Az antiszemitizmus mozgatórugói

2013 június 6 9:12 du.111 hozzászólás

Amiről most fogok írni, az, mint tudjuk, Magyaroszágon nem létezik, csak valami libsibolsi ármány állítja, hogy van. Azonban népünk nagy tanítójának, Sztálinnak országában volt valami hasonló. Ők se nevezték antiszemitizmusnak, csak simán pogromnak, vagy a bolsevikok ellen szőtt összeesküvésnek. Hiszen- szerintük – Gorkijt is két zsidó orvos ölte meg, mi több, a Kreml klinikáján dolgozó, a nagyon fontos elvtársakat gyógyító orvosok is a nemzetközi zsidó burzsoá-nacionalista szervezet, a Joint parancsára szőttek gyilkos összeesküvést. A Gulag-ok meg százezrével fogadták be az egyéb összeesküvésekben résztvevő – véletlenül zsidó – mérnököket, kutatókat, művészeket, írókat és egyéb értelmiségieket, de az egyszerű polgárt is, pedig csak annyi volt a bűne, hogy Rabinovitznak hívták. Némi idő a Lubjankában, és máris összeállt a vádirat, sablon szerint: egy könnyed huszas, népellenes tevékenység okán.

Ezt a történelmi plakátot a jobboldali Szent Korona Rádió honlapján találtuk. A kép melletti cikk, amely 2011-ben jelent meg így szól: "Antiszemita Szövetség alakult a zsidómentes Magyarországért. Sajnos nem ma, hanem még 1919-ben, a 133 napos vörös patkánylázadás után. Akkor az elkeseredett honpolgárok szervezkedni kezdtek a hazánkat azóta is többé-kevésbé megszállva tartó idegenek ellen, akiknek nagyrészt a nem sokkal ezután bekövetkezett trianoni sorscsapást is köszönhetjük."

Ezt a történelmi plakátot a jobboldali Szent Korona Rádió honlapján találtuk. A kép melletti cikk, amely 2011-ben jelent meg így szól: „Antiszemita Szövetség alakult a zsidómentes Magyarországért. Sajnos nem ma, hanem még 1919-ben, a 133 napos vörös patkánylázadás után. Akkor az elkeseredett honpolgárok szervezkedni kezdtek a hazánkat azóta is többé-kevésbé megszállva tartó idegenek ellen, akiknek nagyrészt a nem sokkal ezután bekövetkezett trianoni sorscsapást is köszönhetjük.”

Sztálin annak idején az ukrajnai és belorussziai zsidók megsemmisítésekor a tömegek haragjára játszott. Meghülyíthető tömeg – éppen úgy, mint nálunk – pedig volt. Csak kisebb hányaduk szervezte a kampányt: a vérre szomjazók, az örvendezők és kárörvendezők, a személyes bosszútól vezéreltek, a rablásban és fosztogatásba érdekeltek, a pozícióvadászok. Az emberek többsége birkamód követte a kolomposokat. jelenleg kicsiny hazánkban az ilyen emberekkel vannak most is tele a gyűléstermek, az ilyen emberek lengetnek zászlót idült bódulatban, az ilyen emberek skandálják ütemesen a vezér nevét.

Az emberek csodálatos tulajdonsága az engedelmesség, főleg, ha falkában vannak. Ilyenkor eltűnik egyéniségük, arcukon bárgyú mosollyal olvadnak bele a tömegbe. Ugyanezek az emberek engedelmes szemlélői bárminek, amitől egyébként otthonuk négy fala közt borzadnának. Ha kiadják a parancsot, engedelmesen szavaznak bármire, ha kell, saját anyjuk ellenében is. Persze, a nagy eszmék hipnotikus ereje mellett munkál bennük az életösztön is. Jaj, csak ne én legyek a következő áldozat! Így aztán ebben az engedelmes tömegben a kódolt antiszemitizmus misztikus, vallásos hódolat, rajongás tárgyát képezi.

Mi még nem tartunk itt. Nálunk csak filozófusok meggyanúsítása, egyetemi professzorok ajtóinak felcímkézése, parlamenti listaigény, közíró emigrációba kényszerítése és nyugalmazott rabbi tetleges inzultálása, meg némi falfirka van egyenlőre műsoron. Ne feledjük: Németországban is így kezdődött.

Az állami antiszemitizmus – a lakhely, a szakma megválasztásának korlátozása, a magasabb beosztások elfoglalásának szegregációja, a felsőoktatási intézményekbe való bejutás akadályozása, a zsidó áruk és üzletek bojkottja – még arrébb van. De kétségtelen, hogy az igény megvan rá. Marad a lokális antiszemitizmus: a kocsmai antiszemitizmus, a médiabeli antiszemitizmus (Acsar Nemzet), az internetes antiszemitizmus és a pártbeli antiszemitizmus. Akad bőven a rendszer által kisemmizett, tanulatlan, primitív ösztönéletű, aki fogékony a kódolt antiszemitizmusra.

Orbán ezt a kártyát még nem játszotta ki, de kétségtelen, hogy hatalma megtartása érdekében tétovázás nélkül, gátlástalanul megteszi. Cinkos összekacsintásai a

Jobbikkal, fellengzős, de igencsak semmitmondó nyilatkozatai erre utalnak. Konkrét elhatárolódásra nem vállalkozik. Orbán – és vele Magyarország -: quo vadis?

111 hozzászólás

  • István, a helyzet az, hogy a nem csak a „a rendszer által kisemmizett, tanulatlan, primitív ösztönéletű” körökben „van meg a társadalmi igény”!

  • egyre többen vannak ma magyarországon olyanok, akik az embereket tisztákra és életre méltókra, valamint tisztátalanokra és életre méltatlanokra osztják. pedig ezt a mércét nem otthonról, a stelázsiról emelték le. ezt, bizony, választott népboldogítóink adagolják be, szép lassan, feltűnés nélkül.

    eszmerendszerük arra buzdítja az arra fogékonyakat, hogy minden áldozatot vállaljanak a szent cél – az ország majdani nagysága, a nemzet boldogsága és társadalmi osztályuk gyarapodása – érdekében. közben észre sem veszik, hogy elvesztik a lelküket: az már az ördögé!

    ha ehhez még hozzá vesszük, hogy az állam mindenhatóságával szembe menők, a másképpen gondolkodók egzisztenciája egyetlen tollvonással megsemmisíthető, ha hozzá vesszük, hogy a hatalom maga képes gyilkosokat szabadon engedni, másokat meg tüntetőkre uszítani, hogy a nyilvánvalóan rasszista cselekedetek bizonyításában az ügyészség mennyire impotens, akkor miért pont az antiszemitizmus kerülne korlátok közé?

    ha az elkeseredett embereknek mutatnak egy célt – látjátok, minden rossznak a zsidók az okozói – akkor ezek az emberek készek mindent megtenni helyzetük javulásáért, akár a zsidók megsemmisítése árán is, csak hogy a haza fényre derüljön!

    csak azt nem veszik észre, hogy miközben másokat igyekeznek korlátozni szabadságukban, létükben, maguk is rabszolgává válnak: az új eszme, és a mögötte rejlő diktatúra rabszolgájává.

  • Jávorszky Mária

    ….osszekacsint a Jobbikkal…? Kend mán megint hazudik. Tudja kivel kacsint ossze? Hát az -Isten áldásaival,no meg azoknak rejtet erőforrásaival- érti kend most mán?-vagy még mindig nem? Akko szóljon,kifejtem bővebben,tudom,már alig várja…

  • Lélfai Szilárd

    Ille!

    „Orbán ezt a kártyát még nem játszotta ki, de kétségtelen, hogy hatalma megtartása érdekében tétovázás nélkül, gátlástalanul megteszi. Cinkos összekacsintásai a
    Jobbikkal, fellengzős, de igencsak semmitmondó nyilatkozatai erre utalnak. Konkrét elhatárolódásra nem vállalkozik. Orbán – és vele Magyarország -: quo vadis?”
    Az egész írás lényege az Orbánnal kapcsolatos víziód alátámasztása, és erre az egészre röviden, tömören csak annyit lehet mondani, a te stílusodban, te egy tudathasadásos barom vagy!

  • Miért csökkentitek a türéshatàrt az ilyen iràsokkal:Kertész-Bartus,
    Konràd,Ille stb.,és hazudozàssal…?
    Az iràntatok valo ellenszenv fokozàsa a cél?
    Olvassàtok mégegyszer az itt irt kommentjeitek nagyrészét el!

  • Ille! „egyre többen vannak ma magyarországon olyanok, akik az embereket tisztákra és életre méltókra, valamint tisztátalanokra és életre méltatlanokra osztják. pedig ezt a mércét nem otthonról, a stelázsiról emelték le”.
    Ezt irod te, de azt hiszem, hogy magadrol irsz. Nalad nagyobb megoszto/bomlaszto nincs ezen a sarteken.
    Szerintem te is tudod es jot rohogsz mogyorodi maganyodban.

  • Lélfai Szilárd
    2013 június 7
    3:35 de.
    na végre. elég sokáig tartott, amíg bebizonyította, hogy az új emberfaj megjelenéséről írt cikkemben semmi kitaláció nincs.
    az pedig, hogy mi az írásom lényege, remélem, belátja, annak megértése túlmutat képességein 😀

  • Dénes ERÖS
    2013 június 7
    5:06 de.
    megértem, hogy aggódik, de csak bízza ide, hogy mit írok, és mit nem, az kinek szimpatikus, és kinek ellenszenves, rendben?
    a tűréshatára meg korántsem érdekel. ha nem tűri, hát nem tűri.
    tenni ellene úgy sem tud semmit.
    egyenlőre a vélemény még szabad. a szólás már nem annyira.
    amúgy, ha ide idézné, miket is tart hazugságnak a cikkemben? csak okulásként, nehogy máskor is bűnbe essek…

  • Jávorszky Mária
    2013 június 7
    1:57 de.
    ezt is jézus mondta magának? míly megható, hogy isten – annyi sok dolga mellett – külön foglalkozik orbánnal!

