A Fidesz, mint antiszemita párt

2013 április 18 10:03 de.210 hozzászólás

Aránylag ritkán válaszolok máshol megjelent blog bejegyzésekre, vagy cikkekre, de a Véleményvezér blog higgadt, mértéktartó írásait nem csak tisztelem, hanem egyenesen szimpatikus számomra ahogyan általában józanul és konzervatív-liberális szemszögből közelítenek meg egy-egy kérdést, híranyagot, vagy vitát. A minap megjelent „A Fidesszel nem az a baj, hogy antiszemita,” című bejegyzésben azonban lényegében a Jobbikra hárítják az antiszemitizmus vádját és jelzik, hogy egyedül ez a párt jelent bármilyen valós veszélyt a magyar zsidóság számára, ugyanakkor hozzáteszik: „a ‘Magyar Gárda=Fidesz’ és hasonló tendenciózus csúsztatások óriási karriert futottak be.”

Cipők a Duna-parton

Cipők a Duna-parton

A Fidesz nyilvánvalóan nem egyenlő a Magyar Gárdával. És persze a Jobbikkal sem. Az egyik különbség köztük az, hogy jobbikos képviselők bőven tehetnek olyan kijelentéseket, amelyeket a szalonképességre valamennyire ügyelő mezei fideszesek mégsem vállalhatnak fel. Még akkor sem ha éppen antiszemitizmusuk jelenti az egyik legtermészetesebb közös nevezőt a kormánypárti és jobbikos képviselők között.  Ameddig Bayer Zsolt zsidók, romák és liberálisok ellen uszíthat, ameddig Balog Zoltán erőforrás miniszter sornyi szélsőjobboldali embert tüntethet ki és ameddig a Fidesz hallgatólagosan kooperál helyi szinten a Jobbikkal, addig a Véleményvezér által felhozott Wallenberg év, Holokauszt emléknap, vagy éppen Áder János látogatása a megvert Schweitzer főrabbinál nem más mint PR akció.

Nem elég, hogy vannak vezető fideszes politikusok (elsősorban Rogán Antal) akik bizonyára nem antiszemiták, ha pártjuk – politikai megfontolásból – folyamatosan nyít a szélsőjobboldal felé, vagy ha a szavazatvesztés félelme miatt hadarva elmondják – amikor lehetőleg csak külföldön figyelnek – hogy helytelen az antiszemitizmus, miközben ezt gyorsan ellensúlyozzák otthon egy Nyirő temetéssel, vagy egy, a liberálisok és a ‘hatvannyolcas generáció’ ellen intézett kirohanással.

A magyar jobboldal antiszemita. A magyar társadalom egy nem jelentéktelen része is az — Magyarországon és a szervezett nyugati diaszpórában egyaránt. Wallenberg évvel és Holokauszt nappal sajnos nem lehet harcolni a mélyen beágyazott zsidógyűlölet ellen. Ez ugyanis az egész magyar jobboldalt átitatja. Az ilyen kezdeményezésekkel maximum szebb, kellemesebb kirakatot lehet berendezni, elsősorban a külföldi ‘vevők’ részére. Addig biztosan antiszemita marad a magyar jobboldal ameddig alaptörvényüket arra használják fel, hogy a németekre hárítsák a magyar holokauszt – a több mint félmilló magyar állampolgár likvidálása – teljes felelősségét, miközben a zsidó származású magyarok legyilkolásáért elsősorban magyar emberek feleltek, a zsidók gettósitása és deportálása révén pedig első sorban magyar emberek voltak e tragikus folyamatnak a haszonélvezői.

Ha a Vélemény Vezérnek elegendő egy Wallenberg emlékév keretében megrendezett (egy-egy nagykövetségen inkább csak letudott) kultúrest, akkor sajnos fontosabb számukra az a PR akció, mely semmivel sem hozza közelebb a magyar jobboldalt és a magyar társadalmat ahhoz, hogy végre szembenézzen múltjával. „A magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt”–írta néhány éve Kertész Ákos Kossuth-dijas magyar író.

Holokauszt emléknapnak és Wallenberg emlékévnek igazán akkor van értelme, ha Magyarország és annak kormánya szembenéz múltjával, nem hárít, nem terel és nem fordul a kínos kimagyarázás eszköztárához. Kimondottan  üdvözlendő lenne, ha ezt a lépést éppen egy jobboldali kormány tenné meg. De attól tartok, hogy a Fidesznél mindig a realpolitik volt a legfontosabb és legtartósabb elv. És ismerik elég jól a magyar társadalmat ahhoz, hogy tudják: egy ilyen lépés még akkor sem lenne politikailag hatékony, ha lennének olyanok párton belül akik támogatnák az őszinte, nemzeti önreflexiót.

210 hozzászólás

  • Nagyon pontos kórisme.

  • Christopher
    Magyarorszàg nem felelös 500000 magyarorszägi zsido halàlàért,de a magyarorszàgon meggyilkoltakért igen! Ezenkivül felelös a deportàlàsokért az atrocitàsokért,igy
    bünrészes.
    Én làttam eredeti felvételeket egy felszabaditott német tàborbol,ahol a helyi lakossàggal hantoltattàk el az
    àldozatokat,akik tagadtàk,hogy a gyilkossàgokrol tudtak
    volna.

  • A cikk szerintem hihetetlen túlzásokban ír, annak érdekében, hogy minél jobban befeketitse a jelenlegi kormányt.
    De lássuk amit állít: A cím maga elég lenne, de a téma igazolása még odébb megy.
    Nem értem azt, aki már demokráciában született, miért él és hisz régi, lejárt fogalmakban.
    T.i. egy demokratikus parlamentben, mindenki azt mond amit akar. Hogy egy Jobbik képviselő hülyeséget mondott, amit a kormánypárt megvétózótt többzör is, ez is a demokrácihoz tartozik. Vagy egy újságíró, pl. Bayer azt írhat egy demokráciában, ami neki eszébejut.
    Valamikor a diktároizmusban volt tiltott vegyes, ellenszenves megnyilávnulás a rendszerben, komoly büntetés járt ezért. Nem is gyakorolták., ezért volt diktatura!
    A kormánypárt holocaszt rendezései a cikk írója szerint PR, akkor kár bármiről is beszélni. Itt nem a lényeg az IGAZSÁG, hanem mindenáron való megszólása a kormánynak.
    Jobbik kezdettől fogva ELLENZÉKE volt a Fidesznek, ma is az! Sokat ártott is annak.A Magyar Gárda NEM a Fidesz kormány alatt létesült, henem a szocikormány alatt. DE mivel demokrácia van, nem lehet ellenük sokat tenni. Mellesleg, ahogy látni, nem sok kárt okoztak, sem a zsidóknak sem a magyaroknak létezésükkel.
    A mesterségesen szított FÉLELEM érzés az antiszemitizmus miatt, valóban már kissé nevetséges.

  • Sajnos a cikk minden szava igaz és még hozzátenném amikor a Gyöngyösi botrány volt annyit megtett Kővér László, hogy a külügyi bizottság következő külföldi utazó küldöttségéből Gyöngyösit törölték tekintettel a nagy felháborodásra de továbbra is a külügyi bizottság alelnöke és azóta már több helyen is járt de a magyar interparlamentáris unió alelnöke is egyben, és mivel az LMP ezt a funkciót elvesztette Kövér László javaslatára helyére egy újabb Jobbikos képviselőt igyekeznek megválasztani

  • Arra, hogy mennyire bűnös a magyar és a német milyen bűnbánó, volna egy két szavam. Sajnos átéltem a náci kort, láttam mit művelnek a nácik a magyar zsidókkal.Gyerek révén nagyon rossz hatással volt rám, de családomra is! Anyám egy 18 éves zsidó lányt bújtatott, az orosz megszállásig.
    Egy dolog kézenfekvő, az igazi zsidó üldözés akkor jött be Magyarországra, mikor a német csapatok megszállták. Akkor jött oda Eichmann is, akiről mindenki tudja ki volt.
    Nem állitom egy percig sem, hogy magyar nácik( pl.a házmesterek) nem vettek részt ezekben a szörnyű gyilkosságokban.De német parancsra tették, és Horthy már akkor háziőrizet alatt volt, fiát deportálták.
    Szerintem, volt sok magyar náci aki résztvett a gyilkosságokban, de nem a magyar nemzet! Ezek a nácik később kommunista párttagok lettek s ők voltak az elsők akik feljelentették a magyar középosztály ártatlanjait…..ennyi a magyar bűnős voltunkról! A németeknél viszont a gyilkosságban az egész nemzet résztvett.

  • Az állítólagos magyar antiszemitizmus annyira „mélyen beágyzott”, hogy pl. én soká azt se tudtam, mit jelent az, hogy „zsidó”. Bőven elmúltam húsz éves, amikor autodidaktaként jobban utánanéztem. De a többség nem nézett utána. A legtöbb magyar (katolikus, protestáns) a saját vallását sem ismeri. Fogalomzavarai vannak a kereszténységről, Jézusról stb. De a magyar történelemről is. Románnak nevezik az erdélyieket, ukránoknak a kárpátaljai magyarokat stb. Diplomás unokahúgom azt hitte – hogy mert anyai nagyszüleink Szerbiából (Vajdaságból) települtek át – mi szerb származásúak vagyunk. Gőze nem volt a Vajdaságról, és hogy miért élnek ott magyarok? Megjegyzem, annak ellenére, hogy ’44-ben a mi rokonságunk egy része is áldozatul esett a partizánoknak. Nos, egy ilyen néptől várják el, hogy tudja mi az, hogy holokauszt.

  • A VIDéKI ZSIDóSâG deportâlâsâban,elözö kifosztâsâban,a Budapeströl inditott,gyalogos halâlmenetekben Hegyeshalom felé, a Dunaparti gyilkosâgokban,egyetlen német katonâra nem volt szûkség. MAGYAR CSENDöRÖK,NYILASOK végezték el ezt a kegyetlen hohér munkât.

  • Mig Magyarorszâgon caufoljâk a HOlokausztot,HOLOKAMUNAK NEVEZIK,megbânâs helyett, Németorszâgban,Franciaorszâgban,stb. elismerték részvételûket,tilos az uszitâs,sem a Parlamentban,sem a sajtóban,nincs uszitâs,sajtószabadsâg van,de vannak témâk amik sok orszâgban nincsenek megengedve,ami usztâs gyalâzâs stb.
    BAYERt VAGY KI KELLENE RUGNI A kormânypârtbol, a kormâny sajtóbol,vagy elismerni hogy ö a kormâny szószoloja a nyilasok felé.

  • asher alexander

    magyarorszagon van egy hagyomanyos allami szintu antiszemitizmus!!mindig is volt!ez nem ujkeletu!!
    aki-akik ezt tagadja(k) az nem erdemli meg a jovojet!!

  • Sárdi Jani
    2013 április 18
    1:07 du.
    Érdekes helyen nőhettél fel..

  • WEISZ JOZSEF. Igaz hogy én a háború után születem, ebből kifolyólag nem érzek semmi bűntudatot.Nem egészen értem hogy mit várnak tőlem ? Naponta szórjak hamut a fejemre, vagy utaljak át egy komolyabb összeget valamelyik zsidó szervezetnek ? Könyörgöm mondják már meg nekem hogy mi a teendőm ? Egyre azonban nem vagyok hajlandó, nem fogom magam bűnösnek vallani.

  • „…Egy dolog kézenfekvő, az igazi zsidó üldözés akkor jött be Magyarországra, mikor a német csapatok megszállták. Akkor jött oda Eichmann is, akiről mindenki tudja ki volt…”

    Igen, tudjuk, ki volt Eichmann. Egy sátán, aki idejött pár emberrel, és a magyar közigazgatás örömmel és kéjjel teljesítette, amit mondtak.

    Mondom, pár emberrel jött. Ha a közigazgatás csak munkalassító sztrájkot csinált volna, ha nem annyira lelkes és szolgálatkész, Eichmann és emberei semmit nem tudtak volna tenni. Százezrek vonatra terelését a magyar csendőrség nélkül nem lehetett volna végrehajtani.

    És ha a közigazgatás ellenállt volna, talán nem egy megvetett és lenézett nemzetként jöttünk volna ki a háborúból.

    Nincs mit mentegetni és magyarázni, kedves Figyelő. Ócska szarember módjára viselkedett a magyar állam. És a mostani is ócska szarember módjára viselkedik még akkor is, ha nem indít vonatokat haláltáborokba.

    Akkor kellett volna mindegyik magyar politikai erőnek együtt és közösen kiállni a barna mocsok ellen, amikor az először dugta ki a fejét. De a jobboldalnak már akkor is a reálpolitik volt az istene.

    Undorító államban élünk.

  • Kedves falusi! Nem akarom Sárdi urat védeni , de én uugyanezt szoktam modani-és ez igaz: akkor hallottam életemben a zsidó szót (pontosabban olvastam), amikor egy regényben találkoztam a kifejezéssel. Ekkor 13 éves voltam.

    J

  • a mai cut throat , gyilkos media versenyben ha eletben akarsz maradni minden nap kell szenzacio akar HAZUGSAG aran is…igy szuletett ez a cikk is

  • Elsőre azt hittem, hogy az én memóriámmal van a baj, de ezek szerint nem..
    Szájer EU-s kérdéhez kapcsolódik..
    Ha képviselő úr nincs tisztába a dolgokkal, mi várható el a köznéptől?
    http://poldi.blog.hu/2013/04/18/szajer_ur_leulhet_ez_elegtelen

  • +n..Tisztában…

  • asher alexander

    a szo holocaust szoszerint azt jelenti „egoaldozat”!!

  • asher alexander

    weisz ur!
    igy van!!

  • asher alexander

    cornelius!
    no es az 1938evi IV.ik TC-(masodik zsidotorveny)-,es az 1941-evi Harmadik zsidotorveny???
    hol is volt 41 ben a nemet megszallas magyarorszagon????!!!
    hozzategyem az 1939 evi IV.ik TC eletbelepett Magyarorszagon 1939 MAJUS ho 05-en!!!!!
    mikor is tort ki a II.ik Vilaghaboru?? 39 Szept.01-en ugye??
    a zsidotorveny magyarorszagon jo haromhonappal korabban mar eletbelepett!!!
    ^persze ertjuk mi!!egyszerubb takarozni a nemetekkel fojton!!

  • Journalist
    2013 április 18
    4:56 du.

    Ezek szerint hittanra nem jártál.
    Nem tudom a korodat, hát nehéz behatárolni, de az ötvenes években még sok faluban mondták, hogy be kell mennem a faluba a zsidóhoz. Nekem az osztálytársaim között is, azon a környéken a hol felnőttem ott is, nyolc-tíz zsidó család is volt. Együtt fociztunk, verekedtünk, cibáltuk a lányok haját. Tudtuk, hogy a vallás az egyetlen, amitől ők mások. És senkit sem érdekelt.
    Én az ötvenes évek elején voltam gyerek, de még a hatvanas-hetvenes években is előfordult, hogy a világháborús szörnyűségekről beszéltek a nálam idősebbek. Családom tele volt papokkal, apám,- az örök rebellis,- meg állandóan vitatkozott velük.
    Nekem az ismerőseim között asszem nem volt olyan aki ne tudta volna, hogy mit jelent az, hogy zsidó.
    Másképpen szocializálódtunk.

  • Béla
    2013 április 18
    4:23 du.
    Senki nem várja, hogy bűnösnek tartsd magad. Azt viszont elvárja a normálisabbja, hogy egy nép megismerje, feltárja és elítélje történelmének azt a szakaszát, amelyik dícstelen.
    Amíg a debreceni egyetemen Horthy emléktáblát avatnak, Csókakőn szobrot, az ELTE-n a professzorok névtáblájára zsidóellenes feliratokat tesznek, amíg Horthy emléknapot tartanak, Nyírőt, Wass Albertet kötelező tananyaggá teszik, amíg megkérdőjelezik a Magyar Királyi Csendőrség részvételét és bűnösségét a zsidók bevagonírozásában, amíg a Dunaparton disznócsülköket helyezhetnek büntetlenül a szélsőségesek az áldozatokra emlékeztető cipőkbe, amíg a nyilas karszalagra és zászlóra hajazó emblémákkal diszíti magát néhány félkatonai, militáns szervezet, addíg neked is szégyenkezned kell (kéne,) hogy ez a hazádban bűntetlenül előfordulhat..

  • falusi

    Hogy „nem tudtam, mit jelent az, hogy zsidó”, úgy értettem, nem ismertem fel őket, nem tudtam kik ők, honnan jöttek, miért voltak üldözöttek? Tragikus, de azt gondoltam, hogy a testalkatuk miatt.
    Az iskolában vagy nem figyeltem, (folyton a sporttal foglalkoztam) de inkább az lehetett, hogy átugrották ezeket a részeket.

