

    Elvtárs?
    Alig hiszem.
    A te elvtársaidnak legtöbbjét 45 után felakasztották.
    Mit is mondtál? Milyen névről „magyarosítottál”?

  • Kopácsi Judith

    Csak mellékesen emlitem meg, hogy az Europai Unio tagjai között van egy megállapodás, hogy nem fogadnak be egymástól menekülteket. Kanada pillanatnyi álláspontja Magyarországról, hogy az a Romák számára biztonságos országnak számitana, viszont erősen megkérdőjelezhető.

  • Kopácsi Judith

    Burkus, én a helyedben nem dicsekednék a Magyar Hirlappal. Egy erösen rasszista, aljas lap, aminek nem kéne helyet adni egy tisztességes országban.

  • viszont a Romák bárhová kivándorolhtanának az E.U.-ban.

  • kedves Kopacsi Judit…..nem dicsekedek vele….csak bemutatom az ellenvelemenyt…..lehet hogy egyes cikkei tenyleg rasszistak…..dehat ugy a szemitizmus mint az antiszemitizmus is mostohatestverek…ugyanez van a magyarizmussal is meg az antimagyarizmussal….nincsenek meg egymas nelkul…ELTTIK EGYMAST….68 evesen csak szorakoztatnak…persze sirnom illene de az artana az egeszsegemnek/vernyomimnak

  • Kopácsi Judith

    Kanadai, tévedésben vagy. Nem vándorolhatnak ki, legfeljebb 180 napig tartozkodhatnak egy-egy országban. Ha kapnak munkát, akkor ez az idöszak meghosszabitható.

  • Kopácsi Judith

    Burkus, én nagyon megválogatom, hogy kiknek a véleményét hallgatom meg vagy olvasom el. Eleve rasszistákkal nem foglalkozom, se időm se gusztusom nincs rájuk. Persze, ha te ezeket a rassista megjegyzéseket helyezed elönybe,és még nevetgélsz is rajtuk, erre nincs mit mondani, magadról állitasz ki szegénységi bizonyitványt.

  • Kanadai.
    2013 február 13
    2:09 du.

    Kivándorolni, azt nem. Viszont munkát bárhol vállalhatnak az EU-ban.

  • haha Chris, mint foszerkeszto ELVTARS!?:) ilyen agymosast lehet vegezni ostoba embereken es orban ezt pontosan tudta, ettol olyan merhetetlenul aljas es undorito, erre epitett mindent, arra, hogy az emberekbol hulyet csinal es talan nem is nyugszik az osszecsapasig…elmebeteg ez nem vitas!

  • Pedig sírhatnál, burkus, éjjel nappal, és ha a butaság fájna a falat is kaparnád.
    Mi az, hogy magyarizmus?

    Ilyen szó nincs. Olyan sem hogy antimagyarizmus, (ez egyebesen hülyeség), de az sem létezik, hogy szemitizmus. Nyelvészetileg.

    Az antiszemitizmus sem a legmegfelelőbb kifejezés, de ez jelent valamit: méghozzá nagyon erős negatívumot: innen indult ki egy világháború, 50 millió halottal, és 6 millió ártatlanul meggyilkolt zsidó áldozattal

    Aki ezen élcelődik, az nem való tisztességes emberek közé.

    az én blogomról a Tejútig röptetnélek ilyen undorító szöveggel. Itt se lenne szabad, hogy megtűrjenek.

  • JIMBO
    2 hónappal a kormányváltás után-óta? NEM STIMMEL! Már egy hét után:
    http://nol.hu/gazdasag/fideszes_sport__ki_tudja_jobban_bedonteni_a_forintot

    2010 május 29-én volt Orbán és kormánya eskütétele, június 4-ére bedöntötték a forintot és azóta is csak a kármentés zajlik. Azóta „sikeresen” triplabóvli az ország, eltapsoltak majd 3 milliószor millió forintot, de ennek ellenére 412 mrd-al NŐTT az adósságunk. Nem mondom, hogy még nem volt ilyen kártékony kormányunk, elvégre Szalosján még versenyben van, de már a kanyarban vagyunk!

