KMH videók: World Jewish Congress – Budapest

2013 május 5 11:07 du.59 hozzászólás

Kerekes Sándor a Kanadai Magyar Hírlap színeiben vett részt a Budapesten megrendezett World Jewish Congress-on. Alkalma volt felvételt készíteni mind Orbán Viktor miniszterelnök, mind pedig Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének felszólalásáról. A maga részéről a magyar kormányfő elismerte, hogy növekszik Magyarországon az antiszemitizmus, bár hozzátette: ez más európai országra is igaz. Ronald Lauder közben elmondta a Jobbikról: „Antiszemitizmusával és a romák elleni gyűlölködésével a Jobbik besározza Magyarország jó hírét.”  De az antiszemitizmust nem csak a Jobbik terjeszti, hanem komoly társadalmi probléma Magyarországon és mindennapi jelenség a magyar jobboldalon. „Önök egy olyan országba érkeztek, ahol (…) idős főrabbit támadnak meg az utcán, ahol a fasisztákat éltetik, ahol a bíróság a gyilkosokat állítja példaképül az ifjúság elé, lelkes antiszemitákról neveznek el tereket és utcákat, a magyar nácik udvari költőinek műveit a nemzeti alaptanterv részévé tették” – mondta a Mazsihisz elnöke.

Fotó: worldjewishcongress.org

Fotó: worldjewishcongress.org

Feldmájer elmondta, hogy a magyar zsidóságot folyamatosan fenyegetik „a középkorból és a holokauszt idejéből itt maradt ordas eszmék és tettek.”

Orbán Viktor beszéde:

 

Feldmájer Péter beszéde:

59 hozzászólás

  • Jávorszky Mária

    Elfelejtette a cikk írója hozzátenni,ezért kiegészíteném, hogy mialatt a szóban forgó hivatásos rettegők,de mindenekelőtt aljas, hazug provokátorok állításai szerint a világ legrasszistább országának fővárosába voltak képesek bepofátlankodni,ezzel egyidejűleg Izrael megtámadta Szíriát mely légitámadásnak háromszáz civil áldozata lett.
    A világ legrasszistább országa Izrael.

  • Jávorszky Mária

    Feldmájer Péter beszédéből:
    …és sohase jutna eszébe,hogy az állatok jogait a zsidó vallási jogai elé helyezze.
    Kit értett az állatok jogai alatt?
    Talán,csak nem a befogadó keresztény Magyar gazdanépre – a goyra – tett célzást?
    Kit nevez ez a szerencsétlen agyhalott antiszemita csőcseléknek?

  • Newton III. torvenye.

  • Ezen az oldalon sajnos nem meglepő,hogy egy kormányt egy
    országot,sőt az emberek többségét valótlanul antiszemitának,fasisztának,rasszistának állítják be.
    Aki ezt tagadja az megkapja a magáét,de kiktől…..?
    Nem érdemes ezen idegeskedni,nem kell bizonygatni,mert aki
    itt él és becsületesen dolgozik,tiszteli az embertársai
    jogait,származását,vallását magyarul BEILLESZKEDIK a többségbe…..az tudja,hogy bizonyos vádak nem igazak!
    Az antiszemitizmus sajnos mindenhol növekedett,amiről azok
    tehetnek, akik hamis vádakkal ok nélkül gyűlölködnek politikai célzattal…..(lumpenek,tehetségtelenek,cionisták stb.)

    Szerencsére nem ők vannak többségben és nem mindenki hagyja magát provokálni!
    Aztán,hogy Izrael Szíriát megtámadta azt nem szabad emlegetni Mária,mert( biztosan „jogos önvédelem”volt)
    aki más véleményen van az megkapja a magáét…..

  • Ja most olvastam,hogy Németországban most kezdődött egy
    többszörös neonáci gyilkos pere!!!(nem nálunk!)

  • Dénes ERÖS

    Önök egy olyan orszàgba jöttek, ahol minden zsido mocskolodhat,de a védekezés ellenük „antiszemitizmus”.
    Mikor gondoljàtok àt,hogy igy lesz antiszemitizmus?

  • Lévay Atilla

    Perhaps someone present should have brought it to Mr. Ronald Lauder’s attention, that Admiral Miklós Horthy was called as a witness in Nuremberg and was not a defendant. It would be interesting to know, how he would have been treated had he claimed to be Hitler’s best Hungarian student, like the Communist Dictator Mátyás Rákosi boasted about being Stalin’s best Hungarian student a few years later. Jewish books and a monthly periodical (Múlt és Jövő /Past and Future/) were published in Hungary until March 1944, till the German occupation of Hungary. In fact no freely elected Hungarian Government ever placed the Jewish, or any other ethnic minority in Hungary in concentration, or death camps. Up to March 1944 Hungary was considered by the Western Allies to be a safe haven for the Jews, the only country at that time in German controlled Europe. Contemporary British Foreign Office documents prove this.