  • Weisz úr

    Szondi Lipót zsidó származású pszichiáter szerint minden népcsoportban vannak az úgynevezett „Mózes” típusú jóindulatú, segítőkész emberek, és vannak a „Káin” típusú gyilkos emberek. Szondi becslése szerint az emberek 20 százaléka tartozik az előbbihez, 20 százaléka pedig az utóbbihoz, a többi pedig köztes. A törvények az utóbbiak miatt vannak. Ha a törvények megengedik, a Káin típusú emberek – bizony ölnek. Ez volt ’44-ben, mikor megszálltak minket a németek. Megszűnt a törvény visszatartó ereje.

    Egyik korábbi lakhelyünkön volt egy „Csendőr Jóska” ragadványnevű – akkor már idős ember – aki korábban valóban csendőr volt, és hírhedt volt gorombaságáról. Az emberek sajnálták a lovát, ahogy ütötte. Nem mertek szólni neki, mert annál jobban bántotta. Az állatkínzás is egy olyan dolog, ami miatt nem bánom, hogy az EU-hoz csatlakoztunk. Sajnos, el tudom képzelni, hogy a holokauszt idején is voltak olyan kegyetlen emberi lények, mint a „Csendőr Jóska”. De ezzel azt is akarom mondani, hogy a fő felelősség azoké, akik annak idején törvényeikkel lehetővé tették a kegyetlenkedést.

  • Kedves falusi! Tényleg nem jártam, bár meg vagyok keresztelve.. Én a ’70-es években voltam gyerek, nagyon szép gyrekkorom volt- szüleimnek, rokonaimnak -és az akkori társadalomnak, helyzetnek köszönhetően. De nem baj, mert ettől függetlenül sok mindenben egyetértünk . És a mai világban már ez is nagy dolog.

    J

  • van 5 unokam ……2 kozuluk felig zsido mert az egyik nagymami ugy menekult meg hogy szulei „kidobtak” = kiraktak az auschwitzba tarto vonatbol utkozben…..naluk nincs problema ebbol mert nem ragodnak a multon ejjel nappal , csak ritkan kerul szoba mert dolgozni kell a szuloknek a zsidonak es a romai katolikusnak is……2013-1944=69 ev telt el …jovore mar 70 eve lesz……persze mindenki annyit ragodik a multon amennyit akar…a nyugdijas akar 24/7=ejjel/nappal ragodhat rajta

  • Cristopher!…….A zsidó emberek is teljesen azonos jogú honfitársaink egészen addig a pontig,amig ők maguk el nem kezdenek különbségeket tenni köztünk.Sajnos ezen a ponton már túl vagyunk.

  • Puchert János

    Akik ma egyetértenek a Horthy kultusz élesztésében azok bizony utólag is felelősek a holokauszt borzalmaiért, és amikor zsidókat vittek munkaszolgálatra akkor még nem szállták meg Magyarországot a németek, de vehetünk volna példát a bolgároktól is akik nem engedve a német parancsnak nem szállitoták vágóhídra zsidó állampolgáraikat

  • asher alexander

    nos a magyar csendorok kegyetlenkedeseit eppen a magyar torvenyek-(ugymint az 1939 evi IV.ik TC.,az 1941 evi XV.ik TC.,stb-zsidotorvenyek tettek lehetove!!
    parancsot a banasmodra kozvetlenul Feketehalmy-Czeydner Ferenc Magyar kiralyi Csendortabornok,es Ferenczy Laszlo Magyar kiralyi Cssendoralezredes,valamint Baky Endre-Laszlo allamtitkar-tol kaptak!

  • Judit Noszticzius

    Bayer Zsolt Fideszes mindig nagy hülyességével (antiszemitával)viselkedik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁

  • Judit Noszticzius

    Orbán Viktor legjobb barátja : Bayer Zsolt !!!!!!!!!!!!!:-/:-/ 🙁 🙁

  • Szájer szerint a kormány betiltotta az „ADJ GÁZT”nevezetü antiszemita motoros tüntetést.Majd költöien teszi fel a kérdést Hannes Swodoba szoc.frakció vezetőhöz:”Tud erről Ön?”Azt viszont Stájer ur elfelejtette hozzá tenni,hogy a tiltás csak az utvonalra vonatkozott,és nem a kormány tiltotta be,hanem a fővezér.Arról is elfelejtette tájékoztatni a részvevőket,hogy a motorosok más utvonalon,rendőri biztositás mellett megtarhatják a felvonulást és biztos,hogy ugyan azzal a célzattal.Ez tipikus esete annak a magyar közmondásnak,”hogy nem sz….m bele a kutba,csak a kávájára,de bele esett.”

  • Lélfai Szilárd

    asher alexander!
    „magyarorszagon van egy hagyomanyos allami szintu antiszemitizmus!mindig is volt!ez nem ujkeletu!!
    aki-akik ezt tagadja(k) az nem erdemli meg a jovojet!”
    Aki ilyen véleményeket döngöl az olvasókba, az még a múltját sem!
    Lehet, hogy nem hallottál róla, Oroszországtól Britanniáig szinte minden országban voltak pogromok, Magyarországon soha!
    Amit Szállasiék műveltek az valóban szégyen, de a megszállók elvárásainak való megfelelés részben érthetővé teszi!
    Amiről inkább beszélni kellene az ilyen, a magyarságot összességében zsidógyűlölőnek beállítóknak az, hogy a zsidók miért antiszemiták? Milyen mindennapi Holokausztot csnálnak az általuk jogtalanul elfoglalt területek lahóival! Ezzel akarják kivívni a Világ szimpátiáját?
    Tehetik, mert az ENSZ tényleg csak egy Sóhivatal!

  • Lélfai Szilárd

    Falusi!
    Nem tudom mikor születtél, de gondolom a „szocialista” időkben Horthy helyett Kun Béla és bandája ellen, később Rákosi és társai ellen szólaltál fel!
    Azon, hogy Nyírőt, Vass Albertet kötelező tananyaggá teszik, ne keseregj, lassan már Jókait, Adyt, József Attilát is csak a „futottak még” kategóriában emlegetik!

  • Puchert János

    http://nol.hu/belfold/megis_vonulhatnak_a_motorosok__elkerulik_a_zsinagogat#
    pillanatnyilag így állunk valami nagyon nincs rendben ha ez a csürhe mégis ronthatja a levegőt

  • Felvinczy Károly

    Mitöl van az antiszemitizmus??? Ha az okát megszüntetik, megszünik az okozat is.
    Törvényben meg lehet tiltani bármit, semmit sem használ.

    Kollektív bünösség nincsen. Egy egész népet nem lehet egyes képviselöi által elkövetett bünökért megbélyegezni.

  • Addig tart Magyarországon a fidesz-jobbik uralma, amíg az un. demokraták (határon innen és túl) ódzkodnak kimondani, hogy a király meztelen. Amíg a sz@rt csipkekendőbe csomagolják, amíg saját magukat és „elv”-társaikat szeméremből vagy ilyen-olyan érdekből azzal kábítják, hogy a fidesz jobboldali, a jobbik pedig „nemzeti radikális”, és a kettőt külön képesek lát(tat)ni, nem pedig szerver egységként, addig orbán és vona is nyugodtan alhat.
    .
    Aki nem látja és/vagy elhallgatja és/vagy elkeni, hogy a 2002-től gyorsan szélsőjobbossá lett fidesz és az illegális náci jobbik (és csatolt szélei) között a hatalom megszerzéséért & megtartásáért milyen szoros munkamegosztás volt, van, és lesz – az ugyanazt teszi, mint aki a mesebeli pucér császár előtt leborulva annak csodálatos ruháját dicsőíti. A mesebeli és a magyarországi szituáció, ha nem is 100%-san, de – a hazugságot, a manipulációt, az önbecsapást tekintetve – legalább 95%-ban megegyezik.
    .
    Kár, hogy senki sincs, akinek szívügye lenne a magyar demokrácia. (Az a néhány kivétel mit se számít.) De még mindig jobb szembenézni a valósággal, mint lógni a mesék tején.

  • Ha a FIDESZ antiszemita, akkor te egy cionista barom vagy.

  • asher alexander

    Oriasi hazugsag!!
    igenis voltak MAGYARORSZAGON is Pogromok!!!!!!
    pl,;
    Kiskunmajsa 1946!!
    igen egy evvel a vilaghaboru vege utan!!de ugyanekkor Budapesten a VIII.ik keruletben,es mashol is!!
    1919 peldaul Esztergomban volt Pogrom!!

  • Jávorszky Mária

    falsi 2013 április 18.7:31.du.
    Nem Bélának kell szégyenkezni,hanem neked!
    Nevezd meg konkrétan kik is azok,akik követelni merik a magyar nemzettől,hogy valamit beismerjen,elismerjen,megbánjon…? Tán,csak nem valami hitközösség,vagy valami földönkívüli fajhoz tartozóak akiknek netán még nemzetiségük sincsen?
    Akinek joga van megkövetelni bármit is saját hazájukban Magyarországon az egyedül csakis a gazdanép-a magyar nemzet! EZT JÓL JEGYEZZÉK MEG!
    Akinek nem tetszik -EL LEHET MENNI!!!
    Megtanultatok magyarul írni és hazug uszító propagandátokat űzitek a magyarság ellen!
    Átkozott legyen minden egyes betolakodó,akik a sokat szenvedett magyar nemzeten élősködve merészelik szavukat emelni ellenünk!
    Vesszen Trianon és vele együtt az összes élősködő tetű hazaáruló!

  • Felvinczy Károly!…………Sajnos nem lehet tudni,hogy meddig fognak még minket ócsárolni a 70 évvel ezelőtt történtekért de az biztos,hogy nagy szerepük van az antiszemitizmus felerősödésében.

  • A Zsidó emberek is teljesen azonos jogú honfitársaink,még akkor is,ha ők ettől többet szeretnének!

  • Lélfai Szilárd
    2013 április 19
    5:08 de
    Negyvenhétben, Három éves voltam amikor kitelepítettek bennünket.
    Mint máshol írtam már, nem az izmusokkal, hanem az istákkal van gondom.

  • „…Lehet, hogy nem hallottál róla, Oroszországtól Britanniáig szinte minden országban voltak pogromok, Magyarországon soha!
    Amit Szállasiék műveltek az valóban szégyen, de a megszállók elvárásainak való megfelelés részben érthetővé teszi!…”

    Lélfai, magánál van, amikor ilyeneket irkál?????

    Nem, Magyarorzágon nem voltak pogromok – bár igény lett volna rá az 1800-as évek végétől. Volt egy népirtás, azzal viszont sikerült dobogós helyet elfoglalnunk.

    Azt az ökörséget pedig honnan veszi, hogy Szálasiék csak a németeknek való megfelelés miatt csinálták, amit csináltak? Olvasta maga Veesenmayer vallomását, amit a nürnbergi perben mondott? Hogy ha a magyar közigazgatás ellenáll, semmit nem tudtak volna tenni.

    Nyugodjon bele, nem kellettek ide a németek. A magyarokba évtizedeken át belenevelt antiszemita propaganda megtette a hatását.

  • Orbán Viktor De Gaulle szerepében

    címmel jelent meg a magyar miniszterelnököt és politikáját értékelő cikk a Le Monde című, mértékadó francia liberális napilap szombat délutáni számában.
    A “Charles de Gaulle tábornokhoz hasonlóan a magyar miniszterelnök a múlttal való szakítást testesíti meg és az erős állam visszatérését hirdeti.

    „A kommunista rezsim ellenzékének történelmi személyisége most a kapitalizmus félresiklásait támadja” alcímet viselő írás a szombat délután megjelent, de vasárnapi-hétfői keltezésű lapszámban található, s az apropóját az adta, hogy közeledik a Fidesz választási győzelmének (április 25.) harmadik évfordulója.

    A szerző, Yves-Michel Riols úgy vélte, hogy Orbán Viktor már a választási győzelem estéjén elmondott beszédében felvázolta a kormányának magatartását azóta is meghatározó témákat:
    – egyszer s mindenkorra leszámolni a kommunista örökséggel,
    – szkeptikus viszonyulás a világméretű kapitalizmus bizonyos formájához és
    – ádáz ragaszkodás a nemzeti függetlenséghez.

    “Megannyi alkotóelem, amelyek bizonyos gaullista felhangot kölcsönöznek Orbán Viktor fellépésének, nem is beszélve a két politikus életpályájában tapasztalt hasonlóságról” – írta a szerző, utalva a megszállókkal szembeni ellenállásra, politikai újraépítkezésre, illetve a hatalomba való diadalmas visszatérésre.

    A hatalom élére visszakerült Orbán Viktor rögzítette módszerét és prioritását.

    Módszere: sürgősen cselekedni, hogy megmentse az országot az összeomlástól és helyreállítsa az államnak “a posztkommunista baloldal hozzá nem értése és szégyentelen kliensrendszere” által aláásott hitelességét.

    A legfontosabb feladat: elkerülni az újabb megszorító intézkedéseket egy lerongyolódott országban, nehogy görög sorsra jusson – írta Riols.

    A gazdaságban baloldali, a kultúrában jobboldali politikát követő Orbán Viktor valódi hitvallása a szuverenizmus, amivel tükrözi a posztkommunista Magyarország fejlődését. Az ország kilépett a liberalizmus húsz évig engedelmes tanulójának szerepéből, és ezentúl gőgösebben vállalja függetlenségét.

    Orbán Viktor számára ez újabb dilemmát jelent: hogyan adjon hangot ennek az önmagában legitim törekvésnek egy olyan ország esetében, amelynek gazdasága az egyik legnyitottabb Európában?
    Magyarország ismét egy új modell kikísérletezésének helyszíne lehet – mutatott rá a Le Monde-ban Riols.

    MTI

    Orbán Viktor , Magyarország miniszterelnöke ennél komolyabb elismerést nem is kaphatna, minthogy De Gaulle-hoz, a nagy francia nemzeti hőshöz, kiváló hazafihoz mérjék és hasonlítsák egy vezető francia lapban

    Christopher figyelmábe…

  • Némá..az idejáró nácik mekkora igyekezetttel próbálják elhárítani az össznépi felelősséget a történtek miatt.
    A magyar nép még mindig képtelen szembenézni a múltjával ellentétben pl. a német néppel , akik keservesen de feldolgozták a múltat és leszámoltak vele.
    Itt meg az a napi ” dicsőséges ” hír hogy nem engedik a Hitler emléktúrát , mert ” sértené a holokauszt-túlélők érzékenységét ”
    Tehát nem azért mert Hitlerre emlékezni eképpen undorító és aljas dolog , henem mert vannak MÉG zsidók Árvalányhajlandban.
    Ha majd nem lesznek , akkor lehet vidáman éltetni a Hitlert és rohadt eszméit !

  • A Fidesz, mint antiszemita párt

    „A minap megjelent “A Fidesszel nem az a baj, hogy antiszemita,” című bejegyzésben …”

    Uram!

    Értelmes emberek vagyunk.Ön is,én is,más is elvégezte azt a bizonyos középiskolát, egyetemet,ahol legalább azt megtanulta,hogy mit kell/kellene még megtanulnia.Tegye a kezét a szívére:komolyan gondolja,valóban úgy hiszi,igazán meg van gyözödve róla,hogy a Fidesz antiszemita?Valóban ki meri jelenteni,hogy a magyarok antiszemiták?Nem remeg meg a keze mikor leírja,hogy minden emléknap,rendezvény csupán képmutatás,PR?Ön sosem bizonytalanodik el,ha ilyeneket állít?Mit szólna,ha azt mondanám önre,hogy az antiszemitizmus folytonos hangoztatása csak PR, közönséges ürügy mások gyalázására?!Szólam,mely mögé el lehet bújni és büntetlenül lehet uszítani?!
    Nem a Fidesz,nem a magyarság,hanem a Kanadai Magyar Hírlap az antiszemita.Nincs az az ádáz ellenség,aki többet árthatna,mint önök önmaguknak!Ráadásul itt közölhet mindenféle pályatévesztett,képmutató paranoid.
    Szálljon magába fiatalúr.

  • asher alexander
    2013 április 19
    2:52 de.

    Anélkül, hogy részletesen ismerném a zsidótörvényeket, nem hiszem, hogy a megszállást követően jelentősége lett volna a korábbi törvénynek. A holokauszt – sajnos – a náci vezetők által titokban előre elhatározott és megtervezett dolog volt.

    A deportálások és egyebek során a zsidókkal való kegyetlen bánásmód a holokausztól és németektől függetlenül is bűn, és a magyarok szégyene. Viszont voltak magyarok, akik a saját lehetőségeik szerint mentették az áldozatokat. Ahogy sok bűnös elkerülte a földön a számonkérést, úgy vannak igazak, akik pedig a jutalmukat nem nyerték el. Sőt, Wallenberghez hasonlóan végezték.

  • Puchert János
    2013 április 19
    1:12 de.

    Azok sem jártak sokkal jobban, akik nem munkaszolgálatosként kerültek a frontra. Megjegyzem, amikor kivitték őket, akkor még gyors győzelemben bíztak.

  • Puchert János

    2013 április 18
    11:38 de.
    János!János,mi az a „Gyöngyösi”?!Mit akar mondani?

  • Kikérem magamnak, hogy valaki is nácinak minősitsen. Elmebetegekkel nincs mit szót váltani!
    Küszkülőnek igaza van!

