A magyar nácik a Hősök terén és a Facebookon is fertőznek

2013 augusztus 25 9:28 du.125 hozzászólás

A Nemzeti Együttműködési Rendszerben elméletileg betiltott Magyar Gárda utódszervezete gond nélkül ünnepelt vasárnap a Hősök terén. Harminc új tag tehette le esküjét az úgynevezett Gárda Motorosok és Lenhardt Balázs náci parlamenti képviselő jelenlétében.  A Jobbik nem volt jelen a tüntetésen és Lenhardt – aki egykor még a Jobbik frakciójában ült – ezt meg is említette a neonáci szertartáson. A terrorizmussal vádolt, ám a jobboldalon hősként kezelt Budaházy György interneten keresztül jelentkezett be a rendezvényre és adta át üdvözletét a kétszáz hitleristának, akik rendőri intézkedés nélkül sorakozhattak alakzatban, egy jogerősen betiltott szervezet színeiben Budapesti egyik leforgalmasabb közterületén.

Rendőri intézkedés nélkül masírozott az elvileg illegális Magyar Gárda a Hősök terén vasárnap. (Fotó: Bruzák Noémi)

Rendőri intézkedés nélkül masírozott az elvileg illegális Magyar Gárda a Hősök terén vasárnap. (Fotó: Bruzák Noémi)

A rendezvényen lengtek a székely és árpádsávos zászlók, a tizenöt mikrobusznyi rendőr pedig száz méteres távolságból, a Műcsarnok előtt figyelte a betiltott szervezet szeanszát. „Gyakorlatilag semmilyen rendőri fellépésre nem számítunk, hiszen a rendőrség engedélyezte a rendezvényt, az eskütételt. Ellentüntetést jelentettek be, bízunk benne, hogy a rendőrség ellátja a feladatát és nem lesz semmi kontakt köztünk. A betyársereg biztosítja a rendezvényt, tehát nem hiszem, hogy bármi összeütközés lenne a két tábor között” – mondta a Kárpát Haza Őrei Mozgalom tagja”–mondta a Magyar Nemzet című kormánypárti lapnak az úgynevezett Kárpát Haza Őrei Mozgalom egyik tagja.

A Magyar Gárdát az egykori III. Magyar Köztársaság bírósága oszlatta fel jogerősen 2009 júniusában, mivel a nyilasokra emlékeztető félkatonai szervezet félelmet keltett a magyar zsidóság köreiben és a roma közösségekben. De hat évvel megalakulásuk és négy évvel betiltásuk után szabadon gyülekezhetnek Budapest közterein a Gárda különböző utódszervei.

Közben nem csak Budapest utcáit fertőzi a magyar náci, illetve fasiszta jobboldal, hanem az internetet is. Az FTC-MTK örökrangadón Fradi szurkolók a háborús bűnökkel vádolt néhai Csatáry László kassai gettó parancsnokra emlékeztek óriási molinóval, melynek egyik következménye, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 800 ezer forintra büntette meg a klubot. Erre a Ferencvárosi Torna Club elnöke – a fideszes Kubatov Gábor – egy pillanatig és egy szóval sem tiltakozott az ellen, hogy egy fasiszta tömeggyilkost ünneplik a klub meccsén, hanem csupán arra kérte a tüntetőket, hogy jelentkezzenek, vállalják a botrányért a felelősséget és a bírságot, mert az rossz fényt vetít a szervezetre. Amennyiben nem vallják be tettüket, a Fidesz pártigazgatója videófelvételek alapján fogja őket beazonosítani és egytől-egyik „felkeresi” őket. Kubatov attól tart, hogy a náci botrány miatt szponzorokat veszíthet a klub.

csatary-laszlo-molino-fradi

Csatáry László gettó parancsnokra emlékeznek.

Erre több mint 1,700-an csatlakoztak a „Mi voltunk” című Facebook csoporthoz. „”Ha egy ilyen Kubatov Gábor-féle valaki kérdezi, akkor MI VOLTUNK! Mi voltunk azok akik kitaláltuk, mi voltunk azok akik megfestettük, mi voltunk azok akik becsempésztük a „stadionokba”, és mi voltunk azok akik kifeszítettük ott. A szurkolói kártyaszámunkat viszont fölöslegesen is adnánk meg, hiszen ha Magyarországon valaki köztudottan listákat vezet a polgárokról, az bizony éppen te vagy”–üzenik a Fidesz pártigazgatójának a Facebookon keresztül.

Tehát itt tart Magyarország 2013 második felében. Az átlag fideszes pedig az újabb Gárda avatás és a Csatáry molinó hallattán bensőséges baráti és családi körben tapsol és koccint. Legalább helyettük mások bevállalják a piszkos munkát, miközben ők a háttérből, az egyetemek, közintézmények, önkormányzatok, minisztériumok és nagykövetségek kényelméből csendben gratulálhatnak, nyilvánosan pedig eljátszhatják a szalonképes jobboldali szerepét.

125 hozzászólás

  • http://fesztival.mandiner.hu/cikk/20130826_zeneszeket_emeltek_ki_a_rendorok_szombathelyen
    Hát igen a dobosok veszélyt jelentenek a fasiszták nem.DE legalább a Hősök terénél nem késtek el a rendőrök mint ahogy Akasztón történt.

  • Van, aki Csatáry Lászlóra emlékezik meg, van, aki Ságvári Endrére. Ettől szép a demokrácia, nem?

    Amúgy, ha történelemből szereztél diplomát, akkor tudnod kéne, hogy az a szervezet félkatonai, aminek van fegyvere. Sem a Gárdának, sem más hasonló nemzeti szervezetnek nincs fegyvere.

  • A Magyar nép náci fasiszta fertőzött súlyos beteg.
    Ezt a rákfenét műtéttel lehet eltávolítani addig míg áttétes nem lesz ez az ország.

  • Vipera
    2013 augusztus 26
    5:01 de.
    ha ennyi az egész hozzáfűzni valója, akkor magának meg esze nincs. a félkatonai amúgy nem attól az, hogy van-e fegyvere, vagy nincs, hanem a szervezeti felépítésétől és a parancsrendjétől. kérdezze meg az országos főkapitányukat.
    upppsz…

  • nincs semmi gond ezzel a formációval. ők nem a betiltott gárda, hanem egy másik gárda, így jog szerint oda vonulnak, és arra esküsznek, amire akarnak.
    majd, ha ők is be lesznek tiltva.
    de az se gond, akkor megalakulnak egy harmadik néven.
    az, hogy szellemiségük, eszmerendszerük, jelképeik, de még tagjaik is ugyanazok, akik hátulról bátrak voltak a régi alakzatokban is?
    puszta véletlen, természetesen.
    ma, orbanisztánban, az ilyesmi fel sem tűnik.
    különösen nem a kis huncut összekacsintás okán.
    betyársereg biztosítja a rendezvényt…ez jó! szeretném látni a jogosítványukat, megbízó levelüket, intézkedési utasításukat, vizsgabizonyítványukat és egypéb olyasmi dokumnetációt, ami felhatalmazza őket rendezvény biztosításra.
    ja, hogy az nincs? akkor, mihelyt csak sandán is néznek bárkire, min. szabálysértést követnek el.
    mármint, egy normális helyen.
    orbanisztánban nem. orbanisztánban a hatalom ilyenkor félre néz.
    azért tetszik ez a szittya kivagyiság! a durcás kiállás: mi voltunk, na és? kinyalhatod!

  • Szüntessék meg az okokat és okafogyottá válik a Gárda. Engem és a családom tagjait eddig kizárólag cigányok bántották, rabolták ki. Csatáry jogerősen nem volt elítélve így megilleti az ártatlanság, más kérdés, hogy fradista sem volt tehet ostobaság megemlékezni róla egy focimeccsen. A Magyar nép nem fasiszta, semmi problémája normálisan dolgozó, törvényeit betartó más nemzetiségű polgáraival. Kizárólag avval van baja, hogy hülyének nézik és terrorizálják. Asszem a Kanadai nép is kapott némi ízelítőt a roma „kultúrából” amikor „menekültként” bemutatkoztak.

  • Vipera.. Ezt a demagóg beböfögést:)

  • Ch. Adam globalo-liberális-nonsense-ére:

    Helmut Schmitt námel szociáldemokrata kancellár-ról, a magyar és az angol Vikipedia oldalai. Ha csak szemanbtikailag nézve is, óriási a külömbség. Ismétlem, ő a német szocialisták, jelenleg 93 éves, kancellárja volt!

    magyarul:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Helmut_Schmidt

    angolul:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Helmut_Schmidt

    Soha nem jutna eszembe, hogy bárkit, aki egy ránk kényszerített háború idején, 20-on évesen, 65-70 éve, mint sorozott szolgálatos mit csinálhatott, pláne nem úgy, hogy csak az ellenség (akkoriban nácibb az SS-nél is) kommunista rögtönítélő bírósága találta már őt bűnösnek akármiben.

    Wiesenthal-ék, Zuroff-al az élen elkövetik a legalljasabb bolsevik „technikát”, pénzt kínálnak följelentőknek, mikor a jog, a nemzetközi „elszámoltatás” mára évtizedek óta lezártnak tekinti a II. Világháború ügyeit.

    Csak (!) 1992-ben indult, és 4 évig tartott Sarajevo ostroma (!)
    Egy tűzszüneti megállapodást sikerült kieszközölni, hogy kimentsenek 1,300 zsidót. Utána 4 éven keresztül, anélkül, hogy az bárkinek bármilyen gondot okozott volna, a TV-n nézhette mindenki, hogy a szerbek hogyan ölik az embereket. A „snipers” 100 DM-et (2x a felnőtt áldozat ára) kaptak minden halott gyerek után!

    Ch. Adamnak az a baja, hogy egy 99 éves magyar férfi meghal? Mert valakik állítják, minden eddigi bizonyíték dacára, hogy de ő „kutyaostorral vert” 12,000 zsidót…Hol lehet kutyaostort kapni?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Sarajevo

    ps: eljön majd a nap (sajnos, mert Magyarország „haven”-t biztosít 700 ezer zsidónak), mikor izraelieket fognak vadászni a népirtások, célzott kivégzések, deportálások miatt. De, akkor majd az is „humanitárius segítségnyújtás” lesz…

  • Göllner András

    Christopher Adam tisztán és világosan mutatja be a magyar politikai valóság, politikai kultúra kétarcú, kóros jellegét. A felosztott Gárda egyik alapítója, az a Bencsik András, akinek hetilapja, a Demokrata (sic) rendszeresen Orbán és vezérkarát sztárolja és állami kitüntetésben részesült a Békemenet szervezésében játszott szerepéért. Bencsik a Demokratában, egy fekáliához hasonlította a zsidó származású Kertész Imre magyar író Nobel dijját. Nagyon fontos Christopher Adam cikkének utolsó bekezdése. A lényegre mutatott rá. ….Gratulálok a bátor és tiszte beszédért. Az igazmondásra sarat dobáló Orbánistákat nincs szándékomban minősíteni. Tisztességes, józangondolkodású emberek nem foglalkoznak velük…

  • Csik Ferenc!
    Lehet, hogy te vagy a legfobb NACI. A legfobb gyulolet kelto az biztos, hogy te vagy. De ne izgasd magad: polgarhaborut nem fogsz „kicsikarni”, barmennyire szeretned is.

