Felségsértés

2013 július 7 4:15 de.146 hozzászólás

Nemzeti jelkép a Himnusz, a nemzeti lobogó és a Szent Korona.

Ezt onnan lehet tudni, hogy gyalázásuk (mifene számít gyalázásnak?) egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Innen már igazán csak egy kicsinyke lépés a felségsértés, melyért miért is ne lehetne kiszabni akár két éves várfogságot is?

Utóbbi esetben a jogi védelem tárgya természetesen a Vezér lenne, aki egy személyben testesíti meg Magyarországot, és mire megtesszük ezt a kis lépést, meglehet, már a nemzeti jelképek is mind-mind az ő birtokában lesznek, különös tekintettel Szent István koronájára, melyet hétköznaponta új helyén, a Puskás Akadémia aulájában tekinthet meg a hálás magyar nép, Felcsúton.

Orbán Viktor Strasbourgban

Orbán Viktor Strasbourgban

A szakrális tárgy a Vezér számára egyébként – református lévén – nem lehetne szent, hiszen szenteket az ember és az Isten közé ékelni az Heidelbergi káté és a II. Helvét hitvallás szerint egyaránt felesleges – ha bajod van, fordulj Istenhez.

Az meg még érdekesebb elképzelés, hogy a katolikus szent király, I. István koronája maga is szent lenne.

Emellett még az sem biztos, hogy a ma ismert felségjelvény mindegyik része eleve a koronához tartozott volna, hiszen az mára már nyilvánvaló, hogy a ma Szent Koronaként ismert uralkodói jelképet évszázadokkal István után barkácsolták össze ismeretlen ötvösök két koronából, de az is lehet, csak egy koronából és valamiféle más tárgyon alkalmazott díszítőelemekből.

Mindenesetre az eleve kizárt, hogy ezt a koronát ajánlotta volna fel nagy királyunk Felcsúton Szűz Máriának.

A szent asszonyt a vezér által magáénak mondott egyház szintén nem tiszteli szentként, ami rendben is van, hiszen ő éppen annyira lehetett szűz, mint a korona szent – egy tárgy, még ha lehet szakrális tárgynak is tekinteni, a XXI. században legfeljebb tudatmódosult állapotban ruházható fel emberi tulajdonságokkal.

Nyugodtan meg lehet tehát állapítani, hogy a nevezetes rekvizitum inkább nevezhető katolikus kegytárgynak, mint nemzeti jelképnek, hiszen a magyar államéletben betöltött szerepe kényszeren és több hektónyi kiontott véren alapult, emellett nemzeti jelkép szerintem az a tárgy, alkotás stb. lehet, melyet a nemzet minden tagja korra, nemre, felekezetre, pártállásra és bőrszínre tekintet nélkül jelképként elfogad és tisztel.

István koronája nem ilyen.

Tiszteletet és elfogadást pedig nem lehet előírni – illetve lehet, de nem érdemes, mert kontraproduktív.

Azért nem, mert jelen esetben például vannak az országban olyan emberek is, akik tudják, hogy ehhez a tárgyhoz rengeteg vér tapad, hogy az általa jelképezett társadalmi viszonyok egy nagyon vékony privilegizált réteg uralmát biztosították, a tárgy maga retrográd eszmék hordozója, a nevében meghozott ítéletek és döntések jelentős része pedig az ország számára káros volt.

Akik pedig fejükön hordták, még vitatottabb történelmi személyiségek, vagy még inkább ismeretlenek, hiszen ha megkérdezzük az átlagmagyart, hogy kik voltak legjelentősebb királyaink, akkor Szent Istvánra és Mátyás királyra szűkül a mezőny, közülük az egyik biztosan nem viselhette, és a másik is el kellett legyen nélküle, de ezt láthatólag jól kibírták történelmileg.

A körülöttünk élő népek részére a Szent Korona az elnyomatás szimbóluma, érv saját nacionalistáik kezében, akik szabályos provokációként élték meg nemzetükkel szemben ábrázolását a mára már idejétmúlt magyarigazolvány fedőlapján…

Persze kultusza jól beleillik a mai, múltbaforduló rezsim világképébe, a Vezér pedig ezeket a primitív trükköket úgy használja, mint amikor a háziasszony a libáknak csörgeti a garabóban a kukoricát, gyertek, gyertek libuskáim…

Az immár kiemelten védett tárgy egyébként nemzeti történelmünk része, megbecsülést érdemlő tanúja, a helye leginkább egy múzeumban lenne, mondjuk a Nemzeti Múzeumban, ha ezek már nem járatták volna le a „nemzeti” jelzőt is.

A Himnusszal és a nemzeti lobogóval semmi baj sincs, amikor egy olimpián felkúszik az árbocra a magyar zászló és felhangzik a Himnusz, az ember karja lúdbőrös lesz, és valami nagyon kellemes, büszke érzés támad a lelkében, várom már, hogy mikor cseszik ezt is el, mit a kokárdával is tették…

Viszont ezzel a zászló-gyalázással megint csak bajom van.

Mi számít gyalázásnak?

Ha felgyújtja valaki?

Ha megszaggatja vagy megtapossa?

És akkor vajon más népek zászlainak meggyalázását ugyanilyen keményen szankcionáljuk?

És az vajon gyalázás-e, ha valaki a seggére köti a nemzeti lobogót, és úgy szaladgál fel-alá benne, mint a hülye?

Vagy lehet ehhez igazolni a kifogástalan pedigrét és akkor lehet a hátunkra terítve esőkabátként alkalmazni?

Nem egyszerű dolgok ezek.

De az biztos, hogy aki ezt a törvényjavaslatot előkészítette, az sík hülye volt, emellett fogalma sincs a történelemről.

Mindenesetre oda kell figyelni, nem lehet micisapkázni, meg svájcisapkázni, és arra sem lenne hátrány egy kúriai állásfoglalás, hogy mi van akkor, ha valaki egy karikatúrában, vagy valamelyik képszerkesztő segítségével Orbán fejét beleapplikálja a koronába, mert szerintem ezzel a Szent Korona porba van gyalázva, rosszabb, mintha bekenték volna valami illetlen és büdös anyaggal.

Franc megette, nehéz a bloggerélet, az ember ír valamit, aztán másnap már nem leli a nagyközönség a kifutóban, és mire visszajöhet, leapadnak a púpjai.

Úgyhogy itt jelentem ki, hogy a Szent Koronát éppúgy tisztelem, mint ahogy a Vezért is, és alig várom már, hogy elfoglalhassa méltó helyét a Nemzet Eszének fejebúbján.

Legalább nem kellene nézegetnünk ezt a veszteskakas-frizurát, meg összepántolná a vezéri kobakot is, szét ne vesse az a fene nagy nemzeti ész…

Fényes István

146 hozzászólás

  • hehehe
    de, ha már, anikó asszony összedrótozott állkapcsára gondolunk, inkább feleségsértésről lehet szó.
    igaz, sehol egy vak komondor, de biztos forrásból tudom, hogy a közbeszerzési eljárás már megindult…

  • A Himnusz gyalázása az alaptörvény első mondata is, ahogy kiragadja az első sort: „Isten áldd meg a magyart”. Ezzel teljesen elferdíti a jelentését, mert áldást osztani, megáldani valakit egészen mást jelent, mint megáldani valamivel, nevezetesen jókedvvel, bőséggel. Jól meg vagyunk áldva Orbánnal – ez nem ugyanaz, mint hogy jól meg vagyunk áldva.

  • nemzeti zsido

    ELJEN soka orban viktor !

  • nemzeti zsido

    2 unokam miatt valasztottam ezt a nick-et akiknek nagymamajat az auschwitzbe tarto vonatbol „dobtak” ki , tehat a 2 unokam dedszuloi „fustbe” mentek

  • Ez igen. Ezt nevezem egy karakan irasnak. Nem is tudok hozzaszolni mast, mint: PFUJJJJJJ…..Megyek is hanyni.
    Kar az ebedert.

  • No, majd HA visszajottok, ti ezt mind helyrerakjatok.HAHA

  • asher alexander

    nos a korona also resze -(az abroncs)-biznci eredetu theodosius csaszar udvarabol valo!!pelda ra az o-gorog es o-szlav szovegek ikonok!
    a felso keresztpantokat a romai helytarto-(papa)-adta!a kereszt-et a nemet csaszar!!
    valoban osszetakolt-(csak azert „magyar” mert istvan hordta)-egyaltalan nem magyar multu micsoda!!

  • Ez inkább filozófiai kérdéskör szerintem.
    A korona az államiságot, az államalapítást jelképezte, és a mindenkori király személyének, valamint hatalmának sérthetetlenségére utalt. A korona megnevezés a történelmi leírásokban, megfogalmazásokban erre a hatalomra, a király országlására utal. A szent és sérthetetlen hozzáállás is a királynak (a koronás főnek), nem pediglen a tárgynak szólt.
    Ma történelmi ereklye, és mint minden emlék a múltunkból érték. De mindössze muzeális érték.

    Viszont afelől se legyenek kétségeink, hogy ha a leghalványabb esély lenne feltenni a fejére, a zsebsztálin azonnal eldobná a vallását mint egy használt rongyot, és kikeresztelkedne.

  • Lélfai Szilárd

    Fényes István
    – „Nemzeti jelkép a Himnusz, a nemzeti lobogó és a Szent Korona.Ezt onnan lehet tudni, hogy gyalázásuk (mifene számít gyalázásnak?) egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.”
    A sok diplomád, fényes múltad dacára, vagy a leépülésed, vagy a „tréfás delírium” íratott veled ilyen baromságokat!
    Miért nem akkor háborogtál amikor megtiltották az önkényuralmi jelképek, a kommunizmus vagy a fasizmus jelképeinek a használatát, és a megszegők részére súlyos büntetés kiszabását helyezték kilátásba?
    – „Az meg még érdekesebb elképzelés, hogy a katolikus szent király, I. István koronája maga is szent lenne.”
    ‘Hasonló, de máig élő jogi vonatkozásokat is tartalmazó koncepció épült ki a brit korona körül.A korona az angol jog szerint olyan jogi személyiségű örökíthető hivatal (corporation sole), amely a végrehajtó hatalom jogi megtestesülését képviseli.”
    Ezt az angol történelmet nem ismerő nép sem vitatja, bár valószínű, hogy a pontos jelentésével a többség ott sincs tisztába! De ott legalább a magukat „értelmiséginek” hívők nem irkálnak mindenféle hülyeséget össze!
    – „az mára már nyilvánvaló, hogy a ma Szent Koronaként ismert uralkodói jelképet évszázadokkal István után barkácsolták össze ismeretlen ötvösök két koronából” Ebben a formában ez sem igaz, hiszen „a témával foglalkozó történészek többsége szerint a koronát III. Béla (1172–1196) korában állították össze két fő részből”
    Az viszont biztos, hogy a magyar királyokat I. Szent István koronájával kellett megkoronázni, ha jogszerinti királyok akartak lenni! Az, hogy az idők folyamán alakult a korona, az más kérdés, de Te sem úgy nézel ki mint a fogantatásod pillanatában, vagy amikor már magzati mivoltodban joggal kezdtél bírni!
    – „Azért nem, mert jelen esetben például vannak az országban olyan emberek is, akik tudják, hogy ehhez a tárgyhoz rengeteg vér tapad, hogy az általa jelképezett társadalmi viszonyok egy nagyon vékony privilegizált réteg uralmát biztosították, a tárgy maga retrográd eszmék hordozója, a nevében meghozott ítéletek és döntések jelentős része pedig az ország számára káros volt.”
    Szerinted az angol koronához, vagy az amerikai sashoz, esetleg a kanadai juharlevélhez nem tapad vér? Tudom ezekkel nem lehet saját népünket, történelmünket pocskondiázni! Neked csak a VÖRÖS CSILLAG makulátlan és dicsőségtől fényes!
    – „De az biztos, hogy aki ezt a törvényjavaslatot előkészítette, az sík hülye volt, emellett fogalma sincs a történelemről.”
    Ami a fentieket illeti, magadról is elmondhatod, de egy kemény FKP tag ilyet nem tesz!
    Igaza Szolzsenyicinnek volt!

