A hatalom mint cél

2013 február 17 9:19 de.127 hozzászólás

Hallották a jó hírt, igaz-magyar-turulban született elvtársak? A Kárpátok legújabb, klerikál-fasiszta-kommunista államot építő géniuszának hosszú évek óta egy meleg izraelita adja a jobbnál jobb tanácsokat. Otthon, Izraelben pedig az ottani jobboldalt segíti jó pénzért politikai ötletekkel. Így jellemzik Arthur J. Finkelsteint módszereit ismerői: „Az ellenfélre fókuszálj, ne a jelöltedre. Használj bármilyen foszlányt az ellenfél múltjából, ami alapján liberálisnak címkézheted. A hirdetésekben használj egyszerű szavakat, és Armageddon-szerű kifejezéseket, hogy növeld a jelöltek között lévő ideológiai szakadékot. Figyelmeztess arra a káoszra, amit az ellenfél kormányzása eredményezhetne. Szüntelenül ismételd a szlogeneket minden csatornán.” És Selmeci szenátor asszony az, aki kiáll minden nap a kamerák elé, és üzeni a vakoknak és süketeknek, no meg a hülyéknek: az MSZP gyűlölet kampányt folytat. Miközben tele az ország a Bajnai-Gyurcsány párost lejárató óriásplakátokkal. Melyek arra figyelmeztetik a választópolgárokat, hogy mi fog történni akkor, ha újra kormányra kerülnének. Tehát figyelmeztetik őket arra a káoszra, amit az ellenfél kormányzása eredményezhetne. Szüntelenül ismételik a szlogeneket minden csatornán. Az ellenfélre fókuszálnak. Liberálisnak címkézik őket. Röviden: követik Finkelstein utasításait szóról szóra Fideszék, ha már nem kevés pénzt fizetnek neki.

Magyarország tákolmánya

A kedves vezetőnek úgy tűnik nincsenek elvei, csak a hatalom és a pénz érdekli, bárkivel, bármikor szövetkezik ezekért. Semmi nem számít, sem erkölcs, sem adott szó vagy ígéret, sem az ország és a benne élők érdeke, csak a miniszterelnöki bársonyszék. Ha kell, nácikkal szövetkezik egy polgári körben, ha kell, akkor a keresztény demokrata családmodellt támogatja. Közben pedig gond nélkül egy izraeli homokos zsidótól vesz és fogad meg jó tanácsokat. Ha az hoz neki előnyt, akkor komcsizik, de ha kell, akkor szó nélkül tölti fel velük a pártját. Ami ellen ellenzékben lázad, azt kormányra kerülve favorizálja. És amit ellenzékben favorizált, azt kormányra kerülve elutasít. Ezt nevezik pávatáncos szabadságharcnak Felcsúton.

Ők beszélnek gyűlölet kampányról, akik teleplakátolják az országot a politikai ellenfeleikkel, hazugságokat állítva róluk közpénzből. Miközben a demokratikus jogállam megerősítéséről hazudoznak, a közben saját maguknak csinálnak egypárti alaptörvényt, választási törvényt és minden más törvényt is magukra szabnak. Tündérmesét hazudnak, miközben az ország töpörödik, soha nem volt ekkora az államadósság. Mindennek az ellenkezője történik, amikkel a választásokkor hitegették az idióta magyarokat. Akik minden szarra ráharaptak, elhittek mindent, az egymillió munkahelytől kezdve a demokrácia megerősítésén át a 7%-os növekedésig bármit hazudhattak. A hatalom megszerzésének kizárólagos érdekében.

Program és nyílt viták nélküli hazugság kampánnyal (no meg sok csalással, by Kubatov) meg tudtak szerezni maguknak egy országot, majd azt az alapokig visszabontották. Aztán az Alkotmány kihajításával az alapokat is elbontották. A régi, kissé kopott, de patinás épületünk helyett felhúztak egy cigány putrit, amiben a felcsúti disznóól takarító lett a király. Olyan alapokra építették ezt a putrit, amelyet máris többször meg kellett erősíteniük. Mert egy roma putrit sem bír el. A jogállam helyett pedig az erősebb, kétharmados-kutya b@szik jogállapot lépett életbe. Külföldieknek adnak olyan jogokat, amik még a magyarokat sem illet meg. Csupán azért, hogy a szavazataikkal majd tudjanak manipulálni a választásokon. A külföldiek a nélkül szavazhatnak és használhatják a volt Magyar Köztársaság egyre romló jóléti intézményeit, hogy ide egy megveszekedett fillér adót is fizetnének, vagy itt élnének cserébe. De a turulban született, igaz magyar keresztényektől pénzért meg is lehet venni az állampolgárságot, azoknak is, akik egy szót nem beszélnek magyarul, nem ismerik a történelmünket, magasról tesznek a szentkoronára, de van némi pénzük, amit kölcsönadnak az országmentő kormánynak.

Gazdaságilag úgy süllyed a fürge kis gyorsnaszád, hogy 4millió magyar ember már alig kap levegőt, éhségmenetek indulnak az ország különböző részeiből, 100 eurónak megfelelő bérért dolgoztatják a közmunkásokat, 500ezren pedig elhagyták az országot. Többen, mint 1956 után, amikor a kommunisták elől menekülni kellett. 500ezren önszántukból letipliztek Tündérmeseországból. De ha tehetnék, még őket is megadóztatnák, a legálisan külföldre (pl. Svájcba) vitt pénzekkel együtt.

Amerikából, a New York Times-ból kell megtudnunk azt, hogyan állítja ismét talpra az ÁVH-t a felcsúti stadionépítő: „Nagyobb módosító csomagokba rejtett kisebb törvénymódosítások révén a magyar kormány az eredetileg a terrorizmus ellen létrehozott Terrorelhárítási Központot két év alatt titokban félelmetes, szinte ellenőrzés nélkül működő rendőri-titkosszolgálati szervvé tette.”

„A professzor szerint a TEK egyre inkább a miniszterelnök magán titkosszolgálatává válik, ami máris Orwell-i hatalmat birtokol, mivel gyakorlatilag ellenőrzés nélkül hajthat végre titkos megfigyelést és folytathat titkos adatgyűjtést bárki ellen.” Kim Lane Scheppele amerikai politológus írja ezeket, aki szereti az új egypárti alaptörvényt is boncolgatni és kritizálni. Nem kicsit, nagyon.

„Titokban behatolhatnak a lakásunkba és kikutathatják azt, lehallgathatják az ingatlant és a telefonokat, hang- és képfelvételt készíthetnek rólunk, kinyithatják a postánkat és behatolhatnak a számítógépünkbe. Erről utólag sem kötelesek tájékoztatni, a megszerzett adatokat pedig bármeddig szabadon kezelhetik. Scheppele kiemeli, hogy a rendőrség Magyarországon ugyanezeket megteheti, de csakis bírói engedéllyel. A TEK-nek viszont nincs szüksége ilyesmire, nekik csak az igazságügyminiszter engedélye kell az adatgyűjtéshez. Mivel a TEK vezetője az igazságügyminiszterrel egy kormányban ülő belügyminiszter, nincs semmiféle független kontroll az Orbán-titkosszolgálat akciói fölött.”

„Gyakorlatilag bármilyen adatot megszerezhetnek rólunk, mindenfajta engedély nélkül, ráadásul úgy, hogy az adatszolgáltatásra kényszerített magáncég vagy állami szerv el sem árulhatja nekünk, hogy kiadta a titkainkat.” A Fidesz-kormány pontosan ugyanazt a rendszert teremtette újra, amit az Alkotmánybíróság a rendszerváltás idején szétzúzott: létrehoztak egy olyan ügynökséget, ami egy helyre gyűjtheti össze az állampolgárokra vonatkozó összes titkos információt.

A felcsúti ÁVH-nak most 200 fővel növelni kellett a létszámát. Lehet, azért van erre szükség, mert 3 év alatt egyetlen egy terroristát sem sikerült elfogniuk. Csak Luke Skywalkert meg Brad Pittéket. Addig növelik a létszámukat milliárdokból, amíg el nem fognak egyet. Ha másképpen nem megy, akkor törvényt hoznak arról, hogy a színesfém tolvajok is terroristák lesznek ezentúl, és akkor majd nyakon csíphetnek pár színes bőrű terroristát. Ezt már tervezgetik. Arra nem gondol a kedves vezető magántestőre, hogy olyan terroristákat, akik Magyarország közrendjét és a benne élők biztonságát veszélyeztetik, azokat a parlamentben kellene keresgélniük. A kormányzati padsorok között.

Hála országmentő kormányunknak, aki az államadósság kérlelhetetlen és irgalmatlan ellenfele, mára Magyarországnak az államadóssága soha nem látott magasságokba emelkedett. Pedig ők mindent megtettek ellene, még a saját alaptörvényükbe is belevették, hogy nem lehet 50%-nál magasabb a GDP-nél. Mára mégis 21.000milliárd fölött van, ennyi még sohasem volt ezeréves történelmünk során. De ennyi kamat felárat sem kellett még sohasem fizetnünk, nekünk adófizetőknek, mint amennyit az utóbbi időkben. De a fontos az, hogy lehessen mindent államosítani, minden felett uralkodni, mert akkor a felcsúti stadiontulajdonos az iskolák szertárából még a focilabdákat is kilophatja, vagy rendelkezhet az ország utolsó köbméter földgázával is. Lassan más már úgysem marad.

