Magyarország győzött!

2013 július 21 8:13 de.93 hozzászólás

A kormány gyorsnaszádján megint a ködkürtre eresztik az összes gőzt, a hajócsavar meg bágyadtan keveri a vizet, sőt, a kikötő is a távoli ködbe vész…

Az történt ugyanis, hogy a 2/3, nem kímélve az adófizetők pénzét, egész oldalas hirdetésekben nyomatja diadaljelentéseit a nyomtatott sajtóban, ráadásul, valami fatális félreértés okán még a rút, nemzetre rontó libsibolsi ellenzék lapjainak is jut a vastag hirdetési pénzekből – mert hát, az ilyesmi nem olcsó játék.

Na, akkor nézzük csak közelebbről, miről is harsognak a Fidesz fanfárai?

Sikerült! Magyarország győzött!

Fotó: Orbán Viktor Facebook profilja

Fotó: Orbán Viktor Facebook profilja

Affrancba…nem is tudtam, hogy háborúztunk. Vagy ez csak egy Hungarian REAL (Rúgd-El-A-Lábát) FC. típusú futottak még kategóriás futballmeccs volt?

Én valahogy – aki azért, ne tévedjünk, Magyarország egy része vagyok, bár ezt sokan elég nehezen viselik el– nem emlékszem, hogy bárki ellen harcoltam volna. Persze, a Viktor- nomen est omen – akiről tudjuk, maga egész Magyarország, sőt, maga a nemzet, harcolt. Kicsit zavaró, hogy ezt a fene nagy lottyos harcát Németország ellen vívja, aki a legfőbb exportpiacunk és hazai befektetőnk, meg az Unió ellen, ahonnan kapott pénzekből táblázta ki az egész országot, hogy íme, a Fő tér, a csibekeltető, a szökőkút, a bekötőút stb. az EU támogatásával született, újult meg, de hát, ő tudja, amit tud. Vagy nem.

Az Európai Unió kénytelen megszüntetni a Magyarország elleni túlzott deficit eljárást.

Szép dolog, csakhogy, kicsit túl van spilázva. Semmi kényszerítés nincs benne. Jobb helyen ugyanis – márpedig az Unió jobb hely – így mennek a dolgok. Vannak számok, azok jelentenek valamit, a makrogazdasági szabályok szerint azt mérlegelve elfogadják, mert ez így van előírva. A mutatószámok, azok mutatószámok. Nem vizsgálják, hogyan keletkeztek, milyen áron. Ha jövőre nem teljesíthető, visszajön a túlzott deficit eljárás, még ki sem hűlt a helyünk a szégyenpadon. Mi pedig jól tudjuk, milyen áron kerültünk le. Hát, nem gábor áron. Struktúra átalakítás? Unortodox módszerek? Na, ne röhögtessenek már! Mikor és hol tanult a nagy dakota varázsló, Kusza Szem közgazdaságtant? Na, ugye…

Ez azt jelenti, hogy minden uniós pénzhez hozzájuthatunk, ami a magyaroknak jár.

Mi van? Egyenlőre csak Orbán pofája jár. Eddig is megvoltak a lehívási lehetőségek, de még egy értelmes projektet se voltak képesek összehozni, hogy az ténylegesen hasznosuljon! Sebaj, most majd Orbán személyesen veszi kezébe az uniós pénzek elosztását, és meglátjátok, soha nem látott fejlődésnek indul az ország! Mármint, egyesek országa…

De, ha már a magyaroknak jár ez a pénz, kérem szépen a magam részét. Majd én eldöntöm, mire akarom használni.

Ez az önök győzelme azok felett, akik a kudarcunkat akarták itthon, és külföldön.

Most nem boncolgatom ennek a mondatnak debil voltát. ÉN nem harcoltam senki ellen, tehát, ha szabad kérnem, ne soroljanak be a szabadságharcosok közé. Az a magyar történelemben eddig még sok jót nem eredményezett. Miért is lenne bárkinek jobb, ha itthon a kudarcunkat akarná? Visszautalok oda, hogy magam is magyar vagyok (bár, mint írtam, ezt sokan rosszul viselik), miért élvezkednék azon, ha

Magyarország kudarcot vall? Az, hogy Orbán – aki, mint tudjuk maga Magyarország – kudarcot vall, más kérdés. Attól még Magyarország, köszöni szépen, jól el lesz.

Külföldön ki is akarná Magyarország kudarcát? Kurva sok pénz fekszik benne! Csak hát ez a fránya többes szám, a fene egye meg, már megint ez a csapda: senki sem Magyarország kudarcát akarja, se a nemzet ellen nem támadt, de a többes szám azért egyértelműen azonosít. Biza, Orbán basi a sorok közt bevallja: ellenük – a 2/3 dilettantizmusa és autoriter uralma – szól a harang! Nem értük.

Szükség volt hozzá minden magyar ember munkájára, erőfeszítésére, támogatására és a közösen meghozott áldozatokra.

Na, ez legalább többé-kevésbé tiszta. Erőfeszítést, támogatást csak a kb. 1,5 millió agymosott hívőtől kaptak, akiknek még annyi eszük sincs, hogy felismerjék: biza, áldozatot hoztak, méghozzá nagyot! Persze, ha részesültek a földmutyiból, a trafikmutyiból, a takarékszövetkezeti mutyiból és Mutyiland egyéb áldásos húzásaiból, ráadásul még a Manyup megtakarításaikat se nyúlták le, nem romlott az életszínvonaluk, és nem kellett alsó-felső protézist csináltatniuk, hogy harapni is tudjanak a zsíros falatokból, ne csak nyámmogni rajta, az más.

Nem mellesleg, megint csak a számok: előző kormány utolsó hónap/ múlt hónap

EUR 265 / 296

USD 198 / 224

CHF 185 / 240

De persze, Magyarország jobban teljesít! Csak tudnám, kinél jobban? Burkina-Fassonál? Esetleg Nyasszaföldnél? Az más. Mindjárt rohadtul büszke leszek magunkra! A Nyugat meg hanyatlik, a szél keletről fúj, és különben is: büszke, Sziriuszból származó, turulban született szittya népünk bárki ellen győzni tud!

Még akkor is, ha beledöglünk. Orbán harcában az ilyesmi csak elhanyagolható, járulékos veszteség.

Ajánlom mindenki figyelmébe: építeni csak közösen, együttműködve lehet. Rombolni viszont bármelyik fideszes csinovnyik képes. Mert az oktatási rendszer, a társadalombiztosítás, a nyugdíjrendszer, a munka törvénykönyve, az alapizé, az alkotmánybíróság és a többi, maradjunk annyiban, nem az építésről szól.

Persze, a betonozás, az más. Az csak az épület alapja.

Ille István

93 hozzászólás

  • Kúltúrált hangvételü cikk:
    „Mi van? Egyenlőre csak Orbán pofája jár.”

    „CHF 185 / 240” >> helyett 200/240 (20%, FID_KDNP alatt, mint már megírtam)

    „CHF 135 / 200” 2007-2010 előző szoclib kormányok (50%-os Ft gyengülés)

    Igen, az unortodox gazdasági politika konszolidálta az országot. Rövidesen befejezzük az IMF hitel visszafizetését. Közben gyrapodtunk, nőtt Magyarország vagyon, 20% MOL, közművek, nyugdíjpénztár magyar kézben, elviselhető szintet kezdik közelíteni a vállalkozói hitelek kamatai, nem valószínű, hogy bedől a devizahitelesek többsége, magával rántva a fél országot, termel az ipar, a mezőgazdaság.

  • Georgina Bojana

    Tipikus mai mese.
    Van-e a királyon ruha? Milyen? Bízom abban, hogy „ecccccer” valaki csak felkiált, miután meggyógyult a szemein a parasztvakítás(!):
    – Jé, hát „nudizik” az „Isten-atttttttta”!!!!!
    *
    Kettő kérdésem vón:
    1.) Ki lesz az, aki felkiált, hogy a KIRÁLY (O.V.) mezítelen?!
    2.) Valóban Isten adta Őt nekünk, vagy mi választottuk? S, jól választottunk-e? (Hjaj, ez már a 2.) alkérdése vót’ elnézést…)

