Egy rendhagyó húsvéti búcsú margójára…

2013 április 3 8:01 de.51 hozzászólás

Krisztus feltámadására várva az idei húsvétunk több szempontból is különlegesnek bizonyult. Ferenc pápa megtartotta első húsvétvasárnapi szentmiséjét, míg hazánk kormánya pedig a negyedévszázados megalakulásának jubileumát ünnepelte. Ez alkalomból tüntetők ezrei lepték el a Fidesz Lendvai-utcai székházát, és teli torokból skandálták: „itt a húsvét itt a nyúl, Orbán Viktor önkényúr”. Az érintettet, vagyis Orbán Viktor miniszterelnök urat pedig mintha mindez nem érdekelte volna. Ő, a családja körében békésen ünnepelt.

Easter / Zachary Brown

Easter / Zachary Brown

Fel is tett a Facebook oldalára egy rövidke családi videót, amelyben egy számomra ismeretlen dallamot dudorászva, adventi koszorút (?) akasztott a mennyezetre. Mindezt akkora átéléssel vitte véghez, hogy megfeledkezve az őt rögzítő kameráról, a bőséggel megterített ünnepi asztalra cipőben lépett fel. Ettől a kis bocsánatos bakitól eltekintve persze összességében egy igazán meghitt, pozitív emberi érzelmeket keltő kis videó volt. Ez kell a magyarnak.

Ha én lettem volna a film rendezője, a jobb és emberibb hatás kedvéért én biza beleírtam volna a forgatókönyvbe azt az üzenetértékű jelenetet is, miszerint az asztalnál ülő egyik lánya tisztelettel rászól az édesapjára: Apu, légyszi’ vesd le a cipőd! Vagy ez nagy hiba lett volna? Elképzelhető. Ki tudja, nem azt a szimbolikus üzenetet akarta-e a tudtunkra adni, – országnak és a világnak, de főképp a velünk hadban álló Európának és a minket immár árgus szemekkel figyelő USA-nak, – miszerint ő, ha kell, úgy ledönti az évszázados normákra épülő hagyományokat és tabukat, de a célja, az unortodoxia elérése érdekében, mindenen és mindenkin átgázolva, vagy akár cipősen is, de fellép a megterített asztalra?

Lássuk be, tisztelet a kivételnek, de ez kell a magyarnak. A nemzet zöme, vagyis a kétharmad, valamint az őket testben és lélekben, de főképp ideológiában támogatók nem értek meg a demokráciára. Számukra diktatúra kell. Megjegyzem, húsvéti ajándékként a német, osztrák és svájci közszolgálati műsorszolgáltató társaságok által közösen működtetett 3sat kulturális televízió egy újabb lesújtó riportfilmet sugárzott hazánkról. Ennek üzenete, idézem: „Magyarországon fagyossá vált a légkör, amióta Orbán Viktor hatalomra került. Jaj annak, aki ellenáll neki vagy pártjának”.

Az ünnep alkalmából tehát mintha az időjárás is bizonyítani szeretett volna. Lett is hóvihar és özönvízszerű esőzés, sok folyónk pedig kilépett a medréből, veszélyeztetve sok magyar ember életét és anyagi javait. Orbán Viktor miniszterelnök úr, jó szokásához híven, ezúttal viszont már nem húzott gumicsizmát és nem látogatott el a veszélyeztetett térségek helyszíneire. Ünnepelt. A magukat ország megmentőinek aposztrofált és őket bizonyos nemzeti érdekektől vezérelt kulturális csoportokhoz tartozók pedig, – jóllehet e cselekedet számukra is egy remek pozitív imázs lett volna, – most szintén nem pakolták a homokzsákokat és nem védték a magyart. Ezt a kivezényelt hivatásos tűzoltó egységek és a térségben élő közmunkások tették, igaz, az utóbbiakról a média még csak említést sem tett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezúttal jelesre vizsgázott. Szóval, ha én egy fanatikus keresztény ember lennék, bizony azt vizionálnám erre a rendhagyó időjárási jelenségre, és a fagyos légkörre, hogy mindez számunkra egyfajta Istentől leküldött égi jel, figyelmeztetve minket arra, ha nem változtatunk az eddigi ördögnek tetsző tevékenységeinken, úgy annak súlyos ára lesz: Isten meg fog minket büntetni. De nem mondhatok ilyet, mert tudom, hiszen olvastam több Fidesz közeli lapban, hogy egész Európa küzd a rossz idővel, köztük a lengyel testvéreink is.

