Új magyar sikertörténet…

2013 szeptember 1 7:41 de.74 hozzászólás

Elég volt az örökös agóniából és a sok nyavalygásból. Látva hazánk hatalmas gazdasági fejlődését, – az épülő stadionokat, a már működő trafikokat, valamint hazánk államtitkárainak egyre növekvő gazdagságát, – „itt az idő” dicshimnuszt zengedeznem.

Mint azt mindannyian tudjuk, a mi drága jó Orbán Viktor miniszterelnök urunk első nagy történelmi vívmánya, – amit tőle kaptunk, és amit csak neki köszönhetünk, – az bizony a szabad pálinkafőzés joga volt. A pálinka, amely hungaricumról úgy tartják, hogy kismértékben gyógyszer, nagymértékben pedig orvosság, most hála neki, szabadon főzhető, és persze fogyasztható is. De kérdem én, – vajon megérdemeljük mi ezt a nagy kegyet, amit a drága jó vezetőnk ajándékaként kapunk? Nem. Ahogy azt sem állítom, hogy annak kimondottan csak a pálinka lenne az oka, de a közvetlen környezetemben már azt a szégyenteljes dolgot is megfigyeltem, hogy egyre több ismerősöm kerül be hasnyálmirigy problémákkal a kórházak belgyógyászati osztályára, ahol az orvosok úgy méregtelenítik őket, hogy minimum egy hétig se enni, sem inni nem adnak nekik. Aztán, ha már a gyógyulás jeleit mutatják, ehetnek napi pár darab korpás kekszet, de mindaddig, amíg a fájdalom jeleit tanúsítva a betegágyukban hatalmas kínok között fetrengve jajgatnak, addig ők csak infúziót kapnak. Úgy kell nekik. Ezek az emberek ugyanis, – ahogy azt egykoron Hofi Géza megénekelte, „piál a Föld, piába minden” – szóval, hogy árnyaltan fogalmazzak, ők kérem, csúnyán visszaélnek a nagy vezetőnktől szerzett jogaikkal, ezért hát magukra vessenek, ha baj esetén a nemzet orvosai a gyógyító terápia részeként jól kiéheztetik őket.

Az új Üllői úti stadion.

Az új Üllői úti stadion.

Apropó! A Magyar Nemzetben azt olvastam – és bizony szó szerint úgy fogalmaztak, – hogy az Európai Unió is ki akar éheztetni minket. Ezen ugyan kissé meglepődtem, mert hát a kormányunk a médiában heteken keresztül fizetett hirdetésben tudatta velünk, hogy márpedig igenis kiharcoltuk, az tehát jár nekünk, s most viszont derült égből villámcsapás úgy tűnik, nemhogy kidobtunk az ablakon 9 millió adóforintot reklámra, de az Unió szabályszegésre hivatkozva visszatartja még a pénzünket is, vagyis, jól kiéheztetne minket. Üzenjük Brüsszelnek, hogy nem félünk! Nálunk rendszeresen már vagy ötmillió ember éhezik, fázik és nyomorog, de ennek a magyar sikertörténetnek még koránt sincs vége, mert idő kérdése csupán és garantáltan többen fognak nélkülözni, úgyhogy ide azt a pénzt és tartsák meg a tanácsaikat: NEM LESZÜNK GYARMAT!

Szóval, mivel én már tutira megvilágosodtam, bizony mondom nektek, hogy az a fránya EU arra utazik, hogy gyarmat legyünk. Ami viszont ennél is jobban aggaszt, hogy ezt itthon viszont sokan nem látják, és bizonyos balliberális körökhöz tartozó személyek, – vagy nevezzük őket inkább hazaárulóknak, – még támogatják is őket. Sőt, nem csak hogy támogatják, de e galád cél érdekében még össze is fognak egymással, lásd, azon a bizonyos gödi fórumon például még a szélsőbaloldaliakkal is összepaktáltak. Ott, – mármint a gödi fórumon, – ami ugye nem keverendő a szárszói BMX-tandemmel, – szóval, az LMP – s Schiffer András és az MSZP –s Szanyi Tibor, egy mindenkinek alanyi jogon járó bérről értekezett, amit szerintük azért kellene adniuk, hogy ne sérüljön a demokráciába vetett hitünk és ne csorbuljon az emberi méltóságunk. Szanyi Tibor a Hír-tv-ben pedig ezt az álláspontját keményen meg is védte. Mint ott elmondta, ennek ugyan semmi köze sincs az ingyen sörhöz, de a magyar gazdaság fellendüléséhez és az emberi méltóságához viszont nagyon is van. Szerinte tehát igenis kellene adni alanyi jogon mindenkinek minimum 125 ezer ft.-ot, ami nem az ördögtől való ötlet, hanem az EU-tól származik, amely tagországokban már gyűjtik is a szavazatokat, s reményei szerint talán tőlünk, magyaroktól is összejön annyi voks, hogy ezt az ügyet Brüsszelben napirendre tűzhessék és érdemben tárgyalhassák.

Hoppá! Tudják, hogy mit jelent ez kérem? Azt, hogy az a fránya Unió taktikát váltott, és már esze ágában sincs kiéheztetni minket. Ellenkezőleg. Úgy döntöttek, hogy másféle gyilkos módszert alkalmaznak ellenünk: halálra etetnek minket. Nem értik, hogy mi közmunkából és 47 ezerből is bőven meg tudunk élni, s ha kapunk még kecskét is, az már számunkra tiszta Amerika. Persze, a szűklátókörű nemzetrontó Mesterházy és Szanyi-félék nem látják a veszélyt, és még tapsolnának is nekik: Barroso, Martin Schulz, tessék, szabad a pálya, öld a magyart degeszre!

Szerencsénk, hogy a mi drága jó és bölcs vezérünk, Orbán Viktor urunk viszont átlát a szitán, és ezt a maszlagot, noha ő fél ázsiai vezér csupán, mégsem eszi meg. És a népét szüntelenül óvó, turulvérben fogant vezérünknek legyen hála, nekünk sem engedi megenni. Vagy, ha valaki különleges kulináris gasztronómiai élvezetekre vágyik, akkor azt igenis tessék megfizetni. Hogy már Európában nálunk a legdrágábbak az élelmiszerek? Az egyáltalán nem számít, fő, az egészség. Bölcs vezérünk tudja, hogy minden sót, cukrot és zsírt tartalmazó élelmiszer és ital fogyasztása káros az egészségre, és mivel elsősorban a nemzet szegényeit félti, ezen termékekre adót vetett ki, amit találóan chipsadónak mondanak, ezzel is szimbolizálva, hogy ő nem csípi a gazdagokat. Egyes nemzeti trafikosok profitjára irigykedő rémhírterjesztők hazugságait megcáfolva pedig elárulom, hogy a cigaretta ára is azért fog drasztikusan megemelkedni, mert az élelmiszerekhez hasonlóan a dohányzás is káros az egészségre.

Sokan kérdezik manapság, hogy ugyan kinek és minek épül az a sok drága stadion. Nos, mivel én már megvilágosodtam, erre is tudom a választ. A jövő szegény magyar nemzedékének. Nem azoknak, akik az egykoron Őszödről elhíresült volt magyar miniszterelnök, bizonyos Gyurcsány Ferenc szerint a lelátókon mások fejére köpködik a szotyolát, hanem a nélkülöző szegényeknek. Irigykednek? Tudom, ez egy jó magyar szokás, amit holmi européer típusú gonosz ember nem ért meg, csak a nemzeti hovatartozására büszke pöttyös fenekű fél ázsiai, vagy a lesajnált fanatikusan éhező Észak-koreai, de kérem, hogy hagyjanak fel végre a sztereotípiákkal és tanúsítsanak irántuk is némi megértést. Mert kérdem én tisztelettel, – nem elég büntetés, ha az a szegény magyar gyerek naponta éhezik, akkor még saját stadionja se legyen?

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Ui.: Jó úton haladsz drága bölcs Vezérem! Én hiszek Neked, és vakon követlek Téged!

Bogdán Géza

74 hozzászólás

  • Géza! Ez sajnos igy igaz ahogy leirtad. Csupán csak egy marha nagy kérdésem lenne a mi szeretett Viktor vezérünkhöz. Éspedig az, hogy ha már népnemzeti akkor hogyan engedheti meg azt a pofátlanságot az EU-nak, hogy nem magyar üzletláncok a magyar nemzeti termékeket az EU áraknál is magasabban árusítják. Ha már a szegény magyar nép megvan nyomorítva a fránya sok adótól, ugyan miért nem adóztatja meg sem a tescot sem a spart sem az auchent. Elvégre itt kaszálják le a nagy hasznot főképpen magyar munkaerőkkel és magyar termékekel.
    A nemzeti dohányboltról egy kis megtörtént szösszenet. Lányom egyik angol ismerőse Budapesten járt. Fogalma nem volt mi az a nemzeti dohánybolt és azt gondolta a 18-as szám meg a nagy elfüggönyözés vagy pipshowt vagy kupit takar. Kiváncsiság ne hagyj el bement egybe és megkérdezte angolul hol van a bejárat a show müsorra. A tulaj vagy alkalmazott nem értette mit kérdeznek mivel ugyi az angol az számára ismeretlen nyelv volt szélesen mosolyogva mutogatta a polcra kirakott termékeket. Hősünk felfedezett pár ismert márkáju fogalmazásgátló gumi óvszert és rábökött egyre. Na ez aztán osztatlan sikert aratott. Utána a kereskedő felvilágosította kézzel lábbal és nemzetközi jelekkel, hogy nála ilyen szolgáltatás nincsen de két utcasarokkal lejjebb este nyolc után már találhat lányokat magának kedvére jópénzért.

  • Olyan szomorkás ez a mai vasárnap, mint a fenti történet…….

    Stadionok? – hát lehet, hogy pont az alábbi fiatalokat tömörítik majd ott össze, hogy ALÁZATTAL SZOLGÁLJANAK, most 240.000 Ft/hó teszik.
    Mások, 4,5 millióan a létminimum alatt élnek, nem izgatja sem Orbán diktátort, sem Lázárt a CBA áruházlánc tulajdonosát. De hogy lett az övé? MUTYIBAN ??????
    Aztán sokszázezer felnőtt és gyermek ÉHEZIK, de fontos, hogy az „jugendek” be legyenek gyűjtve, s ismétlem, ALÁZATTAL SZOLGÁLJANAK:
    „http://propeller.hu/itthon/2766709-214-ezret-kapnak-lazar-gyakornokai
    214 EZRET KAPNAK LÁZÁR GYAKORNOKAI HAVONTA
    ma, 12:27 propeller.hu 6 hozzászólás
    Bruttó 214 ezer forintot keres a Miniszterelnökség 13 gyakornoka július elseje óta, bár érdemi munkát nem végezhetnek.
    Tizenhárom kiválasztott, közgazdász- és bölcsészhallgató gyakornok segíti a Miniszterelnökség munkáját július elseje óta, vonatkozó törvények értelmében azonban ügyintézői vagy ügyviteli munkát valójában nem végezhetnek. Ennek ellenére a gyakornokok havi bruttó 214 ezer forintot kapnak a program ideje alatt, amiért a Miniszterelnökség mindössze azt várja el, hogy „alázattal, a köz érdekében tevékenykedjenek a gyakorlati idő lezárultáig”, vagyis december 31-ig – írja az Ezt így hogy? blog.

    A gyakornokok munkáját szakmai mentorok felügyelik és irányítják, és van, aki Lázár titkárságán, míg más a stratégiai és tájékoztatás helyettes államtitkárságon, egyesek pedig a programszervezésen, a protokoll osztályon vagy épp a Miniszterelnökség levelezési osztályán kapott feladatot.”

    No és itt van Orbán diktátor VAGYONA:
    „Tamás Kovács ?
    Kiemelt hozzászóló

    EZ MINISZTERELNÖK?
    „Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
    Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
    Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”

    A Top 10 parlamenti költségtérítés:
    1. Hörcsik Richárd (Fidesz) 26 800 000
    2. Apáti István (Jobbik) 26 757 071
    3. Vitányi István (Fidesz) 26 720 491
    4. Lipők Sándor (Fidesz) 25 838 950
    5. Gyüre Csaba (Jobbik) 25 421 801
    6. Pálffy István (KDNP) 25 385 445
    7. Firtl Mátyás (KDNP) 25 230 720
    8. Jakab István (Fidesz) 25 230 720
    9. Pósán László (Fidesz) 25 230 720
    10. Ágh Péter (Fidesz) 25 216 581
    (Forrás: Blikk)
    Ők pedig, akik jól teljesíthettek neki…….. HUSZONÖT MILLIÓK……, s nincs pénz az országban !!!!!????