  • asher alexander

    kenyeren es vizen ketnaponta!!

  • asher alexander

    liber haver yehudi!
    -„yisgadal v’yiskadash sheme raba!
    b’alma di v’ra kirhusse v’yamlikh malkhusse v’yatsma purkanne vikarev meshihe!
    b’hayehayn!uvyomehayn!uvhaye b’kol bes yisroel baagalo uvizman koriv v’imri,; Omejn!
    yehe sheme rabo mevorakh……”-
    Kaddish a Nagyszulod Draga emlekere!!

  • asher alexander

    don ovuz!
    szo nincsen vallasvaltasrol!
    a magyar nem olyan!!ott nincsen kulon munkasor,uttoro,vagy eppen nyilas ruha!!melyik tiszta!!azt veszik fel!!

  • asher alexander

    utod!
    na igen!!
    az orban-i aldas az a koporsoszog…………..amit a csalad a „nemzetiszocialista temetes” elott bever a koporsotokba es vakon fizet az allamnak a szogbeveresert is!!

  • nemzeti zsido: Nem kell megmagyarázni, miért hozol szégyent a zsidókra. A lelkedből fakad. A többi maszlag.

  • Lélfai Szilárd: Nagyon ne éld bele magad, hogy Fényes István a hülye. Az igazán okos ember kételkedik. Ti mindent gondolkodás nélkül elfogadtok, amit a nemzeti kormány kigondol. Akkor ki is a hülye?

  • Fényes!………….Téged a jogarral kéne agyonverni.Sajnos ez nem lehetséges mert neked nincs agyad.Sötétedés után nem mernék vsled végigmenni az utcán.

  • JIMBO
    2013 július 7
    7:08 de.
    mi van, jutott még ebéd az ingyenkonyhán?

  • A parittyás hangja

    nemzeti zsido
    2013 július 7
    4:55 de.
    A gazdád nevének kis betűvel való írása abszolút helytálló!

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 7
    11:45 de.
    Félázsiai létére most a stílusa ellenére jókat is mondott. Viszont a Brit koronával szemben épp az önök imádott Horthyja mondotta ki a trónfosztást. Így a korona már nem jelképezi azt a hivatalt mint a Britek esetében. Vagyis a szentsége, azaz a királyság érinthetetlensége így már nem létezik.
    A törvényalkotó ott teszi nevetségessé önmagát, hogy szentté avatja. Szerintem a helyes megfogalmazás az államiságunk jelképe lett volna, akkor most nem rágódnánk a megfogalmazáson. A korona nem szent! Nem avatta senki szentté! Ha tévednék, írja le a dátumot. A jelkép mivoltát, a történelmünkben játszott szerepét nem vitatom. A vér meg minden nemzet történelmében benne van, azt így túlzásnak tartom.
    Mint a fetisizálását is. Vissza vele a múzeumba, ahol övezze nagyon nagy tisztelet az államiságunk miatt. De nem akarunk feudalizmust a XXI. században.

  • A parittyás hangja

    Egy pazarul megfogalmazott, és tartalmilag maximálisan releváns vélemény a témához:

    A szentkoronázás bálványimádó baromság.

    Az ezer sebből bugyogva vérző új büntetőkódexnek, persze, nem a legnagyobb baja, hogy gyakorlatilag előírja egy emléktárgy kultikus tiszteletét. De ez mutatja legerősebben a rezsim igazi karakterét,az őstufaságot tudniillik. Milyen imperatívusz már, hogy „a Szent Koronát ne gyalázzad, mert rosszkedvű lesz az Úr, plusz kapsz egy év letöltendőt”?

    Tisztelettel rögzíteném: a szentkoronázás bálványimádó baromság, aminek sem a kereszténységhez, sem a konzervativizmushoz nincs köze. Bárhogy tisztelem e pállott tradicionalizmus híveit, azt azért nem hagyom, hogy pórázon sétáltassanak. Szerintem, aki szentkoronázik, súlyos téveszmékkel küzd – amihez természetesen joga van, ha ezt külön nem is rögzíti az új kódex. Ahhoz azonban baromira nincs joga senkinek, hogy másokat hódoltasson a fétisei előtt. Mert például akkor a következő ilyen fétis lehet a turul nevű totemállat, vagy István király mumifikált végtagja, netalán Kádár János ellopott koponyája. Amiket ismét nincs kedvem tisztelni, főleg parancsra. Így jártunk.

    Persze, hogy a korona történelmi emlék, de számomra nem szakrálisabb, mint a nagyanyám levesestálja. Ez már gyalázás, tessék mondani? Vagy elég, ha innentől idézőjelbe teszem, hogy „Szent Korona”? És ha deklarálom, hogy magasról teszek – sok-sok honfitársammal együtt – az ostoba NER-es hiedelmekre, beleértve az összes efféle ezotériát?

    Egyébként: normális országban nincs törvényerejű szakralitás, főleg olyan, amit hirtelen kiragadott valaki ezer más hagyományelem közül. Ha valami igazán szent, akkor az a másik ember élete és méltósága. Ha valamit nem kéne gyalázni és csorbítani, az a lelkiismereti-, vallási-, szólási szabadság. Pláne ilyen törvényekkel.

    Szerző: Balavány György

  • Jimbo,Lélfai!

    Teljesen egyetértek és pár dologgal szeretném kiegészíteni
    a hozzászólásukat!
    Ez a cikk egy szégyen a lapra és a „szerzőre” egyaránt,
    tényleg hányni lehet az ilyen „magyaroktól”akik a nemzet szégyenei,akár itthon akár kint élnek!!!
    Ezeknek a legfőbb gondja az volt,hogy a fasizmus jelképeit tiltsák be,a kommunizmus jelképei ellen nem tiltakoztak……
    Még az itt dicsőített melegeknek is van zászlajuk,amit szerencsére -hiába kérték!_Tarlós nem tűzött ki a
    városházára…..azt ugyan minek,nem egy egész nemzetet képvisel!!!!
    Minden tisztességes magyar embernek a himnusz,a nemzeti lobogó és Szent korona igenis fontos és tiszteletreméltó
    dolog,mindegy,hogy jobb vagy baloldali például a himnuszt
    állva hallgatja (persze a normális tisztességes baloldali
    emberek is!!!)zsidók,cigányok,homoszexuálisok is,csak ez
    az ALJA SENKIHÁZI népség nem!
    Ők a magyarság szégyenei és igenis büntetni kell aki a
    fentieket gyalázza,húzzanak el jó messzire,nehogy lehányj őket valaki,de ennél többet…..is megérdemelnének!
    Na és az ilyen és hasonló cikkekre olyan büszkék?

  • A parittyás hangja

    Lélfai Szilárd
    2013 július 7
    11:45 de.

    „„hogy a szent koronának tagja, vagy Szent István köpenyének egy darabja vagyok, de facto sem physice, sem moraliter nem igaz”.

    Nos, ezt is egy ballibsi, idegenszívű, antimagyar írta, nevezetesen gróf Széchenyi István!

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 7
    11:45 de.
    Há tígedetis üdvözűlek jókomám, Szilárd..
    Énis szilárd, mer szilárdan hiszek abba, hogy eza szólj Zsenykának Nyicin nemmondott marhaságot. Állítólag többen is látták amikor valaki hallotta, hogy Szerjóskának aszonta, hogy két botot vigyen a tajgába, ha rátör a szüksíg. Eggyet kapaszkodásügyileg, eggyet meg ehajtani a farkasokat..
    Namármostan, hogy illenszépen egyetértettünk Nyicin lekuporodási szokásajit illetőenn, talán ejcsünk néhány nehézlovassági böcsületsértést koronailag.
    Merhogy itten reglamátá, hogy nemugyvót, mega zangolok, há mekkérdeztem a tanittóuratis, meg a plébánosuratis, mer koronát utojjára a fókazabálló svédekné láttam, meg sokévve ezelőtt Párkányba, mer csehek söre mindig jobbvót a zászokná, oszt azér..
    Hogy rövidlegyek, mint teszokó, hát emondom, hogy Párkányba vadászvacsoravót, nyulpörkűtt tésztáva, meg szalonnáva spíkűtt őzgerinc..Ládde, errűjut eszembe, odahaza még egy rendes vadászvacsorátse tunna összecsapni a Tömjénzsót, mer annak a sok nyulbélának a környezetibe még gerincesincsen..
    Nü, hogy a szavamat egymásba neőccsem, emondom, hogy miket beszítek összevissza a tanittóur, meg a plébánosur..(lehet, marhaságokat montak, mer má a második devizsony hamvaskík szilvapájinkánakis csak a zajján kotyogott níhány csöpp, (a hányró juteszembe azis, hogy a kántor má nema régi, mermá a zeső devizsony vígefele kiment rókátfogni, pedig mi nemis vagyunk vadásztársaság, demég halász vagy madarász se, bár némellik asszonynépség a faluba úgyemleget minket, hogy a jómadarak). szal, aszonták ezek a zokos emberek, hogy a korona az nemszent, csak a királ..Ammeg nincs. Illetve van, csak most ministránselnöknek híjják..(mongyuk én esztetse értem, mer mijis ministrátunk évekig, oszt soseköllött hozzá egy elnök, mer ottvót a plébánosur, oszt amikor efeledkeztünk a füstülőrű, akkó uccsinát, mintha nemtunna föláni, belénkkapszkodott, de közbe úgymegszorítottaja vállunkat, hogy mingyáeszünkbejutott a füstülő)Monták asztatis, hogy háromfajta a korona, mer eggyiket hétköznap viselik bészbullsapka helett, a másikat csak akkó, ha sátorosünnepgyön, a harmadikat megcsakám akkó, amikó aszongya nekik a zérsekk, hogy mátú tevághatoda fát a mindenkik hátánn.Lehet, hogy minálunk a másikketőt megvédték, mer arrú szóse esik.
    Meg ollasmiketis montak, hogy kétkirálisvót, akit nemis koronáztak ezze..Az eggyik valami Zsiga kettő (nemtuttam, hogy má akkorisvót foci)a másikmeg valami jóska, de aziskettő. szal azé vótak, akik nemvótak igazútt játékosok.
    Állíttólag van valami tannya is a koronának, deazzameg azabaj, hogy a zegész uszómedencét magábafoglajja..Várgyá..Nemuszómedenceaz, hanem kárpát.
    Asztán lehet, hogy ezénemszeretnek minket a románok meg a szerbiák, de állíttólag a krobótok, meg a cseszlovákokse. A zukránokat nemtom, de vanitten egy ukrán hentes, az még visszase köszön, hát asszem azokka se vagyunk szerelembeesve.(most mongyaja korcsmáros-mer azisokosemberám, hogy a Brüsszálijak nemmedencések, oszt mégseszeretnek minket!!Kiérti mér?)Mongyuikez melékág,mer miseszerettyük üket. Oszt jónapot!
    Asztámmeg asztatat is monták, hogy a zangolkorona az sátorosünnepes, vagyis aszt viseli a kirájnő májuselsejénn, meg novemberhetedikénn.
    Beszítek még a jogrú is, meg a szimbólárú, meg valami Wérbőszrű iss, hogy annaksetörűték leja szájjaszílt a Dózsavacsora utánn, demá nemaktollas amiket részegenn írkát. Állíttólagg valami ötvössök is mekvizsgáták a koronnát, asz arragyutottak, hogy ugyann egydarabbú készűtt, de vagyakirál esette ríszegenn, vagy a falus ispánnya, a Nándor nyút bele a ládába amikó sötét vót, osz attó dűt meg a köröszt. Ebbe lehet valami, mer ittisvót olyan, hogy a faluvígin a zeggyik kocsis nekitámasztotta az eggyik fejőlányt a körösztnek, oszt másnapra megdűt. (Reglamátunk neki, de aszonta, hogy esett a zeső, oszt nemakarta, hogy besározoggyék a fejőlány hírneve.)
    Asztat nemtom, hogy kinek micsoda a vöröscsillag, de én iggenszeretem a vöröscsillagos söröt. Sokájig aszittem hogy nímet, mer ollan neve van, mindhaja Bundesztágba focizna, de a korcsmáros monta, hogy nemnímet, hanem Hólan..A kántor monta is, hogy azoknak vana legcsudálatosabb nyevük, mer úgy lett, hogy egy ríszeg skót tengerísz megpróbát nímetű karattyúni..
    Arrú nemszótak, hogy ki, meg hunvót sikhüje, de szerintem nemcsak a sikon, de hegyen, völgyön, deméga koczkaházbais lehet valaki szálemileg táposcsibe.
    Ha válszúsz, majd jó hosszan tedd, mer itten ritkánn történik valami, oszt állíttólag a zizgalom jóttesz a vírnyomásnak.
    Most ebucsuzok, meg legnagyobb tisztelette a többijekis, akika plébánosur, a tanittóur, a kántor, meg a korcsmáros. (A mosogatólejányt meg a kántor kutyájját nemszámíttom, merazok soseszónak bele a fölnőttek dógába.)
    Próbátam integetni a korcsmáros konyraruhájjáva, de aszongyák, hogy te asztat nemlátod.
    Na, menek, mer kikő engennyi a bikát, de előtte még iszok valamit a zegíssígedre, mer megszomgyaztam itt a sok ceruzanyálazásba.

