Hétfőn búcsúzik Magyarország a jogállamtól – Uniós eljárást sürgetnek az Orbán rendszer ellen

2013 március 8 1:09 du.57 hozzászólás

Németország, Dánia, Hollandia és Finnország külügyminiszterei közös levélben fordultak José Manuel Barrosohoz, az Európai Bizottság elnökéhez, és jelezték: jobban kéne védelmezni az Unión belül a jogállamiságot, a demokráciát és a szabadságjogokat, hiszen ezek együtt alkotják az „európai identitást.” A levelet aláíró külügyminiszterek az európai uniós források visszatartását javasolják, amennyiben az egyik tagállam kilép ebből a demokratikus keretből. Mint ismert: a Fidesz-KDNP kétharmad olyan alkotmányellenes módosítással írja át saját, csupán egy éve életbe lépett alaptörvényét, mely példátlan módon korlátozza és felülírja az Alkotmánybíróság működését. „Európai projektünk hitelessége attól függ, megfelelünk-e a saját magunk által felállított mércének”–jegyzi Guido Westerwelle, Frans Timmermans, Villy Sovndal és Erkki Tuomioja. „Az európai történelemnek ebben a kritikus időszakában kulcsfontosságú, hogy az európai szerződésekben lefektetett alapértékeket nyomatékosan megvédjük”–teszik hozzá. A védelem abból állna, hogy extrém szituációban lehetősége lenne az Uniónak visszatartani egy-egy despota tagállamnak járó EU-forrásokat. A Financial Times szerkesztői is felvetették ezt a lehetőségét, de ők még tovább mentek: fel kéne függeszteni Magyarország szavazati jogát az EU-ban.

Fotó: 168 óra

A levélben ugyan nem nevezték meg Magyarországot, de világos, hogy az Orbán rendszer váltotta ki a közös akciót. Ahrenkilde Hansen, Barroso szóvívője elmondta, hogy a legutóbbi évértekő beszédben is téma volt a demokrácia felfeslése néhány tagállamban.

A brit The Guardian című napilap részletes cikket közölt ma a magyarországi jogállamiság felszámolásáról. A cikk szerint, Orbán Viktor miniszterelnököt már figyelmeztették, de erre a magyar kormányfő unió-ellenes támadásba lendült. A lap elmondja, hogy csütörtökön Orbán arra szólította fel a 2004-ben csatlakozott kelet-európai országokat, hogy ne törődjenek az Unióval amikor policykat formálnak, és járjanak inkább külön, egyéni utakon.  A Guardian továbbá megemlíti, hogy a héten Orbán egy lojális pártkatonát – Matolcsy Györgyöt – ültetett a Magyar Nemzeti Bank élére.

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) vezetője szerint Magyarországon immár hivatalosan is összeomlott a jogállam. „Ami hétfőn nyilvánvalóan meg fog történni a magyar parlamentben, az egyet jelent azzal, hogy Magyarországnak valójában nincs alkotmánya. Ahol nincs alkotmány, ott az egyes emberek nem érezhetik magukat biztonságban. Ha holnap valakinek a tulajdona, valakinek a jogai útjában állnak Orbán Viktor aktuális ötletelésnek, akkor gyakorlatilag egy hét alatt át lehet tolni egy olyan alaptörvény-módosítást, ami lehetővé teszi, hogy bárkinek a jogait, a javait elvegye a kormány”–mondta az MTI-nek az ellenzéki politikus. „1989 óta akárkik is irányították ezt az országot, akármilyen alávaló teljesítményt is nyújtott egy-egy kormány, egy dolog biztos volt: az alkotmányosság határt szabott a mindenkori kormányzati, mindenkori parlamenti szándékoknak. Ez az állapot most megszűnt”–tette hozzá.

Schiffer elmondta, hogy nincs még olyan európai ország, ahol alkotmányba emelik a hajéktalanok üldözését. Az LMP-s politikus „kaszárnyakapitalizmus”-nak nevezte az Orbán rendszert. A szociális jogok totális negligálása mellett, a módosított alaptörvény szerint az Alkotmánybíróság többé nem hivatkozhat az elmúlt húsz év döntéseire, és a kisegyházak jogállását is az alaptörvény határozza meg. Történik ez  miután az AB alkotmányellenesnek nevezte azt, hogy a kétharmad dönt arról, hogy melyik egyház legitim, és melyik nem.

A kétharmad hétfőn várhatóan elfogadja az alkotmányellenes módosításokat, Áder János államfő pedig nagy valószínűséggel aláírja azokat.

Egy ideig azt gondoltam, hogy Orbán maximum teszteli, hogy meddig tud elmenni az Unióban és a transzatlanti szövetségben. Most viszont egyre jobban azt gondolom, hogy inkább a kiutat keresi mindkettőből.

57 hozzászólás

  • ne reménykedjünk, kívülről ezt a rezsimet semmi nem fogja se változásra kényszeríteni, se eltörölni.
    orbán tényleg tesztel, de nem a lajtán túl.
    ő, bizony, a birkáit teszteli, meddig tudja karámban tartani őket.
    úgy néz ki, tudja, mert hát, sok a birka. csakhogy, egyre kevesebb a fűcsomó, és a birkák előbb-utóbb felemelik a fejüket: hol a következő? orbán fűcsomói pedig ritkulnak, birkapásztora meg kevés, a nyáj széledni kezd. mivel szomszéd legelője nincs, a kolompost nincs hová követni, nem lesz egyszerű megküzdenie az éhes birkanyájjal.
    mert most még ugyan bambák, de lassan észhez térnek.

  • Katalin Fekete

    Christopher Adam. Én szégyelnék ilyen félrevezető címet adni a cikknek. A négy külügyminiszter sehol sem említi Magyarországot. Minden uniós országra vonatkozik, amelyik megszegi a jogállamot.

  • ahogy elnézem ezt a …na jó, izét, mert mégiscsak ne nevezzem személyét illusztrációs tévedésnek, valamit piszkosul visszabüfög. stratégiailag, persze.

  • Lukács Béla

    Na ez nagyon jó megfogalmazás volt! Én kevésbé a parasztisághoz hasonlítottam volna a csürhét, de szó szerint így van ahogy mondja…. Egyet értek.

