KMH videó: Magyarország jobban teljesít

2013 július 18 10:49 de.40 hozzászólás

A budapesti Dohány utca és Kertész utca sarkánál, harom élelmiszer üzlet együttes szemete jó alkalom az utcán élõknek egy vacsoráravalót összeguberálni. Ilyen az a „jólét,” melyet az Orbán rezsim varázsolt Magyarországnak.

40 hozzászólás

  • Érdekes.A szineket meg elvitte a cica.

  • Fantasztatikus!

    Kanadai Magyar Hirlap is „jobban teljesit” Kerekes Sandor reven.

    Igy tovabb fiuk, jon a keso tavaszi forradalom!

  • Gyurcsányt és a DK-t ma baloldalon is sikk „ekézni”.
    Ne firtassuk ennek a jogosságát, de nézzük meg a „Magyarország jobban teljesít” DK nevével fémjelzett parafrázisát:
    http://eznemrizsa.atw.hu/

  • Topapó
    2013 július 18
    10:59 de.
    tudja, fiam, ez amolyan retro stílus. még abból az időkből, amikor a rákóczi hadnagyát a vasárnapi matinén 2 ft-os jeggyel nézte 😀
    ha levenné a narancsszínű előtétjét, talán látná a színeket is 😛

  • A városban,a környékünkön,a házunkban is gyakran előfordul,hogy jóval
    előbb viszik ki a szemetet az utcára,mint ahogy a kukás-kocsik érkezése várható,ebben nincs semmi különös,persze
    nem gusztusos látvány….
    Aztán hajléktalanok,kukások mindenhol -a gazdag nyugaton is
    legalább ennyien!!-vannak!
    A cikk ettől nem válik szellemessé,sőt teljesen értelmetlen
    uszítás az egész!
    Ez megint nem volt valami nagy „tartalom”…..

  • Ja az is igaz,hogy ilyen” szuper” cikket nem mindenki tud
    írni,csak egy igazi…….tehetség!

  • Kerekes Sandor

    Csak egy fideszes lehet annyira ostoba, hogy egy ejszakai felvetelen a szineket kerje szamon. Idefigyelj, marha: a sotetben minden tehen, beleertve anyukadat is, fekete. De azert az Orban szep, pirospozsgas volt nemde?

  • Lélfai Szilárd

    Enyhén szólva is „köcsög dolognak” érzem Kanadából kritizálni olyan dolgot amihez nem értek! Ha az összes kerekes-féle elhúzott volna anno, akkor ma itt sem ilyen világ lenne!

  • Lélfai Szilárd

    Az idióta angolok nem ismerik a Kerekes-féle igazságot!

    Az ötödik legjobban teljesítő állam lett hazánk
    KG
    MNO, MTI
    2013. július 17., szerda 17:07 Nyomtatás
    A világ tíz legkockázatosabb államadósa közül három az euróövezet tagja a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport szerdán ismertetett idei második negyedéves országkockázati összesítése szerint. Magyarország – amely tavaly kikerült e tízes mezőnyből – tovább javított helyezésén.
    Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

    0

    Az S&P Capital IQ szerdán ismertetett második negyedévi országkockázati listája kimutatja, hogy Magyarország szuverén CDS-középárfolyama – a nagy kelet-európai gazdaságok, főleg Oroszország és Ukrajna CDS-folyamataihoz képest ellenkező irányban mozogva – 17,5 százalékkal csökkent a júniussal zárult három hónapban. A cég részletezi is a legjobban teljesítő – azaz a legnagyobb arányban javító – országok CDS-árazásainak alakulását. Ezen a listán Magyarország 17,5 százalékos kockázatjavulásával az ötödik helyen áll az Egyesült Államok (27 százalék), Svájc (24,9 százalék), Argentína (22,8 százalék) és Finnország (21,8 százalék) négyese mögött.

    Hirdetés
    Magyarország a cég új törlesztéskockázati listáján a 18. helyen szerepel, és a kimutatás szerint kevésbé kockázatos államadós, mint például az euróövezeti tag Szlovénia. Magyarország először 2010 utolsó negyedévében szerepelt – akkori CDS-árazása alapján – a tíz legkockázatosabb szuverén adós külön listáján, amelyről a tavalyelőtti első negyedéves összesítésben lekerült, majd a tavalyelőtti harmadik negyedévi összesítésben visszakerült.

