A „szopórém”

2013 február 18 8:08 de.79 hozzászólás

Mielőtt bárki másra asszociálna: a szopórém a vámpír régies neve.

….”A szopórém valószínűleg nem volt még harminc, a bőre azonban a szolitól, és a mindenféle rákent szir-szartól olyan volt, mint egy hatvanévesé”…..

Hoppáré van!

Még mielőttebben bárki valakire asszociálna, kijelentem, hogy ő már elmúlt harminc! Már nagyon is régen!

Idáig jutottam az olvasásban és egyből az jutott eszembe, hogy régen hallottam az általam egyáltalán nem nagyra becsült – sőt minimális tiszteletet nem érdemlő hazug némbert. (Emlékszünk ugye az F 16 – lobbira? Emlékszünk ugye a kiflicsücsök-esetre?)

Álljon itt emlékeztetőül: Lockheed-ügy [kis-szerű politikusok nagypályán]: A hivatalos vizsgálat után megállapítható volt: „megnyugtató, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban megtalálták a Fidesz-Lockheed botrány alapjául szolgáló levél eredetijét annak ellenére, hogy Selmeczi Gabriella a botrány kirobbanása után úgy nyilatkozott: megsemmisítették azt.” Bővebben az ügyről, ahol magyar „szenátorok” lobbiztak, hogy egy magáncég képviselője legyen a nagykövet. Az ügy miatt mondott le Selmeczi „kiflievő” Gabriella.

Selmeczi Gabriella / Kapcsolat.hu

Értjük ugye? Az épp aktuális ágytárs érdekében lobbizott!

Erre – mit ád a teremtő – megjelent legújabb nyilatkozata, miszerint:  „A Fidesz arra kéri a kormányt: ne engedjen a külföldi nyomásnak és védje meg a magyar nyugdíjasokat a nyugdíjadótól”…  Erről ITT olvashatunk, már, ha valaki nem undorodik!

Mert nézzük csak, mit tudott mondani hazug szájával?

„A szóvivő a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) pénteken megjelent, A növekedés jegyében című kiadványában foglaltakra reagálva tette egyértelművé: nem lesz nyugdíjadó. Az OECD szerint a nyugdíjjellegű juttatások megadóztatása, a nyugdíjkorhatárnak a várható élettartamhoz indexálása, valamint a nők és a speciális munkát végzők korai nyugdíjba vonulását lehetővé tevő utak lezárása növelné Magyarországon a foglalkoztatottak számát és arányát. Selmeczi Gabriella ezt úgy értékelte, hogy immár nemcsak „a Gyurcsány-Bajnai-csapattól” kell félteni a nyugdíjakat, hanem külföldről is veszélyes támadások érkeznek.

A Fidesz ezért arra kéri a kormányt: ne engedjen, hagyja figyelmen kívül az ilyen típusú nyomásgyakorlást, és védje meg a magyar nyugdíjasokat a nyugdíjadótól – mondta a párt szóvivője, hozzátéve, hogy aki ilyen teher bevezetését javasolja, az százezreket sodorna veszélybe.

Selmeczi Gabriella meglátása szerint míg a szocialisták cserbenhagyták a nyugdíjasokat, addig a Fidesz betartotta az időseknek tett vállalásait. Utóbbiak közé sorolta a nyugdíjak megvédését, emelését, vásárlóértékük megőrzését, hangsúlyozva egyúttal, hogy az idén várhatóan infláció feletti nyugdíjemelést tudnak végrehajtani, „tehát egy extra összeget kapnak majd a nyugdíjasok”.

Tudjuk hazug szájából, hogy egyszer már megvédte a manyup pénzeket is! Azt is tudjuk, hogy az a „megvédés” hogyan végződött!

De nézzük csak tovább, mert van még: „Nagyon sokan emlékeznek még arra, mikor a baloldal az IMF-megállapodások árát a nyugdíjasokon verte el. Az idős emberek ebből többet nem kérnek – mondta Selmeczi Gabriella emlékeztetve, a szocialisták annak idején cserbenhagyták a nyugdíjasokat, csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét, a Gyurcsány-kormány pedig olyan törvényt fogadtatott el a parlamenttel, amely nyolc százalékkal csökkentette az induló nyugdíjak értékét. A Fidesz szóvivője arra is kitért, Bajnai Gordon 6,4 százalékkal csökkentette a nyugdíjak vásárlóértékét. … Selmeczi második fontos intézkedésként említette, hogy sikerült megteremteni azt a lehetőséget, hogy a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba mehessenek, amellyel – mint mondta – eddig mintegy százezren éltek. Hangsúlyozta, nem értenek egyet a baloldallal abban, hogy megszűnjön a jövőben ez a kedvezményes nyugdíjazás. … Selmeczi Gabriella végül arról beszélt, vállalták, hogy megvédik mind a mostani, mind a leendő nyugdíjasok nyugdíját és hogy olyan nyugdíjrendszert alakítanak ki, amely igazságos, fenntartható, finanszírozható, nem pazarolja el a megtakarításokat és nem ad indokolatlan kedvezményeket. Nem engedjük, hogy a nyugdíjrendszer választási kampányok játékszerévé váljon. Mi felelősen gondolkodunk a nyugdíjasokról és a következő nemzedékekről – jelentette ki a fideszes politikus, aki szerint, ha a Gyurcsány-Bajnai kormányokon múlt volna, akkor most „milliók lennének nyugdíj nélkül”. Bővebben ITT.

Deabetyárúristenit! Tudja ez a nő egyáltalán, mit beszél?

Tessen már megmagyarázni, hogy milyen jogon, milyen erkölcsi alappal felvértezve akarja ezt is „megvédeni”? És főleg kitől? Tőlünk?

