Székház-foglalás és ellenállás: az új magyar generáció harca az önkényuralom ellen

2013 március 7 10:18 du.89 hozzászólás

Ki gondolta volna, hogy 23 évvel a rendszerváltás után, Magyarországon nem lesz alapértelmezett állapot az alkotmányos rend, nem szorul vissza az egyre távolabbi múltba az állampárt árnyéka és, hogy nem tudnak civilek tüntetni anélkül, hogy a Párt rohamcsapataként tevékenykedő Békemenet ne tegyen kísérletet a verbális megfélemlítésre. Csütörtökön 70 civil tüntető elfoglalta a Fidesz Lendvay utcai székháza melletti udvart, a kertet és az épület erkélyeit, ezzel tüntetve a Fidesz-KDNP alkotmányellenes alaptörvény módosításaival szemben, mely tervezetről a Financial Times megjegyezte: olyan súlyos jogállami aggályokat vet fel, és hogy esetleg el kéne venni Magyarország szavazati jogát az Európai Unióban.

Fotó: Az alkotmány nem játék

„A Fidesz-KDNP elnyomó rendszert épít, a kormánnyal szembeni ellenállásuk immár lelkiismereti kérdés, ezért élnek a polgári engedetlenség eszközével”–mondták a székházat elfoglaló civilek, akik Bencsik András közreműködésének köszönhetően, szinte azonnal kivoltak téve a békemenetes pártkatonák inzultusainak. Az Alkotmány nem játék nevű Facebook csoport által szervezet spontán demonstrációra érkező békemenetes aktivisták egy óriási transzparensen hazaárulózták le a fiatalokat. „Gyászol a nemzet! Hazaárulóktól szenved”–állt a Békemenet molinóján. Mint ismert: a Békemenet kanadai partnere a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége (KMOSZ) nevű rendszerhű politikai alakulat. „Itt a Békemenet, zsidóznak, buziznak, agresszívak!–állt a tüntetők online segélykiáltásában. A Milla este nyolc előtt válaszolt és a Facebookon keresztül kérte támogatóit, hogy csatlakozzanak a székház foglalókhoz.  „Ne hagyjuk egyedül azokat akik kiállnak értünk, kiállnak a demokráciáért és kiállnak a jogállamért!”–szólt a Milla felhívása.

Fotó: Az alkotmány nem játék

Végül rendőri sorfallal választották el a jobboldali pártkatonákat a demonstálóktól. A civilek felmásztak a földszinti erkélyre, és egy „foglalt” feliratú táblát helyeztek el. Aztán onnan olvasták fel az 1989-ben íródott, még liberális és demokrata Fidesz programjának részleteit.

Közben a fiatal civilek – akik nyomban elutasították a Fidesz vádját, miszerint Bajnai Gordonhoz tartoznának – koherens manifesztóval álltak elő, melynek célja a jogállam helyreállítása Magyarországon.

A következő helyzet ellen tiltakoznak:

„- a Magyar Köztársaság alkotmányos rendszerének szétverése ellen

– az ellen, hogy a Fidesz-KDNP képviselői az Alkotmánybíróság által már alkotmányellenesnek ítélt rendelkezéseket írnak az „Alaptörvénybe”

– az egyetemek gazdasági autonómiájának felszámolása, és a hallgatók röghöz kötése ellen

– a hajléktalan emberek hatósági üldözése ellen

– a gyermektelen, az élettársként élő és az azonos nemű párok család fogalmából való kirekesztése ellen

– a szólásszabadság korlátozása ellen

– a független igazságszolgáltatás további korlátozása ellen

– az egyházak közötti diszkrimináció ellen

– a szabad választások korlátozása ellen

– az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítése és 22 év alkotmánybírósági döntéseinek érvénytelenítése ellen

Igazi bűnlajstromnak hangzott a tiltakozók Fidesz-ellen felhozott vádirata.

Estére 500-600 tüntetőre duzzadt a Fidesz székháza előtti tüntető tömeg. Este fél 9 körül hagyták el az egész nap ostrom alatt tartott kormánypárti épület területét, amikor az Alkotmánybírósághoz vonultak át. Ott mondott beszédet Tamás Gáspár Miklós, egy kb. ezer fős tömeg előtt. A filozófus fércmunkának nevezte az alaptörvényt és jelezte, hogy a Fidesz alkotmányának eltörlése után, valódi alkotmányozásra is szükség lenne. Ez által lehetne létrehozni egy olyan alkotmányt, mely a III. Magyar Köztársaságéval szemben, megfelelő védelmet nyújtana az önkény ellen.

Miközben Budára vonultak fáklyákkal a 300-400 fős fiatalokat tömörítő csoport, sokan skandálták: ne írd alá, János!” – ezzel utalva Áder János köztársasági elnökre, akinek alá kell majd írnia a Fidesz alkotmányellenes alaptörvény-módosításait.

Látszik, hogy radikalizálódik a demokratikus oldal, és mivel kesztyűskézzel nem lehet az Orbán rendszer ellen küzdeni, csak az erélyes, kreatív polgári engedetlenséggel és ellenállással lehet kikapcsolni a 2010 óta tartó  horror filmet. De ha kicsit összeszedné magát a megfoghatatlan európai értékekről folyamatosan papoló Európai Unió, akár elfogadhatná a Financial Times javaslatát és bedönthetné Orbán Viktor csúfos kis posztkommunista kártyavárát.

„A szavazati jog megvonása csapást mérne Orbán hazai imázsára, vagyis arra, hogy ő az az erős vezető, aki állítja, hogy hallatni tudja Magyarország hangját. De pénzügyi szankciókat is helyes lenne fontolóra venni. Magyarország 2007 és 2014 között 25,7 milliárd eurót kap az EU kohéziós alapjából. A következő hét évre szóló támogatási összege növelhető lenne. Orbánnak, aki a gazdaság mély recessziójával és a külföldi befektetések hanyatlásával kénytelen szembenézni, szüksége van a pénzre. Brüsszelnek nem szabad vonakodnia attól, hogy például a strukturális támogatások megvonásával fenyegessen, amennyiben Orbán nem szólítja fel a pártját, hogy ejtse az EU-tagságot sértő bármiféle alkotmánymódosítást. Ha a magyar miniszterelnök ragaszkodik az európai értékek megcsúfolásához, nem várhatja el Európa támogatását”–jegyzi a Financial Times.

Nem szeretnék történelmi párhuzamokat vonni, de azt mégis elmondom, hogy mai órámon Nicolae Ceausescuról, a „kommunista királyról” beszéltem. Az ő rendszere is akkor kezdett bedőlni, amikor nyugati támogatói jobban átláttak a propagandán. Ez körülbelül akkor következett be, amikor Ceausescu azt ígérte a brit kormánynak, hogy a British Aerospace-től és a Rolls Roycetól repülőket vásárol…de csak akkor, ha II. Erzsébet királynő hintóján vonulhat át London belvárosán feleségével és a brit uralkodóval együtt. Ez meg is történt. Aztán amikor a repülőgép vásárláskor le kellett volna tenni az ígért pénzt az asztalra, kiderült: Romániának egy árva banija sincs, de finom epre van bőven és ebben szeretnék Ceausescuék kifizetni az új flotta árát.

Lassan talán Orbánon is átlátnak – még kereszténydemokrata elvbarátai is – és akkor esetleg az unió és a nyugati világ kihúzza alóla a szőnyeget.