  • Ez a cikk egy sokszor lerágott csont. Kommentre sem érdemes.

  • ez nagyon tetszik: simán kijelentik von und zu, itt, és a nolblogon is, hogy hazudok/hazudunk!
    attól óvakodnak, hogy konkrétan megmondják, miben, és hol, de kicsire ne adjunk.
    hiába, ők már csak ilyen kijelentősök. ellentmondást nem tűrően kijelentik.
    ha pedig ők egyszer kijelentenek valamit, az, kérem, ki van jelentve!
    a magam részéről már többször felajánlottam a kijelentőknek, hogy adok lehetőséget az igazság/igazságuk bemutatására.
    mert hát, ha én hazudok, akkor ők nyilván valóan az igazságot mondják. egy állítás, egy cáfolat. ez így szokás.
    valahogy eddig még nem kaptam ilyesfélét.
    csak egy kijelentést: hazudok.
    hát, ha ők mondják…

  • Van olyan hét a KMH-n, amikor nem jelenik meg egyetlen cikk sem az antiszemitizmusról?

  • Vajda B. Attila

    Ille
    Győrújfalu élet-halál harcot viv az árral. Most hasznos lehetsz, irány a GÁT. (Nincs messze Mogyoródtól!) Amig távol vagy ez az on-line újság is fellélegzik. Aztán beszámolhatsz pár nap mulva, hogy hány fasisztával, antiszemitával, horthystával találkoztál a holtfáradt mély -magyarok között.

  • Azt hittem valami jo kis elemzest fogok olvasni a zsidogyulolet okairol. Helyette csak „orbanozast” olvastam.

    Na jo, nekem sem tetszik, hogy Orban elfelejtette hogyan kell megpofozni valakit es hazakuldeni, de nem hinnem, hogy a magyarorszagi zsidogyulolet vegso oka Orban Viktor lenne.

    Udv;
    Moshe

  • Hm..
    Érdekesek az emberek. érdekes, hogy ko, miért „akad ki” a zsidókra.
    Igaz, hülyéknek nemkell különösebb ok.
    Csak néhány dolgot..
    Érdekes megfigyelni, hogy a zsidógyűlölet mindig azzal vádolja a zsidót, amiben Izrael vallási törvénye a legszigorúbb.

    A zsidó vallás irtózik a vértől. Tehát a zsidó keresztény vért tesz a húsvéti pászkába.

    A zsidó vallás bonyolult tisztasági és tisztálkodási szabályokat ír elő, a sokszoros kézmosástól a rituális fürdőig. Tehát a zsidó piszkos és büdös.

    A zsidó vallás szigorú elvek szerint korlátozza a szexuális életet. Tehát a zsidó parázna és züllött.

    A zsidó vallás szerint este vissza kell adni a reggel kért zálogot, minden üzleti megállapodás hét évenként az érvényét veszti, ötven évenként pedig még az elidegenedett földeket is visszakapja az eredeti tulajdonos. Tehát a zsidó kíméletlen uzsorás, kegyetlen üzletember.

    A zsidó vallás előírja az adakozást: a mezők szélét nem szabad learatni, a szőlőtövet szüret után nem szabad még egyszer végigböngészni, mindez és a haszon tizede a szegényeké. Tehát a zsidó fukar, szívtelen, önző, és csak a saját zsebe szent neki.

    Ezért maximálisan igazságos, ha az ordítozó hazafiak tulajdonába kerül minden zsidó vagyon, minden zsidók által betöltött vezető állás – kivégzésük esetén az aranyfoguk, a szemüvegük, a hajuk és a műlábuk is -, mert ha jól értem, ez az antiszemitizmus lényege. A körülmetéletlen fütyi értékesebb minden tehetségnél. Mint az arisztokrata származás. Rengeteg senkiházi, akinek az egyedüli érdeme, hogy nem született zsidónak.
    Újra van zsidó anyaország. Ettől – akár vállalják, akár nem – az eredeti lakosság szemében nemzetiséggé váltak a közöttük élő zsidók. Ma már ezzel a humánusnak hangzó jelmondattal lehet elkergetni őket: „Menjetek haza!”

    Gabec hozott egy jó kis linket.
    Nem megyek bele részletekbe, csak egyetlen dolgot emelnék ki.
    Ilja Ehrenburg..Az a bizonyos „Ölj, ölj, ölj !” Sztálingránd ostromakor íródott..Negyvennégyben a két évvel azelőtti írást egy kis könyvecskében adták ki az oroszok, és minden politikai komisszár ridiküljében ott volt. Alkalmanként felolvasta a katonáknak. Felolvasta, mert a legtöbbjük sem írni, sem olvasni nemtudott.
    Mégegy dolog jutott eszembe, Churchill írása 192O-ból. Ahol elítélőleg ír a kommunizmusról,a zsidókról, a liberálisokról. Valaki megtalálhatná azt a Churchill írást is, amit harmincháromban írt, Hitler uralomrakerülése után. Ott is a zsidókat, egészen pontosan az amerikai zsidókat okolta Hitler miatt.
    Mert meglehet írni ugyanazokkal a nevekkel, évszámokkal ugyanazt a történelmi eseményt bármelyik kor, vagy vezető igénye szerint.
    A tudatlanoknal a féligazság is bizonyíték.
    Tudjátok, mint a rendőrlogika..
    Van akváriumod? Nincs? Akkor te buzi vagy..
    Szal, olv, elv, bűn és cellatársak, bűnt és szemétembert minden náció kitermel magából.
    Ezt kéne nemxcsak tudomásulvenni, hanem a helyén kezelni..

  • Vajda B. Attila
    2013 június 7
    3:27 du.
    Nézz rá a térképre. keresd meg rajta Mogyoródot, meg Győrújfalut..
    Fél Győr ott van. Fiam, lányom, két unokám szintén.
    megemlíthetted volna azt is, hogy Győrújfalun a legnagyobb gondot most a három héttel ezelőtt lebontott régi, száz éve biztonságot adó gát helyett összedobált ideiglenes gát okozza..

  • Moshe Akiva
    2013 június 7
    6:18 du.
    három mondat szólt orbánról. igaz, azok bővített mondatok voltak.
    gondolom, a többit nem olvasta el. a vészcsengő – úgy tűnik – magánál is csak az „orbán” szó megjelenésére szólal meg.

  • Vajda B. Attila
    2013 június 7
    3:27 du.
    nos, helyismeretből ne nagyon akarjon vizsgázni. ha magának mogyoródtól győrújfalu nincs messze (152 km), akkor van egy kis gondja a távolságbecsléssel.
    amúgy javaslom, menjen oda az – rokonaival és párttársaival együtt -, aki eszetlenül elrendelte a régi, megbízható gát elbontását, és nem készült el az új gát építésével. a kivitelező kb. 5 percet volt a helyszínen, aztán megpattant, mert félő volt, hogy meglincselik.
    persze, jó zsíros buli volt ez is valamelyik csókosnak.
    amúgy a cikkhez, szokása szerint, hozzá se tud szagolni.
    szegénykém…

  • Figyelő
    2013 június 7
    10:13 de.
    ha nem kommentel, hét nem kommentel. majd összeszorítom a fogam, és valahogy túlélem.
    azon is csodálkozom, hogy egyáltalán elolvasta, pedig már a címe is jelezhetné, hogy ne tegye.
    de hát, a csontok már csak ilyenek.
    tudja, direkt a maga bosszantására írjuk őket.
    amúgy a rókáról mi a véleméye?

  • Vipera
    2013 június 7
    2:23 du.
    van valami gondja vele?
    szokja a gondolatot, és próbáljon meg együtt élni vele.
    vagy ne olvassa a KMH-t.
    egyszerű, nem?

  • JIMBO
    2013 június 7
    8:14 de.
    argumentum ad personam

  • falusi
    2013 június 7
    9:54 du.
    gyönyörű ellentétpárok!
    de miért van az, hogy akik a másik tételt hangoztatják, azok nem ismerik se a zsidó történelmet, se a zsidó vallást, se a zsidó sorsot?
    pedig sok mindet olvashatnának azokkal kapcsolatban.
    de nem. számukra flavius emészthetetlen, az ószövetség értelmezhetetlen, a tórától pedig kiütéseket kapnak.
    miért érzem úgy, hogy ebből az írásból se voltak képesek egyesek leszűrni a valóságot?
    miért érzem úgy, hogy egyre többen gyarapítják az általam definiált az új emberfajt?

  • falusi

    Aranyteso! Humanizmusod mindig levesz a labamrol! Eszmefuttatasoddal nem lehet egyet nem erteni, da van egy bibi. A tenyek. A legszembeotlobb teny, hogy ezt az embercsoportot nem egy helyen nem kedveleik, hanem szinte sehol.
    A gyermeked haza megy az iskolabol es azt mondja: Apa, engem utal a Kati. Ne torodj vele fiam, keruld ki, legyel vele kedves, de ne keresd a tarsasagat. Jo a valasz? Aztan haza jon a gyereked es azt mondja: Apa, engem utal az egesz olsztaly!Igen es miert? Tudod fiam vannak viselkedesi formak, egyuttelesi torvenyek, melyeket minden nebulonak illik betartani. Azta megint jon a gyerek, hogy ot az egesz iskola utalja… sot meg a tanarok is! Mit csinalsz? Elinditasz egy mozgalmat, mert az iskolaban ez az „antipistike” rakfene utotte fel a fejet, ami buntetendo. Ezentul az iskolaban, tanar-nebulo, barmely „antipistike” megnyilvanulast tesz, az intezmenybol eltavolitando, megbelyegezendo! Pistike lop? Eltusoljuk, mert kinek kell az „antipistike” belyeg ugye? Pistike egy zsirbunko? Elviseljuk, mert kinek kell egy „antipistike” tortura…
    Szep, okos, spartai jellem lesz a fiadbol ugye?
    Talan, csak ugy egyszeruen Pistiket jol felkene pofozni, hogy a takony menetet vagjon a nyakara mert talan csak megkene tanulnia egyutt elni es viselkedni.

