Trafikbotrány – szisztematikus bűnözés után a Fidesz nem vehet búcsút a hatalomtól

2013 május 10 7:33 du.54 hozzászólás

Miközben Torontóban a helyi magyar rádiós – Bede Fazekas Zsolt – szerint alapvetően értelmetlen a baloldal felháborodása trafikügyben, hiszen – mint ahogy hallgatóinak elmondta – a koncessziók elosztásával Orbán Viktor mást sem akart, csak csökkenteni a dohányosok és a dohányboltok aggasztóan magas számát – Magyarországon konkrét bizonyíték (hanganyag, kiszivárogtatott levezelés) arra utal, hogy fideszes polgármesterek és akár egy államtitkár  hivatalukkal visszaélve és politikai üzérkedést folytatva osztották szét fideszeseknek a július 1-től létrejövő nemzeti dohányboltokat.

„A magamfajta Torontóban élő laikus erre azt mondja: miért lenne ez baj?”–kérdi Bede-Fazekas Zsolt az államosított dohánypiac szétosztásáról. „Hiszen legalább Magyarországon is szabályozva lészen a dohánykereskedelem”–tette hozzá a torontói rádiós és még elmondta – Orbán Viktor magyarázatát kérdés nélkül elfogadva – hogy népegészségügyi okai vannak az államosításnak, meg az, hogy így igazságosabb lesz a dohánypiacon keletkező profit elosztása, hiszen „multinacionális láncházak helyett magyar vállalkozókhoz kerülhet” a bevétel.

Kár, hogy – többek között – Szekszárd fideszes polgármestere nem így gondolta. A hvg.hu által talált hangfelvételen Horváth István fideszes polgármester (aki ezek szerint köztörvényes bűnöző) a következőket mondta a dohányboltok elosztásáról: „Az a lényeg, hogy elkötelezett jobboldalinak kell lenni” és, hogy „ne a szocik győzzenek,” illetve ezt kérdezte a polgármester az egyik pályázóról: „hány kopogtatócédulát hozott be?! Kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől.” Egyébként Horváth huga is nyert.

szek

Szekszárd fideszes polgármestere

Horváth István – természetesen – még pár napja tagadta, hogy egyáltalán volt ilyen egyeztetés a dohányboltokról. Aztán amikor előkerült a hangfelvétel híre, már nem tagadott, hanem szemrebbenés nélkül jelezte, hogy ez egy spontánbeszélgetés volt, nem pedig hivatalos egyeztetés. És az Orbán kormány is mossa a kezét, jelezve, hogy ez csupán helyi ügy, nem kell nekik vele foglalkozni. „A kormány helyi ügynek tartja, ezért nem foglalkozik a szekszárdi dohánybolt-pályázatokkal”–mondta Giró-Szász András, hitelességét immár sokadszor lenullázó kormányszóvivő. „Természetes, hogy egy polgármester mindenről tudni akar a településén”–tette hozzá a szócső. Megjegyzem: amikor magyar politikus azt mondja, hogy nincsen ügy, vagy hogy valamivel nem kell a kormánynak foglalkoznia, általában az történik, hogy az üggyel már másnap kénytelenek lesznek foglalkozni, mivel éppen robbanás előtt áll az adott botrány. Ennyit a magyar politikai gárda kommunikációs képességeiről, nem is beszélve rettenetesen rossz itélőképességéről.

Ez nem helyi, hanem valóban nemzeti, országos ügy. Lázár János, a miniszterelnökség államtitkárának barátja, Sánta János dohánylobbista és dohány nagykereskedő írta a trafiktörvényt. Ő lett a törvény legnagyobb nyertese. És mivel a Fideszben is érzik, hogy a trafikmutyi egyszerű, átlagos mutyinál jóval nagyobb ügy a de facto bűnszövetkezetként működő Fidesz-KDNP számára, a törvényhozásban próbálták elkerülni a vádemelésre alkalmas adatok kiszolgáltatását az által, hogy szigorítanak a közérdekű adatközlési törvényeken, ezzel korlátozva az átláthatóságot. Áder János államfő is belátta, hogy ez már rémesen kínos, és visszadobta a törvényt. De ettől még nagy valószínűséggel átmegy egy második szavazáson, amit már nem vétózhat az államfő.

