Képriport a Vértanúk terén tartott antifasiszta tüntetésről

2013 június 26 3:06 de.75 hozzászólás

Egy Facebook-csoport kezdeményezésére és civil, valamint demokratikus ellenzéki pártok közreműködésével rendeztek tüntetést 2013 június 25-én a fasizmus és a kirekesztés ellen, illetve a jogállamiság helyreállításáért a budapesti Vértanúk terén, szembe a feldúlt, lerombolt Kossuth térrel. A siralmas állapotban lévő tér és a Vértanúk terén lévő Nagy Imre emlékmű erős szimbolumként szolgált a tüntetés folyamán, melyre a szónokok többször kitértek.

A Kanadai Magyar Hírlap három szerzője – Garai-Édler Eszter, Kerekes Sándor és e beszámoló írója – vett részt a demonstráción, melyen a pártok közül különösen nagy számban volt jelen a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és Fodor Gábor Liberális Pártja. Garai-Édler Eszter főszervezőként vett részt a rendezvényen és a szónokok közül (többek között) hallhattuk Szanyi Tibor MSZP-s parlamenti képviselőt, Horváth Aladár roma jogvédőt és Varjú László DK-s politikust. Varjú Kun Bélával és Rákosi Mátyással említette egy mondatban Orbán Viktort, a Nemzeti Együttműködési Rendszer (NER) alapítóját és miniszterelnökét. A DK politikusa szerint Orbán Viktor a III. Magyar Köztársaság „hóhéra.” Szanyi Tibor ígérte: ha 2014-ben kormányváltás lesz, az Orbán rendszer korrupt üzemeltetőit és haszonélvezőit börtönbe zárják. „Megígérhetem, az orbanditáknak is lesz hol laknia”–mondta a képviselő. Körülbelül ötszázan lehettek a tüntetésen, a szokatlanul hideg és szeles időjárás ellenére.

Antifasiszta, náciellenes tüntetők

Antifasiszta, náciellenes tüntetők

Kenyeret, munkát! - MSZP-s tüntetők.

Kenyeret, munkát! – MSZP-s tüntetők.

Kerekes Sándorral. Sándor filmezett...

Kerekes Sándorral. Sándor filmezett…

A DK szimpatizánsai

A DK szimpatizánsai

Kormányváltásra várva...

Kormányváltásra várva…

Bauer Tamás (baloldalon)

Bauer Tamás (baloldalon)

75 hozzászólás

  • Győztünk!

    Megnyertük a demonstrációt, alaposan megígértük, hogy majd a választásokat haj de megnyerjük irgum-burgum és azután a felszólításnak megfelelően lábujjhegyen a fal mellett hazasomfordáltunk!
    Lelkileg kielégültünk egy évre, a lelkiismeretünket megnyugtattuk, hogy mindent megtettünk a fasiszta orbánditák ellen. Ugyan ez lesz 1 év múlva, majd 5 év múlva és így tovább, még talán 21 év múlva is….
    Vagy kirobbanunk ebből a posványból! Merthogy ebből nincs demokratikus menekülési lehetőség!

  • Fantasztikus, hogy EKKORA „tomeget” tudtak osszehozni.
    Hiaba… tunteteshez ertelmes indok kell. A nem letezo indok nem fog senkit vonzani. Valoszinu penz sem volt a „hivatasos” tuntetokre.

  • Szerencsére csak ennyien vagytok megtévedettek és megtévesztettek.
    Miért nem örültök? Megszünt a TULDEFICIT ELJÀRÀS az orszàg ellen,amit a Gyurcsàny-Bajnai és Szanyiék/MSZMP,DK/okoztak és nem tudtak megoldani,mert minden évben 6-7 % deficitet „eredményeztek”-2006-ban 9,4 %-ot-,pedig szorgosan privatizàltak,most kifelé tartunk az àltaluk
    okozott-àsott-veremböl,pedig a felvett vészkölcsönüket és a megnövelt adossàg utàni kamatot is fizetni kell.
    Örüljünk magyarok és nem magyarok! Ujbol lesz pénz.
    Vissza a 8,3 Millios fizetést a NEMZETI BANK ELNÖKÉNEK! A 2 millio
    nem elég!

  • Ezt a „nagy”tüntetést nem kellene reklámozni mert csak lebőgés volt az egész.Kipukkant lufi semmi más.Érdewkes, de nem láttam a sok dühöngő nácit és antiszemitát a több százas rendőrkordon mögött.A náci jelképeket azt hiszem meg ezeken a felvonulásokon sem szabadna használni.

  • Vajda B. Attila

    A három társszerző ritka rossz kép válogatást küldött be. Hogy lehet egy antifasiszta tüntetés egyik fotójával a régi AVH-s időkre emlékezteti. Ami trauma egy egykori (idős) meghurcoltnak!

  • Kerekes Sándor filmezett,legalább ő ott volt és végezte a
    munkáját!Gyurcsány,Bajnai,Mesterházy és a többi szerkesztő(?
    …..vajon hol volt?nem látszódnak a „nagy tömegben”.
    „Sajnos” Szanyit sem láttam és kár,hogy nem lehetett hallani az idegbeteg üvöltözését,hogy „ráérünk küzdeni 2018-
    ban” ő már sejt valamit? ……

  • Kerekes Sandor

    Turelem mariskam! A kedvedert Szanyi beszedet teljes hosszaban fogom prezentalni videon.
    Bizonyara elvezni fogod.

  • Boda Marcsi
    2013 június 26
    2:32 du.
    a KMH-nak egyetlen szerkesztője van, ő pedig ott volt.
    kerekes sándornak se ez a munkája.
    gyurcsány, bajnai, mesterházi se szerkesztők.
    persze, ha össze téveszti a szerző szót a szerkesztővel, az más.

  • Vajda B. Attila
    2013 június 26
    11:06 de.
    csak nem felismerte valamelyik régi tartótisztjét?
    vagy esetleg a közéjük vegyült civil nyomozók ismerősök magának?
    amúgy miről is ismerszik meg egy ávh-s tüntetés?
    fejtse már ki, hadd tanuljanak a nyeretlen kétévesek!