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    az a magyar/zsido aki annak tartja magat . az a naci aki azt mondja magarol hogy naci . mivel a fenykepen lathato FIATAL GYEREKEK egyike SE mondja magat nacinak tehat nem nacik . attol meg nyugodtan HÖRÖGJÖN ugy a cikkiro mint a bandaja mi majd RÖHÖGÜNK rajtuk

  • Göllner András

    Vipera, JIMBO, Varga, László, nektek is mind a Hősök terén a helyetek, a nácikkal együtt oda szemeteljetek, ott tisztelegjetek az Orbán kormány mellett, annak bátor harcosaiként játszátok el hamis nótáitokat. Egyivásúak vagytok mind !! Beköpéseitekkel csak azt bizonyítjátok amit Christopher Adam nagyon tisztán leírt cikkének utolsó fejezetében. Várjuk további társaitokat, a Figyelőt, a Boda Marcsit, a Dakotát és a többi kollegát akik a KMH oldalaira járnak megvédeni a védhetetlent, hazánk és népünk szégyenét.

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    ne haragudjatok de en MA tenyleg nevetni jarok ide , mitol naci 50 munkanelkuli es elkeseredett magyar GYEREK a fenykepen ?

  • Ille István
    2013 augusztus 26
    7:35 de.

    Ezen logikán alapulva a polgárőrök meg a tűzoltók is félkatonai szervezet…

  • Gyalázat,felháboritó amit Európa közepén megengednek!Törvényileg betiltott gárda masirozhat.Hol a rendőrség,a TEK?A TEK ne Orbán házát őrizze!Miért nem tették ezt 2006-ban amikor ők randaliroztak,Gyurcsány családja golyóálló mellényben közlekedett a hárukban!A törvény nem mindenkire vonatkozik?A békésen tüntető diákokat eltudták vinni?

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot
    2013 augusztus 26
    11:21 de.
    A te logikád szerint akkor csak az a cigány aki annak mondja magát.
    Ezt te is tudod, hogy baromság.
    Ha valaki ellop tőled valamit, az tolvaj, még ha nem is nevezi annak magát.
    Ha valaki pedig a származása alapján ítél meg valakit, és ki akar irtani, vagy listázni komplett népcsoportot, az náci. Hiába hazudja magát másnak.

  • Vipera
    2013 augusztus 26
    12:13 du.
    az.
    ráadásul ennek alapján kapnak rendfenntartói kiképzést – mily meglepő! – a tűzoltók.
    polgárőrök pedig úgyszintén parancsrendi szervezetbe tartoznak.
    javaslom megtekintésre a http://www.opsz.hu/ oldalát.

  • Varga Sándor
    2013 augusztus 26
    9:29 de.
    kezeltesse magát, amíg nem késő. fóbiája már kezd elhatalmasodni magán.

  • K.É.! „Gyurcsány családja golyóálló mellényben közlekedett a hárukban!”

    Öhöm! Milyen „háza” (sic. hárukban) van Gyurcsány családjának?
    Gyurcsány mostani felesége Dobrev Klára, Apró Piroska lánya, aki Apró Antal Lánya…egy holokauszt-túlélőtől elkobzott villában a Szemlőhegyi…

    „A máig élő pártállam – A Gyurcsány-villa története”

    http://hvg.hu/ingatlan/20100328_gyurcsany_sauna_party

    http://www.zsido.com/cikkek/Tett_es_vedelem___intezmenyesul_az_ongondoskodas__/10/3266

    Magyarországon és a határon túl élő magyarság körében minden közepesen értelmes ember tudja, soha nem számíthat a magyar állam védelmére (malina Hedvíg, temerini fiúk, Tóásó Előd). Sőt! Az önvédelem fogalmát is csak éppen most vezetik be a BTK-ba…mert már az is meg volt tiltva! K. Éva!

  • Amit szabad Jupiternek…:

    http://regi.sofar.hu/node/90109

  • Vipera
    2013 augusztus 26
    12:13 du.
    Tovább megyek, a MÁV is félkatonai szervezet. Sőt, úgy van felépítve, hogy szükség esetén a hadsereg bármikor átvehesse az irányítást, és minden „kiképzés” nélkül működtetni tudja.

  • A parittyás hangja

    Vipera
    2013 augusztus 26
    5:01 de.

    Hüllőke, micsoda penge rafináltsággal csaptál le cikk tartalmi lényegére! Ennyit tudtok félkegyelmű! Belekötni valami jelentéktelen fogalmi részletbe, mert ahhoz gyáva szarok vagytok, hogy egyenes gerinccel beleálljatok a saját, pestisszagú valóságotokba!

  • Göllner András
    2013 augusztus 26
    11:32 de.
    ők a szellemi honvédők 😛
    folyamatosan háborúznak, vezérük intenciói szerint.
    igaz, hogy háborújuk az ostobák háborúja.
    de, ha ők ebben élik ki magukat, hát miért ne tegyék?
    jobb ez, mintha vonatokat robbantgatnának 😀

  • A parittyás hangja

    gépészmérnök voltam oszt jónapot
    2013 augusztus 26
    11:21 de.

    Félészbaromakárki! Te egészen biztosan nem csak ide jársz, hanem a kurucinfóra is, így nagyon jól tudod, hogy konkrétan hazudsz, és ferdíted a valóságot. Bárki aki kicsit körülnéz ott azonnal szembesül vele, hogy a gárdista kommentelők (is) állandó rendszerességgel és büszkén harsogják náci-fasiszta-hungarista érzelmeiket, ki-ki melyik fogalmat érzi trendibbnek a szubkultúrájában, sőt egymás közt követelménynek tekintik a nemzetiszocialista eszme elfogadását. Ezzel nem tudsz vitatkozni majom mert bárki néhány egérkattintással le tudja ellenőrizni.
    Szóval megint csak az derült ki, hogy nem csak egy degenerált barom vagy hanem konkrétan, egy aljasul hazudozó rohadék is!

  • Kovács Éva!………….Évike! A zsidó gárda ellen miért nem tiltakozol?

  • A parittyás hangja

    Varga Sándor
    2013 augusztus 26
    9:29 de.

    Varga te még nácinak is segghülye vagy!

    „mert Magyarország “haven”-t biztosít 700 ezer zsidónak”

    Magyarországon kb. százezer zsidó származású ember él. Egy perc alatt meg tudod nézni a Központi Statisztikai Hivatal honlapján. Ti állandóan, mindenben hazudtok, ráadásul szánalmasan hülyén teszitek azt. Nyomorult, röhejes véglények vagytok!

  • Cristopher!…………..Nem tudom,hogy a nemzeti szocialistából neked a nemzeti vagy a szocialista nem tetszik?

  • Varga Sándor és László!

    Nagyon egyetértek a véleményükkel teljesen igazuk van,itt
    megint „rémeket”látnak egyesek szokás szerint!
    A gárdát már régebben betiltották,most új néven illetőleg
    mozgalomként kaptak engedélyt a Hősök terén,bár sokakat
    irritált,atrocitásról nem hallottam,fegyverről sem tudok!
    Ha veszélyesek lesznek ,akkor a mostani szervezet megmozdulásait is betiltják,vagy korlátozzák,ez van!
    Egyébként több más országban vannak ilyen szélsőjobboldali szervezetek,ahol szintén törvényi úton
    kezelik helyzetet.Különben a Jobbiktól is függetlenek,de
    a FIDESZ-től meg egyértelműen, hiába próbálják egyesek az
    ellenkezőjét állítani!
    Aztán az ilyen „Álságos liberálisok”nak is köszönhető az
    erősödésük,meg az olyan aljas embereknek,akik az egész országot „lenácizzák”!(mint Csik aki sík hülye)

  • VIPERA „…Amúgy, ha történelemből szereztél diplomát, akkor tudnod kéne, hogy az a szervezet félkatonai, aminek van fegyvere. Sem a Gárdának, sem más hasonló nemzeti szervezetnek nincs fegyvere…..”
    .
    Dehogynincs nekik! Bizony hogy van, hisz éleslövészeteken gyakorlatoznak, csak a nyilvános helyeken történő összejöveteleiken otthon hagyják!

  • Topapó: Válaszolnék Cristopher helyett. A top szó elmegy, az apó még szeretetre méltó is lehet. A „Topapó” viszont egy vállalhatatlan valami. Így érted?

  • Értjük, Varga Sándor.

    Tehát ha Apró Antal egy – jogosan – nemszeretem figura, akkor az unokája is egy komcsiivadék. Még akkor is, ha nem az.

    De akkor legyen, kérem, következetes! Ha Orbán Győző a néhai MSZMP-ben betöltött párttitkári pozícióját idejében gazdasági hatalomra váltó komcsi őstípusa, akkor kedves fiacskája, bizonyos Orbán Viktor is egy büdösrohadtbolsevik lehet csak – erre mondjuk politikája sok vonatkozásban rímel is, de ezt most hagyjuk.

    Vagy csak a más komcsija büdös? A miénk az illatozik, mint a rózsabimbó?

    Ezen a szemlőhegyi villán meg nem kéne lovagolni, mert akkor jószerével az egész belvárost tetemre hívhatná, annyian laknak olyan lakásban, házban, ami valaha zsidók tulajdona volt. De aztán jöttek az igaz, jobboldali magyarok, és gondoskodak róla, hogy a tulajdonviszonyok megváltozzanak…

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    Kovacs Evike…lovetni szeretne aranyoskam ? gyerekekre ?

  • Vipera
    2013 augusztus 26
    5:01 de.

    Az ártatlan civileket bántalmazó, szadista gyilkosok lakoljanak! A jobboldal fontosnak tartja a tisztességes eljárást, de nem akar háborús bűnösöket mentegetni. A Csatáryról való „megemlékezés” nem a demokrácia megnyilvánulása, hanem provokáció, független attól, hogy még nem ítélték el. A provokátorokat a demokráciában felelősségre kell vonni.

    Ságvári egyetemleges. A tisztességes jobboldal elismeri, hogy a nácizmus ellen mindenkiért harcolt.

  • neroka
    2013 augusztus 26
    4:16 du.

    Hány gárdistát ismersz személyesen? Vagy jártál a fészerükben?

    Magyarországon legálisan működnek lövészegyesületek és lőterek. Bárki bemehet oda, és lőhet éles lőfegyverrel, akár te vagy én is. Ettől még nem lesz senki sem náci.
    Megfelelő engedélyek birtokában szintén lehet éles lőfegyvert tartani. Ez sem náci, hanem demokratikus dolog.
    Attól, hogy egy számotokra unszimpatikus csoport lőgyakorlatra jár, még nem kell holokausztot vizionálni.

    A Gárda még soha senkinek sem ártott. Nem követett el bűncselekményt, nem szegett meg törvényt, legfeljebb olyant, amit kifejezetten rájuk hoztak. De ha ezt nézzük, akkor a gettóból kiszökő, vagy fellázadó zsidók is bűnözők, hiszen megszegték a törvényt.

    Ellenben rengeteg esetet tudnék mondani, amikor rendőrök követtek el bűncselekményeket. Vesztegetés, hatalommal való visszaélés, csempészés, gyilkosság…

    A ti logikátokra alapozva sokkal inkább a rendőrséget kellene betiltani.

  • A parittyás hangja
    2013 augusztus 26
    2:23 du.

    Válaszolhatok a cikk tartalmi részére, de azt már sokszor megtettük.
    Ez a cikk megintcsak arról szólt, hogy egy-két részletet felnagyítva, sok más fontosat meg elhallgatva fasizmust kell vizionálni.

