Abnormális ország

2013 augusztus 2 8:56 de.97 hozzászólás

Pontosabban normavesztett ország a mi, hajdan oly szép reményekkel kecsegtető hazánk.

Egy olyan társadalom, melyhez képest egy kőkorszaki horda magasan fejlett és szigorúan szabályozott rendben élt.

Ha az országot ma hasonlítani kellene valamihez, akkor leginkább egy rablótanyában lelhetnénk megfelelő modellre, ahol a hóttrészeg rablók és ócska ribancaik lihegve élvezik az orgiát, miközben túszaikat gyötrik.

Időnként egyet–egyet – vagy akár egy-egy csoportot – nemzeti gruppenszex keretében meg is erőszakolnak, miközben csúnyájuk karbantartásáról Stockholm-szindrómában szenvedő foglyaik gondoskodnak, természetesen hang nélkül, hisz tele van a szájuk az Úr dicséretével…

A kőkorszaki hordában a szabályok – normák – rögzítették a gyermekekről és öregekről való gondoskodás kötelezettségét, a megszerzett javak elosztásának igazságos rendjét, a feladatmegosztásokat, méghozzá mindenféle önálló hordatagi indítvány és gombok nyomogatása nélkül.

Fotó: Orbán Viktor Facebook profiljáról

Fotó: Orbán Viktor Facebook profiljáról

Viszont az a horda, amelyik normák nélkül próbált volna élni, éppen úgy halálra volt ítélve, mint egy hasonló törekvésekkel bíró mai társadalom – talán csak ez utóbbit nem az első tél viszi el, hanem esetleg csak a negyedik-ötödik.

Nem az a baj, hogy hiányoznak a normák, hiszen a törvényeket úgy szarja a fennálló hatalom, mint az oroszlán az ogadeni sivatagban a kitüntetéseket a szovjet tanácsadó elfogyasztása után, a baj a normák minőségével és megalkotásuk céljával és módjával van.

Merthogy a törvények mindenhol az éppen aktuális uralkodó osztály érdekében születnek, azokat a társadalmi viszonyokat védelmezik, melyeket az éppen uralmon levők favorizálnak, de ilyen gátlástalan természetességgel és gátlástalansággal a demokráciák történetében még sehol nem vágtak a választópolgárok pofájába egy-két hólapátnyi szart, és ha meg is próbálkoztak itt-ott vele, hát legalább meghintették porcukorral, hadd higgye, hogy süteményt kap az ostoba parasztja!

Most nem alkalmaznak ilyen felesleges trükköket, nincs rá szükség, alátolja a lapátot, felemeli, simán beletolja a képedbe, oszt ha nem vágsz hozzá boldog pofát, akkor listára kerülsz, és ha legközelebb hómunkást keresnek, esélyed se lesz.

A norma, a szabály akkor az igazi egyébként, ha találkozik a társadalom értékítéletével és igazságérzetével, ha ez nem így van, akkor abból lehet ugyan jogszabály, de társadalmi norma sohasem.

A társadalom tanulékony, és ha a tapasztalatai nem esnek egybe a meghirdetett normákkal, akkor nem a deklarált elvekhez, hanem a valósághoz igazodik.

Ilyenkor mondja a kisember, hogy ha nekik szabad kamionokkal, akkor nekem is szabad talicskával, ha ő úgy beszélhet a Parlamentben, akkor én is beszélhetek hasonlóképpen a szomszédommal, meg az utcán a nyugger köcsöggel, aki nem húzódik félre tisztelettudóan az utamból.

A mai kor éppen olyanná vált, mint új urai, akik nem éppen a polgárságból, nem éppen az arisztokráciából, mégcsak nem is a kispolgárság krémjéből vagy a munkásarisztokráciából emelkedtek az ország élére.

Ők elsőgenerációs középkáder szülők elsőgenerációs falusi értelmiségi gyermekei, telistele frusztrációval, túlkompenzált kisebbségi érzéssel, vicces viselkedésmintákkal, tele plebejus gőggel és sunyi ravaszkodással – szóval, ami azt illeti, nem éppen olyanok, akik a modern Magyarország elitjének alkalmasak lennének.

Inkább kivakarózott cselédek ők, akiket a sors a többi cseléd urává tett, márpedig nincs pocsékabb úr a szolgánál.

Procc kivagyiságukkal, szánalmas erősködésükkel Európa bohócai, sajnálnivaló szerencsétlenek, akik úgy pöffeszkednek szerepükben, mint kislány az anyja körömcipőjében, vagy kisfiú apja munkásőr-sapkájában, csak közben még káromkodnak is hozzá, mint a kocsis.

Az ország bánatos népe, melynek jelentős része még iskolázatlan is, nagyrészt pedig már a rendszeres munkavégzés szocializáló hatásának áldásiban sem részesült, alkalmazkodik és hasonul hozzájuk.

Ettől olyan ez az ország – amilyen.

Ettől van az, hogy ameddig mindenféle nacionalista melldöngetés és kivagyiság nélkül Kádár népe büszke volt magyarságára és a környezete által irigyelt, a művelt Nyugat által tisztelt és elfogadott országára, Európa egyik kulturális fellegvárára, addig ma egy magyar kultúrember leginkább csak szégyenkezik, ha a származása vagy a hazája külföldön szóbakerül.

De hát milyen ország is az, amelyben a miniszterelnök családi cége a természetvédelmi területen egyedüliként tőzeget bányászhat, melyben a miniszterelnök vagyona nem nyilvános, hanem strómanokon keresztül tulajdonolt, soha nem legalizált és még kevésbé legalizálható milliárdokat tesz ki, ahol lánya jövendőbelijének apja a természetvédelmi területen nagyüzemi favágást folytathat engedély nélkül?

Milyen ország az, ahol a miniszterelnökségi államtitkár szerint mindenki annyit ér, amennyi vagyona van, ennek jegyében aztán strómanjaival lenyúlhatja a dohánykereskedelmet, a horribilis nyereség apraját odalökve a jövő kápóinak?

Milyen ország az, ahol egy laza mozdulattal elrabolhatják munkavállalók millióinak nyugdíjra félretett pénzét és mindenki kussol?

Ahol szinte visszhang nélkül megszüntethetik a társadalombiztosítást, és mindenki kussol, ahol máról-holnapra rátenyerelhet a hatalom a szövetkezetek tagságának magánvagyonára és mindenki kussol?

Milyen ország az, ahol egy Selmeczi Gabika nevű kopott mucus naponta köpheti pofán a társadalmat olyan szöveggel, mely akár egy pszichológiai értekezés tárgya is lehetne, de az biztos, hogy már maga a tény, hogy ezt a színvonalat kell elviselni az országnak, egymagában is a nép tömény lebecsülése.

De ez ellen sem emeli fel senki a szavát, nem kéri ki magának senki, hogy az ő pénzéből egy olyan tyúk idétlen kárálását kelljen hallgatni, akit még a libák is csak vízbe dugott fejjel és égnek meresztett püspökfalattal tudnak elviselni.

És nem szól senki, mikor a miniszterelnök azt tanácsolja a nyugati vezetőknek, hogy ne azt figyeljék, hogy mit mond, hanem azt, amit tesz, szépen rávilágítva ezzel szavai és tettei egységére – lehazugozva ezzel egyidőben politikai ellenfelét, aki egyszer azt találta mondani, hogy talán be kellene fejezni a politikusoknak a felelőtlen ígérgetést.

Senki nem meri a pofájába verni ezt, a pártvezérek pávatáncolnak, az ellenzék meg valamiféle álomvilágban osztozkodik olyan posztokon, melyeket meg kellene talán előbb nyerni.

Persze a cseléd nem fog a cselédre szavazni, a cseléd szép ígéreteket vár, meg azt, hogy elmondják neki, hogy mennyivel szebb, mennyivel különb, mint a szomszéd cselédlakás lakója.

Sajnos, az ellenzéki mentalitás is cselédmentalitás, az ellenzéki politika is csak sunyi parasztravaszkodás, aminek semmi köze nincs se Európához, se a demokráciához, de még a kultúrához sem.

Hova vezet ez?

Ki tudja?

Ha türelmesek leszünk és addig éhen nem halunk, majd meglátjuk.

Százezrek menekülnek az országból, és még mielőtt belelendülnének a nyilasok, elmondanám: nem a képzetlen, putrilakó cigányok, hanem a fiatalok, a kvalifikált szakemberek, akik csak azért maradtak eddig is itthon, mert a hazánk jó ideig élhető, kellemes ország volt, még a Kádár-rendszerben is, a puha diktatúrán belül is, hétköznapi kis demokráciával, biztonságérzettel, jó kedéllyel.

Ma az ország rosszkedvű, létbiztonságot nélkülöző, veszekedős cselédek társadalma, egy szociopata vezénylete alatt.

Hogy genetikusan ilyen a magyar, mint Kertész Ákos állította, vagy csak hányatott történelme hagyta rajta elkeserítő nyomát, – nem tudom.

Hogy lesz e ebből a népből még valaha büszke, szabad nemzet, azt sem tudom.

A szabadságról ugyanis nem elég beszélni, kell érte vállalni némi személyes kockázatot is.

Mindenkinek, egytől-egyig.

Persze, most erre nem érünk rá, készülünk a politikailag remekül időzített lagzira, Rasit elveszi Ratyi, vagy hogyishíjják.

