A vendégmunkás, avagy az előretolt propagandista

2013 július 22 8:10 de.39 hozzászólás
A környékünkön ahol már lassan hetedik éve lakunk, szinte minden négyzetcentimétert beéptettek. Már amit hagytak, mert szerencsére zöldövezeti környék, és a parkokból és fákkal beültetett területekből, nem engednek levenni. Ám a fifikás befektetők és építők mindig találnak egy üres telket, vagy egy régi öreg házat amelynek már se lakója se örököse, le lehet bontani, hogy új hatemeletes luxus lakásokat húzzanak fel a helyíre. Manapság ez az egyik legjobb befektetési forma. Lakni és enni mindig fog kelleni, éppen ezért van rá kereslet. Pár házra tőlünk lebontottak egy öreg házat. Lázas munka kezdődött a szabad telken. Naponta ott mentünk el a feleségemmel az építkezés mellett. Egy alkalommal kifejeztem nemtetszésemet neki, hogy lépten nyomon tünnek el a régi nagypolgári házak, melyek egy vagy két családnak adtak fedelet.
Loudmouth / Matt Sesow

Loudmouth / Matt Sesow

– Szerintem is kár értük, – mondta elgondolkozva magyarul – de biztosan eladták, nem birták már tartani az örökösök, avagy elmentek máshová lakni.
Erre az építkezésen dolgozó egyik munkás odaszól ízes magyar nyelven:
– Magyarok? De régen hallottam magyar szót. Errefelé ritka az ilyen.
– Nem vagyunk magyarok, csak ott születtünk.
– Mit számít az, hogy most itt élnek? Aki ott született az magyar.
Nem akartam vele vitába szállni, hogy valahol igaza van, de a jelenlegi vezetés nem így gondolja.
-Mióta élnek erre? Én már elég régóta kijárok dolgozni Ausztriába. Jobban megéri, semhogy otthon filléreskedjek.
– Mi nem dolgozni jöttünk ide. Sőt ha érdekli, már jó harminc éve eljöttünk csak nem ide. Bécsben elég régóta lakunk ugyan, de előtte éltünk másutt is.
– Miért nem jönnek haza Magyarországra? Gondolom van egy kis spórolt pénzük. Kell venni egy kis házat és kényelmesen el lehet élni az itteni eurós nyugdíjból, na meg a bankszámlából.
– Ugyan menjen már! Minek mennénk haza? Se kutyánk, se macskánk, és ami most ott megy az rosszabb mint a Kádár korszak.
– Mit beszél hülyeséget? Nem is él ottan, honnét tudhatná, milyen az élet odaát? Amit az újság meg a televizíó mutat az mind szemenszedett hazugság. A komcsik akarnak újra hatalomra kerülni, a koszos zsidókkal  meg cigányokkal karöltve. Higgye el nekem ott nagyon jó élet van. De el kell jönnünk külföldre dolgozni,  mert a vérszívó komcsik meg bipsik ellopják mindenünket. Tudja maga azt, hogy mennyi minden van már a kezükben? Fillérekért átjátszott nekik mindent az előző kormány, és most a miniszterelnökünk mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze  azt amihez semmi közük, mert az a magyaroké.
Már akartunk volna tovább menni, mert egyikünk sem szereti az ilyen kioktatósdit, de emberünk nem adta meg magát ilyen olcsón.
– Az EU olyan mint Moszkva volt. Mindent elvesznek tőlünk. Annyi szegény van, hogy arról fogalmuk nincsen. Gyerekek éheznek, emberek fagynak meg. A koszos komcsik átjátszották az ország értékeit. Amit régen az orosz vett el, azt most a nagy nyugat.
– Figyeljen ide jóember. Nem akarok én magával vitatkozni. Ha ott olyan jó miért jön ide dolgozni? Azért mert cirka háromszorosát kapja mint ottan? Nem tudja befogni a száját és kicsit alkalmazkodva dolgozni itten? Ha nem volna az EU akkor maga most nem itt homokozhatna, hanem esetleg valami kalákával, egy nagymenő luxusházát építenék fillérekért. Örüljön, hogy nem munkanélküli. Maga egy itteni munkás helyét veszi ezáltal el, hogy nem ott tevékenykedik. A nyugat nem vett el semmit. Privatizáltak csupán, de ebben ugyan úgy benne vannak a mostani kormány emberei. Gondolkozzon már egy kicsit. Ha nem volnának nyugati befektetők, az az ország a csőd szélén van így is, hát ha még nem lenne EU tag hol lenne?
– Rossz propaganda amit mond maga. Látszik, hogy nem él otthon. A nyugati befektetők egyharmad fizetést adnak a jó magyar szakmunkásnak. Itt, vagy másutt, sokkal többet kereshetünk. Miért nem fizetnek, annyit mint egy itteni cég? Mert majd hülye lesz! Nem azért költözött be magyarhonba, hogy meg is fizesse a munkást, ahogy kell. Akkor hol van a nyeresége?
– Na volt szerencsénk, próbáltam megszabadulni a beszélgető partneremtől.  – Ajánlanák egy könyvet magának , de ha nem szeret olvasni akkor egyszer menjen el egy nyilt vitaestre a Kollegikum Hungarikumba. Gondolom nem ismeretlen név önnek sem Paul Lendvay. Valahogy neki mások a meglátásai mint magának.
– Na ne is momndja! Hogyne tudnám kicsoda. Magyar létére befeketit minket és hazugságokat terjeszt. Persze, hogy azért marasztalnak el minket az EU-ban, hogy nincs demokrácia, meg az alkotmánymódosítás egyfajta átverés. A nyugat bérence azért kap fizetést, hogy mindenütt lejárasson minket. Nem igaz amit mond a maguk médiája, meg ez a Lendvay? Nincs se zsidóüldezés, se cigányozás, mégkevésbé újfasizmus. Pont ellenkezőleg. A romák nem nyugszanak, lopnak, gyilkolnak. Nincs pár hónapja, hogy megöltek egy magyar családot.
Nem bírtam már tovább és egyszerüen tovább mentem feleségemel. Ám ő hátrafordult és odaszolt.
– Azt hiszi nem vagyok a párt tagja? De nem kapok érte pénzt, hogy itt külhonban osztom az észt. Én ezt azért teszem csupán, mert öntudatos magyar vagyok. Magyarország, a magyaroké lesz, nem mindenféle szedett- vetett társaságé akik gyarmatot csinálnának belőlünk.
Már csak pár, utánunk kiabált megjegyzés jutott el füleinkhez.
A kapuban, miután hazaértünk megkérdeztem a nejemet:
– Mond álmodtam vagy valóság volt az a munkás? Teljesen úgy éreztem magamat mint aki ott van valamilyen Jobbikos tüntetésen amit a televízióban látni, a hiradóban.
– Nem álmodtad! Ez egy előretolt propagandista volt. Csak azt nem tudom én sem, minek csinálja ingyen? Ma már ebből komoly pénzeket lehet keresni.
Avi ben Giora

