A felcsúti nap ne süssön Európára

2013 július 11 10:34 de.105 hozzászólás

„Nem tudjuk elfogadni, hogy azt az alapszerződést, mely alapján – népszavazással is megerősítve – beléptünk az Európai Unióba, most valaki egyoldalúan felül akarja írni” – mondta Orbán. Arra reagált így a kedves vezető, hogy az Európai Parlament elfogadta a Tavares-jelentést, és ezért ismét csak szégyellhetik a pofájukat a magyarok, hogy ilyen kormányuk van. Olyan, amelyik szarik az európai értékekre, szarik az európai jogra, és amúgy szarik mindenre, ami emberi és tisztességes.

Sun power

Sun power

Van képe azt mondani, hogy valaki egyoldalúan felül akarja írni az Unió alapszerződését. Miközben ő nem tartja be az alapjogokat. Az merészel így siránkozni most, aki az utóbbi három évben a kétharmados erőfölény birtokában minden alapszerződést (az alkotmányt is!!) egyoldalúan felrúgott, felülírta az összes törvényt, és saját magára szabta az egész Magyar Köztársaságot, még a nevét is megváltoztatva. Pont ő az, aki egyoldalúan felszámolta a fékek és ellensúlyok demokratikus rendszerét, minden fontosabb pozícióba a szolgáit ültetve. Erről is szól a Tavares-jelentés, de a kedves traktorista megint avval vádol másokat, amiket ő maga csinál rendszeresen.

Ő beszélt végig a meghallgatáson is kettős mércéről, aki állandóan avval rágalmazza az ellenfeleit, amiket ő szokott, vagy fog csinálni. Az Európai Parlamenti meghallgatásán avval érvelt, hogy az Unió visszaél az erőfölényével, és azt tesz a szegény kis Magyarországgal, amit akar, és különben is, báncsák a magyart, báncsák Magyarországot! Azt pedig az árvízi hajós nem tűri!

„Nem akarunk olyan Európát, ahol gyámság alá helyeznek, a szabadságot korlátozzák, és nem kiteljesítik… ahol a nagyobb visszaél az erejével, és a többség visszaél a hatalmával… ahol kettős mércét használnak, és ahol csak a kisebbnek kell tisztelni a nagyobbat.” – ezek az érvei a Kárpátok legújabb géniuszának, ahelyett, hogy legalább pár pontban cáfolná a Tavares-jelentés tartalmát. Avval vádolja az Uniót, amit pont ő csinál már három éve. Visszaél a kétharmados erejével, korlátozza a szabadságot, államosít mindent, tehát gyámság alá helyez üzletágakat. És legörbülő szájjal mondja, hogy nem akarja, hogy a kisebbnek tisztelnie kelljen a nagyobbat! Miközben az egész politikája erre épül, az erős államra, a centrális erőtérre, amit erőből vezetnek, mert az erősek tudnak csak összefogni. Telibeszarva mindenki érdekeit, senkivel nem egyeztetve, egyéni módosító indítványokkal akár egy nap alatt megszüntetve komplett piacokat (pl. játékgépek, dohánykereskedelem), csak az oligarchái érdekeit tartva szem előtt.

Hát most közlöm vele, hogy NEM Magyarországot báncsák, NEM a magyar népet fingatják, hanem elsősorban őt magát, másodsorban az ő hazaáruló pártját, ill. kormányát, amely többek között a választási kampányában még azt hazudta, hogy nem nyúlnak az alkotmányhoz, majd miután felesküdtek rá, kihajították a szemétbe azt. És csinált maguknak Szájer elvtárs egy egypárti alaptörvényt, melyet gránit szilárdsága ellenére kéthavonta átírnak, ráadásul az európai értékekkel összeegyeztethetetlen módon. És ez a Szájer hőbörög a EP-ben Sztálinról, meg Szovjetunióról. A bugrisoknak minden elfér a pofájukon, és ha a fejükre olvassák a mocskos, haza- és Európa-áruló tetteiket, akkor még nekik áll feljebb. Mert itt már nem „csak” arról van szó, hogy Magyarországot visszavezetik több száz évvel ezelőttre, hanem az egész Európai Unióra veszélyes egy olyan ország, amely nem tartja be az írott, és általa is deklarált törvényeket. Nem csak a saját, demokratikus hazájukat árulják el, hanem az egész Európai Uniót is avval, hogy nem tartják be a játékszabályokat.

Az Unió még mindig nem tudja, kikkel áll szembe, talán még mindig azt hiszik, hogy csak egyszerű idiótákkal, mint Morvai matyó Hisztina, aki megint hozta a szégyenletes formáját az egész világ előtt,

és ahelyett, hogy a témához szólt volna, „nem leszünk gyarmat” feliratot lobogtatott és zsidózott. Az egész ország szégyene az, hogy ilyen emberek képviselhetik a magyarokat, mint ő, vagy a fidesznyik Gyürk András, akinek annyi jutott eszébe Bokros Lajos jogos kritikáira, hogy MSZMP tag volt. Az a Gyürk, akinek már akkor el kellett volna takarodnia a politikai élet közeléből (Kubatovval és a többivel együtt), amikor nyilvánosságra került a listázós pécsi Kubatov videó. Gyürk a pécsi választási csalásban való részvételével alapozta meg a politikai karrierjét, a Fideszbe mindössze ennyi kvalitással európai parlamenti helyet lehet szerezni. Persze ha a köztársasági elnökünket nézzük, akkor annak az is elég volt, hogy vakondozott, és törvényt sértett Sólyom László megválasztásánál.

Ezek az emberek azok, akik tendenciózusan leigázzák az országot,ill. asszisztálnak hozzá, és teszik azt Felcsút gyarmatává. A kolonizátor király palotastadionja már épül közpénzből, a király saját telkén. Közben meg azt hazudják, hogy a rezsicsökkentés miatt folyik ellenük az elszámoltatás. Pedig sokkal súlyosabb dolgokról van szó, az Európai Uniót létrehozó alapkritériumokról.

„A Tavares- jelentés szerint a magyar alkotmány és közjogi rendszer jelenleg összeegyeztethetetlen az EU-s szerződés több pontjával, ezért az uniós szerződés VII. cikkelye alapján megfigyelési eljárás elindítását javasolja.” De egy fidesznyiknek az a reakciója erre, hogy Bokros meg MSZMP tag volt 30 éve. Szánalmas.

„1990-et követően nyertem és vesztettem is, ezért nem szorulunk kioktatásra demokráciából” – mondta Orbán a demokráciakritikákra. Ez az egy érve lenne arra, hogy Európának fel kell hívni a figyelmét a demokrácia betartására? Ez komoly? Hát most pont az ellen tesz meg mindent, nehogy újra veszítsen, mert azt még egyszer nem élné túl. Vagyis inkább az ország nem élné túl, bár így sem túl rózsásak az esélyeink. A nagyképű, minden alapot nélkülöző győzelmi jelentései ellenére töpörödünk, sorvadunk, mind gazdaságilag, mind népességileg, és mind jogállamilag.

„A magyarok nagy erőfeszítéseket tettek, hogy kijutottak a csődből” – mondta a felcsúti Münchausen báró a kormány válságkezeléséről. Ez a mondat helyesen így hangozna: a magyaroktól óriási erőfeszítéseket követeltünk meg, ennek ellenére triplabóvli a gazdaságunk, az államadósság nő, növekedés pedig csak negatív lesz továbbra is, a csőd pedig még sosem volt ilyen közel, mint manapság. A bankok újabb különadója, és az az unortodox megoldás, hogy nem fizeti vissza az állam a hitelét, hanem majd levonják a külön sarcból, nos, az már majdnem részleges államcsődnek minősült.

Szégyen az is nekünk az egész civilizált világ előtt, hogy rengeteg tv és rádió csatorna érdeklődött a Fidesz és tulajdonosa politikájának bukása iránt, a fél világ az után érdeklődött, mit tesz az Unió ezekkel a renitens eskü és jogszabályszegőkkel.

Minderre válaszul a fidesznyik szabadságharcosok nem elszégyellik magukat, ahogyan egy tisztességes ember tenné, akit szabálytalanságon kapnak, hanem a szokásos bugris módon megtámadják az Európai Parlament demokratikus döntését, és nemtelen támadásba kezdenek. A legtöbb egyéni módosító indítványt beadók közül háromnak, Rogánnak, Gulyásnak és Kocsisnak (Lázár most trafikozik) az EP döntés elleni határozati javaslata így kezdődik: „Mi, magyarok, több mint ezer éve az államalapítással, a kereszténység felvételével beléptünk az európai népek családjába… A magyar Országgyűlés csodálkozásának ad hangot, hogy az Európai Parlament olyan határozatot hozott, amelyhez nincs joga, és amellyel az Európai Parlament túllépi hatáskörét.” Kvázi ezért őket ne oktassa ki senki demokráciából, mert ha Szent István ezer éve államot alapított, akkor ma, egy felcsúti ámokfutó azt tehet, amit akar. Értik elvtársak? Az jó, mert én nem. Már azt sem értettem, amikor Varga Mihály csontvázvadász azt üzente az ország hitelezőinek, hogy a pénzükre a garancia az ezer éves magyar állam. Szerintem az hitelezők sem értették.

Ezek a szánalmas talpnyalók, akik minden rögeszméjét csorgó nyállal kiszolgálják egy zsebdiktátornak, ezek ha majd jön a parancs, akkor azt fogják szajkózni, hogy a turul azt mondta a géniusz születésénél, hogy az ő feladata lesz a magyarokat biztonságba helyezni a Holdon, így mindenki készüljön az evakuálásra, elhagyjuk Európát és a Földet. Simicska és a Közgép már építi a Felcsút-Hold felvonót. Észak-Korea felkészül az űrlift használatára. A szőke szóvivő pedig majd, mint magyarvédelmi kormánymegbízott, megnyugtat minket, magyarokat, hogy az Unió úgyis csak elrulettezte volna az országunkat, jobb, ha költözünk magunktól.