  • Georgina Bojana

    Hja, a győzelemhez GUMICSONT is jár. Amin jókat lehet rágódni, mármint annak, aki nem érintett.
    Aki meg érintett, a boldogan beül a hintába, amit t. Kormányunk kínál. Mármint az a legújabb, hogy lesz, lesz, lesz mentség,
    lesz (VÉGÉRVÉNYES) mentőkötél a deviza hiteleseknek!!!!
    *
    Most tárgyalják.
    Ha lesz, akkor ezzel fergeteges SZAVAZATI GYŐZELMET arat a Fityesz. Ezt borítékolom.
    *
    De azt is, hogy ha megtörténik, akkor kettészakad az ország. Devizásokra és egyéb hitelek nyögőire.
    Mivel az utóbbiak az előbbiekre pfujjoznak, hogy ők miért kapnak segítséget.
    Aztán hja, a harmadik oldalra is kitérek, akik egyáltalán semmilyen hitelben nem voltak/nem lesznek benne.
    Ők aztán meg azért pfujjoznak majd, hogy a mennyből, meg a Parlamentből érkező újabb villámcsapásokat (adóknak nevezett) intézkedéseket miért nyögjék?!
    Miért és kiért, amikor ők soha nem éltek semmiféle adósság felvétellel?
    Tehát ha segít a kormány a devizás elesetteken (valóban elesettek, ezt nem is tagadom. S, kiemelten megjegyzem, vannak olyanok, akik forinthitelt NEM kaptak, csak a svájci francos hitelt.
    Miért nem? Ezt mondta a bank. Vagy svájci franc, vagy mehetnek a …-ba.
    Az igénylő rokkantnyögdíjas volt, a hitelt pedig a meglévő háza megjavítására vette fel.
    Most pedig nyög és imádkozik. Imádkozozik és nyög. Öreg korára kenyéren-vízen és ha fussssssa, akkor gyógyszerein él.
    De említhetném azt a sok pszichológiai depressziós beteget, akik nem véletlenül kerültek oda, ahová. Ha csak annyit, hogy van a hitel, aminek kúszik és ugrik általában felfelé a részlete. De a mindennapi megélhetés bizonytalansága, hogy lesz-e holnap is munkahely? Mindez erősen a kétségbeesés mélyére taszítja az embereket.
    *
    Többször hallottam, különösen mostanában, a Klubrádió élő adásában is, hogy akik nem vettek fel hitelt, mert (örököltek, mert segítették őket a szülők, mert jó állásuk, jó és biztos fizetésük van, így megtakarításuk is) – erről nem szólt a fáma… De arról igencsak, hogy a devizások meggondolatlanok voltak, elherdálták a hitelt stb. stb.
    Már most a kenyértörés. Már most az írigykedés. Pedig sokan a mélynyomorból jöttek és oda is estek vissza… Arról nem szólnak a berzenkedők, csak szórják a sarat a devizásokra.
    *
    Nem tagadadom. Irdatlan nagy teher lenne ez országunknak. Meg óhatatlanul mindenfajta új adókat kellene kivetni, hiszen a költségvetés véges. A nincsből nem lehet adakozni.
    De azért valahol emberségnek is kellene lennie?!
    Visszatérve, Magyarország nagy részét, azokkal a randa kockaházakkal, főképpen OTP-s kölcsönökből építették. Mi lett volna, ha akkor az OTP-s kölcsönök így felfelé szárnyaltak volna? Akkor hogyan érezhették volna magukat azok, akik most pfújjoznak – azokra, akik MOST akartak élni. Nem dúskálni, nem utazgatni és nem tombolázni meg elkártyázni, csak élni. Saját lakásban, vagy megjavított, saját házacskáikban.
    Ennyi.
    *
    Tudom, számolok vele, ez a segítség az országnak nagyon sokba kerülne. Tudom, számolok vele, hogy ezzel a húzással O.V. sokezer embert (devizást) állítana maga mellé a választásokon.
    De azzal is számolok, hogy megsokszorozódnának az adók. De máris itt az első „dobása” Kormányunknak! Hiszen hamarosan bevezetésre kerülnek a NAV-os pénztárgépek százezrei. Úgy hallottam, hogy nemcsak a csere kerül majd sok pénzébe a kereskedőknek, de valamilyen havi díj is lesz. Mégpedig a NAV-nak a +munkáért, +munkásokért. (Javítsatok ki, ha nem ezt és nem így tudjátok)!
    Ebből már becsordogál a „nemzeti” kasszába +pénz. Zsákolható mennyiségben.
    *
    Akkor miért a „rinyálás”, a pfujjozás?
    Jómagam a devizásoknak drukkolok. Akkor is, ha kifütyülnek!

  • Lélfai Szilárd

    Georgina Bojana

    Az emberségességgel egyet értek, de már tele vele a hócipőm!
    2003-ban vettem fel 3 MFt-t 4,5%-os kamatozású építési kölcsönt. A netto 180.000 Ft/hó fizetésem miatt csak húsz évre kaphattam meg a kölcsönt(tíz évre kértem!).
    Tíz év alatt (21.500Ft/hó)visszafizettem 2.580.000 Ft-ot és még ennyi van hátra! Engem ki sajnál? Az én adósságomat miért nem akarja senki eltörölni? Miért nem akkor tüntettek a „devizások” amikor még nyereséges volt számukra a konstrukció? Én ne sírjak a 4,5%-os kölcsön miatt?

  • Enterprise
    2013 július 21
    8:39 de.
    mégis, melyik országról beszél?
    „gyarapodtunk”…”nyugdíjpénztár magyar kézben”…”termel az ipar” 😛 😛 😛
    amúgy vitatja, hogy jár orbán pofája?

  • Lélfai Szilárd

    ille
    Mint a Mogyoródi REAL oszlopos tagja, a FKP reménybeli elnöke, áruld el!
    Ha az EP-nek 8 évig nem volt gond a 3% fölötti deficit, akkor a nem szocialista kormánymál miért okozott gondot?
    ” A mutatószámok, azok mutatószámok. Nem vizsgálják, hogyan keletkeztek, milyen áron.” Például Spanyolország esetében a 8% miért elfogadható, és nem sorolom a többit!
    Az EP és a Velencei Bölcsek útmutatásai alapján csődbe ment Görögország, stb., az „ortodox” gazdaságpolitikával együtt! Tudom Nektek ez nem jelent semmit, csak vesszen O.V.!
    Ami a magyarságodat illeti, Szállasi is magyarnak vallotta magát!
    2001-ben az USD 300 HUF is volt az EUR pedig 200 fölött ingadozott.
    2002-ben már egy szinten voltak, 100 $-ért 101 €-t adtak.
    Ha a mai arányokat nézzük az USA-nak öngyilkosságba kellene menekülnie, legalább is a te eszmefuttatásod alapján!
    Még mindig várom a Bírósági Idézést! 🙂

  • Lélfai Szilárd

    ” Tölgyessy Péter, az SZDSZ egykori elnöke, a Fidesz volt politikusa egy hosszú, ötrészes cikkben elemezte a hazai közélet helyzetét, így például azt is, hogy a magyar gazdaság teljesítménye mennyire „befagyott” a régiós versenytársakéhoz képest. Az egykori politikus ritkán idézett statisztikai adatokat összegzett az Origón, és azokat a tanulmánya mellékletében publikálta. A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal összevetése szerint a 2004-es uniós csatlakozás és 2008 között Szlovákia teljes növekedése 35,8 százalék, Lettországé 30,3 százalék, Csehországé 25,6 százalék, Lengyelországé 23,0 százalék, Szlovéniáé 22,2 százalék volt, miközben hazánk ugyanezen mutatója csupán 9,9 százalék.

    A régi tagállamokban (fogalmazhatunk úgy, hogy a Nyugaton) ez idő alatt a növekedés átlagosan 8,3 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy Magyarország a 2004-es uniós csatlakozáshoz képest alig több mint 1 százalékot tudott faragni a hátrányából a Nyugathoz képest, bezzeg a lengyelek 15, míg a szlovákok majd 27 százalékot. (Ami elég volt ahhoz, hogy utolérjenek és leelőzzenek minket – a szerk.)

    Az egy főre vetített bruttó hazai termék számai sokat kifejeznek az elmúlt két évtized hazai történéseiből. Amíg Lengyelország egy főre jutó bruttó hazai terméke 1990-ben vásárlóerő-paritáson 4600 euró volt, addig Magyarországé 7800 euró. 2004 és 2012 között a lényegesen alacsonyabb bázisról induló, ezért könnyebben előrelépő Lengyelország összesen 35 százalékkal növekedett gyorsabban nálunk. Szlovákia növekedési többlete ugyanezen idő alatt még magasabb, 36,7 százalék volt. Tölgyessy Péter számításai szerint amennyiben hazánk a lengyel tempóban növekedhetett volna, ma a teljes magyar GDP folyó áron hozzávetőleg 9893 milliárd forinttal lehetne magasabb a jelenleginél. A fejlettebb hazai gazdaság nemigen bővülhetett volna ennyivel gyorsabban, ám ennek az összegnek a fele vagy akár a negyede is hatalmas tétel. Csupán a nagyságrendeket jelezve: 2013-ban az államháztartás nyugellátásokkal kapcsolatos éves központi költségvetési előirányzata 2777,5 milliárd forint. A középfokú oktatás előirányzata 140,8 milliárd forint.

    A történelmi hagyományaink szerint viszonyítási alapnak tekintett Ausztriához vagy Németországhoz képest 2006 után megállt hazánk felzárkózása, ám több uniós tagállam súlyos válsága miatt a 27 tagállam átlagához képest továbbra is némi konvergenciát mutatunk.

    Egyszer, nagyon régen megközelítettük Ausztriát

    Történelmi távlatból még érdekesebb Magyarország „hullámvasútja”. 1870-ben az egy főre jutó magyar bruttó hazai termék az osztrák 58,6 százaléka volt, ami 1910-ben 60,8, majd 1938-ban 74,6 százalékra emelkedett, hogy 1970-ben 51,6, 1990-ben 38,2 százalékra essen vissza, majd 2000-ben 34,6 és 2006-ban 39 százalék legyen, végül 2010-ben újra csupán 34,7 százalékon álljon. „

  • Orbán, előre megfontolt szándékkal, de dilettáns módon, – immáron beprogramozta Magyarország hanyatlását, és a visszafejlődés a ‘lebontás’ háromszor gyorsabb, mint az építkezés, így a magyar lakosságnak, majd hatszor többet, kell melóznia, robotolnia, gályáznia, hogy utolérje a többi európai országokat….

  • Egy biztos, Orbán sikeres, micsod hatalmas VAGYONRA TETT SZERT ??? !!!! :

    „„Tamás Kovács ?
    Kiemelt hozzászóló

    EZ MINISZTERELNÖK?
    „Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
    Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
    Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”

  • Georgina Bojana

    Ha jól emlékszem, a devizahitelesek is már egy un-ortodoxiának estek áldozatul. A rendszerváltás, avagy pontosabb nevén magánosítás miatti csődhullám, illetve a csődhullám miatti fogyasztás visszaesés, és megemelkedett munkanélküliség következett be.
    Elindult egy számháború a pártok között, pont az építési kedv visszaesésének kapcsán. A fidesz hangoztatta, hogy majd az ő kormányzása alatt fel fog lendülni a dolog. Emiatt irányították a lakosságot az ön által leírt módon a bankok deviza hitel irányába. Sőt, propaganda is volt a deviza hitel mellett. Ezt a felelősségét emlegetik fel a fidesznek, hiszen azt lehet mondani, majdnem teljes egészében lezárta a forint hitel lehetőségét.
    Az USA hitelbank összeomlása olyan világválságot generált, amit még ma sem hevert ki az ország. Ennek áldozatai a deviza hitelesek is.