  • Avi ben Giora hozzászólásom: a korábbi választásokon már KÉTSZER BUKOTT Orbán talán úgy gondolja, a HAZAI 2/3 a VILÁG országaira felhatalmazza őt arra, hogy így vagy úgy, egy biztos, hogy kénye kedvére tegyen, akár ÚSZÍTSON is össze állampolgárokat, hol itt, hol ott, teszi módjával illogikával…….. kérdés, hogy normális- e amit tesz?

    Talán a pálinka jót tett Orbánnak is, a korábbi választásokon már KÉTSZER BUKOTT miniszterelnöknek is? – nem tudom, de a napokban kaptam, elküöldöm:

    http://endresy.blogspot.hu/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html

  • Szevasztok!

    Minden stimmel Géza – csak a stadionoknál tévedtél – szerintem azok azért készülnek – ha a fentiek nem tetszenek valakiknek, legyen hova összegyűjteni őket…
    Addig meg bohóckodnak!

    becsülettel – tisztességgel a tisztességeseknek e szerrel a tettel:
    id. Kiss László

  • 😆
    Gézám, ez hatalmas!!
    Teljesen új, vagy legalábbis számomra eleddig felfedezetlen oldaladról „ismerhettelek” meg: humorod, szarkasztikus látásmódod van!!
    Gratula.
    szerintem ezek a cinikus, szarkasztikus, humoros írások többet segítik a félvakok, hívők és megvezetettek „megvilágosodását”, mint a számokkal, tényekkel, felháborodással megírt cikkek.
    Cipelem is azonnal mindenféle fórumokra..
    😆

  • Kedves Avi ben Giora!
    A kérdésed jogos. Engedd meg, hogy a nagy Vezérünk helyett én válaszoljak. Szerintem azért drágább a magyar áru a külföldi érdekeltségű szupermarketekben, mert azok nem versenyképesek más, Uniós, vagy kínai termékekkel. A magyar termelő gazdák szerint ugyanis, – és ezt a kimondottan magyar tévhitre alapuló őrültséget bizony sokan osztják hazánkban, mondhatnám egyfajta magyar sztereotípia, – az ő termékeik sokkal jobbak, egészségesebbek és ízesebbek is, a külföldről behozott élelmiszereknél. Állítólag a magyar élelmiszer a magyar vásárlók körében sokkal keresettebb, mint a külföldi jóval olcsóbb termék, – magyarul legyen mondva, – a „külföldi műkajánál”. Így aztán a „műanyagot” vegyék csak a kispénzű emberek, ha tudják, a magyar jó minőségű termék pedig maradjon meg a gazdagoknak. Ők megtudják venni, van rá pénzük, és keresik is azt. Nézik, vizsgálják, hogy melyik a drágább, de magyar. Ha nincs, akkor tüntetnek és reklamálnak. Csoda, ha sok szupermarketben hamisított magyar terméket árusítanak?
    A lényeg kedves Avi ben Giora, hogy a magyarok kivívták a magyar árú becsületét, és jaj annak a szupermarketnek, amelyik mondjuk a görög dinnyét olcsóbban merné adni, mert akkor jön a magyar gazda, és a veszteségeire, valamit a megnövekedett termelési költségeire hivatkozva, bizony tüntetni fog, s kiönt az áruház parkolója elé egy nagy pótkocsi görögdinnyét.
    A nemzeti dohányboltjainkról szóló igaz történeteden pedig jót derültem. Hogy mit mondhatok rá? Azt, hogy bizony ez is egy nagy, életszagú, magyar show műsor. 🙂

  • A szatirikus cikkekkel semmi baj! Jó szórakozást.
    Igen, a külföldi élelmiszer azért olyan olcsó, mert a multigazdalkodás ezekehez az árakhoz rakagszkodik, nem lehet nekik többet kérni!
    A magyar gazda meg azt kér az árúért ami neki megfelel. Ha nem lenne sok olcsóbb ami elviszi az Ő hasznát, talán ő is olcsobban adná. Ez a multi, EU gazdálkodás hátránya.
    A cikkhez még annyi, hogy legalább ez a kormány még fel tud mutatni valamit, amit 3 év alatt létesített. Mit tudott a szoci-koalició felmútani 8 év alatt? Hatalmas adósságot gyűjtött be, de a pénz sehol nem mutatkozott. Létesítettek belőle gyárat? Vagy útat? Vagy valami vállalatot? Nem.

  • Kedves Géza!
    Miért nem idöben irtad meg ezt a cikket?
    2002-ben „Van itt pénz,nem tudom,hogy Orbàn miért nem adott többet” Lendvai Ildiko.
    2008-ban „Nincs pénz” Gyurcsàny-Bajnai-Simor.,IMF vészkölcsön,amit 2012-töl kellett vissza fizetni.
    2002-töl 2010-ig megduplàzodott a munkanélküliség,megnövekedett az adossàg.2007-ben figyelmeztették a kormànyt és Simort svàjcbol,hogy veszélyes a SVÀJCI FRANK-bani és màs valutàban valo eladosodàs.
    Simor azt vàlaszolta „Tanuljanak meg a magyarok a pènzel bànni”.
    Oktatàsügy,egészségügy,BKV,vOLÀN,MÀV,MALÉV/2006-ban eladtàk a teherszàllitàsàt a MALÉV-nak,illetve hosszu lejàratra bérbeadtàk a repülöteret-de igyis 9,4 %-ra „teljesitették” a 3 %-os ujeladossàgi kötelezettségét az orszàgnak,csak mi nem tudtuk
    soha teljesiteni,mert évente 6-7 % sikeredett de 3 év Orbàn kormàny 3 % ujadossàg,igy megszünt az örökölt eljàràs ellenünk-.,3-as Metro vonalàn 40 év feletti kocsik futnak-a legfiatalabb 27 éves-,BUDAPEST és a
    többi önkormànyzatok eladosodàsa,devizahitelesek.
    Ilyen orszàgot kapott 8 év szoc-lib szerencsétlenkedés utàn
    a mostani koalicio.
    Ezek a régi-uj szerencsétlenkedök akarnak ujbol jönni,akik a propaganda-masinàjukon kivül-rajtatok àltal-csak a régi csufosan leszerepelt szàjhösöket:Gyurcsàny,Mesterhàzy és Bajnai tudnak felmutatni.

  • Kyten
    2013 szeptember 1
    10:30 de.
    Köszönöm a tartalmas és hasznos kiegészítést!
    Azt tudtam, mert Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök utalt rá, hogy Orbán Viktor nagy Vezérünk is egy vagyonos ember, de bevallom őszintén, hogy még álmomban sem hittem volna, hogy az Orbán-család vagyonát 500 milliárd forintra becsülik. Ekkora vagyont rejtegetni, nos, szerintem ez ám a nagy teljesítmény, úgyhogy minden elismerésem az övék, jól csinálják, le a kalappal előttük.
    Mindent összegezve, van pénz bőven. Nem szegény, hanem gazdag ország a miénk, tehát semmi nem indokolja, hogy vagy 5 millió ember (a legfrissebb KSH adat szerint 4.6 millió) éhezzen, napi megélhetési gondokkal küszködjön, és nélkülözzön. Mi a diktatúrák tipikus ismertetőjele? Az, ha az ország vezetői dúsgazdagok, a nép pedig csontszegény.

  • Kedves Géza!

    Mint jobboldali(de tárgyilagos) olvasó is el kell,hogy ismerjem van igazság a cikkében és persze humor is!
    Azért egy kicsit kötözködnék:
    Miből gondolja,hogy a magyar házi pálinka ártalmasabb lenne
    az egészségre(pláne,hogy gyümölcsből készült!)mint a kint
    dicsőített whisky (3 cikk!!)(ki tudja mi van benne amit a boltokban kapni?)és ugye a hasnyálmirigy gyulladás nem kizárólag itthon ismert betegség?!
    Aztán ami az élelmiszert illeti bizony itthon is lehet
    olcsón vásárolni (piacon,SPAR-ban CBA-ban) csak körül
    kell nézni!Ami a külföldieket illeti itt két pofára zabálnak,még a vendéglő is olcsó nekik,tehát nem mi vagyunk a legdrágábbak……még akkor sem ha a magyar
    fizetéseket nézzük!
    Aztán olyanok is éheznek, akik gyest,segélyt stb.kapnak,
    csak nem a családra fordítják,sajnos itt főleg a „kisebbségi”rétegre gondolok……
    Egyébként augusztus 20-án a pesti Duna partján szintén
    kisebbségi árusok 500 Ft-ért árultak egy rétest CBA:200FT)egy meleg sopronit meg 600 Ft-ért,persze nem
    vettem (és nem haltam éhen….)míg a külföldiek igen!
    Nos nem állítom,hogy most kerek lenne a világ,de úgy emlékszem az előző rendszerben is sokan éheztek……
    ez az igazság!
    Aztán sokakon meglátszik,hogy túlzásba viszik a whisky
    fogyasztását,ami ugye a hozzászólásukon is gyakran meglátszik,szólni kéne nekik,hogy az agyuk is károsodik
    tőle,nem csak a hasnyálmirigyük….még akkor is,ha kint
    gazdagabb az egészségügyi rendszer…!
    Egyébként sok csomagolt magyar terméket nem lehet hamisítani,persze gyümölcsöt igen(mármint magyarként árulni)Megsúgom gyakran előfordul,hogy az olcsóbbat választom származástól független.

  • ja és az azért „enyhe” túlzás,hogy a kb.9 millióból
    5 millió ember nyomorogna!!!!!!

  • marcus aurelius

    Tényleg, hol van a határa a hazaárulásnak, ha már az „egyszerű cigány közmunkás” is ezt csinálja ?!

  • Kyten!

    A felsoroltak költségtérítése és sok más dolog is bizony nagyon irritáló az átlag magyar számára,de az MSZP-és
    politikusokat kifelejtette a listáról,persze ettől nem
    leszünk gazdagabbak sajnos(csak tárgyilagosabbak!!).
    Politikusnak,fejesnek lenni mindkét oldalon jövedelmező,ez
    az igazság és sajnos nincs arányban a munkájukkal amit
    állítólag a „közért”?….végeznek!Ez mindig is így volt!

  • Falusi
    2013 szeptember 1
    11:03 de.
    Ha valóban annak szántad, akkor köszönöm az elismerést!
    Hidd el, hogy nem vagyok én cinikus, rosszindulatú, gúnyos ember. Az írásom pedig egyáltalán nem szarkasztikus, szerintem inkább ironikus. Egyfajta görbe tükör, mert én tisztelem az értékeket, tehát a stadionokat is fontosnak tartanám, ha olyan lenne az életszínvonalunk és akkora lenne az általános jólétünk, mint mondjuk Németországnak, vagy más, fejlett EU.- s országnak. De ma, Magyarországon, a KSH szerint, 4.6 millió ember szegénységben tengeti életét, ami az ország lakosságának közel a fele, és egyre csak csúszunk, csúszunk, lefelé a lejtőn. Hazánkban tehát nyomorognak az emberek és éheznek a gyermekek, miközben Orbán Viktor nagy Vezetőnk összesen kb. 120 milliárd Ft. – ot költ stadionokra. Sportnyelven legyen mondva, nagyon durva játék ez már kedves Falusi.

  • id Kiss László
    2013 szeptember 1
    10:59 de.
    Szia László!
    Könyörgöm, ne hozd rám a frászt!
    Csak nem tesznek ilyet.