A megoldás: el kell menni melegebb éghajlatra. Úgy, ahogy tette azt tavaly februárjában egy véleménye miatti ellene folytatott politikai hecckampány okán Kertész Ákos Kossuth-díjas írónk is, aki Kanadában kért menekültstátuszt, reménykedve abban, hogy egy demokratikus és toleráns, emberséges Magyarországra egyszer még visszatérhet. Ez az ország ugyanis már nem olyan, és a legnagyobb döbbenetemre most Gerendás Péter kedvenc zenészem tervezi ugyanezt tenni, szintén a fagyos légkör miatt.

Gerendás Péterről tudni kell, hogy noha az apósa ugyan Herényi Károly, az egykori MDF politikusa, ám ha riportot készítettek vele, ő soha nem a politikáról, csak a zenéjéről és a gyerekeiről beszélt. Gerendás Péternek ugyanis kilenc gyermeke van, s akár példaképe is lehetne egy olyan „családbarát” kormánynak, amilyennek a Fidesz láttatni szeretné magát.

De ahogy Kertész Ákos nyolcvan éves írónk, úgy ő is elkövetett egy nagy hibát. Hangot adott a véleményének, és számos neves művésztársával együtt, ott demonstrált a Dörner György vezette Új Színház előtt 2011. október 22.-én, így tiltakozva Csurka István író „A hatodik koporsó” című kegyeletsértő és antiszemita üzenetet tükröző művének színházi bemutatása ellen. Gerendás Péter ezért súlyos árat fizetett: ellehetetlenítették. Erre utal a Facebookon tett húsvéti vallomása is. „Muszáj visszakapnom a reményt, a jövőképet, a mosolyt, hogy gyermekeimre úgy nézhessek, ahogy néhány éve.”

Ez Gerendás Péter zenész keserű és önmarcangoló vallomása. Mert vannak olyan lelkükben szabadnak született emberek, mint Gerendás Péter is, akik egyáltalán nem bírják elviselni az őket nyomasztó fagyos légkört, a fasizálást, a nyomort, a kilátástalanságot, így ők sajnos elhagyják a hazájukat és külföldre emigrálnak.

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet legfrissebb adatai szerint soha ennyien nem akarták még elhagyni az országot, mint azt a Fidesz-kormány három éve alatt tették. Vajon miért?

„Vannak idők, mikor menni kell,

Mikor feltűnik a ház falán a jel”

(Gerendás Péter)

 

Bogdán Géza

51 hozzászólás

  • Az igazság sokszor fáj, a fent leírtak pedig nagy igazságot ölelnek fel, amik nagyon fájnak ! – meg lehet érteni Gerendás Péter urat, hogy elhagyja az országunkat, de azért neki is sok dolga lenne itthon, tenni tudásával, zenéivel, azok szövegével az itthoni magyar népért ! –
    Talán megteszi ezt majd külföldről, kár, sajnáljuk, hogy elmegy. Az értelmiség nagy része nem mer megszólalni, ők is félnek ? – ők mitől félnek? – féltik az egzisztenciájukat, féltik a családjuk jövőjét? – hát igen, legtöbb embernek van mit félteni, de

    amit ma féltenek, HOLNAP az orbán-féle diktatúra önkényuralma mindent elvehet tőlük, ne féljenek, merjenek MEGNYILATKOZNI ! – merjenek megszólalni!

