Viktoriánus szekta

2013 április 12 11:54 de.44 hozzászólás

Eltűnődtem a minap, létezik e egyáltalán ma magyar jobboldal, vagy valami más az, ami ezt a politikai oldalt pótolja Magyarországon.

Érdekes kérdés, nehéz rá válaszolni.

Merthogy szélsőjobb van, az kétségtelen, néha még be is öltöznek pincérnek vagy kéményseprőnek, hogy meg ne feledkezzünk róluk, de tőlük balfelé csak egy nagy, felismerhetetlen állagú, minőségű és anyagú massza található, mindenféle zavaros, nacionalista és egyéb hazafias szólamokkal. jelszavakkal.

A magyar politikai paletta kétosztatú, a másik oldalon állnak mindenféle liberálisok, aztán a szocialisták, majd mostanában felbukkantak mindenféle, magukat civilként identifikáló képződmények, akik arról nevezetesek, hogy olyan pártot szeretnének létrehozni, mely a pártok ellen harcol.

Rossetti Verticordia

Rossetti Verticordia

Ez a konzekvens álláspontjuk – azt hiszem – meghatározza politikai súlyukat is.

A civilségről egyébként azt gondolom, hogy önmagában nem létezik, merthogy mindenki kettős identitással rendelkezik, van egy civil személyisége, ez mászkál négykézláb a szőnyegen az unokájával a hátán, és van egy közéleti személyisége, amely azonnal felbukkan, amint kiesik a száján, hogy Gyurcsány takaroggy, vagy, hogy Orbán egy sötét, gátlástalan, ócska, hazug maffiózó.

Mindenesetre a magukat civilnek képzelők is alakzatba rendeződtek, majd egyszer talán kitalálnak maguknak valami megvalósítható társadalomszervezési modellt, mint vadludak a V betűt, amellyel el is lehet jutni valahová.

Meg azt, hogy mit is akarnak, mert egyelőre csak azt hirdetik, hogy mit nem, azt pedig nem program, ugye…

Na, de vissza a jobboldalra.

Már gondolkodtam azon, hogy ha valaki ismer egyetlen magyar konzervatív politikust, akkor megkérem, hogy nevezze meg, én meg küldök neki egy negyedéves Magyar Nemzet előfizetést, már csak, hogy lássa kik közé keverte őt a történelem, de aztán letettem róla, mert a politika mai szereplői között ilyet nem leltem.

A hétköznapokban lehet ugyan egyet-egyet találni ebből a ritka emberfajtából, általában idősebb orvosok és mérnökök között kell keresgélni utánuk, de azt gyanítom, nem ők a mai jobboldali mainstream meghatározó személyiségei, nem is zavarnak sok vizet.

Ellenben a szemünk előtt szökkent szarba egy új vallási szekta, melyet az alapító gururól nevezzünk az egyszerűég kedvéért Viktoriánus szektának, melyből a „Viktori” valami olyasmit jelent, mint hajdan a Sztálini, az „anus” meg, ugye, a szektaalapító emberi minőségére utal vissza.

A szektát a Guru, akit nevezzünk mindközönségesen csak Vezérnek, vagy a Magyarság Megmentőjének, esetleg Csaba királyfi reinkarnációjának, hajdan a Testnevelési Főiskolán alapította, ahol hirtelen megvilágosodva azonnal meghaladta XIV. Lajost, aki azt mondta, hogy „l’etat c’est moi” – az állam én vagyok, de persze neki nem volt még gondja az elszakított francia területek szórvány-franciaságával.

A Vezér viszont mindenre kiterjedő univerzális figyelemmel rendelkezik, így módosította a Napkirály szövegét és imígyen nyilatkozott: A Haza nem lehet ellenzékben!

Nagy H-val persze, mint a hungaristák karszalagjain, mert igaz Magyar ember mindent, ami Magyar, meg Nemzet, meg Haza, nagybetűvel kezd, mint ezt mindenki tudja – kivéve az Akadémia Nyelvtudományi Intézetét.

Mondjuk a haza nem is volt ellenzékben, csak ő, de hamar kiderült, hogy a haza és ő egyazon fogalmat takar.

Az új szekta járványszerűen terjedt, az ősviktoriánusok vállalták, hogy szájukban fütyülővel, nyakukban vekkerrel adják életüket az ősellenség elleni harcban, csak egy darabig azt nem tudták eldönteni, hogy miért is, de aztán a Nagy Vezér megmagyarázta: hát a hazáért, majmok, nem tudtátok?