  • Jávorszky Mária
    2013 április 19
    9:40 de.
    kezeltesse magát, mert kezd ön és közveszélyes lenni.

  • küszküllö
    2013 április 19
    12:24 du.
    „Nem a Fidesz,nem a magyarság,hanem a Kanadai Magyar Hírlap az antiszemita.Nincs az az ádáz ellenség,aki többet árthatna,mint önök önmaguknak!Ráadásul itt közölhet mindenféle pályatévesztett,képmutató paranoid.” 😛

    értem már, mi húzza ide: itt szabadon bizonyíthatja pártos hűségét és kiélheti paranoid megszólalási kényszerét!
    rendben, a fidesz nem antiszemita. csak a sunyi hallgatása.

    egy párt, mely megfoghatatlan, amúgy sem lehet semmilyen, teljesen felesleges jelzőket aggatni rá. a párt ezt kéri tőled, a párt ezt várja tőled, a párt így, a párt úgy. ugyan, kérem. a pártnak nem büdös a szája, és nem izzad a lába.
    hanem azok, akik a pártot alkotják, de még inkább azok, akik pozíciójuknál fogva döntéshozói és hangulatcsinálói, biza, lehetnek antiszemiták, ha nem is konkrét cselekedeteikben – ahhoz túl gyávák – de cinkos hallgatásukban, sunyi összekacsintásukban.

    szóval, a fidesz nem antiszemita. viszont kétségtelenül képmutató.
    de azért: hajrá, küszködő!

  • Puchert János

    Amíg a honvédjeinknek „csak” az ellenséggel és az időjárással kellett megküzdenie addig a munkaszolgálatosoknak ezenfelül még a szadista keretlegényekkel is meg kellett küzdeniük, csak a felelőtlen kalandorok bíztak a gyors győzelemben. Aki nem emlékezik már a Gyöngyösi ügyre azt nagyon sajnálom hisz szegénykém agyilag béna.

  • Geyza

    2013 április 19
    12:20 du.

    „Némá..az idejáró nácik…”
    Ném biza,hanem az idejáró cionisták.

  • „a fidesz nem antiszemita. csak a sunyi hallgatása.”

    Igazad van,Ille!A Fidesz elhallgatja mindazt,ami 60 éve folyik Palesztinában.Próbáltam belinkelni a Népszabadság erre vonatkozó cikkét,de nem fogod elhinni:képtelenség bemásolni!Minden olyan cikk ,ami ezzel a témával kapcsolatos,egyszerüen LEFAGY!Miért?És nem elöször,nem másodszor,hanem mindig.Ez a ti népszabadságotok.

  • Népszabadság – Kolostorra támadtak az izraeli szélsőségesek

    nol.hu/…/kolostorra_tamadtak_az_izraeli_szels… – Översätt den här sidan

    4 sep 2012 – Kolostorra támadtak az izraeli szélsőségesek. A Jeruzsálem–Tel-Aviv autópálya közelében lévő Latrun trappista

    Ennyit lehet,többet nem.

    Népszabadság – Izraeli rakétatámadások palesztin szélsőségesek …

    http://www.nol.hu/archivum/archiv-387586 – Översätt den här sidan

    14 dec 2005 – Izraeli rakétatámadások palesztin szélsőségesek ellen. Rakétát lőtt ki egy izraeli repülőgép a Gázai övezetben szerda este egy gépkocsira, …

    Erröl miért nem beszéltek?

    Zsido.com:

    Kardinális-rabbi tízparancsolat

    Johan Metzger szerint Budapesten a zsidó élet reneszánsza tapasztalható

    Népszabadság • Kunstár Csaba • 2004. január 5.

    Európában ma az antiszemitizmus leginkább Brüsszelre és Párizsra jellemző – nyilatkozta a Népszabadságnak Izrael állam országos főrabbija. Az askenázi Jonah Metzger szerint a kedvezőtlen változás Nyugat-Európában elsősorban az iszlámnak, illetve a muzulmán bevándorlóknak tulajdonítható.

    Itt antiszemitáztok napestig,és közben Izrael 60 éve népírtással szórakozik.Erröl is írhatnátok pár sort,elvtársak!

  • Géyza!

    Megjött a nácizó, bunkó Géyza. Titó partizánjai, később pedig Milosevity is náciztak. Attól még gyilkosok voltak. Retorikádban hasonló vagy, de mondhatsz valamit, amivel elhatárolod magad tőlük. Lehetőleg trágárkodás és véres víziók nélkül.

  • Méltóztassanak müvelödni:

    http://www.cs.elte.hu/~kope/ujsagcikkek/tgm4.html

    Új zsidó nacionalizmus
    Tatár Györgyrõl és másokról
    Nepszabadsag • 2001. november 17. • Szerzõ: Tamás Gáspár Miklós

    „Pár évvel ezelõtt az egyik zsidó „felekezeti” (pontosabban: „nemzeti kisebbségi”) lap szerkesztõje kifejtette, hogy álságosnak tartja a zsidó eredetû liberális jogvédõk álláspontját; õ – a jobboldallal összhangban – rejtett, õszintétlen zsidó fajvédõknek tartja õket; õ maga õszinte zsidó fajvédõ, mondotta, és például a cigánykérdésben a fehér többséggel ért egyet és érez együtt.”

  • WEISZ JOZSEF

    2013 április 18
    1:27 du.
    Itt mindenki tudja a tutit.Nem bizonyámnyám:ahhoz sincs szükség egyetlen német katonára sem,hogy 5 millió palesztint menekülésre kényszerítsen Izrael.A többivel „boldogul”.Vagy ez nem tartozik ide?

  • 35 ezer zsidó munkaszolgálatos vesztette életét az orosz fronton a dicsőséges magyar királyi honvéd hadsereg kegyetlensége nyomán. Kiéheztetve, rongyosan aknamezőkre küldve puszta kézzel -40 fok alatti hidegben, agyonverve…
    Még szaros gatyával futva a ruszkik elől is csak a zsidók ellen „harcoltak”…

  • Puchert János

    2013 április 19
    2:04 du
    Jánosom,a II.világháború végetért!!!A palesztinok kiírtására irányuló genocidium 60 éve tart és még mindig nem látni a végét.Nem értem.Tudnál ebben segíteni nekem?

  • Sem a kormány sem a magyar emberek többsége nem antiszemita,
    ezt többszörösen bebizonyította és az ellenzék hazugságaival
    csak a rendes probléma nélkül itt élő zsidóságnak árt.
    Állandóan ismétlődik ez a téma levés valóságtartalommal.
    Holokauszt,fasizmus,rasszizmus nácizmus folyton ismétlődő
    téma,de ez a múlt,mint a kommunista bűncselekmények!!!!!!
    Jelenleg is vannak szélsőséges megnyilvánulások(mint más országokban is) amik ellen
    a kormány sokat tesz illetőleg elhatárolódik.
    Holokauszt emléknap,zsidóüldözés nyilvános elítélése,kapcsolat a rabbival,motoros felvonulás betiltása,parlamenti kiállás….stb.mit kéne még tenni???
    Talán azt,hogy ez egy politikai uszítás hazugságokkal tele és tudomásul kéne venni a többségben lévő keresztények hagyományait,jogait,múltját,ugyanis ez nem
    Izrael,valamint a másik oldal által elkövetett bűnöket,
    gyilkosságokat is,akár a múltról akár a jelenről beszélünk!!!!!!!!

  • Jávorszky Mária
    2013 április 19
    9:40 de.
    Kedvenc Márim..
    Nekem nincs miért szégyenkeznem. Családfámat mindkét irányban a XVI. századig tudom visszavezetni. Leszámítva egyetlen Almássyt, egy sincs kzözöttük, akinek ipszilonra, vagy szky-re végződne a neve.
    Más.
    Követelni senki nem követeli. Sem a Hit gyülisek, sem a MAZSIHISZ, sem a Zen-hívők.
    Az emberi tisztesség igényelné azt, hogy belássuk, elismerjük a hibáinkat, hogy ki merjük mondani, igen, rosszat, erkölcstelent, gyalázatos dolgot csináltunk.
    Azok a zsidók, akiket te egyszerűen idegenszívűeknek, galileai jöttmenteknek aposztrofálsz, lehet, előbb éltek ebben az országban megbecsült állampolgárként, hasznos részeként a társadalomnak mint te, vagy a felmenőid.
    És igan rózsaszálam, megtanultam magyarul. Még egészen cseppnyi koromban, ahogy minden magyar gyerek megtanult. Azután írni és olvasni is, de a legfontosabbnak azt tartom, hogy megérteni is megtanultam. A szavakat, az embereket, az indulatokat, a butaságot, a kapzsiságot, az irigységet is.
    Nincs „gazdanép” !! Ország van, állam van, állampolgárok vannak, akiknek a vérében az Európán annyiszor átviharzott háborúk nyomán már szinte minden náció megtalálható.
    A tefélék a turulbaoltott, félázsiai eredetre esküsztök, meg Csaba királyfira aki majd megvéd bennünket az ellentől. Nem látod, nem akarod látni, hogy a magyar önmagának a legnagyobb ellensége. Pofázás keveset ér. Aki tett is, tesz is valamit azért, hogy az országnak, a népnek, a következő nemzedéknek jobb legyen, az nem áll ki a szinpadra magyarázkodni, mutogatni, vádolni és összemosni. Nem. Az teszi a dolgát. Azt, amihez ért.
    Vagy tíz éve találkoztam egy DNS táblázattal, ahol összehasonlításokat tettek a nemzetek keveredésével kapcsolatosan. Mit gondolsz, melyik rassz áll vérségileg a legközelebb hozzánk? Ne dőlj a kardodba,: (rozsdás..) az irániak. A perzsák. A második legközelebbi meg az albán. Illetve azok, akiket valamikor illíreknek hívtak.
    Amit te, ti állíttok az az, hogy (pl) aki kékszemű, szőke, magas, az nem lehet magyar, mert középázsia nem igazán termel ki magábol ilyeneket. Mára már igen, hiszen az oroszok is, ukránok is leginkább szőkék, kékszeműek, meg magasak. (Már nem annyira, mivel ott is megesték magukat a vérkeveredések a népcsoportok között.)Mi van a magyarul beszélő, évszázadok óta magyar területen élő jászokkal, szászokkal, kunokkal, besenyőkkel? Ki a magyar? Ki az igazmagyar? A zászló teszi? Kokárda? Fátyolos szem a Székely himnusz hallatán?
    Alig hiszem. Ezeréves történelmünkben kevés olyat találsz aki „tisztamagyar”, és büszkélkedhetünk vele.
    Ezért van az, hogy a normálisan gondolkodó, szélsőséges gondolatoktól, eszméktől alhatárolódó magyarok nem etnikai eredet szerint, hanem az emberi tulajdonságaik alapján ítélik meg a nemzettársaikat.
    Van Torontóban két félvér ismerősöm. Anyukák magyarok, apukák afrikaiak. Mindkét család gyerekei-egy-egy- tökéletesen, akcentus nélkül beszélik a magyar nyelvet.
    Rengeteg magyar ismerősöm van a magyarok között itt kanadában. Ritkán találkozom olyan másodgenerációs magyarral, aki tökéletesen beszéli a nyelvet. Akkor most az előző két félvér nemmagyar? A színe számit? Vagy az, hogy melyik templomban imádkozik?
    Esszem Márim, vannak még lyukak az „igazmagyar gondolkodásmódodon”…

  • Lélfai Szilárd
    2013 április 19
    4:53 de.
    Lélfai úr.
    Azt írod, magyarországon soha nem voltak pogromok..
    Itt van neked egy kis összefoglaló a XIX. század végéről…
    http://konfliktuskutato.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=143:vervadak-pogromok-zsidoellenes-zavargasok-1881-1885-koezoett-&catid=15:tanulmanyok

  • küszküllö
    2013 április 19
    2:27 du.
    aha, palesztina. hát, ez kurvára ide tartozik!
    az usa-ban meg verik a négereket 😀

  • Geyza!…………Már megint sokat ittál.Össznépi felelősségről beszélsz?Lehetne elöljáróban jó példát mutatnia az USA-nak,Kanadának és az amerikéban élő telepes zsidók leszármazottainak az indián őslakosok vagy a négerek tizmillióinak lemészárlása miatt.Mikor vannak az áldozatok memlékére megemlékezések?Netalán egy-két emlékműről,ha tudna valaki? Csak fújd a mocskos Magyarellenes dumádat Te /ide mindenki azt gondol amit akar./

  • Figyelő
    2013 április 18
    11:26 de.
    Ne hazudj!
    1. Bayer meg a többi náci szerinted a demokrácia álarca mögött bármit írhat, de Kertész Ákos ezt nem teheti meg, legalábbis őt nem vetted anno védelmedbe. Ha tévednék bizonyítsd be, hogy kiálltál mellette, mert neki el kellett hagynia a hazáját, amiért leírta a tényeket.
    2. A szarabbik sose volt ellenzéke a fidesznek, egy polgári körben tervezgette a jövőt Vona és a fhűrere.
    A gárdát meg a végén ráfogod az mszp-re, hogy ők hozták létre. Nevetséges vagy!

  • Puchert János

    Utánanéztem. Ha jól értelmeztem, a nyilas hatalomátvételig hasonló volt a munkaszolgálatosok és a fegyveres alakulatok százalékos vesztesége. 1944. ősze után lett sokkal rosszabb a munkaszolgálatosoknak.

    Most találtam rá véletlen. Tudtad, hogy Alfonzó (Markos József) humorista, parodista is munkaszolgálatos volt?
    Állítólag azért is volt rosszabb a munkaszolgálatosoknak, mert sok volt köztük az értelmiségi, ugyanakkor voltak olyan iskolázatlan parancsnokok, akik zsigerből utáltak mindenkit, akik náluk műveltebb vagy értelmesebb volt. (De ez nem csak a zsidókkal kapcsolatban igaz)

  • asher alexander

    jaworsky!
    „gazdanep????ugyan!!hol te?!
    talan ott belso azsiaban ahonnet erednek!!mert a karpatmedenceben elottuk mar eltek pl,; zsidok is!!
    a mi nepunk igy oshonosabb ott is!!

  • asher alexander

    jaworsky,;
    -es miert nem mindjart „herrenvolke”??
    azt mar ismerjuk!!
    csakhogy titeket magyarokat azok-„herrenvolke”(=nemetek)- csak II.od rendu kulturathordozo fajnak vagyis csak HERDENVOLKE=csordanep-nek tartottak!!

  • küszküllö
    2013 április 19
    2:27 du.
    Te jól vagy?
    Mi köze a Palesztinában történteknek ahhoz, hogy a fidesz, mely tele van zsidóval, kollaborál a jobbikkal, nácikat temet újra és emel be a tantervbe, avat náci szobrokat, magára szabta az országot, és egy kvázi egyszemélyes diktatúrát vezetett be 3 év alatt?
    (Ha meg nem tudsz egy linket bemásolni, akkor meg béna vagy.)

  • antifülke

    2013 április 20
    4:54 de.
    Köszönöm kérdésed,remekül vagyok.
    Hát az a köze,hallgasd meg,hogy miközben itt mindenki azzal vádolja a Fideszt és a magyarságot,hogy zsigerböl antiszemita moslékzabáló disznók,tehát nyiltan rasszista kijelentéseket tesz és kollektív bünösséggel vádol egy egész nemzetet,nos,akközben a szemiták írtják a palesztinokat.Vizet prédikálnak és bort isznak.Csak ennyi a baj,semmivel se több.Tudod,a szálka és a gerenda…

  • Ja,és még egy dolog,antifülke:te nem csak antifülke vagy,hanem antimagyar is.Rasszista vagy,antifülke,mert mindegy,kit gyülöl az ember.Te a magyarságot gyülölöd,te így vagy rasszista.

  • asher alexander

    2013 április 20
    4:41 de.

    A kazárokra tetszik célozni,vagy arra a legendára?

  • Ille István

    2013 április 20
    12:58 de.
    Miért?Az usában nem verik a négereket?
    Hát az hova tartozik,hogy ez egy zsidó lap?

  • Ejnye,nem néztétek meg ezt:

  • küszküllö
    2013 április 20
    10:57 de.
    mitől lenne zsidó lap? nosza, tegye ki a bizonyítékait.
    nem a saját idiómáit, hanem alapító okiratot, támogatók neveit – felekezeti hovatartozásuk igazolásával – impresszumot, ahol ezt kinyilvánítja, egyebeket.
    ha nem tudja, belépett a hazugok sorába.
    csak halkan kérdezem: és, ha az lenne? köze?