  • Kedves P.Mária!
    Írod, hogy „azért neki is sok dolga lenne itthon, tenni tudásával, zenéivel, azok szövegével az itthoni magyar népért!”
    Egyetértek. Valóban ezt kellene tennie, ez lenne minden művész álma és dolga. Feltéve, ha hagynák…
    Gerendás Péter azonban így nyilatkozik erről:
    „Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják.
    Öt évente csinálok baráti segítséggel, saját szervezésben egy-egy nagyobb produkciót, de két hónap próba, felkészülés ,az életművem bemutatása után kicsit zsebbe kell nyúlnom a végén, miután mindent kifizettem. Maradnak a vendéglátó helyek, ahol mikroszkopikus összegeket fizetnek, és néha még abból is alkudnak. Volt egy nagyon jó színházi ötletem is , de senkit nem érdekelt, de mégcsak vissza se hívtak, hogy ezt elmondják nekem”.
    Forrás: https://www.facebook.com/peter.gerendas.7/posts/10200860080772091

  • A cikkhez: szerintem aki Húsvét szombatján tüntet igazi ok nélkül, az istentelen, kommunista! Lehet most anyázni.
    Gerendásról van egy másik cikk.

  • Judit Noszticzius

    Orbánék és Jobbik gonoszsága miatt távozik. 🙁

  • Felőlem anyázhatsz is Figyelő, nem érdekel!
    És arról mi a véleményed, aki cipősen lép fel egy megterített ünnepi asztalra?
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541304_10151566259821093_1004439565_n.jpg

  • Én nem anyázom, Bogdán!
    Várom, hogy engem anyázzanak.
    Soha ne legyen nagyobb bűne egy miniszterelnőknek, hogy egy asztalra cipővel lép fel!
    A magyarok másért választották meg….
    A kanadai miniszterelnők hibáit is nagyítóval keresik. Megszoktuk már..

  • Figyelő
    2013 április 3
    12:46 du.
    igaz, a magyarok teljesen másért választották meg. bunkó, hazug és primitív csak később lett.
    amúgy vannak sokkal nagyobb bűnei is.
    magát meg nincs miért anyázni. teljesen értelmetlen.

  • Figyelő!
    Ha valaki a saját családja ünnepi asztalára cipőben lép fel, annak a cselekedetnek bizony egy nagyon súlyos szimbolikus üzenetértéke van. Azt bizonyítja, hogy az ilyen ember mások „asztalát” és értékrendjét sem tiszteli. Sajnos Orbán Viktor miniszterelnök úr is egy ilyen ember, akiben a magyarok zöme immár hatalmasat csalódott. És sajnos nem csak a magyarok többsége, de már az a „klub” is csalódott benne, aki őt egykoron a tagjai közé fogadta.
    http://www.hir24.hu/kulfold/2013/04/01/megvaltoztatnak-az-eu-t-orbanek-miatt/

  • kicsit off, de talán nem is annyira:
    a bolgár zsidóság megmentéséről nyílt kiállítás a holocaust-emlékmúzeumban. a bolgár elnök kijelentette, hogy büszke nemzetére azért, amit tettek. most büszke rá, 2013-ban. azért büszke, mert egy zsidó gyereknek, aki mai létezését neki köszönte meg, a nagyapját anno az egész nép összefogása mentette meg.
    kérdezem: orbán mikor lesz büszke, csak egy kicsit is, népére? mert hiába erőlteti, az akkor elkövetettekre nem lehet büszke.
    arra se , hogy ugyanannak a népnek közömbös, mi több, sunyi hallgatása eredményezi kertész, gerendás és még mennyi más ember – nem zsidó, EMBER! – távozását ebből az országból!

  • Bogdán Géza

    Megnéztem a képet, újságpapírt tett az asztalra, ahova felállt. Szerintem a házi cipőjében van. Nyilván ezzel is jelképezi, hogy nem egy papucs férj.