    Valóban nagy dilemma, hogy szocializmusként védőpajzsot vonjon az ország a devizások fölé a többi ember kárára, avagy kapitalistaként hagyja csődbe menni a rossz döntést hozókat.

    Orbán most választási propagandára akarja felhasználni őket. De tetteiből tudjuk, az ő segítő keze a delikvens halálához szokott vezetni.
    Inkább a tanárok béremeléséhez viszonyítanám a dolgot. Ígéret, ígéret, és megint csak ígéret. Majd a választások után lerendezik végleg a sorsukat, hogy belepusztulnak.

    Lehet, a devizásokat maga mellé állítja az ígéretekkel, de kérdés, mennyi szavazatot veszít? Hiszen ön is felsorolta a felzúdulók csoportját. Azért nem annyira egyértelmű ez a szavazat kérdés sem.

  • Csak egy pályázó volt, Magyarország! A győzelemhey pedig ellenfél is kell. WIN BY DEFAULT a korrekt kifejezés Angolul, de a Magyarban körül kell írni, hogy valaki nyert, mert az ellenfél nem jelent meg.

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 21
    10:06 de.
    tetszik ez a küzdelme a számokkal 😀
    ami az idézést illeti: hova siet? nem jó az magának az ítélkezési szünet után?
    persze, ha nagyon feszegeti a pofonos ládát…
    mielőtt beindulna: nem fizikai értelemben mondom, mert még a végén fenyegetésnek veszi 😀

  • Don Ovuz
    2013 július 21
    12:16 du.
    mindehhez még hozzájönnek a roggyantra eladósított önkormányzatok is.
    konszolidáció ide, vagy oda, azt a pénzt is nekünk kell kiizzadni.

  • Don Ovuz

    Rosszul emlékszel. A Fidesz idején támogatott forint kölcsön volt. Mi is vettünk fel 1,5 milliót a cs.házunk hőszigetelésére. Tavaly járt le. Ezt a hitel fajtát a szoc. kormány szüntette be. Az volt a duma, hogy nem szociálisan rászorultak is felveszik.

  • Don Ovuz
    A deviza hitelesek kérdése egy nehéz kérdés.

    „Valóban nagy dilemma, hogy szocializmusként védőpajzsot vonjon az ország a devizások fölé a többi ember kárára, avagy kapitalistaként hagyja csődbe menni a rossz döntést hozókat.”

    Ha három ezren lennének, magukra lehetne őket hagyni.
    Mivel 1 millió felett voltak, vannak. Nem. Ha tetszik, ha nem, súlyos nemzetgazdasági kérdéssé vált az ügy.

    Képzelje, hogy, úgy dől be, „csak” 200.000 lakást kellene elárverezni. Ilyenkor az érték töredékén megy el a lakás, s nem biztos, hogy az adós egyáltalán az adósság alól mentesül, amellett, hogy földönfutó, vagyontalan lesz. Kétszázezer lakás, mely majdnem ennyi családot jelent, sok gyerekkel. Nem fejtem ki ennek vonzatait… Hogy ez a szitu mit csinálna a lakáspiaccal tán azt se kellene levezetnem. Azt még próbálom érzékeltetni, hogy párezren felvásárolnák a 200.000 lakást töredék áron, miközben a 200.000 család földönfutó. S még az sem biztos, hogy a bankok megkapnák a pénzüket… Nagyobb összeomlás, káosz jöhetne ki mindebből Mo-on, mint az USA hitelválság 2008-ban.
    Az sem kétségéges, az is szív(fizet) mindebből aki egy
    fillér deviza hitelt sem vett fel, de tán nekik is jobb egy konszolidált országban élni, mint egy összeomlottben… Azt gondolom belátható, deviza hiteles lehet komcsi, jobbikos, fideszes, KDNPés,MSZPés zsidó és katolikus, netán jehovista. Tehát nem a bőrszintől, pártállástól függ, mondhatnám össznemzeti ügy. tehát muszáj. Muszáj kezelni, függetlenül attól, ki szabta el.

    Hogy ebből szavatgyűjtés származik, nem nagyon.
    Az MSZPés nem fog máshová szavazni, akkor sem, ha a polgári kormány kihúzza a szuaréból, de a jobbikos, szdsz-es sem. A Mo-i szavazók jelentős része zsigerből szavaz, az ingadózók között lehet nemi hatása. Erre vizsont azt mondom, ha a kormány megkíméli őket(is) a fentebb leírt borzalmaktól, néhány szavazattal többet meg is érdemel.

  • Kyten

    Én azért drukkolok, hogy a horvátországi sziget után, Orbán kezdje meg Erdély a többi elcsatolt országrészek felvásárlását.

  • Orbán ha valóban segíteni akart volna a devizahiteleseken , miért nem áldozta fel a bankokra kivetett sarcot. Ha a bankok nyerészkedtek, akkor az ő nyereségükből kellett volna a támogatást finanszírozni. Nem jól látom?

  • sárdi jani
    2013 július 21
    6:27 du.
    annyira azért nem hülye. nem, hogy az ő vagyona rámenne – feleslegesen – de még az ország gazdasága is belerokkanna.

    mert hogy, mert csak a térképeket átrajzolni – mindenhol, nem csak nálunk – édes kevés. akkor, biza, tenni is kellene valamit az új tulajdonért, és az abban foglalt humán részért.
    egészségügy, infrastruktúra, közlekedés, oktatás, bankrendszer, miegymás.
    ahhoz pedig pénz kell, méghozzá irgalmatlanul sok pénz, az meg nekünk nincs.
    vagy gondolja, hogy a nagybányai aranybánya, vagy a tordai, parajdi sóbányák, esetleg a korondi fazekasok majd kitermelik ennek a költségét?
    vagy a kárpátalja, esetleg a vajdaság, vagy a felvidék?
    de azért drukkolni, az lehet.
    én is drukkolok magának: hajrá sárdi jani!

  • makokriz
    Egyedül sikerült ezt mind összehozni? Voóúh…

  • Ille..te milyen penzt izzadsz ki ? meg a cikkeidet is LOPOD masoktol http://www.nepifront.hu

  • Lélfai Szilárd

    Kyten

    Az egyes közírók, egyes vélemények, stb. igazi kommunista találmány! Senki nem vállalja a felelősséget, viszont elhinti a gyanakvás magvát! Igazi magyar mondás: ” nem zörög a haraszt, …..
    Recept: végy néhány csipetnyi igazságot, adj hozzá ízlésed szerinti mennyiségű igazolatlan és ellenőrizhetetlen eredetű hazugságot, keverd jól össze, megfelelő időben tálald a birkák elé! Zabálni fogják!

  • Lélfai Szilárd

    Ille István!
    „tetszik ez a küzdelme a számokkal ”
    Ezt nem küzdelemnek kell felfogni (nálunk), csak a tények igazolásának. Abban igaza van, hogy hamis igazolásra is megpróbálhatják egyesek!

    „persze, ha nagyon feszegeti a pofonos ládát…
    mielőtt beindulna: nem fizikai értelemben mondom, mert még a végén fenyegetésnek veszi”

    Amikor az unokáimmal cirkuszban voltunk, ott sem vettem komolyan a bohócok gyermeteg vicceit, fenyegetéseit!

  • Lélfai Szilárd

    Don Ovuz!

    Kérdezze meg azokat a devizahiteleseket, akik 2003 előtt vettek fel hitelt és 2004 előtt vissza is fizették! Nekem az a gépkocsi hitel olcsóbb volt, nem is bántam meg!
    Ha egy nyugdíj előtt álló pedagógus házaspár, az addigi lakását a gyerekének adja, magának vesz egy három szoba összkomfortos házat, (szinte önerő nélkül), azt ön normális dolognak tartja?
    Nem igazán sajnálom, inkább szánom az ilyeneket, és Őket nem O.V. hülyítette meg!

  • Ille István

    Nem tudom,
    de a „pofa” kifejezést nálunk az állatokra szokták alkalmazni. Hallottam már kocsmában is erősen italos, lepusztult alakoktól, vagy utcai verekedés előtt az Ön által alkalmazott összetételben. Még foglárok szokták alkalmazni, börtönben, köztörvényesekkel szemben, s minden további nélkül el tudom képzelni az ÁVÓ-tól vagy az SS-től a gulágon illetve Dachauban is. Bíró a bíróságon nem engedi meg magának ezt a hangvételt súlyos köztörvényesekkel szemben sem.
    Újságírótól ritkán látom szerkesztői cikkben, általában azt súgja, az indulat, nem az értelem vezeti a tollat.

  • Enterprise
    2013 július 22
    6:30 de.
    ne is törődjön vele. írjon jobbat 😀
    mit szól a pofavizit kifejezéshez? vagy a van bőr a pofáján kérdéshez?
    esetleg az egy pofa sörhöz? mert ezek – és más többi – mintha nem az állatokról szól, még maguknál sem 😀
    orbánnal kapcsolatban pedig semmiféle indulat nem vezérel. nem ér annyit.

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 22
    4:08 de.
    az nevet, aki utoljára nevet 😛
    ráadásul még pénzt is kap érte, ahogy maga is fizet a bohóc vicceiért.
    gondoltam észhez tért, hiszen – nagyon okosan – elég sokáig hallgatott. de nem, tovább provokál.
    de nagylelkű leszek, elfogadom a bocsánatkérését. itt, ezen a fórumon, bármelyik cikkemhez kommentelheti: ille, sajnálom.
    de, ha kérhetem, ne tegyen hozzá személyes névmást 🙂
    kap 48 órát.
    óra indul!

  • Ille István
    2013 július 22
    12:44 de.