39 hozzászólás

  • asher alexander

    Avi bar Giora!!-(direkt a „bar” sefardi )-
    no megyott-e mar az alompolgarsagi utlevelke????!!!!!
    vagy most „felidos” a dolog….?!

  • Szomorú olvasmány, de ilyenek az orbán diktátor oligarchia BEETETT emberei ! – sajnálom szegényt, korlátolt, nem tehet róla.

  • Asher!
    Én nem csinálok ebből már gondot. Mond, nem tudok átutazni a rokonokhoz Szabadkára. Ők jönnek majd ide. Irtam egy levélkét nekik, hogy amennyiben harminc napon belül nem képesek dönteni, kérném vissza a befizett összeget. Válasz persze nyema. Na de még is mit vár az ember. Stadionra van. Látványparkra EUs pénzből vagy 47 milló van. De uj munkahelyteremtésre vagy arra, hogy az átlag polgár kicsit jobban élhessen arra nincs. Ekkora ökörpörkölt népség sehol másutt a Földön nincsen. Mindenhol kimennek az emberek az utcára tüntetni és addig nem hagyják abba amig nem történik valami. Ott is kimennek az utcára csinálnak egy nagy happeninget mindenki ordít jobbról is balról is aztán hazamennek és annyi. Minden marad úgy ahogy volt, vagy még szarabb lesz

  • Lélfai Szilárd

    Avi!

    Szép kikerekített írás, erre mondják, hogy akár meg is történhetett volna, akár így is!

    Ha nem árulod el, a KMH-s kötődésedet, akkor nem kapod meg a „! Hogyne tudnám kicsoda. Magyar létére befeketit minket és hazugságokat terjeszt. Persze, hogy azért marasztalnak el minket az EU-ban, hogy nincs demokrácia, meg az alkotmánymódosítás egyfajta átverés.”