  • Figyelő
    2013 április 3
    12:16 du.
    Szerintem meg az a miniszterelnök, aki hangsúlyozottan hívő, nem keveri össze az ádventi koszorút a húsvéti virágfűzérrel, és nem áll fel cipővel a megszentelt asztalra..
    Most nem beszélve arról, hogy egy miniszterelnök katasztrófaközeli helyzetben (hó, áradás) elsősorban miniszterelnök, és minden más másodlagossá kell(ene) hogy váljon.
    Az első pár mondatot neked kellett volna leírnod, mint a katolicizmust mélységeiben ismerőnek és védelmezőnek.

  • Jávorszky Mária

    Bogdán Géza, az nem egy ” megterített ünnepi asztal” hanem munkaasztal,mert éppen tojásfestés van folyamatban.
    No meg a vak is látja, hogy újság lapon áll.
    Maga szerint ildomosabb lenne tán, ha zokniban állna az ott ülő lányok orra alá?
    Ez aztán a felzárkózás, az ám, a javából!

  • Bogdán Géza
    2013 április 3
    1:15 du.

    Bogdán, neked vizuális problémáid is vannak, ha nem tudod elkülöníteni a kettőt.
    Lehet, hogy nálatok ilyen a húsvéti terített asztal, de amit belinkeltél, az egyértelműen egy konyhai munkaasztal. És azon is újságpapíron állt.
    Szerintem keress valami komolyabbat, mert ha ez neked hír, akkor ne csodálkozz, ha kinevetnek:)

  • Uramisten!
    Hat ez a „gaz” Orban kepes volt cipostol az asztalra lepni…
    Ugy latszik uborkaszezon van es nincs mas, amit az orra ala lehet dorgolni. Hat igazan ez a legnagyobb problema Mo-n??? Akkor nyugodtan megyek HAZA. Nincs semmi felni valo. Koszonom, hogy igy megnyugtattak.
    Kulonben, mondja meg mar valaki(lehetoleg balkezes), hogy Orban tud-e lelegezni egyaltalan,hogy ne biraljak(mit biraljak, ocsaroljak)??? A epszeruseget novelik es meg csak nem is veszik eszre. Miert??? Gondolkozni kene!!!

  • dakota
    2013 április 3
    9:14 du.
    fiam, olvasson pupu-t, még magának sem fog megártani.
    http://pupublogja.nolblog.hu/archives/2013/04/03/ORBAN_CIPELLOJE/

  • Jávorszky Mária
    2013 április 3
    7:20 du.
    nade szky! csak nem gondolja, hogy Népünk Boldogságának büdös lenne a lába? ő még üríteni is ibolyaillatút ürít, és erről már dokumentum is készült! az alapizé ürgebőrbe kötött díszpéldányához mellékelik, hogy mindenki kitehesse a házi áldás mellé!
    maga még nem igényelte? ejnye, micsoda hazafiatlan viselkedés ez?! rossz kislány, így nem fog gárdajelvényt kapni!

  • Christopher Adam!……….Úgy egész véletlenül nem lehetne lecserélni az ellenszéket bármire? Öszintén visszasirom a Szemenyeit.Tudom ezt büntetésként kaptuk,de meddig sanyargatsz még minket Adam?

  • Jávorszky Mária

    Ille István 2013.április 4.12:44 de.
    Mégsem költözöm Mogyoródra és ne is esedezzen! És tudja kend miért? Mert tuti,hogy a régen várt forradalmuk ott kezdődne el,kb.egy héten belül.