  • Bogdán Géza
    2013 szeptember 1
    4:30 du.
    Kedves Géza.
    Tényleg elismerésnek szántam, és komolyan is gondoltam.
    Talán nem a megfelelő kifejezés volt a cinikus, viszont az irónia már nemáll messze a szarkazmustól. Vagy méginkább a szatíra kifejezést kellett volna használnom.
    Igen, ismerem az hazai gondokat. Két csemetém, unokáim, édesanyám, mővérem él ott, állandó kapcsolatban vagyok velük, plusz a net.
    A stadionokkal nekem nem csak az a bajom, hogy azt a pénzt sokkal fontosabb dolgokra is lehetne fordítani, hanem az is, hogy nincs a focinak sem megfelelő szinvonala, sem megfelelő támogatottsága.. utolsó látogatásomkor (2OO2) kimentem az ETO-Dózsa meccsre. Hótt unalom, talán hatszáz néző.. Ez volt szombaton. Másnap megnéztem a megyei első osztály Gyirmót-Csorna mérkőzősét, ahol hozzávetőlegesen kétezren voltak..
    Hiszed, nem, a foci is jobb volt.
    Ugyanakkor történt- mert kedvenc tartózkodási helyem szombat reggel a piac,- hogy egykori történelemtanárommal futottam ott össze. Pontosabban én megismertem őt, ő engem csak később. Arra figyeltem fel, hogy valaki előttem tíz szem (!!!) szőlőt kért.. Ő volt.
    bevásároltam neki amit csak lehetett, és leültünk egy kávéra. Az ő lecsúszása még a kilencvenes évek végén kezdődött, amikoris ötvenéves tanárkodás után nyugdíjazták. Másnap körbetelefonáltam az egykori tanítványokat, hogy mit tudnának segíteni. Én csak anyagiakat tudtam felajánlani, mert mindössze egy hónapra mentem haza. Sokan voltak akik mondták, szivesen segítenének, de évek óta alkalmi munkákból, minimumbéren, vagy kisvállalkozóként alkalmazva dolgoznak. Azért megoldottuk. Néhány évvel ezelőtt halt meg. (2OO9) Viszont életének utolsó éveiben nem volt olyan hét, hogy ketten-hárman nem látogatták volna meg. Vittek ezt-azt, kitakarítottak, télen felvitték a pincéből a tüzelőt, ilyesmik. Egy gyönyörű, a megyeközpont belvárosában élt egy kétszobás, régi tipusű lakásban. Halála után az önkormányzat kisajátította és eladta. A temetéséről-többszöri telefonálás és személyes érdeklődés dacára is- nem kaptunk értesítést..
    Valahol mára már nem számít az ember.
    Ez jobban elkeserít, mint a stadionépítés, bár tudom, összefügg a kettő..
    Mégegyszer, köszönöm ezt az írást.
    Barátsággal.

  • Bogdán Géza

    Bors Online

    2013. szeptember 1., vasárnap – Egyed, Egon
    Címlap
    Csányi Sándor maradt az ország leggazdagabb embere
    2013.05.03. 06:35 | H.Z.
    Csányi Sándor leggazdagabb Magyarország pénz
    Nincs meglepetés: Csányi Sándor, az OTP első embere Magyarország leggazdagabb embere. Demján Sándor vagyona viszont egy év alatt 15 milliárddal fogyatkozott.

    Ma kerül az utcára a Napi Gazdaság idei „A 100 Leggazdagabb” kiadványa. Az összeállítás sok érdekességet tartalmaz. Csányi Sándor úgy tudta megőrizni első helyét, hogy vagyona egy év alatt semmit sem változott, továbbra is 135 milliárd forint. A második helyet – a tavalyihoz képest egy helyet előrelépve – Bige László szerezte meg.

    A vegy- és élelmiszeriparban érdekelt üzletember 20 milliárd forinttal gyarapította vagyonát, így 130 milliárdot jegyez. A harmadik helyet az autókereskedőből lett informatikai vállalkozó, Gattyán György csípte meg, aki szintén 20 milliárddal tudta fialtatni egy esztendő alatt a bevételeit, így 118 milliárdos vagyona van. Érdekes, hogy a tavalyi második Várszegi Gábor 15 milliárdot bukva már csak negyedik 110 milliárdjával, Demján Sándor pedig csak ötödik 90 milliárd forinttal.
    Fotó: Knap Zoltán
    Csányi Sándor Magyarország leggazdagabb embere, 135 milliárddal

    De ki az a Rákosi Tamás, aki új szereplőként 75 milliárd forinttal a kilencedik helyet foglalja el? Nos, a médiavállalkozó, akinek műsorgyártó cége több országban is jelen van, tízéves korában, 56-ban szü-leivel települt át Belgiumba.

    A legnagyobb bukás Anka Márton nevéhez fűződik. Az informatikai szektorban érdekelt vállalkozó tavaly még a hatodik helyen állt, ám egy év alatt 45 milliárd forintot bukva, maradék 45 milliárdos vagyonával visszacsúszott a 14. helyre. Ebben a kiadvány szerint szerepe van egy 25 millió dolláros részvénypakett visszavásárlásának is.

    A nagy vesztesek között a második Kósa Erika, aki a Brokernetből kiválva új vállalkozást alapított. Tavaly még a 15. helyen állt 34 milliárd forintos vagyonával, ami 21,8 milliárddal csökkent, így már csak 50. a százas listán.

    A leggazdagabb 100-ban összesen kilenc új szereplő van. Szűcs Róbert nevéhez köthető a Jammertal Borbirtok és a Wunderlich Pincészet. Üzemeiben évente mintegy egymillió palack bort termel. A 65. helyre repítette 9,2 milliárd forintos vagyona. A többi új szereplő egyebek mellett a gép- és papírgyártásban, informatikában és pénzügyi területen érdekelt.

  • marcus aurelius
    2013 szeptember 1
    4:26 du.
    a maga hazáját, fiam, a sarkon árulják, használt lisztes zacskóban, kimérve.
    ami pedig személyiségét illeti: bogdán gézának a cipőfűzőjét sem köthetné meg, annyival különb magánál, mind embernek, mind cigánynak.
    közmunkásnak meg nem születik az ember, azzá teszik a magagafajták.

  • Marcsi
    2013 szeptember 1
    4:09 du.
    Önmagában a pálinkafőzés nem lenne probléma, hiszen évszázadok óta történik.
    Két probléma van vele.
    A pálinkafőzés mindig is jövedéki kategória volt. Vagyis állami privilégium. Felszabadításával kiadott egy bevételi forrást a kezéből. Noha elméletileg szabályozott a mennyisége, a zug pálinkafőzők sokszor ipari mennyiségben dolgoznak, összepancsolva bármit, ami hasonlít az alkoholra.
    Ha csak pont bortermelő környék (Akasztó, Kiskőrös) ügyeskedőit vesszük alapul, akik még a sárgaföldből is mustot készítenek, egyrészről a pálinka becsületét rontják, másrészt ezek a pancsolt löttyök okozzák a hasnyálmirigy gyulladást.

    Az árutermékeknél van egy képzavar, ami nem értelmezhető.
    A SPAR nem magyar üzletlánc, noha mind a Spar, mind a Tesco favorizálja a magyar baromfit. De ugyanúgy megtalálható a külföldi is. Viszont ebben az árucikkben versenyképesek vagyunk.
    Az egyéb termékek esetén két dolog szükséges. Elsősorban a gépesítés, mivel tessék tudomásul venni, hogy a kézi erővel előállított termék midig drágább és így versenyképtelen. A másik dolog egy szemlélet váltás. A 60-as években kezdődött a szintetizálás, a kemikáliák alkalmazása. A világ fejlettebb része, és így fizetőképes része, viszont most újra a biogazdálkodást favorizálja. Vagyis váltani lenne szükséges. Megtanulni a biogazdálkodást. Nem lehetetlen, csak akarni kellene, és főleg mozdulni.

    A KSH adatai szerint 4,5 millió a létminimum alatt élők száma. A nyomornak vannak kategóriái. Ha ezeknek az embereknek nem is mindegyiknek van veszélyben az élete, de javasolnám mondjuk egy-két évig próbáljon 47 ezerből élni, majd utána megbeszéljük. Azért javasoltam hosszabb időt, mivel akkor éli át azt is, amikor a dolgai amortizálódnak, és választania kell, eszik, öltözik, rezsit fizet, vagy pótolja a dolgait.

    A rendezvényeken mindig pofátlanul sokat kérnek. Nem referencia. Viszont azt sem értem hogy jön ide, hogy a vállalkozónak kisebbségi alkalmazottja volt azon a rendezvényen?

    A külföldinek a vendéglő sem drága, mi meg lassan a leértékelt árut sem tudjuk megvenni. De nem mi vagyunk a legdrágábbak! Ez a rész valahogy nekem képzavar. Az árak és bérek aránya a magyar, illetve a más országok viszonylatában számadatok, sokat nincs mit vitatkozni rajta. Az összehasonlítási alap a minimálbérek viszonylatában történik, ehhez készítik a statisztikákat.

  • marcus aurelius
    2013 szeptember 1
    4:26 du.
    Az igazság kimondása hazaárulás?

  • .
    Ne légy fennakadva a stadionok tékozló jellegén, mert azok egyáltalán nem fölösleges pénzköltések. Augusto Pinocet chilei szintén diktátor megmutatta a világnak, hogy mily sokoldalúan hasznosítható egy ilyen sportaréna…
    .
    Nyilvánvaló, hogy nagy nemzetvezetőnk eszerint spekulál. Ha nem megy a foci biznisz, majd szabadtéri börtönjátékokat rendezünk ezekben sportcentrumokban, hiszen a börtönök kapacitása kis hazánkban már így is túlhaladott. A zsúfoltság tarthatatlan állapotokat szül. Most ezeket még politikaikkal feltölteni, hát az lehetetlen… Majd a stadionok ! Azok… !
    Úgy mellesleg, figyeld csak az épülő ilyen létesítmények országos megoszlását: Debredcen; Felcsút; Szombathely, és akkor a már meglévőkről nem is beszélve, minden szegmensre jut egy-egy szabadtéri fogolytábor. A Horthy, illetve Szálasi rendszer ezt a férőhely kérdést még téglagyári téglaszárítókkal oldotta meg. Jahkérem, fejlődik a világ ugyibár*…
    .
    *”Ugyibár”: Benedek Tibor egykori kitűnő kabarista és színész jellegzetes kiszólása. (B.Miklós színművész apja és Tibor vízilabdázó, a nemzeti vl.válogatott edzőjének a nagyapja, aki maga is megjárta a poklok poklát…)
    .

  • Marcsi: A whiskygyártás államilag ellenőrzött, szigorúan betartott folyamat. Mind az eszközök, mind az alapanyagok. És itt nem mondják az ellenőrzést, hanem csinálják.
    Az otthoni pálinkafőzés ki tudja milyen alapanyagból és milyen eszközökkel készül (metilalkohollal feljavítás, kukta, vágási pontok kitolása stb).
    Aztán még egy gondolat. Az se érdekel, ha nem hiszed el. Itt is sok alkoholista van (Európában Luxemburgban isznak a legtöbbet). De itt a leépülés nem látványos. Becsülettel dolgozik, tiszta ás kulturált viselkedésű. Bizony a tiszta alkohol gyártmányok sokkal kevésbé károsítják a szervezetet, mint a házilag pancsoltak. Arról nem is beszélve, ha 20 000 forint egy palack, mennyivel iszik kevesebbet, mint amikor a földről összegyűjtött hulladékból főz?
    Sajnálom, hogy félreértetted a whisky cikk lányegét!

  • A cikk nagyon jó, humoros és fájóan igaz. Se elvenni, sem hozzáadni nincs értelme.

  • Figyelő
    2013 szeptember 1
    12:32 du
    A külföldi élelmiszer azért olyan olcsó, mert szerintem ők megtanultak olcsón és hatékonyan gazdálkodni, ellenben a magyar gazda ilyesmire egyáltalán nem törekszik. Ha ugyanis nem adják meg nekik azt az árat, hogy nyereségük legyen, akkor kimennek a traktoraikkal a Parlament elé tüntetni, vagy a forgalmas utakat elzárva kiöntenek az aszfaltra egypár pótkocsi terményt, így gyakorolva nyomást a törvényhozókra.
    Hogy ez a kormány mit tud felmutatni? Bedöntötték a forintot, aztán felépítették az ócsai kalandlakóparkot. Volt egy földmutyi, jött a trafikmutyi, úgy megregulázták a bankokat, hogy a betétesek a pénzük után alig kapnak kamatot, a tranzakciós-díj pedig szintén a kispénzű embereket sújtja, és ugye, a stadionok… A miniszterelnökünk a saját hobbijára költ, miközben az országban emberek éheznek. És sajnos egyre többen.
    Végezetül kedves Figyelő még csak annyit, hogy én nem vitatkozom Önnel azon, hogy mit tettek a szocik a kormányzásuk 8 éve alatt. Sorolhatnám, de mivel az Ön szíve a Fidesz felé húz, azokat úgysem ismerné el. Maradjuk annyiban, ha a szocik rosszul kormányoztak, a Fidesznek azt nem kellett volna überelnie. Senki ne feledje, hogy a népé az ítélet joga. Orbán Viktort és a kormányát a nép juttatta 2/3-os fülkeforradalmi nyereséghez, de mivel visszaéltek a bizalmunkkal, érzem, hogy jövőre itt helycsere lesz.