  • Falusi!
    Harom hettel ezelott meg szo sem volt arvizrol, de azert kellett volna NEKIK szolni, hogy ne bontsak le a gatat, mert jon a veszely.A kozmondas azt mondja: Ha valaki tudja, hogy el fog esni, akkor elotte leul. Ilyen egyszeru ez.

    Azert jonehany nap eltelt, mire a kritika beindul az arvizi vedelemmel kapcsolatban. A hovihar utan gyorsabbak voltak a kritizalok.

  • JIMBO
    2013 június 8
    7:00 de.
    Öregharczos!
    Három héttel ezelőtt a németek, osztrákok már gőzerővel építették a gátakat, mivel az áprilisi esőzések, a hegyekben olvadó, a sokévi átlagnál nagyobb mennyiségü hó miatt biztosra lehetett venni az áradást.
    Akkor te mi a bánatos lócsöcsről beszélsz?

  • Gabec
    2013 június 8
    2:51 de.
    Idesdrága jótezsvérem.
    Kevés hibám van. Büszke is vagyok valamennyire..
    A „szintén” van a hangsúly.
    Valóban. Te éppenolyan „történelembuzi” vagy mint én, hát valszeg be tudod határolni az egész zsidóellenesség kezdetét..(Gyakorlatilag a kereszténység elterjedése óta, illetve a „szétszóródásuk” óta tart.)
    Az iskolás példát elsőre jól hangzik, dehogyámmeg ennél jóval bonyolultabb a dolog..
    Van olyan gondolat, hogy a Julius Cézár idején Rómába költözött és gazdasági befolyásra szert tevő zsidók miatt alakult ki az antiszemitizmus. Mások a keresztények „revansvételét” látják a zsidóellenességben, olyan is van aki a Cion jegyzőkönyvei miatt ostorozza a zsidóságot..
    A zsidóellenesség oka -szerintem-nem a „Jegyzőkönyvek” és hasonló irományok hatására, hanem jóval inkább a zsidóság bizonyos reprezentáns rétegének jelenlegi viselkedésére vezethető vissza. Meg az irigységre..
    Gondolj csak bele. Már a hatodik-hetedik századtól számítva, kitől kértek „kölcsön” a királyok, ha üres volt a kincstár? A zsidóktól. Mivel külön-külön egyetlen zsidónak sem volt annyi pénze, hogy ki tudta volna elégíteni egy-egy király, fejedelem, császár pénzéhségét, hát -konfliktus kerülendő- összedobták a lét. Soxor különböző országok tehetősebb zsidói adták össze az összegeket. Mi volt a hála, vagy inkább a megoldás arra, hogy ne kelljen visszafizetni azokat a pénzeket? Megvádolni őket valamivel, vagyonelkobzásra ítélni, halálra, ilyesmik. Igenám, de a szintén anyagilag érintett, más országbeli zsidókat hiába ítélik el bergengóciában, ha azok nem elérhetők. Mi a megoldás, felbújtani az ottani királyokat, megvádolni valamivel a zsidókat, és felcsillantani a „hatalmas” zsidó vagyonok hozzáférésének a lehetőségét..
    Valahogy így indult..
    Igaz, még hetven-nyolcvan évvel ezelőtt is egymás mellett árult, -esetleg egy gyékényen- az arab meg a zsidó piaci kofa. Nagyobb konfliktusopk már évszázadok óta nem voltak a zsidók és az arabok között.
    Miután az angolokat kiebrudálták onnét és az ENSZ határozat értelmében megalakult a zsidó állam, a vesztes angolok hatalmas propagandát indítottak- már az izraeli gerillák megjelenése idején- a befolyásuk alatt lévő arab államokban. Ezért indult be már másnap az arab támadás a pólyás Izrael állam ellen.
    Innéttől sima a dolog. Bosszú, bosszút szül.
    Ha belegondolsz, az USA ugyanennek a konfliktusnak az áldozata. Hatvan-hetven évvel ezelőtt az amerikai túrusta a legkedvesebb látogatója volt az arab országoknak. Mára kevés olyan arab ország van, ahova izgalom nélkül mehetne egy amerikai. Amíg csak olajba fektettek be, bárokat, kuplerájokat, meg történelmi helyeket látogatni mentek, vitték a dollárt, nem is volt gond. A gond akkor kezdődött, amikor támogatni kezdték Izraelt. Ugyanaz a történet,- más szereplőkkel: A bosszú, bosszút szült..
    Tanulságpótló záradék: amíg lesznek szegények és gazdagok (mindíg lesznek) amíg a kevésbé szerencséseknek megkönnyebbülés, ha nem önmagukat, hanem másokat lehet okolni, (és most huszadrangú, hogy okkal, vagy ok nélkül) amig a nemzetek akármelyike is egyeduralomra, vagy legalább is jelentős befolyásra akar szert tenni, (mindegyik azt akar) addig nem lesz megoldás sem az antiszemitizmusra, sem a politikai szerencselovagok, megélhetési politikusok és megélhetési rettegők kiiktatására.
    Mert a nép (mindegyik) a bamba, hiszi, hogy az ő nemzetsége jobb, különb, tehetségesebb a másikénál. Amig ezt sugallja a politika, a gazdaság, a nacionalista érzelemvilág, addíg ez így is marad.

  • falusi, védőbeszéded fenomenális!
    Egy probléma van, hogy én már sok mindent átéltem.
    Apám a 19-es forradalmat és a Tanácsköztársaságot, nekem „”volt az ÁVH-hoz is.
    Amit a zsidóságról és a vérről írtál, vallásilag valóban lehetséges. A vallásos zsidó nem szereti a vért, sem a háborút stb.
    Viszont sajnos, akikkel én és családom találkozott NEM volt vallásos.
    Nem volt vallásos Szamulyei, Kun Béla, Rákosi Mátyás és Péter Gábor ÁVH főnöke és még sok ÁVH-s tiszt. A nagy vérengzés, terror Magyarországon igazíból a 20. században, ezeknek vezetésével folytak le.

  • Nem láttam régebben Ille szakit errefelé. Gondolom máshol nem írogathat, hisz amit itt ecsetel azt már máshol leírták.
    Gondolom a bukott Köztársasági Elnökkel járhatott egyetemre hisz a plágium a vérében van. Antiszemitizmus, jó szó, csak senki nem tudja mit jelent. Használják valamire, ami nem jó, de mit jelent? Ha valakit nem szeretnek, az az Ő hibája. Ha sokakat nem szeretnek, az a vezetőik hibája. Mindenhol így van. Ha valamit sokat emlegetnek, azzal el szeretnének érni valamit. Ezek a tények, a többi meg csak baromság.
    Sztálinnal kezdünk, aki saját hóhérokat alkalmazott, talán a régi vonatrabló barátai közül, hisz kivel vehette magát anno körbe? Nézzük kik is lehettek ezek a fiúk, ki is volt Stalin?

    Sztálin József Visszarionovics Dzsugasvili (1878 december 18 – 1953 március 5), apja zsidó eredetű kereskedő, neve a Dzsugasvili grúz szó, melynek ‘Dzsu’ illetve ‘Dzsugas’ tagja zsidó eredetre utal[1]. Eleinte egyházi iskolába járt és papnak készült. Később hivatásos forradalmárként vonatokat robbantott; beceneve ekkor Koba volt a zsidó Bar Kochba szóból.
    Hoppá!

  • Tiszteletem Ille, várom az okoskodó választ::))

  • Vajda B. Attila

    Ille
    A terkep24.hu tanusága szerint Mogyoród, Ivó u.1.sz. csupán 146 km-re van Győrújfalutól, és időben 1 óra 45 percet saccol a program. Ennyit kellene teljesíteni a köz javára.
    Önző érdekből is megérné, hogy jövőre a választáson legalább a 20. helyre felverekedje magát a 26-ikról a falujában. (Katolikus/protestáns szervezetek fiataljai dolgoznak a gátakon, Erdélyből a mélymagyarok pedig 600-900 km távolságból érkeznek…) Nagyon örültem „falusi” bejegyzésének, hogy győri lemenői is keményen dolgoznak. Én csak a soproni (némi szemita beütésű) Lobenwein rokonságom helytállásával dicsekedhetnék.
    A hét végén Budapesten tetőzik.Ez már nem távolság. Jót tenne a fizikai munka!

  • JIMBO
    2013 június 8
    7:00 de.
    egy héttel előtt sem. de négy nappal ezelőtt illetékes elvtárs bejelentette, hogy a szigetközben megkezdték a védművek felújítását, és remélik, addig végeznek, amíg az árhullám oda nem ér.
    mi a jó kurva anyjukat csináltak 1954 óta? ugyanis az utolsó szigetközi árvíz akkor volt!
    azóta csak némi csurrantás jutott arrafelé, hála az elbukott duzzasztóműnek! bánatpénzként, jóvátételként, perköltségként kb. a háromszorosát fizettük ki!
    na, fiam, fusson neki +1x.

  • falusi

    Tesokam!