Sajnos maga a Tavares-jelentés semmilyen szankcióval nem jár, pedig nem bánnánk, ha azokra a politikusokra, akik nem tartják be az Uniós szerződésekben vállalt feltételeket, azokra olyan pénzbüntetést lehetne kiróni, hogy attól, pontosabban, onnantól kolduljanak. És persze visszamenőleges hatállyal, had érezzék a saját bőrükön a felcsúti napsütést…

A.G. / a KMH Ellenszék rovata

105 hozzászólás

  • asher alexander

    mar a valasztasok idejen volt szerencsem mondani,ismetelgetni!!
    -(lehurrogtak,stb-stb nyalanksagok amiket most inkabb nem ideznek)-
    -„lessz meg ott a fogaknak keserves csikorgatasa,…keson”-
    most ezt a csikorgatast olvastam ki a cikkbol!!
    na ugye?,megjosoltam elore!!ugy is lett!!
    lehet persze most „magyargyulolozni”,-de a lenyegen az mit se valtoztat!!
    innet izraelbol nezve globalisabb a kep!!!
    no meg innet szagolva jobban erzodik a sz@r szag amit ott mar telitudobol lelegeznek evek ota megszokva azt!!
    most kerem igaz a mondas megiscsak,;
    magyarorszag egy szep mives ekszeres doboz amibe az aktualis Mein Vezer beleszart!!!!

  • A cikk írója hiába toporzékol és gyülőlködik, a magyarok többsége Orbánt akarja az ország élén. Ha ez nem tetszik az EU-nak, sajnálatos.
    Semmi törvénytelen nincs az alkotmányban, sem mai magyar politikában, hogy azok elmarasztalják.
    Végre NEM a szoci-liberális eszme uralkodik Magyarországon, ez a baja a cikk írójának és az EU-nak!

    Vajon, még hány azonoso témájú cikket roggyantanak ide erről a témáról?

  • Göllner András

    Kedves vendég szerkesztők !! Lehetne talán úgy összeállítani egy cikkeket hogy ne szerepeljenek benne ilyen szavak, mint „fingatás” vagy „szar” ?? Ez a stílus elmegy a férfiöltözőben, de talán itt egy kicsit másként kellene érvelni.

  • Jó írás!
    De: A Münchausen olvastán még csak csóváltam a fejem: Ezt a nevet tízből legalább kilencszer rosszul írják le (helyesen: Münchhausen).
    Viszont a végén a „had érezzék a saját bőrükön”-nél feljajdultam. Ilyen had csak fegyveres testületeknél meg siserééknél(!:-) fordul elő.
    L.: http://hejes.blogter.hu/361655/hadd_had_hagy

  • No de kedves cikkíró,
    nem teszik látni, hogy erre a hangvételre jelen pillanatban a magyar lakosság 0,4%-a vevő csak – jó esetben. Tessék előjönni konstruktívabb, előre mutató gondolatokkal, új hangvétellel, a nagyérdeműű mást szeretne.

  • Kedves Figyelő és Enterprise, valamint minden, az írást fitymáló olvasó!
    Ne feledjük, Hitlert és Mussolinit is, vagy Rákosit, Kádárt is sokan lelkesen támogatták, meg is választották vezetőjüknek.
    De ettől ők még – igaz, különböző karakterű – diktátorok voltak.
    Igen, az emberek ideig-óráig demagógiával, fanatizálással elkábíthatók, megvezethetők.
    De ne legyenek kétségeink!
    A történelem, ahogy a felsoroltakat is, Orbánt is a helyére fogja tenni. Ezt a helyet a történelem szemétdombjának szokás nevezni.

  • Lassan mar kifogy a municio a szerzok zsebeibol. Ez is a farzsebbol jot. Olyan is. Bizom benne, hogy less koztuk valaki, aki valami ujabbal jon elo, mert ez mar rettentoen elcsepelt. Marmint a szoveg. Persze a tema is

  • Göllner András
    2013 július 11
    11:36 de.
    Ami az általad ide idézett szavakat illeti, akad bőven más oldal – akár a varanusz, akár a galamus, akár a véleményvezér stb. – ahol hasonló szavak színezik a tartalmat.
    Ami a férfi öltözőt illeti, valszeg nem hallottad még a női öltöző szóhasználatát.
    Nem érvekről van szó, hanem véleményről – ha a szart sztaniolba csomagolod és felteszed a polcra, attól még szar marad – valamint hangulati, érzelmi jelzésről.

  • „Semmi törvénytelen nincs az alkotmányban, sem mai magyar politikában, hogy azok elmarasztalják.”
    Te háttal ülsz a tévének Figyelő.
    Minden megmozdulása a kormányodnak európai jogot sért. Erről szól az egész Tavares-jelentés.
    Ennyire nem lehetsz korlátolt, hogy az alapvető dolgokkal nem vagy tisztába.

  • Göllner András
    2013 július 11
    11:36 de.
    Lehet halk fuvola szó mellett sóhajtozni, hogy ezek a rossz bácsik elvették az alkotmányunkat, és kivezetnek minket Európából, csak semmi értelme.
    Ki kellene végre mindenkinek mondani, pontosabban mindenkinek ordítania kéne, hogy ezek szarnak bele mindenbe, ami európai és ami jogszerű!
    Mert ez az igazság, nem lehet cizellálni. Az igazságot pedig ki kell mondani, ki kell ordítani, különben ez az ország félázsiai szintre süllyed.
    Nézd meg itt a sok idiótát, még mindig gőzük sincs arról, mi zajlik ma Magyarországon, elhiszik a fidesz hazugságait, alapvető, nyilvánvaló dolgokat képtelenek észrevenni. Fel se tűnik nekik, hogy az egész civilizált világ orbán ellen van már, egyszemélyi diktatúrát épített ki. Azt hirdetik ezek, hogy mindenki hülye az egész világon, orbán az okos egyedül. Fel kell rázni ezt az országot, mert süllyedünk.

  • Kedves cikkíró! Ne tessék ilyen csúnyán írni. „Bántsa” a szemét a Bayeren edződő olvasóknak, hiszen már hozzászoktak a szépirodalomhoz.
    Enterprise: Engem is zavar a sz@r szó, de nekem nem ez volt a lényeg a cikkben. Mikor nincs ellenérv, jön a cikkíró kritikája. Túl kellene már lépni. Annyira átlátszó!
    Bayer ismerve, hány százaléknak is tetszik? Nagyságrendeket tetszett tévedni. Mikor folyik a fekália jobboldali „írók, közéleti személyek” szájából, a baloldalon a megnevezése is sérti magukat? Álszent hozzáállás.

  • Tessék Enterprise!:
    Felejtsük már el ezt a kártékony kis despotát! Beszéljünk arról, mit akarunk, teszünk mi! Európai köztársaságot akarunk, a különböző nézeteket, érdekeket megjelenítő pártok tisztességes versenyét akarjuk, társadalmi szolidaritást akarunk, szekuláris, szolgáltató államot akarunk, jogbiztonságot akarunk, egyenlő esélyt akarunk a haza földjén élő minden polgárnak!
    Európai köztársaságot akarunk. Azt akarjuk, hogy hazánkban egyenlő feltételek mellett érvényesüljön a keresztény, a liberális, az ateista eszmény. Azt akarjuk, hogy a hit – bármelyik istenben – az egyén magánügye legyen. Az oktatás feladata a lehető legtöbb ismeret átadása, a világ szépségének, sokszínűségének megismertetése legyen. Ehhez elkerülhetetlenül szükséges, hogy az oktatási intézményeket közpénzből tartsuk fenn – de mindannyiunk pénzének felhasználásáról nem rendelkezhet egyetlen központi kormányzat sem. Az iskolákban, egyetemeken éppúgy szava legyen a szolgáltatás igénybe vevőinek – diáknak, szülőnek – mint a szolgáltató tanárnak. Széles oktatási kínálattal lehet ezt megvalósítani, de ebben az egyházak nem lehetnek kivételezett helyzetben.
    A pártok tisztességes versenyét akarjuk. Ehhez elkerülhetetlen a pártfinanszírozás rendbetétele, az átláthatóság. És feltétlenül szükséges, hogy minél több demokrata ismerje föl: a párttagság nem személyes előnyök kijárására szolgál. A közéletben való részvétel lehetőség, de felelősség is.
    Társadalmi szolidaritást akarunk. Azt akarjuk, hogy az adóforintok újraelosztásából a rászorulók – munkanélküliek, megváltozott munkaképességűek, szegénységben élő gyerekek – részesüljenek. A gazdagabbaknak hazafias kötelességük elesettebb honfitársaikat segíteni – elsősorban az adórendszeren keresztül. Az egyéni jótékonykodás amellett, hogy nem elég hatékony, kifejezetten kártékony, mert hálára kötelez, kiszolgáltatottságban tart.
    Szekuláris államot akarunk, amelyben a keresztény istenhívőnek éppúgy lehetősége van hite megélésére, mint a más hiten lévőnek. Az állam dolga nem az, hogy eldöntse, ki, miben higgyen, melyik közösség lehet egyház, és melyik nem az. Az állam dolga, hogy segítsen fenntartani, megőrizni a műemlék épületeket, templomokat is – de nem dolga, hogy az évszázadok során kétes módszerekkel felhalmozott vagyont visszaadja, vagy kárpótolja.
    Szolgáltató államot akarunk. Ahol a közigazgatás dolga, hogy az állam polgárait a törvényeknek megfelelően eligazítsa. Ahol a rendfenntartás dolga, hogy a törvénytisztelő többséget megvédje, és nem az, hogy homályos előítéletek alapján bíráskodjon.
    Jogbiztonságot akarunk. Azt akarjuk, hogy életünket, egyéni boldogulásunkat ne tehesse tönkre egyik napról a másikra egy-egy eszetlen törvény a különadóktól kezdve az államosításig. Azt akarjuk, hogy egyértelmű, világos törvények szülessenek, amelyek betartása nem függ az egyéni szempontoktól, és hatályuk néhány napnál, hétnél tovább érvényes.
    Esélyt akarunk a haza földjén élő minden polgárnak – és ebbe nem lehet beleszólásuk a mai határokon kívül élő állampolgároknak. Nem azért, mert nem fizetnek adót – itthon sem mindenki fizet. Hanem azért, mert döntésük következményeit egy másik állam polgáraiként nem viselik. Viszonyunk a más államokban élő magyarokhoz csak a nemzeti összetartozás lehet – ehhez pedig nincs köze a mindennapi életet befolyásoló kormányzati rendszerről szóló döntésnek.