  • Hosszú évek óta nyilvánvaló és köztudott, hogy Magyarországot külső erők irányítják, mozgatják…. Külső utasításokat hajt végre a mindenkori kormány. Ha nem így tesz, hanem próbál „józanul” érvelni és kormányozni, akkor rögtön jönnek a LEMINŐSÍTÉSEK, hirtelen forintleértékelések, stb. Kordában van tartva Magyarország, mint a barmokat, úgy tartanak minket itt… Nincs itt megoldás sajnos, mert felvásárolták az országot. Itt most nyilván többen fel fognak hördülni, dehát EZ A TÉNY, nem lehet nem tudomást venni erről a szörnyű tényről

  • Katalin Fekete!
    Ezt meg kell szokni az itteni cikkektol:felrevezetni ahol csak lehet. Van is aki beveszi, bar keves.
    Senki sem hiszi el(amit CA szeretne elhitetni),hogy netan a kulugyminiszterek a nagy levelirasi buzgalmukban,
    irtak volna CA-nak, hogy”ugyan Chris ird mar meg, hogy mi
    ezt Magyarorszagnak szantuk, de a polkorektseg(sic) nem engedi, hogy ezt egyenesen kiirjuk.Te viszont megteheted
    minden kovetkezmeny nelkul.Alairas:negykulugyminiszter”.
    Hehe…he.
    Egyebbkent, ez az egesz dolog kezd az osztrak Haider-ugyre hasonlitani.Az is „DEMOKRATIKUS” eljaras volt.
    Demokratikus unio style.

  • Szerintem mar regen elbucsuzott. Elbucsuzott az egyparti takolmannyal, elbucsuzott az egyszemelyi uralommal,a fekek es ellensulyok kivetelevel a rendszerbol, elbucsuzott azzal, hogy Europa ellen – es ezaltal a magyar emberek ellen – szol es cselekszik, elbucsuzott azzal, hogy a mediat maga ala gyurte es megszuntette a sokszinuseget valamint a kozmedia tajekoztato szerepet, elbucsuzott azzal, hogy a szegenyseget kriminalizalta, elbucsuzott azzal, hogy nincsenek parbeszedek az orszagban, nincsenek civil vitak es eszmecserek, valamint azzal is, hogy a lakossag 40%-at nyomorba, az 5% -at kulfoldre taszitotta, es kozben unnepli magat a rengeteg sikere okan.

  • A magyar alaptörvény küszöbön álló módosításáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel telefonon pénteken, a délután folyamán José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke – értesült az MTI.

    Ez felveti azt, hogy komoly szankciók elé nézhet M.O. ha mégis áterőltetik ezt a baromságot. Most jönnek majd vissza a sallerok, meg a kokik.

  • Attila
    2013 március 8
    5:47 du.

    Te szegény….

  • Katalin Fekete
    2013 március 8
    2:48 du.
    és akkor most mi a félrevezetés? sz@rnak orbánék az uniós alapelvekre? sz@rnak.
    van még kérdése?

  • JIMBO
    2013 március 8
    7:06 du.
    az a vidám a maga hozzászólásaiban, hogy előtte ELOLVASSA a KMH cikkeit! ez valami perverzió a maga részéről, bozótlakó?
    mennyivel könnyebbek lennének a napjai, ha nem terhelné a maradék neuronjait ilyesmivel:D
    dobja el a bumerángját, és örvendezzen, hogy visszajött 😀

  • Felhábboritó hogy mindent elkövetnek a hatalmuk megtartásáért.Nem értem az EU és a többi demokratikus országokat?miért nem szigetelik el Orbán rendszerét?Az EU miért nem vonja meg mindenféle anyagi támogatását,hiszen azt is csak magukra forditanák!

  • Tökéletesen egyetértek Attilával. A falusi kommentező valószínűleg nem a városból kapja a híreket, különben tudná, hogy minden szóról szóra igaz! Egyébként MO-nak mindig is volt alaptörvénye, amit tudomásom szerint a mai napig nem helyeztek hatályon kívül, mert ahhoz Horthy óta minden kormány illegitim, ez pedig Magyarország de jure alaptörvénye a Szent Korona Tanra épült jogrendszer. Persze idegen szuronyok árnyékában aki ezt feszegetni meri, az úgy jár, mint 2006. október 23-a tüntetői: szemkilövetés, agyonverés, bebörtönzés és így tovább…
    Ez az egész „vihar a biliben”, meg fognak egyezni, mert mindannyiójuk egy helyről kapja a parancsot.

  • Judit Noszticzius

    Megkönnyebülhetünk, hogy az EU megerősítette: tárgyalni fog az Orbán-rendszerről az Európai biróságon !!!!!!!!! De Orbán Viktor továbbra is makacs marad ??????!!!!!!!!!!! >:-( >:-(

  • Kedves Ádám! Aki Magyarországon él, az már legalább 1999 óta tudja, hogy Orbánnak a világon semmi baja nem lett volna a Kádár-rendszerrel, ha Orbánnak hívták volna. Sőt, megkockáztatom: ha Máltán nem egyeznek meg a jaltai egyezmény felülírásáról, és maradt volna a szovjet rendszer, Orbán ma Kádár örökösének szerepében tetszelegne. Jó az neki, nem nagyon lát tovább a felcsúti nyárikonyhák világánál. Mindig csodálkoztam, hogyan tarthatják értelmes emberek „tehetségesnek” ezt a nagypofájú despotát. És tartottam attól, ha hatalomra kerül, kiszekírozza Magyarországot az EU-ból.

  • Kedves Németország, Dánia, Hollandia és Finnország külügyminiszterei, és a teljes EU vezetőség!
    A szintén EU tagsággal rendelkező országokban a kisebbségben élő magyarokkal való embertelen bánásmód ellen bezzeg egyik sem emelte fel soha a hangját. Hiába kiáltottak már sokszor segítségért ezek az emberek, valamiért ez nem érte el a fülüket, vagy ha igen, akkor a válasz az volt, hogy ezt oldja meg Magyarország az adott országgal. Szóval ezek után nemhogy jó távol tartanám magam a magyar belügytől, legyen az bármilyen is (és ezzel nem legitimáltam, amit jelenleg csinálnak, véleményt sem akarok mondani róla ezzel a kommenttel), de a pofámról lesülne a bőr minden reggel, mikor a tükörbe nézek. Mert igen, ti tehettek arról, ami ma Európában. És ti is tehettek róla szerencsétlen, megosztott, politizáló, vakmagyarok, akiket újra és újra megvezetnek. Egyszer az egyik, másszor a másik 🙂

  • Anonymus
    2013 március 9
    3:41 de.
    szent korona tan, aha. hát persze. 2013-ban. amikor még a szent korona eredete is vitatott.
    ja, biztos az a mai jogrend alapja. vagy nem.