Gere Gábor

79 hozzászólás

  • szoptok minden nap gabi 2010 ota es ez igy megy 2014 utan is

  • És arra ki emlékszik, hogy egyfajta „einstand-dal”(van, aki e kifejezést nem ismeri?) megvédték a magánnyugdíjpénztárakban összegyűjtött pénzeket, megtévesztve , megfélemlítve az embereket? Mert a megvédés csak az érem egyik oldala. De a körítés és a kialakított helyzet a másik.. Ilyen csak „jobb” diktatúrákban, banánköztársaságokban szokott vala előfordulni..

    J

  • szoptok mint a torkos borz

  • burkus laci
    2013 február 18
    9:18 de.
    Te olvastál itt szopásról?
    Miért erre asszociálsz, miért nem a hazugságra?
    He?
    Azért ki kell várni mindennek a végét! 😛

  • A szoialistàk helytelen gazdasàg irànyitàsukkal nemcsak a nyugdi-jasokat,hanem az orszàgot is reménytelen helyzetbe hoztàk.
    Az adossàgàllomàny 2002-es 53 %-rol 82 % lett 2010-re.
    2012 ota kb.5 Milliàrd £ az évi adossàg és kamat költségünk-a 2008-
    ban felvett 20 Milliàrdos IMF kölcsön és 2012-töl esedékes törlesztése miatt-.
    A 2009-es Bajnai-Oszko pàros 6,8 %-os GDP csökkentéses éve, egy ujabb csapàs volt a gazdasàgunk-kilàtàsaink-szàmàra.
    A tények nem szàmitanak! Fel a propaganda harcra!

  • Sajnálatos módon az utolsó mondat a szerkesztés folyamán lemaradt: „Gondolom, hogy a nép vérszívója nevet kiérdemelte ő is!”
    Sorry!

  • Lélfai Szilárd

    Kedves G.G. és I.I. elvtársak!
    Öröm olvasni magas szintű, egyáltalán nem gyűlölködő, irodalminak éppen nem nevezhető írásaikat! A stílus magáért beszél, illetve minősíti íróikat!

    A magánnyugdíj OEP-hez való átcsoportosítása szerintem jogos volt, csak nem kommunikálta le érthetően a Kormány, akik meg értették, (kellett, hogy értsék), azok meg elhallgatták a lényeget!

    Sajnos nem emlékszem mit is írtak önök, az igazi „szópórém” egyik leghíresebb mondása:”Lassan mondom, hogy mindenki értse: nem lesz gázáremelés” után, és azután?

    2009. Bajnai rezsim!
    A számítások szerint a nyugdíjakat érintő változások idén 100, jövőre pedig több mint 280 milliárd forintos megtakarítást jelentenek a költségvetésnek. Ennek legnagyobb tétele a 13. havi nyugdíj megszüntetése, ez idén 80, jövőre pedig 160 milliárdos összeg lett volna. A nyugdíjindexálás szabályainak megváltoztatása 2010-ben 76 milliárd forintos spórolást jelent, az idei nyugdíjkorrekció jövőre halasztása 10, a 2010-es elhagyása pedig 5 milliárd forintos megtakarítást jelent.

    – Az elmúlt hetek sajtóértesülései szerint a kormány azt fontolgatja, hogy újra bevezet egy 13. havi nyugdíjszerű ellátást.
    – Ha egy országban sok pénz van, és ebből sokan részesülhetnek, az egy jó dolog, de az elmúlt két évben nemhogy 13. havi nyugdíjról nem lehetett beszélni, kérdésessé vált a 11. és 12. havi nyugdíjak kifizetése is – mondta Korózs Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

    No comment

    Szolzsenyicinnek igaza volt!

  • Dénes ERÖS
    2013 február 18
    10:37 de.
    Ha te tudnád, h milyen ostoba vagy!
    Figyu!
    „Az államháztartás bruttó adóssága 22 373 milliárd forint”….
    Soha a büdös életben nem volt ilyen magas! Még a válság idején sem!
    Akkor akartál valamit? 😀

  • Lélfai Szilárd
    2013 február 18
    11:29 de.
    Köszönöm, h olvasol minket!
    Csak egy kicsit többet, mert még van mit fejlődnöd!
    Úgy tűnik, sokat éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!
    Szólj, segítünk! 😛

  • 2013 február 18
    10:37 de.

    A szoialistàk helytelen gazdasàg irànyitàsukkal nemcsak a nyugdi-jasokat,hanem az orszàgot is reménytelen helyzetbe hoztàk.
    Az adossàgàllomàny 2002-es 53 %-rol 82 % lett 2010-re.
    2012 ota kb.5 Milliàrd £ az évi adossàg és kamat költségünk-a 2008-
    ban felvett 20 Milliàrdos IMF kölcsön és 2012-töl esedékes törlesztése miatt-.
    A 2009-es Bajnai-Oszko pàros 6,8 %-os GDP csökkentéses éve, egy ujabb csapàs volt a gazdasàgunk-kilàtàsaink-szàmàra.”

    Dénes ebből EGYETLEN egy adat nem stimmel.

    Mondd, honnan szeded ezeket???

    Az egész világon recesszió volt, te féleszű. Bajnai miatt? Oszkó miatt? Nem alighanem Gyurcsány miatt..-DDD

    ” Nemzeti Gazdaságkutató Iroda (NBER) kimutatásai szerint a gazdasági visszaesés tavaly júniusban érte el a mélypontját, és akkor indult el egy lassú, de folyamatos növekedés. Ezzel a 2007 decemberében elkezdődött, 18 hónapig tartó „nagy recesszió” volt az amerikai gazdaságban a legtovább tartó gazdasági hanyatlás a harmincas évek eleji nagy válság óta.”

    Nálunk nem 2009-ben, hanem 2008-ban volt nagy recesszió.
    Miért.