Éppen időben ahhoz, hogy a választások idején a hazafias falusi öreglányok könnytől elhomályosult szemekkel tudjanak emlékezni erre a szép családra, ahol az örömapák a sátorban nótáznak holmi fehérvári huszárokról, míg a nagyhercegnő és újsütetű hitvese a birtok túlvégén gyakorolgatják a szendvicsfigurát az új arisztokrácia ifjabb generációival, földbirtokosok, trafikbárók, bányagrófok gyermekeivel, csupa-csupa olyan fiatallal, akiket már eleve a Lázár-skála megfelelő fokára pottyantott a gólya.

A cselédség is ott lesz, a sok éhenkórász majd lesi az uraik vigalmát, lehet, küldenek ki nekik kis bort meg sültoldalast is a kapu elé, ezt illik hajlongva és hálálkodva, megköszönni, majd sok boldogságot és bő gyermekáldást kívánni a fiataloknak.

Aztán Luca Brasi kezet csókol a Keresztapának és kifejezi abbéli reményét, hogy az első unoka fiúgyermek lesz…

Utána Ákos elénekli neki „A Megváltó” című számát

Lesz libasült, tyúkpörkölt, töltöttkáposzta, tradicionális szendvics (két rántotthús között egy harmadik…) a helyi cigányzenekar húzza a talpalávalót, még a kutyák is feketekávét isznak – csupa gyönyörűség lesz, annyit megjósolhatok.

Szánalmas országgá lettünk.

Fényes István

97 hozzászólás

  • Nehéz lenne ebből bármitis cáfolni…

  • libasult ? bajnaiektol becsbol ?

  • Kedves István!
    Nagyon jó írás. Olyan szomorú a realitása.:(

  • 29 sharp teeth
    2013 augusztus 2
    10:06 de.
    Esetleg : a duciságával egy jóllakott napközisre hajazó félkegyelmü Hot Dog-ja Floridából?

  • Csak egy apróság és mégis szemet szúró az, hogy pl. a rejtvény fűzetekbe is beköltöztette Orbán diktatúra az agymosást, bőven szerepelnek kérdések: uradalom, nagyságos, uraság, szolga, cseléd, tekintetes, báró, gróf és hasonló rákérdezések, szóval edzik az embereket arra, amit szeretnének elérni, nagyságos báró, gróf orbánviktátor…….
    Ehhez nem csak diploma, de vele született intelligencia, amely alapján e kettőből lesz az igazi értelmiségi !

  • Elolvastam a cikket. Mindjárt az elején szemembe ötlöt ez a magasztos, szép mondat:
    „Ha az országot ma hasonlítani kellene valamihez, akkor leginkább egy rablótanyában lelhetnénk megfelelő modellre, ahol a hóttrészeg rablók és ócska ribancaik lihegve élvezik az orgiát, miközben túszaikat gyötrik.

    Időnként egyet–egyet – vagy akár egy-egy csoportot – nemzeti gruppenszex keretében meg is erőszakolnak, miközben csúnyájuk karbantartásáról Stockholm-szindrómában szenvedő foglyaik gondoskodnak, természetesen hang nélkül, hisz tele van a szájuk az Úr dicséretével…”
    Ha a cikkírót a szerkesztőség jóváhagyta, az ennek a blognak a szégyene!
    Valaki így ír hazájáról, az vagy nem normális, vagy teljesen elferdűlt ember.
    A lagzival kapcsolatos elmefutatása pedig, a brittekről jutott eszembe.
    Nem hinném, hogy az új tórnörökös érkezéséről egyetlen ehhez hasonló cikk megjelent volna valahol Angliában!
    Pedig nagy csindaratta folyt körülötte.
    Az ilyen ember, jobb ha elmegy a bús francba, a magyarok csak jól járnának ezzel a lépéssel..

  • nagyon jó írás. helyénvaló, világos, egyenes. ilyen pontos látleletre van szükség. hátha a megalázottak és a kisemmizettek is felfogják, hogy nincs rosszabb orbánnál.

  • Tetszik az egész, csak a cselédezés nem. „Inkább kivakarózott cselédek ők, akiket a sors a többi cseléd urává tett, márpedig nincs pocsékabb úr a szolgánál.” De van. Aki nem „kivarózik”, vagyis végigjárja a hosszú utat, hanem egyenesen úrnak születik. Vagy mittudomén, van jó is, rossz is mindkét fajtából. Mindenesetre azt nem vetném még az ellenségem szemére sem, hogy „lentről” jött. Az inkább a becsületére válik. Minden mással mélyen egyetértek. Nem lehetne átírni a cikket, cselédezés nélkül?

  • Na, ide figyelt Figyelő, elmész ám te a jó büdös fenébe!

    Aki tehát ellene szól a provinciális suttyó bandának, aki ma Magyarországot uralja, az a hazaáruló, te szerencsétlen majom? Akkor Széchenyit és Adyt ti már karóba is húznátok!

    Ilyen szinten elhülyült népet utoljára 1933-ban látott Európa, mikor a németek lelkesen és tébolyultan visongtak egy kefebajszú beteg embernek. Biztos te is ez a kategória vagy mai kiadásban, ha nem látod, miféle pocsék országgá lett Magyarország Vezéred alatt.

    Most rabolja el a Takarékokat, Rákosi tapsikol a túlvilágon, és akad még elég hülye, aki nem pofánvágni akarja ezt a prosztót, hanem lelkesedik érte. Összerabolt magának milliárdokat, ezért Pápua Új-Guineában nyilvánosan ennék meg a kannibálok, a töppedt agyú magyarok meg zuschlagoznak.

    Ha Gyurcsány ennek a milliomodrészét csinálta volna, most itt vernéd a nyálad, Figyelő, de te is csak olyan vagy, mint az 56-osok többsége: a diktatúra az szar, de csak ha a komcsiké. Ha a kerkonz fasisztaszagú „nemzeti” kormány csinálja, akkor igaz hazafi csak az, aki ezt lelkesen támogatja.

    Hányok tőletek. Aki ebben az országban normális körülmények, kulturált viszonyok között akarna élni, jobban teszi, ha Dunának megy, mert reménytelenek vagyunk. Ahol egy Orbán nevű szarember népszerű, onnan el kell menni.

  • Figyelő
    2013 augusztus 2
    11:39 de.
    „Ha a cikkírót a szerkesztőség jóváhagyta, az ennek a blognak a szégyene!”
    kétségtelen, maga, bencsics, a kommentelők szégyene 😀
    „Valaki így ír hazájáról, az vagy nem normális, vagy teljesen elferdűlt ember.”
    ugye, belátja, hogy ennek megítélésére – éppen a maga elferdültsége okán – nem alkalmas? 😛
    különben sem a maga hazája többé, csak itt született.
    mégis, mit erőlködik itt? mit vár? mi fog változni? a maga ’56-os menekült agya már nem.
    PuPu meg ír, a karaván halad, maga meg csahol.
    vau-vau 😀

  • orbánék posványoson = vicinálispolitikusok…

  • Figyelő írta:

    „A lagzival kapcsolatos elmefutatása pedig, a brittekről jutott eszembe. Nem hinném, hogy az új tórnörökös érkezéséről egyetlen ehhez hasonló cikk megjelent volna valahol Angliában!”

    Orbán Ráhel gyermeke mint trónörökös…NA, van itt még valaki aki arra esküszik, hogy az Orbán rendszer alatt ez azért nem fordulhat elő?

    Asszem Figyelő tud valamit!

  • Remek, péntek este van, este fél kilenc, 37 fok meleg van…OK! Nézzük meg, mit ír a KMH…
    Kezdem, hogy aszonygya „Abnormális ország”, írta valami Fényes izé, István.

    Első mondat…Második:

    „Egy olyan társadalom, melyhez képest egy kőkorszaki horda magasan fejlett és szigorúan szabályozott rendben élt.”

    …és ennyi, nekem elég volt, mert még egy ilyen degenerált seggfejjel nem érdemes időt pazarolni. Ezen már röhögni sem lehet!

    ps: majd beleolvasok annak a másik degeneráltnak, hogy is hívják?, ILLE, ez az!, a hozzászólásaiba, no nem, mert viccesek, hanem, mert a KMH patologikus magyar-gyűlölete párját ritkítja még a hagyományosan magyar-gyülölő hazai bal-lib médiákhoz képest is.

  • A parittyás hangja

    Tényleg kivételesen jó cikk!
    Nehezen lehetne a magyarországi állapotokat ennél képletesebben, és HŰEBBEN jellemezni!
    Minden elismerésem a szerzőnek!

  • A parittyás hangja

    Figyelő!

    „Nem hinném, hogy az új tórnörökös érkezéséről egyetlen ehhez hasonló cikk megjelent volna valahol Angliában!”

    Maga párhuzamba állítja az Orbán klánt a brit királyi családdal?!
    Nincs több kérdésem! Ön uram, egész biztosan nem
    normális!!!

  • Figyelő
    2013 augusztus 2
    11:39 de.
    Nem az az ember nem normális, vagy elferdült aki így ír a hazájáról, hanem az, aki ezt teszi vele.

  • cornelius
    2013 augusztus 2
    1:28 du.
    ne terheld túl az eligazítással.
    ’56-ban sem volt már szűzlány. azóta meg eltelt 57 év. ez egy kicsit túlterhelte, a realitásérzéke a nullához tendál.
    elég beteg elme szüleménye az a gyűlölet, ami orbánékhoz vitte, ráadásul nulla befolyással.
    csakhogy itt – a többi hasonszőrűvel együtt – szavazata semmit sem számít, bár arra kíváncsi lennék, hogy a fene nagy üldöztetése egy emberöltővel ezelőtt hogy’ kergette MOST „nemzetmentő” hívei közé.
    mijaf@szt fog elérni? semmit.
    de, ha jól esik neki a mentális izzadás, hát tegye!