  • Elnézést, de ha lehet, ne egy piros szemüvegen nézzék Magyarországot. Nem bonyolult az internet korában objektív tájékozódás találni, persze ha megvan rá az akarat!
    Visszaemlékszem mikor az EU parlamentben habzó szájal, üvölt valami Konbend féle gyerekrontó (amire még büszke is) egyed a szólásszabadság miatt! A sajtószabadság miatt! Emberek eltelt egy év akkor most Magyarhonban nincs szólásszabadság? Akkor most, hogy is van ez kedves elvtársak? Akkor most hogyan sikerült tüntetni egy Pinocset-Polpotista rezsimben? Miről beszélnek itt és kik?
    Én Kárpátalján élek nem Magyarországon, nem vagyok Fidesz tag, de sem semmilyen pártnak sem, de a tényeket próbálom normálisan látni, ha valamit nem értek igyekszem többirányú információ beszerzésére, de itt teljes elvakult sületlenségek jönnek össze, ha valaki akar, az talál normális tájékozódási lehetőséget, vagyis több oldalut.
    Az Isten áldását, s kegyelmét kérem önökre s minden Magyarul beszélő embert ara kérek, méltó legyen arra, hogy Magyar legyen, mert a Magyar igazságszerető, tisztességes Nép, Nemzet, s ami itt folyik, az inkább a gazságra hasonlít.

  • Majd akkor érdekel a tartozás,IMF stb amikor rend lesz az országban.De addig amíg minden 2. hétre jut egy tüntetés,addig amíg egyre több ember rázza az öklét,amíg a szó szoros értelmében lassan már forradalmi hangulat üti fel a fejét,ki a lilagőzös figyfalatyot érdekel,akármi is ami az országon kívül zajlik?
    Majd ha rend van a házban lehet söprögetni az udvaron!
    Szerény véleményem szerint,ha ilyen „zseniális” politikát folytat a jelenlegi kormány,akkor lehetséges hogy csúnya vége lesz.
    Azt hiszem elég sok jelzést adott már így is,a nép arra vonatkozóan mennyire nem tetszik ami jelenleg itt folyik.De úgy látszik ezek a „nagyfiuk” nem hallanak,nem látnak,s látnak,hallanak is nem félnek.MÉG!

  • Anonymus
    2013 március 9
    3:41 de.
    szó, ami szó, igazad van..
    Ez egy cseppnyi kis tanya, ahova csak akkor jutnak el a világ hírei, ha valaki tévedésből lelő egy postagalambot. A legutóbbi népszámláláskor is szégyenkezhettünk, mert még hárommillióan sem lakják.
    Viszont van falurádiónk. A minap pl azt híresztelték- szinte biztos, hogy csak kommunista ármány,- hogy a Szentkorona tan nem tűri a diktatúrát. Meghogy íratlan. meg állítólag, bár korona van, fej nincs.. Illetve amelyik van, arra a korona is bő, meg a felelősség is..
    Van ilyen.
    Szerencsére akadnak névtelen jószándékúak, akik próbálnak bennünket felhomályosítani. Mert ittenség még mindíg lóvasút van, hűbér, meg füstjelek.
    Szégyenkezem is valahányszor a turultojásból készült, csodaszarvaskolbászos reggelimet csipegetem. Szerencsére, mamár szabadon főzhetjük a kumiszt !
    A sámánunk is mondta a napokban, hogy a minap beszélt telefonon a fősámánnal, aki szerint a liberálbolsevikneoglobalistakarvalytőke idén is megakadályozta, hogy befagyjon a Duna!!
    Na, az ilyesmik ellen kell fellépni minden tisztességes Magyar Embernek! Merthogyám, hogy a jófrancba lehessen koronázni, Szentkoronát a Szent fejére illeszteni, ha nincs jég? (Méghogy hűtőláda !!)
    Pedig van koronánk is (most elég jó az átváltási ára) meg pajzsunk is! Vagyis minden adott!
    Lassan a függöny szövését is befejezik.
    Unortodox módon vasból lesz..

  • Jimbo,Katalin,Attila!
    teljesen igazuk van.Megint egy alaptalan,gyűlölködő támadás.
    Nem minden országnak van alkotmánya(jogász mondta!nem kötelező)mégis működnek.A 2/3 többség lehetőséget nyújt a
    módosításra,például az AB.sem írta elő,hogy az egyneműek
    házasságát,pláne a közös gyermek nevelést…. családnak kéne
    minősíteni,sőt!!!
    Külföldnek meg pláne nincs joga ebbe belepofázni.
    Aztán a 4 miniszter nem említette Magyarországot,de ha ezt tette volna,akkor is mi köze hozzá?Meg az Eu-nak is,máshol is vannak bőven hajléktalanok,nem most lettek azok,mint nálunk sem!!!Gyurcsány,Bajnai háza előtt miért nem lehet randalírozni?????…..
    Ami a hajléktalanokat illeti ez a kormány „álságos”humánum helyett a legtöbbet tette értük(új szállók,kórház,fürdési
    lehetőség)csak nem élnek vele!!!!A szerény,de tisztességes embereknek is talán vannak jogaik,hogy egy városban,ne a részeg,maga alá piszkító,alkoholista hajléktalanok között éljen,akik nem hajlandók beilleszkedni!!!csak erőszakosan kéregetni,meg átkozódni!

  • Kedves Christopher!
    Szerintem bakot löttél,ilyen 4-es levélröl sehol sem olvastam.
    Barroso és az USA is felhivta a kormànyunk figyelmét a közös szabàlyok betartàsàra.Orbàn Viktor levélben vàlaszolt Barrosonak.

  • Ne azt nézzük mit írnak ezek az emberek…
    Azt nézzük, kik ezek az emberek, nézzük meg kicsit jobban vizsgálódva. Gyönyörűen sorakoznak itt egymás hegyén-hátán.
    Azon gondolkozzanak el ezek a jobbról felstócolt emberek, hogy ha én mint nem nacionalista, de hazafi Magyar nem nagyon merhetem itt megmondani bővebben a véleményemet az önök hovatartozásáról, akkor kik és milyen emberek Önök? Ki is fizeti az önök munkáját? Csak nem egy gyarmatosító hatalom? Kíváncsi lennék hogy egy bizonyos csillagos országban mosolyognának-e ha ott Magyar nemzeti érdekeket próbálnánk érvényesíteni egy politikai párt zászlaja alatt…
    Igen nagyon csúnya vége lesz ennek, mert ez a kis ország meg merte mondani, hogy mást szeretne.