    falusi

  • nemzeti zsido

    visszanyal a KETFORINTOS fidesz FAGYI a torpe OTVENFILLERES szoci fagyinak…KACAGOK=ROHOGOK=NEVETEK a szoci es libsi dilinokon

  • nemzeti zsido

    lelfai…irigyellek…eszetlen zombikat akarsz esz ervekkel meg gyozni

  • asher alexander

    bodamarcsi!
    no es mi lessz a masok mas nepek himnuszat ocsarlo magyarokkal???
    mi lesz a masok mas nepek zaszlojat gyalazo-egeto magyarokkal??
    jaaaaaaaaa!!-hogy nekik szabad mi!!?

  • Könnyű elveszni a korona körüli viták sűrű rengetegében, hiszen amit csak állítani lehet a koronáról, az szinte mind cáfolható is egyszersmind. Hogy mit lehet mindebből kihámozni, mi a ma elfogadott álláspont?
    Hogy a korona két része nem egy időben készült, evidens. Megállapítható, hogy a latin korona a későbbi, a csúcsán található Pantokrator-kép a görög koronán látható kép másolata. A koronát a mai formájában István királyunk NEM VISELHETTE a fején, még a görög koronát SEM, hiszen a rajta ábrázolt uralkodók később éltek, mint ő. A magyar koronának azonban mégis köze lehet Szent István királyunkhoz. Elfogadott az elképzelés, hogy a latin korona keresztpántjai egy olyan tárgyból készültek, ami eredetileg Istvánhoz tartozott: evangéliumos könyvének borítója vagy ereklyetartójának keresztpántjai lehettek. Lehetséges az is, hogy a korona tetején álló kereszt István uralkodói jelvényei közül való, s így máris érthetőbb, miért volt érdemes még egy Krisztust ábrázoló zománcképet is átfúrni azért, hogy a koronára kerüljön.”.

  • És még 1 kérdés: mi van a palásttal, jogarral, almával?
    Azokat nem?
    És a Szent Jobbal?
    Sztem aki ezt kitalálta, csinálhatna magának kistestvért!

    Bocsi, de az előzőnél lemaradt a link:
    http://www.munkacsyszfv.hu/jelkepek/jelkepek/jelkep_korona.htm

  • A Szent Korona gyalázása az, ha pl. micisapkának nevezik, ahogy azt már korábban tették többen is.

    Hogy értsétek, ez olyan, mintha valaki a menórát egy hétágú vécékefeként ábrázolná.

  • nemzeti zsido

    a parittyas hangja ..tegnap…3:20 du….azt irtad hogy a szentkoronazas balvanyimado baromsag…..mi a velemenyed a FRIGYLADA -rol ? a rabbik imadjak a frigyladat 4 ezer eve ? legyszives MINOSITSD ezt is ! na…..mitol felsz ? ird ide minek tartod a frigylada IMADAST ?

  • nemzeti zsido

    a szentkorona es a frigylada imadas is A NEMZETI IDENTITAS RESZE , nem baromsag mint parittyas irja…nem a szentkorona es a frigylada a barom hanem aki ezt tartja roluk

  • A parittyás hangja

    A kutya nem bántotta a szent koronát! Valóban fontos emléke a nemzetnek mint múzeumi tárgy! A bálványimádás XXI. századi feltámasztásáról volt szó, arról amikor a maga fajta náci-onalisták alaptalan legendákkal, tudatlanságból született tévhitekkel vesznek körül egy műtárgyat ami legfeljebb a középkori ötvösök keze munkáját dicséri a szépségével. Ha maga a fétisimádásban találja meg nyugdíjas napjai izgalmát, az szíve-joga, bár képzeletbeli világokat, tulajdonságokkal felruházott tárgyakat tisztelni, védelmezni, úgy nagyjából 10 éves korig normális, az viszont hogy ezt erkölcsi kötelességgént követeli másoktól, az nonszensz!
    Asszonyom, maga egy igazi hülye, de ez magánügy, az viszont hogy másokat köpköd mert nem akarnak hülyék lenni, hát vegyen már kicsit vissza a sutyerák, rosszindulatú arcából!!

  • A parittyás hangja

    Ja, az előző bejegyzésem címzettje Boda gestanyó volt!

  • Értem én a tréfát, meg a míves, odaszurkáló szatírát, de azért, még ha valaki nem is hívő, figyelhetne arra, másokat, kik esetleg hívők, ne sértsünk már meg, ne gyalázzuk hitük egyik alapját. Csak azért mert katolikus valaki, azért még nem illene bántani.
    Egyébként, ha direkt ilyen, hogy is mondjam, túlzó, ez a jó szó rá, túlzó ez a kis szatíra, akkor jó, de ha szerző minden szavát komolyan gondolja, akkor, hát, siralmas.

  • Nagyon kényelmetlen lehet, hogy ezek szerint a zombiknak is több agyuk van, mint a jobboldaliaknak.

  • nemzeti zsido
    2013 július 8
    1:58 de.
    bocsika…hogy mije lenne lélfainak? észérve? na, ne komolytalankodjon 😀

  • Nem értem, hová tűnt a hozzászólásom.
    Udvarias volt, enyhén kritikus, és eltűnt.
    Ez hogy lehet?

  • favágó
    2013 július 8
    8:35 de.
    Meséjjé, jóbarát!
    Hol és mivel lettek sértve a hívő katolikusok?

  • Boda Marcsi
    2013 július 7
    3:21 du.
    Te nemzet esze bodamarcsi!
    Konkrétan megkérdezem, bár választ úgysem tudsz adni, mert nagas ez neked, mint kacsának a farzseb!
    Mi a helyzet a jogarral, palásttal, országalmával?
    És főként a Szent Jobbal?
    Azok nem a koronázási ékszerek?
    Választ várok! 😛

  • Figyelem!
    parittyás nemcsak sötét,de egy jellemtelen tetű alak,
    minden tisztességes magyar ember szégyene!A stílusa meg
    megegyezik a többi libsi bunkóéval!
    Az,hogy nem keresztény az biztos,de a rendes zsidók sem lehetnek
    rá büszkék,itt emberekre és nem férgekre gondolok….

  • A parittyás hangja

    nemzeti zsidó!
    Ha már zsidónak aposztrofálod magad legyen némi fogalmad a zsidó kultúráról! A rabbik maximum a flódnit, a kindlit, esetleg a macesztortát imádják! A frigyláda a zsidóság számára a bizonyság, a szövetség ládája, az isteni jelenlét szimbóluma, és mint ilyen vallásos tisztelet övezi a hithű zsidók körében. DE sem Izraelben, sem bármelyik zsidó közösségben a földön nem rögzítik törvényben a spirituális tiszteletét azok számára akik nem tartják a vallást. Szóval hülyegyerek össze kevered a szezont a fazonnal. Ha a szent koronának szimbolikus értéke van bármely keresztény felekezet számára, azzal semmi gond, de itt még csak nem is arról van szó, hanem egy szélsőjobbról érkezett ideológiai tévelygésről amit Orbán hatalmi tébolya miatt az egész országra rá akarnak feszíteni, és amiben összezagyváltak mindent a táltosoktól Máriáig, lásd mikor a Szibériából ide importált, idióta, bocskoros, csimbókos, korbácsos bűzlő sámán a földre rakott kazettás magnóból szóló kántálásra ugrándozta körül a koronát, a koronát őrző díszhuszárnak meg vonaglott az arca kínjában hogy el ne röhögje magát mint a Bryan életében a légiós. Az a viccnek is rossz pogány performance nem sértette a szent koronát övező önérzeteteket?!

  • Vipera: Ez nagyon erőltetett. Egy menóra, és egy korona nem analóg. Koronája minden királynak volt. De ha neked a micisapka és a wc kefe analóg, remélem hordod mind a kettőt!
    Ízléstelenebb nem lehettél volna. Gratulálok!

  • asher alexander

    nemzeti zsido!
    na latod ennyire tudatlan vagy!!
    egyetlen rabb i sem frigylada imado!!amit irsz az csak ocska propagandahazugsag!!-(remelem megfizetnek erte legalabb!)-
    nalunk zsidoknal nincse balvany,sem faragott szent mint a goy-oknal!!
    a frigylada nem mas mint egy kellek!!eppen ugy mint a menorah vagy eppen a hanukkiah!!
    NEM AZT IMADJUK HANEM AZ EGY IGAZ UR-at!!pont!!
    ketlem ezekutan hogy neked hozzank zsidokhoz barmilyen kozod is lenne!!

  • nemzeti zsidóval többen is szimpatizálunk,nagyon helyes
    meg kell mutatni,hogy vallástól függetlenül is lehet rendes
    magyar valaki,aki tiszteli a nemzet jelképeit,múltját és
    főleg a magyar himnuszt!

  • nemzeti zsido

    asher alexander……tobb millio zsidonak van menorah a lakasaban……szent korona a magyarok lakasaban NINCS….tehat ti vagytok balvanyimadok nem a magyarok

  • nemzeti zsido

    faragott MENORAH van a zsido otthonokban millioszamra…faragott botocska van a zsido lakasok bejarati ajtajan , azzal uzik el a gonoszt , ennyire babonas balvanyimadok ..ez az igazi balvanyimadas

  • nemzeti zsido
    2013 július 8
    10:52 du.
    🙂 Hogy te mekkora marha vagy!? 🙂

  • A koronával kapcsolatban az a legújabb, hogy a Pápa nem küldte, hanem visszaküldte a koronát, amit több szekérnyi egyéb kinccsel a kereszténységet „védelmező” Nagy Károly rabolt el az avaroktól. (Megjegyzem, a két utolsó avar kagánt úgy hívták, hogy Ábrahám és Izsák). A koronát állítólag Attila is viselte és eredetileg a Kaukázusban készült, majd toldozgatták, cserélgették rajta a képeket stb. Van olyan nem bizonyított sejtés, hogy az avarok és a magyarok a kazárokhoz hasonlóan eredetileg zsidó vallásúak voltak – legalábbis a vezető réteg. A Pápa annak alkalmából küldte vissza a koronát, hogy István keresztény hitre tért.
    (A keresztény hitre való átérés élet-halál kérdés volt, mert a Nagy Károly, majd a pozsonyi csata után ismét tartani lehetett egy magyarok elleni pusztító keresztes háborútól.)

  • asher alexander

    te szegeny szerencsetlen szellemi nincstelen!!
    menjel orvoshoz surgosen………….hatha segit!!
    az hogy menorah vagy hanukkiah van itt vagy ott semmit sem jelent!
    CSAK kellelkek a gyertyagyujtashoz sabbatra vagy yom tov-ra!
    viszont a mi templomaink nincsenek tele kissebb-nagyobb faragott-festett balvanyokkal,akik elott hajbokoltok!!