    ” Ha ott olyan jó miért jön ide dolgozni?”
    Az osztrák-német határ közelében élő rokonom Ausztriában él és Németországban dolgozik, egy volt osztálytársam Németországban él és Svajcban dolgozik.

  • Erre szoktam mondani, hogy olyan mélyen van Orbán seggében, hogy már ki sem lát belőle…

  • „Nem vagyunk magyarok, csak ott születtünk”. Nos ez az iras lenyege! Nem kell hozzafuzni semmit.

  • A baj az, hogy a tobbi irogatora is vonatkoztathato a fenti idezet.

  • Szevasztok!

    Te kivagy? Author: Avi ben Giora Avi Ben Giora (Barna Gergely) Budapesten született. Magyarországon kívül élt Izraelben és Ausztriában telepedett le családjával. A szerző második könyve Szilánkok az életemből címen jelent meg. Könyveit az e-konyvbolt.eu-on szerezhetik be….2

    Igen – persze – már értem, én meg attól vagyok ki – amikor a tálalás hamis – idézek, hogy mit csinálnak a hamisak:
    (Nyugat.hu)

    További részletek: http://kuruc.info/r/26/115358/#ixzz2ZqPi375M

    Emil Kovarcz · Kiemelt hozzászóló · Ludovika akadémia
    Legyen átkozott, aki ledöntötte!
    Válasz · 11 · Tetszik · Bejegyzés követése · 11 órája

    László Kiss · Bázakerettye, Zala, Hungary
    Szevasztok!

    Már az – átkozott a fajzatja – szombathelyi fiatalok öregek kapjátok el őket – bárki legyen akár magyar,
    akár zsidó, akár cigány – meg stb. és akaszt – átok fel nyilvános helyen őket – így jár az aki a tudás és magnépét politikailag ingerli bosszantja – átró szítást – merényletet követ el – egy táblával – de aki sajnálja őket vihet neki vizet meg kaját – elrettenti. a további próbálkozót – mert mi túlról jöttük – és itt szálltunk le – és innét fogunk felszállni is – tehát a repülést szimbolizálja és TURUL =TÚLRÓL ÉRKEZTÜNK – nemzetség jelképe, azaz a MAGYAR A MAGNÉPE A TUDÁSNÉPE A CSILLAGEMBERE…

    Tudás szavainkban benne van, csak figyelj oda – nem azt mondjuk, hogy fellépünk a buszra például hanem felszállunk vagy leszállunk – meg stb…

    Ez nem bosszúra való felhívás ha nem figyelmeztetés – ne hozzatok rám szégyent Szombathelyiek!

    id. Kiss László
    Válasz · Tetszik · 2 másodperce

    Dili Bogyó · Követem · Kiemelt hozzászóló · Nem fontos
    A rendőrség nagy erőkkel kezdte el a nyomozást, folyik a szemtanúk kihallgatása, vizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit, nagy összegű jutalmat helyeztek kilátásba a nyomravezetőnek….jaj,…egy pillanat,…ez nem zsinagógarongálás?..akkor bocsánat,… vissza az egészet, hülyeségeket beszéltem.
    Válasz · 44 · Tetszik · Bejegyzés követése · Szerkesztve · 11 órája

    Székely János · Kiemelt hozzászóló
    Már a hatodik szónál sejtettem a mondandód végkimenetelét.
    Szomorú, de sajnos ez van.
    Válasz · 2 · Tetszik · 9 órája…”

    És befejezésül reagálásom írásodra:

    A DÜH

    címen mentettem el magamnak:

    „…Fillérekért átjátszott nekik mindent az előző kormány, és most a miniszterelnökünk mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze azt amihez semmi közük, mert az a magyaroké….”

    mÉRHETETLEN DÜH VAN BENNEM, AMIKOR ILYENEKET OLVASOK – DE ESZEMBE JUT, HOGY VALAMIKOR ÉN IS HITTEM DE NEM TUDTAM ÉS MEGBOCSÁTOK ÉS MEGÉRTEM ŐT!

    Nagybetűvel írom ezt – hogy értsd meg már végre: EZEK A KISZTITIKÁROK MILLIÁRDOS ÉS MILLIOMOS KÖZTÖRVÉNYES KÖZÖNSÉGES BŰNÖZŐK TÁRSASÁGA – BANDÁJA ÉS AZT KISZOLGÁLÓ ASSZISZTÁLÓ HOLDUDVARA! É R T E D M Á R ? Értened kéne hisz tudva már érted is írom!

    El se mentek – csak nevet és szerepet váltottak és ámítanak, hitetnek, becsapnak kizsigerelnek maximálisan MAGYAR!

