Ostromgyűrűben

2013 május 13 3:45 du.223 hozzászólás

Rui Tavares ehéten az Európai Unióban nyilvánosságra hozott jelentése hatalmas felháborodást keltett a Fidesz politikusai között. Szájer József és Rogán Antal baloldali támadasnak, Schöpflin György Magyarország gyámságalá helyezésének minősítették azt, míg Orbán Viktor azt állította Győrben, hogy Európa az ő családbarát politikája miatt intéz egyesített orvtámadást Magyarországgal szemben. A Fidesz politikusai fájdalmas és meglepett méltatlankodásuknak adtak hangot, a magyar szabadság és függetlenség nevében beszéltek. A szerzőt pedig mindennek elmondták a multik vazallusától a kommunisták szekértolójáig.

A Rui Tavares jelentés teljes egészében elérhető az EU weboldalán, magyarul is, és bárki akit érdekel elolvashatja. Maradéktalanúl és objektíven leírja a magyar alkotmányozás és közélet teljes állapotát. Ennél azonban érdekesebb az az interview, melyet Tavares a Klubrádiónak adott május 11-én, melyben nemcsak a véleményét mondta el, hanem a riport elkészülésének a folyamatát is leírja. Az interviewt Szelestyei Lajos készítette vele és alább a teljes szövege olvasható.

Rui Tavares

Rui Tavares

S: Szóval elkészült a jelentés Magyarország állapotáról. De hallotta-e Képviselő Úr, hogy milyen reakciók fogadták idehaza a kormányzat, illetve a Fidesz politikusok részéről?

T: Nos, hallottam számos különféle reakciót már a dokumentum közzététele körüli vitában is, de gyorsan szögezzük le, hogy ez csupán tervezet. Most beindul a parlamenti folyamat, amelynek során, akárcsak korábban, a mostani összefoglaló alapjául szolgáló munkadokumentumok esetében, meghallgattunk egy sor véleményt. Így a Strassburgban jelenlevő összes párt részéről, de beleszólnak más országok küldöttei is. Ami az első megjegyzéseket illeti, úgy tudom, hogy ténybeli tévedéseket, pontatlanságokat hánytak a szememre, ám én magam még semmit sem kaptam. Várom, hogy ezek a kifogások hivatalos formában eljussanak hozzám. Készen állok megtárgyalni ezeket akár a magyar kormánnyal is, mintahogy idáig is ezt a módszert alkalmaztam.

S: Hogy finoman fogalmazzak, a legfőbb kifogás az volt Ön ellen a Fiatal Demokraták részéről, hogy kettős mércét alkalmazott és a Párt elnöksége arra szólította fel Orbán Viktort, hogy ne engedjen semmiféle Brüsszeli, vagy Strassburgi nyomásnak.

T: A kettősmérce gyanúja nagyon komoly dolog, úgyhogy gyorsan tisztázzuk is. Először is bennünket kötelezettség terhel, hogy minden országot egyformán kezeljünk. Természetesen minden államban mások és mások az alkotmányos és jogi keretek, ám az is tény, hogy egyetlenegy országban sem változtak meg olyan radikálisan ezek a keretek, ide értve az intézményeket is, mint az utóbbi másfél évben Magyarországon. És a magam részéről nagyon zavarna, ha az illetékes európai intézmények nem vizsgálnák meg azt az átalakulást, ha nem lépne az Európai Parlament, vagy a Bizottság. Az én feladatom ilyen módon az volt, hogy Magyarországról készítsek jelentést és állok a kérdések elé.

S: Nagyon érdekelne, hogy milyen módszerrel dolgoztak. Ezt azért kérdeztem, mert a jó multkorjában beszéltem a strassburgi szocialista frakció vezetőjével, Hannes Swobodával, és ő arról panaszkodott, hogy úgy érzik, mintha forgószélbe kerültek volna. Tudiillik, hoz valamilyen intézkedést a magyar kormány, az Európai Parlamentben elkezdik elemezni, hogy az mennyiben áll összhangban a közös elvekkel, de még a végére sem értek, máris szembe találják magukat újabb jogsértés-szagú esetekkel. Önök miként tudtak lépést tartani a viharos és permanens magyar törvényhozással?

T: Valóban folyton módosúlt a jogi környezet, a negyedik alkotmányreform például rengeteg dolgot felűlírt. De mi csak a tényekkel dolgoztunk. Azt a megoldást valasztottam, teljesen nyiltan, átlátható modon, minden érintett erővel közösen végeztük a munkát. Ehhez öt munkaokmányt dolgoztunk ki, ezeket elfogadta az összes strassburgi frakció megbízottja. Azért nem egyedűl csináltam, mert nem vagyok tévedhetetlen. Az igazsagszolgáltatás ügyében például egy konzervativ kolléga segített, az alapelvek és értékek kapcsán a szocialistákra támaszkodtam. A sajtószabadság kérdésében a liberálisok véleményét kértem ki, a jogállam és a demokrácia kérdésében mindkét oldaltól támogatást kaptam. Ezeket a papírokat azután rendszeresen megküldtük a magyar kormánynak, amely időnként véleményezte azokat és a megjegyzéseit beépítettük a szövegbe. Így haladtunk előre. És ugyanezt fogom alkalmazni a jelentéstervezet esetében is, folyamatosan konzultálok minden érintett féllel, és ha kell, akkor korrigálom a kifogásolt részeket. Azt hiszem, ez bizonyítja a jóhiszeműségemet, hogy nyitott vagyok a bírálatokra minden oldalról. Ez eddigis így volt, ezután is így lesz.

S: Hányan dolgoztak a keze alá? Volt-e köztük olyan, aki tudott magyarúl? Az Orbán kabinet ugyanis gyakran hivatkozik a kritika hallatán arra, hogy nálunk a dolgok túl bonyolúltak és az idegen anyanyelvűek nem képesek megérteni azokat.

T: Ahogy említettem, velem voltak a megbeszéléseken a strassburgi parlamenti csoportok képviselői. Azután folyamatosan konzultáltam a magyar pártok embereivel, kik gyakran kifejtették véleményüket, aggályaikat. Amikor Budapestre utaztam, a tárgyalásokon mindig részt vett Hankiss Ágnes, Járóka Lívia, Morvai Krisztina és Göncz Kinga. Amikor tehát a pártok vezetőivel, Navracsics Tíborral, Handó Tündével, vagy bármelyik más politikussal, vagy tisztségviselővel találkoztunk, és akkor még ott voltak a jogászok és szakfordítók az Európai Parlament aparátusából. Nomeg a Bizottság és az Európai Tanács megbízottjai, őket sem hagytuk ki a sorból. Nem volt könnyű összerakni a mozaikot, de azt hiszem, sikerült. A jelentés egyébként nyilvános, fent van az Európai Parlament honlapján, méghozzá magyarúl is. Bárkitől szivesen veszek mindenféle megjegyzést, az email címem: [email protected]. Én nem bíró vagyok, közvetítőnek tekintem magam az EP pártok és a magyar hatóságok között, illetve képviselem az Unió összes polgárát. Nagyon sokan aggódnak ugyanis, hogy mindenütt tiszteletben tartják-e ezeket a közös elveket: a demokráciát, a jogállamot, a szabadságot, az alapvtő jogokat, az emberi méltóságot, a kisebbségek jogait, és így tovább. Vagy netán bizonyos esetekben ezek csak papíron léteznek.

S: Úgy érzékelem, hogy igencsak alapos munkát végeztek. Ehhez képest a Fidesz részéről az első értékelés az volt, hogy a jelentés politikailag értelmezhetetlen, szakmailag pedig értékelhetetlen. Ha azt nézem, hogy mennyi energiát ölt ebbe a feladatba, ez a minősítés akár sértéssel is felérhet az Ön számára. De miért lepődött meg ennyire a kormánypárt, amikor végig be volt avatva a folyamatba?

T: Nem szeretnék magánvéleményeket kommentálni. Megvárom, amig újból talalkozom a magyar kormány képviselőivel, majd ők elmondják mi a bajuk. De megint csak hangsúlyoznom kell, ez a jelentéstevő javaslata és nem az Európai Parlament álláspontja. Annak kialakításához figyelembeveszünk sok-sok véleményt a továbbiakban. Így a Fidesz is kifejtheti a nézeteit. A demokrácia már csak így működik. De azt el kell mondanom, hogy igyekeztem kizárni minden ideológiai elfogúltságot, elfelejteni, hogy honnan jöttem és melyik oldalon állok a politikai palettán. Épp ezért nyugodtan nézek szembe azzal a lehetőséggel is, hogy találnak tévedést a dokumentumban, mert természetesen ez sincs kizárva. A javításokat ugyanúgy beleveszem a szövegbe, ahogyan eddigis tettem.

S: Értem, hogy nem kíván megjegyzést fűzni a bírálatokhoz, mert el tudja képzelni, hogy a magyar sajto tele van Fidesz nyilatkozatokkal. Például azzal, hogy az Ön jelentése mögött olyan nagyvállalatok állnak, amelyek dühösek a rezsicsökkentés miatt.

T: Tudja én portugál vagyok, a két ország igencsak messze van egymástól. A végzettségem történész és lenyűgöz az Önök különleges történelme. Szóval innen nézve nem látok semmi okot arra, hogy bosszút álljak. Ugyanez érvényes a cégekre is, csak mondom, hogy egyetlen részvényem sincs. És hát a munkámról a végén vagy hétszáz képviselő állít ki bizonyítványt amikor szavaz a dokumentumról. De ismétlem, ez a harmincöt oldal ajánlásokat tartalmaz a demokráciáról, a jogállamról, a hatalmi ágak szétválasztásáról és az alapvtő jogokról. Azután javaslatokat fogalmaztunk meg az Úniós intézmények és a magyar kormány kapcsolatáról. Ám ezek sokkal inkább érintik a Bizottságot mint a magyar felet. Így például felvetjük, hogy a jövőben Brüsszel és Strassburg megbízottjai ne külön-külön, hanem közösen tárgyaljanak Magyarországgal. Szerintem, gyakorlati megfontolásból ez a magyarok számára is sokkal előnyösebb. Javasoljuk azt is, hogy hozzunk létre egy Koppenhágai Mechanizmust, aminek az a lényege, és ez nem csak Magyarországra vonatkozik, hogy a csatlakozás után is figyelemmel lehessen kísérni a tagállamokban a demokratikus normák betartását. Mellesleg abban teljesen igaza van a magyar kormánynak, hogy egyformán kell kezelni a kis és nagy tagállamokat, a régi és az új tagokat. Ebben tökéletesen egyetértünk, annális inkább, mivel én is egy kis országból jövök. Ebben a testületben politikusok nem kapnának helyet, csak szakértők, és a feladatuk az lenne, hogy felmérjék a demokrácia állapotát az összes tagállamban.

S: Mit gondol, miért olyan veszélyes a magyar fejlődés iránya az Únió számára?

T: 1989, de ugyanígy 1956 tanúlsága is az, hogy nem szabad a népeket sorsukra hagyni a diktatúra elleni harcban. Ezt pontosan tudom, mert mi, portugálok meg jobboldali elnyomás alatt éltünk igen sokáig, és hát olyan nagy különbség nincs a jobboldali, meg a baloldali diktatúra között. Szóval a lényeg az, hogy sorsunk összefonódik a közös Európában: mindenki számára szavatolni kell ugyanazokat a jogokat. És most nem csak Magyarországról beszélek, mert vannak gondok Romániában, Bulgáriában, Görögországban, sőt, még Portugáliában is. De szerintem a magyarokat is foglalkoztatja miként alakul a gazdaság a kontinens déli részén. Egy csónakban ülünk és ez vonatkozik a megfelelő életszínvonalra, valamint elsősorban az alapvető jogokra, mert az megelőz minden más tényezőt. Ezért idézem a dokumentum bevezetőjében Petőfi Sándort, mármint, hogy ”haza csak ott van, ahol jog is van.”

S: Ami a jelentés további sorsát illeti, nagyon sok függ attól, hogy miként áll ahhoz a Fideszt is tömörítő Európai Néppárt. Ön mit vár ezügyben a konzervatívoktól?

T: Ugyanazt, mint az összes többi frakciótól. A felelősségünk meglehetősen nagy az európai polgárokkal szemben. Hogy pontosan érzékeltessem miről van szó, ha lejár a mandátumom Strassburgban, visszatérek a civil foglalkozásomhoz. De azt elvárom, hogy a jövő képviselői is harcoljanak az alapjogokért. És ebből a szempontból teljesen mindegy számomra, hogy a jobb-, vagy a baloldalon állnak-e. Mi, a 754 törvényhozó összesen ötszázmillió emberért felelünk a kontinensen. Nekem az az érzésem, hogy Magyarország távolodik a Szerződés masodik paragrafusában lefektetett demokratikus jogállami elvektől. Épp ezért meg kell fordítani ezt a trendet, különben az a veszély fenyeget, hogy a magyar kormány teljesen feladja ezeket a normákat. Úgy gondolom, hogy a helyzet meglehetősen súlyos, ennek megfelelően kell viszonyúlni hozzá. Majd meglátjuk, hogy mit szólnak a kollégáim hozzá Strassburgban.

S: Van egy testület az Únión belűl, amely befolyását tekintve messze a többi fölé emelkedik, ez pedig az állam- és kormányfőket magábafoglaló Európa Tanács. Van valami elképzelése arról, hogy ez a testület miért hallgat Magyarország ügyében?

T: Igazából a politikai intézmények messze nem tökéletesek. Megvannak a hiányosságai a Bizottságnak és a Parlamentnek is. A Tanácsról azt mondhatom, hogy azért ott is vannak változások. A Testület nemrég megvitatta, hogy biztosítani kell a Koppenhágai kritériumok folytonosságát, vagyis, hogy a tagok a csatlakozás után is tartsák be a jogállamiságot. De azt talán meg lehet érteni, hogy a Tanács az elvont értékekkel foglalkozik, nem konkrét ügyekkel.

S: Tudja, azt gondolom, hiogy ha az Europa Tanács figyelmeztetőleg felemelné a mutató ujját, azért azt Orbán Viktor is respektálná.

T: Én azt gondolom, hogy a magyar miniszterelnök kellőképpen tiszteletben tartja az európai intézményeket. Ott volt például Strassburgban, amikor a tél végén a magyar helyzetet vitatták meg, ami bátor és fontos lépés volt tőle. Bízom abban, hogy a jövőben is kifejti véleményét ezen a fórumon.

Nézze! Én sokat tárgyaltam a magyar kormány embereivel, időnként heves volt a vita, de ez nem zavarta az együttműködést, a párbeszédet. És mindig éreztem a tiszteletet részükről.

S: Azért Martin Schultz, az Európai Parlament elnöke éppen a strassburgi látogatás után arra figyelmeztette a magyar vendéget, hogy az ne gondolja, hogy csupa ostoba fickó csücsül az Unióban. Orbán Viktor ugyanis gyakran mást mond külföldön és mást mond idehaza. Ez a kettős beszéd hozzátartozik a taktikájához. De Ön az imént többször is kiemelte, hogy a jelentés a személyes meggyőződését tartalmazza. Beletartozik ebbe az is, hogy szankciókat kell alkalmazni Magyarország ellen?

T: Nézze! Amit leírtam az a ténymegállapító vizsgálódás eredménye s támogatta az összes frakció. Az utóbbi kéviselők egész idő alatt közreműködtek a helyzet tisztázásában, tehát szó sincs rögtönzésről. Ami az esetleges büntető intézkedéseket illeti, ilyenekről nincs szó. Az a meglátásom, hogy a leghatékonyabb eszköz az, ha pozitiv párbeszédet folytatunk a magyar féllel a közös értékekről. Ezért nem is javaslunk gazdasági szankciókat, mert szerintem azoknak nincs helyük ha alapvető politikai, filozofiai problémáról van szó. Úgy látom azonban, hogy a helyzet rendkívűl súlyos, mert azok az elvek és értékek forognak kockán, amelyeket még az Únió alapításakor fogalmaztak meg. Ezekről kell a továbbiakban vitáznunk s ezek betartását kell elérnünk. Mert ha nem vesszük komolyan a saját elveinket, akkor az Únió is szét fog esni, mint például annak idején a Népszövetség. Szerencsére az EU-ban magas a küszöb, igy nem kell ahhoz konkrét jogsértésnek történnie, hogy a Szervezet cselekedhessen. De el kell érni, hogy a normák még szigorúbbak legyenek és fel se vetődhessen annak lehetősége, hogy valamely tagállam szembe megy a közös alapelvekkel. 2009 óta egyébként már az Alapszerződésbe is belefoglalták, hogy a közösség megelőző jelleggel dialógust kezdhet bármely tagállammal, ha úgy ítéli meg, hogy ott ilyen jellegű gondok mutatkoznak. Mellesleg éppen Magyarország volt az első amely a tagok közűl törvénybe iktatta a Lissaboni Szerződést.

S: Koszonom Mr. Tavares, köszönöm szépen.

T: Köszönöm szépen.

Nos, eddig az interview. Ezután lehet-e kétség afelől, hogy ki hazudik már megint?

Kerekes Sándor

223 hozzászólás

  • Ez a Tovaris egy igazi kommunista. Ert mindehez. Szociologiahoz, joghoz, kozgazdasaghoz, barmihez. Most eppen a joghoz ert de nagyon…. Igaz, hogy Portugaliaban egy nehany szazalekos part tagja, akikhez a portugaloknak annyi bizodalmuk sincs mint egy vandor koszorushoz. Nos ez a balfek megirta jenteset a tobbi balfeknek, a tobbit tudjuk. A gond az, hogy a magyarorszagi balfekek nem, hogy nem kuldik ela qrva annyaba ezt a szerencsetlent, hanem vele egyutt vonyitanak az egre sajat hazajuk ellen….. gratula.

  • Varga Sándor

    …és bla-bla-bla…”z interview, melyet Tavares a Klubrádiónak adott május 11-én”,…bla-bla-bla.
    Aha! Ácsi! Maga a KMH, az EU-Zöldek-liberók-bal-blokk-szocik, a teljes bal-liberó nyugati sajtó, nem beszélve a hazaiak hisztériájáról, bömböltek mint a sakálok, hogy de a „médiatörvény”, meg a „rezsim bezáratja a Klubrádiót”…
    Szóval nem záratta be?
    Aha!
    Rui Tavares történelem-művészettörténelem szakon végzett, a XVIII. század a specialitása, és könyveket is ír. Baloldalinak született, ami endemikus a portugál zsidó bölcsészek között is. Hazájában semilyen választáson nem indult, de dolgozott már egy vidéki könyvtárban is, mielőtt meglepetésszerűen beválasztották az EUP kommunista frakciójába, ahonnan 1 1/2-év után átigazolt a Zöldekhez, mert ő független, és jó barátja a Cohen-Bendit-nek…

    Ennek a niemand parazitának örül a kMH?

  • Sokan megkérdezzük, Orbán nem tud arról, hogy a 3 éve alatt 4 MILLIÓ ITTHONI MAGYAR EMBER ÉL A LÉTMINIMUM alatt,
    nem tudta, hogy több százezer GYERMEK éhezik hazánkban?
    nem tudta, hogy az előző kormányzása idején EGYETLEN FORINTTAL SEM EMELTE A CSALÁDI PÓTLÉKOT,
    nem tuja, hogy a felsőoktatás leépítésével a CSALÁDOK
    gyermekeinek a továbbtanulását veszi el?
    nem tudta, hogy akik nem tanulhatnak tovább az ő kategórizálásuknak köszönhetően elvele ELSZEGÉNYEDETT CSALÁDOKAT fognak majd alkotni?

    Orbán ne beszéljen a magyar nép családpolitikájáról, főleg ne hivatkozzon rá, mert közveszélyes szélhámosságot követ el.
    Ha a saját oligarchia-családjáról beszélne, érhető lenne a családcentrikussága, hiszen a röhögése is platinából van …. kifossza a magyar embereket !
    500 ezer ITTHONI MAGYAR FIATAL hagyta el az országunkat? – hogy lesz ezekből ITTHONI MAGYAR CSALÁD !!!???
    Orbántól messze áll a családcentrikusság, egoista törtető, polihisztornak hiszi magát, márpedig aki e tudatban él az közveszélyes hülye ! – mert nincs hozzá sem tudása, sem érdemei !!!!

  • Mi más mint a Klub rádió inetrjúvolta meg?!
    Rui Tavares ugyanis annak a „Zöldek/az Európai Szabad Szövetség Képviselőcsoportja” nevezetű európai frakciójának tagja, melynek társelnöke a magyargyűlölő Daniel Cohn-Bendit!
    Mindenki tudja ki is volt és ki ma Cohn-Bendit.
    Csak nem értem miért válaszolnak erre az inditványra a kormányon?!
    Teljesen érthető, hogy nem tetszik az alkotmányunk ezeknek az embereknek. De egy szuverín ország saját kormánya határozza meg az alkotmányát, még idáig. Csak a kommunista diktatúrában volt úgy, hogy a szovjet bábúai azt írták amit nekik diktáltak.
    Az EU azért haragszik Orbánra és kormányára, mert többekközött az alkotmánynak egyik pontja a nő és férfi közti házasság, a család védelme, a magyar keresztény hagyományok tiszteletben tartása stb.
    Szomorú, ha ez probléma egyes magyar embernek is.

  • Judit Noszticzius

    Európában tudják és aggodnak Orbán diktatúrája miatt! Szájer József,D.Tamás,Pelczné dr.Gáll Ildikó,és 11 Fideszes, EP Néppárt képvielője hazudva szólalnak fel az Európai parlamentben!

  • Judit Noszticzius

    Orbán Viktor nagyon rosszul tanítja az 14 Fideszes,EP Néppártot !!!!!!!!!! >:-( >:-(

  • Tavares úr szavai korrektek, eljárásatisztességes, mondanivalója egyértelmű. Kicsit jobbnak hiszi az Orbán-bandát, mint amilyenek azok valójában, de ez atisztségéből adódóan megbocsátható.

    Mondom, a jelentés korrekt. És mégis, napi 24 órában ömlik ránk a hazugság a kormányhű médiából.Nem érdekli ezeket semmi, csak hogy megint hergelhessék a népet az Unió ellen.

    A nép meg örömmel hergelődik.

  • Göllner András

    Voltak idők, amikor a magyarok mentették meg Európát a sötétség ellen. Most olyan időket élünk, amikor Európa probálja megmenteni a magyarokat saját kormányuk sötét machinációitól, saját polgáraik nemtörődömségével, közömbösségével, politikai kultúrálatlanságával szemben. Európa próbálkozása elég vérszegény, kezdetleges, és nem ad okot az optimizmusra. A kísérlet valószínűleg kudarcba fog fulladni. Ahogy Gyurcsány Ferenc mondaná, az MSZP majd mindent meg fog tenni, hogy ezt az újjászületést is sikeresen elkúrja. Ahelyett, hogy Európát támogatná, az MSZP az önkényuralom, az önámítás oldalára állt Európával szemben. Ezt nem először tette. Hajrá Magyarok ?????

  • Engedelmeddel hozzászólásként egy tegnapi szösszenetem:
    Tavares товарищ

    A fülke-forradalmárok gátlástalan arroganciájának tényleg nincsenek határai

    Az egy dolog, hogy ez a műveletlen paraszt-suttyó és bandája pofátlanul össze-vissza hazudozik a Rui Tavares portugál politikus, EU-s raportőr által jegyzett jelentés tartalmáról. Majd azt mondtam, hogy ebben biztosak lehettünk, hisz megszokhattuk tőlük. Az elmúlt három évben az IMF, az EU, az EB és az EP hivatalos dokumentuma egyikéről sem sikerült még csak megközelítőleg sem igazat mondaniuk.

    Hasonlóan, akár legyinthetnénk is annak kapcsán, hogy a derék magyar médiában nem akadt egyetlen egy sem, amely vette volna a fáradtságot, hogy elolvassa a nyilvános dokumentumot, csak gondolkodás nélkül – ahogy szokta – tovább hirdette az MTI vonatkozó hazugságait.

    Hogy mindehhez a legalább a viccbéli „jobban hisz Orbánnak, mint a saját szemének” vakhit kell az legyen a birkák baja.

    Azonban az, hogy mindezt ártunk és ormányunk (és persze vele a sajtó) tetézi azzal, hogy a jelentés készítőjét lerohadt komcsizza, na az már túlmegy minden határon.

    Túl azon, hogy a dologból egy szó sem igaz:

    Orbán és bandájának jártatja pofáját ebben a kérdésben, ahol szinte mindenki személyében és/vagy családi kötöttségében a kádári-éra kiemelt káderként bőven kiérdemli minden-fél negatív jelzőkkel illetett „komcsi” minősítést.

    Ha a követett állam-filozófiájukat és az azt hirdető propagandát nézzük és eltekintünk a nacionalista maszlagtól (s ha ezt internacionalistára cseréjük meg egyenesen szó szerint) nem igazán lelhetünk szignifikáns eltérést a rákosi és a kora-kádári éra vonatkozó hablatyaitól.

    Mindezeken túl egy dolgot mindenképp le kell szögezni: abban az esetben is, ha ez a portugál politikus rendelkezett volna valamiféle kommunista múlttal, azt egy fasiszta diktatúra éveiben tett volna és nem egy kommunistában, mint azt a daliás 2/3isten és csapata tette volt!

  • Nyomják Krahácsot már megint !

    Érdemes lenne eltűnődni azon, hogyan kerültünk ide.
    Az EU-elnökségtől a ….

  • Nü, akkor most, miután megtudtuk a hozzászólásokból, hogy baloldali, művészettörténész, zsidó, megmég ráadásul portugál is, érdekelne, hogy az olv, elv, bűn és cellatársak között van-é olyan is, aki a fenti riportban elhangzottakat cáfolni tudja..

  • cornelius
    2013 május 13
    9:12 du.
    Tökéletesen egyet értek!
    Régen olvastam ilyen korrekt véleményt a magyar hatalmi törekvésekről!
    Tavares Úr azért kicsit „rózsaszínebben” látja a mai állapotokat, mert nyilván nem tud mindenről, nem lát át mindent! A jobbosok meg nem hőzönghetnek, mert ugye egyeztetett Morvai hisztikével is!

  • Puchert János

    A kommunista múlt csak akkor bűn ha valaki a fülkeforradalmárokat meri kritizálni, de jó volna ha szétnéznének soraikban bizony ott is találnának szép számmal kommunista múlttal rendelkezőket. Egyébként annak idején mi egy nagyobb közösségbe léptünk be amelynek vannak szabályai amit illik betartani a tagállamoknak és ahogy mi is bírálhatunk másokat másnak is joga van bírálni bennünket. Nem a múltjával kell foglalkozni Tavaresnek hanem a jelentéssel kell foglalkozni az abban leirtakkal.

  • „Fiatal Demokraták” – köszönjük, ma is jót nevettünk. Azért egy újságírónak, pláne az „ellenzéki demokratikus erők” (hahaha) médiumában jobban kéne ragaszkodnia a valósághoz. Fiatal demokratáknak nevezni a mai fideszt már nemcsak hogy a valóságtól áll messze, de egyben nevetséges is. Akkor is, ha formálisan a fidesz mozaikszóban még benne van. De a Wikipédia szerint a „Fiatal Demokraták Szövetsége” elnevezés már csak történelem. A fidesz honlapján sajnos nem találom, hogy most ők tk. minek nevezik magukat, de már ilyen infók átadására már nincs is szükségük. Ők az Über Alles, oszt jó napot.
    .
    Megjegyzem: fogalmam nincs, ki a cikkben megnevezett Szelestyei Lajos (még a Google se ad gyors eligazodást), lehet, hogy nem is újságíró? A cikk írója zárójelesen vagy lábjegyzetben odabiggyeszthette volna, hogy kicsoda ő, hiszen miért kellene mindenkinek tudnia születésétől fogva? Nem mintha életbevágó infó lenne, de ma Magyarországon minden „hír” (a hol és mikor adata mellett) új nélkülözhetetlen attribútuma, hogy ki mondja.
    .
    Lám így szolgálja az „ellenzéki” sajtó is a fideszt: a külföldiek szemébe hinti a port (és eteti mákonnyal a saját hallgatóit/olvasóit) ilyen eufemisztikus, félrevezető (vagyis hazug) jelzőkkel, hiszen a „fiatal demokraták” kifejezésnek pozitív a kicsengése. Persze nyilvánvaló, hogy a Klubrádió „független” működéséért is meg kell fizetni az árat. Ma már senki se nevezi így a fideszeset, csak olyanok, akik a császár nem létező új ruháját is leborulva dicsőítik. Vagy aki ebszolút tájékozatlan a magyar politikai mocsár világában.
    .
    Felhívom a szerkesztők szíves figyelmét, hogy a cikkbe ágyazott kattintós link a „Error 404 – Nothing Found” hibára vezet. Talán nem kéne a zárójel az URL köré.
    .

  • hehehe
    baloldali támadás, mi?
    barroso baloldali, scheppele baloldali, schultz baloldali, tkp. az egész unió rohadt komcsi, hiszen még merkel asszony is – akinek drága vezérünk egyszer már tanácsolta a konyhai tevékenységet – is (mily rettenet) KELET-NÉMET!
    ideje lesz már elkezdeni a szekérvár építését…

  • Figyelő
    2013 május 13
    5:19 du.
    „Az EU azért haragszik Orbánra és kormányára, mert többekközött az alkotmánynak egyik pontja a nő és férfi közti házasság, a család védelme, a magyar keresztény hagyományok tiszteletben tartása stb.”

    😛 😛 😛

  • cornelius

    Ha a csaladod sorsat kene erre a szerencsetlen Tovarisra bizni megtenned?

  • Judit Noszticzius

    Kik aggodnak Eurpaban? 🙂 A Cohn Benditek? Ha a baloldali sajto nem tolna a nep orra ala ezeket a mondva csinalt ugyeket es azokat nem agyonkozmetikazva talalna, az europai olvasokat annyira sem erdekelne a dolog, mint egy Juventus – Fiorentina meccs!