  • Enterprise
    2013 július 11
    1:50 du.

    Ez majdnem így van; ez a szám az ENSZ határozatot (mely az 56 utáni ártunk és qurmányunk – sok kérdésben hasonló – viselkedését ítélte el) ellenzők, pontosabban ellenezni merők számára utalt! =))

  • Göllner András

    Kedves Ille István. Ne érts félre – én is tudok káromkodni. A női öltözök belső kommunikációs hangvételére sajnos még nem volt rálátásom. Feltételezem, hogy amit erről állítasz, valóban helyt áll 🙂 De mindez nem változtat eredeti és szerény megjegyzésemen. Az Orbán rezsimmel szembeni kritikus állásfoglalást támogatom, az elkötelezetséget, jószándékot szintén megbecsülöm, a stílussal volt most gondom, nem a tartalommal. Kicsit sok a poénkodás, az olcsó viccelődés,az elcsépelt gúnyolódás – ezek a retorikai, stilisztikai módszerek kezdenek kicsit unalmasak lenni a számomra. Ez az a fajta kabaré, színház ami nekem sose tetszett. Minek köpcösködni, gnómozni, elmebajoskodni, és hasonló címkékkel sziporkázni ?? Tudom – van aki ezeken jó nagyokat röhög, és várja a következő dobást – a zömberek, ha ha ha – kacagjunk, bravó hogy odamondtunk a köpcösnek. Szerintem bőven lehet fogást találni Orbánon és társain ezek nélkül. Mondom mind ezt annak tudatában, hogy az izlések és érvelési technikák nem egyformák. Van akinek ez, van akinek másfajta megközelítés tetszik. Egy biztos – nem lehet mindenkinek a szája íze szerint írni. Bizonyára saját szövegem stílusom is alaposan felfogatja egyesek gyomrát. Hogy is ne tudnám. Hát ez van. Péntek, s nem is vagyunk Belgiumban…..(ez egy sajátos viccnek szándékszik lenni) Kellemes hétvégét kedves szerző urak és hölgyek. További jó munkát.

  • Az EU talán nem beletojik a saját alapértékeibe, amikor szó nélkül tűri a szlovák állampolgársági törvényt, meg a Benes-dekrétumokat? A román régiósítási törekvéseket? Meg amikor megvédik a vörös csillag viseletét?

  • Élvezettel de egyúttal szomorúan figyelem az Orbán-rezsimet azonosan megítélő urak stílusvitáját.
    Magyar közegben élőként sajnos kénytelen vagyok átélni azt a radikalizálódást, aminek egyik mellékhajtása a kocsmai hangvételnek a parlamenti vitákba való beszűrődése. Ez aztán eszkalálódik: a nyomtatott sajtóban is, de az interneten aztán tényleg nyakló nélkül szabadul el a válogatás nélküli trágárság. És még a szerencsésebbik eset, ha ezt észérvek mentén teszi. De ami egyre gyakoribb, a rációt az indulatok teljesen kiszorítják. A jelen vita pedig azt példázza, hogy ennek hullámai a tengeren túli partokat is nyaldossák.
    És ez utóbbi miatt vagyok szomorú.
    Az orbáni politika a magyarországi és a diaszpórabeli honfitársainkat egyaránt az egyre mélyülő árok – ma már inkább szakadék – két oldalára kényszeríti. Értelmes párbeszéd a két oldal között egyre kevésbé elképzelhető. Itthon ezért egyre elviselhetetlenebb a helyzet: a gazdasági és szociális leépülés mellé egy mentális elsilányulás. Ez így együtt több mint sok!

  • talalom
    Na, legalább leírta dekódolhatóan, szűrő nélkül olvashatóan elképzeléseit, véleményét.
    Jelzem, nyitott kapukat dönget. A kis despota egy európai köztársaság miniszterelnöke, ahol a keresztények,a liberálisok és az ateisták egyaránt hirdethetik eszméiket. Minderre megvannak a fórumok, mind elektronikus, mind szerves bázison. Egy ország(s Európa sem) nem törölheti történelmét, kultúráját, ezért nem lehet resettel mindent 0-ra állítani, s azt mondani, scientológusok, zsidók, keresztények, ateisták, eldördült a rajtpiszoly, aki kapja marja. Ez naivitás, akár a protekcionizmus nélküli „tiszta” piaci verseny. Gondolja, hogy a sarki 24-órás bolt szabad piaci versennyel indulhat azonos esélyekkel a multináci Tescoval? Másrészt miért kellene a 2000 éves kikristályosodott, letisztult kereszténységet resetelni, vagy a hasonló multal rendelkező zsidó egyházat? Ezek az inézmények már bizonyítottak, a 70 éves szovjet kommunizmus tüzzel, vassal, vérrel sem tudta lenullázni, a géprombolás sem vált be, a templom dózerolás sem fog, még avatott anarchisták, terroristák, percemberek mint Lenin, Sztalin, Hitler sem mertek belevágni. Jó úton vagyunk a társadalmi szolidaritás erősödése felé, bár a piacgazdaság marxisták általi megfogalmazása (ezek képezi ma a liberális csapat magját) nem épp ebbe az irányba terelne bennünket. Kétes módon felhalmozott vagyon? Ön szerint milyen módon halmozódtak fel 1989 után a vagyonok Magyarországon? S mi lenne, ha ezeket a vagyonokat el akarná venni tőlük – Gyurcsánytól, Prinztől, Várszegitől, Szélestől stb.?
    Ez megint idealizmus.
    Pártpénzek rendbetétele? Mire gondol, ne kaphasson adományokat Bajnai külföldről? A FIDESZ a fidesz közeli vállalkozóktól, az MSZP a meggazdagodott reformkommunista holdudvartól? Ugyan, ez nyugaton sem jött össze, pedig ott nem volt min 45 év pauza a demokráciában. Vannak viszont klasszikus módszerek, ilyen a 4 évente történő választás, Mo-on is, a következő 3/4 év múlva esedékes. Utána kiderül, mit gondolnak az emberek a kis despotáról, lesz e még 4 évig miniszterelnök (remélem igen), addig, meg utána is nyugodtan lehet despotázni, felcsútizni, cigányozni és zsidózbérencezni esetleg fasisztázni:_), kérdés, ebben a formában van-e értelme, ez a hiszterizált hangvétel mutat-e valamerre?
    Vagy inkább tárgyszerűen ütköztetünk vélemyényeket, ahogy Ön is megpróbálta a hozzászólásában.

  • joti
    2013 július 12
    8:35 du.
    Noha a hozzászólásával egyetértek, egyre inkább rá kell jönni, hogy vannak emberek, akikkel nem lehet, és nem is érdemes vitázni. Azon oknál fogva, hogy vagy nem értik, vagy nem is akarják érteni az érveket.
    Sajnálatos módon, csak a saját stílusukban adott válaszok azok, ami mentén valamennyire kommunikáció képesek.

  • asher alexander

    Georgina Bojana!
    -„egy a zaszlo alatt menetelnek”-
    marad a kerdes melyik alatt!!?
    az arpadsavos vagy a cimeres alatt!!
    nem mindegy

  • Göllner András: Ne haragudj, nem engem szólítottál meg. Próbálok úgy írni, hogy ne legyek trágár (nem most, mindig). Cserébe kaptam már olyan undorító sárdobálást, ami már kimeríti a rágalmazás fogalmát. Ráadásul egy olyan jellemtelen alaktól, aki szándékosan használja a „zsidó nicknevet”, mert így jól le lehet járatni. Azt hiszem, itt a legkisebb baj a trágárság, mert az inkább egy szelep fajta. Örülnék, ha szépirodalmi stílusban folyna a vita, de az ma Magyarországon „ciki”. ( és sokan képtelenek is rá)! Nem férfias. És sajnos a nők ebből keményen kiveszik részüket. És hát a példaképek a Parlamentben is így tesznek. És vita is ritkán van. Hívőkkel nem lehet vitatkozni. Ott csak kinyilatkoztatás van, és attól sok ember elveszti a türelmét. Elnézést, hogy zavartalak.