    A balliberálisoknak van a legnagyobb szüksége a fasizmusra, mert ha nem lenne, nem lehetne mivel riogatni az embereket.
    A Simon Wiesenthal központ is épp ezért szed elő 90 éves aggastyánokat, mert épp takarító vagy szakács volt valamelyik koncentrációs táborban. Ha ugyanis nem lesznek nácik, nem lehet a „nácizmus elleni küzdelem”-re hivatkozva óriási pénzeket leakasztani.

    Miközben a Biszku Béla-féle címeres kommunisták háborítatlanul élik világukat a Rózsadombon, vagy immáron demokrata ruhában szolgáltatják ki Magyarországot az új Moszkvának: Brüsszelnek.
    Ez az egyik fő ok, amiért egyre több ember tudna sugárban okádni a demokráciától, mivel az egykori (vélt vagy valós) nácikat üldözi, az egykori (valós) kommunistákkal meg semmi bajuk.

    Ui: mielőtt jönnétek azzal, hogy „De a Fideszben is mennyi kommunista van”, jelzem, hogy tudom, és épp ezért vagyok jobbikos, és nem fideszes.

  • Ott volt a Jobbik a Hősök terén a nyilas rendezvényen.
    Hiszen ők jelentették be a rendezvényt:”Családi nap” címmel!
    Mely úgy kezdődött,hogy a nyilas gárda a Köröndtől felvonulgattak a Hősök teréig Rendőri felvezetéssel!
    vagyis nem csak biztosították a nyilas csürhét,hanem együtt vonulgatott velük a diktátor Rendőrsége!
    Mivel már az elejétől nyilvánvalóvá vállt,hogy ez nem családi nap,az ott lévő Rendőr parancsnoknak lett volna a kötelessége a rendezvény azonnali betiltása,feloszlatása és a felelősök elleni eljárás megindítása(A Magyar Törvények szerint).

  • Why not!

    Cornelisus! Írja, hogy „Tehát ha Apró Antal egy – jogosan – nemszeretem figura,..”
    Hol él maga ezzel a „nem szeretett figurájával”? Apró egy tömeggyilkos volt. Nagyon.
    Lánya, Apró Piroska:
    „Apró Piroska 1974-től 1984-ig a Külkereskedelmi Minisztériumban, majd a szófiai kereskedelmi kirendeltségen tanácsosi beosztásban dolgozott. Itt ismerte meg férjét, Zahariev Olga fiát, Petar Dobrevet, a magyar Kereskedelmi Bank későbbi igazgatóját. Apró Piroska 1990-ig a Külügyminisztérium kereskedelmi miniszterhelyettesi tisztségét töltötte be, majd 1994-ig a Videoton gyár vezérigazgató- helyettese volt. 1995-től a Hungexpo Rt., a Magyar Export-Import Bank és a Magyar Exporthitel-Biztosító Rt. igazgatótanácsi elnöke, 1997-től pedig a Génius Gold Magyar-Svájci Szolgáltató Rt., az Aviva Életbiztosító Rt. és a Talentum Tanácsadó Rt. igazgatósági tagja. 1996. január 10-én a Gyurcsány tulajdonában álló Altus Rt. Apró Piroskának köszönhetően tudta megszerezni a magyar alumíniumipar egyik legnagyobb vállalata, a Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft. többségi tulajdonjogát. Az ÁPV vezénylete alatt lezajlott privatizáció során az ALTUS-GPS konzorcium mindösszesen 705 millió forintot fizetett ki a több mint egymilliárd forintos alaptőkével, csaknem kétmilliárd forintos saját tőkével rendelkező cégért. Ezt is vissza nem térítendő hitelből: az Apró Piroska által vezetett Magyar Hitelbanktól 700 millió forint hitelt kapott. Míg a vej cége vásárolt, addig Piroska sem volt tétlen. 1991-ben testvérével, ifj. Apró Antallal és első unokatestvérével, Vajda József dandártábornokkal (aki az 1994-ben az NBH második emberévé avanzsált) megalapította az SKomplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Kft.-t. A 17,2 millió forint törzstőkéjű céget „személyek és áruk biztonsága, bűncselekmények és terrortámadások leküzdése” céljából hozták létre. A cégbírósági iratok ellenben arra utalnak, hogy a vállalat leginkább információcserére szakosodott. Az alapítók között megtaláljuk még a magyar titkosszolgálat volt elnökét, Nagy Lajos ezredest; Gyurcsány Ferenc ifjúkori barátját, Hargitai Györgyöt és négy izraeli társaság Holland-Antillákon bejegyzett vállalatát. A végelszámolás alatt álló cég többi tulajdonosai a pesti éjszakából jól ismert nagyvállalkozók voltak, akik külföldi adóparadicsomokban forgatták jövedelmüket. Apró Piroska 2002-ben, a köztulajdonban lévő Budapest Airport Rt. elnökeként is bőkezűnek mutatkozott. A ferihegyi repülőtér tőszomszédságában 20 hektár földért képes lett volna 4,7 milliárd forintot kifizettetni az állami céggel, holott ugyanott pár hónappal azelőtt egy vevő 240 hektárért csak 160 millió forintot fizetett. Piroska szándékát megneszelte a sajtó, ki is teregette, így az Apróüzlet meghiúsult. Apró Piroska Klára nevű lánya, Medgyessy Péternek köszönhetően ekkoriban az 1500-1600 milliárd forintnyi uniós pénzt kezelő Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának az elnökhelyettese volt. Pozíciójáról csak 2003-ban mondott le, amikor férjét sportminiszterré nevezték ki.”

    Nem tudom, ki az az Orbán Győző Mszmp-s párttitkár, de neki biztosan nincs magán-önvédelmi fegyveres cége…

    Apró P. férje, a fenn említett Petar Dobrev, akiről nem érhető el semilyen információ, bolgár bolsevik titkosszolgálati ügynök volt. Neve fölmerült a II. János pápa elleni merénylet előkészítői között.

  • aser
    2013 augusztus 27
    5:52 de.

    A magyar törvények már sokszor adtak igazat a Jobbiknak és a Gárdának.

    Két dolog:
    1. Attól, hogy nem lövik őket agyon, még nem jelenti azt, hogy együttműködnek velük.
    2. Ugyanez a Rendőrség biztosított védelmet Dániel Péternek, és ugyanez a rendőrség biztosította a melegfelvonulást is. Sőt, ugyanez a Rendőrség oszlatta fel a gárdistákat még 2009. júliusában az Erzsébet téren bőséges könnygázzal.

    Szörnyű látni ezt a gyűlöletet, ami belőletek árad. Habzó szájjal követelitek egy nektek nem tetsző dolog betiltását és elhallgattatását, miközben a szólásszabadság mellett álltok ki. Ugyanannyi (ha nem több) gyűlölet van bennetek, mint egykoron a nácikban és kommunistákban volt.

    Mint ahogy rablóból lesz a legjobb pandúr, szajhából lesz a legjobb feleség, kommunistából lesz a legjobb kapitalista, ugyanúgy antifasisztából lesz a legjobb náci.

    Remélem, egyszer ez elmúlik belőletek, mert a gyűlöletetek nemcsak titeket mérgez meg, hanem átterjed a környezetetekre is.

  • Európa 3 országa, ahol a lakosság a legjobban fölfegyverzett:
    -Norvégia;
    -Finnország;
    -Svájc.

    A legutolsó francia zsidók elleni atrocitás elkövetőjének, Mohamed Merah arzenálja:

    – 3 db. Colt 45 (USA)
    – 1 db Uzzi 9mm (Izr.)
    – 1 db. „Pump” gun (USA)
    – 1 db. Sten II. 9mm. (GB)
    – 1 db. Colt Python (USA)

    A fegyvereket Franciaországban bárki szabadon megvásárolhatja.
    Ha valakinek tudomása van róla, hogy a Magyar Gárda, vagy ilyen arzenál birtokába akárki, kérem azonnal tegyen följelentést!

  • Vipera
    2013 augusztus 27
    5:19 de.
    „…“De a Fideszben is mennyi kommunista van”, jelzem, hogy tudom, és épp ezért vagyok jobbikos, és nem fideszes.”

    nos, több kérdés nincs is. így már minden érthető.

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot
    2013 augusztus 26
    6:10 du.
    lövetni, burkus, magára élvezet lenne. de csak a közelébe célozva, hogy látni lehessen, ahogy összesárgítja a gatyáját.
    de hát, ott, kaliforniában, biztonságban van.
    bár, a sintér elől nem annyira…

  • Varga Sándor
    2013 augusztus 27
    7:50 de.
    Augusztus 3-ára virradóra Tapolca közelében a rendőrség megállított egy autót, amelyben fegyvereket találtak, értesült az Origo. Egy Facebook bejegyzés szerint az autóban ülő négy személy a Jobbik tagja. A párt vasárnap cáfolta az információt. Aztán hétfőn kiderült, hogy mégis van kapcsolat.

  • Varga Sándor: Tehát az elő sem fordulhat, hogy fegyvertelen fekete ruhás emberkék nagy elődeikhez méltóan agyonvernek valakit? Mert ugye a sokaság bátorságot ad. Azt hiszem itt nem a fegyver megléte vagy nem léte a lényeg, hanem az agyatlan agresszivitás. Hiszen bevallottan azért hozták létre. A félelem keltés, és az „önvédelem”.
    Felsorolt három országot. Boldog lennék, ha Magyarországon csak annyi hülye lenne, mint abban a három országban együttvéve. Ha tanult volna pszichológiát, halálra rémülne a gárdatagok arckifejezésétől. Nem az értelem sugárzik róluk. Ezért könnyen irányíthatóak. (beetethetőek). De abban igaza van, ha megszűnik a gárda, ezek nem lesznek okosabbak. De kevesebb kárt tudnak okozni. A rendet a rendőrségnek és a katonaságnak kell biztosítani. Nem az ilyen analfabéta tömegnek, melyet ilyen vona félék vezényelnek.

  • Vipera: A gyilkosok felé a gyűlölet soha nem múlhat el. Gyilkosoknak élni sincs joguk. Nem vonatkozik rájuk a demokrácia, hiszen nem emberek. Számon kéred az áldozattól, hogy gyűlöli a gyilkosát? „Vicölsz”?

  • Magyarország , pontosabban a Magyar Állam jelenleg súlyosan megsérti a Párizsi Békeszerződést , HÁROM pontban is :
    1 : Magyarország aláírta hogy nem tűr területén fasiszta és máci szeveződéseket
    2 : Magyarország aláírta a béke fejében hogy többé nem lehet Magyarországon irredenta hangvételt megütni
    3 : Magyarország aláírta azt is hogy Magyarországon a továbbiakban CSAKIS az Állam terthat fenn katonai kiképző-táborokat.

    Innentől az egész náci-ügy pusztán ügyészségi kérdés. Jelen állam tűri ezeket mert maga is egy fasisztoid formáció.
    Ha majd a Nép elzavarja ezeket , a návik számíthatnak a bírósági felelősségrevonásra , ez nem kétséges.
    Viaszont ha a NÉP nem kergeti el a Mosthatalmonlévőket akkor hamar a NATO.- kívül találhatjuk magunkat és igen hamar román meg szlovák haderőt találhatunk a Duna-Tisza közén !!
    ( Még jó ha majd a Vörös Hadsereg kimarad a buliból )

    Idióta László olvass:
    Nézz Híradót. Csatáryt HALÁRA ítélték az aljasságaiért csak épp gyáván megfutott a végrehajtás elől , a rohadék tömeggyilkos nácija.