  • Sárdi Jani
    2013 április 3
    1:33 du.
    Sárdi Jani, elfogadom az elméletedet, miszerint Orbán Viktor azért lépett cipősen az asztalra, mert azt akarta a tudtunkra adni, hogy ő nem egy papucsférj. Egy bökkenő azonban mégis van ezzel az elmélettel. Hol van a felesége? Anikó asszony miért nincs ott? Nem lehet, hogy azt akarta a lányainak üzenni, hogy ne csináljanak a férjeikből papucsot?
    🙂

  • Figyelő
    2013 április 3
    3:16 du.
    Figyelő, az általad hencegve belinkelt angol nyelvű írás számomra nem jelent nagy szenzációt, ugyanis az Orbán-kormányról közismert, hogy külföldi lapokban pénzért népszerűsíti magát. Most a Guardian-ban vásárolt közpénzből egy reklámfelületet, Tibor Fischer úr pedig,
    merthogy van az a pénz, amire bármire képes az ember, jó pénzért megírta nekik a cikket. Ennyi történt.
    http://25.media.tumblr.com/cb27a1c47467763996a75306a1999a76/tumblr_mitsinxTqT1s06q5zo1_r2_1280.jpg

  • Jávorszky Mária
    2013 április 4
    8:43 de.
    na, erre még gyúrjanak egy kicsit 🙂

  • falusi
    2013 április 3
    2:18 du.
    Erről van szó Falusi! Egy hívő keresztény ember húsvétkor nem szerel fel sehová a lakásában adventi koszorút, mert tudja, hogy az a jelkép már nem való oda. De nekik teljesen mindegy az adventi és a húsvéti jelkép, mert számukra mindkettő csupán egy díszlet, semmi egyéb. Orbán Viktor úr és az ő kormánya tehát nem hívő keresztények társasága, hanem álságos farizeusok gyülekezete. Itt van erről egy tanulságos írás, amit mellesleg egy nagyon kedves barátom írt. Íme:
    http://osszian.nolblog.hu/archives/2013/04/02/Koszonom_plebanos_ur/

  • Bogdan Geza…van egy cigo viccem..ha nem tetszik a bartusnal tiltakozz itt http://www.nepszava.com…..most vettem meg a lapjat papiros kiadasban manhattenben….tuzvesz volt….a cigo a polgarmesternek…jajj leegett a plazma tv,video,hutolada,mikro…..kimegy a karszakerto….te cigo….nincs is nalad aram……ja…az aggregatorom is leegett

  • Javorszky……lehet… a kukukkhegyrol kikukkoljak mikor robbantsak ki az ellenforrdalmat a fulkeforradalom ellen , es kukukkhegy es kakukkhegy kozotti szorost VERECKEI szorosra keresztelik at mert Ille ott vezette talpasait mint Esze TAmas anno dacumal

  • Bravó, gratulálok, csak így tovább kedves Jávorszky Mária és dakota!
    Ha sokszor és sokáig mondogatjátok, hogy amire Orbán Viktor miniszterelnök úr cipősen fellépett, munkaasztal volt, egy idő után mások azt már majd egy satupadnak fogják látni…

  • Bogdán, köszi az onfót, de nem tegnap születtem. Remekül látható, hog pirossal betett közlemény Ráragasztott az eredeti anyagra. Mivel Tibor Fischer cikkeit réóta olvasom, állitása rágalom. A Guardian meg egy balos lapnak számít Angliában.
    Na, mégegy cikk, ami helyi lapban jelent meg Orbánról.
    Szegény Jónás György nem hiszem, hogy kapna forintokat a magyar kormánytól!
    http://fullcomment.nationalpost.com/2013/04/03/george-jonas-on-classical-liberalism-a-church-without-a-congregation/

  • kakukk
    2013 április 4
    10:46 de.
    😛 (na, ez a teli szájú kiröhögés jele)

  • Bogdán Géza
    2013 április 4
    10:49 de.
    mégis, mit vártál tőlük? szegény agymosottak, kb. ezen a szinten állnak:

    „Erős vár a Mi Istenünk! Talán azt izeni nekünk:
    Hogy maradjunk méltók arra, ahogy mellénk állt a bajba…
    Az első békemenetünk, megmentette, kit szeretünk:
    Mózesünket, Kossuthunkat, a mi Orbán Viktorunkat.
    Viktor Drága: Te se feledd: a Jó Isten addig Veled,
    Míg az Ő útját követed, művedet tönkre nem teszed,
    Hízelgőktől óvod Magad! A Jó Isten Veled marad.
    De ha nem hallod meg szavát. elveszted Magad, s a Hazát!
    Kétharmados felelősség: ez ígéret, ez reménység,
    Addig, amíg Isten velünk. Addig – tényleg – ki ellenünk?
    Kérjük hát, hogy el ne hagyjon, Orbán kormány megmaradjon!”

