Dalra, magyar, hí a KIM!

2013 június 3 8:22 de.50 hozzászólás

Nos, egy csúnya kis lopással kezdődött az egész, de hát, az ilyesmit fideszéknél már megszokhattuk.

Ezzel együtt sikerült egy össznemzeti gagyit összehozni, aminek szövege igencsak veretes:

Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol/ Veled álltam egy hatalmas körben, a puha fűben, egy harmatos réten/ Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek/ Szemünkben a boldogság fénye ég / Állj be te is a körbe! /Táncolj, ahogy hajt a véred, érezd, hogy a föld szíve dobban veled, mert mind egyek vagyunk/ Érik már a barack, áldott föld gyümölcse.

Fotó: berettyotv.hu

Navracsics Tibor, KIM-miniszter / Fotó: berettyotv.hu

Tekintsünk el ennek az idióta szövegnek elemzésétől. Ezt már rajtam kívül sokan megtették. Ami pedig előadását illeti, hát, attól ez kétségtelenül jobb.

Na, ez az igazi összetartozás dala! Méghozzá egy olyan világnemzet összetartozásáé, mint a magyar!

Ellenben: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, államtitkárilag azt kéri, hogy június negyedikén, a nemzeti összetartozás napján minél többen énekeljék együtt a dalt.

Nézzük közelebbről a KIM népnemzeti összeborulásos atyai gondoskodását, minek keretében levelet kaptak az iskolák igazgatói, hogy hadd szóljon az a dal! Dalra, magyar, hí a haza! Ne tessék görcsölni, a program kötetlen, így bárhol lehet énekelni: otthon, baráti körben, iskolában, szervezetten vagy szervezetlenül, a lényeg, hogy minél többen énekeljék! Határon innen, határon túl, zengjen a mi dalunk, pajtás, fákon újul a hajtás, ébresszük az összetartozást dallal!

Jó ez a megengedő fogalmazás. Mert hát, kötelezővé is tehették volna, mivel a nemzeti összetartozás akár rendeletileg is előírható lenne, akár reggel, iskolakezdés előtt is énekeltethetnék. A hálatelt szívvel történő intonálás ellenőrzése meg várat magára, de a KIM-ben biztos vagyok, megtalálják a megoldást.

Otthon meg – lehalkítva a Nóta-TV-t, vagy a Dankó rádiót -, kétségtelen, hogy az ország apraja-nagyja könnybe borult szemmel fogja – kötetlenül, mi több, spontán kezdeményezésre – énekelni. A baráti körrel kapcsolatban vannak némi fenntartásaim. A barátaimat ugyanis megválogatom. De abban biztos vagyok, hogy a polgári körökben énekelni fogják.

No meg, a céllal is van egy kis gondom. Ha már annyira összetartozunk, hogy ezt – a Fidesz KB pártutasítására – barackfailag is deklaráljuk, akkor, bizony, a zsidókra, cigányokra, gaz libsibolsikra, idegenszívűekre, nemzetükre támadókra, a magunkfajtákra és magukfajtákra, valamint Bajnai katonáira is vonatkozik, nemdebár?

Vagy ők nem tartoznak össze a nemzettel?

Ille István

50 hozzászólás

  • „A barátaimat ugyanis megválogatom”. Inkabb teged valogatnak.
    Akar ki, akar be.

  • Puchert János

    Nem is értem miért nem egy diófáról álmodtak hisz az alá mégis csak többen elférnek mint egy barackfa alatt

  • Bakker emlékszik még valaki arra, hogy kivonult a népes FIDESZ sereg a parlament ülésterméből amikor 1990. június 4.-én a parlamenti ülés kezdetén Dr. Szabad György házelnök a tragikus trianoni béke 70. évfordulója alkalmából a képviselőket egyperces néma felállásra kéri? Most meg danolásszunk úgy nemzetileg, meg összetartozásilag, mert kitalálták. Na neeee. Én valahogy nem tudok vidámkodni, meg örvendezni jelen helyzetben.

  • kéri valaki a kottát is? hátha dalos kedve lesz holnap, csak vigyázzon, kinek a talpára lép összeért kezekkel, mert a végén még úgy marad 🙂

  • Már a félkatonai rendelet (államtitkári kérés) esetén nekem is a zárógondolat jutott eszembe. Nincs összetartozás, mert ovi szintű O.Vi. a széthúzás embere. Így nincs összetartozás, nincs dal.
    De ez az egész nagyon hajaz az ötvenes évek csasztuskáira. Hiába no, a vezér kommunista múltja nem múlott el nyomtalanul.

