Áldott Nemzeti Összetartozás Napját kíván a Kanadai Magyar Hírlap!

2013 június 2 10:04 du.73 hozzászólás

Minden tisztelt magyar keresztény honfitársunknak áldott, meghitt nemzeti összetartozás napját kíván a Kanadai Magyar Hírlap a távoli Ottawából! Szívből kívánjuk, hogy kitörő örömre lelj, végre Magyarország! Harcolj, ha kell, a Nemzeti Együttműködési Rendszerért! Mert az emberek szívében egy új dal és egy új lélek árad szét, kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek, szemünkben a boldogság fénye ég. Mint, ahogy már tudják: álmodtunk egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol. Mindenki. Hiszen ez itt most nem fakultatív program.

2663070103_004eab75fc_z

Orange happiness / flickr

Mindenki táncol, mert ázsiai bölcsőnk első billenésétől eddig a pillanatig szívünkben-lelkünkben, nyelvünkben mindig magyarok voltunk. Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. De nem elég tudnunk és örvendezve hangoztatnunk, hogy pöttyös magyarnak lenni büszke gyönyörűség, hanem bizonyítanunk is kell, hogy megérdemeltük, megérdemeljük ezt az érzést.

Nem véletlen, hogy úton-útfélen számtalan durva és igazságtalan támadás érte, és éri ma is a nemzeti ügyek kormányát, személy szerint Orbán Viktort azoknak a részéről, akik számára a nemzet közömbös, vagy akik valamiért éppen ellenérdekeltek a függetlenségében és a megerősödésében. A küzdelmet a nemzetellenes erőkkel szemben csak közösen lehet megnyerni, ha összefog a nemzet Debrecentől Vancouverig, Kolozsvártól Montrealig, Torontótól Székesfehérvárig, vagy Ottawától Nagykanizsáig a bennünket körülvevő bagolyköpetek, a fertőzött, mérgező, rusnya és undorító gyermektelen magyargyűlölők ellen.

Minden, magát magyarnak valló lelkében tovább kell hogy zsongjon a most elhangzott dal, völgyvidéken és hegygerincen át. Dicsőségünk nem múlik el soha, évek múltán sem halovány. Hírünk úgy száll majd, mint a néprege, Budapesttől Bakuig. Világot megváltó szabadságharc zászlaját fújja a szél. Mint a lángfényű jeltüzek. Naplopók és burzsoák, balliberálisok és nemzetellenesek: reszkessetek! Mert miénk lesz még Kassa, Pozsony, Eperjes.

És lesz még más is. Majd megszokják. Sőt: meg is szeretik. Mint a színtársulat a szezont, mint a franciák az Eiffel-tornyot. Mert, mint ahogy önök is tudják: húsz évre minden eldőlt ebben az országban.

***

A fenti ünnepi (és nagyrészt kölcsönbe kapott) szöveget dr. Schmitt Pálnak dedikálja a Kanadai Magyar Hírlap. Egyben hálás köszönetet mondunk a 2002-es Kossuth téri, kétmilliós gyűlésen megjelent művészeknek, valamint: a Barackfa-dal szerzőinek, Dancs Rózsa torontói magyar írónak, Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszternek, Pordány László 1990-től kezdve antikommunista, keresztény-konzervatív hazafinak, illetve nagykövetnek, Bayer Zsolt közírónak, az amuri partizánoknak, az irredenta propagandistáknak, a Nemzetközi Munkásmozgalomnak, Kerényi Imre ex-kommunista kultusz-tanácsadónak és a külhoni magyarságot felkaroló Mikola Istvánnak. 

73 hozzászólás

  • Szevasztok!

    Én ezt nem értem – ezt az összeállítást Ádámtól. Nem tudom, hogy érzékeltem e – de keserű fanyar humort vettem ki belőle. Például a barackfa dal – ez inkább nekem jobban tetszik:

    http://www.youtube.com/watch?v=sY_fkuun2EI

    vagy ez:

    http://www.youtube.com/watch?v=NvXzdKDPElM&list=PLA0F22353AF53E09A

    id. Kiss László
    ui:

  • Poor CA, poor KMH.

  • http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/06/02/ha-nem-foglalkozunk-a-multunkkal-jovonk-sem-lesz-video/

    „…A mi koncepciónk röviden:
    Itt az idő, hogy azt a növekvő energiát, azt a sokféle kezdeményezést, azt a sokféle csoportot, értékes szellemi és kreatív erőt, mely egy magasabb tudatosságú, energiájú és együttműködőbb világ felé törekszik, egy kicsit szervezettebbé tegyük. Ebben szeretnénk segíteni a magunk szerény eszközeivel. …”

    Kedves Vilmos!

    Azért ez érdekes dolgok – pont párhuzamosan én is ezen dolgozom, ha mindenki érzi a bajt, érzi, hogy valami nem stimmel, már halálosan nem stimmel, gondolva a sok halottra, mint következményre, még is a megosztó tevés a um. menő. Mi lehet az oka? Próbálok rá jönni, mert ha rájövők akkor már könnyű a megoldás, mert csak az okot kell megszüntetni és nincs okozat.

    Egyébként a művemnek a : MARCANGOLJÁK EGYMÁST” adtam – idézem az elejét:

    MARCANGOLJÁK EGYMÁST

    Megfigyeltem, hogy nem egymásért, ha nem egymás ellenében tesznek – egymást kritizálva – a kritikával amit sugallnak a megosztást szolgálják…
    AZ ELLENLÁBASOK:
    Kasler – Halász – Kubinyi szintén – Posta – Tulok – STB. INTERNETES PORTÁL szintén – miért beszélt itt -ott ezzel meg ezzel meg stb. féltékenységet – sugallva: csak az én tevésem, elképzelésem az enyém és csak az a tuti – másé nem – ez a megosztást szolgálja ez a hozzá állás, a kérdés tudatosan teszik e – vagy tudatlanul – nincsenek tudatában a következményekkel ami LÁTHATÓ – mert nem jutnak közös nevezőre a cél ért. Holott a célban egyet értenek – ki tűzve maguk elé – a túlélés és fenn maradás… ”

    sakk – matt – patt írásom vagy a pusztító írások sugallatai – meg stb. leírt gondolataim mind az emberiségért — fennmaradásáért szólnak – tehát jó az ötlet – olvassatok – és ne csak engem mindenkit akik hatnak – de jobb azok az írások melyek hass okot idéz belőled mellyel alkotni fogsz – mind nagy írónk írta – mondta: ” hass alkoss gyarapíts – vagy ehhez hasonló mondatot…

    üdv. id. Kiss László becsülettel – tisztességgel e szerrel a tettel!