  • Jichak Permutter

    Ille Úr !
    Ön egy ÚR, ami a Marcus Aureliusnak megfogalmazott lovagias válaszát illeti. Rá is szorulnak Bogdánék erre a védelmi mentalitásra. Nagyon. Kevés ember meri megtenni…
    .
    Így aztán 5***************************************** > ÖNNEK

  • Marcsi
    2013 szeptember 1
    4:09 du.
    Köszönöm az elismerést kedves Marcsi!
    Örülök, hogy jobboldali olvasóként Önnek is tetszett az írásom. Ami pedig a kötözködést illeti, tessék csak bátran kötözködni. Szerintem nincs abban semmi rossz, ha a kölcsönös tisztelet megadásával vitatkozunk egymással, sőt, annak én még örülni is fogok. Végül is, ez egy olyan fórum, ahol az emberek egy adott témáról beszélgetnek, és hát ugye, nem muszáj nekünk mindenben egyetérteni.
    Hogy a házi pálinka, vagy a whisky károsabb-e az egészségre? A válaszom az, hogy nekünk, magyaroknak a pálinka ízlik jobban, de én elolvastam Stephen Smith remek cikkeit, és bizony arra a megállapításra jutottam, hogy a whiskyfőzés olyan szigorú technológiával készül, amelynek következményeként kizárt, hogy abba bármilyen toxikus anyag kerülhessen. A whiskyfőző mester ráadásul 7 évig tanulja a szakmát, míg nálunk pedig már mindenki ért a pálinkafőzéshez. Szerintem tehát a whiskyfőzéshez hasonlóan a pálinkafőzéshez is szükségeltetik egyfajta szakértelem, annak is megvan a maga szigorúan betartandó technológiája, annak hiánya esetén pedig könnyen bekövetkezhet a baj, az egészségkárosodás. Amit tapasztaltam és a posztomban leírtam, az sajnos fedi a valóságot. Egyre több ember kerül be a kórházakba hasnyálmirigy gyulladás betegséggel, és ennek szerintem az egyik oka, a házi pálinkafőzés.
    Kedves Marcsi!
    Írja, hogy „enyhe” túlzás,hogy a kb.9 millióból
    5 millió ember nyomorogna”!!!!!!
    Sajnos nem túlzás. Persze attól függ, hogy a nyomorunkat kikhez viszonyítjuk. Ha az osztrákokhoz, németekhez, franciákhoz, és hadd ne soroljam azon országokat, ahol általános jólét van, akkor hazánkban nem 5, hanem legalább 7 millió szegény emberről beszélhetnénk. Ha viszont Észak-Koreához, akkor nálunk szinte nincs is szegénység, sőt, egyenesen Kánaán van.

  • Kedves Géza!
    Még nem vágták a fejemhez de ami késik az nem múlik, hogy ne mondjam meg a frankót ha nem élek ott. Nos csak annyit füznék hozzá, hogy sajna nem teljesen igy van ahogy fentebb irod. A magyar gazda még mindig valódi anyagokat használ igyekszik nem svindlizni mint a nyugati társai ahol egy csirkét három hónap alatt kell dagatra hizlalni vagyis vágásra alkamassá tenni. Nálunk is szinte csúcsidő alatt hizlaják fel őket de a magyar gazda nem „tápszerrel” hanem kukoricával tömi. Viszont az eladásnál akármennyire is költséges volt neki a kukorica ezt nem fizetik mindig teljesen meg. Nem akarok sokat lefetyelni de a magyar gazdákat igyekeznek tönkre tenni minden területen. Nem a gazda határozza meg a felvásárlási árat. bár úgy lenne. A felvásárló annyit ad érte amennyit gondol. A termelő meg vagy eladja vagy maga eszi meg esetleg elégeti dühiben. A felvásárló egyfajta monopol helyzetben van. Ennyit adok és kész. tetszik vagy sem az más kérdés. Mit tehet a termelő? Vagy kevesebbet termel ami nem éri meg neki sem vagy nem termel elad5ásra. Legalább is nem nagybani eladásra. Talán tetszenek emlékezni amikor egyesk azt repegedték, hogy tul sok a tej tul sok a tehén. Na igen, mert a szegény termelőnek felajánlottak egy összeget és erre azt mondta lopitulát cintányérral ő ennyiért nem adja. Nem lesz akkor többlet tej és hopsz levágta a marháinak egy részit. Ozt utána mi lett? Régen volt az a szlogen a tej élet erő szegénység. És most már az sem mert sikerült feltornázni az árát, hogy már a szegény sem tudja megvenni és napi rendszerességgel fogyasztani. A satról meg ne is beszéljünk mert az már csillagászati összeg. A magyar élelmiszer ipar képes lenne az egész EUt hazavágni ha hagynák és a termelők valóban tisztességes felvásárlási árat kapnának. Egy élő példát mondok. Valaha egy ismerősm libákat hizlalt. Pontosabban libamájat termelt. A liba hust szinte fillérekér dobta piacra. Oztán a franciák azt mondták magyar libamájnak ennyi nincs több nem lehet árulni a francia piacokon ahol is konkurens volt. A gazda a magyar termelő nem adta fel gondolta majd akkor a magyar piacon értékesíti kevesebb pénzért. Tévedett mert a magyar azt modta ennyit nem fizet érte mert nincs belőle akkora haszna az iparnak mint annó. Leállt de nem teljesen. Hetente kivisz a piacra öt hat hizott libát és egész szépen van rajta nyeresége. De sokáig nem csinálhatta ezt mert rámásztak hogy valaki termelő és kiskereskedő együtt nem lehet mert vagy ez vagy az de nem együtt. Mert akkor fizessen mind a kettő után adót. A valóságban a nagy üzletléncok folytották meg az összes kistermelőt azáltal hogy letörték a felvásárlási árakat. És tehetik mindezt büntetlen a magyar vásárlók és termelők kárára. Mert a multi azt csinálhat amit akar. (bocsánat hogy megint ennyire bú lére lett engedve)

  • Dénes ERÖS
    2013 szeptember 1
    2:13 du.
    Kedves Dénes!
    Évekkel előre kivetítve a történetet sajnos nem tudtam megírni, ugyanis nem vagyok sem jós, sem pedig jövőbe látó. Kérlek, hogy ezt a hibámat nézd el nekem!
    Utánanéztem, hogy az általad idézett mondatot Lendvai Ildikó mire mondta, de erre sehol nem találtam utalást. Nem akarok kételkedni, de ha ő ezt 2002-ben mondta, akkor az csak azért tehette, mert gondolom én, a Fidesz ellenzékben kevesellette a Medgyessy-kormány Száznapos programja keretében a közalkalmazottaknak adott 50%-os béremelését. Erre mondhatta azt Lendvai Ildikó, hogy idézlek: „Van itt pénz,nem tudom,hogy Orbàn miért nem adott többet”. Ha ezt te nem így gondolod, ha tévednék, akkor helyesbíts, de kérlek, hogy nevezd meg a forrást is, mert én Lendvai Ildikó ezen szavaira sehol nem találtam.
    2008-ban gazdasági világválság volt, ami sajnos hazánkat sem kerülte el. Mivel az országnak nem volt pénzügyi tartaléka, a Gyurcsány-kormány kénytelen volt az IMF-hez fordulni, máskülönben még több munkanélküli és sokkal több szegény ember lett volna. Megjegyzem, a szocik nem pazaroltak, hanem hagytak az MNB-ban egy biztonsági tartalékot is, amit a Fidesz-kormány örökölt tőlük, s abból a pénzből vette az Orbán-kormány a MOL-részvényeket. Íme, itt van erről egy link, kattints rá és olvasd el. http://tinyurl.hu/5j20/
    A svájci frankban való eladósodásának veszélyeire nem csak Simor András, de Gyurcsány Ferenc is felhívta a lakosság figyelmét. Erről is van egy írás, az enyém, amit még a régi Ellenszékben írtam. Vannak benne linkek is.
    http://ellenszek.hu/index.php/szerzoink/1466-a-harmadik-front
    Persze, ha te úgy gondolod kedves Dénes, hogy a devizahitelesek bedőléséért is a szocik tehetnek, tévedsz! Egy szoci sem mondta senkinek, nem biztatott senkit, hogy vegyen fel devizahitelt, ellenben akik bedöntötték a forintot, mert úgy akartak jobbaknak látszani, mint a szocik, és csontvázakat vizionáltak, azokat szerintem igenis felelősség terhel.
    De nincs gond kedves Dénes, mert tudod, a Fidesz megoldja a devizahitelesek problémáját és kiváltja őket az adósságból, okosan. Már meg is állapodtak a bankokkal, csak azt nem kötik a mi orrunkra, hogyan. Én viszont sejtem. Mi bankolunk, ők beszedik azért tőlünk a tranzakciós díjat, egyes bankok már a vásárlások után is, aztán ha összegyűlik a kellő mennyiségű pénzösszeg, Orbán Viktor úr kivásárolja a devizahitelesek adósságát. Ugye milyen egyszerű ez kedves Dénes? Így kell ezt csinálni, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon. Az pedig, hogy a szegény ember ettől az okos trükktől még szegényebb lesz, senkit nem hat meg. A lényeg, hogy Orbán Viktor lesz a devizahitelesek megmentője, és egyesek Istenként fognak tekinteni rá.

  • Avi ben Giora
    2013 szeptember 2
    1:27 du.
    A felvásárlási árakban igazat adok. Valóban alacsonyak. Ha a gyümölcs felvásárlási ára 20-30 Ft, a bolti ár 150-200 Ft. Hasonló az állattartás is. Viszont a magyar gazda a piacra tenyésztett árut ugyanúgy tápozza, mint bárhol a világon. Csakhogy amíg nálunk veszi a tápot, amiből kispóroltak mindent, a nyugati maga keveri, csak az alkotóelemet veszi, ami már legalább 20% előny. A támogatást nem nyeli le a felvásárló.

    Magyarországon még nem is láttam dombágyásos kertművelést, holott ez egy beindított komposzt ágyás ami melegen tartja a földet, emiatt a primőrszezonban, annak is az elején hozza a fő terméshozamot. 7-8 évig működik, vagyis nem kell trágyázni sem kemikáliával, sem szerves trágyával. Ez ugye további költségmegtakarítás, és haszon orientált, hiszen akkor van áru, amikor a legdrágább.

    Magyarországon az esőztető öntözést használják, ami vízpazarló, áram / benzin pazarló, lesülhet tőle a növény. Ritkán látni csepegtető öntözést. Még soha nem láttam egyoldalas öntözést, ami 40-50% víz megtakarítás. (A csak féloldalasan öntözött növény minimálisra nyitja a párologtató levélréseket, mintha vízhiány lenne)

    A termelő nyugodtan árulhat.
    Ki kell váltani az őstermelői igazolványt, 600 000 Ft-ig adómentes. Utána is kedvezményes adótételek vannak.

  • Kedves Géza!
    Én a valóban igazi házi pálinkára gondoltam ami tényleg gyümölcsből van és nagyon finom (érezni a gyümölcs illatát!)
    Természetesen ezt politika mentesen írtam és kint ugye a Whisky a menő csak arra gondoltam,hogy azt is lehet szakértelemmel készíteni és lehet kétes származásút is
    üvegbe tölteni,mint itt a gyárilag előállított pálinkát
    összehasonlítva a házival, Az utóbbinál nem a kereskedelmi forgalomra illetőleg haszonra gondolok,csak arra miért ne készíthetne valaki a saját terméséből pálinkát és kis mennyiségben értékesithet is,
    Egyébként nekem alacsony a vérnyomásom és a fehér szeszek
    még jobban leviszik,így a konyakot vagy az unicumot jobban szeretem,de ha a whisky és a jó pálinka közül kell választanom,az utóbbira szavazok,és nem a túlzott magyarkodás miatt!Egyébként a szeszes italok nagy mennyiségben
    mind károsak,kis mértékben viszont egészségesek!
    Aztán kint is halnak meg alkohol miatt gazdag,híres emberek(színészek…)is ,akik a pénzükért kiemelt orvosi ellátásban részesülnek,de olyanok is akik kinti viszonylatban „kocsisbort”vagy egyebet fogyasztanak és
    nincs pénzük orvosi ellátásra.
    A magyar egészségügy helyzete valóban nem fényes,de az
    előző rendszerben sem volt és ha nem is eleget,de mostanában kaptak fizetésemelést orvosok,ápolók (vannak
    akik nem keveset)ennek ellenére sokan pofátlanul tartják a markukat,persze vannak rendes igazi hivatástudattal rendelkező orvosok,ápolók is.(utóbbiak sajnos kevesebben)
    Ami a KSH adatait illeti nagyon hihetetlennek tűnik a
    közölt adat,ha csak körülnézek az utcán,boltokban stb.
    nem látni ennyi nyomorgó éhező embert és ezt tényleg politika mentesen írom!Tény,hogy sokan élnek szerényebb
    illetőleg valóban szegény körülmények között,de ingyenes orvosi ellátás jár nekik,illetve „közgyógy”ellátás keretében gyógyszer és egyéb szolgáltatások,nekem is volt
    ilyen ismerősöm,meg a kisnyugdíjasok helyzete is nehéz.
    Hát persze ha a fejlett nyugati országokhoz hasonlítjuk
    magunkat,bizony igen nagy különbségek vannak,de voltak is
    ami egyhamar sajnos nem oldódik meg.