  • Jávorszky Mária

    TOVÁRISCSI, mondják mán meg nekem,mért vótak a táborbul annyi kevesen,a második fotón,csak kettűt látok belűlük,a két bagós nőstényt.Biztosan éppen azt panaszolják el,hogy cigire sem telik a segílybűl mán nékik…

    Már elnézést,hogy a második fotóval kezdtem,ezért visszamegyek az elsőhoz,mert ott van biza a doglott kutya elásva,mán úgy értem,hogy előtérben az okolbe szorított okol/mán elnézést,megbolondult a klaviatúrám,mán ez is fasiszta lett vagy csak ű is demonstrál/mogotte a hórihorgas kereszt,no a mogott van az a büdos doglott kutya elásva,csak nem látszik a kípen,de higyék el nekem TOVÁRISCSI,hogy ha ín mondom,akko ott van az, biza.

    A harmadik kípen.
    Jé,hát ín ezeket mán láttam valahol,most nem emlíkszem,de valamilyen Calambo krimiben amikor a pasi elűvette a kameráját oszt kirántott belűle egy kalasnyikovot,oszt mindenkit agyba főbe,mert az idegeire ment mán neki a sok nyavajgás,a munkát-kenyeret kunyerálás,no,ezt megbocsájtjuk neki.
    A filmben űk is ketten vótak,a másik pont így tartott egy konyvet a kezíben,egyszer,csak fogta magát oszt jól fejbe verte vele a kamerás lovoldozőt.Hát ki érti ezt? No,megyünk tovább.

    A negyedik képen,no,ott még a vak is látja,hogy nagyon várnak valakit,csak nízelűdnek ossze vissza,oszt az meg,csak nem gyün az anyámasszonykatonája, lehet,hogy épp most húz be még egy felest a sarki kocsmában,hogy mire megérkezik a demonstrációra,ne legyen neki lelkifurdalása a miatt,hogy egy kocsmát kihagyott.
    Á,mán kitaláltam ,biztosan a Szanyit várják,tuti.

    Az otodik fotón, na basszus,ezek ott akarnak állni tizennégyig? Felűlem aztán várhatnak ítéletnapig,nekem nyóc.Á,biztosan nem olyan hülyék,csak a legkozelebbi telavivi járatra várnak, mert hamarosan szenté avatás lesz a szentfoldon.

    A hatodik fotón.Talán,csak nem ő az akire vártak sotétedésig? Azt meg kell adni,szíp piros a kabátja,olyan mint az a kunyerálós piros lobogó,há biza nincsenek véletlenek, de az arcát miért takarja el a kis szégyenlős?
    Pedig tudhatná,az utolsó feles mindig felesleges.

  • Varga Sándor

    …és a veresdávid elmondta, hogy de a IV. Köztársaság…

    Ekkora csinnadrattával inkább kezdjenek éhségsztrájkba! A másik futóbolondnak se jött be.. Melyik multi-internáci bolsinak jutott eszébe a Kohn Béla I. Vörös-Terror-Köztársaságának kalapácsosával demózni, meg mi ellen? Szegény VÉRTANÚK! Szegény tér!

  • Vajda B. Attila

    Ille et.
    Még egy kivételt teszek: a „körmös” Bauer apuka jutott az eszembe.

  • utolso hozzaszolasom

    legutolso hozzaszolasom….azert ez a kerekes NEM pocakos,irigylem….ki van mellette ? csak nem aZ ADAM ? ez jobb kep mint a masik ugyancsak rola …..You both have a very nice bu TT apest vacation

  • Kerekes Sandor

    Latom edes Mariskam, hogy a lopakodo alzheimer betegseg vegso stadiumaba lepett nalad es mar a tisztesseges magyar iras is nehezedre esik, mar csak gyermekkorod cigany dialektusara emlekszel. Sebaj. Amennyi ertelmet be tudsz gyujteni, annak a dialektus igazan mindegy.
    Ugy latom, hogy itt mindenki massal van elfoglalva, mint a lenyeg. Az pedig nem mas, mint az, hogy egy-egy ellenzeki gyules resztvevoi mindig ugyanazok, mindig idosebbek es nagyreszt zsidok. Ennek a gyulesnek a Kossuth ter feldulasa volt az eredeti targya, de kormanyvalto hangulatba kerult. Viszont, ezzel a nehany elemedett, haborgo ertelmisegivel nem lehet kormanyt valtani. A gyules ketseg kivul csalodas volt. Nem akkora csalodas mint az Orban kormany, de minden esetre csalodas.

  • Kerekes Sandor

    „Kerekes Sándorral. Sándor filmezett…”

    Te joszagu uristen!
    Az egyetlen tanulsaga ennek a riportnak, hogy a bajuszom mar majdnem teljesen feher! Segitseg!
    Eddig fel sem tunt.
    Ezert kar volt kimennem.

  • A tüntetőknek boldog demokratikus országot kívánok. (Valahol Európában).
    A jobbosoknak még 40 év Orbán hatalmat. Élvezzék, ezt a szép boldog Magyarországot. De ha megjön az eszük, disszidálni tilos.

  • A GYENGÉBBEK kedvéért!Képzeljék el….tudom,hogy Gyurcsány,Mesterházy és
    Bajnai kicsoda…..az,hogy az itt írogatók nem szerkesztők,hanem a cikk szerzői az teljesen mindegy,a lényeg,hogy hol voltak a nagy „demokratikus”tüntetés idején?….
    Ille például biztosan a mogyoródi m. táborban edzett?..
    Aztán Szanyi valóban ezt mondta,de egyébként sem oszt szoroz
    egy ilyen primitív alkoholista szövege….
    Mielőtt bárki őrjöngene van olyan ellenzéki politikus aki
    értelmes és szalonképes szerintem is,de Szanyi nem tartozik közéjük.
    További „sikeres” harcot kívánok!