  • Zseniális! Csak hiányolom a magyarságot vaskarmokkal összetartó mélykeresztény Turul-hit megemlítését.

  • Puchert János

    http://ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2013/06/02/az-egymasra-lepo-talpaink
    minden fülkeforradalmárnak meg kell hallgatni ezt a dalt

  • Puchert János

    https://soundcloud.com/hangold-ujra/2-barackfa
    még nem késő 4-re meg is lehet tanulni és akkor vidáman együtt lehet énekelni

  • Judit Noszticzius

    Tudjunk, hogy a Fidesz-kormány rettenetes rendszert hozott létre…

  • Christopher

    Kukacos egy fiatalember vagy te hallod. Milyen leszel oregkordoban? 🙂 Neaggyisten nem lesz hatalomvaltas sem, akkor hiaba volt a sok smuz? :))))))

  • Vajda B. Attila

    Noszticzius
    Judit, miért ez a bugyutáskodás ? Ez a rád kiosztott sárm? Megint elfelejtetted, hogy te tökéletesen tudsz magyarul… (Már többször volt rá példa!)

  • hát, az ötlet maga, bizony, lopott vala, de hát, nem ez az első, amit fideszéknél elloptak.
    aztán meg, egy trianon emléknapra – miért is nem nemzeti gyásznap, vagy ha már nemzeti összetartozás napja, miért nem munkaszüneti nap? – egy népnemzeti busongó, vagy egy pávakörös asszonykórus által előadott siratódal dukálna!

    kicsit előre hozott trianon-kesergő színtere volt mogyoródon a templom előtti tér. a jobbik szervezte. volt ott polgárőri biztosítás – két fővel – sőt, ott volt a körzeti megbízott is.
    a jobbik helyi ifjúsági tagozatának elnöke, a körzeti pártvezető és egy jobbikos országgyűlési képviselő mondtak beszédet. a hallgatóság 5 azaz öt fő volt, ebből az egyik a zászlótartó volt.
    se spontán, se szervezetten nem énekelték a nemzeti összetartozás dalát.
    valami nagyon nem stimmel ebben az országban!

  • Utód

    Hogy te miket hianyolsz? Kozben egyirol sincs meg lovesed sem…

  • Vajda B. Attila

    Kristóf!
    Egy nemzet katasztrófájával kapcsolatban nem szabadna ilyen cikket megereszteni. Vannak tragikus történések, szent évfordulók más népek esetében is, lengyeleknél, balti államoknál, örményeknél etc., de még (az általam becsült és többször felkeresett) Izraellel kapcsolatban is.
    Ne tegyük! VBA

  • Szent Igaz VBA!!
    Ez kimeriti az ocsmanysag fogalmat, a hozzaszolasokkal egyutt.

  • Megértem a cikk üzenetét. Elhiszem, hogy az alábbi dal jobban tetszik, de sajnos az idő elmúlt felette!

  • Kurucz Istvan

    Nem csak a kereszteny de az osszes magyarnak, beleertve a zsido szarmazasu magyarokat is, kivanok”áldott, meghitt nemzeti összetartozás napját”

  • Figyelő
    2013 június 3
    11:29 de.
    én megértem, hogy sajnálja.
    de talán erre még emlékszik:
    zengjük a dalt üde mámoros ajakkal, vérvörös színt fest az égre a hajnal, dobban a föld szíve, ébred a nép, új utat érez a lába, ha lép
    na, bencsics, hát fakadjon már dalra, ne nosztalgiázzon az internacionálé okán!
    a szövegíró is emlékszik erre a dalra, hiszen merített belőle dobbanást is, lépést is…

  • JIMBO
    2013 június 3
    10:29 de.
    pubi, most akkor ez azt jelenti, hogy nem fogja énekelni?
    ejnye, hát akkor hogy’ fog így összetartozni nemzetileg?
    a bocskai ehhez kevés ám!

  • Vajda B. Attila
    2013 június 3
    7:36 de.
    szent évforduló? nemzet katasztrófája?
    mohács volt az, wazze, meg világos, aztán még sincs idióta dalocska hozzá kapcsolva!
    amúgy pedig triaonon okán ma nyavalyogni, elcsatolt területek után ácsingózni teljesen értelmetlen. no meg, meg kellene kérdezni az elcsatolt részek lakóit is, akarnának-e megint magyarországhoz tartozni?
    kötve hiszem.
    arról nem is beszélve, hogy el sem tudnánk tartani őket. az a fölöttébb szárnyaló, európa mintájaként szolgáló magyar gazdaság sikeresen kitermelt 4 millió szegénységben élőt.
    erre vágynának?
    akkor kevés lesz az újra nyitott pszichiátriai intézet befogadó képessége.

  • Nü, akkor tisztelt olv, elv, bűn és cellatársak, segíjjetek..
    Én már öreg vagyok, meg fáradt, bár a lányokat még megnézem, csak már nem igazán emléxem, hogy minek..
    Mert a memóriám már nem a régi. Most-pölö- napok óta azon tornászkodom, hogy melyik volt az a párt, amelyik 9O-ben a trianini megemlékezéskor kivonult a Parlamentből..
    Rémlik, hogy fiatalok voltak, az átlagosnál hosszabb hajat, szakállt és bajuszt viselt néhányuk..
    Tomén, hogy ez egykoron húszforintos kérdés volt, mára viszont millióssá vált. Sőt. Milliárdossá,..
    Ja? Bocs.. Megint ez rohadt memória. Hirtelenjében elfelejtettem, hogy azóta megvolt a borotválás, hajvágás, trimmelés.
    Szal.. Mit is ünneplünk? Május egy? Tulajdonképpen tökmindegy..
    próbáljiuk onnét, együtt, hogy :”kéééényszer volt egykora munka, ma..hősi tett!!”
    Bizonyám. mert aki ma odahaza munkát talál, az egy hős.
    Mégegy ilyen tetves, képmutató és szégyentelen banda nem található a Magyar történelemben..

