Bajnai Gordon a legalkalmasabb, de Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója a legnépszerűbb

2013 június 12 2:15 du.126 hozzászólás

Ha a Kanadai Magyar Hírlap olvasótáborán múlna, 2014-től Magyarország miniszterelnöke Bajnai Gordon lenne, ugyanakkor Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció lenne a legnagyobb kormánypárt. Ez derül ki abból az online pártpreferenciás felmérésből, melyet csaknem 800 olvasó töltött ki az elmúlt két nap folyamán. Természetesen tudjuk, hogy a magyar társadalomra vetítve ez semmiképpen sem számíthat reprezentatív felmérésnek, de nem is ez volt a célunk. Inkább arra voltunk kiváncsiak, hogy milyen politikai erőviszonyok léteznek egy, a diaszpórában működő magyar nyelvű lap olvasói táborában. Ebből az derül ki, hogy a KMH olvasóinál, a Demokratikus Koalíció 42 százalékos támogatottságra számíthat. A DK-t követi Bajnai Együtt 2014 PM nevű választási szövetsége (30%), aztán a Magyar Szocialista Párt (11%), a Fidesz (6%) és a Jobbik (6%). A Magyar Kétfarkú Kutya Párt éppen, hogy elbukná az 5 százalékos parlamenti küszöböt négy százalékos támogatottságával, miközben a Munkáspárt (1%) meg sem közelíti azt. A Lehet Más a Politika (LMP) ebben a körben még az egy százalékos szintet sem érte el.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon

Amennyiben az alkalmasságot viszgáljuk az derül ki, hogy Bajnai Gordont látnák legszívesebben kormányfői poszton a KMH olvasói. Bajnai 44%, Gyurcsány 36%, Orbán Viktor 7%, Mesterházy Attila 6% és Vona Gábor is 6% ért el ebben a körben. Az LMP-s Schiffer Andrásra 1 százalék szavazna.

Azon túl, hogy ezek a számok eléggé egyértelműen azt jelzik, hogy a KMH olvasói tábora erőteljesen a demokratikus ellenzék felé húz, egy-két tanulságot érdemes mindebből levonni:

1. Gyurcsány Ferenc támogatottsága magasabb és elutasítottsága alacsonyabb, mint amit feltételeznénk. Már egy ideje sejtettem, hogy a rejtőzködő szavazók elsősorban a DK-t erősítik, hiszen bár négy év telt el azóta,  hogy Gyurcsány lemondott, még mindig ciki lehet „gyurcsányistának” lenni. Továbbá azok, akik a legerélyesebben bírálják az Orbán kormányt, vagy a NER-t, azok akik semmilyen kompromisszumra, vagy párbeszédre nem hajlamosak a NER működtetőivel, azok a szavazók az e tekintetben különösen kemény, és megalkuvás nélkül politizáló DK-ban találhattak politika otthonra. Ráadásul van a DK-nak egy-két (baloldalon) népszerű és a médiában gyakran szereplő politikusa. Ilyen lehet a szókimondó és bátor, harcias imázst felépítő Vadai Ágnes.

2. Az ellenzéket támogató, diaszpórában élő magyarok között Bajnai Gordon középre húzó politikája és az Együtt-féle szívárvány koalíció még mindig népszerűbb opció mint a továbbra is erős elutasítottsággal küzdő MSZP. Hozzátenném, hogy saját, személyes tapasztalatom is afelé mutat, hogy az Együttnek és a DK-nak is jobb, mélyebb kapcsolatai vannak határon túli magyarokkal, szervezetekkel és értelmiségiekkel, mint az MSZP-nek. Ez azért is ironikus állapot, mert éppen a DK az a párt, amely mai napig teljes egészében elutasítja a határon túli magyarok szavazati jogát, illetve sokan a párton belül még a kettős állampolgárság megadását sem tartják szerencsésnek. Mégis, mind a DK, mind pedig az Együtt kapcsolatban áll észak-amerikai és nyugati európai magyar értelmiségiekkel, miközben az MSZP kapcsolatrendszere inkább kezdetleges.

3. Mesterházy Attila kevésbé ismert emigrációs és határon túli körökben mint Bajnai, vagy Gyurcsány. Bár a KMH olvasói általában közelről követik a magyar belpolitikát (hiszen lapunk is erre fókuszál), nagyon sokan a határon túli közösségekben csak általános szinten ismerik ezt. Annyit tudnak, hogy Magyarország öt legismertebb vezető politikusai között (Orbán, Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy és Vona) hárman már ültek a miniszterelnöki bársonyszékben, tehát eleve rengeteg személyes tapasztalattal rendelkeznek. Ehhez képest Mesterházyról leginkább csak annyit tudhatnak, hogy ő vezette az MSZP-t 2010-ben, amikor biztos és történelmi bukásra volt ítélve a párt. Az, hogy Mesterházy tehetséges stratégának bizonyult, és hogy képes volt egységet teremteni az MSZP-n belül (például a kibeszélések szinte teljesen megszűntek) látszólag nem jutott át határon túlra.

Tehát konklúzióként: a KMH kevésbé összetett lap, mint ahogy eredetileg feltételeztem, továbbá jobban tenné az MSZP ha nem zárkózna el Bajnai miniszterelnök-jelöltsége elől és Gyurcsány Ferencet nem szabad még teljesen leírni.

126 hozzászólás

  • Andrási Sándor

    Ha van Isten, ezt két barmot „érdemei” szerint jutalmazza.

  • Andrási Sándor

    Kristófka perverz álmait kivetiti olvasói irányába, de tudnia kell, hogy amikor a pucér hátsója a falhoz ér, felébred, és rájön mennyire tévedett. Ennek ideje 2014. II. fele. Mit fogsz írni akkor Kristófka? Talán csak nem azt, hogy az egész Magyar Nemzet fasiszta?

  • Andrási Sándor

    Javítanom kell:

  • Andrási Sándor

    Javítanom kell: …. ezt a két barmot …..

  • Ha valaki itt barom, az maga, Andrási.

  • Christopher Adam

    Andrási Úr, bár a közönséges hozzászólásokra nem szoktam reagálni, azt azért megjegyezném, hogy Önnek feltehetően nem jött le a cikkből, hogy a harmadik mondatomban utalok a felmérés nem reprezentativ jellegére. Rejtőzködő szavazók pedig igenis vannak…talán emlékszik még 2002-re?

  • Egyértelmű Bajnai és Gyurcsány sikere ! –

    azzal együtt, hogy a média az ő összejöveteleiket sem a lapok, sem a tv adók nem hozzák le, nem tudatják az ITTHONI emberekkel, MÉGIS SOKAN VANNAK, MINDKETTŐ mondandójának a meghallgatásáért.

    Fejtő Ferenc mondta, korán lett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a magyar nép e fiatal tehetséget nem kezeli a helyén. Gyurcsány Ferenc nemhogy miniszterelnöki, de államfői kinevezésre érdemesnek tartotta és megjósolta ennek eljövetelét !

    Orbán levadászatja ezeket az ellenzéi politikusokat.
    Gyurcsányon LudasMatyi 12szeresét veri le azért a választási TV vitáért, amelyben GYÁSZOS VERESÉGET SZENVEDETT el Orbán Gyurcsánytól !!! – ezt míg él nem felejti el, ez beletelepedett Orbán agyába, mait nap mint nap észrevenni rajta, kisebbségi komplexusa hajtja.

    Hát arról meg nem is beszélve, hogy ÍROTT SZÖVEG NÉLKÜL Orbán NEM tud, képtelen FOLYAMATOSAN BESZÉLNI ! – állandóan a papírlapjait nézi még az ÁRVÍZI TUDÓSÍTÁSAINÁL is ……! Szóval komoly szellemi – memória – képességi problémái lehetnek, amik sok mindenben még visszaköszönnek negatívumként az országnak is!

  • Ajánlok egy olyan szavazást feltenni, amely arra kér választ, hogy
    akarja- e Ön, hogy egy választás megnyeréséért a hatalmon lévő kormány büntetlen előítéletű, nem esetleges bűnösségüket nem bizonyított politikusok levadásztatásával nyerjen választást, pl. az Orbán kormány ?????

    Igen, Orbán aljas eszközöket vetett be, 1-2 évig is jogtalanul, bizonyítottan büncsewlekedeteket el nem követő politikusokat tartóztattatott le……..
    Családjukra, gyermekeikre tekintet nélkü aljas módszert alkalmaztatott Orbán a választás megnyeréséért.
    Ezért kik és mikor kérik számon?????
    Mit mondhatott a szülő miért zárták börtönbe a gyermekének az ártatlan apját, v. anyját?

  • A magam részéről nem lepődtem meg az eredményen, bár ez eltér a magyarországi eredményektől.
    Demokratikus országokban értelemszerűen a demokratikus pártok irányába orientálódik a lakosság, így az olvasótábor is. Noha sok magyarországi olvasót is azonosítani lehet, ez nem befolyásolta az alap olvasótábor véleményét jelentősen.

    Bajnairól tudvalevő, hogy rövid miniszterelnöksége alatt nagy hasznára volt Magyarországnak. Pozitív pályára állította a gazdaságot. Ugyanakkor pártként kevesebbet tudni róluk, mint a személyéről. Kevesen ismerik a programot, amit képvisel. Ebben javulnia kellene a pártjának. Megítélésében én is őt tartom a legalkalmasabbnak az ország stabilizálására, esetleg a gazdaság fellendítésére. Viszont szerencsésebbnek tartottam volna, ha nem önálló pártként indul.

    Gyurcsány karizmatikus személyiség. Ez átjött mind a miniszterelnöksége alatt, mind ellenzékként. A világválság idején volt vezető pozícióban, ami nem tett jót a Magyarországi népszerűségének. A nevezetes öszödi beszédében világított rá, hogy a rendszerváltás óta tartó hazudozást az ország valós helyzetéről be kell fejezni. A problémákkal történő szembesülést nehezen viselte a lakosság.
    A honosítással, és a kettős állampolgársággal szerintem jól mérte fel azt a problémát, amivel most kell szembenézni a magyaroknak. Egyrészt annak anyagi vonzatával, másrészt a belpolitika ismerete nélküli szavazat a hatásával a magyarországi magyarok sorsára.

    Mesterházyt igazából nem is lehet ismerni, mivel a bukás pillanatában vette át a pártot, és el volt foglalva a belső rend megteremtésével, valamint a volt MSZMP tagok kigyomlálásával a vezetésből. Emiatt kicsit későn indította a kampányt. Ismertségéhez erőteljesebb hangot kellett volna adnia a szervezés alatt is.

    A szélsőjobb aránya kicsit meglepő, kevesebbet vártam, úgy öt % körülit. A fidesz alacsony százalékán viszont meglepődtem, mert nagyon nagy propagandát folytat.

    Összességében azért a valódi demokratikus értékek vannak túlsúlyban.

  • UNIÓ-ról reálisan!

    Európai demokratikus országok többsége bent van az EU-ban, és Orbán, Vona, és más szélsőségek felelősege, hogy az terjedjen el zsarolnak bennünket Európánban! Így lehet a zavarosban halászni, és a magyarkodást, a szabadságharcot ürügyként használva választást nyerni, a saját klientúrát építeni úgy, hogy minden Fidesz alattvaló megfelelő pocizóba kerülve dagonyázhat a törvényesített mocsokban.

    Ezzel szemben az igazság az, hogy EU egy értékközösség, amely értékközőségnek elfogadtuk szabályait, amit Orbánék mostanában megszegnek. Akkor ki a bűnös? Ki a hunyó? Akinek a határok lebontása nem tetszik, az költözőn É-Koreába, Iránba, mert ott vannak határok bőven minden szinten! Csak nézzétek meg, még a lakások is drágábbak az EU határának közelébe, és ahogy távolodunk úgy csökken az értékük, úgy csökken életszínvonal kelet fel! Sz. István királyunk is felismerte annak idején, tudván azt, hogy milyen értékőzőséghez kell tartoznunk megmaradásunk érdekében. Akkor is voltak az akkori EU-nak ellenségei hazánkban, a változást nem akaró magyarok személyében.. Voltak akik kiviül akartak maradni mint Koppány, és társai. Ma tudjuk, hogy Istvánnak volt igaza, mert hazánkat csak egy igazi jogállam tarthatta össze kiszámítható szabályzókkal, törvényekkel, és ez volt népünk megmaradásának záloga is. Nem táltosokkal, nem jövendőmondókkal, és nem a múltunkban révedező tekintettel, hanem a jövőt fürkészve, tanulva múlt hibáiból, tanulva nálunk okosabbaktól, csak így maradhatott fenn a nemzet. Vissza Ázsiába menjen az, aki oda való! (A jelképes Ázsia, a Balkán, az elmaradottság, a hazavesztők hazája! Fidesz, Jobbik és más szélsőségekről van szó, amikor hazavesztőkről beszélek. )

    Határok lebontása az utunk, és nem a határok építése! Határokat lehet építeni lélekben, bántó szavakból, gyűlöletből, és kizáratva magunkat az EU népek nagy közőségéből!

    Rossz, hamis kérdés az, hogy maradjunk-e EU tagok? Mert EU-nak csak a mainál nagyobb nyomor az alternatívája. Néhány demokratikus gazdag állam nem csatlakozott az EU államaihoz, de szoros politikai, gazdasági, társadalmi kapcsolatokat ápolnak velük. Mivel gazdag államokról van szó, ezért bruttó befizetők lennének egy csatlakozás estén, és ez azt jelenti, hogy a szegényebb országokat kéne nekik támogatni, amihez nincs kedvük és polgáraiknak sem. Ez azért érthető. Ezzel szemben hazánk nettó befizető, és sok millió támogatásban részesülünk! Ezért nem érthető a fülkeforradalmunk, nem érthető Orbán kuruckodása, kettős beszéde sem. Mégis értő fülekre talál sokak személyében, és ez sem érthető. A sok bődületes hazugság ma is eladható hazánkban. Pedig Orbán megmondta, hogy ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt, amit csinálok. Ez lefordítva annyit jelent, hogy hagyjatok nyugodtan hazudozni, és ez sem veri ki a biztosítékot hazánkban.

    Tudom, hogy a mély magyaroknak ez sem tetszik, ez sem elég, azok magyar vért szeretnének folyni látni, mint az első és második világégés idején, és csak az akasztófa nyugtatná, állítaná meg őket egy kis időre!
    Kérdés az, hogy a tragédia mikor következik be? Választások előtt, vagy választások után, de sajnos bekövetkezik. Ez a mély magyarok, és a tájékozatlan emberek bűne lesz sajnos, és az egész magyarságot fogja sújtani.

    Mély magyarok= A Fidesz szélsőségesei, a Jobbik, a vármegyések, a hungaristák és a különböző gárdák!

  • Don Ovuz írta!
    2013 június 12
    3:15 du.

    „Mesterházyt igazából nem is lehet ismerni, mivel a bukás pillanatában vette át a pártot, és el volt foglalva a belső rend megteremtésével, valamint a volt MSZMP tagok kigyomlálásával a vezetésből. Emiatt kicsit későn indította a kampányt. Ismertségéhez erőteljesebb hangot kellett volna adnia a szervezés alatt is.”

    Írásod többi részével egyetértek, de ezzel csak részben!

    Amennyiben azt írod, hogy a volt MSZMP tagokat hátérbe szorította, abban egyetértünk. Mert ez az igazság. Egyébként figyelmedbe ajánlom egy régi mondásom, hogy nem azt kell nézni, hogy ki honnan jött, hanem azt, hogy ki és hová tart! Aki 23 éven keresztel bizonyítja demokratikus elkötelezettségét kormányon is, az demokrata és legfeljebb volt MSZMP-s! A 2010 előtti alkotmányunk is sokkal demokratikusabb volt, mint a jellegin!!!

  • Noszticzius Judit

    🙂 🙂 🙂 Nagyon örüljünk Gyurcsány népszerű DK-ÉRT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

  • Noszticzius Judit

    Bajnai Gordon is nagyon jó!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 De Juhász Péter volt fideszes 🙁 🙁 🙁 ,most Milla vezetője!!! 🙁

  • Varga Sándor

    WOW! Who would have thought that, according to the KMH polling, the KMH readers are idiots?!
    If they only informed themselves about what the home grown kmh-likes think of their common canditate’s identity, which will be named by September…Well, neither Bajnai or Mesterházy wants to see Gyurcsány even near them, much less on their campaign… Got news for you, KMH readers! There is even talk here that it is the DK itself which will fire Gyurcsány, he has become such an embarrassment for the otherwise weightless DK (decomposing political corpses). The leftist Hungarias prefer Mesterházy, but the US-Izrael-ECB bets on and finances Bajnai. In the case of an imaginary socialist-liberal victory, with Mesterházy as PM, Bajnai still can get a post in the government…as Minister of Agriculture. He has a solid experience with poultry…

  • A tisztán látás érdekében: Gyurcsány 5 év-, Banai csak 1 évig volt miniszterelnök.