Azóta a jobboldali ember előtt világos a cél: a haza üdvre derítése, a haza meg úgy járt, mint öreg néni a zebrán, akit kisúttörők/kiscserkészek kísérgettek oda-vissza, étlen szomjan, hajnaltól napestig, akár akart átmenni, akár nem.

A jobboldali ember eszmerendszere tiszta és egyszerű, mint a faék, vagy a százas szög:

Első alaptétele az, hogy a komcsik szemétládák, akik, amikor alkalmuk adódik, rárontanak a nemzetre, akik természetesen ők lennének, ha nem a Viktor lenne már az.

Második alaptétele, hogy a jobboldali ember demokrata, mely azt jelenti, hogy ő mondaná meg a frankót meg a tutit, ha a Viktor már meg nem mondta volna.

Harmadik alaptétele az, hogy aki akar, az dolgoz.

Ha ez éppen rá nem vonatkozik, mert tegnap kivágták a munkahelyéről, a Polgármesteri Hivatalból, az sem baj, mert a Viktor megígérte az egymillió munkahelyet, abból ő benne lesz az első százezerben!

Negyedik alaptétele, hogy ő ugyan nem rasszista, de azt azért nem lehet letagadni, hogy vannak népek, akiknek a génjeikben van a lopás meg a kizsákmányoló bankárkodás, de majd a Viktor leszámol velük.

Ötödik alaptétele, hogy sajnos, miután nem él tehenet vezetgetve kötőféken a Székelyföldön, ő itt csak al-, esetleg segédmagyar lehet, de sebaj, mert a Viktor megígérte, ha kivívják a székely államiságot, akkor itten is megkapja mindenki először a székelyigazolványt, utána meg a székely állampolgárságot, – na, akkor lesz itt majd az aranykor, minden özvegy orgazmusra ébred!

Hatodik alaptétel: Tiszteld a te Urad és parancsolódat, ha hazudni hallod, verd a fejed a porba, mereszd az ég felé seggedet, majd mormold el ötször: ez az igazság, ez az igazság!

Ha lopni látod, mondd azt: ez a legkevesebb, amit megérdemelsz Vezérem!

Ez olyasmi, mint a kisdobosok hat pontja, ha ehhez tartod magad és feljelented gyanús kollégádat, aki tiszteletlenül nyilatkozott a Vezérről, nagyobb bajod nem lehet!

Ha történeteket hallasz viselt dolgairól, vagy észreveszed, hogy a mikrobusza megáll a Köröndön és a Vezér kiszállva kicsavarja a forgalmi lámpából az izzót, majd zsebre vágja és elhajt, mondd azt: ez nem igaz, ilyen nem történt!

A Viktoriánus szekta a hitre épül, tagjait a Guru hipnózissal tartja hatalmában, mert mással nemigen magyarázható, hogy még nem tépték le a fejét.

Persze ennek is eljön majd az ideje, mert az éhes embert nem könnyű hipnotizálni, előbb-utóbb felébred, na, akkor lesz a baj.

Mindenesetre szívesen meghallgatnám valakitől közülük, hogy milyen a XXI. század jobboldali elveket valló emberének jövőképe, milyen sorsot szán nekünk, meg gyermekeinknek, mely cél felé békemenetel.

Igen elcsodálkoznék, ha találnék jelentkezőt, aki ezt meg tudja fogalmazni.

Fényes István

44 hozzászólás

  • Tetszetős írás :))

  • Fényes István

    Lehet tévedek, de én úgy látom, a magyar közéletben minden párt egy két lépcsőfokkal jobbra tolódott. Tisztán eszmeiséget tekintve, nem a megnevezésüket. Így nem a jobb oldal, hanem a bal oldal hiányzik a palettáról.
    A szélsőbal a Munkáspárt. Bal oldalnak kellene lennie az MSZP-nek, de hezitált, annak felvállalásában. Végül jobbra tolódott. Így a palettán a középpártok következnek. A kiesett középpártok közé sorolhatjuk a civil szerveződéseket is. Se hús, se vér pártok. Tőlük jobbra fordul elő a jelenlegi MSZP. Itt megint űr van, amiről írt is, mivel itt kellene lennie a konzervatívoknak, de a plusz jobbratolódás miatt szélsőjobbnak mondhatóak a magukat jobb oldalnak mondók. A szélsőjobb viszont már inkább ultra.

  • Ez nagyon jó volt. A jövőképül egyszerűen nagymagyarország, és akkor minden szép lesz. A baloldal jövőképe egy kicsit más, mert Mi akkor már nem leszünk (az országban, vagy az életben).