    Hová lett a humorod? Én elsőként Székelyföldet venném meg, csakhogy bosszantsalak.

  • Georgina Bojana

    Időhúzás ez az egész, félek tőle. Hiszen pénzügyi biztost is kineveztek, hogy Ő majd segít. De hatalmat, valódi segítséget Neki sem adtak, hogy tudna segíteni.
    Ha bárkit is megnyugtat, sírok magam miatt és másokért is.
    Legfőképpen azért, mert érzem a „hinta szagát”, amibe bele leszünk ültetve.
    Aztán teljesen hiába pfújjoznak ránk, a devizásokra a többiek – talán az országunk másik fele?!
    Vidéken élek. Hihetetlen milyen pénzeket, házakat hagynak az öregek (akik végtelenül szerényen, beosztással és sok munkával éltek) – tehát az idős emberek, az örököseikre. Van aki több házat is, hatalmas földekkel.
    Természetes, hogy Nekik nincs lakás vagy egyéb gondjaik. Hiszen már kiskoruktól aranyat kaptak kezükbe, nyakukba, ujjukra – minden ünnepségen, születésnapon. „Hadd gyűjjék csak az arany, annak megmarad az értéke!” – így gondolkoztak a meghalt nagymamák, nagyapák.
    Ők nincsenek, nem is voltak patt helyzetben. Fogalmuk nincs arról, hogy mit is jelent az, hogy NINCS! Ők azt hiszik, jogosan pfujjoznak.
    Pedig nem egészen így van.
    *
    Sok devizás már régen kiizzadta a régen felvett hitelét. Csak azon agyalok, ha anno’ amikor az okat a randa kockaházakat építették OTP-ből, ha akkor ugrált volna így, ilyen mértékben a törlesztés? Akkor abban a Kádár korszakban mi a jó fenét üvöltöttek volna? Akár az OTP előtt, mivel akkor még idegen bankok nem nagyon voltak kis hazánkban.
    Tehát jó lenne, ha a „sakál” hadsereg elgondolkozna, hogy milyük van és miből, hogyan, kinek az izzadsága, munkája által?
    Vannak, igen vannak, akik nem ilyen szerencsések. Nekik maradt a jelzálog, valamint a devizában felvett kölcsön. Nem győzöm hangsúlyozni, nem mindenki agyalt azon, hogy mi lenne a jó, vagy nem jó.
    Sokan nem kaptak forinthitelt, mert elhajtották őket. Nem mintha a forinthitel annyira jobb volna, hiszen azt sem betonozták be, mint anno régen az OTP-nél felvett hiteleket. Tehát magyarul: X összeget Y hónapra/évre adták. De az az X összeg NEM változott! Az első hónapban is, de a legutolsó előtt is u.az volt. No igen, lehetséges, hogy éppen az utolsó valamivel kevesebb, netán minimállal több volt. De elenyészően.
    Most ott virítanak házaikban és vicsorognak, pfujjoznak azokra, akiknek mindez nem adatott meg.
    *
    Igenis kijelentem, a devizások többnyire igenis rendes emberek, akik élni, lakni szerettek volna. Nem mindegyik utazásra verte el, de ha arra, akkor is ő nyög és nem az, aki pfujjozik!
    *
    Igenis félek, hogy ez is csak egy időhúzás, parasztvakítás, beetetés. Reményt keltés. Aztán nem lesz semmi belőle.
    Pedig, ha lenne, hatalmas számu voksot zsebelhetne be a Fityesz. Hatalmasat.
    *
    No igen, biztosan nőnének az egyéb költségek, +kamatok. De azok jönnek, jönnek és jönnek.
    Érdekes módon a pénztárgépek miatt miért nem pfujjoznak? A kiásott gödör miatt, ott a Parlament lábánál miért nem megy az öklök rázogatása?!
    Az kinek a pénzéből megy? No és akkor nem is beszéltem a kormány autó flottájáról, és a repülőgépek flottája? Az kinek a pénzéből lesz fedezve? A stadion? Stb. stb. stb.
    *
    Miért csak a devizások a „fekete se..űek”?! Miért csak és kizárólagosan ők! Akkor is be lettek téve a hintába, félek, hogy most is…
    Isten adja, hogy ne úgy legyen!
    *
    Szóval sem mondom, hogy egyszerű a dolog. Nehéz, nyögvenyelős és megosztja majd az országot, mint írtam feljebb.
    De valamit kell tenni, mert emberek ezrei pusztulnak bele, sok az öngyilkosság, a depressziós, a kilátástalan élet – és a kilátástalanságba a gyerekek is beletartoznak. Akik ebbe születtek bele…
    Nem lehet megszokni az ingyenkonyhát, még akkor sem, ha gyerekként tolja oda a műanyag tálat, hétvégén, meg ünnepkor…
    *
    Ennyit erről.

  • Enterprise
    2013 július 22
    6:30 de.

    Ille István

    Nem tudom,
    de a “pofa” kifejezést nálunk az állatokra szokták alkalmazni. Hallottam már kocsmában is erősen italos, lepusztult alakoktól, vagy utcai verekedés előtt …”

    Tulajdonképpen a fidesz prominensei hozták be ezt a kifejezést a köztudatba, és tették szalonképessé. 2010-ben, amikor a többszörösen törvénytelen visszamenőleges, Lázár, majd Orbán által „pofátlannak” kikiáltott végkielégítések megadóztatásáról voltszó.

    A parlamentben aztán létjogosultságot kapott pofátlannak nevezni az ellenzék egyik másik hozzászólóját, maga Kövér is kiabált ilyesmit.

    Nos, ha a vezető kormánypárt, a miniszterelnök, a házelnök ezt comme il faut- nak találja az ilyen megnyilvánulást, egy blogger aztán igazán leírhatja a legnagyobb lelki nyugalommal.

    Egyébként az 5 óra 23-as kommentjét korrektnek tartom. Ez sokkal illendőbb megnyilvánulás (és a tárgyhoz szól hozzá), mint a személyeskedés.

  • Lélfai Szilárd éppen úgy van a számokkal, mint Orbán Viktor.

    Csak remélni ehet, hogy egyébként jól van, és nem képzeli magát a haza megmentőjének: nem tűnik elmebetegnek (ti.Szilárd).

    Orbán sajnos annál inkább:

    A magyar miniszterelnök sohasem titkolta, hogy magát történelmi tettekre hivatott személyiségnek tartja: „Az olyan emberek, mint én, valami jelentőset, valami rendkívülit akarnak véghezvinni.” És nincs is ebben semmi kivetnivaló.(Azon kívül, hogy röhejes)

    A gond az, ha a valóság helyére valamiféle politikai sci-fi jeleneteit képzeli. Még nagyobb baj, ha el is hiszi, hogy az a virtuális magyar mátrix, amit propagandisztikus célból elénk vetít, tényleg létezik. Márpedig jó okunk van ez utóbbit feltételezni, hiszen a miniszterelnök már az elemi tényeket is kénye-kedve szerint fülkeforradalmasítja.

    Azt mondja egy hangsúlyos helyén az interjúnak: „Amikor átvettem hivatalomat 1.8 millió adófizetőnk volt. Most közelítünk a 4 millióhoz”. Azért érthetetlen ez a dacolás a tényekkel, mert bárki egyetlen kattintással kikeresheti a valós adatot: az APEH statisztikái szerint 2010-ben 4 567 985-en készítettek személyi jövedelemadó-bevallást, ténylegesen 3 525 536-an fizettek szja-t.

    Más helyütt azt mondja a miniszterelnök: „ismét van nálunk gazdasági növekedés”.

    Mondjuk egy miniszterelnök tévedhet pár ezret. Vagy tízezret. Na de több, mint 2 millió adófizetőt csak úgy elsikkaszt?

    Normális? Jó, hazudik, mindig hazudik – de ha hazudik, annak legalább lenne valami értelme, haszna stb.
    De ennek így mi haszna van?

    A gazdaság meg áll egy helyben, talán máma már nem zuhan tovább, de nem is emelkedik 1 forintnyit se.

    Akkor hallgasson, nem? Hisz csak annyit ér el, hogy 2 perc múlva meg lesz cáfolva – na a vezér megint lódít, az orra akkora már, hogy félő hogy rálép.

  • Georgina Bojana
    2013 július 22
    9:57 de.
    Úgy látom, ezen a fórumon egyenlőre senki nem bántja a devizásokat úgy ahogy leírja. Mocskolni senki sem mocskolja őket.
    Ettől független el kell ismernie, hogy az árfolyam ingadozással akkor is illett volna számolni.
    Viszont abban is egyetértünk, hogy a forint hitel lehetőségét az adott időszakban rendeletekkel, szabályokkal igen nagy mértékben leszűkítették. Így sok lehetőség nem maradt, vagy csak kevesek jutottak fix forint hitelhez.

    A bankok tisztességtelenül járnak el, ugyanis amikor a adós fizetésképtelenné válik, nem lépnek. Jönnek a „büntető kamatok”, és húzzák az időt. Leegyszerűsítve: Mesterségesen futtatják kiegyenlíthetetlenné az adósságot. Ami plusz szemétség a részükről, hogy amikor az így felgenerált adósság után lépnek, nem zárul le az adósság. Mondjuk, elárverezik az ingatlant, amiből van X összeg, de a maradék adósság ott marad a hiteles nyakán, és ezáltal elveszik az újrakezdés lehetőségét is.
    Miért is nem zárul le az adósság az árverezéssel? Ez a bank kockázata lenne! Ha így lenne, nem generálnák mesterségesen a kamatokat. Ráadásul, már bocsánat, de megfontoltabban adnának hitelt.

    A devizások esetében én az MSZP által már egyszer javasolt módszert tartanám korrekt megoldásnak. Az önkormányzat vagy az állam felvásárolná az ingatlant, amit a hiteles bérelhetne, és törleszthetne az államnak. Ez lényegében egyfajta forintosítás is. Most ebben már nem lenne baj, hogy a fidesz valósítja meg.
    Minden más megoldás társadalmi ellentéteket generálna joggal.