  • Ille!
    Ezek es te szereinted Csiksomlyo is egy nevetseges szegyenfoltja az orszagnak.
    Ha az nem valasz, hogy hova akarnak tartozni az ottani magyarok, akkor semmi sem az. Ha lettel volna azon a bucsun, akkor analfabetanak kellene lenni, ha abbol nem olvasnal. Bar az igaz, hogy toled semmi normalisat nem lehet elvarni.

  • kiss lászló üzente 3 éve

    …ma kaptam egy e-mail-on egy levelet /elektromos posta/ Dr. Szeszák Gyula – ismert olaj főügyész úrtól címe !Holokauszt? Holokamu/flázs/?- is – is ” nagyon jó írás és meglátás, hiába az élet és tapasztalás nem csal soha sem.

    vele kapcsolatos gondolataim íme:

    TANULOK, HOGY TANÍT-HASSAK…

    EGY FECSKE NEM CSINÁL NYARAT, DE CSINÁLHAT HA ÉN NEVELEM ÉS TANÍTOM, KICSI SZERETETÉVEL RAGASZKODÁSÁVAL ÁLLANDÓ MELEGET VARÁZSOL A CSALÁDNAK…

    HA HARAGSZOK ÉS MÁS ÉLETÉT MEGVETEM, RIDEG ÉS KÖNYÖRTELENNÉ VÁLOK…

    HA A SZERETET ÖVEZ, AZ KÖRNYEZETEMBEN KISUGÁROZ…

    HA EGYÜTT SZERETEK ÉS GYŰLŐLÖK AZ A SZER-ELEM…

    A ZSIDOKHOZ!

    Az én járanddóságomat a jó Isten adja, úgy, hogy ne strapáld magad,

    Nyújtottam a kisujjamat, az egész tenyerem kellett,

    Sóvárogtál és már a karomon lettél,

    Most már levettél lábamról , és lelkembe hatoltál,

    Lelkem foglalt, tudtad még is probálkoztál,

    Elfoglalta az ősi szeretet, hiába való fáradozás,

    Általad elfoglalni ezért soha nem tudod- fogod!

    Ha kell mély sírokból hozom fel csapatom,

    Ne kívánd, hogy így legyen – szegény zsidók tömege,

    Tudnod kell, hogy egy bárkában evezel velem,

    Eddig kétszer írtam le, hogy zsidók, többet nem fogom,

    Az élet tengere néha túl zivataros, de van orkán,

    Ami mindent elpusztít és hallomba dönt,

    Ne akard, hogy így legyen – a NAP mindenkire egyformán süt,

    Melegével egyformán dédelget-pátyolgat – életeket oltalmaz,

    A nyugalmat akard velem együtt és a tenger kisimul, a béke honol.

    Csendben a fény lágyan simogat amikor a szeretet hozád ér,

    A fény, a nyugalom, a meghitség mindent beborít.

    Csak gyere vissza te kis gallyacska a fádhoz ne mindig koborólj,

    Az életfája az egész- hisz te is hozzá tartozol,

    Ne feledd a múltat – a jelenben élj ami mutatja az utat a jövő felé,

    Beír: tudom, hogy kukucskálsz – de legalább a gépemet nebátsd…
    2009.december 21-én – 09:39-kor…

    Látod ez az az erő ami fölödet áll…

    Ne kezd el, pláne hamisan újból – mert az igaz választ kapod rá,

    Ami élteti feltételezett állnokságodat évezredek során,

    Szeretlek és értelek én téged – de energiát – csak energiáért kaphatsz,

    Ellophatod – de egyszer minden kifogy, munkánk legyen közös,

    Ezek után mindig legyen folyamatos,

    Minden a mindenhez kapcsolódik, a rossz falja a jót,

    A jó falja a rosszat, – de mindig az ÉLET győzedelmeskedik,

    Akár hiszed – akár nem, nem meghalsz, hanem tovább élsz,

    Az energia soha elnem vész, csak átalakul mint a bogár mikor újra útra kél,

    Fogjuk meghát egymás kezét és tudásunkal – menjünk az űrbe ismeretlen részek felé.

    Most hallom, hogy egy 15.kg-os robot oktat Japán földjén,

    Egész végig rólad írtam – nevedet kétszer kimondtam,

    Ha ebből sem tanulsz- értesz, REMÉNYTELEN leszel.

    Így a fény KERECSEN ünnep előtt, ármány,gyűlölet és hátsógondolatot feledve,

    CSAK NEKED ZSIDÓK!

    szeretettel: spartakusz…

    ui: NEM ZSIDÓZÓK MERT NINCS IS ZSIDÓ – MERT SEMMI SEM AZ AMI BEMUTATÓ!

    ISTEN TEREMTMÉNYEI VAGYUNK CSUPÁN CSAK AZ LÁTHATÓ!

    a link nem a pont itt van:

    http://network.hu/spartakusz/blog/laszlo-blogja/mar-nem-felek

    és itt:

    https://www.facebook.com/laszlo.kiss.505523

  • bocs ez lemaradt!

    http://utolsocseppapoharban.blogter.hu/461148/utolso_csepp_a_poharban

    Szóval csak röviden – ne engedjétek magatok, hogy a bűnözők újra a vágóhídra vigyenek bennetek –

    SEGÍTSD A MUNKÁM!

    id. Kiss László becsülettel – tisztességgel e szerrel a TETTEL!