89 hozzászólás

  • bekemenet = munkasorseg

  • Judit Noszticzius

    A civil fiataloknak igazuk van abban, hogy meg kell szabadulnunk Orbán rendszerétől!

  • gulyás gergely jogellenes magatartásnak minősítette a demonstrációt, amiben részben igaza van, hiszen a székház magánterület, és a demonstrálók birtokháborítást követtek el. csakhogy, a birtokháborítás csak szabálysértés, amit a 2/3 sorozatosan elkövet, az pedig alkotmánysértés, ami azért egy hangyányit súlyosabb. képviseleti demokráciáról papol a nagyeszű, de arra a kérdésre, hogy erre kaptak-e felhatalmazást, már nem tudott válaszolni.
    az is mókás volt, amikor a kordonbontással szembesítették: akkor az jogellenes magatartás volt, vagy sem? az nem volt az – mondja a nagyeszű – , mivel a bíróság UTÓLAG kimondta, hogy a cselekmény súlya nem volt a társadalomra annyira veszélyes (?! gyáva szarok!)hogy az büntethető lett volna!
    ami a hétfői szavazást illeti, jusztis üzemmódban válaszolta: nem lát rá lehetőséget, hogy elhalasszák, az ET, az EB mind hülyes, csak ő villamos csilin-csiling, a vlencei bizottság meg majd utólag elmorfondírozhat azon, amit az alaptörvénybe iktattak, mert ők erősen leszarják!
    csak így tovább, magyarország!

  • Puchert János

    Bencsik András felszólította a csahosait siessenek a Fidesz segítségére Ő is menne de más elfoglaltsága miatt nem mehet, pedig nagyon jól nézett volna ki a huszáregyenruhájában ez a gyászvitéz. Gulyás Gergely Fideszes képviselő magán terület elfoglalásáról beszélt vajon mióta magánterület egy pártszékház ha az Orbán villához mentek volna a tüntetők akkor lehetne magánterületről beszélni Gyurcsányék házánál lehetett tüntetni az nem zavarta őket. Hajrá fiatalok lélekben veletek vagyok.

  • És ha akad még olyan hibbant jobbant aki kétségbevonja Orbán diktatúráját, annak szives figyelmébe ajánlom az alábbi, a Parlament jegyzőkönyvéből származó iratot:
    http://www.parlament.hu/irom39/00589/00589.pdf

  • Judit Noszticzius!………Legfőképpen és elsősorban a Ti rendszeretektől kellene megszabadulni.

  • Jávorszky Mária

    Lássunk csodát! Judit Noszticziusz egy csapásra megtanult magyarul írni!
    Fel fel ti rabjai a földnek, fele fel te éhes proletár…
    Ez nem az új generáció!
    A zsidó liberális lobbi által kreált gyűlölet kampány majomparádé mögött a libatolvaj Bajnai áll, rombolásuk eredménye félmilliós kár!
    Vajon hol van most a szemkilövő Gyurcsány?
    Miért nem mennek Izraelbe balhézni?- több okuk lenne rá!
    Hagyják békén hazánkat, KOTRÓDJATOK!
    Amíg hagyjuk!

  • Puchert János

    A szőke szenátorasszonyt megkérdezték a Kossuth Rádió reggeli műsorában, hogy mégis mi történt a Fidesz székháznál, de az egyáltalán nem zavarta Őnagyságát, hogy számtalan felvétel készült az eseményről mondta a maga paneljeit félelmetes volt a légkör miközben a felvételen halálfélelmében mosolyog olyan bizonyítéka van, hogy Bajnai szervezte mert valaki látott erre utaló e-mailokat, vagy szintén látott valaki olyan személyeket akik az ellenzékhez tartoznak, na ez bizony gyenge bizonyíték szenátor asszony. Az Európa Tanács baloldali azok a konzervatív lapok amelyek nemtetszésüket nyilvánították meg a történtekkel kapcsolatban ők is baloldaliak.

  • http://www.noltv.hu/video/4878.html
    egy kis helyszíni beszámoló a bencsik-féle, spontán mozgósított békatüntetők szókincséről, viselkedéséről és kultúrkörnyezetéről.
    már a bevezető képsor is telitalálat a fenyegetőző banyával, aki, persze, jobban él, mint ezelőtt. látszik is rajta, hiszen zászlóra is telik neki.
    de akad rohadt komcsizó – ez különösen bájos, a mai huszonévesek tipikus komcsik – hazaárulózó, zsidózó, buzizó, libás bajnaizó, agyonveréssel, sósavval leöntéssel fenyegetőző agykárosult is, bőven. érdekes, a szky-félék nem voltak ott…
    a szerencsétlen fónagy is, a rendőrséggel kapcsolatos elvárásával: tegye a dolgát! hát, tette: levonult. viszont se vízágyú,se tank nem vonult a protestálók ellen, pedig a békamenetesek közül akadt, aki azt vetette volna be!
    gratulálok, fidesznyikek! remélem, a képaláírásos verzió is megszületik, hogy a külföld is élvezhesse pl. angolul orbanisztán hangját. bár, a „kurva anyátokat” és a „buzi köcsög” kifejezéseket elég bajos kultúrnyelvre lefordítani. hiába, a fideszes hungaricum az igazi!

  • http://www.facebook.com/tothek0/posts/2894459856713
    az egyik kopasz 10 évet ült gyilkosságért, most fidesz-védő securtyis.

  • Varga Sándor

    Kérem, nézzék jól meg az „illusztráció” képet, és jól véssék az emlékezetükbe amit láttak. Voilá!, (Íme) az új generáció, mely az önkényuralom ellen harcol. Mind a 10-en, talán 15-en? Ők átmásztak egy kapun, ami nem volt bezárva. Most tételezzük föl, hogy Adam perverz vágya teljesül, és az ő gazdáik kerültek hatalomra 2010-ben, mert előtte 8 évig olyan jól kormányoztak, hogy mindenki az utcán alhatott, fizethetett tandíjat, és a jólét olyan volt, hogy a nyugdíjasok önként mondtak le a 13. havi juttatásukról…Az akkori ellenzék így tört volna be a már akkor is demokratikusan ellenzéki utódpárt székházába (megpróbálhatná valaki most is, talán a Bajnai villájainak valamelyikébe, vagy az Apró-Gyurcsány villába, vagy a Mesterházy szabadkőműves főtestvér egyik séance-ára, vagy a Ponta koccintós bulijára…). Remélem a demokratikus ellenzék megostromolja majd a Bajnai-Wallis TV-székházat is, vagy a Rádiót, hogy elénekelhessék végre, újra, az Internacionálét.