  • Llanfair
    2013 július 13
    8:16 de.
    és Don Ovuz
    Egyetértünk, ez is egy szelep. Kulturáltan nem lehet vitatkozni olyanokkal, akiknek az az érvük a demokrácia mostani lebontására, hogy Bokros MSZMP tag volt (és jelzem a fél fidesz is), Gyurcsány meg szemeket lövetett ki direkt 2006-ban. Ezekkel nincs mit kezdeni, vagy nem reagálsz (ha meg tudod állni), vagy elküldöd őket oda, ahová valók.

  • Göllner,Enterprise!

    Díjazom a hozzászólásukat,de ezen az oldalon ez a „stílus”
    a menő már a cikkek írójánál is,a tanítványok csak azonosulnak vele ami náluk természetes!
    Ez van,ők szellemesnek tartják …..

  • Ja és Kedves Figyelő!

    Tényleg nem kell izgulni,mert a Tavares jelentés tényleg
    nem jár semmilyen szankcióval(ahogy a cikkben is írta Avi!)
    na ettől,most nagyon idegesek,meg attól is,hogy egyébként
    több állítás is megcáfolható!

  • antifülke: Én úgy látom, itt nincs vita. Egyen válaszokat kapok, és mikor a kérdésemre nem kapok rendes választ, a cáfolatomra már nem jön válasz. Miután nincs érvük, az Én személyemet kezdték gyalázni. Igazából nem tudom, miért jönnek ide a jobboldaliak olvasni? Minden rossz nekik ami itt íródik, de mindenre két-három érvük van. Nem igaz, hazudik, és különben is „ballibsi”! Trágárul átkozódik és sérteget, és sértődik, hogy visszakapja. Nem tudom ki kezdte, de Én aki egy hónapja jöttem ide, csak azt látom, hogy engem durván megugattak, mert „ballibsi” vagyok. Pedig nem durván, udvariasan jöttem.
    Sértegettek, rágalmaztak, csak 1-2 ember van, akivel beszélgetni lehet (sárdi jani). Ha őket annyira bántja, miért nem mutatnak jó példát? De a sértődő „Boda Marcsi” is olyan ordenáré már, hogy lassan beválasztják egy kisvárdai kocsmába. Aztán persze az újság színvonalát szidja. Nem értem ezt.

  • Don Ovuz
    A „…vannak emberek, akikkel nem lehet, és nem is érdemes vitázni.” megjegyzésével 100%-ig egyetértek.
    A Fidesz kontraszelekció eredményeként pozíciójukba került képviselői és ezek hívei, szekértolói, csókosai éppen ilyenek. Az ő kedvükért kár bármilyen stílust választani. Ha viszont ezt a stílust bal- és liberális oldalon lévők kedvéért választjuk, az meg azért baj, mert ott ne legyenek olyanok, akik számára csak a trágár hangvétel megfelelő. Vagy ha mégis vannak, akkor hagyjuk őket a kocsmában szónokolni, és ne őket szólítsuk meg!

  • antifülke
    „Gyurcsány meg szemeket lövetett ki direkt 2006-ban.”
    Hogy Morvai Krisztina találmányával nincs mit kezdeni?
    Dehogyis nincs!
    Nem elég, ha a bíróság mondja ki, hogy nem igaz, mert amíg a fél ország ezt harsogja (lám, éppen itt és most Ön is!), addig nem lehet elmenni mellette. Minden fórumon rá kell mutatni: mennyire hazug az állítás.
    És többeknek: Igen! Hangosan, határozottan, sőt harcosan ki kell állni az igazság mellett, de ezt meg lehet tenni trágár szavak használata nélkül is.
    Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a magyar nyelv elég gazdag ahhoz, hogy trágárság nélkül is érthetően, határozottan, hangosan érvelhessünk.

  • Nem értem mit lehet már a szaron ennyit polemizálni.
    Ami szar az szar !
    Lehet rajta röhögni vagy fintorogni , de normális ember elkerüli ha meglátja a járdán.
    Amint minket is egyre inkább kezdenek kerülni a Világ normálisabb 90 % .-ának a lakói.

  • Kedves Eredeti Szerző!(Aki a nevét nem közölte)
    Tehát: Kedves ANONYMUS!

    Helyesírási hibáiból ítélve, úgy gondolom, Ön nem Magyarországon él. (Mellesleg nekem, mint itt élő polgárnak egyáltalán nem okoz gondot, hogy ezt az országot, ahol élek, és dolgozom, nem Magyar Népköztársaságnak, vagy Magyar Köztársaságnak hívják)
    Itt születtem. Akkor éppen úgy hívták: Magyar Népköztársaság. Nem volt azzal (és nem avval) semmi bajom. Szocializmus volt. Akkor. Most nem az van. Nem baj.
    Akkor is voltak olyanok, akik bírálták a rendszert. Ez természetes. Bennük azt becsültem, hogy a rendszer részeiként, a rendszerben élve tették azt.
    Viszont akkor sem becsültem semmire a külföldön élő „szócsöveket”, akik a messzi jólétből kritizáltak.
    Úgy gondolom, hogy egy kialakult helyzetről valós kritikát, csak a benne élők tudnak alkotni. A többi csak szóbeszéd, pletyka, amit a vulgáris, populista szóbeszéd sem tesz hitelesebbé.

    Üdvözlettel: Berzsenyi Zoltán
    (egy ember, aki vállalja a sorait NÉVVEL)

  • Boda Marcsi
    2013 július 13
    3:58 du.
    Kedves Marcsi.
    A politikai szerencsejátékban ezt hívják „presztizsveszteségnek”..
    Tisztelettel érdeklődöm, melyikek azok a „több állítás”-ok, amik megcáfolhatók?

  • Iványi László

    Engem nem a szar szó zavar, hanem az, hogy ezt önmagára nem tartja megfelelő jelzőnek. Pedig ha tükörbe nézne, simán szét is kenhetné magán.

  • BERZSENYI: Kedves Berzsenyi! Nincs névtelen cikk. A főszerkesztő vállalja a felelősséget minden cikkért. De nem mindegy? Igaza van, vagy nincs. Nem a szerzővel kellene foglalkozni.
    A külföldön (jómódban)élő tisztán látja , hogy bizony ez jobb is lehetne. Van összehasonlítási alapja, míg Te csak azt látod, amit politikusaid láttatni akarnak. Nem hiszem, hogy azért hiteltelen, mert külföldön él. A világlátás mindig hasznára van az embereknek. Miután neki nincs haszna a változásban, sokkal inkább oda kellene figyelni rá, mint akinek haszna van a rendszer felépítésében. Mert az látja torzan a helyzetet! Vagy torzítja el.

  • BERZSENYI
    2013 július 13
    8:20 du.
    😀
    hát persze. megolvasta már a telefonkönyvet, hány berzsenyi akad benne?
    ?D

  • BERZSENYI
    2013 július 13
    8:20 du.
    Ajánlom figyelmébe a lap statisztikáit!
    Mintegy 65% magyarországi hozzászóló van a lapon. Ebből következik, hogy csupán 35% a nem magyarországi vélemény.
    Amit még nem értek a felháborodásában, a következő:
    Az önök kormánya hatalmas propagandát folytat az újrahonosítás érdekében, és a választásokig 500 000 új szavazópolgár lesz. Hogyan gondolta? Kell a szavazat, de birka mód soroljunk az urnák előtt, bégetve, hogy csak a fidesz?
    Az új állampolgároknak ugyanúgy joguk van véleményt nyilvánítani, mint a határon belülieknek! Vagy ők mégsem Magyarok? Netalán csak szavazógépként tekintenek rájuk, akiknek a vezérlő elektronikáját önök kötik be?
    Engedtessék meg minden magyar állampolgárnak a vélemény nyilvánítása!

    Üdv: Don Ovuz

  • Göllner András
    2013 július 12
    10:03 de.
    valamit nagyon félre értesz. ennek a rovatnak az a célja, hogy odamondjon a köpcösnek – vagy bárki másnak a 2/3-ban.
    nem érvelünk, hanem odamondogatunk.
    ez kicsit más, mint amit te profiként megszoktál.
    mi az utca embere hangján szólunk, és ők ritkán szólnak emelkedett stílusban.
    az eredeti ellenszékben volt egy mottónk: tedd nevetségessé, és még a kőszikla is elporlad!
    ami pedig az elcsépelt gúnyolódást illeti, bőven találhatsz itt a fidesz-hívők tollából.
    nem beszélve az 5. számú tagkönyv stílusát a nemzet lapjában.
    úgyhogy, ha nem bánod, marad7unk ennél a hangnemnél.
    amúgy elgondolkozhatnál azon, hogy hova jutottál, ha már boda is díjazza a hozzászólásod…

  • BERZSENYI
    Megnyugodhat, az Ellenszék szerzői saját bőrükön érzik a felcsúti napsütést. Sajnos.
    És higgye el, külföldről is jól látható, mi folyik itt, olvassa el a Tavares-jelentést. Ha tudja, cáfolja meg pontról pontra.
    A szar pedig szar marad, még ha lekvárnak is hazudják.
    Érdekes, hogy egyes elvtársak ki vannak akadva a szar szótól, de az nem zavarja őket, hogy kivezették Magyarországot az európai civilizált országok közül, és úgy tekintenek ránk a szövetségeseink, mint a három napos büdösre.

  • Láncszavazó

    Sajnos igaz, ami a cikkben van leírva.
    Aki gondolkodott, az tudta, hogy 2010-ben minden eddiginél gátlástalanabb „itt a piros, hol a piros játék” kezdődik.
    Ilyen a színvonal, s az „eredmény” nem marad el.
    A jövő véget ért.