  • Kiegészítés.
    Kedves Géza én z itthon árult esetleg átcímkézett kétes
    eredetű whiskyre (meg vodkára)gondoltam az igazi házival szemben.
    Egyébként sajnos a múltban is volt,de mostanában 2 ismerősöm
    betegedett meg hasnyálmirigy gyulladásban,noha egyikük sem ivott soha…
    Ami az élelmiszereket illeti,hát hozzám hasonlóan azért
    vagyunk egy páran akik, aránylag olcsóbban tudunk vásárolni
    (persze több dolgot több helyen lényeges eltéréssel)igaz
    nyugdíjasként van időm körül nézni.
    Aztán most jutott eszembe,hogy szegény nagyanyám is főzött(meg pár rokonom régen)házi pálinkát és jött a „finánc”, aki ha tudott lecsapott rájuk,pedig nem gazdagodtak meg a pár liter eladott mennyiség árából.
    Minden nézőpont kérdése!
    Egyébként ha arról írt volna,hogy a minisztereknek,államtitkároknak kiemelt!!!ingyenes orvosi
    ellátás jár -luxus körülményekkel-annak ellenére,hogy mennyi pénzt keresnek….(várólista nélkül…)hát osztottam volna a felháborodását,mert ez tényleg pofátlanság!

  • Kedves Avi ben Giora!
    Akkor most tegyük tisztába a dolgokat. Ahhoz a tyúkhoz, vagy kakashoz, – mert itt most nem táppal pár hét alatt felfújt csirkéről beszélünk ám, – szóval, amely kapirgáló jószágról te írtál és amelyiket csak szemestakarmánnyal etetnek és a húsa is kiváló, nos, nem akarlak elkeseríteni, de ahhoz egy városi embernek nagyon nehéz hozzájutnia. Azt a tyúkot ugyanis nem nagyüzemi módszerekkel tenyésztik, hanem tanyasi farmokon, vagy falusi portákon, és csak saját célra és fogyasztásra nevelik. Elvétve ugyan kapható belőlük a városok piacain is, ha a felesleget netán eladásra felkínálják, de annak az ára többnyire nagyon borsos, igaz, a minősége is kiváló. A lényeg, hogy aki azt hiszi, hogy a Tescóban, vagy más szupermarketben általa vásárolt tanyasi csirke vagy tyúk, az valóban az, nos, az illetőt becsapták, mert az a termékük csak a nevében tanyasi csirke, vagy tyúk, de valójában idősebb, táppal nevelt, un. letojt tojótyúkokról van szó.
    Akkor kedves Avi ben Giora, most jöjjön a második rész.
    Az áruházak polcain brojlercsirke kapható, és teljesen mindegy, hogy honnan, mely országból érkezik, a minősége és a beltartalmi értéke lényegében teljesen azonos. Nálunk a brojlercsirke tartásnak egyébként vagy négy évtizedes hagyománya van, s akik azzal foglalkoztak, sokan meggazdagodtak belőle. Akinek kedve van ezzel foglalkozni, mert van helye, ahol tudja őket nevelni, annak Bábolnán most is adnak speciális húshibrid napos csirkét, tápot, és hozzá technológiai utasítást. Ez a brojlercsirke.
    „Megfelelő tartós és intenzív takarmányozás esetén 6-7 hetes korra akár 2,0 – 2,5kg közötti vágási tömeget is elérnek, mindössze 4,4 – 6 kg takarmány felhasználásával, mely teljesítménnyel magasan kiemelkedik az eddig tartott fajták közül”.
    Íme a forrás, ahonnan a fenti idézet származik:
    http://www.hegenet.hu/farm/csibek/
    És most kedves Avi ben Giora, jöjjön egy kis kiegészítés, amit a brojlercsirketartásról csak kevesen tudnak. Ezek a csirkék, mivel táppal rendesen pumpálva vannak, és a mozgásuk is szűkös, gyakran esnek depresszióba. Ez abban mutatkozik meg, hogy először csak csipegetik egymást, és ha a gondozó nincs résen, akár meg is ehetik egymást. Ezt mondják csirkekannibalizmusnak, amit a szakemberek először azt hittek, hogy vitaminhiány a kiváltó oka. Aztán rájöttek, hogy nem az, hanem a jelenséget depresszió okozza. A lényeg, hogy a negyedik héttől az ivóvizükbe már ajánlatos antidepresszáns gyógyszert is tenni. Mi pedig kedves Avi ben Giora, ezt a csirkét megesszük. Ennyi.

  • Jichak Permutter
    2013 szeptember 2
    10:50 de.
    köszönöm a ritka elismerést.
    burkussal ellentétben én évek óta ismerem gézát, és nem a levegőbe beszéltem.
    ami a félelmet illeti: nem vagyok félős.
    a burkus-félék különben sem tudnak nekem ártani.
    a többi „rajongóm” se. 🙂

  • falusi
    2013 szeptember 1
    5:54 du.
    Kedves falusi!
    Én köszönöm neked, hogy megosztottad ezt a szívbemarkoló igaz történetet!

  • Géza!
    A propaganda müködik,olvashattad,hogy 135 Milliàrd-al Csànyi a leggazdagabb.
    De Gaulle mondta „A kommunistàkkal a hàboru utàn nem müködök együtt,
    mert hazudnak és propagandàt csinàlnak”.
    A szellemi,anyagi örökösei,kivàlasztottjai és tanitvànyai az egypàrt diktaturànak ezt tanultàk és praktizàljàk. Különben volt 8 évük bizonyitani. Sikerült?
    Ahol alacsony az inflàcio,ott alacsonyak a kamatok is a betétek utàn,mert a BANK PÉNZÉRT DOLGOZIK-nyereségért-.
    Az EZB /Europai Központi Bank/0,75 %-on tartja a kamatot.
    Magyarorszàgon az inflàcio 2 % alatti-végre-,igy a kamat szintén
    alacsony.
    Az EU bevezetésének 3 fö feltétele van:1. 60 % adossàg àllomàny,
    2. 3 %-nàl nem magasabb ujadossàg,3. Az inflàcio alacsonyan tartàsa.
    Ezek a feltételek a meghatàrozoi egy szolid gazdasàgnak is.
    Melyiket tudta ezekböl a feltételekböl a Gyurcsàny-Bajnai a
    többi szàjhössel felmutatni?
    A forintrol és a svàjci frankrol: 1980:1 CHF=11 Ft,
    1995:1 CHF=67 Ft
    Mivel Europa szerte ADOSSÀGVÀLSÀG van-az adosnak /pedig/fizetni kell,mindegy,hogy Gyurcsàny- Bajnaival stb.adositott el,de a kifizetést màr Orbànra irattàk-és a többi gazdasàgnak is szorit a kapca.26-27 % munkanélküliség Spanyolorszàgban és Görögorszàgban,az EU-ban 11 %,kevés a fizetöképes kereslet,nem fogy az ÀRU,nincs lényeges termelés bövülés.
    Ugye Ti ezt nem igy tudjàtok,irjàtok?

  • A Széll Kálmán terv azt írta elő, hogy 2013 végéig 190 milliárd forintot kell spórolni a rokkant ellátáson.

    Nem kiszűrni a csalókat, spórolni. Elvenni a ténylegesen megrokkant emberektől.
    Magyarország jobban teljesít!

  • Géza!
    Köszönöm a kiegészítésedet meg a felvilágosítást. Izraelben ebből a nyolcvanas évekjben oltári botrány volt. Tudod itten akkor még amolyan TSZ féle kibucok működtek. na nem oylan rendzserben mert közos volt valóban minden és mindenki egyenlő arányban részesült. Nos ők alkalmazták ezt az amerikai módszert amig azt nem mondták neki egyák meg ők és legyenek ők depressziósak. Törvény tiltja mindennemű olyan táp használatát amely nem esett át egy ellenörzosen, hogy utána engedélyezést kapjon. Nem szabad elfelejteni, hogy ott a szárynas hus ami a legjobban fogyó hűsfajta.

  • Hamár az élelmiszereknél tartunk:
    Mosthatalmárunk lement valami vidéki városba és azt találta mondani az ott összeverődőtt derék gazdáknak meg helyieknek hogy:
    „Magyarország gazdasági erejét a vidék adja meg ”
    ( Vagy valami hasonló hülyeséget.)
    4 % !…leírom a jobbikos idióták kedvéért betűvel is :
    NÉGY SZÁZALÉK !!!
    Ennyike a vidék , a baromi rosssz hatásfokkal termeló hazaigazdák hozzájárulása az össznemzeti termékekhez.

  • Van egy magyar síkertörténetem, hallgassák meg. Magyarra is lefordítható:

  • Bogdán Géza
    2013 szeptember 2
    3:50 du.
    Aranyos történet, az egyik rokonom kapott a szomszédjától vágott csirkét. Felhív telefonon: Te, ennek a csirkének sárga a húsa! Mit csináljak vele, kidobjam?
    Szegényke, nem látott még tanyasi csirkét.
    A depresszió és a kannibalizmus elsősorban tartási körülmény, zsúfoltság és nem fajta kérdése. Sajnos nehezen egyeztethető a terület, és a haszon kérdés. Vagyis a nem hibrid esetén is ugyanez van, ha nincs mozgástér.
    A hipermarket tanyasi csirkéje nem letojt tojótyúk, mivel az semmire nem jó, maximum állateledelnek. Talán annyi, hogy esetleg nem tisztán tápot kapnak, de húsa annak is fehér, hacsak nem színezték ételfestékkel. Szoktak árulni letojt tojótyúkokat élve. Én egyszer vettem tíz darabot, de megbántam. Csont soványak, mivel a folyamatos világítással nem engedik aludni. Le vannak kopaszodva, mivel a nagy tojáshozam miatt a saját tollukkal pótolják a meszet, nem csak a takarmány mésszel. A belsejük köves a tápfertőzéstől. A szervezetük annyira kiürült, hogy a tojás papírhéjú. Mielőtt Avi azt mondaná, bezzeg máshol, megnyugtatom, más országokban is ugyanez a trend. Mindössze az állománycserénél a régiek nem lakossági eladásra, hanem állatfarmok, állatkertek számára kerül értékesítésre.

  • Rgyre sikeresebbek vagyunk…

    http://index.hu/gazdasag/2013/09/03/nem … _magyarok/
    😈

  • Tisztelt Géza!

    Először is meglepett, hogy válaszoltál, illetve reagáltál az általam írt szösszenetre.
    Nem szoktam vissza reagálni, mert azzal támadási felületet adok magomnak – de veled kivételt teszek – mert tetszett valóban humoros de fájdalmas felismerésed:

    Ha ismered a történelmet, tudhatnád, hogy az általam előre vetített megérzés már megtörtént általuk.
    – és a jelenben is például az USÁBAN fema táborok révén – habár ott is titkosan – de fény derült rájuk – jelenben ott az egyetlen háborújuk, észak dél ellen – elnevezésű – volt .

    – ma úgy tűnik lesz a második POLGÁRHÁBORÚ, és ezért csinálták ott úgy JELENBEN – nálunk hazánkban otthonunkban a fészkünkben a kárpát medencében okos népek vannak – és ennek az az oka, és nem vagyunk különbek a többi földlakóktól – itt a legvékonyabb a föld kérek kb. 15 kilométer, így előbb kapjuk az információt ezért, a mindenségtől – míg a többiek később, mert 70 és több kilométerre távolabb vannak a FÖLD magtól. Ugye érted eddig.

    Ezért – az okos emberekkel mindig másképp bánnak el a történelem során a professzorok professzorai – eddig eredményesen – remélem, de tudom is, a bölcs korban már nem.