  • Jávorszky Mária

    falusi 2013 április 19.7:22. du.
    …” nincs gazdanép”- !!!? – á,az csakis Izraelben van,tudjuk.
    Azt elhiszem,hogy sok mindent megtanultál,de egyet biztosan nem,mégpedig azt,hogy Magyarországon gazdanép a magyar nemzet, így volt és így lesz a világ végezettéig,ha tetszik ha nem és nevetséges az ellenkezőjét bizonygatnod.Azon kívül vannak kisebbségi fajok,akiknek már túlságosan kinyílt a csipájuk,ők a – befogadottak – nagy hiba volt.Igen,ezt a nagy hibát elismerjük,már nagyon megbántuk – jóvátesszük.
    ” Ki a magyar? Ki az igaz magyar? A zászló teszi? Kokárda? Fátyolos szem a Székely himnusz hallatán?”
    Ahogy mondod,de még valami amiről fogalmatok sincsen,mert soha nem tapasztaltátok, hogy szívünk egyszerre dobban az Anyaföld szívével határon innen és túl! De ennek értése,csak igaz szívű magyaroknak adatott meg. Szegény ember az aki ezt a magasztos érzést soha meg nem tapasztalta.
    És legközelebb ne tulajdoníts nekem olyan szavakat,amelyek nem az én tollamból valók,mint pl. a-„galileai jöttment.”
    Már leírtam jó néhányszor,hogy ne ámítsátok magatokat,ti túl kicsik vagytok ahhoz,hogy nekem megmondjátok a tutit.Se te,se másnak nincs,nem volt és nem is lesz sohse oly hatalma a magyar felett,hogy jogában állna megmondani hogyan gondolkozzunk,miben higgyünk hogyan érezzünk,stb.- ezt felejtsétek el,kár a gőzért!
    Szebb jövőt!

  • Ille István

    2013 április 20
    11:19 de.

    Ezek ugye mind szónoki kérdések?Egyébként valóban semmi közöm hozzá,csak megállapítottam egy tényt.Biztos vagyok benne,hogy a nyilvánvaló ellenszenvedet és a „kötelezö” tagadást leszámítva,nem nézel teljesen palimadárnak.Semmi baj vele,ez egy ilyen hely.Tudomásul veszem,ennyi.Azt is értem,hogy mit akarsz.Én ugyanezt kérhetném töled/töletek:a vádaskodásaitok mindegyikét támasszátok alá hivatalos dokumentumokkal!De ez nem törvényszék,egyikünk sem hatóság,tehát badarság így megközelíteni.

    „ha nem tudja, belépett a hazugok sorába.”

    Semmi szükségem arra,hogy nyomozni kezdjek.A vak is látja,hogy mi ez.És ezt ti is tudjátok.
    Hazugok sora?Ezek szerint sokan álltok elöttem.

  • asher alexander

    te tudatlan niemand!
    mit jossz itt „johan” helyett helyesen YONA METZGER Erets Israel Sefard forabb ijanak mondasaval?
    mar reg nem O a forabbi!!

  • asher alexander

    ja kerem
    mint mindig,amint elfogy az erv,jon ez a „palastinim” szoveg!!
    amirol annyit,hogy eppen 65 eve a palastinim tamadjak szuntelenul az izraeli civileket,bomba merenyletekkel,raketakkal,stb!!
    -es nem forditva mint azt itt par agyament majom probalja beallitani!!
    kozuluk egyetlen egy sem volt meg itt Izraelben,de megis mindent jobban akar tudni mindenrol mint mi akik 60 eve itt elunk!!!

  • küszküllö
    Mi köze a magyarságnak ahhoz, hogy mi folyik Palesztinában?
    Ha ez a kormány a magánvagyonokat fogja államosítani, akkor is ez lesz az érved mellettük?
    Amúgy meg kevered a dolgokat, direkt csúsztatsz.
    A magyarokra nem mondja senki, hogy antiszemita.
    A fideszre mondjuk, hogy klerikál-fasiszta, mert az igaz is. Olyan rendszert építettek ki, és készül a 44-es Kossuth tér visszaállítása is.
    És szerintem a magyarországi zsidóknak nem sok közük van ahhoz, hogy mi folyik Izraelben, vagy bárhol másutt a világon.
    Neked pedig az én magyarságomhoz nincs semmi közöd, és nem a magyarságot gyűlölöm, hanem azt, ha hülyének néznek.

  • Ille!……Neked mihez van közöd? Öntelt,beképzelt ráadásul agyilag sem tiszta csökevénye vagy a társadalomnak és eme adottságaiddal megmondóembert játszol ami nem baj otthon a tükör előtt vagy a pszihológusnál a rendelőben.Vigyázz nehogy a lóról leesve a kardodba dőlj.Sajnálnám az árván maradt lovat.

  • küszküllö
    2013 április 20
    1:07 du.
    nos, kétségtelen: boda, jimbo, burkus nem túl sok. még odafér túlcsordulás nélkül.
    palimadár? ugyan, kérem, ne értékelje túl magát.
    hogy mit állapított meg, és mit nem, teljességgel indifferens. majd, ha tény lesz, azt szépen elő is vezeti. de addig csak süket duma.
    hogy ez mi, annak megállapítására képességei, sajnos, nem elégségesek.
    szóval, +1x: alá tudja támasztani állítását, vagy marad hazug?
    sok sikert, küszködő 😀

  • Jávorszky Mária
    2013 április 20
    12:59 du.
    hát,maga reménytelen. már szívritmus gondjai is vannak 😛
    amúgy magának megmondani a tutit teljesen felesleges. a mániákus rögeszmések úgysem fogják fel.
    de nyugodtan átkozódjon csak, ha attól megkönnyebbül 😀
    a maga jövője biztosan nem lesz szebb. a kényszergyógykezelés ritkán élvezetes 😛

  • Kakukk,Tóapó,Küszküllő!
    Teljesen igazuk van,a cikk és egyes hozzászólók a valóságot nélkülözve,egyoldalúan a sérelmeikre hivatkozva,mesterségesen
    szítják az ellentéteket,uszítanak,gyűlöletet keltenek!
    Persze közben elfelejtkeznek az általuk képviselt ideológia
    múltbéli BŰNEIRŐL!!!és nem mellesleg Izrael JELENKORI „áldásos”tevékenységéről (palesztinok….)
    Még a végén kiderül,hogy a Fidesz és a ma itt élő vétlen keresztény
    átlagemberek bűne a holokauszt?!…….Nem lepődnék meg ezen sem…..(agyrém!)
    Orbán mellesleg ma tiltotta be másodszor a holnapra tervezett motoros tüntetést!!!!
    A zsidóknak tényleg alkalmazkodni kellene és békésen együtt élni másokkal,mint ahogy itthon szerencsére ezt sokan teszik is és nem téma a vallás!!!!!!
    Nekem sem és nagyon rendes zsidó barátaimnak sem!!!!!

  • Lélfai Szilárd

    asher alexander!
    ” eppen 65 eve a palastinim tamadjak szuntelenul az izraeli civileket,bomba merenyletekkel,raketakkal,stb!!”
    Azt elfelejtetted hozzátenni, az izraeliek önvédelemből foglalnak el egyre nagyobb palesztin területeket, kergetik el az őslakosságot szüleik, őseik földjéről! Ha egy zsidó megsérül, százszorosan kapják vissza a palesztinok, az adományszállítókat „jogszerűen” lövik le a zsidó kommandősok az általuk jogtalanul megszállt területeken, stb.! Ami az „égő áldozatot” illeti megérdemlik a palesztínok, a foszforbombák mellé még stílszerű lenne némi Zyklon–B-t is küldeni Nekik!
    A nemrégen feltett film biztos hazugság, ilyet a zsidók még a gojokkal sem tennének, nemhogy egy másik rokon, szemita néppel!
    Izrael tényleg a goj törvények felett állónak érzi magát, (az ENSZ is hülye gojok gyülekezet!)és csodálkozik a Világ ellenreakcióján!

    Előző hozzászólásodhoz csak annyit: egy igazi pogrom nem néhány emberről szól, én ilyenekre gondoltam!
    1919-ben nem pogromok voltak, fehérterror volt, csak a gojok nem csináltak üzletet a sérelmeikből! Ha zsidóellenes akarnék lenni, akkor ez válasz volt Kun Béláék áldásos tevékenységére!
    Ami Kiskunmajsát illeti tudatlan maradtam, találtam több más helyszínt, de nem tudtam meg, mi történt Kiskunmajsán! Legalább a forrást jelöld meg!

  • Uraim, a magyar nyelv szépsége, a kifejezések mérhetetlen sok árnyalata feltehetően módot kínált volna mély, árnyalt gondolatoknak, a cikk tekintetében és a hozzászólások tekintetében is. Szomorúság fogott el, hogy aktuálpolitikai árnyalattal ír bírálatot Christopher Adam úr s teszi ezt sok hozzászóló is. A soában elpusztult honfitársaink emléke, a kegyelet megköveteli, hogy az elhurcoltak „nevét” soha ne használhassák fel aktuálpolitikai szándékok érvényesítésére, sem Magyarországon, sem Európában. Csak a tisztelet és az együttérzés hangja nem hamis. Én mint Magyarországon élő zsidó ember tanúsítom, hogy hitem, származásom okán soha semmilyen hátrány nem ért. Magyarország nem antiszemita ország, a magyar kormány mindent megtesz, hogy szembeszálljon mind ama törekvésekkel, melyek gyökere tudatlanságból, az emberi „szellem és erkölcs” fogyatékosságából fakad. Antiszemiták vannak, mint mindenhol ezen az öreg kontinensen. Csak türelemmel, a történelmi igazságok, tények higgadt, közérthető, aktuálpolitikai érdekektől mentes ismertetésével tehetünk egy jobb világért, talán az „elmentek” is így kívánnák tőlünk… shalom

  • rothervin
    2013 április 20
    3:59 du.

    Tiszteletem, rothervin.

  • asher alexander

    antifulke!
    na igen!pl,;-amikor az izraeliek penze megmentette a csodtol a magyar gyogyszergyartast,valahogy hirtelen elfelejtette mindegyik itt „palastina”-zo az arab haverokat!!

  • asher alexander

    lefai!
    azt meg te felejted el hogy eppen az arabok uztek el az ott oshonos-(jo 5000-eve!!!)-zsidokat!!
    mitol is lenne nekik tobb joguk??
    eddig egyetlen asatas-(vegezze akar a wakf)-semmifele arab nyelvu,regebbi mint az oszman megszallas,irott dokumentumot nem mutatott fel eddig!!annal tobb viszont a tobbezer eves heber nyelvu felirat,zsinagoga rom!!
    akkor kik is az oshonosak ott??
    vagy netan meg azt is bemeselned itt hogy yeshua h’nocri is „palastini” volt??
    mellesleg maga a szo „palastin” a romai latin „palestra” szobol ered ami bekeritett terulet-et jelent!!
    palestra ami ott csak a ponc pilat prokurator-i idokbol szarmazhat!!elotte ott romai fennhatosag nem volt!!

  • …”Kohn Sámuel, Sebestyén Károly, Száraz György vagy Fejtő Ferenc nem nevezhető szélsőségesnek vagy történelemhamisítónak. Egybehangzó megállapításaik szerint a Magyar Királyságban messze jobb sorsuk volt a zsidóknak, mint Európa többi részén. Míg máshol véres üldözések történtek, addig nálunk csupán néhány törvény korlátozza őket: például nem tarthatnak keresztény rabszolgákat, nem láthatnak el állami hivatalokat stb. Az Árpád-házból származó királyok alatt a zsidók – és mások: izmaeliták, böszörmények stb. – helyzetet mindvégig kedvező, nyugodalmas és biztos maradt. Akkor kezdődött üldözésük, amikor a magyar nemzeti dinasztia kihalt, és a nyugatról jött uralkodók behozták a pápaságtól szított megszorítás politikáját. A XII-XIII. században Magyarországon ismeretlenek voltak a pogromok, máglyák, a rituális gyilkosság, a kútmérgezéses vád stb.”…

    Szerző: Bunyevácz Zsuzsa

  • Köszönjük szépen Rothervin!
    Nincs véletlenül egy Roth nevű rokona Kanadában? Nekem ő volt az orvosom, Isten áldja meg!

  • Boda Marcsi
    2013 április 20
    3:41 du.
    orbán mellesleg éppen másodszor járt el jogellenesen. tudja, egy jogállamban ilyesmi nem fordulhat elő, de orbanisztánban természetes az orbáni önkény.
    ha esetleg tájékozódna a törvény vonatkozó paragrafusáról, nagyban segítene eltitkolni a tömény tudatlanságát.
    izrael jelenkora, mi? szegény boda…

  • Egy példa a népi antiszemitizmusra:70 év körüli férfivel beszélgettem a Bp-i Danuvia gyár sorsáról(Ő ott dolgozott).Elmesélte,hogy a II.Vh.vége felé,amikor elmenekültek a gyár tulajdonosok,az Aranyvonaton utaztak.És megbombázták őket az amerikaiak.
    -Tudjuk,hogy miért bombáztak a magukfajtát-tette hozzá.Ez azt jelentette,hogy a zsidók a zsidókat bombázták le.-
    És a bombázás alatt el tudtak menekülni a zsidó gyártulajdonosok.Akik utána Amerikába mentek.
    -Persze zavaros a mese,hiszen nyilván nem vittek civileket,főleg nem zsidó gyárosokat az Aranyvonaton.

  • rothervin
    2013 április 20
    3:59 du.
    „…a magyar kormány mindent megtesz, hogy szembeszálljon mind ama törekvésekkel, melyek gyökere tudatlanságból, az emberi “szellem és erkölcs” fogyatékosságából fakad” tömény szentkirályi utcai propaganda duma.
    ezek után szabad kegyedet diszzsidónak nevezni? minden pártnak van ilyen. ezen „tanúsítása” után, úgy tűnik, a fidesznek is van. persze, az is lehet, hogy vagy nem magyarországon él, vagy búra alatt tartják.
    csak vigyázzon, ha egyszer leemelik a burát, rohadt nagy meglepetés fogja érni!

  • rothervin

    2013 április 20
    3:59 du.
    Öszinte tiszteletem!

  • Kedves Figyelő és dakota, köszönöm, a feleségemnek vannak rokonai Kanadában, ők Kassáról származnak, a mindannyiunk által jól ismert felvidéki kitelepítések következtében kellett elhagyniuk szülővárosukat, az is egy máig lezáratlan fejezete (Benes-dekrétumok)a közép-európai történelemnek… a legjobbakat kívánom, szívélyes üdvözlettel.

  • Küszüllö is csak egy istenverte nyilasbérenc amtiszemita

  • Puchert János

    „Kollektív bűnösség nincsen. Egy egész népet nem lehet egyes képviselői által elkövetett bűnökért megbélyegezni.”
    TALÁN IGAZA IS VAN Felvinczy de a holokauszt nem 1944-ben kezdődött hanem kicsit előbb amikor a zsidó törvényeket meghozták és azokat bizony megszavazták a magyarországi keresztény egyházak vezetői is az a rothadt vezetőréteg amely uralta az országot szó nélkül tűrte, hogy zsidó honfitársainkat megsemisitsék kivételt képez az a törpe kisebbség aki megpróbált a maga módján segíteni néha még az élete árán is. Hogy is írta Babits Mihály „gyilkosok közt cinkos aki néma”

  • Puchert János

    Sárdi Jani
    2013 április 20
    4:18 de.
    ez csak szerecsen mosdatás a bűnösök felmentése a bűnök átháritása a nyilasokra németekre ez nagyon gyalázatos viselkedés, szégyellje magát

  • Puchert János

    küszküllő
    2013 április 19
    4:02 du.
    Megpróbálok segíteni ha majd a palesztinok elismerik Izrael államot és igyekeznek vele normális viszonyt folytatni és nem állandóan provokálni őket akkor a helyzet megváltozik

  • Einstein megmondta két dolog végtelen az emberi hülyeség és az univerzum. Csak egy dolgot kérdeznék meg bizonyos uraktól és hölgyektől. Mi a jófenét csinálnának ha nem volna ez a szerencsétlen KMH? Hol tudnának ennyire mocskolódni hazudozni és olyan dolgokat állítani amikről már feketén fehéren be lett bizonyitva hogy kitaláció hazugság és hagy ne folytassam. Önök akik itt össze vissza hivatkoznak minden félére soha egy kézzel fogható tényt nem irnak le.Sőt. Ami két kézzel megfogható bizonyíték azt cáfolják. Más oldalon nyilvános siton ilyen megnyilvánulásokért már réges rég letiltották, kitiltották volna magukat.De a KMH az annyira liberális anti magyar és fene sem tudja még mi hogy mindezt eltűri. Nem tudom halották e egyesek hogy akadt egy olyan tökös ember aki egyenesen becsületsértési pert indított és szó nélkül meg is nyerte. Az illető neonáci ur nagy bánatára akinek elég szép summát kell fizetnie manapság könnyelmű kijelentéseiért. Bizonyos helyeken igen is büntethető cselekménynek számit az antiszemitizmus és a nácizmus. A Fidesszel és a ma hatalmat gyakorlókkal nem az a baj, hogy olyanok amilyenek hanem pont az, hogy európainak merik nevezni magukat. Igen lassan hetven éve hogy megtörtént ami megtörtént. De hogy egy népben ennyi hugyagyó ember legyen hogy olyan megdönthetetlen tényeket hazugságnak mer nevezni mint a Második Magyar Hadsereg feláldozás és a ki tudja hány tizezer vagy százezer munkaszolgálatos.Itt a legnagyob probléma ami manapság létezik. Nemhogy a világtörténelem eseményeit de a saját történelmüket sem ismerik. Na ja minden magyar kormány szinte görcsösen ragaszkodott a neki nem tetsző történelmi tények meghamísításához és azok tananyagként való aktatásához. Ne mondja senki sem azt hogy nem ez történt hosszú időn keresztűl sőt ma is. Ezek tények és nem kitaláciok mint ahogy azt megpróbálják egyesek eladni. Ezeket az embereket nem elítélni kellene. Egy speciális diliházba kellene őket záratni ahol reggeltől reggelig azon dokumentumokat kellene nézetni velük amik erről szólnak.