  • ez itt a sósavas bácsika
    http://www.facebook.com/Fideszfigyelo

    ez meg a szolid gyilkos:
    A Fidesz székháznál tüntetők ellen a biztonságiakat hozott a kormánypárt. Nem is akármilyet. A Kubatov Gábor vezette FTC-nek dolgozó Fradi Security prominens alakja, Sz. Ferenc is ott van, aki korábban gyilkosság miatt 10 évet ült.
    Madarat tolláról, embert barátjáról?
    http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2013/03/07/bortonviselt-fradista-vedi-a-fidesz-szekhazat/

  • Az – Pestről nézve – valóban eszkaláció, hogy különösebb előszervezés nélkül néhány száz fiatal békésen megszállta a Fidesz pártházat. Még inkább az, hogy az erkélyről felolvasták, mi ellen is tiltakoznak. Az Alaptörvény hétfőre tervezett parlamenti végszavazása ellen, valójában a diktatúra legtöbb alapintézkedése ellen.
    Nem tudom, hogy a hangoztatott békés jelleg és az összeverődésnek pártoktól való függetlensége spanyolfal volt-e vagy a foszladozó illúzióik maradványa, tény az, hogy a Fidesz is barátságos arcot vágva tűrte a megszégyenülést. Két funkcionáriusát süteménnyel küldte a
    helyszínre. Az érdesebb hangot csak a Békemenet fedőnevű pretoriánus gárda ütött meg.
    Az egész tüntetés és fogadtatása érdekes átmenet a békétől a háborúskodás irányába, amely ponton mindkét felet még visszafogottság jellemezte. Vajon még meddig?

  • Aszongya FIDESZ-es seggfej a rádióban :
    ” Az erőszak nem módja a dolgok elintézésének ”
    Na és kétezerhatban ?????!!!!! Akkor mivolt ???
    ( A békés Fidezs-pártiak barátságos tábortüzet csináltak a Belvárosból , persze csakis a megbékélés és a párbeszéd jegyében.)

  • Lélfai Szilárd

    Hetvenesével ez kicsit lassan fog menni!

  • Sajnos nem kapnak kellő háttér támogatást ezek a bátor fiatalok.A nagy többség sunyi modon a függöny mögé rejtőzve figyeli a mozgalodó fiatalokat,ahelyett hogy felsorakozna mögéjük.Sajnos, mi magyaro, kitudja miért nagyon gyávák lettünk.

  • Hollósy Gerti

    Bevált módszerük, a Fidesznek, hogy hangoztatják a hazugságokat, amikről százszor, ezerszer bebizonyosodott, jogi úton, hivatalosan is, hogy valóban hazugság és lejárt lemez.

    Ne felejtsük, nekünk az a dolgunk, hogy százszor és ezerszer cáfoljunk és figyelmeztessünk!

    (a libázás, az elmúltnyolcévezés, a gyurcsányozás lejárt lemez, csak azt jelenti, nincs mit mondani)

    Csak így tovább fiatalok, fog ez menni!

  • A fiatalokkal kár volt ujjat húznia a vezírnek, mert nekik még nincs félteni valójuk. Igaz, már az idősebb korosztályban is nagy ez a réteg.
    Már spontán szerveződések létrejönnek, ami egyetlen lépésre van a nagy megmozdulástól. 2006 irányított megmozdulás volt, nem vehető ide. De akik esetleg megélték ’56-ot, mesélhetnének milyen az, amikor a fékevesztett tömeg megindul. Akkor nem lesz jobb, meg bal oldal, hanem tombol a tömeg.
    Talán pont emiatt nem vagyok híve ezeknek a megmozdulásoknak. Szerintem mindig annak a felelőssége bevinni az embereket az utcáról, aki kiviszi őket. A spontán megmozdulásoknál nincs meg ez a szervezés, és a tömegpszichózis esztelen gyilkolásba csaphat át.

  • Jávorszky Mária
    2013 március 8
    1:49 de.
    szky, mégis, mit fog csinálni, ha mégsem kotródunk?
    kerestem magát az ott hisztiző némberek közt, de valahogy nem találtam. mi van, szájkaratés, bevállalni a nyilvánosságot már majrés?

  • Varga Sándor
    2013 március 8
    3:47 de.
    most tételezzük fel – persze, tudom én, hogy szinte a lehetetlent feltételezem – hogy egyszer feltisztul, és valóban azt látja, ami körül veszi. tételezzük fel, hogy egyszer meg is érti.
    tételezzük fel, hogy maga, ha leáll a szerrel, normális emberré válik.
    tételezzük fel, hogy nem ért egyet a fröcsögő nyállal ordító csőcselékkel.
    áh, túl sok mindent tételezek fel magáról…

  • Topapó
    2013 március 8
    1:26 de.
    nosza, tegyen róla! kérjen tanácsot szky-tól, ő tudja, hogy’ kell!
    maga meg odateszi azt a lottyadt izomzatát. majd csak tudnak valamit kezdeni vele! ha mást nem, vonának jó lesz 😀

  • Göllner András

    Nagyszerű összeállítás Christopher. Reszket a hatalom, mert egy madárka szállott rá 🙂

  • Folyó hó 7-én a Fidesz Lendvay utcai székházánál tartalmas és tanulságos politikai megbeszélés zajlott fiatalok egy csoportja és a kormány békegárdistái között. Az alábbiakban kivonatot közlünk a tanácskozás jegyzőkönyvéből.
    Fiatal: Tiltakozunk a Magyar Köztársaság alkotmányos rendszerének szétverése ellen!
    Békegárdista: Akartok egy kis sósavat az arcotokba?
    Fiatal: Tiltakozunk a hajléktalan emberek hatósági üldözése ellen!
    Békegárdista: Takarodjatok dolgozni!
    Fiatal: Tiltakozunk a szólásszabadság korlátozása ellen!
    Békegárdista: Pofán váglak, hogy megesz a fene.
    Fiatal: Tiltakozunk a független igazságszolgáltatás további korlátozása ellen!
    Békegárdista: Rohadt tetves kommunista bérenc.
    Fiatal: Tiltakozunk a szabad választások korlátozása ellen!
    Békegárdista: Menjetek Moszkvába!
    Fiatal: Tiltakozunk az egyházak közötti diszkrimináció ellen!
    Békegárdista: Büdös zsidó kurva.
    Fiatal: Tiltakozunk a szabad választások korlátozása ellen!
    Békegárdista: Hülye buzi.
    Fiatal: Nem legitim kormány az, amely felhatalmazásával visszaélve a hatalom kizárólagos birtoklására törekszik!
    Békegárdista: Gyertek ki, ha mertek, kis köcsögök!
    A hosszúra nyúlt tanácskozáson az álláspontok nem közeledtek egymáshoz. Bár sok minden kiderült az egymással szemben állók elképzeléseiről, a felek nem tudtak megállapodni, és közös nyilatkozat elfogadása nélkül távoztak.

  • Lélfai Szilárd
    2013 március 8
    6:41 de.

    A te korodban már illene tudni, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos.
    Jelzem, vagy kétezer évvel ezelőtt néhány halász összedugta a fejét. Lett is belőle olyan csoda, hogy azóta is arról harangozik a világ.

  • Varga Sándor
    2013 március 8
    3:47 de
    Szelektív a memóriád..
    2OO6 szeptember 18. TV székház..
    Cavinton, lovagom, cavinton !!

  • A helyzet szépen eszkalálódik :
    Orbán gyilkosai már sósavaznának !

    Más gondolat az alaptörvénkezés körüli őrületről:

    Van a Mörfi Törvénykönyvében egy törvény , amihez az a megjegyzés tartozik hogy ez egy értelmezhetetlen törvény. És értelmetlen is , idézem :
    ” Törvény örvény örvén ”
    Hát kérem most kiderült hogy egyáltalán nem értelmetlen !!
    Hiába , a Murphy-gyűjtemény minden egyes darabja mély igazságokat tartalmaz

  • Te Vargaúr magának rövid az emlékezeted mint a tyúklétra.
    És annyira szaros is úgylátom.
    Mennyen agymosásra ( ha még nem voltál )

  • Nyilasmaris egyelőre Magácska van ” hagyva ” de ha így folytatja valami ítéletvégrehajtó intézményben folytattya. Vagy a diliházban.