    Most akkor mi van? Van antiszemitizmus vagy nincs? Ha van akkor miert van? Ha nincs, akkor mi a f@sz ellen kuzdenek olyan boszen a zsidoszervezetek a torveny vaskezevel?
    Zavaros ez kerem… 🙂

    Amugy tudod miota van? Miota van KAMAT. Na erre varrjal gombot! 🙂

  • Figyelő
    2013 június 8
    11:40 de.
    Kedves Klára..
    Aljas és hazug volt aki elhitette veled. hogy én egy ügyvédbe oltott, csörgőkígyólelkű szamaritánus vagyok..
    Senniféle védőbeszéd nem volt szándékomban..
    Vélemény volt. Mondhatnám azt is, hogy az elmúlt háborúk okozta lelki sérülések és káros idegbetegségek konzekvenciája.
    Nem tehetek róla, ha a családod rosszul válogatta össze a meghívottakat..

  • Gabec
    2013 június 8
    2:02 du.
    Drágides. jótezsvérem..
    Mi van? Rizses hús, meg pálinka. Az uborkasalátát édeskésen csináltam, m,ert az ecettől háborog a gyomrom..
    Nemtom, te melyik szervezet vaskezét aposztrofálod törvényileg bősznek, én nem látok illesmit.. Van egy zsidó lobby (határozottan eredményes) amelyik a világ fontosabb államainak kormányainál megpróbálja érvényesíteni az érdekeit, ám,- ahogy a művelt kenyai mondaná: kettő kell a spanyol tangóhoz..
    A kérdésedre:
    Igen, van. Nem akkora, és olyan mértékű, ahogy azt a (akármelyik) média vezérlobogózza, de van.
    merthogyám, amíg aluliskolázottság, alulinformáltság, össznépi belekakkantás lesz, addíg eccerű a szellemi vagonlakókat tánczbavinni.
    És tökmindegy, hogy jagidadigadigadom, vagy majdha magyar gépfegyverszól újra fenn a Hargitán…
    Kamet? hehe..
    Réges-régen a skót világban a lábbelit azaz a cipőt a hatalom a pénz jelképének tekintették, a föníciaiak pedig úgy tartották, hogy a cipő kapcsolatban áll a lélekkel.
    A talpalást, sarkalást hívják kamatnak.

    (Ps. Kamat… Ha nem a Kamath vagy kamat nevű Konkani Saraswat Brahmins környék Konkan és Malabar megyékről beszélünk Indiában, valamint Goa, Karnataka, Kerala és Maharashtra járásokról, akkor valszeg az időszámítás előtti ötödik évezredről lehet szó, amikor is a kölcsönbe adott állat utódjaiból egyet az eredeti tulajdonosnak kellett adni..

  • Vajda B. Attila
    2013 június 8
    12:43 du.
    hát, ezt jól kiokoskodta. de gondolja, hogy a „köznek” pont rám van szüksége? majd az erdélyiek dolgoznak helyettem is. nomeg, csak a busz nem kerül nekem semmibe, a benzint és az autópályadíjat pénzért adják.
    a nyugdíj meg csak 12-én jön.
    ha elárulná az összefüggést az elmúlt önkormányzati választások és a győrújfalui gát közt, az nagyban hozzásegítene, hogy megértsem, mit is kell csinálnom.

  • Ille!

    „mi a jó kurva anyjukat csináltak 1954 óta?”
    Hat nem tudod??? Betonoztak ORBAN hatalmat, de elfelejettek a gatakb betonozni. Nem voltal ott „tanacsot” adni.
    Sajnos, road a velemeny nem valtozik: hulye maradsz koromszakadtaig. Most mar van egy fenyes tarsad is. Ahogy elnezem, tul fog tenni rajtad.VIGYAZZ!!!

  • Rudy
    2013 június 8
    11:42 de.
    valamit mégiscsak jól csinálhatok, ha már vette magának a fáradságot, és megszólított 🙂
    az antiszemitizmus olyan téma, amiről százszor, száz féle módon és száz féle meglátással lehet írni.
    arról a bizonyos rókáról nem lehet több bőrt lehúzni.
    annak örülök, hogy meg tudja határozni, mik a tények és mi a baromság. komoly intellektusra vall. ennek fényében, ha kérhetem, definiálja már nekem, szegény tudatlannak, hogy mi is az az antiszemitizmus?
    meg azt is, hogy mi köze sztálinnak a cikkemben leírtakhoz? ennyi jött le magának az egészből?
    ami a választ érinti: minek? hiszen – ahogy azt már jó előre eldöntötte – az csak okoskodó lehet. én meg, magával, minek okoskodjak?

  • rudynak, sok szeretettel:

    Jellemző és karakteres életkép Orbániából
    A létező szocializmusban még csak társadalmi igény volt rá

    Miközben a műveletlen paraszt-suttyó daliás 2/3isten szinte folyamatos live-showjával szórakoztatja a plebst, a nép az isten adta nép hozza a formáját.

    Ahogy a TV-k legtöbbje (na jó, vannak, akiknek elég Őfenesége követése) az ATV is az árvízi helyzetről a védekezésről készítenek felvételeket. A TV munkatársai a 11-es főúton Leányfalu és Tahitótfalu között forgattak, amikor az út mellett várakozó 10-12 tűzoltó egyike odaszólt: „Megjöttek a zsidók”. Társai jót derültek a beszóláson, majd mikor a TV-sek nem reagáltak mocsok megjegyzésére, egy másik tűzoltó a bokrok közé indult könnyíteni magán, és közben visszaszólt: „megyek, leh… zom a zsidókat”. Amit természetesen ismét harsány idétlen röhögés fogadott!

    Róna György jegyzete

    aki esetleg nem tudná: az atv a hit gyülekezete érdekeltsége. az meg minden, csak nem zsidó.
    hoppá

  • Szerintem Magyarországon virtuális antiszemitizmus van. A hétköznapok valóságában nem lehet találkozni vele, csak a TV és a sajtó politikai vitáiban.

  • Ille István

    A zsido az egy serto szo? Az ATV-ben(is) rengeteg zsido dolgozik. A koznep nem cicomaz, hanem mondja amit lat. Ha negerek dolgoznank ott sokan, akkor gondolom azt mondtak volna jonnek a negerek.

  • Szerintem a dolog rém egyszerű. Az antiszemitizmus egy kreált szó, melyet már előttem többen kifejtettek, Golda Meier-nek köszönhetjük, aki kitalálta az Izraelt bírálókra.Ezt már egyszer judit kirájlánnyal is megvitattam, Neki sem tetszett. De sajnos vannak tények! Sztálin! Zsidó származású diktátor, aki a barátaival vette körül magát. Ezért félt is Tőlük! ismerte Őket. Ezek is tények!

  • Sardi Jani!
    Idestova ket honapja vagyok itthon es meg nem talalkoztam semmifele antiszemitizmussal, sem „melyszegenyseggel”. Pedig csavargok mindenfele. ha valaki zsidot emleget, akkor nem a szomszedjarol beszel,
    hanem egy egesz mas retegrol, amit folosleges megnevezni.
    Ezt is, mint mindent csak tamadasra hasznalnak fel. Nehez elkepzelni, hogy ha megis van, az, az elmult harom evben alakult volna ki. Az elozo kormany sem jeleskedett
    hogy meggatolja a terjedest, mert nem volt/van semi ok ra.Kitalacio az egesz.

  • „A sémita (más szóval szemita) egy számos népcsoportot magába foglaló embertípus, mely elsősorban a Közel-keletet népesíti be.

    A legközismertebb sémita népek az arab, a perzsa, a kurd, az egyiptomi és a cigány. szokták ide sorolni az indiaiakat és a zsidókat is, ám ezek a népek csak részben sémita eredetűek”

    „Az antiszemitizmus (szó szerint: szemita-ellenesség) rendkívül bonyolult jelenség, mely mint fogalom több különféle szellemi áramlatot – hitet, filozófiát, gondolkodás- és cselekvésmódot, attitűdöt és ezeknek alapjait – foglalja össze. Az antiszemitizmus követőjét antiszemitának nevezik ennek a kifejezésnek a használói.

    Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például máltaiak), az antiszemitizmus szót általában a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják.”

    hát persze, hogy kreált szó. alig pár ezer éves.
    egyébként határozottan ki merem jelenteni, hogy anti nem szemita.

  • Láthatjuk a semita, nem zsidót jelent, de Golda sem ezer éve élt. Szóval Ille szaki, ez megint nagyon gyenge volt, de nincs ezzel gond a gyűlölködők között maga még nem a legalja, vannak itt sokkal alantasabbak is. van egy nézett amerikai műsor, olyat teszek fel, ami magyar aláírásos, hisz fel sem tételezem ért angolul. Sztálinról meddig olvasgat még a neten, hogy nem válaszolt. Nekem minden fejből jön 🙂

  • Most olvasom figyelmesen, mit írt. Ezért megkövezik. A zsidót csak ide sorolják, de a cigány SZEMITA. Tehát a Golda kicsit gyagya volt, (legalább is maga szerint) hisz a cigányra vonatkozik az antiszemita szóhasználat. Azta, ez tényleg új. Hamarosan magát is kirúgja Alex, mint azt a háromnevű magyarul írni nem tudót, aki itt régebben próbálkozott.

  • Szilyasztok!

    A Gabec nevu Nemzettestverunk altal ajanlott webpage elegge erdekes lenne, ha nem olvastam volna mar parszazszor ehhez hasonlo zoldsegeket.
    Erdekes eleme ezeknek az irasoknak, hogy a hivatkozasaik elegge homalyosak, hogy meg pl. maga Gabec elvtars sem tudna leellenorizni, ha ot egyaltalan erdekelnek a tenyek.
    De ugyanugy, mint a tobbi zsidogyulolot, ot is csak az indulatai vezerlik.