  • asher alexander

    a hirhedt „aranyvonat”-on a zsidoktol rabolt,es az allami muzeumokbol rabolt mukincseket vittek ki!!azon az kisero SS es SD szemelyzeten kivul mas elo ember nem volt!!

  • asher alexander

    iiiiiigen!!
    eppen ezert engedelyezik a 2013-as magyarorszagon az „anticionista” ifj hegedus lorant vezette tuntetest!!
    mi mindent elhiszunk am…….

  • asher alexander

    puchert!
    ha nincsen kollektiv bunosseg,akkor minket zsidokat-(MINDENKIT!!csecsemoket,oregeket,stb!!)-miert is Kellett gettositani,kifosztani,deportalni??mi is lett volna-(azonkivul hogy annak szulettunk aminek!!)-a „bununk”??

  • asher alexander

    jaaaaaaaa!ertem en!!
    az a „nincsen kollektiv bunosseg” rank zsidokra nem vonatkozik ugye?,a gyilkosainkra annal inkabb igen mi??

  • asher alexander

    sardi jani!
    nos megsugom onnek!!sem az osszeszedesunkkor,sem a kifosztasunkkor a csendorlaktanyaban a mosoni uton,sem a bewagonnirozasunkkor EGYETLEN NEMET SEM VOLT JELEN SOHA!!!!
    ott csak es kizarolag MAGYAR Csendorok-Rendorok es Honvedek voltak!!
    sot!!!
    egeszen az Osztrak hatarig Csak Csendorkiserete volt a vonatnak is!!

  • asher alexander

    Avi ben-Giora!
    mindenek elott egy Todah Raba Gadol Adoni!!!!
    azthiszem a Yiddisherben az olyan emberre mondjuk mint te „ajn echte MENSH”!!!
    mindig csodalattal szemlelem azt az adaz igyekezetet amikor olyan akarkik „cafolnanak” olyan dolgokat akik akkoriban meg meg se szulettek!!
    megmagyaraznak nekunk „tuleloknek” is hogy mi latjuk rosszul es nem ugy volt semmi ahogy mi azt ateltuk a lagerekban,es magyarorszagon a zsidok osszeszedese,gettozasa,megverese,kifosztasa,waggonirozasa alatt!!
    ellenere annak a tenynek pl,;-hogy a szemem lattara verte ossze ket probarendor es egy csendor a vak mozgasserult 80 feletti Nagymamat a Mosoni utcai Csendorlaktanyaban,rohogve kurjongatva!!utan engem is osszevertek milliok utan kutatva!!soha eletemben nem lattam -(eloben)-annyit egy osszegben!
    viszont vegigszenvedtem a „hilfsbrigade des sonderkommandos”-t Birkenau Vernichtungslagerban!!a sajat kishugaimat,nagyszuleimet kellett az SS-ek orditozasa,utlegei alatt a gazkamrabol az egetogodrokhoz vinnem!
    meglehetosen fajo „elmeny”!!!!!ma is egetoen faj!!!

  • Kollektív bűnösség akkor a zsidóságra is ráhuzható, hiszen voltak Rákosik, Gerők, Kún Bélák. Nem is beszélve a bosszúálló AVÓ-s legénykről. Én megtapasztaltam AZT a kort is,sajnos saját bőrömnön, de nem vagyok antiszemita!

  • Jávorszky Mária
    2013 április 20
    12:59 du.
    Gyöngyvirágos kisangyalom, Mári.
    Rossz hírem van.
    Nincsenek ” gazdanépek”. Sem magyarországon, sem israelben, sem burungiföldön. Emberek, népcsoportok, nációk vannak, akik nyelvük, kultúrájuk, történelmük kapcsán kovácsolódnak egy közösségbe. Ez van. Olvasni, tanulni, ahogy Hatodik Lenin mondotta volt.
    A másik rossz hír,: nincsenek „kisebbségi fajok”. Olyan van, hogy emberi faj. Ezen balül vannak a rasszok. Akik népcsoportonként más és más jellegzetességekkel bírnak, ám hiszed, nem, van egy roppant fontos dolog, ami mindenegyes embernél azonos, ez pedig a vér színe.
    Haza..
    Nem, bogárkám, nem a zászló, a kokárda, vagy a fátyolos szem teszi. Az ország kultúrájának, irodalmának, zenéjének, történelmének az ismerete, szeretete teszi. A megfejtett belvárosi házak, a céltalan, melankólikus bolyongások a folyóparton, a szomszéd kéményére visszatérő, tavalyról ismert gólyapár, az ország, a városok, a falvak ismerete, az emberek, az emberi sorsok megismerése és megértése teszi. Mert ez a haza. Ha már jártál mindenhol, ahol „magyarul harangoznak”, ha megismerted az ott élőket, ha már nem csak „térkép e táj”, hanem tényleg tudod azt is, hogy „hol lakott itt Vörösmarty Mihály”, akkor a haza benned van.
    És akkor is, ha komolyan veszed a másik „koszorús” figyelmeztetését, hogy” haza csak ott van, hol jog is van.”
    A hazaszeretet olyan, mint a vallás. Belső, csaknem titkos, intim érzés. Van aki sírvafakad tőle, van akit boldogsággal tölt el. Pszichológusok szerint a nagy érzelmek ritkán láthatóak- viszont befolyásolják az ember életét, gondolkodásmódját. Akikben nincsenek ilyen nagy érzelmek, azoknak naponta hangoztatni, bizonyítaniuk kell- elsősorban önmaguknak,- deigenisámhogyvannekemilyenem!
    Tod, rubintos virágom, a haza, a hazaszeretet nem attól függ, hogy nagybetűvel írod az anyaföldet. Ez csak annyit bizonyít, hogy nem tiszteled annyira a hazád nyelvét, hogy tisztességesen elsajátirsad. „Szívünk együtt dobban”? Hm..Azt hittem az ilyen giccses, Szabó Ernőre hajazó Bon-Motok ideje már lejárt. Te még valszeg az első sorban énekelgethetted a május elsejei felvonuláson-vörös zászlóval a kezedben,- hogy ” munka hadának a lépése dobog!” És első sorban bólogattál a párttikárnak a november hetedikei, vállalati ünnepségen.
    És hallgattál, mint tehénlepény a fűben akkor, amikor az ég zengett. Mára mekkora magyar lettél..Merre jártál, kisvirág, amikor az ég zengett? Amikor kellett volna a tiszta hang, az okos szó, az értelmes magyarázat, a szíveket megmelengető jövőkép?
    Nincs szándékomban sem neked, sem másnak „megmondani a tut(t)it”. Yo non posso. Sem azt, hogy mit gondolj, miben higyjél. Ti.: magánügy. Ahogy magánügy a vallás, a szerelem, a hazaszeretet, az anyagcsere.
    Mégegy rossz hírem is van.. A nép, a nemzet, az nem te vagy. Része lehetsz, akár hasznos része is, sajna, te nem vagy az. Olyan vagy, mint az a békeharcos, aki tankkal meg géppuskával megy békét őrizni. Virággal, élelmiszerrel, ismeretterjesztéssel messzebb jutna. Meg te is.
    Picinrendűségi komplettkád lehet az elmúlt háborúk okozta lelki sérülések és káros idegbetegségek genetikai hatása, de ugyanúgy lehet a tudatlanságból eredő agresszivitásé is. Lazíts. A világ, de még az ember is tele van szépséggel. Tán még önmagadban is felfedezheted a maradványait.
    Végezetül hadd áruljak el egy titkot: én én vagyok. Nincsenek mások mellettem, mögöttem akkor, amikor véleményt formálok, mondok.Egyes szám, első személy. Ha nekem írsz, akkor egyes szám, második személy. Köszönöm.
    Szebb jövőt? Ráférne arra a vihartépte kis országra.

  • Rothervin

    Én is köszönöm higgadt és elfogulatlan bizonyságtételét.

  • Figyelő
    2013 április 21
    10:19 de.
    rákosi személyesen állt bosszút magán? hát gerő? kun béláról nem is beszélve! az ávo-s legények is zsidók voltak?
    ejnye már! akkor, gondolom, kádárék puszta ellenszolgáltatásként kényeztették!
    bencsics, mégis, mitől fordult ki ennyire kádári káder mivoltából?

  • asher alexander
    2013 április 21
    9:56 de.

    Valamit félreértett vagy én fogalmaztam rosszul. Nem kell meggyőzni arról, hogy vannak a magyarok közt mindenre kapható emberek. Példa erre 2006. Okt. 23. is, amikor a TV közvetítette, hogyan rugdosnak össze anyókákat, járókelőket, lövik ki az emberek szemét, törték el szándékosan az ujjaikat stb. Miért ne hinném el, hogy ’44-ben a törvény engedélyével ennél sokkal brutálisabb dolgokat is megtettek? Amit mondania akartam, hogy a potenciális gyilkosok minden korban, így most is köztünk vannak, csak a törvények tartják vissza őket. Ezt én függetlennek tartom az antiszemitizmustól, ami csak egy ürügy a gyilkolásra, az agresszivitás kiélésére. Azt értette félre, hogy ismereteim szerint a pokol akkor szabadult el, mikor a németek megszálltak minket.

    Nyilván azért tud csak később születettekkel illetve olyanokkal beszélni erről, akik nem érintettek, mert az igazi gyilkosok nem kezdenek tisztázó vitába, és eszük ágában sincs a bűnbánat. Én is csalódást okozok, mert még az apám is kisgyerek volt ’44-ben, nagyapám pedig apám születésekor meghalt. Egy nagybátyám rendőrfőnök volt egy dunántúli városban. Mikor az oroszok bevonultak, fogolytáborba vitték. A menyasszonya kereste meg a zsidókat, akik kihozták a fogolytáborból. Bárkiért nyilván nem mentek volna az orosz parancsnokhoz, az pedig nem engedett volna ki bárkit. Ezt is csak felnőttként tudtam meg, mikor már meghalt a nagybátyám. (Apám még korábban halt meg.) Ha valaki nem hinné, bizonyítható tény, hogy nagybátyám rendőrfőnök volt, és az is, hogy másokkal ellentétben az oroszok nem hurcolták el. Sőt – más helyen (Kispesten) – továbbra is rendőrkapitány maradt.

    Friss történet, hogy barátom első házasságából való lánya kiderítette, hogy a nagymama (az anyós) zsidó. Úgy történt, hogy mikor a deportálás volt, három évesen az egyik szomszédnál hagyták. A szülők sajnos nem jöttek vissza, így a szomszéd házaspár nevelte fel.

    A környezetemben ennyiről tudok, amit magyarok tettek. De láthatja, ezek is nehezen derültek ki. Sőt, igazán ki se derültek, mert már kétszer leírtam, de senkit nem érdekelt. Ugyanúgy megkapom, hogy „náci vagyok”.

  • Lélfai Szilárd

    asher alexander!
    Merenptah fáraó még a tengeri népek ellen sikerrel megvédi a területet (i.e. 1208). Az erről a csatáról szóló leírásban, az Izrael sztélében említik először az Izrael törzset, ez Izrael nevének első korabeli írásos emléke. Az Ószövetségben leírt izraeli honfoglalás az egyiptomi történetírás ismeretében erre a korra tehető, de leírásában valószínűen túldimenzionált, és különbözik az egyiptomi írásos emlékektől.
    Ettől még lehet a történelmetek 5000 éves, de a terület már elég régen nem volt a zsidóké, (hettita, egyiptomi, római, majd az Oszmán birodalom) Az I.VH. után kezdett a zsidó nép visszatelepedni!
    1947. november 29-én az ENSZ Közgyűlése Palesztinát zsidó és palesztin államra osztotta. 1977 óta ezen a napon ünneplik a tagállamok a „Palesztin szolidaritás nemzetközi napját”. 1999-ben az ENSZ Közgyűlése javasolta a tagállamoknak, hogy adjanak nagyobb nyilvánosságot ennek a napnak.[forrás?]
    Az Irgun Zvai Leumi és a Stern zsidó csoportok a zsidók által lakott területeken gerilla harcot folytattak és terrorcselekményeket hajtottak végre. Így például 1946. április 25-én gépkocsikban alvó angol katonákat öltek meg az Irgun fegyveres szabadságharcosai, 1946. július 22-én pedig felrobbantották a King David Hotelt 97 embert megölve. 1947. április 18 és 20-án bomba robbantás két kórházban, 1947. szeptember 16-án pedig kirabolták a Barclay Bankot Tel Avivban.[forrás?] Az angol kormány ekkor 50 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki az Irgun vezető Menáhem Begin fejére, de elfogni nem tudták.
    1948. április 9-én jeruzsálemi övezethez tartozó Deir Jassin palesztin faluban elkövetett vérengzésért is az Irgun csoport a felelős, amelynek során 254 embert, 25 állapotos asszonyt, nőket és gyerekeket mészároltak le, mert ennek a falunak a lakosai gyilkolták le a Jeruzsálebe élelmiszert szállító teherautók zsidó személyzetét. 150 holtestet megcsonkítva találtak. Az Irgun egyik vezetője volt a később Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnök, Menáhem Begin.

  • Ille istván
    … nem szabad!!! egyben kikérem magamnak a hangvételét, a cinikus megjegyzését, nemcsak a magam nevében, hanem azok nevében is akiknek már nincs módjuk tiltakozni, továbbá nem kívánok vitába szállni Önnel, az alapvető probléma ugyanis, hogy az Önhöz hasonló tollforgatók (bármelyik oldalon is álljanak) képtelenek a minimális tárgyilagosságra, a stílusáról pedig hadd ne mondjak semmit…

  • Ille István
    …és még egy dolog: Magyarországon élek…

  • Aser!
    Al tagid toda raba! Ma se ani katavti émet. Neked mint élő tanunak igen is el kell mondanod az igazságot, hogy mi is történt. Szó sincsen kollektiv elkövetésről. DE. Ne legyünk elvakultak és főleg ne általánosítsunk. Voltak és vannak ma is rendes becsületes magyarok. Egy népet nem szabad és nem is lehet egy-egy kiragadott példa alapján megitélni. Ez is amolyan magyaros betegség.
    Egy érdkesség. Nem tulzottan szoktam lapozni az index.hu oldalait de ma megakadt a szemem egy iráson Pax Hungaricum volt a cime. Kerestem hogy feltegyem ide élő bizonyítéknak, hogy 2008 óta működhet büntetlenül. Pedig az EU normák alapján minden internettes neonáci oldal működtetője törvény előtt köteles felelni megnyilvánulásaiért. Még a nagy demokráciákban Németországban és Ausztriában minden ilyen oldalt betiltanak és felderitik az üzemeltetőjét akit biróság elé is állítanak. Ez már nem demokrácia ez uszítás és igy kezdődött annó a fasizmus előretörése-. Nos valami csoda folytán eltünt a cikk teljesen. Ha valaki rálel tegye már ide fel ugy „okulás” képpen

  • Lélfai Szilárd

    A nagykövet is hazudik, mert nem azt mondja amit a KMH!!!

    A sukorói telekcsereügylet főszereplője, aki a zsidó világkongresszus elnöke egyben, azt is írta: Magyarország veszélyes tévúton jár. Részben ezzel indokolta a szervezet, hogy miért Budapesten tartja májusi közgyűlését.
    Izrael magyarországi nagykövete is cáfol. Ilan Mor a Zsidók és keresztények az évszázadok sodrában című konferencián azt mondta a Hír Televíziónak: túloznak a világkongresszus vezetői, amikor azt állítják, hogy Európában Magyarországon a legijesztőbb az antiszemitizmus terjedése. „Első helyen Franciaország áll, őket az USA, Nagy-Britannia és Kanada követi, de a lista említi Magyarországot is” – mondta Izrael magyarországi nagykövete.

    Egy felmérés szerint Franciaországban tavaly 58 százalékkal nőtt az antiszemita támadások száma, tavaly márciusban például egy zsidó iskolánál lőtt agyon hét embert egy férfi. A nagykövet azt mondja: a kongresszus budapesti helyszínválasztása a bizalom jele.

  • Hogy Magyarországon lesz a kongresszus, egyrészről a bizalom jele, másrészről Budapesten él állítólag a legtöbb zsidó.
    Nem mindegy az hogy hanyadik helyen áll Magyarország? Tény és való, hogy létezik az antiszemitizmus. Az csak a hab tortán hogy nem büntenedő cselekmény, mert nincsen egyértelműen törvénybe foglalva büntethetősége.