  • „Az antiszemitizmus sem a legmegfelelőbb kifejezés”- természetesen nyelvészetileg értem, nem tartalmilag. Egyébként már beépült a nyelvünkbe, el fogadtuk, és tisztességes emberekként minden erőnkkel visszautasítjuk és küzdünk ellene.

  • Misi, holnap bővebben reagálok a kommenere.

  • ombre
    Az még az ő agyába is belefér, hogy a „hungarizmus” nem igazán szalonképes kifejezés. Ahelyett alkalmazza szegényke a „magyarizmust” Senilitas delectat.

  • Tisztelt Jimbo!

    Utánanéztem. Pontosan utánanéztem a kérdésében megfogalmazott dolgoknak, hisz megígértem.

    A Fidesz kormány, illetve Orbán Viktor 2010. május 29.-én tette le az eskűt. Ön pedig azt állítja, hogy már az első két hónap (alatt) után, támadások kereszttüzébe került a KMH által a Fidesz.

    Nos, az első két hónapban (június, július) 22 cikk jelent meg, melyből 16 cikk kanadai vonatkozású volt a magyar közösség rendezvényeiről, 5 cikk amerikai vonatkozású volt A Cleveland-i templom bezárásról, és mindösszesen 1, azaz EGY cikk szólt magyarországi politikáról mégpedig az LMP-ről.

    Tovább vizsgálva a következő hónapokat. Egészen augusztusig kellett várni amíg -ha úgy tetszik kritikus hangvételű cikk jelent meg. A Főhős Gyurcsány Ferenc volt, akivel szemben a KMH kritikát fogalmaz meg!!

    Augusztus szeptemberben egyébként 24 cikk jelent meg, ebből 4 volt magyar vonatkozású NÉGY!!! 5 amerikai vonatkozású és 14 cikk kanadai vonatkozású. A 4 cikkből tehát egy Gyurcsány Ferenc irányába fogalmaz meg laza kritikát, két cikk pedig azzal foglalkozott, hogy a montreáli le Devoir újság kritizálta a magyar kormányt. Akár milyen hihetetlen, de a KMH ekkor sem ócsárolta a Fideszt, hanem a Le Devoir és annak cikkírója -Truffaut túlzására hívta fel a figyelmet, amivel mintegy védelmébe vette a kormányt. A KMH nyílt riogatásnak, szinvonal alatti írásnak, groteszknek titulálta a a Le Devoir cikkében megfogalmazott -a Fidesz kormányt bíróló- állításokat.

    Tehát összességében elmondható, hogy május végétől 4 hónapon át 46 cikk jelent meg amelyből 5 szólt Magyarországról, ebből 4 volt politikai. A 4 cikkból 1 cikk az LMP-ről szólt, 1 cikk Gurcsányt kritizálta és 2 cikk mintegy megvédte az Orbán kormányt a Le Devoir túlzásaival szemben az igazság keretei között!

    Nem igaz, az hogy az elejétől kezdve amint hatalomra került a Fidesz, azóta folyamatosan támadva is volna a KMH által. De nem csak, hogy nem igaz, hanem megint csak az ellenkezője van állítva!

    Tisztelt Jimbo! Amennyiben 2014-ben más párt fog nyerni, függetlenül, hogy jobb, vagy baloldali -biztos lehet abban, hogy a KMH következetes marad saját értékeihez és nem hajlik el attól.

  • Természetes nem írom alá a cikkben szereplő peticiót.
    Néha elgondolkodom, milyen naívak egyesek, mindent bevesznek.
    Emlékzetem szerint, mikor Vastagh Pál volt a magyar nagy követ Kanadában, nem olvastam ilyen cikkeket a róla a KMH-ban. Pedig, Vastagh Pál saját bevallása szerint, egész életében kommunista volt!
    Nem zavart akkoriban senkit, egy ilyen követ múltja. Sőt, a fogadásaira jártak az itteni írók is.
    A készülő peticióval viszont a jó kanadai magyarok akik aláírkják, csak egy dolgot érnek el vele, a kanadai magyaokról rossz véleményt. NEM a Nagykövetről, hanem saját magukról. Úgyanis, ezt még egy gyermek is észreveszi, ha egy bevándorló hazája kővetéről ennyit hazudik, hibának állit be olyant ami nem az, azhazaáruló!