    Ami a nemetek es mas naciok serelmeit illeti en ugy vagyok vele, hogy sajnalom ami tortent, vagy tortenik, de sokat nem tudok tenni vele. Szivem szerint en visszaadatnam Magyarorszagnak egesz Erdelyt es Szovakiat, onallo orszagot adnek a kurdoknak, a tibeti embereknek, a baszkoknak, Eszak-Irorszagbol kizavarnam az angolokat, es Szent Oroszorszag Anyacska osszes elnyomott nepenek is szabad orszagot adnek.
    Egy kis hibaja van ennek csak, megpedig az, hogy en nem vagyok a nagyhatalmak, tehat nincs ra lehetosegem.

    Arrol sem tehetek, hogy a car atyuska annak idejen olyan borzalmas pogromokat engedett meg a zsidok ellen, ami termeszetesen az oroszorszagi zsidokbol komcsikat csinalt – ami akkor eppen a legujabb divat volt. Hogy aztan ezen komcsi zsidokbol egyik-masik itt-ott a vilagban ugyanolyan bunoket kovetett el, mint azok, akik ellen a zsidok harcoltak sem az en hibam.

    Ennek ellenere ugy erzem, hogy jogom van megemlekezni a Shoah-rol, meg akkor is ha vergozos agyu naciknak ez nem tetszik egyaltalan.

    Udv;
    Moshe

  • Vajda B. Attila

    To whom it may concern !
    A magyar antiszemitizmus okáról, mértékéről, annak „igényéről” magasröptű vita bontakozott ki. Gondolom mindenki elismeri, hogy a róla kialakult véleményért részben ő is tehet, – s ez általánositható . Vissza a felkapott árvizi témára: Otthon a politikusok (és pártok)idétlenkednek, hogy melyikük hány percig lapátol a gáton, mert úgye jön a választás és ettől a PLEBS előtt szimpatikusabbak lehetnek. A civil szervezetek/romák ezt őszintén teszik, őket csak a közösség, a haza érdeke vezérli. Állitom, hogy ha feltünne egy negyvenfős zsidó fiatal a gáton, és ott zsákolna a nyolcvanfős cigány brigád mellett, fénysebességgel csökkenne a magyar „antiszemitizmus”, és pattognának széjjel a „mozgatórugók”. (Aki volt valamelyik nyáron Izraelben az különbeket is látott: sok ezer amerikai zsidó származású egyetemista dolgozik szabadsága alatt a kibucokban, ingyen, önkéntesen, – mert szeretik a HAZÁJUKAT.)

  • Rudy
    2013 június 9
    10:06 de.
    sztálin nem téma, majd, ha monográfiát írok róla, akkor, esetleg érdekelni fog.
    ami pedig magának a fejéből jön, háááát…
    „A legközismertebb sémita népek az arab, a perzsa, a kurd, az egyiptomi és a cigány.

    is. az pedig, hogy golda szerintem gyagya volt, még bizonyításra szorul.
    semmi baj, küzdjön még 😀

  • Moshe Akiva

    Igazad van. A Shoah (holokauszt) az tabu, szent dolog. Azt kéne elérni, hogy tragédiáját mi magyarok is szívből a magunkénak érezzük. Csaknem egy székelyföldnyi – vallásukat kivéve – teljesen asszimilálódott ártatlan magyar ember halt meg.

  • Ille István

    A kevésbé művelt közbeszéd olyanokat is szemitának mond, akik nem azok. A cigányok, a kurdok, irániak mind indoeurópai népek.
    Szemita nyelvek az arab, héber és a kihalt akkád. Továbbá ide sorolják az etiópokat is (amhara), akiknek érdekességük, hogy az egyik legősibb keresztények.

  • sárdi jani
    2013 június 10
    4:23 de.
    bocsika. akkor mi a véleményed a túlművelt gabecokról, vajdákról és rudykról?
    ja, lehet, hogy ők is kevésbé műveltek?
    az más. akkor elfogadom, hogy a hozzászólásod mellé címezted.

  • Rudy
    2013 június 9
    10:10 de.
    már én is kezdtem aggódni emiatt az Alex miatt. ez folyton kirúg valakit. ha kell, ha nem, mert ez neki szórakozás.
    egy gondom van: ki is az az Alex?
    főleg, milyen hatalma van, hogy ki tud rúgni?
    legyen olyan jó, és világosítson már fel!
    ha nem tudja, forduljon a többi kollégájához:

    Comet – Üstökös
    Cupid – Íjas
    Vixen – Csillag
    Dancer – Táncos
    Prancer – Pompás
    Blitzen – Villám
    Dasher – Táltos
    Donder – Ágas
    és természetesen 1935 óta
    Red Rudolph – Rudolf a piros orrú

    Rudolfról csak annyit lehet tudni, hogy legutoljára, kilencedikként csatlakozott a Mikulás csapatához. Különleges, pirosan világító orra miatt maga a Télapó kérte meg egy viharos éjszakán, hogy segítsen az ajándékok kihordásában. A legenda szerint Rudolf eleinte vonakodott, de a szíve mélyén örült, hogy végre hasznát tudja venni furcsa szaglószervének, mely eddig mindig gúny tárgya volt a többi fiatal rénszarvas részéről.

    hát, ahogy elnézem, mostanában nem csak az orra a gúny tárgya. bár az kétségtelen, hogy van mitől piroslania. szemlátomást a kannás bor, meg az észteres pálinka nem csak az agyi ereit károsította 😀
    bár korántsem vagyok biztos abban, hogy becenevét a rénszarvasról kapta.
    inkább a túró rudyról 😛 😛 😛

  • Küzdjek??? Itt nincs kivel. Szellemi rövidnadrágosokkal elég nehéz Ille. Nézzen már oda mit írt és milyen formában. Vicc már itt az egész csapat. Régebben is alacsony volt a színvonal, de ez már bőven az alatt van. Jó válaszok, semmit mondóak. Élvezze nyugdíjas évei, ha befogadják kertésszel együtt, ha nem, hagyja ezt abba, mert az íráshoz némi ész, sőt nyelvismeret is szükséges.

  • Mindketten tudjuk, hogy Adam-ot akartam írni, de a röhögéstől az Alex álnevű idióta jutott eszembe. Amikor túrő rudinak becéztek az osztálytársaim, mindannyian max. 10 évesek lehettünk, aztán felnőttünk. A piros orrúról, a high school-ban hallottam először, de ott már ezzel csak egy-két gazdag szülő gyermeke cikizett, hisz a többiek felnőttek, Ők pedig a papa pénze miatt léphettek felsőbb osztályba. Mivel diplomáim közül kettőt szintén az Usa-ban szereztem, így ott már nem volt szó Randolph-ról. Magyarországon is szereztem egy diplomát, de az nem érdekes ebben az esetben, de egyébként, igen. Az alkoholizálással való meggyanúsításom nem hangzik rossz ötletnek, de ez gyenge. Kábszert sem fogyasztok, csak úgy mondom, nehogy ez legyen a következő.
    Ille úr???? a Maga firkálmányai értéktelen fröcsögések amelyet a hozzászólásaival tetéz, de mivel az előbb tanúbizonyságát adta, hogy értelmi színvonala nem éri el egy 5.-es nívóját, így nem haragszom 🙂

  • Moshe Akiva
    2013 június 9
    2:06 du.

    Moshe, te nem vagy normalis! Melletted meg egy zsido is antiszemitava valna…

  • Rudy
    2013 június 10
    8:04 de.
    megtisztel komoly helyzetértékelő válaszával. annak különösen örülök, hogy jól szórakozik: már megérte ide írni.
    de ne izguljon: marad a felállás: én továbbra is írok ide, maga meg továbbra is olvassa, aztán személyeskedik egy kicsit.
    nem zavar. gondolom, ettől kielégül.
    ha már az eleminél tartunk: az első tanult mondta kb. így hangozhatott: úr ír. nos, én vagyok az, aki ír.
    ami az usa diplomákat illeti, legyen büszke rá. ott háztartás vezetésből is lehet diplomát szerezni.
    hogy hogyan minősít, és haragszik-e, a legkevésbé sem érdekel.
    hogy mit akart írni, az is legyen a maga gondja. a diszlexiát még nem büntetik.
    a küzdelmet illetően igaza lehet. itt valóban nincs kivel. közülünk senki sem vív szellemi párbajt egy fegyvertelennel. nem lenne sportszerű.
    majd szóljon, ha megtalálta a vödröcskéjét. addig még keresgéljen a homokozóban 😀

  • Ajvé! Bagoly mondja verébnek! Ille, Ille…

    Ille István
    March 8
    legyek őszinte? reggel vettem egy üveg viszkit, igaz, csak kanadait, pedig a kentucky bourbon a kedvencem, és gondoltam, megünneplem magam. DE! ennyi köszöntést évek óta nem kaptam, így mindegyik üdvözlésre kortyintottam egyet. most már kicsit lassabban kezelem a billentyűzetet

  • Hú, de komoly volt Ille! Azta, mondott egy hasonló metafórát nehogy lemaradjon. Töltsön még egy shot on the rock. Mindegy úgyse érti, pedig ettől még megjöhet az ihlet.
    Az amerikai diplomákról csak annyit, amiről maga beszél, az az, amit maga is talán elérhet, hisz csak ezekről hallott, gondolom soha még a környéken sem járt. judika szívesen meghívja szerintem, igaz a költségeket magának kell állnia.

  • Ille István
    2013 június 9
    9:12 de.

    István.
    Az antiszemita kifejezés a XIX. század végéről egy német újságírótól származik.
    Most nem emléxem a nevére, de ha beugrik, ideírom.

  • Wilhelm Marr-nak hívták és hamburgi újságíró volt..
    (francbais, örexem.)