  • a nyitó képsorokon látható szerencsétlen, sárga dzsekis kromoszóma hiányos – régen úgy mondták: mongol idióta – srác hogy’ került oda? mert, hogy magától ilyen helyre nem megy, az tuti!
    elárulom: az a spontán hisztiző ősz hajú asszonyság cipelte oda. az összetartozásuk teljesen egyértelmű, vélhetően a fia, mivel a gének torzulása már a jóasszonyon is látszik.
    szegény srác, talán még ma sem érti, mi történt vele…

  • falusi
    2013 március 8
    10:14 de.
    miből gondolod, hogy vargának van bármilyen memóriája is? a narancs, ha héját lebontod, ugyan meglehetősen barázdált felületet mutat, de attól még nem tekinthető agynak:)

  • Ille István
    2013 március 8
    9:07 de
    Szuper, ez nagyon tetszett.

    A sárga ruhás öregasszony meg nevetséges úgy ahogy van.
    Igazából nem is értem. De lehet, összekevertem az üvegeket, és narancs helyett citromot ittam. Nekem savanyú.

  • Varga maga feleszu

    az mitol perverz vagy, hogy orban, a kontar eltakarodjon? en nem tudom Chris mit gondol, igy a neveben nem nyilatkozhatok, DE akik Orban ellen vannak, nem feltetlenul vannak az MSZP mellett!

  • Maradt ott par gyerek, akik ugy gondoljak, nem menekulnek kulfoldre, hanem itt fognak rendet rakni, a sajat hazajukban akarnak boldogulni es itt akarnak lenni, mikor a szuleiknek szukseguk lesz rajuk…ezt minden normalis magyar embernek tamogatnia kell! Orban egy elmebeteg es minden beteg, amit csinal….jo volt magyarnak lenni meg 20 evvel ezelott, ezt es a beket vette el a neptol, ezert bunhodnie kell! Egy demokratikus orszag demokratikus elnoke nem vedi magat gyilkosokkal, hetprobas gazemberekkel…johogynem mar ezek itt tobb penzt keresnek, mint azok, akik egesz eletukben becsuletesen eltek…elkepeszto pofatlan aljassag! Nem kell felni attol, hogy nem valasztjak meg, csak le kene mondania minden attrocitas nelkul….Gyurcsany ezen hibaknak csak toredeket kovette el es lemondattak…Orban bune lassan kb 15 ev bortonben merheto, ha szerencseje van…ha viszont barmelyik tuntetonek, diaknak csak egyetlen hajszala gorbul, csufos veget josolok neki!

  • upppsz
    kósa, aki szép kövérre hízott, arra a kérésre, hogy ugyan, a sajtó hadd tájékoztasson a fidesz-házban keletkezett – állítólag – fél milliós károkról, rendes fideszes hablatyot adott le, miszerint a szakemberek egyes sérüléseket már kijavítottak, illetve éppen most dolgoznak rajta, így most nem látja kivitelezhetőnek a tudósítást, azután felült a bmw motorjára, és durcás arccal elgurult.
    hát, így már lehet, hogy egy milliós is lesz az okozott kár.

  • Don Ovuz
    2013 március 8
    12:20 du.
    ragaszkodjunk a látott dolgokhoz: az öregasszony nem volt sárga ruhás, csak az a szerencsétlen gyerek mellette. az öregasszony csak spontán zászlót ragadott a kezébe – az ilyen mindig akad a maguk fajtájánál – és heveny átkozódásba fogott. ma valszeg megjelent az orvosi rendelőben, és panaszkodott egy kicsit, mert az ő élete ezektől a senkiházi tüntetőktől már teljesen elviselhetetlenné vált! a háziorvosa meg valszeg felírt neki savlekötőt, meg némi nyugtatót.

  • Ille István
    2013 március 8
    1:19 du.
    Bocsi, én nem voltam ott, és mást láttam.
    -http://atv.hu/cikk/20130307_sok_hulye_volt_aki_kiborult_a_fidesz_szekhaznal_tartott_tuntetestol?source=hirkereso

    A sérült gyerek fölül ballag el.

    -Ja ez is jó
    -http://varanus.blog.hu/2013/03/08/sosavat_az_alkotmanyba

  • Ille István
    2013 március 8
    8:17 de.
    István!
    Most nem volt ingyen busz!
    Viszont a mi általunk befizetett adókból már el is költötte a nyugdíjat!
    Eccerűen nem futotta rá! 🙂

  • Ille István
    2013 március 8
    1:14 du.
    Csak ennyi?
    2006 vajh’ mennyibe fájt?

  • Bombaként robbant kora délután Bencsik András felhívása a Facebookon, melyet szintén szó szerint idézünk:

    „Kérem, segítsenek!

    Tisztelettel kérem a polgári körök tagjait s mindazokat, akik részt vettek a Békemenetek valamelyikén, hogy ha tehetik, jöjjenek a Fidesz Lendvay utcai székházához, amit törvénytelenül, a kerítésen átmászva blokád alá vettek nehezen definiálható alakok.
    Nem kell velük szemben erőszakot alkalmazni, csupán az kell, hogy minél többen kifejezzék rokonszenvüket a blokád alá vett kormánypárttal, hogy ott legyenek és bátorítást adjanak azoknak, akik bent vannak az épületben. S talán beszéljenek az udvaron gubbasztókkal, hátha akad közöttük normálisan gondolkodó, akivel meg lehetne értetni, hogy ez elfogadhatatlan módszer.
    Nekem vidékre kell utaznom, amit már nem mondhatok le, ezért nem lehetek ott, de kérem, segítsenek.
    Jöjjenek el minél többen! Sürgős!
    Bencsik András”

  • Don Ovuz
    2013 március 8
    1:41 du.
    sajnálom, én is csak következtettem a jóasszony viselkedéséből. a srác – egy hangyányit ismerve a viselkedés modelljüket – valszeg véletlenül kerülhetett oda. mindenkitől elnézést kérek a következtetésemért.
    ettől függetlenül a banya egy idióta.
    bocs, de javítom az idézett linkedet, ugyanis kötőjel nélkül működik (remélem):
    http://varanus.blog.hu/2013/03/08/sosavat_az_alkotmanyba
    és
    http://atv.hu/cikk/20130307_sok_hulye_volt_aki_kiborult_a_fidesz_szekhaznal_tartott_tuntetestol?source=hirkereso

  • Nem csak az épület előtt tüntettek,hanem betörtek a FIDESz
    székházába,ablakot zúztak be,molesztálták az alkalmazottakat
    ez a „népség” bizony csőcselék,a rendőrök jogosan avatkoztak be.
    Ők beszélnek demokráciáról,jogról?…..
    Aztán a legfőbb gondjuk,hogy két homoszexuális illetőleg
    két leszbikus miért nem egyenlő a család fogalmával,pláne
    ha még gyereket is nevelnek(vajon mire?….)
    Semmi baj velük,azt csinálnak otthon amit akarnak,de azért az emberek normális többsége mást ért a család fogalmán.
    Aztán jó lenne tudni ezt a randalírozást vajon Gyurcsány vagy Bajnai idején hogy „úszták”volna meg és hogy tálalták volna.
    Szerencsére voltak ellentüntetők is,akik más véleményen
    vannak,mint sokan akik nem mentek oda!