  • Judithka:
    Ez a görény burkus aztat képzeli , hogy azokat a szarságokat , amikben ő szellemileg dagonyázni szokott , a normális emberek elolvassák…persze. Fel lehet enni a földről a hányást is de leginkább csak röhögve kerülik ki a járókelők az ilyesmit, miközben befogják az orrukat.És aszongyák : ” Fúúúújjj „

  • Kopácsi Judith

    Bocsánat, jobban utánanéztem a dolgoknak, az EU országokban csak 90 napig tartozkodhat egy másik állam lakosa. Kivétel, ha talál legális állást, ami nem egy könnyü dolog a mai gazdasági körülmények között, különösen, hogy mi találkoztunk tavaly Spanyolországban több hotelben, és vendéglőben is pl. számos lengyelt, aki örült, ha felszolgáló vagy mosogató lehettt egy ilyen helyen. Igen kis lehetősége lehet, hogy még az ilyen helyeken is magyar romákat foglakoztassanak, amikor egyetemet végzettek között válogathatnak.

  • Kopácsi Judith

    Különben Burkus, áruld már el, hogy mi közünk van nekünk az állitólagos Csikágói perhez?

  • Tisztelt Huncanada!
    Vilagos, hogy On jobban utanna nezett a dolognak, mint en, de mentsegemre legyen mondva, hogy nekem csak a KMH
    archivuma allt rendelkezesemre, amit levettek innen, igy en nem tudok mar utanna nezni ennek. Valoszinu, hogy Onnek tobb informacio elerheto, mint nekem.
    Amig megvoltak a regi cikkek(egesz addig, amig ezt a temat[tobbszor]folvetettem), tobszor is keresgeltem a regebbi cikkek kozott es nehany honap utan mar talaltam a maiakhoz hasonlo cikkeket. Hogy pontosan melyik honap volt, mar nem tudom, de azt tudom, hogy 10-ben volt. Igen, akkor meg voltak Canadai temaju cikkek is, de szep lassan eltuntek. Ha nem tunt volna fol nekem, nem is foglalkoztam volna vele. Egyet azert megallapithatunk:
    a KMH(ugy mint az amerikai nepszava)nagyon kis idot engedelyezett a fidesznek, hogy valamit is tegyen(ha akart). Nem vagyok semilyen part hive. A politikusok, szerintem, mind egyformak. Ahol en elek, evekkel ezelott, kigolyoztak egy szalszervezeti-vezetobol lett politikust(part vezert,ahogy itt hivjak).Meg csak nem is tagadtak, hogy azert kell mennie, mert NEM TUD HAZUDNI.
    Az utolso sorait hajlando lennek elhinni, ha tudnam, hogy tulajdonkeppen,mik a KMH „sajat ertekei”? U.i. mar tobbszor kerdeztem azt is, hogy egyaltalan mit akarnak az itt irok? Ezt nem tudom megfejteni sehogy sem. Ezert, lehet, hogy le leszek barmozva(bizom, hogy nem On altal).

  • Kekec!
    „június 4-ére bedöntötték a forintot és azóta is csak a kármentés zajlik.” Irod te. Arrol megfeletkeztel, hogy a szoci milliardosok NYILTAN megfenyegettek az uj kormanyt, hogy kiviszik a penzuket Angliaba es megnezhetik magukat, hogy fognak kormanyozni. Ez dontotte be a forintot, nem mas. Ha csak nem akarod Orbant es tarsait egytol-egyig zseniknek tartani.
    A forint bedonteserol, jobb ha hallgatsz/tok.

  • HunCanada
    Még most is túlzásnak tartják a Le Devoir állításait „az igazság keretei között”? ” nyílt riogatásnak, színvonal alatti írásnak, groteszknek” titulálnák még mindig?
    Vagy ideje lenne az azóta nyilvánosságra kerültek alapján egy kis önvizsgálatnak?
    Hozzáteszem, hogy a kérdéses cikket nem olvastam, ezért ha már kíváncsivá tettek rá, jó lenne belinkelni. Mindkettőt.

  • Christopher Adam

    Figyelő,

    nem a nagykövet múltja zavar (bármilyen is volt a rendszerváltás előtti tevékenysége, illetve kapcsolata az akkori állam szerveivel), hanem jelenlegi tevékenységével van gondom.