  • szocdem
    2013 augusztus 2
    2:27 du.
    okos ez a viktor gyerek… ráhel…ugyan, mi is a név eredete?

    Ráchel (héb. ‘juh’): a bibliai genealógiában az arám Lábán lánya, Jákob kiváltságos felesége (Ter 29,6-30); szolgálója, Bilha révén (jogi szempontból) anyja Dánnak és Naftalinak (30,6-8), anyja Józsefnek (30,22-24) és Benjaminnak (35,16-18). – Benjamin születésekor meghalt, és a Bételből Efratába vezető út mellett temették el…

    noboszdmeg… egy (állítólag) talpig református, aki dicsőségesen (állítólag) áttért – feleségének kedvezvén – a katolikus vallásra – különben miért is hajbókolt volna a pápa előtt? – kifejezetten héber nevet ad a lányának?

    ejnye…

  • cornalius, ilyen szöveg NEM méltó sem a baloldalhoz., sem a jobbhoz, ahogy ez a cikk írva van.
    Ha nagy gyülőlete folytána kormány ellem ezt nem látja be, akkor komoly bajok vannak!
    Nem az országban, de egyesek intelligenciájában.

  • Fényes István

    Kedves Előd!
    Az én nagyanyám élete során volt cseléd is, úgyhogy hidd el, cselédnek lenni szerintem sem alávaló dolog.
    De az régi népi bölcsesség, hogy nincs rosszabb úr a szolgánál.
    És azt is elhiheted, hogy a cseléd nem tartozik a társadalom krémjéhez, leginkább él egyik napról a másikra, gyakorlatilag nyomorogva.
    A nyomor pedig demoralizál és egészen más életvezetési stratégiákat követel, mint egy tisztes jólét, vagy akár csak egy tisztes szegénység, nem jellemóriásokat, nem büszke polgárokat nem nevel, hanem alattvalókat és szolgákat.
    A nyomor meghajlítja a gerincet és eltorzítja a jellemet, generációkra előre beleírja a viselkedésbe a szolgalelkűséget, ebből kitörni nem anyagi, inkább jellemkérdés.
    Ebből aztán két dolog adódik: ha nyomorban él valaki ezzel a mentalitáűssal, akkor buzgón csókolgatja az elé tartott kezet, legyen bár akárkié is, – vagy ha a sorsa valamiképpen mások urává vagy vezetőjévé teszi, akkor a környezetétől várja el azt, hogy az ő kezét csókolgassák – legalábbis átvitt értelemben mindenképpen.
    Nem könnyű kérdés ez.
    Az emberi viselkedés mintakövetésen alapul, Orbán esetében leginkább „az úriember, ahogy azt a Móroicka elképzeli” stílusa látszik győzedelmeskedni, pucsítunk és végignyaljuk a nagkövet-asszony kezét könyékig…
    Ez az ember egy procc, pöffeszkedő, gyengejellemű szociopata, ha cselédlelkűnek nevezzük, hát agyba-főbe van dícsérve.
    :O)))

  • Annamária a montreali Krónikára utal…na az igazán cudar egy lap volt. Nem azért mert annyira jobber lett volna, hanem mert csurig volt a legalapvetőbb helyesírási hibákkal és tökéletesen semmitmondó cikkekkel. Egyébként figyelő cikkei a jobbak közé tartóztak. Ezt most komolyan mondom.

  • Figgalő : Takaroggyá’ már a Posványba jó ?

    Apropó természetvédelmi területek :
    Tegnapelőtti hír hogy a Kormány fel kívánja szabdalni a nagy és öszefüggő természetvédelmi területeket és úgy akarja kiadni haszonbérletre ( az arra érdemesülteknek , gondolom.)
    Európa szakemberei , akik ezen a szakterületen tevékenykednek , őrjöngenek…úgy mondják legalábbis.
    Én nem ismerem őket , de nem hinném hogy ” Veled Vagyunk ” feliratú molinókat feszegetnének ki.

  • 29 sharp teeth

    ja hogy a fenyes pisti is irigykedik orbanra ! kac kac kacagok

  • Andrási Sándor

    Szánalmas vagy fényes! Először nem értettem, hogy folyhat ki valakiből ennyi szenny, de aztán megláttam a magyarázatot: katona is voltál, a kádár rezsimnek csontig nyaltál. Így már értem, kedves kommenyista elvtárs, mert
    ” A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra-és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más , normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek, egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. -Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.” Alekszandr Szolzsenyicin

  • 29 sharp teeth
    2013 augusztus 2
    7:38 du.
    megteheti, hát kacagjon.
    pláne, ha olyan fogszerkezete van, mint a cápának,
    ha kivernek egyet, a második sorból helyére billen a következő.
    csak azt nem értem, hogy a kiégett agysejtjeit hogyan pótolja?

  • Hát ilyen ez az ország.És ennek tapsolnak lelkesedve a Béke-/BÉKA-/ menet résztvevői.Én szégyelem magamat helyettük.

  • A cikkírónak biztosan jól esett leírni ezt a??? nem is tudom – szájmenést – bár nekem inkább úgy tűnik, egy pszichiáter díványán fekvő páciens monológját jegyezte fel valaki, kontrol nélkül, annyira szubjektív – azaz hamis képet közöl Magyarországról. Biztosan van sok száz olyan páciens aki ilyeneket beszél a heverőn, s azután ennek megfelelően is ikszel, majd jövőre, április tájékán, jogában áll. Azután ikszelnek mások is, s meglátjuk merre evezünk tovább. Az evezök egy hosszabb lélekzetvéltelig a levegőben lesznek, de a kormánylapát a vízben marad, a lendület vesztést észre sem vesszük, sőt, tovább gyorsulunk, a lélegzetvételnyi szünet után frissen húz tovább mindenki, mert tennivaló van még bőven, 8 év hajmeresztő vargabetűit, hátrafelé evezését, bekötött szemű tehetségtelen, kalózszellemű kormányosait kellett kompenzálni 3 év alatt. De a szerzett lékek már betömve, a hajóra ragadt hínár, moha és fűrókagylók letisztítva, az ellenszél csökkenőben, utólérhetjük, s akár le is hagyhatjuk az élbolyt.

  • Fényes István

    29 sharp teeth

    Hát ja.
    Van hatalma, vannak milliárdjai.
    Viszont én nem lengetem a nyelvem..
    :O))))))

  • Puchert János

    „de te is csak olyan vagy, mint az 56-osok többsége: a diktatúra az szar, de csak ha a komcsiké.” Cornelius kérlek ne általánosítsál vagy pontosan fogalmazd meg mit értesz azon, hogy 56-osok mert akik történetesen 56-ban elhagyták az országot nem biztos, hogy valami közük volt 56-hoz és az is biztos, hogy sok olyan 56-os van aki nem ért egyet azzal ami ma Magyarországon történik

  • Na, akkor itt is dobok egy követ a langyos tóba az Orbán-gádzsi esküvője kapcsán (figyelő és a hasonszőrűek nagy-nagy boldogságára 😀 )

    Lakodalom lesz a mi hazánkba’..

    Lakodalom lesz a mi hazánkba’,
    férjhez megy a Nagyvezírünk lánya,
    hivatalos vagyok oda én is,
    nem mennék el, ha trafikot kapnék is.

    Vége van már a lakodalomnak,
    meg lassan a fideSS-uralomnak,
    Orbán forgatja a lábbilincsét,
    siratja az elpártolt szerencsét.

    Este viszik, akasztják a Várba’,
    elveszett az emelvény négy lába,
    addig komám nem kerülsz az ágra,
    (míg) meg nem lesz az emelvény négy lába.

    Megvan már az emelvény négy lába,
    te meg Viktor, felkerülsz az ágra,
    leng a lábad a hűs esti szélbe’-
    Orbánmentes lett az ország végre.

    Ideges az Öt.kerület ásza,
    hogy vezérét bitón lógni látja,
    Rogán gyerek, te se számíts másra,
    (mert) hülyeség volt felesküdni rája.

    Lázár Jankó, te leszel a másik,
    Ki Rogánnal a bitón bokázik,
    Kövér, Kósa, rátok is lesz gondunk,
    (mert) Túl sok már az udvari bolondunk.

    Szabad végre ez a szegény ország,
    nem eszi többé a fideSS-kórság,
    szabad népnek szép, szabad hazája,
    nem Mordorként gondolunk már rája.

  • Aztán meg egy lakodalomban mulatni is szoktak:

    Emelvényen faragnak az ácsok

    Emelvényen faragnak az ácsok,
    Lassan elkészül a bitófátok.
    Eredj, Viktor, kérdezd meg az ácsot:
    (hogy) Masszív lesz-e majd a bitófátok.

    Édesanyám, precízek az ácsok;
    Masszív lesz az, mint a börtönrácsok.
    Megkérdeztem, mennyit kapott érte,
    (de) Azt mondta, hogy ingyen is megérte.

    Lengedezem a tavaszi szélbe’…
    Kapaszkodnék egy mentőkötélbe…
    Verje meg az Isten azt az ácsot!
    Kaptam volna inkább börtönrácsot!