  • Ille István
    2013 július 21
    2:42 du.
    Az önkormányzati adósságmutyi mesterséges dolog volt. Már korábban ment az infó, hogy generáljanak csődöt, mivel lesz átvállalás. Több ilyen infót is kaptam, kicsit meg kellett volna kapirgálni a dolgot, sok érdekesség volt benne.
    Sőt, olvastam olyat is, hogy olyan önkormányzatot is kompenzáltak, ami nem volt az adósság listában.

    Érdekeznek tartom a trendet is, a térkövezésekkel. Ezek a kövek nincsenek leépítve. Simán homokágyba rakják. Ezt a drága pénzen kiépített megoldást a technológiából adódóan 5-8 évente újra kell építeni. Ugyanis a kövek elmozognak a rögzítés hiányában. Egyetlen előnye van. Könnyű felszedni őket, így ha veszítene a fidesz, már előre telepítették a muníciót.

  • Enterprise
    2013 július 21
    5:38 du.
    Ok. Ön szerint mi a megoldás? Telepítsük őket gettóba ahogyan a fideSS akarja?
    Abban azért nincs ellentét, hogy a kérdést rendezni kellene. Viszont akkor mi a megoldás?

  • Georgina Bojana
    2013 július 22
    9:57 de.
    akkor ragozzuk egy kicsit tovább: miért csak az ingatlancélú devizahitel a kivételezett?
    és a szabad felhasználású? hát a gépjárműhitel?
    az nem ugyanannak a kutyának a kölyke?
    ami a szavazatszerzést illeti: a hála nem politikai kategória.
    legalább is, nem mindenki megvásárolható, ahogy a fidesz hálatelt szponzorai…

  • sárdi jani
    2013 július 22
    8:46 de.
    bocs, ebben a hőségben nem igazán vagyok a humoromnál.
    amúgy székelyföld sem érdekel jobban, mint erdély maga.
    b…nak egyedül.
    nem a cikk témája, de érintőlegesen talán mégis:
    orbánéknak sikerült elérni az erdélyi magyarok megosztása által, hogy egyre kevesebb magyar nyer a közigazgatási választásokon, legutóbb konkréten két polgármestert sem sikerült delegálni, az egyik marosvásárhelyt, a másikra nem emlékszem.
    a 2/3 győzött ott is, csakhogy ők románok.

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 22
    4:22 de.
    Drágaesszem Szilárdom..
    Mindössze 2OO1 óta van devizahitel.. Aki autóra vette fel, az valóban kifizethette 2OO4-re.
    Viszont a házkölcsönt általában harminc évre adják..
    Hadd tegyem hozzá, hogy az ötezermilliárd devizakölcsönnek mindössze kevesebb, mint a fele köthető a magán devizahitelekhez. Kétezernyolcszáz milliárd az önkormányzatok sara..
    Mikoris kaptuk az első figyelmeztetést? Kettőezer hét?
    Kik nyertek hatalmasat az önkormi választásokon, és mikor?

  • sárdi jani
    2013 július 22
    8:46 de.
    Kedves Jani, azt énis megvenném..Gyönyörű…

  • Hölgyeim és Uraim!
    A tények:
    2001. jun. 15. Jogszbály születik a devizahitelezés engedélyezéséről. /Ki is volt akkor kormányon?/
    A szoci kormányok alatt ki volt az MNB elnöke, aki főnöki parancsra mesterségesen magasan tartotta a forint kamatokat, igy nem csak a magyar gazdaságot fékezte le, de korlátozta a forint hitelezést is, mert a kereskedelmi bankok inkább az MNB-ben kamatoztatták a pénzüket, minthogy forint hitelt adjanak? Tehát: ki is felelős a mostanra kialault helyzetért?
    Vajon miért nem segitettek akkor a devizahiteleseken, amikor megszavazták maguknak a 180,-Forintos végtörlesztést? És vajon akkor egy éjszaka miért hoztak olyan törvényt, hogy a végtörlesztéshez felhasznált pénz eredetét az adóhivatal nem vizsgálhatja?
    Vajon miért most /és igy/ kell a rezsicsökkentés, ami csak paraszvakitás, mert az útdij, a vállalkozások megsarcolás /magasabb rezsi/ elviszi a rezsicsökkentést, ha bemész a boltba vásárolni?
    Vajon milyen lesz ez a divizahitel-mentés? Csak nem olyan, mint a rezsicsökkentés?
    Azzal azonban egyetértek, hogy a devizahitelesek megsegitése még jobban szétszedi ezt a szegény nemzetet, mint ahogy szétszedi majd a külföldi magyarok ellenőrizhetetlen szavazata is, mint ahogy sikeresen szétszedte az a hazúg propaganda, hogy mindig a másik / a munkanélküli, a közmunkás, a rokkant, a komcsi. a libsi, a cigány, a zsidó, a buzi, stb., stb., stb./ a hibás, és nem mi. Szerintem csak a tehetetlen, gerinctelen ember okol mindig másokat a tehetetlenségéért………..

  • Lélfai Szilárd

    Enterprise!
    Csodálkozom Önön!
    Mit vár egy mogyordi kocsmatölteléktől? Azért mert kinevezte saját magát írónak, ujságírónak, szerkesztőnek? Nézze meg a stílusát, önmagán és a fröcsögő társain kívül senkit nem tisztel!
    Ez egy közönséges BUGRIS MIMÓZA!

  • Lélfai Szilárd

    Ille István!
    „az nevet, aki utoljára nevet” – ha tudna magyarul, akkor pontosan idézte volna a mondást, „az nevet IGAZÁN, aki utoljára nevet”, (vagy akinek a leglassúbb a felfogása)!
    A demenciájára való tekintettel ne ragozzuk tovább! 🙂

    -” nagylelkű leszek, elfogadom a bocsánatkérését. itt, ezen a fórumon, bármelyik cikkemhez kommentelheti: ille, sajnálom. de, ha kérhetem, ne tegyen hozzá személyes névmást”
    A személyes névmást nem értem!!!!
    Ha azt mondom, hogy: ille idióta vagy, az mennyivel jobb mint ha azt mondom: ille maga egy idióta?
    – kérésének megfelelően kijelentem: ille sajnálom,
    – hogy ismét hozzászóltam a delíriumos irományodhoz,
    – hogy hagytam magam fölpiszkálni az idióta rögeszméid által,
    – hogy egyáltalán válaszra méltattam (személyes névmás nélkül!) 🙂
    Ami a már többször emlegetett 48 órát illeti, fogadja meg testi-lelki barátja tanácsát, alakítsanak pertársaságot a fenyegetőzés helyett, aztán ……..

  • Lélfai Szilárd

    Georgina Bojana

    Reménykedjen, hogy a Bajnaiék nyernek, és akkor a bankárok örömükben minden előző adósságot eltörölnek! A Fityesz általi parasztvakítások helyett a (bankár)- piac fog működni! 🙂

  • Ille mindent tud sőt mindent jobban tud mint bárki más.Okos-okos-okos nagyon okos.Az elismerés meg késik.Mi lessz igy szegénnyel?Már nem is fogja vissza magát és még igy sem veszi észre,hogy nem vaszik észre.Majd talán holnap vagy holnap után elmegy hozzá a szerencse s akkor eltünik örökre.Sajnálom mert régen novellát irt szépet.Nem is egyet,sokat legyőzve az „okosokat”.Mostanában már csak szenved,politikával „kezelget”.Talán egyszer visszatérhet múzsájával édesével s akkor lesz az iró Ille magyarország egyik kincse.

  • 1980: 1 CHF=11 Ft,-1994- 64 Ft
    1985: 1 US$=60 Ft,
    1 US$=1,8CHF
    2013: 1 US$=0,94CHF
    2002-ben”hiszen van itt pénz….” Lendvai Ildiko.
    2004 EU tagsàg,azota mindig 2010-ig többlet adossàg-6-7 %,-2006-ban 9,4 % a megkövetelt max.3 % helyett- tuldeficit eljàräs-ami most ért véget,a 3 évi „magyarorszàg jobban teljesitése utàn”-
    2008-ban”nincs pénz” Simor,vészkölcsön kell az IMF-töl-majd Orbànék
    2012-töl vissza fizetik.
    Ilyen homokra épitett orszàgot kapott örökül a mostani vezetés.
    Akik ezt tàmogattàk vagy élvezték,most ujbol „homokoznànak”a kàrunkra,a sajàt és a különadozo Bankok és Multik eredménye érdekében.

  • Megesztetetis Szilárdomnak..
    http://www.mfor.hu/cikkek/Ismet_a_tiz_legeladosodottabb_EU_orszag_kozott_vagyunk.html

    Mer’ magyarország jobban teljesít!!

  • Nocomment!
    Hat nem tudta, hogy ILLE a kocsmaban szedi fel az „informacioit”, a „tenyeit”. Ez asajat bevallasa.
    Nem is ketelkedtem benne, mikor irta(kb egy evvel ezelott, aki akarja, kikeresheti).

  • Topapó
    2013 július 22
    2:51 du.
    hízelgéssel nálam semmire sem megy 😀

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 22
    2:12 du.
    A személyes névmást nem értem!!!!
    hát, ezen nem csodálkozom.
    tudja, ha azt írja „ille, sajnálom magát” az személyes névmást is tartalmaz, de mégsem bocsánatkérés 😀
    köszönettel vettem az idióta, kocsmatöltelék és bugris jelzőket, jó hasznát veszem majd.
    mivel önként lemondott a bocsánatkérés lehetőségéről, nem látom értelmét, hogy tovább kíméljem.
    bonne chance, kicsi lélfai!