  • Rudy
    2013 június 10
    11:57 de.
    rudy, rudy…nem megy ez magának…ja. kezeli, de minek?
    amatőr…
    akaszkodjon valaki másra. velem nem boldogul 🙂
    tudja: úr ír.
    de mondok magának valami biztatót: hajrá, piri néni!

  • Aranyos Rudykam!
    Orulok hogy megtalaltalak itt is{nem csak a „holokamu”
    rol szolo cikknel.

    Ott panaszkodtal, hogy az „alacsony szinvonal”
    miatt- megszoktek a kommentelok.
    Erdemes elolvasni a hozzaszolast- „nemesi eredeted”
    rol is{hja, az Y}.
    Sztalin „zsido eredete”rol szolva- megjegyzed
    ugyan hogy papnovendek volt-de erdekes,hogy a Gruziabol
    Izraelbe bevandorolt zsidok- nem tudnak zsido eredeterol.
    Pedig, ha ez volt a helyzet- legalabb annyira kellene
    ismerjek- mint a magyar zsidok Rakosit-akinek zsido
    voltat szeretitek orrunk ala dorgolni.
    Arrol mar nem is beszelek, hogy Sziberiaban szep
    szammal „udultek” zsidok, hogy ne is beszeljunk
    a zsido orvosokrol akiket Sztalin halalaert okoltak.
    Meg valamit- a Koba nevrol.
    Nem hiszem, hogy Sztalinnak volt fingja rola-
    ki is lehetett Bar-Kochba.
    Nem tudom milyen diplomakat szereztel-amivel
    eldicsekedtel itt- de ha- szerinted Golda Meir
    talalta ki az antiszemitizmus fogalmat-nem rendelkezel
    tul nagy tudassal.
    Lehetseges, hogy-hasonloan- „valamelyik” magyar
    hiresseghez – „masoltad ” a tezisedet?
    Ezt mar nem is merem feltetelezni rolad.
    Az eszrol es a nyelvismeretrol szolva |
    Who are you -to judge other people?
    Meg egy nyelven – arameusul- bar manapsag
    a heberben hasznaljak:
    אסתרא בלגינה קיש קיש קריה
    {Isztra ba lagina kis kis karja}
    Vagyis- ” AZ APROPENZ CSOROG AZ URES HORDOBAN.”

  • Kicsit most nem leszek, mert repkednem, tárgyalnom kell, szóval vannak fontosabb dolgaim is, mint Ti. Valami jót dobjatok addig össze, nehogy úgy járjatok, mint Ille Papa, rám fogja, hogy piázok, aztán rögtön megbukik.

    Viszont egyet megkérdeznék először attól, aki külföldön él, ilyen-olyan oknál fogva: szerintetek bárhol a világon szeretik az árulókat?

    Másodszor azoktól, akik ilyen-olyan oknál fogva még mindig úgy látják, képtelenek máshol boldogulni, nem beszélnek nyelveket, nem kellenek senkinek vagy csak egyszerűen gyávák elhagyni az országot, ahol születtek: szerintetek bárhol a világon szeretik az árulókat?

    Mondom ezt én úgy, hogy több állampolgársággal rendelkezem, de se szülő, se választott hazáimat nem árulnám el, hiszen se le nem mondtam, se meg nem tagadtam egyiket sem.

    Amit nem értek, mi a jó abban, ha évek óta fröcsögtök értelmetlenül, hisz, mint látjuk, semmire nem mentetek, ellenben jönnek-mennek itt az „””írók”””-olvasók. Az a háromnevű is lelépett, igaz kicsit bereklámoztam az egyik cikke után valamikor a télen. Nem tetszett, visszament gyújtogatni Németországba. De Ille! ott Gödöllőn a Grassalkovich kastély árnyékában, nem köpöd magad szembe miután a cikkeidet elküldöd???

  • Rudy
    2013 június 10
    12:57 du.
    én egy amfórára gondoltam. a metafóra számomra valami görög, érdekes formájú agyagedény, amiben bort, olajbogyót, magvakat, ilyesmit tartottak. két füle is volt. nekem is van két fülem, mégsem vagyok metafora. vagy tévedek?
    amúgy egy löket viszkire gondolt, amit jégkockára töltenek.
    brrrr… gyilkos…na, nem a tétel, hanem maga. rendes viszkiivóknak ne menjen a közelébe, mert meglincselik.
    amatőr…

  • izraeli
    2013 június 10
    1:29 du.
    vakondnak a napsütést…édes öregem, túró rudynak magyarázol bármit is?
    milyen diplomákat, milyen diplomákat…még az ecserin vette. most már nem tudna, mivel elköltözött. na, nem rudy, hanem az ecseri 🙂

  • falusi
    2013 június 10
    1:04 du

    Hogy is hivjak azt a nemet faszit aki mindig eldugja a telefonomat? Alzheimer papa, Alzheimer… 🙂

  • falusi
    2013 június 10
    1:04 du.
    affrancba…akkor most golda meir plagizált?
    vagy csak újra olvasta herr marr-t?
    várgyá mán: golda honnan is alijázott? kijevből? született 1898-ban…ugyan az a 19. sz. vége, de nem gondolom, hogy a kifejezést az anyatejjel szívta volna magába.
    1969-ben már olvashatott marr-t.
    de bonyolult is ez az anti, ami nem szemita!

  • Gabec
    2013 június 10
    2:40 du.
    neked is swáb butlered van?
    🙂

  • Ille István
    2013 június 10
    2:45 du.
    Nem shittált, csak használta a kifejezést..
    Marr valamikor az 187O-es években szorgoskodott Hamburgban.
    Golda Mayerig már sokan és soxor leírták, kimondták Marr kreálmányát. (Gyelzem, roppant tömör és kifejező.)
    🙂

  • falusi
    2013 június 10
    3:07 du.

    Tesokam, annal sokkal tobb! Egy csodafegyver… 🙂

    Latom neked is kulon szobad volt gyerekkorodban mint nekem, csak ott aludtak a faterek is mert mashol nem volt hely! 🙂

  • Kedves falusi!

    Az elegge szerencsetlen szo „antiszemitizmus” eloszor Wilhelm Marr altal lett hasznalva.

    Remelem ertesz angolul. Innen:

    http://www.southerninstitute.info/holocaust_education/ds1.html#reformation

    (Mellesleg minden melymagyarnak melyen ajanlom az egesz tanulmany vegigolvasasat, hatha meg tanul is valamit szegenyke.)

    In the late 19th century, the debate on the Jewish question entered a new chapter. Hitherto, the Jews had been viewed as different and unacceptable because of their religion. In 1873, with the publication of the book The Victory of Judaism over Germanism by Wilhelm Marr, the Jewish question became one of race. The Jews, it was argued, were different because of who they were, not what they thought. They were different because of birth. They were different because of blood. An „alien” people, the Jews could never be Germans. It was in this book that the term anti-Semitism first appeared. This so-called scientific basis of anti-Semitism excluded any possibility of Jews being assimilated into German culture. Once defined as such in the popular mind, a major obstacle to Jewish destruction, the common bond in humanity, was overcome.

    Udv;
    Moshe

  • Gabec
    2013 június 10
    3:23 du.
    Csodafegyver?
    Akkor az egy mesterszakácsba oltott takarítómániás lehet, aki délelőtt Glenfiddichet, délutánra meg Heinekent pisil..
    🙂

  • Pallywood utan felfrissiteskent:

    http://www.youtube.com/watch?v=QTsWSpGOWOg

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 június 10
    5:12 du.
    Bocs, kedves Moshe, de én nem tartom „szerencsétlen” kifejezésnek.
    Tökéletes megmutatja a lényeget.
    Nem azt állítom, hogy egy barátságos kifejezés, de nemis arra lett kitalálva.

  • falusi

    Teso! Az igazi no olyan mind a Hold. Este jon, reggel megy….

  • Moshe Akiva
    2013 június 10
    8:07 du.

    „sokaktol fel kitol sokan felnek”

  • Ille István
    2013 június 10
    7:22 de.

    Bocs’, nem vettem észre az idézőjelet.

  • Moshe Akiva

    Én is azt tapasztalom, hogy az „antiszemita” jelzőt gyakran a politikai ellenfél lejáratására használják. Orbán és pártja biztos nem antiszemita, hacsak az nem számít annak, hogy nem szokott ilyesmivel foglalkozni. Mert azért, néha kéne…

  • Gabec
    2013 június 11
    2:52 de.
    Roppantpontos megfogalmazás..
    Ám mindenféle kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a minap azt írtad, boldogan élsz életed párjával..
    Sokat van kiküldetésben?
    🙂

  • Kedves Falusi!

    Nem vagyok nyelvesz sem, annyit azert tudok, hogy egy-egy furcsa szo elobb-utobb elnyeri azt a bizonyos ertelmet, amit a szo kitalaloja ertett alatta. Az „antiszemitizmus” is ilyen szo. Mara mar mindenki zsidogyuloletkent, zsidoelleneskent ertelmezi.
    De ettol fuggetlenul nekem meg mindig bizsereg a hatam tole, mert ez ugyanakkor jelenthetne antiarabizmust is… de hat mi azokat az arab testvereinket is antiszemitanak hivjuk, akik tortenetesen zsidogyulolok.

    Kedves Sardi Jani!

    A politikai baloldal (ami manapsag szinte teljes egeszeben bolsikbol all) eloszeretettel hasznalja a rasszista, a homofobias, iszlamofobias, antiszemita szavakat az elso alkalommal, amikor nem tudnak erdemben valaszolni valamire.
    Meg kell tanulni nevetni rajtuk. 🙂

    Udv;
    Moshe

  • sárdi jani
    2013 június 11
    4:32 de.
    ez legyen a legnagyobb baj.
    már nekem is szemüveg kell a monitorhoz 🙂
    sajnos, mások ennél sokkal vastagabb dolgokat sem vesznek észre.