    A gyengébbeknek elmondom: annyira visszaesett a fogyasztás Európa szerte, hogy a nagy exportra gyártó autó, mobiltelefon, számítástechnikai gyártócégek lehúzták a redőnyt.
    Viszont az év végére már javulás volt:

    „Magyarországról a zágrábi közgyűlésen kiadott prognózis részletes kifejtésében az áll: a magyar gazdaság recessziója valószínűleg 2009 negyedik negyedévében véget ért, miután az export fellendülése felélesztette az ipari termelést. (2010. május 15. EBRD)

    És komoly oka volt. Úgy hívták: világválság

    2012-ben viszont semmi külső oka nem volt, a rossz gazdaságpolitika miatt lett közel 2%-os recesszió!

    NEM igaz, de hiába mondom, mert a hamis adatokat szajkózzátok itt, a 2002-es 53% (minek az 53%-a? Legalább tudod? Vagy csak szajkózod).

    56% volt, és nem 2010 májusában (Bajnai utolsó idejében) volt 82%, hanem 2012 januárjában, miután a nyugdíj megtakarítást is beáldozták. Mikor átvették a kasszát, a GDP arányos adósság 79, 6% volt!

    Most mg 79%.

    Hazudjatok, hogy hosszú életetek legyen e földön.

    Az IMF hitel meg nem is tatozik bele.

    Hazugok és tudatlanok vagytok.

  • Lélfai Szilárd
    2013 február 18
    11:29 de.

    Kedves G.G. és I.I. elvtársak!

    Elvtársad neked a jó édesanyád. Capisti?

    Te is össze.vissza hablatyolsz, mint a burkus (ő teljesen hülye szegény).

    „A nyugdíjindexálás szabályainak megváltoztatása 2010-ben 76 milliárd forintos spórolást jelent, ”

    Na és ne feledkezz el 3000 milliárd (10milliárd euró) beáldozásáról sem. Vagyis elrablásáról – na így könnyű spórolni, lopni a hülye is tud.

  • Gere Gábor
    2013 február 18
    11:34 de.
    gáborom, nem ostoba, csak bodóné effektusa van 🙂

  • Lélfai Szilárd
    2013 február 18
    11:29 de.
    na igen. propagandadumának tényleg nem rossz a kommentje, de a tényekhez, sajna, nem sok köze van.
    ha arról az apróságról is írna valamit, hogy hova is lett az einstandolt nyugdíjvagyon, milyen retorziókkal is fenyegették a számlatulajdonosokat, és mi is lett a vége: állam bácsi közölte, hogy a magánnyugdíj vagyonnal kapcsolatban minden szerződéses viszony megszűnt, az egykori számlatulajdonosoknak semmi követelésük nincs többé az állammal szemben, a pénzük tehát, sutty, eltűnt, és semmi közük hozzá.

  • ábor!

    “Úgy csökken az adósság, hogy drasztikusan nő – Matolcsy a békemenet szintjén érvel”

    “A pénzügyi szabadságharccal indokolta Orbán Viktor miniszterelnök Matolcsy György gazdasági miniszter unortodox lépéseit. Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb adatai szerint a revolúció elbukott: a Fidesz kormányra kerülésekor 19,2 ezer milliárd forintos adósság mára közel kétezer milliárddal emelkedett.”

    És még most is mindennap azt hazudják, hogy micsoda eredményeik vannak, pl, világbajnok szinten csökkent az államadósság.

    Az MNB szerint 79%.

    Vagyis 6%-ot csökkent – azaz semmit, ilyen összeg nem oszt nem szoroz.

    Hazudozni csökkenésről, világsikerről viszont jó.

  • Ezt elütöttem: 0, 6%-ot csökkent.

  • Lélfai Szilárd
    2013 február 18
    11:29 de.
    ja, majd elfelejtettem: ugye, tisztában van azzal, hogy nincs abban a helyzetben, hogy minősítsen? stílusról meg fogalma sincs. de azért csak küzdjön. nem értem, hol a fenében bujkált eddig, hogy csak csak most ette ide a rosseb? vagy eddig más pártfeladata volt?

  • Ille István
    2013 február 18
    12:38 du.

    Hogy hol volt eddig a műkritikus Lélfai?

    Valamelyik jelentős orgánumba írta a cikkeit. New York Times? Finantial Times?

    Netán hazai pályán, a Napi Gazdaság?

  • A jóisten mentsen meg honatyáink és honanyáink jódindulatától, érdekeink védelmétől…annak eddig jó vége nem lett…a (nemlétező) minimálbér összegét is megemelték (elvben persze)…
    Vámpíros időket élünk…közéletben, nyomtatott szövegben (had tanuljon a gyerek, buta ember nem lázad)…csak remélhetjük, hogy visszatérnek a klasszikusok, talán marad itthon is a híres magyar rációból… minden tekintetben…

  • Puchert János

    „Értjük ugye? Az épp aktuális ágytárs érdekében lobbizott”
    Bár a hölgy magatartását én is elítélem de ezt a megjegyzést talán mellőzük

  • Lélfai Szilárd

    Kedves Ille elvtárs! (nem az enyém, max. az ombreé)
    A stílusuk, frazeológiájuk, valószínűleg szellemi szintjük is elvtársi!
    Amiket idéztem a HVG-ben jelentek meg! Igaz nem Népszabadság de nem is Fideszes lap!
    Az ombre nevű elvtársuk gondolom Veres János nagy, büdös bal keze lehet, olyan számháborúba bonyolódott amit ő sem hisz, talán Roni haverja!
    Jellemző, ha valaki nem azt szajkózza amit önök, akkor jön az anyázás, rossebezés, stb.! Ez tényleg stílus!
    Ha vidéki létem miatt nem fejlődött olyan agyam mint az önöké, nem győzök hálát adni az Istenemnek! Az olyannál még egy lufi is jobb lenne!
    Igaza van Szolzsenyicinnek, pedig nem is ismerte Magukat!

  • ombre
    2013 február 18
    12:26 du.
    Ossi!
    Vaknak próbálod?
    Aki erről meg van győződve, annak mindegy!
    Vagy belemagyarázták! Ő még azt is elhiszi, h 14.-et is bevezetik!
    Hiszen ígérték! 😀

  • Ille István
    2013 február 18
    12:29 du.
    Mindegy, mit mondunk, ő mondja a magáét? 🙂

  • puchert jános

    Megmagyaráznád?