    Már minálunk, babám

    Már minálunk, babám,
    már minálunk, babám,
    az jött a szokásba,
    (hogy) fényezik a Viktort,
    a féleszű piktort
    egyenes adásba’.
    Csak bemegy a hírgyárba,
    a RémHír-tévébe,
    (oszt’) nyálazzák a f…át
    mind a szopós macák
    a nagy pénz reményébe’.

  • ” …ilyen gátlástalan természetességgel és gátlástalansággal a demokráciák történetében még sehol sem vágtak a választópolgárok képébe egy két hólapátnyi szart… ”

    A szomorú írás minden szavával egyetértve, szerintem hiba a demokráciák színvonalához mérni Magyarországot. Ez a színvonal az úgynevezett harmadik világbeli országokban Latin Amerikától, Afrikán és a Közel-Keleten át Közép-Ázsiáig teljesen szokványos, csak földrajzilag a fejlett Európa szélén feltűnő, hogy milyen szinten is áll az újfasiszta Magyarország. Bár igaz, újabban még némely közel-keleti országban is több önbecsüléssel rendelkeznek a tömegek és utcára vonulnak a szart a képükbe lapátoló uraik ellen…

  • Akik a cikk íróját negatívan minősítik azok el tudják mondani mitől jó az országnak a mostani rendszer? Tudják azt, hogy hányan szó szerint szenvednek a munkanélküliség miatt? Hogy mennyi felesleges terhet rónak mondjuk a pedagógusokra? 24 éve folyamatosan züllik az országunk minden szinten. Nem szükséges sem kommunistának, sem hazafinak lenni ahhoz, hogy az ember tisztán lássa hogyan élnek ma több millióan. Annak persze könnyű másokat lehülyézni aki ebből a diktatúrából él meg nagyon is jól, hiszen neki érdeke ezt fenntartani. Személy szerint a cikk írójával értek egyet, hiszen ezt tapasztalom magam is az országot járva. Nekem nincs anyagi gondom, ám ettől még átérzem azoknak a helyzetét akik nehezen boldogulnak a sokszor ostoba vagy aljas politikai húzások nyomán kialakult rossz gazdasági helyzet miatt. Tudom, mindenki annyit ér amennyit keres… vagy ez csak a fő fidesznyikre igaz aki mondta?

  • Fényes

    A tavalyi (2012-es) olimpián sok nagy nemzet irigyelte a 18 magyar érmet. (8 arany, 4 ezüst, 6 bronz)

  • Figyelő
    2013 augusztus 2
    11:39 de.
    „Valaki így ír hazájáról, az vagy nem normális, vagy teljesen elferdűlt ember.”
    Az a nem normális, aki képtelen értelmezni a szöveget.
    Ugyanis a szerző nem a hazáját illeti kritikával, hanem azt a maffiát, mely kormánynak nevezi magát.
    És az se normális, és teljesen elferdült, aki ennek az országrombolásnak örül.

  • Andrási Sándor
    2013 augusztus 3
    3:02 de.
    ” A fidesznyiknél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra-és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más , normális, azaz nem fidesznyik ember számára. A fidesznyik nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A fidesznyik eltorzult lélek, egészséges szellemű európai ember nem lehet fidesznyik. -Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fidesznyik szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.” Alekszandr Szolzsenyicin

  • Lélfai Szilárd

    Fényes

    „Egy olyan társadalom, melyhez képest egy kőkorszaki horda magasan fejlett és szigorúan szabályozott rendben élt.

    Ha az országot ma hasonlítani kellene valamihez, akkor leginkább egy rablótanyában lelhetnénk megfelelő modellre, ahol a hóttrészeg rablók és ócska ribancaik lihegve élvezik az orgiát, miközben túszaikat gyötrik.”

    Nem tudom eldönteni, hogy most családregényt írsz magatokról, vagy egy képzelt riportot mondjuk a KMH baráti köréről?

  • Sárdi Jani, normális és gazdag országok a gazdasági és szellemi teljesítményükkel dicsekednek.

    Szegény és meghülyített országok pedig az olimpiai érmeikkel.

    Apropó, olimpia. Norvégia és Svájc érmek dolgában sehol sem áll hozzánk képest. Meg a szegények és elnyomottak számában sem áll sehol.

  • A Führer és vezérkara már pszichopatológia elemzés(ek) tárgya (lásd a cikket).
    Kíváncsi vagyok, mikor kerülnek napvilágra a grazi orvosi papírok.
    http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/megdobbento-orban-viktor-es-a-fidesz-vezetoinek-patologiajabol

  • A parittyás hangja

    Figyelő!
    Csak most esett le Annamaria írásából, hogy maga nő! Hm… Pedig szentül meg voltam győződve, hogy férfi. Mert hogy a palikra jellemző otrombasággal szokott írni. Na mindegy!
    Akkor gondolom maga volt az aki mikor az osztályfőnökük kesergett, -Ti olyan hülyék vagytok, hogy az osztály 80%-a meg fog bukni-, diadalittasan felsikkantott.
    Hihihi, nem is vagyunk annyian!
    🙂 )))))

  • Fényes István

    Janikám, az eredmény szép, szívmelengető.
    Van tizennyolc sportág, melyben képviselőink eredményesek voltak, mi több, többen vannak közöttük olyanok is, akik megértették, hogy mit jelent egy hajóban evezni.
    22 magyar nyakában lógott érem, rájuk büszkék vagyunk, sok munka áll a teljesítmény mögött.
    Egy másik adat: ma Magyarországon negyvenezer gyerek éhezik.
    Nem egészségtelenül táplálkozik, nem keveset eszik, nem válogatós, hanem nincs neki mit enni.
    Rendszeresen, nap nap után.
    És ameddig ez a helyzet fennáll, addig gyakja meg a durva anyjátaz, aki a róluk való gondoskodés helyett stadionokat épít a mi pénzünkből a sok botlábúnak.
    Szerinted az olimpiai érmek az éhező gyermekek sorsán változtatnak?
    Az ország negyven százaléka a létminimum alatt él, praktikusan nyomorog.
    Változtat ezen Pars Krisztián aranyérme?
    Tudnék neked művészt, tudóst, szakembert is említeni, akikre méltán lehetünk büszkék, de vígasztalhatja ez a felgyújtott faluszéli házacskából ölében a gyermekével menekülő és hidegvérrel agyonlőtt apa és gyermeke hozzátartozóit?
    Kell persze a cirkusz is, és nem mondom, hogy az élsportra nem kell a pénz, de azt már a római politikusok is tudták, hogy a népnek kenyér és cirkusz kell, ebben a sorrendben.
    Csak cirkusszal meg zászlólengetéssel nem lehet jóllakni, ha érted…
    :O)))

  • Fényes István

    Szilárdkám, most éppen a te családregényed van soron, majd üzenek, ha az enyém jön sorra.
    :O)))))

  • parittyás, igen sokan hitték hogy férfi vagyok, még a régi mno fórumán is. Ez csak azért van, mert nem vagyok érzelgős. HA szídnak és goromba szavakkal látnak el, mint itt egyesek, azoknak soha nem válaszolok.(ez ritka a nőknél!)
    Intelligens, tárgyilagos és udvarias emberek kivételek, azoknak néha válaszolok.
    Véleményem már régen kialakult bizonyos politikai körökről s abból nem engedek, ez igaz. De megvan az okom is rá.

  • Figyelő!

    Teljesen egyetértek!
    Ez a cikk a hazug, sértő összehasonlításokkal…..a tartalom?…
    és a stílus vonatkozásában is alpári és enyhén szólva
    színvonal alatti,arról már nem is beszélve,hogy egy „magyar”
    írta!.
    Csak ezen a fórumon jelenhet meg ilyen,normális hazai
    írott sajtóban (akár bal,akár jobboldali)ilyet nem hinném
    hogy megjelentetnének!(de lehet,hogy tévedek,mert a baloldal részéről egyre durvul a helyzet….)

  • „Ez az ember egy procc, pöffeszkedő, gyengejellemű szociopata, ha cselédlelkűnek nevezzük, hát agyba-főbe van dícsérve.” Így van. Ezért nem találom találónak a „cseléd” szó használatát. Pont ő akarja visszahozni a Horthy-korszak értékeit, a cseléd is oda tartozik. Értem a szándékot, de nem értek egyet vele. A szóban benne van egy olyan becsmérlés, amely becsmérli azokat is, akiknek ehhez semmi köze. Hasonlít a cigányozáshoz, zsidózáshoz. Szerinem még a zsidó se zsidózzon, a cseléd se cselédezzen. Egyébként ismét mondom, mindennel egyetértek.
    Figyelő, örülök, hogy az ellenfeleidről is feltételezed, hogy lehetnek értelmesek és tárgyilagosak. Én is így vagyok vele. Bementem Orbán facebook-oldalára és ott feltettem néhány udvarias kérdést a viktoriánusoknak. Például hogy milyen ellenzéket akarnak, vagy akarnak-e egyáltalán ellenzéket. Inkább diktatúrában akarnak-e élni? Úgy van ez, hogy az ellenzéket nem maga választja meg az ember, „ez van, ezt kell utálni” írtam nekik viccesen. Hamarosan elárasztottak gyűlölködő válaszokkal, amiből persze az ordenáré zsidózás sem hiányzott. Tiszta őrültek házában éreztem magam. Ezzel persze az őrülteket sértem meg. Állatkertnek sem nevezném jó lelkiismerettel, mert az állatokat szeretem. Cselédek? Itt talán stimmel. Orbán cselédjei. Nem is vakaróztak ki belőle. Úgy maradtak. És őket jobban utálom, mint Orbánt. Mert az előfordul, hogy egy ember hülyeségeket akar, csinál és mond, de annak azért nem kell kinyalni a seggét. Ami pedig Orbán „cigányságát” illeti, nem hiszem, de ha igaz, ez az egyetlen, amit megbecsülnék benne. De mondom, nem rá vagyok mérges, hanem a hülye sleppjére, amely tele van színtiszta, turul-tojta, pirospöttyösseggű ázsiai magyarokkal.

