A bolsik fölfelé buknak

2013 március 2 3:43 du.81 hozzászólás

Lejárt Simor András mandátuma, ez az utolsó független intézményünk is a Fidesz kormány védelme alá került. Az új jegybankelnök személye a legrosszabb rémálmainkat igazolta: „A teljesítmény és a tények egyetlen ember felé mutatnak, Matolcsy György” – közölte velünk a felcsúti demokrata. A teljesítmény és a tények a következőek: ez a jobbkéz egyetlen év alatt triplabóvliba tette Magyarországot, 3 költségvetéséből mindhármat meg kellett többször is változtatni, a gazdasági növekedés mára mínusz 1,7%, az inflációnk Európában a legnagyobb 6%. Az államadósság a vele folytatott háború ellenére a legmagasabb ezer év óta, a beruházás országunkban gyakorlatilag leállt, az ipari termelés jelentősen visszaesett, a 3%-os hiányt pedig úgy tudta tartani, hogy ellopta 3millió dolgozó nyugdíjcélú megtakarítását, és az elmúlt időben 2ezer milliárdos megszorítást hajtott végre. Ez az a teljesítmény, amire a felcsúti pávatánc művész hivatkozik. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a független jegybank ezután a múlté, ide is egy pártkatona kerül, ráadásul a legrosszabb fajtából.

Matolcsy György lesz a jegybank elnöke

„Matolcsy MNB-elnöki jelölése mellett több érv szólt: a minisztert ismerők szerint soha nem mond ellent a kormányfőnek, igen lojális hozzá, nem retten vissza a nem szokványos ötletektől, maga Orbán Viktor őt tekinti a jobbkezének, és ráadásul ambicionálja is a jegybankelnöki pozíciót.” Most képzeljék el elvtársak, hogy ezek a pozitívumai Kuszaszemnek. Magyarra lefordítva az, hogy egy gerinctelen, szervilis, szakmaiatlan törtető. Persze, nincs min csodálkozni, csupa ilyenekből áll a kormány frakciója.

Még a látszatra sem ad továbbra sem a legfőbb fülkeforradalmár, a Pártja padsoraiból jelöli ki a legalkalmatlanabb emberét, akit eddig is a jobbkezének nevezett. Az embertől nem igen lehet független a saját jobb keze, de Tüdérmeseországban nem csak állampolgári jog hülyének lenni, de hülyének nézni is joga van mindenkit egy miniszterelnöknek.

Mint azt hosszú évtizedekig tapasztalhattuk, a bolsevikok tudnak a legjobban fölfelé bukni, ők azok, akik vakon követik a Párt irányvonalát. A bolsevik szemlélet nem tűri az ellentmondást, a bolsevik propaganda az egész nép, vagy a zemberek érdekeiről beszél. Ha megfelelő a Párthoz való hűség, akkor nem a teljesítmény számít, hanem egyéb (fenti) tényezők játszanak szerepet. Így kerülhet a legalkalmatlanabb személy az egyik legfontosabb pozícióba. Hogy ezt az Unió és a piacok hogyan fogják tolerálni, az egy dolog, ami igazán fontos kérdés lenne az az, hogy a magyar állampolgárok hogyan tűrhetik el mindezt? Ha Gyurcsány a pénzügyminiszterét jelölte volna 6 évvel ezelőtt ebbe a pozícióba, akkor a Fidesz frakció egy emberként háborodott volna fel, és Kósa Lajos országos tüntetéseket szervezett volna a Magyar Nemzeti Bank függetlensége mellett. De a mai demokratikusnak nevezett puhapöcs ellenzék akkora lúzerek tömörülése, hogy a mai kormány nagyítóval keresve se találna tutyi-mutyibbat náluk.

Ha eddig valakinek kétségei voltak afelől, hogy ki fogja ezen túl irányítani a Magyar Nemzeti Bankot, akkor az megnyugodhat, itt is csak egy valakinek az akarata fog érvényesülni, mint mindenben ebben az országban 2010 óta. Ez a valaki most az MNB függetlenségét védte meg úgy, mint a magánnyugdíj pénztárak vagyonát, vagy a demokráciánkat. Olyan pofátlanul helyezi pártkatonáit a független intézmények élére, hogy Rákosi elvtárs is megnyalná mind a tíz ujját, ha még tehetné. Miközben persze a demokrácia és a jogállam megerősítéséről hazudozik.

Matolcsy utódja a Nemzetgazdasági Minisztérium élén Varga Mihály lesz. Az a Varga kap most ismét egy mellékszerepet e 4 éves tragikomédiában, aki a ciklus elején a csontvázak keresésére volt kijelölve, majd az IMF-el való pávatánc kezeléséért kapott másfél milliós fizetést havonta. Az ő története se egy siker sztori, mert nem hogy komplett csontvázat nem talált egyetlen darabot, de még csak egy csontszilánkot sem, hiába épült erre a Fidesz kampánya. Az IMF-el való pettingelést pedig úgy csinálta, hogy csak a főnöke tudta azt, hogy ebből nem lesz baszás. Varga Miska hiába gerjedt be, és hozta izgalomba a Valutaalapot is, a behatolás előtt a kedves vezető jól alárúgott, és közölte vele: most csak szoptál Mihály! De amiért ilyen rútul elbántam veled is (meg a Fellegivel), ezért nem be-, hanem megkaphatod a jobbkezem megüresedő helyét.

Az ilyen Vargához hasonló magasan kvalifikált, gerinces szakember, jobb helyeken egy lángossütőt vezethetne maximum azzal a tudással, amivel rendelkezik, nem pedig egy ország pénzügyeit. Öröm az ürömben, hogy még mindig egy fokkal jobb, mint elődje, akinek a piros pöttyökről a gyerekek fenekén nem a bárányhimlő jut eszébe, hanem a félázsiai rokonsága. Mikor Varga megtudta, hogy milyen poszt lesz a jutalma, gondolom könnyes szemekkel felejtette el minden sérelmét és megaláztatását.

Egy szó, mint száz, ezzel a hat éves jegybankelnöki kinevezéssel a Fidesz ismét bebizonyította, hogy ma Magyarországon a demokratikus jogállam olyan mélyre el lett ásva röpke 3 év alatt, hogy kormány legyen a talpán, aki kikaparja sírjából. Hogy erre a mai ellenzék nem lesz képes, arra mérget vehetünk….

A.G. / A KMH Ellenszék rovata

81 hozzászólás

  • Nos:Ez a nevtelen iras(mert ugye a KMH vendegszerzok, az nem nev), A porno magazinok szintjere viszi le a KMH-t Hat innen mar csak folfele vezethet az ut.Kerdes a szerkesztok elnek-e a lehetoseggel???Azt hiszem megfeneklenek itt lent, mert jol erzik magukat.

  • Igaza van a cikknek, sajnos.. Amilyen mélyre sikerült hazánkat vinnie a szavazógomb szavazófülke (falka?) forradalmároknak, az soha előttük senkinek nem sikerült.. Az ellenzék pedig nem az ország érdekeit , csak a saját kisszerű nézőpontjait tekinti elsődlegesnek.. Baráti társaságban többször elmondtam, hogy ebben a helyzetben csakis egy „francia forradalom” segíthetne. Na nem arra gondolok, hogy végezzük ki a királyt , hanem arra, hogy nyíltan fel kellene vállalni azt , hogy:
    1. a képviselőket a legszélesebb összefogással, egy bizonyos cél érdekében jelölik ki az ellenzéki oldali szövetségesek (nem kell egymást szeretni sem, ez csupán egy rövid időre szóló stratégiai összefogás ), mégpedig egy alkotmányozó nemzetgyűlés tagjainak
    2.ahogy megvan az új, demokratikus alkotmány, az Ogy. feloszlatja önmagát és megválasztanak egy törvényhozó nemzetgyűlést, ahol csakis a legfontosabbb jogszabályok( Ptk, Btk, Pp., Be. , válaszási eljárási és választójogi tv.) kerülnek újraalkotásra, majd ez az országgyűlés is feloszlikés
    3. a demokratikus keretszabályok alpján megtörténik az új Országgyűlés tagjainak megválasztása.