  • Ha jól tudom a „romagyilkosságok”-ként elhíresült ügy vádlottainak egyikője sem „magyargárdás”, sőt, egyikőjük, aki Izraelben vol „barman”, a katonai hírszerzés besúgója volt…A titkosszolgűltok megfigyelték az ominózus csoportot, megfigyelésüket éppen akkor hagyták abba, mikor azok, az ügyészség szerint (!) éppen fegyvereket akartak beszerezni.
    Ha már origozunk…!:

    http://www.origo.hu/itthon/20130823-katonai-buntetoeljaras-indult-a-romagyilkossagok-miatt.html

  • Varga Sándor
    2013 augusztus 27
    7:39 de.
    T. Varga úr.
    Csak a rend kedvéért:
    Apró nemvolt „tömeggyilkos”. Ha veszed a fáradtságot és jobb híján a wikipediában olvasol tána, azonnal kiderül, soha nem volt olyan beosztásban, ahol alkalma, lehetősége lett volna „tömeggyilkolni”..
    Más. Az a duma, hogy Gyurcsány ma egy elkobzott zsidó házban lakik, szintén nem felel meg a valóságnak.
    A Lovassy-Stürmer orvoscsalád, vagy ha úgy jobban tetszik, nagypolgári család megüresedett Szemlőhegyi úti villáját sajátította ki a 48-as választásokat követően Rákosi kormánya, és azt adta oda Apró Antalnak és családjának, aki akkor a SZOT elnöke volt.
    Vagyis nem „zsidóktól elvett” a villa.
    Viszont érdekességekre bukkanhatsz, ha megkapargatod az Orbán család által tanácsi lakásként kapott, később nyolcvanmillióért értékesített épület tulajdonjogát a háborút megelőzően..
    Nem kéne összekeverni a halpikkelyt az ezüstpénzzel..

  • Ille István
    2013 augusztus 27
    8:04 de.
    István.
    Többedszer mondom, Lacika nem Kaliforniában, hanem Floridában él. (Él? Hát élet az?)
    🙂

  • Varga Sándor
    2013 augusztus 27
    7:39 de.
    Varga úr..
    Petar Dobrev semmiféle titkosszolgálatnak nem volt tagja.. Bulgaria egyik legismertebb Irán-kutatója volt, történész..

  • falusi
    2013 augusztus 27
    11:13 de.
    bocsika, tévedtem. neki tkp. mindegy.
    nekem is.
    nem jegyzik sehol 😀

  • A parittyás hangja

    Geyza
    2013 augusztus 27
    10:47 de.

    Lájk! Igen! Ezek a tények!

  • A parittyás hangja

    Vipera
    2013 augusztus 27
    5:19 de.

    Vipera! Lököd a hivatalos, ködösítő propagandát, de ha csak nem vagy klinikai értelemben elmebeteg, pontosan tudod, hogy mi a helyzet a Jobbikkal, a gárdával, és társ szervezeteivel. Radikálisnak nevezitek magatokat a hivatalos propagandában mert szerintetek az még eladható, de valójában és egymás közt nem is tagadva vegytisztán náci ideológiai alapokon álltok. Az ország problémáit, közös dolgainkat a fajelmélet válaszaival akarjátok megoldani, minden problémáért a zsidóságot okolva, ami döbbenetesen abszurd, mint maga a nácizmus. Habzó szájjal féltitek a tízmilliós országot a százezer zsidótól akiknek legnagyobb része nem is foglalkozik zsidó identitásával. A kocsidat lehet egy zsidó szereli, a kölködet lehet egy zsidó tanár tanítja, egy zsidó orvos gyógyítja, te rohadt hálás vagy, fogalmad sincs hogy ő zsidó mert senkire nincs ráírva, majd hazamész és fröcsögsz a zsidó ármányról! A civilizációból, az aljas idiotizmusba korcsosodott állatok vagytok! Ez a Jobbik, a gárda valósága!

  • Kedves Varga Sandor!

    Gyurcsany behazasodott az Apro csaladba, ugy lett a villa lakoja.
    Ezzel szemben, a Terror Muzeuma epulete eredetileg Perlmutter Izsak festomuvesz tulajdona volt, melyet elobb csaladjara, majd a budapesti zsido kozossegre hagyomanyozott.
    Ezt a nyilasok elkonfiskaltak, a kommunistak megtartottak es a jelenlegi kormany korabbi valtozata fenntartotta a jogtalan tulajdonlast.
    Javaslom, hogy az Andrassi ut 60-t, adjak vissza, helyreallitva, a jogos tulajdonosnak, a zsido kozossegnek, es azutan megbeszelhetjk, hogy mi tortenjek az Apro Villaval.
    Rendben?
    Vagy talan fenntartsuk tovabbra is a kettos mercet?

  • http://www.huszadikszazad.hu/1938-augusztus/bulvar/harom-honapja-nem-fizetnek-hazbert-az-andrassy-uti-nyilasok

    1938 | Augusztus
    Három hónapja nem fizetnek házbért az Andrássy úti nyilasok

    „Negyvenezer pengő a károm” – mondja a háztulajdonos, Achmed Mirza hercegné

    A Magyar Nemzeti Szocialista Párt Hungarista Mozgalom nevű nyilas pártnak az Andrássy út 60. számú házban van a helyisége. Amióta az Imrédy-kormány erélyes kézzel látott hozzá a felforgató mozgalmak megfékezéséhez, az Andrássy úti párthelyiséget egyre kevesebben látogatják s a pártszervezés és agitáció is egyre szűkebb keretek közé szorul. Nyilvánosságra ebből az került, hogy a „Magyar Nemzeti Szocialista Párt Hungarista Mozgalom” hónapok óta adós a házbérrel.

    Az Andrássy út 60. számú házat, amely Perlmutter Izsák festőművész tulajdona volt, a festő halála után a Pesti Izraelita Hitközség örökölte, azzal a kikötéssel, hogy a haszonélvezeti jog Perlmüller özvegyét és leányát illeti, aki Achmed Mirza perzsa herceghez ment feleségül.

    A hercegné már többízben felszólította a házában lakásokat bérlő nyilasokat a bérhátralék megfizetésére, de ez eddig nem történt meg, úgy, hogy a nyilasok egyes lakásokért már háromhavi lakbérrel tartoznak. A nemfizetésen kívül a háztulajdonost még az a kellemetlenség is érte, hogy az Andrássy út 60. lakói – köztük Szilágyi Lajos kamarás, felsőházi tag is – egymásután elköltöztek, úgyhogy jelenleg az egész épület üresen áll – csak a nyilas keresztesek vannak még ott. Beszéltünk erről Achmed Mirza hercegnével, aki nagyon el van keseredve nemfizető bérlői ellen.

    – Kérem, nekem előkelő lakóim voltak, méltóságos urak, de mindenki elköltözött… Legutóbb is egy őrnagy hagyta itt a házat miattuk és ők még a lakbérrel is adósok maradnak! Egy ügyvéd három hónap előtt ideköltözött azzal, hogy két hétig akar csak itt maradni, egy 1200 pengős bérű négyszobás lakásban. A párt több ízben ígérte, hogy megfizeti a lakbérét, de eddig egy fillért sem láttam. Amikor a lakók kezdtek elköltözni, Széchényi gróf kijelentette, hogy rövidesen kibérli az egész házat, az összes helyiséget, de ez is csak ígéret maradt. Azt mégsem lehet kívánni tőlem, hogy két lakó kedvéért üresen tartsak egy tizennégy lakásos bérházat! Az adóhivatallal is bajaim annak, mert plakátokkal leragasztották a kiadó lakások tábláját úgy, hogy még ma sem tudtam bebizonyítani az adóhivatalnak, hogy azokat is nem a párt bérli.
    Körülbelül 40.000 pengő a károm – folytatja Achmed Mirza hercegné.- Ennyit mégsem fizethetek rá a házamra azért, hogy szállást adtam a nyilakoknak!

    A hercegné erélyes felszólítólevelet írt a Magyar Nemzeti Szocialista Párt Hungarista Mozgalom-helyettes vezérének, Széchényi Lajos grófnak, hogy azonnal fizesse ki a lakbérhátralékot és adja ki az összes üresen álló lakosokat, mert különben kénytelen lesz megtenni „a legerélyesebb lépéseket”.
    Eddig azonban a hercegné sem bért nem kapott, sem lakó nem jelentkezett.

  • Nacikaim!

    Hadd jegyezzem meg, hogy az AVH, illetve az allam, 1947 ota jogeros birosagi itelet alapjan tartozik a lakberrel is, annak kamataival, visszamenoleg az elozo bejegyzesben emlitett idopontig, (1938 oktobere) visszamenoleg.
    Szoval, nacikaim, annak a kifizetetlen hatraleknak az osszegebol harom Gyurcsany villa is kitelne.

    http://www.historia.hu/archivum/2002/020506keresztessy.htm

    „A festőművész tulajdonos 1931. október 24-én, mintegy fél évvel halála előtt végrendelkezett. Ebben úgy intézkedett, hogy özvegyének és nevelt leányának majdani elhunyta után minden vagyonát a Pesti Izraelita Hitközség örökölje azzal a feltétellel, hogy az a vagyon negyed részét fordítsa az ekkortájt megalakuló Zsidó Múzeum céljaira. […]

    Örökös a hitközség, bérlők a nemzetiszocialisták

    A továbbra is bérházként funkcionáló épület egyik bérlője már 1937-ben a nyilas párt volt, legalábbis a Magyar Nemzeti Szocialista Párt megalakulásakor Szálasi Ferenc ezt, közelebbről az épület első emeletét adta meg a párt hivatalos címeként. A „Hűség Háza” néven hírhedetté vált ház telekkönyvileg egyébként soha nem került a nyilasok birtokába, az a háborús években is – a telekkönyv szerint – Reiszner Gizella nevén szerepelt.

    Az épület háborús sérüléseiről sajnos nem rendelkezünk bővebb információval. Annyi bizonyos, hogy bombatalálat érte, melynek során a szomszédos épület (Andrássy út 62.) is károkat szenvedett.

    A Hűség Házából ÁVH-székház, 1945

    Pest ostromának befejeződése után már néhány nappal, január 26-án, más források szerint három nappal később, egy ún. „belügyminiszteri különítmény” vette „birtokba” az épületet, mely ettől kezdve előbb a Politikai Rendészeti Osztály, majd ennek utódszervezetei – 1946 októberétől a Magyar Államrendőrség Államvédelmi Osztálya (ÁVO), 1948-tól a Belügyminisztérium Államvédelmi Hatósága (ÁVH) – félelmetes székházául szolgált.

    Kérdéses volt ugyanakkor az épület tényleges tulajdonjoga. […]

    1947 elején megkezdődött az épület helyreállítása is. […]

    A bérleti szerződés megújítása, illetve a helyreállítás költségeinek megosztása körül vita bontakozott ki a tulajdonos és a bérlő között. Özv. Ali Achmed Mirzáné ugyanis továbbra is a korábbi lakbért követelte, a renoválás költségének beszámítása nélkül. Ezt a kincstári jogügyi igazgatóság vitatta, így nem volt hajlandó megkötni az új szerződést, valamint megfizetni a korábban felhalmozódott hátralékokat. A késedelmi kamatok ügye bíróságra került, az a tulajdonos felperesnek adott igazat, s kötelezte a kincstárt a kért összeg, valamint a perköltségek megfizetésére.