  • JIMBO
    2013 június 4
    12:18 de.
    csíksomlyónak semmi köze a hovatartozáshoz, ugyanis egy kegyhely, a legnagyobb katolikus búcsújáró hely.
    nem mellesleg tömegek zarándokolnak oda magyarországról is. ők meg ezzel azt fejezik ki, hogy oda akarnak tartozni?

    csíksomlyó amúgy a székelyföld szívében fekszik, és eléggé ismert dolog, hogy a székelyek aztán nem kívánnak magyarországhoz tartozni, autonomia törekvésük se arra utal, ráadásul ott van kevély mondásuk is, hogyaszongya: a székely szarta a magyart!
    szóval, ennek fusson neki +1x

  • Gerinces vagy,antimagyar.Becsületedre válik,hogy nyíltan felvállalod a magyargyülöletedet.

  • Jávorszky Mária

    Te tahó Pista,te szerencsétlen pojáca,kit kéne eltartani? A határon túli magyarokat? Kendnek fogalma sincs a határon túli magyarok képességeiről,mentalitásáról…Te barom állat,ki adott neked jogot arra,hogy ilyen aljas hazugságokat firkálj? Tán,csak nem a JÚDÁSPÉNZ bátorít amit kapsz ezért?
    És ne pofázon olyan dolgokról,amihez semmi koze sincsen,mert azon a barack-narancsfán kendnek is lesz hely a tobbi hazaáruló mellet,csak idő kérdése,nem ússza meg.
    VESSZEN TRIANON

  • Éljen minden magyar Los Angelestől Budapesten és a Székely-földön át Jeruzsálemig, és azon túl Ausztráliáig! Hajrá!

  • A pszichológia szerint a negatív érzések is kötnek. Nem tud elszakadni elhagyott párjától, sem hazájától, aki gyűlöli.Ez a büntetése.

  • „Magyar az, akinek fáj Trianon”, vallotta Illyés Gyula.

  • falusi

    Tesokam!

    Hogy kik vonultak ki a Parlamentbol? Hat az olyanok mint te meg en…

    ” aki fatalkoraban nem baloldali, annak nincsen szive. aki oregkoraban meg mindig baloldali, annak nincsen esze:

  • Jávorszky Mária

    kedves Maria!

    A Pistat nem bantsd! A Pista egy szellemileg retardalt, plagizalo, gerincserult emberke, kinek a moralitasrol elkepzelesei sincsenek. Magyarsaga, egy megfogalmazhatalan fogalom, mivel kezdeni semmit sem tud. Nem tudja mirol szol, nem tudja mit jelent. Masok, olajok, totok, racok mar agyon utottek volna…. de mi beszelgetunk vele.
    Turelemmel banj vele.

  • SÁRDI JÁNOS

    Igy igaz kedves Janos! Eljen minden igaz Magyar, barhol eljen….mert:

    „Magyar az, akinek fáj Trianon”, vallotta Illyés Gyula, hasonlóan Dsida Jenőhöz!

  • ille istván – nem szép dolog, ha az ember a száját szarásra használja – amikor van feneke…

    becsülettel- tisztességgel e szerrel a tettel –
    id. Kiss László
    ui:
    és ha nem tudsz közösségben elfogadhatóan meg nyilvánulni akkor ne tedd.

    A magyar nevet – nem régóta használjuk – és TUDD NEVET – NEVET – NEVET az ilyen butákon mint akinek száját és keze által a tollát – ilyen szó hagyja el… és azt nyerted el vele – míg el nem megy a mérgem többet ide se írok…

  • id kiss lászló
    2013 június 4
    7:08 de.
    mondjuk, hiánya nem fog feltűnni, mert igencsak zavaros dolgokat hordott eddig össze.
    ami utóbbi megjegyzését illeti: miből is vonta le?
    amúgy örülök, hogy jól szórakozik.
    csak vigyázzon, hogy időnként kenje be szőlőzsírral a száját, ki ne repedezzen.

  • Jávorszky Mária
    2013 június 4
    3:17 de.
    nocsak, nocsak! fenyegetőzünk, fenyegetőzünk?
    ugyan, kérem, ne komolytalankodjon!
    ami a határon túli magyarok mentalitását illeti: a magáéról van fogalmam 😀
    a képességeit nem is említem. a semmiről nincs mit mondani.
    „hazaáruló mellet” 😛

  • falusi
    2013 június 4
    12:06 de.
    hát, az bizony a fidesz frakció volt. pedig aznap – 1990. jun. 4-én – dr. Szabad György házelnökölt az mdf színeiben, és ő szólította fel a t.házat ez egy perces, néma csendre és felállással történő tisztelgésre.
    erre vonultak ki orbánék.
    most meg ezzel a giccsel „tisztelegnek” trianon emléknapján.
    szóval, miről is beszélünk?

  • Ille István

    Mondod Kiss Laszlonak, hogy zavaros dolgogat hordott ossze… Te taplo bitand! Legalabb annyi emberseg lenne benned, hogy csendben maradsz!

  • Ille István

    Te mit gondolsz Trianon napjan?

  • Ille István

    Pistikam! Olyan keves avagy a Javorszky mellett, mint a nemetben a nix!