    Tehát itt nem fema – táborokat csinál – ha bár van az is a filmmúzeum területe – ha nem stadionokat épít – múltkor olvastam Szombathelyen meg stb. helyeken is…

    Ha tudsz következtetni fentiek alapján – akkor már nem írod, hogy ez frász – ha nem valóság.

    Tegyetek ellene – hisz még borzalom üli meg a gondolatot, ha Chile jut eszébe az embernek.

    Egyelőre ennyit reagáltam a „ frászt hozod rám”” reagálásodra..

    Tisztelettel:
    Id. Kiss László
    Bázakerettye, 2013-09-05 – küldöm 06: 40 órakor!
    Utóirat: Ne csak higgy, ha nem tudj is – elárulom ezt a titikot – az utolsó összejövetelük előttiben arra a következtetésre jutottak, mert rá döbbentek, hogy valahol elbaszták – cseszték – hogy mindenhol a rejtett tudással – láthatatlanul a célért – fogják alkalmazni. Ezt a titkot titokként és bizalmasan kezeld. Hogy honnan tudom? Az maradjon az én titkom!

  • 2018-tól Magyarországról Mexikóba vihetik a Mercedes CLA modelljeinek gyártását − írja a Napi Gazdaság a Reuters alapján.
    Gyurcsály hozta, a baltás elbaltázta.
    Az audi is leállította a fejlesztést Győrben.

    2010- Kivonul Magyarországról az osztrák Hypo Alpe Adria
    2011- A 15 milliárdos forgalmú, Banco Popolare
    2012-ben kivonult Magyarországról a Bricostore
    2012- Az Aviva Csoport
    2013 -Kivonul Magyarországról a Bawag
    2013 – Kivonul Magyarországról az MKB osztrák részvényese
    2013 – Kivonul Magyarországról a Panasonic
    2013.07.11. – A Bricostore tavaly novemberben jelentette be, hogy az év végén kivonul Magyarországról.(Praktiker)

    Soroljam a nagy Magyar orbáni sikertörténetet?

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 5
    5:51 de.
    Hát persze, mert megadóztatták VÉGRE őket!
    Mit gondol? Canadában nem kell adót fizetnie egy külföldi cégnek?
    Ébredj magyar!

  • id kiss lászló
    2013 szeptember 5
    12:40 de.
    Tisztelt Kiss László!
    Azért lepődtem meg a hozzászólásodon, mert azt hiszem, ismerem a történelmet, és egyáltalán nem szeretném, ha a mi gyászos történelmünk megismételné önmagát. Meglepődtem azért is, mert hazánk a stadionépítések tervei kísértetiesen összecsengenek a magyarországi romák területi elhelyezkedésének arányaival, és tudom, hogy Pinochet Chiléjében kb. 40 ezer embert gyűjtöttek össze a santiagói nemzeti stadionban. Pinochet ugyanis rájött, hogy mire jó a stadion: koncentrációs tábornak, kínzókamrának. A chilei kísérlet pedig később hasonló módon megismétlődött Argentínában, Brazíliában, Bolíviában és másutt is.
    Szóval kedves id. Kiss László, én cigány emberként csak reménykedni tudok, hogy Magyarországon ilyesmi nem fog történni! Itt épül hazánkban stadion:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=548684608519925&set=gm.290426714431487&type=1&theater

  • Llanfair!
    B.Gézának megírtam a választ,ami a Te hozzászólásodra is vonatkozik,kár,hogy nem értettük egymást!
    nÉn az igazi nem pancsolt házi pálinkáról beszéltem,aminek (tudom ki és hogyan készítette!)
    az illatát is érezni és nem a 20.000Ftos Whiskyről…amit
    kint sokan meg tudnak venni,bár itthon sokkal olcsóbban is lehet kapni egyes fajtákat és változatlanul fenntartom,hogy az itthon árult
    italra,hol a garancia,hogy nem pancsolt? átcimkézett?
    Egyébként annyit nem is adnék egy italért,mert nem vagyok sznob(csak azért mert nem hazai…)meg aki ennyiért tud venni kint whiskyt az ne siránkozzon,sajnálkozzon(pláne ha volt..magyar) és persze bőven lehet totál alkoholista,ami ugye nem csak a szegény emberek között fordul elő???!!!!!!Hogy több pénze van orvosra az nem az ő érdeme!egyébként kár ezen vitatkozni,de egyenesen undorító az a feltételezés,hogy itthon semmit nem ellenőriznek,minden ócska hamisítvány
    ami magyar (pálinka!)kint meg minden tökély?!

  • Egyébként nagyon eltértünk a cikk lényegétől(szokás szerint,
    ami nem csak rajtam múlt) de valahogy mégis kapcsolódik
    sajnos!!! a magyarok és a magyar specialitás,a pálinka
    ócsárlásához,ami szomorú különösen egyes magyarok részéről!

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 5
    5:51 de.
    Kedves Don Ovuz!
    Az orbáni sikertörténeteid mellé engedd meg, hogy egyet én is hozzátegyek. Ez a legfrissebb.
    http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130906-nem-varrnak-tobb-triumph-alsonemut-koszegen.html

  • Tisztelt Géza!

    Lesulykoló volt a tegnapi „futball” veresség – 3:0 – érzésem szerint megveret-tették magukat a magyarok, mert nem kaptak elég pénzt – vagy sokat kaptak – már lényegtelen az eredményt illetően – rossz-hírünket keltették – no de írod, hogy „cigány ember vagyok” – hát igen – ha bár Bogdán volt a kapus – nem volt ott sok – aki mint annak idején elhangzott és tetszett nekem idézem:

    ” NE FÉLJETEK MAGYAROK – ITT VANNAK A CIGÁNYOK…”

    becsülettel – tisztességgel a tisztességeseknek e szerrel a tettel:
    id. Kiss László

  • Tisztelt id. Kiss László!
    Az általad idézett mondatok jól példázták az egykori romániai rendszerváltó forradalom magyar-cigány mentalitását, ahol is természetes volt, hogy baj esetén az ott élő cigányok a magyarok segítségére sietnek. De azóta eltelt vagy 25 esztendő, és úgy Romániában, mint Magyarországon, teret nyert az antiszemitizmus. Ma már nem azt skandálják, hogy „ne féljetek magyarok, itt vannak a cigányok”, hanem azt, hogy „gyertek ki rohadt cigányok”! Ide jutottunk, itt tartunk. És nálunk már a foci sem arról szól, mint régen. Íme, a legújabb magyar sikertörténet:
    http://www.atv.hu/belfold/20130906-koranyi-balhe
    Üdvözlettel: Bogdán Géza

  • Marcsi
    2013 szeptember 6
    3:15 du.
    Kedves Marcsi!
    Azt hiszem félreértetted a szavaim. Ez persze nem az Ön hibája, hanem vélhetően az enyém, pontatlanul és nem érthetően fogalmaztam. Bocsánatot kérek ezért.
    Szóval kedves Marcsi, én nem ócsárolni akartam a magyar pálinkát, hanem felhívni a figyelmet a házi pálinkafőzés veszélyeire. Arról van szó, hogy a szabad pálinkafőzés joga, szakértelem hiányában veszélyes is lehet az egészségünkre. Miről van szó? Arról, hogy sokan a gyümölcscefréjükbe cukrot is raknak, aminek következményeként a pálinkájukban egy egészségre kimondottan veszélyes vegyi anyag, az un. aldehid fog megjelenni, amely méreg egyáltalán nem rontja a pálinka ízhatását, attól még az gyümölcsös aromájú és ízletes itóka lesz, ám abból fogyasztva heveny lefolyású hasnyálmirigy gyulladást okoz, és 10 emberből 2-3 ember meghal.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Aldehid
    Az államilag ellenőrzött szeszfőzdékben ilyesmi viszont egyáltalán nem fordulhat elő, mert ha oda valaki cukorral feltuningolt cefrét visz, azt neki ott egyszerűen nem fogják lefőzni. Szóval, kedves Marcsi, főzze mindenki otthon a pálinkáját, ne vesszen kárba az a sok gyümölcs. A lényeg, hogy valaki világosítsa már fel őket, hogy a cefréjükbe ne rakjanak semmi cukrot, mert akkor nemcsak, hogy igazzá válik az a régi mondás, miszerint „az alkohol öl, butít, és nyomorba dönt”, de még hatalmas kínok között akár könnyen meg is halhatnak tőle.

  • Kedves Géza – mit gondolsz mi a kiváltó ok – ott is és itt is –

    üdv. id. Kiss László
    ui: mankó: a válaszra – melyik volt előbb az ok vagy az okozat?

  • Bogdán Géza
    2013 szeptember 7
    4:39 de.
    Soha ne legyen nagyobb baj és rosszabb miniszterelnök, aki engedélyezi a pálinka főzést. Hiszen, aki tehette eddig titokban csinálta.

  • Marcsi: Most belementél egy olyan vitába, amihez saját bevallásod szerint nem értesz. Nemzeti érzelmeidben sért valami, mert az jobb mint a magyar. Tudod mi minden jobb külföldön, mint otthon? Nem sértődni kell, jobbat gyártani. Össze akarod hasonlítani a lent, a kasmírral? Mind a kettő jó, csak másra. Mi ezzel a baj? Konyakot inni nem sznobizmus, whiskyt igen? Miért? Nem vagy tisztában a sznob fogalmával. Miért sznobizmus igényesnek lenni? Miért szégyen, ha valaki becsületes munkával keres annyit, hogy megvehesse igénye tárgyát? Igen, lehet olcsóbban is whiskyt venni. Mert persze a Trabant is autó, meg a Mercédesz is. Lehet a kínai piacon is vásárolni, és lehet varratni. Felesleges sértődni, elkészítési módjából fakadóan a whiskyből sokkal nemesebb italt lehet gyártani, mint a pálinkából. Ha veszed a fáradságot, felmész az internetre, és meglátod, miből főz a magyar pálinkát. Egészségedre. Abba kellene hagynod ezt a parttalan vitát. Gőzöd nincs miről vitázol. Akkor meg minek?

  • Tudod Géza – AKI NEM A VALÓSÁGOT TERJESZTETI AZ RÉMHÍRTERJESZTŐ, ÉS BÜNTETENDŐ A BTK SZERINT !

    Figyelj oda legközelebb, hogy mit terjesztesz!

    és most olvasd – sem szabálysértés sem bcs. nem történt!

    INNEN:

    http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/09/08/brutalis-hazugsag-az-atv-ben/#more-27956

    Becsülettel – tisztességgel a tisztességeseknek e szerrel a tettel:

    id. Kiss László

  • id kiss lászló
    2013 szeptember 7
    8:11 du.
    Tudom kedves László, de ne menjünk a dolgok elébe.
    Elárulom neked, hogy éppen ez a szégyenletes konyári eset lesz a legközelebbi írásom témája.

  • marcus aurelius

    Bogdán Géza
    3:41
    Könyörgöm, mi köze van egy (állitólag) erősödő antiszemitizmusnak egy (állitólag) erősödő cigány utálathoz?! Ez igy finoman szólva is csacskaság….

  • Szevasztok!

    Ez most tényleg hosszú lesz – azt sem tudom , hogy megjelenik e , vagy törlik e. – de ide írom – idézem: ma találtam a gépemen. Marcus Aurelius a valódi mondta – írta akkor régen – emlékezetből idézem, így nem pontos, – ha egy gallyat letörsz a fa ágáról akkor valóban a fától a gyökértől távolítod el – úgy hogy térjetek vissza ti is a fához a gyökérhez….” antiszemitzmus érthetetlen számomra , úgy mint a többi kitalált megnevezések – a cigány az uzn. elveszett törzs… meg stb. állandóan külön utakon jár mind kettő…

    és a megtalált írásom az első – ismétlés a tudás atyja mondta egy zseni:

    „…Ha nem ölöd meg halálos ellenséged akkor az gyilkol le téged…”- c. alatt mentettem el magomnak:

    „…
    Kedves Mindenki!