  • Andrási Sándor

    PMárta! Miután elvakult gyűlölet él benned, nem vagy képes objektív módon látni, megítélni a jelenlegi gazdasági-politikai helyzetet.
    Az a gond, hogy ezzel nem vagy egyedül. Kérdezem tőled: a 2010 előtti állapotokból mit örökölt Magyarország? Működő gazdaságot? Demokráciát? gazdasági növekedést? EU-s elismertséget? Ezekre a válasz rövid: NEM.
    Az ország minden szempontból lepusztított állapotban került az Orbán-kormány kezébe. Gondoskodott arról gyurcsány és gengszter bandája, hogy bukásukat követően az ország is elbukjon.

  • Tavaris elvtárs egy hitvány bolsevik köpenyegforgato. Nem érdemes még csak meghalgatni sem, hogy mit fröcsög.

  • Avi ben Giora

    Sajnos van egy nagy baj de ezt nem csak én mondom. Amit régen Moszkva csinált azt most ugyan próbálja az EU. Hiába irja meg minden állam a saját alkotmányát abba beleveri az orrát akármilyen is az. Tessenek csak körbe nézni az EU tagországok egy részin. Akiket legatyásítottak mint az Olaszok vagy Görögök azok most az EU diktátumot nyögik. Régen Moszkva most Brüsszel Berlin meg ki tudja irják elő. Na nem politikailag, mert az beavatkozásnak minősűl a belügyekbe. Gazdaságilag. De nézhetjük bárhogyan mert ahol a pénz ott a hatalom.

  • Orbán? – jó lenne, ha már lejárt lemezként emlegethetnénk, vagy még azt sem, mert még egy rossz álomnak is ócska trükk lenne…….

    Kifarolna a 2/3-dal a magyar nép nevében, persze, nem szereti a kontrollt, mint ami most utolérte ! – nem képes szembesülni önmagával, mert el sem hinné, hogy mindaz ő, amit produkál hazánkban 3 éves !

    FÉL, FÉL, FÉL Gyurcsánytól, Bajnaitól, FÉL az ÖNMAGA ökörködéseitől, röhögcséléseitől és ÉRZI ORBÁN, hogy sokunk SZEME RÁSZEGEZŐDIK, amikor össze-vissza beszél, talán ráérez és ezért jön a beszédei közben zavarva.
    Orbán, aki egy női vátesszel „gyógyíttatja” és masszíroztatja magát……

    Istentelen, iszonyat országát teremti meg, de HOL VANNAK AZOK AZ ERŐK, akik Orbánt lerugják a porondról, hiszen szemmel láthatóan és érzékelhetően egy Csauseszku, v. akár Rákosi, Kádár önkényuralom van hazánkban. Csak az a jó és elfogadható, amit ők mondanak, ESTE kitalál valamelyikük valamit, másnak beterjesztik, harmadnak alaptörvényt módosítanak és elfogadják……. EZ a MAGYAR ALKOTMÁNY – ALAPTÖRVÉNY ???? – KESZE-KUSZA ÖSSZEVISSZASÁGBAN egyik-napról a másikra változtatgatva!
    EURÓPAI UNIÓ és Amerika miért nem szólítják fel Orbánt a távozásra ???? – ja, nem lehet? – minden lehet, Orbánék a év alatt bebizonyították! – igen mindent!

  • Godi István
    2013 május 14
    8:07 de.
    mábocs: tisztában van a bolsevik szó jelentésével? nem gondolnám, hiszen még helyesen írni sem tud 😀

  • Andrási Sándor
    2013 május 14
    6:55 de.
    „Az ország minden szempontból lepusztított állapotban került az Orbán-kormány kezébe. Gondoskodott arról gyurcsány és gengszter bandája, hogy bukásukat követően az ország is elbukjon.”
    😛 😛 😛

  • Godi István
    2013 május 14
    8:07 de.
    Az egyértelműen látszik, hogy te meg sem próbáltad elolvasni és/vagy megérteni! =))

  • Kedves Avi ben Giora, köszönöm, hogy helyettem, ilyen jól megfogalmazta az igazságot! Pontosan ez baj!

  • Avi ben Giora

    Teljesen igazad van. Ezek a moszkva seggehez szokott szerencsetlenek, ha nem tarthatnak karban Brusszel segget, olyan elvonasi tuneteket produkalnanak, hogy az meg tragediaba is torkollhatna… Itt meg meg cikkeket is irhatnak!

  • Szerintem bolsevik-horthysta Orbánt a demokrácia lebontása miatt, emberi élet elleni törvények, (orvosi vizsgálat nélkül a rokkantságot visszamenőlegesen megszüntető jogtalan törvények miatt,) emberi életeket követelő törvénykezés miatt eljárás alá kell vonni!

  • Avi ben Giora
    2013 május 14
    8:27 de.
    Csak részben tudok igazat adni önnek. Bár ha betű szerint vesszük így is fogalmazhatunk. De mégsem.
    Ugyanis amikor arról volt szó, hogy belépünk, egy bevásárlókocsi teljesen tele volt azokkal a dokumentumokkal, amit az unió átadott tanulmányozásra a magyar államnak. Ezek azon szabályokat tartalmazták, amit szerződésben elfogadott az ország a belépéssel. Nem vakon ugrottunk, és nem is utólag adták elő a dolgokat.
    Most ezen szabályok is érvényesek a tagországokra, így a helyi törvényeket ezekkel összhangban kell meghozni. Vagyis nem lehetnek ellentétesek a vállalt kötelezettségekkel.

  • Gabec
    2013 május 14
    4:34 de.

    Gabec..
    Olyan ellenfelet válassz, aki jobban érti a nyelvet, mint Judit.
    Tiszteld benne azt, hogy akárhányadik generációsként is fontosnak tartja, hogy vélaményt alkosson Magyarország állapotáról.
    Egyetérteni sem muszáj.
    Nekem állandóan bearanyozza a napomat. A legkisebb onokám beszéli hasonlóan a magyart..

    Legutóbbi aranyköpése, – exem, mikor megy érte, hogy elvigye néhány órára, mindíg azt mondja a lányomnak: jöttem a maszatért. Hallenának hívják, de csak Babunak szólítják..
    megoldotta. Mikor nagyi beállít, csillogó szemmel rohan oda és mondja: baszatért!!
    🙂

  • Vajda B. Attila

    Ez a Tavares tényleg nem egy nagy lumen, jogásznak pedig sajnos zéró. És keményen csusztat is…. Az Alaptörvény vitája pl. nem 1(egy) hanem 10(tiz) hónapig tartott, az AB jogkörét kiterjesztették (Európában szinte példa nélkül) a birói ágazat ellenőrzésére is s még ilyenek. Nem tartom magamat elfogultnak semmilyen irányban, de „hivatalból” hőbörögni nem emeli az online újságunk tekintélyét. Először legalább ismerjük meg a témát ! S a megjátszások…(Belekukkantottam más rovatba is, s bámulva látom, hogy Noszticzius elfelejtette, hogy nem tud magyarul…)

  • Avi ben Giora
    2013 május 14
    8:27 de.
    Avi.
    A közgazdaságot nem érdemes meggyakni, mert könnyen úgy járhat az ember vele, mint a katonaságnál a paranccsal: megszaporodik.
    Példa.
    Görögország 2OO4-ben a legdinamikusabban fejlődő EU-s tagállam volt.Az EU elmagyarázta nekik, hogy ez szép és jó, de hosszútávon nem fenntartható, csődhöz vezet.
    Görögék kiröhögték őket és azt mondták: az EU tojjon sünt, irigyek..
    Nyolc évvel később?
    Minden gazdaság alapja a matematika. A közgazdaság egy tudomány, aminek törvényei vannak. Ha valaki ezeket nem veszi komolyan, felrúgja, az elindít egy láncreakciót, aminek a vége az, hogy az állam padlót fog és rászámolnak.
    Mi kétszer már felálltunk. A Bokros csomaggal, a Bajnai féle megszorításokkal.
    Most viszont megint a sarokban vagyunk, háttal a kötélnek, csapkodjuk a levegőt, miközbe záporoznak ránk az ütések. Ilyenkor már késő azt mondani, hogy bocsika, de tényleg nem kellett volna abszolut kategóriában indulni hatvankilósan..

  • Sajnos én úgy látom, hogy a jobboldalnak nevezett társaság ostoba, vak, kárörvendő és tele van gyűlölettel a másképpen gondolkodok felé. Mondom úgy, hogy soha egy párt tagja, se ifjúsági szervezetének tagja nem voltam. Ez az ostoba felháborodás, mert sok embernek nem tetszik az a disznóól, amiben fetrengenek. Akárki felemeli a hangját maguk ellen, az mind hülye, zsidó, libsi és gondolkodni képtelen állat. Normálisak maguk? Lassan semmi emberi arcuk nincs, csak hörögnek mindenkire, aki szerint nem jó, amit csinálnak. Hazudják a kereszténységet, itt pedig válogatatlanul okádják a gyűlöletet.
    Azután arcátlanul a másik oldalt vádolják meg vele. A legelemibb igazságokat is letagadják, és ha már látják a kudarcot, akkor jön az elmúlt „nyócév”. Ha ez sem jön be, akkor jön az úgy is mi nyerünk, Ti meg dögöljetek meg.
    Most éppen 4 milliónál tart ez a dögöljetek meg szám. Maguk meg tapsolnak a trafiktörvénynek, a stadionoknak stb.
    A Fidesz kreált maguknak egy Istent, és be is szopták. Oktatják itt a kvantumfizikát, mikor a legegyszerűbb ék is jobban látja a valóságot. A választásokat lehet, hogy megnyerik, de gazdag élhető országot soha nem fognak így lakni! De nem is érdemlik meg! Lehet szídni.

  • Az,hogy az EU tagja vagyunk 2004-óta jogokkal és kötelezettségekkel jár természetesen,de az ország belügyeibe
    való teljes beavatkozásra nincs joguk,ennek ellenére már
    több országot is sikerült tönkretenniük.
    Rui Tavares vagy nem eléggé felkészült…vagy baloldali
    (kommunista)beállítottsága miatt és” nyomásra” támadja Magyarországot,amit úgy gondol meg is tehet,ez utóbbit
    támasztja alá a riportban a következő mondat:
    „Az EU-ban magas a küszöb,így nem kell konkrét jogsértésnek történnie,hogy a Szervezet cselekedhessen”….!!!!
    Hogyan is van ez? Ez lenne a törvényesség a jog,a demokrácia?Hol is van diktatúra?

  • Sajnos nem tanultunk semmit a történelemből! Ezek a mocskos hazaárulók most is egy véres tüntetést szerveznek a szabad magyar kormány ellen.

  • Kerekes Sandor

    Amikor leirtam az interview szoveget akkor ugy ereztem, hogy szivesseget teszek az olvasoknak, mert ezutan nem lesz vaktaban talalgatas arrol, hogy mi is valojaban a vita targya. (Azt ugyanis a Fidesz sajtojabol nem lehetett megtudni.) Mar amint az elozoleg tortent. Nem a csaladtamogatas, nem a rezsi csokkentes, nem a fold- es trafikmutyi a vita targya, hanem az a rendszer, melyet Orban az orszagra kenyszeritett es amelynek nincs helye Europaban.
    Es megis, mino meglepetes, meg mindig tobbsegben vannak a barmok, akik, ahelyett, hogy elolvasnak a szoveget, inkabb a jelentestevo allitolagos multjarol panaszkodnak.
    Baromkaim, rossz hirem van szamotokra.
    Ha majd beerik a vetes es ebbol a jelentesbol egesz Europara kitejedo botrany lesz, akkor ti majd alltok es neztek mint borju az uj kapura es atkozodni fogtok, mert nem ertitek majd hogy mi tortent.
    Ez az allitolagos idiota, Rui Tavares, ugy beszel es ugy atlatja a bajt, ahogy egy demokratanak es szakertonek kell. Talan elkerulte a figyelmeteket a Nepszovetsegre valo utalas. Sebaj. (Felteve persze, hogy egyaltalan tudjatok mi is volt az.) A lenyeg az, hogy Europanak nincs kedve megismetelni azt amit elszenvedett mar egyszer 1933-36-ban. Ebbol nekik is es szemely szerint nekem is elegunk van. Marpedig, ha ez igy van, akkor addig nem lesz megallas, amig vagy a Fidesz kormany helyreallitja a demokraciat, vagy beszaradnak az EU penzek es a magyar gazdasag mehet zabot hegyezni.
    Mert baromkaim, az igazi kettosmerce az, amikor az EU kifizeti nektek az osszes magyarorszagi beruhazas 80%-at es ti kozben kigyot beket kialtotok rajuk. Na, az azutan igazan kettos merce.
    Kettos merce az is, hogy Brusszelt a Szovjetuniohoz hasonlitjatok, holott a szojetek csak vittek a penzt, az EU pedig donti a penzt Magyarorszagba. AZ igazan kettos merce!
    Es persze a legordasabb kettos merce az, amikor meg a legtargyilagosabb velemenyt is kritizaljatok, ti, akik meg a szoveget sem vagytok kepesek elolvasni. A bizonyosan egykori kommunista fideszesek hazugsagait keszpenznek veszitek, de az allitolagos kommunista szakertoi velemenyet meg elolvasni sem vagytok hajlandoak. Ez a kettos merce! De csak egyetek meg, ratok fer.
    Hanem azonban egy szot se tobbe az elmult nyolc evrol, amikor a gazdasag egyfolytaban novekedett es tobbszaz kilometernyi uthalozat epult, hanem csak elvezzetek az Orban rezsim aldasait; az ehezest, a kukazast, ebedosztast az aluljarokban, azt, hogy az egyetlen uzletfajta ami ma meg mukodik, az a turkalo, es persze azt, hogy a magyarorszagi beruhazasi rata 15%, ami meg arra sem eleg, hogy az elhasznalodast kipotolja. Ez utobbinak az igazi hatasa 2-3 eves kesessel mutatkozik meg, jovore es az azutani evekben egyre kevesebb munkahely lesz. De csigaver, a ti allasotok is megszunik majd, a ti nyugdijatok is csokkenni fog es igy nem lesz baj, ha a kornyeketeken is minden uzlet bezar.
    „Magyarorszag jobban teljesit!” (azaz jobban, mint Felso Volta)

  • Kerekes Sandor

    Utoirat
    Tavaj a Rotschild elelmiszer uzletlanc bezarta az osszes uzletet es kivonult Magyarorszagrol.
    Ebben a honapban a Match nevu elelmiszerlanc dontott ugy, hogy bezarja az osszes uzletet es kivonul Magyarorszagrol. Ez annalis inkabb fajdalmas, mert az uzleteik mind a legnagyobb bevasarlokozpontokban voltak, sok embert alkalmaztak. Az utolso, a Mammutban, pedig Budapest legjomodubb negyedeben, a Rozsadomb toveben volt. A vegkiarusitas 30-50%-os learazassal megy es az uzlet ennek ellenere ures, alig nehany vevo lezeng benne. Az emberek meg felaron sem tudjak megengedni maguknak a vasarlast. Jovo heten pedig mar csak a bezart uzlet fogadja majd a vevoket. Kb. 70-80 alkalmazott valik ott egyszerre munkanelkulive.
    A Liedl mar evekkel ezelott elment.

  • Kerekes Sandor

    Masodik utoirat.
    Amikor a Match bezar, akkor nemcsak a sajat alakalmazottai valnak munkanelkulive, hanem sokan a beszallitok alakalmazottai kozul is. Ugyan nehez pontosan kiszamitani, de ennek a halozatnak a tavozasa valoszinuleg munkanelkulive fog tenni legalabb 1000 embert. Es ez egy konzervativ becsles.

  • nem baj hogy ostromgyuruben van az orszag , megtanuljuk a szellemi putrilakokat legyozni orban segitsegevel…www.index.hu/nagykep/2013/05/14/izrael_fuggetlensegenek_65_eve/

  • Vajda B. Attila
    2013 május 14
    1:40 du.
    „Az Alaptörvény vitája pl. nem 1(egy) hanem 10(tiz) hónapig tartott, az AB jogkörét kiterjesztették (Európában szinte példa nélkül) a birói ágazat ellenőrzésére is s még ilyenek.”
    na, ezen dolgozzon még egy kicsit. 😀
    amúgy egy demokratikus országban a hatalmi ágak függetlensége – ilyen a bírósági ág is – államilag garantált.
    valóban példa nélküli, amit orbánék csinálnak, de ezért nem kellene ennyire ujjongania.

  • crazybruce
    2013 május 14
    11:18 du.

    Lacika..
    Van egy betegség, amitől neked nem kell tartani, és ez a betegség az agyrák.
    Benned ugyanis éhenhalna..

  • majd felveszik a match dolgozoit MAGYAR cegek…tudom ez nem tetszik a kerekeseknek de majd megszokjak hogy mar nem ok diktalnak..vagy meg is szokhetnek akarhova

  • liedl sose volt magyarban…lidl volt es van is…mi a baj kerekes ? nem latsz a szemedtol ?

  • falusi

    Tesokam, ezzel a rezlettel nem voltam tisztaban. Koszonom az infot.

  • Llanfair

    Elgurult a gyogyszered?

  • Kerekes Sandor
    2013 május 14
    7:47 du.
    ez némi korrekcióra szorul.
    a lakossági ellátás csak enyhén torzul, mivel a jobb forgalmú üzleteket megvette a cba és a coop. igaz, a beszállítók valóban hoppon maradnak, a dolgozók egy része is, bár a többséget átvették az új tulajdonosok. kivéve a boltvezetőket és a regionális vezetőket.
    a match legnagyobb forgalmú, 24 órás nyitva tartású üzletei – nem véletlenül – továbbra is match logó alatt és match tulajdonban működnek, de számuk országos szinten talán, ha egy tucatra tehető, így, mint üzletlánc, valóban nem működik tovább.

  • Kerekes Sandor

    Ez, Marcsikam, azt jelenti, hogy nem varjak meg amig a katasztrofa bekovetkezik, hanem meggyozessel, vagy ha kell a kikozositessel rakenyszeritik a bunozoket az onkent vallalt szabalyok betartasara.Ha azt hiszed, hogy az Union kivul is van elet, mint Orban javasolta, akkor csak varj, amig alkalmad nyilik azt az eletet kiprobalni. Ha ennyire szarul megy Magyarorszagnak az Union belul, csak varj, amig a kulso allapot aldasai beutnek.
    Az Angliaval valo osszehasonlitasnak pedig, nehanyan ugyanis arra hivatkoznak, semmi ertelme. Ugyanis Nagy Britannia 50,000,000 (gyengebbek kedveert: otvenmillio), fontot fizet be az Unio kasszajaba, meghozza naponta! Oket joggal aggasztja, ha az a penz olyan csibeszekhez kerul, mint Orban es Simicska.

  • Vajda B. Attila

    Ille
    Arroganciája messze felülmulja a fiukét ! (Életében egyszer is volt olyan, hogy nem volt valamiben abszolut igaza és kulturemberként válaszolt?)
    Az „állam” fogalma körüli kioktatásnál nem szivesen süllyednék le a tavaresi nivóra
    ….. et arceo!
    Tisztelettel !

  • Gabec: Nagyon humoros, de inkább térjetek már észre.
    Ezt nem igen tudom cáfolatnak venni. Ez engem igazol. Semmit nem cáfoltok, mindenkit lehülyéztek. A cikk nem is érdekel titeket, rögtön az íróját kezditek szidni. Az kevés, hogy te jól keresel abban a disznóólban, van még ott néhány ember.
    Egyetlen érvetek van, aki ellenünk van az hülye. Nekem ez kevés érvnek. Megnyugtatásul, mióta eljöttem az országból, megint egészséges vagyok. Már a vérnyomásomat is kávéval kell gyógyítani. De a hozzászólásaitok csak honvágy ellen jók.

  • Kerekes Sandor 2013 május 14 7:47 du. kommentre válaszul:
    .
    A Liedl-ről nem hallottam, de ha elvétetted, és a Lidl-re gondolsz, akkor téves az infód, mert épp most nyitott új üzletet a szomszédságomban. Egyébként elég gagyi választékban és belső elrendezésében. És elég drága is, a hiedelemmel ellentétben. Látszik, hogy „az öntudatos vásárlóktól messze álló magyaroknak így is jó”, pláne ha esetleg nincs is érdemi alternatíva egy adott körzetben.
    .
    Match: ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Match ) ennek az üzletei hosszú idő óta lepusztulófélben voltak, egyébként az se törődött sokat a vásárlói elégedettséggel, az árszínvonal és az eladótér megfelelőségével. Bár lehet, hogy „VIP” helyeken próbálta magát kiglancolni.
    .
    Szerintem ezeknek az üzletláncoknak a sorsa nincs közvetlen kapcsolatban a magyar politikai mocsárral, csak a kapitalizmuséval.
    .
    Egyébként helyettük terjed az illegális nácik (szemérmesebbeknek: „nemzeti radikálisok”) üzletlánca, a CBA. Úgyhogy van/lesz miből fenntartani katonai kiképző táboraikat, egyenruhával, kellékekkel ellátni militáns alakulataikat, a gójék drága amerikai motorjait, biztosítani orbán illegitim trónjának stabilitását. Utóbbit persze csak addig, amíg orbán cserébe jó hozzájuk.
    .
    Nyugodtan tehetik mert a „demokratikus ellenzéki erők” is az ő szekerüket tolják – hiszen soha nem beszélnek róluk. Az meg, hogy valamit tegyenek is ellene, még álmukban se merül fel. Mint az olyan „kertész”, aki nem törődik azzal, ha egy fa gyökerét férgek rágják, csak a fa leveleit permetezgeti-fényezgeti, hogy még messziről is jól lássa mindenki, ő aztán hű, mily remek kertész.

  • Sándor!
    Az rendben van,hogy beléptünk az Unióba,mint írtam ez jogokkal és kötelezettséggel jár,de elvonatkoztatva Orbántól,kormánytól legyünk tárgyilagosak a nemzetek
    függetlensége meg kellene,hogy maradjon,mert nem gyarmat vagyunk,hanem egy szövetség tagja és ezt más országra is
    értem!Az a mondat amit idéztem magáért beszél,vagyis azt jelenti,hogy ok illetőleg bizonyíték nélkül is lehet
    szankcionálni,ez a lényeg és ez felháborító.Az idézett mondat sajnos teret ad a törvénytelenségnek és a szubjektivitásnak.

    Sokan nem léptek volna be ha ezt tudják előre,de mi kis
    ország lévén mindig beléptünk valami sz….ba sajnos,azzal a különbséggel,hogy az átkosban még csak nem is tiltakozott senki,most viszont ehhez joga van minden államnak,az más kérdés nem sok sikerrel.
    Az hogy a költségvetési hiány,illetőleg az államadósság
    mértékére javaslatot tesz az EU.az rendben van,az már nem
    hogy a sokkal rosszabban teljesítő országokat nem „izélgetik”míg minket igen,holott az minden ország belügye,hogyan teljesíti a célt.

  • Llanfair

    Ne hulyeskedj. Ha te egy ertelmes, logikus kritikat publikalsz, valszeg a reakcio is hasonlo lesz. De ha a kritikad nem mas mint egy agymenes a valasz-valaszok is azok lesznek. En teged meg soha nem hulyeztelek le (meg megtortenhet persze) es te sem engem (az is megtortenhet)de ez egy ilyan oldal, ahol az indulatok megfeszulnek neha. Ez nem baj, mert pallerozza az elmet… mar akiet es most itt nem rad gondoltam!
    Az hogy a jobboldalt-ugy kollektive bunosse teszed minden rosszert ami tortenik es horizonton vibralo Kanaan egyetlen letetmenyese a makulatlanul fogant baloldal, azert mar egy kisse rohejes. Ez meg egy normalisabb baloldali erzelmu emberben is minimum kivalt egy dormogest. A moccervaltas elejetol dominansan a volt kommunistak es holdudvaruk profitalt es szerezte meg a gazdasagi poziciok 70%-at. A kormanyok regnalasanak tekinteteben is az o reszukre billen a serpenyo. Vagyis, ido, lehetoseg volt boven, hogy megmutassak mire kepesek. Ebbol nem lett semmi es a Nep nemes egyszeruseggel kiperditette okat a hatalombol. Ezt a procedurat ugy hivjak Demokracia. Egyenlore nem tunik ugy, hogy a FIDESZ vesziteni fogja a kovetkezo valasztasokat, mert ezek a balfekek, hatalomehsegukben meg azt is megengedtek maguknak, hogy idegennekkel szovetkezve ocsaroljak mocskoljak Magyarorszagot azert, hogy visszakapjak a kormanyrudat. Most elolegezem neked, hogy ez magyarorszagon nem fog mukodni. Ilyet csak egy internacionalista balf@sz tud kitalalni, aki nem ismeri a magyarsag lelkuletet.

  • ez a HAZUG vilag PUSZTULJON….eljen a fidesz/orban…..www.mno.hu/belfold/brusszel-el-a-kezekkel-a-balatontol-1160748 ……..ebben a kukukk hegy is egyetert ? ILLE es GERE….egymas epigonjai

  • Boda Marcsi

    Olaszorszag, Spanyolorszag, Franciaorszag mind rosszabbul teljesit mint mi. A kormany mar harmadik eve hozza a megadott szintet az EU-s „szakemberek” minden negativ elorejelzese ellenere. Nem errol van szo. Egyszeruen arrol, hogy egy gyarmatkent kezelnek bennunket es egyre gatlastalanabbul. Kulonosen, hogy a belso ellenzeket megtalaltak mint szovetsegest s akik barmire kepesek azert, hogy visszakeruljenek a hatalomba. Abszolut kontrollt kovetelnek es alarendeltseget minden teruleten.

  • Vajda B. Attila
    2013 május 15
    10:17 de.
    „Ille Arroganciája messze felülmulja a fiukét ! ”
    😀 😀 😀

  • crazybruce
    2013 május 16
    4:53 de.
    „…ebben a kukukk hegy is egyetert ?”
    😛

  • Gabec
    2013 május 16
    3:06 de.
    „Ilyet csak egy internacionalista balf@sz tud kitalalni, aki nem ismeri a magyarsag lelkuletet.”
    😛

  • Kedves Gabec! Én balközép vagyok, de Magyarországon nem látok baloldali pártot. Távol álljon tőlem, hogy az MSZP politikusokat jónak tartsam. De ezt a sáskajárást, amit Fidesz csinál, legrémesebb álmaimban sem hittem. (Pedig az első kormányzásuk alatt láttam a szörnyű jövőt)!Azt pláne nem, hogy ez rajtuk kívül valakinek is tetszik. Módszeresen rabolják ki az országot, osztják egymás közt a javakat. Mindenkit a senki kategóriába sorolnak aki nem ők. Maguknál százszor okosabb embereket tesznek tönkre és aláznak meg, csak azért mert azoknak van erkölcsi tartása. Hogy Te a Lázár, Tomika, Kövér,Áder,Snitt, Orbán vagy Rogánnál bármi erkölcsi vetületet látsz, azt nem tudom elhinni! Ezeket még Közép-Afrikából is kirugdosnák. Remélem olvastad Rejtő Jenő regényét, a Három testőr Afrikában. Ott is ez játszódik. A főgengszter berendez egy álomvilágot a szekértolóinak.
    A többi a „teknőbe” pusztulni. Az üldözési mánia pedig beteges, hogy mindenki minket bánt. Nácik sem vagyunk, csak szeretünk úgy csinálni? Nem vettük el a dolgozok jogát, csak azt hiszik? Sorolhatnám a disznóságokat, Neked is látnod kell! Nem értem, hogyan védheted ezt a bagázst. Mert téged még nem bántottak? Folyik a gyűlölet ebből az őrült nicknevű nyugdíjasból, mert utálja a „kommunistákat”. Elvakultságában nem látja, hogy az a rablóbanda sokkal rosszabb, és már a látszatra sem ad.
    Kislányom még ott van. Barátjával becsülettel dolgoznak mind a ketten. Esélyük nincs a boldogulásra. Alig várom, hogy elegük legyen, és irány az apjuk. Mert addig, míg elvakultan véditek a kormányt, nem lehet változás. Csak akkor tudom meggyógyítani a beteget, ha van betegségtudata. Tíz év múlva itt minden a Fidesz tulajdona lesz. Ha közéjük tartozol, akkor neked Hawaii. Nem erkölcsileg, anyagilag. Ha kiesel a pixisből, Neked annyi. Ez a szép új világ? Remélem árja papírt is beszerzel hamar, mert szükséged lesz rá. Elengedték a nácizmust, magától az nem vonul vissza. De Ti csak tagadtok, és szidjátok a baloldalt. Ez a sztárolt jobboldal ölte meg Rejtőt, Radnótit, Bartókot lehazaárulózta stb. De a nácikból példaképet csinál! A fontos, a rovásírás, és a nacionalizmus. Ez olyan mint az alkohol. Kis mértékben nem baj, de ekkora dózisban halálos.
    Nem tetszik Ille stílusa? Sokszor nekem se. De suttogva nem lehet ébresztőt kiabálni. És még ezt sem halljátok meg. Én tudom miért nem jó a Fidesz. De még senki nem tudta nekem elmondani miért jó a magyar népnek a Fidesz.
    A cikket kellene megcáfolni. Szép példa ez a portugál jelentés. Nem a jelentést cáfoljátok. (A hazudik nem cáfolat) Azzal foglalkoztok, hogy Őt lejárassátok. Nem is ért hozzá, nincs is olyan végzettsége, és csak irigy mert kétévesen még bepisilt, és nem kapott elég játéklovat. Még az is lehet, hogy III/III-as volt. Ez nem cáfolat, bár a Fidesz ebben nagyon erős. A Mein Kampf jó kezekbe került. Nem érdekelne a felcsútialcsúti nagy nemzeti stadion, ha az emberek egy gazdag országban jól élnének. De döglenek éhen az emberek, a piramisok pedig épülnek. Tényleg nem látszik onnan? Vagy szemébe mondod a lányomnak, amivel édesanyámat etették, hogy majd az unokádnak jó lesz? Mert nekünk már most jó, de mindenkinek mégsem lehet jó. Főleg nem egy tisztességesen dolgozó magyar fiatal párnak?