  • Hunor58
    2013 március 9
    2:12 du.
    na igen, kárpátalja, az már valami mérvadó. hol is tetszik élni? csak nem egy féldiktatúrában? csak nem egy jobboldali párt uralkodik az országban? janikovics személyében csak nem egy orbánhoz hasonló autoriter ül a nyakukon? elvakult süketségek ügyében, ha szabad javasolnom, csak söpörjön a saját háza táján. ha annyira annak tart egy kanadai orgánumot, onnan, kárpátaljából, mégis, mi vezette az olvasására? csak nem az, hogy a nevében van: magyar?
    istennek meg semmi köze az egészhez, az áldást meg kenhetjük a hajunkra. itt, magyarországon, csak mi segíthetünk magunkon, istennek momentán más dolga van.
    egyben igaza van: ami magyarországon folyik, az valóban gazság.
    amúgy az Önökre szót írják nagybetűvel, a többit – nemzet, magyar – kicsivel.
    én meg mindent kicsivel, mert nekem úgy tetszik, és mert gyorsabb 🙂

  • Hunor58

    2013 március 9
    2:12 du.

    Itt semmit sem bíznak a véletlenre,Hunor58.Ez egy balliberális újság,az antimagyarok gyülekezöhelye.Demokratikusnak álcázott gyülölködö demagógiával elégítik ki magukat és egymást,mert érzik,tudják:Magyarországon kiteljesedett végre a rendszerváltás,az ö idejük lejárt.Az elmúlt idöszak nem volt elég arra,hogy kiárusítsák az országot,megszedjék magukat,szeretnének minden maradékot és mindenkit a neoliberális globális hatalomnak odadobni, eladni,kiszolgáltatni.Ezért vinnyognak.Nekik az a jó,ha minden nemzetközi,ha nincs nemzet,mert akkor nem kell érezniük,hogy gyökértelen kívülállók.Marosvásárhelyen tüntetés lesz a székely autonómiáért,kiváncsi vagyok rá,hány cikk foglalkozik majd itt ezzel az eseménnyel?!

    http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=137073&cim=a_vilag_tobb_nagyvarosaban_lesz_tuntetes_a_szekely_szabadsag_napjan_video

  • „Lassan a függöny szövését is befejezik.
    Unortodox módon vasból lesz..”

    És ti csücsültök mögötte.
    (Addig van remény,mig ti frusztráltak vagytok.Mert nagyon azok vagytok.)

  • Mellesleg hányan vesztek ma részt a tüntetésen?A demokráciáért.Az emberi jogokért.A szabadságért.A magyarságért.A székelységért.Remélem,beszámoltok róla!

    „Világszerte tüntetnek az erdélyi autonómia mellett vasárnap, a székely szabadság napján. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában azt mondta: megmozdulások lesznek egyebek között Los Angelesben, Torontóban, Londonban és Münchenben is.”

  • Hunor58

    ez nem szolasszabadsag, amit magyarorszagon muvelnek a fidesz-hivok, hanem szimpla bunteny…en ezt onnan tudom, hogy demokratikus orszagban elek, ezert mar itt agyonvertek volna a rendorok az embereket…

  • Hunor58

    amugy meg elvtars az a jo parokas, repedt sarku karpataljai nenikeje!

  • Hunor58
    2013 március 9
    2:12 du.
    Ha nem tudnád, Mo az Unió tagja, így nem lehet nyíltan diktatúrát kiépíteni. Csak suttyomban, alattomosan. Ahogyan most folyik.
    Ha már a szólásszabadságot felhoztad, nézz utána hanyadik bírósági ítéletet nem hajtja végre a Média Hatóság.
    Állami pénzhez az ellenzéki média nem jut egy fillérhez sem.
    És hogy tájékozódj, mert látom rád fér, olvasd el ezt:
    http://nepszava.com/2013/03/velemeny/bartus-laszlo-szoke-feri.html
    ui: remélem te nem fogsz élni a szavazati jogoddal, és nem fogsz beleszólni egy olyan ország dolgaiba, ahol nem élsz, nem adózol, nem dolgozol.Így a választásod a te életminőségedet nem befolyásolja, viszont másokét nagyon is!

  • antifülke

    2013 március 10
    8:42 de.
    Hamisítatlan antimagyar vagy,csomagolhatod bármibe,antifülke.Hát az elcsatolt területek magyarsága hogyan befolyásolja a csonkamagyarok életminöségét?A parlament épületét ki építette fel?A te apád ott volt a Don-kanyarban?Miért viselsz szemellenzöt,antifülke?Antilátásnak,antihallásnak,antimagyarnak?

  • Küszküllő és Hunor58!
    Ezeknek magukat kéne végre kielégíteni,ahelyett,hogy
    másokat próbálnak…..sértegetni alpári módon!