  • Vajda B. Attila
    2013 június 27
    5:20 de.
    hogy mijébe jutott?

  • Jávorszky Mária
    2013 június 27
    4:07 de.
    nem rossz, szky, nem rossz! csak a dialektusa, az nem az igazi 😛

  • Jávorszky Mária

    Továriscs Kerekes Sándor,felhomályosítom -makk egészséges vagyok és gyerekkoromban egy száll cigány gyerek sem volt a kozelemben,de azóta sem.

    Legkozelebb kínaiul írok majd kínomban, mostanában az úgy is aktuálisabb,főleg miután a testvérnép-Ujgur gyerekeket és vezetőjüket meghurcolták, és még a rendőrség sem tudott hosszú órákon át vezetőjük hollétéről,majd akit a gyerekekkel együtt aljas és szégyenteljes módon még aznap mint bűnozőket mindnyájukat kiutasították az országból. Mindez szégyenteljes politikai akció most tortént májusban a szemünk láttán Magyarország fővárosában és a Magyarok Világszovetségének székházában.
    A zsidók világkongresszusozhatnak az általuk fasisztának és rasszistának kikiáltott Magyarország fővárosában,de a testvérnép ujgurok már nem,mert akkor azon nyomban bombariadót jelentenek be.
    Inkább erről írjon riportot.

    Nézzenek magukba istenáldásai és hagyják abba a provokálást a rejtett erőforrásaikat bátorítva a magyarok ellen.
    Ne csupán a hatalom lebegjen szemük előtt, vannak attól sokkal fontosabb dolgok,pl.a békés egymásmellet élés.
    Mert ha nem, valakinek mennie kell.
    De az nem a magyar lesz.
    Csak szóltam.

    SZEBB JOVŐT

  • Jávorszky Mária

    Ille István,megértem,hogy hiányolta a zaftos kifejezéseket,de eredeti dialektusban mégsem írhattam.Arra születni kell. Ezért hát, egy ritka mint a fehér holló felzárkózott dialektusát próbáltam imitálni.
    Külonben is,lényeg a -lényeg.

  • Boda Marcsi
    2013 június 27
    2:46 du.
    „…az,hogy az itt írogatók nem szerkesztők,hanem a cikk szerzői az teljesen mindegy…”
    magának, jóasszony, magának 😛
    harcot meg mintha maguk folytatnának, bel- és külföldön egyaránt.
    hiába, báncsák a magyartot, hát majd mi megvédjük!
    egy kérdés – persze, csak a gyengébbek kedvéért: mondja, boda, maga is a szellemi honvédők közé tartozik?
    mert akkor elég szarul áll az a honvédelem 😛 😛 😛

  • Jávorszky Mária
    2013 június 28
    3:07 de.
    „…felhomályosítom -makk egészséges vagyok …”
    a diagnózist, ha kérhetem, hagyja kezelőorvosára.
    az ujgurok testvérnép, a magyarok meg a suméroktól származnak, jézus személyesen konzultál magával, csaba királyfi útjának kátyúmentesítésére gyűjtés indult…szóval, csak óvatosan az egészségével való kérkedéssel 😛

    „Mert ha nem, valakinek mennie kell. De az nem a magyar lesz.
    Csak szóltam.”
    jujj, de félelmetes! szky megmondta, aztán, emberek, ha menni kell, hát senki ne panaszkodjon: szky előre szólt!
    javaslom, csomagoljatok, álljatok készenlétben, ne akkor kelljen kapkodni!
    jelzem, indulás előtt csomagvizit lesz, pénzt, értéket, nemesfémet felesleges is a bőröndbe rakni, mivel azt – nemes nyilas hagyományaikra alapozva – úgyis elkobozzák.
    amúgy is csak 20 kg súlyú lehet az a bőrönd, mert azért törődnek az egészségünkkel, nehogy megszakadjunk a súly alatt!

    szky, nevetséges ezzel a fenyegetőzéssel. álljon lesben a sarkon, a sötétben, és amikor oda érek, kiáltsa azt, hogy: HU!
    na, attól lehet, hogy megijedek.

  • Ember, az embernek!

    Egymás elfogadása, egymás megértése, a tolerancia a járható út, és egymás értékei összekovácsolva viszik előrébb a félődés útján az Embert! Ez emel fel nemzeteket, és ennek hiánya dönt romba diktatúrákat, indít el háborúkat, kirekesztéseket, a gyűlölet magvát vetve el a tudatlanokban. Minden ami más, és több az egyénnél, az a közösségi erő teszi erősebbé nemzeti felemelkedésünket, emberi jobbá válásunkat! /Török/

  • Ille István
    2013 június 27
    2:57 du.
    Ahhoz képest, h nem magyar, – valóban nem rossz!
    Csak az a fránya szélsőjobbos kiejtés! 🙂

  • grófok,,,,,gerÓfok

    Javorszky Urholgy…..en kedvelem magat de a ciganyokkal egyutt KELL elnunk mert ELETEROSEBBEK nalunk es gyorsabban szaporodnak…..az USA-t fogjuk MODOSITASOKKAL lemasolni ahol csak NEMREG oldottak meg a FEKETEK emancipaciojat PENZZEL…..mas mod NINCS…..minden a PENZ korul forog…..mivel 1985-ben kerultem az USA-ba HIGGYJEN NEKEM mert nincs turelmem ennel hosszabb hozzaszolasokat IRNI

  • Kerekes Sandor

    Szebb Jovot! Neked is edes Mariskam.
    Elmondanad, hogy ki az a Magyar, akirol beszelsz?
    Mert amint hallom felmillionyian mar elmentek es bizony mondom neked, nem en kuldtem el oket.
    Napoleon Dunaparte, a felcsuti vatesz, az segitett nekik elszokni a sikerei elol.
    KItartas! Marcsi testver. Ha varsz meg egy par honapot, akkor lathatsz majd egy masik felmilliot tavozni. Hajjaj! Fogy a magyar. De szaporodik Orban penze: mar csak ot milliot kell a rablott penzbol a „Bocsanat Alapba” befizetni es ado nelkul lehet a sikkasztast meguszni.