  • Gabec. Elnézést. Nagyon hosszú lett!

  • Szia Ilanfair,

    en egyszeruen csak nemzetikent aposztrofalom magam es minden olyan kormanyt, mely a Nemzet erdekeben dolgozik, szamomra jo. Szoval en nem ertem, hogy miert kerdezel eppen engem, hogy miert vedem a FIDESZ-t. Vedi a franc. En egyszeruen ertekelem azokat a probalkozasokat, melyeket azert tesznek, hogy Magyarorszag sorsa jobbra forduljon.
    Kerdezed, hogyan tudom nem eszrevenni, hogy Rogan, Orban stb silany erkolcsiseget…. Eszreveszem en azt, de ha a gyurcsanyihoz, kunczehoz, mesterhazyhoz, bakkaihoz stb hasonlitom oket, szinte mindegyik egy paltina gerincoszlop!
    Egy terminussal ezelott az MSZP-SZDSZ koalicio osztott mindent a sajat csokosainak es betonozta be magat minden szovetsegbe, politikai formatumba, most a FIDESZ teszi ugyanezt. Nem ertem miert haborodsz fel? Egyik nagyobb kurva mint a masik.
    Nezd Ilanfair. Ma magyarorszagon elet-halal harc folyik azert, hogy husz ev mulva is legyen Magyarorszag. Csak a vak es a bolond nem latja, hogy az az eszeveszett gyarmatositas, aholgyan hazankat alazzak es vereztetik nem szunik meg, vagy legalabb is nem merseklodik, unokainknak nem lesz hazaja.
    Feltetelezem, hogy lanyodek nem az utobbi harom ev eredmenyekent kerultek elviselhetetlen helyzetbe, vagy ha igen, akkor en ugy hiszem ok egy politikailag max kozepszintig elkotelezett baloldali szereplok.
    Olvastam Rejtot, azon nottem fel. ertem es ertekelem humorat. Igaz a parhuzamodat ebben az esetben nem ertem, de a lenyeg az, hogy Rejto humora orokervenyu…

    Illevel nekem nincs gondom. Szamomra a vele folytatott ercelodes csak egy passzio. Ugyesen ir, de hianyzik belole az az erkolcsi plussz, ami ot egy valos es ertekes politikai irova tenne. pontositva ugy ir politikai biralatokat, mint ahogy mi acsarkodunk egymassal, az igenyesseg igenye nelkul. Szal o csak egy forumozo aki neha cikkekekt is ir, olyat amilyet.

    A Tovaris jelentese: Ez a tag egy partkatona, abbol is csak csicska. Jelenteset megirta felsobb parancsra, amit mindeki komolyan vesz hivatalbol. A joghoz nem ert es foleg az Alkotmany Joghoz nem. A jelentes mi(?) nem jaratjuk le. A jelentes onmagat jaratja le es fedi fel a valos szandekot, ami mogotte rejlik. Cafolatnak ott van maga az Alkotmany. En nem vagyok jogasz, hogy szakmai szempontbol cafoljam. Egy nagyon kedves es jonevu jogasz baratom viszont az es oszerinte ez a jeletes Justicia arculkopese. Neki elhiszem.

    Koszom, ha vegig olvastal.

  • Az ilyen szo-ömlenyek is a Jobbiknak dolgoznak,mint oly sok mindenmás,amit „poulista nacionalista” mivoltom ellenére nem csipek.
    A magát haldonak,intellektuellnek és a fene tudja még minek hivó oldal képtelen felfogni hogy tevékenysége kontraproduktiv,akát idehaza ,akár külhonból ontják az igét,a fenyegetést,az elhatárolódást követelve,mind mind csak a hazai,saját karám aktivistáinak szivét simogatja,az ellentáborból felbőszülést,ellenakciót vált ki,a nagy tömeg pedig legyintva és közönyösen megy el mellette,vegy el sem jut hozzájuk.

    Jobbiknak szép kis segitöi vannak,mondhatom…nem látnak?

  • Gabec
    2013 május 17
    8:48 de.
    Szesztezsvérem.
    Már többedszer olvasom tőled ezt a „gyarmatosítás” kifejezést..
    Mégis, mi a bánatos lócsöcsöt akarna bekebelezni a globálnacionalista karvalytőke? A kézzelfaragott cseresznyefapipa technológiai leírását? Netán az alföldi csikósok karikásostorának sudarán lévő fonási technikáját?
    Hamost azt válaszolod, hogy szívcsakránkat akarják a büdöskomcsi, a gyurcsányi által kilóra megvett idegenszívüek, akkor felkereslek egy kőzkazánbizgállóval, ami egy sújos fémdárgy !
    A másik, amire murvára kiváncsi lennék az az, hogy mik azik a sokat hangoztatott nemzeti értékek, nemzeti érdekek, meghogy mi a jófranc köze van az igazkeresztyén lelkületnek ahhoz, hogy néhány repedtseggűnek ven-é akváriuma..

  • crazybruce
    2013 május 16
    4:53 de.
    „eljen a fidesz/orban…”
    Éljen.
    Són, kenyéren, meg melegvizen,- valamelyik középafrikai dzsungelben.
    És te legyél a vízhordójuk ugyanott.

  • Hogyan vàrhatunk el egy Cohn-Bendit szerü Tavares-töl kiegyensulyozott jelentést? Mit szolnànak hozzà a többiek?

  • Kedves Gabec!
    Leányom három éve van gondban, akkor kezdet dolgozni. Egyik oldal sem érdekli. Ő azt szeretné amit én, ne is tudja ki vezeti az országot. De menjen a szekér. Nem várt sokat, esélyt az életre. Annyi pénzt kap, hogy tudjon enni. Így van ereje a vállalkozónak csúfolt rabszolgatartónak dolgozni. Nincs bajban, amíg élek nem is lesz. Ha megpusztulunk, akkor kap 100 millió forintot. Abból el lesz egy darabig. De azért dolgozik, hogy saját lábán álljon. Ez pedig most ott nem igazán megy. Kilátás a semmi. Vagy jobb a Fidesz rabszolgájának lenni, mint állítólag az EU-nak? Megvédenek az EU-tól? Éppen maguknak lopják az egész országot. A véleményüket a magyar népről nem is rejtik véka alá. Az MSZP mit osztott fel? Max adott a baloldali embereknek munkát. Loptak persze, magyar politikusok. De a Nokia dobozt felváltotta a kamion. Ha az MSZP kirúgott egy Fideszest, már tele volt a sajtó a rohadt kommunisták bosszújától! Ott most elvesznek mindent az emberektől és odaadják a barátoknak.
    Véletlenül ismerem a budakalászi mozgássérült hölgyet, akit kisemmiztek. Egyetlen bűne, hogy a bátyja független polgármester volt, és nem Fideszes. Két bottal jár, gondolom bányásznak jó lesz. Hopp, már a bányászok sem kellenek. Akkor majd Köteles Erkölcsös Kövér majd mutat nekik utat. A kinevezések időtartalmát úgy határozzák meg, hogy bukásuk esetén is keresztbe tudjanak tenni az új kormánynak. (az elmúlt nyóc évben is ezt csinálták, mindent keresztbe tettek amit tudtak) Óriási különbség. A gerincről ne beszéljünk, mert ezek szerint olyan messze vagyunk egymástól a megítélésben mint Makó Jeruzsálemtől. Már a nagy kereszténység előadásáért meg kellene égetni őket. Ilyen Isten gyalázókat még nem hordott a Föld. ( Isten hitet hatalomra felhasználni nem erkölcsös) Azért tudod mióta vallásosak? Lehet, hogy az MSZP megszegte az erkölcsöt és a törvényt, a Fidesz kitörölte a szótárból. Nem vagyok alkotmány jogász. Véletlenül feleségem nagyapja jogász. De ha az alkotmány sérti az embereket, akkor rossz! A visszamenőleges szerződésmódosítások, a nyugdíj ellopása mind azért van, hogy nem legyünk rabszolgák? Megmentik az országot, ha beledöglik is. Tudod itt ezek szerint az EU rabszolgái vagyunk. Hát……nem rossz. És ne gondol, hogy nyomorogtam ott. A hét számjegyű pénzünk mindig meg volt. De a hatalomtól semmit nem kaptunk. (egy pártnak sem vagyunk tagjai) Mindig csak elvenni akart. Az utóbbi időben meg nem volt elég a kirablásunk, már a becsületünket is vitatták az erkölcs bajnokai.
    Állítom, inkább vagyok az EU rabszolgája, mint a magyar orbánisztán „szabad” jobbágya.
    De azért kérdem. Becsületes dolgos leányom ha baloldali lenne, akkor nem érdemli meg az érvényesülést? Milyen világot álmodnak? Itt még nem kérdezték vallásunkat, pártállásunkat. Csak azt, mit tudsz. A legintimebb kérdés, hogy kinek szurkolsz. De itt nem az a kérdés, mit csinált az MSZP nevű banda, hanem az, hogy mit csinál a Fidesz nevezetű banda. Tőlem már kiléphettek az EU-ből. Majd legfeljebb vízummal megyek oda. Ha kitiltanak nem megyek.
    De sajnos nem tudok veled egyetérteni. Reménykedem, hogy rosszul látom, de nem hiszek benne. A nácizmusba hajló tolvaj diktatúra még sehol nem okozott a népnek boldog jövőt.
    A hozzászólások monitorozása a hatalom által, és a kommentelők feljelentése erkölcsös? Jut eszembe!

  • llanfair 2013 május 17 6:48 de. kommentjére:
    Kár minden szó: Magyarország menthetetlen. Baloldali, demokrata érzelmű népek hiába vannak, ha hagyják magukat megvezetni magukat baloldalinak, demokratának hazudó politikusok, közéletiek által, akik rosszabbak, mint a szélsőjobb (fidesz-jobbik), ahogy egy szűzlány szerepében tetszelgő kurva is becstelenebb a megélhetését nyíltan vállaló „kollégájánál”. És ha ezeknek a népeknek megfelel a kóma állapota, akkor az a kevés, akiknek mégse, azok jobb, ha belső, vagy még inkább külső emigrációba vonulnak.
    .
    Senkit nem lehet akarata ellenére megmenteni. Fölösleges áldozat próbálkozni.

  • e-Vita!
    Való igaz a Lidl egymás után nyitja az üzleteit,aztán a
    megszűnő Match üzletek dolgozóit,több helyen átvette a
    CBA (nálunk a környéken igen!)

  • e-Vita: Azért én a Fidesz-Jobbik oldalnál rosszabbat nem látok. De reménykedek, Magyarország népe már többször felébredt. De félek, mert akkor mindig pusztított. Azt meg nem szeretném.
    A megoldást nem tudom, és nem is látok rá esélyt. Ezért is emigráltam. Pedig nem vagyok már fiatal. Persze erről nem csak a Fidesz tehet. Volt már néhány kormány (mind). És van ott még néhány millió ember, aki élhetetlenné teszi az országot. Erről nem az EU tehet. Van viszont 1 -2 millió, aki szeretne emberként élni. Őket nagyon sajnálom.
    De nagy baj van mert valószínűleg igazad van. Magyarország menthetetlen.

  • falusi

    Tesokam! A gyarmatositoknak kell minden. Az olcso munkaero, kell a szemetlerakohely, kell a II. o elelmiszerek es hasznalati termekek felvasarlo teruletenek. Kell a pozicio, a kell a viz.a legenyek jok lesznek agyutolteleknek, olcso napszamosnak, a lanyok jok lesznek takaritani, a szemrevalobbja meg agyasnak Jo kis kiserleti telep ez hallod…. illetve lenne, ha az a nyilasfsisztanaciantiszemitamasiniszta Orban es bandaja hagyna! Ugros eleminatos esse…

  • Llanfair

    Nem tudok valaszolni a kerdeseidre ne haragudj. Erzem es sajnalom keserusegedet ugy is mint ember es ugy is apa. Kegyetlen vilagban elunk, barhol eljunk is… Remelem csaladod sorsa hamarosan jobbra fordul.

  • Gabec
    2013 május 17
    2:10 du.
    Idesdrága, jóczimborám..
    Olcsó munkaerő? Tajwan, Kína jóval olcsóbb, de még közép, vagy délamerika is. nembeszélve arról, hogy a felnőtt lakosság alig egyharmada rendelkezik olyan szakmával, amik megfelelnek a nagy cégek technológiáinak.. Meg beruházást igényel(t) az, hogy óriáscégeket (?) nyitogattak.. Milliárdokat öltek bele, adót fizetnek, fizetést adnak, ami után a melósok adóznak, abból költenek kajára, piára, babaruhára, ami után szintén adóznak, vagyis jövedelmet biztosítanak az államnak..
    Szemétlerakóhely? Hol van még odahaza olyasmi, ahova lehetne egy új szeméttelepet? Olyan, ahol az eus elvárásoknak megfelelően elég messze vannak a beépített, vagy beépíthető lakóterületek? Hány ilyen nyílt az elmúlt tíz évben?
    Élelmiszerek, használati termékek? mekkora ez éves szintre lebontva? Ötszázezer milliárd? Vannak még tehenek, hogy hazai tej, túrórudi, meg tejfül, sajt is legyen? Vannak még feldolgozók? Van hazai elecktotechnika? Tévét, lejátszókat, mosógépeket, kertitraktorokat gyártanak-é kishazánkban? Mennyivel ugrana meg az importköltség, ha nem lennének nyitott határok, vámnélküli európai közlekedés, árúforgalom?
    Lenne-e elég, csak akár a hazai ellátásra elég búza, hús, gyümölcs, kasza, kapa, mézesbödön? Miért nem veszik a hazai termékeket nyugaton? Nyomják krahácsot?
    Összehasonlítható eg higiéniailag egy osztrák, vagy és egy magyar marha, vagy disznóhúsban utazó? Mi lett a bábolnai csirketenyészettel? Kérdések..
    Ágyútölteléknek? Kik? Nincs hadseregünk, kiképzett férfilakosságunk.. Aki látott már puskát közelről, meg eltalál egy nyolcemeletes házgyári panelt kétszáz méterről, az lassan már a hamut is mamunak mondja. Ágyútöltelék? Húsz évvel ezelőtt még gyártottak olyasmiket is.. Mára már feleslegessé váltak. Az ágyúk is, a tölteléknekvalók is. Jányainkat eddig is elvitték az olaszok, németek, franciák, de még az arabok, spanyolok, délamerikaiak is, mert a szerelem jobban izzik, ha az éjjeliszekrényen látszik a dagadt pénztárca.. Ha odahaza nincs lehetőség, még a diplosa is megy akár takarítani, akár konyhalánynak, akár bébisintérnek. Negyvenhétezret közmunkával? A szerencsésebbje.. Orbán nemhagyja? Persze, hogy nem. Nem hagyja, hogy rajta, a családján, a heverjain meg a vele loyálisakon kívül bárki más is..
    Jórezsvér, mi magunk emelünk várfalakat és harczolászunk alatta képzelt ellenségeinkel, miközben párszáz méterrel arrébb egy gépesített, élhetőbb világ úgy tűnik tova, mint egykori dicsőségünk, vagy a szürke szamár a hajnali ködben..

  • Kedves Gabec!
    Félreértettél. A családom sorsa meg van oldva. Nekünk semmi gondunk már. Ha itt befullad az ország (nem fog), vár a nagyobb világ. Hiányszakmánk van. Leányom gondját is megoldjuk félkézzel.
    Az országot sajnálom!!! Az ország sorsán nem tudunk segíteni! Pedig nagyon szeretnénk.

  • Vajda B. Attila

    Llanfair
    Asszonyom !
    Ön kiemigrált Kanadába és 100 millió Ft felett rendelkezik. Akkor miért nem viszi ki a lányát, – aki otthon éhbérért dolgozik. Ennyi pénzből 50 évig meg lehet élni, az évi kamatokból meg körbeutazni a földet évente kétszer.

  • Llanfair asszony ? nohat ? egy butus ferfinak gondoltam

  • Vajda B. Attila
    2013 május 18
    9:00 de.
    Tillám..
    Honnét vetted azt a marhaságot, hogy Llanfair nő?
    Más.
    Százmillió forintból ötven évig? Kamataiból meg kétszer körbe földileg?
    Hiszed, nem, már nem tizenkét forintért adnak egy dollárt..
    Még odahaza sem élsz meg annyiból ötven évig..
    Most nem említve azt, hogy a százmillió valszeg az életbiztosítás összege, ugyanis Llanfair azt írta,:”Ha megpusztulunk, akkor kap 100 millió forintot. „

  • Andrási Sándor

    falusi! Hogy te mekkora egy ogre tahó vagy!

  • Andrási Sándor

    Llanfair! Jól tetted, hogy elmentél, nem hiányzol!

  • Andrási Sándor

    Llanfair! Irigyellek a „hiányszakmád” miatt. Mi is az?

  • Andrási Sándor

    Llanfair! Láttam már sötét embert, de a maga szájában világít a negró!

  • Andrási Sándor

    llanfair! Rejtő Jenő nem lexikont írt, hanem paródiát, te szerencsétlen!

  • Andrási Sándor

    Llanfair! Aggyá mán a 100 milládbó egy kicsit! Lécci lécci lécci!

  • Andrási Sándor

    Llanfair: „Nem vagyok alkotmány jogász. Véletlenül feleségem nagyapja jogász. De ha az alkotmány sérti az embereket, akkor rossz! A visszamenőleges szerződésmódosítások, a nyugdíj ellopása mind azért van, hogy nem legyünk rabszolgák? Megmentik az országot, ha beledöglik is. Tudod itt ezek szerint az EU rabszolgái vagyunk. Hát……nem rossz. És ne gondol, hogy nyomorogtam ott.” – MIT IS BÖFÖGSZ ????

  • Kerekes Sandor

    Mariskam irja: „Sándor!
    Az rendben van,hogy beléptünk az Unióba,mint írtam ez jogokkal és kötelezettséggel jár,de elvonatkoztatva Orbántól,kormánytól legyünk tárgyilagosak a nemzetek
    függetlensége meg kellene,hogy maradjon,mert nem gyarmat vagyunk,hanem egy szövetség tagja és ezt más országra is
    értem!”

    Nos, edes Mariskam, ebbol egy szo sem igaz.
    A magyar kormany eveken keresztul targyalt a belepesrol, meghozza az elso Orban kormany szemelyeben. Ezt kovetoen a magyarok nagy tobbseggel, nepszavazason erositettek meg a csatlakozast.
    Persze, ha a szavazok nem tudtak, hogy mit vallaltak, akkor az kizarolag az o hibajuk.
    Ezidoszerint pontosan ez a helyzet ismet. Az Unio a demokraciat es a jogbiztonsagot keri szamon, de a fidesz-hivo kozonseg, ahelyett, hogy meggyozodne arrol, hogy mi is a vita targya, inkabb a hazug szolamoknak hisz. Igy termeszetesen ismet belesetalnak a sajat kelepcejukbe: a tudatlansagbol fakado vesztesegbe.
    Miota a Rui Tavares jelentes nyilvanossa valt, egy masik nemzetkozi szervezet is jelentest kozolt ket-harom nappal ezelott, melynek a tartalma szinte teljesen megegyezik a Tavares jelentessel, mindossze azzal a kulonbseggel, hogy azonnali szankciokat javasol.
    Egyben a kormany osszes altalanosito, lenyegtelen es alsagos kifogasat egyszerrre mossa le tevedhetetlen biztonsaggal.
    Idokozben a kormany, megprobalva alaasni Tavares tekintelyet, megvadolta ot azzal, hogy egykori kommunista, ami persze nem igaz. Erre Tavares, az europai finomsag ujabb bizonyitekat mutatva meg, a kovetkezot valaszolta: „Nem szeretnem, ha ez ujra elofordulna, mert ez konnyen felreertesekhez vezetne.”
    Igy beszel egy demokrata!
    Hogy mi az a felreertes, azt a magyarok persze elkepzelni sem tudjak, de Te, Mariskam, biztosan erted: a felreertes az lehet, hogy a magyarok megatalkodottsaga folytan az Unio egyenest a buntetesekhez fordul es nem targyal tovabb ezen az alapon. Igy probalja meg Tavares, a magyarok vedelmeben, kikuszobolni a „felreertest.”

  • Kerekes Sandor

    A Moderatorhoz:

    „Llanfair! Aggyá mán a 100 milládbó egy kicsit! Lécci lécci lécci!”

    Meddig kell meg ezt az Andrasi Barmot itt elturnunk?
    Jobban jarnank, ha a blog kellos kozepebe elultetnenk egy torma gyokeret.
    Az egy jobb gyoker lenne.

  • Andrási Sándor
    2013 május 18
    4:54 du.

    Mit is mondtál, jóbatát? Hol nyertél te szellemi vetélkedőt?
    (Csak mondom, a százas szög hozzád képest integrált áramkör..)

  • kerekes….innen kimoderaltathatod a jobbik nezeteit de a MAGYAR VALOSAGBOL=ELETBOL NEM ……amugy en fideszes vagyok es en is tudnam oket kritizalni de a te/ti nezeteid miatt sose fogom…..szebb/csunyabb jovot neked

  • kerekes…europan kivul is van elet…svajcban…norvegiaban..KANADABAN USA_BAN…na ugyi ? hiaba akarod megveretni orbant brusszellel…BELE FOGTOK BUKNI

  • Kerekes Sandor

    Az EU Magyarorszagot gyarmatkent kezeli, csak ugy mint a tobbi periferia orszagot. Ehhez igazan nem kell kozgazdasz professzornak lenni ezt meglatando.
    Az EU sorozatban kovet el nagysagrendekkel nagyobb jogserteseket, mint melyekkel Magyarorszagot vadoljak. Sorozatban szegi meg salyat torvenyeit es gumicsont paragrafusait mindig ugy alkalmazza, ahogy az neki megfelel.
    a kormany nem assa ala Tovaris tekintelyet, hanem a Tovaris probalta alaasni a Magyar Kormany tekintelyet. A portugal csicska csak azt kapta, amit barmely mas megtamadott kormanytol kapott volna, ahol a Nemzetukre buszke emberek ulnek es nem valami internaci libsibolsi balfekek. Meg akkor is ha nekik a Tovaris ugy hangzik, mit egy igazi ejroper demokrata.
    Apropo demokracia! Magyarorszagot egy demokratikusan megvalasztott kormany vezeti, ahol a szavazokepes valasztok 2/3-a a jelenlegi kormanynak adott bizalmat. A kovetkezo valasztasokig ez van. Ti csak szidjatok a kormanyt es a Nemzetet es fenyezzetek ezeket a karrierista, burokrata, tecnokrata karrieristakat, akik mara sportot uznek abbol,hogy a Hazat alazzak. A Magyar Nep-mert a tobbseg meg mindig az, hiaba nem tetszik ez nektek – sosem turte a gyarmatositast es eddig meg ebbe mindenki belebukott. Ezek is belefognak es kiszolgaloik veluk…

  • Kerekes Sandor

    Gabec irja:
    „Apropo demokracia! Magyarorszagot egy demokratikusan megvalasztott kormany vezeti, ahol a szavazokepes valasztok 2/3-a a jelenlegi kormanynak adott bizalmat.”

    A tobbi marhasagaidat mellozom, mint hasznavehetetlen szemetet, de az idezett hazugsagra annyit mondhatok, emlekeztetoul a tenyekre, hogy azok kozul, akik aznap elmentek szavazni 52,7% szavazott a Fideszre, ami semmi esetre sem 2/3. Ezek azonban a szavazokepes lakossagnak legfeljebb 30%-at kepviseltek. De meg ha igazat irtal volna is, akkor sem arra valsztottak meg a Fideszt, amit az csinal.
    A fidesz „felhatalmazasa” a valaszto polgarok egyharmadanak a szavazatan alapszik.
    Szoval ezt a baromsagot mar szamosan, szamos alkalommal megcafoltak, de a sotetagyu, elamitott birkanyaj valtozatlanul hangoztatja, mert mas gondolatra nem futja a pucajukbol. Minden esetre, megszenvedik a kovetkezmenyeket es ha netan a Fidesz ismet nyerne 2014-ben akkor jon majd csak a hadd-el-hadd. Ha nem lennek a hazafi, aki vagyok, akkor azt kivannam, hogy ez bekovetkezzek, hadd tanuljak meg a barmok, hogy mi a magyarok istene. De, sajnos, megiscsak hazafi vagyok, igy az Orban-rendszer mielobbi eltuneset kivanom.

  • Kerekes Sandor

    crazybruce irja:
    „kerekes…europan kivul is van elet…svajcban…norvegiaban..KANADABAN USA_BAN…na ugyi ? hiaba akarod megveretni orbant brusszellel…BELE FOGTOK BUKNI”

    Nos, crazykem, ha valaki bukasra all, az nem Svajc, nem NOrvegia es nem Kanada. Ezt mindenki tudja. Ha van aki bukasra all az az elszegenyedett, eladosodott, felrekormanyzott, becsapott es megcsalt Magyarorszag.
    Engem csak az lep meg, hogy te ezt helyesled.
    Az Orban-rezsimet nem Busszel, hanem a sajat ongyilkos politikaja fogja megbuktatni, barmit hazudjanak is. Latnivalo, hogy mar most gyujtik a kifogasokat a bukas esetere, amikor a „nemzet” ismet ellenzekbe szorul majd, hogy ki, miert es hogyan „verte le” az o szabadsagharcukat.
    Mar most latszik, amint a verejtekes homlokukat rancolva igyekeznek minel tobb, teljesen valoszinutlen kifogast folhalmozni.
    Megnyugtatlak: teljesen hiaba, ez nem fog rajtuk segiteni, borton var rajuk.

  • crazybruce
    2013 május 19
    10:04 de.
    Neked meg legyen százszobás házad, oszt fekügyél minden szobában egy hétig tifusszal..

  • kerekes irta : borton var a fidesz vezetoire………azsiai,kozel keleti gondolkodasa van …….nagyon ketsegbe van esve kerekes hogy ilyeneket kepzeleg buTapesten

  • Kerekes Sandor

    Idefigyelj te langesz! A szavazatok 2/3-at kapta meg a FIDESZ. Az MSZP-SZDSZ meg ellett zavarva azert, mert egy korrupt hazaarulo bitang banda volt. Mondhatod, hogy a nep ismetelten csak valami ellen szavazott, de az a tenyen nem valtoztat. Ez a demokracia kiscsako. Majd a kovetkezo valasztasokon eldol, hogy kelletek -e megint az orszagnak. Ketlem mondjuk, de a helyzet az, hogy a ket rossz kozul, meg mindig a FIDESZ a kevesbe rossz.
    A haddelhadd meg azert van, mert jo liberalbolseviki attitudkent, ti a vereseget nem tudjatok elviselni es fuhoz fahoz rohangaltok belfoldon, kulfoldon mint eegy rossz kurva es megigertek mindekinek mindent csak, hogy kerulhessetek vissza a hatalomba. Isten adja, hogy a nep bolcsebb lesz annal, hogy megegyszer egy olyan hazaarulo proli bandat szavazzon a kormanyrudhoz mint amilyenek ti voltatok!
    Ha hazafi vagy, akkor ne turd, hogy idegenek hoditsak meg Magyarorszagot, ne turd, hogy idegenek hatarozzak meg az elet minoseget es tartalmat Magyarorszagon es ne turd, hogy idegenek gyarmatta tegyek vegervenyesen Magyarorszagot.

  • Kerekes Sandor

    Gabec, a bortonben is lehet szabadsagharcot folytatni. Lesz ra alkalom boven. Ha pedig a valasztas az, hogy az Unio tagja, vagy a Turul tagja legyek-e, nos, az Unio a sajat penzen „gyarmatosit”, a Turul a nep terhere. Hogy melyikkel jarhatunk jobban, az nem ketseges. Neked azonban meg van egy eved, hogy a turulgyarmat aldasait elvezhesd. Hasznald ki jol es ha van egy uzleted, akkor surgosen szamold fel, mielott az Orban kormany allamositja ellenszolgaltatas nelkul, mint Rakosi.

  • Avi ben Giora

    Gabecka ez hogy is van? Van akiknek lehet van akiknek nem? Avagy ő szabadon rendelkezhet adok veszek alapon. Hu de egysiku piacgazdaság lesz ott:
    http://index.hu/gazdasag/2013/05/19/szeles_gabor_egy_haromcsillagos_szalloban_fogadta_a_dubai_sejket/
    Majd lassan mecsetépítési tendert fognak kiirni. Ott aztán nem lehet majd mutyizni a szaudi megnézi majd mire fizet

  • galiciaiak
    2013 május 20
    1:18 de.

    Lacika.. Már javasoltam, hogy írjad le a passzvödrödet…
    🙂

  • Gabec
    2013 május 20
    2:53 de.