  • Kedves Ille István én nem haragszom önre, sem így együtt önök-re. De azért néhány dologra visszatérnék, úriasan mondva reflektálnék. Ötven négy éves vagyok, életem nagyobb részét az önök által preferált demokráciában éltem a szovjet-unióban. Nagy élmény volt, kár hogy önök ki maradtam minden eből. Azerbajdzsánban katonáskodtam két évig, ott csak simán „Fasisztának becéztek”- azért mert megtudták, hogy én Magyar Nemzetiségű vagyok abban a nagy demokráciában, igaz senki sem kérdezte meg az Őseimtől akarjuk e, hogy kisebbségben sínylődők legyünk a nagy – szovjetunióban.
    Az utóbbi években a Magyar őstörténelemmel foglakozom s a Magyar identitás tudat megőrzésével, ápolásával, e témakörben előadásokat szervezünk hetente egy alkalommal, ahol okítsuk, felvilágosítsuk azokat, akik a maguk „demokráciában” a marxista-leninista emlőn nőttek fel, s próbáljuk a piros szemüvegjüket átlátszóvá, tisztává tenni, nehéz, de nem lehetet len feladat, melyhez Istenünktől a Magyarok Jó Istenétől kapunk energiát.
    Magyarországon a nagy demokrácia idején, vagyis a szocialista kormányok alatt, amikor még a nagy demokratikus sztálini 1949-es alkotmány szellemiségében, amikor nyilvánosan megtagadták a határon túlélő Magyar Nemzetett (ami szerintem egyenlő a hazaárulással). Gúnybál egy ország élére egy skizofrénrángatózó őrültet tettek, hogy ezzel is meggyalázzák a Magyar Nemzetet. Aki előadott őszerinte egy úgynevezett igazság beszedett, majd ennek a hatására a „böszme” annyira felbosszantotta a Magyar érzelmű embereket, hogy kimentek az utcára. Majd a szoci-kormány „demokratikusan” szétverette a tömeget, „demokratikusan” kilövetek a szemeket, cinikusan kinyilatkozták, hogy lehullott az azonosítójuk a rendőrökről (de az is érdekes volt, hogy sok rendőrök nem Magyarul beszélt). Na, ez demokratikus volt, mert nem emlékszem, hogy pl. Ottawa, New-York, Párizs vagy Brüsszel hevesen tiltakozott volna.
    Na de vajon mi is a bűne a Fidesznek? Szabad önálló országot akar, épít, nem az embereket, sarcolja, hanem azokat, aki óriásit profitált a Magyar nyomorból, a bankokat, a multikat. Megváltoztassa a sztálinista alkotmányt, ami miatt a földünk összes elvtársa felháborodik, rezsimnek nevezi a mostanit, (a sztálini az nem rezsim volt az egy humánus népnyúzó népirtó „demokrácia” volt, mely nevében kb. 100 millió embert semmisítettek meg) az, amikor a Magyarok tömegét telepítetek ki a Hortobágyra, vagy Recskről ne is beszéljek, vagy a padlás söprés időszaka, ami az elvtársak szerint a Magyarság kiemelt időszaka volt. Talán csak a pünkösdi királyság időszakot megért dicső tanácsköztársaság demokratikus időszaka volt, amit kohn béla (kun béla) vezérelt, akik Magyar emberek ezreit irtottak nyomorítottak meg, lőttek a Dunába. De ezen időszakokat csak ragozni lehetet, 1956-ban hol volt amerika, hol volt a demokratikus kanada? Ja majd küldtek kötszereket meg egy csomó együttérzést!!
    Most kinyílik az ember zsebében a bicska, amikor olyan országok oktatnak demokráciára, akik még száz éve rabszolgatartók, gyarmatosítók voltak!! Francia,Angol, Spanyol kik kifosztották, legyilkoltak fel ország részeket, s erre építetek demokráciát, a rabolt kincsekből csináltak erős gazdaságot? Az USA kb. 50-millió Indián tetemén irt „demokráciát”, még épen hogy eltörölte a rabszolgatartást? Egy emberöltővel ezelőtt egy villamoson nem utazhatott egy néger a fehérekkel egyűt?? Maguk papolnak „demokráciáról” na ezért kértem Isten megbocsátását, hogy bocsássa meg az önök elvakultságát, ezért kértem önökre áldást, hogy leessen a szemellenző az a bizonyos piros szemüveg. Nem akartam mindezt leírni, mert azt hitem, ha Isten megbocsátását kérem önökre, akkor kisé magukba szálnak s elgondolkodnak, s rájönnek hogy e egy szó a megbocsátás mit is takar, de tévedtem, így megkövetem magukat s kié részletesebben megmagyaráztam az önök „demokráciáját”.
    Kedves Ille István ha észre vette én a jelenlegi Magyar helyesírási szabályokkal ellentétben, a lelkiségem sugallatára döntöm el mely „betűvel” írjam, írom „nagybetűvel” s melyeket kicsivel. Akit tisztelek, azokat megtisztelem a nagybetűvel, ne haragudjon, ha látatlanban az ön nevét is nagybetűvel írtam, hisz nem ismerem Önt így nem alkotok, nem alkothatok Önről véleményt, ez az én paraszti „demokráciám”.
    Isten Kegyelméből, Nemzet Testvéri Szertettel Kárpátaljáról

  • Kedves Nemzet Testvérem „küszküllö” tudom, s látom, hogy kivel állok szemben, csak azért írtam ide, hogy a borotválkozás pillanatába, amikor tükör előtt állnak, vagy ha majd az Úr előtt, addigra sikerüljön összeszedniük a gondolataikat, hogy mit miért mondtak, vagy tettek.

  • Visszaolvastam, s azt a bizonyos alpári hangnemet keresve de valahogy nem találom, ezt nem tudom, hogy hol olvasta Kedves Boda Marcsi, azért is megdöbentem eme kijelentésén mert rám nem jelemző s elég távol állaz a bizonyos „alpári” hangnem. De (ezt öntől idézem „kielégítést”) emlegeti én még egyetlen egy jobboldali meleg tüntetést sem láttam, ellenben az első sorokban általában valami késztetést éreznek bizonyos bal-liberális körök az ottani jelenlétükre, lehet nemcsak együttérzésből?.

  • küszküllö
    2013 március 10
    6:34 de.
    abba döglenének bele, ha megkapnák az autonómiájukat 🙂
    mert mijük is van hozzá a fene nagy kevélységükön kívül? közigazgatásuk? egészségügyük? oktatási rendszerük? esetleg gazdasági hátterük? netán igazságügyük?
    hát, ebből semmi sincs meg. mindenük, ami van, a román állam adománya. amúgy meg nem is magyarok, ezt már elég régóta kinyilvánították.
    kós károly, ha úgy teszik, életében nem volt magyar, mégis számtalan épületet tervezett magyarhonban és erdélyben is. mikor éppen tanszéket kapott volna budapesten, elcsatolták erdélyt, és ő kolozsvárt választotta. volt ő minden, csak akasztott ember nem, ceausescu is elhalmozta minden jóval, de valahogy nem követelt autonómiát székelyföldnek.
    a tüntetések okán, mégis, miről beszél, édes fiam? a székelyek tán nem szabadok? nem élnek demokráciában? esetleg megfosztották őket emberi jogaiktól? a magyarságukat meg hagyjuk. mint fentebb említettem, saját bevallásuk szerint sem magyarok.
    na, akkor fusson neki +1x.
    nem mellesleg annak a nemzeti izének az elnöke – mert hát, ugye, a székely nem nemzet, hiába erőlteti, csak egy népcsoport – lóhalálában közölte, hogy nem az számít, hányan tüntetnek – ezzel álcázta, hogy gyakorlatilag érdektelenségbe fulladt a több százezresre tervezett zászlólengetés – hanem, hogy tüntettek!
    majd, ha székelyföld – saját erejéből – elér olyan szintet, mint a svájci kantonok, az osztrák, a német tartományok, lehet autonómiáért indulatoskodni. de addig örüljenek, hogy a román állam része!
    orbán ezen úgysem tud segíteni.

  • Boda Marcsi
    2013 március 10
    6:22 du.
    ne reménykedjen, nem az esetem:)

  • Kedves antifülke:
    ui: remélem te nem fogsz élni a szavazati jogoddal, és nem fogsz beleszólni egy olyan ország dolgaiba, ahol nem élsz, nem adózol, nem dolgozol.Így a választásod a te életminőségedet nem befolyásolja, viszont másokét nagyon is!

    Bevallom ha mostanáig vacilláltam is, de most már bizti elmegyek, sőt viszem a kiterjedt baráti körömet.
    Kis adalék Nagyanyai ág az a Debercsénnyi családból származik, nagyapám Sissi királynő testőrségében szolgált, sőt az összes ősöm a hon megtartása és gyarapításán dolgozott, s erre én nem szólhatok bele, hogy merre tovább Nemzetem?? Én nem az ott lakók jövedelmébe megélhetésébe szeretném befolyásolni, de hogy a Nemzetem ne egy öngyalázó, önmagát megtagadó Nemzeté váljon na ehhez viszont van közöm, s ha Isten ád erőt meg is teszem.
    Ez az úgymond utóirat megtetszett így magam is alkalmazom:

    Imádkozom önökért, hogy az Isten világosítsa meg az önök elképzeléseit, s elméjét.