    A második ciklusban Gyurcsány Ferenc nevezte ki 2007. júniusban Önkormányzati és területfejlesztési miniszternek-, 2008 áprilisban Nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszternek.
    Úgy hogy nagyon sokat tanult Gyurcsány miniszterelnök úrtól!

    Én Gyurcsány volt miniszterelnökre szavazok.

  • Göllner András

    Érdekes eredmény. Mint azt Christopher is helyesen megállapítja, ebből a felmérésből nem lehet országos szintre általánosítani, de a kanadai magyarok színtjére sem. Az eredmény csupán az elmúlt két nap olvasótáborának politikai szimpátiáját tükrözi, és azt, hogy ezeknek az olvasóknak a nagy többsége nem dőlt be a FIDESZ hamis, illúziót keltő propagandájának. Jó tudni, hogy a felcsúti törpebrigád nem tud mindenkit meghülyíteni. 🙂

  • A konklúzió az, kedves Christopher, hogy a jobboldali szavazók tartózkodtak a szavazástól:)

  • De ez ne zavarja Juditkát az „örüljésben” 🙂

  • makokriz
    2013 június 12
    6:22 du.

    Szuper! A piacon talalkoztam egy oreg utcabelivel. Szellemileg kisse retardalt a csavo mar szuletese ota, de jolelku emberke… O is gyurcsanyira szavazna! Mar vagytok ketten. Legkozelebb latom, megemlitem neki nincs egyedul. Lesz egy kellemes napja…

  • Puchert János

    Kedves Török Gábor mint komlói kérdezem mit jelent a neved előtt a Komlói előnév

  • Ez az egesz felmeres kb. annyit re, mint a „Lighthorse Brigade” rohamba kuldese. Meg jo, hogy itt nincsenek aldozatai.

  • Javitas: annyit er.

  • Azt azért még ilyen játék-féle szavazásban is figyelembe kellene venni, akkor is, ha semmi következménye nem lesz a reális helyzetre, hogy a legerősebb párt állíthat miniszterelnököt. A DK mint kormányalakító párt fogja Bajnait miniszterelnöknek megtenni?

  • A KMH olvasoi-remélhetöleg-kevesen vannak és egyoldaluan informàltak.
    A levitézlett volt miniszterelnökök;Gyurcsàny és Bajnai a felelösek az orszàg nehézségeiért.
    2002-ben még volt pénz,2008-ban màr nem-20 Milliàrd EU vészsegély kellett az IMF-töl-Gyurcsàny 4 évének eredménye-.
    2009-ben a vészsegéllyel,a legjobb szakemberi tanàcsaival és
    utasitàsaival az IMF-nek Bajnai Gordon minusz 6,8 %-os mélyrepülést-a megszorito intézkedések ellenére-„eredményezett” az orszàgnak,ez kirivoan gyenge-a vetélytàrsakhoz viszonyitva,mint Gyurcsàny évei is pl.2006. 9,4 % ujeladosodàs-az EU àltal elöirt 3 % helyett-.
    Gyurcsàny-Bajnai éveivel az orszàg élén, Kelet-Europai élvonalbol sereghajtok lettünk,tovàbb eladosodtunk ugy,hogy a vészkölcsön
    vissza fizetését sem kellett elkezdenie Bajnainak,hanem 2012-töl
    Orbànra vàrt ez a terhük is,a megnövekedett-nagyobb adossàg miatti-kamatterhekkel.
    Ugye kedves olvasok erröl ITT nem olvashattak!

  • Noszticius Judit
    „2013 június 12
    5:18 du.

    Bajnai Gordon is nagyon jó!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 De Juhász Péter volt fideszes 🙁 🙁 🙁 ,most Milla vezetője!!! 🙁 ”

    Na pont ez az amin változtatni kellene.
    Volt fideszes, igen. És ezért rögtön utálni kell?
    Épp az hogy nem. Nem értett egyet a politikai nézetekkel, ármánykodással, hazugságokkal, inkább egy számára elfogadhatóbb, emberibb politikát folytató párthoz állt át. Ezért utáljuk?
    Épphogy tisztelni kellene, hogy meg merte tenni a most nem éppen humánus politikájáról elhíresült Fidesszel szemben.

  • dakota!

    Mi az, hogy jobboldal, jelen estben szófordulat, egy illúzió.

    Magyarországra minden másként értendő. De aki megakarja érteni a hazai pártok viszonyát, a nyugati megfelelő párhuzamokat, az elemezze a pártok tetteit, szófordulatait, és vezetői gondolkodását! Akkor már nem beszélhetünk jobboldali pártokról, csak szélsőséges Fideszről, Jobbikról.

    Bajnai egy mérsékelt jobboldali. Gyurcsány egy liberális. MSZP balliberális párt, amely megfelelne nyugaton egy mérsékelt nyugati jobbközép pártnak is. Van ellentmondás az írásaimban. De ezt nem könnyű elmagyarázni még hazánkban sem!!! 🙂

  • Kedves Adam,

    Hála Istennek a mygyarországi magyarok tudják azt, hogy
    miért nem szabad GyF-et és Bajnait megválasztani.
    Ha a külhoni magyarság többet hallot volna, hogy ez a két ember mit tett hazájában a magyarokkal, akkor nem lenne
    ilyen támogatottságuk.

    A külhoni magyarok figyelmébe ajánlok egy pár video felvételt, mi is az igazság velük kapcsolatban.

    Gyf. A hires Öszöszödi beszéde
    http://mp3round.com/play.php?id=SQkl87o1JfE&t=%C5%90sz%C3%B6di%20Besz%C3%A9d%20(full%20-%2025%20perc)

    Bajnai Gordon tevékenységéröl, 500 magyar család tönkretételéröl, ami 10 öngyilkossághoz is vezetett!!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Noplgh8z62M

    http://i1.ytimg.com/vi/TTyzAor-BmE/default.jpg

    Ebben a videóban egy MSZP-s nyilatkozik, Karsai József
    http://i1.ytimg.com/vi/TTyzAor-BmE/default.jpg

    Ajánlom még, hogy olvassák el, Igor Janke könyvét,
    „Hajrá Magyarok” cimmel

    http://www.magyarmenedek.com/products/8746/Hajra_Magyarok__-_Az_Orban_Viktor-sztori_egy_lengyel_ujsagiro_szemevel_-_Igor_Janke.htm

    Ezek után van még szimpátia a két ember iránt?
    Üdv.

  • skála kópé

    Fresz Iren…..ezek a szerencsetlenek azert rajonganak bajnaiert mert azt hiszik hogy alatta mindenki lophat ingyen libat , gyurcsanyert meg azert rajonganak mert ok is lovetnek a magyarokat mint gyurcsany , ……amugy senki se vette eszre rajtam kivul hogy barki szavazhatott akar szazszor is akarmelyik partra ? az egesz felmeresbe a be van epitve a CSALAS

  • skála kópé

    http://www.mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/dokumentalt-szerepvallalas-1166552 bajnai a legalkalmasabb ha ingyen miliardokra=libakra vagyik a tolvaj lelketek…levadasszak a szemet bajnait mint a gyurcsit is , kinyirjak politikailag OROKRE hala a jo istennek

  • Kívánom ezeknek a fizetett vagy agymosott antidemokratáknak szép hazánkat. Csak egy szemelvény:
    Ok, a Juszt kicsit ciki, de Mihályi ennek a témának a vezető neutrális közgazdásza: főleg 2:30-tól kezd lélegzetelállító lenni. Ez alatt a cím alatt a Youtube-on. (A linket nem lehet betenni):

    A TB ÉS A NYUGDÍJ NEM JÁR! .

  • cornelius
    2013 június 12
    2:39 du.
    ugyan, hagyd. nem az esze miatt szeretik 🙂

  • Fresz Iren
    2013 június 13
    6:59 de.
    😛 😛 😛
    még az a szerencse, hogy rajongója, az agyilag zokni burkus nem magyarhonban lakik! mert akkor az is lehet, hogy még magának is kiharcolna egy libát, sólettel körítve 🙂
    a’propos liba: a szomszédomnak volt 4 db. kb.egyhetes kis libája, az anyjuk nemrégen hozta elő őket. ma reggelre nyom nélkül eltűntek.
    biztos azokat is a bajnai tüntette el 🙂 🙂

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 12
    4:06 du.
    A magam részéről tökéletesen egyetértek önnel. A rendszerváltás arról szólt, hogy új irányba kell menni.
    Erről kellett volna szólnia, ha a politikusokban lett volna annyi karakánság, hogy lezárják a múltat. Viszont politikai tőkét kívántak kovácsolna a múlt felemlegetéséből. Emiatt kellett az MSZP vezetését átalakítani. Így most az MSZP vezetése tiszta, nem támadható a múlttal. Viszont a Fidesz vezetése tele van a diktatúra kádereivel, kezdve Orbán Viktorral.
    Amit kifogásoltam, a késői kezdés. így még az új vezetés nincs benne a köztudatban.
    Ez mindössze a saját kritikám kiegészítő magyarázata. Az ön által leírtakkal egyetértek, így az nem is kommentelem.
    Üdv: D. O.

  • Fresz Iren és skála kópé (alias: Burkus Laci)

    Őszintén, mér szánalmas a libázás. Én két libát láto, két buta libát.
    Szánalmas, ahogyan foggal-körömmel ragaszkodnak egy mondva csinált problémához. Miért is? Mert konkurencia a fideSS számára? Ennyire félelmetes a fidesznyikek számára ez a név?
    Itt döngetitek a melleteket, hogy a liberálisoknak semmi esélye!
    Akkor no para, hátradől, ellazul, és szivar, konyak az ellopott adóforintokból.

  • Don Ovuz
    2013 június 13
    11:09 de.

    Don Ovuz
    2013 június 13
    11:09 de.

    Egyetértünk mind két írással kapcsolatban, és nincs vitánk! 🙂

  • Varga Sándor
    2013 június 12
    6:00 du.
    Az angol nyelvű fórumokon kéne nyomulnod..
    Itt nem mindenki ért, ír, olvas angolul, mivelhogyám ez egy magyarnyelvű oldal.. Ott van a címében.
    Szvsz. Látatlanban elhiszem, hogy kiválóan ismered az angol nyelvet- bár a mondatszerkesztésed még hagy kivánnivalót maga után)- mégis azt javallanám, hogy inkább magyarul írj…
    🙂

  • Becsületszavamra mondom, hogy Orbánról sem szeretem amennyibe hazudnak, Bajnai sem az estem, de minden rágalmazási ügyet megnyer eddig.

    Hol a bizonyíték arra, hogy Bajnai a Wallis Rt mellett a Hajdú-Bét irányításban részt vett? Vallis felvásárolt csődközeli cégeket, és ezeket feltőkésítve adta tovább! Ez volt a Vallis fő profilja. Sajnos Hajdú-Bét-re ráfizettek. Ennyi történt, és ezt bírósági határozatok támasztják alá. Azért mert a valótlanságot sokszor és sokan elmondják, még nem lesz a hazugságból igazság! 😛

    A Magyar Nemezet publicistája hazudik, mint annak idején a Népszabadság! Teli vannak volt bolsikkal biztos. 😛
    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/dokumentalt-szerepvallalas-1166552

  • Christ azt állitja, hogy több mint 800 olvasó olvasta ezt a cikket. Ahhoz képest, én mindig azt a 20 ember beírását látom itt….
    Teeljesen megnyugatató, hogy 3 vezető megossza a társaság véleményét. Mind a 3 tudjuk mit akar, hatalmat!
    Amerikában a választások leginkább a pénzen dől el, kinek van a legtöbb?!
    A magyar választás azon dől el, mennyire nagy a széthúzás.

  • Christopher Adam

    Figyelő,

    nézd meg a cikk alján lévő Facebook gombot. Eddig több mint 1,500-szor osztották meg ezt a cikket Facebook felhasználók…Szerintem már csak ezek alapján is el lehet hinni, hogy több mint 800-an olvasták az eredeti cikket. És egyébként sem azt állitottam, hogy 800-an olvasták, hanem hogy 800-an szavaztak.

  • Figyelő
    2013 június 13
    1:24 du.
    figyelő.
    Felraktam legalább három fórumra, meg a face-ra is.
    valszeg onnét is kattintgattak.
    Hiszed, nem, a fórumadmin többet lát, mint te.
    Minden portálnak van egy számlálója.

  • Christopher!

    Nem mindenki szól hozzá a KMH cikkeihez,így ennek alapján nem lehet a pártok népszerűségét tekintve %-os megoszlást jósolni a pártok között,de a hozzászólások alapján sem,mert
    nem mindenki balliberális és ennek hangot is adnak egyre többen!!!
    Egyébként ez a fórum messze nem nyúlt reális képet az itt
    itt élők többségének a véleményéről és nem olyan jelentős,hogy bármi is múlna rajta…….ezt nem kell sértésnek venni.
    Különben több egymástól független közvélemény kutató, bár
    eltérő %-ban még mindig a jelenlegi kormány győzelmét vetíti előre!
    Minden kormány veszít a népszerűségéből amikor hatalmon
    van,és lehet,hogy nem várható 2/3-os többséggel győzelem,de jelenleg egyik ellenzéki párt sem közelíti meg a FIDESZ népszerűségét,még a „rejtőzködést” figyelembe véve sem.Ezt bizonyítják a TV,rádió sajtó hírek is ,nincs ellenzéki összefogás csak hataloméhség ami
    bizony kevés a győzelemhez!!!!!
    Majd elválik 2014-ben,nem kell izgulni!
    Egyébként 2002-ben csak hajszálon múlott a szocialisták
    győzelme,tehát nem mondható „elsöprőnek”!

  • Vajda B. Attila

    To whom….
    Gyerekek, hogy mennyi naiv ember van itt a comment-elők között…. nem hittem volna!! Egy középszerű informatikus, rendszergazda, moderátor etc. azt hoz ki eredményül, amire megbizást kap. (Egy Tizfarkú Kutya Pártot is ki lehetett volna röhögve hozni győztesnek). Az egész feltehetően azért kellett, hogy Mesterházyt lenullázzák Gordon és Fletó alá.
    Kiváncsian várom a legújabb cikket,hogy az antiszemitizmus lesz-e ismét teritéken, vagy a trafikmutyi. (Esetleg egy többéves irománya egy arabos nevű közírónak.)Erre is lehetne szavaztatni, akár a facebook-on is.