  • Judit Noszticzius

    Nekünk sem-sem tetszik Orbán beszédért a Zsidó-nagyrendezvénynél,mert tovább hazudik!!!!!!!

  • Jávorszky Mária. Téged nevezett szerencsétlen agyhalott antiszemita csőcseléknek.

  • Boda Marcsi: Magának teljesen igaza van. Izraelnek kutya kötelessége eltűrni, hogy a békés Szíria terültén fegyvert szállítsanak ellene. Mindenki tudja, hogy Szíria és Irán a béke és a demokrácia bölcsője! Már nagyon nevetséges, hogy óvodás szinten tagadja a valóságot. Ha sokat mondja, hogy nincs rasszizmus akkor nincs?

  • Puchert János

    Orbán még nem jutott el odáig, hogy beismerje az „embertelen pusztításokért” nem csak a nácik és a nyilasok a felelősek hanem az úgymond keresztény társadalom is hisz a zsidó törvények meghozatalában élenjáró volt a horthy rendszer amelyet ma Orbánék nagyon favorizálnak a csendőrség a jegyzők és egyebek bizony hathatod segítséget nyújtottak a borzalmakhoz. Orbán elfelejtett elhatárolódni a Jobbiktól nem beszélt arról miért hagyta a rendőrség, hogy izraeli zászlót égessenek, kórusban kiabálják az utcán emberi mivoltukból kivetkőzött személyek, hogy „mocskos zsidók” talán ezekről is beszélni kellett volna ahhoz, hogy hiteles legyen a hozzászolása

  • gelbergócisztán

    Ilanfair…7:11 de …honnan veszed hogy ellene=az azsiai izrael ellen volt az a fegyver ? ra volt irva ? HAZUDTOK mert gyilkolni szerettek

  • „Kerekes Sándor a Kanadai Magyar Hírlap színeiben vett részt a Budapesten megrendezett World Jewish Congress-on.”-mondja a cikk május 5-én.Valamit nem értek…Én úgy hittem,hogy nem ötödikén ért véget,hanem akkor kezdödött!Megmagyarázná?

    2013. május 05., 05:28

    „Ma kezdődik a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) közgyűlése Budapesten, a háromnapos rendezvényen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt.”

    Ennyit az önök tárgyilagosságáról.

  • llanfair

    2013 május 7
    7:11 de.
    A magyargyülölet rasszizmus-e,drága testvér?

  • Kitünő volt Orbán beszéde!
    Igenis, hívatkozott az elmúlt bűnökre.
    Voltak pedig akkor is a náci időkben bátor emberek: pédául,anyám bújtatott egy fiatal zsió lányt, nagybátyám kiszabaditott egy valakit a munkaszolgálatból stb!
    Az országra nyomott bélyeget nem az aniszemiták okozzák, hanem a mai kormány ellenségei terjesztik a nagy világban.
    Kanadába is van néhány ilyen, pl. Anna Porter cikkeivel árasztja a hazugságot.
    Montrealban már felgyújtottak zsidó iskolát, bemocskoltak zsidó temetőt és zsinagógát.
    Mégsem híresztelik Kanadáról, hogy antiszemita!.

  • Avi ben Giora

    Boda Mariska! Kezdjük már eleve azzal, hogy ha maga nem türi el a jogos kritikát akkor maga miért kritizál? Igen maguk olyan becsületes dolgozó polgárok akik nem vesztegetik az idejüket és szinte mindenütt azt szajkozzák a mocskos zsidók az okai mindennek. Kérdeznék magától valamit. Ha annó valakijét elvitték volna a háborúban és embertelen kinzások mellett emberi mivoltukból kivetkőzött állatok gyilkolják meg még is mit szólna vagy mondana? Azt hogy a zsidók voltak az okai? Mert halottam már ilyeneket is. És ha netán majd egyszer valamikor arab esetleg uram bocsá iráni vagy szir terroristák a maga redves kis segge alá teszik a bombát tévedésből és nem valami zsidónak mit fog mondani majd? Tévedés volt és majd lemászik a surólókeféről amire felmázolták? Marcsi Marcsi gondolkozzon már el egy hangyányit mielőtt leir valamit. Itt csak az olyan lesz lebunkózva(de saját magát bunkozza le) aki szemenszedett hazugságot akar állítani vagy gyereket akar belebeszélni mások hasába.