  • asher alexander

    sardi jani!
    -„hogyan lovik ki az emberek szemet”-
    erdekes-erdekes!!arrol viszont melyen hallgat hogy a csocselek felgyujtotta az MTV szekhazat!!

  • asher alexander

    lefai!
    teved megint!!mar a bayloni kotablak emlitik israel kiralysaga-t!!
    ne mondja el senkinek!!
    meremptah farao kik ellen, is harcolt har megiddo mellett?ugyen nem akarja bemeselni hogy a palesztinok ellen?

  • asher alexander

    mejn liber chaver Avi ben-Giora!!
    nem alltalanositok egyaltalan!!
    volt egy csomo olyan is ott akiknek ma fajuk van a gan yad vashem-ben yirusalaim-ban!!
    az igaz-akrol beszelek most!!
    az egyik ilyen igaz volt pl,; a hercegprimas mindszenty,aki megmentett egy csomo zsidot ,gyerekeket!!
    voltak viszont-(es sajnos sokkal tobben!!)-akik besugtak zsidokat,csak azert hogy megkaparinthassak a javaikat!!mikor a todesmarsch-(birkenautol-buchenwaldig)- utan az anglisok es a yankee-k kiszabaditottak minket,hulye fejjel „haza” mentem magyarorszagra!!ott ugy fogadtak,;-„miert nem doglottel ott mint a tobbi rendes zsido te szemetlada?itt most mar mi lakunk,ugyhogy kotrodj innet!!”-
    ez volt a „wellcome” a haboru utan a regi kedves szomszedaink reszerol!!nem szolok most az 1946-os(!!!!!)- kiskunmajsai pogromrol!!
    ne higyje senki hogy minket ott tart karokkal fogadtak volna!!volt sok aki sziberiaban kotott ki,a joszomszedok besugasai,ragalmai miatt,meg akkor is ha bebizonyosodott hogy hazudtak a szomszedok!!
    ezutan mentem ki izraelbe ahol elobb az irgun tsvai leumi,majd a korai tsahal kotelekeiben harcoltam a milhama h’hatsmauth idejen!!

  • asher alexander

    lefai szilard!
    az IRGUN TSVAI LEUMI honvedo harcot fojtatott az angol megszallok ellen akik ellenere hogy nemzetkozi korozes volt kiadva haborus bunokert,barati kapcsolatokat tartottak fent Hadj Amin el-Husseini fomuftival aki szemelyesen alapitotta meg a Skander-bey SS,es a Handschar SS diviziokat!!hitler jo baratjakent kapott a fuhrertol egy golyoallo mellenyt is!!

  • Jávorszky Mária

    falusi! Ez olyan szép vót,már majdnem sikerült is elbőgnöm magam,ha a végén nem rontottad vóna el-mond muszáj vót?Az anyám mondta,hogy már akkor sem bőgtem mikor megszülettem,soha – mert tudtam,hogy hiába- de azóta se,kivételesen ha röhögőgörcsöm van.
    „A nép,a nemzet az nem te vagy”-nem is írtam én ilyet,de most,hogy mondod…és miért nem? Egy vagyok nemzetemmel, akkor én vagyok a nemzet!Ő bennem és én benne,érzem a szívverését, együtt dobban az Anyaföld szívével.No,ez lírikusra sikeredett.
    És azt írok nagy betűvel,vagy kicsivel amit akarok, függetlenül a szabályoktól!- még,hogy nem mondod meg a tutit.
    Hát igen,ha valaki szereti hazáját és nemzetét,akkor azonnal rasszista,fasiszta,náci,no meg amint írod „…idegbetegségek genetikai hatása,agresszivitás”…- no tessék,már megint környékez a röhögőgörcs.
    „Olyan vagy mint a békeharcos,ki tankkal meg géppuskával megy békét őrizni.”Láttad már másképp is? „Virággal”… no,ez jó,előbb kinyírjuk az ellenséget,majd viszünk nekik virágot.
    Talán még imádkozzak is a magyar gyilkos, nemzet fosztó, országrabló sátánfajzatok lelki üdvéért? Vagy tartsam oda máris a másik orcámat?
    Vannak jobb ötleteim is.
    Szebb jövőt!

  • asher alexander

    nos a vilagkongresszus resztvevoi nem mondtak mast mint igazat!!
    miert?
    azert mert egy olyan orszagban ahol 2013-ban gyorbol indulo hitler szulinapjat unneplo turat szerrvezhetnek,a parlamentben nyiltan zsidolistazhatnak,nos ott igenis ijesztoen novekedett az antiszemitizmus!!

  • rothervin
    2013 április 21
    1:29 du.

    Maximálisan egyetértek Önnel, kedves rothervin.

  • Kopácsi Judith

    Érdekes, én is észrevettem már, hogy FideSS imádóink, mindig elfelejtkeznek a MTV székházát megtámadó csöcselékről, akiket bármelyik nyugati demokráciában úgy megruháztak volna a rendörök, hogy taknyuk-nyáluk csurogna még ma is.

  • asher alexander

    Nem tette jól, hogy elkezdte vitatni a 2006-ban történteket. Inkább beszélt volna a holokausztról, mert arról kevesebbet tudok.

    Miért hallgatnék a TV székháznál történtekről? A Gyurcsány-féle öszödi beszéd nyilvánosságra hozása háborította fel az embereket, és mentek először a Parlamenthez, aztán indultak a TV székházhoz, hogy egy peticiót olvassanak be. A rendőrök elzavarták őket, erre még többen mentek a székházhoz. Elkerülhető lett volna a balhé, ha beolvashatták volna a szövegüket. Végül győzött a tömeg, és bementek. Előre lehetett látni, hogy így lesz. De addig kocsikat gyújtottak fel, betörték az ablakokat, kőzáport zúdítottak a rendőrökre.
    Nem igaz, hogy ezt nem látta előre az, aki kiszivárogtatta a beszédet. Sőt, nyilvánvalóan a botránykeltés szándékával tették, hogy megbuktassák Gyurcsányt. Mostanában fog kiderülni, hogy ki volt az. Minden jel arra mutat, hogy belső ember vagy emberek szivárogtatták ki.

    Bár időben közel volt, az ’56-ot ünneplő tömeg megverése egy másik történet. Ne keverjük össze. Ha kívánja leírom hogyan történt, hogyan lőtték ki a szemeket és törték el az emberek csontjait. Informátorai félrevezetik, ha az ünneplőket csőcseléknek állítják be. Hogy milyen politikai játszma volt a dolgok mögött – magam sem értem. De állítom, az emberek nem balhézni, hanem ünnepelni mentek.

  • asher alexander

    Nem csak zsidókat súgták be, hanem azokat is, akik bujtatták őket.

  • Sárdi Jani…………….Hozzátennék annyit,ha Gyurcsány az öszödi beszédet a TV-ben nagy nyilvánosság előtt mondja el nem lett volna belőle ilyen konfliktus.Az emberek nagy része azt mondta volna,hogy fasza gyerek mert megmondta az igazat.

  • Kopácsi Judith

    Nem vagyok Fidesz imádó, főleg nem SS. Majd egyszer elmesélem azt az okot is, ami miatt csalódtam a Fideszben. Nálam a csalódás nem azt váltja ki, hogy attól kezdve igazságtalan leszek, és kígyót-békát kiabálok.

  • asher alexander

    egyetrlen egy „szemkiloves”-rol van szo!!egy fiatalembert lottek meg a flashball-al a szeme tajekan!!ugytudom meg van mindket szeme ma is!!
    de on mar tobbesszmaban „szemkilovok”-rool ir azonnal!!felangyit egy esetet,altalanossa!!
    igy keszul a remhir,a hirlapi kacsa!!
    persze mindig akad par hulye aki el is fogja azt hinni!!bizom benne hogy a tobbseg nem!!

  • asher alexander

    sardi jani!
    -es HOL MIKOR MONDTAM EN MAST???

  • Az alábbi dokumentumra a családfám kutatása közben találtam. Ez a Visnyei Simon távoli rokonom. A komment alján mellékelem dédapám anyakönyvi kivonatát.
    (Egyszer majd utánajárok a rendőrfőnök nagybátyám zsidómentésének is.)

    „Az 1940-es évek antiszemita hangulatát használták ki néhányan Somogyváron. Ők jelentették fel Visnyei Simon körjegyzőt Szathmáry Lajos főispánnál zsidóbarátkozás címén. A főispán azonnal áthelyezte Visnyeit, és csendőrnyomozókat küldött ki a faluba. Szerintük Visnyei jó viszonyt ápolt Steinitz István somogyvámosi földbérlővel. A lakosság úgy tudta, hogy a körjegyző segített a gettóba szállításkor a helybeli zsidóknak. A somogyvári zsidókat 1944. május 24-én költöztették a tabi gettóba.”

    Josephus Sárdi
    Hungary Catholic Church Records, 1636-1895
    baptism:01 Aug 1856 Somogyvár, Somogy, Hungary
    parents:Joannes Sárdi, Maria Visnyei

  • Sárdi jani.

    Ha én petíciót akarok beolvasni, nem gyújtogatok kukákat, autókat, nem török zúzok, nem támadok rendőrökre (több mint 100-an megsérültek), nem megyek kirabolni az intézmény büféjét.
    Egyáltalán nem másik történet az okt. 23-i.
    Ugyanaz a csőcselék ment randalirozni, mint a szeptemberi, ami előre látható volt. Épp ezért könyörögtek a rendőrök a fidesznek, hogy NE az Astoriánál tartson megemlékezést, mert a belvárosban majd lehetetlen lesz elválasztani a csőcseléket a „békés” ünneplőktől,
    Nagyjából ez is történt.
    Még annyi: a fidesz ünnepség rendezői nem mondták be, hogy merre NE induljanak el – arrafelé, ahol a rendőrök ki a akarták szorítani a köveket feltépő, kukaborogató, a rendőröket dobáló csőcseléket.
    Ma már nyilvánvaló, hogy a fidesz terve volt első perctől a köznyugalom megzavarása, a fidesz érdekében állt a kiszivárogtatás, a fidesz buzdította a mindenre képes (ami balhé) futball-huligánokat, akik most többek közt a Fradi szolgálatában állnak, Kubatovtól kapva magas fizetéseket.

    Ugyanezt csinálták okt. 23-án.

    „Ha kívánja leírom hogyan történt, hogyan lőtték ki a szemeket és törték el az emberek csontjait. Informátorai félrevezetik, ha az ünneplőket csőcseléknek állítják be.”

    Hogy lőttek ki szemeket?

    Sehogy. Hazug városi legenda. Gumilövedékkel nem lehet célzottan lőni. A randalírozó az 50. felszólításra sem mozdult, hanem dobálta a rendőröket. A lövedék a szemét találta el – egy ilyen eset volt.
    Igen, csőcselék volt, csürhe, a legaljasabb: amilyenek azok akik a háttérből mozgatták az eseményeket!

    Cui prodest?

    Tessék a kedves olvasónak feltenni a kérdést. Kinek az érdeke volt a lázongás?
    Orbán érdeke volt, az ő puccsa, ami minden aljassága ellenére se jött be akkor.

    Voltak rendőri túlkapások, amik ma is vannak (l. a halálra vert vallatott, Izsákon), és mindenütt a világon van.

    De, ha nem megyek a jégre, nem szakad be alattam.

  • Puchert János

    Sárdi Jani ha egy hazugságot százszor-ezerszer elmondanak az akkor is hazugság marad az öszödi beszéd zárt közben hangzott el és politikustól ritkán hallani ilyen igaz beszédet, bár a beszéd tavasszal hangzott el de ősszel hozták nyilvánosára a választásokra időzítve a Kossuth téri dühöngőket bizony a Fidesz bátorította és tüzelte a kormány ellen hisz mindennap délután megjelent egy-egy Fidesz vezető és beszédet mondott különböző szélsőséges csoportok tanyáztak a Kossuth téren egy hónapon keresztül és ezekből került ki a tv székház támadói és mit csináltak amikor elfoglalták a tv székházat kirabolták a büfét és hazamentek én 2006-ban és a következő években is Budapesten voltam és a helyszínen tapasztaltam meg, hogy mi történt és a tv képernyőjén is láttam az eseményeket a békés tüntető nem gyújtogat nem dobálja utcakővel a rendőröket nem támad rájuk vascsövvel stb.A Fidesz ha már az Astoriához szervezte a nagygyűlést mielőtt a vezér beült volna a páncélozott kocsijába megmondhatta volna a sleppjének, hogy ne menjenek a Deák tér felé mert ott egy garázda tömeg van amely keveredni akar a nagygyűlés résztvevőivel. Senki nek nem lőttek ki a szemét egy személyről szólt annak idején a tudósítás akinek megsérült a bal szeme kérdezem azt ha ez a személy eleget tesz az oszlatásra felszólító parancsnak elöfordulhatot volna ez bizony nem ebben az esetben szembe fordult a rendőrökkel, bizony itt helyén való a csőcselék kifejezés és a Kossuth téren sátorozókra a disznó csorda kifejezés

  • Jávorszky Mária
    2013 április 21
    5:03 du.
    Tartok tőle, semmit nem értettél meg abból amit írtam.
    Igaz, megis lepődtem volna…
    A gondolkodás az olyasmi, hogy szerszám nélkül nem megy.

  • Puchert úr!
    Kezdjük ott, hogy minden demokratikus országban a miniszterelők lemond, ha kiszívárog olyan beszéd amit öszödön tett. Sokkal kevesebbért is lemondtak már. Nem, ő maradt. Nyillvánvaló, hogy az ellenzék és minden jóérzésű magyar ember, követelte a lemondását. Akkor is maradt, kordont húzatott, de nem! A TV székházat NEM a tömeg rohanta meg, hanem egy egész kis radikális része. EZ nem mentség arra, amit az 56-os emlékünnepélyen tett a magyar rendőrség.ÉN OTT VOLTAM A HELYSZÍNEN!
    Az Asztóriánál TÖBBSZÖR is bemondták ne menjen senki a Deak Tér felé én is hallottam. Viszont a tízezres tömeg eleje nem hallhatta, mert katonai helikoőter repkedett feletük állandóan, nagy zajjal!
    Tehát, a védekezés és a vád is igaztalan!

  • Kopácsi Judith
    2013 április 21
    7:18 du.
    Drága Judith!
    A hab a tortán, h az az Urbán Flórián is ott randalírozott, (ha jól emlékezem el is ítélték) aki az FC. Felcsút edzője! Ugye tudjuk, h ez miért érdekes?
    Vajon előtte, vagy utána lett a csapat edzője?
    Híres edzők:
    Nagy László
    Urbán Flórián
    http://hu.wikipedia.org/wiki/FC_Felcs%C3%BAt

  • rothervin
    2013 április 21
    1:39 du.
    de minek?

  • Jávorszky Mária
    2013 április 21
    5:03 du.
    „Vagy tartsam oda máris a másik orcámat?”
    erősen javallott, legalább könnyebb lenne pofán csapni. persze, ahhoz át kellene jönnie a határon, mert ukrajnából könnyen bátor! hátulról, persze.

  • kérdezem szky-t, bencsicset és a többi határon kívüli habzó szájút: hol is adóznak? hol is fizetnek tb-járulékot? hol is fizetnek nyugdíjjárulékot – már, ha? hol is fizetnek rezsit? hol is járatják iskolába a gyerekeiket?
    na, ezen tessék elgondolkozni – a cikk tartalmától függetlenül – mert ennek alapján miért is akarnak beleugatni a MI életünkbe?
    milyen alapon veszik maguknak a bátorságot, meghatározni, hogy MI mit tehetünk, és mit nem?
    egy ilyen degenerált, mint szky, miből gondolja, hogy megmondhatja egy zsidó honfitársunknak – figyeled, szky, HONfitárs, és nem munkácsi csahos – hova menjen, és mikor?
    na, neki lehet veselkedni!

  • Ille István
    2013 április 22
    1:13 du.
    István!
    Miért vitatkozol egy muszkával? :-O

  • asher alexander

    Elnézést, nem cáfoloni, hanem kiegészítni akartam amit a besúgásról, feljelentésekről írt.

    Azért írtam többesszában a szemkilövésekről, mert én így ismerem. Én tízről tudtam. Meglep, hogy mások pedig másképp tudják. Viszont utánanéztem és azon is meglepődtem, hogy a Wikipédia szerint csak két maradandó szemsérülés volt:

    „…A zavargásoknak 167 sérültje (köztük 17 rendőr és 5 külföldi) volt, közülük 134 ambuláns, 33 kórházi kezelésben részesült. Gumilövedékek miatt fél szemére megvakult a tüntetések két résztvevője is.[29][46] Nyak-, fej-, szemsérülések száma 80 volt az összes sérülés között…”

  • Ille István
    No comment…részemről befejeztem az Önnel való bármilyen természetű párbeszédet, ha az okok kétséget hagynak Önben, úgy nagyon sajnálom…

  • Puchert János

    Figyelő csak úgy mellékesen Gyurcsány megszavaztatta parlamentet és a többség bizalmat szavazott Gyurcsánynak

  • Puchert János

    Figyelmedbe ajánlom, amit már Asher úrnak is írtam.