  • Falusi!
    Válasz: csak egy példa,mert mos kevés az időm!
    Farkas Flórián a cigányok képviseletében kiment a portugálhoz,akivel elbeszélgettek a cigányok itthoni
    valós helyzetéről és a kormány érdekükben hozott intézkedéseiről,
    és T.elismerte,hogy nem volt eléggé tájékozott az
    itthoni helyzettel,annak ellenére,hogy állítólag többször is volt itt „tanulmányúton”.Valószínűleg nem kellően tájékozódott és ez más területeken is bizonyítható!
    Na ezért lenne jobb -egyetértve az egyik hozzászólóval-
    a valóban itt élők (folyamatosan!!!)véleménye a mérvadó.

  • agyügyminiszter

    Ille…maximalisan igazad van….minel primitivebben szoltok oda a kopcos orbannak annal kozelebb kerulunk mi fideszesek a 2/3-hoz jovore…..NE NE hallgass az ertelmisegi Gollner nyavajgasara…..verjetek bele a LECSOBA !

  • A Tovàris jelentést megszavaztàk a:megrendelöi + x,
    nem szavazta meg 248
    tartozkodott 82
    A szavazàs erdménye 3,1:2.
    Kik a szakemberei a kérdésnek? A 370,vagy a 242,estleg a 82?
    Mi vagyunk a szakemberek?
    Melyik oldalrol irhatta Tovàris,melyik oldalhoz tartozik?
    Miért nem irhatta-vizsgàlhatta-egy jogi egyetem a magyar valosàgot?
    Mert a többség igy akarta?!
    Miniszterelnök Ur!” Önre haragszanak a: BANKOK,MULTIK,SZOCIALISTÀK,ZÖLDEK stb”.,megis szavaztàk a kàrosultak baràtai,amit megrendeltek.
    Valoszinüleg még ebben az évben,vagy jövöre vissza fizeti a kormàny a 2008-ban Gyurcsàny àltal”eredményezett” Vészsegélyt
    /Teletext/.

  • Dénes ERÖS
    2013 július 15
    7:37 de.
    „A Tovàris jelentést megszavaztàk a:megrendelöi”
    😛 😛 😛

  • Dénes ERÖS
    2013 július 15
    7:37 de.
    A Hír-TVn is van teletext? Nem nézem, így nem tudtam eddig.

  • Dénes ERÖS
    Apropó Déneske! Az UNIO egyenlőre befagyasztja a pénzeket. Ez nem újabb, igen kemény megszorításokat eredményez? Nem kellene már a tényleges gazdasággal is foglalkozni a lopások helyett?

    Több ezer félkarú rabló és több száz játékasztal üzemeltetésére írna ki meghívásos koncessziós pályázatot a nemzetgazdasági tárca.

    Itt az újabb Kubatov-lista, a sztársportolókról

    Jön az újabb Orbán-csomag

    A pápai húsüzem válsághelyzetét az Orbán-kormány felelőtlen és káros gazdaságpolitikája idézte elő a feldolgozóipar túladóztatásával.

    Tovább nő a külföldre távozó fiatalok száma.

    Soroljam? Ez nem volt rajta a teletexten? Talán csatornát kellene váltani, csak egy gombnyomás!

  • Továris Dénes Erős cáfolja meg a Tavares-jelentést pontról pontra, és utána okoskodhat.
    A többi csak sztálinista trükk és a személy amortizálása 🙂

  • Boda Marcsi „falusi”-nak válaszolva így kezdi:
    „csak egy példa,mert mos(sic!) kevés az időm!”
    Hát ez bizony meglátszik a szövegen.
    Javasolnám, hogy mielőtt leír valamit, tájékozódjon!
    1. Farkas Flórián nem Portugáliában, hanem Brüsszelben találkozott Tavaressel.
    2. Ne azokat a hazugságokat visszhangozza, amit a magyar lakáj-kommunikátorok zengenek, mert annak a fele se, meg a fordítottja se igaz!
    Hogy kicsit helyretegyük a dolgot:
    http://www.stop.hu/kulfold/tavares-cafolta-hogy-farkas-floriantol-bocsanatot-kert-volna/1163983/
    továbbá:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=661295#null

  • Göllner András
    2013 július 11
    11:36 de.

    Máma már ne hasadj tovább:)

    Tetszik, ahogy a saját nyavalygásodat megvétózod, de inkább keress egy tükröt. Ugye érted?:)

  • BERZSENYI
    2013 július 13
    8:20 du.

    Kedves Berzsenyi Zoltán, tökéletesen egyetértek önnel. Csak szeretném felhívni a figyelmét arra a figyelmen kívül nem hagyható tényre, hogy az itt írogatók nagyrésze Magyarországon él, onnan szidja a saját hazáját ezen a külföldi oldalon. Tisztelet a kivételnek! Természetesen megvannak a külföldi változataik is.
    Kérem, hogy ennek a figyelembevételével nézze, olvassa ezt az oldalt.

  • dakota
    2013 július 15
    12:42 du.
    Ne hazudj!
    Itt senki nem szidja a saját hazáját!
    A kormányt, azt igen, de nem a hazánkat.
    Akik a hazájuk ellen vannak, az azokat támogatják, akik kivezetik azt Európából, és nem tartják be a törvényeket.

  • Joti!
    Olvasson figyelmesen!Nem Portugáliát írtam,hanem azt,hogy
    Farkas találkozott a portugállal,természetesen Brüsszelben!
    Valóban nincs időm órákig levelezni és nem is akarok bizonygatni,sem én sem mások nem voltak ott a tárgyaláson!de
    több forrásból tájékozódom,mint az ellenvélemények lévők is
    akik szintén nem voltak ott…….
    Más kézenfekvő dologban is lehet cáfolni az állításokat,
    azt hiszem erre minden országnak joga van.

  • Joti!
    A Népszavára hivatkozni ugyanúgy nem szentírás mint a Magyar
    Nemzetre,ki ezt olvas ki azt,attól függően milyen beállítottságú,de más források TV.stb.is vannak,meg aki itt él és tárgyilagosan ítél az tudja,hogy mi a valós helyzet!

  • Llanfair!
    én soha senkit ok nélkül,nem sértegettem csak a trágár sértésekre válaszolok!Van aki a kultúrált hozzászólást nem
    érti sajnos…..
    Valóban időnként nem a rám jellemző stílusban írok,de odáig
    nem süllyedtem hogy ordenáré legyek,mint itt egyre többen,
    ha csak egy hónapja olvassa a lapot akkor nem tud tárgyilagosan ítélni!
    Aztán milyen „demokraták”…?azok akik felháborodnak azon,
    hogy jobboldali nézeteket vallók is hozzá „mernek”szólni?
    Rém kellemetlen lehet,de egyre többen teszik!Talán törvény tiltja?
    Az újonnan belépőknek azt tanácsolom,ne vegyék át a régiek alpári stílusát(tisztelet a kivételnek)és fogadják el,hogy több igazság van,nézőpont kérdése,de vannak tények is, amikkel szembe kell nézni és nem hazugságokkal
    gyűlölködni.
    Én több ízben is kritizáltam ezt a kormányt is,mert vannak dolgok amivel én sem értettem egyet,ezt meg is írtam ezen a fórumon(meg a FIDESZ honlapján is!!!),persze erre nem reagáltak!
    Képzelje a kritikámra ha nem is mindig,de párszor válaszoltak és nem vitt el a „fekete kocsi”,lehet,hogy
    mégis demokrácia van itthon?…

  • Göllner András

    Hát ez jó volt…Mondhatnám azt is hogy beszartam a röhögéstől egyik másik komment olvasatán, de nem fogom ezt mondani, mert egy rém rendes, jó izlésű pesti srác vagyok 🙂

    Nagyon mulatságos volt a számomra, ahogy egyik másik Orbáncsikk begyulladt ezeken az oldalakon szerény javaslatom hallatán. Úgy látom, hogy jóindulatú kis észrevételem egy elég érzékeny idegszállba talált, a szar és a fingatás kifejezések valóban komoly érzelmi kötödéseket takarnak. Az „értelmiségi Göllner nyavalyog” nagyon teccet, és Dakota, kösz a javaslatot a tükörrel kapcs, de már lekéstél. Ille Pisti, ne legyél annyira érzékeny, nem kell kiborítani a bilit, csak akkor amikor teli van, és a jó irányba. Uccu neki … 🙂 további jó munkát kedves szerkesztők.

  • Göllner András
    2013 július 15
    6:32 du.
    pontosan tudod, hogy csak EGY szerkesztő van, akkor mire ez a többes szám?
    csak nem alapot akarsz adni a fidesznyikek vádjainak?
    sajnálom, de nekem – úgy tűnik – a bili méretéről más fogalmam van.
    az irány meg, biza, változó.
    kritizálod a szerzőtársat, de valahogy a jobboldal mocskolódásairól elfeledkezel.
    én meg – igaz, fogadatlan prókátorként – de a rovatvezető jogán – igyekszem megvédeni.
    ez van.
    egyben igazad van: nem kellett volna ide hozni ezt a témát, de mivel nem ismerem az elérhetőséged, hát nem volt más lehetőségem.
    azonban boda biztosan örül a kis súrlódásunknak.