  • Kopácsi Judith

    Szia, jaj de jó itt látni, köztünk. Most legalább tudom, kit tisztelhetek pupu jelligéje alatt.

  • Szomorú hogy mindenki kasztokra osztja a magyarságot!
    Ezért nem megyünk semmire, mert mindenki okosabbnak képzeli magát a másiknál azhelyett hogy egy kis önvizsgálatot tenne mielőtt ítélkezik a többiek felett.

  • Judit Noszticzius

    Tudjunk,hogy Gyurcsány ÁRTATLAN !!!!!! Orbán sem-sem ártatlan (hazug maffiózó,diktátor,önző)!!!!!!!!!!:-( 🙁
    Hallottam,hogy 2006-ban a népszabadság sajtóból olvastam,hogy O.V édesanyja nagyon akarta megszülni a kislányját (Viktóriát),nem sikerül,kisfiát (Viktort) Álmában ha Viktória él a világban és nem politikus,hanem fodrász vagy megyei háziorvosnő vagy az irodai dolgozó az állásban,akkor sokan jobban megéljünk az életviszonalért az egész Magyarországon !!!!!!!!!!!!!!

  • Pupu!!!
    Gyakdmeg, jótestvér, kb két éve hordozom az írásaidat mindenféle fórumokra, mert azt mondod el keresetlenül, amit én keresetten próbálok..
    Kösz.
    Veled szinesebb lesz a világ itt is.

  • Joe
    2013 április 12
    5:13 du.
    Hm..Melyik varnára – bráhminokra, ksatrijákra, vaisjákra, sudrákra – és a kaszton kívüliekre – gondolsz?
    És hol, melyik hasonlítható a Magyar -zárt- társadalmi csoportokkal?
    Asszem, te a politikai orientálódásról beszélsz..
    Nem azonos..

  • A cikk nagyon szellemes. Bizonyíték, hogy ez az észak-balkáni provinciális diktátor kicsalja bírálóiból a legjobb minőségű szatírát. Csak hát az amúgy is szegény s tovább szegényedő ország csóró lakóinak nincs miből további megszorításokat vállalniuk, pedig, ha Vezérünk kénytelen lesz leszállni a bankokról és a nagy cégekről, nem tehet mást, mint szipolyozni népének csóró és legcsóróbb tömegeit.
    Orbán hatalomvágya elérte azt a fokot, minőséget, amely már elhomályosítja szemében a valóságot.A folyamatos hazudozásban már hatalmas rész az öncsalás. Ezért politikájának narcisztikus nacionalizmusa jórészt önimádat.Kormányzása – mi máson – voluntarista alapokon
    nyugszik. Számunkra a bajt tetézi, hogy apparátusában
    sok a dilettáns – szerencsétlenségünkre…
    Tekintettel az ellenzék massza jellegére, nagyon bizonytalan, hogy megérem-e, megérjük-e azt a csillagórát, amikor valakik eltakarítják az útból ezt a
    pitiáner zseb-Napóleont (anélkül, hogy helyébe egy
    náci-hungarista diktatúra lépne)?!

  • Hogy kik azok a jobboldaliak az erősen szubjektív megitélés kérdése (nem csak azért, mert „honnan nézzük, és merre?” kérdése. Azonban ezt bármiféle szinonimájának tekinteni a konzervatívizmusnak alapvetően téves dolog. Kölönösen az a mai magyar rögvalóságban. S Orbán(ék) setében ezt a szót említeni egyenesen blaszfémia! Lövése sincs a szó jelentéséről! =))

  • Nagyon jó írás, gratulálok! Emlékszik még valaki 1990-ből az Állítsátok meg Orbáno Uit! c. cikkre? Már ott leírta az újságíró, hogy milyen ember Orbán Viktor…MOst hallgatom a rádióban, hogy esetleg az Európai Néppártból is kizárhatják a Fideszt.. És itt ismét jöna mantra: a rohadt judeoplutokrataliberálbolsevistakommunista k.. anyjukat! Talán még ezzel lehetne kiegészíteni Fénys úr remek összefoglalúját…

    J

  • Kedves Joe! Annyira szeretem az ilyenfajta megközelítést: ellenzéken sosem hallottam ilyen jellegű bölcsességeket a fideszesektől. Most mindenki oly megértő és türelmes lenne… Csak az a fránya szellem meg az ő palackja…

    J

  • T. István!
    Ha valóban PuPu vagy, minden tiszteletem!
    Régi olvasód vagyok!