Attól tarthatunk, hogy a trafikbotrány – amennyiben tényleg címlapon marad az ügy – több kárt okozhat a magyar jogállamiságnak és demokráciának mint a Fidesz alkotmányozása, vagy bármelyik más intézkedése. Ugyanis vádemeléssel, Zuschlag János-féle nyolc évig terjedő fegyház büntetéssel és vagyonelkobzással járhat egy esetleges kormányváltás 2014-ben. Ezt nem csak Horváth János is tudja, de feltehetően a nála szignifikánsabb szerepet játszó Lázár János is. Minél most már nagyobb katarzissal, személyes és politikai összeomlással járna egy kormányváltás, annál kisebb annak esélye, hogy a Fidesz belemenne egy ilyen kudarcba és elfogadná azt, hogy esetleg ismét ellenzékből kell folytatnia a politizálást. Mert azt már ők is tudhatják, hogy jónéhány fideszesre nem éppen a parlamenti padsorok várnak.

Komoly veszélyt jelent a trafikügy a magyar demokráciára. Attól tartok, hogy talán most lépte át végérvényesen a Fidesz azt a Rubicon, amiután már nincsen visszaút és amiután nem lehetséges civilizált, békés választási bukás és átmenet. Nincs olyan politikus aki öntudatosan vesztébe rohan. Márpedig a húsz évre, bizonyítottan pártpolitikai megfontolások mentén szétoszott koncessziók felelőseit bíróság elé kell vonni és ha ők is tartanak attól, hogy tényleg ez történhet kormányváltás után, akkor minden kapcsolatrendszerüket és zsarolási potenciájukat felhasználva terelhetik a Fideszt egy olyan útra, amely már nem vezet szabad választásokhoz.

54 hozzászólás

  • Bizony, így.
    És az ellenzék ül a babérjain, és sóhajtozik..
    Pedig, ha Burundiban történne hasonló, ott már nem lenne cső, csövön..

  • Beket Magyarorszagnak

    Most jon meg csak a lenyeg: a Nemzeti Alkohol Trafikok.
    Az lesz az igazi biznisz.

    Kell az elvtarsaknak a fizetseg.
    FIDESZ ezzel fizeti ki a kopogtato cedulakat gyujto szolgakat.

  • és gyulai zsolt? kajakosnak jó volt, de mutyiügyben miért hallgat? mégiscsak ő a fő-fő nepman!
    igaz, mondhatja azt, amit dávid ibolya, hogy nem ért a focihoz.
    az autósporthoz sem ért, mégis a hungaroring zrt elnöke. a dohánymutyihoz se ért, nem?

  • Avi ben Giora

    Magyarszágon minél dilettánsabb valaki annál nagyobb esélye van a kinevezésre. Ez is a szocreálból ittragadt begyökeresedett dolog. Mert gondoljunk csak bele ha nem lenne dilettáns és elkezdene kicsit gondolkodni. Nem hiszem, hogy a Fidesz megengedne magának egy ujabb öngolt, hogy azt meséljék majd róla mint a szocikról Öszöd után: ezt jól elb@sztuk

  • Ille!………….Ez vonatkozik rád is.

  • Christopher ES Ille…..megis a BTK=bunteto torvenykonyv melyik paragrafusa alapjan csuknatok bortonbe AKARKIT a trafik ugyben ? zuschlag megsertette a BTK-t ezert van bortonben …..NEVETSEGESEK vagytok ha nem tudjatok megnevezni a BTK paragrafust……..ha meg tudjatok nevezni Ille hetfon bekocog az ugyeszsegre ingyen a HEV vicinalissal az ors vezer terre es onnan az ugyeszsegre es megteszi a feljelenteset….ha nem …………mindketten nevetsegesse valtok nemcsak az en szememben….ILLE….te tapasztalt feljelento vagy….hetfon irany az ugyeszseg !