  • küszküllö
    2013 március 10
    1:23 du.
    nézzen már bele a személyiébe, vagy az útlevelébe, mi van oda írva állampolgárság rovatba? magyar? mert, ha az, nézze meg még1x: nem az van oda írva, hogy magyarabb, mint más! mi több, jogosítványa sincs megítélni, ki másmilyen magyar!
    ha meg véletlenül más állampolgárság van oda írva, hiába beszél magyarul: köze?

  • KÜSZKÜLLŐ
    Kedves barátom! Já k Vám pisu….Egy Kanadában élő 56-os vagyok, aki évente hazalátogat Magyarországra. Háromszor elvetődtem már Kárpátaljára is, s meghatódva koszorúztam Vereckén, pedig nem vagyok érzelgős alkat. Tanácsolom: Ezen a BLOG-on ne állj le bárkivel vitázni, válogasd meg alaposan,mert sokan itt élik ki a nagy senkiségüket, s egyből trágár hangnemre váltanak…
    Ha van energiád olvasd el a „Székházfoglalás…” c. bloghoz irt március 8-i (5:04) commentemet.
    „Druzsba!” (Vajda Attila)

  • Hunor58
    2013 március 11
    3:41 de.
    Ham..
    Szép dolog, hogy az őstörténetet tanulmányozod. A magyarságtudatod is az.
    Valszeg az éb hibám, hogy nem igazán esem hanyatt az őstörténetünk tanulmányozásától akkor, ha valaki nem tiszteli annyira az anyanyelvét, hogy legalább szarvashibák nélkül írjon magyarul..
    Tomén, hogy nehéz úgy, ha valaki egy másik nyelvi közegben nő fel, még becsülendő is a próbálkozás. (lásd még Judit Noszticzius)Becsüllek is érte a magam módján.
    Éppen ezért, -mert becsülöm az elszántságodat- elárulok valamit.
    Bár semmi akadálya annak, hogy szavazz- amennyiben Magyar Álompolgár is vagy- nem tisztességes.
    Azért nem, mert a te és a többi külföldön élő Magyar,- így én is- befolyásolhatja egy ország politikai, gazdasági szerkezetét anélkül, hogy érintve lenne a végkimenetelt tekintve. Erre mondják itt falun, hogy „más kacsójával szedni a csalánt”..
    A másik titok, hogy a Haza átível kormányokon, pártérdekeken és féldeciken. A Haza benned van. Nem árvalányhajas, Bocskays, kócsagtollassüveges sírvavigadáson, Himnuszok énekelgetésén, egykori dicsőségünk felemlegetésén múlik. Sokkal inkább a történelem, az irodalom, a művészetek ismeretén, a mefejtett belvárosi házakon, a magányos, céltalan éjszakai barangolásokon, az apró határontúli falvakról ahol magyarul harangoznak, ahol Magyar lehetsz akkor is, ha Kárpátaljáról jöttél, vagy Erdélyból, vagy a Felvidékről, és nem ruszkiznak, románoznak, oláhoznak, tótoznak le azért, mert a történelem egy szemorú pillanatában valakik úgy döntöttek, hogy az őseid ezentúl az addigi kisebbség kisebbsége lesz.
    Ha a magyarsághoz tartozónak érzed magad, akkor ezért Beregszászon, Munkácson, Nagyszőlősön, Huszton kell tenned, nem Magyarországon. Továbbadni-vinni a nyelvet, a kultúrát.
    Üdvözlettel.

  • Hunor58
    2013 március 11
    3:41 de.
    István.
    Asszem valamit te is, küszküllő is félreértetek.
    A székelyek nem önálló államot akarnak, hanem részleges autonómiát, aminek az elsődleges oka az, hogy maguk akarják eldönteni, hogy a térségen belül hova és mire költhessék az EU-s támogatásokat, ne Bukarest határozza meg azok felhasználását nacionalista érdekek mentén.
    És Ponta – a magyarországi beszéde alapján- partnek ebben.
    (Csak kicsit tartozik a témához: a minap olvastam egy aranyosat a Face-n.
    „Romániában Viktor Ponta a miniszterelnők. Nálunk miért pont a Viktor?”)

  • küszküllö
    2013 március 10
    1:23 du.
    Kifejtenéd bővebben ezt a „csonkamagyar”-t?
    Kit értesz ez alatt?
    Tán magadat? Minket?

  • Elgyaktam, nem Hunor 58-nak, hanem Illének akartam válaszolni erre:
    lle István
    2013 március 11
    7:54 de.

    (Francmegette, öregszem..)
    🙂

  • Tisztelt Vajda Attila én sem mazochizmusból írok ilyen helyekre csak sokszor, ilyen helyeken találok áldott jó embereket, az meg, hogy miket mondanak írogatnak rám, az mind semmiség ahhoz képest amit itt szoktunk kapni az ukrán nacionalistáktól.
    Nem haragszom senkire, hisz nem tehetnek róla szegények, ilyennek nevelték őket. Inkább Isten áldását szoktam kérem rájuk szegény bolyongó lelkekre.

  • falusi
    2013 március 11
    1:30 du.
    Ez a dolgod!
    Nem?? 🙂

  • Kedves „falusi” akkor annak pl. a cigánynak (s most nem a cigányokat akarom bántani) aki nyolcig nem tud számolni, soha semmit nem tett az országé, csak felmarkolta a segélyt mer neki az jár, akkor neki nagyobb joga van mert ő ott él életvitelszerűen? Annak a volt ávós tisztnek aki halomra verte vagy lehet gyilkolta is a Magyar embereket?
    Akkor Isten irgalmazzon egy ilyen országnak.

    A helyesírás az lehet fontos, nem tanultam meg, nem volt rá lehetőségem, s most is inkább a rovás betűk vonzanak közelebb vannak az alaphoz a fundamentumnak amire Nemzetett s e Nemzetnek jövőt lehet építeni, de csak szilár alapokra.
    Kinek nincs múltja, annak nincs jelene, s a jövőt nem érdemli.

    Vajda Attila Спасибо что вас нашол.Не знаю где искать тот блог.

  • Hunor58
    2013 március 11
    3:08 du.
    magát is ilyennek nevelték, ami szintúgy elég keserves életet adhatott magának. az elme megvilágosításában beállhat a sorba, magára is ráfér. mi az áldást illeti, mint említettem, az istennek pillanatnyilag más dolga van.