  • szemet boda!!! helyenvalonak tartja, hogy gyilkosokat kuldtek a gyerekekre…mocskos fereg!

  • Bodamarcsi megint mindenkinél jobban tud mindent…hja könnyű a balgáknak. Azthiszik mindent értenek és tudnak , nemúgy mint a tudásukban örökké kétkedő tanult és intelligens emnerek.
    Ezért mostőreá megalkotok egy új ,eddig ismeretlen kifejezést :
    Ő egy kultúrproletár.

  • Szereptévesztés….
    Mogyoród község/Magyarország
    2010. Önkormányzati képviselői választás. Leadott szavazat: 2393 db
    Induló: 28 fő
    27-ik: Ille István Károly (független) : 129 db szavazat

  • Szudoplatov Feri és az Alzheimer Alakulat

    fideSS-székház előtt nagy a tömeg máma,
    Hatásos az ifjak spontaneitása.
    Ingerküszöböt (s)ért a demonstráció,
    Nem is késik sokat rá a reakció:

    Kopasz nácik gyűlnek gyorsan a színtérre,
    Nem bízzák a dolgot Pintérre-sintérre.
    Akciót vezényli Szabó-Szőke Feri,
    Kubatov gyilkosa, mindenki ismeri.

    A fideSS hálára kötelezett híve,
    Nem is titkolja el, közzéteszi, íme:
    “Én mint szimpatizáns, e nehéz helyzetet
    Orvosolnám gyorsan, ameddig még lehet.

    Nem Kubatov küldött, nem bízott meg más sem,
    Ám kötelességem, hogy őket segítsem.
    Híve vagyok én az Uralkodó Pártnak;
    Támogatom, ezzel segítek hazámnak.”

    Szudoplatov Feri! Történelemóra?
    Randalírozástok nem vezetett jóra
    Negyvennégy telén sem Szálasiék alatt..
    …Ilyeneknek, mint te, csak a bitó maradt. / Randevúznál vele a bitófa alatt?…

    Ám ez még csak hagyján! Ő egy keretlegény;
    Azt teszi, mit gondol: gyilkolna is szegény,
    Ha úgy véli, ezzel használ az országnak,
    A Führernek és a teljhatalmú Pártnak.

    De a nyugdíjasok!… Azokat mi lelte?
    A sötét fejekben sosem lesz napkelte?
    Nem látják: az ország rohan a vesztébe?…
    Hogy fasiszta férgek vájnak a testébe?

    Szenilis Szilvike, Cavinton Kázmérka,
    Most, hogy üres már a far-hátas tányérka,
    Kijön az utcára nyálat fröcsögtetni?
    A Führerük mellett ordítva tüntetni?

    Átmosta agyukat a fideSS-média?
    Ilyen hatásos a gázár-komédia?
    Nem érzik bőrükön a rengeteg adót?
    Szappanoperákkal keverik a valót?

    “Sósavat akartok a kis pofátokba?
    Takarodjatok a kurva anyátokba!”…
    Ez a náci stílus, ez a menő náluk?
    Meg hogy habzó szájjal verhetik a nyáluk?

    Hol éltek az elmúlt jó húsz esztendőben?
    Dunsztosüvegben, vagy biciklibelsőben?
    Ennyire agyukra ment a nyomorúság?
    Nem veszik észre, hogy mivé lett az ország?

    Mennének Felcsútra bőgve hajbókolni,
    A csuti Chaveznek mind kezet csókolni:
    “Jaj, drága Viktorom! Jaj, Kegyelmes Gazdám!
    Érted akár még az életem is adnám!”

    Nem hinném el, hogyha nem látom én magam!..
    A NOL videóján eldobtam az agyam:
    “Hány ország lenne, mely annak is örülne,
    Ha a bársonyszékben Orbán Viktor ülne!”…

    “Javul az életünk!… Nem tetszik a helyzet?
    Nem hagytok bennünket élni még pár évet?
    Nem tetszik nektek, hogy épül a hazátok?
    Vízágyút rátok, mit megrendelt apátok!”

    Nagyon is jól látjuk, mivé lett életünk;
    Kutya egy helyzet ez: fázunk és éhezünk.
    Munkahelyek szűnnek, a gazdaság stagnál,
    Százszor kevesebb az uniós átlagnál.

    Nincs működő tőke, nincsen beruházás,
    Csak a külföld felé megy a nagy rongyrázás:
    Mily jól teljesítünk! Ez egy tündérmese!..
    Csak hát nem veszi be most már a kutya se.

    Nem ragozom tovább, hisz mindenki tudja,
    Negyvenhétezerből mi mindenre futja…
    Csak azt nem fogom fel, hogy mindezek után
    Hogy élhetnek meglett emberek ily bután?

    Hogy ísteníthetik a csuti eszelőst?
    Mit láthatnak benne: bálványt vagy mesehőst?
    Mikor nyílik már ki mindenik csipája,
    S küldik végre Viktort el a bús pi…?

  • Kopácsi Judith

    Hát igen Boda Marcsa, a „más véleménybe” belefért a „kurva anyázás”, ugye? Meg a „sósavat a pofátokba”. Finom, cizellált lelkű úrinépek ezek a Fidesz hívők, illemtanárnak kéne felvenni öket az iskolákba.

  • Vajda Attila
    2013 március 8
    5:04 du.
    és? 🙂 ennek mi köze a cikkhez?
    amúgy rosszul van informálva, olajbogyó.

    „El lehet azon is gondolkodni, hogy ugyan, milyen képviselői programokra is szavazott a jónép – már, ha egyáltalán elolvasta azokat. Mert szerintem nem a szerint szavazott, hanem inkább: te Sanyi bácsi, most mond meg, kire is kell szavazni? Meg: a sógor mindig tudta, hova húzzuk az ikszet, hát most is oda fogjuk! Aztán: ennek a Pista gyereknek olyan szimpatikus a feje, hát ikszeljük be! Persze, „csak a FIDESZ”, szólt a szlogen, nem vitás. Ennek szellemében kampányoltak teljes semmit mondással jelöltjei. Na, ezért mondom, hogy a választók messze nem a programok szerint szavaztak. Azok, ugyanis, nem voltak. Tehát, a nép egyszerű gyermeke talán a csapadékelvezetésre szavazott? Netán a szilárd útburkolatra? Esetleg járdára, vagy közvilágításra? Vagy a településen belüli tömegközlekedésre? Elárulhatom: nem. Semmi ilyen nem szerepelt a FIDESZ támogatottjai kampányában. Szerepelt viszont golyóstoll, kulcstartó, fali áldás és levélnehezék. Mondjuk, még az amerikai indiánokat is többért vették meg: ők legalább üveggyöngyöt, színes takarót, kést, baltát és tüzes vizet kaptak. Érzékelhetően csak a független jelölteknek voltak konkrét elképzelései arról, hogy mit szeretnének.