    – „… Figyeljen ide jóember. Nem akarok én magával vitatkozni. Ha ott olyan jó miért jön ide dolgozni?…”


    – Ejnye – bejnye – az EU érdeme – hogy kimehet – igen ebben igaza van, és abban is, hogy többet keres kb. egyharmadát a kinti melósnak – –

    – de így hatszor többet mind a magyarországi éhbér. bizony ,és az ok – az aljas ok – megmondom én nektek, hogy mi az: az kérem, hogy ily módon nyitották meg a határokat, hogy ki ürítse a hazámat , a magyar menjen a szélrózsa minden irányába szabadon – hogy hely legyen az idegennek – ügyes, mondaná rabbi, én azt mondom bűncselekmény amiért régen halálbüntetést járt azaz a hazaárulást azzal büntetik – meg stb. képzeletek támadtak fel bennem!

    Az idegen ez esetben kémkedés vádjával fog felelni aljas tetteiért, a magyar meg hazaárulásért a történelmi alkotmányuk alapján a jövőben

    Befejezésül: Nem szeretem a kétszínű alakokat – ma már minden nap több és több eséllyel és eredménnyel ismerjük fel őket cselekedeteik alapján , mint írtam A HOLD EFFEKTUS lép életbe rövidesen…

    Üdvözölöm önöket: id. Kiss László
    ui:Be fog érni az aminek be kell ÉRNI!

  • asher alexander

    ezert hivjak ugy,; ORBANIA

  • asher alexander

    lelfai!
    megis itt eszi a rosseb ezerevel a magyarokat-(vendegmunkaskent)-Izraelben!!
    miert is??
    gondolom nem azert mert itt szar a berezes!!

  • asher alexander

    -en anno lattam szemelyesen a kovarcz emil-t himbalozni az oktogon lampavasan!!
    igen igy van!!ami kovetkezik…………..BEKOVETKEZIK megint!!

  • asher alexander

    hogyaszongya,;- „turlban fogant”!!
    ejnye no!!ki vallakozott ott animalsex-re??perverz nepseg!!

  • Asher Alezander!
    TI!!! Kiskomam!!! TI…

  • Avi

    Már csak a KMH-s és egyéb magyar olvasóid miatt sem bölcs és udvarias dolog megtagadni magyarságod, főleg, hogy már a magyar neveden is bemutatkoztál. Miért nem kettős identitásról beszélsz, hiszen neved alapján úgyis látszik, hogy az izraeli a domináns. Különben azt kockáztatod, hogy esetleg Téged fognak rasszistának nevezni, de minimum barátságtalannak.
    Ha valaki megbántott magyarságod miatt vagy kétségbe vonta, én kérek elnézést. De Tőlem – azt csinálsz, amit akarsz.. Habsburg Ottó a vele készült riportokban simán magyarnak mondta magát.

  • Avi

    Anyai ágon én is Délvidékről származom. Gyerekkorában nagyapám a Tisza parton együtt játszott Rákosi(Róth) Mátyással.

  • asher alexander

    mert szerinted mi zsidok „onkent” tagadtuk meg mi???
    fiam!!ulj le!!1 es!!
    ELVETTEK TOLUNK!!!EROVEL!!!

  • asher alexander

    -es persze most elvarnak hogy buszkek legyunk arra amit az apaik nagyapaik erovel elvettek tolunk!!arra ami mar 70 eve NINCSEN!!!

  • asher alexander

    -es ezt most FELTETLENUL MUSZALY Minden alkalommal odabiggyeszteni
    „Roth”!!??
    buszkek lehettek magatokra!!
    -es meg ki a gyuloletkelto ugye??szegyen es gyalazat!!