  • Kerekes Sandor

    „legutolso hozzaszolasom….azert ez a kerekes NEM pocakos,irigylem….ki van mellette ? csak nem aZ ADAM ? ez jobb kep mint a masik ugyancsak rola …..You both have a very nice bu TT apest vacation”

    Nos igen ez elegge utolso.
    Csak mulatsagos ne igyekeznel lenni. Ez meg szanalmasabb, mint az atkozodas. Teged a pocak izgat? Magasabbra nem latsz mar fel.
    Igazad van ez nem is csak utolso, de legutolso.

  • Ille István
    2013 június 28
    6:58 de.
    Hű, tezsvér, padlót fogtam..
    Annyit nyüstöltétek ezt az „ukránságot” itt, hogy gondoltam utánanézek..
    Egy sima keresőbe ütöttem be, hogy Jávorszky Mária.

    Erre feljön egy site, hogyaszongya: Jávorszky Mária- Kéri Jenőné, Szexplaza com..
    Én ugyan csak egyetlen képet láttam,- azis elég volt,- de azt írják, hogy 14O fotó található ott..
    Készülj fel, mert nem nem árvalányhajas elsőbálos kislányról készültek a felvételek….

  • Jávorszky Mária

    Kerekes Sándor, mondhatnám azt is,hogy pálinkás jó reggelt,de mivel egyenlőre még,csak egy kozos Napunk van az égen,a másik még várat magára,mert bizony kettő lesz belőle ha hiszik ha nem két-iker Nap-lesz a horizonton.
    És,akkor mind egyszerre fogunk ébredni.
    Addig,csak ébredezünk.
    Olyan nagy lesz a világosság,hogy a setétségnek már nem lesz itt semmi dolga.

    Ahogy mondod,fognak még távozni magyarok,de lesznek sokan akik visszatérnek hazájukba.De ezek nem ugyanazok a magyarok lesznek akik a megélhetésért mennek el,hanem azok,akiket erőszakkal szakítottak el hazájuktól,s egy évszázad,akár évezred is kevés lenne ahhoz,hogy az anyafoldről megfeledkezzenek.
    Addig kiárusítanak mindent amit lehet,a gyárak…után most a magyar termőfoldet,hogy ezzel együtt a termál vizeket is megkaparinthassák.
    Az állítólagos nemzeti kormány az MSZP-vel egymást támogatva, egyetértve kozos erővel nyomogatják a gombot a parlamentben a nemzet vesztére. Ja,hogy már minden le van dumálva,há persze,addig el sem kezdik a gomb nyomogatást.Nagyon bolcs a kormány,mert tudja,hogy a magyarokról majd a jó Istenke gondoskodik,mint a madarakról – szállj,szállj, kis madár, erdőn hegyen túl…más szóval – el lehet menni…csak ezt nem mondja ki, no meg a gombot sem nyomta meg a foldtorvény szavazáskor,de ez túl kevés lesz valakinek takarónak-amikor eljő az idő…

    Mint Magyarország miniszterelnoke tisztelettel és becsülettel kijelentem,hogy ivó vizük lesz bőven-magyarok, ezért nem kell aggódniuk,feltéve,ha lesz eső bőven, de egy feltétellel, ami lecsorog a háztetők csatornáin át azért adót kell fizetniük az EU rendszabályainak megfelelően – mondja majd a kozeljovőben a magyar miniszterelnok- és amiről most a tisztelt ház tisztelt képviselői tisztelettel és becsülettel egyértelmű dontést hoznak.
    Tisztelt ház,tisztelt képviselők – szavazzanak.
    A mikrofonja véletlenül bekapcsolva maradt – a hülye bárányokat is az ég itatja…

  • falusi
    2013 június 28
    8:45 du.
    szexplaza.com 🙂 🙂 🙂
    hajaj, ez nem lehet igaz! a mi honleányunk nem lehet ilyen ledér! 🙂
    amúgy a faszbukon nyoma sincs, viszont a gugliban tucatjával találhatók linkek a hozzászólásaihoz. nem én vagyok az egyetlen, aki javasolja neki az orvosi kezelést 🙂

  • Jávorszky Mária

    falusi,nem vagyok Kéri Jenőné,ukrán sem vagyok,perverz dolgokkal nem foglalkozom. Az,hogy ilyen marhasággal akarsz lejáratni-tőled ezt nem vártam.Ha jó poénnak szántad,az csupán rólad beszél.
    Nem hiába, lehet akár hat diplomája is egy embernek,de attól még lehet hülye.

  • Jávorszky Mária
    2013 június 29
    3:07 de.
    bocsika! mi is van állampolgárságához bejegyezve?
    ami pedig a perverz dolgokat illeti: ha a fenti hozzászólását olvasom, e felől erős kétségeim támadnak 😀

    „mert bizony kettő lesz belőle ha hiszik ha nem két-iker Nap-lesz a horizonton.” igaz, ez nem perverz, csak sci-fi 😀

  • Kerekes Sandor

    Mariskam!

    Fajdalmas megallapitanom, hogy a gazdasagbol a legelemibb dolgokat sem erted.
    A vagyon szempontjabol teljesen mindegy, hogy az aki lenyulja sajat hasznara magyar-e, vagy kulfoldi. Ez kulonosen ervenyes a foldre. Akarki is legyen a tulajdonos, a fold ott marad ahol volt mindig es mindegy, hogy a tulajdons neve Kovacs, vagy Smith.

  • grófok,,,,,gerÓfok

    Javorszky Maria…..a foldtorveny azert olyan amilyen mert BENT vagyunk az europai unioban……kenytelen a fidesz a brusszeli JOGOKAT IS betartani…..ez a maximum ami elerheto es ez ELEG…NINCS SEMMI BAJ !…nem is lesz ! …..kar remeket latni mint a jobbik vagy az mszp vagy az LMP…..