Amit a Fidesz és tulajdonosa művel, az maga a politikai fertő, innen már csak lefelé vezet az út, innen már nem fognak visszakapaszkodni az európai jogállami demokráciák közé. Ők már nem. De mi még igen!

A.G. / a KMH Ellenszék rovata

127 hozzászólás

  • Judit Noszticzius

    Sem-sem elfogaljunk a Fidesz-Jobbik ” Magyar Hírlapért ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Kor és kórkép is egyben..

  • A TEK legújabb hőstette tevékenyen részt vettek illegális bordélyházak felszámolásában.
    A Békemenet egyik szervezője nagy nyilvánosság előtt oda nyilatkozott Orbán mint angyal és Bajnai az ördög hát ez már a csúcs.

  • Tisztelt Iro vagy Irok,

    Elvesztettel a „homokos”nal. Finkelstein modszereit en sem szeretem, de ennek semmi koze ahoz hogy fiukat vagy lanyokat szeret. Vagy arrol szolna a cikked es megsem a politikarol? Ezt ugy hivjak Amerikaban, hogy mudslinging. Dobalod a sarat, de foleg onmagadra. Ugyanolyan sovaniszta szuklatokoru magyar vagy mint a tobbi; belehanysz a mondanivalodba. El sem olvastam a velemenyed tobbi reszet. Egyszeruen nem erdemled meg.

  • Tisztelt Zsuzsa,
    kár, hogy nem olvastad el, mert szó esik a kereszténydemokrata családmodellről is, ami mellett kiállnak.
    Csak házasság, csak 4-5 gyerek, nőknek kuss legyen. Ez a modell. Meg a náci jobbikkal való kokettálás.
    Magyarul: a fidesz komcsi-libsi-bibsizik állandóan, elutasítja a nem „keresztény” családmodellt (tehát a homoszexuálisat is) miközben tele a pártjuk exkomcsival, és zsidóval. És egy homár zsidó a fő ideológusuk. Ezek a tények, de ha akarod, akkor dugd a fejed a homokba, és ne beszélj róla.

  • Igen elgondolkoztató mind az írás, mind a belinkelt videó. Egyetlen probléma, hogy mindössze azok gondolkoznak el ezeken a dolgokon, akik enélkül is megtennék, megteszik. A többi meg van.

  • Zsuzsa
    2013 február 17
    10:48 de.
    „Elvesztettel a “homokos”nal. …El sem olvastam a velemenyed tobbi reszet. Egyszeruen nem erdemled meg.”
    ugyan, kérem, ne értékelje túl magát.
    vagy esetleg valaki kényszeríti, hogy kmh-t olvasson?
    hogy az usa-ban mit, minek hívnak, teljességgel érdektelen. a cikkíró a hazai (v)iszonyokról írt, és abban filkenstein fideszes tanítványairól. márpedig, nem véleltlenül ő a tutoruk.
    ha pedig szövegértési gondjai vannak, akkor ott van a fidesz honlapja. ott az ön számára is érthető brossúradumával fog találkozni.

  • antifülke
    2013 február 17
    11:44 de.
    én tudok ennek a nyuszó-muszónak sokkal jobb helyet:)

  • A.G……..Andriska!Ennyi baromságot összehordani igazán művészi teljesitmény.Meg próbamagyarnak sem vagy jó.

  • Én most valamit nem értek Drusza!
    Az én zsidó kampánytanácsadóm kóser, a másé meg maga az ördög?
    Hogyan van ez?
    Ron Werber az ördög maga?
    Finkelstein meg a kóser?
    Kész bexarás! 🙂

  • Ille István
    2013 február 17
    12:06 du.
    Nem undorodsz semmitől? 🙂

  • Topapó
    2013 február 17
    12:14 du.
    nem vagy abban a helyzetben, hogy meghatározd, ki a magyar. még abban sem, hogy te magyar vagy-e. ezt majd mások megmondják. ne izgulj, neked is.

  • Gere Gábor
    2013 február 17
    12:23 du.
    hát, én nem is magamra gondoltam! ott van a vezér, bár elég hosszú a sor mögötte, de a jóasszonynak talán lesz türelme kivárni 😀

  • Gere Gábor
    Ezt nem látja a Zsuzsa, mi a kóser.
    Ha Selmeci kiáll és Ron Werberezik, az kóser, ha az ő Frankeinsteinét megszólják, az nem kóser 🙂
    Ha az mszp lop 10-et az nem kóser, ha a fidesz lop 1000-et, az kóser.
    Ez van.

  • antifulke, elsosorban nem jol hoztad ossze a kettot es szenzacioskodtal a megjegyzeseddel. Ez viszont ala assa es semmi szin alatt nem legalizalja a temadat. Mert ha azt akartad volna kifejteni hogy lam a fidesz melegellenes de Finkelstein szolgalatait veszi igenybe, akkor nem dugod az olvaso orra ala mar a cikk legelejen a meleg jelzot mintegy elmarasztalast. Meg jo hogy nem zsidoztal. Ennek ellenere megkulonbozteto nezeteidet kifejtetted. Azzal, hogy Fidesz ellenes a cikked, attol meg nem lettel humanista. Verd le a totemokat. Ott all az oldal felso jobb sarkan.

  • Topapó
    Az ÁVH az nem is zavar téged, csak a magyarságommal foglalkozol állandóan. Nem unod?
    Te jó próbamagyar vagy?

  • Ille,
    egyes kiszolasaid nagyon alacsonyak es sokszor se fule se farka annak amit itt osszeirsz. Valoban nem muszaly ide jarnom, de itt vannak [nem is egy] tisztesseggel megirt, inteligens cikkek, es vegeredmenyben egy kanadai magyar lapon vagyunk es en tulajdonkeppen jobban ideillek mint te. Addig amig pocskazol valakinek fel kell emelni a nivot. Marhasagokra nem valaszolok, es ha azt hiszed hogy ezentul en leszek az uj box zsakod akkor hajra, csak magadat jaratod le. De valasszal tobbet nem tisztellek ha nem tudsz normalisan viselkedni.

  • Háromszor moderálták ki az ELLENSZÉK-ről leírt közvetlen és tömör véleményemet. Itt is van diszkrimináció ? Nem kóser minden….
    Shalom !

  • Beszarás…ez a náci Topakárki azzal gyön hogy ” próbamagyar ” holott a lakosság jelentősebbik része már nem akar magyar lenni.
    Csak a statisztika felidézése kedvéért:
    A Hatalmár három éve alatt, eddig , kétszer annyi magyar választott új hazát magának mint ’56 után !!!!!

    Egyébként meg az ilyen szarházi politikai csirkefogók miatt, mint ez a Finkelstein , ezek miatt rossz az élet ezen a bolygón.
    Ha az embereknek megjön majd az eszük ( nem fog ) akkor páros lábbal rúgják ki az ilyeneket a közéletből.

  • Zsuzsa

    ne idegeskedj, csak mondd a magadet, engem erdekel! es valoban idetartozol! nem kell megsertodni, de ha megbantanak, ne hagyd! pocskondiazni is szabad, hiszen azert jarnak ide a neonacik, hogy elkuldjuk oket a halal faszara,legalabb naponta egyszer, enelkul nem tudnanak nyugodtan aludni, vagy netan orgazmuspotlas gyanant gyujtik…idonkent nehez kulonbseget tenni, Ille is ilyen hibakba esik, de ha a fejere koppintasz erteni fog belole ….vannak azert jo meglatasai is…

  • Gere … 12:22 du…..baj van ugyi ? kac kac kacagok !

  • Zsuzsa
    Látom meleg fóbiád van, erre vagy kihegyezve.
    Vedd úgy, hogy később írtam a melegségéről, ahogy te szeretted volna.
    Így jó?

  • „meg is lehet venni az állampolgárságot, azoknak is, akik egy szót nem beszélnek magyarul, nem ismerik a történelmünket, magasról tesznek a szentkoronára, de van némi pénzük, amit kölcsönadnak az országmentő kormánynak.”

    Ami azt illeti, az nem mint:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Immigrant_investor_programs

    Kanadába és az USAban ez már évek óta létezik.

  • burkus laci
    2013 február 17
    1:40 du.
    Még neked is úr!
    Miért is lenne baj? 😛

  • antifülke
    2013 február 17
    12:36 du.
    Nemsokára jön az említett szenátorinyáról egy cikk, ha minden igaz!
    Majd azt figyeld meg, mi lesz! 😀

  • antifülke
    Ha már meg van említve a felcsúti, vajon mi van a Puskás-hagyatékkal, amit ott tartanak?
    Ugyanis, ha jól emléxem, valami hiányzik belőle!
    Pl. hol van, milyen jogon ajándékozták Platininek a hagyaték egy darabját „kenőpénzként”?
    Erről valahogy megfeledkeztünk?
    (mellesleg ennek ellenére megszívatott minket!)

  • Zsuzsa
    2013 február 17
    12:53 du.
    Kedves Zsuzsa.
    Ha nívót akarsz emelni, kérlek ne írd a muszájt el-ipszilonnal..
    🙁

  • Hogy a baloldali lapok szenzációként tálalják, hogy Orbán egyik tanácsadója (Finkelstein) a saját neméhez vonzódik, Orbán szempontjából pozitív propaganda. Hiszen a Fideszre és a jobboldali pártokra eddig a homofób jelzőt szerették volna ráhúzni. Hogy a tanácsadó ráadásul zsidó is, az hab a tortán. Ettől a hírtől még több szavazója lesz, ugyanakkor Orbán hívei sem fognak elpártolni, mert egyáltalán nem olyan korlátoltak, ahogy őket beállítani igyekeznek. Orbán az ellen sem tiltakozik, hogy a baloldal azt terjeszti róla, hogy cigány felmenői voltak, és hogy az egyetem
    mellett megtanult disznóólat is pucolni. Az sem biztos, hogy a többség felrója neki, hogy futball stadionokat épít.
    (Amin elcsúszhat Orbán, azok a devizahitelesek.)