  • tudom hogy kellemetlen de a BTK-t nem kanadaban es nem brusszelben irjak hanem budapesten es jelenleg a fidesz IRJA…na innen fussatok neki megegyszer iciri piciri huszarok

  • Mi az hogy ez helyi ügy, így nem foglalkozik vele a kormány?
    Ezek végleg meghülyültek, vagy végletesen idiótának nézik a választókat?
    Ha gyilkosságot követett volna el Szekszárd polgármestere,akkor is ezt mondanák, hogy helyi ügy, nem kell vele foglalkozni?
    Az aljas pofátlanságnak nincs határa Fidesztánban.

  • Nem távozik pozíciójából Szekszárd fideszes polgármestere, bár “hitelesnek tartja” a hvg.hu által tegnap nyilvánosságra hozott hangfelvételeket
    Horváth István a – szintén fideszes Hadházy Ákos által készített felvételen – arról egyeztetett kormánypárti képviselőtársaival, hogy politikai szempontból kit találnak “alkalmasnak” a helyi trafikpályázók közül, hogy koncessziót kapjanak.

  • Látod, kedves Christopher ezért dobta be a múltkor a fityisz azt a bizonyos „titkosszolgálati botrányt”, amire aztán Ti „naiv” demokraták mind ugrottatok, mert úgy nézett ki, megint lehet ütni egyet a szocikon meg Gyurcsányon……….Szeretném végre látni, hogy mind a hazai, mind a külföldi magyar újságirok egyszer már képesek legyenek kilépni az Orbán-féle kommunikációs csapdából. Még akkor is, ha helyből utálják a magyar baloldalt. Annál is inkább, mert Orbán ezalatt a rövid három év alatt már volt szives bebizonyitani, hogy mindenben Gyurcsánynak és a szociknak volt az „elemúltnyócév”-ben igaza, valamint azt is, hogy annak idején permanens puccsot folytatott Magyarországon a fityisz a demokrácia ellen.

  • crazybruce alias burkus
    Cúslág ugyan olyan pályázatokon bukott le, mint most a fidesznyikek.
    Annyi a különbség, hogy akkor csak ő csalt, most pedig már a pályázat kiírói és elbírálói is csaló bűnözők.Bűnszervezetben maffia módszerekkel dolgoztak.
    Nem mellesleg itt 500milliárdos üzlet lenyúlásáról van szó, míg cuslág 70milliót csalt el, amiből 50-et visszafizetett.
    Négy darab nullával nagyobb a nagyságrend jóbarát!

  • Beket Magyarorszagnak

    2013 május 10
    9:25 du.

    „Most jon meg csak a lenyeg: a Nemzeti Alkohol Trafikok.
    Az lesz az igazi biznisz.

    Kell az elvtarsaknak a fizetseg.
    FIDESZ ezzel fizeti ki a kopogtato cedulakat gyujto szolgakat.”

    Az alkoholról szóló svéd törvény szerint az alkoholtartalmú italok kiskereskedelmi értékesítését a Systembolaget tulajdonában lévő monopólium végzi. Az alkoholtartalmú italok behozatalát a Systembolaget és az állami engedéllyel rendelkező nagykereskedők számára tartják fenn. A magánszemélyek számára tilos az alkoholtartalmú italok behozatala. Ez a tilalom ugyanis azt feltételezi, hogy aki más tagállamból kíván alkoholtartalmú italt behozni, az kizárólag a Systembolaget közvetítésével teszi. A Systembolaget a fogyasztó megrendelésére és költségére köteles bármilyen alkoholtartalmú italt beszerezni, amennyiben ennek nem látja akadályát.”