  • Avi ben Giora

    Na már azt hittem, hogy a „kuruclesi kurucinfó” ujra működésbe lépett, de szerencsére nem. Kiss nagy idősebb nemes nemzetes László uram. Magát már a muzeumban kellene mutogatni. Minimum a Nemzetiben. Ki a segg kényszeríti rá a szegény magyar szakmunkásra, hogy elhagyja az országot? Tudom a megbúvó bipsilibsi bolsik akik ilymódon akaját megszálni Magyarországot. És aztán megmondaná mi a francot csinálnak majd szakember és munkáskéz nélkül? Ja tudom majd odacsábítják a saját honpolgárjaikat. Hogy ezek nem izraeliek vagy zsidók az holt biztos. Viszont annál inkább, lehetnek arabok, irániak és ki tudja. Még fizetniük sem kell mint a kiskinainak. Ezt a marhaságot kérem sokszorosítsa és minden nemzeti fizetős népnemzeti klozetba akassza ki. Csak ne ragacsos festékkel nyomassa nehogy valamelyik nemzetőr seggén ottragadjon Turulmadár helyett.
    Én nem tagadtam meg soha sem a magyarságom. Elvették és pusztán azért, nehogy véletlen igényt tarthassunk egy ugarpusztára amit a nejem örökölt annó az anyjától. Annó a kutyának nem kellett mert noha közel van Szentedréhez akkor még nem volt frekventált hely. Ma igencsak az lett. Többszörösét éri mint akkor amikor kapta. Hivatalos papir van róla, hogy örökölte és a nevén van. DE! Mivel nem kaptuk még meg(és nem is fogjuk) visszakapni az el sem vett állampolgárságunk, a földet félig meddig kisajátították mondván az nem az övé mutyi
    zsebszerződéses meg hasonló(az illetékes földhivatal jegyezte be és irta a nevire) Most az a helyzet, hogy senkié. Hivatalosan sem az államé sem a nejemé. De ezen nincs mit csodálkozni. Majd elosszák kettővel és odaadják valami pártkatonának és minket még majd meg is büntetnek hogy meg sem műveltük és a parlagfüvet sem nyirattuk.
    Aser! Én cirka hasonlóan mint a vén Habsburg nem tagadom meg a magyarságom. DE! Bizonyos embereknek (mint az irásban szereplőnek is) azt mondom csak ott születtem. Megbocsájson mindenki de nem tartom magamat velük egyivásunak. Az ok? Gondol mindenki amit akar

  • sardi jani…rakosi pajtas ADA-i szuletesu…volt ADA csoki…olyan volt mint sport szelet…egesz jo csoki volt

  • asher alexander

    no es a kokasnyaloka,meg a bocskorszij??
    a suvegcukrot mar meg se emlitem!!meg a jo oreg krumplicukrot!

  • Avi ben Giora
    2013 július 24
    9:42 de.
    „És aztán megmondaná mi a francot csinálnak majd szakember és munkáskéz nélkül?”
    én megmondom: ahogy az oktatási rendszer kinéz,tudatlan, képzetlen, szarul fizetett betanított munkás generációkat fognak kinevelni, akik elégedetlenek lesznek, ennél fogva könnyen manipulálhatók, így bármikor, bárki ellen bevethetők. ahogy a munka törvénykönyve kinéz, ehhez még kiszolgáltatott rabszolgamunkások is lesznek, akiket egy szelet kenyérrel meg lehet venni.
    erre is azt mondaná kohn bácsi: ügyes…
    amúgy te értetted az öregúr meglehetősen összefüggéstelen szövegét, vagy csak én vagyok diszlexiás?

  • Na mi a fene. Ezt már több embertől halottam, de nem lehet igaz. A rokonaim egy része Szabadkán lakik onnan ADA egy köpés csak. De nincsen olyan aki azt mondaná, hogy nagy golyófejű ott született. Pedig ismerek pár nyolcvanon felüli embert akiknek ha ott élt kellene emlékezniük. Az ADA csoki az fasza volt. De nem nagyon adtak. Legalább is nekünk. Ott volt a nkünk a sport szelet, a Tibi, vagy az Inota. Nem voltak rosszak atok sem. Ha véletlen valahol Jugó csoki került valemelyik özletbe megrohamozták,. Olyan volt mint a banán annó. Azt sem lehetett mindig kapni csak nagy nemzeti ünnepeken akkor is sorban állás után és nem biztos, hogy jutott mindenkinek.

  • asher alexander
    2013 július 24
    8:51 de.

    Miért, nem úgy hívták?

  • Asher Alexander

    Az én(Sárdi)öregapám 1932-ben meghalt, apám pedig akkor született. Remélem elhiszi, hogy apám 14 évesen nem vehetett el a zsidóktól semmit. Apám legidősebb bátyja pedig rendőrfőnök volt a városban (Nagykanizsa) és mentette a zsidókat. Mikor az oroszok bevonultak, letartóztatták és fogolytáborba vitték. Képzelje, a zsidók hozták ki. Neki nem kellett külföldre menekülni, és a rokonainak sem kellett szégyenkezni a kisvárosban, ahol mindenki ismert mindenkit és ahol ma is sok zsidó él.