    Nem hiszem, ha nem tudom, tudom azt, hogy a borús idő után jön a napsütés, tudom azt, hogy Most EZEK után nem jönnek az AZOK – tudom azt, hogy tudd te is, és ne lény kis hitű, mert MI magyarok vagyunk, tudom azt, hogy amit nem lehet elvenni, azt nem lehet elvenni, azt csak bitorolni lehet. A gonosz soha nem nyerhet, győzhet ebben a harcban. A GYŐZZ, az jelenti, hogy győzz, valóban legelőször saját magadban aztán környezetedben sugalld… Beszédeddel, magatartásoddal, tettel. Ha kell fizikai erővel, véd magad és családodat – így kialakul a nagycsalád
    mely alapja a nagy egésznek.…

    Lehetetlennek és megoldhatatlannak tűnik, A MEGOLDÁS – és valóban csak tűnik, mert semmi sem az aminek látszik és mutatják. Aki fél, az nagynak és nagyon hangosnak mutatja magát, aki nem fél, mert egész. – Ugye érted EG – ÉSZ az halk, csendes és szerény – ez nem egyenlő a gyávasággal, mert ez fentről az égből jön és nem eszetlenül, minden hol MÉG megvannak a kis családok, csak a kapcsolat csekély – elsorvadtak – mert elsorvasztották – ELEVENÍTSD FEL – minden nap egy jó szóval , egy kis figyelmességgel – MERT EZ AZ ELSŐ LÉPCSŐ /lásd az izraeli professzor asszonyt/

    A következő már könnyen megy – csak legyél FIGYELMES! LÉGY ÉBER!

    Soha ne mond, hogy nem hiszem, mond, hogy tudom, hogy átvágnak, és azt is tudom, hogy ez örökké nem mehet, nem mehet, hogy örökké nyomorítsanak, kihasználjanak, örökké nem mehet, hogy eltartsam azt aki nem az én családomhoz tartozik, az ilyen élősködőket ki kell zárni a nagy családból. Teszed fel a kérdést hogyan? Írom ÉRTED és másokért akarat legyen,
    legyen AKARATOD – mint ahogy egyik író írta a másiknak, amikor megihlette:

    „előtted az élet, előtted a pálya, az erőtlen csügged az erős megállja, tudod az erő micsoda, AKARAT, mely előbb vagy utóbb borostyánt arat…”

    Húzzuk ki magunkat és nézzünk, farkasszemet halálos ellenségeinkkel…

    szeretettel: id. Kiss László…
    2011, augusztus 7-én
    „Ámidror tábornok 2010-ben az Izraeli Demokrácia Intézet (!) összejövetelén „Nemzeti értékek az izraeli hadseregben” címen tartott előadásában a többi között ezt mondta: „Az izraeli hadsereg katonájának kötelessége megölni mindenkit, aki zavarja őt a feladata végrehajtásában”. Ezután föltette a kérdést: „Mi a teendő, ha a katona nem indul rohamra, amikor meghallja az >>előre!<< parancsot, mert arra hivatkozik, hogy tőle jobbra két társa, balra pedig másik két társa már meghalt? Nos, a normálisan működő hadseregben az ilyen katona fejébe a helyszínen golyót kell repíteni, míg a liberális szemléletű katonaságnál börtönbe kell csukni”.
    Hering József – Kuruc.info"

    spartakusz ezt úgy üzeni: "….ha nem ölöd meg halálos ellenséged, akkor az öl meg téged…."

    MI A KETTŐ KÖZÖTT A KÜLÖNBBSÉG ? AZ KÉRLEK, AMIG SPARTAKUSZÉ VÉDŐ MER- ÉSZ, ADDIG A MÁSIK TÁMADÓ ERŐSZAK… NEVELÉS ÓVÓDÁSKORTÓL…
    Ámidrorokhoz hasonlók támadják például a kurucinfót:
    A kurucinfo szerkesztői és más, hasonló bűnözők adatai

    http://kurucwanted.blogspot.com/
    " mait tesszük közzé. Segítse munkánkat!
    Vádoljuk:
    A Kurucinfo nevű (önmagát korlátlanul magyarnak nevező) szélsőséges weboldal készítőit a kialakult szélsőséges gyűlölethullám, a fröcsögő, nyílt antiszemitizmustól áthatott Internetes hangnem kialakulásával és az ennek következményeként megvalósult bűncselekmények elkövetésére való felbújtással, így különösen…

    …Alkotmányos rend elleni szervezkedés (Btk. 139/A. §), Lázadás előkészület (Btk. 140. §), Rombolás előkészület, valamint erre való felbujtás (Btk. 142. §) Hazaárulás (Btk.144. §), Háborús uszítás (Btk. 146. §) Emberölésre való felhívás (Btk. 166. §), Testi sértésre való felbujtás (Btk. 170. §), Személyes adattal visszaélés (Btk. 177/A. §), Rágalmazás (Btk. 179. §), Becsületsértés (Btk. 180. §), Sajtórendészeti vétség (Btk. 213. §), Hivatalos személy elleni erőszakra történő felbujtás (Btk. 229. §), Hamis vád (Btk. 233. §), Hatósági eljárás akadályozására való felbujtás (Btk. 242/A §), Bűnszervezetben részvétel (Btk. 263/C. §), Törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás (Btk. 268. §), Közösség elleni izgatás (Btk. 269. §) Adócsalás felbujtás (Btk. 310. §) Rablás felbujtás (Btk. 321. §) Rongálásra felbujtás (Btk. 324. §) bűncselekmények elkövetésével.
    Mivel ezen bűnözői csoportok fenti tevékenységüket a legaljasabb, legsportszerűtlenebb, emberiességet figyelembe nem vevő módon végzik, valamint, mivel a fenti web-oldalak rendszeresen és súlyosan megsértik egyes személyek személyiségi jogait, így ezentúl mi is folyamatosan közzé tesszük a hazánk békéjét fenyegető, mások halálát nyíltan kívánó, szélsőséges, személyiségi jogokat lábbal tipró, uszító személyek adatait, lakcímét fényképeit. Tesszük ezt addig, amíg ők nem hagynak fel a más politikai nézeteket valló magyar állampolgárok jogainak tiprásával, személyes adataik nyilvánosságra hozatalával. Tesszük ezt addig, amíg mocskolódó honlapjaikról nem kerülnek le a gyalázkodó, személyiséget sértő cikkek és személyes adatok.
    A jelenleg kialakult gyűlölethullám elsőszámú felelősei:" stb.stb.stb.

    Alázattal és szerénységgel és halkan kérdezem én tőled, hogy mersz többes számban, például az én nevemben nyíltan nyilatkozni – MERT ÉN IS ÍROGATOK IDE – nem e pontosan te vagy az aki a fenti paragrafusokat mondjuk ki a játékszabályaitokat mit kitaláltatok, sajátmagátoknak – pontosan nektek róható fel.
    EZÉRT MEGCÁFOLHATATLANUL ÉN VÁDOLAK valósan bennetek TÉNYEKKEL AZAZ A VALÓSÁGGAL, AMINEK ELŐIDŐZÉJE TE VAGY!
    …egy kis ízelítő, hogy mit műveltél a magyarral:
    Valóságok nem magyarul, hogy értsd: KONKRÉTUMOK. amit bizonyítani tudok!
    1. Már éh bérérét sem dolgoztatsz – így elűződ az őslakosságot fészkéből – azaz hazájából…
    2. Mérgezed – tudatosan. 120-140 év helyett 70 évig, engedet élni őket…
    3. Mérgezésed kísérő jellemzője a tüneti kezelés – amit mára már azt is úgy ütemezted, hogy pénz hiányában ne tudja gyógyítani magát…
    4. Az oktatást valóban oktatásként végzed – azaz butítod a népet, ki oktatod, hogy mit nem szabad megtudnia – mert ha tanítanál – akkor az azt jelentené, hogy tudást át adnál… inkább jelszavakkal érzelmekre hatol -sz…
    5. Elhallgatod és titkolod a birtokodba jutott vagy ellopott tudást, pl. orvostudomány – rákgyógyítás… meg stb.
    6. Módszered a sok közül a médiában úgy hozod le, hogy fele igaz fele hazugság – úgy értelmezze, aki látja hallja, olvassa, ahogy te akarod… vagy egyszerűen elhallgatod, mint ha meg sem történt volna – és valóban ügyes, amiről nem tud az nem is létezik számára…
    7. Az urbanizációval – magyarul faluból a kis közösségeket, családokat szétverve óriás városokat, felhőkarcolókat csináltál – így kezdted azzal a céllal, hogy függővé tett tőled a rabszolgáidat. A csapok birtokosaként…
    8. A természet rendjébe hamis zöld jelszavakkal beavatkoztál – kifejletként olyan magokat csináltál, hogy Földünket annak következményeként egy sárga sárgolyóvá változtathatod…
    9. Az időjárást HARRP technikáddal befolyásolhatod…
    10. Mára olyan ügyesen megcsináltad, hogy a rabszolgát nem kell a piacon vásárolni, ha nem az a helyedbe megy és felkínálja magát neked… így levetted azt a gondot a válladról, hogy szállást adj neki és élelmezd – ápold – legyen az a rabszolga gondja…
    11. Ki dolgoztad hosszú évezredeken át, hogy a kicsi a nagy fölött, hogyan uralkodjon – ügyesen megoldottad – egyszerűen belebújtál a bőrébe…

    12.Ki találtad, hogy az arany meg a többi fém és kő drágább mint a víz és a búza…

    ami szomorú ma 2011. augusztus 9-én 02.28 órakor mikor írom e sorokat újból vissza akarod állítani fedezet gyanánt – gondolva, hogy már elfelejtették, hogy "aranynak látszó" tárgyal bármikor csalhatsz… úgy mint ma a vizionális elektromos vagy papír pénzeddel…

    13. Magad mellé állítottad először az aranyaddal – ma már megfélelmittéssel párosulva a téged kiszolgálókat …

    14. Elindítottál egy folyamatot ma 2011-ben, nem gondolván arra, hogy az igazi és nem hamis zsidónak is van magához való esze, a szegény megvezetettekre gondolok… nem gondoltál –
    hogy sok – rosszul mondom millió egyéni kezdeményező, van, aki az eddigi pontokkal tisztában van és tesz ellene – magyarul A FOLYMAT SZÁMODRA KEZELHETETLENNÉ VÁLT, AZAZ NEM TUDOD MÁR BEFOLYÁSOLNI, HOGY ÉRDKEIDET SZOLGÁLJA…

    15. De még mindig vannak – olyan tudatlanok, mint fent írtam bevezetőmben, akik téged szolgálnak… Fényeznek.
    – Azok a rosszak, akik rámutatnak a VALÓSÁGRA AZAZ A KONKRÉTUMOKRA KENDŐZETLENÜL…HÍRDETIK – ÍRJÁK – BEMUTATJÁK A VALÓSÁGOT! TESZERINTED…

    16. A BÖLCS KOR azt jelenti, hogy az a bölcskor, úgy terjed a felismerése, mint a futótűz,
    Nem lehet megállítani – a valóság leírása ezért fáj neked, mert a hatalmad a pénzhatalomnak tartó pilléreit leomlassza…

    és oldalakban lehetne folytatni, kezdve a bölcső kortól, ahol már elkezded, egész a halálig amit tevékenységeddel a leg is leg kisebb időre szabályoztad…

    Ilyen konkrétumokat valóságot kérek leírni azok által akik támadják cikizik és nevetségessé kívánják tenni azokat akik már nem félnek, mert már tudnak, és bátran MER – ÉSZEN leírják
    a MODERN INKVIZICIÓT – amit folytattok a ma emberei ellen…

    Ha magyar lennél akkor a 7 pontot és a 9 tiltó pontot tartanád be – de még a 10 -se tartod be amit prófétád MÓZES közöld veled… VÍZET PRÉDIKÁLSZ, ÉS BORT ISZOL pl. Német Sándor taxis….

    EZEK A KONKRÉTUMOK ÉS EZEK ÜTKÖZNEK AZOKBA A JÁTÉKSZABÁLYOKBA, AMIT FENT FELSOROLTÁL – HOGY VÁDOLSZ AZOK ALAPJÁN –

    NE AZOK ALAPJÁN – tényeket írj – valóságot megtörtént eseteket, hogy xy ezt követe el – és annak az lett a hatása –

    Mint például a szektáitok tanításai szerte a világban – a gyilkosság és az arra való uszítás – sugallat… lásd Norvégia…

    és nem csak miniben hanem ma már a maxira is dolgoztok rá, ti sátánok…

    innen folytatom:…
    szeretettel: spari
    2011. 08 09.-én

    ui: emlékeztetőül a 7+9:

    Spartakusz
    Hirosima – Nagaszaki – Drezda … meg stb. helyek borzalmak:
    VÁLTOZOTT VALAMI? MOST amikor befejezem emlékezésem a borzalomról 2011. augusztus 8.-án 08: 35 órakor – SAJNOS NEM – rosszabb lett – a LÁTHATATLANUL ÍRÁNYÍTOTT TERROR KÍSÉRTETTE, JÁRJA KÖRBE A VILÁGOT – ITT – OTT FELÜTVE FEJÉT GYILKOL – mini háborúk… ez már éles EURÓPÁBAN IS… Lásd London utcáit például, vagy NATO ? Bombázások repülőről államokat…

    Vajon mit akar – HARAKIRIT saját magán?