  • falusi
    2013 március 11
    1:19 du.
    nem értettem félre semmit. mégis, mire mennének pl. az uniós pénzek felhasználásával, amikor azt nem nekik címzik? miből gondolod, hogy nacionalista alapon osztják szét? a csángók miért nem ágálnak?
    és hogyan akarják felhasználni, amikor nincs hátterük hozzá?
    de legyen! amúgy a cikk nem erről szól.

  • Hunor58
    2013 március 11
    3:28 du.
    Kedves Hunor 58.

    Nemtudom hol tartasz a magyarság történetének a feldolgozásában, megismerésében.
    Cigányok.. Lehet, nemtudod, az előző rendszerben (amelyik úgy volt sqar ahogy volt) a cigányok is dolgoztak. Jövedelmük volt, mondhatnám becsületük. A hazai kubikusbrigádok nyolcvan százalékát ők alkották. Dolgoztak emellett a gyárakban, üzemekben, a városgazdálkodási vállalatoknál, (kukások, utcaseprők, kertészek) meg téeszekben, gazdaságokban. A Nyírségből Budapestre érkező „fekete vonatok” velük voltak tele. Munkásszállásokon laktak, közösen a többi vidéki munkással. Villanyszerelőkkel, vizesekkel, kőművesekkel.
    Gyerekeiket kötelezően járatták akkoriban iskolába. Ahol a gyerek nem jelent meg a suliban, ott az osztályfőnök, vagy az igazgató kiment a lakásra. Még akkor is kiment, ha az tipikusan egy „cigánytelep” volt néhány putrival. És nem érték atrocitások. A szülők tisztelték a tanárokat, a papot, a hivatalnokokat. Nem kellet segélyből élniük. Most az a még élő néhány öreg aki negyven évig volt mondjuk kubikus, megpróbálja eltartani az alignyugdíjából a maradék családját. A maradékát, akik nőkből meg gyerekekből állnak, mert a ma húsz-negyvenéves cigányembernek munkalehetősége nincs, becsülete nincs. Hát lopni megy, rabolni, és mennél távolabbra kerül a lehetőségegtől, annál jobban elhatalmasodik benne a kirekesztettség érzése, annál jobban útálja azokat, akik ugyan csak valamicskével élnek jobb körülmények között, de „fehérmagyarnak” születtek. Mert bizony, azok a cigányok is magyarok ! Ahogy a Radics, Jakus, Adrelenau nevűek is magyarok, mert ide születtek, ez az anyanyelvük. Ez kéne, hogy a kiindulópont legyen..
    Avósok..
    Az ÁVH-t 1956 decemberében feloszlatták…
    Az MSZMP Politikai Bizottsága 1961-ben újra napirendre tűzte az ÁVH-sok felelősségre vonásának kérdését, 1962 augusztusában elfogadott határozata végre nevén nevezte a fő felelősöket, és ország-világ elé tárta az egykori Államvédelmi Hatóság által elkövetett szörnyűségeket. Azonban nemcsak bírósági felelősségre vonásra nem került sor, de a teljes igazság feltárása is elmaradt. Így például el kellett hallgatni Kádár János Rajk-perben játszott kétes szerepét és a szovjet tanácsadók tevékenységét is.
    1963-tól az állambiztonsági szervek már a belügyminisztérium részeként működtek.
    És lehet, furán hangzik, nekik is joguk van szavazni. Mert érinti őket, mert (elméletileg) demokrácia lenne, vagy mijafranc..
    Nemzetet nem kell építeni. A nemzet adott. Csak nem szabadna kisajátítani. És a jelenlegi kormány pontosan ezt teszi lassan húsz éve.