  • asher alexander

    ‘faragott botocska”!!
    te szerencsetlen agyilag hajlektalan!!
    az a mezuzoth!!az egy kis dobozka amiben egy pergamen van egy imaval!
    az is CSAK egy vallasos KELLEK!!
    viszont a keresztenyek faragott-festett jezuskaszobrokat kisebb-nagyobb kereszteket imadnak hajbokolva elottuk!!
    az istenuk is egy hamis profeta,egy hamis isten akinek a neveben-nevere hivatkozva evszazadok ota oldostek-oldosik mindazt aki nem veluk ert egyet!!

  • asher alexander

    nemzetizsido!!
    az istenetek egy zsido kolok!!elotte hajbokoltok,a foldet is felnyalva!!barom nepseg!!

  • asher alexander

    -…” nemzet jelkepeit…”-
    aminknek 85%-a meg csak nem is magyar eredetu es csak ket kiralyuk hordta!!rohejes nemzeti ereklye!!

  • nemzeti zsido: Hülyeségeket írsz. A Menorah és a Mezuza nem bálvány. A Menorah a világ egyik legszebb ünnepének az eszköze, A Mezuza egy imádság. Írsz annyi hülyeséget. Meddig akarod itt még lejáratni magad? A bálvány leginkább pici szívem a templomokban lévő embert ábrázoló szobrok. (Az utolsó zsidó bálványt Mózes elintézte). Nem jut eszembe melyik templomban használják őket. Neked igen? Most a Parlamentben is van egy, ti állítottátok. De a bálványokra vigyázni kell, törékenyek. Ha szeretnéd az unokáidat, nem égetnéd Őket!

  • Kopácsi Judith

    Nemzeti erekje, ritka ostobe egy alak vagy, ha már abba is belekötsz, hogy van-e mezuze meg Menorah a zsidó otthonokban. Mi közöd van hozzájuk? Ha van jó, ha nincs az is jó. Számodra mindezek ugysem jelentenek semmit, de ha csak azért vagy itt, hogy másikat bosszantani próbálj, akkor feleslgesen koptatod a billentyüt.

  • Fényes, fényesen leszerepelt ezzel a cikkével. Ezzel megmutatta, szük, limitált gyülölködő mivoltát, azzal ami magyar szimbolum.
    Fogalma sincs viszont más nemzetek imádatát zászlójuk, nemzeti jelképeik iránt.
    Valószinű fogalma sincs, hogy az USA-ban milyen kultusza van az amerikai zászlónak, vagy himnusznak.
    Már óvodában tanítják a kicsiknek az amerikai zászló tiszteletét, elnőkeik és hőseik nagyságát.
    Ami meg Orbánt érinti, igenis ő az első hosszú idő óta, aki ezt a tiszteletet probálja a „szocializmuson” nevelkedett és örökölt nemzetietlenséget megváltoztatni, egy hazát szerető, jelképeit tisztelő nemzeté.

  • A parittyás hangja

    nemzeti zsido
    2013 július 8
    10:49 du.
    Figyuzz már nemzeti bibsi! Feltéve, hogy nem vagy tényleg sík hülye azt kell gondolnom, hogy puszta trollkodásból írsz ilyen nyilvánvalóan irreleváns összevetéseket mint a menóra és szent korona! A menóra egy vallási kegytárgy, funkcióját illetően esetleg a kereszttel lehet párhuzamba állítani, ami a keresztényeknél ugyan úgy ott van mindenhol, az oltáron a szoba falán, a nyakban, a kocsi visszapillantóján, de az égvilágon senkinek nem jut eszébe róla, hogy bálványimádás lenne, ahogy a menóráról sem! Illetve, hogy pontos legyek a kulturális antropológusoknak mindkettőről a fétis jut eszébe mert valójában a „modern” vallások kegytárgyai az ősközösségi társadalmak fétiseket tisztelő hitvilágának maradványai. De nem megyek bele vallástörténeti kérdésekbe, valszeg úgy sem értenéd, inkább javallom olvass Hahn István munkáiból, ő a téma egyik legnagyobb szakértője volt a világon, és talán nem fogsz ennyi szamárságot össze hordani!

  • A parittyás hangja

    Boda!
    Bár süt rólad, hogy az a fajta melldöngető hazafi vagy aki életében nem vett kezébe egy magyar verses kötetet, hadd idézzek valamit Ady Endrétől, talán hallottál már róla…

    “Aki ellensége a haladásnak, a jobbra törésnek, az emberi szellem feltétlen szabadságának, hazaáruló, ha örökösen nem is tesz egyebet, mint a nemzeti himnuszt énekli.”

  • Nemzeti zsido!
    Azok utan, amiket unokaid dednagyanyjarol
    irtal- akit a vonatbol dobtak ki- csodalom,
    hogy ennyire tudatlan vagy.
    Ugy latszik, hogy Szegedi Csanad-bar o tultett
    rajtad-hasonlo „informaciokkal” rendelkezett
    a zsidosagrol.

    Te szerencsetlen!
    A „faragott botocska”- amivel „eluzik a gonoszt”
    a zsido nep egyistenheterol tesz tanulsagot-
    mar tobb mint 3000 eve-innen indult ki a keresztenyseg-
    es ” Maria orszaga” is.

    Gondolom, nagy „magyar hazafi” letedre, nem ismered
    a {nem zsido} Jozsef Attilat sem, aki a „Sma Jiszroel”
    cimu verset irta, vagy Ady Endre a „Belyeges sereg”
    cimu verset.Mindketten rendelkeztek zsido baratokkal
    es ertekeltek oket- mivel nalad sokkal tobbet tudtak
    a zsidosagrol.
    A „menorah” te szerencsetlen, a zsido nep
    szabadsagharcarol szol a gorog hoditok ellen{i/e 146}

    Apropo, ded nagymama, mi volt a velemenye „a vonatokrol”
    EGY KORTARS,IGAZ MAGYARNAK

    http://www.magyarvagyok.com/kultura/irodalom/a-hazaszeretet-versei/a-masodik-vilaghaboru-alatt-es-utan/1961-Illyes-Gyula-Mustra-az-1944-es-versekbol.html

  • Falusi!
    Ne csak mergelodjek, gratulalok a remek
    humorodhoz.
    Ez kezdet, vagy irtal mar humoreszket?
    Eddig gunyoros hanggal foleg Illenel talalkoztam.
    Neked is van erzeked hozza, bar mas stilusban.

  • nemzeti zsido

    izraeli…KOSZONOM hogy erdemben vitazol….igen….en NEM szamitok….az 5 unokam szamit ….abbol 2 tudja hogy miert NINCS 2 dedanyjuk csak egy van….tehat en VIVODOM ITT KOZTETEK…ezert nem szeretem ha a magyar szent koronat cikizik UNALMUKBAN egyesek…mert cikizni a frigyladat is lehet de az is HULYESEG mert a frigylada is SZENT

  • asher alexander

    igy igaz!!
    liber haver izraeli!
    ird meg a „nemzetizsido” fedonevu szellemi hajlektalannak azt is hogy a hanukkiah meg egy emlek a yehudah makkabee felkeles idejebol!-(azert nyolc agu)

  • asher alexander

    figyelo!
    no es mi van akkor ha azok a nemzetuket,zaszlojukat „tisztelok”, masok nemzetet,gyalazzak,zaszlojat rongyra tepik egetik??
    jaaaaaaa!!
    maszokeval barmit lehet,csak a tietek szent!!dore gondolat!!

  • A parittyás hangja

    Kedves Chritopher!
    Az alábbi dátumon lévő bejegyzésem azóta is moderálásra vár. Van valami különösebb oka, hogy kimaradt a sorból?:) Nézze meg legyenszíves! Köszi!:)
    2013 július 8
    3:47 du.

  • nemzeti zsido
    2013 július 8
    10:52 du.
    Olvasta valahol, hogy törvényileg kötelező tisztelni?
    Úgy magánügy hogy van bot az ajtajukon, vagy nincs, mindaddig amíg nem teszik mindenki számára kötelezővé a szentként való tiszteletét.
    Ezen van a hangsúly.

  • Parittyás!
    Honnan veszed,hogy ellensége vagyok a haladásnak illetőleg
    örökösen a nemzeti himnuszt éneklem(Adytól idézve.)?
    Ez már megint egy üres kötözködés,bár most kivételesen
    nem voltál primitív!Ez is valami,meg az is,hogy Adyt ismered
    képzeld én is és másokat is ez dicséretes….,de sajnos erről az oldalról sok olyan embert is sikerült megismerni akikkel
    nem az a baj,hogy nem híresek,hanem az hogy hazugok és jellemtelenek,persze vannak kivételek…/de kevés!)

  • Kiegészítés!

    „Nem tudhatom,hogy másnak e tájék mit jelent,
    nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország…”
    nem tudom olvastad-e (Radnóti!)
    Sajnos itt sok „magyarról”…ez nem mondható el,ez a szomorú!

  • Christopher Adam

    Kedves parittyás,

    megnézem! Van egy problémánk a virusos spam kommentekkel, melyek sajnos képesek lebénitani az egész komment moderálási rendszert. Amikor ez történik, elég trükkös módon – kódolással – kell kijavitanom a technikai hibát.

  • asher alexander

    paittyas!
    -en ha lehetne a FLODNI-t kernem!!!!nyamm-nyamm

  • asher alexander

    igen!!
    -es radnoti-t eppen a magyar csendorok hajszoltak a bori menet alatt!!
    ezt kihagytad bodamarcsi!!

  • Boda Marcsi: Nem lehet mindent magyarkodással elintézni. Az sem érv, hogy a másik nem magyar. Ezek teljesen értéktelen megjegyzések, ami csak sértegetésnek minősül. Itt senkinek sem az országgal van baja, hanem a lakóival!

  • Mivel nem jelent meg, ezért még 1x!
    Boda Marcsi
    2013 július 7
    3:21 du.
    Te nemzet esze bodamarcsi!
    Konkrétan megkérdezem, bár választ úgysem tudsz adni, mert nagas ez neked, mint kacsának a farzseb!
    Mi a helyzet a jogarral, palásttal, országalmával?
    Azok nem a koronázási ékszerek?
    És főként a Szent Jobbal?
    Választ várok! 😛

  • izraeli
    2013 július 10
    6:25 de.
    Kösz.
    Vagy ötven éve írok, de ilyesmiket csak akkor, ha nem látok lehetőséget arra, hogy a vitapartnerem fel is fogja az észérveket.
    A szatíra, a humor, az irónia, komolyabb fegyverek-szerintem- mint a felesleg couch-szamurájkodás..
    🙂

  • Christopher Adam
    2013 július 10
    11:54 de.

    Jópofa dolog, ha beillesztek egy linket, beágyazza magát a videó. Vagy más, esetleg az említett vírus.
    Lehet visszalépés, de vírus elleni harcban sokat segítene az is, ha a linkek beágyazását a komment részben letiltaná. Az is elegendő, ha szöveges állománynak jelenik meg. Akit érdekel, majd átmásolja új lapra. Más lapoknál is így működik.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 július 9
    12:09 du.
    Így van!Sőt egy egész tűzijátékot arrébb költöztettek háromszáz méterrel -nem emlékszem milyen ünnep alkalmával- csak hogy a címermadaruk egy Fehérfejű rétisas pár fiókáit megkíméljék a zaj okozta stressztől. De nem foglalták törvénybe, hogy vallásos tisztelettel kell övezni Lincoln kalapját! Nálunk Semjén pusztán keresztényi szeretetből, és mert egy komplett elmebeteg, kilövette volna az összes vadászmadarat. Assisi Szent Ferencnek volt egy gyönyörű, kerek mondata ebben a tárgykőrben.
    „A természet Isten látható arca.”
    De ez a mi keresztényi erkölcsöket fennen hirdető politikusaink füléig úgy tűnik nem jutott el. Nekik elég ha birkaként hajbókolunk egy tárgy előtt. Ugyan már! Ti tényleg nem tudjátok, vagy nem akarjátok érteni ennek a problémának a lényegét?

  • Boda Marcsi!
    Felettebb erdekes a Radnoti Miklos idezet-
    talan valasz akart lenni a Jozsef Attila, Ady Endre,
    Illyes Gyula versekre?