    Zsuzsa látja jól. Ez a cikk egy öngól volt.

  • Az internacionalizmus megbukott,az igénytelensége,az egyénnek nem
    elég jogot biztositàsa miatt-a parasztol elvehették javait,üthették,bebörtönözhettek mindenkit egy „magasabb”ügy érdekében-.
    A gazdasàgunkban a mennyiségröl -mert a hadigépezetet fejlesztettük,hogy megvédjük a rabtartoink uralmàt-nem tudtunk a minöségre vàltani,mialatt a turizmus miatt kiszélesedett a horizontunk.
    A csalàd erösitésével a szeretö nevelést,az összetartozàst és a generàciok egymàs irànti felelösségét kell elérni, a legkissebb és legfontosabb közösségben.
    Az adossàgot megörökölte a mostani kormàny a levitézlett Gyurcsàny-Bajnai pàrostol. Évi 5,1 Milliàrd £-t kell mostanàban fizetni a kamatokra és törlesztésre,ha nincs elég fedezet,akkor
    bocsàt ki a kormàny kötvényeket, igy vàltja ki az adossàgot -pl.
    az IMF-töl-.

  • Nincs meleg fobiam, de sok kommentarnak itt az van. Utalom a megkulonbozteteseket. A szemelyeskedest es a tragarsagokat is utalom. Azt is utalom, hogyha valaki zsidozik meg a ciganyozik. Es rendkivul zavarnak azok az undok megjegyzesek, amik a hozzaszolo nemere vagy korara iranyulnak, meg hogy „mi van segelyen elsz?” mert ez special a szegenyeket is lenezi. Meg hogy mi van alzheimered van? Tanultal e egyaltalan magyar irodalmat? Nem tudsz helyesen vagy ekezetekkel irni? Az tul nehez neked? Engem ez mind zavar, de altalaban nem szolok bele ket masik egyen pocskodndiazasaba. Az hogy pont a meleg temaban eri szemelyemet a legtobb tamadas az meg mar magaert beszel. Mert en nemcsak magyar, en kanadai IS vagyok. Az igaz magyarok egy nehanyara mar igazan raferne egy kis kanadai humanizmus es tolerancia. Mert ha eszrevettek volna, nem minden cikkiro es nem minden hozzaszolo hasznal kozonseges tonust vagy tesz kirekeszto megjegyzeseket. Szegyen es gyalazat.

  • antifulke… zsuzsa csak a fidesz meleg brooklynijat utalja , a szoci melegeket leszbikusokat csipi ezerrel , ideges hogy orban lenyulja a meleg szavazatokat IS jovore

  • Szerintem teljesen korrekt írás és semmi köze a Zsuzsa által emlegetett sárdobáláshoz. Egy tényt említ meg, aminek fontos szerepe van az említett személy megítélésénél a cikk olvasójában. Ugyanis én az ilyen emberekről szoktam mondani: ez annyira aljas és buta (még ha rengeteg esze is van bizonyos dolgokhoz) , hogy képes lett volna a második világháboróban a náci Németország oldalán harcolni -ha jól megfizetik..

  • Kedves István ! Örülök, hogy rábukkantam lapjukra és hogy ilyen hangok is vannak a canadai magyarság körében. Nem csak a csökött, szűklátókörű , poszt(neo)náci-és nyilas soviniszta kihalófélben lévő őskövületeké, meg az ő leszármazottaiké… Sok sikert munkájukhoz! Éljen egy egységes, erős, sokszínű Magyarország!

  • kedves Zsuzsa!
    Azt hiszem nincs igaza, abban, mit Ille úrnak írt. Abban meg pláne nem, ahogy őt ill. saját magát minősíti. Vagy ez a fideszes, újmagyar keresztény mentalitás? Mert akkor jól halad. Egyebekben több szerénységet, alázatot, megértést és nyitottságot kívánok Önnek!

  • Topapó drága!
    maga minek jó? Mert szerintem az , hogy ki magyar meg ki nem az nem azon múlik, hogy Ön mit gondol. Mondjuk szerintem Ön embernek sem jó, de ettől Ön még annak született…
    Üdvözlettel

    J

  • Ezek szerint a 14-es valasztas ket izraeli parbaja lesz?
    Nagyon ugy nez ki. Kar, hogy a magyar nep issza meg a levet(egyik kutya, masik eb).

  • Journalist,

    Nem hiszem hogy olvasta volna eddigi hozzaszolasaimat, mert akkor nem jutott volna el ilyen hajmereszto konkluziokhoz. Elsosorban nem vagyok fideszes, es nincs uj kereszteny mentalitasom sem. Sot mondhatom, hogy egyetlen magyar partot vagy politikust nem tamogatok meg elvont ertelemben sem. Kanadaban az utobbi evekben az NDP-re szavaztam de ha politikai beallitottsagrol beszelunk, akkor inkabb liberalis vagyok. Ne predikaljon nekem nyitottsagrol, mert az itt kerem nincs. Inkabb azt javasolnam, hogy zabolazza meg a “trash talking” kommentatorokat. Mert az aki szarcsimbozik es az emesztes valamennyi fazisaval sziporkazik, annak nem lehetnek ugye olyan mely gondolatai. Vannak itt ertelmes emberek is, de hat alig szolnak, mert a legtobb energia a szemelyeskedesre hasznalodik fel. Pedig az az erzesem, hogy sokkal hasznosabb es ertelmesebb lenne ha nem a kanalisban fetrengenenek. Van egy jo angol kozmondas: “Intelligent people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.” Inteligens emberek gondolatokrol beszelgetnek, atlag emberek dolgokrol, kicsi emberek mas emberekrol.

  • Ille!………..A próbamagyar egy jelző és nem utal sem valaki magyarságára sem állampolgárságára.Ennyit igazán tudhatna az okos,tanult,lelkiekben cizellált Ille úr.

  • Geyza!………..Maradjunk annyiban,hogy Te a családfátokon csak is a gyökér lehetsz.

  • Antifülke!………….Bocsika.Nem tudtam,hogy Te vagy A.G.A próbamagyar nem a magyarságodra, hanem a cikk eszmei mondanivalójának kritikájaként szerepel.

  • Tisztelt Journalist!……..Nem szeretném megsérteni,ezért inkább nem is válaszolok.

  • burkus laci
    Nem fogja lenyúlni, mert a kereszténydemokrata családmodellbe nem férnek bele, tehát ki lettek rekesztve a nemzetből a melegek is.
    Annyira fogja lenyúlni a szavazataikat, mint a rokkantaknak, vagy a segélyezetteknek, vagy a korkedvezményes nyugdíjasoknak és sorolhatnám.
    Csak az a szomorú, hogy a te szavazatod (mint külföldi), majd tízes, vagy inkább százas szorzóval lesz számolva.
    Mert erre megy ki az egész kettős állampolgárság (eredetileg azt hazudták, hogy nem lesz szavazati joguk), hogy manipulálni tudják a választásokat.
    Aki egy ilyen TEK-et felállít, az nem számít vereségre!!!

  • Journalist
    Jól látod a helyzetet, azt, hogy ezek a tények, és attól, ha homokba dugjuk a fejünket, attól még nem változnak meg.
    Ugyan ez vonatkozik mindenre, ami ebben az országban történik, a szar az szar marad, még ha masnit is köt rá a fidesz.

  • GeGá
    Gőzöm sincs, mi van a Puskás hagyatékkal, ha jól tudom azt IS megkaparintotta, így avval is azt csinál amit akar. Mint az országgal 🙁

  • Déneske
    Dénes ERÖS
    2013 február 17
    3:06 du.
    Ezt még az előző írásomnál írtam neked, csak nem reagáltál rá:
    „Most jól figyelj, meg fogsz lepődni.
    2002-ben, amikor OV először bukott (jövőre fog másodszor), akkor a 4 éve alatt 50%-kal emelkedett az államadósság (!!!).
    6ezer milliárddal vették át 1998-ban, és 9 lett, mire megbukott 2002-ben.
    Csak ezzel sosem dicsekszik, csak azt mondja, hogy levitték ötven valahány százalékra a GDP-hez képest.
    Mert a Bokros csomag miatt rengeteget nőtt a GDP.
    De számszerűen 3ezer milliárddal növelték.
    Ha ezt nézed, akkor az MSZP ugyan ezt csinálta, csak két cikluson át, tehát 100%-kal növelték az államadósságot. (9-ről 18ezerre). De nekik volt egy világgazdasági válságuk, és annyi mindent építettek és újítottak fel, mint 100 éve sose.
    Nézz utána, és utána várom a véleményed.
    Bár ilyenkor szoktál eltűnni.” (el is tűntél)
    Az MDF-ről nem is beszélve, akik szintén szarrá adósították az országot, viszont ők is örököltek a rendszerváltásnál nem keveset.
    Tehát nem kéne úgy tenned, mintha hitelt csak Gyurcsány Ferenc vett volna fel Magyarországon az ezer éve alatt.
    Csak hogy tudd: még sosem volt ilyen magas az államadósságunk, mint manapság:
    http://www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
    Viszont a fűrered IMF ellenessége miatt, a legtöbbet költi kamattörlesztésre, mint bármikor. Pedig az IMF a mi bankunk, azt mondta. Mégsem tőle vesz fel hitelt olcsón, hanem dupla áron a piacról. OV-nak mindegy, mert mi fizetjük.