    J

  • Végre lejàrt Simor mandàtuma,aki a Gyurcsàny szerencsétlen kormànyzàsa miatt Bajnaival, 20 Milliàrd £-bol tömte be a jelenünkön és a jövönkön történö érvàgàst.Amit még követett a 2009-es
    6,8 %-os minusz „teljesitménye”Bajnaiéknak(ezzel folytattàk Gyurcsànyt,igy a 2002-es Kelet-Europai élvonalbol serghajtovà vàltunk,eladosodtunk,a problémàkat és az àltaluk felvett kölcsön visszafizetését-2012-töl-pedig örökül hagytàk).Csak mi voltunk,akik belépésünk ota az EU-ba,vezetésük alatt egyszersem teljesitettük a max.3 %-os ujeladosodàsi küvetelményt.Orbàn-Matolcsy pàrossal lekerülünk erröl a szégyenpadrol.
    Simor a Nemzeti Bank elnöke volt ,nemzeti é.rzés nélkül-hiszen idegenszivvel nézte végig a valutàban eladosodottak kàlvàriàjàt-.
    Végre a Magyar Nemzeti Bank valoszinüleg magyarbank is lesz.

  • Dénes Erős
    Felmondtad a szokásos házifeladatodat, gratulálok. Egyes.
    Ugyanis megint megfeledkeztél, hogy 2009-ben volt egy világgazdasági válság.Pedig erre mindig felhívom a figyelmedet.
    A cikkhez valami?

  • Jumbó
    Neked biztos ez az igazi neved.
    Szép magyar név.
    Sajnálom, hogy egy szót sem értettél meg az írásból.
    Volt már ilyen…

  • Dénes ERÖS
    2013 március 2
    4:58 du.

    „Simor a Nemzeti Bank elnöke volt ,nemzeti é.rzés nélkül-hiszen idegenszivvel nézte végig a valutàban eladosodottak kàlvàriàjàt-.”

    Nemcsak végignézte, hanem tapsikolt is hozzá. Nem fog hiányozni.

  • Dénes ERÖS
    2013 március 2
    4:58 du.
    http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/ENMNB/Bankjegy_es_erme/publications/Country_report2011_hun%20(2).pdf
    Mi a bánatos lópöcsról beszélsz?
    Magyarország nem zuhant le a lefolyón,- köszönd meg Simornak..

  • Igazad van Dénes ERŐS-kém! Simornak biztosan nincs a fenekén piros pötty! Mint ahogyan biztosan nincs ilyen pötty az éhségmenetesek, a rokkantak, a negyvenhétezerből vidáman élő szociális munkások, a munkanélküliek,a csökkenő minimálbérből élő jogfosztott prolivá süllyesztett magyar munkás, stb., stb., fenekén sem. Igen, mert ők nem a „nemzet”-hez tartoznak! A szabadpiacon tömegével kölcsönöket fölvevő magyar kormány minden tagjának, meg a békemenetes „nemzetieknek” pedig biztosan van. A kölcsönből különböző poltikai célokat finanszirozó Orbánnak meg egyenesen tele van a segge ilyen pöttyökkel………Te ellenőrizted már ott hátul?!

  • todor48
    2013 március 2
    10:28 du.
    Nem, mert mással volt elfoglalva és csukva volt a szeme! 🙂

  • JIMBO
    2013 március 2
    4:25 du.
    Megmondanám a becsületes polgári nevét, de qrvára nem tartozik rád!
    Egyébként inkább nézelődj a pornómagazinok között, ott legalább jól érzed magadat!
    Csak néha válts a bal kezedre is, mert az állítólag olyan, mintha nővel lennél!
    Ezekben a „szűkös” időkben vszeg jó lesz! 😀

  • Dénes ERÖS
    2013 március 2
    4:58 du.
    Nem okosodsz pubi!
    Segítsünk? 😀

  • dakota
    2013 március 2
    6:55 du

    Csak a rend kedvéért azok a szegény valutában (pontosabban még csak nem is, csak valuta alapon = ha valóban valutában lenne, most nem tudnának min rinyálni)eladósódottak éveken keresztűl keményen kaszáltak ezen a konstrukción!!! Akkor nem jelentkeztek, hogy megosszák a nyereségüket!!! =))

  • dakota meg a többi
    Ja, Simor végignézte, amint a fideszes önkormányzatok is szarrá adósították magukat, meg ahogyan az egyházak is, akiket most akar kihúzni a kormány a mi pénzünkből.
    Végeredmény: a fidesz kihúzta a szarból a saját polgármesterei által eladósított településeket(vagyis majdnem mindet), kihúzza az egyházait (csak a katolikus és református!), és kihúzta a végtörlesztéssel a jómódúakat is.
    Vagyis kik maradtak a szarban? A legrászorultabbak.
    Amúgy pedig az MNB elnöke nem mondhatja meg neked vagy nekem, hogy milyen hitelt vegyünk fel,és azt se, hogy a kereskedelmi bankok milyen konstrukciókkal dolgozhatnak. Arra ott a PSZÁF.
    Ezek szerint Járai Zsigmond is idegenszívű, mert Simor előtt ő alatta vették fel a birkák a devizahiteleket.
    Tudatlanságotoknál csak rosszindulatotok a nagyobb.

  • Nem mellesleg, qszaszem is annyira felel meg a törvényi követelményeknek, mint a fidesznyik alkotmánybírák:
    „A Monetáris Tanács tagjává az a magyar állampolgár nevezhető ki, illetve választható, aki monetáris, pénzügyi, vagy a hitelintézeti tevékenységgel kapcsolatos kérdésekben kiemelkedő elméleti és gyakorlati szakmai ismeretekkel rendelkezik.”
    46. §, (5) bek.
    http://www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/Penziranytu/jegybanktorv_hu.pdf

    Mivel Matolcsy soha, semmilyen formában nem dolgozott még kereskedelmi banknál sem, ezért törvénytelen is (nem csak erkölcstelen) a kinevezése.

  • Lélfai Szilárd

    Todor48!
    Te most arra vagy büszke, hogy a seggnyalások közben látod, kinek hány pöttye van?

  • Lélfai Szilárd

    Nem értem, hogy az ilyen közgazdász zsenik mint G.A., J.,és a többi elfogulatlan „szakértő” miért csak egy ilyen lap „munkatársai”? Miért nem kamatoztatják jóstehetségüket és szakmai hozzáértésüket mondjuk a következő kormány égisze alatt?

  • antifülke

    2013 március 2
    6:22 du.

    „Ugyanis megint megfeledkeztél, hogy 2009-ben volt egy világgazdasági válság.Pedig erre mindig felhívom a figyelmedet.”

    Én meg arra hívnám fel a figyelmedet,hogy ez a válság nem ért véget!Most,2013-ban sem jobb a helyzet,mint 2009-ben volt.Köszönjük,Amerika!