  • Ja a facebookot elfeljetettem……

  • Bajnai Gordon *1968. március 5-én született Szegeden
    Baján nőtt fel, apja, Bajnai György az 1980-as években a környék egyik
    legbefolyásosabb üzletembere volt, a rendszerváltozáskor egyik napról a
    másikra családostul Bécsbe költözött, csak a fia maradt itthon. Első
    munkahelyére, a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft.-hez is apja hathatós
    támogatásával került.****
    A Creditum Gyurcsány Ferencnek is első munkahelye volt.****
    A közgazdász végzettségű Bajnai Gordon 1993-ban Londonban, az Európai
    Újjáépítési és Fejlesztési Banknál volt szakmai gyakorlaton, majd az
    Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt. tanácsadójaként dolgozott, szintén
    Gyurcsánnyal együtt.****
    Alma a fájától A befolyásos apára, Bajnai Györgyre ma is sokan emlékeznek
    Baján. Nem túl nagy szeretettel. Bajnai György a város egyik legnagyobb
    vállalatának, a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezetnek, a
    BLÉVISZ-nek az elnöke volt. A BLÉVISZ-nek több megyei bútorgyárban volt
    érdekeltsége. A rendszerváltás után ezeket kivétel nélkül felszámolták.
    Megszűntek, csődbe mentek. A BLÉVISZ ellen 1994 januárjában indult
    csődeljárás, amelynek végeztével a bíróság 1997 áprilisában a céget
    megszüntette. A BLÉVISZ bútorgyárai bezártak, az ingatlanokat eladták,
    utcára kerültek az emberek.****
    Még nem indult meg a csődeljárás a BLÉVISZ ellen, amikor a rendszerváltás
    évében, 1990 ben Bajnai György a bécsi székhelyű EWT Kereskedelmi Kft. (EWT
    Handelsgesellschaft mbH.) ügyvezető igazgatója lett és Ausztriába
    költözött. Egy sor bútoripari cég csődje még csak ezután következett.
    1989-ben alakult a Möbeltrade Külkereskedelmi Kft., amelynek több bútorgyár
    mellett a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezet is a tagja
    volt. A cég felügyelőbizottságában ott ült Bajnai György is.****
    A cég ellen 1993-ban felszámolási eljárás indult. A cég 2002 decemberében
    szűnt meg a bíróság jogerős végzésével.****
    1990-ben jegyezték be a Baja Design Termelési és Kereskedelmi Kft.-t,
    amely, a bútoripari termékek mellett iparcikk-kiskereskedelemmel munka- és
    üzemszervezéssel, kiállítások szervezésével foglalkozott. A cég
    felügyelőbizottsági tagjai között itt is megtaláljuk Bajnai Györgyöt. A cég
    felszámolását 1993-ban rendelték el, a cég 1996-ban végleg megszűnt. Mintha
    valakik tudatosan kiszívták volna az életerőt a környék bútoripari
    vállalkozásaiból.****
    Ezután jött az első agrárcég. 1993-ban alakult az INT-FOOD, amit 1994-ben
    jegyeztek be. A cég képviseletére Bajnai Györgyön kívül, aki az igazgatóság
    elnöke volt, már fia, Gordon is jogosult lett. A fiú a cég igazgatóságának
    is tagja volt. A cég gabonakereskedelemmel, élelmiszer-kereskedelemmel,
    iparcikk-kereskedelemmel foglalkozott. Kapcsolatai révén könnyen jutott
    hitelhez, és akadtak bankhivatalnokok, akik akkor is pozitívan bírálták el
    a hitelkérelmét, amikor már a INT-FOOD – mit tesz Isten – úszott az
    adósságban. Az pedig nyilván csak a véletlen műve, hogy a Mezőbank helyi
    fiókvezetője az INT-FOOD felügyelőbizottsági tagja is volt egyben. Végül ez
    a vállalat is belefulladt az adósságba, amelyet a hoppon maradt
    pénzintézetek mellett a cég hitelezői is alaposan megsínylettek. Az
    INT-FOOD ellen 1998-ban indult meg a csődeljárás, 2001-ben a bíróság a
    céget megszüntette.****
    Az INT-FOOD csődje sem vette el a Bajnaiak kedvét a cégalapítástól.
    1990-ben hozták létre az Agromercat Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari
    Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaságot, amelynek egyik igazgatója
    Bajnai György lett.****
    A vállalkozás egyebek mellett mezőgazdasági termeléssel, szolgáltatással,
    vegyes termékkörű nagykereskedelemmel, élelmiszer-nagykereskedelemmel,
    idegenforgalommal, külkereskedelemmel foglalkozott. Igen, kitalálta az
    olvasó, a cég végelszámolását a társaság közgyűlése rendelte el.****
    Ez volt a második agrárcég, amely valamiért újra tiszavirág-életűre
    sikeredett.****
    1996-ban jegyezték be a Pekár ’96 Malomipari Részvénytársaságot, amely
    malomipari termékek gyártásával, mezőgazdasági termék-nagykereskedelemmel,
    élelmiszer-nagykereskedelemmel, külkereskedelemmel, raktározással,
    tárolással foglalkozott.****
    A cég képviseletére dr. Róla Jolán felszámolóbiztos mellett Bajnai Gordon
    igazgatósági tag is jogosult volt. A felügyelőbizottsági tagok között
    megtaláljuk Gordon édesanyját, Bajnai Györgynét is. Sejthető, hogy a Pekár
    ’96 sem lett hosszú életű.****
    A cég ellen 1997. október 8-án felszámolási eljárás indult. A bíróság
    megállapította az adós fizetésképtelenségét és elrendelte a cég
    felszámolását.****
    De végelszámolással törölték a cégjegyzékből azt az 1993-ban alapított
    betéti társaságot is, amely növénytermesztéssel, kertészettel,
    szarvasmarha-tenyésztéssel, baromfitenyésztéssel, kereskedelemmel,
    zöldség-, dísznövénytermeléssel foglalkozott, és amelynek kültagja Bajnai
    György volt.****
    A Bajnai-cégeket finanszírozó hitelintézetek zömét ma már hiába keressük a
    cégjegyzékben.****
    Azért mégis sokan emlékeznek a Trigonra, a Mezőbankra vagy a Magyar
    Külkereskedelmi Bankra, annál is inkább, mert az utóbbi nevét az új
    tulajdonosa, a Bayerische Landesbank nem változtatta meg. A hazai
    pénzintézetek a rendszerváltást követő években egyre növekvő
    adósságcsapdába kerültek. Ennek egyik oka az volt, hogy hitelnyújtásaiknak
    nem volt fedezete: ügyfeleik csődbe mentek és magukkal rántották a hitelező
    pénzintézetet is.****
    Erre példa a Trigon csődje.****
    *A magyar pénzintézetek zöme ezt az időszakot nem élte túl.*****
    Az 1987-ben alakult Agrobankot 1995-ben, működésének felfüggesztését
    követően látványosan konszolidálták, majd beolvasztották a Mezőbankba.****
    A Bajnaiéknak is hitelező Mezőbankot, amely 1988-ban alakult, még
    1992-1993-ban konszolidálták, majd a már kistafírozott pénzintézetet
    1997-ben megvásárolta az Erste Bank.****
    Az Erste másik szerzeménye, a Postabank 1988-ban alakult és 1996-ra az
    ország második legnagyobb pénzintézetévé nőtte ki magát.****
    Tőkéjét azonban, mint tudjuk, elveszítette. Az állam 1998-ban
    konszolidálta, vagyis az adófizetők pénzéből felpumpált bankra a Horn- és
    az Orbán-kormány összesen több mint 200 milliárd forintot költött.****
    Az ily módon kitisztított bankot vette meg azután az Erste Bank. Bajnai
    Gordon 1995-től a CA-IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója.****
    A CAIB Értékpapír Rt. volt az a cég, amelyet az 1998. február 11-i
    Fenyő-gyilkosság után a VICO-lapok és a nagyértékű ingatlanok
    értékesítésével megbíztak. (A VICO-Birodalom által kiadott sajtótermékek
    havi példányszáma 1994 végére meghaladta a 12 milliót!) ****
    Bajnai Gordon 1999-től 2000-ig a cég vezérigazgató-helyettese volt. 2000 és
    2005 között a Wallis Rt. vezérigazgatói posztját töltötte be, az ő
    időszakához köszönhető a magyar baromfiágazatot megrázó Hajdu-BÉT csődje,
    amelynek következtében libatenyésztők nem jutottak hozzá a pénzükhöz,
    kilencen öngyilkosságba menekültek kilátástalan helyzetükben.****
    Ez volt a rendszerváltás óta legnagyobb csőd, amely azután a hajdúsági
    állattenyésztők évtizedes munkáját, egzisztenciáját, sőt sokak egészségét
    is aláásta: nekik ugyanis csak kétségbeesés, kilátástalanság, és néhány
    beváltatlan ígéret jutott. Szinte mindenük odaveszett: körülbelül 80-100
    millió forinthoz jutottak hozzá a közel hatmilliárdos követelésükből a
    Hajdú- Bét károsultjai, ami durván egy százalékos kártérítés: azaz semmi.***
    *
    A Hajdú-BÉT Baromfi-feldolgozó és Értékesítő Rt. egyik tulajdonosa a csőd
    kezdetén a Wallis Rt. volt, amelynek irányításában Bajnai Gordonnak
    kulcsszerep jutott: ő volt a cég egyik igazgatósági tagja, emellett
    vezérigazgatói címmel is rendelkezett. A Wallis Rt. egészen 2002 áprilisáig
    változó mértékű, olykor jelentős befolyással rendelkezett a Hajdú-BÉT-ben.
    Ugyanekkor, 2002 áprilisának elején jelentős befolyást szerzett a
    Hajdú-BÉT-ben a Vitonas Ltd., az a Cipruson, Limassolban bejegyzett
    offshore cég, amelynek kézbesítési megbízottja – milyen érdekes – Bajnai
    Gordon volt. ****
    A Wallis ezt követően szépen kiszállt a Hajdú-BÉT-ből, de az
    adóparadicsomban bejegyzett offshore cég, a Vitonas befolyása továbbra is
    megmaradt. Olyannyira, hogy közvetlenül a 2004. január 22-én bejelentett
    csőd előtt, vagyis 2002. április 25-től egészen 2003. december 12-ig már
    többségi irányítást biztosító befolyással rendelkezett a néhány héttel
    később felszámolás alá kerülő cégben.****
    A Hajdú-BÉT felügyelőbizottságában 1998-tól 2003-ig megtaláljuk Zelles
    Sándort, aki egy ideig a Wallis egyik igazgatója volt és később a Kincstári
    Vagyoni Igazgatóság vezérigazgatója lett, könyvvizsgálói között pedig újabb
    jeles személyek bukkannak fel: a cég könyvvizsgálatát 2002 áprilisától 2007
    novemberéig a Simor András jelenlegi jegybankelnök által vezetett Deloitte
    and Touche Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. látta el. A Wallis a
    felszámolási eljárás indulásakor közleményben tudatta, hogy a
    fejlesztésekre fordított pénzek, feltőkésítés és egyéb tranzakciók miatt
    több mint ötmilliárd forint befektetési veszteséget szenvedett el a
    Hajdú-BÉT miatt, és nincs reménye arra, hogy tulajdonosi hitelei
    megtérüljenek. De ez nem volt igaz.****
    Feloldott államtitok****
    Valójában az történt, hogy 2002. szeptember 4-én, másfél évvel a
    felszámolás előtt a Hajdú-BÉT hitelszerződést kötött a Raiffeisen Bankkal
    és fedezetként 7 milliárd forint értékben jelzálogot jegyeztetett be 22
    ingatlanára. Nem sokkal ezután a debreceni bíróság a hitelezők kérésére
    elrendelte a Hajdú-BÉT felszámolását. A cég ezt megfellebbezte, majd
    székhelyét Kecskemétre áthelyezve, felszámolást kért maga ellen.****
    És ekkor jött a csavar: a Raiffeisen Bank 2003 decemberében felmondta a
    hitelszerződéseket és közölte, hogy él opciós jogával, ami azt jelentette,
    hogy azonnal megvásárolhatja mind a 22 ingatlant.****
    Ám miután erre a törvény nem adott közvetlenül lehetőséget, így színre
    lépett egy kft., amelyik eljátszotta a vevő szerepét. Ez a jóságos
    vállalkozás mintegy 2 milliárd forintot fizetett volna a több, mint 4
    milliárdot érő ingatlanvagyonért. Csakhogy az ingatlanok a hitel fedezetéül
    szolgáltak, és mivel a Hajdú-BÉT nem tudta a hitelt visszafizetni, így az
    ingatlanok az adós Hajdú-BÉT hiteltartozását csökkentették. A cég vagyona
    tehát több mint 4 milliárddal csökkent, miközben a hiteltartozásaiból csak
    mintegy kétmilliárdot írtak jóvá.****
    A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) azóta kémkedéssel meggyanúsított
    főigazgató-helyettese, dr. Galambos Lajos 2003. december 19-én az NBH
    nevében feljelentést tett a Hajdú-BÉT megtervezett felszámolásba vitelének
    gyanúja miatt.****
    Feljelentését a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatására alapozta,
    aminek során bizonyítékokat gyűjtöttek dr. Varga Miklós kecskeméti és dr.
    Szűcs Gyula debreceni bírák ellen. A lehallgatás tényanyaga nyilvános, a
    világhálóról letölthető.****
    ugyanakkor: „a közel tíz év eseményeinek tényadatai alapján tételesen
    rögzített súlyos törvénysértések törvényi következmények nélkül maradtak: a
    Központi Nyomozó Főügyészség 2009. május 10-én másodszor is megszüntette a
    dr. Varga Miklós és társai ellen, vezető beosztású hivatalos személy által
    kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más
    bűncselekmények miatt folytatott büntetőeljárást” – olvasható az immár
    nyilvánosságra hozott lehallgatási jegyzőkönyv tényvázlatában.****
    A Központi Nyomozó Főügyészség a megszüntető ítéletét 2009 májusában,
    Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt hozta. A 2003-ban indult nyomozást
    először 2004-ben zárták le, mert a KNYF nem tartotta felhasználhatónak a
    telefonlehallgatások alatt szerzett információkat. Az indoklásban arra
    hivatkoztak, hogy a felhasználás célja nem egyezik a titkos
    információgyűjtés céljával, ezért más bizonyítási eszközök híján
    megszüntette az eljárást. 2006-ban új tény, körülmény felmerülése miatt
    folytatni rendelték az ügyet. 2008-ban a KNYF már biztosra szeretett volna
    menni, ezért arra kérte a Pesti Központi Kerületi Bíróságot (PKKB), döntse
    el, hogy felhasználható-e bizonyításra a nem bűnüldözési céllal folytatott
    titkos információgyűjtés során összeállt anyag.****
    A PKKB végzése egy hónapon belül megnyugtatóan rendezte a kérdést és
    mindenkire kötelező érvényű jogerős végzésben mondta ki: „a titkos
    információgyűjtés eredménye a büntetőeljárásban bizonyítékként
    felhasználható”. 2009-ben a KNYF mégis a régi „fel nem használhatóságra
    való” hivatkozással szüntette meg az ügyet, azzal a kiegészítéssel, hogy
    túl sok idő telt már el a telefonlehallgatások óta, vagyis ennek a
    nyomozásnak sem lett semmilyen jogkövetkezménye.****
    Jó kapcsolatok Bajnai Gordon már korábban szoros üzleti kapcsolatba került
    Kóka Jánossal, az SZDSZ volt elnökének, korábbi gazdasági miniszternek
    érdekeltségébe tartozó Elender informatikai-kommunikációs vállalat
    megvásárlásakor.****
    2001 és 2004 között részt vett a Graboplast Rt., 2003 és 2005 között a Rába
    Rt. igazgatóságának munkájában. 2005-től a Budapest Airport Zrt.
    igazgatóságának elnöke volt és a Corvinus Egyetem Gazdasági Tanácsának
    tagja.****
    Nemcsak az üzleti életben, de ifjúsági politikusként is dolgozott Gyurcsány
    Ferenccel.****
    A rendszerváltozáskor részt vett a Gyurcsány által alapított Új Nemzedék
    létrehozásában, továbbá az Unió a Demokratikus Szocializmusért nevű
    ifjúsági szervezetben. Már 2004-ben, az első Gyurcsány-kormány
    megalakításakor felmerült a neve miniszterjelöltként. 2006 júliusától a
    Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője, fejlesztéspolitikáért felelős
    kormánybiztos volt. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési
    miniszterként dolgozott.****
    2008. május 1-jétől a Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztériumot
    vezette. Sokáig ő is, és Bécsben élő édesanyja, Bajnai Györgyné is tagadta,
    hogy fia kormányfői babérokra pályázik. Ám ahogy egyre jobban ingott a szék
    Gyurcsány Ferenc alatt, úgy merült fel Bajnai Gordon neve egyre gyakrabban.*
    ***
    Most négy év múltán a baloldal újra benne látja összefogása zálogát.****
    KÖVETKEZTETÉS:****
    *Hogy kicsoda Bajnai Gordon?*****
    Némi hasonlattal éve, olyan, mint egy magasan képzett temetkezési
    vállalkozó, aki kifinomult eszközökkel vezényli le csődközeli helyzetbe
    került, de jelentős értékekkel bíró vállalkozások megsemmisítését. Eközben,
    hogyan, hogy nem, ismeretlen hátterű, olykor offshore vállalkozásnak nagyon
    jó üzleteket kötnek. Úgy tetszik, Bajnai Gordon ehhez ért igazán.****
    Őt kiáltják ki zseniális gazdasági szakembernek! Eddigi áldatlan
    tevékenysége inkább egy sunyi dögkeselyű képét vetíti elénk..****
    …és még van, aki hisz neki. Persze csak az, akit a fentebb felsorolt –
    köztudott és bizonyított – tények nem érdekelnek….****
    ****
    *Bajnai Gordon vezette MSZP-SZDSZ-kormány 2010 előtti megszorításai:*****
    ****
    *Befagyasztották a közszféra bruttó bértömegét.*****
    *Megszűnt a 13. havi közalkalmazotti bér.*****
    *Csökkentették az önkormányzati támogatásokat.*****
    *65 évre emelték a nyugdíjkorhatárt.*****
    *Megszüntették a 13. havi nyugdíjat.*****
    *2010-ben teljesen elmaradt a nyugdíjkorrekció.*****
    *A gyes és a gyed háromról két évre csökkent.*****
    *Megszűnt a lakástámogatás korábbi rendszere.*****
    *Tíz százalékkal csökkent a táppénz.*****
    *Csökkentek a tömegközlekedésre fordítható keretek.*****
    *Csökkent az EUs agrártámogatások nemzeti kiegészítésének összege.*****
    Bevezették a vagyonadót.*****

  • blindfoldsolving

    azért remélem az itt szavazók egyike sem magyar állampolgár és a jobbik gond nélkül nyer

  • Szabó Zoltán

    Kedves Chrishtoper és Olvasók!
    Tetszik a kintiek tisztánlátása, és demokrácia érzéke. (ami a távolsággal arányosan nő.)
    Az nem kérdés, hogy Mo-n már leplezett diktatúra van. Ez az EU-n belül igen nagy probléma, de a legnagyobb probléma a nemzet jövője szempontjából fontos. Mert ha az anyaföld egy nemzeti kormányzásnak nevezett, veszekedésekkel és vádaskodásokkal eltakart panamázás, szabad rablás uralkodik, és személyi diktatúra épül ki, akkor erre az anyaföldre nem lehet a XXI.században büszkének lenni. A Kárpát medencei magyarság gazdasági felemelkedésének is minden reményét tönkreteszi, ugyanakkor a szavazatai kellenének…. Itt a hozzászólásokban jól kivehető, ki a „fideszbérenc”…. és ezt itthon már nagyon látjuk. Szervezett „lelkes hozzászólók” vadásznak mindenhol az ellenvélemények letörésére, a nyilvánvaló tényekkel szemben „de márpedigeznemúgyvan” lendületű mondataik elárulják őket. A net az egyetlen, ami még úgy ahogy talán szabad, de mindent és mindenki aktivitását figyelik, mindenkiről „profilt” vezetnek. Aki ellenük szól és a neten „lekáderozzák” , annak vége… Ez egyre nyilvánvalóbb lesz sokaknak. És ezt ti megérzitek pusztán abból amit a neten olvashattok….