    Ha ez a helyzet, hadd idezzek meg egy Radnoti Miklos
    versbol,amit a munkaszolgalatban elpusztitott
    halott kolto zsebeben talaltak. Legalabb ennyi
    szerencseje volt,halalaban.

    „Oly korban eltem en e foldon
    Mikor az ember ugy elaljasult
    Hogy onkent, s kejjel olt
    Nem csak parancsra.”

    Erdekes,hogy ilyen hezagos ismerettel rendelkezel.
    Hogyan tortenhetett hogy kulonbseget tettek
    allampolgarok kozott- akkor is, ha tehetsegesek
    voltak- vagy mar nem is voltak zsidok?

    Azt mondanam- hagyjuk a multat, ha nem latnam,
    hogy ugyanazt a szellemet probaljak felidezni
    napjainkban is.

  • Nemzeti zsido!
    Igen, en MINDEG erdemben vitazom.
    Sajnalom, hogy vivodsz es nem mondod meg
    MINDEN unokadnak az IGAZSAGOT, felteve,hogy
    abban a korban vannak, amikor mar megertik.
    A „szentseg”rol szolva, az ELET szent.
    Ha valamennyire ismerned a zsido tradiciot ,
    tudhatnad, hogy az sem allit mast.

    A szimbolumok- minden nep szamara jelentenek valamit.
    Kerdes- mi all a szimbolumok mogott.
    Minden esetre- azok- melyeket emlitettel-
    nem csupan vallasi szimbolumok,vagy -horribile dictu!!-
    „babonak”, hanem egy kozel 4000 eves nep KULTURAJANAK
    emlekei.

    Ha megerted oket es tovabb adod unokaidnak-
    semmivel sem leszel kevesebb magyar, esetleg
    a gerinced lesz egyenesebb.

  • Asher!
    Ugy latszik, felnott egy vagy tobb nemzedek,
    amely nem sokat tud csaladjarol,tortenelmerol,
    tradiciojarol .
    Ez nem csak a zsidokra vonatkozik.
    En nagyon kis csavar vagyok, de szivesen
    idezem Eleonora Roosewelt-et:
    „Jobb meggyujtani egy kicsiny gyertyat,
    mint elatkozni a sotetseget”.

  • izraeli

    Téged kérdezlek, de mindenkinek szól. Szerinted, az Úr Ábrahámot a hűsége vagy a fajtája miatt választotta ki?

    Radnóti esetében arra hívom fel a figyelmed, hogy szenvedései ellenére sem írt magyarokra sértő dolgokat.

    „Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult..”

    Tehát, embert írt, nem magyart, és őket is egy korba helyezte. Utalt arra is, hogy nem mindig voltak aljasak, hanem „elaljasult”… (Így beszél egy humanista.)

  • asher alexander

    Nationajude!
    te szerencsetlen!!!nem erted mi??
    NINCSEN olyan hogy „frigylada imadas”!!!!!!!!!
    vilagos??

  • asher alexander

    dodamarcsi!
    -es majd Te dontod el ki a „rendes” zsido es ki nem mi??
    ugyan-ugyan!!
    keves vagy te oda lelkem!!

  • asher alexander

    sardijani!
    hulye kerdes!!!!!
    mi az hogy „fajtaja” miatt????!!!HOL volt akkoriban olyan hogy „faj” szerinted???

  • Sardi Jani!
    Ha megfigyelted,en sem irtam „faj”rol.
    Ezert emlitettem kulonosen a magyar koltok
    kozul, ezt a harmat, akik nem csak nagy koltok.
    hanem HUMANISTAK is voltak {Ady Endre,Jozsef Attila,
    Illyes Gyula}.
    Ugy, hogy NEM CSAK EN, HANEM MINDANNYIAN
    TUDUNK KULONBSEGET TENNI.
    Radnoti Miklos esete mindennel jobban mutatja,
    hogy egy fasiszta rendszerben nincs erteke a
    hazaszeretetnek es a humanizmusnak.
    Szeretnem, ha ti is megertenetek azt a fajdalmat,
    es-talan- duhot is- melyet Asher es kortarsai
    ereznek.
    En- reszemrol- kis gyermek voltam a haboru alatt,
    de csaladomnak- hasonlo sorsa volt.
    Eppen ezert- minden tiszteletem az elottem
    jaro nemzedeknek- kuzdelmukert,batorsagukert
    hogy volt erejuk ujra kezdeni- es a peldaert,
    melyet adtak nekunk.

    Ugyan ez vonatkozik azokra is kozuletek,akik
    ismerik es nem tagadjak meg ezeket az eveket
    es nem probaljak tisztara mosni es dicsoiteni
    az akkori felelosoket.
    Figyelmedbe ajanlom Prof. Tisza Szabolcs tortenesz
    „Halalerod” cimu konyvet- a magyar munkaszolgalatosokrol,
    es hogy az irodalomnal maradjunk, Marai Sandor
    „Fold,fold!” cimu konyvet.

  • Asher Alexander

    Ábrahám megáldásakor már megtörtént a bábeli nyelvzavar, tehát nyelvek már voltak. De sem nyelvre, sem fajtára nem volt utalás, mikor az Úr megáldotta Ábrahámot. Úgy, hogy egyetérthetünk…Ide akartam kilyukadni.

  • Izraeli!
    Tényleg hagyjuk a múltat,az idézett vers másról szól és ezt te pontosan tudod….!hogy mire értettem!
    Egyébként mivel jóval később születtem,ne hozz összefüggésbe
    a zsidó üldözéssel,de ma sem tenném,több rendes zsidó barátom van,ne beszéljünk mellé!

  • izraeli

    Azt hiszem én megértettem a holokauszt szörnyűségét, és a túlélők fájdalmát. Annyira, hogy szerintem az olyan katolikus hitre tért zsidók, mint Radnóti Miklós, bőven megérdemelnék, hogy Katolikus Egyház foglalkozzon a Boldoggá, majd szenté avatásukkal. Radnóti életműve, szenvedései és halála mindenben krisztusi. Zsidó származását vállalva, katolikus hitre akkor tért, amikor az már nem befolyásolhatta személyes sorsát.

  • Nekem fáj, mikor a magyar jelképeket gúnyolják. Nyilván azért csinálják.

  • Ille István

    Az RMDSZ javaslatára az alaptörvény 12. cikkelyét a következő bekezdéssel egészítik ki: „A nemzeti kisebbségek szabadon használhatják köz- és magánterületen az etnikai, kulturális, nyelvi és felekezeti identitásukat megjelenítő nemzeti szimbólumaikat”.

    A testület elfogadta azt az RMDSZ-es javaslatot is, amely szerint a nemzeti kisebbségek maguk dönthetnek az identitásukat érintő kérdésekben.

  • sárdi jani
    2013 július 12
    5:18 de.
    szóval, ott sincs alkotmány…
    amúgy, maga szerint, miért is érdekeljen engem a románok küszködése a székely zászlóval, akik még csak nem is nemzet, de erősen kisebbség?

  • Figyelő
    2013 július 9
    12:09 du.
    gondolom, ennek a fene nagy nemzeti büszkeségnek tudható be, hogy egyre dúsabb magyar zászlóerdő veszi körül díszletként, de az unió zászlaja még véletlenül se tűnik fel a köpcös mögött.

    ami a limitáltságot illeti: bencsics, kétségtelen, hogy maga kétszer állt sorba érte:D

  • hehehe
    boda marcsi már többször említett, vannak rendes zsidó barátai – amit alig hiszek, mert boda nem az a fajta, akinek barátai lennének – sőt, ismer rendes zsidókat is. implicite ismer nem rendeseket is. talán még olyan barátja is van.
    amúgy anno a legtöbb német család is ismert rendes zsidókat, sőt, volt, aki még kenyeret is adott nekik.
    csak sajnos, mind a lágerben végezte.

    amúgy „találkoztam boldog cigányokkal is…”
    hát boda találkozott-e?
    mind1, ez csak szónoki kérdés. boda matyóhímzéses népnemzeti büszkeségében úgyis mást lát.

  • asher alexander

    -es azt honnet vetted hogy Radnoti katolikus hitre tert volna?

  • asher alexander

    Sardi Jani!
    nem hallottam lattam a siralmad akkor amikor pl Izraeli zaszlokat egettek itt-ott Magyarorszagon!!!!
    jaaaaaaa…………..ertjuk am mi jol!!az nem magyar tehat azt szabad!!csak a titek a szent es serthetetlen,mindenki masr smafu!!

  • Izraeli

    Magyarázza meg valaki Asher úrnak, hogy Radnóti katolikus hitre tért, mert attól tatok, nekem nem hiszi el.

    „1943. május 2-án az izraelita vallást elhagyván, Gyarmati Fannival közösen a római katolikus hitre tért át: a budapesti Szent István Bazilikában Sík Sándor papköltő keresztelte meg.[7] Keresztapjának Zolnai Bélát kérte fel, aki egykoron Szegeden francia nyelvre tanította. Mivel azonban ő nem tudott jelen lenni, Ortutay Gyula helyettesítette, aki időközben a fővárosba költözött.

    A költő már korábban is elhatározta, hogy a krisztusi korba érvén, harmincnegyedik életéve betöltése előtt felveszi a keresztséget. Ezen döntését nem befolyásolta politikai megfontolás, a zsidótörvények miatt már előnyben ezáltal nem részesülhetett, lelki igénye, meggyőződése okán döntött így. Tudta, hogy nagybátyja nem örül annak, ha felmenői hitét elhagyja, Radnóti ebből kifolyólag úgy érezte, hogy megkeresztelkedését követően nem tarthat igény a havi járandóságára. Grosz Dezsőhöz intézett levelében megköszönte addigi anyagi támogatását, amelyről a továbbiakban lemondott.”

  • Ille István
    2013 július 12
    7:25 de.
    István!
    Boda itt már annyi barátjával dicsekedett, h én erősen kétlem!
    Neki sztem egy van, – azt úgy hívják, h Rudi!
    Csak akkor van bajban, ha el kezd zizegni a táskájában, mert elfelejti kikapcsolni! 🙂

  • Asher Alexander

    Valamivel több.mint egy éve fedeztem fel ezt a fórumot. Nem emlékszem, hogy ez idő alatt téma lett volna zsidó zászló égetés. Nyilván elítéltem volna. De ha elmulasztanám, ne hallgasson és ne csak utólag szóljon.

  • Ille István

    A „nemzet” és a „kisebbség” csak nálad egymást kizáró fogalmak. Olvasd el még egyszer figyelmesen, hogy identitásuk kérdéseiben a székelyek maguk dönthetnek, nem pedig mások. Nem te, és nem is én.

  • Jani! Kicsit hézagosak az ismereteid. Gyarmathy Fanny kérésére tért át. De sajnos ez már nála nem osztott nem szorzott. Radnótinál a vallás nem volt egy fontos dolog. Attól független lekileg teljesen stabil volt. Még valami. A Pozsonyi uton ahol laktak mai napig a névtáblája diszeleg a kapualjban Radnóti Miklós és Radnóti Miklósné. Ám emléktábla nyema. A XIII.ker önkormányzat úgylátszik nem adott még rá és elégségesnek tartják a névtáblát.