  • Lévay Atilla

    Az alábbi 4 évvel ezelőtti levelek is kapcsolódnak Sim9or András történetéhez.
    Lévay Atilla

    —– Original Message —–
    From: Lévay Atilla
    To: MNB Simor András ; MNB Kommunikáció
    Cc: Lendvai Ildikó ; Bajnai Gordon ; Pénzügyminisztérium Oszkó Péter ; Mesterházy Attila ; Újhelyi István ; Szigetvári Viktor ; Molnár Csaba ; Burány Sándor ; Keller László ; Mandur László ; Nyakó István ; Szekeres Imre ; Szilvásy György ; Szanyi Tibor ; Lamperth Mónika ; Hiller István ; Gyurcsány Ferenc ; Veres János ; Baja Ferenc
    Sent: Saturday, June 27, 2009 11:14 PM
    Subject: „pénzeket haza, pénzeket a magyar gazdaságba”,
    Az MSZP elnöke szerint Simor András maradhat a jegybank élén, ha képes hatékonyan érvényesíteni a pénzvilágban azt a normát, amit most már átlátott, hogy követni kell. Azt mondja mindenkinek, hogy „pénzeket haza, pénzeket a magyar gazdaságba”, és azt mondja minden parlamenti képviselőnek, hogy „ott, a túloldalon is” szavazzák meg az új adótörvényt. /Fogjunk össze és együtt legalizáljuk a lopott milliárdos vagyonokat?!/

    ——————————————————

    Igen tisztelt Simor András!
    A becstelen módon szerzett, ezeddig adóparadicsomokba, „off-shore” cégekbe,

    titkos bankszámlákra eldugott lopott pénzekről van szó?

    Válaszolt már érdemben az alábbi kérdésekre?

    Lévay Atilla

    A Magyar Justitia Bizottság tagja.

    Zsámbék, 2072, Dózsa György u. 6. Tel.-23-342198

    ——————————————————

    Simor offshore ügye: „Jót tenne, ha venné a kalapját”
    A vagyonnyilatkozatokra vonatkozó szabályozás hiányos

    Hírszerző információ
    2009-06-06 09:28

    Több mint 800 millió forint hiányzik a jegybankelnök vagyonnyilatkozatából, ami a HVG szerint Simor András titokzatos limassoli offshore cégén keresztül tűnt el. Az MNB szerint az összeg törvényesen nem szerepelt a vagyonbevallásokban. Elképzelhető, hogy Simor a kamatadó bevezetése elől menekítette a pénzét külföldre. Simor egy konferencián az erkölcsösebb kapitalizmus fontosságáról értekezett – alig két hete.

    Kapcsolódó cikkek
    Szigor: kemény adók várnak az offshore cégekre
    Bort isznak, vizet prédikálnak? – Sok politikusnak van offshore cége
    A Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást indít Simor ellen
    Fidesz: távozzon a miniszterelnök és a jegybankelnök!
    Nem kevesebb, hanem erkölcsösebb kapitalizmusra van szükség – jelentette ki Simor András jegybankelnök a Media Hungary konferencia nyitónapján mondott beszédében múlt kedden Tihanyban. Az utóbbi héten a jegybankvezér privát pénzügyeiről napvilágot látott hírek érdekes megvilágításba helyezik az idézett kijelentést.
    A Simor András vagyonával – és vagyonkezelésével – kapcsolatos hírek a Fidesz elnökének múlt heti rádióinterjúja után kerültek reflektorfénybe. Orbán Viktor pártelnök a múlt héten kifakadt: torkig van vele, hogy Magyarországon a jegybankelnök, a miniszterelnök és a pénzügyminiszter offshore cégekbe menti a vagyonát az adózás elől.
    Elemzők szerint Simor nem követett el törvénytelenséget, egyes vélemények szerint a kamatadó bevezetése elől menekítette vagyonát egy ciprusi cégbe. A HVG információ szerint miután az MNB-elnök túladott magyarországi cégén, egy Trevisol Management Ltd. nevű vagyonkezelő tulajdonában lévő ciprusi céghez került több mint 800 millió forintos vagyona.
    A lap megírta, hogy Simor 2006-os vagyonbevallásában még 923 millió forintos megtakarítása szerepelt befektetési jegyekben. Ez az összeg egy évvel később már csak 67 millió, 2008-ban pedig 80 millió forint volt.
    MNB: minden a legnagyobb rendben történt (?)

    —– Original Message —–
    From: Lévay Atilla
    To: Orbán Viktor ; Áder János ; Ángyán József ; Balog Zoltán ; Bíró Ildikó ; Cser-Palkovics András ; Ékes Ilona ; Fónagy János ; Font Sándor ; Jakab István ; Kövér László ; Kubatov Gábor ; Navracsics Tibor ; Nyitrai Zsolt ; Pelczné Gáll Ildikó ; Pokorni Zoltán ; Répássy Róbert ; Révész Máriusz ; Spielmann Szilvia ; Szijjártó Péter ; Varga Mihály ; Páva Zsolt
    Sent: Tuesday, June 23, 2009 1:16 PM
    Subject: Fw: Adóparadicsomok, off-shore cégek és milliárdos vagyonok.

    —– Original Message —–
    From: Lévay Atilla
    To: [email protected] ; Varga László ; Tütto Kata ; Fiatal Baloldal ; Bp.MSZP.01. ; Bp.MSZP. 02. ; Bp.MSZP. 03. ; Bp.MSZP.04. ; Bp.MSZP.07. ; Bp.MSZP.08. ; Bp.MSZP.10. ; Bp.MSZP.11. ; Bp. MSZP.12. ; Bp.MSZP.13. ; Bp.MSZP.14. ; Bp.MSZP.14. (Z) ; Bp.MSZP.15. ; Bp.MSZP.16. ; Bp.MSZP.17 ; Bp. MSZP. 18. ; Bp.MSZP. 19. ; Bp. MSZP. 20. ; Bp.MSZP21
    Sent: Tuesday, June 23, 2009 1:00 PM
    Subject: Fw: Adóparadicsomok, off-shore cégek és milliárdos vagyonok.

    —– Original Message —–
    From: Lévay Atilla
    To: MNB Simor András ; MNB Kommunikáció
    Cc: Pénzügyminisztérium Oszkó Péter ; Bajnai Gordon ; Veres János ; Gyurcsány Ferenc ; Kóka János ; Hiller István ; Lamperth Mónika ; Lendvai Ildikó ; Szanyi Tibor ; Szilvásy György ; Szekeres Imre ; Nyakó István ; Mandur László ; Keller László ; Burány Sándor ; Kiss Péter ; Mesterházy Attila ; Molnár Csaba ; Szigetvári Viktor ; Újhelyi István
    Sent: Tuesday, June 23, 2009 12:57 PM
    Subject: Adóparadicsomok, off-shore cégek és milliárdos vagyonok.

    Tax haven:
    1. A country or independent region where taxes are low

    2. A foreign country or corporation used to avoid or reduce income taxes, esp. by investors from another country

    From Dictionary.com

    A tax shelter is a financial arrangement by which a person can avoid paying the government the usual percentage of money earned from investments or income.
    (from Cambridge Dictionary of American English)

    ——————————————————

    Az „adóparadicsomokban” működtetett off-shore cégeknek

    legfőbb céljuk az, hogy

    követhetetlenné tegyék, fedezzék és eltitkolják

    a becstelen módon szerzett milliárdos vagyonok eredetét és nagyságát!

    Magyarán: hogy a tűzhöz közel lévő „bennfentesek” az

    MSZ(M)P/KISZ/SZDSZ/-? nomenklatúra tagjai

    szétlophassák az „Istenadta ‘Dolgozó’ Nép”, mindannyiunk közös vagyonát!

    Sok esetben, egymást is letiporva, legyilkolva tülekedtek az áhított

    konc megkaparintása érdekében és

    egy sem volt közöttük, aki megálljt kiáltott volna!

    ——————————————————

    To paraphrase World War II British Prime Minister Winston Churchill:

    „Never in the Realm of Human History have so many been exploited, taken advantage of,

    manipulated, smilingly sent to financial ruin, abject poverty,

    hopeless despair, or even death, by so few.”

    Flags of Convenience, Tax Havens, Numbered Bank Accounts,

    Off-Shore Companies and the like, could and should be done away with!

    The sole reason for their continued existence is to hide, sanction and legalise the dishonest,

    unscrupulous money making practices of the lucky or favoured participants!