    Hazánk adóskockázata sokat javult

    A tavalyi első negyedéves adóskockázati listán is még ebben a csoportban volt, a tavalyi második negyedévi összeállításban azonban Magyarország már nem szerepelt a legkockázatosabb tíz szuverén adós között, a szerdán ismertetett idei második negyedévi listán pedig még távolabb került ettől a mezőnytől.

    Magyarország CDS-árazásának alakulása 2013 második negyedévében
    Magyarország CDS-árazásának alakulása 2013 második negyedévében
    Fotó: S&P Capital IQ
    Az S&P Capital IQ szerdai kimutatása szerint a magyar CDS-tranzakciók középárfolyama a júniusi utolsó kereskedési napon 317,44 bázispont volt. A magyar CDS-árazás azonban a második negyedév vége óta is tovább csökkent. Az S&P Capital IQ szakelemzőinek adatai szerint a magyar CDS-kontraktusok középárfolyama 288 bázispont környékén mozgott a szerdai londoni kereskedésben.

    Továbbra is Argentína a legkockázatosabb

    Az S&P Capital IQ globális piaci adatelemző csoport szerdán Londonban bemutatott új listáján változatlanul Argentína áll az élen, és a legkockázatosabb tíz államadós között van az eurógazdaságok közül Ciprus, Görögország és Portugália. Ezek az eurótagállamok Argentína mellett olyan országokkal együtt szerepelnek a legkockázatosabb tízes csoportban, mint Pakisztán, Venezuela, Ukrajna, Egyiptom, Libanon és Irak. Argentína után Ciprus a világ második legrizikósabb államadósa a kimutatás szerint.

    A legbiztonságosabb szuverén adósok tízes mezőnyében a közép-európai EU-gazdaságok közül most először szerepel Csehország. A cég az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) júniusi utolsó árazásai, és az ennek alapján számolt, halmozott távlati törlesztésleállási rizikó (CPD) alapján dolgozta ki a vizsgált országok kockázati sorrendjét.

    Ciprus már rizikósabb Görögországnál

    E mérőszámok alapján Ciprus messze a legkockázatosabb szuverén adós az euróövezeten belül, most már sokkal rizikósabb az évek óta súlyos adósságválsággal és recesszióval küszködő Görögországnál is. Ciprus az új kockázati lista összeállításához figyelembe vett júniusi utolsó zárás alapján 1245 bázispontos CDS-középárfolyammal szerepel a legkockázatosabb tíz államadós csoportjának második helyén. Ez azt jelenti, hogy minden tízmillió euró névértékű ciprusi államkötvényre több mint 1,2 millió euróért kínáltak törlesztéskockázati biztosítási tranzakciókat a befektetőknek a londoni piacon a lista összeállításának idején.

    Az S&P Capital IQ számítási modellje szerint a június végi ciprusi CDS-árszint arra vall, hogy a londoni adósságpiac csaknem kétharmados halmozott valószínűséggel árazza Ciprus mint államadós törlesztésképtelenné válását az irányadó ötéves távlatban.

    A második negyedéves lista szerint a világ legbiztonságosabb államadósa törlesztéskockázati szempontból változatlanul Norvégia, utána Svédország, Finnország, az Egyesült Államok és Svájc következik. Rajtuk kívül a legjobb tízes csoportban van még Dánia, Németország, Ausztria, és az elit klub új tagjaiként Nagy-Britannia és Csehország.

    Londoni elismerések
    Július elején javították a magyar befektetések súlyozására adott ajánlásukat londoni pénzügyi elemzők, egyebek mellett a javuló közfinanszírozási helyzettel és a továbbra is kiszámítható monetáris politikával indokolva az átértékelést. A JP Morgan londoni befektetési és elemző részlege május végén közölte, hogy az általa vezetett globális felzárkózó piaci kötvényindex modellportfóliójának átegyensúlyozása keretében felülsúlyozásra módosította a magyar befektetésekre szóló ajánlását az addig érvényben volt piaci súlyozási ajánlásról.