  • Na meg egy link a melymagyaroknak – ha tudnak angolul – arrol hogyan mukodik „pallywood”:

    http://www.youtube.com/watch?v=t_B1H-1opys

    Van a jobb oldalon meg jonehany video ugyanebben a temaban. Persze ezeket is meg kellene nezni, mielott velemenyt formal valaki valamirol, amihez nem ert.

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 június 11
    1:06 du.
    „A politikai baloldal (ami manapsag szinte teljes egeszeben bolsikbol all) ”
    na, ezen is meg kell tanulni nevetni.
    két dolog is adott a vidámkodásra:
    a bolsevik szó használata – vajh ismeri a jelentését? -, meg az a mókás fejtartása, ahogy eltekint a jobboldal érdemi válasz helyett használt jelzői felett.
    pedig ott van lélfaik, gabecek, andrásik, vajdák és a többi érdemi válaszadók szókincse.
    azokon ugyan miért nem kacarászik egy kicsit?
    pedig azokon is meg kellene tanulni nevetni!

  • Moshe Akiva

    Mi van Moshe? Nem tetszik a melyzsidoknak a sajat medicinajuk? 🙂

  • Már megint egy cikk (ugyanarról a témáról és „képzelt”üldözésről…)aminek nincs valóság alapja és csak
    uszításra alkalmas!
    Különbséget kellene tenni a vallásos,vagy ha nem is vallásos,de rendes együttélésre képes és a hazug,hazaáruló
    zsidók között akik a fajtájuk szégyenei …… az utóbbiak közül sajnos ezen a fórumon többen….!
    Aztán az itthoni nagy antiszemitizmus ellenére az üzleti-politikai életben,vállalkozásokban és nem utolsósorban a bankszektorban sok gazdag zsidó él nagyon jól,míg a hajléktalanok kategóriájában keresve sem találhatók…!
    Akkor miről is beszélnek?

  • Kedves Ille Istvan!

    Ismerem a bolsevik szo eredeti ertelmet. A bolsi azonban nem egyezik meg ertelemben az eredeti bolsevik szoval. Nekem a melymuzulmanok, a melymagyarok, a komcsik, az anarchistak, a cocjalistak egy resze, a nacik, mind bolsinak szamitanak.
    Olyanok, akik jobban akarjak tudni, hogy en mit szeretek, vagy mi a jo nekem. Emmeg szeretem az ilyesmit sajat magam eldonteni. Azert is jottem el a „kommunista” Magyarorszagrol annak idejen.

    Namost, mara a politikai baloldal – ami regebben demokratakbol allt – magaba fogadta a bolsik nagy reszet, csak a nacikkal nem tudnak dulore jutni. Muszaj nekik, mert a felhulye bolsik nelkul nem tudnanak eleg szavazatot kapni.

    Sajnalom, ha ezen megsertodtel.

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Boda Marcsi!

    Amit emlitesz az az egyik tipikus zsidogyulolo tema. „Amig az en nemzettestvereim az utcan laknak, a zsidok a draga autoikkal villognak az utcakon.”

    Kedves Marcsi, nem lehet, hogy az a zsido esetleg fiatal koraban tanult mint egy orult, hogy valami legyen belole? Nem lehet talan, hogy az a zsido meg is dolgozik azert, amije van?

    A masik erdekesseg, hogy az izraeli hajlektalanok kozott csak zsidot lehet talalni, ugyanakkor jonehany izraeli allampolgarsagu arab nagyon is kellemesen el. Most akkor mit kell csinaljunk? Rosaljunk be?

    Udv;
    Moshe

  • Moshe Akiva
    2013 június 13
    8:03 du.
    megsértődött a radai rosseb, csak nem én. nem tisztem védeni se a bolsevikokat, se annak jelentését. a fogalmi rendszereddel – mely egybe mossa, egy szintre emeli az általad felsorolt politikai irányzatokat – nem tudok azonosulni, de ez semmi gondot nem jelent.
    az azonban,hogy a bolsi nem egyezik meg a bolsevikkel, eléggé nyakatekert. egy történelmileg keletkezett és használt fogalom közhasznú rövidítése, ahogy a náci is. a bolsik magyarországon egyetlen helyen találhatók meg: a fideszben. ugyanis – a szó jelentése szerint – ők vannak többségben, legalábbis azokon a helyeken, ahol meg lehet mondani, mi a jó neked, te mit szeretnél. meg is mondják. ezt úgy hívják: 2/3-os parlament és az önkormányzatok 90%-a.
    azonban 8 millió ember mégsem hagyhatja el az országot csak azért, mert maga szereti eldönteni, neki mi a jó.
    ami pedig a maradék 2 milliót illeti: na, azok a félhülye bolsik.

  • Moshe Akiva

    Tényleg van ilyen sztereotípia, hogy a zsidók jól érvényesülnek. De szerintem most Boda Marcsi éppen ezzel szerette volna cáfolni a hazai antiszemitizmust.

  • Boda Marcsi

    Nem igaz, hogy nincsenek a társadalom perifériáján élő elszegényedett vagy alkoholista zsidók is, csak nem szoktak így bemutatkozni.

  • Boda Marcsi!
    A „kepzelt uldozesek”rol szolva,
    minek nevezed a partod altal felvetett „listazas”t,
    bocs, „kettos allampolgarsag bevallasat”
    {ez vonatkozik az erdelyi,szlovakiai,es mas magyar
    kisebbsegekre is- akik szinten kettos allampolgarok?}
    A „kepzelt uldozes”hez tartozik az ezerszer megcafolt
    „Tiszaeszlari Vervad” emlitese a Magyar Parlamentben
    partod illusztris „hazaffy” kepviseloje altal?
    A „kepzelt uldozes”hez tartozik az idos nyugalmazott
    forabbi Dr,Scheiber inzultalasa az utcan,
    a „goj motorosok” randalirozasa?
    Pontosan kik azok akik ezen a forumon „uszitanak „?
    Nem lenne erdemes utana nezni, talan a „Kuruc Info”
    Friss Hirek es hasonlo „publicisztika”
    hatasanak?

  • Izraeli!………………….Az izraeli knesset-be hány kettős állampolgárságú képviselő van?Netalán van köztük izraeli-iráni kettős állampolgár?Akkor meg mi a probléma a jobbik felvetésével?Nos,ha már itt tartunk:Milyen státuszba sorolnád a magyarországi zsidóságot?Kissebbség nem lehet mert nincs önkormányzatuk.Etnikum nemlehet mert Izrael állam létezik.Vallási közösség csak részben lehet mert a magyarországi zsidók nagyobb százaléka nem vallásos.Ki az aki izraelnek megszabhatja,hogy mit tehet és mit nem?Még az ENSZ sem.Tehát az emberek 80%ne szeret titeket a20% meg vagy” csatlósotok” vagy „rabszolgátok”.

  • Moshe Akiva

    Bekem tetszik, ahogy a „bolsevik” szót értelmezed. He-he.

  • Izraeli

    Egy korábbi hozzászólásomban már írtam, hogy „A verbális agresszió is agressziót szül. A pejorativ értelmű zsidózás, cigányozás ugyanúgy önbeteljesítő vád, mint a raszistázás vagy az antiszemitázás.” Ha valaki őszintén küzd az ilyen jelenségek ellen, annak sokkal jobban meg kell gondolnia, hogy mikor ragaszt valakire ilyen jelzőket.

  • Topapo!

    Orulok,hogy ennyire „tajekozott” vagy,bar a pelda,amit
    az izraeli-irani kettos allampolgarsagrol irtal,rogton
    megmutatja merre „evezel”.

    Van nemi kulonbseg az Izrael-Iran kozotti viszonyrol- szemben veletek-
    bar ez elegge zavar teged es „elvtarsaidat”.

    Irannal a viszonyok kitunoek voltak, mindaddig,
    mig Humeini ajatolla kirobbantotta
    az iszlam forradalmat es „orokose” Ahmedinegad minden
    nemzetkozi forumon hirdette hogy celja „Izrael letorlese
    a terkeprol”,hogy ne is beszeljunk a Holocaustrol-
    ami szerinte is-ugy mint a Jobbik szerint -„Holokamu”.

    Talan ez ad valaszt az ENSZ helyzeterol is, ahol
    egy ENSZ tagallam elnoke az ENSZ podiumarol
    nyiltan fenyegethet egy masik tagallamot a „terkeprol
    valo letorlesevel”.

    Megis,hogy a tenyeknel maradjunk.Izraelben,
    amely – az „oslakossagon”kivul{melyben „palesztin” zsidok
    is vannak}-bevandorlasi orszag-vannak-a Kneszetben
    is-kettos allampolgarok.
    Nyugat-Europa,Amerika,Kanada,sot,ugy tudom-Oroszorszag
    sem- tagadta meg zsido allampolgaraitol a szuletesi –
    vagy tobb evtizednyi otteles JOGAN szerzett allampolgarsagot.

    Most nezzuk, ahova- minden bizonnyal-celozni akartal.
    A Kneszetben tobb arab part mukodik,nagyon aktiv
    kepviselokkel {mint Ahmed Tibi,Jamal Zahalka}.

    Ismeretes az arab kepviselono Hanin Zuabi- aki tevekeny
    reszt vett a torok Marmara hajo „bekeharcos” tuntetoinek
    „tiltakozasaban”. Vilagos volt erzelmi hovatartozasa-
    a Hamasz uralta gazai palesztinokhoz.

    Ismert Szalim Dzsubran neve is{szinten arab}-aki a Legfelso Birosag
    egyik biraja-es a Legfelsobb Birosag elnokekent-
    a tobbi biraval egyutt- itelte el Kacav volt allamelnokot-
    mikor az nem viselkedett tisztsegehez melto modon.