  • Zsuzsa
    2013 február 17
    12:53 du.
    ugyan, kérem, ne komolytalankodjon!
    miből gondolja, hogy megtisztelne bármivel is? maga? engem?
    kezelje magát a helyén, és ne értékelje túl magát.
    nincs olyan értelmi szinten, hogy minősítsen, de persze, megteheti.
    ha szabad javasolnom, ne tegezzen. megválogatom, hogy kinek engedem ezt meg. magácska nincs ebben a körben. de megengedem, hogy méltóságos uramnak szólítson. a maga ténsasszony szintjéhez az a megfelelő távolság.
    ” Nem tudsz helyesen vagy ekezetekkel irni? Az tul nehez neked? Engem ez mind zavar, de altalaban nem szolok bele ket masik egyen pocskodndiazasaba. ”
    hát, én megértem, hogy kegyed tudatilag hasadt, de akkor nem itt kellene nyüzsögnie.

  • Journalist
    2013 február 17
    5:17 du.
    bocs, de az újak közül egyikünk sem kanadai magyar. mi otthon küzdünk orbanisztán „demokráciájával”.

  • JIMBO……….NE csacsiskodj….a ket izraeli CSAK tanacsado……tulajdonkeppen mi kommentelok is tanacsokat adunk csak mint ok….mi itt adjuk a tanacsokat ….igaz foleg csak egymasnak…de azert a fidesz es mszp urelvtarsai IS olvasnak minket bar ritkan…nem hatastalan az hogy ide irsz TE vagy en valamit

  • Tüske Zsófia

    Zsuzsa: látszik, hogy nem érted…. ez itt arról szól, hogy nem szeretjük azt, aki vizet prédikál és bort iszik.

  • Kedves Zsuzsa,

    én is egy kanadai-magyar vagyok és teljesen egyetértek azzal amit február 17 4:06 irt! Még hozzáfűzném azt hogy attól is elegem van hogy sokan nagyon leegyszerüsitett, fekete-fehér, szinte rajzfilm figurára egyszerüsitenek témákat, amelyek sokkal komplexebbek.

    A többi komment, amelyek Önt kritizálják, önmagukért beszélnek. Ne hagyja magát.

  • Andrási Sándor

    A.G. / a KMH Ellenszék(let) = acsarkodó fröcsögők kondája

  • Andrási Sándor

    „Program és nyílt viták nélküli hazugság kampánnyal (no meg sok csalással ) meg tudtak szerezni maguknak egy országot” —– történt mind ez 2002-ben és 2006-ban.,

  • falusi

    haha pont azt nem illik kritizalni, amit a magyarok is elhibaznak nap mint nap….a muszaj szo a legtipikusabb helyesirasi hiba, igy 20-30 eve Kanadaban elotol szamonkerni kicsit pofatlansag nem gondolja? amugy a szabaly ugy szol, csak ellenseget kritizalunk mindenert! Zsuzsa nem az! ez itt nem az ELLENSZEK! ez itt a KANADAI MAGYAR HIRLAP….csaxolok

  • Andrási Sándor

    „A TEK-nek viszont nincs szüksége ilyesmire, nekik csak az igazságügyminiszter engedélye kell az adatgyűjtéshez. Mivel a TEK vezetője az igazságügyminiszterrel egy kormányban ülő belügyminiszter, nincs semmiféle független kontroll az Orbán-titkosszolgálat akciói fölött.” —— Az ilyen kisstílű fröcsögőknek mint az ellenszék(let) tagjai, nem kell begazolni.
    Egyébként is csak akkor hiszek el bármit is ebből a szerencsétlen fröcsögésből, ha Simor egy éven belül börtönben lesz. Ha nem, egy szó sem igaz az egészből. Ha igen gratulálok a TEK-nek.

  • Nem, a 2014-es választás a demokratikus , européer, nyugati és a despotikus , balkáni (félázsiai-by Orbán V.), hungarista ( a szó jobbik értlmében, ha van ilyen) Magyarország párbaja lesz…

    Üdvözlettel

    J

  • Andrási Sándor
    2013 február 18
    7:12 de.
    http://index.hu/belfold/2012/04/20/orban_szemelyes_titkosrendorsegerol_ir_a_new_york_times/
    Innen az idézet.
    A többi hozzáböffentésedhez annyit:
    próbálj konkrétumokról írni, ha valami nem igaz szerinted, azt kritizáld.
    Ezek a tények, és nem acsarkodó fröcsögés.
    Cáfold meg.

  • Tüske Zsófia

    Andrási, az ÁVÓ-t is így szerette?

  • Kedves Falusi,

    a helyesírásban belekötni és nem az illetö (Zsuzsa) mondandójárol értelmesen nyilatkozni, azt angolul úgy nevezik hogy red herring.

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi

    A cikk lényegével egyetértek, de a stilus nekem sem tetszik.

  • Nyilas Misinek és Kanadainak.
    Tényleg nem reklamáltam volna a „muszály” miatt, ha a beírásban nem ez lett volna: ” Addig amig pocskazol valakinek fel kell emelni a nivot. ”
    Mielőtt össz tüzet zúdítanátok:, szeretem Zsuzsa írásait mert higgadtak, indulatoktól mentesek, választékosak, anyázás nélküliek.
    Ezért is írtam azt, ” kérlek”..

  • Kedves Andrási S!
    És ugyan miért kellene Simor úrnak börtönben lennie? És miért a TEK-nk kellene lépnie az ügyben? Vagy a magyar rendőrség már Önnek smafu?

    J

  • Kedves Zsuzsa!

    A közélet fonákságait és szennyét megtapasztalva a legtöbb értelmiségi felteszi magának a kérdést, hogy csendesen vonuljon-e vissza, vagy vállalja-e, hogy időnként sebeket kapva harcol. Mivel a saját, illetve a szeretteid életét befolyásoló dolgokhoz szólsz hozzá, ne tégy senkinek olyan szívességet, hogy hagyod magad megsérteni. Gondold át a taktikádat és csak a lelkiismeretedre hallgass.

    Számomra hasznos üzenet volt, hogy leírtad, hogy Kanadában hasonló globális gazdasági folyamatok zajlanak, mint Magyarországon. Jól be tudtam illeszteni a koncepciómba.

  • Tuske,

    Azt en megertettem, nekem csak az nem tetszik, hogy kozben egy kisebbseget is elinteztek vele.

    Megertettem, Ille,

    Lenyegesen konyebben megy szamomra a tegezodes, mert a gondolataimat eloszor angolul formalom, de jol van, ezentul magazni fogom. Nem tiszteletbol, de nem latom annak ertelmet, hogy magaban a kifejlett Neanderthalt ingereljem. Sajnalom, hogy meghasonlott, ket polus kozt libeg, nem is lehet jo. Liberalisnak tunteti magat es kozben tragarkodik, ertse meg ha egyet ertek is a politikai hozzaallasaval, az ertekrendszeret nem lehet elfogadni. Elmehetnek maga mellett, mint mas is teszi, az is egy taktika. Ha ez kell most a magyarnak, hat jo. De egy kanadai magyarnak szegyen es gyalazat az ilyen viselkedes. Serti az emberi meltosagot. Illye nem vagyunk allatok. Most megint elkuldhet, de akkor ne hivjak ezt a lapot kanadai magyarnak, mert ez a stylus nem reflektalja a kanadai magyat. A kanadai magyar nem spontan magyar, hanem kanadai is. Sot mivel ezt a tarsadalmat valasztotta lakhelyeul, inkabb kanadai mint magyar. Nyissanak meg maguknak egy szintiszta magyar weblapot ahol aztan kedvukre cirkuszolhatnak. On meg egyaltalan nem kiforrott. Ehezomenethez kimegy szolidaritasbol, aztan gunyos megjegyzest tesz valakinek, hogy „segelyen elsz”? Az on stilusat meg zsargonnak sem lehet nevezni, nemhogy irodalomnak. Felti a magyar szot es kozben nap nap utan szetveri ocsmanysagokkal. Ha on reflektalja a jelenlegi magyar kondiciot, akkor ne haragudjon de megerdemlik az elnyomast.

  • „Van itt pénz,nem tudom,hogy Orbàn miért nem adott többet”Lendvai
    Ildiko 2002-ben.
    2008-ban nincs itt pénz,kérünk az IMF-töl 20 Milliàrd £-t”Gyurcsàny”.
    2009-ben 6,8 % visszaesés-Bajnai,Oszko-az IMF pénzével és utasitàsaival.”Szegény”szomszédok nem kaptak pénzt és”jo”utasitàsokat,de lényegesen jobban teljesitettek,mint 2006-2007-ben is. Növekvö terheket kellett a vàlsàgban, a megörökölt belsö feszültségekkel finanszirozni.Igy 2013-ban 1325,5 Milliàrd Ft a kötelezettségünk,-Àllamadossàg Kezelö Központ szerint-
    a bankok felé. Most egy ilyen vezetést akarnak ujbol rànk propagandàzni.

  • Illének kettős, de inkább hármas személyisége van. Ha ihlete van, meglepően jó írásai és írás részletei vannak. Aztán átmegy tucat cikkek írásába. A harmadik személyisége a pokróc.