  • Boda Marcsi: Én azt tanultam, ha két ember veszekszik, a későn jövő csak azt látja, hogy két „bolond” kiabál egymással. Itt nem kovácsolhatsz tőkét a női mivoltodból, itt csak egy „nicknév” vagy. És nem szoktál adós maradni.
    Az oldaladon van aki csak sérteget, van funkcionális analfabéta vagy provokátor, van hivatásos mellébeszélő.
    Nem csodálom, ha valakinél elszakad a cérna.
    Nincs demokrácia. Nagyon korlátolt tv és rádió adók. Listák, kit kell kirúgni, mert nem a párt szekerét tolják. A reakciótok pedig a taps. Az indok, más is így csinálja. De nem azért választottad őket, hogy becsületesen minden erejükkel az országért küzdjenek? Nagyon lejjebb adtátok az igényeket. Már az is elég, ha Nektek jó? Azt ígérték 15 millió magyar kormánya. Ebből 150 000 lett. Így is jó? Az ellenzék állandó piszkolása. A lelki terror is terror. A demokratikus trafikosztás, a munkatörvénykönyve, a bíróság figyelmének felhívása, hogy devizahiteles NEM nyerhet a bank ellen, mert az rossz az országnak. A devizahiteles nem tagja az országnak? Ez mind nagyon demokratikus. A nyomorékok pénzének elvétele, demokratikus nyugdíj einstand. Szanyit nem engedjük a Parlamentben beszélni, mert nem szeretjük? Ha ez a demokrácia, akkor tévedtem, én nem vagyok demokrata. De félek, Te tévedsz. A fekete autó nem minden. De az is van. Szilvássy pere, ahol lecsuknak embereket, és titkosítják az anyagot. Miért, ha minden tiszta? Csodálkozol ha nem lehet titeket komolyan venni? Ha ezeket nem látjátok, akkor mit? Három megoldás van, vagy fogalmatok sincs a demokráciáról, vagy nem tudjátok mi történik mellettetek. A harmadik megoldást ki sem merem mondani.

  • asher alexander

    antifulke!
    mit varsz el egy olyan akarkitol aki elmhiszi onmagarol azt hogy ha ourasaga itt (is) Hulyen-Okoskodik az maris egyenlo lenne a Okosan valo hulyulessel!!!
    gyarlo elme az ilyen!!

  • asher alexander

    a frau boda eseteben meg mar az se igaz amit kerdez!!!
    -es kerem ez mar oreg hiba……………!!!!

  • Göllner András

    Kedves Ille István – nem kell egy kis kupac szarból ekkora hegyet csinálni 🙂 A KMH oldalain nyugodtan lehet vitatkozni elvbarátok közt is. Az hogy ezen dörzsölik a kezüket az Orbánisták, kit érdekel ? Semmi jelentősége ennek,hisz az egész társaság, Boda és társai komolytalanok. Nehogy már mi is forrón együk a kását…..Lapozzunk.

  • Göllner András
    2013 július 15
    6:32 du.

    Nem késő az soha, göllner:) Nincs szerencséd, hiába dobtad ki a fényes tálcákat is, mindig lesz egy olyan felület,ami visszatükrözi a valót:)

  • asher alexander
    2013 július 16
    7:05 de.

    Ne magadból indulj ki saugling.

  • Göllner András

    Dakota, miről kornyikálsz már megin’ ?? A tükörtojásaiddal foglalkozz inkább rézbőrőském nehogy oda égjenek neked, ott a mellett a tábortűz mellett, ahol fejetlenül, töketlenül, kavarsz mint egy elveszett mohikán. Szedd már össze magad. 🙂 Több választ már nem kapsz tőlem, tehát uccu neki, játszál magaddal szépen. Ehhez értesz igazán. 🙂

  • Göllner András
    2013 július 16
    9:33 de.
    vettem. O.K.
    egyben nem értünk egyet: boda és társai nem komolytalanok, hanem idültek 🙂
    ill. krónikusak 🙂

  • Llanfair!
    Örülök,hogy válaszoltál,én nem akarok semmilyen előnyt kovácsolni a női mivoltomból,de itt bizony sokan -mindegy,hogy férfi vagy nő- trágár leszúrást kapnak!
    Mint írtam senkivel sem vagyok elfogult,nem tapsolok,de
    gyűlésre illetőleg tüntetésekre sem járok,csak van egy jobboldali beállítottságom,ami nem azt jelenti,hogy azt állítom,most minden kerek!
    Ami Szanyit illeti bunkó módon mutogatott ,ami egy parlamenti képviselőtől elfogadhatatlan,mint több jobbikos megnyilvánulás is.
    Egyébként mindenki azt hisz és azzal szimpatizál ,amit és akivel akar,ehhez joga van!
    Ami a pert illeti bizonyítékok alapján született ítélet,
    első fokon (hazaárulás,kémkedés)ezt nem lehet politikai
    pernek beállítani,majd kiderül a végén!
    Az a baj,hogy ez az oldal elfogult és nem tárgyilagos,úgy
    állítva be a baloldalt és annak múltját,mintha minden csak rágalom lenne.
    Aztán 2006-os állítások sem rágalmak,mivel több sértett
    is nyert pert!Fényképek,dokumentumok készületek.
    Egyébként a politikán és ezen a fórumon kívül sok más
    dolog is érdekel,ezért nem is mindig reagálok cikkekre.
    Majd jövőre minden eldől,remélhetőleg törvényesen és békésen….
    Gondolom egyikünk sincs olyan „magas”körökben,hogy minden
    dologban teljesen tájékozott és tévedhetetlen legyen,de aki a hazájának (a népnek!!!!!)ártani akar,az valóban
    aljas ember, ugyanis az ország baloldali és jobboldali
    illetőleg semleges,de magyar(!!) kisemberekből áll!
    Itt egy polgárháborús hangulat szítására gondolok,amitől
    sokan szenvednének!Aki erre „hajaz” az tényleg jellemtelen és nem magyar!
    Kormányok jönnek mennek,a döntést bízzuk a szavazókra!

  • joti!
    Egy betű a sietségben valóban kimaradt,elnézést!……..
    Gondolom nem ez az egy „hiba” ezen az oldalon,van aki nem hogy helyesen,de magyarul sem tud írni és amit ír az
    értelmetlen gyűlölködő hazugság,hát ekkorát nem vétettem….

  • Kedves internacionalistàk!
    A Tovàris jelentést megszavaztàk a megrendelöi + Bokros-aki szintén
    közétek tartozik-.
    Miért irhatta Tovàris,amit irt? Mert a megrendelök elvàràsàt kellett teljesiteni.
    Ki bizta meg Tovàrisotokat? Az EU Parlament-i többség. Miért nem egy független szakemberekböl àllo alkotmànyjogàsz bizottsàg foglalkozott a thémàval? Mert pàrtatlan lett volna és az eredmény
    valoszinüleg nem tükrözte volna az EU Parlament eröviszonyàt.

  • Boda Marcsi:Nekem döntési jogom a politikában nincs. Már csak azt kell eldöntenem mit hallgassak vagy olvassak. Tévedhetetlen sem vagyok, és egyre kevesebb saját kézből szerzett információm van. De édesanyám és leányom folyamatosan tájékoztat. Két becsületes ember, egyik rég nyugdíjas, a fiatalabb dolgozik. Nélkülünk megélni se tudnának. Ez normális? A Szanyi lehet, hogy bunkó, de milyen jogon nem kap szót? A Kövér vagy a „Dajcs” a megtestesült intelligencia?
    Ha a Szilvássy per nyilvános lett volna, lehetne hinni nekik. Így titkosítva kilóg a ménes lába.
    A 2006-os gyújtogatások szerintem köztörvényes bűnözés volt, amit a rendőrség gyenge kézzel kezelt. A leányom a Szemere utcába járt gimnáziumba. Láttam mi volt ott.
    Velem sokan tévedésbe vannak, nem fényeztem a baloldalt sem. A hiba mindenhol hiba. De most nem ők vannak műsoron. Ha jövőre változik a leosztás, őket sem fogom kímélni.
    Most 2x két hétre nyugtotok lesz tőlem, nem ütöm bele mindenbe az orromat.

  • Boda Marcsi@
    „aki itt él és tárgyilagosan ítél az tudja,hogy mi a valós helyzet” – hát ebben – éljen egyébként bárhol is valaki, egyetértünk!
    Csak ott kezd eltérni a véleményünk, hogy minek alapján ítél valaki tárgyilagosan…
    A magyarországi sajtó, a tévék több mint 90 százaléka Orbánék lakájmédiumai. Abból tárgyilagosan tájékozódni nem lehet.
    (A betűelírás egyébként valóban bocsánatos bűn 🙂
    Az itteni vitával kapcsolatban kicsit revideálom az álláspontomat:
    Egy „csipetnyi” trágárság időnként tényleg belefér. Főleg, ha nem teljesen öncélú, ha azzal is ki akarok valamit fejezni.
    Egy példa rá:
    http://hacsaknem.blog.hu/2013/07/10/elszaladt_ez_a_lo_viktor
    És hogy miért is van ma még mindig annyi Orbán-hívő, arra a máskor eléggé szabad szájú Tóta W. ezúttal igencsak visszafogott hangvételű írása ad magyarázatot:
    http://hvg.hu/w/20130715_Honfoglalo

  • Dénes ERÖS
    2013 július 16
    5:17 du.
    Ne fáraszd magad avval, hogy összeesküvés elméletet keresel ott, ahol „csak” a demokráciát védik.
    A mi, elvileg független szakemberekből álló Alkotmánybíróságunk többször is elítélte a kormányt, csak azt szart abba is.
    Ismétlem:
    ahelyett, hogy sztálinista módon Tavarest amortizálnád, cáfold meg a jelentését pontról pontra.
    Addig ne gyere vissza.