    Játszunk egy kicsit a számokkal: a FIDESZ győzedelmes hadára összesen 6.163 szavazat érkezett, a független indulókéra 8.621! Hoppá! Ez azért elgondolkodtató. Nem kérdés, hogy itt a pénz és az országos agymosás játszott szerepet, mivel egyedül a FIDESZ-nek volt annyi pénze, hogy elárassza plakátfejekkel a települést. Szerette itt Mogyoródot Erzsi néni, Laci bácsi, Gábor, meg Reni és a többiek, annyira, hogy nagy szeretetükben felül is ragasztották az itt-ott tétován feltűnő független jelöltek bemutatkozását! Érdekes módon, a Jobbik jelöltje esetében tartózkodtak ettől az érzelem nyilvánítástól :). Megkérdeztem a buszmegállóban egy frissen kiragasztott Erzsi néni előtt – mely plakát nem véletlenül az én bemutatkozásomat fedte le – bámészkodó gyereket, hogy ismeri-e a nénit? Ismeri hát, volt a válasz. És hol lakik? Hát, Fóton! No comment…”
    (idézet egy cikkből)

  • Boda Marcsi
    2013 március 8
    2:38 du.
    ugye, nem tartja magát a normális emberek többségéhez tartozónak, harmatos virágszálam?
    maga miért nem volt ott? biztos lett volna mondani valója, egy kis „kurvaanyád”, egy kis „buziköcsög”, vagy egy kis „rohadtzsidó”, ahogy az már a maga köreiben szokás! biztosan örült volna a többi agykárosult is a jelenlétének!

  • vajda attilához, még 1x (bár mindegy, nem a gondolkodó emberfajtához tartozik)
    a szavazási adatok valósak, mivel az önkormányzat adta ki. de azért elgondolkodtató, hogy egy 6000 lelkes faluban hogyan tudtak ennyien szavazni 😀

  • Azok akik nem tisztelik és becsülik ezeket a fiatalokat azok sem érdemelnek semmilyen tiszteletet.

    Ezek a fiatalok mertek kiállni,és kulturáltan tüntetni.Azok az emberek akiket a Bencsik félék hirtelen összetoborozva kivetkőztek emberi mivoltukból és állatt módjára viselkedtek.Hach Péter szerint a sósavas egyén is törvényt sértet és fel kell jelenteni!Remélem hogy megteszik,de gondolom hogy akkor azzal fogna védekezni hogy nem beszámitható!Szégyen és gyalázat hogy olyan hiteltelen,börtönt viselt embereket küldenek a fiatalokra ,akik a társadalom szégyene.Tiz évet ült emberölésért de a fidesz számára elfogadható ember!A többi pénzen vett emberek viselkedése minősiti őket,szégyen!Minden tisztelettem és elismerésem a fiataloknak.Köszönöm a kulturált kiállásukat.

  • Ajjaj kedves Ille István! Lesz itt még 8 millió határon túli szavazat is, ha arra lesz szükség!

  • Hülye vagy Vajda ?
    Mindenki tudja hogy Mogyoród a legnácibb magyar náci falu Pest környékén !
    Ha ott egy normális ember elindul a választáson , az minimum csak egy ” performansz ” lehet.
    Nem képzeled hogy bárki is bármit remél egy nácifaluban ?

  • Boda nem hölgy!
    Nem értem ha törtek zúztak a fiatalok akkor Mr 20% miért nem engedte a TV-et bemenni, hogy meggyőződjenek a károkozásról? Miért nem vetítették az összes általuk bitorolt médiában a kamerák felvételeit a betört ajtókról, ablakokról? Ja és mi a helyzet a gyilkosnak a FideSS által megrendelt szolgáltatásáról?

  • Geyza
    2013 március 9
    8:12 de.
    most mond, a múltkor már megkeresett a helyi jobbik vezetője, hogy ő annyira szívén viseli szűkebb pátriám, a kukukkhegyi lakosok – akik felkérésére indultam 2010-ben – sorsát, hogy mi lenne, ha együtt működnénk?
    miután megadtam eddigi publikációim elérhetőségét, valahogy nem akart többé a keblére ölelni 🙂

  • Se gyilkosság,se sósav nem volt,ami a stílust illeti
    nem kellett a tüntetőknek a a szomszédba menni.
    Aztán Nyilas,meg Geyza megint hozzászólt az ő „kifogástalan
    bunkó”!!!!modorában,érdekes ők mindig ilyen primitívek és
    közben másokat kritizálnak?!Röhej…de tojni rá,hogy delériumban mit böfögnek!

  • Ille!
    Már megint „sziporkázik”,az én körömben nem szokás az
    említett kifejezések,használata,de az a primitív,bunkó
    stílus sem amit maga meg,a sötét helyeslői megengednek
    maguknak.Az nem baj?
    Úgy gondolom a stílus és a jó modor nem pártállás függvénye
    az ilyenek csak ezen a fórumon járathatják le magukat,nálunk
    a parlamentben ez elképzelhetetlen lenne bármelyik párt
    részéről,de szerencsére maguk nincsenek azon a szinten,hogy
    oda kerülhetnének.
    Na t…..ni rá,hogy mit mondanak!

    S

  • Ja Ille!
    Ha nem lenne amnéziás,talán emlékezne rá,hogy régebbi
    hozzászólásaimban említettem(nem is egyszer!!!)hogy vannak
    zsidó barátaim,sőt leszbikus ismerősön is,akikkel
    kölcsönösen tiszteljük egymást,persze nem azon a szinten
    vagyunk mint egyesek……!Más témánk is van,meg ők nem
    gyűlölködő,hazug hazaárulók(mint sokan ezen a fórumon)hanem
    becsületes tagjai a társadalmunknak.
    Na pá Ille Pille és a többi értelmiségi….
    Nem a zsidózás,”homokozás”,meg a cigányozás a fő témánk,szerencsére.
    Maguk ebbe fognak beleőrülni(vagy már meg is történt!…)

  • Christopher
    Magyarorszàgon szolàsszabadsàg van,tüntetni lehet,ellehet foglalni
    a vezetöpàrt udvaràt és nincs rendörterror.A KMH tudositoi onnét
    mocskolodhatnak.
    Kinek lövik ki a szemét mostanàban? Kiket tartanak megkötözve oràkig
    az azonosito nélküli maszkos rohamrendörök? Melyik megkötözöttnek törik el az ujjàt a „rendvédök”?
    Ilyen feledékenyek lettetek?

  • Avi:
    A Bodától logikát várni pont annyira reménytelen dolog mint elvárni egy krokodiltól hogy gyerekeket oktasson a cipőpertli megkötésére.

    Ille Pityu:
    Hááát..különös emberek ezek a mogyoródiak..sok cimborám van nekem is arrafelé , de nem vitázok velük. Még odalenne a cimboraság ! ( Ami még a szélsőséges eszmék terjedése elött keletkezett.)
    Amúgy jóravaló rendes emberek,csakhát a rögeszme !
    Hogy az USA meg az EU és főleg a zsidók ! Hogy ezek kifosztanak bennünket !!
    Hogy eztet nem kéne már hagyni.

  • Kopácsi Judith

    Rasidom, büdös egy kebel lenne az Neked. Ne is hagyd magad ilyenk által ölelkedni.

  • Kedves Kovács Éva!

    Ezek a diákok randalírozk és bajkeverők, míg a 2006-os csürhe-söpredék jóarcú fiatalok katolikus teadélutánra összejövő közössége…

    J

  • Kedves Journalist nem gondolta komolyan amit itt leirt,v. iróniának szánta?Remélem igen!

  • Kedves Kovács Éva! Amennyiben olvasta hozzászólásaimat, akkor tudnia kell, hogy igen, iróniának szántam. Ha nem olvasta, akkor meg abból kell tudni, hogy épeszű ember ezt nem gondolhatja komolyan.. 🙂

    J

  • Tüske Zsófia

    Boda, ha te nem lennél amnéziás, akkor tudnád, hogy Bencsik András elvtárs, volt munkásőr, a Magyar Ifjúság, majd a Népszabadság újságírója mára a vitézi rend kék huszáregyenruhás illusztris tagja. Talán ezért is szimpatikus neked…. ifjúkommunista múltadra emlékeztet. Ezek a te köreid.