  • Avi ben Giora

    Egy kicsit örvendezzenek most azok akik ugye felháboritónak találjék azt, hogy a zsidók igy mernek beszélni. Én mint izraeli meg felháborítónak tartom, hogy Feldmajer ur maszatolt. Mert nem kérdezte meg Orbán urat tessék már mondani ha maga elakar határolódni(nem tette meg) és maga nem pártolja az antiszemitizmust(nyiltan nem teheti) akkor miért nem hoz törvényt arra, hogy ne lehessenek atrocítások ne lehessen félelem ne lehessen büntetlen zsidózni? Mindenre kitért csak pont erre nem, hogy őn a magyarok minisztereénöke és őn a magyar zsidókat teljesjogú állampolgárnak tekinti, miért nem hoz a védelmükre egy olyan törvényt is ami esetleg elrettentő hatással van a nacikra a nyilasokra az antiszemitákra: Ja talán azért nem mert akkor ezek a Boda Mariskák meg társaik most Márianosztrán morzsolhatnák a tegerit vagy Kalocsán moshatnák a fegyházi nedves gatyát

  • gelbergócisztán

    a fidesz kormany egy web-lap szerint 50 milliot adott a mazsihisznek…..gondolom az Intercontinental hotelszamlajat fedeztek igy…..szerintem megerte….zseni ez az orban hiaba kapaloztok ellene…jo reklam volt es az 50 millio az 5 forint 10 millio fele elosztva,tehat jo reklam

  • gelbergócisztán

    3 nap szalloda legyen 100 ezer forint , 500 resztvevo , 500×100.000=50 millio……mindig imadtam szamolni……

  • gelbergócisztán

    kuszkullo…9:21 de a mai nap….szerintem ez rendben van , 5.-en vasarnap este kb hatkor beszelt orban , ekkor kanadaban del volt

  • gelbergócisztán

    kerekes ne felejtse el kifizettetni a szamlait a mazsihisszal , orban 50 milliot adott nekik e celra

  • Figyelő
    2013 május 7
    9:59 de.
    Egy nesze semmi, fogd meg jól volt Orbán beszéde..
    Pfeiffer jól látja..

    http://www.youtube.com/watch?v=gkhgeuwC … ture=share

  • Avi ben Giora!

    Már megint mást olvas mint amit írtam,vagy nem tud olvasni.
    Én nem írtam”mocskos zsidók”-at sehol,sőt azt,hogy akik
    becsületesek és tisztelik a másikat azok itthon sem és külföldön sem terjesztenek hazugságokat,nem gyűlölködnek
    és tisztelik a keresztényeket,mint én is több rendes zsidó ismerősöm,barátom!!!!!
    Nem a zsidók többségével hanem a fajtájuk szégyenével,”aljával”…van a gond,akik sértegetik,hamis vádakkal illetik a keresztényeket,akik akárhogy is vesszük itthon és más országokban is Izraelt kivéve jóval
    többen vannak,talán ezen is el kellene gondolkozni és
    alkalmazkodni,meg nem csak a holokausztról beszélni örökké (ami sajnos megtörtént és nem a mai kormány illetőleg a ma élő normális emberek bűne)persze,hogy irritálja a másik oldalt az ellenük elkövetett kommunista,meg zsidók által!!!!!!elkövetett bűnök elhallgatása.Minimális tolerancia és tisztelet hiánya miatt nő az antiszemitizmus minden országban,ezt be kéne
    látniuk,állítólag a zsidók okosak,úgy látszik nem mindenki…..

    Maga azt ír amit hallani akar!!!!!!

  • Feldmayer meg sok más intelligens,tárgyilagos zsidó
    jónak találta Orbán beszédét,ez a lényeg nem az itt
    saját sajnálatukba,hazugságaikba beletébolyodott álságos
    kártékony „demokratáknak”!!!.
    Szerencsére kevesebben vannak és hiteltelenek…….!

  • lacika…Marhaságokat beszélsz..
    Az ötven milla azért lett kifizetve, hogy egyáltalán meghívják..
    🙂

    http://www.ujasz.hu/itthon/4756-orban-50-millio-forintert-beszelt-a-zsido-vilagkongresszus-elott

  • Puchert Janos!

    Magyaroszag allamisaga es a Magyar Nemzet lete, nem (csak) a zsidokrol szol, a zsidok korul forog. A zsido-magyar egyutteles 150 evere, kudarcaira es tevedeseire van olvashato anyag boven minket reszrol, erre nem erdemes szot pazarolni. Ideje lenne inkabb arra koncentralni, hogy mi az ami bennunket osszekot es nem ami szetvalaszt!!!! Orban beszede – ami szerintem kituno volt – eppen errol a holtpontrol akart elrugaszkodni es a megbekelesnek egy olyan perspektivat adni, ami minden erintett es joszandeku ember szamara elfogadhato. De ha a folyamatosan erkezo gesztusok mindig csak visszautasitasba es becsmerlesekbe utkozik, az bizony vakvaganyra visz minden joindulatot. Van akinek ez all erdekeben?