    Az első három hónap erős teljesítménye alapján az idei év egészében növekedés várható a magyar gazdaságban annak ellenére, hogy az árvíz valamelyest visszavetheti a mezőgazdasági termelést – jósolták jelentősen feljavított június közepi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemző

  • Hat legalabb valamiben elertuk a vilagszinvonalat. Ezt a kepet lattam tavaly Torontoban is es Vancouverben is.
    Igaz nem csinaltam videot rola, de attol meg ott is letezik. Remelem Kerekes Ur benevezi a cannes-i filmfesztivalra?!
    Ha belegondolunk, ez is van olyan bohockodas, mint Gyurcsany ehsegsztrajkja.

  • Lélfai Szilárd

    Daniel Estulin – A Bilderberg-csoportról (RT) – YouTube
    ► 6:12► 6:12
    http://www.youtube.com/watch?v=LgRAUG0JMOw‎
    2012.06.17. – Feltöltötte: PirosPirulaProjekt
    Ez persze nem a magyar vagy az amerikai TV-ben ment le. Csak az oroszoknál.

  • Ha ennyire utálja a kommunizmust, adja vissza a diplomáját,mert attól kapta, méghozzá ingyen.
    Az apucit is megtagadja és gyűlöli? Kisztitkár és
    megye-párttitkár ” V É L E T L E N Ü L ” nem lesz senki!

  • Ez a nép most fizeti vissza,amit a szerencsétlenek „elkurtuk nemis
    kicsit,nincs egy orszàg,amelyik ilyen baklövéseket csinàlt,nem kormànyoztunk 1,5-2 évig(2006),hazudtunk reggel…..-mindig-…”
    Évenkénti 6-7 % ujabb adossàggal növelték az adossàgàllomànyunkat-2006-ban 9,4 %-al(az EU 3 %-ot irt elö),pedig elprivatizàltàk a MALÉV teherszàllitàsàt,hosszutàvra bérbeadtàk a repülöteret.Mégis 2008-ban màr Vészsegélyt kellett felvenni-és 2012-töl-vissza fizetni,(4 év Gyurcsàny,6 év balodali szerencsétlenkedés)
    3,8 Milliàrd EU a kamatokkal együtt 5,1 Milliàrd EU évenként.
    Pedig 2002-ben-a hatalmuk àtvételekor „Hiszen van itt pénz,nem értem,hogy Orbàn miért nem adott többet” Lendvai Ildiko.
    Sajnos Bajnai az IMF friss EU Milliàrdjai ellenére minusz 6,8 %-al szintén alulmulta a környezö konkurenseinket,a megszoritàsok ellenére-pedig a legmodernebb tanàcsokat kapta,talàn rosszul értelmezte öket?, vagy alkalmatlan ekkora feladatra?
    Most ezek az orszàg rombadöntöi ujbol tàmadnak,szervezkednek kiszogàloik,pàrtkatonàik és volt haszonélvezöik segitségével.

  • lélfai&erős

    három év számokban.
    előző kormány utolsó hónap/ múlt hónap
    EUR 265 / 296
    USD 198 / 224
    CHF 185 / 240
    magyarország jobban teljesít 😀

  • kukazas gyurcsany alatt is volt , nalunk ORLANDO floridaban is van , becsben is van , tuti hogy tel avivban is van http://www.index.hu/gazdasag/2013/07/18/luxuselet_390_evnyi_atlagfizetesert/

  • Ja,olvasta valaki,hogy csődbe ment DETROIT!!!!!magyarul fizetőképtelen a város,veszélyben a nyugdíjak és az egészségügy,az emberek több mint harmada létminimum alatt
    él(Lehet,hogy ott is kukáznak?),na ez is AMERIKA!!!!!!(képek nélkül…)és nem BUDAPEST!!!