  • Jávorszky Mária

    Nem muszáj elhinni,de a kozmosz beavatkozik a foldi torténésekbe mert mi is annak része vagyunk.
    Mind meg fognak porkolődni- a hazudósak,rágalmazók,gonoszak,tolvajok,
    gyilkosok,Isten káromlók…. lelkük alacsony rezgésszintje miatt.
    No,ezt a HAARP sem más nem lesz képes befolyásolni.És akkor megtudják,hogy hol lakik az Isten.
    Addig is jó szórakozást.
    Csak szóltam.

  • Jávorszky Mária

    Kerekes Sándor,hát éppen arról van szó,hogy a magyar népnek nem mindegy,hogy a fold tulajdonost Kovácsnak e,vagy Smithnek fogják hívni.Magyarország a magyaroké,és nem lesz más senkié. Az EU terrorista diktátorai nem fogják nekünk megmondani,hogy mi a jó a magyarnak. Ki fogunk lépni az EU-ból-hamarosan népszavazás indul. A magyar foldet nem engedjük át senkinek,s ha másképpen nem lehet,akkor a vérünkkel fogjuk lemosni a gyalázatot.De akkor mind futni fog,az istenáldásai a rejtett erőforrásaival és azzal együtt aki azt kitalálta.
    Nem engedjük,hogy megtorténjen a második Trianon.

  • Ez is érdekes (facebook)!

    Komlói Török Gábor
    Ember, az embernek!
    Egymás elfogadása, egymás megértése, a tolerancia a járható út, és egymás értékei összekovácsolva viszik előrébb a fejlődés útján az Embert! Ez emel fel nemzeteket, és ennek hiánya dönt romba diktatúrákat, indít el háborúkat, kirekesztéseket, a gyűlölet magvát vetve el a tudatlanokban. Minden ami más, és több az egyénnél, az a közösségi erő teszi erősebbé nemzeti felemelkedésünket, emberi jobbá válásunkat! /Török/

    Éva Kékesi
    „Te tudod, mi tudjuk, ők is tudják???”

    Török
    „A szélsőséges Fidesz, a Jobbik, a gárdások, a hungaristák, vármegyések stb. sajnos másként gondolják!”

    Éva Kékesi
    „Tegnap olvastam valahol, hogy csökken a gárdisták száma és már nem állnak a Jobbik mellet, mögött. ”

    Török
    „Sajnos ez nem vigasztal, mert ez azt jelenti, hogy a Jobbik sem elég szélsőséges nekik már! ”

    Török
    „Ezek vért szeretnének már szagolni, látni, mint szellemi elődeik!
    A mi vérünket szeretnék ontani, akik nem tudják elfogadni „értékrendjüket”, vagy „értékrendjükben ” nem férünk bele mint jó magyarok, magyar, mert idegen szívűek vagyunk szerintük, vagy egyszerűen nem is vagyunk szerintük magyarok. Aztán ezért hazaárulok is vagyunk szerintük stb.. Hihetetlen butítás ez, és terjed megint az emberek között anno Horthy rendszerben. Mostanában házalok, mert támogatom az MSZP-t, néha eldobom magam baloldalról, és jobbról is egyaránt.

    Nem az MSZP-ről vannak elsősorban rossz véleménnyel és nem ez a probléma, minden eddig kormányzó pártról rossz véleménnyel vannak. Ez a Jobbik előretörését vetíti elő szvsz. Aztán a cigányozás, zsidózás, bankározás, a lopások szinte minden alkalommal előkerülnek. Mi lesz így veled hazám? Orbánék kiengedték a szelemet a palócból, ezt már csak egy új Mohács tudja visszaverni! A nyugatnak időben kéne lépni, de most is csak totojáznak, tehetetlenkednek mint annyiszor, amikor szükség volt rájuk. Valahol értem őket, és tudom, hogy ezt nekünk kéne lerendezni, rendbe hozni szavazó fülkékben! Aztán, amennyiben kiderül az, hogy megint könnyűnek találtatunk a választásokon, és a rossz oldalra állt hazánk választóinak többsége, akkor talán lépnek, és jöhet a bünti rászolgálva, sajnos megérdemelten az államcsőd. „

  • Jávorszky Mária

    grófok,gerÓfok – orülok,hogy vannak előrelátó emberek az mszp-ben,lmp-ben,akik szavukat emelik ez aljas nemzetvesztő foldtorvény miatt, amiért koszonetemet nyilvánítom.
    Azt írja,hogy nem lesz baj…
    Dehogy nem,már fél millió magyar elhagyta az országot, majd fog menni a tobbi is,mert a Smithek fogják uralni foldjeinket, nekik meg van rá a pénzük,hogy megvegyék,s a magyar, csak napszámosként, olcsó rabszolgaként dolgozhat majd a külfoldi felvásárlóknak foldjein saját hazájukban.

    Magyarország szuverenitása a tét.
    NÉPSZAVAZÁS: Kilépni a terrorista diktátor EU-ból.
    A Foldtorvény eltorlése.
    HAJRÁ MAGYARORSZÁG

  • Kerekes Sandor

    Javorszky irja: „Nem muszáj elhinni,de a kozmosz beavatkozik a foldi torténésekbe mert mi is annak része vagyunk.
    Mind meg fognak porkolődni- a hazudósak,rágalmazók,gonoszak,tolvajok,
    gyilkosok,Isten káromlók…. lelkük alacsony rezgésszintje miatt.
    No,ezt a HAARP sem más nem lesz képes befolyásolni.És akkor megtudják,hogy hol lakik az Isten.
    Addig is jó szórakozást.
    Csak szóltam.”