  • Gere Gábor
    2013 április 13
    9:51 de.
    biza, ő PuPu! beszerveztem 🙂

  • falusi
    2013 április 13
    1:04 de.

    Látom azért a lényeget kiszűrted mégha leis ragadtál egy szónál 🙂

  • Journalist
    2013 április 13
    6:05 de.

    Fidesz? Elvagy kissé tévedve..
    Azoknál talán még az szdsz is jobb (volt) pedig azok is kutyaütők voltak a szocikal együtt.

  • Judit Noszticzius

    2013 április 12
    11:13 du.
    Hogy milyen ez igaz demennyire!Sem-sem gyurcsáN sem-sem bajNai korazüllött.Csak van ártatlan báránd és ételszimvonal Magyarországnek Viktoria Orbán az egyedüli hibásh.Sem-sem nosztradamusz.

  • Wow,pupu!Csókolom a szíved,de tárgyilagos vagy.Nem borzasztó?Ez a,ez a diktátor még zsidókat is képes beépíteni a kormányba,tiszta falból,hogy a johiszemü demokratákat megtévessze.Söt,azt hallottam,hogy Magyarország elnöke is zsidó származású,de szerintem ezt a szélsöséges ultranacionalista jobboldal találta ki,hogy a kis kegyetlen antidemokrata diktatorikus diktátort lejárassa kizárólagosan a saját javára.Ami most történik a országba,az szégyen mindenkire nézve szégyen,s a cigányságról még nem is beszéltünk a cigányságról.Nem szégyelli magát,beülteti az EU parlagmentjébe hogy dicsöiccse az antikormányt.Pfuj,levele!Szuper vagy pupu!Minden pupu szuper!

  • küszküllö
    2013 április 14
    8:53 de.
    milyen érzés tehetetlenül küszködnöd, olajbogyó? most itt van neked pupu is, egyre több, akire figyelned kell, előbb-utóbb lemerül a maradék neuronod is 😀
    nyugi, hozok még ide egy-két hasonlót, bele fogsz zakkanni! 😛

  • küszküllö
    2013 április 14
    8:53 de.
    Ez a szokásosnál is gyengébb hozzászólás volt.
    És értelmetlenebb.
    Miért zsidózol, egy szóval sincsenek említve a cikkben.
    Látszik, hogy semmit nem értettél meg belőle.

  • antifülke
    2013 április 14
    11:04 de.
    ez a fajmagyar nem zsidózik, csak a pártmantrát zsolozmázza 🙂

  • Ez a mostani „jobboldal”együtt müködik mindenféle oldallal
    és népcsoporttal,amelyik az adossàgcsabdàbol kivezetö uton segit. A régi modszerek nem alkalmasak,mert a lakossàg tovàbbi elszegényesedését,tehàt a belföldi kereslet visszaesését hoznàk magukkal,làsd 2009-es Bajnai
    minusz 6,8 %-àt,vagy a megelözö Gyurcsàny-Bajnai 20 Milliàrdos EU vészkölcsönének és 2012-töl kezdödö törlesztésének az orszàgra,a gazdasàgra nehezedö nyomàsàt.Ilyen szomoru helyzetböl csak egy erös jobbközéppel tudunk kilàbalni.Segitsetek Ti szunyokàlo KONZERVATIVOK!

  • Fényes István

    küszküllö
    De örülök, hogy nem kell itten antiszemita zombi nélkül tengetni egyhangú napjaimat!
    Az is nagyon megtisztelő, hogy orális fixációd kiélésére engem választottál – hát, majd elleszünk valahogy egymással.
    Amúgy a zsidók sorából kifelejtetted a Esztergom – Budapesti érsek úr, Erdő Péter bíboros személyét.
    Igaz, a magyar katolikusok töretlenül követik a hagyományt, hiszen Paskai bíboros, sőt, a vallásalapító rabbi – eléggé el nem télhető módon – maga is zsidó volt.
    Azért nagyon kell rajtatok röhögni.
    Gyűlölitek a zsidókat, de a vallásotok főpapja zsidó, gyűlölitek a cigányokat, de Vezéretek cigány származású.
    Gyűlölitek a melegeket és leszbikusokat – ideje lenne körülnéznetek talán otthon is, kizárt lenne, hogy a kedves papa biszex?
    Várlak szeretettel máskor is baráti eszmecserére…

    Fényes István,
    aki már akkor fényes volt, mikor téged a szüleid smirglizni kezdtek…