    Higgalom, jótezsvér, higgalom…
    Nemtom mennyire ösmered a hazai választási rendszert..
    (Ha igen, akkor előre is elnézést.)
    Szal. Kishazánkban van kb nyolcmillió választásra jogosult.
    Ennek a nyolcmillának az ötvenhárom százaléka ment el szavazni. Ennek az ötvenhárom százaléknak a hatvanöt százaléka szavazott a FIDESZ-KDNP jelöltjeire.
    Ez az összes választásra jogosultnak kb az egyharmada.
    Kétharmada van a Parlamentben.
    A FIDESZ-KDNP-nek közösen van kétharmados többsége a Parlamentben.(68.3 %) Ez az extra öt százalék úgy jön össze, hogy a parlamenti küszöböt el nem érő pártok szavazatai megosztódnak a bejutottak között, a szavazatok arányában.
    Szal. Suba-subaru, a Parlamentben a jelenlegi kormánynak kétharmada van. A szavazók egészét tekintve meg nincs, ezért álságos az a duma, hogy „az ország kétharmada azzal bízott meg bennünket, hogy.”.(ide képzeld a púdert..)
    Más..
    Nemértelek.. Minden párt azt teszi, hogy ellenzékben beleliheg a kormánypár(ok) nyakába.
    Meg emlékeztetnélek rá, hogy kishazánkban a legelső, enmagunk ellen kért vizsgálatot, felülbírálatot, egészen pontosan az eu-s támogatások visszatartásának a kérelmezését, Dr Orbán Viktor Mihály, a jelelegi miniszterelnök követte el Brüsszelben..
    Az sem baj, ha emléxel arra is, hogy a Gyurcsány, illetve később, a válságkezeléssel kapcsolatos Bajnai-kormány idején megjelent FT elemzésre az egész jobboldali média azt hörögte: megvették ! Megvették!
    Te tényleg azt hiszed, hogy egy kopaszodó veressegű patkány kopott farkánál is kevesebbet érő gazdaságért bármelyik magára kicsit is adó, világszerte elismert elemző cég eladja magát néhány kádkőért, vagy fosztott libáért?
    Hazafi..Tömbösítsük. Hazaffy.
    Ki a hazafi? Aki értelmetlen, hazug és követhetetlen unortodoxiát követ el az ország nagyobbik részének a kárára, illetve néhány csókos és családtag épülésére, vagy az, aki ezt reklamálja?
    Tetszik ez a vehemencia, már ami a „hazaáruló proli bandát” illeti..
    Tessékmondani, hogyér a Haza? Kilóra veszik, vagy köbméterben? Olajjal fizetnek érte, vagy vatikáni valutával? Nemhagyjuk magunkat, meg gyarmatsemleszünk, de álompolgárság vásárolható? A kínai, azeri befektető kell, esetleg orosz? Lajtától nyugatra született nem?
    Bankokkal kötött szerződés lesqarva, ám segítségüket várjuk? Lenácizzuk a németeket, amikor beruházásaik nélkül a jelenlegi GDP-nél 11 %-al lenne kevesebb az ország bevétele? Szabaccságharc a józan ész ellen? Ezermilliárdok elvonva létfontosságú területekről, és ezermilliárdok belehajigálva a focinak csúfolt sport-szatírába?
    Győzz meg, hogy kevésbé fájdalmasan fognak kiherélni bennünket a keleti befektetők, mint a nyugatiak. Arról, hogy az ország infrastruktúrája, (van olyanunk?) a tartalékaink, szellemi tőkénk van akkora, hogy elszigetelődés esetén túléljünk tíz évet?
    Jótezsvér, nekem ne redőshomlokú honfibút, kócsagtollas nemzetbánatot, vagy árvalányhajas nyomjákkrahácsot hozzál, hanem számokat.
    Mert azok a tudomány jelenlegi állása szerint azt mutatják, hogy szívunk, mint a torkosborz..
    Mármint a köznép. Ahogy fentebb fogalmaztál, a hazaáruló (panel)proli.
    Aki már nemis élni, csak megélni akarna…

  • Avi ben Giora

    Kinek nem lehet? Gondolom te mint izraeli most nehezmenyezed, hogy a Velencei-tonal tervezett summantos kaszino nem jott ossze?
    Ha valaki uzletelni akar, befektetni es tisztesseges haszonnal dolgozni es dolgoztatni, annak szerintem helye van barhol!

  • falusi

    Tesokam, egyem a zuzadat…. A szavazokepes, a szavazournaknal megjelent valasztok 2/3-a igy dontott. Ezen felesleges vitatkozni ugyanugy mint azon, hogy csaltak-e agyurcsanyiek 2006-ban. Szerintem igen. Es?
    Ahogy en gondolom es erzem. Hogy Orbannak igaza van-e vagy sem, majd az elkovetkezo 16 honap megvilagitja. En abban latom a perspektivat amit o csinal es szerintem jot akar. Igaz nagyon nagy az ellenszel, foleg amit kivulrol fujnak. Bent igazabol, voros Budapest kivetelevel nincs semmi. A gondolkodni kepes lakossag, melynek meg van gerince es szeretne a gyermekeinek, unokainak meg lenne hazaja, azok tamogatjak, hogy Magyarorszag megtudja tartani nemzeti fuggetlenseget amennyire csak az lehetseges. En ebben semmi kivetnivalot nem latok. Van akinek jobban fexik a seggnyalasos nyugalom, az elejuk vetett leragott csont. vannak akiknek jobban tetszik az junajtedejropai merjunk kicsik lenni filozofia es a minekmagyarkodni hazaffyiak eletforma. En ugy gondolom, hogy a 2/3-nak ez nem eleg, ok akarjak a szabadsag es a Nemzethez valo tartozes elmenyet barmi aron s ez meg akkor sem bun, ha ezt az 1/3 nem kepes felfogni

  • Gabec
    2013 május 20
    1:50 du.
    Idesdrága jótezsvérem..
    Nincs nekem azzal gondom, hogy te másként számolsz törtszámokat mint én, még azzal sincs, hogy te külső szeleket okolod, míg én a belső gázokat okolom a szellemi szellentésekért..
    Gondom van viszont azzal, hogy hogyan lesz abból nemzeti fellendülés, ha beindul egy feudális társadalomra hajazó újrafelosztás, ha az eredmények egyre rosszabbak, amin az sem segít, hogy a számoktól függetlenül a kormány belehazudik az állampolgárai arcába.
    Vörös Budapest? Hát…Tod, aranytezsvér, ez most nemugyanaz a szitu, mint amikor Marx porigalázta Hegelt.. Miért van az, hogy akár a világ nevesebb közgizdáit vesszük, akár a hazai jobb és baloldal nemunortodox, elismert közgazdászat, azonnal kihullik a haja valamennyinek, ha meghallja a kormány gazdasági terveit?

    Tesóm.
    Az államadósság 2O1O tavaszán ugyanannyi volt, mint most. Közben itt eltünt háromezermilliárd nyugdíjmegtakarítás, tizenegyezer milliárd az egészségügyből és a közoktatásból, negyvenhétmilliárdról harminchatezer milliárdra csökkent az ország tartaléka (MNB), valamint a MOL-ra, EON-ra, Rábára költött összegeket is vissza kell fizetni három év múlva, az éves kamatokról most nem beszélve, amik azóta csak nőttek, ahogy összegében az államadósság is, a GDP-hez mérten.
    Ahogy én látom, legtöbben keverik a szabadságot a szabadossággal, a nemzethez való tartozást a más kutyája sqarta össze a füvet-tel.
    Tod, a „bármi áron” van a hangsúly. Ha nem lesz változás a kormány jelenlegi gazdaságpolitikájában, akkor a jobbágyokká züllesztett állampolgároknak nemhogy lerágott csontot, de még másnapos kenyérhéjat sem tudnak adni a következő év végén..
    És ezen az sem fog segíteni, ha Matolcsyt, miután önkritikát gyakorolt, hatévi fejbelövés után felnégyelik és tagjait kiakasztják az országot körbevevő kerítések MAGYARORSZÁG tábláira..
    (Remélhetőleg addigra megoldható lesz, hogy tetszőleges időben fagyasztható legyen a Duna a koronázáshoz. A kérdés az, lesz-e még fej, amire feltehető lesz a korona.)

  • Ps. Tezsvér, egyetlen adatot nem adtál ami bizonyítaná az igazadat..

  • Gabec
    2013 május 20
    1:30 du.
    Mitől lett volna „summantós ” a sukorói kaszinó?
    Ja? Lehet, nem a közgép építette volna?
    Hát..az igaz..
    Viszont egy időre megoldotta volna Fehér megyében a munkaerőgondokat, meg még adót is, meg francsetuggya, tán még külföldi túristákat is hozott volna az országnak..Hameg- mondjuk öt év alatt teljes gőzzel beindulhatott volna, akkor orba szájba állnának sorban a befektetők a környéken..Hotelra, motelra, éttermekre, panziókra költve a kis pénzecskéjüket..
    Megámhogy azóta lett egy bírósági ítélet..Hetesincs, tehát nem lehet azt mondani, hogy a libsibolsifujjabelemkijön karvaltőkeseggnyalók nemengedték, hogy ki lehessen herélni a moslék komonista hazaárulókat, mert a Nemzeti Kurmány szolnoki képviselete követte el a felmentést- amelyik annyira magyar, csak akkor fogyaszt rántotthúst a bíróság épületében, ha az Nagymagyarország alakú..

  • Kerekes Sandor

    Gabec, a mas penzenvett szabadsag nagyon kulonos.
    Es ha a megvett szabadsagharcos meg buszke is erre, az annyira kulonos, hogy az valosaggal…magyar.

  • Nem vagyok Gyurcsányista, de nem szeretem a sötétséget. Gyurcsányék csaltak. Hol a bizonyíték erről. Tudom, hogy ez is egy vélemény. Véleményem szerint az is árulkodó, amennyiben valaki véleményét tényt ként kezeli!

    Hogy Orbánnak igaza van? Huszadszorra elszokta találni. Ez a költségvetés is a negyedik módosításon van túl. Ez Orbánéknál igy szoksá, csak nagy a sötéstség a hívekben, veztőikben. Év végére biztossan eltalálja zorbán. Még hány találgatás van vissza? Aztán a magyarkodással semmi baj sincs, csak a kettős beszéddel. EU-ban is másként, és itthoniaknak is másként beszélni. Csak a kezemet figyeljék, mert csalok! Pardon. Ne azt nézzék amit mondok, csak azt amit csinálok! Persze az EU normákra nincs szükségünk. EU pénzekre igen. Igaz, hogy a magyarok csak a Fidesz közeliek, és aki nem Fidesz közeli az áruló liberális stb. nem magyar. „Magyartalanok vagyunk.” Magyarország EU tag. Egy klubnak a tagja, amennyiben úgy tetszik. Vannak szabályok amit lefogadtunk belépésnél, azért hogy felvegyenek. De ez ne zavarjon senkit! Minden közösségben élő nép valamit felad a szuverenitásából.A lengyel,a német, osztrák is ezt ezt teszi. Szerintem a Fidesz szekértolója többet ad fel a szuverenitásából,a magyarságából is, mint az egész magyarság EU tagságból kifolyólag. Fidesz tekintély elvű párt, egy totalitárius elven működő párt. Ezért minden szekértolója alattvaló! Ennél többet egy rabszolga sem ad fel a szabadságából. Persze a vezír az hálás. Csak a 2/3 marad ki ebből. Egyre jobban drukkolok Fidesznek, és rajongóinak, hogy egyék meg velünk együtt amit főztek-e széles hazába maguknak, és nekünk gazdaságban és demokráci lebontásában! Amennyiben a mai ellenzék győzne, akkor lenne megint akivel ellehetne vitetni a balhét. Ki emlékszik arra, hogy Orbán állandóan Gyurcsány hazugságaira hivatkozott EU-ban történt lejáratódásával kapcsoltban? Ki volt aki feljelentette hazánkat Amerikában, Eu-ban, mert a kék áramlat, és a Nabucco is egyszerre volt melegítve hazánkban mint kivánatos cél? Orbán Amerikáig meg sem állt a hírrel, hogy a „komcsik” egymásra találtak Putyin és Gyurcsány személyében.De ilyen volt az is, amikor a költségvetésben az út építést nem számolták bele, mert ez EU tagságunk elött ez nem volt szoksá……EU-nál jelentett fel bennünket Zorbán!!!Az nem vaolt magyar haza érdekei elleni cselekvés? Ennyit erről a bandáról, és híveiről kezdésnek a rövidlátó, enyvesképű hazug, mély magyarokról álatlában (!):P

  • falusi

    kedvenctesom!

    A Blum vagy hogy hivtak a „valalkozot” teljes kontrollt es fuggetlenseget kovetelt a Magyar Allamtol… melynek az eg vilagon semmi beleszolasa nem lett volna a Kaszino mukodesebe es szabalyzasaba. Szal mondjam, vagy mutassam? Megoldotta volna Fejerben a munkaerogondokat? :)))))) Ezert kertek foldet, poziciot, statuszt es jogokat, olyan torvenyek es allam felettit es mindezt apropenzert…. Ha neked ez a biznisz, akkor van egy gyonyoru vizparti telkem elado Coloradoban, ha most kifizeted kp-ban, csak husz rongy $! Deal?

  • falusi

    Aranyteso! Kozgazdaszi venadat ha mar megcsillantottad, akkor azert ne feljtsd el megemliteni azt a aprosagot, hogy gyurcsanyiek 2010-ben levezeteskent felvettek egy megahitelt (amire semmi szukseg nem volt, max a valto kormany megroppantasa) melynek fizetesi sulye ellenere is stabilizaltak a koltsegvetest. Elvileg a hitel sulyatol bekellett volna dolnie a Magyar allamhaztartasnak. Ezt a kormany kivedte…
    A nyugdijak nem tuntek el, ezzel a szerencsetlen nyuggereket remisztgetik libsibolsik es nem is eredmenytelenul… elitta a zorban wazze! A magannyugdijak osszege visszakerult az allamhaztartas koltsegvetesebe, amit majd onnan fognak folyositani az arra jogosultaknak. Ez akkor igy tortent volna, ha magannyugdijak privatkezen bedolnek es loveval megpattannak a valalkozokevu „befektetok”. Szegeny poruljart „befektetok” nana, hogy orjongenek. Olcso lovenak annyi!
    Irod sokan osszetevesztik a szabadsagot a szabatossaggal… megint fejen talaltad a szoget Teso!
    Aztan, hogy merre alakulnak a dolgok az majd kiderul. Per pin@nyalat, az Orszagban tobben hiszik azt, hogy jofele alakulnak a dolgok, mint nem.
    Remenykedjunk, hogy a gazdasagpolitika alapelveben nem lesz valtozas, a sok genmanipulalt szart adjak el Brusszelnek, Magyarorszagon meg induljon ujra a haztaji, az onellatas kulturaja es a minoseg igenye! A junijon kivul is van elet es amig ilyen gatlastalan, muveletlen bugrisok vezetik azt mint ez a Shulcz addig inkabb olyan orszagokkal kell kereskedni, akik meg tudjak mi az a tisztesseg.

  • Komlói Török Gábor

    Ha valaki manapsag nem gyurcsanyista az nem erdem, az egy civilizacios minimum!
    Az EU-ban nem torvenyek vannak, hanem vannak torvenyek, melyeket egyszer igy ertelmezunk, masodszorra ugy ertelmezunk. Mikor hogy…. Mikor az kozponti elit eldonti, hogy kell, mi jo a periferianak. Ha ez ott a gyarmatokon valakinek nem teccik, akkor az olyan antiejroper es rajuk uszitjuk libsibolsi „demokratakat”, kik ha nincsenek hatalmon, akkor rettegnek es nagyon hianyzik nekik a demokracia, mely tortenetesen eppen oket hajtotta el a halal f@szara . Mennyenek a 3.14-be Ha neked ez koser, akkor az legyen a te gondod!

  • Gabec
    2013 május 21
    9:39 de.
    Gabec..
    Ez marhaság. Nem „követelt”, de még csak nemis kért, mivel a kilencventől kilencvenhatig megesett időben törvény ugyan ilyesmire nem volt, viszont kilencvennyolcban hoztak rá néhányat. Azon változtatva megcsak két évvel ezelőtt lett, tehát, Blum tisztában volt vele, hogy mik az elvárások.
    Hogy a kaszinó müködésébe nem lett volna beleszólása az államnak? Ez a világon minden demokratikus országban így történik. Sem a kaszinók, sem az éttermek, de mégcsak a vizvezetészerelők működésébe sem ugat bele az állam, ha azok betartják a törvényeket.
    Nü, akkor mesélj..
    Milyen ” foldet, poziciot, statuszt es jogokat, olyan torvenyek es allam felettit ” dolgokat kértek?
    És mi az, hogy aprópénzért? Tettek egy ajánlatot. Az értékbecsüs azt mondta, ennyit ér ez, amannyit az.
    A minap megesett bírósági tárgyaláson hangzott el: a környék összes felbecsült telkét ugyanazon az áron árazták be. Sehol egyetlen reklamáció azokkal kapcsolatban.
    Hogy Blum nem volt hajlandó leperkálni húsz százalékot a Fidesznek? Miért tette volna?
    Ps.
    Colorado? Nem rossz hely. Húszezerért érdekel, ha legalább tíz négyzetméternél nagyobb.
    Közvetlen vízpart, vagy gyalogolnom kell?
    Ha az utóbbi, akkor felejtsd el..
    Lusta is vagyok.

  • Gabec
    2013 május 21
    9:55 de.

    Nem véna az jótezsvér, hanem végzettség..(Igaz, percet sem dolgoztam benne, de azért az alapokra még emléxem..)
    Gyurcsány 2O1O-ben már maximum a cicanadrágját vette fel, ugyanis már egy éve nem volt sem miniszterelnök, sem kormánytag..
    A kölcsönt 2OO9 tavaszán vették fel, amikoris a pénzügy stabilitás mián tartalékalapot kellett képezni..(Ennek a hatvan százaléka ment el a minap MOL-ra, EON-ra, RÁBÁ-ra, kzögépre, stadionépítési tervekre..)
    Aszondod, megvan a magánnyugdíj? Hol, gyakdmeg? Mert a nyugdíjalapban nincs ott, a befizetők számláin nincs ott (pedig aszonták, oda kerül vissza,) meg a kormányszóvívő saját elmondása szerint is, meg Matolcsy úr elmondása szerint is, annak az összegnek kétharmadát az államadósság csökkentésére fordították. (Tették ezt úgy, hogy az államadósság most kétezernégyszáz millióval magasabb lett..)
    Hogy mi lett volna akkor, ha a magánnyugdíjak privátkézen bedőlnek, az pillanatnyilag sciáfi kategória.. Az viszont tény, hogy azok, akik benntartották a pénzüket a magánnyugdíj pénztárakban, azok az elmúlt évben átlagban 16%-ot kaszálhattak..
    A többi a szokásos, vedd úgy, hogy válaszoltam.. Ezeket a köröket már vagy tíz évvel ezelőtt is lefutottuk..
    😆
    Ps. Valóban, van élet az eu-n kívül is.. Lásd még Elefántcsontpart, Chád, Etiópia, Kenya..
    Igaz, ott olcsóbb a rezsi, mert télen nem kell fűteni, csak bizonyos vidékeken..

  • Avi ben Giora

    Gabec! Én ilyenre nem gondoltam mert Blum csinált egy malört de az nem olyan malör volt, amitől az állam károsult volna. Pusztán nem adott meg „élő” magyarországi lakcimet(ez is egy marhaság és lehetne rajta rágódni mert ennek a szaudi milliárdosnak van már ilye egyáltalán?) Én pusztán arra akartal felhívni nagybecsű figyelmedet,hogy észre sem fogjátok venni és Magyarország jelentős része hipp-hopp arab kezekbe kerül. Ez csak amolyan kezdet. Ugy mellékesen mondanám, hogy a csehek a lengyelek sőt a románok is páros lábbal rúgták seggbe az arab befektetőket. Semmit sem adtak nekik el. A harang délben pont azét is szól mert annó nem adtuk oda nekik Európa e szerény kis területét sőt feltartóztattuk jóidőre az iszlám hódítást. Akkor most hogy is van? Hiába van olajuk és milliárdjaik még a legszegényebb országok sem kérnek belőlük mert tudják mivel jár. Itt volt egy szaudi pasas a fél Ringet megvette, hogy majd szállodasorokat épít meg valami iszlám centrumot akart építetni(van már ilyen a Dona Inselen elég népes tábor verődik össze de mostanság ez sincsen rendben mivel az osztrák WEGA terrorelhárítás nagyon érdeklődik bizonyos alakok után és ide nincs bejárása hol ott a Dona Insel még osztrák felségterület és nem szaudi vagy más arab állam tulajdona)Aztán egy pár valóban keresztény érzelmű azt mondta milyen alapon? Szaudiában engednének egy keresztény centrumot fekhúzni? Nos a asi itthagyott csapot papot és eltakarodott nagy dérrel durral. Azóta is van két félig befejezett szállodaszerű valami, mert az ürge nem fejezte be, és a telket is tartja. Most már évek óta húzódó pereskedés megy és azt a vadbarmot aki eladta a területet is neki már le is csukták. Szóval csak várjad ki a végét. Ha igy folytatják Széles ur még a Margitszigete is eladja majd nekik aztán a gyaur kutyák be sem mehetnek majd oda.

  • minek kaszino a velencei to melle , lehetoleg nagyon olcson ellopott foldon ? ja , hogy izraelben tilos kaszinozni , hat akkor adjon magyar szinte ingyen foldet ? de miert ? vegyen nekik FALUSI tok ingyen foldet kanadaban oszt jonapot….ne firkaljon ide ,,,nyisson kaszinot a sajat foldjen kanadaban a joav bluminak , ronald lauderral mert az is benne volt

  • falusi…ne lustulj…vegyel foldet joav bluminak es riszteltek a kaszino hasznan

  • Gabec írta: „Ha valaki manapsag nem gyurcsanyista az nem erdem, az egy civilizacios minimum!”

    Szerintem senki sem állította, hogy érdem.Ettől függetlenül is Gyurcsány Orbánhoz, Vonához képest egy szimbólum, és számukra követendő példakép.

    Gabec írta:
    Az EU-ban nem torvenyek vannak, hanem vannak torvenyek, melyeket egyszer igy ertelmezunk, masodszorra ugy ertelmezunk.

    Szerintem kiszámítható EU törvénykezés, és gyakran EU-s értékekről beszélünk. Ez a lényeg amit te sem értesz, és Viktor, Vona még kevésbé ért. Realitás érzék, tolerancia, demokrácia, szociális érzékenység, ami a mai magyar kormányról nem mondható el.

    Gabec írta:
    Mikor hogy…. Mikor az kozponti elit eldonti, hogy kell, mi jo a periferianak.

    Szerintem te a Fidesz pártközpontról beszélsz, mert ott úgy működik ahogy Orbán fütyül, és ezt terjesztette ki hazánkra is Orbán, alattvalókat termelve ki. Egyébként EU mi vagyunk, és nettó befizetéssünkel. Érdekes, hogy a mély „magyaroknak” ez nem tetszik. De a félrevezető propaganda folyamként ömlik a kormányból, és más szélsőségekből.

    Gabec írta:
    Ha ez ott a gyarmatokon valakinek nem teccik, akkor az olyan antiejroper es rajuk uszitjuk libsibolsi “demokratakat”, kik ha nincsenek hatalmon, akkor rettegnek es nagyon hianyzik nekik a demokracia, mely tortenetesen eppen oket hajtotta el a halal f@szara .

    Már az is szégyenletes hazugság amit írsz! Gyarmatnak nevezni hazánkat burkoltan is marhaság. Libsibolsikról írni butaság. A bolsik diktatúrában gondolkodnak mint a nácik, csak egy kicsit másként. Hol vannak itt bolsik Orbánon, és követőin kívül Horthy beütéssel persze megspékelve, megtévesztően? Ki államosít, ki az aki központosít? Ki az aki leépítette a fékek, ellensúlyok rendszerét megszüntetve a független hatalmi ágakat,a visszamenőleges törvénykezésről, a szerzet jogok elvételéről nem is beszélve? Hány embert akar ez a kormány halálba taszítani szerinted a földmutyikra, a trafikmutyikra, a rokkantakra, 49 ezer forintos rabszolga bérre tekintettel??

    Erre kapott felhatalmazást Orbán?

  • Gabec írta: “Ha valaki manapsag nem gyurcsanyista az nem erdem, az egy civilizacios minimum!”

    Szerintem senki sem állította, hogy érdem.Ettől függetlenül is Gyurcsány Orbánhoz, Vonához képest egy szimbólum, és számukra követendő példakép.

    Gabec írta:
    „Az EU-ban nem torvenyek vannak, hanem vannak torvenyek, melyeket egyszer igy ertelmezunk, masodszorra ugy ertelmezunk.”

    Szerintem kiszámítható EU törvénykezés, és gyakran EU-s értékekről beszélünk. Ez a lényeg amit te sem értesz, és Viktor, Vona még kevésbé ért. Realitás érzék, tolerancia, demokrácia, szociális érzékenység, ami a mai magyar kormányról nem mondható el.

    Gabec írta:
    „Mikor hogy…. Mikor az kozponti elit eldonti, hogy kell, mi jo a periferianak.”

    Szerintem te a Fidesz pártközpontról beszélsz, mert ott úgy működik ahogy Orbán fütyül, és ezt terjesztette ki hazánkra is Orbán, alattvalókat termelve ki. Egyébként EU mi vagyunk, és nettó befizetéssünkel. Érdekes, hogy a mély “magyaroknak” ez nem tetszik. De a félrevezető propaganda folyamként ömlik a kormányból, és más szélsőségekből.

    Gabec írta:
    „Ha ez ott a gyarmatokon valakinek nem teccik, akkor az olyan antiejroper es rajuk uszitjuk libsibolsi “demokratakat”, kik ha nincsenek hatalmon, akkor rettegnek es nagyon hianyzik nekik a demokracia, mely tortenetesen eppen oket hajtotta el a halal f@szara .”

    Már az is szégyenletes hazugság amit írsz! Gyarmatnak nevezni hazánkat burkoltan is marhaság. Libsibolsikról írni butaság. A bolsik diktatúrában gondolkodnak mint a nácik, csak egy kicsit másként. Hol vannak itt bolsik Orbánon, és követőin kívül Horthy beütéssel persze megspékelve, megtévesztően? Ki államosít, ki az aki központosít? Ki az aki leépítette a fékek, ellensúlyok rendszerét megszüntetve a független hatalmi ágakat,a visszamenőleges törvénykezésről, a szerzet jogok elvételéről nem is beszélve? Hány embert akar ez a kormány halálba taszítani szerinted a földmutyikra, a trafikmutyikra, a rokkantakra, 49 ezer forintos rabszolga bérre tekintettel??

    Erre kapott felhatalmazást Orbán?

  • A hóhéraink a jogainkat fosztogatják, dőzsölnek, plágiumoznak, földjeinket , trafikjainkat, életünket lopják a jognak nevében. Még a szerzett jogainkat is kisajátítják visszamenőlegesen, és halálosan, hogy az Isten verje meg őket!

    Írta:Török
    Valamikor fel kell ébrednie a többi 8-9 millió magyarnak is!

    Le kell győzni a vakság sötétségét,
    hogy világosságot gyújtson fejekben az ész!
    Le kell győzni a gyávaságunk korlátait
    szívvel, akarattal, és áldozattal!

    Éhes gyomorral, és fagytól reszkető
    testtel vagytok véreim ti, magyar milliók!
    Minden hatalmas bánatra van egy orvosság,
    télre ott van a tavaszi virágzás.

    Az élet örök, és forog a kerék,
    ma lent, holnap felülre kerülnek milliók.
    Leverjük a bilincset, rabságot magunkról,
    és szabadok leszünk megint magyarok.

    Orbán a sötétség, a gonosz maga,
    kerüljön hát pokolba, a pokol fajzata!
    Menjenek a követői is a pokolba
    utána, Jobbikkal a gyehennára!
    Komló.2013.02.17.

    http://gepnarancs.hu/2013/05/ahol-sorsok-dolnek/#.UZtrkUmf0B4.facebook

  • galiciaiak
    2013 május 21
    2:15 du.
    Drága, butus Lacikám..
    Kanadában a casinók legnagyobb része az indiánoké..
    Elsőbbségük van ugyanis..
    Ha eccer a mákszemnyi agyadig eljut az, hogy a földterület Sukorón nem ingyenes lett volna, hogy a casinóváros megépítése kemény százmilliárdokba került volna, hogy a jelenlegi szerencsejátéktörvény szerint közel hatvan százaléka a nyereségnek adóba megy el, ha megérted azt a részt is, hogy Blum nem kezdőként, hanem vérprofiként akarta azt a várost megépíteni, talán majd több időt is fordítok a kikupálásodra..
    Most az a helyzet, hogy nem érsz meg nyolc-tíz sornál többet..
    Annyit is csak azért, mert a magam módján még veled is úr vagyok..
    🙂

  • Komlói Török Gábor
    2013 május 21
    3:12 du.
    bocsika, de te komolyan veszed gabecet? egyszer rácsodálkozott orbán viktorra, és úgy maradt 🙂
    aki még mindig itt tart, hogy ” A szavazokepes, a szavazournaknal megjelent valasztok 2/3-a igy dontott.”, az ilyet, mégis, hogyan lehet komolyan venni?
    keveri a parlamenti 2/3-ot a fazonnal, ráadásul még csak nem is itthon él, annyi köze van az egészhez, hogy magyarnak született és még talán megvan a magyar állampolgársága, de se nem oszt, se nem szoroz.
    nyomatja a fideszes mantrát, csak tudnám, mit akar elérni vele? outsider.

  • Komlói Török Gábor

    Te Walesi Bard… mondjuk az eccerubbek kozul, de azert az.

  • Ille István

    Pistikam draga. mitol van benned az a kenyszer, hogy ha valaki meg nem tudta milyen setet vagy, annak rogton bizonyitani akarod? Egy fekete lyuk hozzadkepest atomvillanas!
    Vagy szmolni (sem) tudsz, vagy kronikus szovegertelmezesi problemad tetozott? Netan mindketto….

  • falusi…hol epitett joav blum verprofikent kaszinokat ? ide a linkkel de azonnal !