  • Falusi, magam véleménye, nem másé. A betett link nem működik.
    Más, AVI-! Nincs az a kormány sehol aki ilyen törvényeket hozna. Ahogy emlitettem, Magyarországon SEMMI komoly jele nincs az antiszemitizmusnak, csak egyes zsidók és az ellenzék állítja.
    A paranoia teljesen elvakít egyeseket.
    Hiába írom, hogy Kanadaban milyen atrocitások folytak, Franciaországról nem is beszélve. Németeknél egy neónácit gyilkosságért most tárgyalnak.
    Nem, magyarok az antiszemiták, mondják ITT! Hát úraim, nagyon átlátszó az egész…

  • Ja majdnem elfelejtettem,hogy aki ócsárolja fasisztázza
    a becsületes magyar embereket,nem szereti a hazáját az
    nyugodtan elhúzhat innen mint többen az utóbbi időkben is,
    akik tehetségtelenségük és összeférhetetlenségük miatt
    másokat hibáztatnak.
    Egyébként az itt írogató szerkesztőknek és demokratáknak
    tudni kellene(illene),hogy minden országban (itt is)törvényes
    választásokon indultak a szélsőjobboldali pártok,és jutottak
    be a parlamentbe és nincs jogi eszköz megszüntetésükre,csak
    arra,hogy a tüntetések, a provokatív másokat sértő felvonulások betiltásával lépjenek fel ellenük,ez meg is történt!!!

  • Ilanfair!

    Szepen kiosztottad a Boda Macsit…
    Kerdezem mi lenne, ha Izraelt hasonlo okok miatt szorna meg valaki, akinek eppen ugy allana erdekeben es eppen az ereje is meglenne hozza? Vagy az mar agresszio… Rasszizmus. Nem is oly regen, par hete Izraelben, le katolikus kurvaztak a Lengyel Noi Tenisz valogatott tagjat a nezok (nem minden nezo). Kerdezem, ha Varsoban zsido kurvazzak le az Izraeli holgyeket, akkor is olyan nema csendben sunnyogta volna el a nemzetkozi sajto az esetet, mint amilyen sunyin most hallgatott? Mert ugye Magyorszagon egy ismeretlen (lehet barki) tesz egy dehonesztalo jelzot egy zsido emberre, akkor mar a sajto Duna-partrol vizional es namzetkozi sajto elso oldalan harsog a cim, a magyarorszagi antiszemitizmusrol.
    Persze itt is, ezen oldalakon is ugyanez tortenik. Itt is van jonehany boldogtalan, akik keptelenek egy targyszeru vitara ezert konkluziokent, megfellebezhetetlenul kijelentik, hogy a vitapartner „antiszemia” itt a vege fuss el vele… Monhatnank, hogy rohejes. De az?

  • llanfair!

    Nem én kezdtem Szíriával….csak hozzászóltam egy észrevételhez,ami nem jelent rasszizmust, bárhonnan is nézzük
    közel 300 ártatlan szíriai civil halt meg,mellesleg….
    ez belefér egyesek…..értékrendjébe?Sajnos bele!
    Aztán a rasszizmussal,fasizmussal szemben van cionizmus is.
    Ezek tények!.
    Olyan nincs,hogy csak bűnösök és ártatlanok vannak háborút
    viselő országok katonaságát,politikusait tekintve,csak ugye
    megint nézőpont kérdése…..!

  • Avi ben Giora!
    Maga megpróbált (mint itt több kultúrlény…)sértegetni,de
    nincs olyan szinten ….
    Nekem soha nem volt a törvénnyel összeütközésem,mert úgy éltem,hogy nem ártottam senkinek és képzelje politikai
    ügyeskedés helyett dolgoztam,fura mi ?
    Maga meg csak morzsolgassa amije van……..

  • Avi ben Giora

    2013 május 7
    10:17 de.

    „Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke elnézést kért Orbán Viktortól, mivel a miniszterelnök határozottan állást foglalt a Jobbikkal szemben. Korábban Köves Slomó és Feldmájer Péter sem értett egyet a Zsidó Világkongresszus Orbán-kormánnyal szembeni állásfoglalásával, emellett hiányolják a szervezet konkrét javaslatait is.”

    Az én kérdésem pedig az,hogy te elhatárolódsz-e a román,szlovák,szerb,ukrán stb. magyarellenességtöl,magyargyilkosságoktól?Hát a palesztinok ellen elkövetett izraeli agressziótól elhatárolódsz-e,izraeli?

  • gelbergócisztán

    ez a lenyeg : a WJC eddig mindig izraelben ulesezett . MOST eloszor ulesezett KULFOLDON es azert jott ide mert a fidesz/orban MEGHIVTA oket a sajat politikai celjai erdekeben , ez 50 millioba kerult ami fejenkent 5 froncsi ugyhogy boven megerte . az hogy a szenzaciohajhasz uj ASZ cimu bulvarlap azt hazudja hogy orban 50 millioert beszelt az csak az ezt keszsegesen elfogado butus falusit es hasonszoru alkoholista tarsait minositi

  • Avi Ben Giora!………….A zsidó emberek is teljesen azonos jogú honfitársaink egészen addig a pontig amig ők maguk el nem kezdenek különbséget tenni köztünk.Sajnos ezen a ponton már rég túl vagyunk.