    http://www.bruxinfo.hu/cikk/20070606-sebet-kapott-a-sved-alkoholtilalom.html

    „Én dohányzom. Itt Kanadában már évek óta nem lehet dohányozni munkahelyeken, iskoláknál, állami cégeknél, éttermekben…, sőt még kinn az utcán is be kell tartani a „10 feet” távolságot, ha valaki dohányzik. Azonkívül tavaly léptették érvénybe, hogy ha kisgyerek van az autóban, akkor tilos a dohányzás, amit abszolút helyesnek tartok. Amúgy ezért súlyos büntetés jár. Én nem dohányzom a lakásban sem, kimegyek a verandára. Tehát itt Kanadában nagyon komolyan veszik a dohányzás tiltását!”

    http://www.kisalfold.hu/kulfoldi_olvasok_jelentese/fustbeszuntetes_8211_szigoruan_ellenorzott_dohanyzas/2258483/

  • antifulke…..kerem szepen a BTK paragrafusok megnevezeset,hogy kikereshessem az interneten…..melyik alapjan iteltek el zusit es akkor megbeszeljuk majd hogy az miert illik vagy nem illik a trafikosokra….legyszives segits a BTK paragrafus megnevezesevel….addig csak fecsegunk mindannyian

  • Avi ben Giora

    Crazybruce! Nos ha ennyire a BTK-ra akarsz hagyatkozni. Felelj meg először pár egyszerű kérdésre aztán utána döntsed el érdemes e.
    Tehát az első kérdés:
    Milyent csinál a ló.
    A)lószart
    B)gombócot
    C) ciromot

    Második kérdés
    Milyent csinál a tehén
    A)lepényt
    B)bideset
    C)trágyát

    Harmadik kérdés
    Mi van a BTK huszanhatodik paragrafusában leirva
    A)Valaminek a böntethetősége
    B)A kiszabható büntetés mennyisége
    C) ki a franc tudja? Amit éppen a birák meghozni készülnek

    Nos gondolom majd mindegyik kérdésre megtaláltad a helyes választ. Ám ha mindenféle szart tudsz akkor pont a legnagyobbat a BTK-t nem tudod?

  • instant insanity

    Ez a Bede Fazekas Zsolt vagy totálisan alul intonált, vagy Orbánéktól kapja a fizetését…

  • Tisztelt Christopher Adam!

    Mire alapozza a fenti vádakat?
    Kérem tisztelettel,mellékelje a bizonyítékait,
    különben az egész nem több hisztérikus gyülöletkeltésnél.

    „Attól tartok, hogy talán most lépte át végérvényesen a Fidesz azt a Rubicon, amiután már nincsen visszaút és amiután nem lehetséges civilizált, békés választási bukás és átmenet.”

    Uszítani tetszik,vagy biztos forrásból tudja,mi van készülöben Magyarországon?!Újra behívják az oroszokat?

  • Avi….ertelek…te es a cikkiro meg a hozzatok hasonloan gondolkodok a BTK nelkul eliteltetek a fideszt es lehetoleg bortonbe csuknatok orbant…..hat ez EUROPABAN nem igy megy es magyarisztan EUROPABAN van

  • „Scheiring: Magyarországnak maffiakormánya van
    „Amikor keressük a szavakat, a mutyi jut eszünkbe, de ami itt történik az ennél jóval több. Magyarországnak maffiakormánya van, amelynek élén a fő bandita áll, aki az ipari méretű lopást irányítja” – jelentette ki Scheiring Gábor, a PM politikusa az Egyenes Beszédben a trafikbotrányra utalva. „…
    http://atv.hu/cikk/20130510_scheiring_gabor?source=hirkereso
    Van ezek után kérdés jobberek? 🙂

  • kerdes nincs ballerka=gere , ostoban azt hiszed ha tobb tucat hazug cikket idelinkelsz elobb csukjak le a trafikkormanyomat…hat NEM NEM SOHA

  • crazybruce
    2013 május 11
    2:18 du.
    Ezen a nickeden is ostoba vagy burkuslaca!
    Mondtam már, h tanulj tovább, végezd el a 8.-at is!
    Hiába vagy már nagykorú, eszed annyi, mint a babáké!
    Ha hazugnak tartod, cáfold meg hitelesen! 🙂