    egy fodor andrás nevű ápolt költeménye 🙂 a http://viktorszive.blog.hu/ oldaláról

  • Te kakukk, ez a cigóvicced olyan gyenge volt, mint a nyári harmat. Figyú, nincs egy ütősebb cigóvicced, amin besértődhetnék? Csak azért kérdezem, mert szeretnék a Bartusnál tiltakozni,ahogy tanácsoltad.

  • Azt kérdezed tőlem kedves Ille István barátom, hogy mit vártam tőlük? Őszinte legyek? Pontosan azt, amit produkálnak.
    Köszönöm a linket. Ezek szerint van már Viktor Szíve Szentegyház is? Nem hiszem el, ez már tényleg egy őrület, maga, a kész bolondokháza, ami a mi hazánkban van. Ha élne a Sztálin és a Rákosi elvtárs, garantáltan a sárga irigységtől pukkadnának halálra…

  • ille, inkább bogdánnak kellene ajánlgatnod a fenti cikket, mert mániákusan ragaszkodik ahhoz, hogy az bizony ünnepi asztal volt és nem munkaasztal:)
    pedig az volt, még az általad javasolt cikk szerint is:)

    „Viktor nem a húsvéti terített asztalon mutatta meg délceg testét hálás népének, hanem egy közönséges munkaasztalon, mégcsak nem is a terítőn tiport, hanem az asztalra a 168 óra, a Mancs és az ÉS volt lerakva, letakarva egy Népszavával és egy fél Népszabadsággal.”

    Szerintem az nem tetszik bogdánnak, hogy a népszabadság volt az az újság 🙂

  • Bogdán Géza
    2013 április 4
    12:12 du.
    kétségtelenül kiderül hozzászólásaikból, hogy a FIDESz nem párt, hanem hívők gyülekezete. kár volt bezárni az OPNI-t, mert most az összes egykori ápolt, kiszabadulván, Orbánban hisz, pedig odabent még ők voltak a Napóleonok, Cézárok, Don Quijotek, és sárga villamosok, akik a kanyarban csengettek és nem álmukban, és a széken szunnyadva nem hasadtak tovább.
    a hit pedig, mint tudjuk, csodákra képes. csatlakozzatok tehát, ti szent együgyűek, a Viktor Szíve Szentegyház hívőinek gyülekezetéhez, mert aki Viktorban hisz, az minden bizonnyal idvezül, és hatványozott rezsicsökkentésben részesül! feliratkozni a következő békameneten, hugyos nagygyűlésen, vagy rezsidíj szavazó íven lehet. a tagságért csak később kell fizetni.

  • dakota
    2013 április 4
    12:21 du.
    na, ezt már szeretem. megfogadta a tanácsomat, és olvasta pupu-t. meg kell, hogy mondjam, újság ügyben valóban autentikus forrás 🙂

  • Bogdán Géza
    2013 április 4
    10:49 de.

    Kedves bogdán, ám legyen. Részemről elfogadom, hogy számodra ez az ünnepi asztal:)