    En elhiszem Mariskam, neked mindent elhiszek.
    De a helyedben nem lennek annyira elbizakodott. Mert az rendben van, hogy te pontosan ismered a mindenseg terveit es meg el is tudod magyarazni, de mi tortenik, ha kiderul, hogy tevedtel, vagy rosszul magyaraztal, hiszen senki sem tokeletes, es a vegen te bunhodsz az ostobasagaid miatt?
    Nos, en karorommel fogom azt nezni.
    Es ne is probalj hasonloval fenyegetni engem, mert az en halalom utani program mar biztos es meg nem valtoztathato.
    Elkarhozni csak te fogsz.

  • A parittyás hangja

    Ne bántsátok a mi Marcsánkat! Hisz oly roppant szórakoztató tud lenni azzal a spirituálisan mélymagyar tudathasadásával. Mint egy Ken Kesey regényhős Kelet-európai megelevenítője. Még a rasszizmusának is van valami bájos öniróniája, amikor neked szegezi, hogy ö nem individuálisan utálja a zsidókat, csak globálisan! -:))

  • Kerekes Sandor

    Mariskam! MIert masodszor? Mar harmadszor tortenik meg, sot, negyedszer!

    Masodik volt a haboru utani foldosztas es szovetkezesites. Harmadik az 1957-58-ban vegrehajtott ujabb szovetkezesites. Habar azok a szovetkezetek vegul kitunoen bevaltak, a magyar mezogazdasag soha nem volt annyira termelekeny es sikeres, mint a hetvenes es nyolcvanas evekben, a parasztok ezerszamra epitettek a hazakat maguknak.
    Vegul most a negyedik, a hol az orszag teruletenek nyolcvan szazalekat adjak a fideszes husz szazalak kezebe, kisemmizve a helyi parasztokat. Ekozben a mezogazdasag termelo kepessege lement a beka tomporanak kozvetlen kozelebe.
    A magyar husforgalom tobb mint otven szazaleka importalt husbol van.
    Tudom, hogy amilyen okos es joltajekozott vagy, te tudtad mindezt, csak nem ertem, hogy akkor miert szavalsz a fidesz es a magyar fold neveben. Jelenleg a magyar fold egyetlen haszna, es nem is kicsi, az az EU tamogatas, amely a termeles visszafogasaert jar es amely egymaga eleg a zsiros haszonhoz az oligarchaknak. A magyar fold-mutyizok jobbak lennenek, mint a holland farmer? No, aki ilyet elhisz, az bekaphatja… az importhusbol keszult kolbaszt.

  • Én igazolom, h Mariska fent volt a FB.-on!
    Miután kiderült, h Munkacsevóban él levette magát!
    Én még szerencsésnek(?) mondhatom magamat, h láttam!
    Nem egy „matyóhímzés” – olyan kimondottan jobber kinézetű! Álmomban azért nem szeretném, ha megjelenne! 🙂 🙂

  • Jávorszky Mária
    2013 június 29
    3:07 de.
    Kedvenc Márim.
    Szóval sem állítottam, hogy te lennél Kéri akárkiné.
    Mindössze annyi történt, hogy beütöttem a nevedet a keresőbe. Ezt adta ki.
    Semnem vádoltalak, semnem ítéltelek el.
    Ha te lennél is, magánügyed.

  • szkynek saját külön bejáratú sámánja van.
    úgy hívják: jézus 😛

  • Jávorszky Mária: A fél millió ember nem az EU-ból menekült, hanem az EU-ba. Ez egy kicsit belerondít elméletébe.

  • grófok,,,,,gerÓfok

    a fold ugyben : ha valaki nagyon akar nagyon sok foldet nagyon olcson venni akkor UKRAJNABA fog menni , a szomszedba , ott SEMMI SE FOGJA KORLATOZNI

  • falusi
    2013 június 28
    8:45 du.

    Érdekes dolgok ezek, kedves falusi.
    ” Hű, tezsvér, padlót fogtam..”

    Ha neked „hű tezsvéred” ille, az az egyéni szociális problémád, (bár megmondom őszintén, hogy picit csalódtam benned, de ez századrangú), de hogy egy hölgyet kellemetlen helyzetbe hozol, az, bocsánat, de méltatlan egy úriemberhez.

    De, ha már ilyen érdeklődő természet vagy, ajánlom figyelmedbe az asher alexander által megadott, KMH-szerte ismert címet, mint érdekességet. Meg fogsz lepődni:)

  • dakota
    2013 június 29
    6:08 du.
    Kedves dakota.
    Igazán megható, hogy óvni próbálod nemlétező úriemberségemet.(Ha mégeccer elolvasod azt amit írtam, bizonyára felfedezed benne a meglepetés okozta sokkot..)
    Igazándibóll, nemértelek.
    Semmi gondod nem volt a ” jótezsvérrel”, amíg azt gabec komámnak címeztem.
    Mi történt? Lézerjani napirendelőtti felszólalásában javallotta, hogy ezentúl csak hivatalosan, a TEK által hétszentséges pecsétekkel ellátott, főcsővezetői státusszal megáldot (anyja neve három példányban, és kielégítő válasz arra, hogy tartozik-e valamilyen vércsoportba, és ha igen, miért?)hozzászólók használhatják miondössze a „jótezsvér” megszólítást?
    Mint említettem, beütöttem a nevet a keresőbe. Azt adta ki, amit írtam. Nem állítottam, ítéltem, vagy gyalázkodtam.
    Szal, nem igazán értem, hogy mit is reklamálsz.
    ps. Asher urat már évekkel ezelőtt „lekádereztem”.
    Akkor éppen a Kisalföld fórumára írt.

  • Jávorszky Mária

    Gere,hazudsz mint a vízfolyás.
    Imádkozhatsz is,minden okod meg van rá.

  • Jávorszky Mária

    Llanfair, az egymillió magyar külfoldre utazott nagy részük ideiglenes munkára,mint az EU előtti időkben. Nagy részük nem véglegesen vándorolt ki és idővel családtagjaikhoz visszatérnek, s ezt ők mondják nem én.
    A doglődő terrorista EU meg le van szarva.