  • Tüske Zsófia

    Erős Dénes: ajánlom figyelmébe Debreczeni József cikkét 2006-ból. Még az október 23.-i balhé előtt, okt.13.-án jelent meg. Hátha mások is érdekesnek találhatják.

    http://www.168ora.hu/cikk.php?id=6304
    Belőle részlet:
    „Apropó, futballhuligánok! Augusztus 12-én, szombaton (két héttel a tusnádfürdői frontnyitás után – hat héttel a tévé ostroma előtt) nem akármilyen szurkolója akad az első ligából kizárt Ferencvárosnak a Jászapáti ellen vívott meccsén. Egy Újpest-drukker, a volt miniszterelnök ül ki a lelátóra. Orbán Viktor. Nemcsak kiül, nyilatkozik is a sajtónak: ?Ami a Fradival történt, az disznóság.? Aki úgy véli, a zárójelbe foglalt tényszerű időpont-megjelölés pedig részemről disznóság, annak annyit: természetesen nem állítom, hogy Orbán a meccs után a majdani ostromot is megbeszéli a Fradi B-középpel. De tesz egy hatásos gesztust. Az önkormányzati választások megnyerésére hajtó pártelnök tán tényleg csak a ferencvárosi szurkolók voksait akarja begyűjteni. A hetek óta a kormánnyal szembeni ellenállásra buzdító, a nagy kommunikációs bomba időzítő szerkezetén bíbelődő populista vezér azonban bizonyosan egy másik (az előzőt nem kizáró) eshetőséggel is kalkulál. Aki július vége óta minden idegszálával, energiájával, minden rendelkezésére álló erővel és eszközzel a nagy robbantást készíti elő. Aki készül a detonáció utáni rendkívüli helyzetre is. Aki valójában már négy éve plántálja hívei lelkébe a választásokon győztes, ám szerinte illegitim, sőt illegális kormány elleni lázadás szellemét. Aki az elmúlt hetekben ezt sokszoros erővel teszi. Márpedig aki ezzel is kalkulál, aki erre is készül, annak kalkulálnia kell a magyar társadalom egyetlen olyan (mindaddig politikamentes!) csoportjával is, amelyik évek óta folyamatosan gyakorolja a nyílt, törvénytelen, tömeges utcai erőszakot, amelyik évek óta valóságos háborút vív a Magyar
    Köztársaság rendészeti szerveivel.

    Nagyobbrészt a ferencvárosi, kisebbrészt az újpesti B-középről van szó. Azokról, akik harminc órával Gyurcsány (elorzott és sokszorosan manipulált) mondatainak közzététele után – bizonyára Orbán szándéka ellenére, messze túllőve a célon – ostrommal elfoglalják a Magyar Televízió székházát. Tudjuk: a politikus tetteit nem a szándék, hanem a következmények felől kell megítélni.

    Tudnunk kell még valamit: Orbán Viktor nem másfél hónappal a nagy robbantás előtt kezdi el locsolni az utcán a benzint. Minimum négy éve ezt teszi. A 2002-es választások első fordulója óta, miután rádöbbent: elveszti a hatalmat. A Testnevelési Főiskolán tartott beszédében hívja először utcára a népet: ?A családunk, a gyermekeink, az emberi méltóságunk, a szabadságunk, a hitünk és a hazánk. És mindezt most meg kell védenünk.? Itt ma valami elkezdődött. Szombaton délután ?három órakor mindez a Kossuth téren folytatódni fog. Odahívom Magyarország minden polgárát?.”

  • Tüske Zsófia

    Bodának még: igaz, sósav nem volt, de igény lett volna rá. Gyilkosság sem volt, de gyilkos igen. A fidesz respektjét növelendő…. mondjuk, az eléggé érthetetlen, hogy gyilkosságért 10 évet ült köztörvényes bűnözőből hogyan lehetett Kubatov biztonsági embere. Ahhoz ugyanis erkölcsi bizonyítvány kell. Nos, hát összenő, ami összetartozik. A kommunista múltú és káderkölykökből bűnözőkkel megtámadott jobboldali (?!) politikusokokkal és az – érthetetlenül – a jövő Magyarországát – pont a fiataloktól féltő rosszindulatú kádárista őskövületekkel, akiknek a jövő Magyarországán legfeljebb egy lassan félmillióba kerülő sírkő lehet a jövője.

  • Tüske Zsófia

    …bocs megtámogatott…

  • Kedves Journanist!Köszönöm a válaszát.elnézést kérek a félreértésért.

  • Hogyan lehet megkerni Kanadabol, hogy a magyar valasztasokon szavazhassak?

  • Moshe Akiva
    2013 március 11
    7:40 du
    Állampolgárságot kérsz, útlevelet.(Magyart, a követség adja.) bejelentett lakásod (címed van Magyarországon.
    Veszel egy repülőjegyet, vagy leadod a szavazatodat az itteni követségen.
    Kérdésem: minek? Honnét vindikálod a jogot, hogy olyan kérdésekben dönts, amik téged személy szerint nem érintenek?
    Erkölcsileg teljesen mindegy, hogy kire adnád a szavazatodat..

  • Kopácsi Judith

    Moshe, Bővebb felvilágositást ezügyben az ottawai magyar nagykövetségen biztos adnak.

  • Tetszik ez a duma: „magyarországon szólásszabadság van!”
    Bizonyám. Ez olyannyira igaz, hogy a rendszer ellen demonstrálni bátorkodó fiatalokat fejenként ötvenezerre kaszálja meg az állam, viszont a rendőrökre támadó „lila” köménymag mégcsak egy ejnye-bejnyét sem..
    Tetves banda !

  • Tüske is fölöslegesen őrjöng….meg aztán én biztosan nem voltam kommunista,mint az itt írok többsége…..
    Ne izgassa fel feleslegesen magát és gondolkodjon mielőtt
    irogat!

  • Kedves Boda Msrcsi!Nem kell álltalánositani,én sem voltam egyik pártnak sem tagja,de eltudom dönteni hogy mi a helyes,és mi nem.

  • Tüske Zsófia

    Boda, én nem őrjöngök, a probléma mindössze abból áll, hogy te képtelen vagy felfogni öt bővített mondatnál hosszabb cikket/posztot, és ha ilyet olvasol, automatikusan kommunistázni kezdesz.
    Azon nem csodálkozom, hogy téged hidegen hagy mind az egyetemisták panasza, téged maximum csak a nyugdíjemelés érdekel.

  • Tüske!

    Engem nem csak a nyugdíjemelés érdekel, de minden réteg
    különösen a fiatalok gondja is,de nem a HA-HA akit köztudottan amerikai és baloldali befolyás irányít….uszít!
    A HÖK hosszas tárgyalások,érdekegyeztetések után megegyezett
    a kormánnyal.
    A kormány sokat engedett és több hibás intézkedését korrigálta,de azért mindennek van határa.
    A hallgatói szerződések tekintetében jogos az az elvárás,hogy aki az állam pénzén tanul,az ne pattanjon ki
    rögtön külföldre,vagy fizessen.
    Olyan szakot válasszon,amire itthon van igény,ha pedig
    ragaszkodik a túlképzéses szakhoz .akkor fizessen! mielőtt jó kereset miatt más országba megy.Ez így igazságos és nem vagyok egyedül a véleményemmel!