  • Fresz Iren
    2013 június 13
    5:28 du.
    Hatalmas munkát fektetett bele egy három mondatban elmondható kommentbe.
    1. A Wallis Rt. csődbe jutott cégeget vásárolt fel, majd némileg feltőkésítve továbbadta, a vétel és eladás közötti árból gazdagodva, ami nem azt jelenti hogy ő vitte csődbe.
    (Ez volt a Wallis profilja!)
    2. Rövid kormányfői tevékenysége alatt gyors változást idézett elő a gazdaságban, ami így fejlődésnek indult.
    3. A népszerűsége abban rejlik, hogy a tevékenysége az ország valós érdekeit szolgálta, nem egy klientúráét.

    Elég szépen leírta az Antal kormány alatt zajló eseményeket. Ha az adott időszakot vizsgáljuk, akkor a következő dolgokat látjuk.
    Az új tulajdonosi réteg megteremtésékez egy dolog szükséges. Magántőke. Ha ez nincs meg, hitelt kell felvenni, vagy el kell értékteleníteni. Az elértéktelenítés úgy zajlott, hogy az Antal kormány megállította először a belső, majd a külső pénzmozgást. Az állami kézben levő bankok 3-4 hónap átfutási idővel kezdték továbbadni a pénzt, így volt is pénz, meg nem is, mert a cégek nem jutottak hozzá. A másik, a kizárólagos dollár alapú elszámolás, amivel a nemzetközi kereskedelmet zúzta szét. Így az országban a cégek 95% csődbe ment, vagyis eladható lett.
    Itt jön a képbe Bajnai is. A Wallis ugyanis megpróbálta önmagát több cég esetén is közbeiktatni a cég és a tényleges vevő közé. Natúr kereskedő. Veszek, majd némi haszonnal továbbadom.

    Politikai karrierje csúcsa a kormányfői pozíció, ahol a stagnáló gazdaságot rövid idő alatt pozitív pályára állította. Érdekes módon a lakosság nem zúgolódott, mivel az intézkedések az ország tényleges érdekeit szolgálták, szemben a fidesz klientúra politikájával. Mivel akkor azt hangoztatta, nem kíván tovább az akkori kormányban tovább tevékenykedni, a személyes népszerűsége nem segítette a Gyurcsány kormány kampányát,amit az akkori lakosság 2/3 elvetett.

    A népszerűsége, és a lakosság összehasonlító tevékenysége a választásokon fog eldőlni. Az jó, ha a fidesz támadja, mivel így neve állandóan közszájon forog! Egy évvel a választások előtt az ország 56 % kormányváltást akar. Pontosabban, már ennyien hangoztatják is. A pártszimpátia megoszlik, de minél többet hangoztatják a nevét, annál inkább előtérben lesz. Kormányfőként nem csinált bakit, így a választó ezt fogja nézni.
    Ön meg görcsöljön nyugodtan, és ismételgesse: Bajnai, Bajnai. Annál több emberhez jut el a név, és annál többen néznek utána a programjának. 🙂

  • Egyszer volt Budán kutyavásár!! a Jó Isten védjen meg bennünket ettől a két alaktól!

  • Kyten

    2013 június 12
    3:12 du.
    „… a hatalmon lévő kormány büntetlen előítéletű, nem esetleges bűnösségüket nem bizonyított politikusok levadásztatásával nyerjen választást, pl. az Orbán kormány ?????”

    „büntetlen előítéletű”
    Bocsásson meg kedves Kyten,de ezt nem tudtam kihagyni.

  • „Ha a Kanadai Magyar Hírlap olvasótáborán múlna, 2014-től Magyarország miniszterelnöke Bajnai Gordon lenne, ugyanakkor Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció lenne a legnagyobb kormánypárt.”
    Ez kizárólag az önök társaságát jellemzi,önökre nézve abszolút reprezentatív.Gratulálok!

  • Ebboo is látszik hogy milyen idegen felfogásu a Kanadai Hirlap olvasoja,ezt a két gegszter hamarosan eltünik a KÖzöny süllyeztöjében és ez fáj nekik-legalább fikázná valki öket,ezek már arra se érdemesek.mig nem jön egy Nemzeti baloldal/oyan syrsya forma/ addig nem lesz ellenzék.

  • Attila Tóth
    2013 június 14
    4:09 de.

    És téged nem vettek meg?

  • skála kópé

    2013 június 13
    7:40 de.
    Igen.Azt azért még hozzá tenném,hogy a baloldalinak kikiáltott demokratikus értékeket a Fidesz-KDNP teljes mértékben felvállalja.Nem színleli,hanem gyakorolja.A bájnájt meg a qurcsányt,meseházit azért szeretik itt feltétlen odaadással,mert ezek a spekulánsok nem nemzetben,hanem nemzetek nélküli internacionalizmusban gondolkodnak:balliberális kommunisták.Ott,ahol törvény van,rend van,értékrend van,nem lehet gátlástalanul halászni a zavarosban,az embereket nem lehet megvezetni és üres ígéretekkel manipulálni.Öfelségének,az arcátlan mindenható-megváltó piacnak arctalan, gyökértelen,értéksemleges baromarcú konzumidióták kellenek,nem pedig nemzeti tudattal,hittel,tartással rendelkezö egyének és közösségek.Ezért marad örökre összeférhetetlen és kibékíthetetlen a két tábor.

  • EZ az igazi arcotok,demokráciátok:

    http://vigilantcitizen.com/latestnews/bilderberg-2013-the-official-attendees-list/

    Ha kívánjátok,egyétek is meg.Azt viszont ne várjátok el mástól,hogy asztalhoz üljön veletek.Nem kérünk belöle.

  • „Ha a Kanadai Magyar Hírlap olvasótáborán múlna, 2014-től Magyarország miniszterelnöke Bajnai Gordon lenne, ”

    Ez az ember?

    „Bajnai Gordon egy ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégen keresztül személyesen járt el a Hajdú-Béttel kapcsolatos ügyekben. Egy másik – szintén közzétett – ügyvédi levél emellett azt is bizonyítja, 2003-ban már nyilvánvaló volt a Hajdú-Bét felszámolásának közelsége. Az értékes vagyont ennek ellenére kiszivattyúzták a cégből, miközben az átvert gazdákat nem fizették ki – zárul Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselőjének nyilatkozata.”

    http://mno.hu/belfold/itt-az-ideje-hogy-bajnai-bocsanatot-kerjen-1166885

  • Miért nem viszitek ki ezeket a LIBArálisokat magatokhoz Kanadába, ha annyira jók? Nekünk nem kellenek, reprezentatívan!

  • küszküllö
    2013 június 14
    7:40 de.
    😛 😛 😛
    használ dezodort, kicsi küszködő? mert eléggé izzadtság szagú 😀

  • Don Ovuz

    2013 június 14
    1:12 de.

    Tényleg?

    Miközben Bajnai Gordon évek óta azt állítja, hogy a többségi tulajdonos Wallis Rt. vezérigazgatójaként nem volt közvetlen befolyása a Hajdú-Bét irányítására, egy 2002-es dokumentumból kiderül, a volt kormányfő a kisebbségi részesedéssel bíró ciprusi cég megbízottjaként részt vett a baromfi-feldolgozó cég működtetésében. Az Együtt 2014–PM választási szövetség vezetőjének azon állítása is megdőlni látszik, hogy nem voltak előzetes információi a társaság várható felszámolásáról – számol be a Magyar Nemzet.

    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/dokumentalt-szerepvallalas-1166552

    Nem érzitek,hogy ez az alak hiteltelen,vállalhatatlan?

  • küszküllö
    2013 június 14
    11:49 de.
    ha nem, hát nem. akkor maradjon éhen 😀

  • Hasta
    2013 június 14
    12:35 du.
    😛 😛 😛
    reprezentatív jelentése: mutatós, jellemző.
    mégis, ki hatalmazta fel erre a kijelentésre?
    kit is képvisel, reprezentatíve?
    bohóc…

  • küszküllö
    2013 június 14
    12:49 du.
    Mit bizonyít a dokumentum?
    Magyarázd már el szegény tudatlanoknak!

    —Vitonas Investment Limited nevű ciprusi cég kézbesítési megbízottjaként is tevékenykedett. A dokumentum szerint az adóparadicsomba bejegyzett társaság nevében Veres Tibor bízta meg 2002. április 5-én Bajnai Gordont a Hajdú-Bét Baromfitermelő és Értékesítő Rt. vonatkozásában a kézbesítési feladatok ellátásával—-

    Nos, ezen a megbízási dokumentumon van az aláírása. Ez mit bizonyít szerinted?
    Már azon kívül, hogy mindenáron szeretné besározni a rettegő fidesz, és a csatlósaik.

  • küszküllö
    2013 június 14
    12:49 du.
    Ez a pozíció annyit bizonyít, hogy még kisebb ráhatása volt az eseményekre, mint az addigi információk alapján tudni véltünk. A tulajdonosi réteget már korábban felsorolták, és egy kézbesítési megbízott nem dönthet a tulajdonos, tulajdonosok pénzügyeiben.
    Tudtad, hogy a Hajdú Bét-et ténylegesen csődbe vivő Csányi ma Magyarország leggazdagabb embere a 135 milliárdjával?

  • Sok hasznos információt olvasok a hozzászólásokból,de
    Fresz Irén által közzétett adatok Bajnairól nagyon érdekesek és hasznosak voltak számomra,bár amit eddig hallottam illetőleg tudtam Bajnairól nekem szimpátia,illetőleg a szavazás
    szempontjából eddig is „elég”volt. …..
    Örülök,hogy több ember is az átlagnál részletesebb képet kapott a volt miniszterelnökről!!!!!

  • Gratulálok Cristopher!
    Ennyi ostoba jobbszélső régen gyűlt egybe!
    Egyik-másik annyira agyatlan, h nekik a tények nem számítanak, csak a másik ostobától hallottak!
    Rég mulattam ilyen jót ezeken a hülyéken, akiknek a MNO az „origó”!
    De miért is csodálkozunk, mikor ilyen a főfő abnormális nemzetvezető? 🙂 🙂

  • Andrási nagyon szellemes!!!nem úgy mint a „szint”alatti Ille
    aki Fresz Irén tájékozottságával,tényszerű hozzászólásaival
    bizony nem tud mit kezdeni szegény…..

  • Boda Marcsi
    2013 június 14
    3:57 du.
    már miért kellene bármit is kezdeni a jobboldali propagandadumával?
    magának is csak ez az egyetlen szórakozása 🙂
    nomeg, nem az én témaköröm. tudja, én orbánozni szoktam 🙂 🙂 🙂

  • Boda Marcsi
    2013 június 14
    3:57 du.
    Mucuska!
    Ő kb. annyira felkészült, mint te!
    A bányászbéka segge alatt! Csak fröcsögés, hazugság, – semmi más!
    A felkészültségtől nagyon messze álltok 🙂

  • Don Ovuz

    2013 június 14
    2:48 du.
    Istenem,Don Ovuz!Ez szerecsenmosdatás.
    Persze,ha valakit szeretünk…

  • skála kópé

    tegnap…hir tv….sorolo cimu musor…..elo ember meseli el hogyan NEM fizettek ki a wallis emberei – bajnai – a liba TOJASAIT…..tojasokat is loptak INGYEN

  • Jean U. Olson

    azért én kiváncsi volnék,hány nyelven beszél dr vadai ….mert ,hogy magyarul SZÉPEN TUD ORDÍTANI ÉS ZORBÁNHVIKTOROZNI AZ BIZTOS! FELFUJÓDOTT VARANGY!

  • Kac-kac!
    Azt hogy ezen az oldalon ki fröcsög és ki a büdös azt
    sokan tudják,csak az érintettek nem……
    Na nem baj,ha esetleg valaki tényeket ír azt persze nem tudják megemészteni(netán a „témához szólni”…”csak
    szint alatt hőbörögni,persze nem is várható más……

  • Ja Gere,mi is jót mulatunk,persze ha komolyan vennénk
    a cikkeket sírhatnánk is a sok hülyeségtől,de szerencsére
    nem tartunk ott!
    Ennyi baromságot máshol nem lehet olvasni!

  • Jean U. Olson
    2013 június 15
    1:35 du.
    Már ketten vagyunk, mert én sem tudom.
    Demeghamár reklamálsz..
    Neked sem ártana néhány órát venni, mondjuk magyar nyelvtanból..
    🙂

  • Fresz Iren
    2013 június 13
    5:28 du.

    „Némi hasonlattal éve, olyan, mint egy magasan képzett temetkezési vállalkozó, aki kifinomult eszközökkel vezényli le csődközeli helyzetbe került, de jelentős értékekkel bíró vállalkozások megsemmisítését. Eközben, hogyan, hogy nem, ismeretlen hátterű, olykor offshore vállalkozásnak nagyon
    jó üzleteket kötnek. Úgy tetszik, Bajnai Gordon ehhez ért igazán.”

    Hivatali ideje alatt, (2009. április 14. – 2010. május 29.), tökéletesen bizonyította ezt. Alkalmatlan.

    Egyszerűen hihetetlen, hogy egyáltalán újra próbálkozik.
    Mesterházy hülye, ha vele szövetségre lép, nem mintha számottevő figura lenne ő is, de ha szövetkezik vele, sosem lesz még az a 8 százaléknyi esélye sem arra, hogy valaha miniszterelnök lehessen.
    Bár tulajdonképpen ez jó hír:)

  • Ez az ember nem tudja mit beszél, és úgy akar tárgyalni az MSZP-vel, hogy belerúg ahol csak tud, mert ez nem az első eset!
    Csak tudnám, hogy Bajnai mi a fenét csinált az MSZP kormányok idején? Abban az időben jó volt neki a szegfű? MSZP-t a Bajnai megszorításai vitték le a padlóra, ezt már elfelejtették sokan.

    „Nem ízlik nekik a narancs, de ettől nem szerették meg a szegfűt sem. Olyan világot akarnak, amelyben nincs se őszödi beszéd, se felcsúti vezér” – jelentette ki.(Bajnai)
    http://atv.hu/belfold/20130615_bajnai_csak_akkor_lesz_kormanyvaltas_ha_garantalt_a_korszakvaltas

    Bajnai megvédte Orbán kormányt Berlinbe!
    „Az nem elég, ha valaki csendes, kedves és rendes ember. Bajnai Gordon alapvető dolgokkal nincs tisztában a magyar szellemtörténetben, és a társadalomtudományi olvasottsága a nullával egyenlő. De még arra is alkalmatlan, hogy felismerjen látható és egyértelmű jelenségeket. Személye most már többet árt, mint használ, alkalmatlan arra, hogy Magyarország vezetője legyen.”
    http://nepszava.com/2013/06/magyarorszag/bajnai-megvedte-az-orban-kormanyt-berlinben.html

  • dakota
    2013 június 15
    6:16 du.

    Nem az a probléma, hogy próbálkozik Bajnai, hanem saját múltját is letagadja, megtagadja. Arról nem is beszélve, hogy az 1949-es ideglenes alkotmány minden szempontból demokratikusabb volt a mainál, felülmúlta minden tekintetben azt, és ezt megtagadni, letagadni több mint politikai hiba, ez bűn. Ezzel Orbánt, és annak rezsimének tesz csak jó szolgálatot. Mi az, hogy korszak váltás? Mi az, hogy Bajnai jobbat akar mint a mai, vagy az előző volt korszakok voltak? Szívlelje meg tanulságait értelmezve, és olvassa Madácht, Shakespearet, Moliert, és ne bohóckodjon, ripacskodjon mint Orbán!