  • dakota
    2013 június 29
    6:08 du.
    márhogy kit? egy hölgyet? ki is lenne az?
    rendben, nőnemű – talán – de, hogy hölgy lenne, az azért barokkos túlzás 😀
    a hű tezsvér és a hű, tezsvér közt meg értelmezésbeli különbség van.
    de hát magától fiam, bármi féle értelmezést elvárni annyira kilátástalan, mint vakondnak elmagyarázni a szivárványt 😛

  • grófok,,,,,gerÓfok

    ne bantsatok ILLE-t…..benne birkozik a magyar arisztokracia a buneivel

  • grófok,,,,,gerÓfok

    1514 + 500 = 2014 ….ha orban nyer jovore akkor dozsa parasztjai verik meg a magyar arisztokraciat 500 ev utan…jobb keson mint soha

  • Jávorszky M., maga csak nyugodtan lépjen ki az EU-ból, én inkább maradnék. Szerintem jobb is lenne magának. De addig is, míg nem lép ki, szerintem mostmár váltsa ki a gyógyszereit…

    Kedves Szerkesztők? Amúgy hogy bírják ezt a sok 72-es IQ-jú hozzászólást?

  • A parittyás hangja

    A ritka alkalmak egyike mikor igazat adok Dakinak! valóban nem méltó ilyen jellegű feltételezéssel besározni egy nőt még akkor sem ha egyébként elítéljük a szellemiségét!

  • Adelheid
    2013 június 30
    1:45 du.

    Kedves Adelheid, a te 20-asod edzetté tette őket:)

  • falusi
    2013 június 30
    12:55 de.

    Nagyon úgy tűnik, hogy nem csak oda:)

  • Jávorszky Mária
    2013 június 30
    2:20 de.

    Igazad van, kedves Jávorszky Mária. Sok magyar keres munkát külföldön és ezzel nincs is semmi baj. Ismerek olyanokat, akik hónapokat töltenek Svájcban, Németországban és Spanyolországban, de mindig visszatérnek Magyarországra. Sőt több olyat is ismerek, akik az utóbbi egy-két évben költöztek vissza hosszú évek, évtizedek után Magyarországra.
    Szerintem mindegy, hogy hol él valaki, ha a szívében magyar marad. És ugyanúgy igaz ez fordítva is.

  • Jávorszky Mária
    2013 június 30
    2:05 de.
    Maris!
    Eddig is tudta itt mindenki, h ostoba vagy, de, h hazug is, azt nem mindenki!
    Miért tagadod le, mikor a saját szememmel láttalak, meg olvastam a sok ostoba jobberes dumát az oldaladon?
    Azt is tagadod, h Munkacsevóban laksz?
    Szállj már magadba ostoba némber! 😛 😛

  • Jávorszky Mária

    dakotának és A parittyás hangjának
    ezennel nagy szimpátiával hálás koszonetemet nyilvánítom.

  • Gere Gábor
    2013 június 30
    4:21 du.
    Az ön által említett facebook oldalt én is láttam, mivel rákerestem néhány kommentje után. Igaz, letörölték. Azt nem tudom megállapítani, hogy a felhasználó törölte, vagy az admin, mivel elég kemény oldal volt.

  • falusi
    2013 június 29
    12:34 du.
    Annyira téma lett itt ez a pornó oldal, hogy rákerestem. Még egy ilyen dolog, és feljelentem közösség elleni bűncselekmény miatt! Miért akar minket ilyen dolgokkal elüldözni innen? Csak nem állt át a másik oldalra?

    Igaz a nevelés egyik módja, ha elrettentő példával hívjuk fel a figyelmet az internet veszélyeire, de azért ez már sok! Ez kiveri a biztosítékot! Vagy inkább paródia.

  • Jávorszky Mária
    2013 június 30
    2:05 de.
    Drága Mári!
    Hol olvastad, h én imádkozom?
    Fuss neki még 1x! 😛

  • Adelheid
    2013 június 30
    1:45 du.
    Nem tud kilépni, hisz Ukrajna nem EU tagállam!
    Marisunk ott él! 🙂

  • Jávorszky Mária
    2013 július 1
    12:14 de.
    hehehe
    és, akkor mi van?
    dakotának mind1, parittyás meg csak a női nemre való tekintettel állt ki maga mellett. ő sem az eszéért szimpatizál magával 😛

  • Gere Gábor
    2013 június 30
    4:21 du.
    szky nem ostoba, hanem tudatos. nem mintha az jobb lenne, de az előző állapota még adna neki némi felmentést. de ez…
    a némberséggel is óvatosan kell bánni: az eredeti szó jelentése nem volt becsmérlő, simán „nőt” jelentett, a nő-ember összeolvadásából kialakulva.
    persze, szky esetében el lehet tekinteni ettől az ősi hasonulástól 🙂

  • Föld! Föőőőőőllldd!!!!!
    Állítólag ezt kiabálta (vagy ordította) a hajósnép, mikor még csak a moszatszigeteket észlelték, meg némi párát a távolban. De reménykedtek, és nem is alaptalanul.
    A földügy keserves.
    1. Gazdaság: Ahhoz, hogy a földet gazdaságosan használjuk fel, a mai minitanyáknál nagyobb meretű mezőgazdasági vállalkozásokra lenne szükség, valamint némi beruházási hajlamra és kiszámítható jogi és politikai környezetre.
    2. Társadalom:
    A hagyományosan mezőgazdaságból élők köre olyan nagy, hogy lényeges feladat jövedelemhez juttatásuk – persze nem segéllyel, hanem munkával és tulajdonnal. Ez a réteg azért is olyan széles, mert a korábban a mezőgazdaságból elvont, avagy onnan felszabadult emberek tömegesen veszítették el létalapjukat a rendszerváltást követő felelőtlenül és bűnösen (korruptan) végrehajtott privatizáció során, majd azt követően is. Ha nem tették volna tönkre az ipart és a szolgáltató szektort, ha hagyták volna kibontakozni a szabad vállalkozásokat, akkor fele annyira sem lenne ilyen súlyos a földhelyzet.
    A fideSS (és szolgája, a kdnp) paradox módon a hatékonyság növelése irányában lép, amikor megengedi a külföldiek földszerzését (habár hazug módon EU-polgároknak hívja őket, és csak az EU-n kívülieket külföldieknek), és saját csókos oligarcháinak latifundium méretű földszerzését célozza meg, de közben nem érdekli, hogy tömegek alól húzza ki a talajt, vagy hogy tönkreteszi az állattartókat.
    A joBBik és a lmp még mindig a föld elaprózását hirdeti, ami látszólag a kisembereket védené, de azzal a szerkezettel biztos csődbe vinnék őket.