    In other words, to make it possible for the “Few”,

    to Cheat, and Steal, from the “Many”!

    ——————————————————-

    Igen tisztelt Simor András!
    Ön szerint van még olyan naiv ember Magyarországon, aki elhiszi, hogy milliárdos vagyonokat
    tisztességes, becsületes „munkával” fel lehetett halmozni 1989 óta!
    Bugyuta mellébeszélés helyett, mikor fog végre érdemben válaszolni az alábbi kérdésekre?
    Lévay Atilla
    A Magyar Justitia Bizottság tagja.
    Zsámbék, 2072, Dózsa György u. 6. Tel.-23-342198
    —————————————————

    Korábban volt-e vagy, akár ma is van-e családtagjain vagy strómanokon keresztül érdekeltsége u. n. off-shore cégekben?
    IGEN VAGY NEM!

    Helyezett-e el korábban külföldön titkos bankszámlán vagy széfben valutát, értékpapírt, illetve részvényt?

    IGEN VAGY NEM!

    Egyetért-e avval, hogy az off-shore cégek titkos bankszámlák illetve hasonló intézmények, és a korrupciós ügyek titkosítása 30, 50, vagy akár 80 évre is csak hátsó szándékú célok, piszkos pénzügyi tranzakciók, pénzmosások, csalások, becstelen módon szerzett vagyonok, fedezésére szolgálnak?

    IGEN VAGY NEM!

    Vagyoni helyzete 1989-ben, 1999-ben és „most” 2009-ben.

  • Antifülke
    A szomszédban is volt vàlsàg,de a mi „vezetésünk”alulmulta öket 2009-ben is.
    „Elveszett évtized Magyarorszàg szàmàra” Rik Schmeerlinck a K&H Bank vezérigazgatoja szerint.

  • küszküllö
    2013 március 3
    6:11 de.
    Matolcsy mondta, the crisis is over.
    Több mint egy éve mondta már, hogy a válságnak vége.
    Most akkor hazudott?
    Amúgy most majdnem az az igaz, amit az évértékelőn hangoztatott a diktátor: Magyarország (-nál mindenki ) jobban teljesít.

  • Dénes Erőss
    A logika ugye nem az erősséged, és semmiféle agyi tevékenység sem!? Felvettünk 20 mrd IMF hitelt, Bajnai átadott 20 mrd-os tartozást Orbánnak: hacsak azt nem feltételezed, hogy Gyurcsány korábban levitte nullára, kénytelen leszel belátni, hogy ez a 20 nem PLUSZ 20 volt.
    Én sokra tartom ugyan Gyurcsányt – de veled ellentétben ezt a nullára csökkentést azért mégsem feltételezem róla!
    Nem vagy te titokban Gyurcsány-fan?

  • küszküllő
    A környező országok vajon mért nem értesültek róla, hogy ők még válságban vannak? Mivel az egy Csehországon kívül mind elkerülte a recessziót, amiben minket a dobogó felső fokára vitt ElBaltazo és ElTolcsy.

  • Lévay Attila
    Ez jó kérdés: „Vagyoni helyzete 1989-ben, 1999-ben és “most” 2009-ben.”
    Feltette ezt a kérdést Orbánnak, Lázárnak, Zsiga Marcellnak, SzájjalÁrtónak, stb, stb? a „most”-ot 2013-ra változtatva?
    Orbán, aki soha nem dolgozott a jogász szakmájában, MINDEN pénze az országéból van? Lázár, aki táskahordozóból avanzsált előre? Zsiga Marcell a házügyével? SzájjalÁrtó, aki 30 milliót tudott „megtakarítani”
    MI nem vagyunk fél szemünkre vakok, jobbra is látunk, hiába a nagy narancs ködösítés.

  • Recesszióban a szlovák gazdaság:

    http://www.bumm.sk/28250/cikk.html

    Recesszióban a román gazdaság:

    http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=65156

    A sor folytatható.Aki azt állítja,hogy a válság egyedül Magyarországot érinti,az vagy vak,vagy hazudik!

  • küszküllö
    Köszönjük Emese!
    Küldtél 2 linket, az egyik a 2009-es (világválság!)szlovákiai adat,
    a másik link a tavalyi egyik román negyedév -0,1%.
    És a románok 2012-es végleges adatai?

  • Lévay Atilla
    2013 március 3
    8:03 de.
    és? milyen hangosan röhögték ki? mikor is alakult ez a magyar justitia izé? mi is a(z önként vállalt) feladata?
    és miért nem nemzeti? úgy többre vinné!

  • antifülke

    2013 március 3
    11:55 de.

    Nem vagy otthon?Ugye minden olajozottan müködik,dübörög a világgazdaság,a románok,szlovákok,olaszok,portugálok,ciprusiak,spanyolok,görögök tartják el az EU-t,ök adnak hitelt Amerikának,csak Magyarország süllyedt mitikus mélységekbe.És én nem látom ezt a nyilvánvaló tényt…Hát ahhoz mit szólsz,hogy az IMF épp most kényszeríti Romániát a posta privatizálására?Találd ki minek fejében?Bajnaiék lelépésük elött egy utolsó nagy kölcsönnel megnyomorították a lakosságot,az utánuk következö kormányt pedig törlesztésre ítélték.Te meg itt szaggatod a szád,hogy az Orbán tönkretette az országot.Mondd,mindenkit hülyének nézel?A „cikket” is te írtad?

  • küszködő
    2013 március 3
    2:19 du.
    Te nézel minket hülyének, hogy 4-5 évvel ezelőtti cikkekre hivatkozol.
    Gyurcsányt mire kényszerítette az IMF, hogy két hét alatt megállapodtak? Mit kellett neki annyi idő alatt privatizálnia?
    Az utána következő kormány ( a fidesz) pedig ebből a hitelből többek között 500milliárdért MOL részvénnyel tőzsdézett. Tudod, hitelből kaszinózott!Most szerinted miből veszi meg az Eon gáz üzletágat? Nyertek a lottón?
    Amúgy én, és?

  • Lélfai úr! Felhívom szíves figyelmét, hogy én nem vagyok újságíró, csak egy közélettel szívesen foglalkozó ember , akinek állítólag van érzéke az újságíráshoz -és anno az iskolaújságnál dolgozott „újságíróként”. Ezért is adtam magamnak ezt a nevet, mert következtetni lehet arra, hogy van közöm az újságíráshoz, viszont nem vagyok újságíró, sem Magyarországon, sem máshol. Magyar vagyok, aki szereti az országot, és független – bár baloldaliságomat sosem szégyelltem és nem is fogom.

    J

  • Kekecnek teljesen igaza van 9:27-es hozzászólásában. Annyira szeretem a mélymagyar, nemzetféltő, kilenszer csavarodott gerincű, hortoágyi mélabós tekintetű „Hazaffyakat”, akik annyira erkölcsösek, mikor egy baloldaliba, ill. ahhoz közelállóba lehet(kell?) belerúgni, de ugyanezen kiváltó okok saját oldalukon nem hogy nem zavarják őket, de még büszkék is rá.. Lásd még: az én komcsim jó komcsi, de a tiétek mocsok.. stb.