    Szeretettel: Id. Kiss László
    Ui: Gábornak a magyar 7 és 9 parancs emlékeztetőül:

    Tehát a 7 szabad és a 9 tilalom:

    Először a mit szabad:

    1. Tartásod-véleményed legyen
    2. Szeresd és kíméld az élőlényeket
    3. Oltalmazd az oltalmad alá futókat
    4. Legyenek ünnepnapjaid
    5. Ne vidd sírba a tudományodat
    6. Gondod legyen Házad népére
    7. Törekedj a békére
    Mit nem szabad:
    1. Ne gyilkolj
    2. Ne gyújtogass
    3. Ne erőszakoskodj
    4. Ne hazudj
    5. Ne szeretkezz
    6. Ne vendégeskedj hívatlanul
    7. Ne tanúskodj bajt előidézően /csak igaz tanúskodás/
    8. Ne vedd el házad népe földi javait
    9. Ne sanyargasd a népedet kényedre-kedvedre

    na majd innen folytatom szeretettel: spari 2011 08 09-én 04:40 órakor
    küldöm nektek ma 2013. szeptember, 09-én 01: 60 óra KOR!

    ID. kISS László

  • és a másik:

    „…az utolsó csepp a pohárban…” c. versem – alatttt menteteem el magomnak!

    íme:

    Sziasztok!

    Utolsó csepp a pohárba

    Utolsó csepp került az én poharamba,
    Csíkszeredán héberül karattyoltak a pofámba,
    Nem az a bajom, hogy ha Isten igéjét idegen nyelveken hirdetik,
    ha nem az a bajom, hogy hóhérom cinikusan a pofámba röhögött.

    A pofámba röhög cinizmusával, és hitem ki gúnyolásával.
    Amikor már Erdélyben is megvezetik a Magyart,
    nagy baj van kérem, hiteted miért veszítetted el magyar.
    Persze a latint sem értettem régen, mikor a miséző papnak a válaszokat adtam.

    1966-tól 2003-ig dolgoztam egyfolytában mint egy güzü, míg le nem robbantam,
    a 37-év alatt nem gyűjthettem annyit, hogy örökségem megtarthassam.
    El kellett herdálnom, olcsón a felvásárló hiénának.
    Te rád is e jövő vár – ha nem teszel ellene.

    Bátyám mondta felesége temetésekor ki 57-évesen távozott az élők sorából,
    hogy nővérünk feje fölül is elárverezik örökölt családi házunkat a hiénák,
    jobb esetben a szeretet házába küldve, vagy Isten ege alá.
    Így lassanként – egyenként felvásárolják Magyarországot ahogy megmondták.

    Kiadtam szívem lelkem, írtam – mondtam de úgy látszik féltek,
    féltek a megoldástól az áldozathozataltól, hogy megszabaduljunk tőlük.
    Panasszoddal ne hóhérodhoz fordulj, mert az a kötelet a nyakadra teszi,
    nyakadra teszi, és könyörtelenül felhúz a bitóra halálodat okozva.

    Többet nyilvánosan nem írok, se ide se sehova, ha érdekel a megoldás,
    személyesen keress meg: itt: [email protected] megtervezzük.
    Megtervezzük jövőnket előre 1000-évre lépésről lépésre.
    Ha érdekel és Magyar vagy megérted, ha nem se látni se hallani nem szeretnélek.

    Többet nem lopsz tőlem jó gondolatokat és azt ellenem nem fogod felhasználni,
    az utolsó csepp elcseppent, a NE ÖLJ a lélekre vonatkozik, és te ölted Csíkszerdahelyen,
    a fizikai tested megölöm a lelkedet megmentem, ha érted mit írok neked,
    ELÉG VOLT A GONOSZ BIRODALMÁBÓL A SÁTÁN CINIKUS HATALMÁBÓL AZ EGÉSZ VILÁGON!

    szeretettel: spartakusz…
    valószínű ez is 2011-ben íródott

    küldöm ma 2013. szeptember 09_én HÉT—-FŐ napján

  • No megtaláltam – ide idézem bemásolva:

    József Tóth · Top Commenter
    Ez igy igaz, hiszen mindig is az emberiség gennyes fekélye volt.De az a legnagyobb baj, hogy kis hazánkban nagyon sok van az ilyen Szanyi féle seggnyaló férgekből.

    2011-09-07 feljegyzem – illetve ellenőrzőm magam:

    4 · Tetszik · Válasz · vasárnap, 14:39
    László Kiss · Директор, Eötvös Loránd Tudományegyetem
    Szevasztok!

    http://kuruc.info/r/6/78988/
    Zsidóbűnözés :: 2011-05-13. 08:33
    „A zsidó mindenütt a világ uzsorása volt”.

    „A zsidóság önmagát zárta ki a keresztény népek világából, önmagát zárta ki egy rettenetes szellemi reakcióval, amely páratlanul áll a világon s amely olyan terrorizmus, olyan zsarnoki hatalom a rabbik kezében, amilyenről Hitler és a többi diktátorok életük végéig álmodni sem mernek. ”

    1939-ben mondta – kivégezték – 72 éve

    „Ha egy gallyat letörünk az ágról, a fáról is letörjük. Ha az ember összeveszik embertársaival, önmagát az egész emberiségből kiszakítja. Az ágat idegen kéz tépi le: felebaráti gyűlöletével az ember önmagát taszítja ki az emberi közösségből.”
    Marcus Aurelius

    Marcus Aurelius római császár – Wikipédia.
    Marcus Aurelius (121. április 26. – 180. március 17.) 161-től 180-ig uralkodott a Római Birodalomban. Marcus Annius Catilius Severus néven született….

    ide idéztem egy korábbi véleményem a témáról…

    szeretettel: spari….

    ui: 2011. szeptember 6-án. 07:44 órakor – mond el gyermekeidnek…
    Tetszik · Válasz · 2 másodperce

    küldöm ma 2013- szeptember 9-én 02: 33 óra KOR!

  • marcsinak csak a pálinka jött le az egész cikkből 😀

  • marcus aurelius
    2013 szeptember 8
    3:13 du.
    csak annyi, hogy egy tőről – és egy szellemiségből – fakad mindkettő, sőt, kinyilvánítói is egyívásúak.
    amúgy magának ott, kaliforniában, nem mindegy?
    kibic…

  • Llanfair!
    én igazi pálinkáról és jó konyakról beszéltem,de mivel alacsony a vérnyomásom inkább konyakot iszom és meg vagyok whisky nélkül is mint sokan (fenntartom többen bizony sznobizmusból és sikkből isszák)!ehhez nem kell különösebben
    ital-szakértőnek lenni,de a jó magyar termék ócsárlása egy
    magyar részéről változatlanul irritál!
    Aztán Ille ne igyon többet,neki mindegy,hogy mit iszik,a
    jó ital kár belé….de benne már nagyobb kárt nem tud okozni
    az is igaz!

  • Ja és hogy pontosítsak,nem azért nem iszom whiskyt, mert
    az „ellenség”(ha-ha)itala lenne,hanem mert minden fehér
    szesz leviszi a vérnyomást,konyakból meg jó minőségűt és
    esetleg unicumot, ami ugye nem tekinthető pancsnak.(Zwack)
    A cikk lényegétől valóban már régen eltértünk,de azzal
    kapcsolatban már többen hozzászóltunk,csak szegény Ille
    nem vette észre,lám a minőségi alkohol is ártalmas egy
    határon túl….

  • „részeg vagyok babám, mint a csap, nem aludtam három éjjel három nap, haza mennék , jaj de nem merek… vár otthon …. meg stb.

    az igazi dallamára „ …zavaros a Tisza vize, nem tiszta – kis pej lovam nem issza, hogy is inná mikor zavaros reggelig rózsám nálad maradok…”

    haza mennék jaj de nem merek – meg stb. jutott eszembe Kedves Marcsi PIÁRÓL – meg Hofi piál a föld— meg stb. szóval a jó magyar pálinkának párja nincsen – ha ez a kérdés – válaszom rá és egészséges…

    id. Kiss László

  • Bocs még annyit – tisztelettel és szerénységgel köszönöm , hogy a három hosszút vissza tették.
    id. Kiss László

  • Marcsi. Kedves Marcsi! Én nagyon sajnálom, hogy idáig fajult a whisky cikk. Azt hittem, egy téma, amibe nem keveredik a politika, és egy oldalra állítja az embereket. Ha jól emlékszem, az ismeretterjesztő írója nem is hozta fel a pálinkát. Se pro se kontra. Semmi más célja nem volt, mint leírni egy finom ital történetét és gyártását nagy vonalakban. Mert erről könyveket lehet írni. Írtak is. Azt pedig végleg nem gondoltam, hogy más cikkre is hatást gyakorol negatív irányban. Kár!
    De halkan megjegyezném. Ez kanadai lap. És Kanadában sok féle whiskyt főznek.

  • Llanfair
    2013 szeptember 10
    3:21 du.
    Boda annyira megszokta az ellenszék rovatot, hogy meg sem nézte melyik rovatban jelent meg a cikk. Igaz, az RSS-ben ömlesztve adja a rovatokat, ha bejelölöm hogy minden rovatról kérek jelzést. Így fordulhatott elő, hogy a kultúra rovat cikkét tévesen az ellenszék rovathoz vette.

  • Boda Marcsi!
    Ez itt a Kanadai Hírlap, ami a kanadaiaknak, és elsősorban a kanadaiaknak szól. Egy rovat kivételével minden rovat létezett Illéék előtt is. Illéék az ellenszék rovatot kapták, vagy inkább hozták.
    Így azon háborogni, hogy a kanadaiak whiskyt isznak nem pálinkát, valamint azt sérelmezni, hogy nem a pálinkát írták le a kultúra rovatban, megmosolyogni való. Hiszen ez az ő lapjuk, amiben egy rovatot kapott az ellenszék. Ha valami nem ebben a rovatban jelenik meg, az nem a magyarországiaknak szól.

  • Don Ovuz: Kedves Don. Ez sajnos nem Marcsi hibája. Úgy beleette a politika az emberek életébe magát Magyarországon, hogy lassan elfelejtik, hogy más is van a világon. Én úgy gondolom, hogy Magyarország a magyar nép miatt élhetetlen. De a katalizátor a politikai „elitünk”!

  • Llanfair
    2013 szeptember 12
    4:10 de.
    Részben igazat adok. Amit pedzeget, az túlságosan széles terület, könyvtárnyi irodalma van az emberi alaptermészet sajátosságainak. Én azért nem szűkíteném le a magyarokra. Az életkörülmények alakulásával egyenes arányban változik a viselkedés is. Ha megvizsgálunk más országokat akik jobban, vagy rosszabbul élnek, illetve ugyanígy élnek, meglepő azonosságokat látunk az azonos szintek között.
    A politika felelőssége abban áll, hogy a szélsőséges megnyilvánulásának mekkora teret enged. Ebben különböznek az államok.
    A politika annyira érzékenyen kihat a mindennapokra, hogy nem lehet nem politizálni. A magyarországi viszonyokat figyelembe véve úgy 150 000 Ft nettó/ koponya kellene, hogy valaki homokba dughassa a fejét.

  • Don Ovuz
    2013 szeptember 11
    12:24 du.
    marcsinak fóbiája van
    úgy hívják: ille-fóbia 😀
    hacsak meglátja valahol a nevem, már vöröset lát 😛
    egy baj van csak: nincs olyan helyzet, hogy jól kijöjjön egy velem folytatott verbális asszóból. ez, persze, bosszantja.
    igaz, én sem vagyok sportszerű. minek is folytatok verbális párbajt egy fegyvertelennel?

  • Ille István
    2013 szeptember 13
    12:10 du.
    Annyi gyógyszergyártó cég van a világon és erre még nem találtak gyógyszert?

    Bár azt látom, hogy amióta nicket váltott Boda, mintha próbálna hozzászólni a cikkekhez is. Persze, az alapok azért kijönnek. De mégis, a szándék legalább megvan egyenlőre. Már csak az infókat kellene összekaparnia egy érdemi hozzászóláshoz.