  • Fényes István

    Kedves Előd, éreteni vélem az álláspontod, legközelebb kerülni próbálom a félreérthetőséget.
    Orbán cigány származása pedig tény, de nem ezért nem szeretjük, ugye.
    Ellenben becsülnivaló sincsen benne, hiszen nem vállalja, hanem kikerüli a választ, ellenben nagyokat rúga legelesettebbekbe, akik valamilyen csoda folytán zömében cigányok…
    De ez lényegtelen is, a kis beteg szociopata, ennél a betegségnél pedig nem jellemő az empátiás készség.
    :O)))

  • Fényes István

    Marcsika, más a blog és más az írott sajtó, aki meg nem bírja a blogok stílusát, az olvasson Új Embert.
    Aki meg az enyémet nem bírja, az olvasgasson Bartust, ő még nálam is szelidebb.
    Már persze, ha az olvasás, mint olyan, nem jelent leküzdhetetlen szellemi kihívást…
    Azért egyszer érdekelne valami tartalomhoz fűződő hozzászólásod is, – neked még nem tünt fel, hogy mindig csak minősítgetsz?
    :O)))))

  • „Intelligens, tárgyilagos és udvarias emberek kivételek, azoknak néha válaszolok.”
    hát, igen. néha. mert hát, hozzá még azok se méltók. szegény bencsics, mekkora tévedésben él!

  • én szeretném ezt az okfejtést folytatni
    Milyen ország az ahol elhangozhat egy öszödi beszéd és senki nem kerül érte börtönbe milyen ország az ahol a 2006 rendőr terror vezetőit kitüntetik és az elkövetett bűnökért senkit nem vonnak felelősségre milyen ország az ahol olyan ember lesz a miniszterelnök aki családok százait rabolja ki tudatosan és emberek lesznek miatta öngyilkosak Folytassam még mert Ön csak a mostani aljasságokat írta le hol ott az előző 8 év sem volt piskóta

  • Fényes I.!…………………Mint,ha csak egy volt melósod véleményét olvastam volna rólad.Tükörbe nézve irtad?A szoci éra alatt a zsebből-zsebbe mutyin szedted össze magad.Szégyen tőled ez a cikk.

  • Fényes István

    Te Topapó, ne röhögtessed ki magad!
    Olyan szánalmas ez az erőlködés, – próbálj meg érdemben vitatkozni!
    :O))))

  • Fényes István

    Kedves garayné, az őszödi beszédben neked az lehet a furcsa, hogy őszintén beszélt a szónok azokról a probklémákról, melyeket azelőtt is, utána is mindenki a szőnyeg alá söpört.
    neked azért lehet ez meghökkentő, mert te, mint rendes jobboldali a hazudozásra vagy optimalizálva, ha valaki őszintén beszél, az olyan neked, mintha a kezedbe nyomná a csúnyáját.
    Azt meg ugye te sem gondolod komolyan, hogy ül Bajnai és azon töri a fejét, hogy most beletolok ebbe a cégbe néhányszáz milliót és így megölöm családok százait.
    Gyenge idegrendszerű ember mkeg mindenfelé akad, habár ezek az öngyilkosok leginkább olyanok, mint az UFO-k, mindenki beszél róluk, de senki sem találkozott velük…
    Ami meg a rendőröket illeti: nagyon helyesen tették, hogy szétverték a csőcseléket, ez ugyanis a dolguk.
    De abban igazad van, hogy nincs hibátklan társadalmi rendszer és a hatalom hajlamos az elpofátlanodásra, mindazonáltal meg kell jegyeznem, hogy nem Gyurcsány hugyozta körül a Parlamentet, hanem a te elvbarátaid…
    :O))))))

  • Garayné
    2013 augusztus 3
    4:04 du.
    Há’ tígedetis üdvözülünk jóasszony, innena korcsmábú.
    mer’itten minket nemérdekű, hogy kifioja-borgya, aki begyün!
    Szal.
    Plébánosur fölóvasta a zírást, oszt vita kerekedett.
    A korcsmáros aszonta, hogy megkő böcsűnyi, ha valaki illen nemesi vírre lejereszkedik közénk. (Méga zabrosszot is lecseréte, penig csak háromnapos vót, de tisztületbű azé’ megcsintáta.)
    naszóva. Esőre azonvóta vita, hogy te óvasóe más ujságot, minda Zagyar Nemzett. merhogy
    a taníttóur szerint-azokírták, hogy a bajnaji libátlopott, meg álorcba rabútaja tenyísztőket minda Frászia Negró. Asztán asztatis monta, hogy ekő óvasni a hatodik ódat is, mer ottanszoktyák a bocsánatokat kírni a felektű, amikó kiderű, hogy nemugyvót. (Valami kétezerkörű járnak, mongyák, deaccsak krisztus úta még évente egysenincsen, annyit meg még a kántoris szokott tívennyi. (Minapis a kismisére kéccer harangozott, mera zesőt efelejtette. Francnak iszik, aki nembírgya?)
    No, hogya szavajimat egymásbane őccsem, avvót a vígeja páliunkákka megdusított vitánakk, hogy aza bajnai nemakkó, nemott, meg nemalibákat lopta. Valami Csányónevü bankigaszgató vót, akit a libások pörűtek.
    meg vótvitaja Zöszödrű is, (nü, nema tijedrű, mer mink ittencsak valós dógokrú szokunk)aszt méga plébánosuris aszonta, hogy kedvesebb a Zúrszámára a megtírt bárány.
    Nemtom. A seggrestyésnek ugyann vannak birkáji, deammeg nemur, szal gondbavótam megértésileg, de a tanittóúr aszonta, hogyez igazmagyarilag megieodegizétt, asztcsaka turulbaszületettek értik, émmeg öreganyámék házába, aszt azérnehéz a főfogás. (szoktajis bántani a gyomromat, főlegha tőtöttkáposzta, meraszt igenszeretem, aszt sokat szokok ollankor kimernyi.)

    Oszt -mive má meginn a harmadik devizsonyná tartottunk, itten nekiátak törtelemet buzúnyi.
    Esőre aggyüttfő a tanittóurbú,(a ződborsófőzelíken kívű) hogy te- má azé is, mer fehércseléd,- valszeg valami czimerbűletté garajiailag, deja plébánosurr, mega kántoris aszonták, hogy nem, merte valami nemesvagyó valszeg, aki megittaja kalamusbú a téntát, osztánmost kíka víred. Esztetse értettemugyann, mer kélgyórú csak biblijajilag szokok óvasnyi, ottammeg nemvót, hogy kélgyó is megitta vóna a téntát, ottancsaka Zéva lopta a zalmát, amijár szerintem marhaságvót megbüntetni, mer szilvafárú nembeszíll a biblija, igyasztánn almábó vót kínytelen.(Gyelzem, almábú meg iggenfinom pájinkát lehet főznyi.)
    Mer állítollag valami főmenőjid Nándoristvánok vótak, a korcsmáros szerint még vót érsekis, deja plébánosur lekurrogta, mer állíttólag annakcsak garattyavót, iája nem. Merhogyám má akkoris nagyurak vótak a zérsekkek, aszt nemszamáron, hanem lúnn, meg kocsinn szoktak.
    megeste magát méga szó Dorozsmárú, a csesszneki várrú, sikamlósrú, meg középkorrú, de emmarhaság, mermá rígen vót. Iga, azúta vótmá Kintonnis, meg Buss, dejazok külföldijek, meg téntátseittak, hát nem redurkmars. (Eszt lehet, hogy nemigykő mondani, deja kenyereslejány ippeg akkor ment körösztű a korcsmánn riszállásilag, meg vitte magajelőtt a két cicómáját, aszt odaköllöttem figyeni. mera jányokatmég megnízem, csakmá nememlékszek, hogy minek.)
    Abbaazér megeggyesztünk, hogy téllegnemvót piskóta a nyócév. Kenyér avvót, meg rizseshusis, de piskótta a nemmvót!
    Abbajis hattuk, mera kántor rívafakatt, hogymá templomegere se fogaggyaja köszönísit, deja plébánosur megvigasztata.
    Monta neki, hogy lessz még szöllő, meg lágykenyér.
    Mimeg nemmontuk, hogy még sokájig nemlessz, mer nemakarta abbahannyi a sirást.
    Mínk vittük hazájig, oszt megesketett mindenikünket, hogy mikó temettyük, lessz födeleja korporsójánnak, mega plébánosurse mongya e senkinek, hogya litánijákonn este má mindigg ríszeg, aszt ollankor alkalmankínt nípdalokat szokott.. iga, kutyase veszi észre, mer aligvagyunk ottann egy sznapszerpartiravajójann, feketebözsinéni, akija negyedik lenne, meg snapszeroznisetud, meg süketis, minda korcsmáros, ha hitelt kírnek tüle..
    Szal, csak ezeket akartam emóndani teníked jóasszony, mer mink szeretünk itten beszígetni.
    Azé nemtom. Lehet, hónap emegyek a doktorurhó, mer eza kíkvérdolog nemhagy nyugonnyi. Aszt ha mond valami jó kurázsit kikezelísileg, maj megírgyuk.
    Mámind a plébánosurr, a taníttóur, a kántor, a korcsmáros, megmajd énis. Kenyereslejány nemír, aszt biztosan tom, mera mútkor panaszkodottrá a csordás fija, hogy üneki nemis válaszú.
    Akkómost ebucsuzok tüled időszakossann, mer remíllem, hogy gyösző máskoris, aszt beszígethetünk a libákrú.
    merasztis szeressem.
    Iga, má rígebbúta nemettem ollant, mer a turulfarhát, mega csodaszarvasgerinz az ócsóbb.
    Mostakkó télleg.
    Isten íltessen!