  • Figyelő
    2013 február 13
    8:57 du.

    Most egy világ omlott össze a petíció íróiban..
    Még azis megeshet, hogy egyik-másik a vörös hadsereg lovasezredétől megörökölt rozsdás kardjába fől, mert te nem írod alá a petíciót.
    Vastagh Pál…
    Még akár kommunista is lehetett. Bár erősen kétlem, hogy tisztában lennél egyáltalán ennek a kifejezésnek az értelmével, de tegyük fel az volt.
    Tőlem a jelenlegi nagylövet akár szalonnyilas is lehet, ha ez nem befolyásolja a munkájának végzésében, tud viselkedni, ismeri a diplomáciai tánclépéseket, és nem kéri fel táncolni az özvegyet ha megszólal a gyászinduló.
    Figyelő.
    Egy nagykövetnek roppantul vigyáznia kéne arra, hogy ne adjon okot a képviselt ország megbélyegzésére. Baráti körben, otthon, azt tesz-mond, amit akar.
    Egy diplomata nem mondja azt egy zsidózó honfitársának, hogy írjon egy levelet neki, hanem azt mondja, ha ön úgy érzi, hogy az illető megsértette a kanadai törvényeket, tegyen feljelentést. Ugyanis itt, kanadában, azok vannak érvényben. Azok szerint pedig nemcsak az bűnös aki zsidózik, hanem az is, aki bólogat hozzá.
    Én pl aláírtam. Még az első napon amikor a felhívás megtörtént.
    Mert egy diplomatának nem elég az, ha yud késsel, villával enni.
    Viselkedni is meg kéne tanulni.

  • dehat Pordany is egyuttmukodott a szocialista parttal a rendszervaltas elott

  • figyelő Bencsics: az imádott fideszeseid kommunista múltja nem zavar? és Pordányé? Ugye tisztában vagy vele, hogy tanszékvezető a szociban nem lehetett olyan, aki nem volt tagja az MSZMP-nek?
    🙂

  • Jimbo! Nekem is annyi infóm van a KMH archívumával kapcsolatban mint mindenki másnak. Visszanéztem a választás utáni első 4-5 hónap cikkeit, amik fent vannak és az alapján foglaltam össze a dolgokat. De abban sincs semmi fura, hogy amint teltek a hetek-hónapok egyre több kritika érte a jelenlegi kormányt. Ez egyenesen következik abból, hogy ahogy teltek a hetek-hónapok egyre több és több intézkedés kezdte megsebezni azt a fajta demokratikus értékrendszert amiért az ifjonc Orbán -még lobogó hajjal- igazi demokrataként áhítozott.

    Egyébként minél többször és minél sűrűbben vágnak valakit arcul, annál többször kiált fel és jelzi is a nemtetszését. A mai kormány egyre jobban és erőteljesen vágta/vágja arcul saját nemzetét, ebből kifolyólag a KMH ki is fejezi nemtetszését. Nincs ebben semmi ellentmondás.

  • Kopacsi ! nem ugy ertem hogy neked,vagy kornyezetednek…ugy ertem hogy ez a perrel valo fenyegetes-mert a diplomaciai kovetkezmeny is valami ilyesmi a nagykovet urtol-ennalam a mulatsag kategoriaba tartozik amiota kaszalni akartak a MAV-tol csikagoban es elbuktak a lejmolasi pert…pereskedes magyar ugyekben eszak amerikaban vicces,mert ….na nem bontom ki bovebben mert erted te

  • Kopacsi Juditnak irtam 12:14-es kerdesere

  • tehat a nagykovet Ur kilatasba helyezett diplomaciai bonyodalma is erthetetlen nekem…igaz sose voltam diplomata ugyhogy ki lehet oktatni a diplomaciai bonyodalmakrol…jo pap is holtig tanul…raadasul en meg pap se vagyok…tehat MI ellen is tiltakozik ez a lap , ami amugy KEDVENCEM