  • Ille István
    2013 április 13
    10:59 de.
    István!
    Nagyon jól tetted!
    Grat!
    Most már csak arra kell őt rávenned, h szóljon hozzá, válaszoljon is a kommentárokra! 🙂

  • Ne röhögtessetek,illefülkék!A hülye is tudja,hogy ki küszködik itt tehetetlenül.Vagy azt hiszitek,hogy ebböl a kis üregböl áll a világ?Dugjátok ki a buksitokat és nézzetek körül:az ott fent a napocska,ez a zöld a füvecske…azok meg emberek.

    antika,itt nyíltan vagy burkoltan,de mindig zsidózik valaki,mert ez a legjobb antifegyver.Olvasd el zsurnaliszta testvéred hozzászólását:”És itt ismét jöna mantra: a rohadt judeoplutokrataliberálbolsevistakommunista k.. anyjukat! Talán még ezzel lehetne kiegészíteni Fénys úr remek összefoglalúját…”

    Na?

  • Fényes István

    2013 április 14
    12:55 du.

    „küszküllö
    De örülök, hogy nem kell itten antiszemita zombi nélkül tengetni egyhangú napjaimat!”

    Látod,ez itt a baj.A cikked is elöítéletek halmaza.Már megjegyeztem egyszer,hogy nagyon sokan visszaélnek ezekkel a kifejezésekkel és érvek helyett a jól bevált recepthez folyamodnak.Meggyözödésem,hogy ez nem faji ,hanem társadalmi-gazdasági-kulturális kérdés.Azért nincs elörelépés ezen a téren,mert az egész témát tabuként kezelik.Bizonyára vannak vérbeli fajgyülölök,de ez nem jelenti azt,hogy a magyar társadalom-a kormányról nem is beszélve-az lenne.Ez úgy baromság,ahogy van.Tessenek inkább feltárni a pszeudo-antiszemitizmust mint jelenséget és annak igazi okait.Ha ez megtörténik,van minek alapján párbeszédet folytatni.Addig marad a vádaskodás,a megbélyegzés,a kölcsönös bizalmatlanság,és az értelmetlen vagdalkozás.
    És ti továbbra is írjátok az ilyen és ehhez hasonló demokrácia-féltö cikkeket.

  • küszküllö: Segíts légyszíves, mutass rá kérlek a zsidó vonatkozásokra. Elolvastam a cikket, de nem találom benne a zsidózást. Zsidózást csak a te hozzászólásodban találtam.

  • küszküllö
    2013 április 14
    2:42 du.
    való igaz, a hülye is tudja. csak hát, nincs módja nevesíteni téged, mert névtelen vagy, ráadásul tehetetlen is, humorérzéked meg nulla, amit te röhögésnek tartsz, az, biza, csak olyan kényszervigyor, mint a batman jokeréé. kicsit túlhúztad a borotvát, vagy csak odanéztél, hogy ki csenget? 😛
    szépen beállsz a sorba, mert mást nem tehetsz: olvasod, amit írunk.
    az, hogy mit szólsz hozzá, teljesen indifferens, a dolgok rendje nem fog változni. ahogy elemiben megtanultad: úr ír. te meg küszködve, szótagolva, izzadva olvasod. ez már csak így marad.
    akkor most, mégis, ki küszködik? én ujjgyakorlatokat végzek, te meg izzadsz 😀

  • Fényes István
    2013 április 14
    12:55 du.
    küszködőt fényezni egy polírkorong is kevés lenne! szegényen annyi a vakrozsda 🙂