  • Lélfai Szilárd

    Ille István

    ‘ “ille, sajnálom magát” az személyes névmást is tartalmaz, de mégsem bocsánatkérés ”
    Bocsánatkérésről szó sem volt, fogalmilag ismerem a személyes névmást, csak azt nem értettem miért kérte, hogy ne tegyek hozzá! a példában amit írtam próbáltam hangsúlyozni, nem értette meg, gondolom demencia! 🙂

    „nem látom értelmét, hogy tovább kíméljem.” – Kérem ne tegye! Ha valaki azt látná, hogy nem támad nekem, még azt hihetné, hogy én is magukhoz tartozok, szégyellném!

    „bonne chance, kicsi lélfai!” – a franciázás helyett inkább „kard ki kard”, dolgozzon meg a „pénzéért! 🙂

  • Ille!…………..Válaszod annyit ér mint Te most.Mondhatnám semmit,de még az is sok.

  • Topapó
    2013 július 23
    12:20 du.
    ez is egy vélemény 😀
    amúgy nem valami mérvadó vélemény, de hát, azért még erőlködjön egy kicsit, csak az aranyerére vigyázzon 😀

  • Lélfai Szilárd
    2013 július 23
    11:57 de.
    nem szívesen vívok fegyvertelennel, de, ha úgy gondolja…

  • Enterprise,Lélfai,Toapó,Jimbó!

    Ille tényleg nem egy „szabadságharcos”,de minden ellen harcol,
    ami esetleg az országnak, illetőleg a magyaroknak jó,meg harcol azok ellen is, akik nem csak tényekkel,de számokkal is
    alátámasztják az ellenvéleményüket!
    Hát ez van,nagy szomorúsággal tölti el,hogy megszüntették
    a túlzott deficit eljárást az ország ellen…….amit ugye az előző kormánynak köszönhetünk!Ez tény!!!!

    Lehet ezt a kormányt,vagy Orbánt nem szeretni,gyűlölködni,áskálódni,de a „hazája”?…..ellen
    drukkolni az undorító!
    Szerencsére az ilyenek….. és akiket képvisel kevesebben
    vannak,illetőleg ahhoz kevesen,hogy meghatározzák az ország sorsát!

  • Ja és kéri a pénzét?mégis miért?
    „Áldásos”tevékenysége biztosan kifizetődő,különben nem
    csinálná ilyen lelkesen!…….

  • Na Ille szépen szólt vissza sárdi janinak!.
    sem székelyföld, sem Erdély nem érdekli” b….nak egyedül”
    Jópofi mi? Ez az „ujság”???illetőleg fórum és ő maga…..
    a” hívei” persze szellemesnek tartják….

  • A „Jobban teljesít” szlogen még mindig szerényebb megfogalmazás, szemben a nagyképű „Dübörög a gazdaság” vagy „Lendületben az ország” hazugságokkal. Ugye még emlékeznek ezekre?

  • fakopacs
    2013 július 24
    5:26 du.
    Há’ ‘sze igazad lehet jóbarát!!
    Mozsmácsak a gyorsnaszádot köll összevetni a fordíttókoronga, aszt megkaptyuk a szabaccságharc minketirigylő vesztesejinek tejjes névsorát. Kubatovtú. (nemrokonnya a Kudá Igyotnak !)
    Tod, -a plébánosurszerint- akkó, a komonista eltársak tettek-vettek azé’. Iga’, többet vettek mind tettek, de valahun vótbenne rotácijó. Várgyá..Aza kapa.. Abbameg rác ió vót! mer a komonista eltársakis loptak, meg hazuttak sokat, de csimonyányit azé’ hagytak a nípnek is. nem nemzettileg, csak úgy. A mostani eltársak meg nemhagynak. mer’ aszongyák, hogy amit ma elophacc, nehalszd hónapra, mer akkómá lehet, más elopta.
    Szal, igyállunk tolvajlásilag a tudomány, mega javasember igazlátásábú kifolyólag nemzettestileg.
    mer tod, drága fakopács eltárs, minkitten mind taggyaji vagyunk a Hűséges Almák szöveccségének. Esztetugyann egy zsidó tanáta ki, de okosembervót, mer’ bolondokházába bujdokút a sok normáliselű. Űtutta mér.
    Hogy almafaügybe se maraggyá ismerethijányos, hát a taníttóur hozzátette, hogy a zalma nemesik messze a fájátú. (esztmongyuk nemértem, mera kántornak pölö eggyetlen almafájasincsen, aszt mégisaszongya, hogy a hullottalmábú főzi a pájinkát, de amig meghírá, addig énnem érdeklődök, hogy hunnanhullott!!)
    tanittóur asztismonta, hogy itten má több degenericácijó nőttfő ugy, hogy komolyanvette a zirodalmat.
    Tod, aza Bárányi, vagy kijajófranc picinózta a rohattkomcsijudeobolsevikfujjabelemkijön átkosba, hogy: ” Tiéd a gyár, de gyanítván, hogy léprecsalnak, úgy gondolod csak az tiéd, amit belőle lopsz magadnak.”
    Osztán ezanemzedík, meg ehhőszokott. Ebbe szociszálasiasodott.(vagy valami illesmi. Mindig gondom van a külföldi kifejezésekke.) Aszt mindenki hoszta magáva a szokásot, hogy szarkailag turulbaóttattunk!
    oszt ezé’, minálunk nemcsak az antilop, hanem a csodaszarvasis, mega politikusis. mer abbanőtt bele. Mer nemvót akija kezireüssön jóerkölcsileg. eszt a plébánosur tette hozzá, ammeg tuggya, mer’ a zegísz faluba ű az egyetlen, akinek bevajják.
    A korcsmáros az eddig hagatott, de mermá ement mirajtunk kívű minden vendíg, hát letelepedett közénk egy üveg pálinkáva. (Plébánosur megis áldotta érte.)
    Szal, ezazokos ember aszonta, hogy attú, hogy má rígebben is hazuttak ittenn a vezetők, az nemasztjelenti, hogy akkómost nemkőezeknekse emondani tizenkét Mijatyánkot, meg három Üdvözlégymáriját.
    Aszonta, hogy a választópógároknakis úgykőne cselekennijük, ahogyann űteszi a korcsmába.
    Kitette a táblát, hogy hitel, az alma!
    oszt mostanneki tökmindeggy, hogy eccernefizettevissza valaki a kéddeci fédecijét, vagy kéccernemfizetteki a háromszor kétdecit hatszor borokat, csak akkoradneki piját, ha lássa pízt.
    Aszongya, hogy a polátikusokka is ugykőne! Hazuttá? Akkó anyád! aszt ha nemteccik, még a pofádra is kapsz a redőnyhuzóva!
    Többszóitten nemisigen esett.
    sza, csak ezé mesítem e tenéked esztet, mer nemakarnám, hogy asziggyed, hogyitten tiztára a hüjék gyülekezete tart nosztredámusz-félórát alkalomattánn.
    Merahogyan innen láccik, itt a dadogós Eta tejjesítt legjobban! Ha ügyessen állíttom a széket pont odalátok a sarokra, ahun a kenyeret (meg a szalámiszsömlérevalót) keresi.
    merhogyám itten a féfalu ugyfővan hergűve, hogy mérgibe gyakniszok.
    Mozsmég a Zetát.
    Dehamegám nagy lessz a szüksíg, tán még a politikusokat is megkivánna níp.
    Azéis lenne jóha mégisbevezetník a zállami gyógyszertárot, merakkor juttatásként kapnák a vazelinot.
    na, most ebucsuzok, mer aszontaja korcsmáros, hogy kitörta záróra.
    Addigis amig hazaírek, igyá valamit helyettem.
    Aszt nemmondom, hogy gondúkoggyáis, mer minek? Másseszokott, akko mérpont egy vadidegentű akarnák illesmit.
    Na, csűrsz! (Énis, de ha nekedmondom akkóaz annyittesz, hogy nehányd ki. Vagy legalábbis ne vírre..)
    Akkómost éniscsürsz.

  • Boda Marcsi
    2013 július 24
    4:34 du.
    kiválóan tud az előzményektől elvonatkoztatni, szövegkörnyezetből kiragadni, szavak jelentését kifacsarni.
    kiváló növendéke az orbáni propagandistáknak.
    csak így tovább, még szép jövő áll maga előtt!

    amúgy milyen pénzről beszél?
    nálam ugyanis a pénz a legkevesebb 🙂
    de, ha ez megnyugtatja, teljesen ingyen hozom ki magukat a béketűrésből 😀
    szerencsére az ilyenek, mint maga, kedves boda, az ég egy adta világon semmit sem befolyásolnak hazaffyas hozzászólásaikkal 😀
    mi lenne, ha az írással foglalkozna, és nem személyemmel? ennyire rám van gerjedve? 😛

  • Boda Marcsi
    2013 július 24
    3:27 du.
    “hazája”?…..ellen drukkolni az undorító!
    mámegezmáhogy, kedves boda? idézőjelben? csak nem megtagadja tőlem a hazát? vagy az csak a maguké?
    mondjuk, ezt orbán világossá tette: itt minden az övék, a haza különben sem lehet ellenzékben!
    nomeg, kiket is képviselek? maga szerint képviselő lennék? vagy csak tiszteletbeli konzul? esetleg körzeti meghízott?

    amúgy hogy’ kell a haza ellen drukkolni? hajrá, – na, itt azután meg is vagyok akadva: ha ellene drukkolok, akkor nyilván valami/valaki mellett, ami/aki a haza ellen van. mégis, maga szerint ki/mi lehet az?

    vagy maga szerint hazát árulok? már, ammennyi maradt még belőle, amire az orbáni maffia még nem tette rá a mocskos kezét…hogy’ is kell hazát árulni? en gros, vagy kimérve, ömlesztve, vagy csinosan csomagolva? mennyi is az ára? magyarságnak nincs határa! aki nem vesz, ne babrálja! hogy’ viszik, hogy’ hordják, forintokért darabját!
    kiárusításon, heti piacon, áfás számlával, vagy csak úgy, a sarkon, fülbe suttogva: haza van eladó, tessék nézni, naccsága, milyen szép kis darab! olcsón adom! ha nem tetszik, vissza is hozhatja!

    vagy a haza nem eladó? dehogynem. nézze csak meg a kataszteri nyilvántartást. elég sokan megvették már…

    ne kapkodja el a választ, gondolkozzon el egy kicsit. ha nem megy, kérdezze meg a közönséget, használjon telefonos segítséget, vagy a kompúterrel feleztesse meg a válaszokat.