  • Avi ben Giora

    Figya küszki haver. Hogy jön a csizma az asztalra? Mármint a határon tuli magyarokat ért atrocítás: Mi köze van ahhoz a bipsiknek? Véletlen van rokonságom még Vajdaságban és csodálatos módon semmi bajuk az ottélő szerbekkel. Pedig zsidók. Csak hogy valahogy szerbek nem annyira nagy antiszemiták és a magyarokat jobban utálják azért amit annó novi sadon tettek. A magyarellenességnek vannak nagyon régre visszamenő okai. Egyik legfőbb pontosan az hogy a moüstani magyar kormány igyekszik lolyan kijelentéseket tenni amik valahogy sértik az ottaniak fülét. Most kiabálunk Trianon miatt? Nem vitatom a jogosságát sőt egyetértek sok mindenben. De most? Miért nem akkor amikor volt a fene nagy rendszerváltás? Rögtön lehetett volna kérni autonómiét vagy határkiigazítást de elmulasztották mint ahogy sokmninden mást is.
    Ami meg Izraelt és a palesztinokat illeti. sajnos uraságod értelmi szintje nem terjed ki odaáig hogy akár arab akár héber ujsáhgot lapozgasson ergú halvány ibolyaszin dunsztja nincs mint a jodnak amikotr sziblimál, mi is meg arra. De ha a szidók olyan kurva nagy agresszorok akkor adjon magyarázatot arra hogy maga Abbasz is utálja a hamaszt sőt bevan kicsit fosva a szir polgárháborutól és könyörog akinek csak tud hogy csináljanak már valamit sziriával. Ha a libanoni hesbolla hozzájutott volna azokhoz a bizonyos rakétákhoz amiket volt szerencsénk megsemmsíteni akkor lehet hogy párezer zsidót megöltek vele volna hatalmas üdvrivalgás közepette de az áldozatok közt lett volna ugyan ugy palesztin is szépszámmal. maga szerint egy hábuban a bomba megnézi hogy hova hullik le és kiket ől meg? Én nem láttam még ilyent. Mert sok példa volt már rá hogy a palesztinok zsidókat akartak megölni de palesztinok is áldozatul estek. Higgyen el nekem valamit mint ottélőnek. Már réges régen megállapodtunk volna és béke lenne ha nem lenne a sok imám az ekavadult fejű sok ökörpörkölt akik hajlandók a saját népüket is kiirtani csakhogy hatalmon maradhassnak. Menjen és nézze meg mifolyik sziriában és szinte az összes arab államban. Nem fogja elhinni de az arab éés muszlim testvérek több embert nyiffantottak eddig ki mint Izrael az összes eddigi háboruja során. Százeres a szám és nem ezres. Mielőtt elkezd vádaskodni vegye a fáradságot hogy utána néz pár dolognak. Előre is köszönetem.
    Marcsika maga biztosan megkapta volna a Munka Érdemrendet is volna ha nem jön az a fránya Antal József.

  • Avi ben Giora

    Az elütésekért mndenki szives elnézését kérem igy utólag is

  • gelbergócisztán

    2013 május 7
    11:19 de.
    Egyáltalán nincs rendben,hiszen a kongresszus ma,7-én ért véget.
    Ebböl is világosan látszik,hogy prekoncepcióval van dolgunk.Az elmarasztaló kritikát-akárcsak az Európa Tanács-már jóval az esemény elött megfogalmazták.A tényekkel nem törödnek,mert nem érvelni,hanem ítélkezni akarnak.Ez folyik itt is.

  • kuszkullo!

    Avi Ben Giora – ki a neve szerint zsido ember lehet – joggal es kotelesseggel vedi Izraelt, az a hazaja. Ha nem azt tenne, nem lenne becsulete.
    Az olyan ember, aki a sajat Hazajat becsmerli es tamadja foleg kulhonban, az szarember!

  • Avi ben Giora

    2013 május 7
    3:45 du.

    „Figya küszki haver. Hogy jön a csizma az asztalra? ”

    Figyuszka Avi ben Giora pajtás!
    Nem ismerjük egymást,tehát nem tudhatjuk,ki miben,mennyire tájékozott.Úgyhogy megkérlek…

    Úgy „jön a csizma az asztalra”,hogy kettös mércével mértek.Mintha a ti fájdalmatok lenne a világon a legnagyobb,a legfontosabb,a leghitelesebb,a legsúlyosabb fájdalom.Úgy tesztek,mintha kötelezö lenne a holokauszttal való állandó foglalkozás.Mintha a tragédiátok feljogosítana arra,hogy másokat gyülöljetek és ugyanazt tegyétek velük,mint amit veletek tettek.Megnyugtatlak:nagyon jól tudom,mi zajlik felétek,de abban igazad van,hogy nem érem fel ésszel.Meggyözödésem,hogy te sem.
    Ha érdekel,szívesen elmegyek Izraelbe elöadást tartani a külhoni magyarságról.Válassz témát.