  • Judit Noszticzius

    Elfogadhatatlan a Fidesz-nemzet!

  • JIMBO
    2013 június 3
    10:33 de.
    köszönöm, hogy végre belátja, fiam. ami azt illeti, magát is kiválogatják.
    tudja, a férgeseket mindig, nehogy megrohadjon tőlük a többi gyümölcs.
    de ne aggódjon, nem vész kárba. megy a disznók elé.

  • Puchert János
    2013 június 3
    10:37 de.
    a barackfa kifejezetten alacsony növésű fa. alatta csak igen görnyedt tartásban lehet elférni, táncolni meg aligha. de a tornaórákról ismert törpejárás még elképzelhető.
    persze, aki kettesben egy hatalmas kört alakít, az valszeg már nem is a fa alatt, hanem a körül táncol.
    a szövegírónak akad egy kis gondja a mezőgazdasággal: a barack még a legnagyobb jóindulattal sem érik.
    de hát, a trianoni emléknapra így is jó lesz.

  • Figyelő
    2013 június 3
    11:52 de.
    de talán erre is emlékszik:
    zengjük a dalt üde, mámoros ajakkal, vérvörös színt fest az égre a hajnal, dobban a föld szíve, ébred a nép, új utat érez a lába, ha lép
    na, bencsics, hát fakadjon már dalra, ne nosztalgiázzon az internacionálé okán!
    a szövegíró is emlékszik erre a dalra, hiszen merített belőle dobbanást is, lépést is…

  • Ille István
    2013 június 4
    12:08 de.
    Nocsak! Te Rózsa Misit olvasol?
    🙂

  • falusi
    2013 június 4
    12:19 de.
    ja. jó fej 🙂
    de ez most konkrétan az ablakon kinézve jutott eszembe, ugyanis a szomszéd telkén a barackfák alacsonyak, no meg, a barack sem érik még.

  • Puchert János

    http://mandiner.hu/cikk/20130603_transparency_international_szep_lakasa_van_kepviseloje_elveheti
    hát nem aranyos 79 éves vagyok és most azt kell megérnem, hogy a fülkeforradalom boldog ifjúságomat hozza vissza, hisz ez a kisajátítás az 50-es évekre emlékeztet engemet, még az a szerencse, hogy egy négyemeletes felső emeletén lakom így talán maradhatok

  • Jávorszky Mária

    Üzenem mindazoknak,akik a mai napon nem gyászolnak,hanem ünnepelnek,akik elfogadták és képesek még el is énekelni ezt a debilis gúny dalt a magyar nemzetnek legtragikusabb gyásznapján:
    KOSSÉK FEL MAGUKAT ARRA A ROHADT BARACK-NARANCSFÁRA,DE ÚGY,HOGY ÉRJEN IS OSSZE A TALPUK.

    VESSZEN TRIANON

  • Beszaras… mondja ezt a az Ille! Te Pista, neked nincsen semmi szegyenerzeted? Te ennyire egy gatlastalan alak vagy? Most buktal le, hogy plagizaltal, „nem kicsit, nagyon” es van a pofadon bor itt itelkezni? Wazze, egy meztelencsiga hozzadkepest gerincoszlop!

  • Ille István
    2013 június 4
    1:11 de.
    A szomszéd kertjében a barackfák fidesz retorikával élve idegenszívűek. Igaz, nem tisztázott a barackfa típusa. A kajszibarack cseresznyefa nagyságú fa, mintegy 6-8 m magas,ugyanennyi körmérettel. Az őszibarack az a fa, ami 2,5-3,5 magas, 2-3 m körmérettel. Lehet ez van a szomszédnak.
    Bocs a kekeckedésért.

  • Don Ovruz!

    Akinek faj Trianon az Magyar!

  • Don Ovuz
    2013 június 4
    7:48 de.
    nem veszem annak, hanem TIT felvilágosításnak.
    nem tehetek róla, de még a fót határában levő ültetvény se mutat ilyesmit, ráadásul nem is mai telepítés. a szomszédé kajszibarack, a magassága ugyan megvan, de az alsó ágai alatt akkor sem lehet emelt fővel táncikálni.
    ráadásul nem is érik rajta a gyümölcs. sebaj, trianon emléknapra így is jó lesz.
    mármint, a dal.