  • Sardi ur…….2010-ben valtozott meg…amikor lakohelyen akkorat bukott mint az ol ajto politikuskent

  • Zsuzsa

    ez tul merev es regimodi hozzaallas, a net lehetosegei kozott jelentos szerepe van az anonimitasnak, abbol, hogy ki, mit ir es hogyan fogalmaz ide, egyaltalan nem lehet biztos abban, hogy tudja is kivel all szemben…nem lehet megbizni senkiben, nem is kell…a tragarkodas megfer rendes emberekkel is, mint ahogy a mives, cizellalt kormondatok is megfernek aljas szandekokkal….ne legyen ilyen vonalas, engedje el magat es ha indulatok nelkul vegigolvassa a hozzaszolasokat, fogja latni, kik igazan a magyar nep, a magyar kultura, a magyar demokracia ellensegei….es ha nem haragszik azokkal nem fogok ugy beszelni, mint magaval, csak erdemeik szerint!

  • Kedves Zsuzsa,
    te Kanadába élsz, ahol lehetnek gazdasági gondjaid, pl. nem 2, hanem 3 évente cserélsz autót.
    De fogalmad sincs arról, hogy mi folyik itthon.
    Egy közmunkásnak 200 dollárból kell eltartania a családját.(és ez sincs egész évben neki!)El tudod te ezt képzelni? Te meg tudnál élni ennyiből?
    A gazdaság sokkal rosszabb helyzetben van, mint a válság közepén, 2009-ben. (Dénes Erős pl. a válságról mindig megfelejtkezik, és sokszor a tényekről is)
    Miközben szétverték a demokratikus jogállamot, egy látens komcsi-fasiszta diktatúrát vezetnek be, ahol egy valaki dönt mindenben, amit reggel megálmodik, az 3 napon belül törvényre emelkedik.
    Elvették az alkotmányunkat, 400(!) törvényt változtattak meg 2 év alatt, gyakorlatilag mindent, anélkül, hogy megkérdezték volna: akarjátok? (a választási programjukban egy szó nem volt ezekről)
    Ha néha nyersebben fogalmazunk, azt tudd be ezeknek, még így is visszafogjuk magunkat.
    Sajnálom, ha te, aki intelligens vagy (a beírásaid alapján annak tűnsz), csak a rosszat veszed észre abban, amit abszolút amatőrök ingyen csinálunk, csupán hazaszeretetből.
    Mert nem próbamagyarok vagyunk, mint amit itt egy-két ostoba próbál elhinteni, hanem igenis szeretjük a hazánkat, és nem tudjuk elviselni, ha pár tucat bunkó paraszt hülyének néz minket, és leépítik az országot erkölcsileg, gazdaságilag, jogilag, mindenhogy.
    És azt kell hallanunk, hogy ez egy tündérmese, és Európa minket követ.
    Az írások mondanivalója a lényeg, ha valami nem tetszik, tedd szóvá nyugodtan, aztán lépj tovább, de ha tetszik, azt is kinyilváníthatod.

  • Andrási Csaba

    Journalist! —– Tud Ön olvasni?

  • kedves Zsuzsa

    es amugy hogyan kepzeli a TISZTA KANADAI MAGYAR lapot?? mert ha emlekezetem nem csal a kanadai magyarsag osszetetele kb 1/3 tiszta nyilas, 1/3 demokrata es kb 1/3 kozombos es szarik mindenre…attol, hogy Kanadaba koltoztek emberek, nem valtak mindjart tanultabbakka es intellingensebbekke, hiszen a torontoi magyar hazban egyetlen budit talaltunk, az is el volt dugulva szarral…2009-ben!!! ezt kene annyira feltenie, vagy erre kellene buszkeknek lennunk? netan arra, hogy az egyetlen magyar nagykovet szerint a jobbik nem rasszista, nem naci part, mikozben minden osszejovetelukon zsidoznak es taborokkal fenyegetodznek, eus zaszlokat egetnek? ne haragudjon, de nem tudom, mifele TISZTA KANADAI MAGYAR kozossegrol beszel…

  • Andrási Csaba

    antifülke! —— Suba a subához, guba a gubához, avagy megtalálja zsák a foltját. Neked az index nevű virtuális ürülék jutott.

  • Andrási úr! Tudok. Miért, Ön nem?

  • a magyar nagykövet Magyarországot képviseli, semmi köze a kanadai magyarokhoz, legalábbis jobb lenne, ha nem lenne.

  • Andrási S.
    Evvel most mindent megcáfoltál.
    Amúgy tipikus fidesznyik bolsevik módszer a tiéd(álá Finkelstein), az, hogy nem a leírtakat cáfolod, hanem az információ eredetét kezded el fikázni, és ürüléknek nevezed az Index-et.
    Ahhoz nincs hozzáfűzni valód, hogy az adófizetők milliárdjaiból hozzák létre újra az ÁVH-t? Miközben oktatásra sincs pénz?

  • Bocs Andrási, most Sándor vagy Csaba?

  • Megprobalom osszefoglalni a hozzam intezetteket.

    Lehet valaki nyilas, lehet valaki demokrata es lehet valaki kozombos. Ez a mindenkinek a maga dolga, ugyebar. Nem „TISZTA KANADAI MAGYAR” kozossegrol beszelek, kulonben is minek kell itt kerem ordibalni?, hanem arrol, hogy ez nem egy magyar lap, albeit magyar nyelven irodik. Eppugy mint a Kanadai Magyarok Orszagos Szovetsege nem beszelhet mindannyiunk neveben, boccsassanak meg de nem minden ami itt folyik egyezik meg a kanadai magyar identitassal. Nem mind foldmuvesek, ertelmisegi magyarok is emigraltak Kanadaba. A regi magyarok tobbsege foldmuvelo volt, de mar az 56-osak kozott is volt eleg tanult ember, viszont mar ezek is lassan kioregszenek. Az ujabb generacio, akar Kanadaban nott fel, akar az utobbi evekben emigraltak, mar egy sokkal muveltebb nepcsoportot kepez. Ha bunkokkal tarsalgasba elegyedik az ember, az meg nem vonja maga utan annak a szukseget, hogy lealacsonyodjunk a bunko szintre. A szemelyeskedesekkel es a kozonseges nivoval semmit nem hasznalnak az ohazanak vagy a magyar nepnek. Ne eljenek a magyar foldon elok most azzal vissza, hogy egy kanadai lapon ocsarkodhatnak. Alairtam a tiltakozo levelet, de a kanadai magyar nagykovet nezetei vegso fokon nem Kanada gondja, hanem a magyaroke. Akarmit beszel az most ossze vissza, tragarsaggal azt sem fogjak a posztjarol elmozditani.

    Megjegyzem egy 16 eves Saturn jarmuvet vezetek, ami itt a tavolsagok es a nepkozlekedes hianyai miatt letkerdes es nem luxus targy. Kanadaban sem kolbasz log a fakrol.

  • kedves Kanadai

    azt akartam mondani, tudom idonkent nem egyertelmu, hogy 56 ota a kanadai magyarsag nem kamatoztatta a magyar kulturat, hanem leepitette…igenyeiket nem tovabb gyarapitotta a szabad es fejlett Kanada altal nyujtott lehetosegeknel fogva, hanem azt az 50 evvel ezelotti szinvonalat legmentesen konzervalta, de ugy, hogy abba meg egy onoblitos wc sem tudta volna belepreselni magat! nah ez a nagy kanadai magyar kultura! hogy hogyan marakodnak, fogalmaznak, tragarkodnak a magyarok mostansag az egy dolog, okuk van ra, de konyorgom, ha otthon beszelgetni kezdek valakivel magyarul nem tart neki 5 percbe mig leesik a magyar mondat ertelme! a nepitanc miatt aggodnak, mikozben nem ertik a magyar nyelvet es ebbol fakadoan a mogottes ertelmuket, MERT NINCSENEK BESZELOKOROK, arra valahogy nem volt igeny meg himezgetes kozben sem, mert, aki ujonnan jott es valami ujat es frisset hozhatott volna, azt azonnal kikozositettek mindenhonnan! ugyanakkor lelkesen asszisztalnak az 56-osok koze vegyulo nyilasnaci mocsoknak….ugyhogy nekem ne jojjenek a kanadai magyarsaggal, mert azonnal valami penesszagu, pokhalos, undorito tudatlansag kepe jelenik meg a szemem elott, leontve valami kepmutato, emeszthetetlen, vallasi szirupos trutyival…ez az a kozosseg, akikhez SE magyarul, SE angolul nem jutott el a kultura…tisztelet, annak az alig egynehany kivetelnek…

  • Kedves Zsuzsa,

    pontosan, ez így van, egyetértek Önnel. Nekem is többször a fejemhez vágták (nem itt (még) hanem ott M.O.-on) hogy „te nem tudod, te nem itt nőttél fel”, amit aztán valahogy mindig egy „2, 3 évente egy új kocsi” féle megjegyzés követ 🙂

    Egyáltalán nem egyívásúak a kanadai magyar közösségek illetve azok akik nem járnak ilyen közösségbe, és bár én is aláírtam azt a petíciót, én is úgy látom hogy ez a magyarországiak ügye elsősorban, nem a miénk, kivéve azt a káoszt és megosztást a kanadai magyarok között, amiben a Nagykövet Úrnak is benne volt a keze.