  • Fényes István

    Kedves küszküllő, felettébb örülnék neki, ha vitatkoznál velem.
    Vitatkozni úgy kell, hogy kiválasztasz egy állítást az aktuális írásomból, majd azt mondod, hogy ez az állítás hibás vagy téves, mégpedig azért, mert … – és akkor itt jön a te állításod, amire én aztán vagy hamut hintek a fejemre, és azt mondom, hogy te küszküllő, a te logikád pemgeéles, gondolatmeneted meg világos, mint a nap, szánom – bánom gyermeteg állításaimat, téziseim visszavonom , mint hajdan Galilei, összes írásom feltüzelem, legalább a jövő télen nincs gond a fűtésre.
    Namármost – ha neked nem tűnt volna fel – ez a cikk nem az antiszemitizmusról, mégcsak nem is az újjáéledő nyilasmozgalomról vagy nácizmusról szólt, hanem arról, hogy létezik-e magyar jobboldal, magyar konzervativizmus, tisztességes joöbboldali gondolkodású (vallásos, legyen az bármilyen is, tradicionalista, elitista, stb…) társadalmi réteg.
    Erre te itten elkezdesz engem a zsidózgatás, illetve az ez ellen való hadakozás felé terelgetni, de ne haragudj, erre most nem vagyok vevő.
    Majd ha valahol ez lesz a téma, akkor szívesen elbeszélgetek veled a zsidók és a magyar társadalom viszonyának témakörben is.
    Nem vagy te kicsit olyan, mint az egyszeri beteg a pszichológusnál, akinek a Rohrschach-teszt minden pacájáról a pina jut eszébe, és mikor rákérdeznek az okára, akkor a paca festőjét hibáztatja?
    Jómagam egyáltalán nem vagyok bizalmatlan, el tudom képzelni, hogy te jót akarnál a hazádnak, csak a sorsod egyrészt megfosztott a normális lelki jelenségek produkálásához szükséges mennyiségű sikerélménytől, másrészt meg erre a mai szomorú helyzetre indadekvát választ adsz, turulmadaras, délibábos, vagy csak zsigerien gyűlölködő avitt eszmékhez nyűlsz vissza.
    Mert azt fel sem mereem tételezni, hogy egyszerűen csak provokálni akarsz, nem állna jól neked az a szerep…
    Szóval, ebben a szellemben kellene folytatnunk, vagy nem kellene folytatnunk beszélgetésünket, mert én a „Hüje vagy!” – „Te vagy a hüje!” típusú vitákat az óvoda nagycsoportjában befejeztem.
    Erre buzdítanálak – kissé megkésve – téged is…

    :O))

  • Fényes István

    Dénes Erös
    Kedves Dénes, a hozzászólásod ezer sebből vérzik.
    Talán kezdjük azzal, hogy az ország – minden ellenkző híteszteléssel szemben – nincs adósságcsapdában, az eladósodottsági szintünk 2010-ben, a kormányváltáskor megfelelt az Unió átlagának.
    Az adósság szintjét egyetlen dolog minősíti: képes-e az ország kitermelni az aktuális törlesztőrészleteket, és mint a jelek mutatják, Orbán és Matolcsy minden dilettantizmusa dacára képes.
    Minden kormány úgy vesz fel új hiteleket, ha arra számíthat, hogy a gazdaság növekedése megtermeli a megnövekedett terheket, ebbe a számításba természetszerűleg nem lehet belekalkulálni pénzügyi-gazdasági világválságokat.
    A szocialista-szabaddemokrata koalíció is erre épített, és ami azt illeti, kormányzásuk minden egyes évében – tán csak a világválság évét leszámítva – nőtt a magyar gazdaság, amit Orbán éveiről nemigen lehet elmondani.
    A szocik viszont fel tudják mutatni a Gyurcsány-Bajnai éra eredményeit is, autópályák száézkilómétereiben, ipari parkok és iskolák százaiban, kismértékű, de folyamatos reálbér és reálnyugdíj-növekedésben.
    Bajnai az általad hivatkozott adatot a világválság tetőpontján produkálta, és még az is sokkal jobb volt, mint az európai államok zömének hasonló mutatója.
    A húszmilliárdos IMF-EU kölcsön pedig nem plusz kölcsön volt, hanem a szokásos, máskor a piacról finanszírozott kölcsönök kiváltása, a piacinál klényegesen jobb kamatozással, akkor, amikor a piac a válság miatt csak hihetretlenül drágán tudott volna pént adni Magyarországnak.
    Ebből sem költötték el mindet, azt az Orbán kormány költötte el, vett rajta MOL részvényt az oroszoktól, akik azóta is a hasukat fogják a röhögéstől.
    A hekyzet egyébként valóban szomorú, mert Orbánék azzal a fassággal, amit ők unortodox gazdaságpolitikának neveznek, csak tovább növelték az államadósságot, közben a Bajnaiék által hátrahagyott hitel-maradványon túl még további netto háromezer milliárddal növelték az államadósságot, a gazdaság negatívban van, a GDP csükken vagy stagnál, mikozben elköltötték a te nyugdíjadra szánt összeget is, majd jussak eszedbe, amikor a kukában turkálsz…
    Talán olvass utána kicsit…

  • Fabian Istvan

    2013 április 15
    11:18 de.
    1.Nem zsidóztam,ne ferdíts!Te zsidózol!!!
    2.És a csodálód (figyelj oda jobban,már egyszer belinkeltem neked).Itt van mégegyszer:

    Journalist

    2013 április 13
    6:03 de.