  • falusi
    2013 március 11
    4:44 du.
    Kedves falusi
    Érdekes én is falusi vagyok, falun lakok, ön meg falusi néven irkál, csak a meglátásunk s érzésein kissé különbözőek. Látni s kihallani az Ön írásából, hogy Ön a kádár-ista eszmék neveltje, fő feladattal ellátva „Végkép eltörölni a múltat” az felfogásában csökevény téveszméket, mint, a Nemzetet, családot és a vallást. Az a szocialista rendszer mely elindult, szocialista-kommunista úton váltott liberális eszmékre, majd átcsapott egy vadkapitalizmusban, ennek eleven példája Magyarország, ahol a szoci bagázs vagy ellopott, privatizált, vagy elkótyavetyélt mindent, ami mozdítható az internacionalizmus nevében. Ez szintén történelem, de ez az a fájó időszak, amire tudunk emlékezni pontosan, sőt még név szerint is, amit nem lehet semmilyen hanta-bandával megváltoztatni, mert átéltük megéltük.
    A Nemzetietlen gondolatok terjesztő bolsevista–liberalizmus megbukott, úgy, mint materiális, mint szakrális síkon (igaz a szakrális sík mindig is távol állta tőlük), hogy értem? Egyszerűen a tények alapján, mely államok tudnak fejődni? Amelyik elvetette a múltját, megtagadta a Nemzetét, hagyományait, a családot, a legkisebb közösséget, melyeket szisztematikusan szétvertek, ahol az emberek hitét elvetek s szentség képnek a pénzt tették? A másság (homokosok) a példaképek? Csak olyan Nemzet vagy ország tud fejlődni mely ezen elveket, elvetik, megtagadják, megmaradnak Nemzeti egységnek, kiemeli s fejleszti a kis közösségeket pl. a családot, meghagyja hitét, s nem vesz el a múltját. (Példának az Ázsiai országok, de a többi kontinensen is található ilyen típusú országok.) Mindent s mindenkit érdemei szerint kezel, a társadalom nem rekeszthet ki magából senkit, sem cigányt, sem homokost, csak elvárjuk az általános társadalmi szabályok betartását, viselkedési normák szerinti életet, mely egyformán érvényes mindenkire, semelyik kisebbség nem helyezheti a többség felé magát, csak az őt meg illető helyen kell-lehet kezelni, egységes bánásmódban, mint pl. ha valaki homokos, hát legyen, de ne csináljon belőle büszkeség napot, meleg fesztiválokat. Ha valaki cigány, akkor sincs joga lopni, ázért mert meg akar élni, akkor ugyan ilyen alapon a Magyar munkanélkülinek is joga lenne lopni, vagy nem? Csak meg akar élni?
    Kedves „falusi” én nem tudom, hogy Ön hol él, de ha Kanadában, s ott olyan magas a demokrácia a tolerancia, akkor jó lenne, ha elmagyarázná, így simám körítés nélkül, minek küldték vissza a cigányokat. Netalán a Francia példa ragályos, akik humánusan ledózerolták a cigány telepet? KI tiltakozott, hol voltak a jogvédő szervek, vagy Olaszországban mikor gettóba vitték a cigányokat, hol voltak az ajvékólók, amikor az EU egy-egy nagy városaiban törvényt alkotnak a közösségi szabályok felrúgóinak a a városszélén felellátott konténerek be való kitelepítéséről? Itt semmi reakció. Ausztriában egy parkban leverték néhány hattyút s a parkőzepén megsütötték, ez annyira nem tetszett nem tolerálták, hogy visszavágták szegény cigányokat Romániába, pedig csak segély kelet volna adni szegényeknek életük végéig, mert nekik az jár, vagy nem? Ja, nekik ezt is szabad. Ha Magyarország ehhez hasonló dolgokat engedne meg,(ami nem helyes lenne) mint néhány Nyugati ország, az ENSZ nem azon törné a fejét, hogy beküldjék e a NATO hadseregét, hanem hogy hány hadosztályt? Itt meg, ha szegény paraszt nem tudja megérten, hogy minek lopják el a megtermelt javait, akkor az egyből rasszista-fasiszta. Amit ellopnak 10 percen belül eladnak, egy óra elteltével a kocsmában sörözés közben nyomják a játék gépet, ennyire érthetetlen ez a csürhe Magyar nép még ezt sem tuja megérteni, tolerálni? Csak egy kicsit szórakozni akar a cigány, mert neki ez a vérében van. És nem vagyok cigány gyűlölő, sőt van köztük akikkel sokszor beszélgetek sőt otthon a lakásomban, s kávéval is megkínálom, de ők ugyan olyan véleménnyel van azokról a munka kerülő cigányokról mint én, akik lopnak hazudnak s dolgozni sohasem akarnak.
    Kedves „falusi” a cigányoknál maradva, vagy ha bár mely Nemzetet vesszük alapul, az ha valahol letelepül, az csak azon ország lakója, állampolgára lehet s nem azonos azon ország Nemzetségével, Nemzetével, mert ha Ön szerint igen, akkor az egy hatalmas liberális téveszme.
    Én itt Kárpátalján élek mely sajna de ukrajna része lett ailyért(Őrök hálán Kun Bélának, s Károlyinak, s a drága liberális eszméknek, remélem Isten elég irgalmas volt-lesz hozzájuk), ide is becsapott a vad kapitalizmus. A független ukrajna Beregszász-járási képviselője lettem, ott személyesen láttam, tapasztaltam, hogy jönnek létre a vörös bárók, hogyan alakulnak a vörös bárók csemetéi maffia vezéreké. Ahol próbáltam a józan ésszel a helyiek érdekeiben szavazni, akkor minden alkalommal figyelmeztettek, hogy ez káros az én és családom egészségére. Szóval ez számomra nem történelmi időszak ez számomra a megélt időszak, a véres valósága, mely hatásait itt-ott megmondó emberek nem tudják bennem megváltoztatni.
    Kedves Kanadában szakadt Magyar nyelvet beszélő embertársaim, megnyugtatom, önöket az önök köreit, nem rontom, az önök levegőjét tovább, igaz Kanadában állítólag jó a levegő, s lehet, még azt a füstöt sem érzik, hogyan égetik a Magyar Nemzetett, melynek a nyelvén épem most értekezünk. Önök oly messze vannak a Nemzet tudattól, mint Magyarország Kanada közötti távolság, de inkább, mint a Szinusz csillagképig, de várjuk, Amerikában az a szóbeszéd járja, hogy mi onnan származunk, akkor inkább gondoljanak valami nagyon távolira, pl. amit a lelki ismeretük diktál (persze ha van ilyen)
    Kívánok önöknek a továbbiakban is jó munkát kitartást, kemény Magyar Nemzet gyűlöletet, mert mi a gyűlölettől csak erősödünk, összekovácsolódunk, (ezt nem Magyar Nemzettudattal rendelkező egyén sem megérteni sem felfogni soha nem tudta-tudja) ezért kívánok önöknek hosszú életet, hogy sikerüljön egységbe kovácsolni szegény szétszaggatott Nemzetünket, amiért csak nagy hálával tartozunk önöknek. Önöknek kik a Magyar nyelvet beszélik, de e Nemzetnek soha nem voltak s nem is leszek tagjai.

    Találják meg az Isten békéjét ott a kiirtott Indiánok (bennszülöttek) földjén

  • Hunor58
    2013 március 12
    5:17 de.
    Kedves Hunor 58.
    Az elmúlt negyven percben írtam ide vagy háromezer karaktert.
    Aztán kitöröltem.
    Mert minek? Kinek?
    Süketnek zenéről, vaknak szinekről nehéz.

  • Puchert János

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=628076
    ha még valaki nem találkozott vele Illyés Gyula terhes a jelenlegi hatalomnak hisz Illyés sem rajongott Horthyért, kell a hely Tormai Cecíliának, Wass Albertnek és Nyírő Józsefnek

  • Hunor58!
    Hosszú hsz-e kiválóan illusztrálja, hogy miért tiltakoztam és tiltakozom kézzel-lábbal azellen, hogy Magyarország sorsába a külföldön élők beleavatkozhassanak. Valószínűleg úgy van Ukrajnában, ahogyan Ön írja. Magyarországon azonban a szennyes ügyletekben részt vevők nagyobb része már régen a magát jobboldalnak nevező maffia szolgálatába szegődött. Mocskos hazugságaikat a nemzettel, a nemzet jelképeivel takargatják: úgy használják a koronát, a zászlót, mint rosszlány a miniszoknyát. Ön bizonyára a magyar nemzethez tartozik, de NINCS JOGA eldönteni, hogy ki lehet magyar. Én sem örülök annak, hogy a magyarok egy része örömmel dől be ordas hazugságoknak, giccses, nyálas érzeményeknek. Mégsem jutna eszembe kétségbe vonni magyarságukat. Úgyhogy kedves hazaffyak! Coki!

  • Ille!
    Nekem sem maga,(nemcsak a képe alapján,hanem az egyebek…
    miatt sem)meg szerintem másoknál sem arathat nagy sikert,ha
    állandóan a „kéz-technikájával”van elfoglalva,ami röhej,de
    egy szerkesztő részéről tök égő,nem gondolja?…(sajnos nem)

  • Térjünk vissza az eredeti témához.

    Magyarország demokratikus jogállam. Ez tény. A törvényeket az Országgyűlés hozza. Az Alkotmány Bíróság nem hozhat törvényeket. Az AB csak a törvényekben meghatározott módon működhet. Tehát a többség hozhat olyan törvényt amelyben szűkíti vagy bővíti az AB jogkörét. A többi MASZLAG.