  • Joti!
    Köszi a választ,egyébként most éppen mérges vagyok és a véleményem meg is írtam több (jobboldalin is!!!!)fórumon!
    A trafikok éjjel is árulhatnak szeszes italt,míg a többi boltot megbüntetik,a belvárosi lakoknak tök mindegy hol
    vásárolták az italt akik éjszaka randalíroznak és nem lehet tőlük aludni,nem beszélve arról,hogy a kis és nagy éjjel
    nyitva tartó boltokat ugyanezért büntetik
    A tranzakciós illeték is kiverte nálam (és sokaknál!)
    a biztosítékot,mert ugye aktív koromban köteleztek minket
    bankszámla nyitására (akkor térítette a költségem a munkáltató)most meg a megérdemelt nyugdíjam felvételéért
    nekem -minden nyugdíjasnak!!!!-kell fizetni az áthárított
    tranzakciós illetéket.
    Azt olvastam az aktívak bíróságra mennek emiatt,teljesen igazuk van.
    Szóval több dolog nem kerek,de ezt soha nem állítottam!!!
    Ezzel együtt a baloldal megadóztatná illetőleg csökkentené a nyugdíjakat,na ez még rosszabb……
    Mindenkinek oda kéne figyelni az ilyen dolgokra,mert bizony közalkalmazottak, köztisztviselők és nyugdíjasok sokan vannak(utóbbiak majdnem 3 millióan..)így a választások előtt!Aki észbe kap az a nyerő….

  • A parittyás hangja

    Boda Marcsi!
    Ezt, hogy a baloldal megadóztatná illetőleg csökkentené a nyugdíjakat a Magyar Nemzetben vagy Hírlapban olvashattad, és egész konkrétan nem igaz, egyetlen ellenzéki politikus nem mondott ilyet, és nem szerepel egyik ellenzéki párt programjában sem. Csak logikusan gondold végig! Majd 3 millió nyugdíjas van ma Mo.-on, ilyesmit állítani, tervezni, politikai öngyilkosság lenne! Ez semmi más mint a FideSS lejárató kampányának egyik hazug lózungja!
    Kérlek, ha nem így látod, csak ne azzal kezd, hogy hazaáruló vagyok, s lehet máris tudunk érdemben információt cserélni!:)

  • Azért legalább néha el kéne gondolkodni rajta, hogy miért van az, hogy mindenki szembe jön velünk az autópályán, és újabban már villognak is.
    Az egyik lehetőség az, hogy mi megyünk szembe a forgalommal.
    A másik a kormány hivatalos álláspontja.

  • Göllner András
    2013 július 16
    11:31 de.

    Ejnye göllner, már megint „rézbőrűzöl”? Te kis rasszista, kirekesztő. Mi bajod van neked az én színemmel, okoska törp?:) Ahogy elnézem a képeiden ezt a háromnapos vizihulla színedet megértelek valahol, hogy az enyémre irigykedsz, mikkamakka:)
    Nem válaszolsz?:) Nehezet kérdeztem, göllner? 🙂

  • antifülke
    2013 július 12
    3:21 de.

    Ez messze nem a Fideszről szól, de talán mondj egy elfogadható alternatívát, mielőtt toporzékolni kezdesz.
    Remélem, hogy nem olyan hülyeségekkel jössz, mint bajnai, mesterházy vagy gyurcsány, mert az a lemez már rég lejárt.
    Valmi hiteleset, ha kérhetem, antifülemüle:)

  • Ille István
    2013 július 14
    3:38 du.

    Upsz, ille:) Nem lehet kellemes, hogy így kell rájönnöd, hogy téged kihagytak a buliból a fiúk 🙂

  • Boda Karcsi bemutatta ismét a sötétség mély bugyrait.
    Szerinte azért jó a fidesz és a tranzakciós sarc (ami neki fáj), mert a baloldal ha hatalmon lenne biztosan megadóztatná, sőt csökkentené a nyugdíjakat.
    Na erre nem lehet ész érvet mondani.
    Az ő sötét logikája szerint, ha a fidesz legközelebb az áfát is megadóztatja, az akkor is jobb lesz, mintha az mszp lenne kormányon, mert azok biztosan egyenesen legyilkolnák a nyuggereket.
    Tipikus fidesznyik mélymagyar sötétség…

  • Antifülke!
    248-an megcàfoltàk a Tovàrisotok jelentését,82-en nem szavaztak.
    A többség megbizott a sajàt soraibol, egy a sajàt soraibol elöterjesztett kérdésre egy sajàt Tovàrist. Egy pàrtos vélemény szerint
    „ez kutya komédia”,szerintem inkàbb az erösebb kutya b.-komédiàzik.
    Ha értelmeset nem tudsz,kérlek ne gyere vissza!
    Ugye többféle igazsàg van -Kurosava-,(elképzelés)demokràciàrol is?

  • Erős elvtárs
    Egyféle igazság van, te pedig szintén hazudsz, mint dakota.
    Senki nem cáfolta meg a jelentés tartalmát, nem hogy 248-an. Azok csak nem szavazták meg. Ez csak a hülyéknek jelenti ugyanazt.
    Tehát senki nem cáfolta meg ezt:
    „A Tavares- jelentés szerint a magyar alkotmány és közjogi rendszer jelenleg összeegyeztethetetlen az EU-s szerződés több pontjával…”
    Továbbra is nyomod a sztálinista hazugságot 🙂

  • Dénes ERÖS
    2013 július 18
    7:03 de.
    Antifülkének igaza van. Többen kértük, kérték a tisztelt, és nem tisztelt jobboldalt, pontról pontra megcáfolni a jelentést. Eddig egyetlen konkrét pontot sem cáfolt meg senki. Vagyis ez azt jelenti, hogy nem cáfolható, mivel alapvető igazságokat tartalmaz.
    A néppárt nélkül nem lehetett volna megszavazni! Így hiába próbál bűvészkedni a számokkal, a kutyát sem érdekli.
    Ha a csuti pártja kiállt volna mellette, nem lenne jelentés! Így csak ugat a kutya. Vau, vau!
    Nos Mr Dénes hol a cáfolat? Csak lapítás van, meg mellébeszélés?

  • antifülke
    2013 július 18
    9:21 de.
    dehogy hazudik! neki ez a szerep van kiosztva, és meg van győződve az érvelése helyességéről!
    igaz, értelmezni sok mindent nem tud, de nem is ez a dolga.
    sima kis aparatcsik 😀

  • Ille István
    2013 július 18
    11:06 de.
    Dakota szerint: „Ez messze nem a Fideszről szól…”
    Ő sem hazudik, dehogy, az egész Tavares-jelentés rólam szól biztos 🙂
    Dakota is csak egy trafiknyik.

  • antifülke
    2013 július 18
    12:54 du.
    bocs. ki az a dakota?

  • dakota
    2013 július 17
    10:37 du.
    uppsz, kicsi huszár: mit is szólt a kicsoda?
    csak nem maga osztotta az eszét?
    ha sikerül megfejtenie, adja fel keresztrejtvénynek 😛
    jelszónak tegye hozzá: futottak még…

  • Ille István
    2013 július 18
    2:31 du.

    Ezen ne múljon:)
    Fotottak még: ille 🙂

  • antifülke
    2013 július 18
    12:54 du.

    Antifülemüle, szerinted mindenki hazudik, aki nem azt mondja, amit te:)
    Olyan kis humoros vagy, kár, hogy van egy kis probléma a szövegértéseddel:)

    Ezt írtad

    ” mindenki hülye az egész világon, orbán az okos egyedül.”

    Erre válaszoltam, amit, te kis te:)
    Ki a francot érdekel az a jelentés?:)

  • Még mielőtt ille-nek szövegértési problémái lennének a véletlen elütés miatt, javítom:)

    „Futottak még: ille”
    🙂

  • dakota
    2013 július 18
    9:47 du.
    „Ki a francot érdekel az a jelentés?:)”
    A demokratákat elvtárs, a demokratákat.
    Azokat, akiknek elegük van abból, hogy hülyének nézi őket a Párt.
    Téged lehet, de az a te bajod.

  • antifülke
    2013 július 18
    12:54 du.
    🙂
    Ez a „trafiknyik” annyira jó, hogy innéttől én mondtam!!
    🙂

  • Antifülke,meg sajnos jó páran reménytelenek,képtelenek
    olvasni és pláne értelmezni.
    Egyébként igenis volt szó a nyugdíjak csökkentéséről illetőleg adóztatásáról,nem fideszes,de biztos forrásból,
    riportból… tudom,ne legyetek ennyire elfogultak a dicső
    baloldallal, akik azért tettek egy s mást,tényekkel bizonyítva!
    Több tárgyilagosságot!!!ha jobboldaliként kritizálom a
    jelenlegi helyzetet,akkor igazán nem vagyok elfogult,de
    ez elvárható lenne az értelmes baloldaltól is!
    Persze itt sokan se nem bal se nem jobboldaliak,csak acsarkodó tudatlan uszítók,akikkel nem érdemes vitatkozni,mert
    Illét idézve „nincsenek azon a szinten”.Kár!

  • Iványi László
    2013 július 14
    2:13 de.
    „Engem nem a szar szó zavar, hanem az, hogy ezt önmagára nem tartja megfelelő jelzőnek. Pedig ha tükörbe nézne, simán szét is kenhetné magán.”
    Gondolom te minden reggel ezzel kezdesz, hogy ennyire vágod a témát.
    Először a barna medve, utána a tükör.
    Remélem van szakállad, és legalább akkora, mint a névrokonodnak, a Gábornak.
    Abban jól mutat a paksi mogyoró 🙂
    És ha már szóba került:
    http://nepszava.com/2013/07/magyarorszag/ivanyi-gabor-levele-ader-janosnak.html

  • Boda Marcsi
    2013 július 19
    4:18 du.
    Boda Szarcsi megint biztos forrásból tájékozódik, csak éppen megint nem tudja bizonyítani egy linkkel.
    Nem baj, mi hiszünk neki, hiszen képtelenek vagyunk értelmezni 🙂
    (a szarcsit geyzától plagizáltam, innentől én mondtam 🙂 )

  • Na „anti-ész”ből kitört a híres baloldali kultúra,bár
    egyesek szerint ez belefér a jópofaságba…?
    Nagy bunkó!(és akkor én még finom voltam!)
    Ki nem (sz.. helyett )tojja le!