    „Nagyon jó írás, gratulálok! Emlékszik még valaki 1990-ből az Állítsátok meg Orbáno Uit! c. cikkre? Már ott leírta az újságíró, hogy milyen ember Orbán Viktor…MOst hallgatom a rádióban, hogy esetleg az Európai Néppártból is kizárhatják a Fideszt.. És itt ismét jöna mantra: a rohadt judeoplutokrataliberálbolsevistakommunista k.. anyjukat! Talán még ezzel lehetne kiegészíteni Fénys úr remek összefoglalúját…”

    3.Pontosan tudom,mit jelent valamit megvitatni.De ebben az esetben nincs mit!A te cikked egyszerre mindenröl és semmiröl sem szól.Mit akartál?Szépirodalmi remekmüvet,vagy politikai pamfletet írni?Máskor döntsd el jó elöre.

    „Jómagam egyáltalán nem vagyok bizalmatlan, el tudom képzelni, hogy te jót akarnál a hazádnak, csak a sorsod egyrészt megfosztott a normális lelki jelenségek produkálásához szükséges mennyiségű sikerélménytől, másrészt meg erre a mai szomorú helyzetre indadekvát választ adsz, turulmadaras, délibábos, vagy csak zsigerien gyűlölködő avitt eszmékhez nyűlsz vissza.”

    Hol?

  • Szilyasztok!

    Nekem az a gyanum, hogy az emberek 99%-nak halvany goze sincs arrol, hogy amikor jobb vagy bal oldalrol ir, akkor a demokratikus jobbot vagy balt erti alatta.

    Ti itt mind a bolsizmus valamelyik valtozatnak drukkoltok, vagy eppen szidjatok. Azert is utaljatok egymast ilyen nagyon; nincs semmi alapotok amiben meg tudnatok egyezni.
    Az igazi demokrataknak meg van ez a kozos alap, a demokracia. Ok csak abban kulonboznek, hogy mikent kellene elni evvel a demokraciaval es hogy kell-e fejleszteni, vagy hagyjuk beken szegenyket ugy ahogy van.

    Vegul hadd bucsuzzam el toletek Ludwig Wittgenstein szavaival, amiket az ot es a Tractatus cimu muvet vizsgaztato Russell-nek es Moore-nak mondott:
    ” Ne izguljatok! Tudom, hogy soha nem fogjatok megerteni. ”

    Udv;
    Moshe

  • „Ellenben a szemünk előtt szökkent szarba egy új vallási szekta, melyet az alapító gururól nevezzünk az egyszerűég kedvéért Viktoriánus szektának, melyből a „Viktori” valami olyasmit jelent, mint hajdan a Sztálini, az „anus” meg, ugye, a szektaalapító emberi minőségére utal vissza.”

    Ezt az érett,puritán stílust preferálod?Meggyöztél,tanár vagy.Az óvoda nagycsoportjában a kiahüjét befejezted,de nem hagytad abba.Szinteden maradtál.Az bizony jó,mert a vécézéshez nem kell leereszkedned.

  • Zsidózás,cigányozás,rasszistázás,nácizás a fenti cikkben:

    „Nagy H-val persze, mint a hungaristák karszalagjain, mert igaz Magyar ember mindent, ami Magyar, meg Nemzet, meg Haza, nagybetűvel kezd,”

    Mi lehet az a hungarizmus?!

    „…nyakukban vekkerrel adják életüket az ősellenség elleni harcban,”

    Ki lehet az a bizonyos ösellenség?Hm…

    „Negyedik alaptétele, hogy ő ugyan nem rasszista, de azt azért nem lehet letagadni, hogy vannak népek, akiknek a génjeikben van a lopás meg a kizsákmányoló bankárkodás…”

    Kikre célozhat „burkoltan” a szerzö?Hirtelen nem ugrik be…

    A hangvételre, „stílusra” kár is idöt vesztegetni.Mitöl vagy ilyen frusztrált,ragyogó csillag?Gyermekkor?Sürgösen keresd fel Freud bácsit!

  • Fényes István
    2013 április 15
    12:21 du.
    talált, süllyedt!
    küszködő nem éppen az érvek embere 🙂 sőt, az értelmes gondolkodással is elég sok baja van 🙂

  • Ille István

    2013 április 16
    1:16 de.

    Fényes István
    2013 április 15
    12:21 du.
    talált, süllyedt!
    küszködő nem éppen az érvek embere 🙂 sőt, az értelmes gondolkodással is elég sok baja van 🙂

    Erre méltoztatik gondolni?