  • Gyorsan leírom, és folytatom tovább a tanulást! A Jó pap is holtig tanul. Vagy tévednék?
    Másokat soha nem bántanék helyes írásuk miatt. Sajátomén gyakran bosszankodom, mert siralmas. Legszívesebben élcelődnék rajta. Belerúgnék magamba, mérgemben úgy igazán. Persze minek fáradjak vele, mikor mások is megteszik nekem ezt a szívességet. Aztán belátom azt is, hogy van ami soha nem lesz tökéletes. Persze azért figyelhetnék is, mondogatom magamba! De én már csak ilyen vagyok. Ezt most miért is írom? Mert erős vagyok. Miben is? Butaságban, hülyeségben, igazságban? Ezek a szavak úgy függnek össze a közfelfogás szerint, mint az édes testvérek.. (Csak a hülye játszik nyílt lapokkal. Csak buta mond izgat. Mond meg az igazt, és beverik a fejed! Stb. Miért vered el magadon a port, mikor ezt mások is elvégzik, megteszik veled? )

    Önirónia a védekezés egy formája.. Önirónízálok, és nevetek magamon. Vagy sírok inkább? Ma angolt tanulok, és magyarul sem tudok. Ez motoszkál a fejemben, miközben az angol szavakat morzsolgatom. Miért dobom fel ezt a magas labdát ellenségeimnek, ellenfeleimnek és jóakaróimnak? Nem is kíváncsiak rám. Megvetnek, gyűlölködnek, eltaposnának néhányan mint egy férget. Ha nem tenném, akkor nem lennék én, én. Erre azért nem vagyok büszke. Mire vagyok büszke? Független vagyok. Ezt bizonyítja az, hogy ilyen embert senki sem bérelne fel semmire. „Koldusbot és függetlenség”, ez maradt nekem csak. Szabadságom, elveim, érzelmeim gazdaságát semmi sem rombolhatja le. Talán a halál. Ma még tanulok, okulok, és okatom magam mások örömére, saját kedvemre. Független, szabad ember vagyok mondogatom magamnak továbbra is. Tényleg az vagyok? Mitől és kitől vagyok az? Megoszthatom véleményemet, megvédhetem azt, meghalhatok igazamért, mert írásaim gondolta, mondanivalója, üzenete az éterben megmarad örökkön, örökké már.

    Csak egy csavar vagyok, egy kis szél fújta porszemnél is kevesebb, a világűrhöz képest arányaiban. Ma még én is emberi lény vagyok többekhez viszonyítva.

    Néztem tükörbe ma is. Nekem sem tetszik amit láttam. Vannak rosszabbak is mondogatom magamnak. Ez nem vigasztal meg. Nem bírom elfogadni magamat olyannak amilyen vagyok. Sokan elégedettek magukkal, és rosszabbak mint én. Lehet, hogy három nyelvet is perfektül beszélnek, és helyesen írnak, csak a gondolkodásukkal, cselekedetükkel van némi probléma. A jó akaratuk kérdőjelezhető meg. Erkölcs megtanulható? Kiiktatható? Félretehető mint megunt holmi? Egyetemet végzett „emberekről is” szó kérem! Intelligencia Isteni adomány, vagy tanulja az ember?

    „Csak olyan cselekedet lehet erkölcstelen, amelyet a cselekvő szabad akaratából követ el és amelynek elkerülésére (vagy kevésbé rossz alternatíva választására) lehetősége volt.”

    „Az etika általános jelentése: Ésszerű, a józan ész alapján meghozott optimális (Az adott lehetőségek közül a legjobbnak ítélt megoldás) és helyes döntés.”

    „Az etika az emberi viselkedés és az erkölcsi ítélet normáival, a cselekedet helyességével és hibásságával foglalkozó elveket tárgyalja. Az etika gyakorlati filozófia: az emberi cselekvés erkölcsileg helyes formáit és a létező erkölcs javításának lehetséges útjait kutatja. Alapvető kérdése: Mi a jó és mi a rossz az emberi cselekvésben? Mikor járunk el helyesen és mikor helytelenül?”

    Ez nem iskolázottság függvénye kérem, ez intelligencia kérdése, ami empátiát, toleranciát is magában hordozza, a problémamegoldó képességünk mellett mások helyébe való belegondolási képességünket is próbára teszi, és vizsgáztatja, vizsgázunk magunk, mások előtt is folyamatosan. Sokan nem értik , hogy az optimálisan reális világ képünk, az igazságra törekvést jelenti. Az ember nem tökéletes lény. Ezért csak nehezen képes rossz, rosszabb, még rosszabb közt különbséget tenni. Sajnos tévedés mindenkivel előfordul, és néha le is fizethető az ember. Vagy megvehető.. Van a született és a fizetett hülye a klasszikus szerint. A fizetett dolga, hogy félrevezesse a született hülyét? Belátni és tanulni a tévedésekből, a helytelen cselekedetekből csak kevesen tudnak, kevesen rendelkeznek felismerő képélességekkel. Miért? Mert rossz irányban keresgélnek,kevésbé fontos értékeknek adnak, biztosítanak előnyt vélt érdekeik szerint, és magasabb, etikai szempontokat kidobják az balakon érdekből, butaságból, emberi tévedésből. Példa kedvéért: Van aki a jelképekért feláldozná életét. Elveik, tévhiteik nevében gyilkolnának stb.

    Van fontosabb szempont mint az emberi életünk védelme, mások életének a védelme? Először vagyunk emberek, és aztán vagyunk mások. Akik ezt nem értik, azok egy turulmadarat, egy zászlót is fontosabbnak tartanak, mint az emberi élet szentségét, és itt van a probléma!!! Akiknek a tárgyak, a jelképek fontosabbak mint a nagybetűs Emberi Élet, azok a legfontosabb értéket hajítják el maguktól, és mások élete is ezek után amortizálódik a kedvenc tárgyaikhoz, jelképeikhez képest viszonyítva, vagy semmit sem jelent (számára), számukra.

    Írta:Török
    Az alkotó embernél nincs csodálatosabb.

    Ihlet nem önmagától támad emberben
    fel, azt megtalálod mások termékében.
    Néha egy gondalt úgyis szaporodik,
    hogy más gondolata tovább gombolyodik.

    Tudjuk, hogy sok porszemből váltunk emberré,
    tán agyagból gyúrva Isteni csodaként?
    Milyen fennkölt és csodálatos esemény,
    a világűr porából lenni emberré.

    Porból lettél ember és porrá válsz ismét,
    hogy felfogd; kívánok értelmet,tiszta észt!
    Mert ez egy kódolt esemény és van remény,
    a Teremtő titka lehet a megfejtés.
    Komló, 2012.02.10

  • http://nepszava.com/2013/06/magyarorszag/bajnai-megvedte-az-orban-kormanyt-berlinben.html

    Kedves magyar Honfitársaim,

    annak már csak örülhetünk, ha Bajnai megvédi a kormányt.
    Sajnos a magyar hazai politikai kultura pl. ha a némethez hasonlitom, akkor a tizes skálán kb. 1-est kapná. Azért mert a német ellenzék nem mocskolja a mindenkori kormányt. Itt nem folyik olyan triviális, alpári beszéd sem a közmédiában sem a külföldi sajtóban.

    Sokszor szégyellem magam itt németországban, hogy magyar vagyok.
    Mikor belenézek valamelyik köztv müsorába, szegyelnem kell magam, hogy
    milyen alpári kifelyezésekkel illeti az ellenzék a jelenlegi kormányt és annak
    miniszterelnökét Orbán Viktort!!

    Ha a magyar ellenzék otthon a saját országában, ha ugyan annak nevezik és
    sajátjuknak érzik? és belepiszkitanak a saját fészkükbe, akkor mit várhatunk el
    a nyugati sajtótól, ? majd megvédenek minket, azt gondoljuk? még nagyobbat
    ütnek rajtunk, elvégre “hinniük kell az ellenzéknek”.

    Egy szónak is száz a vége, a magyar ellenzék járatja le a magyar kormányt, rajta keresztül a magyar népet és ezzel a saját hazáját is.

    Reménykednünk kell az elkövetkezendö 20 évben, hogy ez változni fog, változnia kell!! Elvégre még csak 20szonegynehány éve gyakoroljuk a demok-
    ráciát

  • Kedves Fresz Irén és a többiek! Nagyon tudnék röhögni, de mivel ebben az országban élek, csak sirni lenne kedvem. Talán, ha sziveskednétek megválaszolni az alábbi kérdéseimet, tájékozottabb lennék az idulataitok felöl. Tehát: ki az a magyar kormányfő, aki annak idején háromszáz milláért hajóztatta a Dunán a Szent Koronát? Ki az a magyar kormányfő, aki a saját, magán/!/ futballakadémiáját potom három milliárd adóforinttal tömte ki, egyik első intézkedéseként? Ki az a magyar kormányfő, aki a saját, magán/!/ futballakamédiájához szintén adóforintokból nemcsak stadiont, hanem vasútat is épittet? Ki az a magyar kormányfő, aki az állami földeket bérleményként /elővásárlási joggal/ a haveroknak osztotta ki? És folytathatnám, folytathatnám, folytathatnám…………
    Talán Gyurcsány, vagy Bajnai, netán Mesterházy?
    Na! Ha ezeket a kérdéseket mind korrektül megválaszoljátok, akkor talán a szátokra is vehetitek az emlitett három úr nevét. /Egyebekben pedig: vajon ki is volt a Hajdú-Bét igazgatótanácsában akkoriban? Csak nem ugyanaz a nem oligarcha, aki anno a Rábá-t is kiprivatizálta, és most – miután a céget teljesen kivéreztette – visszavásároltatta a beosztottjával, Orbánnal. Szintén a mi adóforintunkból, természetesen./ Gyerekek, nem az a baj, ha valaki jobb,- vagy baloldali, a baj ott van, ha az illető elfogult………….

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 16
    6:04 de.

    A komment egy önálló írásként is szerepelhetett volna a lapban. Elgondoztató, érdekes írás. Nekem tetszett. Sok értékes gondolatot tartalmaz.

  • küszküllö
    2013 június 15
    2:15 de.
    Feltettem egy kérdést, szeretném ha levezetné.
    Érvekkel meggyőzhető vagyok, de csak valós érvekkel.
    Feltett egy linket egy dokumentumról.
    Én azt kérdeztem:
    „Mit bizonyít a dokumentum?
    Magyarázd már el szegény tudatlanoknak!”

    Vagy nem is kell magyarázgatni, mivel a dokumentumnak nincs köze ahhoz, amit levezetni akartok. Máshoz igen, ahhoz nincs.
    Ha már támadni akarja Bajnait, figyelmébe ajánlom Komlói Török Gábor válaszát amit, dakotának adott. Az inkább taszító, mint a libajnaizás, mivel arra már senki nem vevő.
    Ez a sport önnél még nagyon az alapozás stádiumában van.

  • Fresz Iren
    2013 június 16
    8:21 de.
    „Sokszor szégyellem magam itt németországban, hogy magyar vagyok.”
    ezzel nagyon egyet tudok érteni. csakhogy, ez nem a baloldalnak köszönhető.
    amúgy, ha már németországból osztja az észt: köze?
    tudja, kinek a nemi szervével verje a csalánt?
    dehogy tudja. olyan testrészről van szó, amit valszeg elég régen vehetett kézbe.

  • Kedves todor 48

    Orbán V. már 2004-nem elkezdett dolgozni a projekten és létrehozta az alapitványt, gyözködte az üzletembereket, utánanézett hogyan müködnek az ilyen akadémiák külföldön.
    Olyen rendszert akart létrehozni, ahol a gyerekeket egyszerre edzik, tanitják, és nevelik.

    Orbán Viktor 2007-ben elhatározta, hogy futballmenedzser lesz és megalakitotta a Puskás Ferenc labdarúgó Akadémiát.
    Kezébe vette a projekt elképzelésének kidolgozását és anyagi hátterének megszervezését. Rábirta két nagy magyar cég, az OTP és a MOL fönökeit, hogy fektessenek be a labdarúgásba.

    az igazság a Puskás Akadémia körül, az, innen az idézet „hogy akkor épült amikor a Fidesz ellenzékben volt.Semmiféle kormányzati forráshoz nem volt hozzáférése. Az épitkezésbe való befektetésre és szponzorálásra sikerült néhány vállakozást megnyernie.
    A mendemondák keringenek, rosszindulatuan.
    Alcsútdobozon az orbán család megvette azt a házat, amely egykor a miniszterelnök nagyapjáé volt, és amelyben Orbán V. elsö 10 évét töltötte. Miután felújitották a házat, átadták használatra az akadémiának. ma a Felcsútra érkezö fiatalok laknak benne.
    Az Akadémiát működtető alapítvány vásárolta meg a régóta nem üzemelő Bicske-Székesfehérvár vasúti szárnyvonal ezen szakaszát, beleértve az állomásépületeket is, hogy a későbbiekben kisvasutat működtessen rajta, illetve kerékpárutat építsen a sínekkel párhuzamosan.

    Minden elismerés azért,hogy volt valaki, aki hisz abban, hogy lesz még magasan jegyzett a magyar futball.

    TÁMOGATÓK

    A felcsúti
    PUSKÁS FERENC
    LABDARÚGÓ AKADÉMIA
    támogatói

    Mol Nyrt.
    OTP Bank Nyrt.
    Mészáros és Mészáros Kft.
    FHB Jelzálogbank Zrt.
    Pharos 95 Kft.
    SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
    Sio-Eckes Kft.
    Hír TV Zrt.
    Duna Takarékszövetkezet NET Média Zrt.
    FGSZ Földgázszállító Zrt.
    Puskás Akadémia Sport Hotel Tatai Környezetvédelmi Zrt.
    Coca-Cola HBC Magyarország Kft.
    TERRA-LOG Kft.
    Közgép Építő és Fémszerkezetgyártó Zrt.
    Békés Drén Környezetvédelmi,
    Víz- és Mélyépítési Kft.
    OTP Lakástakarék Zrt.
    OTP Jelzálogbank Zrt.
    Pentavia Kft.
    Stadler Trains Magyarország
    Vasúti Szolgáltató Kft.
    Diagnosticum Zrt.
    Ilzer Italgyártó Zrt.
    CBA Kereskedelmi Kft.
    Gánt Kő és Tőzeg Kft.
    Pro-Aurum Zrt.
    TriGránit Fejlesztési Zrt.
    Magyar Suzuki Zrt.
    Demján Sándor Duna Aszfalt Kft.
    BÁV Zrt.
    Búzakalász 66 Felcsút Kft.
    Dr. Tomcsányi Tamás Ügyvédi Iroda
    VIVIEN Aqua Home
    Sagemcom Magyarország Kft.
    Marchfeldrasen R Gyepgyártó
    és Forgalmazó Kft.
    Olajterv Zrt.
    Sokon Kft.
    Eurovéd Security Team
    JAKO Magyarország Kft.Dolomit Kőbányászati Kft.
    Továbbá: Agro-Felcsút Kft.dr. Vörös József, Balázs Attila,
    Flier János, Flier Tamás,
    Hamar Gábor, Simicskó István,
    Varga József

  • Don Ovuz írta:
    „Komlói Török Gábor
    2013 június 16
    6:04 de.
    A komment egy önálló írásként is szerepelhetett volna a lapban. Elgondoztató, érdekes írás. Nekem tetszett. Sok értékes gondolatot tartalmaz.”

    Köszönöm megtisztelő soraidat, és fogadd cserében a „javított” példányt, ami remélem jobb lett! (;) 🙂

    Tanulságként etika!
    „Tanulj tinó, ökör lesz belőled”
    Gyorsan leírom, és folytatom tovább a tanulást! A Jó pap is holtig tanul. Vagy tévednék?
    Másokat soha nem bántanék helyesírásuk miatt. Sajátomén gyakran bosszankodom, mert siralmas. Legszívesebben élcelődnék rajta. Belerúgnék magamba, mérgemben úgy igazán. Persze minek fáradjak vele, mikor mások is megteszik nekem ezt a szívességet. Aztán belátom azt is, hogy van ami soha nem lesz tökéletes. Persze azért figyelhetnék is, mondogatom magamba! De én már csak ilyen vagyok. Ezt most miért is írom? Mert erős vagyok. Miben is? Butaságban, hülyeségben, igazságban? Ezek a szavak úgy függnek össze a közfelfogás szerint, mint az édes testvérek.. (Csak a hülye játszik nyílt lapokkal. Csak a buta mond izgat. Mond meg az igazt, és beverik a fejed! Stb. Miért vered el magadon a port, mikor ezt mások is elvégzik, megteszik veled? )

    Önirónia a védekezés egy formája.. Önirónízálok, és nevetek magamon. Vagy sírok inkább? Ma angolt tanulok, és magyarul sem tudok. Ez motoszkál a fejemben, miközben az angol szavakat morzsolgatom, ízlelgetem. Miért dobom fel ezt a magas labdát ellenségeimnek, ellenfeleimnek és jóakaróimnak? Nem is kíváncsiak rám. Megvetnek, gyűlölködnek, eltaposnának néhányan mint egy férget. Ha nem tenném, akkor nem lennék én, én. Erre azért nem vagyok büszke. Mire vagyok büszke? Független vagyok. Ezt bizonyítja az, hogy ilyen embert senki sem bérelne fel semmire. „Koldusbot és függetlenség”, ez maradt nekem csak. Szabadságom, elveim, érzelmeim gazdaságát semmi sem rombolhatja le. Talán a halál. Ma még tanulok, okulok, és okatom magam mások örömére, saját kedvemre. Független, szabad ember vagyok mondogatom magamnak továbbra is. Tényleg az vagyok? Mitől és kitől vagyok az? Megoszthatom véleményemet, megvédhetem azt, meghalhatok igazamért, mert írásaim gondolata, mondanivalója, üzenete az éterben megmarad örökkön, örökké már.Volt miért élnem, és a családomról sem felejtkeztem el.

    Csak egy csavar vagyok, egy kis szél fújta porszemnél is kevesebb, a világűrhöz képest arányaiban. Ma még én is emberi lény vagyok többekhez viszonyítva.