    Vállalatok, 1951

    Az épületet 1951-ben államosították, ezt követően kezelői jogát a Közép-magyarországi Boripari Tröszt kapta meg. 1957-ben a Chemolimpex Magyar Vegyiáru Külkereskedelmi Vállalaté lett az épület, mely ezt követően – egészen a jelenlegi funkcióváltásig – mindvégig külkereskedelmi vállalatok kezelésében maradt.

    ****
    Láttuk tehát: kereskedők és festőművészek, polgárok és arisztokraták, zsidók és keresztények, műemlékvédők és keretlegények éltek e falak között. Alkottak és romboltak, szerettek és gyűlöltek. A házak nem bűnösök. Legfeljebb, akik benne élnek.”

  • Ille István
    2013 augusztus 27
    1:35 du.
    🙂
    Ez igaz..
    Meg állítólag a lónak is, oszt mégsem asztal..
    🙂

  • Ilyen a törvény Magyarországon.Persze,ha vöröscsillagosok sorakoznán ak fel a Höaök terén,a rendőrség gumibottal verné szét.

  • „ha vörös csillagosok sorakoznának a ….” Szivi! Kik azok a vöröscsillagosok? Ja, kik voltak…

    Magyarországon, az önkényuralmi jelképek törvényi tiltás alatt vannak (Strasbourg szerint a HEINEKEN vörös csillaga csak marketing, kapott egy fehér kontúrt is..) Ilyen a „sarló-és kalapács”, a „vörös csillag”, a „horogkereszt” (svastika; „Parashat Eliezer”), a „nyilaskereszt”, Marx-Engels-Lenin-Trotckij-Che Guevara, Idi Amin képi ábrázolása.., a „$”….
    Ha-ha-ha, ez beugratós volt! A „$” csak vicc..)?)..
    Ha-ha-ha…

  • István Berecz,
    Magyar rendőrséget csak EGYSZER láttam gumibotot használni, 2006-ban, a forradalom 50.évfordúlóján.

  • Látod Hülyevarga !
    Kellett neked megszólalni.
    Egyből kiderült mekkora egy hülye vagy.

  • A Varga hülyesége feletti röhögésemben elfelejtettem beírni amit eredetileg akartam :
    tehát:
    A nácik TUDATOSAN építették be a kádereiket a Nemzetbiztonsági szolgálatokba és a Rendőrségbe.
    Ez tény .
    A Gyurcsány-kormány MÚLHATATLAN hibája az , hogy efelett szemet húnyt.
    Ezért aztán senki ne csodálkozzon hogy a romagyilkosságokat megpróbálták a szőnyeg alá söpörni a perteingenossék meg kamerádok.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    László !
    .
    Embereket nem a bőrszínük szerint osztályoz egy kultúrember. A nyilatkozata alapján maga nem az…
    A bűnösöket pedig az érvényes törvények szerint el kell ítélni, de semmiképp a származásuk okán.
    .
    Persze az már más lapra tartozik, hogy Orbanisztán sivár pusztáin aszerint változtatják – még visszamenőleg is (!)- a törvényeket, ahogy az uralkodónak éppen kedve szottyanik nekije… Ilyet viszont kultúrnépek nem tűrnek el…
    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    Orbanisztán pontetátjai már egy éve papolnak a tartalékosok jelentőségéről a hadseregben…
    Kiváncsi lennék rá, hogy eddig hány ilyen nyilas egyenruhás disznót avattak tartalékosuknak. Szép fokozatosan feltöltik velük a személyi állományt, fegyvert azonnal nem kapnak, „csak kiképzést”.
    .
    Így aztán persze simán megoldódódik a fönti vitának a gárdisták – vagy nevezd ahogy akarod – fegyverek birtoklására vonatkozó része: rendkívüli helyzetben – amit a Vezér minősít annak – a „tartalékosok” majd megkapják az egyéni fegyvereiket. Kell ennél több?
    .
    Analógia: A Horthy proklamáció napján az egyenruhás, és civil nyilasoknak – tartalékosok – azonnal kiosztották az egyéni lőfegyvereiket…
    .
    A 2006-os utcai események is ilyen, a Vezér által szervezett rendkívüli állapot volt, ugyanezzel a csőcslékkel végrehajtva.
    .

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Helyesbítés:
    – tartalékosok n a k –

  • Szia Geyza! Hívhatlak Geezer-nek? Sebaj, csak nevettetni akarlak. Hi-hi-hi-he-he-he-ha-ha-ha…
    Írod, hogy a nácik tudatosdan építettek kádereket a titkosszolgálatokhoz, és a „Gyurcsány-kormány MÚLHATATLAN hibája”, hogy bla-bla-bla.
    Wow! Szóval az Apróanti náci volt?
    Az ÁVH elődje: „A PRO-t szándékosan úgy alakították ki, hogy abban a zsidó származású magyarok legyenek többségben, hogy a Horthy-korszakból illetve a nyilasuralomból átigazolni kívánó magyarokat hatékonyabban szűrhessék ki a korábban általuk üldözöttek révén, illetve megjelenésüknek elejét vehessék.”

    http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamv%C3%A9delmi_Hat%C3%B3s%C3%A1g

    Good read!

  • Figyelőkém :
    Hát AZT jól is tette a Magyar Rendőrség.
    Hogy végül szétverték ( ha lassan is ) a Város felgyujtóit.
    Normális országban egy ilyen csőcseléket másnapra szanáltak volna.

  • Figyelő
    2013 augusztus 28
    10:55 de.
    Nemláttad..
    Addigra ti már hazaértetek a családdal. A tévében, ott lehet, azt énis lkáttam.

  • Géjza,A csöcselék a külföldről ezrek voltak, akik emlékezni akartak dicső forradalmunkra!
    Falusi, csak 3 hét múlva jöttem haza….a könnygázt még élveztem.

  • Ja.
    Szépen megemlékeztek.
    Égett a Város , majdnem úgy mint a Rájsztag .
    Még jó hogy széjjel zavarták aztán a dicső ünneplőket.
    Mi lett volna ha nem zavarják széjjel őket ?
    Még több tankot kerítenek valahonnan ?

  • A 2006-os zavargásokat forradalomnak hívni, a 48-as szabadságharc meggyalázása!

  • Varga Sándor: „Marx-Engels-Lenin képi ábrázolásának tiltása”. Hát igen, a magyar hon urai szeretnek átesni a ló másik oldalára, ha hülyíteni lehet vele embereket.
    Belfastban és Turkuban Lenin szobor van, Londonban felújították Marx lakóházát, Berlinben Marx-Engels szobor van (egész alakos), Trierben Marx szülőháza múzeum, és most ünnepelték születésnapját. Persze sokkal okosabb tiltani, mint tanítani. Még kiderülne, mennyi igazság volt a szavaiban. Mert a hátára senki nem ült Marx lovának, mindig csak valamelyik oldalára sikerült. Szeretném az itt írogató „jobbereket” látni, a Cárok alatt a földet túrni, vagy a kezdő kapitalizmusban 16-18 órát dolgozni a gyárakban. Lehet, hogy nem írogatnának ilyen okosakat?

  • Erőteljes csúsztatásokat olvashattunk a cikkben, a témának megfelelően.
    Csak néhány tény, a spektrum tágítására a témában:
    – Szabó Albert neonácijai legjobban a Horn-Pető-Kuncze kormány alatt (MSZP-SZDSZ) fickándoztak Magyarországon,
    mig a fIDESZ el nem távolította őket
    – Bácsfi Diana (régi belügyes papával) neonáci ismét az MSZP-SZDSZ kormány (Gyurcsány) alatt fickándozott. Szálasit majmolva, lehetőséget adva egy kis neonáci veszélyezésre
    (Gondolom mindkét „harcos” rendelésre dolgozott)
    – A Gárdát a FIDESZ-KDNP szépen, jogi úton felszámolta, a vonulásokat megszüntette
    – Ami jogi úton megtehető, azt meg is teszik, a töbi hablaty
    – Csatáryt magyar bíróság nem ítélte el(csak eljárást indított), a háború utáni közvetlenül, Benes dekrétumok bírósága s koncepciós pere, a náci TISO szlovákiájának egyik magyar ellenes útodállamában pedig nem tekinthető referenciának. Azaz itt az ártatlanság védelmének kellene érvényesülnie, érvényes bírósági ítéletig

  • Geezer! Maga ille-agyú!

    „Égett a Város , majdnem úgy mint a Rájsztag .”

    Melyik város égett?

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ethnic_riots

    London?

    http://en.wikipedia.org/wiki/2011_England_riots

    Manchester? Liverpool?

    https://www.google.hu/search?q=Manchester+riots

    https://www.google.hu/search?q=Liverpool+riots

    Svédország?

    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22656657

    http://www.vice.com/en_uk/vice-news/teenage-riot-may-day-in-eskilstuna

    Párizs,
    http://en.wikipedia.org/wiki/2005_civil_unrest_in_Franc

    Ottawa? Mi az a Rájsztag? (Föltételezem a „Reichstag”-ra eufemizált volna…?)

    „Még több tankot kerítenek valahonnan ?”

    A Demszky kerített egy 56 éves „muzeális” tankot, ami jé, tip-top renovált, és jé, föl tankolva is volt, és jé, egy 70 éves bácsi be is tudta azt indítani, aki ellen soha nem indult eljárás…

    Geezer! Geezer!

  • Lanfair !
    .
    A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem – ma Corvinus – aulájában még mindig ott van az eredeti névadó ülő-szobra. Jól írod, hogy Marx lova hátára valakik mindig rosszul ültek föl… A világ közgazdaság tudományának Marx és Engels olyan merföldkövei amelyeket nem lehet csak úgy megkerülni, hozzá tartoznak az úthoz. Aki kerülgeti, előbb utóbb az árokban találja magát.
    Lenin, ő más kérdés. Ott már történelem és éppen a marxizmus megerőszakolása – a szükségszerű összekeverése a szükségessel – borítja fel a kocsit. Lásd például, a leggyengébb és a legerősebb láncszem egybemosását, mint a bajok fő forrását, stb…
    .

  • Enterprise !
    .
    A Fid SS mindent megszüntetett, ám pont a Gárdát nem. Egy-két hete ismét nácikat – több-százat – avattak Budapest szívében, a Hősök terén.
    .