    Fényes István

    2013 április 14
    12:55 du.
    „ideje lenne körülnéznetek talán otthon is, kizárt lenne, hogy a kedves papa biszex?”

    Mindenki magából indul ki.

  • Fényes István

    Kedves küszküllő!
    Egyszerű kérdésekre egyszerű válaszokat illik adni, azt meg, hogy vitatkozni hogyan kell, fentebb leírtam.
    Tehát a vita nem az, ha te leírod, hogy hüje vagyok, hanem az, ha kiemelsz valamilyen állításomat, és annak esel neki.
    Például azt állítottam, hogy a mai magyar politikai palettán nem lehet találni egyetlen valamirevaló konzervatív politikust sem.
    Erre te mondjuk azt írhatnád, hogy nincs igazad, mert például ott van Kövér László, aki ízig-vérig konzervatív úriember, sétapálcával jár, mint az elkomcsisodott TGM, modora csiszolt, fellépése desztillált, vagy hogyismongyák, ÉS! tud késsel villával enni!
    Igaz, egyelőre még lenyalja a kést, de ne legyünk kicsinyesek!
    Erre én azt mondom neked, hogy nanemár küszküllő, ez a Kövérlaci egy rendes magyar gyerek, ez abból is láccik, hogy bajusza is van, de azért leglényegét tekintve valljuk be, hogy egy tornacipőszagú, modortalan büdös bunkó, mert ugye úriember olyat, mint amilyet ő mondott Dávid Ibolyának legmélyebb felhborodásában sem ejt ki a száján.
    Politikai elvei meg sokkal közelebb állnak Sztálnhoz, mint Churchillhez, ez egy bolsavik akarnok.
    És így tovább, míg csak feleségül nem mész Kövérhez.
    Na.
    Szóval ne erőlködj, szerintem eleinte inkább az olvasással kellene kísérletezned, Ablak-Zsiráf, Gőgös Gúnár Gedeon, stb.
    Eleinte nehézkes, de majd belejössz – én drukkolok neked!

    :O)))

  • küszküllö
    2013 április 16
    12:03 du.
    nem. én arra gondoltam, hogy magából csak egy bélféreg indul ki, hogy körülnézzen: nédamár, nem is olyan szar a világ 😀

  • Fényes István

    2013 április 16
    1:01 du.

    A cikk néhány mondat erejéig igyekszik a pártatlanság és a tárgyilagosság látszatát kelteni,de hamar leleplezödik.A tizedik mondattal kezdödöen beindul a gözhenger.És nem áll le.Nem,ezek nem egyszerü kérdések,István.Aki ezekre a kérdésekre egyszerü válaszokat tud adni,az vagy tájékozatlan,vagy felületes,vagy megy valahova.

    „Például azt állítottam, hogy a mai magyar politikai palettán nem lehet találni egyetlen valamirevaló konzervatív politikust sem.”

    Elkerülte volna a figyelmedet Magyarország XX.századi történelme?Vagy az a nyilvánvaló tény,hogy a hagyományos politikai kategóriák Európában már rég nem érvényesek?Legalábbis nem úgy…Mellesleg köszönöm a tippet,a Gögös Gúnár Gedeont épp a napokban fejeztem be.Én viszont melegen ajánlom neked a Rongy Elek,a példakép címü opuszt.Nagy élmény.

  • fenyes….ossze vissza kapkodtal az eletben ezert nem vitted sokra…igy most irigyled az orbant mert pont az ellenteted….csak politizal….elszurtad a kapkodassal…az ille is ilyen…most eppen ironak keszul ven fejjel…amugy en is kapkodtam,…..pesten mernok voltam amerikaban biztonsagi or…en se vittem sokra…fel a fejjel…se te se en NEM VAGYUNK KITARTOAK…lassuk be a hibainkat

  • Ille István
    2013 április 14
    11:01 de.

    Azt is mondtad neki, ille, hogy a Pupu mit jelent és, hogy egy kanadai oldalon ezen sokan fognak nevetni?:)

  • dakota
    2013 április 20
    5:39 du.
    lényegtelen, hogy egy kanadai oldalon min nevetnek, és min nem. a dakota is cigányt jelent a magyar szlengben, mégse ótvarozta le magát eddig még senki a magyar oldalon.

  • kakukk
    2013 április 19
    6:02 de.
    készül a fene. az vagyok. maga meg olvasó.
    megértem, hogy biztonsági őr lett. annak is van hatalma. gondolom, élvezi is.