  • sárdi jani
    2013 július 12
    11:08 de.
    hát, ez gyökös tévedés.
    a székelyek, addig, míg román állampolgárok, olyan identitásról dönthetnek, amilyenről akarnak.
    lényegtelen, semmin nem változtat.
    egy valamit nem értek: maga megbízott szószólójuk, vagy mifene?
    +1x: a székely valamikor az ősidőkben volt önálló nemzet – már, ha. a cikk pedig nem erről szól.
    de azért még fusson egy-két kört:D

  • Hogy ki a rendes zsidó és ki nem azt minden normális ember el tudja dönteni,aki persze becsületes és ítélőképes!
    Aztán sem én sem az emberek többsége nem éget idegen
    zászlót és tiszteletben tartja más népek himnuszát,itt
    persze nem a mérkőzéseken összegyűlt csőcselékre és egyéb
    szélsőségesekre gondolok,akik szerencsére kevesebben vannak,
    de vannak sajnos és nem csak nálunk!
    Aztán Radnóti szerette a hazáját annak ellenére,hogy sajnos
    az akkori politika illetőleg a történelmi események szégyenletesek voltak,(amiért nem egy egész nemzet bűnös)!!!!!!!!!
    Változatlanul fenntartom,hogy sok itt kommentelő magyar
    származású……féreg!(akármilyen vallású!!!!!)szégyellheti a pofáját,akkor is ha zsidó,mert megtagadja a hazáját(asher,parittyás az élen…)ugyanis a nemzeti jelképek tisztelete nem pártoktól és vallásoktól függ,bunkó népség!!!!!
    Amikor már nem tudtok értelmesen érvelni,akkor a múltra
    vagy a jelenleg nem létező ” üldöztetés”re hivatkoztok.
    Az ilyenek tényleg jó messzire kellene elüldözni,hogy ne
    rontsák itthon a levegőt!!!!!

  • Gere,csak röhögj magadon,ha azt hiszed,hogy szellemes vagy,
    holott csak te is szégyene vagy az országnak,meg a fajtádnak
    is….illetve a „demokratáknak”…..ha egyáltalán tudnátok
    hogy ez a szó mit jelent,akkor kussolnátok!!!!!

  • Ille,”találkoztam boldog cigányokkal”is,nem is eggyel
    képzelje,akiket többre becsülök,mint az itt fröcsögő
    elmebetegeket…..helyesbítek utóbbiakkal nem is szeretnék
    találkozni,mert nem tudnám legyőzni a hányingerem…..

  • Nemzeti zsidó,Sárdi Jani ne adjátok fel,örülök,hogy
    hozzászóltok,így legalább valami értelmeset és kulturáltat
    is olvashatok!

  • Gere!
    A himnuszról, a zászlóról és a koronáról volt szó Fényes cikkében,
    de természetesen az általad felsoroltakat is tisztelik
    a NORMÁLIS magyar!!! emberek.
    Nagyon szellemesnek tartod magad……?
    Duguljatok be,mert csak egyre jobban lejáratjátok magatokat,
    bár sokszor azt hittem,hogy már nincs lejjebb,de tévedtem.
    na nem az én bajom….

  • Ille István

    A székelyek – ha akarják – ma már felvehetik a magyar állampolgárságot is.

  • asher alexander

    csakhogy ok NEMakarjak!!soha nem is akartak onkent!!rajuk eroszakoltak az ezereves foldjukre betolakodo magyarok!

  • sárdi jani
    2013 július 12
    6:40 du.

    Kedves Jani..
    A székelyek magyarsága nem azon múlik, hogy állampolgárok-e…

  • Boda Marcsi: Lehet, hogy találkozott boldog cigányokkal. De sajnos ez a boldogság soha nem felhőtlen. Voltak kollégáim,akik becsülettel dolgoztak. Ők voltak a „rendes cigányok”. Gondolja lehet boldog az az ember akit így emlegetnek? Abban a pillanatban, mikor nem az ismerősök között vannak, már csak a „cigányok”. Ilyen légkörben nem lehetnek boldogok. Annyira rasszista a magyarok hétköznapja, hogy észre se veszik már. Panaszkodunk, hogy nem akarnak változni. Nem is hagyjuk őket! Hiába akar változni, rajta a bélyeg. Cigány! Ez nem rasszizmus? És a gyermekei ilyen környezetbe nevelődnek. Lehet a lelkük tiszta és boldog? Nem lehet, higgye el. Volt egy „feketecigány” mentős. Ritka jó mentős volt. Féltek tőle a betegek, inkább kilépett. Lehet ez az ember valaha boldog? Ez nem üldöztetés?

  • Avi ben Giora

    Marcsika drága! Könyves Kálmán tévedett. Boszorkányok igen is vannak és magácska rá a legjobb példa. Mond gyöngyvirág szálja a szaros fűnek. Más himnuszát és nemzeti jelképét lehet büntetlen besározni csak a magyart nem? Aranyom ez nem igy míkedik. Hiába is irtad a kommentedben amit irtál. Nincs nálatok törvény az ilyenre. De bezzeg ha titeket szídnak vagy pocskondiáznak arra kimegy a bizti. Tudod egy hiba van felétek, és akik ezzel nem értenek egyet jó messze mentek. Képtelenek vagytok egymás mellett élni, úgy hogy a másik is nyugodtan levegőt vehessen. Nemzeti sport lett az egymás feljelentgetése(na ná, hogy úgy mint Rákosinál névtelen) és ebből kapacitál a NAV évente több milliárdot is. Mert ha a szomszéd fűje zöldebb mint az enyémé akkor biztosan lopta dögöljön. Nos ez minden csak nem demokratikus és Európai. Ott Orbanisztánban ez a helyes a törvényes.Csak akkor mi a túrónak akartok továbbra is EU tagok lenni? Pengessétek le a saratokat Európa felé aztán menjetek arra ahol sár nincsen. Vannak kedves cukros arab államok akik pár millát is hajlandók fizetni ha a magyar hajlandó értelmes rabszolgákat szállítani nekik. De mondd? Ha mindenki elvándorol majd még időben ugyan kit fogtok eladni?

  • Boda Marcsi. A zászlót (piros-fehér-zöld),és a himnuszt ki kellene a vitából venni. Itt inkább a korona az, ami nem simul a kettő közé. Ha megnyugszik, látnia kell, sok igazság van a „férgek” kommentjeiben. (De nem maga háborodik fel a sértegetéseken? Most meg férgezik)? Ha nem nyilvánítják értelmetlenül védettnek, senkinek nem jut eszébe bántani. Így sem bántják, csak megkérdőjelezik a törvény bölcsességét. Én is megnéztem a Nemzeti Múzeumban, mikor a nemzeti szó még nem volt elhasználva. És nem hinném, hogy „parittyás” kisebb magyar lenne magánál. Nem ezen múlik.

  • falusi

    Ille írta:

    „a székelyek, addig, míg román állampolgárok, olyan identitásról dönthetnek, amilyenről akarnak.”

    Erre a mondatra reagáltam. Egyébként, olyan csacsinak nézek ki, hogy feltételezted – szerintem – az állampolgárságtól leszünk magyarok?

  • Avi ben Giora

    Feltűnt, hogy többes szám második személyben beszélsz a magyarokról. Magadat miért vonod ki? Ezer, de legalább több száz éve élnek köztünk zsidók, akik szintén formálták és hozzájárultak a kultúránkhoz. Miért leszel egyszeriben kívülálló, ha negatív dolgokról beszélsz? A felelősség is közös. A Tied is!

  • Avi!

    Szedd össze magad és próbáld meg figyelmesen elolvasni
    amit írtam,hátha sikerül?!!!!
    Mármint azt írtam,hogy minden ország zászlaját illetőleg
    himnuszát tiszteletben kell tartani és elítéltem a futball
    huligánokat,szélsőségeseket.Sajnos az utóbbihoz ti is
    hozzátartoztok,csak a „demokrata”….?oldalról.
    Mielőtt visszaírsz olvass és értelmezz,ha nehezen megy is…
    Egyébként én és a többség pontosan azt írjuk,hogy békességben élünk cigányokkal,zsidókkal,homoszexuálisokkal egymás mellett
    persze azokkal akik szintén képesek erre és tisztelnek másokat,nem úgy mint ti,akik csak gyűlölködni meg hazudni tudtok különösen azok akik nem is itthon élnek!……
    Jó,hogy elmentek a többi szarkeverőnek is nálatok lenne
    a helye!!!!!!

  • Llanfair!

    Ezen az oldalon nem engem kellene jó modorra oktatni……
    Sajnos kénytelen vagyok úgy fogalmazni,hogy a „gyengébbek”is megértsék,noha nem vagyok azon a szinten!
    Talán egy kis önkritikával fel kellene mérni,hogy milyen
    jelzőkkel illetnek egyesek másokat,ahhoz képest mi „antilibsik”egyenesen irodalmi nyelvet beszélünk……
    Na túl van ragozva,nyaldossa mindenki a sebét……

  • Ja és a zászlót nem lehet a vitából kivenni,mert ugye eredetileg a cikk arról szólt,és a sok nagy okos ha
    valami nem tetsző választ kap,fölényesen kioktatja a
    hozzászólókat,hogy „a témához,ha lehetne kérnem”…
    Hát most a témához szóltunk többen!

  • Llanfair

    Látom, megint a rasszizmus a téma, és megint a bal oldal vádolja a jobboldalt, pontosabban a magyarokat. Pedig a jobb oldalon nem a rasszizmus a hívószó, hanem a „magyar”. Nem mások ellen, hanem önvédelemből. Magyarország lett feldarabolva, a magyarokat akarják elűzni, asszimilálni. Nem innen mennek a cigányok Romániába, hanem fordítva. 1991-ben Marosvásárhelyen a cigányok a magyarok oldalára álltak. Ez nem számít?
    Nem számít, hogy hány cigány-magyar vegyes házasság van? Nagyságrendekkel több, mint a németeknek vagy a bennünket kioktató más „toleráns” népeknek. Nekünk van egyedül cigány EU képviselőnk. Sőt, állítólag Orbán Viktor is cigány. De ha magyarként nem védhetem a magyarokat, hanem csak cigányként, akkor én is cigány vagyok és Boda Marcsi is.

  • Boda Marcsi: Dehogy oktatom, hogy jönnék én hozzá!
    De Ön jó példát mutathatna nekünk „ballibsiknek”.
    Bár joggal sértődhetnék meg az állandó általánosításért.

    A zászlót azért kéne kivenni, mert mindenki egyetért abban, hogy egyetlen nép lobogóját sem gyalázzuk, és égetjük. Ez olyan aljas dolog, hogy embernek ilyen az eszébe sem jutna. A cikk azért kezdődik így, mert ez a törvény, és arról szól a cikk. A cikkíró nem is feltételezi, hogy van olyan patkány, aki más zászlaját meggyalázná. Parlamenti képviselő pláne nem.
    Szerencsére nincs sebem, nincs mit nyalogatni. Túl sokat éltem Magyarországon, hozzászoktam az embertelen stílushoz. Sajnos!

  • Asher Alexander

    Kár, hogy úgy alakult a történelem, hogy – bár mindketten Somogyvárról származunk – más politikai táborba kerültünk. Egyáltalán nem örülök, mikor vitáznom vagy ellent mondok Önnek. Higgye el – ettől független – én tisztelem magát.

    Azt ugye belátja, hogy a székelyek nyelvét és kultúráját inkább a románok, mint a magyarok veszélyeztetik?

  • Koszonom Avi Ben Gioranak- Radnotival kapcsolatban-
    hogy megelozott a valasszal.
    Kitereserol en is tudtam – megis, erthetetlen
    {vagy talan megsem}hogy a vers toredek {1944 maj.19}
    igy fejezodik be.

    „Oly korban eltem en e foldon
    mikor a kolto is csak hallgatott,
    es varta,hogy talan megszolal ujra-
    mert melto atkot itt ugysem mondhatna mas,-
    a rettento szavak tudosa,ESAIAS.”

    Nem akarok itt vallasi vitat- nincs eleg tudasom
    hozza- csak annyit, hogy a kolto NEM Josua Ben Joszef-ot-
    JEZUST emlitette- TALAN UTOLSO ORAIBAN- HANEM
    ESAIAS profetat.

    Ezzel nem akarom lekicsinyelni azokat akik segitettek
    az uldozotteket {voltak, ha kevesen is}.
    Talan az is egy uj fordulat, hogy a VATIKAN
    kiadta a NOSTRA AETATE-t,melyben VISSZAVONJA
    az EGYETEMES ZSIDOSAG VADOLASAT Jezus halalaval kapcsolatban.
    Megis, nem egyszeru 2000 eves eloiteletet es gyuloletet
    marol holnapra megvaltoztatni.