  • Enterprise
    2013 augusztus 31
    6:08 de.
    Há’ üdvözűleg esmeg, jókomám!!
    Örülönk itten közössígileg, hogyijenn szorgalmasvagyol, aszt okosíttoditten a komonista eltársakat iss, meg a nácieltársakat iss.
    tanitóur aszongya, hogy mekkéne hínya tígedet közénk, mer rendes, megbiszható alkoholistának láccó innen. merhogy józanú ennyi marhaságot nemistunná!
    Esztet a Ruhakészíttő Albertet nemismergyük, ígyasztánn látatlanbais egogaggyuk tüled, hogy akkó vót nejonbaótott nácikok fickándozásilagg köszfelismerhettő, amigoriss a zemesszpé, mega zesszdéessz lopta a parlamentbe a napot, (megmég kituggya mi mindent. Asztis hallottam, hogy a pogácsák állandójan etüntek a tácákrú!!)
    deellenbemegám a plébánosur aszongya, hogy valami Gyürkés, vagy Györkös esvny nevűvótaz, aki összeverbunkúta a karszallagistákatt, deammeg kilencvenkettőbevót, akkómeg a madöf osztottaja zeszet a nípeknek.
    Eszta Dijannátis fölizsmertük közivásilagg, már hejbű. Igasz, nema bocskorárú, tarisznyaszijjárú, csaka beszíggyirű. Gondutukisitten, amikor aszontad, hoty bélügyesvót a zapukkája, háthaja tijed, de asztán evetettük a gondulatot, merhogy a kövérréisaz, meg a zegísz csalággyais azvót, meg ümagaisazvót, oszt azé nemreglamálló, hát akkó valszeg eza sósborszeszess lejány, mégse rokonyod.
    Hogyitten a szavajimat egymásbane őccsem, mingyárostan szótejtek a gárdárú is, hogy ne csak mindiga csárda legyenn a tíma,- még aszinné valaki rosszmáju, hogyitten mink mindigcsak iszunk. Pedig nem, mer amikor pacalt, vagy szarvaspörkűttet csinyáll a korcsmáros, ennyi is szoktunk!!
    Szal. Aszondod, hogya fityisz, mega körösztyénnek álcázott demagógok jógi uttyán főszámúták. Há’ nemtom, hogy áfáva, vagy annékű, de akkóis csatak. Merhogyám a jólőtözött nípitáncosruhába bujtatottakat kétezerkilencbe oszlatták fő birosságilagg, egisszen pontossann, julius másodikánn.(Azé emléxek ijjen pontossan, mer előző nap meg elseje vót, oszt olyankor itten mindig patakokba fojok a málnaszőr, meg tüszijátékisvan, aszt azé híjják inda pedáns déjnek, köszépső lánkámnak meg negyedikínn van a születísnaptya, aszta zösszes amerikánus asztat ünnepüli!!)
    Aszongyaja kántor, hogy akkorság még nema mostanni kösztörvényessek vótak állatkertileg kiválasztódva, hanem valami mélyhegedű nevü tőtöttlibát kedvelő.
    Szalitten aszongyák, hogy valszeg rossz naptárot níző, asz azé tívedő.
    Ja, aszongyaja korcsmáros, hogy mongyammeg teníked, hogy má nincsen lóvasutt, meg a kágéjesteis megszünött!
    A Csatárieltársatmeg Kassán hóttraitítík, aszt mekkegyemesztek neki. Hogyasztán annak miköszevót a Bennes dukmátumokhó, asztatitten nemércsük. Kanceppcijósannse, meg köszalkoholizálásilaggse..
    Maradunkis tisztülette teirányodba összefonódásilagg, mind nemzettest.
    Igyá valamit, jótezsvér, asz legalább megláccik rajtad.
    ja? Annyi jót montunk itten terullad, hogya kenyeresjányis csókútat!!

  • Figyelő
    2013 augusztus 29
    11:49 de.
    Nem a kanadába visszatérésedről beszélek, hanem a budapesti szállásodról.
    Saját elmondásod szerint, a rendőri intézkedésekkor ti a családdal már egy étteremben ültetek, ahova néhány órával később a rendőrök bementek igazoltatni, és elvittek néhány embert. Ti már előtte hazamentetek a szálláshelyetekre.
    Szal, amit láttál, azt valszeg a tévében. Otthonról. Ahogy az ország nagyobbik része is.

  • Enterprise
    2013 augusztus 31
    6:08 de.

    Jogerős bírósági ítélet előtt valóban helytelen bárkit bűnösnek nyilvánítani. Viszont, ha a fradisták meg akarnak emlékezni Csatáryról, akkor ne nyilvánosan egy MTK meccsen tegyék, mert ez provokáció. Menjenek a temetőbe, és ott emlékezzenek meg.

  • Kerekes Sándor !
    .
    …És él e még valamely utód a Perlmutter családból ?
    .
    Annyi bizonyos, hogy az izraelita felekezetnek rengeteg ingatlana került méltatlan sorsra.
    Vidéki városok zsinagógáinak sora vált először szellem-kastéllyá hívek híján – hisz száz-ezreket irtottak ki közülük – majd e „kényszerhelyzet” hatására a MAZSIHISZ, ha tudta, értékesítette azokat például ma is vívó edzőterem (Bp.XIII.Dózsa Gy.út), vagy többet is képgaléria, és bemutató terem céljára… Mást nem is tehetett, mert már az enyészet, a háború és aljas kezek mindegyiket kikezdték… Így legalább szomorú mementóként ott ágaskodnak egyes városok frekventált helyein, terein ahol egykoron a zsidó polgárság – ’48. és a Kiegyezés jóvoltából, legalább történelmi mércével egy rövid ideig – egyenjogú polgárként élhette hétköznapi életét, így a maga építette zsinagógákban tisztelhette Istent.
    .
    A legszomorúbb ilyen emlékkő a Páva-utcai addig elhagyatott zsinagóga, amelyet az állam „mint tulajdonos adott ajándékba” [kvázi vissza] Holokauszt Múzeum céljára, hisz úgyis üresen állt. Holott ennek az emlékhelynek egy valóban frekventált, mindenki által látható helyen lenne a helye és nem egy eldugott mellékutcában. Mert aki járt arra, igazolhatja, hogy az egy isten háta mögötti „sikátor”, ahová csak az téved, akit legföljebb oda visznek, például külföldi turisták…
    .
    Ezzel szemben éppen az Andrási út 60.* épülete felelt volna meg erre a célra, amelyet a Fid SS (Orbanini, Scmmidt Mária tanácsadói közreműködésével) pontosan a Holokauszt Múzeum
    e l l e n s ú l y a . céljából [itt bezzeg vigyáztak az ellensúly meglétére] hozott létre a holokauszt-relativizálási** programjuk keretében…
    .
    Megjegyzem, hogy ebben a „múzeumban” a forma kedvéért nyitottak egy „holokauszt szekciót” amely méreténél és kiállítástartalmi minőségénél fogva korántsem reprezentálja azt a súlyt amelyet ez a szégyenletes történelmi tény valójában képvisel a magyar történelem palettáján. És az oktatási kormányzat naponta több diákokkal megrakott busszal hordja ide a jövő generációját, hamisan okulni és hamisan mérlegelni…
    .
    ** A Holokauszt . r e l a t i v i z á l á s a, vagyis az a beállítás, hogy az úgynevezett „kommunizmus bűnei tulajdonképp nagyobbak voltak a holokausztnál”, nagyobb bűn a holokauszt tagadásánál. Plusz ennek az állításnak az extra kinövése, hogy azokat a bűnöket pedig „a zsidók” követték el.
    A Fidesz „Polgári” párt minden erejével ezt gyömöszöli a köztudatba és az ifjúság fejébe és ez a magyarázata a Terror Háza létrejöttének.
    .

  • Don Ovuz !
    .
    Hogy a MÁV félkatonai? De mennyire, hogy az !
    .
    ’41-ben a Kamenyec-Podolszk felé [az első magyar holokauszt: még csak 18’800 fogoly] irányított szerelvények (marha)vagonjait a Magyar Államvasutak Rt. úgy adta ki az igénylő szervezetnek, a Magyar Csendőrségnek, hogy a vényen föl kellett tüntetni, hogy emberszállítás céljára. Ezt kívánta a katonai reglama és a rend.
    E főpróba után, 3 év múlva, még gyakorlottabban rendezték a szerelvényeket a vasutasok Auschwitz célállomással Sziléziába, köztudott, hogy egyetlen MÁV vagon sem veszett oda… Rend a lelke mindennek.
    .

  • Varga Sándor
    2013 augusztus 31
    9:16 de.
    na, éppen ideje volt, hogy elismerje képességeimet 🙂
    „A Demszky kerített egy 56 éves “muzeális” tankot, ami jé, tip-top renovált, és jé, föl tankolva is volt, és jé, egy 70 éves bácsi be is tudta azt indítani, aki ellen soha nem indult eljárás…”
    jé, hogy maga millen hüle!
    jé, a harckocsiban nem volt akkumulátor, csakhogy azt a típust sűrített levegővel indítják, és jé, éppen volt benne egy illen patron, és jé, nem a demszky vezényelte oda, és jé, hogy aki ennyire félre van tájékoztatva, mint maga, kicsi próbanáci söndörke, mekkora arccal rendelkezik, hogy ide tolja 😛
    na, küzdjön még, kisfiam, csak vigyázzon az ánuszára!
    nem megy ez magának erőlködés nélkül.
    javaslom a darmolt. amíg ön alszik, a darmol dolgozik!

  • falusi
    2013 augusztus 31
    11:06 de.
    Vaalmi időeltolódásban vagy!
    NAPPAL volt a legnagyobb balhé Budapesten, igenis a könnygázt mi is nyeltük.
    Ahogy előbbről tudod, a nagy verekedést NEM élveztük, mert Az örangyalunk velünk volt.
    Ahogy az agitátorok a tömegben rábeszélték az embereket, menjünk a Kossuth térre (ahol a nagy balhé volt) nem hallgattunk rá, hanem a a Rádióhoz mentünk, megemlékezésül.
    A hangszóró hiába mondta az Asztóriánál a tömegnek, hogy NE menjenek a Deák tér felé, ahol volt a botozás és könnygáz, a tömeg NEM hallotta, mert hatalmas helikopter körözött fellettünk, nagy zajjal.
    A könnygázt viszont a metróban élveztük, mert beszívárgott.
    Valóban, nem vertek meg minket az étteremben a rendőrök, mert félórával ELŐBB mentünk onnan el.EZ igaz.
    Dehogy a fentiekből megismerhettem 2006-ban a magyar kormány hozzállását az évfordulóhoz, az is igaz. Na, meg az akkori rendőrséget.

  • FORTIMBRAS: Kedves Fortimbras! Nem akarom védeni Lenint, de bántani se. Egy nagyon elmaradt és elnyomott országot akartak kihúzni a sárbólés szabadságot adni neki. Sok féle nép, akik mind másképpen látták a jövőjüket. Példa nem volt előttük, rögtönözniük kellett. A Cár tisztikara egy fantasztikusan kiképzett hadsereg volt, kinek neveltetése nem tiltotta a népirtást.
    Az egész világ ellenük volt, a nagytőke féltette összeharácsolt pénzecskéjét. Nem volt egyszerű dolguk. Így sikerült. Talán hasznosabb lett volna egy békésebb átmenet, de azt mint látjuk, bármikor visszafordíthatják. Fene tudja.

  • FORTIMBRAS: Kedves Fortimbras! Lenint sem bántani, sem védeni nem akarom. De! Egy elmaradott, nyomorban tartott hatalmas és sokszínű országot akart felszabadítani. A belső ellenség a Cár és kiképzett tisztikarra nem válogatott az eszközökben. Az egész világ ellenük volt, és persze az elvtársak is másként látták a megoldást (csak úgy, mint a nagy francia forradalomban). Példa nem volt, rögtönözni kellett. Így sikerült. Sajnálatos!