  • Puchert János

    Nemzeti összetartozás napja és a Trianoni terület rablásra való emlékezés. Kíváncsian kapcsoltam be ma reggel kilenc órakor a tévét ugyanis ekkor ad közvetítést a Duna tv a parlamenti ülésről az adás kezdete előtt a riporter néhány szóban elmondja az esedékes napirendet ma a riporter néma maradt, hogy be volt kapcsolva a mikrofon az abból lehetett érzékelni, hogy halk krákogást lehetett hallani. De mit látunk előszór is azt, hogy bent van a teremben a két gyorsíró szokás kezdetkor, hogy a kamera végigpásztázza a termet na ez most nagyon ciki lett volna hisz üres székeket látunk volna Lezsák alelnök úr elmondja az ilyenkor szokásos szöveget felsorolja a bűnösöket de arról megfeledkezik, hogy az akkori államvezetés hibáiról is ejtsen néhány szót majd következnek a napirend előtti felszolalások Csóti György Fideszes képviselő ugyanazokat mondja el csak más szavakkal ekkor már nem lehet elrejteni azt a szomorú tényt, hogy üres a terem hisz azt mégsem tehetik meg, hogy ne adjanak képet a beszélő képviselőről reagál a hozászolásra a kormány részéről Rétvári Bence államtitkár ekkor mire lehetünk figyelmesek a bársonyszékek is üresek Rétvári mellett ül Soltész állam titkár is bár neki nem volt szerepe talán szolidaritásból ült Rétvári mellé, hogy ne legyen már ennyire egyedül ekkor megint kapunk egy árulkodó képet mögöttük a KDNP padsora ahol Pálfy képviselő egyedül árválkodik na Ő is csak azért mert később lesz szerepe de nézzük csak Rétvári reagálását elmondja, hogy ugyan a DK-sok bejöttek a terembe egy kicsit nevetgéltek majd amikor az alelnök megszólalt kivonultak a teremből aztán jött a 2004 dec. 5. Pálfy képviselő ugyan a sikerpropagandáról beszélt de azért nem tudta magában tartani tartani a véleményét a DK-sokról cinikus nemzetárulóknak nevezte őket kifejezte azt a kívánságát, hogy reméli, a történelem szemétdombján végzik neki Cséfalvay válaszolt és mivel a Rétvárléktói távol ült megint csak arról árulkodik a kép, hogy üresek a miniszteri székek felszólalt még a Jobbik részéről Szávay képviselő kritizálva azt, hogy a nemzeti gyásznapból vásári ünnepséget csinálnak és a barackfa nótáról is lesújtó véleménye volt hát így sikerült ez a megemlékezés

  • Puchert János
    2013 június 4
    9:18 de.
    dunakeszin a polgi felszólítására a fideszesek tüntetni mentek bajnai ellen.
    igaz, hogy közben a városukat féltő polgárok meg a védműveket igyekeznek erősíteni,így a trianoni emléknap elmarad,de hát, mint látjuk,vannak ettől fontosabb dolgok is. libázni, bajnaizni biztosan fontosabb.
    én csak remélni tudom, hogy utána a tüntetők azért táncolva-dalolva mégis kimennek a gátakra, szépen befekszenek a homokzsákok közé úgy, hogy talpuk egymásra lépjen, és elhárítják a dunát a várostól.

  • Puchert János

    Mate 8:13-14 minden palantat, mely nem az en mennyei Atyam ultetett, kifognak gyomlalni.
    Hagyjatok oket, vilagtalanok vak vezetoi! Ha pedig vak vezet vilagtalant, mindketten godorbe esnek”

  • Gabec
    2013 június 4
    6:06 de.
    Hm..nemtom..nem emléxem olyasmire, hogy megtagadtam volna valaha is akár az elveimet, akár önmagamat.
    A Churchill idézethez:
    A dadogós találkozik a haverjával, aki kérdezi:
    -Nos, javult valamit a beszédkészséged mióta logopédushoz jársz?
    Mire ragyogó szemmel feleli a másik:
    -Aszárnyalósashasítazégenmígélvezemanapsütésthanyattfekvenagyanyámhátsópitvarában!!
    -Wow !!-így a másik- ez ragyogó eredmény!!
    -Ja..de..ne-ne-nemlehet mi-mi-mindenremondani..

  • A Nemzeti Összetartozás napját kereszteljétek át a Nemzeti Elszigetelődés napjára. Hagyjátok abba a nemzetvesztő siránkozást Trianonról. Nincs mit visszaszerezni. Nem kellene a magyarok iránti utálatot növelni a környező országokban (és a világban). Legyünk egyszerűen európaiak, azon belül magyarok, mint ahogy lehet az ember egyszerre magyar és azon belül váci vagy mucsai. Magyarnak lenni nem több, mint bármi másnak lenni, de minél nagyobb a pofád, annál kevesebb vagy, mert a többi nép kiröhög és utál. Ennél nagyobb sötétség már nem kell, tessék végre felvilágosulni.

  • Puchert úr, látom a parlamenti létszámot nézegette mai nap. T Ez eszábe sem jutott, hogy esetleg a képviselők, valamilyen ünnepélyen vannak?
    T.i. Trianon emléke és évfordulója amig él valahol magyar emlékezetes dátum lesz. Gyászünnep.

  • A szatirának álcázott eszement gyülölet mindennel szemben-ami nekünk szép,felemelö csak mégegysze rámutat egy velejéig rohadt ,sátáni alapokon állo világszemlélet létére.Jobb is hogy ott a messzi országban vagytok,személyetek puszta kisugárzása megrontaná a föld termését,kiszáritaná folyoinkat.Bizonyára toleráns,felvilágosult/ezek kedvenceim/ köürnyezetben értékelik ezt a felfogást,ajánlom Kanada történetéröl,is hasonlo stilusban irni,nagy példányszámabn terjeszteni.

    jaj de jo hgyg nem vagyok kandában,ti meg nem vagytok itthon.

    Bár aki itthon is igy érez,,az már rég disszidált.
    Ő sincs ideheza!

  • kiss pál
    2013 június 4
    12:12 du.
    „…mégegysze rámutat egy velejéig rohadt ,sátáni alapokon állo világszemlélet létére.Jobb is hogy ott a messzi országban vagytok,személyetek puszta kisugárzása megrontaná a föld termését,kiszáritaná folyoinkat”
    orvos látta már? 😛

  • Figyelő
    2013 június 4
    11:46 de.
    én meg azt hittem, a gátakon. mert hát, annyi ünnepség azért nem volt. főleg, nem akkora.
    miért pont gyászünnep? olyankor a rádió csak kesergőket sugároz, a tv-ben irredenta műsorok mennek, a kocsmák este 8-kor bezárnak, a bárok és diszkók ki se nyitnak, hát ez hiányzik magának?
    hát így büntetne 9 millió magyar, mert 1 millió ott zokog a nagymagyarország emlékmű tövében?
    akkor már inkább munkaszüneti nap.

  • Puchert János

    Figyelő a parlament a képviselők munkahelye és a mai napon parlamenti ülés nap volt tehát a képviselőknek elsősorban a munkahelyükön kell lenniük azt nem gondolhatja komolyan, hogy a képviselők 90%ának más irányú elfoglaltsága volt ennyire nem lehet engedékeny.
    Gabec sajnálom de nem olvasom a Máté evangélista írásait az én világlátásomba ez nem fér bele.