  • Don Ovuz
    2013 július 22 11:59 de.

    Nos a FIDESZ (sz-el, nem 2 S-el írják)-KDNP, már több mindent lépett ez ügyben, volt végtörlesztés, árfolyamgát s csökkent is jelentősen a deviza adósok száma. De a probléma mg durva. Felmerültek más megoldások, hogy az állam állja a hitelt s ezután a lakás tulajdonosává válik, ahol a korábbi hiteles bérlőbe megy át stb, stb., lakópark is…
    A kormány játéktere nőni fog pl. az IMF hitel rövidesen várható visszafizetése után. Én is voltam hitelfelvevő, nemrég, na nem deviza, sima szabadfelhasználású HUF. Óriási nyomás a családon a fizetés 35% havonta… (szerencsére meg tudtam szabadulni tőle idő előtt, egyszeri végtörlesztéssel – ezzel nem kevés kamatot spórolva meg). Folyamatosan követtem az eseményeket egy excel táblában s emiatt mondhatom, a kamat nívónak kulcsszerepe van a kérdésben (A Kúria dodonai ítélete is errefelé kapizsgál…). Valamelyik gazdasági portálunk szintén foglalkozott a kérdéssel, s hasonló eredményre jutott, melyet a lengyelek realizáltak is, az aktuális kamatszintet valahogy a SFR-kamatszinthez kötve. Ezzel is lehetne próbálkozni, ez nálunk még nem volt.
    Megoldási lehetőség van sok, meg kell osztani a terheket az adósok, a bankok és az állam között(sajnos ez a nem adósokat is jelenti).

  • Enterprise
    2013 július 26
    2:04 de.
    Csányi húzása után a részvényekkel, gyorsan visszakozott a kormány, és jelenleg már öt éves intervallumról beszél. Ez valamivel reálisabban hangzik, és nem dönti be az ország költségvetését. Már abban az esetben, ha nem csupán a baltástól megszokott lózungokat halljuk, ami szimplán szavazatszerzési propaganda lenne.
    Én inkább errefelé hajlok, mivel a kormány mozgástere nem nő, hanem csökken az adóssághalmaz növekedésével.
    Egy másik cikknél ugyan betettem az adósság linket, de nem hiszem hogy átnézte. Kérem tanulmányozza. Brutálisan megnőtt az adósság, noha ezt így három év után, és az eddigi ténykedés alapján már nem lehet a libsikre lepasszolni.
    Ha átnézi a táblázatot, egyértelmű a kétkedésünk a megoldás komolyságát illetően, illetve aggódásunk egy ilyen lépés hatásait illetően a gazdaságra.

    http://akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

  • Enterprise
    2013 július 26
    2:04 de.
    „Folyamatosan követtem az eseményeket egy excel táblában…”
    na, neee 😀
    az, fiam, magának kb. annyira követhető, mint a kerületi járőrnek a fémtolvaj 😀
    amúgy a fideSS tényleg két SS-el írandó,ami meg csökkent, az az életszínvonal. nem mondták a lendvai utcában, hogy a végtörlesztéssel csak azok éltek, akiknek amúgy sem volt szükségük a hitelre? az árfolyamgát meg nem más, mint az agónia elhalasztása?
    nem megy ez magának, fiam, csak feleslegesen kötözködik 😀

  • + 1 kicsit enterizének:
    nézzük a csodákat, amit a devizaadósok kaptak 2010 óta:

    1, a forint mélyrepülése és tartósan 300 Ft körüli Euró ár
    2, az ingatlanpiac bedőlése, a lakásárak – és így a hitelfedezeti érték – csökkenése
    3, ócsai rezervátum 80 családnak olyan áron, amelyből a használt lakás piacon ennek a többszörösét lehetne megvenni
    4, a haverság kimentése a végtörlesztéssel
    5, a hazai hitelpiac összezsugorodása

    ezzel a problémával nem tudnak mit kezdeni, és ráadásul ezt tudják is. ezért a kezdeti elképesztő hagymázas ígérgetést követően a következőket cselekedték:
    1. csináltak egy sóhivatalt, ahol milliárdokat malmoznak el a semmire.
    2. magukat és a velük egy gazdasági nívón „tengődőket” parádésan kimentették a bankok rovására(végtörlesztés).
    3. milliárdokból alkottak egy modern nyomortelepet.
    4. hangzatos nevű látszat megoldásokkal operáltak (árfolyamgát).
    5. folyamatosan handabandáznak, hogy mindenki láthassa mennyire fontos is ez az ügy nekik

    na, ezen rágódjon el egy kicsit 😀

  • Ille!
    Én az írással foglalkozom ha nem vette volna észre,persze
    ha maga írta akkor különös „élmény”.
    Azt sem tudja miket ír és a választ sem érti….
    Reménytelen ügy,egyébként másokhoz szóltam,nem magához!
    nem zavarja?….nem.Na nem baj!

  • Don Ovuz
    2013 július 26
    12:40 du.
    – Az adósság – mely a táblázatban láthatóan is az MSZP-SZDSZ kormány alatt (8év) kb kétszeresére nőtt – átstruktúrálódot
    – számos cikket olvastam (józanabb liberó gazdasági köröktől), miszerint a lecsökkentett MNB kamat jelentősen megkönnyíti az államadósság törlesztését
    – emelett várható a GDP növekedése is, mely szintén kedvez a törlesztésnek
    – A CDS és egyéb nemzetközi piaci reakciók is mutatják, tudomásul vették az MNB politikát, illetve bíznak a törlesztésben azaz a stabilitásban
    – az IMF hitel előtörlesztése ezen erősíteni fog
    – a deviza adósság konszolidáció úgy gondolom már csak technikai-politikai kérdés – hogyan osszuk meg a terheket a 3 fél (adós, állam, bankok) között és valóban milyen ütemezéssel kb. 1000 milliárd értékben? Ez menedzselhető, mivel az államadósság kb 4,5%-áról van szó. Ez éves szinten 1%!, öt évre bontva. Egyenlően terhelve, a harmada, ami az államra jut.

  • Boda Marcsi
    2013 július 27
    2:11 du.
    tudja, jóasszony, ha máshoz szól, de rólam, biza, teljes joggal szólok magácskához 😀
    hogy én nem tudnám, miket írok, az a maga részéről érthető meghatározás. honnan is tudná, miről írok, amikor még csak érintőlegesen sem érti? 😛
    várom a válaszát a feladott kérdésemre.
    vegye nyugodtan igénybe a segítséget 😛

  • Enterprise
    2013 július 28
    2:48 de.
    A nagy sikertörténetben elfelejtett megemlékezni a fideSS által összehozott 2000 milliárd plusz adósságról, amit a rengeteg plusz adó, a manyup pénzek lenyúlása ellenére összejött.
    Mitől is fog emelkedni az a fránya GDP? Netalán a favorizált reprivatizációtól? Mennyi plusz pénzt hoztak eddig a haverok? Mi az a konkrét eredmény amit a zsebsztálin egyáltalán fel tud mutatni? Szárnyló gazdaság helyett mindössze mélyrepülést produkált eddig. Hozzá nem értés, és mutyi mutyi hátán.
    Egymillió éhező gyerek! Négymillió létminimum alatt élő!
    Gratula! Menők vagytok! És remélem, valóban menők! Mármint elmenők.

    Megy 3 paradicsom Erdélybe, melyik a főnök? -Az a rohadt!
    Biztosan a külhoni magyar imádói voltak. Azt szerették volna, hogy a Paradicsomban érezze magát! Paradicsomot ígért, nem jött be, hát rohadtan visszadobálták neki.
    Kezdem kedvelni az erdélyieket! 🙂

  • Ille!
    A haza természetesen mindenkié, aki magyar és annak érzi….magát!
    és ez pártállástól független,lehet valaki jobb vagy baloldali,semleges,szidhatja a hatalmon lévő kormányt,de
    nem megkérdőjelezhető állításokkal,uszítással, amivel
    minden itt élőnek árt!(pld.a túlzott deficit eljárás megszüntetése miatti bosszankodás…)
    Nem ragozom tovább,én pontosan értem magát(és egyre többen mások is…) és maga is engem,abban igaza van,hogy reagálhat
    a hozzászólásokra,mint ahogy mások is a magáéra!
    Azt javaslom ne értékelje túl magát(mások értékelik..)
    attól nem lesz „okosabb” és „hitelesebb”ha mindentudó bölcsként próbál értelmesebbeket sértegetni,a stílusáról
    már nem is beszélve,várja meg amíg mások „dicsőítik”…
    Tudja az intelligencia egyik ismérve a szerénység…..
    Egyébként soha nem állítottam,hogy mindent tudnék és szívesen felnézek a nálam okosabb,bölcs emberekre,de
    maga sajnos nem tartozik közéjük!

  • Don Ovuz
    2013 július 28
    10:21 de.