  • Jávorszky Mária
    2013 június 4
    2:37 de.
    na végre, még egy színvalló. maga tényleg nem fideszes 🙂
    csak ezzel a dalénekléssel van egy kis baj: iskoláskorú gyerekek fogják többségében énekelni. ejnye, boda, hogy maga milyen kegyetlen nőszemély! kisgyerekeket akasztana? mert maguktól ilyesmire nem lennének képesek!
    amúgy, isten ne adja, visszacsatolnák az elveszett területeket, mit kezdenénk velük?
    legfeljebb belerokkannánk, de mi az a nagy magyar összetartozás érzéséhez képest?
    hát, csak keseregjenek tovább trianon okán. ennyi még senkinek nem árt meg, maguknak meg van egy szar napjuk.

  • Gabec
    2013 június 4
    8:13 de.
    A megfogalmazása tökéletes.
    Mindössze annyi a baj, hogy a történelem és a fidesz retorika köszönő viszonyban sincsenek egymással. Trianon minden magyarnak fáj valamilyen szinten. A realitásokban gondolkozók viszont tudják, semmilyen körülmények között nem tudjuk annullálni. Így a nagy nemzeti érzés mögé megbúvó hátsó szándék is jobban látszik a realisták szemével. Ezt a hátsó szándékok gúnyolják, nem a történelmi tragédiát.

  • Ille István
    2013 június 4
    8:17 de.
    Értem!
    Ezek kettős hasznosítású fák.
    Egyrészt ihaj-csuhaj, mulatunk Trianonon vigadva, másrészt a meghajlás, hajlongás a cseléd dolga, behódolás az új földesúrnak.
    :-))
    Elgondoltam, hogy lehet összeérintett talpakkal táncolni.

  • Don Ovuz

    Ki a f@szt erdekel FIDESZ? En Magyar vagyok.

  • Ille István

    Belerokkannank a visszacstolasba? Oszt miert te balfasz?

  • a barackfákról:
    http://www.noltv.hu/video/4987.html
    kicsit autentikusabb, mint én 🙂

  • Don Ovuz
    2013 június 4
    9:34 de.
    hát, ahogy szky (ez úton kérek elnézést boda marcsitól, hogy jávorszkynak néztem, mégiscsak más kategória, nem sokkal ugyan, de más) és agyonmagyar társai hasznosítani akarnák, az nem megy. részint az alsó ágak magassága, részint a barackfa ágainak törékenysége okán.
    ráadásul az alternatívaként figyelembe vett narancsfa még annyira se teherbíró.
    persze, ha zongorahúrral művelik – a szky-féle gyerekpusztítók igencsak találékonyak – akkor megoldható. az ág a tövénél nem olyan törékeny, oda kell kötni, a delikvenst álló helyzetben felhurkolni a zongorahúrra. előbb-utóbb elfárad, és összerogyik. a húr megnyúlik, a hurok fojtogatni kezdi. egyszer-kétszer még visszaküzdi magát álló helyzetbe, de aztán vége.
    elnyújtott haláltusájukat a szky félék biztosan élvezettel fogják nézni.

  • Judit Noszticzius

    Szoke vagy?

    Kerdezik a szoke not: te cicus! Mi van kozelebb Budapest vagy a Hold? Helloooooo, latod innen Budapestet? Ugye milyen talalo?

  • ha már trianoni emléknap:

    http://kanadaihirlap.com/2013/04/07/radnoti-miklos-irodalmi-verseny-a-nyiro-jozsef-muvelodesi-hazban/

    a fene se gondolta volna, hogy ma milyen aktuális!

  • ismeretlen költő összetartozási dala

    Álmodtam egy narancsfáról, ami alatt mindenki csápol.
    Veled álltam a hatalmas csődben, nyakig szarban, a borotvaélen.
    Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek, szemünkben a rettegés fénye ég.
    Álmodtam egy narancsfáról, ami alatt mindenki csápol.
    Veled álltam a hatalmas csődben, nyakig szarban, a borotvaélen.
    Merülj el te is a csődben! Csápolj, ahogy hajt a törpe!
    Érezd, hogy a párt szíve dobban veled, mert mind Fidesz vagyunk.

    Romlik már a narancs, 2/3 gyümölcse.

    Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek, hajnalban izzadva ébredtem fel.
    Hisz…
    Álmodtam egy narancsfáról, ami alatt mindenki csápol.
    Veled álltam a hatalmas csődben, nyakig szarban, a borotvaélen.
    Ne állj be te is körbe! Ne táncolj, ahogy fütyül a törpe!
    Hidd el, a Fidesz legyőzhető!
    Együtt óriások vagyunk!

    https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=c35d47ccf8&view=att&th=13f10060b4e782e6&attid=0.1&disp=safe&zw&saduie=AG9B_P8KyBg6J55JNCEKVfGx8-Gm&sadet=1370364807120&sads=L1JushWAlGXEYk1MV0BaqrPVoJU&sadssc=1

  • Ille István
    2013 június 4
    12:15 de.
    Ezért tettem be, mert az itt előforduló írok többségének, ez a dal az igazi! Minden más fasiszta, náci és hülye.

  • Kedves István!
    Önt nem szeretik a trollok. Tükröt tartani nem mindenki elé lehet. Fáj az igazság, ha belenéznek.:)

  • bubu64
    2013 június 4
    4:33 du.
    ha nem szeretnek, hát nem szeretnek.
    valahogy csak túlélem 🙂
    amúgy nem trollok. azoknak nincs eszük. nekik van, ők tudatos jobboldaliak.
    valami hasznuk csak van belőle, mert értelmetlenül csak nem zizegnének itt.

  • Aki nem fér el emelt fővel a barack alatt, azt majd egy kissé megkúrtitják! =))

  • Figyelő
    2013 június 4
    2:38 du.
    ez azért barokkos túlzás. magát elvakította a gyűlölet a másképpen érzők, gondolkodó iránt. nem ön az egyetlen itt a jobboldaliak közül.
    de, ha már a nemzeti összetartozás daláról beszélünk:
    van egy, amiről – trianon ide, vagy oda, nemzeti tragédia (aminél, mint jeleztem, volt nagyobb) ide, vagy oda – MINDENKI elfeledkezett a nagy ócsárlásban.
    úgy hívják, hogy Himnusz.
    e mellett miért is kellett ez a bohóckodás?

  • István!
    Miből gondolod, h az ilyen ostobákat, mint – Boda, Gabec, Jávorszky – meg tudod győzni?
    Miért gondolod, h van annyi eszük, h megértsék, elfogadják Trianont?

  • Gere Gábor
    2013 június 5
    1:34 de.
    akarja meggyőzni a rosseb.
    el se kell, hogy fogadják, az ő bajuk. lucskosra zokoghatják miatta a zsebkendőjüket, az sem érdekel.
    csak ne tegyenek úgy, mintha meg tudnák változtatni.

  • Gere Gábor, Ille István

    Ti ket agyhalott.

  • ha már trianonba búsult ez a kis cikkecske:
    jól ki is b@sznának velünk, ha visszakapnánk az elcsatolt területeket! jönne vele az oda integrálódott anyanemzetbeli, akinek ugyancsak nem tetszene, hogy egyszeriben másodrendű állampolgár lesz! mert ne tévedjünk, ők nem villány svábjai, szentendre szerbjei, pilisszentlászló szlovákjai lennének,akik jelenleg etnikumként ugyan, de teljes értékű állampolgárként élvezik a magyar lét áldásait.

    mit kezdenénk a sok erdélyi románnal?
    amúgy erdély visszacsatolása jelentené az igazi csapást – gazdaságilag. ismeri valaki az ottani infrastruktúrát? látta valaki kolzsvár külvárosait? hát székelyudvarhely buszpályudvarát? esetleg csíkszereda poliklinikáját? volt arrafelé valaki egy autószervízben, egy tv-szervízben, vagy egy háztartási gép szervízben? autózott utaikon?

    mert kérem, nem elég könnyeket hullatni, meg vesszen trianont ordibálni, számolni is tudni kell. meg eltartani az elcsatolt területek nyugdíjasait, és finanszírozni az újonnan magyarrá lettek egészségügyi ellátását.
    oszt mibul, drága trianonon búslakodó agyonmagyar tezsvíreim, mibul?

  • Nemzeti összetartozás dala II.

  • Don Ovuz
    2013 június 5
    10:45 de.
    kétségtelen, hogy nagy az isten állatkertje, és, mint látni, meglehetősen alacsony a kerítés körötte: kiszabadult néhány isten barma 🙂
    amúgy nem rossz a zenei alap: popej, a tengerész 🙂
    de, hogy a gyorsnaszád kapitányát így lefokozzák, az elég ciki!

  • Érdekes dolog a buggyant elme rejtelme, amikor így megnyilvánul. Bár nem tűnik csóringernek a nyanya, így még értem is.