  • Ille István, mindenkit komolyan veszek aki hazugságot terjeszt, félrevezető dolgokról, féligazságokról regél hazánk határain kívül, avagy belül is éljen az illető személy! Ma még még mindig hat a félrevezető politika Gobbelsi magasságokba emelkedve hazánk fiaira. A rezsicsökkentés, a „szabadságharcunk” egy újabb állomása, amely hatása a legocsmányabb Fidesz mutyit is sikeresen befedi széles néprétegek körében. A külhoni testvéreinket gyakran elképzelem, ahogy a „bolsevikliberális” MSZP-ről gondolkodnak, és hisznek a sok komcsizó, nemzetieskedő mély magyarnak. Ettől vagyunk olyan okosak, olyan szépek, csak a tükörbe ne nézzek(!) 😛

  • Mély-magyarok = Orbán és Vona lelkének tükörképei! :'(

  • galiciaiak
    2013 május 22
    7:27 de.
    Lacikám, arandrága bogaram, segítek..
    Nem Blaum épít. Ő a befektetők pénzének találja meg a legmegfelelőbb helyeket.
    Egy kaszinóváros nem egy épület, hanem egy kisebb falunyi területen felépített épületek közössége. Olyanok vannak benne mint hotel, étterem, masszázsszalon, szauna, fodrászszalon, söröző, borozó, bár, illesmik..
    Egyik képviselet a Dubai-ban készült bevásárlóközpont, meg a műszigeten épített házak egy része, egy szaudi konferenciaközpont, meg a marokkói Rabat új lakónegyedének a beépítése..
    Mivel mindegyik milliárdokat hozott eleddig neki is, meg a befektetőinek is a konyhára, -hát ettől vérprofi..
    Egyéb?

  • Komlói Török Gábor

    Te nem vagy egszseges…nalad is egyertelmuek a zorbanc tunetei! Talan eppen ettol filozofalod tul magad!

  • falusi….a bizonyitek hianyzik…..a te szavad nem bizonyitek mert te hazudsz…..bizonyitek az internetrol

  • Kedves Gabec, a személyeskedés már az óvodában sem volt érv! 😛 Tudom nem fárasztod magad érvekkel, és én meg is értelek. Azért még inkább azt vallom, tanácsolom, hogy érveljünk és ne háborúzzunk, ne személyeskedjünk, mert az sértődéshez vezet, és az zsákutca, amely vitaképtelen felet minősíti! Írhatnám azt is, hogy tényszerű érvek nélkül olyan a vitázó fél, mint a vőlegény bot nélkül. 🙁

  • galiciaiak
    2013 május 23
    10:17 de.
    Sőt ! Lopok is.
    Na, isten áldjon.

  • Komlói Török Gábor

    Erdekes… az utolso harom rofid csak arrol szolt! Vagy, hogy az mas? Ertem… az ovodaban azt is tanitottak kedves Gabor, hogy „amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.

  • Gabec
    2013 május 22
    6:01 de.
    😛 😛 😛
    alakul ez, fiam, alakul ez! már bővül a szókincse 😀

  • Komlói Török Gábor
    2013 május 22
    10:01 de.
    igazad lehet. gabecnek nyilvánvalóan már az oviban is kőbalta volt a jele. azóta is azt használja, ha érvelni kell. 🙂

  • Hat kerem!
    Ezen a sok zagyvasagon,hazugsagon,becsmerlesen egy tiz eves gyerek is atlat. Lehetne hozzaszolni, de nem erdemes
    mert elfogultsaggal, suletlenseggel szemben nincs, nem is lehet esszeru ellenerv. A legbantobb a sok szemtelen hazugsag. Hogy elnek az ilyen emberek magukkal, azt fol nem foghatom.

  • Kedves Gabec ez rendkívüli jó alkalom, hogy ismételten középpontba hozzam anyagomat, és megtiszteltető figyelmedbe ajánlhatom!

    Hol személyeskedem az első írásomban veled? Írásom melyik része vonatkozik rád? Elolvasod és biztos belátod, hogy tévedtél a személyeskedés kiinduló pontjára tekintettel(!) 😛

    Első írásom íme!

    Nem vagyok Gyurcsányista, de nem szeretem a sötétséget. Gyurcsányék csaltak. Hol a bizonyíték erről. Tudom, hogy ez is egy vélemény. Véleményem szerint az is árulkodó, amennyiben valaki véleményét tényt ként kezeli!

    Hogy Orbánnak igaza van? Huszadszorra elszokta találni. Ez a költségvetés is a negyedik módosításon van túl. Ez Orbánéknál így szokás, és nagy a sötétség a hívekben, vezetőikben. Év végére biztososan eltalálja Zorbán ez évi költségvetési számokat. Még hány találgatás van vissza? Aztán a magyarkodással semmi baj sincs, csak a kettős beszéddel. EU-ban is másként, és itthoniaknak is másként beszélni. Csak a kezemet figyeljék, mert csalok! Pardon. Ne azt nézzék amit mondok, csak azt amit csinálok! Persze az EU normákra nincs szükségünk. EU pénzekre igen. Igaz, hogy a magyarok csak a Fidesz közeliek, és aki nem Fidesz közeli az áruló liberális stb. nem magyar. “Magyartalanok vagyunk.” Magyarország EU tag. Egy klubnak a tagja, amennyiben úgy tetszik. Vannak szabályok amit lefogadtunk belépésnél, azért hogy felvegyenek. De ez ne zavarjon senkit! Minden közösségben élő nép valamit felad a szuverenitásából.A lengyel,a német, osztrák is ezt ezt teszi. Szerintem a Fidesz szekértolója többet ad fel a szuverenitásából,a magyarságából is, mint az egész magyarság EU tagságból kifolyólag. Fidesz tekintély elvű párt, egy totalitárius elven működő párt. Ezért minden szekértolója alattvaló! Ennél többet egy rabszolga sem ad fel a szabadságából. Persze a vezír az hálás. Csak a 2/3 marad ki ebből. Egyre jobban drukkolok Fidesznek, és rajongóinak, hogy egyék meg velünk együtt amit főztek-e széles hazába maguknak, és nekünk gazdaságban és demokrácia lebontásában! Amennyiben a mai ellenzék győzne, akkor lenne megint akivel ellehetne vitetni a balhét. Ki emlékszik arra, hogy Orbán állandóan Gyurcsány hazugságaira hivatkozott EU-ban történt lejáratódásával kapcsoltban? Ki volt aki feljelentette hazánkat Amerikában, EU-ban, mert a kék áramlat, és a Nabucco is egyszerre volt felmelegítve hazánkban mint kívánatos cél? Orbán Amerikáig meg sem állt a hírrel, hogy a “komcsik” egymásra találtak Putyin és Gyurcsány személyében.De ilyen volt az is, amikor a költségvetésben az út építést nem számolták bele, mert ez EU tagságunk előtt ez nem volt szokás……Ezért EU-nál jelentett fel bennünket Zorbán!!!Ez nem volt magyar haza érdekei elleni cselekvés? Ennyit erről a bandáról, és híveiről kezdésnek a rövidlátó, enyves képű hazug, mély magyarokról általában (!):P

  • István írta!
    „igazad lehet. gabecnek nyilvánvalóan már az oviban is kőbalta volt a jele. azóta is azt használja, ha érvelni kell.” =D

    Szellemi rokonság!
    Köbalt kőaggyal,
    kőszívvel, érzékkel
    érveljen az, akinek
    Orbán, Vona rokona!
    :'(

  • Írta:Török
    Gonosz törpe cinkosai!

    Gonosz törpe manó üli torát,
    tönkretéve népet és hazát.
    Erkölcsről papol, és szabadságról,
    rabságot hozz ránk és bánatot.

    Rólatok szólnak vádló szavaim,
    gyalázatnak vazallusai!
    Kiszolgáljátok a diktatúrát,
    nyomorba döntve népet, hazát.

    Édes hazám, és drága nemzetem,
    elárultak a gaz pribékek!
    Átkom igazsága szálljon rájuk,
    magyar földben ne legyen nyugvásuk!
    Komló, 2012. 11 10.

  • Ille István

    🙂 latom te is alakulsz oregfiu! A te korodban mar, azert nem semmi! 🙂

  • Komlói Török Gábor

    Egy meghasonlott ember vagy te Gabor! Kit szeretnel latni Magyarorszag elso emberekent?

  • Komlói Török Gábor
    2013 május 24
    12:45 du.
    Hát… Ez egy eléggé Lizák János díjas vers…

  • Írta: Török
    Nincs visszaút

    Életünkre törnek hatalmukkal
    a gyávák, mert ellenükre élünk.
    Ellenség gyárakat üzemelnek,
    és programokkal pusztítva ölnek..

    A lelkünket támadják a Nérók,
    félelemben, reménytelenségben,
    rettegésben tartva nemzetünket
    a gaz, Fideszes apparatcsikok.

    Most sötét fellegek gyülekeznek
    sorban, aztán fölénk tornyosulnak,
    és szétterülve bekerítenek,
    befognak, ölelve fojtogatnak.

    A népvihar elsöpri a jelent,
    a hazugsággal bemocskolt múltat.
    Még ünneplik a győzelmüket fent,
    és a hazug fülkeforradalmat.

    Felhőhálót szőnek a gaz lárvák,
    sunnyogva leplezve céljaikat.
    Konspirálnak most, és nyilvántartják
    már védtelen áldozataikat.

    Gátlástalan lények a múltunkban,
    a jelenünkben buzgón kutatnak,
    hogy bármivel megvádolhassanak,
    így döntve életünket romokba.

    A törvényszegő oligarchiák,
    már most is törvényt ülnek felettünk.
    Életünkre törnek a gaz cápák,
    és ezt mi soha el nem feledjük.

    Ezek nevetgélnek balsorsunkon,
    kacagnak, röhögnek nyomorunkon.
    A siralomházzá vált hazánkon,
    az embertelen haláltusánkon.

    Nem értik ők azt, hogy mi a bajunk,
    nem értik meg a szörnyű fájdalmunk.
    Mert nincsen élettapasztalatuk,
    nincs empátiájuk, nincs szánalmuk.

    Most szánd meg hát a magyart Teremtőm,
    adj néki demokrata vezetőt!
    Értelme lészen a mi éltetőnk,
    így segítve meg minden szenvedőt.

    Áld meg Isten a sok, sok szenvedőt,
    adj néki egészséget, jólétet,
    minden termésből bőséget,
    tisztánlátást és egy jobb jövőt!

    Komló.2011.04.05.

    A magyar szavaink jelentése nem több és nem kevesebb jelentőséggel bír, mint amit érteni kell rajta általában. Persze ez nem mindig van így. Ismerjük az irónia különböző értelmezési lehetőségeit, amely értelmezési lehetőségeket a humor kategóriájában tartjuk számon.. Továbbá az sem mindegy, hogy kitől, kiknek a szájából hangzanak el bizonyos szavaink és kik humorizálnak vele. Ez nem iskolázottság kérdésköre. Ez nem magas művészeti kérdés. Ez életfelfogás és emberi értékrend kérdéskörének része. Horthy, Szálasi rasszista, antiszemita szellemi utódainak a szájából például a „szebb jövőnek” más a jelentése és más a történelmi üzenete. Miért? Mert ismerjük Horthy és Szálasi „szebb jövőjének” népirtó és megbocsáthatatlan tragédiájának következményeit. Úgy érzem, hogy a szavak ártatlanok és itt is tényként leszögezhetjük az ember felelősségét, amely felelősség személyre lebontva önmagában is és szervezetek, pártok ideológiájában is tetten érhető annak használata, értelmezése és cselekedeteik következményeként. Összefoglalva: Szavainknak „ember” által gonosz célra, a gonosz cél elérésének érdekében, emberiségellenes használatával van a probléma. Megállapíthatjuk, hogy vannak olyan személyek és jelképeink is, amely jelképeink és személyek a jövőben sem rehabilitálhatók és továbbra is fenntartom, hogy a rehabilitálható szavainkat sem mindegy, hogy ki és milyen cél érdekében használja, vagy használják fel aljas céljaiknak elérésének érdekében. /Török/

  • Komlói Török Gábor

    Mely gondolatok… legalabb 25m mely.
    A datum persze akar 2006 is lehetne, de a lenyeg itt sem mas mint az,hogy amig nem kerultok vissza a hatalomba itt rettegni kell es nuku demokracija! 🙂 Tartok tole, hogy meg welsibardoskodhatsz egy darabig Gabor. De mondjad, ha senkinek, ha neman, mondjad… ez is a demokraciahoz tartozik.

  • Gabec írta:
    „Egy meghasonlott ember vagy te Gabor! Kit szeretnel latni Magyarorszag elso emberekent?”

    Kérdésemre nem válaszoltál, de ez nem probléma. Azért én még megtisztelhetlek válaszommal. 😛

    Szerintem a meghasonlottságot bizonyítanod kéne, ami nehéz számodra és ezt is megértem. Azt tanuld meg, hogy azért mert te állítasz valamit, az még nem biztos, hogy igaz, és főleg érvek nélkül semmit sem ér. =(

    Nem az a kérdés, hogy kit szeretnék hazánkban vezetőnek.
    A kérdés az, hogy kinek van esélye arra? Jelenleg Orbánnak van még a legnagyobb esélye, és ezt sajnos nem megérdemelve, kiérdemelve tudomásul kell vennem, mert vésztartalékként még a „jobbik” nevű nácikkal való szövetségkötést sem zárnám ki Zorbán részéről. Torgyánnal is tagadta az utolsó pillanatig a szövetségre lépés lehetőségét. Orbán szava mint a 00 annyit ér!

    Ellenzékben, hogy kinek lehet esélye? Ez nálam nem érzelmi kérdés. Nem vagyok hívő. Nincs szükségem vezérre. Csak kevésbé rossz politikusokat tudom támogatni jobb híján!!!! Bajnai, Mesterházy vagy valaki más? Meglátjuk. Ma ez látszik, és még sok minden változhat. De mindegyik jobb lenne hazánk számára Orbánon, és Vonán kívül!

    Persze ennek az országnak, és népének még meg kell tanulnia, hogy a magyarkodásból nem lehet megélni, és Horthy, nyilasok szellemi utódainál nem jöhetnek rosszabbak, és ezt meg kell tapasztalnia népnek. Ez egy tisztító tűz, amelyen sajnos át kell esnie ennek a népnek, hogy rátaláljon saját kárán a realitásra, lehetőségeink határaira, és azzal élni tudjon a jövőben. 🙁

  • falausi írta:
    „Hát… Ez egy eléggé Lizák János díjas vers…”

    A mondani valója érthető volt? Mert ha nem, akkor mindegy a vers minősége szempontjából! =D

  • Valaki azt irta, hogy harom es fel millio ember el a let minimum alatt. Hat kerem: ez az orszag(csonka) tiz milliot szamlal, circa. Ha abbol harom es fel millio a letminimum alatt el, akkor meg kirakatpolitikaval sem lehetne elrejteni(mint az „atkosban”). Annak minden utcasarkon LATHATO nyoma lenne. Ides-tova ket honapja jarom az orszagot.Eleg sok helyre eljutok, de ezt nem latom sehol. Amit latok az egeszen mas. Mondhatni ugyan az mint a vilagon barhol. Van szegenyember, de nem „melyszegeny”. Olyanok irjak le ezt a szot, akik nem eltek a rakosi rendszerben es FOGALMUK sincs a szegenysegrol.
    Az viszont van, hogy hiaba keres(pl. a szoszedom)valakit, aki segitene, napszamert,vagy oraberert a kertjet megkapalni, nem jon senki. Helyette mennek az onkormanyzosaghoz tartani a markukat egy kis zsozsoert. Ha keveset kapnak, akkor atkozzak a vezetoket. Viszont kocsmara valahogy mindig jut nekik. Gondolom azert is hogy ott aztan velemenyt nyilvanitsanak es informaciokat szolgaltassanak nehany ide beironak.
    Akik latastol(majdnem) mikulasig dolgoznak, azok, ha mergelodve is, de boldogulnak. A kocsmai informatorok meg irigykednek rajuk.

  • Gabec írta:
    „Mely gondolatok… legalabb 25m mely.”

    Bíztam benned, hogy nem állsz meg 3-4 méternél! 🙁

    Gabec írta:
    „A datum persze akar 2006 is lehetne, de a lenyeg itt sem mas mint az,hogy amig nem kerultok vissza a hatalomba itt rettegni kell es nuku demokracija!”

    2006-ban még volt demokrácia, és volt olyan fideszes vezető, aki belelövetett volna tömegbe is!
    Gondolom, hogy a város felgyújtása, a randalírozó, gyújtogató, vérengző csőcselék jobban tetszett volna neked háttérirányítással USA nagykövetségi jelentést ismerve. Ez nélkül is tudtuk, hogy Orbánék, Vonáék állnak az egész mögött, ezt Toroczkay el is árulta, hogy beszélte meg a Navracsics barátaival a teendőket.. Csak azt ne mond, hogy nem volt felszólítás legalább 50 szer az oszlatásra, hogy mindenki térjen haza! Aztán a gumilövedék eltalált egy személyt, a gumigolyó ismerte és rátalált, mert gyakran szándékos szemkilövésnek van beállítva a véletlen, a sajnálatos eseményt..Orbán és elvtársai meghasonlott KISZ vezetőtök, komcsik, besúgók voltak, aztán meghasonlott liberálisok, majd meghasonlott konzervatívok, és most pedig meghasonlott autokratákká váltak mint a „kaméleon”! Sajnos én nem sokat változtam. Csak annyit, hogy tudok különbséget tenni még mindig a rossz, a kevésbé rossz, és rosszabb között, és nem a saját érdekemben. Gyakran vagyok saját, önmagam ellensége. Mert nem érdekeim szerint politizálok. Érted?

    Ez az egész olyan mint az őstanban visszafejlődni ezer évet a piros pettyes seggű „matektudós” Matolcsyig. Ez nem kínos számodra? Ezek mind szarrágó komcsik voltak a javából Kövérrel együtt.
    Megérdemled, nem sajnálom tőled őket,és biztos megvan a jó okod is, hogy ezek tetszenek neked! 😛

    Gabec írta:
    „Tartok tole, hogy meg welsibardoskodhatsz egy darabig Gabor. De mondjad, ha senkinek, ha neman, mondjad… ez is a demokraciahoz tartozik.”

    Emlékszel még a támogatott, a tűrt, a tiltott kategóriára?

    Ma már van aki le van tiltva, el van tiltva, és van akit még eltűrnek és ez vagyok én. Van olyan, hogy előbb emelnek vádat bilincsbe verve, és aztán kreálnak bizonyítékot hozzá sikertelenül. Ez bűn!!!!!!!!!!!Ezen már átlát a világ, és felelősségre vonás következik..Mennél tovább lesz hatalmon Orbán, annál több bűnt követ el emberiség elleni bűnökre, magyarsággal szembeni bűnökre tekintettel, amit számon kér rajta az utókor. Eközben Orbán apparatcsikok keresik, és ismerik a fogást rajtam is. Biztos vagyok abban, hogy az egész világ megtudja, amennyiben élnek is vele, mert én szétkürtölöm.

    Igazi mondanivalója sajnos írásodnak nincs. Nem is érted, hogy miről beszélek, miről szólnak írásaim..Ez a te bajod. Egyetlen írásomban lévő tényt sem cáfoltál meg. Személyeskedésére telik továbbra is viszont, és egészségedre! 😛 Nem baj. Ilyenekre is szüksége van a hatalomnak akik rombolnak, és terelnek. 😛

  • Szomorú, hogy még mindig itt tartunk!

    Írta:Török
    Fájó tűz éget

    Bennem fájó tűz újra éledt,
    mert bánt a kin, gyötör az élet.
    Magyar hazámban sötétben élek,
    nincs szükség a fényre; még égek.

    Hazug ripacsok gazt teremnek,
    a bohócok porondra lépnek,
    olcsó hús igényteleneknek.

    Hazug élet és hazug a bánat,
    a ripacsok gerjesztik a vágyat.
    Gazt vetnek és azt is hitványat,
    hazug fércműre nincs bocsánat.

    Hiéna falka ugrásra vár,
    sebzett vad csapdába már.
    Vértől részegen, csapzottan,
    egy ország fetreng a mocsokban.

    A lelke véres az országnak,
    mert prédája a széthúzásnak.
    Ön pusztítók hatalomra vágynak,
    nincs kegyelem sebzett hazánknak.

    Vissit és tombol a publikum,
    azt hiszik övék az unikum.
    Fizetnek egy komédiásnak,
    és bedőlnek a mutatványnak.

    Komló,2010 január 24.

  • Azt is sejtem, hogy (országimázsnak álcázott) kormányimázsra, Fidesz imázsra sok pénzt fordítanak külföldön. Ez lefordítva úgy néz ki, hogy USA-ban, Kanadában például egy Fidesz vezető rokona, barátja, gyermeke egy imázsközpontot hoz létre a magyar adófizetők pénzéből, és jól fizető állásokkal. De az is előfordulhat, hogy más jelegű cégeket alakítanak, és nem a haza üdvér.Ezek utólag el lesznek számoltatva, és abban is biztos vagyok, hogy a cinkosok sem úszhatják meg! Lehet, hogy én nemérem meg? Meglehet. 🙁

  • Gabec írta:
    „falusi Aranyteso! Kozgazdaszi venadat ha mar megcsillantottad, akkor azert ne feljtsd el megemliteni azt a aprosagot, hogy gyurcsanyiek 2010-ben levezeteskent felvettek egy megahitelt (amire semmi szukseg nem volt, max a valto kormany megroppantasa) melynek fizetesi sulye ellenere is stabilizaltak a koltsegvetest.”

    Bocs, hogy belepofázok mások vitaírásaiban, de ez legyen a legnagyobb hibám!
    2010-ben semmilyen megahitelt nem vettek fel, és főleg nem Gyurcsányék nem! Miért? Mert Gyurcsány nem volt már kormányon. Egyébként sem vett fel senki 2010-ben megahítelt. A Gabec fenti állításai nem igazak! 😛

    Viszont a lemondása előtt 2009 tavaszán a begyűröző világválság negatív hatásaira tekintettel felvették a hitelt. 21 milliárd IMF hitelről volt szó. Ennek előzménye volt egy 2006-os konvergencia csomag, ami az ország gazdasági visszaesésével járt. Gyurcsány az SZDSZ biztatására több reformot is megpróbált, amit a Fidesz populizmusa megakadályozott népszavazással, tömegek folyamatos hergelésével. A szükséges reformokat ma sem hajtja végre a Fidesz. Ha csak a föld mutyikat, és a trafik mutyikat nem tekintjük a Fidesz oligarchiák, közgép stb. helyzetbehozását reformoknak. Hazánkban 2006-ban Orbán feljelentése után az EU-nál, az autópályákat is beleszámolva 10% fölé ugrott az államháztartás hiánya. Ezt a hiányt a konvergencia csomag segédletével, és Orbán minden kormányzati törekvést ellenző magtartása ellenére 4%-ra sikerült levinni 2008 végére. Amennyiben nem gyűrűződik be a világválság, akár fogyasztás növelésével gazdaság élénkítésbe is kezdhetett volna Gyurcsány-kormány 2009-ben.
    Sajnos fogyasztás visszaesésével jártak a megszorítások 2006-tól, és ez erősítette a gazdasági visszaesést is..Az MNB tartalékai az előző, a válságot megelőző időszakhoz igazodott, amelynek tartalékai nem voltak elegendőek a válság begyűrözése után. Ezért valutaválság, bizalmi válság, spekulációs támadás érte hazánkat!!Orbán és bandája mindent meg tett, hogy rossz hírét keltesse a kormánynak,(országnak), hogy a spekulánsok vérszemet kapjanak. 🙁

    Sajnos a spekulánsok, más befektetők is gyors államkötvény eladásba kezdtek. MNB tartalékait elapadás fenyegette, és ország fizetésképtelenségét közvetlen veszély fenyegette.Ekkor Gyurcsány-kormány 21 milliárd IMF hitel felvételéről döntött, és az ország fizetőképessége helyre állt, az MNB-t feltőkésítették kb. 10 milliárddal, és további 5 milliárddal kiváltottak magas kamatozású hiteleket, amit az IMF hittel alacsony kamatozása tett lehetővé, amit Orbán és Matolcsy ma sem ért meg, és a piacon adósítja el hazánkat drágább kamatfelárakkal. Így jutottunk el 2010-ig, és a gazdaság kilábalása megkezdődött Bajnai kormányzásának köszönhetően a recesszióból. Maradt még 5 milliárd IMF hitel átadáskor, amit Orbán kormány hívott le, és MOL-RÁBA részvényeket vásárolt rajta, hatalmas bukásban vannak jelenleg is ezek a részvények a vásárlási időszakhoz képest. Igaz, hogy valami gáztárolókat is visszavásároltak, amire szintén semmi szükség nem volt..Ezek pénzben kerültek, miközben azt állították Orbánék, hogy Bajnaitól semmi tartalékot nem kaptak, és csődben volt hazánk. Van akinek mindent belehet magyarázni ingyen is, van akinek pénzért. 😛

    Gabec írta:
    „Elvileg a hitel sulyatol bekellett volna dolnie a Magyar allamhaztartasnak.”

    Ellenkezőleg, a hitel megmentette hazánkat, amint látszik utólag is. 😛

    Gabec írta:
    „Ezt a kormany kivedte…”

    A hitel segédletével védte ki. 😛

    Gabec írta:
    „A nyugdijak nem tuntek el, ezzel a szerencsetlen nyuggereket remisztgetik libsibolsik es nem is eredmenytelenul… elitta a zorban wazze!”

    Hol van a 3 ezer milliárd magánnyugdíj pénztári lóvé? Orbánék is elismerik, hogy nincs meg. Azt állítják, hogy államadósság leszorításra használták, és a költségvetést is finanszírozták belőle. A költségvetés rendben van jelenleg, csak nincs növekedés 3 éve! A reálszférában csökkentek a munkahelyek, a cégek nem ruháznak be, és a kkv szektor is csődben van. 🙁

    Gabec írta:
    „A magannyugdijak osszege visszakerult az allamhaztartas koltsegvetesebe, amit majd onnan fognak folyositani az arra jogosultaknak. ”

    Valóban az államháztartási hiányt csökkentették a 3 ezer milliárd egy részével, másik részét Orbán szerint az államadósság csökkentésére fordították. Így el is fogyott. Ma megint a felosztó, és kirovó nyugdíjrendszernél tartunk, ami azt jelenti,hogy az államháztartásba befolyó pénzekből finanszírozzák a nyugdíjakat, és egyre kevesebb lóvéból történik mindez. Lényeg, hogy Orbánék eltapsikoltak a pénzt. Volt és nincs. Tudom, hogy hihetetlen, de Orbán sem mond mást.Csak tudnám, hogy Gabec miért állít mást?
    Nem személyeskedem. Pedig most tudnék mondani, írni valamit! 😛

    Gabec írta:
    Ez akkor igy tortent volna, ha magannyugdijak privatkezen bedolnek es loveval megpattannak a valalkozokevu “befektetok”. Szegeny poruljart “befektetok” nana, hogy orjongenek. Olcso lovenak annyi!

    Nem dőltek volna be a privát pénzek. Bevezetése óta végig nyereségesek voltak, a 2008-as válságot kivéve. Mikor Orbán hozzányúlt altatomos módon ezen pénzekhez, addigra már kiheverték és újból nyereséget termeltek, és fenyegetés hatására léptek sokan át a felosztó-kirovó rendszerbe. Először Orbán azt állította, hogy a pénzbefizetéseket veszi kölcsön 12 hónapra kb. Aztán kamatostul visszafizetik. Aztán megjött az étvágyuk és az egészre igényt tartottak. Ugye? 😛

    Gabec írta:
    „Irod sokan osszetevesztik a szabadsagot a szabatossaggal… megint fejen talaltad a szoget Teso!”

    Kérdés, hogy te mit értesz ezen ? Orbán nem él a 2/3-os felhatalmazásával, hanem vissza él vele, mert nem demokrata. Lebontotta a fékek, ellensúlyok rendszerét, a független hatalmi ágakat szétverte stb. Már csak a szabad választások lehetősége dönt hazánkról, Orbánról és sorsunkról! Tényleg a szabatosság érvényesül a hatalom részéről! 🙁

    Gabec írta:
    „Aztan, hogy merre alakulnak a dolgok az majd kiderul. Per pin@nyalat, az Orszagban tobben hiszik azt, hogy jofele alakulnak a dolgok, mint nem.”

    Ez sem így van. A kutatások, a felmérések szerint többen vannak akik rossz iránynak tartják Orbán-kormány általi haladási irányt, és ez nem keverendő össze azzal, hogy közvélemény-kutató intézményeknél vezet a Fidesz a pártok támogatottságára tekintettel!

    Gabec írta:
    „Remenykedjunk, hogy a gazdasagpolitika alapelveben nem lesz valtozas, a sok genmanipulalt szart adjak el Brusszelnek, ”

    Akkor növekedés sem lesz megfelelő. Már így is a béka segge alatt vagyunk. Magyarországon szükség van, lesz gazdasági változásokra, gazdasági fellendülést szolgáló intézkedésekre Orbánnal, vagy Orbán nélkül is.

    Gabec írta:
    Magyarorszagon meg induljon ujra a haztaji, az onellatas kulturaja es a minoseg igenye! A junijon kivul is van elet es amig ilyen gatlastalan, muveletlen bugrisok vezetik azt mint ez a Shulcz addig inkabb olyan orszagokkal kell kereskedni, akik meg tudjak mi az a tisztesseg.

    Ezt sem minősítem, mert nincs értelme, mások kedvéért azért leírom a véleményem. Azzal kell kereskedni aki fizet. Ma Németország, EU országaiba áramló exportból állítják elő hazánk GDP 80%-t! Ezt semmivel sem lehet helyettesíteni!!! Ma még mindig sorban állás van EU-ba való bejutásra tekintettel. Mindenkinek jó az EU, csak a magyar Orbáni, Vona féléknek nem tetszik. Amennyiben kikerülnénk az EU-ból, akkor 10 szer szegényebbek lennénk, a munkanélküliség 1 millióval nőne meg. Igazi közmunkások hazája lennénk. Ebből a 49 ezer forintos közalkalmazotti 8 órás fizetésből éljen meg Orbán, Vona, és Gabec! 😛

  • Ez egy mértéktartó írás, mert az elszegényedés nem Orbánékkal kezdődött, de kétségtelen gyorsulása viszont igen!