    Boda Marcsinak es a „haboru utan szuletett nemzedeknek”.
    Mindannyian tudjuk, hogy meg NEM ELTETEK AKKOR

    DE MA
    hogyan lehetseges,hogy egy PART a Magyar Parlamentben

    1. koveteli a kettos allampolgarok listazasat
    2. kepviseloje felhozza a 19-ik szazadvegi Magyarorszag
    szegyenet- a Tiszaeszlari Vervadat

    3. egy haborus bunos {Csatary} eveken at nyugalomban
    el a fovarosban

    Ezert tortenhetett meg, „nemzeti zsido”- hogy Szegedi
    Csanad a Jobbik ominozus kepviseloje lehetett- mert
    felmenoi, talan hogy „ovjak”- nem meseltek el neki
    az igazsagot.

    Tiszteletem mindazoknak akik- ma is- harcolnak
    hogy a „patriotizmus” leple alatt- ezek a jelensegek-
    ne terhessenek vissza.

  • A parittyás hangja

    Kedves Llanfair!
    Köszönöm, hogy szót emeltél mellettem!:) Sajnos belőlem hiányzik a rád jellemző bölcs higgadtság, de látod, a Boda féléknek mindegy milyen hangnemben kommunikálsz velük, nem is akarják megérteni a másik véleményét.

  • A parittyás hangja: Tudod régen a kislányom 3 éves volt, mikor meséltem neki a csillagokról. Hallgatta is meg nem is. Olyan tíz éves volt, mikor szinte szó szerint visszamondta. Nem győztem csodálkozni. Elrakta egy kis fiókba, és mikor megértette, előhúzta. Azóta optimista vagyok, hogy nem a falnak beszélek! Csak lassan ér oda.

  • A parittyás hangja

    Boda!
    Hozzászólásaid történelme már rég igazolta, hogy messze alatta vagy annak a szintnek ami mérvadóvá, vagy akár csak észrevehetővé tenne, mégis, vagy talán pont ezért érzem vérlázítónak, hogy egy ilyen tesco gazdaságos panel proli, a mosópor kultúrától, a kivirágzott barackfáig ívelő szellemi horizontján állva, és a „Küllikki” ikea-s írószékében ülve pontozza mások magyarságát! Te szerencsétlen! Ne legyenek illúzióid, csak mert képes voltál ide másolni Radnótinak azt a négy sorát amit minden értelmesebb óvodás is ismer, nem kerültél egy hajszállal sem közelebb ahhoz a magyar szellemhez amit a költő képvisel. Most utoljára megpróbálok fény gyújtani az éjfeketén sötétlő tudatodba, csak hogy ne kövess el még egyszer ilyen megalázó hibát, mikor a szent korona tant védendő, egy olyan költővel példálózol akit a szent koronás, turulos, hungarizmus nevében gyilkoltak meg! Ha valóban ismernéd, pláne értenéd a magyar irodalom klasszikusait, tudnád, hogy az irodalom radikálisan egalitárius. Tudnád, hogy Petőfitől Kölcseyig, Radnótitól Vas Istvánig, Szerb Antaltól Mallász Gittáig mindegyik ugyan arról beszélt, arról hogy ha az emberi dolgaink hiúságból, becsvágyból, kapzsiságból, és a többi számtalan emberi gyarlóságból összeálló szövevényes szerkezetét visszabontjuk az alapokig, ott egy kristálytiszta mellérendelő szerkezetet kapunk. Azt, hogy mindannyian egy tőről fakadtunk, minden ember egyenlő, és ezért minden egyes ember legalapvetőbb joga az akarat szabadsága, a hit szabadsága, a vélemény szabadsága, egyszóval a szellem szabadsága! Az egész nem nagy ügy, mégis a legörökebb igazság! Ennek az örök igazságnak a tudása az amiből a zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartozó civilizációnk építkezik a felvilágosodás kora óta, és ha egy társadalom veszélyesen eltávolodik ettől a tudástól, akkor jönnek a költők, és írok, hogy emlékeztessenek rá! Radnóti korának magyar társadalma tragédiába fulladóan eltávolodott ettől a tudástól, és a jelenkori magyar társadalom is jól láthatóan távolodik tőle, ha Radnóti ma élne, az elsők között ordítaná bele a magadfajta hitvány-silány gazemberek pofájába, hogy elég a szentkoronázásból, a turulozásból, a jézusi tanítások megcsúfolásából, a tízparancsolat szemétre dobásából! Szóval ne merészeld még egyszer egy hallhatatlan magyar költő sorait idézni te nyomorult senkiházi, mert mindaz amit te képviselsz, az nem az igaz magyar szellem, csak az ócska, álszent, demagóg magyarkodás!

  • sárdi jani: Európában 7-8 millió cigány él. A Kárpátmedencében 2 és fél millió. Persze, hogy ott keverednek a legjobban. A vegyes házasságot én nem kérném számon egy németen. Láttál Te német portát? És cigányt? Nem tudnak együtt élni. Nem azzal küzdök a rasszizmus ellen, hogy feleségül veszek egy cigány lányt. Képzelt ellenség ellen véditek a magyarokat. Kutya se bántaná, ha nem „emberkednének” mindig. Most is a magyar mutatja meg Európának, hogyan kell csinálni? Csak azok nem látják a békától (ami rajtunk ül). Ne viccelj. Hihetetlen mit képzel a magyar magáról. Trianonról én nem beszélnék. Az én véleményem nem fekszik a mai nézetekkel. De inkább az osztrákok hozzáállását kellene másolni. Merőben más, és hol is tartanak? Ami az EU-ban működik, Magyarországon nem. Erről miért az EU tehet?

  • A parittyás hangja

    Kedves Avi ben Giora!
    Könyves Kálmán soha nem mondott olyat, hogy boszorkányok nincsenek, bár való igaz, az utókor ezért a neki tulajdonított felvilágosodott nézetért tiszteli. Mindössze azt mondta, hogy strigák, a „szépasszonyok” nincsenek. A strigák, a középkori hiedelmek szerint, a boszorkányok egy alfaja, akik a szüléskor az anyák körül ármánykodva,az egészséges csecsemőket betegre, torzra cserélik. Könyves Kálmán egyébként valóban művelt uralkodó volt, viszont fizikai megjelenésében rendkívül csúnya, így valószínű, hogy striga ellenessége nem felvilágosultságból fakadt, mindössze magát védte, nehogy kétségbe vonják származását, hiszen a királyi vér volt minden hatalom alapja.
    Ezt csak mint érdekesség írtam!:) Még Könyves Kálmán sem vonná kétségbe Boda rosszindulatú, boszorkány mivoltát! -:)

  • valoban jobb lenne ha magyar bankarok akarnak ellopni erste modon osztrak kanadaiak orokseget becsben de az a baj hogy becsben nincs magyar bank , egyenlore az van hogy osztrak bankok lopnak el christopher adam rokonanak orokseget budapesten osztrak bank pesti leanybankjan keresztul ..az meg hogy egy volt mentos ezt nem latja at nem is csodalkozom , nem ert ehhez se

  • Llanfair

    Nem következetes az okfejtésed. Amit nem kérsz számon a németen, azt számon kéred a magyaron. Nekünk is németekhez hasonló együttélési gondjain vannak a cigányokkal, pontosabban annak lumpen rétegével.
    Ha a gyakoribb vegyes házasságokat elintézed annyival, hogy a Kárpát-medencében több a cigány, akkor ugyanúgy kéne elintézned a gyakoribb konfliktusokat is.
    A vegyes házasságok pedig igenis toleranciáról árulkodnak. Még pontosabban arról, hogy a magyar emberek észreveszik a cigányokban az értékeket is. Mert, nem hülyék, amikor összeházasodnak egy-egy cigánnyal. Kimazsolázzák az értékesebbeket, és a gyerekek általában már a magyarokhoz asszimilálódnak. Egyébként, így keletkezik az a látszat, hogy a cigányok többsége primitív. Ugyanis, az értelmiségük századok óta a többséghez asszimilálódik. Sokunkban lehetnek cigány gének a tudtunkon kívül. Nem fogadom el, hogy a magyarok rasszistábbak bárkinél. Sőt!

    Egyébként a rasszizmus elleni harc és a népművelés egyik legfontosabb terepe a sport. A klubban, ahova annak idején jártam, együtt edzett a szenes legény, a mérnök, a diák, a munkás az ügyvéd és a cigány is. Sehol máshol nem láttam, hogy a társadalom ennyire különböző csoportjai ilyen pozitívan összejöttek volna. Ott a bunkókra is ragadt valami, a finom polgár pedig megtanult viszonyulni a prolihoz.

  • Parittyás!
    Csak kötözködj,ha jól esik nem zavar!
    Bár többen mondták (férfiak!nem rád gondoltam….)más vonatkozásban,hogy boszi vagyok,amin jót nevettem….
    Aztán nem én gyűlölködöm,csak válaszolok,véleményt nyilvánítok,óriási különbség ugye „demokrata”:?
    Egyébként engem se Könyves Kálmán idején,sem máskor nem
    égettek volna el….mert nem követtem el senki ellen rosszat
    és ha valóban ilyen gonosz lennék, akkor a feltételezett
    képességemmel élhetnék,de ti már nem…..ha-ha
    Na pá,mára ennyi elég volt!

  • Kiegészítés!
    Azért az néha elgondolkodtat,hogy aki engem ok nélkül bántott,fájdalmat okozott az mind megkapta a sorstól a
    magáét,rövid időn belül….Néha furdalt is egy pillanatig a lelkiismeret,de rájöttem nem én voltam,hanem a „fentiek”
    vagy ha úgy tetszik (a nem hívők miatt…)a sors egyenlített
    Na azért nem kell reszketni,benneteket senki nem vesz
    komolyan……

  • hat ez a parittyas mindent tud egy kesz zsenike

  • Parittyás „mindent tud”…csak olvasni és értelmezni nem,
    mint itt sokan.Többször ugyanazt le kell írnunk,még a
    gyp-és illetőleg csökkent elméjűek is előbb felfogják.
    Radnótiról más vonatkozásban is írtam(mármint az elhurcolásáról!)de a cikk nem erről szólt és az általam idézett verse oly módon kapcsolódik a témához,hogy ha „oly korban”…is élt a hazáját szerette,nem úgy mint itt sokan,
    akiket semmiféle üldözés,fájdalom nem ért csak egyszerűen felbérelt…..
    jellemtelen „magyarok” a jómódból……

  • Sardi Jani: Kedves János! A rasszizmus ellenzése nem az, hogy cigányt veszek feleségül. Más valakit tolerálni, és más ágyba bújni vele. Azért, mert megértem a homoszexualitást, azért ne kelljen művelnem. Nem azt mondtam, hogy fogadják be őket a lakásukba, hanem azt, hogy hagyják őket élni. Persze tőlük is elvárom, hogy beilleszkedjenek. Túl sok itt a megbeszélni való, és túl szerteágazó, hogy ilyen keretek között meg tudjuk beszélni. Minden válasz hiányos marad, és ezer kérdést fog felvetni. Sok olyat írnék, ami igaz, de könnyű elferdíteni, kifordítani. És nem csak Te olvasod a válaszomat, hanem olyanok is, akikkel nincs kedvem beszélgetni. Én kiszállnék ebből a vitából. Nagyon sok féle emberrel tudok együtt lenni, de együtt élni, ahhoz sokkal több kell. De nem az, hogy árja legyen, hanem a sok közös bennünk.

  • Llanfair

    Senki nem azért házasodik össze cigány származású emberrel, mert így akar harcolni a rasszizmus ellen. Csacsiságokat beszélsz. Próbáld onnan megközelíteni, hogy a vegyes házasság nehezen elképzelhető egymást eleve gyűlölő emberek közt.

  • A parittyás hangja

    Boda Marcsi! Nem gyűlölködsz?!

    „Változatlanul fenntartom,hogy sok itt kommentelő magyar
    származású……féreg!(akármilyen vallású!!!!!)szégyellheti a pofáját,akkor is ha zsidó,mert megtagadja a hazáját(asher,parittyás az élen…)ugyanis a nemzeti jelképek tisztelete nem pártoktól és vallásoktól függ,bunkó népség!!!!!”