  • kedves Zsuzsa

    a kinagyitas, hangsulyt jelent, nem feltetlenul ordibalast, azt hangsulyoztam, amit maga is hangsulyozott es aminek, szerintem, se fule, se farka…ha ont zavarja a tragar beszed, On semmikeppen ne tegye, de ne is probaljon regulazni szinten felnott embereket, azok majd eldontik kivel es mikor hogyan beszeljenek, kulonosen, mert az otthon szerzett tapasztalataik mar regen meghaladtak azt a turokepesseget, amin belul erdemes illonek mutatkozni, maga csak mondja a magaet a maga stilusaban es nem kell mindent szemelyes sertesnek vennie….majd figyelje meg, akiket lehet valamiert tisztelni, azt akkor se eri sertes, ha kulonbozik a velemenye masoketol…

  • Nyilas Misi
    2013 február 18
    5:51 du.

    szia.
    Nincs igazad, Zsuzsának meg igen…
    A boldolás, dőlt betűk, szinesen kiemelt betűk a cyber-térben kiemelés. A nagybetűk,- ahogy Zsuzsa is írta- ordítás. Szintén cyber law…
    Tegezz. szintén cyber law…

  • Zsuzsa
    2013 február 17
    10:58 du.

    Galambocskám, te nekem egyre szimpatikusabb vagy..

  • Kopácsi Judith

    Csak tudnám, honnan veszik egyesek azt a tévhitet, hogy Kanadában minden család új kocsit vesz 2-3 évenként? A körülöttem élők 98%-a nem engedhet meg magának ilyen luxust, még akkor sem, ha nincs kamat a kocsivásrlásra felvett kölcsönre. Az igazság az, hogy a legtöbb ember két vagy három éves kocsit vesz, ha vesz, ugyanis tudomásul vette, abban a pillnatban, hogy ujonnan megvette és legurult vele az árustól, már eleve több, mint egy harmadát vesztette értékének. Mi az elmúlt 23 évben, elöször tavaly vettünk egy új kocsit, aminek legalább 10 évig ki kell birnia a strapát.
    2004-ben megtett Észak-Amerikai, 15 ezer km-es utunkat, ami 58 napig tartott, egy 15 éves Volkswagennel tettük meg. Legalább 5-ször kellett utközben megjavittatni, soha nem tudtuk mikor fog minket elhagyni, de azt gondoltuk, hogy a legrosszabb esetben otthagyjuk valahol az útszélén, és haza repülünk. Nem történt meg, hazahozott minket.
    Viszont az elmúlt években én saját szememmel láttam MO-on olyans kocsi csodákat, amiket nem volt itt kanadában alkalmam látni. Tapasztalatom szerint sokkal több uj kocsik szaladgáltak ott, mint itt, Kanadában.

  • Andrási Csaba
    2013 február 18
    3:12 du.
    Neked meg a valós..
    Mondhatni, sqar ügy..

  • Kanadai.
    2013 február 18
    4:17 du.
    Rosszul tudod..
    Amennyiben a kanadai magyar kettős állampolgár, a nagykövet őt is képviseli. Továbbá kapcsolatot kell, hogy tartson a közösségekkel, kultúrális és jogi segítséget kell, hogy nyújtson, amennyiben igénylik..( Nemzetközi jogra gondolok.)

  • Kopacsi!
    Ezzel ellentmondasz annak, amit itt hirdetnek/tek: a boduletes nyomort Mo.-n. En is legnagyobb panaszkent azt
    hallottam, hogy 10-12 eves kocsival kell az illetonek „kuszkodni”. 2009-ben egy 13 eves kocsit vettem (4honapra)es szegyenkeztem vele pl. a piacnal leparkolni, es meginkabb szegyeltem elvinni szervizre.
    Vagyis:nem nagyon lehetett vele dicsekedni. (Itt egy 15 eves kocsival jarok mar 10 eve.)
    Akkor nagyon romlott a helyzet Canadaban is, mert a 60-as evek elejen, meg, bizony, egy magamfajta munkasember
    ket-harom evenkent cserelhette a kocsijat(ujra). A kozeposztalybeliek pedig evente. Ez volt az emberek
    merceje. De hat az egesz vilag megvaltozott. Kar, hogy a rosszra. Miert lenne Canada kivetel?

  • Megint nem a lényegről beszéltek.
    Az autó vásárlást kiragadjátok, azon csámcsogtok, miközben az csak egy hasonlat akart lenni. A többire, a lényegre nem is reagáltok. De mikor ment a gyereketek éhesen iskolába? Mert ma vidéken ilyen gondok vannak. A tündérmese közben.

  • Kopacsi Judith 10:26 du tegnap……amit ir az 100 % – ig igaz . nekem is az az erzesem neha hogy magyarban tobb az uj draga auto mint az usa-ban . azert ezek konnyen ellenorizhetok hiszen rengeteg az uj auto kereskedes es valaki csak megveszi az uj autokat is kulonben nem tartananak nyitva . itt floridaban a legolcsobb uj auto most egy ford picivel 11 ezer alatt . azert ez nem megfizethetetlen es teny hogy masnap mar nem lehet 10 ezerert se eladni . kocsivasarlasnal nem lehet okosnak lenni . ha uj autot veszek az sokba kerul de biztos hogy egy-ket evig csak olajcserere kell kolteni . ha hasznaltat veszek akkor meg RENGETEGET kell kolteni javitasra . engem tavaly csaptak be , kia spectra $ 1500 . haza se tudtam vele menni mert a kuplungja 4 merfold utan megdoglott . a javitas $ 1800 volt , nyilvan ott is becsaptak . azota viszont minden oki doki . az emberek HAZUDNAK ES LOPNAK mindenhol . http://www.mullinex.com

  • falusi

    szerintem meg ugy ertelmezed, ahogy akarod, en elmondtam, hogy gondoltam, az ordibalasnak meg nincs ebben a formaban ertelme…amugy meg joanyadnak okoskodjal, talan az meg megsimizi azt a koczka fejedet erte…

  • Kedves Judit,

    igen, ez nagyjábol igy van. Mondjuk akik azt hiszik itt Kanadában „2, 3 évente cserélik a kocsit újra” sokszor egyáltalán nincsenek tisztában abban hogy milyen nagy ez az ország (meg USA), milyen nagyok a távolságok, nemcsak városok között, hanem a városok maguk is milyen nagyok. Meg hogy nem olyan jó a tömeg közlekedés a városokban mint bármelyik európai városban. Pld Budaörsröl hamar be lehet jutni a budapesti közponba BKV-val, de egy torontói külvárosbol a TTC-vel órákat tarthat, ha van egyáltalán public transit ami onnan indul. A kocsikat meg viszont lehet hogy Kanadában gyakrabban cserélik le újra (értsd: használt új) mint M.O.-on, de ez azért van mert itt hamarabb tönkre mennek, mivel itt sok hó esik a hosszú tél alatt, és igy a sok nedvesség meg a só hamarabb tönkre teszi a kocsikat. Quebecben pedig a sok kátyú még egy ráadás. 🙂

    Viszont Budapesten vannak akik sirnak nekem hogy túl drága a gyümölcs télen, ezért nem is vesznek, viszont „eszik” a cigit és mindehová kocsival mennek a városba, mert „megfáznak a huzattól a metróban”.

  • Kedves Falusi,

    akkor pontositanék:

    nem minden magyar származású kanadai állampolgárnak van magyar állampolgásága is, vagy szeretné egyáltalán megkapni a magyar állampolgárságot.

    Aztán azok közt, akik már megszerezték, és magyar útlevelük is van (amit persze a követségen keresztül kaptak), böven vannak akiknek nincs pofájuk szavazni egy ország választásán, ahol sosem éltek, sosem fizettek adót és csak túristaként látogattak meg. Merném állitani hogy ez a többség, és hogy ezen nem sokat fog változatni bármilyen Diaszpora Tanács vagy egyéb Bethlen alap-féle pályázatok meg programok.

    Ami az itteni magyar közösséget illeti, tartani tarhatja a nagykövet a kapcsolatot, menjen is el mindeféle ebédre, ünnepségre, de a politikát hagyja ott a követségen és ne szoljon bele a mi belügyinkebe.

  • belügyeinkbe

  • Amikor megkaptam a kanadai allampolgarsagomat 5 ev utan, megkerdeztek, hogy feladom e a magyart es akkor en azt feladtam. A magyar allamnak semmi koze ehez nem volt, soha nem kertem nyilvanosan az elbocsajtast Magyarorszagtol es erre nem is volt szuksegem. De az en kis agyamban azota megmaradt az a valosag, hogy en akkor Kanadat valasztottam otthonomnak es Kanada akkor engem befogadott. Az hogy Magyarorszag hivatalosan soha sem engedett el, az Magyarorszag dolga es semmi koze nincs a kanadai torvenyekhez. A magyar nagykovet engem soha semmiben eddig meg nem kepviselt es valoszinu soha nem is fog. Eddig meg mindeg kanadai utlevellel kozlekedtem es csak vizum kerelemre vettem a nagykovetseget igenybe. 45 ev alatt soha nem eltem magyar haz kozeleben, a jelenlegi 5 ora kocsiutra van tolunk valahol Vancouverban. Semmifele elkotelezettseget nem erzek Magyarorszag irant. Budapesten nottem fel, gyermekkorom nem volt konnyu es akkor kezdtem csak szabadon lelegezni mikor idekerultem Kanadaba.