    Néztem tükörbe ma is. Nekem sem tetszik amit láttam. Vannak rosszabbak is mondogatom magamnak. Ez nem vigasztal meg. Nem bírom elfogadni magamat olyannak amilyen vagyok. Sokan elégedettek magukkal, és rosszabbak mint én. Lehet, hogy három nyelvet is perfektül beszélnek, és helyesen írnak, csak a gondolkodásukkal, cselekedetükkel van némi probléma. A jóakaratuk kérdőjelezhető meg. Erkölcs megtanulható? Kiiktatható? Félretehető mint megunt holmi? Egyetemet végzett „emberekről is” szó van kérem! A nácik közt hány egyetemet végzett ember lehetett vajon? Intelligencia Isteni adomány, vagy tanulja az ember?

    „Csak olyan cselekedet lehet erkölcstelen, amelyet a cselekvő szabad akaratából követ el és amelynek elkerülésére (vagy kevésbé rossz alternatíva választására) lehetősége volt.”

    „Az etika általános jelentése: Ésszerű, a józan ész alapján meghozott optimális (Az adott lehetőségek közül a legjobbnak ítélt megoldás) és helyes döntés.”

    „Az etika az emberi viselkedés és az erkölcsi ítélet normáival, a cselekedet helyességével és hibásságával foglalkozó elveket tárgyalja. Az etika gyakorlati filozófia: az emberi cselekvés erkölcsileg helyes formáit és a létező erkölcs javításának lehetséges útjait kutatja. Alapvető kérdése: Mi a jó és mi a rossz az emberi cselekvésben? Mikor járunk el helyesen és mikor helytelenül?”

    Ez nem iskolázottság függvénye kérem, ez intelligencia kérdése, ami empátiát, toleranciát is magában hordozza, a problémamegoldó képességünk mellett mások helyébe való belegondolási képességünket is próbára teszi, és vizsgáztatja, vizsgázunk magunk, mások előtt is folyamatosan. Sokan nem értik , hogy az optimálisan reális világképünk, igazságra törekvést jelenti. Az ember nem tökéletes lény. Ezért csak nehezen képes rossz, rosszabb, még rosszabb közt különbséget tenni. Sajnos tévedés mindenkivel előfordul, és néha le is fizethető az ember. Vagy megvehető.. Van a született, és sajnos van a fizetett hülye a klasszikus szerint. A fizetett dolga, hogy félrevezesse a született hülyét. Belátni és tanulni a tévedésekből, a helytelen cselekedetekből csak kevesen tudnak, kevesen rendelkeznek felismerő képélességekkel. Miért? Mert rossz irányban keresgélnek, kevésbé fontos értékeknek adnak, biztosítanak előnyt vélt érdekeik szerint, és magasabb etikai szempontokat kidobják az balakon érdekből, butaságból, emberi tévedésből. Példa kedvéért: Van aki a jelképekért feláldozná életét. Elveik, tévhiteik nevében gyilkolnának stb.

    Van fontosabb szempont mint az emberi életünk védelme, mások életének a védelme? Először vagyunk emberek, és aztán vagyunk mások. Akik ezt nem értik, azok egy turulmadarat, egy zászlót is fontosabbnak tartanak, mint az emberi élet szentségét, és itt van a probléma!!! Akiknek a tárgyak, a jelképek fontosabbak mint a nagybetűs Emberi Élet, azok a legfontosabb emberi értéket hajítják el maguktól, és mások élete is ezek után amortizálódik a kedvenc tárgyaikhoz, jelképeikhez képest viszonyítva, vagy semmit sem jelent (számára), számukra.

    Írta:Török
    Az alkotó embernél nincs csodálatosabb.

    Ihlet nem önmagától támad emberben
    fel, azt megtalálod mások termékében.
    Néha egy gondalt úgyis szaporodik,
    hogy más gondolata tovább gombolyodik.

    Tudjuk, hogy sok porszemből váltunk emberré,
    tán agyagból gyúrva Isteni csodaként?
    Milyen fennkölt és csodálatos esemény,
    a világűr porából lenni emberré.

    Porból lettél ember és porrá válsz ismét,
    hogy felfogd; kívánok értelmet,tiszta észt!
    Mert ez egy kódolt esemény és van remény,
    a Teremtő titka lehet a megfejtés.
    Komló, 2012.02.10

    Tőlem ennyire futja! 🙂 (y)

  • Fresz Iren
    2013 június 16
    8:21 de.
    Én még sosem szégyelltem magyarságomat, míg Orbán nem volt ME.!
    Azóta viszont folyamatosan, – bár tudom, h nem egy őrült alapján ítélnek meg egy nemzetet!
    Mert kétség sem fér ahhoz, h Orbán elmebeteg! 🙂

  • Boda Marcsi
    2013 június 15
    3:56 du.
    Az a szerencse, h nem vagy mérvadó!
    Véleményed egy azon kevesek egyike, akik nem számítanak! 🙂

  • A 2010 előtti demokrácián javítani, tökéletesíteni kéne, és nem leépíteni, és főleg nem egyenlőségi jelt tenni Orbán ocsmány visszamenőleges törvénykezéssel működő, hazugságra épülő rendszere közé!
    Madártávlatból és részleteiben is vizsgáljuk meg azt amire kíváncsiak vagyunk!
    Biztos bennem van a hiba, mert túl sok jelentést tulajdonítok a szavaknak, és túl komolyan vesszem őket. A politikában soha sincs olyan, hogy soha. A naivitás kerülendő.
    Bajnai többször bejelentette, hogy vállalná a miniszterelnöki feladatokat egy általa elképzelt szövetségben, amely korszakváltást teremt! Mi az a korszakváltás? Erről mélyen hallgat. Narancs, szegfű, őszöd és kivel akar vagy szeretne összefogni ez az ember? Politikai hibák, visszaélések minden normálisan működő demokráciában vannak. Sajnos korrupció is volt van és lesz Bajnai nélkül és Bajnaival is. Ennek a visszaszorításáért mindent meg kell tenni. Ma nem erről van szó. Ma arról beszél Bajnai jelentéktelen, és széthúzó 2014 meghatározó egyéniségeként kimondva, vagy kimondatlanul is sugallva, üzenve a leendő szövetségeseinek is, hogy nincs különbség a narancs, a szegfű, és őszöd között! Ez akkora hazugság, pofátlanság és blöff Bajnai részéről, hogy ezzel a kijelentéseivel végleg elvesztette a realitás érzékét, egyben az esélyességét a miniszterelnök posztra is. Aki képtelen különbséget tenni a 2010 előtti magyar demokrácia, és a mostani között, az nem lát reális, nem lát tisztán és hazudik. Miért? Mert minden választónak kedvében szeretne járni, akik csalódtak az előző kormányokban. A kérdés az, hogy a választok miben csalódtak többségében a 2010 előtti balliberális kormányokban? Megmondom. Első helyen az szerepel, hogy visszavettek választási ígéreteikből 2006 után. Második helyen a 2008 évi világválság szerepel, amelynek következménye kemény megszorítás volt, és Gyurcsány bukásához ez vezetett minden ellenkező állítás dacára. Harmadikként említeném a Zuschlag ügyet, amit az MSZP-SZDSZ kormányok idején vizsgáltak ki és elzárással végződött. Más nagyobb korrupciós ügyet nem sikerült mind eddig bizonyítani, de propagandának jól jönnek a libás, Sukoró ügyek is a választások előtt leporolva róluk a port, és koncepciós ügy ként kezelve, még mindig vannak rá vevők, hiszékeny emberek. Persze negyediként megemlíthetem a kommunistázást is, amelynek elvi alapjai, tényszerűsége, iránya nem igazolható, valótlan állításokon alapszik többségében. Egyetlen igazságra épül az MSZP-re vonatkozta, az utódpárt szerep mázként. Ez vonatkozik a 1949-es alkotmányra is, hogy az évszámon kívül annyi maradt meg belőle, hogy Magyarország fővárosa Budapest, ami nem zavarja Fideszt, hogy kommunista alkotmányként állítsa be azt. Lényeg, hogy az MSZP, és a 1949-es alkotmány végig bizonyította 20 év alatti demokratikus voltát, amíg a Fidesz az általa szidott alkotmányra épült rendszerben demokratikus választásokon másodszorra is hatalomra kerülve súlyos csapást mért arra az alkotmányra amire esküdt tett, és nem élve, hanem visszaélve hatalmával, felhatalmazásával a fékek, ellensúlyok rendszerét felszámolta Ma már a szabad, és független választás az egyetlen eszköz, ami az ellenzék rendelkezésére áll, azt is folyamatosan támadás éri Fidesz részéről, hogy saját győzelmet bebiztosítsa kijátszva az ellenőrzési lelehetőségeket, a választási körzetek átírására, a külhoni magyarjaink szavazatának ellenőrzésére gondolok most.. A törvényesített mutyikról már nem is beszélve!

    „Szinte lasszóval fogták az embereket Bajnai Gordon országjárásának szombati zárórendezvényére. A Millenáris Teátrum pár száz fős terme így sem telt meg a volt kormányfő beszéde miatt, az utolsó percig ültetni kellett a nézőket, hogy az ATV élő közvetítésére – ahogy a porondmester instruált – „úgy nézzünk ki, mintha négyezren lennénk, nem háromszáz-valahányan”.

    Se a narancsot, se a szegfűt nem szeretik

    Ezt a reményt mi tudjuk megadni – közölte. A volt kormányfő szerint noha a párt nélküli szavazókat bizonytalannak szokás nevezni, abban biztosak, hogy elutasítják, ami az országgal 2010 óta történt, de nem kérnek abból sem, ami 2010 előtt ide vezetett. „Nem ízlik nekik a narancs, de ettől nem szerették meg a szegfűt sem. Olyan világot akarnak, amelyben nincs se őszödi beszéd, se felcsúti vezér” – jelentette ki a volt kormányfő.

    Bajnai szerint a párt nélküli, csalódott választók nem mennek el szavazni, ha nem kapnak garanciákat arra, hogy nemcsak kormányváltás, de korszakváltás is lesz.”

    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/bajnai-gordon-se-narancs-se-szegfu-1167227

  • Puchert János
    2013 június 13
    1:21 de.

    Kedves Puchert János írta:
    „Kedves Török Gábor mint komlói kérdezem mit jelent a neved előtt a Komlói előnév”

    Értelmezve azt jelenti szerintem, hogy Komlói Török Gábor. Igaz, hogy nagybetűvel írom a komlóit, de ezzel beazonosíthatóvá válok, és nem kell magyarázkodnom sok forrumon, sokk írásommal kapcsoltaban. Irásaimról azzonal tudják, hogy „csak” egy komlóiról van szó. Vagy mégsem? Sokan azt hitték, hogy egy másik Török Gábor vagyok stb. Remélem kielégítő a válaszom? De azt is gondoltam, hogy írásaim estleg összekeverhetők, és összeis keverték mások írásával. De arról is szólehet, hogy büszkén vállalom komlóiságomat, és remélem ez másokat nem zavar! 😛

  • Ille István
    Annyira vagyok reprezentatív, mint ez az idegenbe szakadt szennylap, a kis komcsi olvasóival (hogy gebedj meg…)
    A bohóc szórakoztat. Te untatsz komcsi!

  • skála kópé

    10 perce hir tv sorolo ismetles : folytatodik a wallis libalopasanak leleplezese . BAJNAI igazgatoek : A hajdu bet mar csodeljaras alatt van de MEGVESZ 10.4 MILLIARD froncsiert egy D-13 KFT-t a wallistol…no ilyen trukkok szazaival loptak el MAGYAR parasztok liba vagyonat…..bajnait KINYIRJAK OROKRE MINT GYURCSIT mennek a szemetdombra

  • todor48

    2013 június 16
    8:35 de.
    „Gyerekek, nem az a baj, ha valaki jobb,- vagy baloldali, a baj ott van, ha az illető elfogult………….!

    Az bizony nagy baj…ennél már csak az rosszabb,ha az illetö idegen érdekeket képvisel.Kérlek,pillants bele ebbe a cikkbe:

    „Bilderberges társainak elmondta azt is, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök segíteni fogja a társadalmat eluraló „félelem” tudatosításában és alátámasztásában.”

    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/reding-biztos-celkeresztjeben-a-valasztas-1167455#comments

  • Nagy csalódás a Kanadai Magyar Hirlapot olvasni! Sajnos semmi köze a magyarsághoz. Magyarországon 57 évig volt uralmon (egy párti diktatura,melyet 45 évig az országot megszálló Szovjet hadsereg irányitott) az
    MszP (MDP, MSzMP)kétségbeesetten harcol, hogy ujra visszevegye a hatalmat, de jelenleg már a nemzetközi, főleg amerikai
    bankárvilág (Bilderberg csoport) irányitja. Ők küldték a politikailag megbukott emberüket, Bajnait is haza, hogy átvegye jövőre az országot a teljes kifosztásig
    De az Önök hazai értesülései teljességgel hamisak! Nem tudom, hogy a cikk irója élt e, vagy járt e Magyarországon? Úgy néz ki, hogy a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy trió által fizetett prpaganda ügynök. Nagyon sajnálom a kanadai magyarokat akik elhiszik ezt a rémes félrevezető irást. Az itthon idegbetegnek tartott Gyurcsányt a nyugati politikai világban már régen félreállitották volna, ahogy az MSzP se veszi komolyan. A Medián de mások szerint is csak 1-2 % a népszerüsége.

  • Laszlo Rasonyi,

    teljesen egyetértek Önnel,

    ilyen beszédek elhangzása után is GyF-et választanák külhoni
    honfitársaink?

    http://mno.hu/belfold/gyurcsany-mer-nagyot-almodni-1167214

    http://mno.hu/belfold/egy-haborgo-elme-orok-tebolygasa-1167531

  • „skála kópé”-nak amennyiben igaza volna, akkor tényeket közölne, bizonyítékkal állna elő. Amennyiben lenne bizonyítéka bűncselekményekről, akkor szeretném megkérni a feljelentésének okiratának másolatát hozza nyilvánosságra itt, és vállalja a nevét !

    Folytatódnak a hazugságok Bajnairól szélsőjobbról Orbán által vezérelve, és ezt Vonástól is, Jobbikostul, gárdástul is igaz! Eddig Bajnai különböző bíróknál I.-II. fokon is minden pert megnyert………….. Miért éppen most libáznak újból? Azért mert közelednek a választások, és jól hangzik, hogy Bajnai „gyilkos” és ezt lehet üvölteni széltében, hosszában .

    Persze a probléma ennél sokkal nagyobb a skála kopé szélsőségekkel! Mert a skála kopé-nak, a fideszeseknek, jobbikosoknak, gárdásoknak, vármegyéseknek, hungaristáknak nincs szükségük bíróságra, hogy ítéletet mondjanak, és azt végre is hajtsák! Kik lennének az áldozatok? A demokraták, liberálisok, baloldali demokraták, zsidók, cigányok és másságaink…

    Ezek ölni, gyilkolni szeretnének megint, és Kanadában, USA-ban vannak a pénzforrásaik, az ott élő uszítóik a külhoni magyar nácik, horthysták, nyilasok szellemi utódaik, ezen a fórrumon is gyönyörűen megmutatkozik gyűlöletük, lelepleződnek értő fülek számára nyilvánvalóan.. Remélem nyilvántartják, megfigyelik őket ott is! Van még probléma bőven, mert a magyar szélsőségek Orbán, Vona személyében nem nyugaton, a nyugati demokráciákkal keresik a barátságot! Kivel is?

    Most lehet tallérozni, ezüstözni szélsőjobboldaliak!
    Hány ezüstért, tallért ért Orbánnak a baltás gyilkos kiadása?

    Baltás gyilkos kiadatása Orbánról, politikájáról lerántja a leplet!

    „A magyar miniszternek tudnia kellett, mi történik Safarovval a kiadatása után, valamint azt is, hogy olyan országnak ad ki egy „etnikai gyűlöletből elkövetett gyilkosságért” elítélt embert, ahol az illetőt hősként tisztelik, olvasható a levélben. ”
    http://index.hu/kulfold/2012/08/31/ormenyorszag_szakit_magyarorszaggal/

    skála kópé
    2013 június 18
    4:01 de.
    „10 perce hir tv sorolo ismetles : folytatodik a wallis libalopasanak leleplezese . BAJNAI igazgatoek : A hajdu bet mar csodeljaras alatt van de MEGVESZ 10.4 MILLIARD froncsiert egy D-13 KFT-t a wallistol…no ilyen trukkok szazaival loptak el MAGYAR parasztok liba vagyonat…..bajnait KINYIRJAK OROKRE MINT GYURCSIT mennek a szemetdombra”

  • küszküllö!
    2013 június 18
    4:15 de.