  • Christopher, félreértettél, vagy én nem írtam világosan.
    Vastagh Nagykövetet csak azért hoztam ide, mert senki sem irt peticiót az ellen, hogy ő képviselje a magyarokat Kanadában. Pedig, a kanadai magyarok nagytöbbsége a kommunizmus, bocs, szocializmus elől jött ide. Így voltak a te szüleid és Göllner szülei is.
    Bizony, ezeknek az embereknek NEM tetszett Vastagh Pál, egyáltalán.
    Fordult a kocka, most Fidesz megbizott van ezen a poszton. Az interjúja nekem sem tetszett, nem azért mint neked, hanem felületes válaszokat adott. T.i. a Jobbik párt eredetétől fogva Fidesz ellenes volt, és a leghangosabb., leggyűlölködőbb volt Orbán ellen. Parlamentálisan megválasztott párt, és valóban jobboldali és radikális. DE nem neonáci, ahogy sokan titulálják. Talán erre kellett volna rámutatnia a Nagykövetnek.
    Amiért Ti nem szeretitek még, mert nem fogadja el azt az ellenzéki kampányt amit végeztek Kanadában a mai kormány ellen.
    Neki kutya kötelessége, védeni azt.

  • Falusi,
    Semmi baj, gondoltam, hogy aláíród a peticiót, rólad feltételeztem!
    És még mind azok az itteni beírók, akik helyeslik. De azért kicsit többen vagyunk magyarok Kanadában , mint a KMH beírói.
    Utolsó bekezdésedre válasz:valamit rosszúl tudsz. A levél írója zsidózott és a levelet követség megmerte köszönni. Perze, az mellékes, hogy a titkárság írja a válaszleveleket. Figyelni kellett volna jobban, elismerem. Későbbiekben elitélte hangját.
    Szörnyű bűn, ezért kel a petició? Ezért kell a magyarokaz rossz fénybe beállitani külföldön?
    Ezért kell saját országunk ellen vádaskodni?
    Gondolkodj! Nem az aláírókra vet rossz fényt az egész? Mert nincs olyan független ország állampolgára,aki ezt megteszi a sajátja ellen.

  • hulye Bencsics

    a Vastagh Pal idejen a magyar kormany kifele labalt a szocializmusbol, Orban alatt meg befele halad a diktaturaba, hogy a jo istenbe nem tudtok kulonbseget tenni? haat meg mindig csak a ti serelmetekrol szol a nota? eleg legyen ven szipirtyo es tarsaid, elkussoljatok vegre, mert meglassatok a diakok fognak tapaszt tenni arra rancos, butasagokat okado szatokra…

  • szerintem meg azok, akik ostobasaguk okan ennyit artanak az ohazanak, AZOK A HAZAARULOK BENCSICS!

  • Figyelő
    2013 február 14
    2:50 du.
    Akkor olvasd el mégegyszer. Az én beírásomat is, meg a petíció szövegét is.
    Egy szóval nem állítottam, hogy a nagykövet zsidózott volna. Viszont nem tiltakozott. Pedig módja lett volna tiltakozni akkor és ott a zsidózás ellen. Az utólagos magyarázat, miszerint nem figyelt eléggé a levél szövegére, még ennél is siralmasabb, ti. azt sugallja, hogy a követségnek küldött leveleket nem veszik komolyan…A riportban nevetgélt azon, hogy a Jobbik antiszemita párt lenne. Az. A Magyar Gárda is az.
    A petíció pedig a Magyar Kormány számára íródott, hát nem igazán értem, hogy mi a gondod vele, mitől lejáratása ez az országnak? A különböző intézménteknek pedig azért lett megküldve a másolata, hogy ne lehessen letagadni, mint eddig annyi mindent.
    A saját ország elleni vádaskodás leírásakor igazán eszedbe juthatott volna Orbán Viktor brüsszeli felszólalása, amikor a támogatások megvonására buzdította az EU-t Magyarország ellen – ellenzékből..
    Nü, gyöngyvirágos kisangyalom, ez a hazaárulás….