    Biztos nehez lehet most Magyarorszagon. Utoljara az elso valasztasok idejen jartam otthon, anyam volt halalan, s igy aztan nem nagyon erdekelt, hogy mi folyik korulottem. Viszont az elobbi latogatasaim alkalmaval azt tapasztaltam, hogy a rokonok es ismerosok eletformaja nem kis mertekben felulmulta a mienket Kanadaban. Nem kulturaban, pl a wc-k allapota, 72-ben a negyeves kislanyom nem akart anyameknal a wecere leulni. De minden rokonnal tobb volt a cucc es jobb minosegu mint ami nekem volt Kanadaban. Nem irigyeltem oket, de azt nehezteltem, hogy megis mindeg tolem varjak el, hogy gyujtsem a penzt latogatasra. A magyaroknak valahogy egy nagyon hamis kepuk alakult ki Kanadarol. Nehez eldonteni ennek az okat, egy kialakult nyugat imadat vagy pedig mi vagyunk ezert felelosek, soha nem felejtem el rongyrazo magyar utitasaimat kikkel a charter jaratokon idonkent osszefutottam.

    Ami az ehes gyerekeket illeti, ezek sajnos Kanadaban is vannak. A szegenyseget nagyon sok socialis problema koveti. Itt is vannak hontalanok, alul foglalkoztatott munkasok, menialis munkat vegzo egyetemet vegzett emberek. A jelenlegi jobboldali kormanyok nem jol bannak a szegenyreteggel es a Food Bank egy letkerdes nagyon sok ember szamara. A hetvenes es nyolvanas evekben valoban jobb volt az atlag ember elete, de mi akkor kezdtuk el a ferjemmel a semmibol s kozben jottek a gyerekek es az a jo gazdasagi idoszak is nagyon nehez volt szamunkra. Emlekszem, hogy pengevel vagtuk a kormunket, es honapokba tellett mire egy ollot tudtam venni. Abban az idoben a privat szektor fizetett tobbet es a ferjemnek egyetemi vegzettsegevel mindeg socialis allami munkai voltak, igy aztan sokkal kevesebb volt a jovedelmunk mint a ket kezzel dolgozo embereknek. Abban az idoben ugy hivtak ezt, hogy nyugdilyas allas, kevesebb volt a jovedelem, de majd lesz nyugdily es jo. Ez valoban igy jott ki szamara. De valtozott a vilag, az egyik lanyunk aki ugyancsak gyermekvedelmi social worker, az mar nem olyan korulmenyek kozott dolgozik mint az apja es ketlem hogy eleri az egyre novekvo nyugdily korhatart vagy egyaltalan lesz e meg nyugdilya vagy hogy kibir meg 25 evet ott ahol van, mert kozben itt is felutotte nepotism a ronda fejet…

  • kedves Zsuzsa

    igaz, minden tarsadalom kulonfele osztalyokat termel ki magabol es otthon, ahol gazdasagilag egy nem eppen sikeres orszag szolgal alapul, meg nehezebb kiemelkedni, de kerdem en Ontol, azok miert maradtak ilyen merhetetlenul ostobak, akik mar vagy 30-40-50 eve Kanadaban elnek? ami a budit illeti en minden kanadai magyart elvinnek a Japan Hazba tanulmanyutra…hogy legyen viszonyitasi alapjuk!

  • Nyilas Misi
    2013 február 19
    7:02 de.

    Te gyárilag vagy bunkó, vagy különórákat veszel?
    Ámhamár anyázunk.. A tiéd is megtaníthatott volna téged alapdolgokra. Pl viselkedni.

  • Kanadai.
    2013 február 19
    9:11 de.
    Így viszont elfogadom.
    Én is itt élek, nekem sincs kettős állampolgárságom, és nincs is szándékomban megkérni. Szavazni sem akarok odahaza, mert nem lenne fair.
    Nyugdíjat is kérhetnék, de azt sem, mert azt sem tartom tisztességesnek.
    A nagykövet társadalmi kötelezettségeire próbáltam rámutatni. Ezek szerint rosszul.
    Bocs.

  • falusi

    en nem tartozom az ellenszekhez, nem kell riszalnod annyira…

  • Aki azt irta(azt hiszem Kanadai?),hogy nem szavazna, azt tokeletesen megertem, es egyetertek vele. Nekunk, kint eloknek, nincs (erkolcsi)jogunk otthon szavazni.De abban biztos vagyok, hogy az itt agalo balkezesek, igy vagy ugy, de elmegy szavazni, mert azt hiszik, hogy annak lesz jelentosege(kevesen vannak). A tisztesseges emberek mindig visszafogottabbak…Ez lehet, neha, baj is.

  • Nyilas,

    Egyszer rosszak voltak a konnekcioim BPre es majdnemhogy vegig jartam Europa repulotereit. Minnel keletebbre ertunk annal rosszabb kondicioban voltak a wc-k. A magyar wc volt a legocsmanyabb. Es szinte minden buzlott a cigarettatol.

  • Andrási Sándor
    2013 február 18
    7:04 de.
    nade sanyika! hát ezt tanulta otthon a szoba-konyhás, udvarra néző kéjlakukban?
    micsoda modor ez!
    nem járt illem- és tánciskolába?

  • Zsuzsa
    2013 február 18
    10:41 de.
    ne komolytalankodjon. miért is küldeném el magát, és főleg, hova?
    nincs azon a szinten, hogy magával foglalkozzam.
    „…aztan gunyos megjegyzest tesz valakinek, hogy “segelyen elsz”?” ezt meg honnan veszi? megértem, hogy zavaros és nem mindent lát tisztán, de akkor miért ír ide?
    a gondolatait először angolul formázza? az más. sok mindent megmagyaráz.
    hogy tisztel-e engem, vagy sem, teljesen hidegen hagy.
    egyet áruljon már el: hol a bánatban osztotta az észt eddig? vagy szólt a szittya kürt, hogy sajtóra, aki igaz magyar?

  • a cikk TOMENY HAZUGSAG…ezert van hogy SENKI se adta a nevet hozza http://www.mno.hu/kulfold/az-egyik-legeuropaibb-alkotmany-a-mienk-1140043

  • burkus
    Mi van veled? Ezt komolyan gondolod?
    1. ki írt most a zalaptörvényről?
    2. az MNO nem éppen független, és kire hivatkozik? Szájer elvtársra, aki maga írta az egész tákolmányt egy vonatút alkalmával, saját elmondása szerint. Miért nem alkotmányjogászt kérdez az MNO?
    Téged tényleg burkusnak hívnak?
    És mi a hazugság? Sorold, ne csak rágalmazz!

  • Jol van Ille, majd megkeresem a sok randa kiszolasai kozott, hogy hol, kinek mit osztott ki [legalabbis az emlitetteket, mert azt a szemetaradatot amit on itt fejleszt azt tul hosszu lenne dokumentalni]. Majd aztan ide kiteszem a maga orra ala. Kisember, a maga stilusa elegge borzalmas es magyar szepirodalmi keszseggel eppenseggel nem rendelkezik. Nem tartozok maganak elszamolni semmivel. De nem vagyok troll es nem jarok webhelyekre konfliktust okozni. Ha a nevemre kattint megtalalja a blogomat, a fotomat is, tehat nem anonimuszkent jelentem meg. Az Amerikai Nepszavat olvastam mar egy ideje, mikor erre a lapra talaltam. Eloszor orultem annak, hogy van egy kanadai magyar lap ahol az emberi jogokat vedik de aztan rajottem, hogy a sok jo cikk mellett milyen sok a szenny is. Felhaboritott, es igen felhaborit az, hogy az ilyen minosithetetlen tonust amit itt maga elereszt, egyaltalan toleralnak egy kanadai weblapon. Az on szereplese nem segiti a kanadai magyar „kozosseget”, hanem mondhatnam azt, hogy fuggetlenul a politikai beallitottsagunktol, a maga viselkedese egyedul a kanadai magyarok legdurvabb retegenek elfogadhato. Nem segit a MO elo magyarokon sem, mert azt a latszatat kelti, hogy a magyarok durvak es nem tudnak viselkedni. Remelem, nagyon remelem, hogy ez nem igy van.

  • Nyilas Misi
    2013 február 19
    4:17 du.
    Riszáljon neked a bábolnai betegcsődör.

  • burkus laci
    2013 február 20
    9:36 de.
    Magyar Nemzet?
    Hogy te mekkora ló vagy..
    Az MN kb a kilenszázadik heltreigazításánál tart. Tod, amelyik úgy kezdődik: „Hamisan állítottuk, hogy…”
    🙂

  • Erdekes, hogy nem is egyszer emlitettem a “segelyen elsz?” Ille gyongyot, es csak most von kerdore, amikor a regebbi cikkeket mar csak cimukkel lehet megtalalni, vagy ha ertesitesre lettek beallitva es mar feltotottek a levelesladat. Jo kis taktika volt, hogy pont most vette eszre. Mindegy az egyik kedvenc utlegelo alanyahoz intezte ezeket a kivalasztott szavakat. Ha azt hiszi, hogy magara keresve fogom a napom nagy reszet eltolteni akkor teved. Stilusa kulonben onmagaert beszel, ugraljon annyit amennyit akar, maga ezt mondta es azt bizonyitsa be, hogy maganak alantas masok leepitese es a hecceles. Reszemrol befejeztem, ugorjon ki a pince ablakbol, az sem erdekel. Csamcsogjon a gyozedelmen mert megerdemli.