    Én elfogadom, hogy Gyucsány Öszödön őszinte volt. De ne felejtsd el, hogy csak zárt körben. Zárt körben mások is őszinték. Ez nem olyan nagy erény.

    A saját, csupán megérzésen alapuló véleményem, hogy megrendezett volt a szituáció és Gyurcsány maga szivárogtatta ki a beszédet, amit tulajdonképp a közvéleménynek szánt. Nem zárom ki, hogy őszintén megtisztulást akart, és ezért felvállalt egy korlátozott botrányt. Valamit elszámított, politikai harakiri lett belőle… Ő volt a baloldal utolsó karizmatikus embere.
    Vallásos katolikus létemre egy embert látok a baloldalon, aki némileg közel áll hozzám. Thürmer Gyula, aki viszont a kommunista stigma miatt nem szalonképes.

  • Jávorszky Mária

    falusi 2013.április 22.8:54.de.
    „A gondolkodás olyasmi,hogy szerszám nélkül nem megy.”
    Hát,az attól függ éppen mire gondolsz.
    há…

  • asher alexander

    sardi jani !
    hozzatennem a Somogyvari zsidok-(a zulcer-ek,a rhein-ek,a rechnicer-ek,a frank-ek,a vogelkundt-ek,a neubauer-ek,stb csaladok)-hogy a kesobbiekben bekesen mindenfele zaklatas nlkul ott elo Schweiger Janos csendor is reszt vett a zsidok tabra kisereseben,kifosztasukban!!
    schweiger ott lakott a kereszteny temeto sarkanal a kis utcanak hivott ady endre utca vegen balrol!
    gondolom tudod mirol irok,te aki a Majus 1-ut 4-ben laktal ha jol tudom!!-(a fullerekkal szemben)-
    el nemù hiszed milyen kicsi a vilag…….!!mindenrol tudok ha akarok tudni rola!!a Nagyapadek Vas Koronarendjerol is!!

  • Jávorszky Mária
    2013 április 22
    5:00 du.
    Hm.Valahogy éreztem, neked ez nem fog menni..
    A gondolkodáshoz a „szerszám” az agy.

  • rothervin
    2013 április 22
    3:13 du.
    nem kellett volna ilyen látványosan benyalni a hatalomnak, akkor mindez nem történt volna meg!
    amúgy teljesen hidegen hagy, hogy okkal, vagy ok nélkül teszi. csak megkönnyebbülést érzek.

  • Jávorszky Mária
    2013 április 22
    5:00 du.
    az agy – bizonyos értelemben – szerszámnak tekinthető. persze, annak hiányában kétségtelen, hogy nem is érti meg falusi mondani valóját 😛

  • Sárdi Jani
    2013 április 22
    2:42 du.
    az egész ott kezdődött, hogy elhangzott egy felszólítás: oszolni!
    nem oszoltak, hát ráfáztak.
    jobb helyen – franciaország, németország, anglia – az ilyen események után rongyosra vert csőcselék iszkol eszeveszetten mindenfelé, és senki nem káricál utána, mint révész mártiriusz!
    de hát, a hős hazaffyaink, persze, másképpen lettek eligazítva.

  • Gere Gábor
    2013 április 22
    2:11 du.
    vitatkozni? ugyan, kérlek, egy propaganda kézikönyvvel?
    amúgy nem muszka, max. hucul, vagy bojkó. bár, a neve után valszeg lengyelországból oda származott dolisnyák 🙂
    a ruszinok tuti, hogy kitagadnák 😀

  • asher alexander

    Sokat gondolkodtam, mielőtt elküldtem a somogyvári zsidók gettósítással kapcsolatos írást. Féltem, hülyének néznek. Nem gondoltam, hogy személyesen érinti. Remélem, nem tettem rosszul, hogy felidéztem a múltat.

    Sajnos, a bonyolult családi viszonyok, elköltözések, halálesetek miatt meglazult majd megszakadt a kapcsolatom a Sárdi rokonokkal. Alig tudok róluk valamit. Én már máshol, sőt apám is már Nagykanizsán született, aki már gyerekkoromban meghalt. Nem tudott átadni információkat. Somogyvárról csak a családi legendákból, és a saját internetes családfa kutatásaimból tudok. Somogyváron több Sárdi család élt – nyilván rokonok. Nagyapám és dédapám is suszterok (cipészek) voltak. Mindkettő a ’30-s években halt meg. Dédapámnak sok testvére volt.
    Bízom benne, hogy Somogyváron maradt rokonaim nem bántották a zsidókat, mert nagyon szégyellném. A háború idején nagybátyám Nagykanizsának volt a rendőrkapitánya. Kanizsán régen nagy zsidó közösség élt.

    A somogyvári plébános naplójából idéztem, ami egy Somogyvárról szóló könyvben van. Sajnos ügyetlen vagyok a számítógéppel, nem tudom az egészet feltenni – ha érdekli.
    De idézhetem tovább:

    „Népünk mindinkább unja a háborút. Sokallják a vér- és anyagi áldozatot. Kormányaink igyekeznek kibúvót találni, de a németeknek még mindig van erejük ahhoz, hogy bennünket még jobban belesodorjanak a háborúba. A fölöttünk elhúzó angol–amerikai repülőgépek már bombázzák városainkat. Az orosz csapatok is mind jobban közelednek határaink felé. November első napjaiban, a vámosi búcsú napján a somogyvári Kis-hegy északi részén hullott 11 bomba. Mindezek, valamint a zsidók elhurcolása …és a drákói beszolgáltatási rendeletek, mind jobban megviselik híveinket. ..”

    Azt megköszönném, ha írna valamit a Sárdi család(ok)ról. Ne kíméljen, azt is, ha valami gazemberséget csináltak.

  • ombre

    2013 április 22
    5:16 de.
    „Hogy lőttek ki szemeket?

    Sehogy. Hazug városi legenda.”

    http://www.youtube.com/watch?v=p_S6TvjZFc0

    http://www.youtube.com/watch?v=IGt_YTsBDgs

    Erre tetszik utalni?

  • Puchert János

    2013 április 22
    5:38 de.

    „Sárdi Jani ha egy hazugságot százszor-ezerszer elmondanak az akkor is hazugság marad…”
    Akkor mit erölködsz?

  • asher alexander

    2013 április 22
    3:05 de.

    „egyetrlen egy “szemkiloves”-rol van szo!!egy fiatalembert lottek meg a flashball-al a szeme tajekan!!ugytudom meg van mindket szeme ma is!!
    de on mar tobbesszmaban “szemkilovok”-rool ir azonnal!!felangyit egy esetet,altalanossa!!
    igy keszul a remhir,a hirlapi kacsa!!
    persze mindig akad par hulye aki el is fogja azt hinni!!bizom benne hogy a tobbseg nem!!”

    Hát persze.És a holokauszt sem igaz,és az sem,hogy Sztálin 64-65 millió embert gyilkoltatott meg,az meg pláne hazugság,hogy a kommunizmus áldozatainak száma meghaladja a 100 milliót.

    Na akkor mégegyszer,de megnézd,a hazug mindenedet!

  • asher alexander

    falusi!

    Maria javorszky.
    Mukacevo-/-Munkacs.
    Zakarpats’ka Oblast.
    Ukraina.
    szerinted hol fizet adot hogy itt nagyonmagyarkodik????

  • asher alexander

    sardi Jani!
    -„de hat hos hazaffyaink maskeppen lettek eligazitva”-
    Igen kerem!!-penzert foleg!!

  • asher alexander

    Sardi Jani!
    nem sertettel meg semmit!!nyugodj meg ebben most!!
    ismertem Sardi nevueket es veluk igen jo kapcsolatban voltam!!Ok a Koppany vezer uton laktak a szatocsbolt mellett mindjart az olajkut toszomszedsagaban!
    soha semmifele osszezordules veluk nem volt!!oregapam butorokat is keszitett nekik,es az oreganyamek mint pekek kenyeret arultak nekik is es meg harom falunak!
    az a Somogyvar kopnyv nekem is megvan!azt meg a polgarmester ur moring jozsef-attila kuldte el!
    de van konyvem dedikalva a somogyvari gyula vitez-tol is!!
    koszonom kedves soraidat azert es maradok tiszteletben valolag!

  • Jávorszky Mária

    falusi!Megsúgom,hogy nem az agy gondolkodik,az tényleg,csak egy „szerszám”-adó-vevő készülék,okostojás.

  • Jávorszky Mária
    2013 április 24
    4:47 de.
    Nü, ez érdekel..
    Mesélj.

  • Hát Illének tényleg nagy baja van…..most éppen az,hogy Orbán másodszorra is utasította a BM-et hogy tiltsa be a tüntetést,ugyanis a második alkalommal más útvonalon és címen kértek
    és kaptak engedélyt,egyébként ilyen esetben joga van pontosan a felvonulók érdekében a kegyeletsértés megelőzése érdekében intézkedni,persze biztosan csak azért tette,mert fasiszta?…..kac-kac..Ha kiáll a zsidók mellett az is baj libsikém.
    Aztán Izraelt csak hagyjuk Ille,nem kell puderolni,mert még az ENSZ ,Amerika(a nagy zsidóbarát!) is elítélte amit a palesztinokkal művelnek,teljesen törvénytelenül!!!
    De Ille aztán tudja a „nagy” agyával……….hogy mi a helyes!

  • Ja egyébként a hidról így is történtek atrocitások,persze erről is a FIDESZ vagy a nép tehet?!
    Nem véletlen a sokakban kialakult ellenszenv és némelyik vádnak van is valóság alapja,csak sajnos nem azokat érik
    a sértések sokszor akik valóban megérdemelnél,mert ugye
    azon az oldalon sem csak „angyalkák” vannak,akik nem tudják hol a határ a provokációval……

  • Boda Marcsi
    2013 április 24
    1:09 du.
    😛 😛 😛
    hajrá, piri néni! 😀

  • falusi
    2013 április 24
    9:18 de.ú
    érthető, nem? neki nincs, hát másvalamijével is gondolkodhat.
    alternatív megoldás. az okosabbak ülésre használják 🙂

  • Ille István
    2013 április 24
    1:51 du.
    Mélygondolkodó?
    🙂

  • Ille!
    Hát magán tényleg jókat lehet röhögni,persze aki komolyan
    veszi a inkább sír,de szerencsére kevesen vannak és legfeljebb az új kommenttelök,de idővel ők is megedződnek…

  • Figyelő!
    Igaza van Illének szelektív a memóriája,ha egyáltalán van
    és
    tárgyilagos , felkészült lenne a válaszaiban( de csak pökhendi
    kiosztásra képes…!)
    Ezen az oldalon csak a nyilasokról,nácikról,rasszizmusról szól a „mese”.
    Nos az Andrássy 60-ban „dolgozott”(meg máshol is!)…egy
    Péter Gábor nevű(eredeti neve:Eisenberger Banjámin)zsidó
    emberke,aki l945 és l956 között élet és halál ura volt,mint
    az ÁVÓ főnöke,akinek a beosztottjai is hasonlóak voltak.
    „pár” embert megkínoztak,megöltek az évek alatt.
    Egyébként egy perifériára szorult szabolcsi zsidó volt,aki ezen a „terülten” futott be fényes karriert…..!
    1990-ig élt ZAVARTALANUL!!!!!!!!!felelősségre vonás nélkül!!!!
    Persze ezen az oldalon csak nyilas ill.fasiszta bűnök vannak!
    Mindkét oldal gyilkosai elítélendők lennének egy „demokratikus” lap részéről,ha azok lennének…..de az ő
    szerepük nem ez,hanem a hazug,jellemtelen uszítás!!!!

  • Boda Marcsi
    2013 április 24
    5:27 du.
    örülök, hogy mosolyt tudok csalni az arcára! legalább lesz rajta valami emberi vonás.

  • Jávorszky Mária

    falusi 2013 április 24.9:18.de.
    „Nü,ez érdekel…Mesélj”
    A „gondolkodó szerszán” témára-mesélek,figyu!

    Tudjuk, a hardver a számítógépek fizikai részét, a szoftver a szellemi részét jelenti.
    No,aszongya,hogy-
    a szoftver előállítása termelési folyamat- naná,hogy az!A megbízó(Isten),a rendszerfejlesztő(lélek,mint tudatos energia)és a programozó(az ember)-program beindulva!
    Namármostan, a programozás előtti és utáni tevékenység egységes bázisadatainak alapján dől el a lélek-tudat hovatartozásának szintje,ezért
    miután az ember porhüvelyétől végre megszabadul hátrahagyva üres agyát a földön – boldogan kiáltja-basszus!- mindig is tudtam,hogy tudok repülni!-ekkor eszébe jut néki azon nyomban,hogy az a saját börtöne vót amit hátrahagyott,s a tudatos énje az ő maga aki most boldogan röpdös a levegőben,de az is megvilágosodik néki,hogy ő volt az és senki más aki a testében fogságban gondolkodni volt kényszerülve -ha akarta,ha nem.
    Ezért életbevágóan fontos ellenőriznünk tiszavirág életünkben,hogy a programozásnál mit programozunk be saját magunknak,mert könnyen meglehet,hogy ez árnyékvilágból egyenesen a purgatóriumban landolunk – azonos az azonosat vonzza alapján.Ezért is fontos az adatbázis üzemeltetése során a dezinformációs adatbázis, hibák elhárítása, mert különben a felhasználó könnyen megismerheti a végleges verziót,a – hol lakik az Isten.
    Biztonsági előírás:
    Hálózati alkalmazásaink során el ne kerülje figyelmünket az életbevágóan fontos biztonsági programok alkalmazása a rosszindulatú programok kiiktatása véget mint pl. a vírusok,kémprogramok,spiclik,férgek és egyéb csúszómászó kiiktatása saját érdekünkben.
    De, el ne feledkezzünk a szakmai nyelv programozói szóhasználatának fontosságáról,hogy az érthető legyen,mint pl. kedvenc szóhasználatom a – foglalod a kurvanyádat,de nem ám a mi hazánkat!
    (Petőfi S.verséből.)

  • Jávorszky Mária

    falusi! Félreértés elkerülése véget- a Petőfi idézet nem neked szólt!

  • Jávorszky Mária
    2013 április 25
    8:28 de.
    Kedvenc Márim.
    Némi félreértések esték meg magukat formállogikailag, hadd egyenesítsem ki egy kissé irományod vadhajtásait…
    Az agyi analógia kézenfekvő: idegsejt – neuronhálózat – idegsejthálózatból álló kérgi (s hozzátehejük, mert erre is vannak biztos adataink), kéreg alatti, un. modulok. Bár az analógia a komputer és az idegrendszer között, legalábbis a szerkezeti felépítés tekintetében tetszetősnek látszik, már Neumann János felhívta a figyelmet a várható nehézségekre. Mint mondotta: “Egy idegsejtet – eddigi számolási gyakorlatunktól eltérően – nem tekinthetünk egyszerűen egyetlen elemi aktív szervnek … mert ha az idegsejtet csak a testén levő szinapszisok, azaz a más idegsejtekből érkező végződések bizonyos kombinációinak ingerlése aktíválja, míg más kombinációk ingerlése hatástalan, akkor a valóban jellemző eredményt nem az idegsejtek, hanem inkább a szinapszisok számolása adja”, továbbá most már az idegi memória-funkciókról szólva (s ugyancsak rendkívül kritikus módon ráérezve): “hangsúlyoznom kell, hogy ma még minden fizikai állítás az idegrendszer ezen alegységeinek természetéről és elhelyezkedéséről egyaránt hipotetikus”. Ma már mindenesetre tudjuk, hogy az óvatos fogalmazás indokolt volt, hiszen mint az eddigiekben is láttuk, a neuronhálózati döntésekben részt vevő egységek, az idegsejtek – a rendkívül bonyolultságú szinaptikus kapcsolatrendszerről most nem is szólva – maguk is külön információfeldolgozó (eltemető) komplexumként kezelendők. Szerkezetük és működésük idegsejttípusról idegsejttípusra élesen eltérő lehet. Mindezeknél lényegesebb azonban, ahogy erre már a 70-es években Michael Conrad igen szellemesen rámutatott, hogy az agy (akárcsak a legelemibb, fehérjét előállító sejten belüli molekuláris működések!) a komputerrel szemben olyan információfeldolgozó rendszer, ami valójában nem, illetve nem közvetlenül programozható. Itt most ne gondoljunk az iskolában, társadalomban uralkodó “beprogramozásokra”, amelyek egyébként sohasem valósulnak meg pontosan úgy, ahogy azt eltervezték. Conrad egyszerűen csak azt hangúlyozza, hogy bármely “mesterséges” komputer igen fotnos tulajdonsága annak előírhatósága (programozhatósága), hogy milyen tulajdonságokat, magatartást kívánunk tőle, s ehhez pontosan meghatározható szerkezetet kell hozzárendelnünk. Így jól meghatározható viszony alakul ki az előírt magatartás és a hozzárendelt szerkezet között, vagyis a komputer programozható.
    Nem így van az élő rendszereknél, amelyeknél – bármely analóg vagy digitális rendszerben dolgozó komputerrel elvi ellentétben – az információfeldolgozás módja “hierarchikus”, így abban különbözik bármely ember tervezte eszköztől, hogy hiányzik belőle az explicit viszony szerkezet és “magatartás” (működés) között. Az információfeldolgozásnak ez a – műszóval – nem algoritmikus módja lehetővé teszi a lépcsőzetes, kis magatartás-változásokat létrehozó finom szerkezeti változások kialakulását s azt, hogy a változások során ne csak kapcsolatok (mint ez az algoritmikus komputereknél egyedül lehetséges), de maguk az elemek is fokozatosan változzanak. Másrészt a “szerkezetben”, tehát ez esetben az idegrendszerben rejlő redundancia – s erre számos példa van – a szerkezet kis változásait követő, előre elő nem írható működési-magatartási következményekkel járhat. (Ez jelenti a nem, illetve nem direkt programozhatóságot.) Jó példa erre a törzsfejlődés egyik mozgató rugója, a genetikai anyag véletlenül bekövetkező mutációja, de talán még jellemzőbb maga a fejlődés általános folyamata is, amelyben a változó magatartást, működést létrehozó morfológiai szerkezetet elsősorban a “trial and error”, a próbálkozás és tévedésen alapuló plasztikus tanulási folyamat – és nem analóg folyamatok – alakítják ki. Magyarul: minél fejlődőképesebb a hierarchikus információfeldolgozással működő (élő) rendszer, annál többet kell feladjon a programozhatóságából, illetve annak előírhatóságából. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az “előírhatóság”, “programozhatóság” mértékének csökkenése egyenes arányban növeli a rendszer törzsfejlődési és egyedfejlődési plaszticitását – mint ahogy azt éppen az agyi működések kialakulásával, az érett agy komplexebb folyamataival kapcsolatban közvetlenül is tapasztalhatjuk. Conrad logikus végkövetkeztetése az, hogy figyelembe véve az élő rendszerek s elsősorban az agy evoluciós, hierarchikus felépítettségét, naivitás lenne az agyban bármely egyszerű viszonyt feltételezni szerkezet és magatartás között (azaz az agyat komputer működésével összehasonlítani) – legalábbis a magasabbrendű, mentális folyamatok vonatkozásában.
    Végezetül-meghatódva és fejethajtva kiemelkedően specifikus irodalomszereteted iránt,- hadd idézzek én is egy másik klasszikust:
    ” Ej fiam, be nagy kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál.”