  • Gabec
    2013 május 7
    1:19 du.

    Dehogy röhejes ez, kedves Gabec, inkább siralmas.

  • Avi ben Giora
    2013 május 7
    10:17 de.

    Nyugodj meg szépen, kedves Avi, mert a végén agyvérzést kapsz a semmiért és lássuk be, ez nagyon rossz üzlet lenne neked.

  • Avi ben Giora
    2013 május 7
    10:00 de.

    Egyszerűen felháborító az, amit egy hölggyel szemben megengedsz magadnak, Giora. Kérj bocsánatot a minősíthetetlen hangnemért, Boda Marcsitól! Mégis, mit képzelsz magadról?

  • Dénes ERÖS
    2013 május 6
    8:51 du.

    Hogy mikor?
    Már réges régen megtörtént.

  • Kopácsi Judith

    Dakota, te tudod, hogy hogyan kell hölgyekkel társalogni? A végén még kiderül, hogy tánciskolába is jártál.

  • „Nagy lehetőséget szalasztott el a nemzetközi zsidó szervezet, amikor a magyar kormányfő kinyújtott kezét elütötte. Békülő gesztusra utánrúgás volt a válasz. Ám ebből sem derült ki más, mint amit eddig is tudtunk: a nemzetközi és magyarországi zsidó szervezetek a magyar baloldal mellett tették le a voksukat.”

    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/egy-utanrugas-utoelete-1159428

  • Avi ben Giora

    Küszküllő(ha tudnál héberül vagy arabul már réges régen más niknevet választanál: küsz vagy kusz=pina tehát pinaküllő. Bocs de ezt a poent nem hagyhattam ki.
    Szeretettel várunk egy előadás erejéig. Mi nem zárkózunk el ilyen elől és meg is hallgatjuk beugatás nélkül. Néha érdemes tanulni. Ami a kettős mércét illeti. Nekem ezzel csak az a problémám, hogy noha van köztetek egy pár épelméjű aki nem vonja kétségbe azt ami megtörtént a második világháborúban. Amiért „nem vesszük le a műsorrol a holakousztot” az pontosan azért van mert sajnos mai napig vannak olyanok akik kétségbe vonják ennek valódiságát. Ezért hirdetjük uton utfélen. Higgyed el nekünk a legunalmasabb a már félig begyógyult sebeket ujra feltépni. Nincsen a világon még egy olyan nemzet aki ennyit szenvedett volna. Vagy tudsz mutatni esetleg? Én tudnák. Amerika nem beszél a kiirtott indánokról, nem beszél arról, hogy soha sem kárpótolta az indiánokat akik földjén él(ezek még ma is élő problémák csak a szőnyeg alá van seperve mert a palesztin ügy ami nem is ügy mert palesztina soha sem létezett mivel az csak egy angol gyarmat elnevezése volt) mai napig jól jövedelmez. Segítsük a palesztin államot milliárdokat mosnak tisztára azzal hogy valamilyen palesztin alapba befecskendezik hogy megpucolva visszaszerezzék. És a négerek? Őket ki kárpótolta azért hogy felépítették Amerika egy részit: Na ja mostanság már ez sem téma mert az amerikai elnök már szinesbőrű is lehet. Na ezek után még is mit szolsz? Ugy tünik a zsidók szenvedése ezeket nézve semmi. Nem egészen. Mert mióta világ a világ mindig rajtunk verik le a sarat. Lassan hatezer éve. A többi nép szenvedését is elismerem de egyik sem lett annyi atrocításnak kitéve és főleg olyan hosszu ideig mondhatnám szünet nélkül mint a zsidóság. na ezért van mai napig napirenden a zsidók szenvedése. Mert nem hogy megszünt volna hanem egyre jobban erősödik
    Marcsika. Én nem vagyok magyar zsidó én izraeli vagyok. Soha sem fogok magától bocsánatot kérni hiába is próbálja mozgósítani az embereit. Csak annak ilyen fontos az ilyen akinek van takargatni valója de lényegtelen. Én nem sértettem magát meg azzal, hogy a Munka Érdemrendet ajándékozom őnnek. A maga sértegetései sokkal durvábbak csak én valahogy immunis vagyok már ezekre

  • Avi,ha tudnál lengyelül,tudnád,hogy a magyar drukkolók huj-huj (hajrá)-ja azt jelenti,hogy f@x-f@x hajrá.Ha tudnál svédül,azt is tudnád,hogy az avi azt jelenti,hogy értesítés,a ben pedig csont-ot.Magyarul a küszküllö egy régi szerszám apró része.És ez a lényeg,nem az,hogy kínaiul mit jelet.
    Avi,a holokauszt áldozatai iránti tiszteletem és alázatom ellenére azt kell mondanom,hogy mindig lesznek olyanok,akik kétségbe vonják a történteket.De ez mindennel így van,minden nemzetre érvényes.A világ végezetéig harcolhattok,mert mindig lesznek újszülöttek.