    A hölgy, mint képviselő (szenátornak adva ki magát) a brancsával a pasija érdekében lobbizott.

    Nepotizmus? Korrupció? Vagy még súlyosabb – hatalommal való visszaélés, vagy befolyással való üzérkedés megtévesztéssel?

    Aztán miért mellőzzük?

  • ombre
    2013 február 18
    12:37 du.
    Ossi!
    Summa summárum, ilyen sz@rul még nem álltunk sosem!
    Ide vezet(ett) az unorthodoxia!
    Büszke lehet rá mindegyik!
    Remélem egyszer megfizetnek érte! 🙂

  • evalajos8
    2013 február 18
    1:07 du.
    Drága Éva!
    Ennek nem is kellene vámpírnak lennie, így is nagyon ijesztő!
    Remélem nem találkozom vele sötétben! Még belegondolni is borzasztó!
    Brrrrr! 🙂

  • T. Lélfai úr!
    Érdeklődéssel vegyes megdöbebnéssel (és részben rémülettel fűszerezve) olvastam lelkes, ám annál bugyutább beírását. Tessék már nekem elmagyarázni , ha kérhetem , hogy miért is volt jogos a Manyup pénzek einstandolása?Mert az nem átcsoportosítás volt, uram, hanem magyarosan szólva: lopás! Kíváncsi lennék, mit szólna, ha én mint bankvezér egyszerűen átcsoprtosítanám az Ön számlán lévő pénzecskéjét , majd még meg is magyaráznám, hogy mindez az Ön érdekeit szolgálja??

    J

  • Erős úr, legyen erős! Pont a Bajnai-Oszkó páros idején sikerült valamit visszszerezni hazánk megtépázott tekintélyéből és akkor kezdtek el minket ismét komolyan venni a gazdasági szakemberek. De ez ne számítson, Ön csak folytassa nyugodtan John Rambo-szerű magánháborúját! Erőfeszítéseihez jó erőt és idegrendszert kívánok!

    J

  • „Az emberi közönségesség korunkban olyan reménytelen méreteket öltött, hogy nincs többé pedagógiai módszer, mely eredményesen tudna harcolni ellene… Vitatkozni nem lehet velük; mintha iszákosokkal vagy eszelõsökkel vitatkoznál, akik csak rögeszméiket dadogják válaszul. Érzelmeikre hatni nem lehet; másként éreznek, mint eddig az emberek. A részvét, az együttérzés eltorzult lelkükben; a kapzsiság, a vérszomj uralkodnak idegeikben, a korlátlan és mohón habzsoló, szomorú élvezetvágy: Az emberi közönségességnek nincs határa többé. Egy okkal több, hogy minden emberszabású ember makacson és bátran helyén maradjon, gondolkozzék, érezzen, ahogyan emberhez illik.”(Márai Sándor)

  • „Csúnya bukta Matolcsy harcában
    Matolcsy György nagyot bukott a kormány egyik legfontosabb harcában, az államadósság-csökkentésben. A recesszió és az árfolyam rontotta a mutatót. Az adósságszint a GDP 79 százaléka. A minisztérium délutáni közleménye szerint ez jelentős eredmény.”

    Vagyis ugyanott tartunk, mint 3 éve, amikor szintén ennyi volt (Bajnai volt a miniszterelnök) a GDP arányos államadóssági ráta.

    Ennek fényében fel nem foghatom, milyen meggondolásból kell itt hazudozni, eredményekkel trükközni, hisz ma már 1 kattintás, és ott a valós adat! Bármit azonnal ellenőrizni lehet.

  • Puchert János
    2013 február 18
    1:43 du.
    Ez véletlenül maradt benne, de, ha esetleg cáfolni is tudnád, sokkal hitelesebb lennél!
    Nem olyan a hölgy a zuhanyhíradó szerint eléggé bővérű!
    („A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem”)
    Már, ha érted!
    Vagy mégsem?
    Döntsd el, de nem ez a téma!
    Ha ez lenne, hosszabb írás lenne!
    Gyanítom! 😛

  • lélfai szilárd.

    Az a korosztály vagyok, akit soha senki nem szólított elvtársnak.

    Adataim teljesen ellenőrizhetőek, a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Gazdasági Minisztérium friss adatai, én is a netről néztem ki.

    Ami mindenkinek a rendelkezésére áll: tudod, faszkalap, a google a barátod.

    A hozzád hasonló trollok épp most sopánkodnak a NOL-on a katasztrofális államadóssági és recessziós adatok miatt: magyarázzák jobbra balra, de NEM vonják kétségbe, hisz ÉPP Matolcsy adta mag őket.

    „Az ombre nevű elvtársuk gondolom Veres János nagy, büdös bal keze lehet, olyan számháborúba bonyolódott amit ő sem hisz, talán Roni haverja!”

    Hát, nem is hagyom, hogy nem valós számokkal terelj itt. Amúgy meg nem a Roni haverja vagyok, hanem a Finkelsteiné. Nem tudtad? Már nem Werber a szocik tanácsadója, hanem Finkelstein, cseréltek.

    Úgy voltak vele:: izraeli, izraeli – egyre megy…:-DDDDD

    Eddig Finkelstein volt a meleg házastársával a fidesz kampányguruja, de megunták, most Werber lesz, na és?..-DDDD

    Gyere tisztességes, valós adatokkal, tudatlanságodat és hülyeségedet ne elvtársazással leplezd: itt engem sokan ismernek, és a hasukat fogják, úgy röhögnek rajtad.

  • uristen a Lelfai az nem a Bodaszarcsi?

  • MINDENKINEK!…………Miért van az-az érzésem,hogy a KMH szerzői többen vannak mint az olvasói?Az ellenszék is csak szerzőket hozott olvasók,kommentelők helyett.Azt hiszem nagy erőfeszitéseket kell produkálni ahhoz,hogy a 10.születésnapot is megélje a KMH.Sok sikert kivánok hozzá.