  • Hát trafik „ügyben”valóban nem volt minden „OKÉ”,de pártoktól függetlenül sajnos bárhol előfordul korrupció,
    vannak protekciósok,ami egy pályázatnál nem helyes.
    A lényeg,hogy gyors kormányzati intézkedéssel az új pályázaton több régi trafikos nyert valamint sokan olyanok,
    akiknek ez fontos megélhetési forrást jelent.
    Az más kérdés,hogy felelősségre kell vonni a hatalmukkal visszaélőket!
    Egyébként nem ez a legfontosabb „ügy” itthon és a másik oldalon ennél jóval „rázósabb” dolgok történtek és történnek
    ma is,csak azt elbagatellizálják és nem hajlandók önkritikára,felülvizsgálatra főleg nem a beismerésre…!

  • crazybruce: Te olvastad már azt, amiket leírtál? Ezeket a marhaságokat tényleg komolyan gondolod? Mennyit lehet azzal keresni, hogy itt állandóan lejáratod magad?

  • Llanfair…te jaratod le magad , de mar megszoktam…mit nem ertettel ? szivesen leirom LASSABBAN hogy te IS megertsed

  • Gere Gábor

    2013 május 11
    2:13 du.
    „Van ezek után kérdés jobberek?”

    Van.Mi az a Scheiring?

  • crazybruce
    2013 május 11
    4:57 de.
    😛 😛 😛

  • Llanfair
    2013 május 11
    6:28 du.
    hogy mit csinál crazy? olvassa a saját írásait? kétlem. ahhoz értelmezni kellene tudnia a saját gondolatait, de hát, azok egyszer használatosak.
    mondjuk, crazy is eléggé az, amolyan eldobó csomagolásban 🙂

  • küszküllö
    2013 május 12
    5:33 de.
    Olvass többet, h okosodj!
    Ez a mostani szinted nagyon alacsony! 🙂

  • crazybruce
    2013 május 12
    10:37 de.
    valóban az. a mno gyakorlatilag rágalmaz, hangulatot kelt, adatot hamisít, valótlant állít. nem először. szóval, tényleg a szisztematikus bűnözés mintapéldánya.
    de azért nem adja fel. vak burkuson is átesik egyszer valaki 😀

  • Burkus Laci figyu!!
    http://nol.hu/belfold/eliteltek_pesty_laszlot_bajnai_ragalmazasaert?ref=sso
    Erre varrj gombot szerencsétlen fatojás!
    Kiröhöglek!
    Muhahaha!!!!!!

  • gere..te szerencsetlen soher

  • Ille…te mindennap atesel rajtam…kakukk…kukukk

  • Nna még Burkusnak, h kisebb legyen az arca!
    „Bajnai sohasem fektetett be a Hajdú-Bétbe, sohasem töltött be a Hajdú-Bétnél semmiféle pozíciót, soha semmiféle jogi kapcsolata nem volt a libatenyésztőkkel, és soha egy fillér haszna nem származott a libaügyből.
    A Wallis viszont – ahol Bajnai alkalmazottként, vezérigazgatóként dolgozott – valóban kb. 10 milliárd forintot ölt bele a csődbe jutott Hajdú-Bét megvásárlására, talpra állítására és működtetésére.
    És ez a pénz a Hajdú-Bét csődjével ugyanúgy elveszett, mint a libatenyésztőké.
    A libatenyésztők azért haragszanak Bajnaira, mert vezérigazgatóként Bajnai döntött arról, hogy a Wallis a 10 milliárdon túl már nem akar további milliárdokat a Hajdó-Bét újbóli talpra állításába beleölni, mert ez egy feneketlen zsák.
    A Hajdú-Bét csődjéért kizárólag a Hajdú-Bét vezetése a felelős, és Bajnai soha nem tartozott közéjük.
    A jobboldali acsarkodó médiára jellemző viszont, hogy a vállalatot csődbe vivő igazi felelősöknek még a neve sem hangzott el!!!”
    Megsúgom, h kinek a neve NEM hangzott el: Csányi Sándor, Gansperger Gyula!
    Te jössz, te ostoba! 🙂

  • Ja!
    Ez már 2011-ben kiderült, de azért hajtogasd az ostobaságaidat, míg te is ott nem leszel a vádlottak padján!
    Hehehe!!!!