    Egyébként, miből gondolja, hogy bennem vagy a többi jobboldali hozzászólóban nincs zsidó vér? Vagy Önben keresztény? Gondolja, hogy 1944-ben fejlett genetikai módszerekkel történt a fajoztatás? A fenét! Listák és keresztlevelek döntötték el, hogy ki a keresztény és ki a zsidó. Az pedig biztos nem fedte le a genetikai valóságot.
    Ha megkapargatnánk a családfákat, érdekes dolgok derülnének ki.

  • Avi ben Giora

    Nagyapámmal sajnos már nem tudsz beszélni, mert már több, mint 120 éves lenne. De Ada ikerfalujában Moholon él egy helytörténész rokonom Baranyi István bácsi. Őt kérdezték akkor is, amikor a település egy másik hírességéről Moholy-Nagy László grafikus-fényképészről készítettek filmet. Róla van elnevezve Budán a Művészeti Egyetem. Mellesleg, ő is zsidó volt.

  • Rákosi Mátyás(1892 – 1971)gyermekkora és iskolásévei

    Az akkor Magyarországhoz, ma Szerbiához tartozó bácskai Ada községben született a szegény, alig vallásos zsidó terménykereskedő Rosenfeld József és Léderer Cecília hatodik gyermekeként. Édesapja három, édesanyja hat elemit végzett.[1] Tizenkét testvére született, közülük tízen élték meg a felnőttkort; Ludovika Lujza és Jenő még kisgyermekkorukban meghaltak. (Béla 1886., Jolán 1888., Matild Gizella 1890., Izabella 1895., Margit 1896., Zoltán 1898., Mária 1902., Ferenc 1904. Dezső 1906. és Hajnal 1908.).[2] Az apai nagyapja falusi kovács volt, és az 1848-as szabadságharc idején a helyi népfelkelők „kaszáit egyenesítette” és emiatt később menekülnie kellett. Apját a faluban „Kossuth-zsidó”-nak is hívták, mivel a Kossuth-párt támogatója volt. Apja 1904-ben változtatta családnevét Rosenfeldről Rákosira (helyenként tévesen olvasható, illetve elterjedt pletyka, hogy eredeti neve Roth Manó lett volna – valójában ez egy később ráragasztott gúnynév volt; a rot – németül vörös – a kommunisták által használt színre utalt). Sopronban végezte az elemi iskolát, majd 1910-ben érettségizett a szegedi főreáliskolában jeles eredménnyel. Ezután a Keleti Kereskedelmi Akadémia külkereskedelmi szakán tanult. 1912-től Hamburgban, 1913-ban Londonban tanult ösztöndíjasként.

  • a bocskorszij az nem a MEDVE cukor volt ? most kaphato a CBA uzleteiben

  • asher alexander

    nekunk volt fugefank a tuzfal veginel!!minden evben volt rajta annyi hogy a mamuka csinalt belole lekvart,a tati bort,de jutott nekunk coreszeknek is csak ugy eszegetni!!
    nem vagytunk mink bananra!!ott volt a szentivanalma,a mezkorte,a ringloszilva,meg a sok-sok egres,ribizli,eper,malna,cseresnye,stb-stb!!

  • Avi ben Giora

    Kicsi ez a sárgolyó Jani!
    A Moholyról készült filmet sajna nem láttam, ide még nem hozta el a posta sem az internet. Viszont Baranyi Pista bácsi neve nem ismeretlen nekem sem. Sajnos nem találkoztam vele, de sok érdekes dolgot halottam vele kapcsolatban na meg mint élő tanú felettébb érdekes dolgokról mondott egy és mást.
    Azoknak akik még ma is ezen ötölnek, hogy ki volt zsidó és keresztény meg milyen genetikai kutatások alapján állapították meg azoknak egy dolgot ajánlok figyelmükbe. Marhaság az egész. Kicsit ha belekapirgálnának a régi történelembe rájönnének egy dologra. Nincsen semmi szükség sem kutakodásra hiszen félig meddig rokonok vagyunk ahányan csak vagyunk. Hogy honnan? Ádámtól meg Évától. De ha ez túl misztikus akkor Ávrahámtól(ide vésem azért mi a jelentése: av az annyit tesz mint apa ha am meg nép és a rav ebben az esetben sok. Vagyis népek atyja. Elég bizonyíték vagy nem?)
    István. Nem szenvedsz semmiféle kórságban. A szegény vén szivar van eltájolódva azt hiszi feltámadt a Turul madár és ujra repül. Pedig csak valami Solyóm bontogatja a szárnyait. Ki tudja milyen eredménnyel. Pénz az van nékik arabéktól. Aztán hogy utas lészen e az még egy nagy kérdés. Pedig luxust igérnek. A Budapest Moszkva és Szentpétervár relációs jegyek odafelé utra már elkeltek. (csucsforgalomra számithat a Menyország fő kulcsára)

  • asher alexander

    bocskorszij is volt!!
    anizsos szijcukor volt tekercsben!!