    Orbánlap!
    Így uszítanak hazánkban, és tévesztik meg a népet!
    Zárt ajtók mögötti tárgyalásokra hivatkoznak lebuktatva önmagukat, és a névtelenség álarca mögé bújva, egy meg nem nevezhető hírforrásra hivatkozni a magyar, és a nemzetközi újságírás szégyen. A magyar nemzet nevet viselő szennylap. Tehát nem ellenőrzött forrásról van szó kérem!!! Vagy ez is volt a cél? Forrás a cikk írója volt netán a hasára ütve, jól megfizetve?

    „Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke június 6. és 9. között az angliai Herfordshire-ben, zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián

    Az Európai Bizottság egyik, most is névtelenséget kérő olasz tisztségviselője a Magyar Nemzetnek azt is elmondta,”
    http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/reding-biztos-celkeresztjeben-a-valasztas-1167455#comments

  • skála kópé

    termeszetesen politikailag nyirjak ki a median keresztul bajnait is hogy tovabbiakban csak penzert jusson libakhoz ….amugy meg libatojasokert se fizetett a wallis a hir tv szerint …wallis=bajnai

  • Laszlo Rasonyi írta:
    2013 június 18
    6:01 de.
    „Nagy csalódás a Kanadai Magyar Hirlapot olvasni!”

    Számomra nagy csalódás Lászlot olvasni! 😛

    Laszlo Rasonyi írta:
    „Sajnos semmi köze a magyarsághoz. ”

    Mert a Lászlo eldöntheti, hogy kinek van köze a magyarsághoz? Meg ki a magyar azt is ugye? 😛

    Laszlo Rasonyi írta:
    „Magyarországon 57 évig volt uralmon (egy párti diktatura,melyet 45 évig az országot megszálló Szovjet hadsereg irányitott) ”

    Ezt senki sem vonta kétségbe. Hol a problémád? Szerintem a Kanadai Magyar Hírlapot kár ezért hibáztatnod. Ezt elnézted szerintem. Megszoktam, hogy a szélsőjobbon, a fideszben kitalálnak valamit, és azt úgy adják tovább mintha más állította volna. 😛

    Laszlo Rasonyi írta:
    „MszP (MDP, MSzMP)kétségbeesetten harcol, hogy ujra visszevegye a hatalmat,”

    Lászlo, még nincs itt az ideje az öldöklésnek, és nem állnak harcban a csapataink sem. A demokráciában az ellenzéki erők felhívják a kormány hibáira, főleg bűnéire fegyelmet, és ez a kötelességük. Akik a demokrácia tartópilléreit szétverik, azok kik? Nácik, nyilasok, Horthysták, Bolsik, komcsik szellemi utódaik? Orbán boszorkánykonyhájának főztje méreg a demokráciára nézve. Balkánt, Iránt, Azerbajdzsánt kínálja a népnek Orbán, és „testvére” Vona! Szerintem el is költözhetnének oda! 😛

    Laszlo Rasonyi írta:
    „de jelenleg már a nemzetközi, főleg amerikai
    bankárvilág (Bilderberg csoport) irányitja. Ők küldték a politikailag megbukott emberüket, Bajnait is haza, hogy átvegye jövőre az országot a teljes kifosztásig”

    Ma fosztják ki hazánkat Orbán és bérencei, kegyencei, csak vak nem látja, és aki nem kar látni az maradjon vak!

    Laszlo Rasonyi írta:
    „De az Önök hazai értesülései teljességgel hamisak!”

    Most röhögőrohamot kaptam. Talán egyszer elveszitek azért a kedvem ugye? Hol a bizonyítékod, hol vannak a cáfolatok??
    Részedről a vád, és már az ítélet is megvan! Így működne egy hungarista Magyarország? Bizonyítani nem kell, de végezzék ki, mert nem tetszik amit írnak!! Fúúúúúúúúúújjjjj. 😛

    Laszlo Rasonyi írta:
    „Nem tudom, hogy a cikk irója élt e, vagy járt e Magyarországon? Úgy néz ki, hogy a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy trió által fizetett prpaganda ügynök.”

    Hol a bizonyíték. Most képzelje magát bele mindenki, amikor ez az ember a csőcselék élén üvölti valakire, hogy fizetett ügynök! Azt, holtbiztos hogy felakasztják, meglincselik. Ez a szélsőjobboldali igazságszolgáltatás elöszele vád, és ítélet bizonyítékok nélkül. 😛

    Laszlo Rasonyi írta:
    „Nagyon sajnálom a kanadai magyarokat akik elhiszik ezt a rémes félrevezető irást.”

    Szerintem ne sajnáld! Eddig semmit sem bizonyítottál, semmit sem cáfoltál meg, csak rémhíreket terjesztesz a rémesre gondolók. 😛

    Laszlo Rasonyi írta:
    „Az itthon idegbetegnek tartott Gyurcsányt a nyugati politikai világban már régen félreállitották volna, ahogy az MSzP se veszi komolyan. A Medián de mások szerint is csak 1-2 % a népszerüsége.”

    Vajon ki tartja idegbetegnek Gyurcsányt? Eddig ezt még nem olvastam. Hol az orvosi lelet? Orbánról már hallottam hasonlót, de leletet róla sem láttam. MSZP szerintem minden demokratát komolyan vesz, és nem bántja Gyurcsányt, Bajnait sem. Talán még az LMP-vel is összejön valami! A népszerűség ma hazánkban igen becsapós. De kétségtelen nem állnak rózsásan. Talán tavaszik változik a helyzet. Azért csak halkan mondom, hogy ez az ország lehet hogy megérdemelne még egy Orbán, Vona kormányzást is, hogy felnőjön nép a feladatához! De választásokig még van idő, és kormányváltók, elégedetlenek a kormánnyal azért többségben vannak minden felmérés szerint bár a Fidesz vezet még. Nem sokkal, főleg egy összefogás estén pofára is eshet a szélsőjobbos Fidesz, Jobbik összeborulása végső esetben!

    A legújabb közvélemény-kutatási eredménynek!

    „A közvélemény-kutató szerint az aktív bizonytalanok 72 százaléka elégedetlen az országban zajló folyamatokkal, 20 százalékuk viszont pozitívan nyilatkozott. Négytizedük kormányváltást szeretne, 18 százalékuk viszont úgy véli, 2014 után is a Fidesznek kellene vezetnie az országot. Az Orbán-kormány tevékenységéről 46 százalékuk negatív értékelést adott, egyharmadnyian közepesre minősítették, míg 15 százalékuk kedvezően véleményezte. Közülük 36 százalék baloldalinak, 27 százalék jobboldalinak minősíti, 37 százalék középre helyezi magát.”
    http://mandiner.hu/cikk/20130618_ipsos_800_ezren_nem_tudjak_meg_kire_szavazzanak

    „Legnagyobbra a bizonytalanok, illetve a pártokkal semmilyen kapcsolatot nem keresők aránya nőtt: az év elején a válaszókorú népesség 43 százaléka tartozott ide, ez most 53 százalék. ”
    http://www.168ora.hu/itthon/tomeges-kiabrandulas-a-fideszbol-75564.html

    http://www.168ora.hu/itthon/sonda-ipsos-az-mszp-visszavette-a-vezetest-budapesten-93141.html

  • A legújabb közvélemény-kutatási eredménynek!

    “A közvélemény-kutató szerint az aktív bizonytalanok 72 százaléka elégedetlen az országban zajló folyamatokkal, 20 százalékuk viszont pozitívan nyilatkozott. Négytizedük kormányváltást szeretne, 18 százalékuk viszont úgy véli, 2014 után is a Fidesznek kellene vezetnie az országot. Az Orbán-kormány tevékenységéről 46 százalékuk negatív értékelést adott, egyharmadnyian közepesre minősítették, míg 15 százalékuk kedvezően véleményezte. Közülük 36 százalék baloldalinak, 27 százalék jobboldalinak minősíti, 37 százalék középre helyezi magát.”
    http://mandiner.hu/cikk/20130618_ipsos_800_ezren_nem_tudjak_meg_kire_szavazzanak

    “Legnagyobbra a bizonytalanok, illetve a pártokkal semmilyen kapcsolatot nem keresők aránya nőtt: az év elején a válaszókorú népesség 43 százaléka tartozott ide, ez most 53 százalék. ”
    http://www.168ora.hu/itthon/tomeges-kiabrandulas-a-fideszbol-75564.html

    http://www.168ora.hu/itthon/sonda-ipsos-az-mszp-visszavette-a-vezetest-budapesten-93141.html

  • Kérem itt az egész világ „hazudik”, és már mindenki „kommunista”, aki nem Orbán, Vona szócsöve!
    „Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Navi Pillay gyakorlatilag a 4. alkotmánymódosítás visszavonását kéri a magyar kormánytól, kérését a Velencei Bizottság szakvéleményére alapozza. A kifogások között szerepel a bíróságok függetlenségének sérülése és a fékek és ellensúlyok rendszerének leépítése. A főbiztos szerint az alkotmánymódosítás egésze visszalépést jelent az emberi jogok védelmében. Ez azért is különösen aggasztó – teszi hozzá –, mert Magyarország korábban az emberi jogok védelmének magasan fejlett rendszeréről volt ismert.”
    http://index.hu/kulfold/2013/06/18/az_ensz_fobiztosa_is_beszolt_orbaneknak/

  • skála kópé

    az ensz is tele van hulyekkel , spiro gyurka is megirta hogy jonnek a szarbol a magyarok…..mennek panaszkodni fuhoz fahoz az egesz vilagon…de hiaba mert a fidesznek SZERENCSERE 2/3-a van…ez faj a kunbelizmusnak…baj lesz ebbol szocik,politikai ongyilkossagot kovettek el

  • mennek az ensz-hez ? na es ? tehet az ensz egy szivesseget magyarorszagnak es szovetsegesenek izraelnek ….tudnillik ugy jeruzsalemben mint budapesten tojunk az ensz hatarozatokra mert az ENSZ EGY SOHIVATAL

  • Már azt hittem, hogy nem válaszolhatok, mert tiltást írt ki a gépem! 🙁
    skála kópé írta:
    2013 június 18
    9:20 du.

    „az ensz is tele van hulyekkel , spiro gyurka is megirta hogy jonnek a szarbol a magyarok…..mennek panaszkodni fuhoz fahoz az egesz vilagon…de hiaba mert a fidesznek SZERENCSERE 2/3-a van…ez faj a kunbelizmusnak…baj lesz ebbol szocik,politikai ongyilkossagot kovettek el”

    Azért mert valamit sokszor leírsz, attól az még nem lesz igaz! Nem magyarokról írta Spiró, hanem a magyar nácikról, „mély magyarokról” és ez nem mindegy! Magyar vagyok, és talán az is maradok még élek. Engem nem bánt Spiró írása, mert demokrata vagyok, és toleráns is, a nácikra, a mély magyarokra ez nem vonatkozik!

  • skála kópé írta!
    2013 június 18
    10:51 du.

    „mennek az ensz-hez ? na es ? tehet az ensz egy szivesseget magyarorszagnak es szovetsegesenek izraelnek ….tudnillik ugy jeruzsalemben mint budapesten tojunk az ensz hatarozatokra mert az ENSZ EGY SOHIVATAL”

    A különbség csak annyi, hogy Izraelnek igaz van mert az első ENSZ határozatot az arabok nem hajtották végre, és ez az ok, az okozat viszont az, hogy Izraelt létében is fenyegetik ,így nincs más megoldás számára mint a védhető határok! A probléma az, hogy ENSZ-ben a diktatúráknak, diktátoroknak is lehet szava. Orbánnak is.

    Amíg Izrael létét Irán, és az általa támogatott arab terroristák fenyegetik, addig hazánkat Orbán Fidesz, Vona Jobbik, Vármegyések, Hungaristák hordái! Ez azért egy kicsit más. Az ENSZ ebben az esetben jól referált, még a másik estben nem volt következetes, és reális az álláspontja az ok, és okozatra tekintettel!

  • bajnai tenyleg a legalkalmasabb ha nyereeszkedesrol van szo : hir tv most mondta be hogy holnap a heti valasz cimu ujsagban leleplezika bajnai mutyi csaladot , BECSBEN lakozik papa mama , gordonka es leanytesokaja , 3 bejegyzett ceguk van a BECSI cegbirosagon , az egyik vagyona 800 nezer EURO , az egyik liba es kacsa es csirke kereskedes , soletet is esznek foleg ha ingyen van magyaroktol

  • Gyurcsány, és az ellenzéki összefogás!

    Milyen igaz.
    „Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: smindenkit sok szerep vár Életében” (William Shakespeare)

    Sokszor védtem meg Gyurcsányt amikor még MSZP élén volt, és akkor is amikor az MSZP-s korszakát bírálták sokan!
    Nem bántom a kollégáimat! Maga még (Olga) nem unja ezt az összefogás szöveget? Minden nap ezer szavazót veszítünk ezen a szerencsétlenkedéssel ami itt van, és rossz hallgatni ami Attila és Gordon között zajlik. Alig bírom elképzelni, hogy valamelyik lemond a másik javára. Csávókáim már hagyjátok abba és szedjétek össze magatokat és viselkedjetek államférfiként, mert ti vagytok a felelősek, ha nem tudtok megállapodni, mit képzeltek és hányszor fogjátok elmondani miért pont ti? (Kiosztotta mind kettőt. Ha megállapodnak azért is felelősek, ha nem azért is.) Hányszor fogják elmondani, hogy miért ép ti? Nem érdekli az embereket már az, hogy miért ép ti!

    Gyurcsány arra hívta fel a figyelmet ügyesen, hogy Mesterházy és Bajnai a hatalomért verseng! Mert ezek a fránya embereket csak a hatalom érdekli, a pozíció. Őt meg termesztésen „nem érdekli” a hatalom. Már az összefogás emlegetését is unja szegény.(Tudom, hogy mondta azt is, hogy nem akar miniszter elnök lenni!) Én sem!!!!!! Gyurcsány most alapozza meg egy jövőbeni visszatérését a 2014-es választások utánra. Már most felelőssé teszi Mesterházyt és Bajnait eljövendő időszak minden hibáiért, és ő mossa a kezeit, és ezzel már most az eljövendő jövőét építi, és arra hivatkozhat, hogy igen én visszaléptem, hátérbe vonultam. E-közben politikai ellenfelei balközépen elvéreznek, leszerepelnek. Mert át engedte nekik a terepet, és fennen hirdetve eme nagylelkűségét , akik ezzel nem tudtak ezek élni, mert nem államférfiak. (Csak ne ismerném Gyurcsányt, csak ne látnák át rajta!)

    Azt természetesnek tartom, hogy a legnagyobb ellenzéki párt adja a párt elnökséget!
    Gyurcsány is mondott hasonlót máshol, de aztán ez számára nem hozhat babért, és ezért váltott, hogy nem foglal állást az ügyben.. Meg nem is szereti annyira Mesterházyt, hogy mellette érveljen. Visszakozott előző kijelentéséből, ezek szerint leamortizálta azt.. Ilyen is van kérem. Hogy működik együtt vele, amennyiben mégsem az lesz akit ő támogat? Amennyiben egyik mellett leteszi a voksát, és abból mégsem lesz elnök, akkor mi van? Mondja ő. Jó érvelés, és jó kifogás, de számomra átlátszó, és sajnos sokak számára a lényeg soha sem lesz látható. Gyurcsánynak sajnos az a jó, ha ezek nem tudnak megegyezni, vagy a megegyezésük életképtelenné válik. Ez vezethet el a DK megerősödéséhez, ezt fújják a DK-sok is éjjel és nappal, hogy MSZP és vezetése alkalmatlan! Gyurcsány és pártja legfeljebb az MSZP-re számíthat amennyiben felkarolja. Ezt tuja Gyurcsány is, csak a hívei nem tudják, mert MSZP-t szidják úton, útszélen. Gyurcsány vajon más mint a hívei? A fentikéből is kiderül, hogy nem, és mindez egy színjáték része. Szegény ellenzéki összefogás, szegény hazám, szegény magyarok jaj nekünk!

    „Gyurcsány: alig elképzelhető a megállapodás
    „Csávókáim, hagyjátok már abba, minden nap veszítünk ezer szavazót ezzel a szerencsétlenkedéssel” – mondta Gyurcsány Ferenc az ellenzéki összefogással kapcsolatban. „Ebből így nem nagyon lesz változás” – tette hozzá.”
    http://atv.hu/belfold/20130617_gyurcsany_alig_elkepzelheto_a_megallapodas

  • skála kópé írta!
    2013 június 19
    11:15 de.