    „„Az alsó és felső decilis adatait összevetve az látszik, hogy a legmagasabb jövedelmű háztartási decilisben egy főre vetítve átlagosan évi 303 ezer forinttal magasabb összegben kapnak szociális juttatásokat, mint a legalsó decilisben, vagyis mintegy 2,5-szer több jut fent a szociális jövedelmekből egy főre, mint lent – számolja a szociológus a KSH-adatokból.

    Sokkoló becslést tett közzé Ferge Zsuzsa szociológus egy nemrég megjelent írásában. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének felkérésére írt cikkben a szociológus azt írja: közel négymillióan élnek a létminimum alatt. Ez első hallásra sokkolónak tűnik, de a szakembereket nem érhette meglepetésként: utolsó létminimum-számítását 2010-ben tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal, s a számított értékek alapján a lakosság 37 százaléka, azaz 3,7 millió ember él létminimum alatt. (Ez egy főre vetítve 2010-ben átlagosan 64 ezer forint volt.)

    A hivatalos létminimum 78 ezer forint, amelyhez képest az egy-két tízezer forintos segélyösszegek brutálisan messze vannak. Még a 47 ezer forintos közmunkabér is: hol van az a létminimum összegéhez képest? A közmunka még a létminimum szintjére sem emel, mindössze a dolgozó szegények számát növeli – fogalmaz, hozzátéve: a mutatók romlását az is fokozza, hogy sem a családi pótlék, sem a segélyek összegei nem emelkedtek 2008 óta. Sőt az aktív korban lévő, de a munka világából tartósan kiszorult emberek segélye 28 500-ról 22 800 forintra csökkent.

    A közszolgálatban dolgozók, így a pedagógusok egy részének jelentősen csökkent a jövedelme. Ez főleg amiatt van így, mert kivezették az adójóváírást, és sok helyen zárolták az oktatásra fordítható pénzek egy részét is. Így sok pedagógus már egyáltalán nem részesül a korábban megkapott béren kívüli juttatásokból, túlóra-kifizetésekből – mondja, hozzátéve: a rokkantnyugdíjazást felülvizsgáló kormányintézkedés következtében is sokan véglegesen elszegényednek.

    Felidézi egy 55 éves férfi történetét, akinek 35 év munkaviszony után súlyos betegsége miatt korábban rokkantnyugdíjat állapítottak meg, havi kilencvenezer forint volt. A betegségéről annyit, hogy a végbelét a hasfalára kellett kivezetni, az állapota folyamatos gyógyászati segédeszközt, úgynevezett sztómazsákot is igényel. Az új orvosszakértői minősítés alapján elvették a nyugdíját, és most harminc-egynéhányezer forintos járadékot kap, mindeközben az általa használt gyógyászati segédeszköz ára az állami támogatás drasztikus csökkentése miatt megdrágult. – Ezek egyedi példák, de összeáll belőlük a létminimum alatt élők számának ijesztő gyarapodása – fogalmaz Havas Gábor.

    Amellett hogy egyre többen csúsznak létminimum alá, az elmúlt egy-három évben a jövedelmi egyenlőtlenségek is tovább nőnek.

    Krémer Balázs szociológus, a Beszélő című folyóirat aktuális számában megdöbbentő adatokat közöl az egyre mélyülő egyenlőtlenségekről, az állami újraelosztás igazságtalanságáról. „2009-ről 2010-re a háztartások egy főre jutó jövedelme évi 910 ezer forintról 940 ezerre nőtt, ezen belül a legszegényebb egytized egy főre jutó háztartási jövedelme bruttó 12 ezer, nettó 9 ezer forinttal csökkent – ez minden igazságossági elvnek ellentmond! –, míg a leggazdagabb egytized egy főre jutó bruttó jövedelme 98 ezerrel, nettó jövedelme az adóváltozások hatására 314 ezer (!) forinttal nőtt” – írja Krémer, hozzátéve, ez az igazságtalanság abban is megmutatkozik, mekkora arányt képeznek a szociális jövedelmek a legszegényebbek és a leggazdagabbak jövedelmeiben.

    „Az alsó és felső decilis adatait összevetve az látszik, hogy a legmagasabb jövedelmű háztartási decilisben egy főre vetítve átlagosan évi 303 ezer forinttal magasabb összegben kapnak szociális juttatásokat, mint a legalsó decilisben, vagyis mintegy 2,5-szer több jut fent a szociális jövedelmekből egy főre, mint lent – számolja a szociológus a KSH-adatokból.

    Külföldre mennének a fiatalok

    A Tárki fölmérése szerint az elmúlt húsz évben soha nem volt olyan magas a külföldre készülők aránya, mint 2012-ben. ”

    http://nol.hu/belfold/20120525-negymillioan_a_letminimum_alatt_?ref=sso

  • Kerekes Sandor

    Jimbo, lennel szives megirni, hogy mikor es merre jartal a suru utazasi programod kereteben?
    Kosz

  • e-Vita

    2013 május 14
    2:55 de.

    „Fede (latino: Fides) è la personificazione romana della lealtà.

    Il concetto di fides (come fedeltà, lealtà), e quindi la sua personificazione divina, voleva consacrare anche con un atto religioso la fedeltà del cittadino all’ordinamento dello Stato Romano.”

    Ugye érted,e-Vita?!

  • PMárta

    2013 május 14
    9:07 de
    Márjám,hogy neked mi lehet a fejedben…

  • Kerekes Sandor

    2013 május 14
    7:47 du.

    Utoirat
    Tavaj a Rotschild elelmiszer uzletlanc bezarta az osszes uzletet es kivonult Magyarorszagrol.
    Ebben a honapban a Match nevu elelmiszerlanc dontott ugy, hogy bezarja az osszes uzletet es kivonul Magyarorszagrol. Ez annalis inkabb fajdalmas, mert az uzleteik mind a legnagyobb bevasarlokozpontokban voltak, sok embert alkalmaztak.

    Itt a világvége!Jaj!

    A miniszter ismertette: bevezették a másodlagos élelmiszer-vizsgálatot is, aminek lényege, hogy minden, az országba beérkező élelmiszert ellenőriznek, mielőtt bekerülne a fogyasztási láncba.

    CBA + COOP = Tesco

    Tavaly, az év elején 30-70 százalék volt a forgalmazott hazai, illetve külföldi élelmiszerek aránya, ezt a mutatót 2012 végére sikerült 5 százalékkal, 35 százalékra javítani a honi termékek esetében – tette hozzá. Fazekas Sándor jelezte: a következő lépés egy nagy magyar kereskedőlánc „felizmosítása”, feltőkésítése lenne.

    Ez kell a sikerhez
    A háztáji gazdálkodás újraindításáról beszélt a vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, miután a szaktárca vezetése egyeztetett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ügyvezető elnökségével.

    „Ehhez még nem vagyunk elég erősek, azonban néhány éven belül el kell érni, hogy akár a CBA vagy a COOP, vagy a kettő együtt (…), de legyen a Tescóhoz vagy a Metróhoz hasonló magyar multi, amelyik a gazdák által megtermelt javakat terítené a környező országokban – fogalmazott.”

  • Nem értem.Ha valóban úgy féltitek az országot,a népet,a demokráciát,miért álltok ki ilyen elszántan a multinácik mellett?Ök a megváltóink?Nincs alternatíva?Az egyetlen üdvözítö megoldás az,hogy beállunk Görögország,Olaszország,Spanyolország,Portugália,Írország,Izland mögé a sorba,és kinyaljuk az amerikai,európai multik seggét?Ti,libcsikék,nem a magyarságot féltitek,hanem a multikat!Miböl gondoljátok,hogy ez nem látszik rajtatok?

  • Komlói Török Gábor

    Kedves Gabor! Latom szepen cikkelyrol- cikkelyre vegig mazsolaztad az irasaimat, amit en megtiszteltetesnek veszek. Igaz meg nem cafoltal semmit, csak elmondtad itt-ott, hogy nem igaz.
    Csak annyit tudok minderre valaszolni, hogy de, igaz…

    Nezd kedves Gabor! Mielott meg egy virtualis szobrot emelsz magadnak itt a Kanadai Magyarsag Parnassusanak orman, en ugy gondolom, hogy nagyszeru dolog az, hogy -valaki mint Te- kepes egy olyan ellenpolust kepviselni, melynek a targyi tevedesek ellenere is erkolcsi alapja van. Elvezettel olvasom jegyzeteidet es tovabbi jo csorteket kivanok es varok! :)G

  • Bocs,hogy ilyen értetlen vagyok!
    Nem veszitek észre,hogy ellentmondásba keveredtek?Miközben folyton azt hangsúlyozzátok,hogy utáljátok a komcsikat,söt a zemeszpét még annál is jobban,folyton elvtársaztok,prüszköltök,most hirtelen mindent elhisztek egy portugál kommunistának.Mert Tavares/Továres/Táváris hithü kommunista.Tapsikoltok neki.Ugye kitaláltátok,hogy kitaláltam:azért tapsikoltok neki,mert sunyin ti is komcsik vagytok,csak neoliberális álarcot viseltek.Álcát.Figyelem:a lóláb elöbb-utóbb kibúvik a szögböl!S ez látszódik.Multikilómételyekröl.

  • Komlói Török Gábor

    2013 május 25
    2:46 du.
    Gábor,kedves!
    Te vagy a megtestesült demagógia.Összeollózott agyú hegyiágyú.Azt sem érted,amit kérdezel.

  • JIMBO

    2013 május 25
    9:30 de.

    Jimbo,ezeket az adatokat csak a nemzetközileg elfogadott normák szerint lehet reálisan értékelni,megérteni.Ha pl. Németországgal vetem össze Magyarországot,akkor nem 4 millió,hanem 10 millió mélyszegény van Magyarországon.Mint a vérnyomás,koleszterin,cukorszint esetében.Úgy lesz egymillióval több beteg egyik napról a másikra,hogy egy tudományos konferencián eldöntjük,mától csökkentjük a felsö határértékeket.Ettöl kezdve minden harmadik embernek felírhatom az áldást.És megy az ipar piszkosul.

  • Kedves szélsőjobboldali hozzászólóknak! Annak azért örülők, hogy itt van még a szélsőségeknek humora is. 😛

    Elég sok valótlan állítást volt módomban olvasni, amit szerény képességeimmel igyekeztem tényekkel cáfolni. A sok írásnak az a hátránya, hogy hamar elfelejtik az elejét. 😛

    Most egy kérdést ismétlek meg, és egy egy választ kérek!

    Gabec írta:
    “falusi Aranyteso! Kozgazdaszi venadat ha mar megcsillantottad, akkor azert ne feljtsd el megemliteni azt a aprosagot, hogy gyurcsanyiek 2010-ben levezeteskent felvettek egy megahitelt (amire semmi szukseg nem volt, max a valto kormany megroppantasa) melynek fizetesi sulye ellenere is stabilizaltak a koltsegvetest.”

    Török írta:
    2010-ben semmilyen megahitelt nem vettek fel, és főleg nem Gyurcsányék nem! Miért? Mert Gyurcsány nem volt már kormányon. Egyébként sem vett fel senki 2010-ben megahítelt. A Gabec fenti állításai nem igazak!

    Kinek az állítása tény, és kinek az állítását lehet tényekkel bizonyítani!

  • Hogy létezhet az, hogy egy ÁLLANDÓAN HAZUDOZÓ KORMÁNYFŐT, közveszélyes szélhámost a NÉP FOLYAMATOS BECSAPÁSÁÉRT, MEGLOPÁSÁÉRT, senki nem JELENTI fel, akár NEMZETKÖZI BIRÓSÁGON, HATÓSÁGNÁL !
    VAGYON VIZSGÁLATOT kellene elrendeltetni ő rá és családjára, baráti köreire, seggnyaló képviselőire, akik évente milliárdokat szednek ki a NÉP PÉNZÉBŐL az államkasszából.

  • Kyten

    Ugy kedves Kyten, hogy ezek a dolgok nem a te ertelmi kepessegedhez igazodnak s attol meg, hogy te nem vagy kepes felfogni, bizony a 2+2= neha4.

  • Komlói Török Gábor

    Ugy nezem, te negem szelsoseges jobboldalikent titulalsz? Megkerdezhetem ez a pozicio teged hova helyez a skalan?

  • Kedves Gabec, hogy is van ez?

    Gabec írta:
    “falusi Aranyteso! Kozgazdaszi venadat ha mar megcsillantottad, akkor azert ne feljtsd el megemliteni azt a aprosagot, hogy gyurcsanyiek 2010-ben levezeteskent felvettek egy megahitelt (amire semmi szukseg nem volt, max a valto kormany megroppantasa) melynek fizetesi sulye ellenere is stabilizaltak a koltsegvetest.”

    Török írta:
    2010-ben semmilyen megahitelt nem vettek fel, és főleg nem Gyurcsányék nem! Miért? Mert Gyurcsány nem volt már kormányon. Egyébként sem vett fel senki 2010-ben megahítelt. A Gabec fenti állításai nem igazak!

    Kinek az állítása valós, és kinek az állítását lehet tényekkel bizonyítani szerinted? 😛

    —————
    Tény!

    Lényeg, hogy 2010-ben Gyurcsány nem volt már miniszterelnök, és nem vehetett fel kölcsönt sem 2010-ben.

    „Gyurcsány lemondott a miniszterelnökségről
    2009. március 21. 11:43 VGO – Index- hvg.hu – mszp.hu”
    http://www.baon.hu/gyurcsany-lemondott-a-miniszterelnoksegrol-220550

    Tény!

    A megahitelt 2008-ban vette fel hazánk számára Gyurcsány!
    „Gyurcsány szerint jól csináltuk, ezért kapunk gigahitelt
    [origo]|2008. 10. 29., 21:29

    http://www.origo.hu/gazdasag/valsag/20081029-imf-eu-vilagbank-es-a-hitel-gyurcsany-szerint-jol-csinaltuk.html

  • Gabec írta:

    „Kyten
    Ugy kedves Kyten, hogy ezek a dolgok nem a te ertelmi kepessegedhez igazodnak s attol meg, hogy te nem vagy kepes felfogni, bizony a 2+2= neha4.”

    Tény, hogy 2×2=4!

    Lényeg, hogy 2010-ben Gyurcsány nem volt már miniszterelnök, és nem vehetett fel kölcsönt sem 2010-ben.

    “Gyurcsány lemondott a miniszterelnökségről
    2009. március 21. 11:43 VGO – Index- hvg.hu – mszp.hu”
    http://www.baon.hu/gyurcsany-lemondott-a-miniszterelnoksegrol-220550

    Tény!

    A megahitelt 2008-ban vette fel hazánk számára Gyurcsány!
    “Gyurcsány szerint jól csináltuk, ezért kapunk gigahitelt
    [origo]|2008. 10. 29., 21:29

    http://www.origo.hu/gazdasag/valsag/20081029-imf-eu-vilagbank-es-a-hitel-gyurcsany-szerint-jol-csinaltuk.html

  • Kyten, igazad van! Sajnos jelenleg Orbán család,rokonok, barátok gyarapodásnak az ügye még nem nemzetközi ügy, és gazdagodásaiknak az ügye sem ütköztethető EU paragrafusokba jelenileg.

    Hazánkban sok törvényt módosítanak orrban, és szájban előre, visszamenőlegesen, hogy csalásaikat törvényesítsék! Ami Orbán és az itteni beírók képzeletét felülmúlja, hogy a következő pár évben kiborul a bili hazánkban teljesen. Akkor Magyarország új hatóságai kérni fogják a nemzetközi szerveket, hogy adjanak ki hazánknak minden Fidesz, Fidesz-közeli cégek, Fidesz kormány általi nemzetközi tranzakciókról szóló bizonyítékokat! Megindítják a visszamenőleges törvénykezések miatt Orbán-kormány tagjai elleni pereket is! Sok rokkantat küldenek jelenleg is közvetve, közvetlenül a halálba és ezért is felni fognak! A Fiatalok, orvosok kivándorlása, menekülése hazánkból,a Kkv szektor, a beruházások elmaradása, a gumi szabályok szerinti pályázatok is kimeríti a hűtlen kezelést egy új ügyészség, rendőrségi vezetés váltás után! Mert a mai vezetők mind Orbánnak köszönhetik hatalmukat, és a zsarolhatóságukat sem lehet kizárni, ezért pártatlanságról beszélni esetükben értelmetlen. 🙁

  • Fékek, és ellensúlyok, független hatalmi ágak megszüntetése, leépítése 90%-ban megtörtént. A választások szabadsága az utolsó lehetősége hazánknak, Orbán-kormánynak, hogy a demokratikus,szabad, tiszta választásokon bizonyítson.

    A fehéroroszokkal(Belorusszia), az üzbégekkel, Azerbajdzsánnal, Putyinnal,Kínával és más autokrata diktatúrákkal, rezsimekkel való kacérkodás nem véletlen. Van élet EU-n kívül, de ezt csak azoknak ajánlom, akik ezt szorgalmazzák havi 20-40 ezer forintból!

    „A kormányzat nem ésszerűség
    és nem ékesszólás,
    hanem hatalom.

    Veszélyes
    szolga és félelmetes
    gazda, miként a tűz;

    egy pillanatra sem szabad
    felelőtlenül ráhagyni,
    hogyan jár el.”

    George Washington

  • Kerekes „Ur”!
    Mivel CA mar tobbszor is nyafogott, hogy tulterheltseget ideztek elo a KMH-nal, bizonyos „elemek”(gondolom Orbanek???…), igy nem irom le mere jartam, miota itthon vagyok. Nem ferne itt el. Annyit azert ide irnak, hogy tobbek kozott, mar jartam Erdelyben es a Felvideken is. Mo.-n tobbfele is.
    Javasolnam, hogy az itt firkalo, vadaskodo szemelyek tegyek meg ugyan ezt, de nyitott szemmel, szemellenzo nelkul, es ne elore kialakitott velemeny hatasa alatt nezelodjenek. Igerem:sokkal tobb pozitivot fognak talalni, mint negativot. Akarcsak Canadaban jarnanak.

  • Ha ezt megtenne valaki(mint Kerekes,Tavares[tovaris] es a tobbiek is),akkor es cask akkor nyujthatnanak a kanadaiaknak elfogadhato kepet magyar helyzetrol.Addig,
    csak ragalmazas, hazugsag minden megnyilvanulas, amit szerencsere az orokos tulzasok miatt elegge atlathato meg egy gyereknek is.
    Es most, kerem, ne irjak ide, hogy mar jartak az orszagban, es korul is neztek!Igaz, hogy a tobbi hazugsag mellett mar az is elfer.

    Canadai Olvasok!!!!
    90%-ig hazugsag amit itt irnak a balkezesek.A legjobb informaciokat kocsmakban szedik fel. Ha ugyan az is igaz???

  • Komlói Török Gábor

    Gabor!

    Ideteszek neked egy linket, amit erdemes vegigolvasni, a hozzaszolasokkal egyutt!

    http://pestisracok.hu/szocialista-paktum-pecsetelte-meg-a-devizahitelesek-sorsat/

    Termeszetesen nem tartalmaz hivatalos statisztikat, de erdekes.
    talan ugy lehetne summazni az egeszet, hogy sajnos egyre nyilvanvalobb a nyilvanvalo hogy Magyarorszagot gazdasagi csirkefogok pusztitjak mar joideje es ezek nem jobb vagy baloldali kotodesuek, hanem egyszeruen csirkefogok, olyan osszefonodasokkal, melyek ativelnek a partok felett.

    Nem valaszltal arra a kerdesemre, ha en szelsojobbos vagyok szerinted, akkor te hol vagy a skalan?!

  • Kyten

    2013 május 26
    12:19 du.

    „Hogy létezhet az, hogy egy ÁLLANDÓAN HAZUDOZÓ KORMÁNYFŐT, közveszélyes szélhámost a NÉP FOLYAMATOS BECSAPÁSÁÉRT, MEGLOPÁSÁÉRT, senki nem JELENTI fel, akár NEMZETKÖZI BIRÓSÁGON, HATÓSÁGNÁL !”

    „Senki nem jelenti fel”?Mi mást csinálnak a kedvenceid?Folyton panaszkodnak,jelentgetnek,áskálódnak,vádaskodnak és országféltö buzgalmukban szankciókat kérnek Magyarországgal szemben.Teszik ezt az Uniótól Washingtonig,a Népszavától a KMH-ig és vissza.
    Koncepciós pereket szeretnél?
    A biztonság kedvéért:

    „A koncepciós per (vagy kirakatper) olyan per, melyet egy előre megtervezett (általában politikai) koncepció szerint folytatnak le. A koncepciós pereken belül megkülönböztethetünk konstruált pereket, amikor a vád hamis bizonyítékokon alapul.”(Wikipédia)

  • küszküllö

    Teljesen osszezavarod a csavot! Hagyd, van annak baja eppen eleg… 🙂

  • Golda Meier kiváló, és tanulságos gondolata!
    „A béke akkor jön el, ha majd az arabok jobban szeretik gyermekeiket annál, ahogy minket utálnak.” /Golda Meier/

    Golda Meier kiváló, és tanulságos gondolatát így folytatnám:

    Békét a világnak!
    Amennyiben a rasszisták, és antiszemiták a világban annyira szeretnék saját gyermekeiket, mint amennyire gyűlölőlik a másságot, másságainkat, akkor minden nép békében élhetne, ide kéne eljutnia az emberiségnek../Török/

    Kedves Gabec írta!
    „Ugy nezem, te negem szelsoseges jobboldalikent titulalsz?”

    Hol is nevesítettelek? Csak nem inged? Nahát még ilyet kihallott, kilátott? Egyébként mindenki önmagát minősíti, és ebbe bizony beletartozom én is. Az a kacsa ami az úton totyog, a vízen úszik és ráadásul még hápog is, az bizony kacsa. Ezen miért vagy meglepődve? 😛

    Gabesz írta:
    Megkerdezhetem ez a pozicio teged hova helyez a skalan?”

    Természetesen megkérdezheted, és megfogsz lepődni!
    Demokratának tartom magam. Balliberálisnak.

    Ez az én politikai arcom, gondolkodásom lényege röviden!

    Hosszabban!
    Liberalizmusnak sok arca van, és nekem az alábbi tetszik a legjobban.

    „A szociálliberalizmus vagy reformliberalizmus a 19. század végén keletkezett, ihletői Jeremy Bentham és John Stuart Mill utilitárius nézetei voltak. Általában véve a szociálliberálisok támogatják a szabadkereskedelmet és a piacgazdaságot, ahol az legalapvetőbb szükségletek mindenki számára biztosítottak. Ezen túl a szociálliberálisok általában támogatják a szociálprogresszív nézeteket azon az alapon, hogy folyamatosan szükség van a szociális gyakorlat fejlesztésére olyan módon, hogy az biztosítsa mindenki számára az alapvető szabadságot. Érvrendszerük szerint, ahogy azt például John Dewey és Mortimer Adler kifejtette, miután a társadalom az egyénre épül, mindenkinek hozzá kell férnie az alapvető szükségletekhez, mint oktatás, gazdasági lehetőség, védelem a befolyásukon kívül eső makroesemények okozta kártól.

    A szociálliberálisok az ilyen szükségleteket jogoknak tekintik. A pozitív jog ezen koncepciója alapvetően különbözik a gazdasági liberálisok negatív jogától. Mindezeket a jogokat a politikai közösségnek kell biztosítania a közoktatás, közegészségügy, infrastruktúra és szociális biztonság által.”

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=392693484086558&id=202672929755282&notif_t=like

    Ezek után igazodjon rajtam ki az, aki nem eléggé tájékozott filozófiában, lélektanban, pszichológiában, politikában! 😛

    Egy gondolattal szólva: emberséges ember próbálok maradni, ebben az embertelen, emberséget próbáló világban!

    Most jöhet a meglepetés, és mások számára ellentmondásnak is tűnhet!

    Kennedy, Reagan, Margaret Thatcher, Helmut Kohl, Golda Meir,Sárközi politikájával rokonszenveztek többek között, és nem említek meg szándékosan jelenlegi hatalmat birtoklók közül senkit elvei okokból! Pedig van most is kedvencem. Kedvenc országom, hazámon kívül a széles EU-t tartom tágasabb hazámnak. Beleférnek más liberális demokráciák is. USA, Izrael, Japán,Kanada, Ausztrália stb is. Nagyjából így gondolkodtam mindig, csak a bolsevik rendszerben nem voltam biztos baloldaliságommal kapcsolatban. Valamit nemrég értettem meg: Annak idején azt kaptam a képembe valamelyik ma is élő volt haveromtól, -„ha neked annyira tetszik USA akkor költözz oda”! Felkaptam vizet, mert erről álmodoztam annak idején, és tudtam ez nem egyszerű feladat. Mérgembe azt válaszoltam neki, hogy te meg költőz a Szovjet -Szibériába és nyald a seggüket! 17 éves már elmúlottam talán ekkor, és az Amerika hangjából,Szabad-Európa rádióból tájékozottam. De meghallgattam Tiranát, Moszkvát is, és vitáim voltak történelem órákon. Egyik visszatérő témám volt a kommunista Kun Béla Szovjetunióban történt kivégzése!

    Ma az MSZP-t támogatom nyíltan, és ellenzéki összefogás párti vagyok. Nem vagyok pártnak tagja. MSZMP-nek sem voltam tagja a komcsi rendszerben, és nem voltam besúgó sem! Biztos sok mindent kifelejtettem, és meglepő lehet közvetlenségem. Ez egy terített betli volt. Hogy meglepődtem ezen én is! Tudom, hogy más mondhat még terített durchmarsot is, és ezt kíváncsian várom!:P

    Szembenézés egy tükörrel, és hazánk sötét fejezeteivel!

    ‎”mert vétkesek közt cinkos aki néma. Atyjafiáért számot ad a testvér:” /Babits Mihály/

    Babits azt üzeni az utókor számára, hogy aki hallgat a jogtalanságról, a hazugságról, és más emberi aljasságokról, az cinkos és bűnös. Ami erőmből és lehetőségeimből telik megteszem, hogy szóljak tényszerűen az igazságról még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. A Babits idézet gondolatisága, tanulsága számunkra a helyes irányt mutatja. Másoknak is figyelmükbe ajánlanám, hogy kövessék Babits intelmét! A hazugság csatákat nyerhet, de a háborút mindig az igazság nyeri. /Török/

    http://zala1.dkp.hu/gyurcsany-polt-alkalmatlan-alavalo-ember/

    „Meny az utadon és ne bánd, hogy mit mondanak!” /Dante/
    Ez az ügy az én utam és hazudnék ha nem bánnám, hogy mit mondanak.Ha bánom is hogy mit mondanak, akkor is menni, menni kell az utamon.Menni, hinni és bízni kell, amíg az utam véget nem ér.Ezt ajánlom jó szívvel minden kedves olvasómnak, ismerősömnek, barátomnak! /Török/

  • Komlói Török Gábor

    Nem ingem, csak utaltal ra es kivancsiva tett, hogy magadat hova sorolod. Demokrata vagy es liberalis? En meg nemzetikent aposztrofalom magam.
    Te mint demokrata tehat nem fogadod el egy demokratikusan megvalasztott kormany regnalasat?
    Te mint liberalis, betiltanad a Jobbikot, mert nem tetszik amit mond? Te mint demokrata elfogadod, hogy 2006-ban brutalisan szetvertek, egy a demokratikus jagait gyakorlo tomeget, de ugyancsak demokratakent megveted a Kormanyfot, mert demokratikus kotelezettsegevel elven kiall a keresztenyi Magyarorszag elve mellett!?
    Erdekes…

  • Komlói Török Gábor

    Ami kimaradt:

    Liberaliskent hogyan tudod elfogadni azt, hogy a nyugati civilizacio, mely a liberalizmus utjat jarta az elmult kozel szaz ev soran, mara teljes csodben van ugy demografiailag, gazdasagilag de legfokkepen erkolcsileg. Teljes a kaosz minden teren. A nyugati tarsadalmak szinte teljesen elvesztettek onregeneralo kepesseguket es vedekezo mechanizmusuk is szinte a nullara csokkent.A liberalis maszlag mindent lerombolt. Istent, csaladot, hazat. Helyette mit adott? Semmit. Te mint liberalis, hogyan tudsz elszamolni ezzel? Na tudom, hogy ez nem a te bunod, de hogyan tudsz hinni olyan valamiben, ami csak pusztulast hozott?

  • Gabec írta!

    „Ideteszek neked egy linket, amit erdemes vegigolvasni, a hozzaszolasokkal egyutt!”

    Megtisztelő számomra.
    Érdekes írás. Van benne igazság is. De semmi sem lett elhallgatva Gyurcsányék részéről.

    http://pestisracok.hu/szocialista-paktum-pecsetelte-meg-a-devizahitelesek-sorsat/

    Gabec írta:
    „Termeszetesen nem tartalmaz hivatalos statisztikat, de erdekes.
    talan ugy lehetne summazni az egeszet, hogy sajnos egyre nyilvanvalobb a nyilvanvalo hogy Magyarorszagot gazdasagi csirkefogok pusztitjak mar joideje es ezek nem jobb vagy baloldali kotodesuek, hanem egyszeruen csirkefogok, olyan osszefonodasokkal, melyek ativelnek a partok felett.”