  • Kedves Marcsi.
    Detroit egy 5.3 milliós nagyváros, amelyik az elmúlt tíz évben hatalmas változásokon ment keresztül.
    Az elsősorban régebben autógyártásáról ismert város mára kinőtte magát. Ahogy a többi nagyvárosok, (New York, Chicago, Los Angeles) is meg kellett, hogy küzdjenek a nagyság összes hátrányával, Detroitnak is meg kell küzdenie.
    Javaslom elolvasásra az ottani újság mai számát.

    http://www.mlive.com/business/detroit/index.ssf/2013/07/detroit_economic_leaders_devel.html
    (Ps. Nemértem ugyan, hogy ez hogyan kapcsolódik a cikkhez, de ez legyen az én gondom..)

  • Kerekes Sandor

    Gratulalok, Mariskam, kisliba, hogy nekunk most sokkal jobb, mert Detroit csodbe ment.
    Igaz, hogy az imperialistak minden egyes kudarca a szocializmus malmara hajtja a vizet.

  • Ille
    Megszünt a Tuldeficit Eljàràs ellrnünk 2013-ban.
    2004-es EU tagsàgunk ota Tuldeficit Eljàràs ellenünk,mert minden évben 6-7 % -ot „teljesitettünk”,az elöirt 3 % helyett-csak mi nem tudtuk egyik évben sem teljesiteni a vàllaltakat-, 2006-ban 9,4%, pedig elprivatizàltàk a MALÉV nyereségesen müködö részeit,igy megàsva annak sirjàt. 2008 -6év balos szerencsétlenkedés utàn-20 Milliàrd EU Vészkölcsön,
    pedig 2002-ben”Van itt pénz….”Lendvai Ildiko.
    2009-ben minusz 6,8 % -Bajnai is alulmulta a konkurenseinket-.
    2012-töl kell vissza fizetni a szerencsétlenkedö Gyurcsàny és Bajnai vezette baloldal àltal elöidézett csöd költségeit.

  • Dénes Erős! Megszűntetni bárki képes a túldeficit eljárást, csak az a kérdés, hogy milyen áron!? Ezen gondolkodjon el, hogy miképpen érte el a jelenlegi kormány ezt az eredményt. Nem elég az üres paneleket nyomni, tessék mögé nézni a dolgoknak, hogy: „mit, miért és hogyan”. Így lesz egy állítás teljes.

  • A felsorolt érvek az orbáni féligazságok tipikus példái!
    (Féligazság = tendenciózusan összeválogatott részigazságok halmaza, amelyek megfelelő kontextusban igaznak tűnnek, valójában a teljes igazság elkendőzését szolgálják.)
    Ajánlott olvasmány a féligazságban hívőknek:
    http://www.atv.hu/belfold/20130719-orban-nem-hazudik-csak-feligazsagokat-mond-szakertok-a-wsj-interjurol
    Ismerjük fel, amit már Orbán is felismert:
    A nyilvánvaló hazugság rossz, mert azonnal felismerik.
    A féligazság viszont sokakat képes megtéveszteni, és emiatt a hazugságnál sokkal ártalmasabb!

  • Dénes ERÖS
    2013 július 20
    6:36 de.
    nyugi, erőském, mindjárt kint lesz az erről szóló írásom! addig még tűrjön és szenvedjen 😀
    amúgy úgy számolom, ezt a süket dumát most teszi fel ötödször, más-más cikknél.
    ennyire nem hiszi el, hogy ismételgetnie kell?

  • Falusi!

    Úgy kapcsolódik a cikkhez,hogy lepusztult képek jelentek meg
    at újságban és a TV-ben is több híradóban(több csatornán)
    természetesen az említett autógyártásra és egyebekre is kitértek.
    Kerekes hülyeségeire felesleges válaszolni,ugyanis egy szóval sem írtam,hogy örülnék a város csődjének,meg mások
    sem, mert szerencsére nem az ő fajtájából való vagyok…. és
    nem uszító rémhíreket terjesztek,hanem tényeket írtam,ami
    igenis kapcsolódik cikkhez!!!!A többi hozzászólónak is
    hasonló volt a véleménye!!!

  • Kiegészítés: mai hír,hogy a közvilágítást is valószínűleg
    kikapcsolják.Egyébként az a gusztustalan az egészben,hogy
    egy gazdag ország nagyvárosának (sok milliárdos tartozás)
    csődjét ami már régóta várható volt kimagyarázzák,ugyanakkor
    egy kukákról készült képpel a „magyar nyomort”….akarják
    bemutatni,persze ez a kép és ennél még különb szeméthegyek
    bárhol máshol is készülhettek volna!!!!