    J

  • Journalist

    a Lelfai ur az egy oregasszony, Bodamarcsi a neve…amugy mindegy az o koraban a nemek kulonbozosege mar teljesen lenyegtelen…:)

  • Judit Noszticzius

    Nagyon sajnálom Simor Andrást,MNB-t,mert Orbán hazudott és gonoszkodott!!! >:-((((/// Orbán támogatva hivni Matolcsy Györgyt, lesz az új MNB-ért!!!!>:-(((((//// Sem-sem elfogadjunk Matolcsyt,új MNB-t,mert nehezen felfogásolja a matematikáért !!!!!!>:-/////

  • Judit Noszticzius

    Nagyon szeretjünk,hogy 2014-s szavazás előtt tovább kell maradni Simor Andrást,MNB-ért,mert ő kiváló matematikus és Gyurcsány sokan jobban ismeri Simor András nyugatos,kiváló matematikusért !!!!!! Persze,tudjunk,hogy Simor András sem-sem szereti Orbán Viktort,mert ő önző,hazudik!!!!:-////

  • Lévay Attila
    Ez jó kérdés: “Vagyoni helyzete 1989-ben, 1999-ben és “most” 2009-ben.”
    Feltette ezt a kérdést Orbánnak, Lázárnak, Zsiga Marcellnak, SzájjalÁrtónak, stb, stb? a “most”-ot 2013-ra változtatva?
    Orbán, aki soha nem dolgozott a jogász szakmájában, MINDEN pénze az országéból van? Lázár, aki táskahordozóból avanzsált előre? Zsiga Marcell a házügyével? SzájjalÁrtó, aki 30 milliót tudott “megtakarítani”
    MI nem vagyunk fél szemünkre vakok, jobbra is látunk, hiába a nagy narancs ködösítés.
    Válasz Kekecnek:

    Az alábbi 2010 március 12.-én küldött levél párthovatartozástól függetlenül minden közéleti szereplőre vonatkozik.

    —– Original Message —–
    From: Lévay Atilla
    To: Fidesz Parlament ; Ángyán József ; Balog Zoltán ; Kövér László ; Orbán Viktor ; Navracsics Tibor ; Pelczné Gáll Ildikó ; KDNP Parlament ; Harrach Péter ; Medgyasszay László ; Semjén Zsolt ; Surján László ; Jobbik ; Balczó Zoltán ; Morvai Krisztina ; Vona Gábor ; Civil Mozgalom ; Seres Mária ; Erdosi Zoltán
    Cc: Dr. Sólyom László Köztársasági Elnök
    Sent: Friday, March 12, 2010 9:11 AM
    Subject: 2010 április 11. Utolsó lehetoség!

    2010 április 11. Utolsó lehetőség!
    „Minden politikai és gazdasági lépést csak a magyar nép érdeke vezéreljen!”
    /Krassó György 1989 június 27./(Krassó György Budapest, 1932. október 19. – Budapest, 1991. február 12.)
    Az elmúlt húsz év eseményei ékesen bizonyítják, hogy Krassó György fenti mondata legfeljebb egy cinikus röhögést váltott ki a hatalom 1989 előtti és lényegében mostani birtokosaiból. Az MSZ(M)P/SZDSZ/KISZ „jókor voltak jó helyen” tagjai, mint hiénák és sakálok egy sebesült bivalynak, úgy estek neki mindannyiunk közös vagyonának! Először amit csak lehetett
    tönkretettek, csődbe vittek, hogy utána egymás között fillérekért privatizálhassák azt. Őrült kapzsiságukban észre se vették, hogy közben saját maguk alatt is vágták a fát. Mert a nagy tülekedésben halálra taposták az aranytojást tojó tyúkot, ebben az esetben Magyarországot, a magyar gazdaságot, Magyarország értéket előállító „Dolgozó Népét”.
    Talán, talán most 2010-ben kezdi a „Nép” az „Istenadta ’Dolgozó’ Nép” észrevenni, hogy a törpe kisebbség, a Bajnai Gordonok, Gyurcsány Ferencek, Kapolyi Lászlók, Kóka Jánosok, Kocsis Istvánok, Veres Jánosok, Oszkó Péterek, Simor Andrások, Szilvásy Györgyök, Dávid Ibolyák, Lamperth Mónikák, Szekeres Imrék, Nyakó Istvánok, Baja Ferencek, Kiss Péterek és társaik rövid néhány év alatt összelopott, adóparadicsomokba, off-shore cégekbe, titkos bankszámlákra eldugott milliárdos vagyona és az egyre mélyebb szegénységbe, teljes kiszolgáltatottságba taszított nincstelen milliók között ok és okozati kapcsolat van.
    Üzenetértékű, hogy ezek között az emberek és média lakájaik között 1989 óta egy sem volt és ma sincs, aki egy velőtrázó megálljt kiáltott volna, vagy akár most a 23. óra 59. percében kiáltana!
    Ha a mostani választások utáni Parlamentnek nem sikerül megteremteni a tiszta, feddhetetlen közéletet, kivizsgáltatni az elmúlt húsz év milliárdos korrupciós ügyleteit, magyarán, minden megy tovább a régi kerékvágásban, később ilyen elszámoltatásra már nem lesz lehetőség!
    Ennek érdekében, minden parlamenti képviselő jelöltnek, és egyéb közéleti szereplőnek a 2010 áprilisi választások előtt ESKÜ ALATT legyen kötelező válaszolni az alábbi kérdésekre!

    Vagyoni helyzete 1989-ben, 1999-ben és „most”! 2010-ben.

    Korábban volt-e vagy, akár ma is van-e családtagjain, vagy strómanokon keresztül érdekeltsége u. n. off-shore cégekben? IGEN VAGY NEM!
    Helyezett-e el korábban külföldön titkos bankszámlán vagy széfben valutát, értékpapírt, illetve részvényt? IGEN VAGY NEM!
    Egyetért-e avval, hogy az adóparadicsomokban működtetett off-shore cégek és titkos bankszámlák, illetve hasonló intézmények és a korrupciós ügyek titkosítása 30, 50, vagy akár 80 évre is csak hátsó szándékú célok, piszkos pénzügyi tranzakciók, pénzmosások, csalások, becstelen módon szerzett vagyonok, fedezésére szolgálnak? IGEN VAGY NEM!
    „Még kér a nép, most adjatok neki!” /Vissza minden becstelenül szerzett vagyont!/

    Lévay Atilla
    A Magyar Justitia Bizottság tagja.
    Zsámbék, 2072, Dózsa György u. 6. Tel.-23-342198

  • Kekec
    Örülök,hogy ilyen gyengeséget kekeckedtél ujbol.

  • antifülke

    2013 március 3
    3:33 du.
    Amit a cikkedben leírtál,az mind-mind a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai korszak gazdaságpolitikájának a következménye.Miért nem rajtuk kéred számon?Mert a werberi stratégia mást diktál?

    „Te nézel minket hülyének, hogy 4-5 évvel ezelőtti cikkekre hivatkozol.”

    Az idei adatok ennél is rosszabbak,hiszen azóta súlyosbodott a válság.De véletlenül nem te hozakodtál elö a 2009-es krízissel?
    És egy ártatlan kérdés,töled:

    „Gyurcsányt mire kényszerítette az IMF, hogy két hét alatt megállapodtak? Mit kellett neki annyi idő alatt privatizálnia?”

    Rövid a memóriád.Gondolkozz!

  • A magyarországi autoriter diktatúra egy lépéssel közelebb jutott a kiteljesedéshez: elnyelte a Magyar Nemzeti Bankot.
    Az új bankelnök miniszterségének legutolsó napján olyan törvénymódosítást szavaztatott meg, amelynek értelmében a
    bankelnök teljes és kizárólagos hatalommal irányítja a személyzeti politikát. Ez előre vetíti azt a lehetőséget, hogy szét fogja verni a középvezetőkből és tehetséges
    fiatalokból álló banki agytrösztöt is.
    Caligula annak idején kedvenc lovát szenátorrá nevezte ki.
    A ló – nevéből következtetve: Incitatus – derekasan szolgálta urát, voltak hozzá erényei. Orbán Viktor nem
    Caligula, neki egy szerényebb képességű kétlábú Incitatus
    jutott. Vajon mire vegy vele?