  • jovok en gere haver…soxor zsidoztak es ciganyoztak le ENGEM …ugyhogy vilagossagot akarok gyujtani a kobakodban….deritsd mar ki ille cimboraddal kinek mennyiert adtak el bajnaiek a libakat es mi lett a penzzel ? fussatok neki es ITT VAROM A VALASZT !!!!!!

  • ja.. a vadlottak padja…hulye …kukukkhegyi vadlottak padja soheroknak

  • mirol almodik a soher ? penzecskerol a birosagtol !

  • Küszküllő Elvtárs!
    Olvass:
    http://trafikmutyi.cafeblog.hu./

  • crazybruce
    2013 május 12
    2:22 du.
    Fordítva ülsz a lovon pici huszár!
    A választ én várom!
    Velem az ostobaságoddal nem jutsz messzire!
    Válaszolj az idézetre pubikám, ne kerüld ki a témát, ha már felhoztad!
    Én meg addig kiröhöglek!
    Muhahaha!!!!!

  • Vajda B. Attila

    Egy mellbebvágó friss hir a magyarországi INDEX-en: Feldmájer Péter elnököt visszahivta a MAZSIHISZ azonnali hatállyal. Mit tudtok róla ?

  • Hm…

    Egedi Istvánnak hívják a Tabán Trafik marketing igazgatóját. És íme néhány nyertes.

    HU2579 Szeged Egedi István Tamás
    HU2579 Szeged Egedi István Tamás
    HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
    HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
    HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
    HU2579 Szeged Egediné Balogh Emese
    HU2668 Szolnok Egedi Bálint
    HU2668 Szolnok Egedi Bálint
    HU2668 Szolnok Egedi Bálint
    HU3031 Vecsés Egedi Gábor Ágoston
    HU3031 Vecsés Egedi Gábor Ágoston
    HU0013 Abony Egedi Bálint
    HU0028 Ágfalva Egediné Sefcsik Ágota
    HU0410 Budapest 18. ker. Egedi Gábor Ágoston
    HU0410 Budapest 18. ker. Egedi Gábor Ágoston
    HU0415 Budapest 23. ker. Egedi Gábor Ágoston
    HU0559 Dabas Egediné Sefcsik Ágota
    HU1774 Monor Egediné Sefcsik Ágota
    HU1774 Monor Egediné Sefcsik Ágota

  • legújabb: navracsics az azonnali kérdések órájában a trafikmutyival kapcsolatban azt válaszolta egy vizsgálóbizottság felállításáról érdeklődő kérdésre, hogy egy párt belső ügyei nem tartoznak a köznyilvánosságra.
    kérdem én: hogy’ lehet egy miniszterelnök-helyettes ennyire hülye, hogy ez által de facto beismerje, hogy ez bizony, fidesz buli volt?
    sebaj, majd jön egy elterelő hadművelet, előveszik megint a hajdu-bét ügyet, összehazudnak mindent, vezetőszáron vezetgetnek majd egy-két, később szép csendben felmentendő huszadrangú gyanúsítottat, amitől a pór majd jól elfelejtkezik az egész mutyiról.

  • Gere Gábor
    2013 május 12
    3:25 du.
    hagyd ezt a szerencsétlent. komoly szövegértési gondjai vannak, meg némi rögeszméje is. csak azt nem értem, miért nem kezelteti magát?
    felesel, pimaszkodik, nyelvét öltögeti, személyeskedik, de nincs egy épkézláb gondolata, az alaptémához kötődően meg pláne nem.
    nem is értem, mit akar elérni?
    sorozatosan bohócot csinál magából, és meg se kottyan neki 🙂

  • a legnagyobb gyalázat, hogy MINDEZT a BŰNÖZÉST az Európai Únió némán szemléli…. !!!