  • Há’, elv, olv, bűn, ivó és cellatársak, rámesett a Szójjá Nyicinnek könyv.
    Ollan hüjén esett, hogy minnyá kinyítt. A tanittóur vótitten vendígsígbe, mer hazavittük a kántorot, de megszomgyaztunk, a pájinkát mega bordókönyvek mögött dugdosom..(Azé’ bordó, mer ammegy a szőnyegpallóhó..)
    Szal kinyítt. A tanittóur meg beleóvasott..
    Illent tanát:
    „De mi a demokrácia? Kedvezés a durva többségnek. A többségnek kedvezni pedig azt jelenti, hogy a középszerhez igazodunk, egy alacsonyabb szinthez, , a magasba szökő törékeny szálakat pedig levágjuk. Száz vagy ezer tökfilkó jelöli ki az utat szavazatával a világos elméknek.”
    Namostan nemtom..Kérdesztem vóna, deja tanittóur lejintett, mer aszonta, most nemszabad a halottakat. Kérdesztem, hogy ménem, erre aszonta, hogy ipegma ötéve hótt meg.
    Na, akkómajd hónapmondome, hogy ménemteccik amitirott…
    Egíssígetekre !!

  • Bezártama tikokat..
    A zelőbb efelejtettem mondani, (nem Káptalan azén fejem) hogyittenmink inkábbcsak babot, meg borsót szokunk fejteni.
    Na, menek, keresek egy üveget..
    Ha szerencsémlessz, talállok ollant is, amibe van valami cefre..
    Mer’ szárasságvan amúgymeg..

  • Garayné
    2013 augusztus 3
    4:04 du.
    folytassa csak, szedje szépen csokorba, azután dugja fel valahová, de vigyázzon, mert némelyik elég szúrós!
    elővezetné, hogy az őszödi beszéd milyen btk. paragrafusba ütközött?
    elővezezetné, hogy milyen bűnöket követtek el, és kik? btk-paragrafus szerint. de ne hagyja ki a rongálókat, közrend ellen vétőket, súlyos testi sértést okozókat, a rendőri intézkedésnek ellenszegülőket (ez is mind btk-ra tartozó) gyújtogatókat és a többi csőcseléket se!
    elővezetné, hogy mit tud jobban azoknál, akik ellen bajnai sorra nyerte a pereket?
    persze, ha a mostani aljasságok nem tartoznak kritikai szemlélete körébe, az más. akkor csak szavazzon továbbra is a maffiára, legalább lesz lehetősége további aljasságok élvezetében is.
    persze,

  • 29 sharp teeth

    Topapo…..a mutyis Ille es ez a Fenyes NEM sokat szedett ossze,mert akkor nem falun nyomorogna Ille,ugyanis a nyugdijuk semmire se eleg hiszen adot es nyugdijjarulekot CSALTAK mint maszekok es most jo ha a rezsi kijon a szippantos kocsira , pottyantos budira mogyorod ALSON,fogadok hogy ez a Fenyes se kulonb….nem veletlenul ÖRJÖNGENEK itt minden nap rengeteg KACAGAST okozva NEKEM,de a legcsorobb a parittyas lehet mert az idegroncs IS es most hogy EPEÖMLÉST okozzak nekik:megkaptam orban harmadik levelet hogy alairtam a rezsicsokkentest IS,jo gutautest kivanok parittyasnak ebben a melegben

  • Garayné, az őszödi beszéd valóban ronda volt, de azért börtönbüntetést követelni azért nem kellene. Az uszításért már igen, ahogy Orbán és cselédei uszítanak beszédeikben az ellenzék ellen, európa ellen, a józan ész ellen. A „rendőri terror” egy szükséges rendőri intézkedés volt eszeveszett vandálokkal szemben, amelybe becsúszott néhány túlkapás. Ezeket meg kell vizsgálni, de nehogy már a rendőröket nevezzük ki terroristáknak. A hajdubéti rágalomhadjárat a Magyar Nemzet c szennylap találmánya, Bajnainak semmi köze az egészhez, eddig ha jól tudom, 6 sajtópert megnyert ezügyben. Egyszer valaki kitalál egy hazugságot, az emberek csak szajkózzák, anélkül, hogy utánanéznének. Érdemes egy kicsit a másik oldal sajtóját is megnézni, vagy pl hogy Bajnai mit mond a hajdubéti rágalmakról. Törődjenek már bele, hogy VAN ellenzék egy demokráciában, és nem arról kellene már beszélni, hogy ki menjen börtönbe és ki a hazaáruló, hanem normális véleményeket normálisan átgondolni. De unom a rágalomhadjáratokat.

  • Kedves Figyelő!

    „Nem hinném, hogy az új tórnörökös érkezéséről egyetlen ehhez hasonló cikk megjelent volna valahol Angliában!”

    A britt királyi család nem engedi meg magának, hogy a tyúktolvaj és a lótolvaj szintjén rabolják a rendszert.

    A britt királyi család köztársasági elnök jellegű funkciókat tölt be az angol demokráciában.

    Megnyitja a királynő a parlamentet, fontos kérdéseket tűz társadalmi vitára és adott esetben visszautasít bizonyos törvényeket, ami ebben az országban a társadalmi kontroll fontos része.

    Mint angol tisztelettel tudok gondolni a királyi családra és mint magyar, pontosan azt érzem, amit a szerző itt papírra vetett!

  • Hát igen Cornélius !!
    Legelőbb való az izomemberek pompás teljesítménye!
    Az mindenekfelett való egy -többségében- agyatlanok által lakott országban.
    Csak azt nem értem hogy a seggfejek odafent mit lihegnek időnként a Magyar Géniusz dicsőítésével.
    Hisz köztudott : Nobeldijjasaink javarésze idegenszívű nemzetidegen jiddisch és már rég elkergették mindet Árvalányhajlandból.
    (Meg a nem-jiddischeket is)
    Ők tehát nem hungaró-Nóbeldíjjasok hanem amerikai , angol , stb. Nóbeldíjjasok.
    Nekünk meg maradnak a beszélni aligtudó izomemberek , mint példakép az írni-olvasni alig tudó többségi lakosság számára.

  • Topikám megint mocskolódik ?
    Mire jó ez ?
    El se olvasta a cikket lefogadom.

  • A moderálás alkalmával lemaradt a vizilabdával a világ tetején a magyarok!!Az „abnormálisnak’ titulált ország világelső vizilabda csapata után Katinka is a világelső és Gyurta Dani is!!!!
    Ilyen csodás sport teljesítmények hogyan lejetségesek egy abnormális országban?! Ugyan már!
    Most van a híradó és a Palatinus strand a világ legszebb strandja lett….sorolhatnám. Tudjátok mi az égő? Hogy ilyeneket írtok a hazátokról, ami nem is igaz!

  • Jav: lehetséges. Bocs.

  • Geyza!…………….Bocsika,de ismered a Fényest?Nos én igen még kábeltévés korából.

  • A parittyás hangja

    29 sharp teeth
    2013 augusztus 4
    3:00 de.

    Érdekes ez a pszichológia. Csak sokszor elveszi a játék édes örömét mert már uncsi, hogy ennyire előre látom ezeknek az egy kaptafára készült fidesznyik nyomorultaknak a szellemi agonizálását. Jönnek nagy pofával, beszólnak mindenkinek a maguk felszínes módján, aztán mikor el kezd derengeni nekik, hogy le vannak alázva szellemileg, és labdába sem rúghatnak az intellektuális meccsen összezavarodnak. A rájuk kényszerített helyzet, hogy saját magukról negatív következtetéseket vonjanak le mindennél kellemetlenebb lehet, ezért „utolsó mentsvár” stratégiát alkalmaznak. Nem reagálnak az arcukba kapott bonmotokra, viszont néhány „lappal” arrébb előhúzzák a gyerekkori énattribúciót, a -de én gazdagabb vagyok- durcás, és nagyon életlen fegyverét.
    Húú de rohadt szánalmas vagy te is cápika! Rommá égetted már magad, és most az infantilis kényszerképzetek önmagadat hitegető vízióiban keresel menedéket. A pszichológia tudománya ezt hívja önkárosító stratégiának!

  • 29 sharp teeth!………….A Fényeske nem szegény ember,ne sajnáld.Szórakozásból csinálja ezt az egészet.Az Ille meg unalomból.A parittyást,ha tudod valójában kit takar a név akkor a helyedben mindent ráhagynék,Tomika különben nem rossz ember.Amióta újra irogat kissé visszafogottabb lett.