    „bajnai tenyleg a legalkalmasabb ha nyereeszkedesrol van szo ”

    Az még nem probléma.

    skála kópé írta!
    ” hir tv most mondta be hogy holnap a heti valasz cimu ujsagban leleplezika bajnai mutyi csaladot ”

    Ennek a hír tv-nek már tényleg semmi sem szent. A család sem. Úgy leplezi le, hogy még Bajnai családját is beszennyezi.

    skála kópé írta!
    „BECSBEN lakozik papa mama , gordonka es leanytesokaja , 3 bejegyzett ceguk van a BECSI cegbirosagon , az egyik vagyona 800 nezer EURO ,”

    Most mi van? Bajnai családjának is van vállalkozása, az a probléma? Ez bűncselekmény? Akkor Orbán családdal kell kezdeni, mert azok Orbán miniszteri pozíciója után gazdagodtak meg. Csak ne mi nyerjük a legtöbbet, mondta Orbán még az első kormányzásának idején a pályázatokkal kapcsoltban, mert még szégyenlős volt szegény.

    skála kópé írta!
    „az egyik liba es kacsa es csirke kereskedes , soletet is esznek foleg ha ingyen van magyaroktol”

    Életre keltek a 10 évvel ezelőtti csirkék? Vagy Bajnai családnak kedve támadt csirkeboltot nyitni? Hol a bizonyíték, hogy család üzleteinek köze van sötét ügyekhez? Most sem írtál semmit bizonyítékot csak vádaskodsz, és besározol te is másokat! Aztán a hír tv a legnagyobb csalók egyike. Hány pert vesztet el Bajnaival szemben, o mond meg nekem légyszíves?
    http://mandiner.hu/cikk/20120209_ismet_pert_nyert_bajnai

  • skála kópé

    masolom a heti valaszbol , junius 20 , 13.oldal : INVERNESS GMBH becs ballgasse 4 , ugyvezeto bajnai gyorgyne , tulajdonosok bajnai gy-ne 55 % BAJNAI GORDON 40 % , bajnai gyorgy 5 % , van 800 ezer euro KESZPENZUK = 240 millio froncsi , ……G&F HANDELSGES.M.B.H. ugyvezeto judit katouczek szuletett bajnai judit , a LIBAS tesokaja , ez 1990-ben indult mint a WALLIS libatolvajcweg BECSI MUTYI LERAKATA?IRODAJA…….folytatom ha kedvem lesz ma vagy holnap …olvassatok hogy lehet INGYEN LIBAHOZ JUTNI TOMEGEVL

  • skála kópé
    2013 június 20
    6:07 de.
    heti válasz, mi?
    na, látom, kaliforniában is kemény az uvb-sugárzás!
    amúgy: köze?
    vagy nem szereti a libát? esetleg nem jutott magának?

    nem messze a befogadó helyétől akad egy magyar csajszi, aki jégborral foglalkozik. na, nem a napa walley-ből, hanem itthonról hozatja hozzá a szőlőt.
    jobb buli, mint a liba.
    próbáljon meg társulni vele, mindjárt jobb kedve lesz.

    a libás rögeszméivel pedig keresse fel orvosát, vagy kérdezze meg gyógyszerészét.
    ha nem fizeti a biztosítója, utazzon szépen magyarországra, a kettőse biztosítja a kezelését.
    de, ha szépen megkér, még elfekvőt is tudok szervezni magának.
    hátha túl hosszú lesz a gyógyulása 😀

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 19
    6:01 du.
    ne foglalkozz vele, hacsak nem tudsz neki valami ingyen receptet.
    sajnos, előre haladott fixa ideában szenved.

  • skála kópé

    ille….obudan vagyok szeptember 21-ig…..es addig szorakozom azzal hogy idemasolom a heti valaszbol a lenyeget a libalopasokrol……az egesz bajnai familia libaban utazik evtizedek ota……en orulok neki hogy a fidesz kinyirja politikailag meg a valasztasok ELOTT….mar a faterja is libazott …most mar a huga is libazik…..SÓLET

  • Lacika..
    A Heti nyálas azt próbálná bizonyítani, hogy Bajnai nem fizet adót az osztrák cégből ráeső jövedelem után.
    Húszforintos kérdés: (ha nem megy, kérdezz meg valakit a Hír TV-nél..)
    Miért kellene egy osztrák cégnek adót fizetnie magyarországon?

  • skála kópé írta!
    2013 június 20
    6:07 de.
    „masolom a heti valaszbol , junius 20 , 13.oldal : INVERNESS GMBH becs ballgasse 4 , ugyvezeto bajnai gyorgyne , tulajdonosok bajnai gy-ne 55 % BAJNAI GORDON 40 % , bajnai gyorgy 5 % , van 800 ezer euro KESZPENZUK = 240 millio froncsi ,”

    Ezzel ezt írtad, hogy külföldön van a Bajnai családjának cége, ami külföldön működik, és ott adózik, ebben a cégben Bajnai kisebbségi tulajdonos. Ebben mi a különös? Több ezer magyar cég van a környező országokban, és ott adóznak. A legtöbb Romániában van. Demján meg már Kínában adózik.

    skála kópé írta!
    „……G&F HANDELSGES.M.B.H. ugyvezeto judit katouczek szuletett bajnai judit , a LIBAS tesokaja , ez 1990-ben indult mint a WALLIS libatolvajcweg BECSI MUTYI LERAKATA?”

    Wallis mutyi lerakata. Tehát nem a hajdú bt. lerakata? De te is tolvajlással vádolsz meg valakit, és azt is tudod bizonyítani, hogy libatolvajlás történt? Kíváncsian várom tőled a bizonyító erejű tényeket reménytelenül is! 😛

    skála kópé írta!
    „IRODAJA…….folytatom ha kedvem lesz ma vagy holnap …olvassatok hogy lehet INGYEN LIBAHOZ JUTNI TOMEGEVL”

    Szerintem add el, vagy vegyél be engem is a bizniszbe, szeretnék gazdag lenni! 😛

    Ez viszont nem vicces!!!
    http://atv.hu/cikk/20130620_bajnai_gordon_pert_indit_zsigo_robert_ellen

  • skála kópé
    2013 június 20
    9:13 de.
    „ille….obudan vagyok szeptember 21-ig…..es addig szorakozom azzal hogy idemasolom a heti valaszbol a lenyeget a libalopasokrol……az egesz bajnai familia libaban utazik evtizedek ota……en orulok neki hogy a fidesz kinyirja politikailag meg a valasztasok ELOTT….mar a faterja is libazott …most mar a huga is libazik…..SÓLET”

    Az nem zavar, hogy nem írsz igazat?
    Ez nem vicces!!!
    http://atv.hu/cikk/20130620_bajnai_gordon_pert_indit_zsigo_robert_ellen

  • falusi írta!
    2013 június 20
    12:27 du.

    „Lacika..
    A Heti nyálas azt próbálná bizonyítani, hogy Bajnai nem fizet adót az osztrák cégből ráeső jövedelem után.
    Húszforintos kérdés: (ha nem megy, kérdezz meg valakit a Hír TV-nél..)
    Miért kellene egy osztrák cégnek adót fizetnie magyarországon?”

    Igen, ez így igaz, és nem vicc, hogy mások családját is a piszkos politika miatt besározzák a hatalom érdekében, és semmi sem szent a szélsőjobboldali Fidesztől-a még-szélsőjobboldalibb Jobbikon keresztül a hungaristákig bezárólag!!! Ez hazánk igazi tragédiája, és a hazug uszítók is köztünk vannak, és magyaroknak nevezik, hívják magukat büszkén. Mire büszkék kérdem én?

    http://atv.hu/cikk/20130620_bajnai_gordon_pert_indit_zsigo_robert_ellen

  • Lacika, az alábbiakat neked, meg a rejsz Irénnek ajánlom:

    http://mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201

  • Elgondolkodtató, hogy a lap (melyet értékelek, hiszen ápolja a külhoniak számára a magyar nyelvet) szavazói preferenciáji fényévnyi távolságban vannak a Mo-itól.
    Ennek két oka lehet:
    1. E szavazók zsigeri szimpátia alapján szavaznak, minden rációt és információt félretéve
    2. Egyszerűen rosszul, illetve félre informáltak, elképzelésük a magyarországi helyzetről köszönő viszonyban sincs a valósággal.
    Nyilvánvaló mindkét ok fenáll egyszerre, az elsőn nem lehet változtatni, hiszen izlésen nem lehet vitatkozni.
    De a második mindenképpen azt üzeni, hogy a cikkek valószínűleg hozzájárulnak ennek a torzított képnek a kialakulásához. Ezért a szerzőknek érdemes lenne átgondolnia, ha leírnak valamit, hogy ne vágyaikat, politikai meggyőződésüket formálják sorokká, hanem kicsit igyekezzenek kissé dialektikusabban közelíteni a valósághoz (ha itt nem is a marxi dialektikára gondoltam, hanem inkább a hégelire:-)…)
    Gyanítom, ettől a nap kevésbé lesz belterjes, olvasottsága nőni fog.

  • Javítok:
    Gyanítom, ettől a „l a p” kevésbé lesz belterjes, olvasottsága nőni fog.

  • nemzeti zsido

    bajnai a legalkalmasabb ha ingyen libak tizezreit akartok lopni , edesapja becsbol segit lopni

  • Enterprise
    2013 július 8
    3:06 de.
    csak magának, csak most: a cikkeket illetően, ha túljut a szövegértelmezési gondjain, talán észre veszi, hogy nem szavazói preferencia szerint íródnak. részben orbanisztán, részben a nemzetvezető testvér kritikái, részben a 2/3 kifigurázása.
    van egy olyan sanda gyanúm, hogy a maga által felsoroltak éppen a jobboldali hozzászólók narancsvakságából származnak.
    a magyar nyelv ápolásáról maga is gondoskodhatna: „preferenciáji” 😀

  • nemzeti zsido!

    „bajnai a legalkalmasabb ha ingyen libak tizezreit akartok lopni , edesapja becsbol segit lopni”

    Nem kételkedem abban, hogy vannak tények amivel bizonyítani is tudod állításaidat? Próbáld meg! 😛

  • „Az MSZP politikusa a gyurcsányi kormányzásról azt állította: „Gyurcsány nem az őszödi beszédbe bukott bele, az orbáni kétharmad nem véletlenül jött létre. Hamis a legenda, hogy ő jót akart, csak az MSZP megakadályozta. Soha nem fordult elő, hogy a frakció leszavazta volna a miniszterelnök egyébként hetente megújuló ötleteit.” Botka szerint a Fidesz forgatókönyve szerint játszanak, ha a következő hónapokban reggelente mond valamit Gyurcsány Ferenc, ők pedig erre reagálnak.

    Horn Gyula példáját ajánlotta Gyurcsány Ferenc figyelmébe Botka László, az MSZP választmányi elnöke a 168 Órának adott interjújában. „Horn 1998-ban, ha kicsivel is és váratlanul, de elvesztette a választásokat. Nem kárhoztatott senkit, nem állította, hogy bár mindig jót akart, a gonosz pártja akadályozta. Nem szervezett harcias rajongókból saját pártot, azt tette, amit ilyenkor demokrata politikusnak tennie kell: tudomásul vette, hogy a háttérből kell segítenie az új vezetőket. Mindenki döntse el, melyik az európai demokratához illő magatartás” – nyilatkozta Botka. ”
    http://www.168ora.hu/itthon/botka-gyurcsany-nem-oszodbe-bukott-bele-119632.html

  • falusi
    2013 június 21
    2:08 de.

    Ejnye, ejnye kedves falusi.

  • dakota
    2013 október 16
    1:04 du.
    😯
    Mit követtem el, kedves dakota?

    😯

  • A DK 200%-ot erősödött. Amennyiben ez a tendencia folytatódik hamarosan megelőzik az E- 2014 -et, és akkor felborulnak az erőviszonyok. Azért el kell gondolkodni azon is, akkor hogyan tovább? Senkinek ne legyenek olyan illúziói, hogy a DK nélkül és egymás ellenében is nyerhet a baloldal. Ez ma már tény. Tudom, és nekem sem tetszik a több minden a DK vetőjének, híveinek vádjaiból, elmúlt időszakra tekintve vissza. Aztán néha kölcsönös, kicsinyes vádak, szavazatszerzésre irányuló törekvések is mérgezik a levegőt. Ezt ideje félre tenni!

    Ebben a felmérésben még nincs bent az újabb populista rezsicsökkentés hatása!
    „2013. okt 17. 10:22
    Az elemzés összegzésében az olvasható, hogy megállt a Fidesz elmúlt negyedévi „felfelé araszolása”, a szeptemberi 27 százalék után most 26 százalékos a választókorú népességen belüli tábora. A második helyen tartózkodó MSZP valamelyest növelte a támogatottságát, a múlt havi 14-ről 16 százalékra. A Jobbik tartja a harmadik helyet és híveinek száma sem változott, 6 százalékon áll. Az Együtt-PM tábora az Ipsos szerint némileg bővült, szeptemberben 3 százalékot ért el, most 4 százaléknyian állnak mögötte. A DK támogatóinak aránya az idei évben állandósulni látszó 1 százalékról előbb 2, most 3 százalékra nőtt. Az LMP az előző választások óta eltelt időszak leggyengébb eredményét érte el, jelenleg a szavazásra jogosultak 1 százaléka nevezte meg első számú kedvenceként.
    http://nepszava.hu/cikk/1000837-ellenzeki-erosodest-mert-az-ipsos/

  • Amennyiben vendégségben elmegyek valahová mert meghívtak, akkor nem a házigazdát fogom pofátlanul bírálni. Nem élek vissza házigazdám jóhiszeműségével sem. Főleg akkor nem, amennyiben összeszeretnék vele fogni. Vagy nem is összefogás volt a cél? Mert csak azzal lehet összefogni, akivel szemben bizalom van. Gyurcsány valóban a bizalom erősítésére törekedett október 23 án?

    ” A fénykép alapján a szervezetek a következőben egyeztek meg: „ne egymást kritizáljuk, ne egymásnak üzengető ellenzéki politikusokat lássunk a színpadon, nyílt konfrontáció nem lehet a színpadon, ne beszéljünk választási együttműködési kérdésekről. Ezen kívül mindenki arról beszél, amiről szeretne”.
    A szöveges emlékeztetőben egy ajánlás is szerepel, mely szerint az „ellenzéki minimum” (szavazásra buzdítás, a „Fidesz-rezsim” elzavarása, a jogállami alapok visszaállítása) szövegbe építésének örülnének volna a szervezők. Juhász Péter bejegyzése szerint senki sem jelezte, hogy megváltoztatná a megállapodást. Az emlékeztetőt megkapta Fodor Gábor (Liberálisok), Harangozó Tamás (MSZP), Kuncze Gánor (SZPE), Mesterházy Attila (MSZP), Pusztai Erzsébet (MOMA), Schmuck Andor (SZOCDEMEK), Sebian-Petrovszki László (DK), Suha György (SZOCDEMEK), Szabadai Viktor (Liberálisok), Ungár Klára (SZEMA), Wittinhghoff Tamás (SZPE).”
    http://mandiner.hu/cikk/20131024_megbeszelte_az_ellenzek_hogy_nem_ekezik_egymast_a_szinpadon

  • Összefogás érdekében!
    Hogy eddig miért nem volt szélesebb körű összefogás? Mert nem volt bizalom. Ma megint az újbóli bizalom építkezésnél tartunk. Minden összefogás bizalomra építkezik.

    A politikai összefogás szintén bizalomra épülhet csak.
    Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy Mesterházy Attila megkerülhetetlenül az MSZP vezetője marad a választásokig, ezért nélküle nincs összefogás. Hiszem, hogy az MSZP-E-2014 összefogása egy alap a szélesebb összefogáshoz, amelynek összefogásnak be kell érnie, mint minden gyümölcsnek. A bizalom, a napsugár, a barátságos környezet érlel, a hideg, fagyos környezet, a gyalázatos lejárató szavak minden gyümölcsérésnek ellenségei.

    Mesterházy Attila – MSZP elnöke a DK csatlakozását beleértve javasolja, hogy minden demokratikus párt közösen gyűjtsön aláírást!
    Sajnos nemrég kemény csörték zajlottak baloldalon Orbán, Orbánisták örömére. Ennek véget kell vetnünk, de nem egyoldalúan!!! Miért? Mert akkor válasz is fájni fog mindenkinek, és eredménye nem kevésbé.. A türelem rózsát, bizalmat teremhet, a trágárság, a személyeskedés Orbán győzelmét hozza el.

    Van még remény. Az MSZP vezetőjének nyilatkozta politikai virágnyelvre lefordítva enyhülést jelent baloldali ellentétek terén, és kérek minden érintett felet, hogy amennyiben nem tudnak segíteni az összefogás érdekében, akkor ne is rontsák azzal, hogy bármely pártot amellyel összeszeretnének fogni, annak a pártnak a demokratikus vezetőjét támadják bármely szinten kölcsönösen, mert azok akik támadnak, pont azok nem ohajtanak szavakon kívül összefogni, pont ők azok akik gátjai az összefogásnak. Mert a barátság, és az összefogás bizalomra épül. Mert csak annyit toleranciát várj el másoktól, tőlem is, amennyit te adsz másoknak, és nekem! Ez fordítva is igaz….

    A bizalom helyrealitása sajnos időigényes. Hogy van-e időnk? Szerintem sohasem késő! A legtöbb szavazó az utolsó pillanatban fog dönteni szerintem, és addig sem kéne egymást lejáratni a továbbikban.

    Szerintem önmagunkon kell kezdeni a másikra mutogatás befejezésével, aztán „kedvenc pártjainkat” kell jó irányban terelgetni kölcsönösen lehetőségeink szerint. Nincs olyan, hogy csak a másik a hibás!