  • Figyelő
    2013 április 4
    11:11 de.
    Ha valaki fricskát szeretne valakinek az orra alá dörgölni, úgy az eleve, hogy a jobb hatás érdekében, az ellenfele ideológiájával azonosuló lapban jelenít meg magáról pozitív üzenetű reklámot. Ezt teszi az Orbán-kormány is. Megjegyzem, az angol baloldal és a jobboldal, nem áll egymással olyan hadiállapotban, mint a magyar jobb és a bal. Itt minálunk nem ellenfeleknek, hanem ellenségeknek tekintik egymást, aminek a keserű levét sajnos mi, Magyarországon élő magyar emberek isszuk meg. Mi van itt, ebben az országban, hogy aki csak teheti, menekül a hazájából? Hazánkban akkora az orvoshiány, hogy egy egyszerű kardiológiai szakvizsgálatra is minimum félévet kell várni. Íme, itt a TÁRKI jelentése a migrációs adatokról. Sajnos arról még nincs adat, nem készült felmérés, hány ember halt meg azért, mert nem kapott időben szakszerű orvosi ellátást.
    http://www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120523_migracio.html

  • idézet a nolblogról, pupu postjához:
    2013. 04. 04. 7:23
    . pietnik
    Na,azé nemá!
    Van a cipeje alatt újságpapír,bár anélkül is felérte volna,mer az asztal elég magas ahhó!
    És az is látszik,hogy az Orbán család kényes apu egyensúlyára,mer a lánygyerek erőteljesen tarcsa az asztal sarkát,hogy apa le ne posszanjon.Így már érthető,hogy nem akar lemondani a kormányfői posztról,mikor annyian vigyáznak kényes egyensúlyára!!
    És az is látszik,hogy rókaléptű pávatáncosunk tud a sarkára állni,mármint az asztal sarkára!És mennyien tartják az asztalt ,hogy le ne essen!Az egész Orbán-familia,és semmi kétségem nincs,hogy a konyha ajtó mögött egy egész nép,egy amelyik nem lehet ellenzékben,és egy egész békemenet vigyáz Viktorunkra !!

  • Hajrá dakota!
    Nyomjad csak kitartóan, hiszen a suttogó propaganda lényege pontosan az, ha sokszor elmondod, hogy az biza egy munkaasztal volt, úgy egy idő után talán már majd én is elfogom hinni, hogy az volt. A lényeg, hogy ne add fel! Kitartás! (Tovább nem mondom, mert nem vagyok hungarista. De ha az a helyes kifejezés, akkor neonáci sem.)

  • Topapó
    2013 április 4
    2:18 de.

    Chris, ezekhez képest szemenyei maga volt az intellektuális kánaán.

    Teljesen egyetértek Libás Misivel, vagy is Nyilas Misivel, vagy is Teréz anyu -val.

    Ritka pillanat ez 🙂

  • Topapó
    2013 április 4
    2:18 de.

    Topapó kedves, gondolj arra a mérhetetlen segítségre, amit az itteni cikkek és egyes hozzászólások generálnak a jobboldalnak:)

    Szerintem már mérhető:)

  • Bogdán Géza
    2013 április 4
    1:07 du.

    Kedves bogdán géza, nem kell állítanom, hogy az egy munkaaasztal, mert minden normális ember látja, hogy az az:)

  • Ille István
    2013 április 4
    12:32 du.

    ille, miután te is megfogadtad a tanácsomat, már miért is ne tettem volna:)

    Csak így tovább ille:)

  • dakota
    2013 április 4
    1:30 du.
    😀 😀
    miből gondolja, hogy abban a helyzetben van, hogy képes megítélni más intellektuális szintjét?
    olyasmit, ami magának nincs 😛

  • l./Az,hogy valaki a saját asztalára,mikor és hogyan áll

    fel
    az az ő dolga!Egyébként újság papírra állt és az ünnepi
    előkészületek miatt.!
    2./A húsvéti ünnepek alatt nem emlékszem,hogy bármelyik
    miniszter elnök „országjárásba” kezdett volna,az árvíz-
    helyzet miatt az illetékesek tették a dolgukat.
    Március 15-én egyébként több helyszínre is kiment,de
    2006-ban a botrányos tűzijáték idején nem láttam,hogy
    bármelyik „fejes” ott toporgott volna a Duna parton…

    3./Érdekes ha valaki a húsvéti ünnepet annyira tiszteli
    nem ítéli el azokat, akik nagy szombaton randalíroznak???
    igaz nem több ezren,csak kb.ezren abból is csak pár
    száz maradt(az eső miatt)akik a Kossuth térre mentek!
    Biztosan nem volt kivel ünnepelniük?