  • Asher Alexander

    Zala és Somogy már nekem is csak nosztalgia, mert még gyerekkoromban Pestre költöztünk. Igaz, nyaralni visszajártunk.
    Ne hagyja ki a gesztenyét és a mogyorót sem. Somogyban hallott a kiskanizsai kofákról, akiket úgy hívtak, hogy „sáskák”? Az egész Dunántúlon ismerték őket. Csak azért mondom, mert Kiskanizsán laktunk.

  • Paul Lendvai (i-vel, még véletlenül sem ypszilonnal)
    Enyhén szóba kétes múltú, a Rákosi féele kommunista párt tagja, a Szabad Nép újságírója.
    Az AVH munkatársa.
    Innentől nem hitelesek a demokráciával kapcsolatos megjegyzései (Madarat tollárol, embert barátjáról – Lendvai – Gyurcsány).

  • Geaztenye? Na azt nem tudom, hogy hova került. Imádtam a gesztenyepürét meg a sült gesztenyét is. Sölt gesztenye elvétve akadt is telente de gesztenyerüré? Anyának volt egy receptje amihez nem kellett gesztenye csak bab meg rum esszencia vagy rum és tejszinhab. Na ja én még az átkosban nöttem fel. Akkor csak az elvtársaknak volt Heninger meg más márkás hideg sör aligán. És hogy nehogy anyagi csődbe kerüljenek prolli áron. Egy haverom meélte akinek az apja ott volt villanyszerelő a pártüdülőben, hogy annó az Amisztel sört kettő forintért mérték. Más nyalánkságokról már nem is beszélek. Minden betiltott nyugati filmet láthattak az elvtársak a kertmoziban. Még Brezsnyev elvtárs is sokszor dekkolt ott ha unta a saját dácsáját

  • Enterprise
    2013 július 25
    10:39 de.
    Há’ esmeg üdvözűllek nemzettestvírileg!
    meginjómegmulattattá itten minket, hát áldottukisa neved!
    A korcsmáros méga zajtórais fölirta, hogy enter, mer aszonta, hogy allehet a vezetíkneved, minkmeg vagyunk annyira jóbaráccságba, hogy azon dícsírgyünk, meg hirdessünk tígedet fennen!!
    Há’, hogy szavajimat egymásbane őccsem, mostancsak azé irok- a hálarebegések mellett,- m,er itten aszongya tanittóur, hogy jópofa amiket mondó, csakám ríszigasság..
    merhogy aza Lenváji az télleg ujságotisirt, (férget nem, asza kántor szokott a korcsmába, ha nagyon eszaporottak), deméga zemtíínek is vóta vezetőjje, de ávósaz nemvót. Illetve ávós vót, csak a Lendvaji nemvót. Mámind ávós. Akkoriba aszonták, hogy szociálldemokrata. Avvót. Aszmive Rákossieltársatis, mega komonista eltársakatis sokat gyalútaja Szabad níp félórákba, hát becsukták. Nyóc kerek hónapig tanúta váconn, hogy hogyan köll idejológiajilag tudathasadásossan megböcsűni a vivmányokat, tisztünyi Rákossieltársat, mega többi komonista eltársakat..Valami érdela misét társaságnak is bizoccságilag taggya vót amikor lámpavazsra huszkották a tívedísbú barnacipőt viselőket.Tod, még ötvenhatba. Azéis ment novemberbe a polákokhó, merottan csak arraköllött figyenije, hogy pisálásközbe nevegyík észre a ketymetyütyürészőjjin a sárospataki sakter snittyét. onnameg bécsbe menett, mer odahaza aszonták, hogy bizoccsági tagságábú kifojólag, akármég tizévi fejbelövésre is itíhetik, aszt asztat meg nemakarta, mer még a huzattúis megfájdút a feje, aszt a zólomma má nemakart kisírletezni.
    Tod, jóbaráccságba vót a Bibas nevüve is. Azza, aki a píldakípe vót eddarabig a mi Viktorunknak. Má nem, de elejinte ja. Arrú beszíllek, akirű kollárijumot nevesztek e szobatársilag.
    Szal, csak azé próbátunk itten tígedet rávezetni a heles utfőtörís szántásilag ekecentrikus problémájjának megoldására, mer tisztülünk. Mera komonista eltársakis, mega nácieltársakis szeretika zigasságot.(nemmindegyiket, mer vanojan igasságis, amitű picinrendüségü kompletkájuk nő, asztaszt nemszeretik..)
    Minksenem szeressük, merakkor kiderűne, hogy a kormányzóeltársak mindnagyobb komenisták vótak mind lendvaieltárs, mega kövéreltárs mondandójjátis- miszerint komenista kutyábú nemlessz demokratikás szalonka- félreérthetníka városi, mega falusi eltársak, mer nemmindenkit ringattak kűbányába. Illetve kűbölcsőbe. (Sokakat ja, mer megláccika beszíggyükönn, de emmost mellékszáll.)
    szal, kivánunk teníked mindenféle jókat, meg üssed csak a valóságot, háthaeccer etünik vígre a francba.
    Maradunkitten tisztülette teirántad (mermég messzevan a záróra) szebbjövőjileg.
    (Ps. A kántor aszongya, hogy vezetíknevedetis kikéne irnyi, merhogyám annyira tisztülünk. Asszem, a klozettajtóra jólessz, mer ottan mostanába fizetnikő.)
    Báráccságos hátbaveregetísileg ebucsuzokmostann.