  • Fényes István!

    én sokszor hozzászólok a tartalomhoz is,csak nem mindig
    olvassák el sokan figyelmesen!!!!!
    Persze vannak esetek amikor már a stílus is annyira
    minősíthetetlen,hogy sokan a tartalom bírálatáig már el sem jutnak…!
    Aztán ez egy közösségi oldal az igaz,de a KMH egy hírlapnak
    újságnak tekinthető.

  • Kiegészítés!
    vannak esetek amikor valóban nem szólok hozzá a tartalomhoz,
    mivel az előttem hozzászólók ezt már megtették,amivel
    szimpatizálok,illetőleg egyetértek (ismétléseket elkerülve) Természetesen minden esetben először elolvasom a cikket majd
    a hozzászólásokat.

  • Fényes István

    Novikám, Puskásék és az Aranycsapat, meg a tizenegy-két arany az olimpián Rákosi országában született, – csak, hogy tudd…
    :O)))))

  • Fényes István

    Topapó, te ismersz engem még kábeltévés koromból?
    Vicces egy apó vagy te, Topapó…

    :O))))))))))

  • Novi
    2013 augusztus 4
    1:46 du.
    Te murvára keversz valamit..
    Példa rá kína. Vagy az egykori NDK.
    Sajna, egyik aranyéremtől sem lesz több vaj a kenyéren. Igaz, a kebel dagad tőle, viszont a sportolók teljesítménye nem a kormányok diadala..

  • Novinak csak azért válaszolok, mert ezzel a bugyutasággal nincs egyedül. Abnormális ország az, ahol a politikusok teljesítményét sportteljesítményekben mérik. A politika nem foci. A kormánypárt nem válogatott, amelyiknek maga alá kell gyűrni az ellenfeleket. Sőt, ellenségeket. Az a normális, hogy egy országban sokféle érdek, szándék, gondolkozás van és a pártok ezeket képviselik normális érveléssel. Nem jó és rossz, hazafi és hazaáruló harca ez egy normális országban, hanem mindenki megtalálhatja a neki megfelelő nézeteket, törekvéseket análkül. Ezt hívják demokráciának. Ellentéte nem a hazafiasság, hanem a diktatúra, amiről azt hittük, hogy elmúlt.

  • Fényes István
    2013 augusztus 4
    5:17 du.
    Nem viccel, csak összekevert a Fényes Szelekkel..
    🙂

  • Egy érdekes írás.
    Néhány dolgot helyrerak..

    http://www.hirhatar.hu/blogok/Par_szo_a_kertrol

  • Falusi:
    Légy nyugodt lenyúlják azt a dicsőséget is.
    EZEK mindent lenyúlnak ami a másé :
    Pénzt paripát fegyvert trafikot…és szellemi javakat , jelszavakat is . Meg a mások munkája után járó dicsőséget.
    Mindent.

  • falusi, A vizipolós csapat világbajnoksága imár a harmadik. 1973, 2003 és 2013 ban !
    Nem kevés teljesítmény!
    Hajrá magyarok!Gratula!

  • 1952. Helsinki Olimpia 16 arany a gyengébbek kedvéért ekkor az úgynevezett Rákosi rendszer volt tehát ennyi érdeme van a politikának, politikusoknak a sport sikerekben

  • Puchert János

    CSUPASZ SEGGEL A TÖRTÉNELEMBE?

    Ugyan kérem, hogy venné az ki magát?
    A miniszterelnök vagyoni helyzete legutóbb akkor került szóba, mikor legjobb barátja szóba hozta Kálmán Olgánál.

    Azt hallhattuk, hogy a Vezér az öt leggazdagabb magyar egyike, ami – valljuk be – csak a legnaivabb Fidesz-zombikat lephette meg, a magyarok többsége ezzel – ha nem is a helyezés pontos ismeretében – tökéletesen tisztában van.
    És ez így helyes is, mégiscsak, hogy jönne ki, ha olyan csóringer miniszterelnökünk lenne, hogy még egy jachtkikötője se lenne, piha!
    Az olyan országot, amelyiket egy gatyából kilógó seggű filosz vezet, az olyat még a költöző libák is leszarják, márpedig hogy néz ki egy zöldfülű miniszterelnök a májusi réten?
    Az is milyen nevetséges, ahogy elődei eljótékonykodták a miniszterelnöki fizetésüket!
    Ha valaki értékes munkát végez, azt jól meg kell fizetni, a pénzt pedig meg kell becsülni, nem pedig szétszórni mindenféle élhetetlenek között!
    A jó miniszterelnököt az különbözteti meg a rossz miniszterelnöktől, hogy ismeri a pénz értékét és hatalmát, márpedig hogy ő ismeri, azt nem lehet letagadni még az ellenségeinek sem!
    Pénz beszél, a többieknek meg csak az állkapcáját lengeti a tavaszi szél, amelyik vizet áraszt, de majd szállítunk egy kis dolomitot a gátakhoz is, oszt jónapot!.
    Mikor miniszterelnök lett, az égadta úrvilágon semmihez sem értett a lopáson kívül, merthogy azt korán kezdte.
    Amikor Szolnokról Pestre költözött egy Mester utcai tanácsi lakásba, nem sokáig nyomorgott a prolinegyedben, hamar szert tett egy színvonalasabb, szintén tanácsi lakásra a már előkelőbb Haris-közben, ezt tanácsi pénzen felújíttatta, majd eladta, természetesen a méltóságos asszony üzleti köréből került rá a vevő.
    Hogy hogyan épített ebből magának villát, hogyan próbálja eldugdosni a nyilvánosság elől, meg miért fotóztatja magát előszeretettel a spejzban, az már legyen az ő dolga, meg az is, hogy miért kell a mai napig trükköznie a használatbavételi engedéllyel.
    Szép kis villa van benne borospince is, ahogy az egy tokaji szőlősgazdához illik, és nem lennék meglepve, ha atombiztos bunkert, pánikszobát és menekülő alagutat is rejtene a birtok, első az óvatosság, ugye…
    A vagyon java természetesen nem saját néven szerepel, erre jó a kiterjedt család, és aki arra kíváncsi, hogy miért is a rendkívül tehetséges Vitézy gyerek vezeti a Budapesti Közlekedési Központot, annak tudnia kell, hogy az adriai kikötők telekkönyvi tulajdonosát meg Vitézy Tamásnak hívják.
    A „ne mi nyerjük a legtöbbet” sárazsadányi ügye a magyar igazságszolgáltatás szégyene, de aki azt hiszi, hogy a Méltóságos Asszony veszteséggel szállt ki belőle, az nagyon-nagyon ostoba.
    Amit a közvélemény lát az Orbán-vagyonból, az csak a jéghegy csúcsa, márpedig, mint tudjuk, a jéghegy kilenctizede a víz alatt van, nem látható.
    És ami látható abból egyetlen centiméter sem tiszta, egy tisztességes jogállamban egy ilyen velejéig korrupt politikusra már rárohadt volna a műanyaglakat is.
    Ezek az üzleti tranzakciók nem a nyilvánosság előtt zajlanak, strómanok, cégek, részvényesek és részvények, külföldi bankok és tőzsdék szövevényes hálózatán keresztül folyik az üzletelés.
    Soha nyilvánosan nem mutogatott, ügyvédek és közjegyzői páncélszekrényeiben, letétben tartott szindikátusi, kölcsön és adásvételi és egyéb szerződések biztosítják a Család anyagi érdekeit, melyek nagyságrendjéről a népnek halovány segédfogalma sincs.
    Hogy kik a KÖZGÉP részvényesei, hány százalékkal érdekelt a cégben az Orbán-család, azt sűrű, sötét homály fedi, aki meg a parlamenti vagyonbevallását nézegeti, az vagy hülye, vagy röhögni akar egy jót.
    Vagy sírni.
    Rettenetesen nagy pénzek mozognak ebben a szférában és egy miniszterelnök – főként a mai ügymenet mellett – pillanatok alatt tud milliomosból milliárdost csinálni, ehhez elég egy önálló képviselői indítvány, esetleg egy szaftos kis kiszivárogtatás, meg egy bennfentes információ és kész is a milliárdos.
    A tiszta korrupcióról, mint amilyen például a messze bűzlő Gripen-döntés, ne is beszéljünk, annak ellenértéke valamelyik Karib-szigeteken dolgozó bank számláin lapul.
    És ahány ilyen módon kreált milliárdos, az mind leadja a sápot a Keresztapának, aki elégedetten ül a pénzhegyek tetején, mint a nép egyszerű és szerény gyermeke, miközben a nép fele nyomorog.
    Ha tisztán lehetne látni, hogy hány intézkedés született Orbán regnálása alatt a nyomor felszámolása és hány Orbán és sameszai meggazdagodása érdekében, el lehetne csodálkozni, attól tartok.
    Amikor pedig a baloldal széplelkei Anikó asszonyt méltatják párás szemmel, akkor valaki elmondhatná nekik, hogy nincs ok a szemforgatásra – ez esetben is csak a zsák találta meg az ő igen passzentos foltját.
    Ha a mezei Fidesz-fant erről kérdeznéd, úgy nézne rád, mint liba a piros kukoricára, azt mondaná, rosszindulatú vagy és gyűlöletet szítasz a Nemzet Miniszterelnöke ellen.
    Pedig dehogy tennél ilyet, csak egy ócska maffiózóról beszélsz, aki tönkretette az országot és közben igencsak megszedte magát.
    Hagytuk, megérdemeljük.