    Vas megyében Szombathelyen a napokban lehetett olvasni, hogy a Fő téren lévő volt Csemege üzlet, Match helyén NEM a FŐ téren és környékén lakóknak, mint mindenkor NEM élelmiszer üzlet lesz, hanem ELADJÁK és nem fogják megjelölni, hogy milyen célra lesz az hasznosítható !!!
    Hát azért ez érdekes, hogy a Fő téren lakók érdekeit a Polgármesti Hivatalban senki sem képviseli !! – egy Fő tér ahol ebben az üzletben mindig élelmiszereket árusítottak – régen Meinl – most nem kívánják meghatározni, hogy milyen értékesítésre adható ki, a LÉNYEG: E L A D J Á K. Bizonyára már megvan a FIDESZES holdudvarból a LEENDŐ tulajdonos. Lehet, hogy „nemzeti” sz@rkatyvasz üzlet lesz, trafik cimszóval és nyalni is lehet a gyerekeknek a fagyit, a tér tele van fagyizóval……

  • Vajda B. Attila

    P.Márta
    Próbáljon javítani a fogalmazásán,mindenkinek jót tenne vele…
    Nyilván tudja, hogy a Match kivonul Magyarországról, s ők mondták fel a bérleményt. Ha a CBA nem veszi át, el kell adni a tulajdonos Önkormányzatnak. Minimál áras nyilvános licit lesz. Ezen akár ön is részt vehet. (Ha ott egy nemzeti katyvaszos fagyizó nyilna, miként céloz rá, egyből tönkre menne, – sőt a városrendészeti osztály ellen akár feljelentést is tehetne.)

  • Vajda B. Attila
    2013 május 15
    7:31 de.
    🙂
    Te kis Lőrincze..
    Két mondatszerkezeti hibát négy vesszőhibát, valamint egy germanizmust követtél el rövid szösszenetedben..
    🙂

  • Vajda B. Attila
    2013 május 15
    7:31 de.
    nem nyert. a nagy forgalmú boltokat gond nélkül átvette (múlt idő)a cba és a coop, aki még az eladókat is megtartotta. a gazdaságtalanul működő boltokat egyszerűen bezárták, nyista előre elrendelt profil. hasznosítása ettől kezdve tetszőleges, akár fitnesz center is nyílhat benne.
    a match a legjobb boltjait – 24 órás működésűek – amik jellemzően városközpontokban, plázákban találhatók, továbbra is üzemelteti, csak a bolthálózati jelleg szűnt meg.

  • Vajda B. Attila

    falusi, falusi
    te egykori győri ötvenhatos (és koncertre járó) társam, nem akarsz rám ismerni és (nem létező) hibáimon lovagolsz !!? Igy megöregedtünk….?

  • A trafikmutyi elleni tiltakozáson ma kb 15O-en voltak…
    A jelenlegi kormányt majd akkor váltja le a mostani ellenzék, amikor Bin Landenre cserélik New Yorkban a Szabadságszobrot..

  • falusi…..tegnap 5:25 du……na latod….te is tudod…miert nyafogsz ha tudod ?

  • grófok.....gerófok

    http://index.hu/gazdasag/2013/07/03/dohanybolt/ kinövik a gyerekbetegségeket , nálunk a tesco expressz mellett nyitott nemzeti dohánybolt , a tesco hónapokig hírdetett hogy bérbead helyiséget csak legyen mellette cigi , kívánsága teljesült , a magyar CBA üzletünkben továbbra is az üzleten BELÜL van a cigi , a tescónál KÍVÜL de nálunk mellette …na ilyen egy NEMZETI kormány…a cigi haszna itt marad NEM LONDONBA viszik ki a profitot talicskával….mszp….lehet TANULNI

  • grófok.....gerófok

    Ille gróf úrnak : lesz nemzeti pedagógus kar…..ha nem hiszed : http://www.origo.hu lapon ez most a vezető hír…nehogy mérgelődj !