  • Avi ben Giora

    Falusi!
    Azt hiszem szófosást kaptál, de remélem van otthon szened vagy valami olyan szir-szarod ami megállítja. Még az irásod is olyan lett. Lefostad az egészet, hogy az szinte olvashatatlan. Ha magadhoz tértél tegyed már meg azt a szivességet, hogy vagy szépen letörlöd, vagy elválasztva rendesen a szavakat ujra irod. Ezt még a Viktor sem tudná utánad csinálni pedig néha neki is szófosása van. Ajánlom nevezzél be Guines listára. Esélyeid lennének

  • Avi ben Giora
    2013 július 26
    5:39 de.

    :-))

  • Avi ben Giora
    2013 július 26
    5:39 de.
    Há’ tenekedis őrülök emberbarátilagg, mermá máshunis montam, itten mindenkitt szivessen látunk..
    Elis morfinosztam a föddésedenn, miszerint a hejessirásom nem érte e a teccésküszöbödet.. Ez ekeseríttő. Má azéis, mer a tanittóur aszongya, hogy mijóta tígedetis óvaslak, egyre romlik. peniglen aszittem, hogya könnyeketíró hozzájértő az nemszokik hibákat ekövetni. Hát isten, tívettem.
    Szófosásilag megesett megfeddetésemetis komojjanveszem, szal ezentoll majcsak cimszavakba.
    A korcsmárosis aszongya, hogy nefoklakozzak a sértődésse, mer demagógrácija van, abbameg mindenkinek álompógári joga hogy hüje (is) legyen.
    A tanittójur szerintmeg vót valami sarokháznevű kőttő, aki aszonta hazajilag, hogy „jáccaniis engedd”..
    Tod, soxor nemköveteke ennyi hibát. Asz ojankor van, amikó érveket meg bizonyittékokat sorúnak fő a korcsmábatívett okostojások, demegám renceressen agyfaszt kapok, amikó valaki ojjan erőve akar intelligencsének láccani, hogy azza a zerőve háromdarab nígyesmetrót lehetne fölépíttenyi gípek nékű.
    merámhogy aki birgya a nyelvet, az etuggya óvasni. nemmontam, hogy megéteniis, de óvasni tuggya. ollasmiesz, mindamikor a kisvidám bécsi emegy burgenlanda vendígsigbe, aszt aszthajja a másik vendígtű a kinállásra, hogy Ihopp shon muj. nemasztat, hogy Danke, es war ziemlich..
    A Ginissbű inkábbosann csak a söröt.
    nekenekis javallom. Higgaszt.
    Vanegy jókis pinczebár a Franc Joseph Banhoff környíkinn, szembe a zegyetemme.
    Látogazsd meg eccer. Két-három krigli utánn má jobban panyókára veted a bloggulássa járó hátrányok komojjanvételit.
    Addigis, maradok 1Otülette teirányodba Lőrinczejileg.

  • A parittyás hangja

    id. Kiss László
    2013 július 23
    2:32 de.

    Ezt valaki fordítsa már le! 🙂