    ” Nincsen a világon még egy olyan nemzet aki ennyit szenvedett volna. Vagy tudsz mutatni esetleg?”

    Jó a példád,de én tudok közelebbit is.Magyarországot szétszaggatták,nem részletezem,a következményeit magad is ismered.A kurdokat,örményeket is hagyom most,csupán az ukránokat emelném ki egy pillanatra.Sztálin 8 millió (!)ukránt éheztetett szándékosan halálra.Nem vitte gázkamrába öket,egyszerüen kifosztotta,elvette mindenüket,a gabonájukat eladta a Nagy Demokratikus Nyugatnak,az ukrán lakosságot a legkegyetlenebb cinizmussal ítélte lassú,borzalmas halálra.Ez csak egy példa a sok közül,biztos te is ismered.Ilyen alapon mindenkinek lenne oka siránkozni,vádaskodni.Mindenkit ért valami borzasztó sérelem.De így nem lehet kibékülni,megbékélni a világgal és önmagunkkal.

  • Kopácsi Judith
    2013 május 8
    12:05 de.

    kopácsi, a hölgyek és te, külön kategória:)

  • dakota
    2013 május 8
    12:03 du.

    Viszont te és a büdösbunkó, ugyanaz a kategória..

  • Avi ben Giora

    Igazad van teljes mértékben. De ahogy megirtam minket már hatezer éve egyfolytában csak cseszegetnek. Kezdve Egyiptomtól Rómáig egészen napjainkig. A felsorolt példáid teljesen jogosak és egyet is értek. Sőt! Még abban is, hogy minket magyarokat is éjjel nappal csak ütöttek kihasználtak és lenéztek. De könyörgöm ennek a kis tűresz népnek mint a zsidók mi büdös köze van mindenhez? Elmondanám amit te is tudsz, hogy a zsidók nagyon sokáig eltürték, hogy mindenért őket tegyék felelőssé. Aztán kaptak nagy kegyesen egy országot, egyfajta kárpótlás képpen, hogy oda menjenek akik meguszták(ami mindig is az ővéké volt csak a történelem viharai során soha sem tudták visszakapni.) És ekkortól kezdve kezdték felemelni a fejüket és azt mondták itt végre letettük a fenekünket itt hagyjanak minket békiben. De nem ez történt. A jó angol politika. Oszd meg és uralkodj. Azzal hogy egy tolvonással megszüntették a gyarmatosítást és Izrael államát kikiáltották elindítotttak egy lassu folyamatot. Eleve a terv az volt már akkor, hogy két államot hoznak létre. Egy rész ami nagyjából a Biblia Izraelt foglalta magában Izrael lesz, és a másik amit ma ugy neveznek Nyugati partvidék az lesz Palesztina(marha egy elnevezés mert ezt csak az angolok találták ki)A szinfalak mögött meg gyorsan felheccelték őket mármint az arabokat akik érdekes és bármennyire hihetetlen de a zsidókkal együtt éltek, hol török hol angol elnyomás alatt. Azt hirdették, hogy a zsidók véreskezű gyilkosok és megakarják őket ölni. Termékeny táptalajra találtak hiszen Hitler egyik legfőbb szövetségese a jeruzsálemi mufti volt. Innentől kezdve kezdődik a jelenkori gyűlölet. Mert egy rész ottmaradt és azt mondta nagy marha aki elmegy és bedől a sok dumának ezekkel mi egész jól megtudunk lenni ha mi békiben hagyjuk őket ők sem tesznek nekünk keresztbe. De a világpolitika nem ezt akarta. Őket nem üzte el senki sem. Ők maguk mentek el hogy utána késsel villával megegyék a zsidókat akiről azt gondolták, hogy egy söpredék akiket eddig mindenki letudott győzni. Viszont a zsidók tisztában voltak azzal, hogy most vagy soha. Vagy megtudják magukat és az országukat védeni vagy sem. És sikerült. Ami utána jött az történelem. Normálisan, és ugy hogy csakis ők ketten egyezkednek meglehet állapodni. Normális párbeszédre kell törekedni és nem belevenni minden világpolitikai tényezőt. Itt az élő példa. Egyiptom és Jordánia. dacára annak hogy Egyiptomban volt egyfajta forradalom még is müködik a béke. Jordániával ugyan ugy. A nyugati parti arabok meg már réges rég megkaphatnák az autonómiát és önálló államuk lehetne ha nem a sok mindenféle érdek. Abbasz hajlandó volna megállapodni ha nem volna a hamasz nem volna Irán és libanonban meg sziriában a mindemféle csoportok. Nem akar Arafat sorsára jutni akit ugye eltettek lábalól csak erről nem beszélnek. Nem a betegsége vitte el hanem hozzá segítették. Szerinted ami sziriában megy azt a zsidók csinálták? Az Assad ellenes erők sebesültjei izraeli kórházakban kaptak ápolást ingyen és bérmentve. Ha akkora ellenségeink lennének és valóban olyan gyilkosok lennénk akkor minek vittük volona őket kórházi kezelésre? Hogy megbombáztuk Assad állásait és nem engedtük hogy az iráni modern rakéták amikkel egész Izrael területét betudták volna lőni a hesbolla emberei Libanonból felrobbantottuk, az puszta védekezési mehanizmus volt. Mi nem akartuk a polgári lakosságot bántani. A bomba sajnos nem nézi meg hogy kik lesznek az áldozatai. Legyél egy kicsit reális. Nekem sem tetszik sok minden ami ott megy, de amit mindig ránkakarnak fogni abból a fele hazugság.
    Ajánlanám most lapozzál át a WJC budapesti kongresszusáról szoló cikkre és olvassad el az ottani kommentomat is.