  • Kedves Stephen Smith és Kedves Lanfair !
    .
    Amit Ti itt ketten írásomra reagáltatok, én pontosan azt mondtam. Talán nem túlzok, ha azt állítom – bár néha kételkedem benne – hogy a történelem egy tudomány, s mint ilyennek feltételezhetően, de feltétlenül kell, hogy legyenek egzakt, a szubjektumtól jól elválasztható módszerei és jelenségei, amelyek vagy működnek, vagy nem egy adott történelmi pillanatban. Minden esetre azt le kell szögezni, hogy nem kívánsághangverseny, ahol a hallgatóság ízlése dönti el hogy mi legyen a műsor…
    Egyszerűbben megközelítve, ha nem működnek az elvárások, mert a feltételek nem adottak az esemény(ek) megvalósítására, az azt jelenti, hogy a főszereplők – mint pl. Lenin – nem ismerték fel az objektív [történelmi] akadályt és a szerelvény rossz vágányra tért át… Csak egy vitathatatlan ilyen döntő tényezőt hoztam fel ennek igazolására, mégpedig Marxék azon tételét, amely az új rendszert a (világ)kapitalizmus legerősebb láncszemében lehet [m a j d egyszer] megvalósítani ott, ahol a termelőerők a legfejlettebbek [lesznek]. Persze mindezt fokozatosan, megfelelő átmenettel, illetve, elképzelhetőnek tartották forradalmi helyzetben is feltéve, hogy a termelőerők ehhez eléggé fejlettek… Na főleg ez utóbbi hiányzott az akkori Oroszország politikai és gazdasági rendszeréből, amit legalább Leninnek kellett volna fölismernie. Minimális polgári – tőkés – réteg és maximális mezőgazdasági nagybirtok – még mindig élő muzsik rendszer – mellett szocialista forradalmat indítani történelmi tévedés, mely tény véletlenül sem cáfolja a marxi tételt, sőt… [A tömegek éppen a lejátszódott 70 év negatív tapasztalatai és persze az ellenpropaganda miatt már, mint elvben nem hisznek, így marad a szükségszerű és lassú hatásmechanizmus.]
    Itt és most nem téma az, hogy mit sikerült elérni annak a rendszernek és hogyan volt képes amúgy tényleg beleszólni a világtörténelem menetébe pozitíve és – lássuk be – negatív vonatkozásban is. Minden esetre példát adott a világnak a marxizmus gazdasági és szociális hatásait illetően, amelyeket lehet ugyan tagadni, de a jelenlétüket letagadni lehetetlen.
    .
    Felhívnám még a figyelmeteket, Kína „kettős”, ámde úgy tűnik jól működő rendszerére…
    .

  • Kiegészítés:
    .
    Kihagytam ami nagyon hiányzott a lenini forradalom idején az orosz társadalom szerkezetéből, mint szükségszerű követelmény , mégpedig a munkásság társadalomban elfoglalt minimális létszáma, amit Lenin – a háborúból megtért – katonákkal pótolt. – Ideig óráig sikeresen.

  • Hadd csapjam ide a magánvéleményemet, ami talán kissé cinikus, szarkasztikus, viszont nem árt végiggondolni:
    A bolsevikoknak óriási mázlijuk volt, hogy a forradalom egyáltalán megeshette magát.. Ezt tényleg nehéz ép ésszel felfogni. Ha például Lenin meghal spanyolnáthában Svájcból hazafelé, vagy kiesik a vagonból, nincs bolsevik puccs. Mert csak Lenin erőltette a hatalom megragadását, senki más. Tudjuk, hogy amikor két héttel a fordulat előtt Lenin a hatalom megragadása mellett érvelt, a többiek egyáltalán nem lelkesedtek, és Trockijnak kellett közbelépnie, hogy a bolsevik vezetők kompromisszumra jussanak. Ha Lenin nincs ott, vagy letartóztatják útban a Szmolnij felé 24-én, amikor egy járőr kis híján bekísérte, csak Vlagyimir Iljics részegnek tettette magát, és elengedték, szóval, ha nem engedik el, nincs se októberi puccs, se Szovjetunió, sőt még sportszelet sincsen akkor. De az emberek nehezen hiszik el, hogy fontos történelmi következményekkel járó események véletlenszerűen történnek.

  • FORTIMBRAS és falusi. Kedves Mindketten! Mint mondtam, sem védeni sem vádolni nem akarom Lenint. De ha belegondolunk, minden vesztes forradalom elhamarkodott. Ő megnyerte, csak a következmények nem úgy alakultak, ahogy kellett volna. Ma már ismert okok miatt. De mennyivel könnyebb most látni a hibákat. Mi egyetlen egy forradalmunkat sem nyertük meg, mégis megünnepeljük őket. Ma voltam Észak-Írországban, és egy két méteres vörös csillagot láttam virágból kirakva. De senki nem agonizált mellette. Ezt a boszorkányüldözést nem értem. (ezt sem)
    falusi. Te most bizonyítottad a káosz elméletet.

  • Hát Ille” betegsége” tényleg ragályos …..de nekem szerencsére jó az immunrendszerem….!
    Aztán piszok érdekes,hogy egyesek a baloldal által elkövetett szemétségekre,gyilkosságokra, népirtásokra nem
    ilyen „érzékenyek”!Talán a menekültek között voltak „elkövetők”…is?ugyanis 56-ban először a komcsi ÁVH-sok
    mentek ki (félve a népharagtól)és csak később az igazi
    üldözöttek, akikre a forradalom után megtorlás illetőleg halál várt!!!!!!Aztán itthon is maradtak páran…..akiket
    nemhogy nem vontak felelősségre,még kiemelt nyugdíjat is
    kaptak,na ez a botrány!Szerencsére felülvizsgálják a „jól
    végzett munkájukért!”kapott járandóságukat és ennyivel
    megússzák…..
    Csatáry meghalt örülhetnek….de Biszku és több „mintapéldány” vígan él!Na ez szégyen!!!!

  • Egy kis cáfolat!!!!

    PÉTER GÁBOR (eredeti nevén Eisenberger Benjmin…..)volt az
    ÁVÓ „fönöke” aki középkori kegyetlen módszerekkel kínozta
    (személyesen vett részt a kínzásokon)a vélt vagy tényleg
    bűnös ellenséget……de a saját fajtájából valókat is
    ha kellett (Rajk per…)
    1945- l956-ig uralkodott a kis gnóm,zsidó szabólegény akinek
    sok zsidó ÁVÓS alkalmazottja…..volt(többek között verőlegény volt Berkesi András író is)
    Péter Gábor l993-ban halt meg,természetes halállal,senki
    nem vonta felelősségre!
    Annyira „híres” volt annó…hogy Amerikában filmet is készítettek tevékenységéről!!!!!
    Tehát nem csak nyilas rémuralom volt,hanem egy kommunista
    is az Andrássy u 60-ban!!!!!!!!!!!
    Na ezek után egyeseknek (többeknek…?)jó lenne mélyen
    hallgatni!!!!!!!!

  • Marcsi! Horn Gábor (SZDSZ) apja kínzó volt az Andrássy út 60.-ban, az anyja, meg orvos, aki a kínzásokban elhunyt áldozatokat „autopszizálta”, kiállítva halotti bizonyítványukat…

    Alább csak az ÁVH vezető „tisztek névsora” található, de bárkinek, aki képes védelmébe venni a Marxizmus-Leniniz terrort…:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamv%C3%A9delmi_Hat%C3%B3s%C3%A1g#Az_.C3.81VO

  • Dézsy Zoltán. Pncebörtön, dokumentumfilm.:

  • Marcsi
    2013 szeptember 1
    5:59 du.
    hogy mi van magának? jó immunrendszere?
    az lehet, csak átereszt! 😀
    már az agyrágó bogár is menedékjogot kért vargánál – ott még van valamennyi feldolgozni való – mert magánál éhen halna! 😀
    „1945- l956-ig uralkodott a kis gnóm,zsidó szabólegény akinek
    sok zsidó ÁVÓS alkalmazottja…..volt(többek között verőlegény volt Berkesi András író is)”
    szegénykém…megértem az agyrágó bogarat!

  • Varga Sándor
    2013 szeptember 3
    6:28 de.
    „Horn Gábor (SZDSZ) apja kínzó volt az Andrássy út 60.-ban, az anyja, meg orvos, aki a kínzásokban elhunyt áldozatokat “autopszizálta”, kiállítva halotti bizonyítványukat…”
    látom, az ipari homálygyárból maga is megkapta a napi adagját!
    az autopszia amúgy nem ige, pláne nem lehet ziálni 😛
    amúgy a halotti bizonyítvány kiállítását elég, ha szemre vételezés előzi meg. elég nehéz egy kifordult belű, késelés áldozatául esettre azt beírni, hogy szívrohamban hunyt le.
    a következő, kicsi söndörke, csak nem a hitleri KZ-ek hasonló halotti értesítőinek párhuzamba hozása lesz?

    a filmben a csatornafedeleken hallgatódzó, a köztársaság téren gödröt ásó „forradalmárok” se voltak semmik! igaz, akkor mintha az opni kis szünetet tartott volna…

  • Varga Sándor
    2013 szeptember 3
    6:28 de.

    Baromságokat beszélsz, drága Varga eltárs..
    Horn apja sem „vallató”, sem „kinzó” nem volt, kedvesmamája meg legkevésbé orvos volt…A nagypapa volt az..

    Édesapja, Horn Miklós (1930) politikai gazdaságtan és történelem szakos középiskolai tanár, a szombathelyi Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola tanáraként kezdett dolgozni. Mint reformkommunista részt vett az 1956-os forradalomban, ezért 1957-től tizennyolc hónapig vizsgálati fogságban volt; szabadulás után egy évig nem kapott állást. 1964-től a budapesti Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóhelyettese, majd igazgatója. 1973-tól a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskola tanszékvezetője és főigazgató-helyettese, majd főigazgatója. Édesanyja Vas megyei polgári család leánya, a nagyapa – aki az első világháború után hosszabb időt töltött orosz hadifogságban – orvos volt. Édesanyja, Csák Erzsébet (1930) 1953-tól a szombathelyi Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola, majd a budapesti Földes Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola tanára, 1988 óta nyugdíjas.

  • Llanfair
    2013 szeptember 1
    2:03 du.

    😆
    Penig, csak a véletlenek törvényszerűségeit akartam volna…
    😆

  • Figyelő
    2013 augusztus 31
    1:58 du.
    Figyelő!
    Ahogy a Hír TV hiradójából is tisztán kitűnik, este hat óra előtt nem volt könnygáz.. Ha lett volna, mutatnák..
    http://www.magyarvagyok.com/videok/29-Oktato/89259-2006-oktober-23-Budapest-tuntetesek-Rendorterror.html

  • falusi: A világ nagy dolgaira véletlenül jövünk rá.

  • Ille!
    Én tényeket írtam,(erről már régebbről is tudtam!)amik az interneten a keresőben is megtalálhatók,én nem állítok
    valótlanságokat és nem hazudozok mint ezen a fórumon sokan,magával az élen!
    Persze előtte a nyilasoknak is volt ilyen szemét emberük,
    akit Vajan Péternek hívtak(ha jól írom a nevét?)de hallottam
    róla.
    Az a különbség „többek”…között(szerencsére)kettőnk között,
    hogy én minden szadizmust gyilkosságot elítélek,de mindkét oldalon!

  • Ja Ille pille!