  • Nos, h miért is nem szeretem?
    Utálom a provokátofokat és az olyanokat, akik egy másik embert „kipostolnak” és a válaszadás, vitatkozás lehetőségét kitiltással elveszik!
    Nos ezért SEM! 🙂

  • antifülke
    2013 március 3
    4:01 de.

    antifülke

    simorról mindent elmond az a megnyilvánulása, amikor azt mondta, hogy „A devizahiteleseket nem lenne helyes megmenteni”.
    Az ilyen alkalmatlan erre a pozícióra. Menjen békével.

    Akartam már mondani, hogy nagyon illik hozzád a neved mellett megjelenő ábra:)

  • küszküllö
    1.Ne nevettesd ki magad, Gyurcsány miatt kellett Matolcsyt kinevezni? Mert erről szól az írás.
    2.Ezt írtam neked: Magyarország (-nál mindenki ) jobban teljesít.
    Erre küldöd a 2009-es linket, hogy bizonyítsd, másoknak is ilyen rosszak az adataik.
    3.Rövid a memóriám, segíts. De linket is mellé, ami bizonyítja majd mit privatizáltak az IMF parancsára.

  • Varga Sándor

    A KMH hazudik és félretájékoztat, mert mi másért is lenne? Tényleg van épeszű ember, aki elhiszi, hogy Orbán választ elnököt egy olyan szervezet élére, ami a Magyarország nevű lokalitástól szuverén és független??? Az a szenárió értelmezhetőbb, hogy a „birodalom” összehozott egy listát, rajta 4-5-6 névvel, és a magyar kormány választhatott. Ha a Magyar Nemzeti Bank magyar, nemzeti és bank lenne….érteném a KMH uszítását, persze fönntartva, hogy mikor utódpárti-neo-ultra-liberális-cionista zsidókat neveznek ki, a KMH-nak semmi nem jut eszébe….Tényleg, miket hordott össze a KMH, mikor a D-209-es-Böszme-Libajnai pénzügyminisztereiről írt, már ha egyáltalán eszébe jutott…

  • Varga
    WTF?

  • dakota
    2013 március 4
    10:06 de.
    orbánról mindent elmond az a megnyilvánulása, amikor azt mondta, hogy “nekem nem a rendszerrel volt bajom, hanem a működtetőivel”.
    Az ilyen alkalmatlan erre a pozícióra. Menjen békével.
    Ez hogy tetszik?
    A képet pedig nem én generálom, ne fáraszd magad összeesküvés elméletekkel 🙂

  • Varga Sándor
    2013 március 4
    1:08 du.
    Ekkora ostobaságot sem hallottam még!
    Kijjafax ajánlotta volna – akár a huszadik helyre is – Matolcsit?
    Főleg akkor, mikor a követelményeknek sem felel meg?

  • antifülke

    2013 március 4
    10:55 de.
    Ide figyelj,nagyokos!Ne magyarázd nekem a fokozódó nemzetközi helyzetet,mert nélküled is értem.Magyarországot tönkretettétek,most meg szempontjaitok vannak.Hát arról,hogy évtizedekig kommunizmus volt,aztán baloldalinak nevezett neoliberalizmus,hazudozás,lopás,korrupció és újra hazudozás,ki tehet?Matolcsyval azért van bajotok,mert nem szerezte meg nektek azt az elégtételt,hogy bedöntse az országot.Mert nektek minden jó,ami az országnak rossz.
    Zavarosban születtetek,abban szerettek halászni.

  • Varga Sándor
    2013 március 4
    1:08 du.
    na de picinyem! mégis, ki nevezte ki matolcsyt? hát még az mti-nek se hisz? a királyi rádiónak se, ahol a nemzetvezető maga jelentette be, hogy ő követte le?
    a szenáriót meg szcenáriónak írják, picinyem.
    ráadásul most már három fideszes alelnöke lesz. no, most akkor elég nemzeti már?
    ejnye, varga, egy kicsit jobban tájékozódhatna, kicsi huszár 🙂

  • dakota
    2013 március 4
    10:06 de.
    na, picinyem, akkor most hegyezze a fülét:
    matolcsy, a gáncs nélküli lovag, utolsó intézkedéseként átírta az mnb belső rendjét. eleddig az elnöknek ugyanannyit ért a szavazata, mint a monetáris tanács többi tagjának: egyet. mostantól kezdve matolcsy mindent vétózhat és mindent überelhet.
    noch dazu, mától kezdve csak matolcsy aláírásával szentesített bankjegyek kerülhetnek forgalomba. mégis, a simor által hitelesítettekkel mi lesz? csak nem bedarálják őket? ugyanis a bankjegyeket, ha ezt dakotáéknál nem tudnák, naponta pótolni kell.ugyanis a bankjegynyomda csak két hét múlva tudja kibocsájtani kusza szem aláírását.
    nos, ezt dakotáéknál minek hívják? mert kultúrhelyen cezaromániának.

  • Lévay Atilla
    2013 március 4
    12:20 de.
    még mindig adós a válasszal: mégis, kijafasz hatalmazta fel magát?

  • „Matolycs György elnökjelölti meghallgatásán kifejtette, hogy az MNB a jövőben együttműködik a kormánnyal.” mert hát, szerinte, a jegybank a nemzetállam része.
    erről mi a véleménye, mint piszkosul független mnb-ről, kedves varga?
    arról az apróságról nem is beszélve, hogy eddig magyarország még nem került nemzetállamként definiálásra.

  • küszködő
    „Magyarországot tönkretettétek,most meg szempontjaitok vannak.Hát arról,hogy évtizedekig kommunizmus volt,aztán baloldalinak nevezett neoliberalizmus,hazudozás,lopás,korrupció és újra hazudozás,ki tehet?”
    Be kell neked vallanom, hogy én. Én tehetek róla, Sztálin az én saját gyermekem volt,Kádár meg a zabigyerekem, szar volt elveszítenem őket.Sőt, 1990-től 94-ig is én vittem fel az államadósságot 92%-ra,és 1998-tól 2002-ig is én tornáztam fel 50%-kal azt.Persze mint bolsevik tettem a dolgom azokban az időkben.És most is én tehetek arról, hogy 2010 óta 2ezer milliárd forinttal nőtt (minden eddiginél magasabbra) az adósságunk.Most itt mindenki előtt elnézésedet kérem ezért.
    Amúgy orvos látott már?

  • Megváltoztatta a Magyar Nemzeti Bank alapító okiratát a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György február 28-án írta alá a dokumentomat, amely március 4-től hatályos, vagyis az új jegybankelnökre vonatkozik majd. Ez ő lesz.

    Az állami tulajdonos képviselőjeként Matolcsy György eddig soha nem látott vezetési hatalmat adott az új elnök, Matolcsy György kezébe, miközben számtalan más újdonságot is bevezetett.

    A jegybanknak ezentúl lesz például elnökhelyettese – őt a Monetáris Tanács választja, az alelnökök közül. Lesz főigazgató is – nélküle az alelnökök nem írhatnak alá egyetlen számlát sem.

    De – ahogyan előzetesen már kiszivárgott – változnak a munkáltatói jogok is. A korábbi szabályok szerint az elnök munkáltatói jogokat csak a közvetlenül alá tartozó munkatársak felett gyakorolt, a jogkörök lépcsőzetesen mentek lefelé. Alapesetben: az elnök az alelnökök, ők az igazgatók, azok a főosztályvezetők felett gyakorolták a munkáltatói jogokat. Az új szabály értelmében azonban a munkaviszony létesítésének, megszüntetésének és a javadalmazás jogát ezentúl minden egyes munkavállaló felett az elnök gyakorolja – vagyis Matolcsy Györgytől függ, ki dolgozhat a jegybankban. Illetve ezt a jogát továbbadhatja még a főigazgatónak.

    uppsz…

  • Varga Sándor
    2013 március 4
    1:08 du.

    Nézz utánna mielőtt valami marhaságot mondasz..
    A jegybank elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki. Ő lesz egyben- és automatikusan- a Minetáris Tanács elnöke is.