  • ombre
    Ahogy a vicc mondja: „Te a szemednek hiszel és nem nekem???” Fel sem merül a FizeSSszekta hívőiben, hogy bármit is ellenőrizzenek. Elintézik azzal, hogy „számháború, amiben magad sem hiszel” és boldogok (már bibliai értelemben)
    Nem véletlenül paktált le Orbán egy vallási párttal. Az Egyház is azt hirdeti, hogy nem evilágban kell boldognak lenni, mert ott van a végtelen idejű Mennyország, no majd ott… Orbán-Eltolcsy is azt hirdeti, hogy majd a sarkon befordulva 2014-ben, 30-ban de 50-ben már biztosan itt lesz már a Kánaán, ezért ügyet se vessünk rá, hogy szappanozott lejtőn csúszunk lefelé.
    Csak nem bontják ki az igazság összes szirmát: Kánaán félsivatag, ahol kecskéken (tej) és vadméheken kívül (méz) nem terem semmi sem. Az ott élők tehát nem igazán dúskálnak a földi javakban. Én nem vágyom oda!

  • Kedves rosszindulatu és ronda Gere Gäbor
    Màr a cimmel is elàruljàtok a primitivségeteket.
    Ha az évi kb.5,1 Milliàrd £ kamatra és IMF kölcsön visszafizetésére
    nincs elég fedezet,akkor kerül sor a kötvény kibocsàtàsra-amivel
    potoljàk a hiànyzo valutàt-,ilyen szomoru helyzetbe hoztàk Gyurcsàny
    és Bajnai-a 2008-as 20 Milliàrdos-ujabb adossàggal- az orszàgot.
    Ezzel csekély mértékben nöhet az àllamadossàg,de a kivàltàs miatt
    -5 és 10 év-a vissza-fizetési idö is kitolodik-az éves teher pedig csökken-.
    Journalist
    Bajnai-Oszko 6,8 %-os minuszt produkàlt,ez a konkurenciànak kedvezö volt,ahol mi befuccsoltunk,ök tért -piacot-nyertek és a markukba nevettek,megszerették,hàtba veregették Bajnait és Oszkot.
    A hazai keresletet is csökkentették a nyugdijak és bérek csökkentésével,ezzel kiérdemelték az IMF elismerését-a pénzvilàgét-,mert biztositottnak làttàk a népnyuzàsa mellett a pénzük visszafizetését.Haladékot is kaptak a törlesztésre 2012-re.Ezért
    nehezebb a mostani helyzet-most màr törleszteni is kell a felvett kölcsönüket-.
    Nekik fontosabb volt,hogy az IMF-es és a multikon keresztül az idegen érdekeknek jobban megfelelö politika érvényesüljön,mint az
    orszàgé ,lakossàgé.

  • küszküllö
    2013 február 18
    3:03 du.
    Látod, most az egyszer az én gondolataimat írtad!
    Rólatok! 😛

  • eljen pinter sanyi http://www.mno.hu/vezercikk/leleplezve-1139773 ezek se szopnak tovabb

  • Gere Gábor

    2013 február 19
    5:37 de.

    küszküllö
    2013 február 18
    3:03 du.
    Látod, most az egyszer az én gondolataimat írtad!
    Rólatok!

    Kik azok a „rólatok”?

  • Dénes ERÖS
    2013 február 19
    4:20 de.
    Remélem mucika, nem haragszol meg, ha teszek a véleményedre!
    Te az igazi papagájkommandós vagy, aki mindig azt harsogja, amit kiadtak neki!
    Ezt a sületlenséget, ostobaságot, amit írsz, már legalább 15X betetted valahová!
    Úgy vagy ostoba, ahogy vagy! 😀

  • „Kedves rosszindulatu és ronda Gere Gäbor
    Màr a cimmel is elàruljàtok a primitivségeteket.
    Ha az évi kb.5,1 Milliàrd £ kamatra és IMF kölcsön visszafizetésére
    nincs elég fedezet,akkor kerül sor a kötvény kibocsàtàsra-amivel
    potoljàk a hiànyzo valutàt-,ilyen szomoru helyzetbe hoztàk Gyurcsàny
    és Bajnai-a 2008-as 20 Milliàrdos-ujabb adossàggal- az orszàgot.”

    Na, megint leszerepeltél az ostobaságoddal.

    Szíves tudomásodra hozom, hogy a 2008-bn felvett IMF hitel nagy része még a MNB-ben volt 2010 tavaszán. Mert nem hívták le, képzeld.

    Többek közt abból vette az idióta kormány, teljesen felesleges pazarlással a MOL pakettet, 500 milliárd HUF-ért. És még MINDIG maradt annyi, amennyiből a részleteket fizetni tudják.
    Ami pedig a primitívséget illeti: átmásoltam a szövegedet, és szinte nincs szó, amit a helyesírás ellenőrző program alá ne húzott volna.
    Nagybetű akkor, amikor kisbetű kell, rövid és hosszú magánhangzók önkényes (hibás) használata, ékezetek összevisszasága: az első mondatod már begyűjtötte azt a pontozást, amire már egyest kapnál az általános iskola negyedik osztályában. Az elemiben. És te akarod itt osztani az észt.
    Ha piaci áron vesz devizát kölcsöntörlesztésre ez az országrontó kormány, (kötvénykibocsátás), annak a kamatai legkevesebb a duplája az IMF hitelének.
    És teszik mindezt a jövő terhére.

    Nálunk a Gyurcsányozás már olyan ócska, lejárt lemez, hogy a fideszesek közül is már csak a leghülyébbek merik emlegetni. Elvégre eltelt 3 év, és nem lett semmi jobb – hanem sokkal, sokkal rosszabb.

  • Topapó
    2013 február 19
    2:15 de.
    tud valamit, olajbogyó? nem ártana némi statisztikát ide idéznie. ja, hogy arra nem képes? hát istenem, van ilyen.