    Tudom, hogy benneteket a tenyek nem nagyon erdekelnek-
    ha nagyon sokaig hulyitenek embereket velt”igazsaggal”-
    pl. „Izrael gyarmatositani akarja Magyarorszagot”
    „Izrael- „sivatagi orszag” leven- el akarja vezettetni-
    „lopni” a folyokat{ilyesmit is olvastam}-

    A SOK HULYESEG – HAZUGSAG- MEG „TENNYE” VALTOZIK.

    Milyen statuszba sorolnam a magyar zsidosagot?
    Milyen statuszba sorolod onmagadat?
    Honnan tudod, hogy nem vagy e szlav,olah,svab,torok,bolgar
    vagy uram bocsa!!!!- cigany vagy zsido-keverek ?
    A magyar zsidok tettek-legalabb annyit-Magyarorszagert-
    mint te es jobbikos tarsaid- ha nem is beszelek most a
    tudomanyrol,muveszetrol,irodalomrol{a „magyar” Nobel
    dijasok tobbsege-zsido}.
    Az 1848-as szabadsagharcban es az Elso Vilaghaboruban tobb
    zsido aldozta eletet.

    A magyarorszagi zsidok-magyarok is-zsidok is.
    A kettos kotodes zavar teged?
    Miert nem zavar a magyar kisebbseg kotodese az
    anyaorszaghoz Romaniaban,Szlovakiaban.vagy a volt Jugoszlaviaban?
    Termeszetesen addig, mig nem valtoztatjatok oket
    „budos olahok”ka, vagy „kutyazabalo csehek”ke.

    Nem igy van, Topapo?

  • Sardi Jani!
    Ha arra gondolsz,hogy valakire „jelzot ragasztottam”,
    erdekelne, hogy pontosan mirol beszelsz.
    Irasod datumarol itelve, a Boda Marcsihoz szolo
    kommentre reagalsz.

    Ha megfigyelted, nagyon is tudok kulonbseget tenni
    a demokratak es a szelsosegesek kozott{nem akartam
    irni uj-nyilasok}.

    Ha a ket altalam emlitett sajtoorganumrol szolsz-
    itt valodi uszitasrol van szo.

    Minden esetre- koszonom a figyelmeztetest.

  • izraeli

    Röviden úgy tudnék válaszolni, hogy mindig úgy kéne érvelni, ahogy utoljára Topapóvak tetted.

  • Izraeli!…………….Hát igen.Ket párt hét izraelhez asszimilált képviselővel.Az a legnagyobb baj,hogy magyarországon kötelezővé tették a zsidóság „szeretetét”.Legalább megtudtad hogy miért is van itt annyi ” antiszemita”.Kinyilvánithatod büntetlenül,hogy utálod az amerikaiakat a németeket a franciákat stb.,de,ha ezt a zsidókkal próbálod megtenni akkor antiszemita,rasszista,náci nyilas stb.vagy és örülhetsz,ha ne kerülsz sittre.Persze a „kiválasztott”népnek mindent szabad………….Nam igy van izraeli?

  • Ugy latom, mint mindeg, most is altalanossagban
    szonokolsz es nem viszonyulsz a TENYEKHEZ.
    Eloszor is- mas partokban is vannak- arabok is.

    Megis, a ket Izraelre jellemzo peldara-
    gondoltam- reagalni fogsz.

    1.Hanan Zuabi- kepviselono- aki resztvett
    a torok Marmara hajo „bekeharcosainak”
    „ellenallasaban”- mely nagy port vert fel a vilagsajtoban.
    A hajot nem engedtek be Gazaba mert nem volt
    hajlando a rakomany kivizsgalasara sem egyiptomi
    sem izraeli kikotoben.
    A kepviselono- viselkedesevel-ellenseges magatartast
    tanusitott az allammal szemben- ahonnan-fizeteset huzza.
    Nalatok mar kigolyoztak volna a Parlamentbol.

    2.George Kara{tevedtem a nevben elozoleg,de nem
    a TENYEKBEN }- IZRAELI ARAB BIRO volt a
    Legfelsobb Birosag elnoke,amely elitelte
    a ZSIDO KACAV ALLAMELNOKOT- mikor az nem viselkedett
    tisztsegehez meltoan.
    Okulasodra – es osszehasonlitasul- remelem tudsz angolul.

  • Topapo,okulasodra- meg nehany peldat:

    http://www.youtube.com/watch?v=yy3VlRV-uRE
    http://www.youtube.com/watch?v=MAR_Iwq9-R0
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=Gtg1pjnEW2c&NR=1
    http://www.youtube.com/watch?v=IHAZvbdNAZA
    http://www.youtube.com/watch?v=g_3A6_qSBBQ

    Senki sem kotelez benneteket a „kivalasztott
    nep” „szeretetere”- bar ugy latom, hogy
    „ujabb kutatasaitok szerint”-ti „meg kivalasztottabbak ”
    vagytok.Honnan is szarmazik Jezus?

    Talan vizsgald meg magadat es „elvtarsaidat”
    hogy milyen hangon beszeltek a zsidokrol-
    {ellentetben a franciakrol,a nemetekrol,stb.
    Bar az amerikaiakert sem rajongtok nagyon.

    Tudod,egy nep- vagy kisebbseg- nevezd ahogy
    akarod- amelynek 40%at kiirtottak-
    nincs tulsagosan oda azokert akik a „gyulolet
    beszeddel” es hazugsagokkal vissza akarjak
    idezni a sotet nyilas korszakot- gondolvan-
    hogy ez hozza vissza Magyarorszag dicsoseget.

  • mit mondjak, eléggé eltértek az urak és a hölgy (?) az eredeti témától.
    de ez jó is így. érvek, érvek ellen.

    sárdi jani: ha javasolhatom, boda marcsit ne sorolja be az érvelők közé, főleg ne állítsa be olyas valakinek, aki bármit is cáfolni lenne képes.
    ami pedig a zsidók érvényesülési képességét illeti: javaslom, tekintsen egy kicsit vissza a történelemben: a hazai numerus clausus kutya fasza volt ahhoz képest, ahogy már az ősködben is bántak a zsidókkal.
    csak egy apróság: milyen foglalkozást is hagytak meg nekik már az ókorban is? a pénzváltást!
    most meg mindenkinek sír a szája, hogy juj, ezek a gonosz zsidó bankárok!
    tetszett volna másképpen gondolkodni!

  • Ille!
    Sajnos, neha valoban elterek a tematol,
    foleg, ha merges vagyok.
    Maskor koppintsatok a fejemre.
    Minden esetre, koszonet neked es barataidnak
    a megertesert.
    Ezzel lezartam a temat.

    Udv

  • Topapó

    Nem látod, hogy itthon azóta jött elő a „rasszistázás”, „antiszemitázás”, amióta a baloldal súlyosan megbukott? Nézd már meg milyen baloldali figurák „védik” a kisebbségeket? Egyik sem humanista, hanem politikai hasznot remél az indulatok felszításától. A jobboldalon pedig elmebeteg ideológusok örvendeznek, hogy végre odafigyelnek rájuk. Próbálj kiszállni ebből és ne hagyd, hogy provokáljanak, se azt hogy uszítsanak. Utóbbit nehezebb észrevenni, mert elhitetik veled, hogy téged „védenek”. Figyelmedbe ajánlom ugyanezen az oldalon Moshe Akiva nekem címzett hozzászólását:

    „Kedves Sardi Jani!

    A politikai baloldal (ami manapsag szinte teljes egeszeben bolsikbol all) eloszeretettel hasznalja a rasszista, a homofobias, iszlamofobias, antiszemita szavakat az elso alkalommal, amikor nem tudnak erdemben valaszolni valamire.
    Meg kell tanulni nevetni rajtuk.

    Udv;
    Moshe”

  • Izraeli

    Azt hiszem még korábban elnéztem valamit és összetévesztettelek Moshe Akivával. Bocs’ a félreértésért. Egyébként, Moshe jól látja a magyarországi helyzetet. Ajánlom figyelmedbe.

  • Azt hiszem,tobbsegunk jol latja a helyzetet,
    ami,talan, nem csak Magyarorszagra jellemzo.
    Kerdes,mennyire tudtok ti, DEMOKRATAK, osszefogni
    es pozitiv valtozast hozni,mert

    „Csak akkor szulettek nagy dolgok
    Ha batrak voltak,akik mertek
    Ha szazszor tudtak batrak lenni
    Szazszor batrak s viharvertek”

  • Sárdi Jani!……………..Köszi a jó tanácsot,de én mindig a saját megformált véleményemet próbálom közölni nem pedig a médiák hangzatos irányelveit tartom utmutatásnak.A 70-es évek elejétől a PKMH-ban dolgoztam és a vezető politikusokat szenélyesen is ismertem.A véleményem akkor is megvolt bár kimondani nem volt ajánlatos.Rendszerváltás után vártunk egy jobb világra,de csak a tűz körül ülők és „holdudvaruknak”valósult meg a dédelgetett álma.Nyitva volt egy „kiskapu”,kihasználták.Mire te odaértél már bezárták.Hittel meg lehet rengetni a világot de attól még éhenhalsz.

  • Topapó

    A baloldalnak nem szabadna kampánytémává tenni az antiszemitizmust, a jobbosoknak pedig negatívan reagálni rá.

    Ne a szerencsétlen hazai vagy alijázó zsidókat piszkáld azért, mert vannak, akik tragédiájukkal visszaélve akarnak a hatalomba kerülni, ahelyett, hogy megismertetnék és megszerettetnék őket.

  • Sárdi Jani!……………….Tudod nem én találtam ki,hogy pár ezer ember felelőssége a nemzet felelőssége.