  • Huncanada!
    Egyetertek, abban, hogy nincs ellentmondas abban, ha kritizaljak a kormanyt.Arra szukseg is van. De, ahogy mar irtam, itt nem kritika folyik, hanem szemetkedes.
    Ezt melyik orszagban engednek meg? Egyikben sem, mert ez nem szolas/sajtoszabadsag. Ez egy eszement gyuloletkeltes
    (meg kell mondjam, eleg sikertelen). Ha en leforditok egyes cikket a szomszedaimnak/ismeroseimnek(angolajku), hat elkepednek, hogy valaki ilyeneket ir a sajat orszagarol.
    Nem is akarjak elhinni,hogy magyarbol forditok.
    Persze, hogy vannak bajok(hol nincs),de, nezetem szerint, lehetne disztingvalni a hangnemben.
    Sajnos az en gepemen, az uj formatumu KMH-n, nincs meg a regi cikkek listaja, igy nem tudok utannanezni bovebben.
    A valtoztatas elotti emlekemre kell hagyatkoznom.
    Udv. JIMBO

  • Kedves komcsi ivadekok>Huzzatokel ajo p-ba.Eljen a Kovet ur, Ti meg csokoljatok magyar valagat..>

  • Kopácsi Judith

    Burkus, ha te csak úgy vádaskodhatsz bele a nagyvilágba, hogy akár nekem, akár valamelyik KMH-ba irónak köze lett volna a chikágói perhez, akkor én is belehuzhatok és megvádolhatlak, hogy közeli kapcsolatban vagy társaidal együtt a jobbikkal, akik ugyanezeket a vasuti vagonokat szeretnék felhasználni a nektek nem tetsző honfitársaitok kivégzőtelepéhez való szállitásához.

  • Kopacsi februar 14 12:14 de : rosszul irta , mert NEM allitolagos az a per http://www.hvg.hu/itthon/20120823_Pert_vesztettek_a_bankok_ellen_holokauszt ott a MAV is

  • Jimbo!

    Tisztába vagyok vele, hogy a cikkek és a kommentek minősége összemosódik rövid és hosszú távon is az emberben. Ön elég régi hozzászóló itt, így amit ezen a lapon olvas, -legyen az hozzászólás vagy cikk- az akaratlanul is egy kalap alá van véve. Ez a kalap a „KMH felületén olvasottak”-at jelenti az agyban. Viszont nem jó összemosni a KMH-tól független hozzászólásokat a cikkekel.
    Biztos vagyok abban, hogy a cikkek nem „szemétkedés” séma szerint íródnak, de abban is biztos vagyok, hogy esetleg az Önnek szóló hozzászólások „szemétkedő” hangvételűek is lehetnek.

    Azt is elhiszem, hogy nem akarják elhinni Önnek azt, hogy magyarul írt lapban a jelenlegi magyar kormány EGYES tavékenységeit kritizálják, de erre van egy nagyon jó mondás: DON’T BLAME THE MESSENGER – vagyis „ne okold a hírvivőt”.. Az a baj, sőt inkább szégyen, hogy a jelenlegi magyar kormány idéz elő olyan témákat, eseményeket amelyek nem maradhatnak szó nélkül. Egy hírújságnak pedig az a dolga, hogy az esetleges anomáliákra rávilágítson. Tehát ha az angolajkú szomszédainak lefordítja a cikkeket, akkor ne azt mondja nekik, hogy Magyarország ellen írnak a KMH-ban, hanem a jelenlegi magyar kormány EGYES vitatható tevékenységeire világítanak rá. Ehhez szólnak hozzá hol kultúráltan, hol kevésbé kultúráltan jobbról-balról.

    Nekem is az új formátumú KMH oldal van meg, de segítségképpen ha utána szeretne nézni régebbi évek-hónapoknak, akkor annyit kell tenni, hogy az alábbi példa szerint beírja pl a 2010-es évet a domainnév mőgé így:

    http://www.kanadaihirlap.com/2010/

    Ha pedig hónap szerint szeretné kilistázni pl 2010 májusát akkor pedig így:

    http://www.kanadaihirlap.com/2010/05/

    Maradok tisztelettel:

  • „Lehet, hogy Magyarországon ez normális és elfogadható magatartás egy közszolgáltól”..

    Sajnos , ez nem csak normális és elfogadható-egyenesen elvárt … És ez a szomorú. Meg az, hogy Canada ezt nem akarja látni és Magyarországot, normális, biztonsáos államnak tartja..