  • Dénes ERÖS
    2013 február 19
    4:20 de.
    első: argumentum ad personam.
    második: mi újság, bodóné?

  • kekec
    2013 február 19
    2:53 de.

    Bizony, én a szememnek hittem, mindig eddigi életemben, és mindig mindennek utánanézek – de nem a MNO-on, amit itt kommendál a burkus laci, hanem magyar és külföldi szaklapokban. És nincs is senki, sem itt, sem a nolon vagy nolblogon, aki egyszer is megcáfolt volna, vagy kiszúrt volna olyasmit, hogy hamis adattal szolgáltam.
    Az az álláspontom (és az itteni barátaimnak is), hogy semmi értelme hazudni, túlozni, valótlan adattal megkísérelni valamit bizonyítani: a valóság tökéletesen megfelel. Azt ugyan lehet tagadni, mismásolni, hátramutogatva másokat okolni, de akkor is valóság marad, és a megtéveszteni akarók felsülnek.
    Amit a magyarul már elfelejtett Erős Dénes csinál, az a klasszikus fideszes propaganda: mindig mást kell okolni, mindig más a hibás.

    Erre Matolcsy nagyon jó példa:

    „A tárcavezető szerint a recessziót 4 okra lehet visszavezetni: 1 százaléknyi csökkenést vitt el az aszály, közel 500 milliárd forintnyi uniós forrás nem áramlott be a gazdaságba, a fogyasztás 3%-os visszaesése szűkülő belső piacot hozott, a „zömében külföldi tulajdonú bankok” pedig több ezer milliárd forintnyi hitelforrást vontak ki a magyar gazdaságból.”

    Ők nem okai semminek. Intelligensebb volt, mint Erős, mert nem Gyurcsányt tette felelőssé pl. az aszályért…:-)

  • Ez a hülye @..csa a hágótársát akarta ide USA nagykövetnek, mer’hogy a nő sűrűbben akarta volna szopni, aki a Lokhídnél volt valami fényezett körmű nyamvatt fehérgalléros.
    (Azé 10,000 kilóméter mégiscsak tízezer kilóméter nemde?)
    Az eredmény : A pasast rövid úton kivágták a vállalatától hhehe..
    Érted ugye idiótaburkus?
    ( heheheheheeh levelet írni az USA elnökének : ” Tessék mán nekem idetenni a fiúmat nakkövetnek , hisz ollan jó ötet szopni…ész megáll )

  • ombre … valamivel 12 utan delutan….te azert tamadod geret mert rasszista vagy es utalod a ciganyokat…hanyok toled…persze gere is megeri a penzet de nem az a baj vele hogy cigany hanem az hogy buta…nem latja hogy az mszp 8 eve alatt lottek halomra a magyar ciganyokat es el se kaptak a gyilkosaikat mert azokat az orbanek kaptak el…BEZONYAM

  • 12:10 – kor irta ombre…arra valaszoltam

  • Ille!…………Úggy látszik a számtan nem az erősséged.Különben kiszámolhatnád a két kezeden is.Statisztika ahhoz a max.20-25 emberhez?Szánalmas vagy.

  • küszküllö
    2013 február 19
    11:13 de.
    Az ember képes arra, h gondolkozzék, már, ha képes rá!
    Gondolkozz pubi! 😛

  • Topapó! Én speciel olvasó é kommenntelő vagyok.

    Üdv

    J

  • Ne tessék már butaságokkal etetni a T. Nagyérdeműt, kérem! A cigány-gyilkosságok elkövetőit bizony a rendőrség fogta el… Másrészt a Fidesz aljas, sunyi módon játszott rá a buta , primitív nacionalizmusra/sovinizmusra-ahonnan már csak egy lépés a rasszizmus. Ez kizárólag Orbán és bandájának bűne…

  • ombre
    Dénes Erősnek hiába beszélsz, ezeket már többször leírtam neki én is, de attól még ugyanazt fújja.Ráadásul mindenhová beteszi ezeket a hazugságait, akkor is, ha semmi köze az íráshoz. Neki csak ennyi jutott 🙂
    Szerinte azért kell most dupla kamaton kötvényeket kibocsájtani, mert Bajnaiék az IMF hitel egyharmadát használták csak fel.
    Mert egyharmad ott van az MNB-ben, egyharmadot pedig a felcsúti középpályás tapsol el MOL-ra , Rábára, Eon-ra meg minden szarra.
    Ész érvek helyett hazudozni könnyebb.
    Adios amigo 🙂

  • burkus laci
    2013 február 19
    1:34 du.
    Bezonyám’, h cigány vagyok, meg zsidó is, meg román is, meg magyar is, meg keresztény, meg ateista is!
    Válassz, melyiket szeretnéd, mert mindegyiket felvállalom nagyon szívesen!
    Csak rád ne hasonlítsak! 😛

  • Topapó
    2013 február 19
    2:42 du.
    Általában az embernek a két kezén 10 (tíz) ujj van! (hacsak nem asztalos az illető)
    Én úgy látom, h a számtan nem a te erősséged!
    Meg a helyesírás sem!
    Pubi! Gondolkozz, mielőtt ilyen ostobaságokat írsz! 😀

  • Topapó
    2013 február 19
    2:42 du.
    ha ide idézné a forrást, nagyban javítana szavahihetőségén. nem ártana, mert a maga féle sacc/kb nem igazán hiteles forrás.
    kétlem ugyanis, hogy abban a helyzetben lenne, hogy látná az oldal statisztikáját.
    szóval, ki is a szánalmas?