  • Ille István

    küszküllö
    2013 május 8
    10:49 de.
    hát, ez nem jött be. a maga által említett szó OROSZUL jelenti a maga jellemzőjét 😀
    a küszküllő pedig tényleg egy szerszám apró része. a küszködés egyértelmű egysége. erőátvitelre szolgált. ahogy magát olvasom, elég gyengének bizonyult 😀

  • Ille István

    dakota
    2013 május 8
    12:03 du.
    a homo erectus – magyarul (talán még érti): „felegyenesedett ember”; néha azonosítva a homo ergaster fajjal, azaz „munkás ember”, aki az emberi nem (Homo) egyik faja – is erősen különbözik magától.
    azért, mert hüvelykujja szembe fordult a többitől, még nem jutott el a homo ludens fejlettségi fokára.

  • Ille István

    2013 május 8
    1:30 du.
    István,pontosan tudom,mit beszélek.Ha nem a lengyel barátom mondta volna…
    Ettöl még lehet,hogy oroszul is azt jelenti,nem lepne meg.
    Az apró küszküllöröl (tájszó)még csak annyit,hogy nem a mérete számít;nélküle nem (így)ment volna a mezögazdasági munka évszázadokon át (még mindig ember vontatná az ekét).

  • Avi ben Giora

    2013 május 8
    12:44 du.

    Látod,most kellene leülni egy pohár borra,és belátni,hogy nekem ugyanaz a bánatom,mint neked.Vagy képzeljük el,hogy mindenki ott ül velünk,kivel valaha is mostohán bánt a történelem.Nagyon sokan lennénk,és mindenkinek igaza volna a maga módján.A lényeget tekintve teljesen mindegy,hogy 6000 éves,600 éves vagy csak 60 éves a sérelme.
    Lazítani,vagy lázítani?

  • Ille István

    küszküllö
    2013 május 8
    1:58 du.
    nem, nem jól tudja. a lengyelben max. vendégszóként honosodott meg, még abból az időkből, amikor ukrajna egy részét bitorolták, így mindjárt javítom is magam, tehát inkább ukrán eredetű.
    ami az ekét illeti: tudatilag még most is ember vontatja, főleg nálunk.
    nem a méretétől függ.

  • küszküllö
    2013 május 8
    1:58 du.
    Dottore..
    A fac az lengyelül kutas..

  • Kopácsi Judith

    Dakota, aki még mindig forditva űl a lóra. Vedd már észre, hogy nem oszt se nem szoroz a rólam szoló véleményed. Én világéletemben egy vagány nőnek számitottam, aki bizony visszaütött, vagy rúgott, ha az események azt kivánták. Szerencsémre a környzetem igen jól ismer, így pontosan tudja, nekem elég, ha emberszámba vesznek. Nem fogom odataratani kis kacsóimat kézcsókra senkinek.

  • Szilyasztok!

    Meglepoen jo beszed volt ez a Feldmayer Petertol. Mindent vartam tole, csak ezt nem.
    Az Orban beszedenek a vege szep, de amugy elegge semmitmondo volt.

    Raadasul – ahogy igy olvasgattam a kommentarokat – Javorszky Nemzettestvernot meg mindig nem dugatta be az Orban egy kellemes kis gumiszobaba. Se a tobbi beteget, akik raadasul meg gyogyszert sem szednek az uldozesi maniajukra.

    Avi, szinte mindenben egyetertek veled, csak a „P” szo hasznalata nem tetszik nekem. Az ottani arabok igazi neve molesztin. De leginkabb arab. Csakugy mint a tobbi ott korulotted.

    Udv;
    Moshe

  • Van itt félreértés böven.