  • Boda Szarcsi
    Nem vagyok baloldali, jobboldalinak tekintettem magam, amíg meg nem jelent a jobboldalon a fideszed.
    (Most középen állok,és várom, hogy legyen ilyen párt)
    Az a fidesz, amely most a szélsőbaloldali tevékenységével kivezeti Magyarországot a civilizált népek közül (államosítások diktátorral, harc a hanyatló nyugat ellen, „nem a diktatúra ellen voltam, hanem a vezetői ellen” stb.).
    És aki ehhez asszisztál, bármilyen módon, az szar alak.
    Ennyi.

  • Ja a 13-ik havit ugye visszavették,de az ingatlanadó bizony
    sokszor volt téma(TV-ben is!a saját szájukból),ezt talán mégsem kell bizonygatni,meg
    több mást sem Pl.”tagoltan mondom nem lesz gázáremelés”(lett)
    L.Ildikó,vagy nem lesz „receptdíj”(vizitdíj lett!))Gyurcsány és
    a többiről ne is beszéljünk.
    Nem vagyok profi számítógépes,nem tárolok mindent és nem
    mindig sikerül mellékelni valamit,de amiről több millióan
    tudják az igazságot,a tényeket azt értelmetlen tagadni!
    Aztán a rezsicsökkentést is hogyan támadta a „népet képviselő”baloldal,most meg azt rikácsolják,hogy kevés..
    több kéne,persze a választások közeledtével „jobb” színben akarnak feltűnni,de csak nevetségessé teszik magukat…az emberek nem hülyék!

  • Boda Marcsi
    2013 július 21
    4:11 du.
    Értelmetlen leereszkedni hozzád, mert ha cáfolom az egyik hazugságodat, akkor újabbakkal jössz elő.
    Mint most.

  • Anti-ész!
    te nem tudsz leereszkedni hozzám…én meg ha „szart”
    látok átlépem,mert ronda és büdös mint te……
    egyesek itt nagyon büdösek,csak ők nem érzik!

  • Boda Marcsi

    Igen, a cikkek stílusa a Szabadnép félórákra emlékeztet (Rákosi).

  • Enterprise
    Biztos sokat hallgattad anno, hogy így tudod…
    A mostani Szabadnép félórák péntek reggelenként vannak, a Kossuth rádión.
    Mert most is szabad a nép, mint anno, csak éppen nem lehet népszavazni, nem lehet sztrájkolni, nem szólhatsz bele az alapvető jogaidba (taknyolmány), államosítanak mindent, a magántulajdon pedig már nem szent.
    Ti ennek tapsoltok.
    Lelketek rajta…

  • Enterprise!

    Vannak akik bűzlenek….hazugok,primitívek,persze ezzel
    ők vádolnak másokat….
    Szerencsére sem látni, sem szagolni nem kell őket,reagálni lehet,persze az érveket nem fogják fel,mert h….gy agyúak,
    annyit megér,hogy „őrjöngenek”!

  • Boda
    Jó lenne ha nem hazugoznád le azokat, akik mindent bizonyítanak, különös tekintettel arra, hogy még egy linkkel sem tudtad bizonyítani a hazug állításaidat, amiket biztos forrásból szerzel mindig.
    „Egyébként igenis volt szó a nyugdíjak csökkentéséről illetőleg adóztatásáról,nem fideszes,de biztos forrásból,
    riportból…” – szerinted.
    Linkeld (bizonyítsd) be, hogy ezt egy ellenzéki politikus mondta. Ne mno.hu-s cikket!
    Ha nem teszed meg, akkor kiderül ki a hazug.
    Ilyenkor szoktál felszívódni…

  • antifülke

    Értem, Ön szerint az irásbeliség, a könyvtár, s a konzervmédia korszakában csak személyes részvétellel lehet infót szerezni a múltból, khm…?

    Tudja mi az hogy államosítás?
    – Pl. az, hogy 1952-ben minden további nélkül tuladoni lapok tízezreibe (6 lakás felett mindbe) bepecsételték államosítva.
    – Gyurcsány ugyan lopta, csalta, „orgazdálta” a villát (egy háború előtti zsidó tulajtól), ahol lakik, mégsem lehet elvenni tőle, mert m a g á n t u l a j d o n.
    – No, hát ez volt a rendszerváltás utáni állami segítséggel elkövetett nagy lopás, sokszázezer orgazdával – reprivatizálás helyett (Imigyen lakik sok szalmazsákos ávós rózsadombi villákban). Érdekes, akkor nem hörgött senki – sajnos – külföldön sem, pedig ez volt Mo lejtőre kerülésének meghatárzó lépése.
    – Csak megemlítem, Csehszlovákiában, Romániában, Németországban stb. volt reprivatizáció, másutt is tartanak…

    Tehát lényeg a lényeg, ezt hívják államosításnak, nem pedig azt, hogy az állam, amelytől valóban lehet nyugdíjat várni a nyugdíjbefizetés ötödét visszairányítja a zsebébe, ezzel évi 500 milliárd hiánytól megkímélve a nyugdíjpénztárat ill. államkasszát.

    Sajnos a magánynyugdíjpénztárak nem a gondos gazda gondosságával bántak a pénzekkel, s ez nyugaton is így van, olvassa csak a Finantial Times idevágó cikkét…

    Én annak tapsolnék, ha visszakapnám a családi tulajdonomat, Goldbergerrel, Weisz Manfréddel és sok mással együtt, ezt hívnák reprivatizációnak, de ezt Sólyom László „liberális” alkotmánybírósági elnök megfúrta anno… (na ja, ő is foxi-maxi levegőn szocializálódott)
    Így csak Zwack kapott valamit.

  • Enterprise
    Túlságosan elkanyarodtunk a cikk témájától, így csak annyit:
    1. a kormánynak nincs pénze államosítani, azt a mi pénzünkből teszi.Azért fizet csak érte, mert az Unióban vagyunk, különben ugyanúgy venne el tulajdonokat, mint 1952-ben. Most törvényeket hoz, és azzal teszi. És amíg a manyup-ok nem tőzsdézhettek tovább egy kapitalista demokráciában (államosították őket), ami eleve vicc, addig a kormány simán megtehette a MOL (és egyéb)részvényekkel, melyekkel azóta is bukóba vannak 100milliárdos nagyságrendben. Egy normális demokráciában ez pont fordítva van, bárki tőzsdézhet, csak a kormány nem, mert az nem kockáztathatja az állampolgárok pénzét.És ez így is volt 2010-ig.
    2.”Sajnos a magánynyugdíjpénztárak nem a gondos gazda gondosságával bántak a pénzekkel…” erről már rég kiderült, hogy hazugság, sőt a bennmaradó kevés manyup tag járt a legjobban, olvass utána.

  • antifülke

    Értem, tehát a Financial Times hazudik (felírtam a kéménybe, egyszer még jól jön).

  • Nekem nincs miért hazudni (nem ebből élek…)és aki
    bőszen hazugozza a másikat,vajon milyen alapon teszi?
    Az ő „igazságuk” bizonygatása sokszor bizony nagyon kétes….
    Különben senkinek nem tartozom elszámolással,véleményt
    nyilvánítok,mint sokan mások.Egyik oldalnak sem kötelező
    a másiknak hinni!
    Egyébként nem mentek el politikai cikkeket, híreket,statisztikai adatokat,amit mellékelni lehetne(a gépemet más hasznosabb dolgokra is használom),de interneten,sajtón
    Tv-én keresztül is informálódom!

  • hehehe
    boda látványosan megveti giró-szászt, selmeczit, kocsis mátét, szíjjártót, orbánt és a több hivatásos hazudozót, mert hát, ők abból élnek, hogy rezzenéstelen arccal belehazudnak az ő arcába is.
    van még remény, boda is kezd feltisztulni!
    azért az a sajtón, tv-n keresztüli informálódás egy kicsit necces. a magyar hírlap, a heti válasz, az echo-tv és a hír-tv a királyi egyeskével nem éppen a legautentikusabb hírforrás!

  • Boda Marcsi
    2013 július 25
    4:46 du.
    „Vannak akik bűzlenek….hazugok,primitívek,persze ezzel
    ők vádolnak másokat….”
    Ezt te írtad.
    Most meg ezt:
    „Nekem nincs miért hazudni (nem ebből élek…)és aki
    bőszen hazugozza a másikat,vajon milyen alapon teszi?”
    Akinek csak ennyire futja bizonyítás helyett, az annyit is ér.

  • antifülke
    2013 július 25
    11:28 de.

    Kieg:
    – olyan nagyon nem kanyarodtunk el, mert ha valami üti az európai jogot, az az 1947-1952 államosítás jováhagyása, a reprivatizáció elmaradása sok-sok ezer milliárd privát, telekkönyvben nyilvántartott vagyon állam által történt ellopásának a jóváhagyása az 1989 utáni „demokrácia” által (erről Tavares únak de a többi tájékozatlan, rosszul informált nyugateurópai politikusnak fogalma sincs). Még a PTK is azzal kezdődik, hogy a magántulajdonhoz való jog nem évül el.
    – MOL vásárlás – nem tőzsdézés, stratégiai nemzet és energiapolitikai lépés, meghatározó tulajdoni hányad szerzése a legerősebb hazai energetikai vállalatban