    Majd elfelejtettem,hogy a Hungarista Mozgalom Hírszolgálatának(l998-ban szűnt meg,előtte illegalitásba
    kényszerült) hírfőnöke az a Szemenyei-Kiss Tamás volt (akinek
    az volt a dolga,hogy a világba szétszóródott,bujkáló nyilasokat összefogja) aki erre a fórumra „NAGY ELLENZÉKI”
    ként írogatott sok hülyeséget,majd eltünt…..persze meg-
    sértődött,hogy a hazugságait és a tévedéseit többen a fejére olvasták!
    Ezek után érdekes lenne ismerni több nagy „liberális”
    múltját,akik a nézeteiket úgy váltogatják,mint más a gatyáját,de arra van képük,hogy tisztességes embereket csak azért mert jobboldali nézeteket vallanak „lenácizzanak” !Na ennyit a jellemről!

  • Ehhez képest a Hősök terén a szélsőjobb megmozdulása szinte
    baba-zsúrnak tekinthető?!

  • falusi
    2013 szeptember 3
    11:39 de.
    Szerintem ezeknek mindegy, nem volt fideSS-es így mindenkire kígyót-békát, még ha nem is igaz. FideSS tempó.

    Leninben azért megvolt a kettősség, ha az elméleti munkásságot, vagy a gyakorlati kivitelezést nézzük. Azért az élet nem elmélet. Marxról nem tudjuk, mit tett volna, ha neki kell megvalósítani az elméletet.
    Mindenesetre a kétpólusú világ függetlenül a félresikerült megvalósítástól, nagyban hozzájárult a fejlődéshez.

  • Falusi, lemaradtál. Későn kapcsoltad be a TV-t.
    Vagy gondolod, hogy én hazudok? Soha életemben, nem úgy mint egyesek.

  • Figyelő!
    Remélem olvastad a hozzászólásaim,amik tényeken alapulnak!!
    Most legalább látod milyen emberek írogatnak,uszítanak
    hazudoznak és sértegetnek másokat!

  • Figyelő
    2013 szeptember 4
    11:26 de.
    Reggel hattól néztem a fiam cameráján keresztül 2OO6 okt.23.-án történteket. Felváltva. A Hír TV-t, Duna-TV, valamit, amit a fiam „retektévének hívott”, meg egy másikat, amit királyinak. Odahaza délután három volt. Reggel kilenc körül (nálam) láttam az első rendért, aki könygázlövedéket lőtt ki.
    Még azt sem állítom, hogy hazudsz.
    Mindössze tévedsz. Régen volt, azóta rengeteget olvashattál, nézhettél a különböző ideológiákat alátámasztó felvételekből.
    Egyébként- ha nem emlékeznél,- valamennyi ezzel kapcsolatos beírásodat olvastam az FP-n is, az MNO-n is, a Lex-en is, vagyis nagyjából tisztában vagyok vele, hogy mit írtál az akkor még friss élmények hatására.

  • Falusi, semmivel sem különb az akkori leírásom a mostaninál. Mindig úgyanaz:
    Az akkorri kormány az 50. évfordúlóból egy rendőrterror bemutatást végzett, amit te és társaid szépítenek, ahogy lehet.
    Pl. idehozott TV videón, a kezdeti stádiumot mutatja, mikor a tömeg összegyűlt. Soha nem állitottam, hogy az Asztóriánál ahol tízezres tömeg jött össze, volt rendőrterror. Ott béke volt, addig, amíg vége nem lett amegemlékezésnek és a tömeg naívul haza akart menni a Deák téri metrón. Mindig elmeséltem, hogy szerencsére ezt kikerültem ,mert a Rádióhoz mentünk. A Deák téren viszont barátaimat érte az abszolut könnygáz és lovasrendőrök sorfala kivont karddal….

  • Marcsi, bocsi, olvastam!
    DE el voltam foglalva falusival, aki probáál meghazudtolni !

  • Figyelő
    2013 szeptember 5
    11:01 de.
    ” Mindig elmeséltem, hogy szerencsére ezt kikerültem ,mert a Rádióhoz mentünk. A Deák téren viszont barátaimat érte az abszolut könnygáz és lovasrendőrök sorfala kivont karddal…”
    Vagyis, előző állításoddal ellentétben, nem „nyeltél gázt.”
    Ott ugyanis ezt írtad?
    „NAPPAL volt a legnagyobb balhé Budapesten, igenis a könnygázt mi is nyeltük.”

    A Hír Tv, Duna TV, de bármelyik youtube-os videot nézed is, a balhék, a rendőrökkel az összecsapások, a könnygáz, a verések, mind, mind estefelé történtek.
    Részemről ennyi.

  • Marcsi
    2013 szeptember 3
    1:25 du.
    hát, ha már hülyeségeket akar írni, akkor tényleg ne forduljon más hírforrásokhoz, a saját kútfője kimeríthetetlen 😀
    „…Szemenyei-Kiss Tamás volt (akinek
    az volt a dolga,hogy a világba szétszóródott,bujkáló nyilasokat összefogja) …”
    szegénykém…orvos látta már?
    egy kis ajánlott irodalom:
    http://ellenszek.hu/index.php/component/search/?areas%5B0%5D=content&searchphrase=all&searchword=Hungarista%20Mozgalom
    na, ezen rágódjon el egy kicsit, azután keresse fel orvosát, gyógyszerészét.
    még látok esélyt a feltisztulására.

  • Figyelő
    2013 szeptember 5
    11:01 de.
    ” A Deák téren viszont barátaimat érte az abszolut könnygáz és lovasrendőrök sorfala kivont karddal….”

    oszt megszívták? vagy alatta maradtak? esetleg – felszólításra – oszlásnak indultak?
    bencsics néni, magát még meg sem kell hazudtolni.
    maga egy fantáziavilágban él.

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 3
    2:27 du.

    Marxal kapcsolatban egyetértünk.
    Kb huszonöt évvel ezelőtt beleszaladtam egy, az angol elhárítással kapcsolatos levelezésbe. Volt benne egy rész, amelyik szerint bizonyítékok vannak arra vonatkozólag, hogy Lenin hazautazását 17-ben a németek szervezték és segítették elő. Sajna, a részletekhez nem tudtam engedélyt szerezni.
    Kár. Legalább annyira érdekesség lenne, mint Hitler támogatása a gazdag német és amerikai zsidók által a harmincas évek elején..

  • Azt is leírtam már valahol, hogy a METRÓBAN éreztük a könnygázt még este, mikor hazafelé mentünk.
    Szóval, NEM tudsz meghazudtolni, akárhogy probálod.

  • Elképesztő butaságnak tartok olyan meséket és vitázást, amivel tagadni probálja valaki a 2006-ban Budapesten a rendőrterror vivmányait.
    Szerencsére erről hiteles adatok, videók vannak a raktáron, s nem lehet azt meghamisitani.Ahogy egyesek szeretnék.

  • Figelem!
    Nos ILLE- PILLE szokás szerint csak hőbörög,de semmit nem
    bizonyított!!!Bárki utána nézhet a google keresőben
    Péter Gábor,de Szemenyei-Kiss Tamás (politikai kalandor!!)
    múltjának,megéri a fáradságot!!!!!!!
    Sajnos nem bírja az igazságot illetve a kritikát!

  • Helyesbítés Figelem helyett Figyelem!!!!!!!!
    Már nehogy szó érje a ház elejét…..Ha-ha (ha már másba
    ugye nem tudnak belekötni egyesek „kínjukban”)

  • Marcsi
    2013 szeptember 6
    3:34 du.
    bizonyítani? kinek? az ilyen gagyi videók összeállítóinak, mint az itt dadogó?
    na, ne komolytalankodjon már!
    kevés maga ezen a fórumon, jóasszony!

  • Figyelő
    2013 szeptember 6
    12:06 du.
    a metróban érezte.
    aha. kár, hogy elszívás van, és nem befúvás…ez utóbbi csak az alagútban van, a lépcsőaknákban nem.
    tudja, bencsics néni, ezeket a metróalagutakat polgári védelmi szempontok figyelembe vételével építették.

  • Annamaria
    2013 szeptember 14
    6:16 du.
    Mit akar ezzel mondani?
    Metróban akkor érez könnygázt az illető, ha fentről hatalmas adag beszívárog. Tehát a könnygáz nagy méretű használata 2006 okt. 23-án igenis volt.

  • Bocsi, nem sikerült az áthozatal, a korábbi link jelent meg!
    Ille István
    2013 szeptember 13
    12:16 d
    erre reagáltam előbb!

  • Figyelő
    2013 szeptember 15
    2:10 du.
    nem szivárog be, mivel, mint írtam, elszívás van, és nem befúvás!
    un. snorkel pedig a rendcsinálás környékén sem volt!
    nem kellene ezt erőltetnie.

  • Érdekes a cikk tartalma és még érdekesebbek a hozzászólások, különféle érvelések, stb. Mi is megéltük ezeket Budapesten, persze nem a helyszínen, de szinte naponta megfordulva ott.

    Én röviden a cikkhez annyit fűzök hozzá, EZ MA, a korábbi választásokon már KÉTSZER BUKOTT JOBB OLDAL – Orbán-Vona-Buday – szövetség ÚJ VILÁGA, burkoltan összefogva!
    Előbb,nem utóbb, de kibújik a szög a zsákból, lassan, fokozatosan már folyamatban van. Orbán jól variálja az „embereit”.

  • még mindig működik az automatikusan elinduló baromság a köztársaság téri tömeges idiótaságról!
    meddig kell még ezt hallgatni?
    a video készítője egy barom! lefelé épített börtönök?
    anyád!

  • affrancba…már nem is találom, JOTI melyik postban adta fel a kommentelés lehetőségét, így hát, ide írom.
    mind1, meg fog jelenni a friss kommentek közt.
    szóval, JOTI:
    ha úgy véled, ezen az oldalon a személyeskedés a lényeg, biza, nem tévedsz.
    ugyanis, mihelyt az ellenszék rovat itt megjelent, már az első cikk után javában kaptuk a pimasz, ócsárló, személyeskedő és lenéző megjegyzéseket dicső más nézetű olvasóinktól. soha, egyetlen bejegyzés tartalmát érdemben nem tudták cáfolni.
    igaz, meg sem kísérelték. a lendvay utcai propagandaanyag ahhoz kevés 😀

    egyre ráfáztak.
    a magam részéről nem vagyok a keresztényi – egyébként teljesen értelmetlen – alázat birtokában, és eszem ágában sincs oda tartani a másik orcámat is.
    mi több, ha megdobnak kővel, biza, annál sokkal nagyobbal dobok vissza.

    mivel az első perctől kezdve a trogloditák támadásai a személyemet illették, felvettem a harcot.
    sok esetben, elismerem, teljesen sportszerűtlen voltam, hiszen fegyvertelenekkel vívtam mentális párbajt.

    semmi nem fog változni.
    EZEK mocskolódnak, én meg írok tovább.
    a mókás az, hogy kijelentik, mégis, kit érdekel?
    de azért csak hozzászólnak 😀
    hiába, no, kényszeresek…

  • Figyelő
    2013 szeptember 15
    2:07 du.
    Kedves Figyelö,
    …Bocsànat: de fogalmam sincs,mire utalsz.Lehet, hogy egy màsik cikkel kapcsolatban akartàl nekem irni?
    Ille István
    2013 szeptember 19
    8:39 de.
    Kedves Istvàn, a Kertész Imre cikk utàni beiràsa volt JOTInak,de nyilvàn itt is el tudja majd olvasni,ha visszajön,és majd aktivàlja magàt. Amit szivböl remélek 🙂