    Ez a válaszom! A fiatalabb fiam is mélyen érintett.
    Mennyi devizahitelest meglehetett volna menteni a bankadókból, és a gazdagok részre biztosított mentőcsomaggal! Szerintem sokan haltak bele, de nem Gyurcsányék miatt, hanem a 2010-es kormányváltás következményeként szegényeket sújtó szociális rendszer szétverése, leépítése miatt. Az elmaradt beruházások, munkahelyek elvesztése miatt. A rabszolga közmunkabérek miatt, a minimálbér csökkentett volta miatt. A munkanélküli segély 9 hónapról 3 hónapra csökkentése. Az orvosi vizsgálat nélküli rokkantsági jogosultság parlament általi visszamenőleges eltörlése. A rokkantsági évek visszamenőleges eltörlése, és a volt rokkantak halálba küldése orvosi segédlettel utólagos vizsgálatokkal. Ehhez jönnek a trafik, a föld mutyik! Cinkos akik Orbánnak segédkezet nyújt, és elhallgatja, elfedni igyekszik Orbán kormány bűneit!

    „Beszáll a törlesztésbe az állam
    A törlesztőrészlet megemelkedése miatt bajba jutottak helyett valamely állami intézmény bizonyos mértékig, átmenetileg átvállalná az adósságot, ezt azonban később vissza kellene fizetni – közölte Gyurcsány Ferenc a Klubrádióban. Ezt a javaslatot tárgyalja ma a kormány. Mint mondta: az állam a bankokkal együttműködve megadja a lehetőséget az adósoknak, hogy egy átmeneti ideig ne fizessék a tőketartozást, és akár a kamatok törlesztéséhez is segítséget kaphatnak.”
    http://www.lakashitelezo.com/hiteleshirek/tag/hitelvalsag/

  • Gabec írta!
    “Ugy nezem, te negem szelsoseges jobboldalikent titulalsz?”

    Hol is nevesítettelek? Csak nem inged? Nahát még ilyet kihallott, kilátott? Egyébként mindenki önmagát minősíti, és ebbe bizony beletartozom én is. Az a kacsa ami az úton totyog, a vízen úszik és ráadásul még hápog is, az bizony kacsa. Ezen miért vagy meglepődve?

  • Uram, bátyám JIMBO “Ur” írta!
    „2013 május 27
    12:41 de.
    Mivel CA mar tobbszor is nyafogott, hogy tulterheltseget ideztek elo a KMH-nal, bizonyos “elemek”(gondolom Orbanek???…), igy nem irom le mere jartam, miota itthon vagyok. Nem ferne itt el. Annyit azert ide irnak, hogy tobbek kozott, mar jartam Erdelyben es a Felvideken is. Mo.-n tobbfele is.”

    Ez igen és megfelelő elvtársak fogadtak, megfelelő illendőséggel? Megszólítás Uram-bátyám, vagy testvír volt ami eltakarta az elvtársat? 😛

    Uram, bátyám JIMBO “Ur” írta!
    „Javasolnam, hogy az itt firkalo, vadaskodo szemelyek tegyek meg ugyan ezt, de nyitott szemmel, szemellenzo nelkul, es ne elore kialakitott velemeny hatasa alatt nezelodjenek. Igerem:sokkal tobb pozitivot fognak talalni, mint negativot. Akarcsak Canadaban jarnanak.”

    A fenébe is csak tudnám, hogy hol a fenébe döglődöm? Ámerikába biztos. Vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben is sajnos sokan az ismerőseim közül. Van aki felkötötte magát vagy leszúrta magát örömébe, hogy Orbán vezír alatt élhet, és halhat! Inkább a halált választotta. Én még égek. Vagy haldoklom. Nem is azért mert nincs mit ennem, hanem van egy másfajta halál. A tehetetlenség, a tett halála!

    („Tesó” Uram-Bátyám, ezekkel biztos nem találkoztál?)

    http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/ketszaz-fagyhalal-szegenyek-holokausztja-magyarorszagon-/2011-01-07/1096

    http://www.168ora.hu/buxa/magyarorszagon-melyul-az-egyenlotlenseg-es-novekszik-a-szegenyseg-93143.html

    http://index.hu/belfold/2011/12/31/meghalt_a_magat_sziven_szurt_rokkantnyugdijas/

    http://hvg.hu/itthon/20130227_Vizsgalat_nelkul_minositettek_at_egy_rokk

    http://www.168ora.hu/itthon/ennyit-ert-az-elete-egy-rokkantnyugdijas-halala-95304.html

  • Komlói Török Gábor

    Idefigyelj Gabor! Egy nekem cimzett valaszodban, valamelyik elozo rofidben utalta ra. En erre rakerdeztem, s te azt kerdezted, hogy ingem-e? Erre ujra rakerdeztem s te ujra megkerdezed;ingem-e. Nem ingem, de ha te azt nekem cimezven emlited, akkor a kerdesem jogos! Szoval elo a farbaval ha van mit mondanod, ha nincs, akkor hagyd abba a terelest!

  • Kerekes Sandor

    Gabec a filozofus es tarsadalomtudos irja:

    „Liberaliskent hogyan tudod elfogadni azt, hogy a nyugati civilizacio, mely a liberalizmus utjat jarta az elmult kozel szaz ev soran, mara teljes csodben van ugy demografiailag, gazdasagilag de legfokkepen erkolcsileg. Teljes a kaosz minden teren. A nyugati tarsadalmak szinte teljesen elvesztettek onregeneralo kepesseguket es vedekezo mechanizmusuk is szinte a nullara csokkent.A liberalis maszlag mindent lerombolt. Istent, csaladot, hazat. Helyette mit adott? Semmit. Te mint liberalis, hogyan tudsz elszamolni ezzel? Na tudom, hogy ez nem a te bunod, de hogyan tudsz hinni olyan valamiben, ami csak pusztulast hozott?”

    Kedves gabec, neked a liberalizmusrol nem sok fogalmad van, foleg azt tudod rola, hogy ellenzed. Ez minden es ez nem sok.
    A liberalizmus tobb mint ketszaz eve jarja diadalutjat. Tobbek kozott ez volt a magyar reformkor vezeto eszmenye.
    A csod amit emlitesz gazdagga es legyozhetetlenne tette a nyugati vilagot. Ket vilaghaborut, Irakot, Afganisztant, es nem reg Eszak Afrikat valtoztatta meg, szabaditotta fel. Ha nem is teljesen, de nagy mertekben.
    Gazdasag? A vilag leggazdagabb orszagai a legliberalisabb orszagok: Norvegia, Svajc, Nemetorszag, Hollandia, Kanada, USA, Japan.
    Demografia? A bevandorlok es menekultek ozonlenek a vilag vallasilag kormanyzott orszagaibol (Pakisztan, Afganisztan, Eszak Afrika, stb) a liberalis nyugat orszagaiba, alig varjak, hogy a liberalizmus aldasaibol nekik is jusson.
    Moralitas? Lerombolt isten? Ugyan melyik istent rombolta le a liberalizmus? Az USA a vilag legvallasosabb orszaga. Ahol a vallas neveben kormanyoznak, mint peldaul Szaud Arabiaban, ott teljes a szocialis elnyomas. Hol van az az isten, melyik az, amit leromboltak es honnan valo? Mi a bizonyitek arra, hogy valaha is letezett, es mi a jele annak, hogy nelkule nem lehet meltanyosan, jomodban es tisztessegben elni?
    Kaosz? Nos, ami a te pislakolo szemeidnek es ertelmednek ugy tunik, mint kaosz, az nem egyeb mint egyszeru pluralitas: a sok, kulonbozo velemeny szabad kifejezese. Ez az ami annyira erosse es gazdagga tette a liberalis vilagot.
    Onregeneralo kepesseg? Mit kellene regeneralni? A liberalis vilag gazdagabb, szabadabb es erosebb mint valaha. Igaz, hogy van egy gazdasagi valsag, de az eddig is volt minden 10-20 evben es a liberalis gazdasag mindig megujitotta onmagat. Ami neked helyrehozhatatlan valsagnak tunik, nem egyeb mint egy ujabb esete a ciklikus valsagoknak, csak te nem vetted oket eszre eddig, mert nem volt meg a propaganda forras, amely a te almos figyelmedet felhivta volna ra. Orban nem mondott el neked mindent, sot alig valamit es azt is hamisan.
    Gabec, a tudatlansagod bamulatos, de az onbizalmad az elkepeszto. Olyasmikrol irsz marhasagokat, kioktatolag!, amikrol fogalmad sincs.
    De azert a panaszaidnak van alapja, csak nem a liberalizmus hibajabol, hanem a nacionalizmusebol. Az orbani nacionalizmus olcso eszkozze silanyitotta istent a Fidesz erdekeben, kihasznalja a csalad eszmejet, mikozben lerombolja azt es a hazat, amely elotte jol megvolt, olcso hatalmi eszkozze fokozta le.
    Magyarorszag egyetlen remenye a jovore a liberalizmus mielobbi feltamadasa.

  • JIMBO
    2013 május 27
    1:06 de.

    Üdvözletem, kedves JIMBO!:)

  • Gabec
    2013 május 27
    2:10 du.

    Nehéz kérdéseket teszel fel, Török úrnak, kedves Gabec 🙂
    Ahogy látom, már így is fóbiája van veled kapcsolatban. Nagyon úgy tűnik, hogy Rád specializálta magát.

  • Komlói Török Gábor
    2013 május 27
    4:33 du.
    mindehhez vett magának egy bocskait is. az bejön a jobbiknál, erdélyben és a felvidéken is. jó álca 😀
    csak azt nem értem, mivel a protézisét jött megcsináltatni magyarországra – gazdag ember lehet, mert egy minőségi teljes protkó sok százezer forint, az megfejelve a repülőjegy szintúgy sok százezer forintjával – mire fel az a nagy magyarjárás?
    lehet, hogy élményanyagot gyűjt, mint kodály? 😀

    igaz, hozzám, mogyoródra még nem jutott el, pedig megígérte. valaki elrettentette, hogy az utca, amiben lakom, közbiztonságilag igen veszélyes, kísérő nélkül ide ne merészkedjen, mert az életét kockáztatja! a rajtam kívül itt lakó 70-es nyugdíjas nő, a rokkant 65 éves férfi, a lepusztult alkoholista pár, az 50 kg-os biztonsági őr, aki 300 órát dolgozik egy hónapban, hogy éldöglődjön, meg a kisgyerekes házaspár alig várja, hogy erre merészkedjen: tán még a bocskaiját is lefosztanák róla!

  • Ne maszatoljunk,elftásak!Ami most liberalizmus álnéven fut,az közönséges neoliberalizmus/neokonzervativizmus.

    http://www.esely.org/kiadvanyok/1998_6/aneoliberalizmus.pdf

    Mi a neoliberalizmus?

    „A neo-liberális, és neo-konzervatív kifejezések a „tan” gazdaságpolitikai szempontjából azonosak, azzal, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a konzervatív (republikánus) párthoz kötődő neokonzervatív kifejezés az elterjedtebb. A jelenlegi írás szempontjából a két kifejezést azonos értelemben használjuk. (K. P.) A neoliberalizmus lényegét az a megállapítás fejezi ki legtömörebben, mely szerint, amit az egykori kommunista propaganda a kommunizmus áldásairól terjesztett, az mind hazugságnak bizonyult, amit azonban a kommunista propaganda az imperializmus sötét oldaláról terjesztett, az a neoliberalizmus formájában mind igaznak bizonyult.
    A létező neoliberalizmus az, ami Magyarországon most van:”
    Folytatás

    http://www.huncor.com/neolib/neolib12.htm

  • Kerekes Sandor

    Draga TanarUr!

    Elolvastam irasodat es megertettem, hogy miert ilyen hosszu a liberalizmus halaltusaja! Megertettem, hogy a liberalizmus zaszlaja alatt mikent lehetett rabszolgakat adni-venni, mikent lehetett nemzeteket, nepeket kiirtani es nyomorba donteni vilagszerete. Megertettem, hogy mikent lehet zavaros, liberalis aljelszavak hangoztatasaval megtamadni es leigazni es kifosztani nepeket a mai napig. Megertettem, hogy milyen egy olyan ember, akinek a vilagkepebol hianyzik minden, amit ugy hivnak „kultura”.

  • dakota

    Majd csak kisul belole valami… 🙂

  • Kerekes Sandor

    Mas szoval, kedves kuszkullo, ahol bajt latsz, ott raakasztasz egy jelzot, amely a liberalizmus szot is magaba foglalja es a dolog ezzel el is volna intezve.
    Nos, ennyire egyszeruen azert nem szabadulsz.
    Miert nem sorolod fel a huszadik szazad osszes vetket es adod a liberalizmis tagot mindegyik nevehez? Ez nem lenne meg reszben sem igaz, de tovabb egyszerusitene a dolgot. Persze ugyanolyan hibas es ostoba lenne mint az amit irsz, de legalabb sommasan kivegezhetne (legalabb is szamodra,) a liberalizmust.
    Mint feljebb kifejtettem, a liberalizmus, minden cimkezestol es minden atkozodastol fuggetlenul remekul megvan, koszoni szepen, es ahol meghonosodik, ott jolet es szabadsag van. Ahol pedig uldozik a liberalizmust, ott pedig Pakisztan van.
    Orban es nepe szorgosan hadakozik a liberalizmus ellen, mert az nem engedne meg amit csinal. Miutan a ketharmad erre neki alkalmat ad, o antiliberalis es ime, a pakisztani allapotok vigan terjednek Magyarorszagon.
    Hamarosan mar nemcsak a kormanyban lesznek bivajok, de a mezogazdasagban, az iparban es a parlamentben is. Ugyanugy mint Pakisztanban.

  • Az előbb olvastam egy gyönyörűségeset Andressew Ivántól:
    ” Fernc pápát is kétharmaddal választották meg, mégsem akarja átírni a Bibliát.”
    Hát…Ennél tömörebben nem hiszem, hogy Orbán tevékenységét össze lehetne foglalni..

  • Kerekes Sandor
    2013 május 28
    6:10 du.
    ha a parlamentben is lesznek bivalyok, mi lesz azokkal az ökrökkel, amik a 2/3 padsoraiban ülnek?
    igaz, eben gubát cserélnek.

  • Gabec
    2013 május 28
    5:15 du.
    Ebből? Alig hiszem..
    Ha valaki akárcsak elméletben is az SZDSZ áldatlan tevékenységét összekeveri a liberalizmussal, annak fogalma sincs ez utóbbiról.

  • Kerekes Sandor

    2013 május 28
    6:10 du.
    A liberalizmus nagyban megváltoztatta a világot.Jelentös izmus,de mai formájában ZSÁKUTCA!A jóléti államok létrejöttében nagy volt a szerepe,de mint minden más,ez is kifullad egyszer.Az összes jóléti neoliberális (!)országban azonosak a bajok,azonosak a szimptómák.Arról már nem is beszélve-ahogy ezt Gabec is mondja-,hogy kultúra helyett bóvlival tömik az emberek fejét.Ez a cél,mert a baromarcú müveletlen konzumidiótát könnyü manipulálni.Kenyeret és cirkuszt!

  • Kerekes Sandor

    Gabec a nebulo, aki azt hiszi, hogy miutan o nem lat valamit, akkor az nem letezik, es ez alol a szabaly alol kizarolag istennek ad felmentest.
    A „nebulo” meghatarozasa szerint a lenyeg hianyara utal a szemelyben es a mi nebulonk mindent elkovet, hogy a meghatarozasnak minel tokeletesebben megfeleljen.
    Nebulo, ulj le! Egyes. Mar megint es folytonosan.
    Nebulo, ha igy folytatod, bukas lesz a vege. Es az ev vege mar nincs messze.
    Ha nincs semmi amit mondhatnal, akkor legjobb, ha csendben maradsz, legalabb ugy nem zavarod az osztalyt.

  • falusi

    2013 május 28
    10:12 du.

    „Az előbb olvastam egy gyönyörűségeset Andressew Ivántól:
    ” Fernc pápát is kétharmaddal választották meg, mégsem akarja átírni a Bibliát.”
    Hát…Ennél tömörebben nem hiszem, hogy Orbán tevékenységét össze lehetne foglalni…”

    Tetszetös és hangzatos szofista fricska.Csak egy hibája van:álságos.
    A Bibliát és az Alkotmányt nem egyidöben írták.És nem ugyanazok.Mellesleg a Bibliának több korból több szerzöje van,többször átírták.Többször,mint az Alkotmányt!

  • Kerekes Sandor

    Te Sanyi! Qrva gyenge a szoveged… nem bantasbol mondom, mert ha jo a vaker en azt megadom, de ez nem a te mufajod! Probalj meg csak ugy egyszeruen a magad szintjen tarsalogni, fogalmazni es akkor meg eselyed is lesz ra, hogy nem sulsz bele!
    Azt azert meg elarulom neked igy haromszemkozt kedves Satya, hogy a Liberalizmus kudarca nem az en megallapitasom! a XX. sz ket nagy koponyaja Francis Fukuyama es Samuel Huntington voltak azok, akik a liberalizmus gazdasagi kudarcat kezdtek feszegetni meg a 60’s evek elejen. Azota – bar sok mindenben tevedtek – kiderult, hogy azok a gazdasagi kudarcok zsakutcak, melyek a nyugati tarsadalmakat egy olyan kenyszerpajan tartottak, melyen a tarsdalmi feszultsegek okozta robbanas meg fogja elozni a gazdasagi osszeomlast.
    Mindezt igazolando, ha figyelemmel kisered a nemzetkozi esemenyeket, nem igazan ertem, hogy mi az amit te nem ertesz meg!?

  • küszküllö
    2013 május 29
    9:35 de.
    Sőt!
    Ferenc pápa és Orbán Viktor sem egyidőben született.
    Az Alkotmányt is többen írták, és többször átírták.
    Jóval többször, mint a Bibliát. Különböző korokban.

  • Kerekes Sandor

    Akkor tehat a biblia megsem isten szava, mint azt egyesek allitjak. Ezzel szemben az Alaptorveny isten szava, mert olyas valaki irta aki istennek hiszi magat es a hivei egyetertenek vele.

  • Gabec írta:
    Komlói Török Gábor
    Nem ingem, csak utaltal ra es kivancsiva tett, hogy magadat hova sorolod. Demokrata vagy es liberalis?

    A liberális is demokrata. A demokrata is liberális. Vannak nemzeti liberálisok, és vannak konzervatív liberálisok is. Van amiben azok, és van amiben nem azok. Semmi sem fektet fehér. Az ember sokszínű lény, sokszínű gondolta van, és az is változhat egy életen át. Van amiben konzervatív vagyok én is!!! 😛 (Szeretem a szép lányokat bámulni. A másik nője mindig zöldebb) 😛 De nem buzizom a másika érted, és ez már nem vicc? 🙁

    Gabec írta:
    En meg nemzetikent aposztrofalom magam.

    Körülbelül 6-26 éves koromig én is nemzetinek vallottam magam. Már akkor is értetlenül fogattam a cigányozó, zsidózó ellenzéki „bajtársaimat” a komcsi időkben. Aztán liberális demokratának neveztem, éreztem magam a rendszerváltásig. Rendszerváltás után balliberálisnak nevezem magam.

    Gabec írta:
    Te mint demokrata tehat nem fogadod el egy demokratikusan megvalasztott kormany regnalasat?

    A demokratikusan megválasztott kormány, demokrácia felszámolást célul kitűző politikáját ítélem el. A fékek, az ellensúlyok rendszerének, a független hatalmi ágak szétverésére gondolok. Ez neked tetszik mint nemzetinek? Ezt nem gondolhatod komolyan? Ma már csak a szabad, tiszta választások adhatnak arra választ, hogy országunkban végleg megszűnt a demokrácia vagy nem!! Erre Orbánék soha nem kaptak felhatalmazást! Orbán megnyeri a választásokat a liberális demokráciát eszközként felhasználva, a demokráciát elhazudta, mindig vissza is élt vele, mint a például a kordonbontást is büntetlenül megúszta. Bezzeg a közgép előtt tüntetőket elviteti a rendőrséggel! Hát nem hatalmas pofa kell ehhez? Van neki. Az van neki. Tehát a demokráciával élhet egy kormány, és vissza is élhet. Orbán vissza él vele, és ezt ítélem el én mint demokrata. Egy demokrata nem nézheti tétlenül a demokrácia szétverést. Te nemzetiként nem vagy demokrata? Csak nemzeti vagy? Én nemzetiként is demokrata voltam egy diktatúra idején. Ma is vannak nemzeti érzelmeim, de emberségem az magasabb érzés!! Érted? Elsősorban emberek vagyunk mi mind!!Aztán jönnek, jöhetnek más, más és nemzeti érzelmeink is. Az életben kell lenni egy sorrendiségnek az értékeink között.

    Részéletesebben:
    1. Emberi élethez való jog, emberség (demokrácia, liberalizmus, szociális érzékenység, tolerancia, és a nácik, horthysták, nyilasok és más bűnözőkkel szemben nincs tolerancia)!
    2.Családom
    3.Hazám
    4. demokrácia
    5.pénz
    6.szórakozás
    Ezt lehet tovább variálni, de az első négyhez kétség sem férhet, és a sorrend is talán rendben van.

    Gabec írta:
    Te mint liberalis, betiltanad a Jobbikot, mert nem tetszik amit mond?

    A minden ember, és minden politikai erő szabadsága addig terjed, amíg az mások szabadságát nem sérti! A Jobbik nyíltan bevállalja a Horthy, nyilasi elveket, és nem tartják magukat demokratáknak, EU, Amerika, Izrael ellenesek. Nyíltan zsidóznak, cigányoznak. Aztán Iránnal barátkoznak és Irán által támogatott terrorista szervezetekkel. Fogd fel, hogy a zsidók, cigányok is magyarok. Érted? Ezt 6 éves koromba kezdtem már érteni. Nincs olyan, hogy vannak az zsidók, a cigányok és velük szemben vannak a magyarok! Ez a Horthysta, nyilasok utódainak a felfogása! Ezt nevezzük kirekesztésnek is. Nácik, nyilasok, horthysták szellemi utódaival szemben nincs tolerancia. Először is ők rekesztenek ki a magyarságból nemzetidegenként liberálisokat, zsidókat, cigányokat! Erre a válaszom, hogy ezt nem lehet tolerálni!! Szerinted igen? Néha válaszolhatnál a kérdésimre is! Eddig még egyetlen kérdésemre sem válaszoltál. Írásaim tükörként szolgálnak, és működnek. Mit látsz benne? Nem is olvasod, vagy nem is érted, mert ezekre a kérdésekre a válaszokat már leírtam és nem egyféleképpen, és te sokféleképpen sem érted. Most tanulom az angolt, ahogy úgy érzem, megígérem neked, hogy angolul is leírom számodra! Igaz, hogy magyarul sem megy. De hát a lelkiismeretem fontosabb a magyarságomnál értékeim szerint! ( Ezt emberségnek nevezik) Nekem már csak ez van. =D

    Gabec írta:
    „Te mint demokrata elfogadod, hogy 2006-ban brutalisan szetvertek, egy a demokratikus jagait gyakorlo tomeget, de ugyancsak demokratakent megveted a Kormanyfot, mert demokratikus kotelezettsegevel elven kiall a keresztenyi Magyarorszag elve mellett!?
    Erdekes…”

    Érdekes az, hogy írásaimat képtelen vagy értelmezni! Biztos régóta élsz külföldön. Megértlek. Szívesen elmagyarázom neked százszor is, hogy századszorra sem érted az nem az én hibám. Még sokszor fogok reagálni írásaidra, ha a Teremtőm is úgy szeretné! Leírtam, hogy jogtalanul tüntettek, amikor szét lettek verve. Leírtam azt is, hogy nem békés tüntetésről volt szó. Gyújtogattak, randalírozta, rongáltak, barikádokat építettek, kövekkel dobálták a várakozó rendőröket, akik közül még a rendőrroham előtt sokan megsérültek. Erről mi a véleményed? Úgysem válaszolsz erre sem. Mert te csak kérdezni szeretsz, és állításadat sem próbálod tényszerű érvekkel alátámasztani! Szólj, írd meg pontosan, hogy mi nem igaz írásomból, akkor hozok bizonyítékot rá! Emeld ki a valótlan állításaimat, hogy tudjak róluk és ne maszatold szét, ne általánosságokba fulladjon cáfolatod! Olyat én is tudok írni, hogy hülyeség, valótlan minden állításod, és ezzel lerendezlek. Én megtisztellek téged, részletes, aprólékos, figyelmes válaszaimmal. Ezt is értékelhetnéd! 😛

  • Gabec írta!

    „Komlói Török Gábor
    Idefigyelj Gabor! Egy nekem cimzett valaszodban, valamelyik elozo rofidben utalta ra. En erre rakerdeztem, s te azt kerdezted, hogy ingem-e? Erre ujra rakerdeztem s te ujra megkerdezed;ingem-e. Nem ingem, de ha te azt nekem cimezven emlited, akkor a kerdesem jogos! Szoval elo a farbaval ha van mit mondanod, ha nincs, akkor hagyd abba a terelest!
    Ugy nezem, te negem szelsoseges jobboldalikent titulalsz?”

    Ha belenézel írásaim jelképes tükrében mit látsz? Pártolod a Jobbik kirekesztető, gyűlöletkeltő, antiszemita, rasszista politikát? Az a kacsa ami az úton totyog, a vízen úszik és ráadásul még hápog is, az bizony kacsa. Ezen miért vagy meglepődve? Ez nem válasz számodra?

    Pártolod a Jobbik kirekesztető, gyűlöletkeltő, antiszemita, rasszista politikát, és nem ítéled el? Amennyiben igen, akkor szélsőséges és cinkos vagy.

    Amennyiben pártolod a Fidesz diktatúraépítést, a saját klientúráját törvényesített lopással helyzetbe hozó kormányzati politikáját, akkor szélsőséges vagy!

    Ezt tényleg nem érted? :'(

  • Te is fiam Brutus? =(

    dakota írta:
    Gabec
    „2013 május 27
    2:10 du.

    Nehéz kérdéseket teszel fel, Török úrnak, kedves Gabec
    Ahogy látom, már így is fóbiája van veled kapcsolatban. Nagyon úgy tűnik, hogy Rád specializálta magát.” 😛

  • falusi írta:

    „Gabec
    2013 május 28
    5:15 du.
    Ebből? Alig hiszem..
    Ha valaki akárcsak elméletben is az SZDSZ áldatlan tevékenységét összekeveri a liberalizmussal, annak fogalma sincs ez utóbbiról.”

    Ez így igaz. 🙁

  • küszküllö írta!

    „Kerekes Sandor
    2013 május 28
    6:10 du.
    A liberalizmus nagyban megváltoztatta a világot.Jelentös izmus,de mai formájában ZSÁKUTCA!A jóléti államok létrejöttében nagy volt a szerepe,de mint minden más,ez is kifullad egyszer.Az összes jóléti neoliberális (!)országban azonosak a bajok,azonosak a szimptómák.Arról már nem is beszélve-ahogy ezt Gabec is mondja-,hogy kultúra helyett bóvlival tömik az emberek fejét.Ez a cél,mert a baromarcú müveletlen konzumidiótát könnyü manipulálni.Kenyeret és cirkuszt!”

    Szegény nyugat a szakadékszélén Hofi szavaival éljek, mi meg előtte. Így gondoltad? Akkor egyetértünk. 🙂

    Nálunk rendben mennek a dolgok, és így kell folytatni? Akkor nem értünk egyet! 🙁

  • Kerekes Sandor

    Gabec, azt hiszem kezd elegem lenni abbol, hogy a hulyesegedet pimaszsaggal tetezed. DE mint irod:

    „Te Sanyi! Qrva gyenge a szoveged… nem bantasbol mondom, mert ha jo a vaker en azt megadom, de ez nem a te mufajod! Probalj meg csak ugy egyszeruen a magad szintjen tarsalogni, fogalmazni es akkor meg eselyed is lesz ra, hogy nem sulsz bele!”

    Nos, Fukuyama tevedett, a tortenelem nem ert veget es ha valtozasok tortennek is allandoan, annak semmi koze a liberalizmushoz, mert az is belefer.
    Huntingtonnak ismet semmi koze a liberalizmus sikerehez, vagy kudarcahoz, hoszen o a kelet es nyugat kozti versengesrol es kulturalis „haborurol” ertekezett. Eseteben az egyik versenyzo fel eppen a liberalis demokracia.
    A jelenleg folyo valsag eredete nem a hatvanas evekre, hanem Ronald Reagan elnoksegere vezetheto vissza, a derek jobboldaliera, aki a liberalis allami kontrolt eltavolitotta a vadkapitalizmus utjabol, ezzel szabadjara engedve a szelhamosokat. Tul hosszu lenne reszletesen leirni, hogy mi tortent, es egyebkent sem tisztem hogy a reg elmulasztott iskolaztatasodat most utolag es en egyedul vegezzem el.
    Ez egy nagy tema es olvasast igenyel, de ha valoban erdekel a dolog, akkor talan itt a megfelelo kiindulasi pont: Frank Thomas; The wrecking crew.
    Tehat, mint azt a Rabbi Hillel mondta a tanitvanyanak: eredj es tanulj!

  • Torok Ur!
    Valahogy ugy tunik, hogy On egy testreszabott „ideologiat”szeretne itt kidolgozni nekunk.
    Az is lehet, hogy belezavarodott a sajat fejtegeteseibe
    es mar nem talal kiutat.Ezt sajnos a magamfajta „uram-batyamok” mar csak igy latjak.De a jo kozmondas szerint
    a hosszu szovegnek(ebben az esetben), hig a leve.
    A sok beirasabol kovetkeztetve, csak azert ir mert sok ideje van. Hosszan meg azert, mert onmaga sem biztosh hogy mit akar mondani. Lehet, hogy On okozza a tulterheltseget a KMH-nak idonkent ???Hehe.

  • Kerekes Sandor

    Satya! Ha nem tetszik, fordulj bizalommal a fal fele!

  • Komlói Török Gábor

    Gabor!