    Azt gondoltam néha képes tárgyszerű vitára, objektív gondolkodásra, nem megy.
    Nem gond, a kutya ugat, a karaván halad-

  • Boda Marcsi
    2013 július 28
    3:13 du.
    „attól nem lesz “okosabb” és “hitelesebb”ha mindentudó bölcsként próbál értelmesebbeket sértegetni,”
    dehogynem! pláne úgy, hogy magát – remélem – nem számítja a nálam értelmesebbek közé 😀
    „…szívesen felnézek a nálam okosabb,bölcs emberekre,de
    maga sajnos nem tartozik közéjük!”
    mondja maga. de azért, vallja be, titokban csak fel-fel pislant rám, amikor már nem bírja elnyomni az értem való rajongását 😛 amúgy miért is sajnálkozik ezen? csak nem fel akar nézni rám?

    amúgy a túlzott deficit alól történt kivonáson bosszankodik a francnyavalya. ami bosszant az az, ahogy beállítják, ahogy telehazudják ezzel a „győzelemmel” az országot, ahogy sunyi módon elhallgatják az árát!

  • Enterprise
    2013 július 29
    3:11 de.
    milyen érzés kutyának lenni?

  • Ille István
    2013 július 29
    12:24 du.

    Erre mondják, költői kérdés, amelyet a költök maguknak tesznek fel, s nem mindig válaszolnak meg. Most kivételt tehet.

  • Enterprise
    2013 július 29
    1:35 du.
    bocsika, de én a karaván vezető vagyok. ahogy látom, érzékelhetően maga az, aki a tevém lába körül bócorog 😀
    nem ártana magának egy jó kis fürdő: elég bolhásnak látszik 😛

  • Enterprise
    2013 július 29
    3:11 de.
    Noha nekem címezte a mondanivalót, de mintha önéletrajzot írt volna, elsősorban önre jellemző. A tényszerű vita elől elmenekül, kikerüli.
    Rendben.
    A hitel előtörlesztése dicséretes dolog. Lenne…
    Csakhogy meg kellene nézni, milyen áron. Nem áll úgy Magyarország gazdasága, sem az államkassza, hogy következmények nélkül felvállalja az ország. Ez nem több mint propaganda játék, a lakosság bőrére.
    Már hallani is, hogy újra elővette a kanász a 35% áfát.
    Igaz, luxusadónak kereszteli el, de mi is a luxus? Minden ami nem alapvető élelmiszer! Nem általános élelmiszer, hanem nem alapvető! (Kenyér, cukor, só)Vagyis ezek kivételével minden luxusnak számít.

    Az unióban három áfakulcs lehet az országokban. Egy általános, ami nem lehet 15 százaléknál kevesebb. És két kedvezményes.
    5, illetve 18 százalékos a kedvezményes kulcs (ide tartoznak például a gyógyszerek és az alapvető élelmiszerek). Hogy a kedvezményes kulcsú körbe mi kerül be, az egyébként nem tagállami döntés.

    Vagyis negyedik kulcs bevezetése nem lehetséges. A negyedik kulcs bevezetését egyszer már elmeszelte az unió.
    Vagyis ha a tagországi szabad döntésű kulcsot emeli meg, az alap áfa 27% helyett 35% lesz. A szabad kulcsnak ugyanis nincs szabott felső határa.
    Ha mégiscsak negyedik kulcsot hoz be, megint lemeszeli az unió. De teljesen mindegy, mivel a szabott kategórián kívül minden beletartozik, így megint a kis embereket nyúzza meg.
    Ez lenne a fedezet az előtörlesztésre?

  • Enterprise

    Nem az a baj, hogy fideSS hívő, hanem az, hogy vak.
    Igaz, hameg nem lenne vak, akkor … 🙂

  • Ille!
    Hány centi….(magas)?,
    Én sudárt termetű vagyok!
    Milyen okos?Itt nem csak a lexikális,meg a másoktól „ollózott”
    tudására,hanem jóérzésre,született intelligenciára
    gondolok….!
    Engem a barátaim,de idegen társaságban,a munkahelyemen is
    elismertek,szerettek és sokan felnéztek rám,persze soha
    nem akartam többnek látszani a valóságnál és ha tévedtem valamiben beismertem!
    Milyen a jelleme?
    Én nem hazudoztam,becsméreltem senkit és igazságtalanul
    nem sértegettem,még a beosztottaimat sem,akiket megbecsültem (a 8 általánost végzettet is!!!)Szerettek és még most is sokakkal tartom a kapcsolatot nyugdíjasként!
    Hát maga,hogy van ezzel?Sokan szeretik és sokan néznek fel magára?…..
    Na ennyit!
    Jó lenne,ha ezután is mindenki elmondaná a véleményét,és
    a vitatkozás kicsit kulturáltabb lenne,remélem menni fog!
    Tudja a TV-ben több csatornán is vannak vitafórumok és
    se a riporter se a riportalany nem megy egy bizonyos „szint” alá,mert akkor kivágják….

  • Boda Marcsi
    2013 július 31
    5:23 du.
    bocsika, miből is gondolja, hogy nekem maga az etalon?
    vagy esetleg magához kellene mérnem magam?
    nem vagyunk egyformák, semmilyen téren sem.
    én benne vagyok a kulturált csevelyben, de addig, amíg a személyemmel foglalkoznak, nem látom sok értelmét.
    mert hát, lélfai is a büszkeségre hivatkozott…

  • 29 sharp teeth

    Boda Marcsi Urholgy…van egy REMEK video Kerekes urtol , amikor egyutt ebedelt Ille Christopherrel es Kerekessel…nezze meg a videot SOKSZOR , megismeri a MAI Ille-t …..TOBBSZOR nezze meg a videot ! es sok mindenre rajon…en nem irhatom le a MEGFIGYELESEIMET Ille-rol mert azt kimoderaljak

  • A sokarcú Ille.Pártfüggetlen iró,szerkesztő,megmondó ember,kalifa,karaván vezető és még sok más egy személyben.Csodálkozom,hogy leereszkedett a pór néphez és megosztja velünk bölcsességének egy kis darabját.Köszönjük-köszönjük/tapsvihar/

  • 29 sharp teeth

    http://www.kanadaihirlap.com/2013/07/08/video-kmh-szerkesztosegi-meeting-budapesten/ talan maga Kerekes ur se tudja milyen JELLEMZO videot keszitett a leghosszabban videozott ILLE urrol…amugy en Illere mar NEM NEM tudok haragudni…karolyi misire a voros grofra emlekeztet, Ille is kékvérű grof-gerof volt de beveresedett a vere a komcsik hatasara

  • Topapó:
    Magácska pediglen -a képzeletemben- egy afféle agyagarcú náci , aki valahogy elmenekült a történelem elől.
    De azért vigyázzon: egyszer be lesz csapva az a történelemkönyv amiből kiurani igyekszik , maga meg széjjel kenődik mint egy molylepke.
    ( Én szóltam..ha pecheje lesz magára vessen.)

  • Sarp
    Te tisztában vagy vele mekkora baromságokat ferdítesz ide ?
    Mielőtt idehánysz valamit , tán tanulmányoznod kéne Magyarország közelmúltjának a történelmét ahelyett hogy a Kurucinfóból merítesz szellemi trágyalét.

  • Különben meg való igaz hogy Magyarország győzőtt.
    Nagy győzelem az hogy még nem következett be az államcsőd , pedig a Párt és a Kormány mindent megtesz e nemes cél érdekében.
    Dehát ehhez is tehetségtelenek.
    Azért válságmentes időszakban nem könnyű feladat totálra szedálni egy előtte virágzó országot.
    ( csak mellékesen mondom : Gyurcsány idején kereken 100 Forint volt 1 USD , a mai kurzus szerint pedig 235 Forint….ki-ki értékelje ezt a maga esze szerint. )

  • 29 sharp teeth
    2013 augusztus 1
    8:31 de.
    Ne irigykedj, Lacika..
    Böskefalva sem egy utolsó hely.
    Ámdemeghamár arról cseverészünk, hogy ki, mire hasonlít, nekem rólad állandóan egy nagyonkövér, nagyonbeteg, sárgafogú bánatos ló jut az eszembe..
    🙂

  • falusi…na ja …..attol erzed magad jobban falusi hogy egyre rosszabb szinben KEPZELSZ el engem…nagyon mulatsagos vagy..most hogy a 29 fogamat sokallod egyeb betegsegeket vizionalsz rolam….kacagok…egy kis pocakom tenyleg van, na ezen rugozzal

  • 29 sharp teeth
    2013 augusztus 1
    10:38 de.
    Kérj meg valakit, hogy szerezzen be neked egy értelmező kisszótárt, Lacika..
    A keresgélést különös tekintettel a viziónál, (vízió) és az
    asszociáció szavak környékén kövessed el..
    🙂

  • 29 sharp teeth
    2013 augusztus 1
    5:27 de.
    kétségtelenül némi irigységet vélek kihallani szavaiból 😛

  • Topapó
    2013 augusztus 1
    8:27 de.
    ami azt illeti, magára tényleg ráfér némi az én sokoldalúságomból, intelligenciámból. én nem tehetek arról, hogy ennyire egysíkú.
    ha már tapsvihar: szolid meghajlás – a jogos ünneplést csak szerényen illik megköszönni – és most jön a lényeg: a virágokat az öltözőmbe kérem!

  • Boda Marcsi
    2013 július 31
    5:23 du.
    na, szóval, topapó, burkus pimaszkodása után, mégis, hogy’ gondolja a tabula rasa-t? vagy ők a gyevi bírók?
    én ennek ellenére hajlandó vagyok rá.
    kíváncsi vagyok, maguk is?

  • 29 sharp teeth

    Ille..12:01 du…nem ugy vagy de nem rontom el az oromod

  • 29 sharp teeth

    kulonben is , ILLE olyan sokat elarult magarol hogy az BECSULENDO BATORSAG

  • Geyza!………….Te még azóta nem józanodtál ki?

  • Topfiú
    Igen , részeg vagyok.
    De ez most nem tartozik a tárgyhoz.
    / Idézet :Rejtő Jenő: Piszkos Fred a Kapitány , mittoménhanyadik oldal, középtájt.)

  • Geyza!……………………Váljék egészségedre!Házi?