    Csak a humorunkat ne veszítsük el emberek

  • A parittyás hangja

    Topapó
    2013 augusztus 4
    3:18 du.
    „parittyást,ha tudod valójában kit takar a név akkor a helyedben mindent ráhagynék”
    Ezt nyilván úgy értetted, hisz nem érthetted másképp, hogy akkor tisztában lenne a megalázó esélytelenségével!-:)

  • A parittyás hangja

    Novi!
    „Ilyen csodás sport teljesítmények hogyan lejetségesek egy abnormális országban?! Ugyan már!”

    Úgy lehetségesek, hogy ez az önnön mindenhatóságába beleőrült rezsim le tudja zülleszteni a kultúrát, az oktatást, le tudja építeni a jogegyenlőséget, a demokratikus alapelveket, a gazdaságot, de nem tudja kiirtani a születéstől kapott tehetséget, és a tehetségekkel dolgozó szakemberek elkötelezettségét, hivatástudatát. Ennek a rezsimnek köze nincs a magyar sportolók, adott esetben páratlan eredményeihez, amihez viszont köze van, az rögtön fekélyessé válik!

  • De eljön az idő amikor a fagyi visszanyal…

    id. Kiss László

    Gondolatébresztő, tudatos közösség.

    Ezt a videót kellene minden nap, reggel megnézetni kötelezően a politikusok 90%-ával, amikor belép a parlamentbe, az ülésteremben pedig egy kifeszített transzparensen, ennek kéne állnia, hogy egész nap lássák: EHHEZ TARTSD MAGAD. (Csak az utolsó 1 perc +18) Kérünk titeket, csak az tekintse meg, aki „bírja” az ilyenfajta képeket. Aki önös döntéséből megnézi, ne hibáztasson minket, mert azt nem érezzük korrektnek. Ezeken a képsorokon, a népük megnyomorítói, terrorizálói és gyilkolói kapják méltó büntetésüket. «Gondolatébresztő»

    id. Kiss László

  • Balu kapitány

    Nagyon jó cikk!
    Habár én ennyire nem tértem volna ki hogy bölcs nemzetvezetőnk és barátai honnan jöttek. Mert ugye nagyon máshonnan nem is jöhettek volna. De hogy tanult ember léttükre nincs bennük sem önfegyelem, se semmi pozitívum az már annál nagyobb baj.

  • id Kiss László
    2013 augusztus 5
    6:54 de.
    Remélem, többször megnézted a videót, csak hogy tudd, mire számíts!
    Mert hiszen, ha ezen megoldásokat preferálod, veled sem leszünk toleránsak. Továbbá nézd meg a náci háborús bűnösök kivégzéséről készült videókat! Te sem menekülhetsz! Ne feledd, a liberalizmus nem birkatürelem, és csak békeidőben jelent toleranciát. Ha kell, visszaütünk. Néhány gumidarabtól azóta rinyáltok, mi lesz ha fel is lépünk a fasizmus ellen? Akkor a szél harangozik a bokátokkal!

  • Moderátor! Id Kiss László filmajánlását kérem törölni! Gyomorforgató, hogy ezt a fajta „politizálást” valaki példamutatónak tekinti. Vissza a középkorba? Szerencsére ez ma már Európában nincs, de az ilyen Id(ióta) Kiss László féle szélsőjobbos őrültek imádják a vérontással párosuló igazságszolgáltatást. Nem tudom, hogy korruptak voltak-e, akiket kivégeztek, de hogy ez nem volt bírósági tárgyalás és megkínozták a kivégzendőket, az biztos. Kérem törölni, undorító. És az is undorító, hogy van ilyen kommentáló.

  • Ostoba – abnormálisokkal nem foglalkozok – várlak bennetek – gyertek!

    id. Kiss László
    UTÓIRATA:
    testileg lelkileg felkészültem – és most nem fog tartani 133 napig- ha nem egy – két nap az EGÉSZ!

  • id Kiss László
    2013 augusztus 5
    10:27 de.
    Általában a hozzád hasonlóak a leggyávábbak. Ha megnézed a háborús bűnösöket hogy mennyire gyáván viselkedtek a bíróságon, már látlak is.
    Csak vigyázz a járókeretedre, nehogy átessél rajta.

    A teszteken alapuló intelligencia vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy a szélsőségesen rasszista álláspontot képviselők jelentősen alacsonyabb IQ-val rendelkeznek a társadalom átlagától (Carney és munkatársai).

    Látszik rajtad.

  • Don Ovuz, te se vagy szimpatikus. Pont erről szólt a cikk, hogy itt az ország nem normális. Normális országokban lehet fenyegetőzések nélkül beszélni. Te Id, miért nem költözöl Libériába vérengzeni? Ott otthon érezhetnéd magad, ha erre gyúrsz.

  • Előd
    2013 augusztus 5
    11:23 de.
    Nem baj ha nem vagyok szimpatikus. Engem nem zavar. Majd megismerjük egymást. Még új fiú vagy, nem tudod ki mire gyúr. Majd megtudod. Idővel.

  • kEDVES Kötögetők és fenyegetőzők!

    Csak külön nektek, szánok időt, hogy röviden és befejezve reagáljak – ki a francnak hiányzik a gyilkolászás – én nem erről írok, és sugallom az üzeneteket – HANEM:

    vannak LÁTNOKOK ÉS JÓSOK.

    Az előbbi látja a jövőt – időre napra órára és percre meghatározva konkrétan – és vannak a jósok akik előre jósolnak – melyek közül is vannak olyanok, akik a logika – logikus következményeit és annak beteljesülését kristály tisztán megjósolják, Á a fenét – leírják, ha egy folyamat úgy megy ahogy MEGY – annak a vége az lesz ami. éN AZT SUGALLTAM A KÉT VIDEÓVAL – HA A PÉNZHATALOM AGÓNIÁJA MEGKÖVETELI ELMARADHATATLAN LESZ AZ A DÜH ÉS MEGTORLÁS A NÉPEK MEGNYOMORÍTÓIVAL SZEMBEN!

    É R T E D ? ÉRTED, MAGAMÉRT ÉS MINDENKIÉRT ÍROM!
    M I N D—- E N K I—-É R T !
    id. Kiss László

    ui: és a hülyeségeitekkel hagyjatok BÉKÉN – és velem szemben – illetve engem ne ingerelj provokáló beírásaiddal – mert úgysem válaszolok rá többet…

    ÉRTED?

  • http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=361#c6627

    #76 | Seraf – 2013.08.05. 17:11:38
    Az engedelmetekkel beillesztek egy videót : Látszatra semmi köze a fentiekhez és mégis ;
    Molnár V. József szemléltetni fogja az őskeresztényi és az újkeresztényi felfogás közötti
    különbözőséget – Különösebb kommentárt vagy részletezést nem igényel az értelmezése …..”

    remélem ezt nem törölitek:

    id. Kiss László

  • id Kiss László
    2013 augusztus 5
    7:13 du.
    A látnokok és a jósok nem több mint svindli.
    A lehetséges alternatívák kielemzése más kérdés. Az tudomány, aminek nagyon sok összetevője van a közgazdaságtól és a statisztikától kezdve a viselkedéskutatáson át a genetikáig. De ez nem a látnokok és jósok kompetenciája, mivel ezen két kategória nem több mint a hiszékeny emberek becsapása.
    Kommentjeiben inkább szélsőjobbos beütések dominálnak, technikája azonosulni látszik a fasiszta ideológiával.

    Ha valóban azt akarja képviselni amit itt leírt, lényegesen csiszolnia kell a kommunikációs részén. Mivel így mindenkit legyilkolni akaró fasisztának hat, annak látszik. Erre kapta a választ, és ha ebben a formában akar javítani, valószínű továbbra is elvakult neonáciként kezelik majd.

  • Figyelő,Andrási!

    A stílus maga az ember…….persze,akinek eredetileg van
    az is időnként beleesik abba a hibába,hogy „hasonló” szintre
    süllyed ,mint akiket kritizál(nem dicsőség….)de ez már
    csak okozat és egyesek csak így értenek a szóból…….

  • Maga megőrült Kiss ?
    Operáltassa meg magát !

  • Érdekes hogy egy -címében- abnormalitást megemlítő cikk egyből idevonzott egy gyakorló futóbolondot , Id. Kiss Lászlót.
    ( Nomen est omen ?…vagy fordítva ?? )

  • 🙂
    Ebem berontott, mert hangosan hahotáztam
    🙂

    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130814_fidesz_sanoma_zsigo

  • Gyilkossággal, gyilkossági kísérletekkel, tízmilliárdos sikkasztással, és más bűncselekményekkel vádolt volt ukrán politikus politikai menedékkérelmét fogadta be a magyar állam. Olekszandr Sepelevet – aki álnévre kiadott hivatalos magyar okmánnyal bujkált az országban – nemrég fogták el. Az akcióban német rendőrök is részt vettek – állítólag azért, mert a magyar hatóságok nem tüsténkedtek a körözött elfogásában.

    Ha Magyariország bármely módon megakadályozná az ukrán hatóságokat a törvényes eljárásban, az az azeri baltás gyilkos kiadatásánál is súlyosabb uniós, és nemzetközi következményeket vonhatná maga után. Az persze nem kizárt, hogy a kormánynak ez is célja lehet az uniós intézmények elleni harcban.

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=669722