  • Kedves Kiss Pál, nem mindenki él Kanadában ÁLLANDÓAN aki ide ír.. Van aki most éppen otthon van, pl. a cikk írója is.Én meg itt élek 57 éve és nem hiszem, hogy magyar ellens szöveget olvasott tőlem. Nem szabad általánositani!

  • falusi

    Teso, jo ez a dadogos! 🙂 Az idezetrol: Igazad van tudni kell a bevezeteot is. Nezz utana, erdekes es talalo!

  • https://www.youtube.com/watch?v=6FcheOCJx5c&feature=player_detailpage
    Mégis máma erre emlékezünk!
    Régi szép vers, hallgassátok meg!

  • A trágyának való rohadt náciktól van itt ilyen büz?!Olyan büdösek vagytok,hogy a szántóföld is összeokádja magát töletek!Egyáltalán miért makogtok magyarul?Nem jut eszetekbe az anyanyelvetek?Tudjátok,kinek tartsatok ti elöadást Csíksomlyóról és magyarságról?Megmondom:az idegen gennyes anyukátoknak!

    „Az ótvar fertőző megbetegedés. A fertőzött személy nem mehet közösségbe, mivel a gennyes váladék továbbkenésével – saját felülfertőzésén túl – a beteg könnyen megfertőzi társait is. „

  • küszküllö
    2013 június 4
    3:14 du.

    A gumicsizmád szagát érzed, jókomám..
    🙂

  • küszküllö
    2013 június 4
    3:14 du.
    kivételesen jó meglátás! valóban, jimbo meg szky már rég rászolgált erre a kioktatásra.
    bár, ami az ótvart – ami az ekcémának egy fajtája – illeti, leginkább gyermekek közt terjed, innen a közösségből történő tiltás. egyetlen „ótvaros” gyerek megfertőzhet egy egész óvodás csoportot.
    ha egy kicsit tovább olvasott volna a guglin, eljutott volna eddig:
    „Az ótvar hólyagokat és sebeket okoz a gyermek testén. A hólyagok vörösek és sárgás folyadékot tartalmaznak. A hólyagok kifakadnak és száraz vastag sárga réteget alkotnak. A gyakori helyek az arc, száj és orr körül, karokon és lábakon.” folyadékot, kicsi huszár, és nem gennyet.

    sajnos, a szellemi ótvar ellen – ami magát is megfertőzte – nincs orvosi eljárás. esetleg az eutanázia.
    ami pedig a bűzt illeti: javaslom magának a szappan használatát. egy kis meleg vízzel párosítva csodákra képes!

  • Figyelő
    2013 június 4
    1:36 du.
    chris persze, hogy otthon van. ugyanis kanada az otthona, magyarországra csak látogatóba jön.
    amúgy tényleg nem olvashattak magától magyarellenes szöveget.
    csak baloldali és liberális ellenest. azok pedig – mint ezt ezen a fórumon már többen kifejtették – természetesen nem magyarok.

  • küszküllö
    2013 június 4
    3:14 du.
    Látod, látod?
    Ezért van, mert itt vagy állandóan!
    Ezt a kórismét orvosod mondta neked, h ilyen állapotban ne menj közösségbe?
    Nem veszed észre, h mindenki elhúzódik mellőled?
    Még a szagodat sem bírjuk pubi!
    Jó lenne, ha néha fürödnél és kimosnád a szádat!
    Sósavval! 🙂

  • falusi

    küszküllö
    2013 június 4
    3:14 du.

    A gumicsizmád szagát érzed, jókomám..

    Jo duma….

    De a csavo lemossa a gumicsizmajat oszt jonapot.

  • falusi

    2013 június 4
    11:57 du.
    falusi,és a többi szellemparaszt:”Ignorantia non est argumentum!”
    Vagy mérhetetlenül tudatlanok vagytok,vagy manipulatív gazemberek.Nincs más alternatíva.

    „Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, alapjogokért felelős uniós biztos – szóvivője, Mina Andreeva útján – kedden elismerte: José Manuel Barroso bizottsági elnök mellett ő is részt vesz az angliai Hertfordshire-ben csütörtökön kezdődő és június 9-ig tartó, szigorúan zárt körű Bilderberg-konferencián.”
    http://mno.hu/magyar_nemzet_k_ulf/bilderberg-csoport-15-perc-hazankrol-1165128

    Amúgy meg:”Az áprilisi növekedés a várakozásokat is felülmúlta, egész évben az előző évet meghaladó forgalom jöhet – vélik az elemzők, miután 3,4 százalékkal bővült áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest, így a 2013 első két hónapjában tapasztalható kedvező tendencia tovább folytatódott. Miközben nagyjából az egész Európai Unióban negatív teljesítményt tudnak csak felmutatni a tagállamok, hazánk ezekkel a gazdasági adatokkal Európa éllovasa lett.”
    http://mno.hu/gazdasag/europa-elen-all-hazank-az-elemzok-ledobbentek-1165257

    Lejárt az idötök,vesztésre álltok liberálhiénák!
    Megátalkodott cionácik vagytok,a magyarsághoz annyi közötök van,mint Kun Bélának a saját nevéhez.Ez a hely a magyarellenes gyülölködés álideológiákba öltöztetett pöcegödre.Ezt érzni mérföldekröl,szar-kák.

  • Gabec
    2013 június 5
    7:11 de.
    Még az is meglehet..
    Ám a gumicsizmába belepállott lábujjainak penetráns szagán az nem sokat segít..
    🙂

  • küszküllö
    2013 június 5
    11:21 de.
    mno 😛
    ha már a latinnal villog:
    argumentum ad hominem, maga mentális vagonlakó 😀
    de ha már pöcegödör: nem tűnt fel magának, hogy rendesen megmerül benne? 🙂
    már a szájáig ér, úgyhogy, csak vigyázzon, mert hullámzik!

  • Ille István

    2013 június 5
    11:56 de.
    Te izzadtad ki és a hozzád hasonlók.A latinnal szintén te szoktál villogni,mert különben a szádat sem találnád meg a nagy sötétségben.