  • burkus laci
    2013 február 19
    1:34 du.
    hehehe
    szóval, gere cigány. nem, mintha az baj lenne – ugyan az egyetlen cigány ember köztünk bogdán géza, de őt valahogy nem cigányozta még le – de mégis, miből veszi ezeket az etnikai adatokat?
    amúgy van fogalma arról, hogy mennyi ideig tart egy nyomozati eljárás? a rendőrség ugyanabból az anyagból dolgozott, ami még az előző ciklusban került felvezetésre, bezonyám!
    mennyi ideig is dolgoztak a nemzetbiztonságot veszélyeztető kuplerájon, amit a tek dicsőségesen megrohamozott? másfél évig, bezonyám!

  • burkus laci
    2013 február 19
    1:34 du.

    ombre … valamivel 12 utan delutan….te azert tamadod geret mert rasszista vagy es utalod a ciganyokat…hanyok toled”

    Te vadbarom, Gere a legjobb barátom, mondhatni… hol támadtam, te anyaszomorító diszlexiás?
    Ha valakivel maximálisan egyetértünk a nolblogon is, itt is, az Gere Gábor.

    Már már küklopszi méretű a butaságod, ami ráadásul notórius hazudozással párosul.

    Mellesleg Gere nem cigány.
    Másik barátom, a nagyszerű blogger, Bogdán Géza igen – vele se volt még a leghalványabb nézeteltérésem sem. Egymás iránti megbecsülésünk kölcsönös.

    A szerkesztők figyelmébe ajánlanám, hogy az ilyen ocsmány és rosszindulatú környezetszennyezőket tiltsák ki. Hisz, amit eben a hsz-ben leírt, nem vélemény, hanem ócska rágalom.

  • Te rettenetesen buta, hazug faszfej.(burkus)

    A cigánygyilkosságok elkövetőit 2009-ben tartóztatták le.

    Mikortól van az Orbán maffia???

    2010 májusától, akkor már egy éve a sitten ültek az elkövetők.

    Én még ilyen kommetelni szerető idiótával életemben nem találkoztam! Vagy 10 éve írok és kommentelek különböző topicokon, de ennyire tudatlan hülyével, aki minden, de az égvilágon mindent rosszul tud, nem találkoztam:-DDD

    „K. Árpádot, testvérét K. Istvánt, valamint az azóta szintén előzetes letartóztatásban lévő Cs. Istvánt és P. Zsoltot a cigánygyilkosságok elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.” (Barikád 2009, szeptember 2 – 13:12 )

    Bezonyám, te agyamputált barom.

  • Burkus, idióta kommentelő.

    Nem hallottál még idézőjelről, igaz?

    Ugyanis a kommentem elején Erős-től idéztem:

    „Dénes ERÖS
    2013 február 19
    4:20 de.

    Kedves rosszindulatu és ronda Gere Gäbor
    Màr a cimmel is elàruljàtok a primitivségeteket.
    Ha az évi kb.5,1 Milliàrd £ kamatra és IMF kölcsön visszafizetésére
    nincs elég fedezet,akkor kerül sor a kötvény kibocsàtàsra-amivel
    potoljàk a hiànyzo valutàt- stb, stb”

    Majd erre az idézetre VÁLASZOLTAM.
    Hogy hogy lehet valaki ennyire ütődött – ez nem megy a fejembe.

  • Topapo……Ille 10-ig tud szamolni az ujjain……129-ig sose jutna ma mar el

  • burkus laci
    2013 február 19
    1:34 du.
    Figyelj jobban pubi!
    Ezt nem „Ombre” írta, hanem a féleszű Déneske!
    Tanulj meg olvasni!

  • Ombre te valoszinüleg csak hülye vagy nem ronda.A tizéves kötvényekért 5,4 % ,az 5 évesekért 4,6 %. Az IMF -töl 3 évre kb.3,5%. A NEMZETI BANK devizatartalékàhoz nem lehet -kb.36 Milliàrd £- hozzànyulni,ez a banki szuverenitàs. A szerb kormànynak is megtiltottàk,hogy a SZERB NEMZETI BANK 10 Millàrd £-s tartalékàhoz hozzànyuljon. A MI KORMÀNYUNK SEM RENDELKEZHET FELETTE. Kérdezd meg az idegenszivü Simort! A MOL részvények visszavàsàrlàsàra a 20 Milliàrd £ maradékàbol,kb. 1,75 Milliàrd £-ra volt szükség.Ez az akcio is fontos volt -a kiàrusitàsok Gyurcsàny-Bajnai utàn- gyarapitàsa az àllamvagyonnak.Csak nem a tényektöl vadultatok meg?
    A helyesiràsomért elnézést kérek,én évtizedek ota keveset irtam magyarul.Többen irtok helyesebben,de rosszindulatuan és gyengét.

  • Dénes ERÖS
    2013 február 20
    8:18 de.

    Ombre te valoszinüleg csak hülye vagy nem ronda.A tizéves kötvényekért 5,4 % ,az 5 évesekért 4,6 %. Az IMF -töl 3 évre kb.3,5%. A NEMZETI BANK devizatartalékàhoz nem lehet -kb.36 Milliàrd £- hozzànyulni,ez a banki szuverenitàs. A szerb kormànynak is megtiltottàk,hogy a SZERB NEMZETI BANK 10 Millàrd £-s tartalékàhoz hozzànyuljon. A MI KORMÀNYUNK SEM RENDELKEZHET FELETTE. ”

    Nem téged szólít Ille Bodónénak?

    Hol írtam én ilyeneket, amire te itt reagálsz?

    Egészen másról beszéltem, arról, hogy NEM költötte el az előző kormány az IMF hitelt, sőt, a maradékot a maffia költötte, (MOL)és államadósság csökkentésre állítólag, de abból semmi se látszik.

    Mit akarsz te Szerbiával? Foglalkoztam én ezzel? Meg hol írtam, hogy hozzá kell nyúlni a devizatartalékhoz (Simor András a devizatartalékról azt mondta, annak kívánatos nagyságát több mutató alapján határozzák meg, amelyben kiemelt szerepe van az ország külföldi adósságának és ezen belül a rövid lejáratú adósságnak, ez az összeg jelenleg megközelítőleg 34 milliárd euró, annyi, amennyi az MNB devizatartaléka. – Napi Gazdaság)

    Persze, hogy nem lehet hozzányúlni, de majd azért ezek a brigantik megkísérlik, ne félj.