  • Falusi, a petició NEM sikerült!
    Most levél ment, meg cikk. Csak nevetek magamban!

  • Figyelő
    2013 február 28
    12:54 du.
    ugyan, ugyan…miből is gondolja, hogy abban a helyzetben van, hogy megítélje, mi sikerült, és mi nem?
    az pedig, hogy magában nevet, inkább az orvosára tartozik. keresse fel, talán még nem késő.

  • JIMBO
    2013 február 14
    5:08 du.
    ne essen túlzásba. ha maga fordít – lévén, hogy műfordításhoz, ami egy egyéni szószedet hozzáadása a fordított nyelvhez, műveltsége nincs – az csak amolyan google fordítás. érthető, hogy a szomszédai elképednek 🙂

  • Figyelő
    2013 február 14
    2:50 du.
    magának már régóta nem magyarország az országa. magának magyarországtól coki!
    hp. na, nem a nyomtatóra gondoltam.

  • Figyelő
    2013 február 28
    12:54 du.

    Nocsak? Kávézaccból, vagy tarokk-kártyából jött ez le?
    Ps. Örülök, hogy jól szórakozol.
    Kis öröm is öröm..
    Ps.2. Mi nem sikerült?
    Merthogyám a petíció a tudomány jelenlegi állása szerint hivatalos, sok ember által aláírt, írott kérelem valakihez, aki hatalommal bír, kérvény, folyamodvány, tiltakozás.
    Ebből mi az, ami nemsikerült?

  • Figyelobencsics

    maga eddig meg veletlenul is mindig a gonoszok oldalan allt, kezdve a parazna, hazug paptol a destruktiv bunozo orbanon keresztul a naci jobbikot vedelmezo Pordanyig….tessek elolvasni Bartus cikket, ez az orban-kormany egy szimpla bunugy es semmi masra nincs szukseg, mint birosag ele allitani mindenkit, aki ebben az orszagrablasban, erkolcsi melyrepulesben reszt vesz….maga teljesen el van tajolva, a mi generacionk mar nem a kommunistakbol all, akiket maguk szajkoznak, hiszen azok tobbsegenek azert annyira jo elete nem volt Magyarorszagon, mint itt maguknak es mar regen alulrol szagoljak az ibolyat, viszont, amit most muvelnek, az azokat sujtja, akik teljesen artatlanok, a mi generacionkat es gyerekeinket…remelem meg magat is felelossegre vonjak ezert, mielott az osszeaszott segget elporlasztanak…maga sosem lehetett rendes ember!

  • Érdekes dolog ez kopácsi. Feltételezem, hogy bárhova mennek, akár kanadába menekültként is, ott is beilleszkedni, dolgozni akarnak. Azt mondod, hogy van rá három hónapuk Európában is, bármelyik EU tagállamban, hogy találjanak munkát és dolgozzanak, éljenek becsületesen. Ha az egyikben nem sikerül, megpróbálhatják a másikban. Mintahogy most a Kanadából visszaküldöttek mennek pl.Angliába. Ehhez nem kell menekültstátuszt kérni sehol. Hozzáállás kérdése, és nem mostantól, hanem régtől kezdve. Kezdve onnan, hogy pl. iskolába kellene járni, szerezni valamilyen szakképesítést.
    Tudom, nagyon nehéz dolgok ezek, de ez a minimum, talán el kellene rajta gondolkodni. A XXI. században már nem olyan nagy kívánság ez.

  • És, hogy a cikkről is valamit.
    Körülbelül olyan súlya van ennek az egész mondvacsinált hisztériának, mint anno Göllner demagóg kávéházának, vagyis semmi.

  • Az ottawai nagykövet az ORSZÁGOT (magyar!)képviseli és védi
    a jogtalan,alaptalan támadásokkal szemben,ez a dolga és jól teszi.Egyeseknek ez rém kellemetlen…..de nem számít!!!!

  • Marcsika, maga annyira egyszerű, hogy még a kilincset is atomképletnek nézi… :o( Ha úgy lenne, ahogy maga írja, akkor nem váltanák a követeket minden egyes kormányváltáskor.. És hogyan védi? Pláne, ez az ottawai, tessék mán nékem elárulni, csókolom a kezét alássan.. :o(

    J