  • küszküllö
    2013 június 5
    11:21 de.
    Üdvözűlek jókomám, küszküllő !
    Há’ örülök, hogy meginn megtísztűté a megszólítássa, elis büszkékettem vele a plébános úrnak is, meg a tanittóúrnak is. A korcsmáros is hallotta, de azisokosember, hát csak dicsírni tutta a zelismeríst. (A kántornak majd kísőbb meséllem e, mer1 a napközbe valami hollandus vendígmunkásokka van efoglava, oszt olyankó nemiszik.
    Hogy a szavamat egymásba neőccsem, magyarázkodásilag emondom, hogy itten falun bonyolútt a zinformáció (vagy hogyafrancba híjják, amikor a kisbiró körbejár, oszt állandójan a lopott tikokat ismirűgeti.. libákrú meg egy szótse szóll, pedig má’ ovastam ittenis, hogy azokat is loptyák.)
    szal. Mive a falurádijó má rígóta nemműxik mer valami ganyék leszeretík a hangszórókat oszt zenefalaknak hasznájják há lassan gyutnak ide a hirek.
    Igaz, nempanaszkodok, mera múthéten meggyüttek a karácsonyi meg a husvíti kípeslapok, oszt mulattunk is mijatta.
    Ez Ríding nevű résztvett valami bidéberg talákozónn?
    Há, vanilyen. Tod, haja zembernek mennyi kő, akkor mennyi kő. Igaz, a taníttóúr aszonta, hogy eszta Lovast nemköll mindig komojjan venni, mer amikor a nímetek kimongyák a nevít, akkor a magyarok mindig röhögnek, hát nem lehet egy komojj ember. Émmeg hiszek a tanittóúrnak, meraz beszíll külföldiül is.
    A plébánossúr meg aszonta, hogy valamit kikéne taláni, hogy okosoggyunk a televizijókbú, de ammeg nemkönnyü, mer1 a zökörszarvára szeretük fő az antennát, ammeg állandójan jár, meg kel, oszt bólogat hozzá, oszt ollankor csak aszt hallani, hogy valaki vizet öntött a sülő husra, a kíp mega kisdombot mutattya hóesésbe, amikor átmászok rajta a korcsmafelé vezető ösvényenn.
    Ámdemeg mindenki igen örűt annak, hogy áprilisba meg jó sokat kötött a níp! Mer aszongyaja a korcsmáros, hogy amig köttenek, addig van mit. Csak a kántor vót ollan búvalgyakott a hír hallatán, mer üszerinte valami emekedísek vótak kaja, meg mindenféle más ügyekben.
    Mondott valami stikákat (nem emlíxem pontossan a kifejezísre, de aszt tom, hogy a stika bennevót)hogyaszongya, 12 hónap alatt, 2012. áprilishoz viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 3,4%-kal emelkedtek. Ezen belül jelentősen nőtt az idényáras élelmiszerek (14,8%), a liszt (14,3%), a
    sertészsiradék (9,4%) és a száraztészta (8,9%) ára. Árcsökkenés következett be többek között a tojás
    (20,8%), a cukor (3,5%) és a tej (2,7%) esetében.
    Persze, én inkább teneked hiszek, jókomám, meg a Viktornak, mer arrúis láttam filmet amikor aszonta, hogy ű sohase hazudik. Rendes katolikus embernek láccik, mer se hosszuhaj, seszakáll. Bár nemtom, mer a plébánosúr szerintmeg ekő dönteni, hogy katolikus, református, vagy evangélikuse a hite. Montam neki, hogy az mindeggy, de aszonta, hogy nem. Mer aszonta, hogy olyan ló nincs. a tanittóúr meg aszonta, hogy valami egyszarvu ló is létezik, aszt azis különlegesség, de szerintem ez marhaság, bevót rugva a tanittóúr, mer a lónak nincsis szarva. Mongyuk a korcsmáros az lehet, hogy nem vót tejjesen ríszeg, meg bisztos hozzája is óvasott, (énis szokok, a minap is beleóvastam a zonokám matekkönyvibe, csak nemértettem belülle semmit, mert nemgyöttem rá, hogy mérvannak a számok mellett fijunevek) mer aszonta, hogy a kihatt lótetembű csinyáták nevileg a zunikumot is. Asztmeg tudom hogy jó, bár a háromszor lefőzött birsalmapájinkának a közelibe sincsen.
    Szal, kebelkomám, köszküllő, örülök, hogy illen jól ebeszígetünk, mer mindig örülök, ha okos emberre tanákozok.
    Mútkor járt itt eggy a faluba házrú, házra, de még az eső uccáva se vígzett, asztmá alig vót a gatyájjábú valami, mer a kutyák nemtutták, hogy okosember, oszt csak eccerüjen betolakodónak níztík. (Hm..Lehet, hogy nemgyün többet? Sajnánám..)
    Ha lessz majd időd, irgyá meginn, mer a korcsmáros az igenszereti a zaftoss történetekett, meg szeretné asztatis megtunni, hogy mekkora a zalkoholtartalma annak a külfődi ignoesti argumnak. (Szerintem is valami ignónevü külföld lehet, ahol estvenként eszt a zargumnevüt isszák. Ollasmi lehet, mint a zabszint. Csak esztet üvegbe tarcsák, nem a takarmánytárolóba.
    Mégeccer, jóisten megálgyon a jószójér, oszt nefeledkezz meg rúlunk máskorse !
    Most iszok is valamit a zegíssígedre.
    Prosztata ! (Mermá énis tanulok külföldijül!!)
    falusi, akit egy íletre lekötelezté.

  • falusi

    2013 június 5
    11:49 de.
    Tényleg a gumicsizmám az…belédléptem.Tartok töle,hogy te és társaid gerinctelen nemzetáruló besúgók voltatok az átkosban,attól vagytok így oda a libcsibolsi szemetekkel.Köztudottan tele van veletek a világ.Nyugaton politikai menekült a nevetek.Ha ne tudnám,hogy a Nyugat vörösebb ama posztónál is,azt hinném,hogy hülye.

  • Ezzel az irománnyal alulmúltad önmagad, kedves Christopher.
    Én kérek elnézést.