    Az meg, hogy hülye lennék – na azért itt nagyon sokan tudják, hogy a kommentelők közül kik a hülyék. Még csak cáfolni se tudtatok egyszer sem. Viszont az itteni zombiktól épp úgy nem veszem fel a sértegetést (érvetek nincs), mint a hazai trolloktól.

    Na látod, burkus az hülye. Az, aki nekem tulajdonított egy idézeted, amit te írtál – és engem rasszistázott le…-DDD – az több mit hülye – totál idióta.

  • ombre
    2013 február 20
    6:56 de.
    Ossi!
    Ne vitatkozz ezzel a negyedeszűvel!
    Tudod, a vaknak sem tudod elmagyarázni a szivárvány színeit!

  • Szót fogadok, Gábor.

    De tudod, úgy vagyok vele, mint a saját blogomon: másoknak is szólhat egy hsz – ha a címzett nem is képes rá, hogy felfogja, ne csak az általa írt ostobaságot olvassák a többiek, hanem a cáfolatot – ergo az igazságot is.

  • Gere…8:16 delelott…lehet…..elfogyott a SÖRÖM ilyenkor nem fog az agyam

  • nagyon idegesek lettetek a 9:24-kor beirt linkemet olvasva….VEGETEK VAN !

  • ombre
    2013 február 20
    9:43 de.
    Ombre, osztom Gábor véleményét. Bizonyára ismered a szlogent:
    „Soha ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre és megvernek a rutinjukkal..”
    🙂

  • burkus laci
    2013 február 20
    10:53 de.
    Még neked is – úr!

  • burkus laci
    2013 február 20
    10:55 de.
    Úgy látod pubi?
    Egyszerű vagy, mint a taliga!
    Sokat kell még fejlődnöd, okosodnod ahhoz, h felidegesíts! 😛

  • falusi
    2013 február 20
    12:22 du.
    Nagy igazság! 🙂

  • Gere Gábor………….Gépelés közben megesik.Nálad is.Azt meg remélem viccből irtad,hogy a két kezeden csak tizig tudsz elszámolni.

  • Ille!……………….Netalán már megjelent nyomtatott példányban is a KMH?Statisztika?Viccel?Most pont abban a helyzetben van,hogy megpróbálja az egeret elefánt méretűre nagyitani.Sajnos nincs abban a helyzetben,hogy ezt elhiggyem magának.

  • Mindig fel-fel röhögök mikor e cikknek meglátom a címét heheheheheheeheeheheh

    burkus kus

  • Nem akartam eddig ilyet írni- de egy nyilvános bevállalás után már szabad: burkus úr hozzászólásait az alkohol befolyásolja….

    J

  • Tényleg GeGá, olyan állatot nem ismersz, hogy seggnyalórém? 🙂
    Szerintem az is egy őshonos magyar fajta.

  • A hasonlo lélekszàmu Szerbiànak csak 10 Milliàrd £ (nekünk kb.36 Milliàrd £)valutatartaléka van,ebböl az okbol is célszerünek làtszott,hogy probléma esetén hozzànyuljanak. Nem lehet!
    2009-ben 6,8 %-os gazdasàgi visszaeséssel”stabilizàlta”Bajnai a gazdasàgot,amivel alulmulta az IMF pénzt és utasitàsokat nem
    igénylö konkurrenseket.Mert az elözö idökben „s(n)em kormànyoztunk,elkurtuk nemis kicsit,hazudtunk reggel,délben és este,ellehet innét menni…”.Gyurcsàny beismerése.
    Igy alakult ki ,hogy a Kelet-Europai élmezönyböl,a sereghajtokközé kerültünk.Elparazolt évtized Magyarorszàg szàmàra,mondta Rik Scheerlinck A belga KBC Bank tulajdonàban lévö K & H Bank vezérigazgatoja.
    Ilyen lemaradt,kifosztott és eladositott orszàgot vett àt Orbàn és
    csapata,évi kamat és részletterhe 2013-ban 1325,5 Milliàrd Ft,az àllamadossàg Kezelö Központ szerint.
    A helyzet valoban szomoru,de a felelösök visszatérése-ujboli megbizatàsa- elfogadhatatlan.

  • Topapó
    2013 február 20
    5:52 du.
    Ej.ej! Ezt írtam volna?
    Olvasd el még egyszer! Meg fogsz lepődni! 😀

  • Dénes ERÖS
    2013 február 21
    4:54 de.

    A hasonlo lélekszàmu Szerbiànak csak 10 Milliàrd £ (nekünk kb.36 Milliàrd £)valutatartaléka van,ebböl az okbol is célszerünek làtszott,hogy probléma esetén hozzànyuljanak”

    34 milliárd az a tartalék, amire szüksége van az MNB-nek. Ez nem az ország saját pénze, tévedések elkerülése végett. Ez a bankok kihelyezett pénze (vagyis az állampolgárok betéte), a maradék IMF hitel, és némi aranytartalék.

    Abban a pillanatban, ha ehhez hozzányúlnak, és másra fordítanak belőle egy eurót is, a pénzpiac rettentő mértékben megtorolná – Brüsszelről nem is beszélve. A Nemzet bankok szuverenitása az EU-ban megkerülhetetlen – a tartalékokhoz nyúlni tilos.

    A komment további részében Erős úr ismétli önmagát, folyton ezen lovagol: a választ többször megkapta: világválság volt. Nem csak Mo-t érintette a gazdasági visszaesés, hanem az EU-t, és Amerikát is.

    Gyurcsány miatt – tessék hozzátenni…:-))

    Unalmas már ez a visszamutogatás.

    Most máshol nincs válság, csak nálunk ok nélkül gazdasági visszaesés. a minden eddiginél rosszabb gazdaságpolitika miatt.