  • küszküllö
    2013 március 4
    1:51 du.

    Hatodik Lenin után szabadon: olvasni, olvasni, olvasni !!
    http://www.penzugykutato.hu/files/llamad%C3%B3ss%C3%A1g_NJ.pdf

    (mert úgy tűnik, közgazda sem vagy..)

  • Varg Sándornak üzenem, aki érdemi vita helyett mindig csak a múltra mutogatva tekint vissza és tesz fel kérdéseket, az nem akar vitázni, csak vitatkozni akar…

    J

  • antifülke

    2013 március 4
    3:06 du.
    „Amúgy orvos látott már?”

    Hogyne,az vagyok.

  • falusi

    2013 március 4
    3:42 du.
    „(mert úgy tűnik, közgazda sem vagy..)”
    Te az vagy?Vagy csak díszparaszt vagy?

  • küszküllö
    2013 március 5
    1:40 de.
    Bár közgazdászként soha, egyetlen percig sem dolgoztam, végzettségemet tekintve igen, közgazdász vagyok.
    Te viszont nem vagy dísz. Csak egyszerűen paraszt.
    Elég nagy szégyen ez a tisztességes földművelőkre..

  • küszküllö
    2013 március 5
    8:54 de.

    MNO..Tele szagértővel..
    Lovaspityu segíthetett volna nekik lefordítani a híreket..
    Ugyanis az intézkedések többsége nem azonnali hatállyal lép életbe, hanem szeptember 30-ig több lépésben. Akkor ér véget ti. a költségvetési év.
    Ha közben megállapodás születik, akkor más a leányzó fekvése.
    Semokratáknak kilenc, a republikánusoknak huszonkét szavazat hiányzott a javaslataik elfogadásához.
    A republikánusok legnagyobb szívfájdalma az, hogy a demokraták javaslata a magasjövedelműek emeljék.
    Becslései szerint a megszorítások 85 milliárd dollárral javíthatják az idei költségvetési egyenleget, a Congressional Budget Office azonban mérsékeltebb hatásokkal számol. Tegnap közzétett előrejelzésük szerint a megszorítások összértéke az emlegetett 85 helyett 42 milliárd lehet.

    Ennyit az MNO-ról…:)

  • Akadozik a klavim..
    A mondat helyesen:
    A republikánusok legnagyobb szívfájdalma az, hogy a demokraták javaslata: a magasjövedelmüeknek emeljék az adóját..

  • falusi

    2013 március 5
    9:51 de.

    „Bár közgazdászként soha, egyetlen percig sem dolgoztam, végzettségemet tekintve igen, közgazdász vagyok.”

    Nem látszik.Az írás nem Matolcsyról,nem a gazdaságról,hanem a szerzö végtelen szubjektívitásáról és mélységes gyülöletéröl szól.Rólad.

  • dr.küszküllö
    Az írás Matolcsyról, és a gazdaságról szól.
    Ha te ezt nem látod, akkor sajnálom a betegeidet, mert őket is félrediagnosztizálod.
    Esetleg diszlexiás vagy.
    Ha szerinted valami nem igaz,akkor azt jelezd, ne mellé fröcsögj.

  • küszküllö
    2013 március 5
    2:17 du.
    „Nem látszik.Az írás nem Matolcsyról,nem a gazdaságról,hanem a szerzö végtelen szubjektívitásáról és mélységes gyülöletéröl szól.Rólad.”

    Megleptél..Hogy nem látszik rajtam, azon nem csodálkozom.
    kevés közgazdász hord főkönyvet a zakóján, ahogy a liftben már rajtad sem látszik, hogy percekkel előtte még esetleg aranyeret vizsgáltál.
    Az írásról. Nem, valóban nem matolcsyrók, vagy a gazdaságról szól az írás, hanem egy jelenségről. Egy olyan jelenségről, ami mára már mindennapossá, szinte természetessé vált.
    Arról, hogy hogyan bontja-rombolja a jelenlegi kormánykoalíció a demokráciát, hogyan hajítja ki az ahhoz szükséges fékeket, ellenőrző szerveket.
    Gyakorlatilag már bármit megtehetnek.
    Arról szól, hogy tartalmát tekintve az Alaptörvény eddig sem szorítkozott az alapvető jogokat érvényre juttató és a közhatalom-gyakorlást keretek közé szorító szabályokra, a tervezett és már elkövetett módosítások ebben még tovább mennek: a kormányzat politikai akaratának megálljt parancsoló alapjogi rendelkezéseket számos kivételszabállyal egészíti ki. Ennek következtében az Alaptörvény ahelyett, hogy korlátok között tartaná a kormányzatot, rendelkezéseiben inkább alkotmányosan legitimálja annak alapjogsértő cselekvéseit. Az Alaptörvény szövege így paradox módon nem a polgár jogainak, hanem az egyes jogkorlátozó kormányzati cselekvéseknek biztosít alkotmányos védelmet.
    A jegybank elméletileg a mindenkori kormányok megfékezésére, gazdasági ellenőrzésére és ésszerű esetekben annak támogatására lett kitalálva.
    Vannak európai és nemzetközi elvárások egy jegybankkal szemben, amit kishazánk is aláírt.
    Az unortodoxia a közgazdaságban, pénzügyekben nem játszik, mert a számok kegyetlenek.
    …….
    Azt írod, hogy a cikk a gyűlöletről, vagyis rólam szól..
    Csalódást kell okoznom.
    Egyrészt nincs bennem gyűlölet senki iránt, másrészt, aljas és hazug volt aki elhitette veled, hogy én vagyok Matolcsy..
    További kellemes ökölrázást.

  • antifülke

    2013 március 5
    4:54 du.

    Jelzem.Azért nem igaz,mert egyoldalú.Tehát fröcsögés.

  • falusi

    2013 március 5
    6:25 du

    „További kellemes ökölrázást.”

    Békés ember vagyok.Szemléletbeli különbség van köztünk.A cikkírók,hozzászólók többsége a neoliberális (neokonzervatív) gazdasági modellre esküszik még akkor is,ha esetleg nem tud róla.Én nem.Azért nem,mert számtalanszor csödöt mondott.Ez a modell nem a válság megoldása,hanem ez maga a válság oka.A szerkezetnek részét képezik a periodikusan ismétlödö krízisek.Radikális változásokra van szükség a világgazdaságban.Ezek szakmaiatlannak tünhetnek az elején,de idövel általánosan bevett gyakorlattá válnak.

  • küszküllö
    Má bocs, de szánalmas vagy.
    Egyoldalú az írás?
    Miért, ha ilyen rémesek a tények, akkor milyen konzekvenciát vonjak le?
    Írjam azt, hogy hallelúja, végre triplabóvliba vagyunk, azért váltottunk rendszert, hogy unortodox gazdaságpolitikával egyre lejjebb csússzunk, és egy diktátor kezébe összpontosuljon minden hatalom és irányítás?
    És ha a neoliberális gazdasági modell a növekedést, a kis inflációt, sok beruházást, és csökkenő államadósságot jelent, akkor én vállalom, hogy arra esküszöm. Te meg esküdj az ellenkezőjére, az unortodoxra.
    Kurvára nem lennék a páciensed, ha unortodox doktor is vagy!