  • küszküllö
    2013 június 5
    12:41 du.
    Há’ üdvözűlek megincsak, jókomám, köszküllő.
    Télleg rendes tüled, hogy illen gyorsan visszapóstagalambozó a vidíki szegínyembernek.
    Sajnállom, hogy evesztetted a gumicsizmádat, de most ott a gátak mellett lehet, valaki majd rádhagy eggyet. A szaga esetleg nem lessz olyan pedigrés mind a tijed, de csizma köll. Főleg arraság, ahun te járó, mer asszem sok ottanság a ganyé.
    Na, hogyesztet illen szípen letuttuk, térgyünk át a másik dologra.
    Montam a korcsmárosnak, hogy te engemet valami csigábaótott dohánybótosnak níző, aki két kétdekás között hazát is árú, de aszonta, hogy valszeg valakitű hallottad, hogy sugni szoktam a plébánosurnak a nagymisén, ha előtte sokat kóstutuk a misebornak álcázott házipálinkát. De asztatis monta, hogy kérdezzem meg tüled, hogy hány százalékos haszonkulcsa lehet most nemzetet árúni, mer érdekli a dolog.
    Mondott még mást is, de a francseemléxik mindenre féliter fédeci utánn. ja? megvan ! Aszonta, a zátkosrú szóta, hogy alighanem valami kóta lehet a sémándobon, de csak aztuggya óvasni, akinek turultojásszinü seggpöttye van. Forgolóttam egy darabig a wécébe a tükörelőtt, de nemláttam egyetse. Igaz, ittenmá régúta nincsen poloska. Ha gondulod, azér tígedet vendégűlátunk, mer itten nemzetönérzetileg fájintos gyökérösszetartás van. Mútkor is valami sarokháznevü kőttőnek hagattuk a versit, aszonta, hogy nemitat vírt a szabaccság, meg a szerelem. Nemértem ugyann, hogy egy sarokház hogyan lehet szerelmes, de ezek a kőttök mindd olyan bonyolúttak.
    Csak mondam, ha gyössz, nehozzá piros posztót, mer délutánonkínt kiszokok engenni minden állatot, így a bikát is, ammeg nemszereti a pirossat. Mutkoris gondom vót, mera taníttóurat meglátogatta a zunokahuga, oszt ollan pirosra vót föstve a haja, mindamikor Orbánviktor beszídetmondott Büsszálba, vagy hunafrancba.
    Mosmongya a kántor, hogy népitáncos ruhába gyere, merakkor mingyá megismerünk. Tod, rámáscsizma, fehírümög, meg pitykésmellíny. Ja? Asztismongya, hogy nefelejcsd e főkötni a bayernossálat se. Mer nagy focidrukker a koma, pedigmá szénillés kissé. (Abbú tudom, hogy akkóis ínekül, amikor nincsen jókedve.)
    Most, hogyitten meginillenjólebeszígettünk, kivánok teneked mindenféle jókat. Nemzettesvérileg.
    Várgyá..Nem.. Aszongya a kántorúr, hogy az nemugyanaz, minda jóbarát.
    Francseérti eszt a bonyolútt bötüvetést.
    Inkább igyunk. Neked is javallom, mer az talán majd megláccik rajtad.
    Nü, zdravo!
    A megtisztűtetéstű tejjesen ellágyút
    falusi
    Ps. oszt szójjá, ha gyöszöl. Maj’ edugom a zezüstöt.

  • falusi
    2013 június 5
    5:33 du.
    szenzációsss! 🙂 🙂 🙂
    bár ez az agyonmagyar a felét se érti 🙂
    „libcsibolsi”…az meg milyen? olyan, mint nolblogos kedvenc állatom, freewolf liberálfasisztája? mind1, ő se tudta a mai napig se definiálni, pedig számtalanszor kértem rá.

    no meg, ez a „nemzetáruló besúgó”…teljesen illogikus. a besúgó csak egyéneket súgott be, kit ezért, kit azért.
    a nemzet nem egyenlő az egyénnek – kivéve, persze, nemzetünk boldogságát, a kárpát-medence géniuszát, orbánt, aki viktor, és akiről tudjuk, hogy ő maga a nemzet.
    no meg, egy nemzetet elárulni csak kifelé lehet, mármint, egy másik nemzetnek, másik hatalomnak.

    valahogy nem jön össze a riposzt ennek a mentális homelessnek 🙂

    más: írd meg privátban, hogy a két „falusi” kommentedet kitehetem-e a nolblogra. lenne olvasottsága!
    [email protected]

  • dakota
    2013 június 5
    3:21 du.
    van is miért 😀
    mégis, te kivel tartozol össze? persze, gondolom, jó szorosan.
    mondd, mindkettőtöknek jó, vagy csak te élvezed?
    tudod, turul módra. háturul 🙂 🙂 🙂

  • Andrási Sándor

    Cristoforrónk nagy erőlködés után kipottyantott magából valamit, ami rá jellemző. Humorosnak szánt írása (mint általában) gyengécskére sikerült. Nem érti ez az ember, hogy megfelelő ismeretek, tények és tehetség hiányában veretes írás helyett csak izzadtságtól bűzlő üres locsi-fecsi keletkezhet, és keletkezett is.

  • Andrási Sándor
    2013 június 6
    12:46 de.
    nosza, itt a nagy lehetőség: írjon jobbat! ha elküldi, garantálom, hogy ki is lesz téve!
    ja, hogy csak pimaszkodni tud, az íráshoz se tudása, se tehetsége?
    az más. akkor csak duzzogjon itt tovább 😀

  • Steiner Kristóf egyik riportjából tudom, hogy a zsidók közt rengeteg a homokos.

    Akkor már tudom, hogy az állam kiktől veszi a homokzsákokba valót.
    () Varga B. Tamás ()

  • Noszticzius Judit

    Vajda B. Attila!

    Fidesz-kormányban nagyon sok hiba benne van !!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 Érted-e ?????? Nem tehetek róla,hogy én hallássérült vagyok !!!!!! 🙁 🙁 🙁

  • Noszticzius Judit

    vajda B. Attila!
    Előbb most írtam erről !!!!!!