  • Lélfai Szilárd

    Kerekes Sándor!

    Igazi ÚRIEMBER vagy!

    „Csak egy fideszes lehet annyira ostoba, hogy egy ejszakai felvetelen a szineket kerje szamon. Idefigyelj, marha: a sotetben minden tehen, beleertve anyukadat is, fekete. De azert az Orban szep, pirospozsgas volt nemde?”
    Lassan már olyan intelligens a stílusod, – a marházás, anyázás – mint az illéé! Ilyenkor leválik rólad az a kicsi máz is, és kiderül, apád egy habán fazekas volt!
    Az éjszakai felvételek azért olyan sötétek, mert spot lámpa helyett csak az értelmed világított!

  • Lélfai Szilárd

    Falusi!
    Frissíteni kellene az adatokat!

    „Az Egyesült Államok valamikori negyedik legnépesebb városának lakossága az évtizedekkel ezelőtti 1,8 millióról mára 713 ezerre esett vissza, főleg az autóipar hanyatlásának következtében: a régióban található az ágazat három óriása, a General Motors, a Ford és a Chrysler főhadiszállása. A területen az amerikai munkaügyi minisztérium tavalyi adatai szerint közel 16 százalékos volt a munkanélküliség. A nagyváros hosszú távú adósságát 18,5 milliárd dollárra becslik. Amennyiben a csődhelyzetet a bíróság is megállapítja, ennek rendezéséről meg kell állapodni a hitelezőkkel.”

    Pedig ott nem is O.V. a polgármester!

  • Kerekes Sándor

    lelfaikam, orulok, hogy vegre otthonosan erzed magad.

  • Kerekes Sándor

    Mariskam, akozvilagitast mar korabban kikapcsoltak, Esztergomban. Teljes egeszeben Fidesz vivmany.

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 20
    2:43 du.
    Frissítve:

    The name Detroit sometimes refers to the Metro Detroit area with a population of 4,296,250 for the six-county Metropolitan Statistical Area, the United States’ 13th-largest, and a population of 5,218,852 for the nine-county Combined Statistical Area as of the 2010 Census. The Detroit–Windsor area, a commercial link straddling the Canada–U.S. border, has a total population of about 5,700,000. The Detroit metropolitan region currently holds roughly one-half of the state’s population.

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 18
    5:28 du.
    Vagyis, a tíz legkockázatosabb országok között a középmezőnyben vagyunk..
    Naccerű!! Akkor most nézz utána, hogy mikor kerültünk a tíz közé…

  • Kerekes!
    Így legyen ötösöm a lottón,hogy erre hivatkozol,az persze
    átmeneti volt és visszakapcsolták,meg ugye Esztergom nem
    Amerika,és Detroit adóssága már évtizedek óta keletkezett
    Egyébként gyújtogatnak,rabolnak a szegények és a játszótéren lövöldöznek…több nyomor negyedről már nem is beszélve.Ha megtalálom legközelebb majd elküldöm a hivatkozást amin meg lehet nézni a képeket.
    Hát ez sem jött be,mint sok más!!!…
    He-he-he (ott ugye nem Orbán a polgármester……?)

  • Egyébként 18,5 milliárd az adósság!Hol van a kormányzó illetve az elnök?!
    Nem kell válaszolni,mert bolond lyukból,bolondszél fúj!

  • Kerekes!………….Sanyika!A világitásról a kirakati fényekről még soha nem hallottál?Ismered Anyámat?Mert, ha nem akkor ne vedd a szádra te torontoi KÖCSÖG.

  • Kerekes Sándor

    rossz hirem van Mariskam. A detroiti asossag evfizedek ota halmozodik ez igaz, es az esztergomi valoban csak az elmult nyolc ev Fideszes kormanyzasa alatt gyult ossze. Igazad van. A hivatkozast nem szukseges elkuldened. Ugyanis veled ellentetben sokszor jartam Detroitban es biztositalak, hogy ott a helyzet sokkal komplikaltabb semmint gondolnad. Ugy latom, hogy a karorom elvakitott. Ha erdekel, szivesen megirom, hogy mi az igazi helyzet Detroitban. Meghozza szemelyes tapasztalataim alapjan.