  • Éva!
    Mint írtam hasonlóan magához szintén nem voltam egyetlen párt tagja és nem vagyok elfogult,de én is el tudom dönteni
    mi a helyes,ez nézőpont kérdése.
    Mindenki maga dönti el az információi,az események alapján
    mit tart helyesnek,ehhez joga van,szabad véleménynyilvánítás
    van és nem szerencsés illetőleg felesleges próbálkozás másokra erőltetni nézeteinket.

  • Boda

    csak emlekeztetnem, a baloldalon azert volt par szakember, mig a jobboldalon egyetlen egy se! hagyjuk mar ezt a jobb meg baloldalt, elmeletileg mindkettonek egyutt kene dolgoznia az orszagert, orban kezdte ezt az ellensegeskedest es az ilyen hulye satrafak meg ven szenilisek, mint maga meg a bencsics ebben elik ki minden utalatukat a vilag irant, ami olyan rondava es jelentektelenne tette magukat, amilyenek, ha jot akarnak magyarorszagnak, akkor kussoljanak es imadkozzanak, hogy orban akarata ellenere ne kelljen a nepnek egymasnak ugrania ahhoz, hogy tuljussunk ezen a valsagon!

  • Boda Marcsi
    2013 március 15
    4:06 du.
    bocsika, de az eu nem számít külföldnek. azon belül ott lakom, ahol akarok, ott vállalok munkát, ahol megfizetnek.
    a röghöz kötés alaptörvénybe emelése pedig ellentétes a munkaerő szabad vándorlásának uniós alapnormájával, pedig a belépéskor azt mi is elfogadtuk.
    azt pedig ki a fene tudja megmondani, hogy 4-5-6 év múlva itthon milyen tudásra lesz igény? azt se lehet tudni, holnap mire ébredünk, a kis csuti polihisztor milyen irányba akarja fordítani birodalma szélkakasát – mert, mint tudjuk, a szelet is ő fújja – nemhogy évek múlva?
    ja, és a diploma nem egyenlő a szaktudással. azt ugyanis csak gyakorlatban lehet megszerezni. talán inkább az erkölcsi kötelezettségre kellett volna apellálni, és akkor előfordulhatna, hogy a srác kimegy pár évre pl. a siemenshez, majd utána, immár megfelelő szaktudással felvértezve hazajön, és így már jelentkezni tud az olyan standard álláshirdetésre, ami úgy kezdődik: friss diplomást keresünk több éves gyakorlattal…
    amúgy mi fogja megakadályozni a lelépésüket? csak nem lakhelyelhagyási tilalom? vagy hogy minden szombaton jelentkezniük kell a kerületi rendőrkapitányságon? mert az államnak semmilyen eszköze nincs meggátolni távozásukat, tehát csak feleslegese durcáskodásból iktatták ezt a betarthatatlan törvényt az alapizébe. a szerződésszegés törvényi úton történő megtámadását el lehet felejteni. megállapítják, kiróják rá a büntetést, és akkor mi van? svédországból, vagy németországból be tudják hajtani rajtuk? nem. öt év múlva meg elévül – hacsak törvényileg ki nem terjesztik az elévülési időt 100 évre.
    ezzel az izmozással csak annyit értek el, hogy újabb alapot szolgáltattak a kötelezettségszegési eljárásra.
    attól meg a nyugdíja nem fog emelkedni!

  • A Fidesz székháza előtti tüntetést a Bajani szervezte Londonból és a Fiataloknak talán Tanulni kéne és nem tüntetni ! Sokan azt sem tudják hogy mi az ALKOTMÁNY ! „Kedves ” Kanadai emberek remélem hogy Orbán lesz ujra kormányfő és nem a Bajnai / a liba tolvaj!/ Itt Magyarországon igen sokan Orbánra szavazunk ha ez nem igen tetszik a kinti komcsiknak!

  • zsofi

    rolad az orban megjegyzese jut eszembe miszerint”…az a rendszer, amelyik nem hajlando senkivel targyalni, csak sajat magat teheti felelosse, ha lonek rajuk…”! nem kinezni a diakokbol, hogy partoktol fuggetlenul is elegedetlenek lehetnek valamivel, amivel az egesz vilag demokratikus fele szinten elegedetlen (vagy azok mogott is bajnai van? ha igen mar ezert is jobban jarnank vele, mint orbannal, mert ezek szerint nagyobb a befolyasa es elfogadottsaga…)…zsofi hidd el ostobasagodnal mar csak jelentektelenseged nagyobb, elkussoljal leginkabb!

  • Kopácsi Judith

    zsofy, honnan a fészkes fenéből vetted ezt a marhaságot? Téged mindenféle hülyeséggel meg lehet etetni?

  • zsofy
    2013 március 16
    10:27 de.

    Bizony! Sőt, a mohácsi vész is az ő lelkén szárad!
    Már az óvodában is Lúdas Matyi volt a jele !
    Ámdemegdebár kérdésem nőtt:
    te tudod, hogy mi a különbség az Alkotmány, meg az Alaptörvény között? Olvastad bármelyiket is?
    Tudod netán, hogy kitől származik az alábbi idézet?
    „Szeretném lassan mondani, hogy minden …….. megértse: el a kezekkel a független intézményektől, el a kezekkel a független magyar bíróságtól!

    A konkrét bírósági eljárásokkal kapcsolatos véleménynyilvánítás vagy akár az ítélkezés általános irányának nyilvános kritikája a közhatalmat gyakorló személyek részéről veszélyeztetheti a bíróságok alkotmányban garantált függetlenségét és így az államszervezet demokratikus működését. ”
    Epedve várom a válaszodat.

  • zsofy
    2013 március 16
    10:27 de.
    Rosszul tudod mucuska!
    Gyurcsánnyal együtt csinálta!
    Benne volt az egész MSZP, LMP, DK, EU, Amerika, meg az egész világ! Még Chavez is!
    Ja, ő már meghalt!
    Nem számít, a te ostoba agyadnak mind 1! 😛

  • a Ludas Matyit ne keverjuk bele, ha kerhetnem!:)

  • Jónapot kívánok! Üdvözlök minden hozzászólót!
    Kristóf Feri logikából megbukott. Miért?
    Mert vérig sértette a magyar választókat azzal, hogy 2/3-os szarkupacnak nevezte őket! Epedve várja az Orbán kormány megbuktatását, de annyira logikátlan azért nem lehet hogy ne tudja, ehhez a maradék 1/3-ad nem elég. Tehát a szarkupachoz tartozók közül is át kellene szavazni nem kevés embernek hogy Feri vágya teljesüljön. Mielőtt fiatalos vehemenciájában baromságokat firkálgatna előbb gondolkodnia kellene.

  • Nyilas Misi
    2013 március 16
    1:50 du.

    Csak azért bátorkodtam, mert a hetvenhatos év augusztus huszadikai(vagy az a hét) olyan címlappal kezdődött, hogy a az éljen augusztus húsz táblán az húsz át lett húzva, és helyette azt írták, 23.5O…
    A nővérem küldte utánam, évekig ott lógott a falon Bécsben.
    Mivelhogy én is humornak szántam azt amit írtam, hát ezért..
    🙂