    Most már megette a fene az egészet, hosszú évtizedekre. Sokáig fog tartani, míg újra lesz akkora bizalom a magyar állam szavában, jogkövető és tulajdontisztelő magatartásában, hogy valaki megfinanszírozza a magyar mezőgazdasági (és egyéb, pl. egészségügyi) fejlesztéseket. Ahhoz először a magyar népnek kellene észhez térni, bolondok házába csukni azokat, akik komolyan hiszik, hogy saját tehetetlenségük okozói (maguk helyett) a tőkések, a zsidók, a külföldiek, stb., börtönbe zárni azokat, akik ebben ugyan nem hisznek, de ügyesen veszik el mások eszét és ezzel együtt vagyonát és szabadságát. Hinne kellene hozzá a szabad vállalkozások és a jog erejében, és tenni is kellene érte.

  • Szép estét kívánok mindenkinek, és legyen meg a Teremtő akarata!

    Írta:Török
    Bölcs a magyar.

    Lantom, lantom, ősi lantom,
    peng a húrja száll a dalom.
    Magyar dalnak szív a húrja,
    magyar szónak nincsen párja.

    Édesanyám, az én hazám
    gyönyörű szép Magyarország!
    Ősi földnek árva népe,
    összeforrunk nemzetünkben.

    Megbékülünk Magyar honban,
    egyesülünk mindannyian.
    Mit valaha hajdanában
    elvetek tőlünk erővel,

    vissza vesszük azt most ésszel,
    magyar szívvel és békével.
    Többet ésszel mint nélküle,
    rohanva biztos vesztünkbe.

    Így forr össze egyesülve
    a magyarok ősi ága,
    európai népeknek
    sokszínű nagy hazájában.

    2008.04.20.

  • Ille István
    2013 július 1
    7:03 de.
    István!
    Jávorszkyt nem kell komolyan venni!
    Olyan, amilyen!
    Tudod, selejtek mindig vannak! Élő példa rá!

  • Komlói Török Gábor
    2013 július 1
    3:50 du.

    K.T.G., nem mondta még neked senki, hogy ezek a firkálmányok merényletek az irodalom ellen?
    Muszáj neked ezzel büntetni az olvasókat, ahelyett, hogy belátnád, hogy nem tudsz verset írni?
    Mindezt elmondhattad volna sima hozzászólásban is, nem lenne ennyire zavaró.
    Mit jelent az, hogy „elvetek tőlünk erővel”?

  • Hát az az igazság Kerekes Sándor bevallotta,hogy csalódott,
    rossz előérzetem van,fognak még többen is csalódni a hívei
    közül,talán aktívabbnak és főleg meggyőzőbbnek kéne lenniük!

  • dakota írta!
    „K.T.G., nem mondta még neked senki, hogy ezek a firkálmányok merényletek az irodalom ellen?”

    Néhányan már mondták, az okosabbja tudja, hogy tisztában vagyok vele. 😛

    dakota írta!
    „Muszáj neked ezzel büntetni az olvasókat, ahelyett, hogy belátnád, hogy nem tudsz verset írni?”

    Muszáj mert ez belső ügyem, és akinek nemtetszik az nem olvassa. Tekintheted prózának is, amennyibe a megformálása nem tetszik. De nem is muszáj elolvasnod! 😛 Igaz, akkor miből tanulnál? Valamiből neked is tanulnod kell. Nem?:P

    dakota írta!
    „Mindezt elmondhattad volna sima hozzászólásban is, nem lenne ennyire zavaró.”

    Gondolata zavar, és nem megformálás szerintem.

    dakota írta!
    Mit jelent az, hogy “elvetek tőlünk erővel”?

    Szerintem helyesírási hiba? Szerinted gyöngyszem? 😛

    Szép estét kívánok mindenkinek, és legyen meg a Teremtő akarata!

    Írta:Török
    Bölcs a magyar.

    Lantom, lantom, ősi lantom,
    peng a húrja száll a dalom.
    Magyar dalnak szív a húrja,
    magyar szónak nincsen párja.

    Édesanyám, az én hazám
    gyönyörű szép Magyarország!
    Ősi földnek árva népe,
    összeforrunk nemzetünkben.

    Megbékülünk Magyar honban,
    egyesülünk mindannyian.
    Mit valaha hajdanában
    elvettek tőlünk erővel,

    vissza vesszük azt most ésszel,
    magyar szívvel és békével.
    Többet ésszel mint nélküle,
    rohanva biztos vesztünkbe.

    Így forr össze egyesülve
    a magyarok ősi ága,
    európai népeknek
    sokszínű nagy hazájában.

    2008.04.20.

  • A rohadt terroristák, terrorizmus már magyar gyermekeinket, hozzátartozóinkat is veszélyeztetik Angliában is..
    Minden ártatlan emberért kár. Le a terroristákkal, és a terrorizmust támogató diktatúrákkal!

    „Nagy szabású terrortámadás készült: a nyílt utcán kapták el a férfit
    A brit bűnüldöző szervek lelepleztek egy összeesküvést, amelynek résztvevői a kenyai Westgate bevásárlóközpontban végrehajtott fegyveres támadáshoz hasonló, nagy szabású terrorcselekményre készültek – közölte hétfőn egy tisztségviselő.”
    http://www.atv.hu/kulfold/20131015-a-kenyaihoz-hasonlo-terrortamadas-keszult-angliaban