  • természetszerűleg, az Arany János idézet sem neked szólt.

  • Jávorszky Mária

    falusi2013 április 25.9:19.de.
    Csupán arra reagáltam amit fentebb írtál az agyról mint szerszámról. Éppen,hogy azt akartam kihangsúlyozni,hogy nem az agy az,ami gondolkodik, hanem a belső ember,az igazi Én tudat,az örökké létező transzcendentális tudatos energia,amely soha nem vész el,s mely által gondolkodunk, érzünk,mozgunk… A lélek az mely fizikai testet öltve tapasztalatgyűjtésbe, vagy más szóval önprogramozásba kezd egy újabb földi élete során.S ha ez az adatbázis negatív tartalmú, mint pl.gyűlölet,bosszú,harag,önzés… akkor a fizikai halál bekövetkeztével a lélek képtelen magasabb mentális világba emelkedni – azonos az azonost vonzza- ezért alacsony szinten landol a lélek információszintjének megfelelően, ami számára adott esettben már elkerülhetetlen.Majd valamikor visszatér a lélek,hogy ismét testet öltve újabb tapasztalatokat gyűjtsön amit nyugodtan nevezhetünk önprogramozásnak,mert az ember maga dönti el szabad akarata által,hogy mit fogad el és mit nem,szeret vagy gyűlöl,gyilkol vagy életet ad…
    A számítógép is,csak azt tudja amit az ember abba beprogramozott,ugyanúgy az ember a saját információ rendszerébe mint programot viszi be élettapasztalatait, ízlése,tudása,intellektuális és lelki fejlődési szintjének megfelelően.Majd kezdheti újra az egészet amíg meg nem javul.
    Ismételten,az idézetet nem neked szántam,komolyan.

  • Én meg azt cáfoltam amit írtál. Nem hiszek sem a lélekvándorlásban, sem az újjászületésben, sem a fizikai testet öltött tapasztalatgyűjtésben a lélek által.
    Nincs bennem tüske az idézet miatt, viszont nem látom át, hogy mi volt a szándékod vele. (Némi álcázott zsidózásra gyanakszom, de ez mellékág.)
    És igen a lexikális, intellektuális ismeret, ha úgy tetszik tudás, tapasztalat az, ami az agyat- mint szerszámot- használja, működteti.
    Talán nem véletlen, hogy az agyhalál után nincs élet.

  • Hát magán sokszor lehet mosolyodni (meg undorodni)és nem vagyok egyedül…,de ha maga és a „hasonlók”az ÁVÓ-val kapcsolatos
    írásomon mosolyognak…..az többeknek bizonyítékul szolgál
    a „jellemükre”,fajgyűlöletükre és a maguk által képviselt
    réteg bűneinek elfogadására,ez magáért beszél…….
    Ezek után jó lenne abbahagyni a siránkozást és gyűlölködést,mert unalmas és szánalmas!!!

  • Jávorszky Mária

    falusi 2013 április 25.12:43 du.
    „Talán nem véletlen,hogy az agyhalál után nincs élet.”
    Az agyhalállal, csak a fizikai lét szűnik meg,a lélek mint transzcendentális halhatatlan tudat, energia mely soha nem vész el,folytatja útját evolúciójának körforgásában,egészen addig,amíg el nem ér egy bizonyos tudati szintet. Ekkor jön el az a pillanat,amikor a lélek már nem kívánja a földi életet,szabad akarata által eldöntheti,hogy a földön, vagy egy magasabb szintű mentális síkon folytatja munkáját.
    Nem akarlak untatni,de mindezt nem csupán könyvekből tudom.
    Mindenki életében eljön a pillanat amikor meggyőződik arról,hogy miután testéből eltávozik – élőbb mint valaha.

    Az idézettel nem volt semmi szándékom,csak épp felírtam ma egy falra,belülről,talán ezért.

  • Jávorszky Mária

    falusi! ÉS? A lényegen nem változtat semmit, mert vitathatatlan,hogy ő egy rendes és becsületes ember.
    Ha mindenkire gyanakodna az ember, akkor bulizhatna egymagában.
    Csak egy újabb rendes és becsületes igaz magyar embert akarnak lejáratni,de ez nagyon kevés ahhoz.
    Szebb jövőt!

  • Erről Maharishi Mahesh jógival kéne eszmét cserélned,- bár ő ezt kozmikus állapotnak hívja, viszont egy szót sem ejt a szellem halál utáni munkálkodásáról.
    Van aki hisz ilyesmikben. (Budhizmus, Zen-tanok, stb)
    Ha a pszichológiát nézzük, akkor a lélekvándorlás teóriája sokféleképpen magyarázható: lehet a tudat alatti állapotban megpillantott előző élet realitás, de elképzelhető az is, hogy bizonyos gondjaink elől menekülünk. Azért látjuk például áldozatként magunkat egy előző életbeli szerepben, hogy ezzel magyarázzuk meg mondjuk egy párkapcsolati konfliktusunkban azt, hogy miért bántjuk a másikat. Vagy egy komoly magánéleti válságunkból csak ezzel a kivetítéssel, problémaáthárítással tudunk kikeveredni, arra használjuk, amire nincs más eszközünk. Nem állítom, hogy ez biztosan így van, de lehet így is.
    Amit némi ellentmondásnak érzek abban amiket írtál az az, hogy saját elmondásod szerint Istenben hiszel, Jézusban, a Szentháromságban. Belemagyarázással ugyan lehet kapcsolatot teremteni a bibliai történetek és a transzcendális hipotézisek között, de szerintem a kettő ellentmond egymásnak.

  • Jávorszky Mária
    2013 április 26
    2:53 de.
    Kiváncsi lennék a pápai nuncius véleményére…..

  • Szép László

    Igen. Az antiszemitizmus egyre inkább terjed egyre szűkebb hazánkban.A zsidó barátaim is antiszemiták lettek. Egyszerűen nem tudják, nem értik, hogy a Magyarországról elhurcolt zsidók, néha a saját rokonaik elhurcolásáért,miért kell nekik fizetni, pénzt kapni, mazsihisz hülyeségeit hallgatni.Trianoni szomszédaink persze nem követtek el ilyen bűnöket, mivel nem maradt zsidó kisebbségük, egytől egyik Budapestre költöztek. Progromok a középkortól minden nemzetnél rendszeresek voltak kivéve Magyarországot. Ettől függetlenül engem nevelni kell, de azt már nem értem,hogy megigértem többé nem leszek sem rasszista, sem antiszemita akkor miért húzzák le naponta gatyámat nádpálcás nevelésre, ettől jobb leszek? Buta tanár szindróma!

  • asher alexander

    Szep Laszlo!
    Magyarorszag NEM volt kivetel a kozepkorban sem es meg 1946-47-ben sem pogrom ugyekben!!

  • Kopácsi Judith

    Szép lászló. az lehet, hogy szép vagy, de hogy okos lennél? Az kétséges. Szóval mit is akartál tulképp mondani itt? Mert ennek se füle se farka.

  • Antiszemitizmus… ja. Ez a csodafegyver. Mert ugye ki az antiszemita? Aki utalja a zsidokat? Netan akit utalnak a zsidok? A zsidok szemitak? Inkabb nem. Olyan 700 korul tertek at a zsido vallasra a kazarok (torokos nep) es hivjak magukat zsidonak ugy, hogy genetikailag szinte semmi kozuk Judea nepehez. Ok az askenazi „zsidok” es akik a mai Izrael allami letet is dominaljak. Erdekes tortenet szo ne essek rola, foleg nem Izraelben, mert kemenyen lesujt a torveny, a temat feszegeto oshonos zsidokra…. Antiszemitizmus? Szoval ki az antiszemita? Ki a zsido?
    Van egy kituni konyv, amit egy Zsido Ember irt. Cime: Az Ordog Zsinagogaja. Erdemes elolvasni mindekinek.

  • asher alexander

    gabec!
    tevedsz mint mindig!!
    az ASKENAZY szo szerepel mar a Torah-ban is!!-nem azonosak a kazarokkal,sot semmi kozuk hozzajuk!!
    a Torah igy ir,; -” a szent askenaz megkapta orokseget a Torah-t”-
    ez a szoveg az i.sz.utani 70-ben lerombolt II.ik Beith h’Midrash-(titus romai csaszar altal)-utoesemenyeirol szol a Torah-ban!
    ——————————————————–
    „genetikailag semm kozuk…”-
    majd te eldontod ugye?
    milyen alapon???ki hatalmazott fel ra hogy genetikailag vizsgalgass zsidokat??
    ilyen torekvesek mar voltak ugy 70 evvel ezelott,azok reszerol akik kitalaltak a fajelmeletet Nurnbergben!
    a peldakepeid ok ugy??!!

  • asher alexander!

    Ezt nem en mondom, hanem egy Zsido Rabbi!

  • asher alexander

    az antiszemitak altal rabbinak titulalt senki!!
    vagyis egy alneven irogato- bator nacifereg!

  • 🙂 Ha valaki itt antiszemita saher alexander, az most te vagy! Stilusodban emlekeztetsz az AVH-s Bauer, Peter Gabor fele szepfiukra akik ha valakit verni akartak, azt nepellensegnek hivtak akkor is, ha az hetediziglen munkascsaladbol szarmazott… ja es ok a „cionistareakcioskapitalistaberenc” titulusert is vertek… a rosseb erti, hogy itt ki kivel van volt! 🙂

  • PR akció? Persze hogy az. Miként Orbán kettős beszéde is:

    http://vizallasjelentes.blogspot.hu/

  • Opponalo!

    A te beszeded, hogyan hangzott volna? Meg is mi a turot akartok ettol a szerencsetlen Orbantol? Mar azt sem tudja mit tegyen, hogy a magyarorszagi zsidosag vegre megbekeljen. Adja oda magyarorszag kulcsat? Mar odaadta…. mi kell meg?

  • Kopácsi Judith

    Gabec, az téged egyáltalán ne zavarjon, hogy Péter Gábort Rákosi cionizmus vádjával tartoztatott le. Különben, meg tudom érteni, hogy a hozzád hasonló alakokkal nem bánt kesztyüs kézzel. Szép szóval ugyanis tul sokra nem ment veletek,

  • Kopácsi Judith

    Ja, Gabe, szerinted még milyen más rabik is léteznek, a zsidón kivűl?

  • Kedves Judit!

    Minden szavaddal egyetertek. Egy percig sem volt ketsegem affelol, hogy Rakosi pajtas es te rokonlelkek vagytok… Keson szulettel elftarsno, de ne csuggedj, meg eljohet ujra a ti idotok, lehet meg itt nemulass s meg verhetitek a sok mocskos nacikot!

  • Kedves Judit!

    Latom sokaig visszafogtad magad, de a vered hajt… mi mar csorteztunk ebben a temaban anno. Nem jutottunk otrol hatra, mert ha valakinek olyan erve velemenye van amit te nem tudsz megcafolni, akkor elohozod az antiszemita kartyat, mint minden ADUK osapjat, mint az orok felulmulhatatlant a megfellebezhetetlent. En akkor utaltam ra, hogy ez tobb okbol kifolyolag is lehetetlen, de te akkor is voltal a temaval mint Parttitkar Elftars a zsiraf ketrec elott: elftarsak ilyen allat nincs, vegeztem. Szoval inkabb hagyjuk.

  • Kedves Judit!

    Latom sokaig visszafogtad magad, de a vered hajt… mi mar csorteztunk ebben a temaban anno. Nem jutottunk otrol hatra, mert ha valakinek olyan erve velemenye van amit te nem tudsz megcafolni, akkor elohozod az antiszemita kartyat, mint minden ADUK osapjat, mint az orok felulmulhatatlant a megfellebezhetetlent. En akkor utaltam ra, hogy ez tobb okbol kifolyolag is lehetetlen, de te akkor is ugy voltal a temaval mint Parttitkar Elftars a zsiraf ketrec elott: elftarsak ilyen allat nincs, vegeztem. Szoval inkabb hagyjuk.

  • Kopácsi Judith

    gabec, mielött valakiről véleményt irna, vegye a fáradtságot, és nézzen utána, kiről is volt itt szó. Egyet azért leszögezhetek: Rákosi, minden büne ellenére is több nyelven beszélő, világot látott, művelt ember volt.

  • kire gondolsz judit? Magadra vagy rakosira? Mellesleg hitler is az volt es meg szepen is festett. Az en szememben megis, ezek az emberiseg szemetjei voltak.

  • Kopácsi Judith

    Gabec, persze ha antiszemita vagy, arról nem én tehetek,ugye? És, ha, szerinted, már volt egymással dolgunk, akkor tisztában lehetsz pontosan, hogy kivel is társalogsz, és emiatt azt is tudod, hogy veszett balta nyelével nem vitatkozom. Sem meggyözni, sem barátkozni nem kivánok Veled.

  • Akkor minek szoltal hozzam? Mellesleg tudom ki vagy igen. Es?

    „Gabec, persze ha antiszemita vagy, arról nem én tehetek,ugye?”

    Katasztrofa vagy Judit…

  • Jávorszky Mária
    2013 április 25
    4:27 du.
    Ezt már tudják gyógyítani!

  • gelbergócisztán

    Ilanfairr…7:16 de…te viszont gyogyithatatlan bunko vagy

  • gelbergócisztán

    falusi..aprilis 25 …10:00 pm….mivel nem akarsz szebb jovot…a leheto legrosszabb jovot kivanjuk neked mi fideszes szavazok…te akaratad dinka

  • gelbergócisztán
    2013 május 7
    9:03 de.
    Rossz hírem van, Lacika..Azt kíván(tok)sz, amit akar(tok)sz.
    Ámdemegcsakbár, a tudomány jelenlegi állása szerint, az élet nem kívánságműsor, vagy habostorta..
    A királyi többesedről annyit,: vagy személyiségzavaros vagy, vagy eccerűen csak hatökör..
    🙂

  • gelbergócisztán
    2013 május 7
    9:00 de.
    Hm..
    Mit is mondtál? Hol nyertél te szellemi vetélkedőt?
    🙂

  • asher alexander

    z egyik fentebbi videoban-(az elejen) ez az idezet olvasato,;-„kereszteny vallomasat nem ogadja el a torveny”-(talmud)
    innetol hazugsag az egesz video!!!!!!!ugyanis!!!
    a talmud nem irhat keresztenyrol mert olyan akkoriban -(jo 800 evvel yeshua szuletese elott)-NEM LETEZETT!!!!
    valami mast tessek kitallni legkozelebb!!!!