    Mégis, minek minősítenéd ezt az összetett mondatodat, pláne annak fényében, hogy tényszerűen abszolút igazolhatatlan megállapításokat tartalmaz. Mert, kérlek idézz egy mondatomat bármely kritikai hozzászólásomból melyben akárcsak megjelent a nemzeti zászló, vagy a himnusz szó, illetve idézz kérlek valamit tőlem ami a hazám ellen szólt!!
    Egy valamit próbálj megérteni! A konzervatív-jobboldali értékrend nem az amit a Kerényi Imre vagy Fekete György kultúrpolitikai potentátok akarnak ráfeszíteni az országra, ami a magyar identitástudatot csak egy állandó ellenségkép függvényében tudja elképzelni, és úgy akarja életre kelteni a kisemberek tömegében, hogy azt a hamis, és erkölcstelen szellemet sulykolja, miszerint akkor is ha senki nem lett belőled az életben, ezzel a szakrális alapokra helyezett, matyómintás, kócsagtollas giccsmagyarsággal lehetsz valaki, legalább a zsidóknál, a cigányoknál, a melegeknél, a velünk-körülöttünk élő nemzetiségeknél különbnek érezheted magad. Ez a fajta nacionalizmus a lúzerek drogja!
    Marcsi, a magyar konzervativizmust nem a buzizó Kerényitől vagy a zsidózó Feketétől kell eltanulni hanem Tamási Árontól vagy Áprily Lajostól aki úgy volt a magyarságért tiszta szívből aggódó, református, konzervatív költő, hogy 1943-ban felmondott iskola igazgatói állásából mert nem volt hajlandó a zsidótörvények szabta felvételi rendelkezéseket végrehajtani az iskolájában.
    Tényleg nem értem, hogy felnőtt emberek, miként képesek ezt a vegytisztán politikai okokból generált, abszurd agyrémet magukévá tenni miszerint bármi más vélemény ami nem a kormányzati kommunikációt szajkózza, haza ellenességből fakad!
    Szép Napot!:)

  • asher alexander

    bodamarcsi!!
    aztan honnet veszed te a batorsagot arra hogy engem megvadolj azzal hogy en tagadtam voln,a meg a hazamat???!!
    ki mondta neked ezt a hulyeseget te szerencsetlen szellemi hajlektalan liba!!???
    minket erovel fegyverrel osszeszedtek a MAGYAR CSENDOROK!!!!
    mi nem onkent es dalolva mentunk sem a gettoba,sem a waggon okba!!semelyikunk se tyagadta meg a hazajat!!vilagos!??
    egyszeruen ELVETTEK TOLUNK az Allampolgarsagunkat a MAGYAR Csendorok,Rendorok, mielott a waggonokba tereltek a deli pu-n!!
    NEM ONKENT ment semmi vegbe!!!!!!!HAZUG VAGY HA ILYET ALLITASZ MOST ITT!!!
    de szerinted most buszkenek kellene lennem mire is????

  • sárdi jani: Leírom akkor. Bocsánat, ha megbántok valakit. Az ilyen vegyes házasságok általában kényszerházasságok. Ha jól megfigyeled, sokszor a csúnyácska, butácska állampolgárt veszik el a bevándorlók. Neki jó, mert kell valakinek, a bevándorlónak is jó, mert Ő is kell valakinek. És ez nagyon jó, mert ebben a szépség orientált világban sok értéket elvesztünk, mert nem „szép”. De azért valószínűbb, ha viszi a „szőke herceg”, inkább vele megy. A vegyes házasság nagyon nehéz dolog. Megküzdeni a mindennapi előítéletekkel, nem egyszerű. Ehhez nagy szerelem, vagy valami más erősebb kötél kell.
    Még az eltérő anyagi helyzet is tönkre teszi a kapcsolatot, az eltérő kultúra ezt felszorozza. A rasszizmus nem mindig gyűlölet. Félelem az idegentől, viszolygás a bőrszíntől, a viselkedéstől. Az irigység is benne van, mi az, hogy ez jobban él mint én? Persze ha megismeri, meg is szeretheti, de NEM akarja megismerni.
    A szellemi elit nem keveredik a munkással, Te ennél is többet vársz el.
    És ha nagy a szerelem, a tolerancia a másik iránt, még ott van a család és a barátok. A lányom nélkül soha, egy igaz történetet ír le. A gyermekkor sok mindent meghatároz. Én továbbra is a békés toleráns életmódot tartom nyerőnek, mikor a „bevándorlót” hagyjuk integrálódni, Ő pedig akarjon is. És ne akarjon kis Iránt, Indiát, Törökországot felépíteni a befogadó országban. (Londonban megtámadnak nőket, mert nem csadorban van). Azért ez elfogadhatatlan.
    Következtetésem az, hogy a vegyes házasságok ritkán szerelem, sokszor más összetevők miatt jön létre. A lényeg, hogy használ az emberiségnek.

  • A parittyás hangja: Hát Boda Marcsi nem a szeretet szobra. Te különösen a begyében vagy!

  • A parittyás hangja

    Ja! Kedves Marcsi! Kicsit késve esett le az utolsó szavad, „…jómódból”
    Nos, a sport területén dolgozom, és ma Magyarországon a focin, a vitorlázáson, és a Veszprém férfi kézilabdacsapatán kívül, talán a sportban van a legkevesebb pénz, az utánpótlás nevelésről ahol én is tevékenykedem meg elmondható, hogy a GDP-vel ellentétben Dél-Szudán után leledzünk… A kézisek legalább megdolgoznak a pénzükért, és világszínvonalat hoznak évek óta, a foci viszont a legtipikusabb, vérlázító abszurduma ennek a rezsimnek! A nyári sport táborokban amik részben a tömegsportot, részben az utánpótlás nevelést lennének hivatottak szolgálni SZÓ SZERINT két deciliter főzelék meg egy alma jut a srácoknak ebédre, mert ennyire futja az egy-két milliós, olykor csak százezres nagyságrendű állami dotációból, de stadionokra, csak mert ennek a féregnek a foci a hobbija, és amik legfeljebb a szélsőjobb sasfészkeiként fognak működnek tízmilliárdok jutnak. A Videotonhoz meg csak azért ömlik elképesztő mennyiségű szponzori pénz mert a pszichopata, és „kulturált” miniszterelnökünk hétről hétre ott köpködi a szotyit, és azóta valahogy az összes állami cégnek ez lett a „mindig is” kedvenc klubcsata! Meg is szolgálják a pénzt! Épp most estek ki az EL selejtezőjéből egy olyan csapat ellen akit bármelyik áltis grundfoci csapat, fagyival a kezében megvert volna. Még a Magyar Nemzet is megalázónak és botrányosnak értékelte! Hát nem érdekes?! Szóval Marcsi, a jómódról annyit, hogy még nem haltam éhen…

  • asher alexander
    2013 július 16
    8:15 de.

    Matekból biztos, hogy nem ötösre érettségiztél, asher:)

  • A parittyás hangja

    Kedves Llanfair!

    :-))))) !
    Tényleg úgy tűnik!:) Valszeg nem elsők között hívna meg egy őt órai teára!:) Ha jól sejtem időnként telibe találok nála ezzel-azzal…, talán ez lehet az oka! Pedig eszem ágában sem lenne bántani ha érvek helyett nem mindig a „tiszaeszlári vérváddal” jönne elő!:) De te sem „panaszkodhatsz”!:) Egy másik cikknél olvastam a zsidó nicknevű „úr” szánalmasan aljas személyeskedését. Tényleg nem értem az ilyeneket! Felnőtt emberek ilyen komoly jellembeli hibákat áruljanak el magukról! Több mint ostobaság! De ahogy olvasom bejegyzéseid távcsőre van szükséged, hogy észrevedd az ilyeneket, valahol ott nagyon alul…, úgy hogy gondolom téged sem rázott meg túlzottan a dolog!:)

  • A parittyás hangja: Sajnos ez a zsidó „nicknevű” annyira igazságtalan, annyira aljas volt, hogy még a feleségem is kikérte magának. (Ilyet még nem csinált, mindig elnézően mosolyog ezen a hobbimon). És én az ilyenek életét mentettem meg Magyarországon! Ezek az „emberek” tényleg megerősítenek benne, hogy nem szabad visszamenni. Nem mintha eszünkbe jutna.
    De a legnagyobb baj, hogy meglopott az állam, és ezek a xxxxxk engem gyaláznak érte. Nem a tolvajt, az áldozatot. Érted ezt? (Azért elmondom neked, igazolt másodállásaimmal együtt 46 évet dolgoztam). Mivel új vagyok, most szűröm ki, kivel nem állok szóba. Már hárman vannak, sajnos. De ezek többsége otthon él, és mérgezi a magyarok elméjét. És ez bánt.
    Számolj egy kicsit. Nyugdíjnál szólnak, nem mehetsz nyugdíjba. A nyugdíjad 150-180 ezer forint lenne. Dolgozz még hat évet, mert az ország ezt kívánja. De a szakma fizetését, 30 százalékkal csökkentik, tehát a munkádért kevesebbet kapsz, mint a nyugdíjad lenne. Ez hat év kényszermunkát jelent. Megoldottuk saját hatáskörben, persze havi 150 ezret minden hónapban lenyúl az állam. Ezek után az a szarházi engem ugat meg! Nevezhetem embernek az ilyet? Fúj!

  • A parittyás hangja

    Kedves Llanfair!
    Sajnos nem ismeretlen a sztori! Jó anyámat hasonló körülmények között húzta le az állam nem kevés pénzzel miután negyven évet lehúzott ugyanannál a hivatalnál mint közalkalmazott, ráadásul egészen megdöbbentő arroganciával csinálták! Sajnos ez egy ilyen ország lett. A munka becsületét szajkózzák, de a munkát becsülik meg a legkevésbé. A tudás fontosságáról áradoznak de kizárólag a seggnyaló lojalitás számít. Nemzeti együttműködésről beszélnek de egy maffiaállamot hoztak létre mely koncentrikusan táguló körökben magához füzi a lojalitásért rendies előnyöket élvező társadalmi csoportokat, a megregulázott értelmiségieket. A központi politika rangjára emelt maffiakultúrával sakkban tartanak mindenkit akit egyszer már érdekeltté tettek, ugyanakkor kirekesztenek mindenki mást a gazdaságból, a kultúrából, a médiából, egyáltalán mindenből. Élhetetlenné tették az országot!
    Az meg sajnos egyre általánosabb, hogy mindenhol ilyen szarháziakba ütközöl. Szarháziak mert annyira ostobák, hogy képtelenek a racionális valóság érzékelésére, vagy szarháziak mert érdekeltté tették őket abban, hogy szarháziak legyenek.
    Irigyellek, hogy már nem kell ezt látnod nap mint nap magad körül!

  • A parittyás hangja: Hát egyben igaza volt a nekem beszólónak. Tényleg nagyon jól nősültem. Egy mentségem van, mikor elvettem, a templom egere se fogadta a köszönésünket.

  • Boda Marcsi
    2013 július 12
    5:30 du.
    hányingere lenne? forduljon orvosához, gyógyszerészéhez 😀

  • A parittyás hangja

    🙂
    Kedves Llanfair
    Ezt szó szerint én is elmondhatnám magunkról, azzal a kivétellel, hogy nem templomban esküdtünk. 🙂

  • A parittyás hangja: Nem templomban volt. Olyan szegények voltunk, hogy a templom egere sem fogadta a köszönésünket. (állítólag ő a legszegényebb a világon). Még Ő is gazdagabb volt. Azt hittem, ismertebb ez a mondás! Bocsánat.

  • Parittyás!
    Az igazságot és a véleményem(nem vagyok vele egyedül!)
    írtam le,REAGÁLÁS-ként!!!
    A gyűlölködés,trágárság tőletek indult!
    Részemről befejeztem.

  • A parittyás hangja

    Kedves Llainfair!
    Persze, mindenki ismeri a mondást, csak mivel esküvőről volt szó elértettem, pontosabban összekapcsoltam. 🙂 Így viszont kivétel nélkül mondhatom el ugyanezt én is! -:) )))