  • Gabec
    2013 június 5
    10:26 de.
    Javíthatatlan vagy! 🙂
    Ha esetleg a témához is szólnál valamit!
    Te azért tartod magyarnak magad, mert fáj Trianon?
    Elég sivár lelkületű vagy! 🙂

  • Gere Gábor
    2013 június 5
    1:43 du.
    óh, neki elég sok minden fáj. a legtöbbje gyógyítható, de trianon…na, az idült. épp úgy, mint ő.
    a lelke, amúgy, kizárt, hogy sivár lenne.
    szép színes. olyan árpádsávos-szerűen 🙂

  • falusi
    2013 június 5
    2:16 du.
    hát, ez igen sz@r. mármint, orbánéknak.
    fel, fel, kárpátok zordon bérceire!
    mikor indulnak hadaink?
    székelyföldet – és az mpp-t – meg kell segíteni!
    az nem lehet, hogy annyi vér hiába ontatott! (úgy hallottam, tőkés is, szász is volt véradáson)

  • Ille István
    2013 június 5
    11:36 du.

    Állítólag mindkettőnek találtak vért az alkoholjában..
    🙂

  • Gabec
    2013 június 4
    9:42 de.

    Tiszteletem, kedves Gabec.

  • Gere Gábor
    2013 június 5
    1:43 du.Gabec
    2013 június 5
    10:26 de.
    „Javíthatatlan vagy!
    Ha esetleg a témához is szólnál valamit!
    Te azért tartod magyarnak magad, mert fáj Trianon?
    Elég sivár lelkületű vagy!”

    Nem csak AZERT kedves Gabor, de ha nem fajna, akkor nem mondhatnam, hogy az vagyok!

  • Ille István
    2013 június 5
    10:36 de.

    Pistikank! Nem kene neked Trianonnal foglalkoznod. Olyan ez, mikor egy zsebmecco elkezd betorni… Maradj a zorbanc temanal, az egy konnyebben osszeollozhato anyag. Ebbe a Trianon temaba csak belekavarodsz, aztan mar azt sem erted ki kivel van!

  • Látom, a téma helyett azonnal a cikkíró személyét próbálják itt egyesek támadni, elterelve a témáról a figyelmet. Ócska trükk!
    Már korábban egy cikk kommentjében jeleztem ugyanezt a problémát. Sőt, a HVG, a Hír24, 444, mind foglalkozott vele!

    2013 június 7
    11:08 de.
    Dénes ERÖS
    2013 június 7
    4:53 de.
    HVG-
    A lap szerint így a katasztrófahelyzetre hivatkozva a korábban a nagy karitatív szervezetekhez befolyó pénzekre a kormány teszi rá a kezét.

    A Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Szeretetszolgálat adományvonalai elérhetetlenné válnak éppen akkor, amikor katasztrófa idején a legfontosabb volna a lakossági adományvonal biztosítása.

    Helyette egy központi szám maradhat, ami végül az Emberi Erőforrások Minisztéiumához bekötött bankszámlaszámra érkezteti a hívások összegét. A kormány pedig majd eldönti, hogy az így befolyó pénzből mikor, mire költ.

    444
    Félmilliárdot kapott az EMMI-től a felcsúti akadémia.

    No már most ha a pénzeket nem azok a szervezetek gyűjtik akik oda is adják, már alapból problémás a dolog. Ha én az árvízkárosultaknak szánom, akkor ne a költségvetésbe rakják a pénzt! Adják oda! Ha megnézzük, hogy az EMMI mire költi a pénzeket, hát… 90-95% nem a rászorulók kapják.
    Emlékszünk még az iszap katasztrófára? Emlékszünk, ahogyan rá akarták erőszakolni a németországi családra, hogy fociklubhoz irányíthassák a pénzt amit a károsultaknak szántak?
    Most ezzel a húzással nem kel még erőszakoskodni sem. Majd ők eldöntik mire! No erről szól a cikk!

  • „Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol/ Veled álltam egy hatalmas körben, a puha fűben, egy harmatos réten/ Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek/ Szemünkben a boldogság fénye ég / Állj be te is a körbe! /Táncolj, ahogy hajt a véred, érezd, hogy a föld szíve dobban veled, mert mind egyek vagyunk/ Érik már a barack, áldott föld gyümölcse.”

    http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSMvNpgA3Ua6ME_0QAraOaOE7ioTd0QJAWVzdEEuksQS3RZkRZk

    Tanulj tinó…

    http://www.youtube.com/watch?v=TvtppglzMNk

    Ezek a csúnya nacionalisták…népzene,nemzeti…zászló,tánc…népviselet…borzalom!!!Megtiltani!!!Betiltani!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=aThk1gLMgiE