  • Zsuzsa
    2013 február 20
    11:36 de.
    argumentum ad personam
    azt pedig nem gondolom, hogy különbséget tudna tenni jó és rossz közt. ahhoz valamivel magasabb szellemi színvonal szükségeltetik, mint amivel kiskegyed rendelkezik 🙂
    Zsuzsa
    2013 február 20
    12:48 du.
    hát ebbe nagyon beleszaladt, harmatos virágszálam 🙂
    el tetszett felejteni, hogy magyarországon a római jog van érvényben, mi szerint a vádlónak kell a bűnösséget bizonyítania.
    ha pedig nem tud valamit dokumentálni, akkor ne kezdjen bele valótlan dolgok állításába.

  • Zsuzsa….11:36 de …. draga holgyem….rakattintottam a nevere es micsoda ajandek….ott a langos…..my mouth is waering up=csorog a nyalam….en mivel mindig hotelokban/motelokban lakok csak mikrom van…..de aprilisban mar eszem a langost….amugy rohadt draga lett….250 forint tavaly a sima….kesz rablas amikor egy kilo liszt kevesebb mint 250…..ezert az a sok merci budapesten……palacsinta kb ugyanennyi……varpalota , budapest hetvenes evek 1 ft a langos egy forint a lekvaros pali….nem csoda hogy sokan kadarra varnak….azt elflejtik hogy a fizu meg havi 1 ezer volt….

  • T. burkus úr!

    Ha Ön úgy gondolja, hogy ma Magyarországon – vagy bárhol a világban – az MNO egy mértékadó és fontosnak tartott lap, akkor valakik angyon félrevezették…

    J

  • Azt hiszem, itt a kommentelők között most az történik kicsiben, mint ami nagyban Mo-on.
    A jó magyarok egymás haját tépik, miközben a lényeggel nem foglalkoznak. Azzal, hogy kilopják alóluk az országot, mert kicsinyes sérelmeik fontosabbak mindennél.
    Még azok is marakodnak egymással,akik egy oldalon állnak, olyanok vagyunk, mint az ellenzék odahaza. Egy az érdekük, de képtelenek az összefogásra.
    Az senkit nem zavar, hogy a TEK olyan jogokra tett szert, amiről az ÁVH nem is álmodott. Különb jogai vannak, mint a rendőrségnek. Erre pl. senki nem reagált, pedig volt hozzászólás rendesen.
    És ez vonatkozik a fideszfanokra is, őket sem zavarja egy cseppet sem.
    Tényleg ekkora lúzerek vagyunk mi, magyarok?

  • Journalist……mivel fidesz kozeli lap az mno es a fidesz az ur ha tetszik onnek ha nem az a mertekado….persze olvashat ballerka lapokat is dehat azok csak feleslegesen tepik a szajukat….tudja…a nagyobb kutya izel nem a kicsi…..en azert szeretem ezt a kanadai lapot mert tanulmanyozhatom a ketsegbeesesuket ejjel nappal es az SZORAKOZTAT nem kicsit hanem nagyon

  • Ille, nyugi nyugi, az ott van kerem szepen es ezt maga is nagyon jol tudja. Argumentum ad personam, LOL, maga ezen el s nap nap utan es ezen sziporkazik! Ez egy szennylap es itt annyi tragarsag es gorombasag folyik le, hogy ide semmifele torvenyt mar nem lehet alkalmazni. Vegeredmenyben meg lehetne talalni azt a gyongyszemet is, de kerem az nem eri meg nekem, hogy azzal toltsem az idomet hogy bizonyitsak maganak. Kulonbenis maga nagyon jol tudja, hogy kinek irta azokat a szavakat. Es hat ketlem, hogy barmi eredmenyt elerhetnek azzal, hogyha datummal ellatva szembesitenem szoban forgo gorombasagaval. Mert itt ez mar nyilvanvalo, a baratai elott is epp ugy mint az ellensegei elott. Adieu.

  • Zsuzsa
    2013 február 20
    7:04 du.
    azért próbálja csak meg. nagyban javítana a szavahihetőségén.
    ha pedig a kmh egy szennylap, miért is lenne gond, hogy valamelyik pimasz hozzám szólónak, aki csak személyemmel foglalkozik, elkenjem a száját?
    hogy mi a nyilván való, és mi nem, remélem, belátja, hogy nincs módjában azt megítélni?

  • burkus laci
    2013 február 20
    4:12 du.
    attól tartok, az mno nem mértékadó. olvasson utána a szó jelentésének.
    miért is lennénk kétségbe esve? nem politikai orgánum vagyunk, nem politikai csoportosulást képviselünk, csak elmondjuk a véleményünket, ha tetszik, ha nem. a legjobb az egészben az, hogy tehetetlen házőrzőként csak acsaroghat ellenünk, de harapni nem tud. no meg, a lánca is rövid.
    azt pedig kétlem, hogy szórakoztatná a KMH – még csak humorérzéke sincs, és tudni lehet, hogy az ilyen ember sok gazságra képes – , sokkal inkább bosszantja, mivel nem tud tenni semmit ellene. az asszonynak már naponta fáj a feje, kutyája nincs, akit oldalba térítsen, a gyerekre nem mer kezet emelni, mivel simán letartóztattatja, így hát itt éli ki magát.
    egészségére 🙂

  • Burkus úr! Tehát Ön szerint az a mértékadó lap -még, ha hazudikk is , kevesen is olvassák stb. -amelyik hatalomközeli? Érdekes meglátás, de az biztos. Nem tudom egy WSJ, FAZ, NYT mennyire hatalomközeli, de azok mindig , minden időben mértékadónak számítottak/számítanak. Vajon miért?

    J

  • Zsuzsa

    ezzel a wc uggyel nekem csak az a bajom, hogy, amilyen allapotban athoztuk 40-50 eve, olyan allapotban talaljuk 2013-ban is Torontoban, Cambridgeben stb…nyugodtan ertheti kepletesen, mert minden masra is igaz, ami magyar errefele…

  • Mi a abj,mi ez nagy elkeseredés?nem fizettem többet a villanyért,söt kevesebbet,tényleg van árcsökkenés!

    Többi nem érdekel.

  • nyilas…7:31 de….ez csak rad igaz…magadbol indulsz ki

  • Kedves ellenzéki pártok és azok vezetői,olvassátok el ezt a cikket.Tanuljatok belőle és cselekedjetek ennek szellemében.Ha azt akarjátok,hogy tömegbázisra tegyetek szert nem tehettek mást,mint példát vesztek e cikk irójátol és annak minden tanulságát alkalmazzátok a gyakorlati politikátokban.Ha,pedig erre nem vagytok képesek,akkor menjetek a fenébe és ne ácsingozzatok az adózok pénzére,adjátok fel a politikusi státuszotokat és menjetek kétkezi munkásnak.

  • Tegnap este mikor letoroltem az ertesitesek beallitasat akkor lattam meg az osszefuggest Ille hirtelen tamadt kovetelese mellett, hogy bizonyitsak. A program amit KMH hasznal es annak Ille is tagja az WordPress es ezt jol ismerem. A lenyeg az, hogy semminel sem egyszerubb egy kontributor tagnak a sajat kommentjet letorolni. Azt Ille nagyon jol tudta, hogy nem fogom kommentjat megtalalni. Ez a pasas allandoan fenyegetodzik es bravuroskodik, nagyon nagy fiunak erzi magat ebben a kis pocsolyaban es ugy latszik, hogy az emlitett kommentnal egy kicsit tullepett sajat bolcsessegen. Most aztan mar rajta all, hogy bizonyitsa, hogy nem torolt le semmit. When people are nasty, it gets everybody’s attention and I am truly sorry I drew attention to this clown.

    Tobb kommentem nem lesz, de nem emiatt a kis malac miatt nem, hanem mert Adam cikke vegleg betette elottem a kaput. Ez nem ujsagiras es ha egy egyetemi tanar ilyen cikket tesz kozze albeit egy idegen nyelven, akkor itt tobb buzlik mint egy igaz nagymagyar klotyonal.

  • Zsuzsa
    Azt hiszem tényleg így lesz a legjobb.
    Te egyszerűen rosszul vagy a zsidó, buzi, cigány és egyéb szavaktól. A szöveg tartalma nem is érdekel, kiragadod ezeket a szavakat, és már rosszul is vagy.A tartalom nem érdekel. Ez a burkus , Erős Dénes meg a többiek szintje.
    Viszlát.

  • tapis32
    Végre valaki, aki megértette miről szól a cikk, és levonta a konklúziót.
    pavelic-nak például nincs szüksége jogállamra vagy demokráciára, ha neki csökkentik a sajtos pogi árát, akkor már el is élvezett. A többi nem érdekli.
    Olyan mint egy állat (minden rosszindulat nélkül!), legyen mit ennie, legyen meleg vacka, ahol nézheti a hírtv-t, a többire szarik.

  • Ille..2:38 de…jol van csicska

  • burkus nyanya

    tevedsz, en meg nem vagyok annyira oreg! csak szeretned! te indulsz ki magadbol a jelek szerint! a figyelovel haverkodjal, azzal vagytok egy szinten!

  • sajnalom Zsuzsa,

    pedig magat meg nem is bantottam…idonkent, amit idezagyvalt azt sejtette, talan maga bizony egy masik planetrol irkal, VAGY rozsaszinu kontaktlencset visel,
    de ha ram hallgat, volna maganak potolnivaloi es ennek erdekeben, jobban jarna, ha maradna…legalabb innen ragadjon magara valamicske informacio…