  • antifülke

    2013 március 6
    5:21 du.
    Egyoldalú,mert kizárólag a negatívumokat sorolja fel nagyon sarkítva,hogy ne mondjam elferdítve.
    Egyoldalú,mert a tények nem csak Magyarországon,hanem mindenütt rémesek,de erröl nem esik szó.
    Egyoldalú,mert azt állítja,hogy Magyarországon rendszerváltás volt,de arról nem szól,hogy a régi nomenklatúra a politikai hatalmát gazdaságira váltotta,hogy aztán újra meghatározó politikai tényezövé válhasson egészen 2010-ig.
    Egyoldalú,mert a gazdasági recessziót-bár ez kisebb-nagyobb mértékben az egész világra érvényes-az ún.unortodox gazdaságpolitikának tulajdonítja.A sikereket,eredményeket-mert ilyen is van- elhallgatja.
    Egyoldalú,mert a kétharmados parlamenti többség uralmát diktatúrának nevezi,és nem teszi hozzá,hogy ez a többségi demokrácia egyik formája.Más kérdés,hogy ezt az ellenzék hogyan viseli.
    És egyoldalú,mert a neoliberális triplabóvli kapcsán-amely a piac mindenhatóságát és egyensúlyteremtö természetét hirdeti-csak a gazdasági növekedést említi,a szerkezetéböl adódó rendszeres válságokat elhallgatja.
    Ezért egyoldalú és tendenciózus.

  • antifülke

    2013 március 6
    5:21 du

    „És ha a neoliberális gazdasági modell a növekedést, a kis inflációt, sok beruházást, és csökkenő államadósságot jelent, akkor én vállalom, hogy arra esküszöm.”

    Lelked rajta.

    „Az utóbbi évtizedben a neoliberalizmus elvesztette politikai legitimitásának jelentős részét, valamint társadalmi vonzerejének szinte teljes egészét. Azok az apológiák, melyek nyíltan kötődtek a neoliberális „reformokhoz”, mint pl. a privatizáció, a „fegyelmezett” fiskális politika, a magas kamatszintek, a tőkemérleg [tőkeáramlás] liberalizációja, a szakszervezetek elleni támadások [unionbashing] és egyebek apológiái, visszaszorulóban vannak.”(Alfredo Saad-Filho)

    http://hu.indymedia.org/node/12480

    http://pogiblog.postr.hu/mi-a-neoliberalizmus-mi-a-jobb-es-mi-a-bal

  • antifülke

    2013 március 6
    5:21 du

    „Kurvára nem lennék a páciensed, ha unortodox doktor is vagy!”

    Nagy kár,én kiggyógyítanálak.

  • dr. küszködö
    Orvosi szakszóval te menthetetlen vagy 🙂
    „Egyoldalú,mert kizárólag a negatívumokat sorolja fel nagyon sarkítva,hogy ne mondjam elferdítve.”
    Mert semmi pozitívum nem történt 2010 óta.
    A gazdaságban pedig különösen szar a helyzet.
    Ennyi.
    Még annyit: gyógyítsd meg a Matolcsyt, de ne engem.
    Ő van rászorulva.

  • antifülke

    2013 március 7
    4:21 du.
    „Mert semmi pozitívum nem történt 2010 óta.”

    Kb.ennyit a balliberális tárgyilagosságról.Tökéletesen igazoltad mindazt,amit eddig mondtam.Gyógyulj meg magadnak!

  • Jok, kifejezetten hasznosak az ilyen irasok. A szekrekedest pl nagyon jol megszuntetik.

  • Moshe Akiva
    2013 március 8
    7:55 du.
    csak vigyázzon, édes fiam, hogy időben kiérjen a budira! ja, és, ha lehet, ne álljon kézen, mert lefossa a fejét. igaz, nagy különbséget akkor se lehetne észre venni a mindennapi állapotához képest 😀

  • küszküllö
    2013 március 7
    4:27 de.
    édes öregem, maga nem tud kigyógyítani senkit, semmiből. aki saját magát képtelen kigyógyítani a permanens hülyeségből, az, ha lehet, ne akarjon másokkal foglalkozni.
    további kellemes küszködést 😀

  • Az idén és jövőre összesen 382 milliárd forintnyi mínuszt termel a nemzeti bank saját előrejelzése szerint. Ennek legfőbb oka, hogy a jegybanki tartalék zöme nagyon alacsony kamatozású devizában van, míg a kéthetes MNB-kötvényekre a kereskedelmi bankoknak magas kamatot fizettek forintban. Dedák István főiskolai tanár szerint minél több hitelt hívtunk le a valutaalaptól, annál több lett a kamatkülönbözetből adódó veszteség – írja a Magyar Nemzet.
    A jegybank új vezetésének egyik legfőbb feladata – a pénzügyi stabilitás és az infláció kordában tartása mellett – annak a több száz milliárd forintos veszteségnek a minimalizálása lesz, amely Simor András volt jegybankelnök monetáris politikájából adódik. A mínuszos gazdálkodás oka, hogy a tartalékok 94 százaléka devizában van, amely után csak nagyon alacsony kamatot kap a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mivel a dollár, az euró, a japán jen és a svájci frank alapkamata átlagosan a nullához közelít. Közben pedig a Magyarországon tevékenykedő kereskedelmi bankoknak – amelyek a válság begyűrűzésekor a kockázatoktól tartva visszafogták állampapír-vásárlásaikat, s az így felszabaduló pénzüket inkább a jegybankban kamatoztatták kéthetes MNB-kötvényekben – magas kamatot fizet a központi bank.
    A kéthetes kötvények után az utóbbi években fizetett, 6–11,5 százalékos kamatszint óriási pénzeket vett ki a jegybank, így az állam zsebéből – hívta fel a figyelmet Dedák István főiskolai tanár. (A nemzeti bank veszteségét végső soron az államnak kell fizetnie, ha a korábbi évek eredményéből nem sikerül pótolni ezeket az összegeket, amire jelenleg nincs esély.) Mindez egyúttal azt is jelenti – hangsúlyozta a szakember –, hogy a Nemzetközi Valutaalaptól lehívott hitelek tényleges költsége nem csak a kölcsön után fizetett devizakamat, amely sávosan 2,7, 3,7, 4,7 százalék. Ehhez még hozzá kell adni a megnövekedett kéthetes kötvényállományból adódó jegybanki veszteséget is, s ez így együttesen tükrözi, a hitel valójában mennyibe is került az országnak.
    A fentiekben körülírt kamatkülönbözet miatt a jegybank tavaly egyébként 44 milliárd forintos veszteséget produkált, az idén pedig 203, jövőre 179 milliárd forintnyi mínusz várható. A jegybanki veszteség problémájára és az azzal kapcsolatos kockázatokra legutóbb az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzése, illetve az Európai Bizottság is figyelmeztetett, számításaik szerint ugyanis a költségvetésnek rengeteg pénzzel kell majd beszállnia az MNB veszteségeinek pótlásába. Az ÁSZ számításai szerint csak 2009–2011 között 700 milliárd forintot fizetett ki a központi bank a kereskedelmi bankoknak.

    Dedák István kiemelte: a jegybank devizatartalékainak alakulásán jól látható, hogy minél több hitelt hívott le az ország az IMF-től 2008 és 2010 tavasza között, annál magasabb lett a devizatartalék szintje. A közgazdász leszögezte: a válság kitörése előtti évben 16-17 milliárd eurót tett ki az MNB tartaléka, amely most, a pénzügyi pánik után négy évvel ennek több a mint kétszerese, amin jelentős pénzt veszít az állam. Vagyis minél több hitelt vettünk fel, váltottunk át forintra, finanszírozva belőle forintalapú államadósságot, annál több lett a jegybank vesztesége. A központi bank mérlege – miután az IMF-hitel forintra váltása és elköltése következtében a kereskedelmi bankok a hozzájuk került többletlikviditást a jegybanknál helyezték el – drámaian átrendeződött az előző években.(MNO)

  • küszküllö
    2013 március 9
    3:01 de.
    Valami hihetőbb, hitelesebb forrásod nincs?
    Ez azért elég karcsú, lássuk be! 😛

  • Gere Gábor

    2013 március 9
    6:52 de.

    Hát persze.Mi mást lehetne erre mondani,hiszen „A bolsevik szemlélet nem tűri az ellentmondást…”
    Elöbb cáfold meg ezt,Gábor!