    Nekem ugy tunik, hogy a te vilagnezeted itt az Origo es minden mas onnan viszonyitando. Hat egy nagy lotagot kedves Gabor, de akkorat, hogy derekfajast kapjal tole! Ha kifinomult lelkednek es erkolcsi ingerkuszobodnek, a tobb mint ketszazmillio halott nem eleg referencia, akkor mirol beszelunk?

  • Kerekes!
    Ajanlhattal volna Gabecnak valami kozelebbit is: mondjuk a nepszavat, vagy nepszabadsagot. Hillary asszony irasai is elegge a te szad ize szerint vannak irva, eleg kozel all hozzad.T.i. az sem tudta, hogy mit is akar mondani, mintahogy ti mindnyajan.

  • Kerekes Sandor

    Gabec: „Kerekes Sandor

    Satya! Ha nem tetszik, fordulj bizalommal a fal fele!”

    Kosz, mar megtettem. Te vagy az a fal.

  • Gabec írta:
    „Gabor!
    „Nekem ugy tunik, hogy a te vilagnezeted itt az Origo es minden mas onnan viszonyitando.”

    Szóval az én világnézetem az Origó világnézetével azonos szerinted? Amennyiben rosszul értem az írásod, az biztos az én hibám és kérem a segítségeset! Szerintem egyébként az Origó „lopja” az én nézeteimet, és ezért vannak átfedések. Fene a belüket, és csak úgy ingyen. De az is lehet, hogy ez a normális politizálás része, és ezért értünk egyet többségében.:P

    Gabec írta:
    „Hat egy nagy lotagot kedves Gabor, de akkorat, hogy derekfajast kapjal tole! ”

    Fogalmam sincs, hogy mi az a „lotagot” ló bizonyos részére gondolsz vagy mire? Derékfájásom már most is van és hátfájásom is. Gerinc elváltozásaim is vannak, és ez fizikális probléma..Előfordul, hogy a nyakam is begörcsöl, nyilall. De ez senkit sem zavarjon, mert ez az én problémám.

    Gabec írta:
    Ha kifinomult lelkednek es erkolcsi ingerkuszobodnek, a tobb mint ketszazmillio halott nem eleg referencia, akkor mirol beszelunk?

    Szerinted írtam ilyet? Hol írtam én azt, hogy 200 millió halott nem probléma számomra? Azt szoktam írni, hogy egy is sok!!! Miért hazudozol, és miért nem érvelsz érvekkel? Miért kell politikai ellenfeleidről hazugságot terjeszteni? Ebbe nem roppan bele a derekad? De van lelkiismeret is? Rendben vagy vele? Most jó lenne már, hogy állításaidat egyszer legalább bizonyítanád!!

    Gabec írta:
    Szerinted írtam ilyet? Hol írtam én azt, hogy 200 millió halott nem probléma számomra?

    Hol a bizonyíték, hogy én ehhez hasonlót, vagy szó szerint ilyet írtam?? Választ várok??? 🙁

  • Kedves JIMBO, mi a problémád? Eddig semmi cáfolat nemérkezet tőled. Hol vannak érveid, hol vannak értékrendem tarthatatlanságáról szóló érvek? Tudom,. hogy nehéz cáfolni írásaimat, de erőltesd már magad jó!

    „Torok Ur!
    „Valahogy ugy tunik, hogy On egy testreszabott “ideologiat”szeretne itt kidolgozni nekunk.”

    A homokozóban az Orbánék vannak, a Jobbik a gyogyó szintjén! Nekem saját világnézetem van. Lehet cáfolni, vagy segíteni, jobbítani jó szándékkal! Gyakran és is kihagyok, kifelejtek belőlük néhány érvet, de ez van.

    JIMBO írta:
    „Az is lehet, hogy belezavarodott a sajat fejtegeteseibe
    es mar nem talal kiutat.”

    Hol nem stimmel? Érveket kérek!

    JIMBO írta:
    „Ezt sajnos a magamfajta “uram-batyamok” mar csak igy latjak.De a jo kozmondas szerint
    a hosszu szovegnek(ebben az esetben), hig a leve.”

    Van akinek a rövid írása sem ér semmit, és nem minősítem írásodat. Hol vannak az érvek?

    JIMBO írta:
    „A sok beirasabol kovetkeztetve, csak azert ir mert sok ideje van. ”

    Valóban sok időm van ezért késő délután, este írok legtöbbet. De szerintem mindenki a saját idejével fogalakózon. Mindenki akkor írjon, ha van idje, mondanivalója és érvképességgel is rendelkezik, és nem személyeskedik! Ahhoz nem sok ész kell. 😛

    JIMBO írta:
    Hosszan meg azert, mert onmaga sem biztosh hogy mit akar mondani. Lehet, hogy On okozza a tulterheltseget a KMH-nak idonkent ???Hehe.”

    Hehehehe. 😛 Ez tényleg humoros. Ennyi valós érvet, tényszerű cáfolatokat már régen olvastam írásaimmal kapcsolatban (!) Hehe. 😛

  • JIMBO írta:

    „Kerekes!
    Ajanlhattal volna Gabecnak valami kozelebbit is: mondjuk a nepszavat, vagy nepszabadsagot. Hillary asszony irasai is elegge a te szad ize szerint vannak irva, eleg kozel all hozzad.T.i. az sem tudta, hogy mit is akar mondani, mintahogy ti mindnyajan.”

    Ez színtiszta személyeskedés, hol vannak az érvek? 😛

  • Gabec írta:
    “Te mint demokrata elfogadod, hogy 2006-ban brutalisan szetvertek, egy a demokratikus jagait gyakorlo tomeget, de ugyancsak demokratakent megveted a Kormanyfot, mert demokratikus kotelezettsegevel elven kiall a keresztenyi Magyarorszag elve mellett!?
    Erdekes…”

    Érdekes az, hogy írásaimat képtelen vagy értelmezni! Biztos régóta élsz külföldön. Megértlek. Szívesen elmagyarázom neked százszor is, hogy századszorra sem érted az nem az én hibám. Még sokszor fogok reagálni írásaidra, ha a Teremtőm is úgy szeretné! Leírtam, hogy jogtalanul tüntettek, amikor szét lettek verve. Leírtam azt is, hogy nem békés tüntetésről volt szó. Gyújtogattak, randalírozta, rongáltak, barikádokat építettek, kövekkel dobálták a várakozó rendőröket, akik közül még a rendőrroham előtt sokan megsérültek. Erről mi a véleményed? Úgysem válaszolsz erre sem. Mert te csak kérdezni szeretsz, és állításadat sem próbálod tényszerű érvekkel alátámasztani! Szólj, írd meg pontosan, hogy mi nem igaz írásomból, akkor hozok bizonyítékot rá! Emeld ki a valótlan állításaimat, hogy tudjak róluk és ne maszatold szét, ne általánosságokba fulladjon cáfolatod! Olyat én is tudok írni, hogy hülyeség, valótlan minden állításod, és ezzel lerendezlek. Én megtisztellek téged, részletes, aprólékos, figyelmes válaszaimmal. Ezt is értékelhetnéd!

  • Gabec írta:
    En meg nemzetikent aposztrofalom magam.

    Körülbelül 6-26 éves koromig én is nemzetinek vallottam magam. Már akkor is értetlenül fogattam a cigányozó, zsidózó ellenzéki “bajtársaimat” a komcsi időkben. Aztán liberális demokratának neveztem, éreztem magam a rendszerváltásig. Rendszerváltás után balliberálisnak nevezem magam.

    Gabec írta:
    Te mint demokrata tehat nem fogadod el egy demokratikusan megvalasztott kormany regnalasat?

    A demokratikusan megválasztott kormány, demokrácia felszámolást célul kitűző politikáját ítélem el. A fékek, az ellensúlyok rendszerének, a független hatalmi ágak szétverésére gondolok. Ez neked tetszik mint nemzetinek? Ezt nem gondolhatod komolyan? Ma már csak a szabad, tiszta választások adhatnak arra választ, hogy országunkban végleg megszűnt a demokrácia vagy nem!! Erre Orbánék soha nem kaptak felhatalmazást! Orbán megnyeri a választásokat a liberális demokráciát eszközként felhasználva, a demokráciát elhazudta, mindig vissza is élt vele, mint a például a kordonbontást is büntetlenül megúszta. Bezzeg a közgép előtt tüntetőket elviteti a rendőrséggel! Hát nem hatalmas pofa kell ehhez? Van neki. Az van neki. Tehát a demokráciával élhet egy kormány, és vissza is élhet. Orbán vissza él vele, és ezt ítélem el én mint demokrata. Egy demokrata nem nézheti tétlenül a demokrácia szétverést. Te nemzetiként nem vagy demokrata? Csak nemzeti vagy? Én nemzetiként is demokrata voltam egy diktatúra idején. Ma is vannak nemzeti érzelmeim, de emberségem az magasabb érzés!! Érted? Elsősorban emberek vagyunk mi mind!!Aztán jönnek, jöhetnek más, más és nemzeti érzelmeink is. Az életben kell lenni egy sorrendiségnek az értékeink között.

    Részéletesebben:
    1. Emberi élethez való jog, egészséghez való jog, (emberség, demokrácia, liberalizmus, szociális érzékenység, tolerancia, erőszak elítélése, a terrorizmus, a totalitárius rendszerek elítélése, a nácik, horthysták, nyilasok és más bűnözőkkel szemben nincs tolerancia)!
    2.Családom
    3.Hazám
    4. demokrácia
    5.pénz
    6.szórakozás
    Ezt lehet tovább variálni, de az első négyhez kétség sem férhet, és a sorrend is talán rendben van.

  • Gabec írta:
    Te mint liberalis, betiltanad a Jobbikot, mert nem tetszik amit mond?

    A minden ember, és minden politikai erő szabadsága addig terjed, amíg az mások szabadságát nem sérti! A Jobbik nyíltan bevállalja a Horthy, nyilasi elveket, és nem tartják magukat demokratáknak, EU, Amerika, Izrael ellenesek. Nyíltan zsidóznak, cigányoznak. Aztán Iránnal barátkoznak és Irán által támogatott terrorista szervezetekkel. Gyakran híveik szájából emberölésre való felszólítás is elhangzik nyilat, és nem határolódnak el! Fogd fel, hogy a zsidók, cigányok is magyarok. Érted?

    Ezt 6 éves koromba kezdtem már érteni. Nincs olyan, hogy vannak a zsidók, a cigányok és velük szemben vannak a magyarok! Ez a Horthysta, nyilasok utódainak a felfogása!

    Ezt nevezzük kirekesztésnek is. Nácik, nyilasok, horthysták szellemi utódaival szemben nincs tolerancia. Először is ők rekesztenek ki a magyarságból nemzetidegenként liberálisokat, zsidókat, cigányokat! Erre a válaszom, hogy ezt nem lehet tolerálni!! Szerinted igen? Néha válaszolhatnál a kérdésimre is! Eddig még egyetlen kérdésemre sem válaszoltál.

    Írásaim tükörként szolgálnak, és működnek. Mit látsz benne? Nem is olvasod, vagy nem is érted, mert ezekre a kérdésekre a válaszokat már leírtam és nem egyféleképpen, és te sokféleképpen sem érted. Most tanulom az angolt, ahogy úgy érzem, megígérem neked, hogy angolul is leírom számodra! Igaz, hogy magyarul sem megy. De hát a lelkiismeretem fontosabb a magyarságomnál értékeim szerint! ( Ezt emberségnek nevezik) Nekem már csak ez van. 🙂

  • Torok Ur!
    Mar, megbocsasson, de ugy tunik, hogy az On szotaraban, csak az „ervek” szo szerepel, amit On sem tud produkalni, hiszen csak altalanos VELEMENYT nyilvanit.
    Szinte, lehetne mondani, betanult szoveget. On ezeket nevezi „ervek”-nek?? De higyje el, barmilyen hosszan ir is
    ezt senki(vagy inkabb kevesen)latjak igy. HOSSZU lenne, most,itt mindent eloszedni,de egyet a sok kozul, had emlitsek meg: 2006-rol azota mar kiderult(eloszor 09-ben olvastam rola),hogy a randalirozok berelt baloldali bajkeverok voltak. A stilus, mindenesetre stimmel, mert 56-ban is nagyjabol ez tortent, csak nem gondoltak a gazdik, hogy az lesz belole, ami lett.
    A tobbit most hagyjuk,mert sok lenne folsorolni.
    Ezutan is elolvasom az irasait(van olyan amit ki is masolok[utolagos ENGEDELMEVEL]). Figyelni fogom, hogy a tobbiekkel egyutt, menyi kart tudnak tenni a sajatnak vallott ugynek. Mert ezt csinaljak es job ha tolem(is)tudjak.

  • Torok Ur!
    „Kedves JIMBO, mi a problémád? Eddig semmi cáfolat nemérkezet toled”.
    Hogy lehet a semmit megcafolni???

  • Kerekes Sandor

    Hadd szolgaljanak a fenti „hozzaszolasok” Torok ur szamara leckeul, hogy nincs ertelme gyongyoket disznok ele szorni.

  • Kedves JIMBO!
    Köszönöm a megtisztelő válaszod, amely megint nem cáfolja egyetlen írásomat sem. 🙁

    Kedves JIMBO írta:
    „Torok Ur!
    Mar, megbocsasson, de ugy tunik, hogy az On szotaraban, csak az “ervek” szo szerepel,”

    Ebben egyetértünk. Kár, hogy az önében nem! Vajon miért nem? 😛

    Kedves JIMBO írta:
    „amit On sem tud produkalni, hiszen csak altalanos VELEMENYT nyilvanit.”

    Ez szerinted mi?
    Ha belenézel írásaim jelképes tükrében mit látsz?

    Pártolod a Jobbik kirekesztető, gyűlöletkeltő, antiszemita, rasszista politikát? Az a kacsa ami az úton totyog, a vízen úszik és ráadásul még hápog is, az bizony kacsa. Ezen miért vagy meglepődve? Ez nem válasz számodra?

    Pártolod a Jobbik kirekesztető, gyűlöletkeltő, antiszemita, rasszista politikát, és nem ítéled el? Amennyiben igen, akkor szélsőséges és cinkos vagy.

    Amennyiben pártolod a Fidesz diktatúraépítést, a saját klientúráját törvényesített lopással helyzetbe hozó kormányzati politikáját, akkor szélsőséges vagy!

    Ezt tényleg nem érted?

    Erre te is válaszolhatsz! Vagy cáfold meg! Mi ebben az általános vélemény? 😛

  • Kedves Sándor, azért próbálkozok! Talán ezt rendelte el számomra az, akinek célja van velünk, és minden emberrel! :)Amennyiben tévedek akkor sem vesztek semmit, mert azt adom amim van. Csak ennyi, és sajnálom, hogy nincs több. 🙁

    Kerekes Sandor írta:
    „Hadd szolgaljanak a fenti “hozzaszolasok” Torok ur szamara leckeul, hogy nincs ertelme gyongyoket disznok ele szorni.”

  • Két órát foglalkoztam írással. Ennyit mára. Más oldalakra mostanában nem sok kedvem van járni, pedig van egy tucat csoportom és jól szuperálnak. Válaszaim közben a TV-t meghallgattam, néztem is. Szép estét és jó éjszakát mindenikek! 🙂

  • T. Torok Ur!
    Sehol nem mondtam, hogy partolom a Jobbikot. Meg csak nem is szimpatizalok veluk. A Fideszt sem tartom tul sokra, de amit Te(ha mar tegezodunk)irsz roluk, nem egeszen pontos kep. Ha az, akkor ugyan azt lehet mondani barmalyik partra, foleg az MSZP-re. Persze, itt minden pozitivot negativva irnak/beszelnek at. Nezetem szerint egyetlen kormany sem csinal csak rosszat, ahogy itt probaljatok Ti magyarazni. Egyetlen sem csinal csak jot.
    Ahogy mar irtam, itt a legnagyobb baj a tulzasaitok, amit nem vesztek eszre. Ezzel csak artotok magatoknak(marmint a baloldalnak). De csak csinaljatok egesseggel.
    Ez a Ti gondotok. A jobboldalnak ez jo.

  • Hát ez az. Bajnai rossz politikus, és nem igazat szól szava. Számomra ettől a perctől kezdve hiteltelen személy.

    Mostanában egyre inkább kezdet nem tetszeni, ez volt az utolsó csepp. Most lehet összefogni! De kivel?

    Egy kicsit továbbra is a belpolitikai részét próbálom érzékeltetni oly módon, hogy a szélsőjobb megerősödéshez a Fidesz politikának van elsősorban köze.Mert a polgári körök révén kinevelte Vona Gábort és belőlük nőtte ki magát a Jobbik és a magyar-gárda is.

    Orbán fő ellensége nem az általa pátyolgatott gyermeke a Jobbik, hanem a gyűlölte a baloldali MSZP és a liberális értékrend képviselői ellen irányulnak. Ma a baloldali liberális gondolkodók az MSZP-vel az élen a Fő ellenségei Orbán vezette Fidesznek és szövetségben a Jobbikkal.

    Orbán a zsidózó, Izraelt szidó, gyűlölő és cigányságot
    kollektíve megbélyegző szélsőjobboldali tömegekre építi politikáját. Ezért tesz folyamatos engedményeket a Jobbiknak és nem képvisel határozott politikát a kirekesztés és a gyűlölet ellen.

    Orbánnak és a személyi kultuszra építkező pártjának az ellenségképe a magyar liberális és demokratikus értékeket felmutató baloldal .Húsz éve egyszemélyre épülő, diktatórikusan működő pártól mit is várhatnánk?

    Orbán elkívánja törölni a demokráciát, a balliberális értékrendszerrel együtt. Orbán gyűlölete a demokratikus pártok ellen kibékíthetetlen.

    Ezen balliberális pártok képviselik hazánkban a Demokráciát, az Európai értékeket, Amerika és Izrael értékeit is. Nem feledve okosan az ország kelleti érdekeit, kapcsolatait sem.

    Orbán és pártja ma már csak a belpolitikai populista vakságban szenvedőket képes ideig-óráig még félrevezetni, vagy megtéveszteni!
    http://nepszava.com/2013/06/magyarorszag/bajnai-megvedte-az-orban-kormanyt-berlinben.html

  • Kedves JIMBO írta!

    „T. Torok Ur!
    Sehol nem mondtam, hogy partolom a Jobbikot.
    Meg csak nem is szimpatizalok veluk. A Fideszt sem tartom tul sokra, ”

    Ez így igaz. De nem is ítélted el soha! Aztán nem vagy képes a demokratikus pártok, és a demokráciát szétverő, felszámoló pártok között különbséget tenni. Nem is vagy hajlandó!!

    Kedves JIMBO írta!
    „de amit Te(ha mar tegezodunk)irsz roluk, nem egeszen pontos kep. ”

    Mi az amit kifogásolsz pontosabban? Biztos én is tévedek. Ezért szívesen veszek minden kiigazítást, és segítséget.

    Kedves JIMBO írta!
    „Ha az, akkor ugyan azt lehet mondani barmalyik partra, foleg az MSZP-re.”

    Mit is lehet főleg az MSZP-re mondani?

    Kedves JIMBO írta!
    „Persze, itt minden pozitivot negativva irnak/beszelnek at. Nezetem szerint egyetlen kormany sem csinal csak rosszat, ahogy itt probaljatok Ti magyarazni. Egyetlen sem csinal csak jot.”

    Azért eddig egyetlen kormány sem próbálta felszámolni a független hatalmi ágakat, a fékek, ellensúlyok rendszerét! Eddig egyetlen kormány sem vezetett be olyan adót, ami a gazdagoknak többet, a szegényeknek kevesebbet ad. Ez vonatkozik a gyermekkedvezményre( adójóváírásra tekintettel), a devizahitelesnél is a gazdagokat részesítették szociális támogatásban. Lehet cáfolni!

    Ez egy mértéktartó írás, mert az elszegényedés nem Orbánékkal kezdődött, de kétségtelen gyorsulása viszont igen! Gazdagok kapják a legmagasabb szociális támogatást. Cégéres gazemberek uralják hazánkat Göbbelsi propaganda gyárak üzemeltetnek 100 milliárdokért.

    „„Az alsó és felső decilis adatait összevetve az látszik, hogy a legmagasabb jövedelmű háztartási decilisben egy főre vetítve átlagosan évi 303 ezer forinttal magasabb összegben kapnak szociális juttatásokat, mint a legalsó decilisben, vagyis mintegy 2,5-szer több jut fent a szociális jövedelmekből egy főre, mint lent – számolja a szociológus a KSH-adatokból.

    Sokkoló becslést tett közzé Ferge Zsuzsa szociológus egy nemrég megjelent írásában. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének felkérésére írt cikkben a szociológus azt írja: közel négymillióan élnek a létminimum alatt. Ez első hallásra sokkolónak tűnik, de a szakembereket nem érhette meglepetésként: utolsó létminimum-számítását 2010-ben tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal, s a számított értékek alapján a lakosság 37 százaléka, azaz 3,7 millió ember él létminimum alatt. (Ez egy főre vetítve 2010-ben átlagosan 64 ezer forint volt.)

    A hivatalos létminimum 78 ezer forint, amelyhez képest az egy-két tízezer forintos segélyösszegek brutálisan messze vannak. Még a 47 ezer forintos közmunkabér is: hol van az a létminimum összegéhez képest? A közmunka még a létminimum szintjére sem emel, mindössze a dolgozó szegények számát növeli – fogalmaz, hozzátéve: a mutatók romlását az is fokozza, hogy sem a családi pótlék, sem a segélyek összegei nem emelkedtek 2008 óta. Sőt az aktív korban lévő, de a munka világából tartósan kiszorult emberek segélye 28 500-ról 22 800 forintra csökkent.

    A közszolgálatban dolgozók, így a pedagógusok egy részének jelentősen csökkent a jövedelme. Ez főleg amiatt van így, mert kivezették az adójóváírást, és sok helyen zárolták az oktatásra fordítható pénzek egy részét is. Így sok pedagógus már egyáltalán nem részesül a korábban megkapott béren kívüli juttatásokból, túlóra-kifizetésekből – mondja, hozzátéve: a rokkantnyugdíjazást felülvizsgáló kormányintézkedés következtében is sokan véglegesen elszegényednek.
    Felidézi egy 55 éves férfi történetét, akinek 35 év munkaviszony után súlyos betegsége miatt korábban rokkantnyugdíjat állapítottak meg, havi kilencvenezer forint volt. A betegségéről annyit, hogy a végbelét a hasfalára kellett kivezetni, az állapota folyamatos gyógyászati segédeszközt, úgynevezett sztómazsákot is igényel. Az új orvosszakértői minősítés alapján elvették a nyugdíját, és most harminc-egynéhányezer forintos járadékot kap, mindeközben az általa használt gyógyászati segédeszköz ára az állami támogatás drasztikus csökkentése miatt megdrágult. – Ezek egyedi példák, de összeáll belőlük a létminimum alatt élők számának ijesztő gyarapodása – fogalmaz Havas Gábor.
    Amellett hogy egyre többen csúsznak létminimum alá, az elmúlt egy-három évben a jövedelmi egyenlőtlenségek is tovább nőnek.
    Krémer Balázs szociológus, a Beszélő című folyóirat aktuális számában megdöbbentő adatokat közöl az egyre mélyülő egyenlőtlenségekről, az állami újraelosztás igazságtalanságáról. „2009-ről 2010-re a háztartások egy főre jutó jövedelme évi 910 ezer forintról 940 ezerre nőtt, ezen belül a legszegényebb egytized egy főre jutó háztartási jövedelme bruttó 12 ezer, nettó 9 ezer forinttal csökkent – ez minden igazságossági elvnek ellentmond! –, míg a leggazdagabb egytized egy főre jutó bruttó jövedelme 98 ezerrel, nettó jövedelme az adóváltozások hatására 314 ezer (!) forinttal nőtt” – írja Krémer, hozzátéve, ez az igazságtalanság abban is megmutatkozik, mekkora arányt képeznek a szociális jövedelmek a legszegényebbek és a leggazdagabbak jövedelmeiben.
    „Az alsó és felső decilis adatait összevetve az látszik, hogy a legmagasabb jövedelmű háztartási decilisben egy főre vetítve átlagosan évi 303 ezer forinttal magasabb összegben kapnak szociális juttatásokat, mint a legalsó decilisben, vagyis mintegy 2,5-szer több jut fent a szociális jövedelmekből egy főre, mint lent – számolja a szociológus a KSH-adatokból.
    Külföldre mennének a fiatalok

    A Tárki fölmérése szerint az elmúlt húsz évben soha nem volt olyan magas a külföldre készülők aránya, mint 2012-ben.
    http://nol.hu/belfold/20120525-negymillioan_a_letminimum_alatt_?ref=sso

    Kedves JIMBO írta!
    „Ahogy mar irtam, itt a legnagyobb baj a tulzasaitok, amit nem vesztek eszre.”

    Jobban szeretem, amennyiben csak az én írásomat kritizálod többes szám helyett, és érvekkel is alátámaszthatnád véleményed.

    Kedves JIMBO írta!
    „Ezzel csak artotok magatoknak(marmint a baloldalnak). De csak csinaljatok egesseggel.
    Ez a Ti gondotok. A jobboldalnak ez jo.””

    Ezzel egyetértek, de nincsenek érveid, hogy mely állítások túlzások vagy alaptalanok! Azért még annyit tennék kiegészítésül írásodhoz, hogy aki összemossa a Fideszt , a Jobbikot a demokratikus ellenzékkel, az cinkos ezen szélsőséges pártok politikájának irányában, mert akarva, akaratlanul is ezzel egy magasabb erkölcsi pozícióba helyezi őket!!! Ezt akartad mondani? Ez lenne a célod? 🙁

  • A hazugsággyár kormányfője!

    „Orbán Viktor a Századvég és a Heti Válasz rendezvényén előadást tartott kormányának három éves teljesítményéről.

    1. Azt állította, hogy „talpra állították a gazdaságot”, de hallgatott arról, hogy megállt a növekedés, hogy folytatódott Magyarország leszakadása a régiós szomszédoktól, és immár Lengyelország és Litvánia is elhagyott bennünket.

    2. Elbüszkélkedett vele, hogy elküldték az IMF-et, mert szerinte szégyen más pénzéből élni, az országnak saját lábára kell állni. Ezért „a piacról finanszírozzuk az országot”. Elmulasztotta közölni hallgatóságával: a piacról felvett hitel is a más pénze, csupán az különbözteti meg az IMF pénzétől, hogy többet kell érte fizetni a magyar emberek adóiból.

    3. Orbán elbüszkélkedett vele, hogy „gatyába ráztuk a költségvetést”. Csak éppen arról nem szólt, hogy ehhez államosították hárommillió ember nyugdíjpénztári megtakarításait, a hatalmas összeget el is költötték, s az államadósság annak ellenére a korábbi szinten maradt. Hogy miből lesz ezeknek az embereknek nyugdíjuk, arról Orbánnak nem volt mondanivalója.

    4. Orbán meghirdette, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadót egy számjegyűre szeretné csökkenteni. Ezzel megint a magasabb jövedelműek járnának jól, ami szerinte rendjén van: előadásában szóba sem került, hogy hároméves kormányzása alatt – a TÁRKI szerint – a korábbi csökkenéssel szemben erőteljesen nőttek a jövedelemkülönbségek: a gazdagok tovább gazdagodtak, a szegények tovább szegényedtek.

    Bauer Tamás alelnök
    Demokratikus Koalíció”

    http://portal.dkp.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/4618-ami-orban-haromeves-ertekelesebol-kimaradt

    „László Erdős Kiegészítés. 1-hez: 3 év 0% GDP növekedés, a beruházás soha nem volt mélységben 2-höz: a bejövő töke soha nem volt ilyen alacsonyan (10,5 md euroról beszéltek és kiderült, hogy csak 364 millió. A bankok 3 éve nem hiteleznek a bankadó miatt. 3.hoz: felesleges kiadások (MOL, EON részvény). A Ft az elmúlt 3 évben 20%-t romlott. 4-hez: Több száz ezer embert fosztottak meg a nyugdíja élettől, járadékossá téva 16%-t vettek el tőlük. 16 új adót vezettek be (többet, de ennyi van életben)”

  • Torok Ur!
    Hogy mi a tulzas? Konnyebb lenne lajstromba venni, hogy mi nem tulzas.
    De ahogy mondtam, csak csinaljatok. En nem fogok gyozkodni mar.

  • Torok Ur!”Aztán nem vagy képes a demokratikus pártok, és a demokráciát szétverő, felszámoló pártok között különbséget tenni. Nem is vagy hajlandó!!”
    Hat mar hogyne lennek hajlando…csak en nem ott keresem a ludast ahol Te. Azt ma mar nem kell bizonygatni, hogy ki a „ludas”,mert lassan ez mar tortenelem.
    Sajnos, erre a temara nem illik a kozmondas:”kinek a pap, kinek a papne”. Ehhez, csak normalis gondolkodasra van szukseg. Ezen a forumon ilyesmit nem talalok. Itt minden a jozanesz ellenere irodik.

  • Sok érdekesség van az EU-ban.
    Pl. hogy a parlamentben szalonképes a kommunista párt, az amelyik égisze alatt 10 milliókat öltek meg Szovjetek, Kínaiak ezreket magyarok.
    Szalonképes egy pedofil képviselő, Bendit.
    Az már nem meglepő fordulat, hogy a szoci-zöld-komcsi vonal mozgató rugója a a megsarcolt bank és multinacionális vállalati lobbi, kiktől a polgári kormány némileg nagyobb közös teherviselést vár el, mint az előző „baloldali” kormány… Valahol itt van a kutya elásva. Az internacionalizmus működik, indította Marx, folytatta Lenin, Sztalin, jelenleg Cohn Bendit, Schulz, Verhofstadt, Tavares és téglaként pl. Viviene Reding dolgozik az ügyön…