  • Értem én a logikád dakota. Szóval, mivel a tojásfestés eleve munkának minősül, az adventi koszorú plafonra aggatása, asztalra, cipőben való fellépéssel pedig pláne az, ezt az asztalt így onnantól kezdve ugye már nem is lehet étkezőasztalnak nevezni, hanem azt csakis és kizárólag munkaasztalnak kell tekinteni. Jól van na, vágom én, nem kell má mingyá hülyének hinni az embert! 🙂

  • Bogdán Géza
    2013 április 4
    3:25 du.
    hogy mije van dakotának? logikája? rögeszméje, barátom, az van neki, meg arról orvosi papírja 🙂

  • Hat… erosen gondolkozom(meg van egy hetem),hogy hazamenjek-e, egy olyan orszagba, ahol a franya miniszterelnok cipovel lep fel az asztalra. Ha ilyen nagyok a problemak, akkor mi var ram? Hogy fogom EZT a nagy problemat elviselni? Hogyfogok elni ilyen korulmenyek kozott?
    Hoppa… meg van: hosszu ido utan jol ki rohogom magam.
    Igaz: mar most is az teszem.

  • Azert szeretnem, ha valaki(balkezes) megvalaszolna elozoleg feltett kerdesemre: hol keressem a „melyszegenyseget”, ha egyszer HAZA ertem???
    Gondolom, 4 million „melyszegenyt” cask lehetne latni, minden keresgeles nelkul is. 09-ben nem talalkoztam ezzel a problemaval.A hontalanokat nem szamitom be, mert azt barmelyik nagy varosban(demokratikus orszagban[mint Canada] meg lehet talalni.
    Varom a valaszt, nem az ELHALLGATAST!!!

  • JIMBO
    2013 április 4
    5:55 du.
    forduljon bátran iványi gábor lelkész úrhoz, vagy a máltai szeretetszolgálathoz. de mivel maga már ingyen utazhat, hát kerekedjen fel, és utazzon el salgótarjánba, diósgyőrbe, nyíregyházára, de bármelyik falu főterére kiállva – kivéve az osztrák határmenti régiót – elkurjantja magát, hogy: mélyszegényeket keresek, nem kell sokat várnia, előjönnek.
    de itt, mogyoródon, ebben a sérfészekben, aminek a fideszes vezetésnek hála közel 1 mrd huf devizahitel adósságot nyög, is tudok mutatni magának mélyszegénységben élőt.
    a hontalan meg nem = homeless, maga nagyon tudatlan.
    hogy mi vár magára? fogorvos.

  • Tüske Zsófia

    Jimbókám, menj el a nyóckerbe, megnézheted a Menhely alapítványt, vagy a II. János Pál pápa teret (lánykori neve az azóta elhalálozott Köztársaság tér volt) vagy a Körúttól nyugatra eső 6. és 9. területet, elmehetsz Borsodba, a Nyírségbe, vagy a baranyai Szentmártonban meginterjúvolod Lankó atyát a környék helyzetéről is megtudsz egyet-mást, de ha már Érdig eljutsz, ott is láthatsz ilyesmit.
    Persze, ha valaki csak a pártjelentésekből, Orbán fényességes ábrázatától káprázó szemmel csak bizonyos magasságban nézelődik, nyilván más képet kap. Aki keres, talál. – mondta az egyköntösű mezítlábas zsidó próféta, Jézus.

  • Dakota!…………Hiába erőlködik itt a ballibetális és Illehivők gyülekezete a 2014-es sőt lehet,hogy még a 2018-as választásokat is elbukják.Az sem érdekes,hogy itt miket irdogálnak Illefélék össze-vissza, mert tudja mindenki,hogy „bolond likból-bolond szél fúj”.