  • Ilyen rossz szinvonalu videot mar regen lattam.
    Nem kellene filmtanfolyam orakat venni szegeny Kerekes urnak?

    Botranyos, hogy ilyen video a Kanadai Magyar Hirlap neveben jelenik meg.

    A Foszerkeszto meddig turi meg ezt a szinvonaltalan baromkodast Kerekes reszerol?

  • Kerekes Sándor

    Kedves usa, koszonom, hogy a minoseg javitasara osztokelsz. Bizony az a minoseg joacskan javulhatna meg. De ha mar itt tartunk, lennel szives megirni, hogy miben latod a hibat, hol kellene a javulast elkezdenem.
    Kosz

    Sandor
    PS: addigis mig az en videoim elerik a kivant szinvonalt, beletelik egy kis idobe, lennel szives elkuldeni nehanyat a magad termesebol, hadd okuljunk a magasabb szinvonalon.

  • Oromomre szolgal, hogy Kerekes ur ugy talalta, hogy produkcioja meg magaban hordozza a javitas lehetoseget.
    Javitast a camcorder hasznalataban es a video vagas teren velem felfedezni. Termeszetesen az alamondas szovegenek szinvonalan is lehetne emelni.
    Camcorder hasznalataval kapcsolatban megjegyzem, hogy sotetben lehetseges lampat szerelni ra es igy elvegezni a faradsagos munkat.
    Arulja el nekunk, ki tanitotta meg Ont a camcorder hasznalatara?

  • Kerekes Sándor

    Kedves usa ur, kerdesere van szerrencsem kozolni, hogy a camcorder hasznalatat egyfolytaban tanulom, proba-szerencse alapon. Van ugy, hogy jobb, van ugy, hogy rosszabb az eredmeny. Minden esetre azt mar az elejen megtanultam, hogy ha lesbol akarok felvenni valamit, akkor mindenfele vilagitas csak elrontja az alkalmat. Meg akkor is, ha erre sotetben kerul sor.
    Szabad-e egyszersmind erdeklodnom, hogy usa ur tokeletes videoibol mikor remelhetunk egy-ket szivderito peldanyt?

  • usa
    2013 július 22
    10:27 du.
    ennyi? semmi gaz libsibolsibibsizés?
    csak némi argumentum ad personam?
    több is telik magától ennyinél, tehát, dolgozzon még rajta 1 kicsit 😛

  • A Világgazdasági Fórum friss adatait idézném. Szakértői és üzletemberek által adott becslések és statisztikák alapján versenyképesség szerint rangsorolják az országokat, 12 pillér segítségével. Magyarország 2013-ban az egy évvel korábbihoz képest a 60. helyről a 63.-ra csúszott vissza, 2000-ben még a 29.-ek voltunk, döbbenetes a lecsúszás bő egy évtized alatt. Ráadásul az egyik pillér, az „intézményi feltételek és működés” esetében nem 63.-ok, hanem 84.-ek vagyunk.

    Alaposabban megnézve az intézményeken belüli alindexeket, akad jó pár, melyekben még ennél is rosszabbul állunk. Ilyen például a kormányzati politika átláthatósága. Ezen a téren Magyarország a 148 országból a 132. helyen található. Olaszországot leszámítva a teljes EU bőven megelőz minket, és olyan országokkal vagyunk egy szinten, mint Irán, Algéria vagy az ébredő Mali.

    Egy másik eléggé döbbenetes adat, hogy az állami szabályozás terhére vonatkozó alindex szerint 148-ból 140.-ek vagyunk. Ez is mutatja, hogy Magyarországon az erős állam képe és mítosza mögé bújik a korrupció. De bőven a globális mutatónk alatt vagyunk a cégek etikai magatartását vizsgáló alindexben is, a 92.-ek. Mindez azt jelenti, hogy az átláthatóság nagyon erősen összefügg a versenyképességgel.”

    http://index.hu/belfold/2013/10/16/ez_a … talizmusa/